Mostanában nem kívánom eljegyezni őt

2023. január 30. 07:43 - csajokespasik

„Attól félek, hogyha nem kerül gyűrű az ujjára, kispadra kerülök, vagy simán dob, mondjuk valaki olyanért, aki elveszi gyorsan” – Ha egy nő gyanúsan kapkodóssá válik, és minél gyorsabban házasságra törekszik az legalább olyan rossz előjel, mint az, ha egyből a szüleihez akarja költöztetni azt a srácot, akit csak nemrég ismert meg.

 

Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Sziasztok,
Külföldön élünk, itt is ismerkedtünk meg. Ő elég titokzatos, mert én elmondtam a múltam, de vele addig se jutottunk, hogy a legutóbbi exéről meséljen, egyenesen megmondta, hogy nem szeretne erről beszélni, én meg nem firtattam. Annyira nem is érdekel. Ami viszont aktuális, hogy azt szeretné, hogy jegyezzem el. Viszont nekem ez most nem lenne időszerű. E nélkül is érezheti egy nő, hogy mennyire van oda érte egy férfi. Az érdekes az, hogy ezeket az igényeit csak írásban jelzi. Élőszóban meg soha. Akkor bátrabb és mélyebb, mintha akkor külön személyisége lenne.

Nem magamban keresem a hibát, mert ezt nem lehet ennyire leegyszerűsíteni, hiszen itt két igény nagyon nem találkozik jelenleg. Más téren már bizonyítottam, nem vezettem félre, nem korlátozom semmiben. Azt is akarja, hogy költözzem hozzájuk, a szüleihez, de erről hallani se akarok, a mostani albérletem igaz hogy kicsi, de tiszta, kiismertem már, nem kell megfelelnem senkinek, és nekem pont jó.
Hangos szó nincs köztünk, nem vitázunk, sokat vagyunk együtt. Mégis most attól félek, hogyha nem kerül gyűrű az ujjára, kispadra kerülök, vagy simán dob, mondjuk valaki olyanért, aki elveszi gyorsan. Talán nem is sírna utánam. De én nem vagyok kapkodós fajta, pláne annak tükrében, hogy én haza akarok majd jönni valamikor, és akkor megint egy komoly választás előtt találnánk magunkat, ami meghatározhatja a közös jövőnket

L.

 
93 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr9318037170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2023.01.30. 08:44:19

gyenge sztori, nincs megírva sem, lényegi infók hiányoznak, kuka.

Rubasov et. 2023.01.30. 10:42:20

Intelligens ember ilyen nővel eleve nem tervez ásókapát akár külföldön akár itthon fut bele ilyenbe. Mondjuk érzed a büdöset, ezért is született a poszt. Bár kevés konkrét infó van, azért pár morzsából is össze lehet rakni ezt azt.
Az, hogy külföldön albiból is össze tudtál szedni -igaz csak egy szintén magyar- cerkapozitív csajt azt feltételezi, hogy a fizikai smw-d kb. 8/10 körül van. Ez bőven elég az érdemi csajozáshoz, akár helyi csajok esetén is simán szóba jöhetnek az átlagos (5/10), vagy akár annál valamivel jobb (6/10) alsó középosztálybeliek (ottani mércével).

Jó tanács: kezdj el csajozni már most, a meglévő most még fix puncin eleve jelentősen növeli az esélyeidet, hogy minőségi(bb) nőre tegyél szert. Mellette kúrogasd lazán, részedről kötetlenül a mostanit is. Ha nagyon para lenne, akkor persze dobni kell.

Go on, take it!

