Munkatárssal nem kezdünk, kivéve ha...

2023. szeptember 01. 07:51 - csajokespasik

       

               „Ha esetleg neki közelebbi szándékai lennének, akkor érdemes kivételt tenni? Nagyon értékes embernek tartom, ritkának, aki harmóniában van az életével” – Amikor először meglátta Posztolónk ezt az urat, semmit nem indított el benne, de amikor elhívta a szülinapjára és nem akármilyen ajándékkal állított be, átértékelte magában a munkatársi viszonyokra vonatkozó tabukat.        

 
       

                Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Kedves Blog,
38 éves nő vagyok, van egy gyerekem is, akit egyedül nevelek. Szeretnék kapcsolatot, de esetemben ez nem könnyű. (Van egy velem egyidős barátnőm, neki nincs gyereke. Ő képes nála fiatalabb férfiakat csábítgatni, és nem kis sikerrel, volt, hogy egyszerre három-négy srácot is felhőztetett, amiből legalább egy biztos azt hitte, hogy monogám kapcsolatban van. Szerintem ez nem a korának megfelelő ismerkedési forma. Mert közben végig hazudozik mindenkinek. Ilyen soha nem tudnék lenni, más nevelést kaptam).        

       

               Van egy nálam 5 évvel idősebb munkatársam, akin nem tudok eligazodni. Amikor először megláttam, semmit nem indított el bennem. Viszont sokat segít, (nem nyomul) őszinte, bármiben számíthatok rá. És azt vettem a fejembe, hogy idén meghívom őt a szülinapomra, a lakásomra egy szerény kis összejövetelt csináltam. Alapvetően nagyon őszinte a kapcsolatunk, de amikor személyre szóló, nem olcsó ajándékkal lepett meg engem, sőt a gyerekemet is, teljesen meghatódtam, vagyis inkább zavarba jöttem. Erre sehogy se számítottam.
Nem tudom, ez minek a jele, merthogy nem sokat tudok róla, nem olyan, aki nonstop nyomná nekem az életét. Munkatárssal nem kezdünk, de ha esetleg neki közelebbi szándékai lennének, akkor érdemes kivételt tenni? Nagyon értékes embernek tartom, ritkának, aki harmóniában van az életével és a világgal, ugyanakkor sok mindent meg tud oldani. Tanácstalannak még nem láttam. Azt se tudom, hogy csak én értettem félre a gesztusát, vagy tényleg elkezdődött valami már korábban is, csak nem vettem észre?         

 

 

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr5818205109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

body_andras 2023.09.01. 09:05:03

Kezdjétek a témát a fénymásolón.

Creativus 2023.09.01. 11:15:12

A "házinyúlra nem lövünk" szlogen inkább egy örök érvényű bölcsesség, mint egy logikus következtetés eredménye. Ma azonban a biokémia, és a pszichológiai gyakorlat is azt mutatja, hogy komoly igazság rejlik mögötte.
Egy munkakapcsolatban nem szerencsések, ha az érzelmek, érzések eluralkodnak, hiszen a munka elvégzése a cél, minél hatékonyabb formában. S noha rövid távon ez egy érzelmi töltöttséggel sikeresebb is lehet, de hosszú távon, legtöbbször nagyon is visszaüt.
A legfontosabb hatások egyike az, amit a - feltehetőleg munkahelyen kívül létesített - testi kapcsolat vált ki. A téveszmék, hiedelmek birtokában - azaz, hogy a szex csupán utódlásra (régi hit), ill. élvezetre (új hit) való -, nehezen valljuk be, hogy a szex alatt bőségesen termelődő oxitocin hormonunk, egy erős kötődést épít ki a pár tagjaiban egymás iránt, olyan érzéssel, hogy "egymáshoz tartozunk", "egyek vagyunk", "ő az igazi" (s még akkor is ha ez távol áll a realitástól). A másik hormon, az endorfin csupán "arra való", hogy az örömérzet (orgazmus) által rákattanjon a függőségi mechanizmusunk, és minél többet csináljuk, ami meg a kötődést betonozza be a gyakoriság miatt. A kötődés miatt a racionális irányíthatóság veszít - gyakran sokat - erejéből, helyette az érzelmi befolyásoltság dominál. Ez különösen főnök/beosztott viszonyban válik problematikussá.
A másik probléma, ha munkahelyünkön van a társunk, hogy túl sok az együtt töltött idő. Bár együtt lenni jó, és minden esetben szükséges is, de ennek - szintén hormonálisan (dopamin) támogatott hatása miatt - hosszabb távon olyan hatása van, amelyet negatívan ítélünk meg. Unalmassá, kiüresedetté válik a kapcsolatunk, és azt hisszük a másikkal (vagy velünk) van a baj, pedig csak a biológiai természetünk játszadozik velünk.
Nem ellenezhető a munkahelyi ismerkedés, és az abból származó viszony, de figyelembe kell venni a hatásait, és javasolt adott esetben akár munkahelyet is váltani.

