Ha megkéri a kezem, mondhatok nemet?

2024. január 12. 07:50 - csajokespasik

       

               ...a boldogító igen néha nem. De hogyan utasítható vissza egy leánykérés „megfelelően”? A barátnő szerint párja jelenleg sokat ügyködik azon, hogy megkérje, ő pedig meg nem akar egyetlen szóval beletiporni a lelkébe. A vonakodásnak két oka van: még nincsenek elég ideje együtt, és Posztolónk még nem áll készen ilyesmire.        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Egyelőre ez csak elméleti kérdés.
Nem vagyunk olyan rég együtt és fiatalok is vagyunk. De ő már pedzegette ezt, voltak rá jelek, hogy ilyet tervez. Készül rá. És engem rosszul érintene az, ha ebben megbántanám. Mert ez egy nagy pillanat.
Akarja, hogy mutassam be szüleimnek, és az anyukámat már látatlanban is anyósjelöltnek nevezi, amit nem annyira jó hallanom.
Nekem több kapcsolatom volt előtte, mint neki. Meg sok csalódás is érte, így biztos vagyok benne, hogy ezúttal nem bízza a véletlenre és tesz egy eltúlzott lépést.
Ha megkérné mostanában a kezem, és én nemet mondok, utána hogyan tovább? Úgy értem, hogy ott a vége, vagy lehet olyat, hogy vissza három lépést és más alapokon folytatni?        

       

               Én már be lettem mutatva a szüleinek. És mostanában egyre többször kéri, hogy aludjak náluk. De fölösleges, nekem meg nincs kedvem ott-alvósdit játszani ennyi idősen. A szüleit bírom, nem ez zavar, csak lenne más lehetőség is, ami intimebb és nincs ez a – hogy is fogalmazzak? - azonnali, sokkszerű kényszer belevonás az életébe. Nem tudom máshogy meghatározni ezt. Valahogy idegen helyen a vécére is nehezen megyek ki, mivel bennem van az, hogy ott motoszkálok és valakik meg hallják.
De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy tudom, ő most azon gondolkodik, tervez és szorong, hogy mikor kérjen meg, én meg azon gondolkodom, hogyan utasítható ez vissza „megfelelően”? Ő sokat feccöl abba, hogy ráveszi magát, én meg nem akarok egyetlen szóval beletiporni a lelkébe.
(Egyik barátnőmnek is megkérték a kezét egyszer, szintén idejekorán, és ő is nemet mondott, a srác meg égett, mert nem egyedül voltak, és a kapcsolatnak ott és azonnal lett vége.)          

 

 

21 komment
Címkék: leánykérés

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr918300937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bz249 2024.01.12. 11:27:47

2026 november 12-en igen mondanal vagy nemet?

_Amatőr_ 2024.01.12. 14:01:09

"Ottalvósdi"

Hány évesek vagytok?

szeme közé, laposan! 2024.01.12. 20:39:02

Ha "ilyen fiatalon" több kapcsolatod volt, mint neki, akkor te nem vagy érett egy kiadós, holtig tartó házasságra (normál esetben leribancoználak, de ma egy úr vagyok). Mondj nemet, lépj hátra hármat, és kezdd el új alapokról - valaki mással. Ezt a jólelkű fiatalembert meg hagyd meg olyan nőknek, akik értékelik, ha valaki komolyan és hosszútávra tervez velük. Ja, és időben kezdj el gondolkozni azon, hogy macskás. vagy kutyás akarsz-e lenni, 20-25 év múlva nem lesz mindegy!

2024.01.12. 23:32:05

Nem!
Nem mondhatsz nemet, ezért is mennek körbe fiúk az utcán, és kérik meg random lányok kezét, hiszen nem mondhatnak nemet.
Ez a módi, a hagyomány!!!!

fkv.119 2024.01.13. 08:30:09

"Ha megkéri a kezem, mondhatok nemet?"