Lesbőltámadó Szárítókötél 2023.01.30. 12:20:07

Abbal legalább biztos lehetsz, hogy nem a pénzedért akar:)

Rubasov et. 2023.01.30. 14:45:03

@Lesbőltámadó Szárítókötél:

"Abbal legalább biztos lehetsz, hogy nem a pénzedért akar:)"

Attól, hogy emberünknek nincs saját kecója, még egyáltalán nem biztos, hogy nincs árva centje sem. Tegyük fel 2 éve kiment Berlinbe havi 5000 €-ért meólzni. Albi, rezsi, kaja stb. összesen elvisz 3000-et. Emberünk havi 2000 €-t spóról, amivel lakást nehezen fog tudni venni, főleg ha nem akar átláthatlan adósságot a nyakába. Anyuéknak van -jó eséllyel hitelből vett- háza +5000 euro havonta jól jönne a háztartásba. Ha srác teljesen ruppótlan lenne, akkor nem szorgalmazná sem a csaj, sem pedig annak szülei a közös életet.

antisocialnetworkagain 2023.01.30. 15:06:46

Chatbot a csajod, hogy csak írásban beszélgetsz vele.

_krampampuli_ 2023.01.30. 17:55:49

Valami hihetőbb sztorit illett volna megfogalmazni szerintem.
A csaj szülei is pont abban az országban élnek, ahol ők? Mert ugye a srác haza szeretne költözni, a lány meg nem.
Az is életszerűtlenné teszi a dolgot, hogy az életkorukra még csak utalás sincs.
Végképp kamu egy poszt ez.

De tegyük fel, hogy létezik hasonló szituáció.
Ha egyik fél házasságpárti, a másik pedig nem, az nem azt jelenti, hogy valamelyikükkel baj van. Egyszerűen nem egy pár ők, keressék mindketten tovább a hozzájuk illő társat.

Real_Time 2023.01.31. 05:54:02

@Rubasov et.: Hát 5000 euró az Berlinben is sok, persze megszoktam már hogy a neten mindenki geci sokat keres :) Viszont az is lehet egy indok a gyors házasodási biznisz beindításához (ami persze csak a leányzónak lenne biznisz). Ellenben az ilyen "kispadra kerülök" félelmeket egy férfi részéről nem értem, meg soha nem is értettem. Ez mindössze a szokásos feminista mainstream baromsága (egy a sok közül).

Motorogre 2023.01.31. 09:39:40

Aki zsarolásra nősül, csicska lesz végig. Tipli , vagy Rubasov et. tanácsa !

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.01.31. 09:42:05

"nem vezettem félre, nem korlátozom semmiben."

Ez nem érdem. Ez alap.

@Rubasov et.:

"igaz csak egy szintén magyar"

Nem írja, hogy a nő is magyar.

Rubasov et. 2023.01.31. 10:48:52

@Real_Time:

"Hát 5000 euró az Berlinben is sok, persze megszoktam már hogy a neten mindenki geci sokat keres :)"

Tudom, hogy az ott is sok. Ex has, szemléltetésként írtam. Ha mondjuk 10 ezer euróval zsebében ment ki Berlinbe és ennyit keres, akkor is csak lesheti, hogy ezzzel az ottani mércével is jó fizuval saját, tehermentes kecója legyen. Viszont ebből albiban élve is lehet érdemben spórolni, még úgy is ha ezt saját zsebből kell fizetnie.

"Ellenben az ilyen "kispadra kerülök" félelmeket egy férfi részéről nem értem, meg soha nem is értettem. Ez mindössze a szokásos feminista mainstream baromsága (egy a sok közül).
válasz"

Azóta, hogy a tanító/tanár szakma teljesen elnőisedett a férfiakat nők nevelik. Apu, ha van egyáltalán, kidolgozza a belét, hogy a "kiccsaládnak" meglegyen mindene, nem ér rá a gyereknevelésre. Az ovónők, tanító nénik, tanárnők, anyukák, nagymamák arra nevelik őket (arra neveltek minket is), hogy a nő az valami kincs, amit meg kell becsülni, mert az életben többet ilyened nem lesz. Erre erősít rá a média, a romkomok stb. A legtöbbünk aztán a saját keserves tapasztalatain tanulja meg, hogy mi a dörgés.
Nekem is időbe telt mire elsajátítottam azt a szemléletet ami végül meghozta a magánéleti sikert, azaz, hogy igenis férfiként is lehetnek elvárásaim, senkit se tekintsek szentnek csakazért mert nőnek született stb.