Real_Time_2 2023.09.02. 07:31:32

@Creativus: Csak hogy az a helyzet, hogy nem mindig 25 éves az ember, hogy minden hétvégén buliba vagy fesztiválra járjon. Az online ismerkedést is ismeri már mindenki hogy csak idő és pénz pazarlás, tehát sokaknak tényleg a munkahely marad. Persze ez is kinek milyen, mert én például a legtöbbször otthonról dolgozom. De mondjuk egy fiatal recepciós vagy pultos csajnak biztosan nincsen nehéz dolga mikor naponta 600 emberrel találkozik, abból 400 férfi, abból 250 ki is kezd vele. Az sem feltétlenül törvényszerű, hogy ilyenkor egész álló nap egy helyen is dolgoznak az adott munkahelyen belül mint ahogy írod.

Lorrh 2023.09.02. 09:21:44

@God Harald: lölő te vagy az!?? vége a jaktozásnak andikával?

_Amatőr_ 2023.09.02. 10:24:16

Az én ismeretségi körömben a legtöbb ember a munkahelyen találta meg a párját.
Egy nagy cég, ahol sokan dolgoznak és nagy a fluktuáció, kiváló lehetőséget ad az ismerkedésre.
Erre csak rásegítenek a közös bulik, csapatépítők és egyéb munkahelyen kívüli események.

body_andras 2023.09.02. 11:14:09

@Real_Time_2: Bizonyos iparágakban pedig gyakorlatilag a munkahelyen kívül lehetetlen emberekkel találkozni és ismerkedni.

God Harald 2023.09.02. 12:23:29

@body_andras: hát ja, egy időben játszadoztam a gondolattal, hogy elmenjek pár évre tengeri olajplatformra. De mivel már akkor is volt család, nem szerettem volna ismerkedni a kitermelési kolléganőkkel!:)))

God Harald 2023.09.02. 12:38:05

@Lorrh: én én vagyok! Vége a turbékolásnak. Andit is visszaküldtem dolgozni, én is nagyon keményen belefeküdtem a munkába! Andival is a munkahelyen ismerkedtünk meg. Puszil mindenkit és üzeni, hogy ismerkedjetek bátran! A kemény munka meghozza a gyümölcsét…

body_andras 2023.09.02. 13:00:01

@God Harald: lehet óvóbácsiként jobban járnál ;)

God Harald 2023.09.02. 13:36:37

@body_andras: nem hiszem. Felnőttek képzését is nehezen bírom…

Andy73 2023.09.02. 16:39:04

A sztori ígéretesen indul, kérdés, hogy mikor volt az a buli. Ha esetleg közelebbi szándékai lennének, akkor azt ki is fejezhetne valahogy. Ha igaz a sztori, akkor lehet, hogy már össze is jöttetek. Addig is legalább próbáld meg leinformalni, mert nem mindegy, hogy van-e családja, elvált, vagy esetleg meleg.

Sztravinszka 2023.09.02. 17:59:51

Poszt majdnem fele a kurva barátnőről szól. Másik fele egy érdektelen, de lóvés csávó ajándékáról. Hát, embert barátjáról...

szeme közé, laposan! 2023.09.02. 21:32:39

Tehát a sztori magja: a fickó egyáltalán nem keltette fel az érdeklődést, amíg meg nem jelent egy drága ajándékkal. Modern történet, szó se róla.

fkv.119 2023.09.10. 19:56:32

"Munkatárssal nem kezdünk, kivéve ha..."

... jól néz ki.

fkv.119 2023.09.10. 19:59:26

"nem olcsó ajándékkal lepett meg engem, sőt a gyerekemet is, teljesen meghatódtam"

Hát igen, a pénz hatalma. Mire jó a vastag buxa műsorunkat láthatják...

fkv.119 2023.09.10. 20:00:35

@Creativus: "Egy munkakapcsolatban nem szerencsések, ha az érzelmek, érzések eluralkodnak, hiszen a munka elvégzése a cél"

Mármint a főnöknek, tulajnak, nem neked. Neked a fizetés meg a csajok lekúrása. Legyen az ő bajuk milyen a munka. :)
süti beállítások módosítása