Dehogy is, mit képzelsz? Neked nincs választási jogot, ez csak egy formaság a vásárlás lezárásához. Mostantól a tulajdona vagy és kész. Örülj hogy megtisztelt pár kedves szóval. Na irány mosogatni, aztán kész van már a kaja?

fkv.119 2024.01.13. 08:34:19

"idegen helyen a vécére is nehezen megyek ki, mivel bennem van az, hogy ott motoszkálok és valakik meg hallják"

Menj el szarni egy plázában, utána egyből leomlik minden gátlásod. Gázálarcot vigyél!

Andy73 2024.01.13. 10:43:31

"Ha megkérné mostanában a kezem, és én nemet mondok, utána hogyan tovább? Úgy értem, hogy ott a vége, vagy lehet olyat, hogy vissza három lépést és más alapokon folytatni? "

Más alapok a barátság, de valószínűbb a szakítás. Ha igent mondasz, nem kell rögtön esküvő, a jegyesség tarthat akár évekig is. Előbb azonban azt kell eldöntened, hogy férjhez akarsz-e menni egyáltalán, és mikor, vagy csak váltogatni a pasikat, amíg meg nem öregszel.
Egy ilyen cikkben mindenesetre alapvető lenne az életkor megadása, a következő fogalmazásban talán megint benne lesz.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.01.13. 13:44:44

Több infóra lenne szükség.
1. Ha még nem borultatok ágynak, akkor lehet, hogy ez csak egy praktika.
2. Ha túl vagytok a prütykölésen, és így is akarja, akkor valószínűleg komolyan is gondolja.
3. Mi a célod a várakoztatással? Még ki alkarsz próbálni másokat is, vagy még bulizgatni akarsz?
4. Bizonytalan vagy magadban, de amúgy szeretnéd te is, csak félsz az egésztől?

Válaszok:
1. Beszéld meg anyáddal, tudni fogja a megoldást!
2. Ha nincs baj a sráccal, akkor talán vele lehetsz boldog, ha nem stimmelnek a dolgok, akkor a válasz NEM. Ismered rendesen?
3. Ribanc vagy, nem érdemelsz meg egy tökös srácot. Hagyd meg érettebb lányoknak.
4. Ideje elkezdeni őszintén beszélni, ezt másként úgy sem lehet csinálni, és akkor rendben lesz minden, míg valaki le nem adja a szerelést.

Bolka4u 2024.01.13. 16:13:52

Előre nem lehet megmondani, hogy egy leánykérés visszautasításának mi lesz a következménye, de az biztos, hogy óriási csalódás a férfinak. Különösen az, ha életében először teszi, minden bátorságát összegyűjtve. Szóval ha jót akarsz magatoknak, szerintem, hozakodj elő óvatosan ezzel a kérdéssel amikor a srác célozgat rá, de kizárólag akkor amikor kettesben vagytok és fogd meg a kezét közben. Akkor van a legnagyobb esélyed a pozitív kimenetelre, ha csak a belső szégyenével és a saját szomorúságával kell megküzdenie a barátodnak, és érzi, hogy a szereteted nem függ attól, mikor házasodtok össze. Azt kell érezze, hogy a visszautasítás nem neki szól, bárki lenne a helyében, ezt mondanád, mert … Arra azonban számíts, hogy őszintén el kell mondanod neki miért gondolod így, ehhez ne itt a blog-on keress valami sztorit ami könnyen eladható, hanem legyen igaz! Ja és az ottalvás még nem jelenti azt, hogy egy fiú házasodni készül, lehet csak azt az érzést keresi, hogy együtt kávéztok reggel kócos hajjal. Lehet ha megadod neki ezt az örömöt amikor a házassági terveidet előadod, elfogadható alkualap lesz. ;)

2024.01.13. 17:03:51

@F.M.J.:
Neked még sosem mondák, hogy ha ennyire hasznos vagy, akkor érdemes lenne hazamenni, és öcsikét csinálni???