Real_Time 2023.01.31. 11:15:46

@Rubasov et.: Igazából a férfi lesz így is meg úgyis a szarszemét, de akkor már törekedni kell hogy ezt a "nemes célt" lehetőleg minél kevesebb veszteséggel érje el az ember. Ha nem lennének a poszternak kétségei a nővel kapcsolatban, akkor nem született volna blogbejegyzés sem. Ha így veszi el, akkor később ő lesz majd szarszemét ha nem működik. Ha meg annak ellenére is együtt maradnak hogy nem működik, akkor meg majd azért lesz szarszemét mert jó eséllyel félrekúr majd, főleg miután az asszony már ráöregszik. Ha meg nem gyűrűzi most meg akkor meg most lesz a szarszemét, viszont még legalább időben, komolyabb veszteségek nélkül.

Almandin 2023.01.31. 11:17:34

Itt a nő inkább a házasság intézményébe és a házas státuszba szerelmes. A posztoló iránt nem tudom, hogy érez, de az az érzésem, hogy maga a házasság számít. Nagyon családot akarhat a nő, akkor szoktak ilyet csinálni. Esetleg a szülei konzervatívok és sürgetik, már unokázni akarnak. A szülőkhöz fűződő viszonyról sokat mond az is, hogy a nő ott akar lakni velük. Valószínűleg nem vált le róluk megfelelően.

Almandin 2023.01.31. 11:18:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Valóban, a nagy házasodási kedv mögött az is lehet, hogy más kultúrából jön a nő, ahol még nagyobb elvárás, hogy mihamarabb menjen férjhez.

Almandin 2023.01.31. 11:20:59

@Rubasov et.: Honnan veszed, hogy Berlinben vannak? Lehet, hogy Japánban vagy Ausztráliában élnek. A külföld bármi lehet.

jegeskaveee. 2023.01.31. 11:33:39

Ilyet én is tudnék írni! Hol lehet jelentkezni önkéntes posztírónak?

Rubasov et. 2023.01.31. 12:23:25

@Almandin:

"Honnan veszed, hogy Berlinben vannak? Lehet, hogy Japánban vagy Ausztráliában élnek. A külföld bármi lehet."

Berlin és az 5000 € fizetés, csak egy szemléltető példa akart lenni arra, hogy attól mert valaki albiban él nem feltétlenül teljesen csóró.

Real_Time 2023.01.31. 13:27:10

@Rubasov et.: Nyilván, nem ugyanazt jelenti Berlinben albérlőnek lenni mint magyarban. Nyugatabbra jóval szabályozottabb törvényileg az albérletpiac és a lakcím bejelentés is, nem akkora feketepiac mint Magyarországon.

Andy73 2023.01.31. 14:34:39

Eljegyzés régen csak lánykérés után volt. Hallottam már fiúkérésről is, de még mindig furcsa, leírni is.

Lorrh 2023.01.31. 18:59:38

@Andy73: a nőnek tudod mikor kérik meg a kezét?
.. amikor a szája már elfáradt.

Almandin 2023.01.31. 20:51:44

@Andy73: Mit értesz "régen" alatt? Egyébként a 20. sz. első felében még az se volt ritka, hogy a lány apjától kérték meg a lány kezét, nem a lánytól. (Ez arra utal, hogy a nők valójában a férfiak ingóságai közt szerepeltek).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.01.31. 21:01:49

@Almandin:

Nem lehet, hogy ezt inkább csak hagyomány miatt, udvariasságból tették? Ahogy pl. ma is az apa kíséri a lányát az oltárhoz egyházi esküvő esetén, ő "adja át" a lányt a vőlegénynek? Ez is csak hagyomány, a szertartás része, semmiképoen nem azt jelenti, hogy bárki is rendeljezik a menyasszonnyal.

Lorrh 2023.01.31. 22:02:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nembizony! A nők nem rendelkezhettek még a saját életükkel sem. Férfiuralom volt.
Nemrég láttam egy riportot egy szomáliából szökött lányról, aki mesélte hogy otthon ha egy nőt meg kell operálni akkor a férje/apja/bátyja adhat erre csak engedélyt. Bárki aki férfi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.01.31. 22:48:52

@Lorrh:

Én nem is Szomáliára gondoltam.

Real_Time 2023.02.01. 05:03:53

@Lorrh: " A nők nem rendelkezhettek még a saját életükkel sem. Férfiuralom volt."

Nem unjátok még ezt a hazugságot egyfolytában? Legalább találjatok ki már újabb és bizonyíthatóbb hazugságokat basszátok meg. Az lehet hogy Szomáliában így van, de Európában soha nem volt így, Andy73 pedig gondolom kifejezetten a régi magyar szokásokra gondolt.

Lady Scarlett 2023.02.01. 11:42:53

Ember legyél már férfi! Tényleg úgy akarsz megnősülni hogy szarrá lettél zsarolva? Meddig tartana az a házasság?
Anyósékkal nem lakunk egy fedél alatt, ezt egy életre jegyezd meg!

Almandin 2023.02.01. 16:16:59

@Real_Time: Szerintem te egy életmódtörténeti könyvet se olvastál soha életedben. Csupán őrjöngve fröcsögsz a szerinted szörnyű női egyenjogúság ellen. Valójában az zavar, hogy neked már nehezebb alárendelhető, szolgahelyzetű nőt szerezni.
Kellemes őrjöngést kívánok! Én már csak röhögök rajtad.

Almandin 2023.02.01. 16:33:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A hagyományok sose véletlenül alakulnak ki. A társadalmi viszonyok leképeződései.
Amíg a nőknek nem volt saját jövedelmük, addig nem rendelkeztek a saját életük felett. Hozomány nélkül sokáig nem vagy nagyon nehezen lehetett házasodni, ha nő volt valaki. Ki voltak az apjuknak szolgáltatva. Sokáig ráadásul az érdekházasság dívott. A szülők kerestek társat a gyerekeiknek. Esetleg egy idősebb férfi maga intézte már a nősülését, de a fiatal fiúkat is házasították. Az apa először kijelölte a vőlegényt a család anyagi érdekeinek megfelelően, utána volt egy formális lánykérés az apától, a lány véleménye jobb esetben másodlagos volt, rosszabb esetben egyáltalán nem számított. Utána jött az esküvő. Házasként a nő továbbra is kiszolgáltatott volt, csak nem az apjának, hanem a férjének.
Gond lehetett, hogy ha a fiatalok szerelmesek lettek és az apának nem tetszett az udvarló. Ilyenkor néha megszöktek és titokban megházasodtak, de ez nem volt tömegesen jellemző. Sokszor megélni se tudtak volna megfelelő jövedelem nélkül.
Manapság már nem a szülőtől kérik meg a lány kezét és ez így van jól. A patriarchális társadalomban nemcsak a férj uralkodott a feleségén, hanem a szülő is a felnőtt gyereke felett, főleg, ha lány volt. Egy férfi, ha pl. sikeres üzletember lett, függetlenedni tudott az apja uralma alól, de egy nőnek ez nagyon ritkán sikerült, és sokszor erkölcsi züllés volt az ára. Pl. ha fiatalon elment otthonról és kitartott nő, kurtizán lett. Ez amúgy kitagadást is maga után vont.
Ma természetes, hogy felnőtt emberek párválasztásához nincs köze a szülőnek, a szülői hatalom a nagykorúsággal megszűnik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.01. 16:43:51

@Almandin:

Sok dologban igazad van, ehhez csak azt tedzem hozzá, hogy amikor egy lányt akarata vagy érzelmei elkenére adtak férjhez valakihez, akkor ez a vőlegény számára ugyanúgy kényszer volt, vagyis ő sem szenvedett a nőnél kevesebbet egy ilyen frigytől.