Lorrh 2024.01.13. 18:12:00

Ex nejem új pasija már csomószor megkérte a kezét, de nem ment hozzá. És együtt vannak már 15 éve. Mondjuk nem fiatalok már.
Egy fiatal srác, aki megkéri a csaja kezét és az nemet mond, akkor rohanjon jó messzire szerintem.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.01.13. 18:27:53

@Lorrh: "Egy fiatal srác, aki megkéri a csaja kezét és az nemet mond, akkor rohanjon jó messzire szerintem."
- Ugyan, minek? Méltóság is van a világon. Udvariasan el kell mondani, hogy tiszteletben tartja a döntését, meg kell köszönni az együtt töltött szép időszakot, el kell mondani, hogy midig jószívvel fog emlékezni erre az időre, nyomni egy forró búcsúcsókot a meglepett orcájára, és méltóságteljesen el kell vonulni. Ha már nem jött össze, legalább keltse jóhírét, és verje a fejét a falba, hogy elszalasztott egy gavallért.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.01.13. 18:32:58

@kiskutyafule: "Neked még sosem mondák, hogy ha ennyire hasznos vagy, akkor érdemes lenne hazamenni, és öcsikét csinálni???"
- Ó, hogy milyen eredeti jólmegaszondás. Terápián jártál? Na jó, értem én a célzást, de tudod én tanulok más hibáiból. A belterjes szaporodás többnyire nem hoz jó eredményt. Most nézz a tükörbe! A bátyád is hogy járt?

aefzuj 2024.01.13. 19:23:24

Egyrészt ne álmodozz, senkinek nem kell a szaros kacsód. A faszid csak egy dolgot szeretne, hogy szálljál már le végre a faszkörhintáról és kizárólag csak az ő hímtagján kéjelegjél.

Mivel te még ribanckodni szeretnél táncosokkal farkaló stílusban, nyilván fosol a lánykérés lehetőségétől is.

Ez ilyen, az őszinteség lesz a jó megoldás. Te basszál másokkal, ő meg basszon egyedül. A vége úgyis ez lesz. Te ribanc. ?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.01.13. 20:52:23

@kiskutyafule: "2 idősebb nővérem van, 3 vagyunk testvérek 3 apától...."
- Úgy tudod? Neked ezt mondták? Ó te szegény. Mondjuk én is letagadnálak. Szerintem is hülye ötlet volt...

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.01.14. 07:14:39

@kiskutyafule: "Nem holmi diplomás 3 gyerekes, hanem végre férfi, igazi bunkó lehetsz."
- Nos a megállapításod - szokás szerint - a realitások fényében elég sok sebből vérzik, de megpróbálom a te szabályaid szerint értelmezni.:

- Férfi = bunkó.
- Te (saját megítélésed szerint) nem vagy bunkó.
Ha jól értem, akkor ez egy látens coming out? Nem is gyökér vagy, hanem köcsög?

Igazad lehet, elismerés jár az őszinte tájékoztatásért. Köszönöm.

Csak még egy kérdés.
Tűsarkút is hordasz, vagy csak pávatollat? Nem, azt hiszem mégsem érdekel.

Real_Time_2 2024.01.14. 08:14:10

@Lorrh: Majd elmúlik. Mostanra érkezik az import a Fülöp-Szigetekről, éppúgy nők is. A magyar kurvák napjai meg vannak számlálva. A nyugati férfiak is a keleti nyitás lettek egyből "értékesebbek" mint azelőtt. A hipergámia megoldja a problémákat amiket saját maga generál.

Reactor 2024.01.16. 23:39:39

@fkv.119: Ne aggódj: az első komolyabb hasmars lerombolja majd a gátlásait :D Nyilvánosan csokipudingot tolni egy közvécébe még mindig jobb, mint nyakig szarosan hazasomfordálni (merthogy se taxi, se buszmetróvillamos nem vinné el, az száz százalék).
Sokan vannak, akik viszolyognak a nyilvános kupoldáktól, de ahogy mondani szokás: a szükség nagy úr...

@Real_Time_2: Mmmmh, arra mondjuk nem vennék mérget, hogy a filippínó vagy maláj nő ugyanaz marad, és nem változik át miután már eléggé nyeregben érzi magát.
süti beállítások módosítása