Hadd másoljam be ide a cs&p blogba az imént írt kommentemet:

www.welt.de/print-welt/article319716/Frauen-pruegeln-mehr-als-Maenner.html

Google lefordítja annak, aki nem tud németül. Egy részlet a cikkből:

"Gerhard Amendt, Soziologe aus Bremen, beleuchtet das Phänomen jetzt in einer umfangreichen Studie über zerbrechende Ehen. In einem Drittel der Fälle spielen danach Gewalttätigkeiten eine Rolle. Entgegen gängiger Klischees gingen diese zu knapp zwei Dritteln von den Frauen aus, zu 20 Prozent von beiden und nur zu 14 Prozent vom Mann."

A tönkrement házasságok egyharmadában az erőszakos cselekmények szerepet játszottak. A közhiedelemmel szemben ezek szűk kétharmadát nők követték el, húsz százalékát mindketten, és csak 14 százalékát a férfiak.

A cikkből az is kiderült, hogy

"Bei höherem Bildungsstand haut eher die Frau zu, bei niedrigerem der Mann."

Vagyis a műveltebbek körében inkább a nő csap oda, az alacsonyabb műveltségűek körében a férfi.

Nagyon kíváncsi lennék, vajon ez a női emancipáció eredménye, avagy régebben is ez volt, csak még annyira sem beszéltek róla, mint ma.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.01. 16:47:25

Bocsánat, hiszen ez a cs&p blog. A fenti kommentet a Lekvár és JAM blogba írtam.

Almandin 2023.02.01. 16:55:51

@Almandin: Ez pl. egy nagyon érdekes poszt, a blogot is tudom ajánlani, aki a régi idők szokásai iránt érdeklődik:
mindennapoktortenete.blog.hu/2020/06/05/csaladi_elet_es_maganelet_egy_debreceni_polgarlany_naplojaban#c38751774
A poszt közepén pl. van egy történet, amiben az apa úgy áll hozzá ahhoz, hogy a lánya szerelmes lett, hogy az se érdekli, ha meghal, akár ő ad mérget a kezébe, de ahhoz fog feleségül menni, akihez ő, az apa akarja. Akkoriban ez egy általános felfogás volt. A polgárlányok úgy éltek otthon, mint az aranykalitkában tartott madarak. Minden jóval ellátták őket, de szabadságuk az nem volt.

Almandin 2023.02.01. 17:05:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Régen, főleg a középkorban nagy szégyennek számított, ha a férfit ütötte meg a neje. Volt, ahol szamáron kellett az asszonynak végigvezetnie a településen büntetésből. Manapság a bűnügyi statisztikákban kevésbé szerepel a nő ver férfit variáns. Ma is jobban szégyellik a férfiak, ha megverik őket, sokszor a hatóság se veszi komolyan őket, kinevetik a sértetteket. Másrészt általában a nők kisebb sérüléseket okoznak a férfiaknak, mint fordítva.
abcug.hu/nem-akarnak-utni-ezert-fordulnak-segitsegert-a-bantalmazott-ferfiak/

Real_Time 2023.02.01. 17:08:30

@Almandin: Ez most megint mire is volt cáfolat? Jah, semmire...

Sadist 2023.02.01. 17:09:59

@Almandin: "Egyébként a 20. sz. első felében még az se volt ritka, hogy a lány apjától kérték meg a lány kezét, nem a lánytól. (Ez arra utal, hogy a nők valójában a férfiak ingóságai közt szerepeltek)."

Nem az ingósága volt, baszod, hanem az apja felelt érte. Egyszerűen azért, mert nagy általánosságban még a felnőtt nők se képesek felelősséget vállalni saját magukért, rendszerint megragadnak egy kamasz szintjén és ezt már régen is tudták az emberek.

Sadist 2023.02.01. 17:12:52

@Lorrh: "A nők nem rendelkezhettek még a saját életükkel sem."

Édesfaszom, megint előkerültek az alusipkás nőelnyomáshívők...

Sadist 2023.02.01. 17:30:41

@Almandin: "Amíg a nőknek nem volt saját jövedelmük, addig nem rendelkeztek a saját életük felett."

Na és miért nem rendelkeztek saját jövedelemmel? Azért, mert fizikailag gyengék és a munkabírásuk fasorban sincs a férfiakéhoz képest, ami egy olyan világban, ahol látástól vakulásig kellett kemény fizikai munkát végezni, hogy ne pusztulj éhen vagy fagyj halálra, bizony elég nagy hátrány.
Nyugodtan lehetett menni kurvának és akkor úgy rendelkeztek a saját életük felett, ahogy csak akartak.

"Ki voltak az apjuknak szolgáltatva."

Nem az apjuknak, hanem az egész rohadt világnak.

"Gond lehetett, hogy ha a fiatalok szerelmesek lettek és az apának nem tetszett az udvarló. Ilyenkor néha megszöktek és titokban megházasodtak, de ez nem volt tömegesen jellemző. Sokszor megélni se tudtak volna megfelelő jövedelem nélkül."

Ezért kellett az apának felelősséget vállalnia a lányáért, hogy ne hozzon ilyen ostoba döntéseket az életében.

"Manapság már nem a szülőtől kérik meg a lány kezét és ez így van jól.
...
Ma természetes, hogy felnőtt emberek párválasztásához nincs köze a szülőnek, a szülői hatalom a nagykorúsággal megszűnik."

Ja, tényleg sokkal jobb, hogy fizikailag felnőtt, de felelősségvállalás terén gyerekek szintjén megrekedt emberek hoznak életre szóló döntéseket érzelmekre alapozva.

Sadist 2023.02.01. 17:58:30

"Ő elég titokzatos, mert én elmondtam a múltam, de vele addig se jutottunk, hogy a legutóbbi exéről meséljen, egyenesen megmondta, hogy nem szeretne erről beszélni, én meg nem firtattam. Annyira nem is érdekel. Ami viszont aktuális, hogy azt szeretné, hogy jegyezzem el."

Ha eljegyzést akar, akkor nem titkolóznia kellene a múltjáról, hanem mindent elmondania a legapróbb részletekig, hogy prezentálja a makulátlan pedigréjét. Csak nyilván tele van a múltja olyan dolgokkal, amiket nem akar felvállalni, mert rontja az esélyeit a házasodási piacon. Hatalmas red flag.

"attól félek, hogyha nem kerül gyűrű az ujjára, kispadra kerülök, vagy simán dob, mondjuk valaki olyanért, aki elveszi gyorsan."

És akkor mi van? Normális férfit egyáltalán nem érint meg, ha valami balek meggyűrűz és "elvesz előle" egy kitaposott kozák kucsmát.

Almandin 2023.02.01. 19:54:36

@Sadist: Nem lep meg indulatos, gyűlölködő válaszod. Amiket kifejtesz, abból kiderül, hogy jogi kiskorúságba akarod visszakergetni a nőket. Nőelnyomáshívőnek titulász, utána hosszasan kifejted, hogy az volt a szép világ, amíg a nőket az apjuk belekényszerítette a házasságba, amíg a nőket nem kezelték felnőtt emberként. Te önmagadat cáfolod meg, mert mi más, mint elnyomás az, ha valaki kényszerházasságot kénytelen kötni saját jövedelem és szabadság híján.
Gondolom, ha téged kényszerítenének házasságra, visítoznál, hogy mekkora jogsértés történik veled. Vagy ha 40 évesen az apád dirigálna neked.

Real_Time 2023.02.02. 05:12:53

@Almandin: Ebben mi volt a gyűlölködés, hogy felhomályosítottak? Soha nem voltak Európában a nők elnyomva, te meg hiába tartod magad kurva okosnak, egy az egyben benyelted a feminista mainstream összes eddigi hazugságait, mert más ellenérved eddig sosem volt semmilyen vitában, minden csak ami arra alapul. Nyilván nem hibáztatlak érte, ebben nőttünk fel, az újabb generációk meg már egyenesen a szélsőbalos agymosást kapják az arcukba napi szinten. 40 éves nőnek pedig már akkor sem "dirigált az apja", mivel azt akkoriban is tudták hogy annak a nőnek már mindegy (nem beszélve arról hogy addigra már az apja nem is élt sok esetben, ezért is volt fontos neki hogy a lánya ne bassza el fiatalon az életét). Ezek a törvényszerű dolgok ma sincsenek másképp, de mind tudjuk a mainstream médiában 2010 után minden biológiai törvényszerűség illetve egykori hagyományok valódi okainak ismertetése egy csapásra megszűntek.

Almandin 2023.02.02. 13:46:38

@Real_Time: Érezni az indulatot az írásodból. Cseppet se érdekeljen, hogy belinkeltem életmódtörténeti blogot, könyveket olvastam a témában, valószínűleg a te és Sadist "műveltsége" az interneten mindenféle szélsőjobboldali, nőgyűlölő antifeminista oldalakból áll, amiket nem történészek írtak, hanem mindenféle ideológusok, félművelt összeesküvés-elmélet gyártók és társaik. 15 évnél régebben írt dolog a kezetekbe se került. Simán el tudom rólatok képzelni, hogy nyomtatott könyvet szinte sose vesztek a kezetekbe, nem is nagyon vannak könyveitek otthon, lehet, hogy le is nézitek azokat, akik még olvasnak. A net ma népszerű örvényeiben úszkáltok, semmi másban. Ma valóban a szélsőliberális és az ultrakonzervatív irány a divatos. Én középutas vagyok, egyikkel se azonosulok. Viszont az történelmi tény, hogy régen Európa is patriarchális világ volt, a nők függésben éltek. Ebben még semmi szélsőbalos ideológia nincs. Titeket az dühít, hogy nem tudjátok mindenkivel elhitetni, hogy "nem is volt soha nőelnyomás", mert vannak olvasott, tanult hozzászólók is, akik nem veszik be ezeket a fals információkat.
Amúgy nagyon idegesítő, hogy az antifeminista trollok (mert te is az vagy) minden olyan témára agresszíven ráugranak, amiben a férfi-nő kapcsolat a téma. Ezzel sokszor uralni kezdik a beszélgetést, mert sokan nem bírják a virtuális pofonokat még nicknéven se, inkább kiszállnak a beszélgetésekből. Emiatt a fajtátok tönkretett egy csomó értékes blogot, sok értelmes hozzászóló már inkább csendben marad miattatok. De én nem. Másrészt én inkább az olvasóközönségnek írok, nem nektek. Emiatt ez alá a poszt alá is ezentúl csak értelmes kommentekre fogok válaszolni, veletek nem érdemes foglalkozni, mert csak gyűlölködve fröcsögni tudtok. Itt is elindult egy érdekes eszmecsere, de te és Sadist elriasztottátok a normális kommentelőket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.02. 14:24:00

@Almandin:

Szerintem elég annyit megállapítani, hogy Sadist és Real_Time nem értenek egyet veled, te meg ővelük. Nem célravezető egymás címkézni.

Látom, hogy téged is elragadott a hév, most te is indulatból írsz, különben nem mondanál olyanokat, hogy egy könyvet sem olvastak és hasonlókat.

"Simán el tudom rólatok képzelni, hogy nyomtatott könyvet szinte sose vesztek a kezetekbe, nem is nagyon vannak könyveitek otthon"

Ez meg durva sértés, biztos te sem gondolod komolyan. :)

Pace, pace mio dolce tesoro...

youtu.be/9fMkZ1NwdAw
(Bryn Terfel, Alison Hagley)

vagy

youtu.be/Lpvkgjo_HfQ
(Hermann Prey, Mirella Freni)

Real_Time 2023.02.02. 14:45:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nyilván valami valami hülye picsa életmódtörténeti blogja lesz a mérvadó, nem a saját vagy közvetlen ismerősök tapasztalata, hovatovább idősebb rokonság tagjainak tapasztalata (akik adott esetben már egy-két évtizede nincsenek is az élők között).

Almandin 2023.02.02. 21:02:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem azt írtam, hogy biztos nem olvastak könyveket, hanem azt, hogy el tudom róluk képzelni. Nekem olyan félművelt figuráknak tűnnek, akik a netről összeolvasnak ezt-azt kétes forrásokból, valamint elég nagy valószínűséggel sikertelenek a nőknél, így beveszik az antifeminista szélsőjobb maszlagokat.
Sajnos lehet látni, hogy szinte minden blogot elözönlöttek az ilyen típusú hozzászólók az utóbbi 5-10 évben. Ők mindenben feminista összeesküvést látnak. Érdemes megnézni a profiljukat és látszik, hogy főleg trágár gyalázkodásra telik tőlük. Főleg a frusztrációikat levezetni járnak a blogokra. Értelmes eszmecserére alkalmatlanok. Engem nem érdekel, ha megsértődnek, ők se kíméltek engem, sőt, engem már minden trágár, súlyosan sértő jelzővel is illettek az ilyen típusú kommentelők. A kommentelés nem azt jelenti, hogy ha valaki szintén törzskommentelő, az már rögtön a haverom vagy valami hasonló.
Itt van az aktivitásuk:
blog.hu/user/44884/tab/activity
blog.hu/user/1535802/tab/activity
Érdemes elolvasni egy-két oldalt belőle. Minden második kommentjük a feministák és a nők szidásával foglalkozik, gyakran trágár stílusban. Az a baj, hogy egyre több ilyen kommentelő van, leuralják a beszélgetéseket, elriasztják a normális hozzászólókat.
Az incel terrorizmus is abból alakult ki, hogy először a neten összeszaladt panaszkodni egy csomó nőknél sikertelen alak, egy idő után a nyomorukból arra a következtetésre jutottak, hogy a női nem és a sikeres férfiak tehetnek az ő bajukről és elkezdték gyűlölni a női nemet és az egyenjogúságot. Belehergelték egymást a gyűlöletbe és sajnos egy-kettő tömeggyilkos lett.
index.hu/kulfold/2018/05/23/kenyszeru_colibatus_usa_alt_right_incel_szex_fiatal_ferfi_feminizmus/
Ennek fele se tréfa. Itt, a magyar blogszférában is egyre több erőszakos, mindenben feminista összeesküvést látó ember van. Nem állítom, hogy közülük mindenki közveszélyes, de akadhatnak köztük olyanok, akik később bűncselekményt követnek el. Nem feltétlenül tömeggyilkosságot, hanem pl. nőverést, nemi erőszakot.

God Harald 2023.02.02. 22:37:09

@Almandin: valahol a nyomorultaknak is ki kell engedni a gőzt! Szarul keres, csak szívtelen, anyagias kurvákat ismer, barátja nincs, idegeneknek acsarkodik. Erre ez egy megfelelő virtuális pöcegödör!:) Nem kell ezt komolyan venni!

Real_Time 2023.02.03. 06:11:16

@Almandin: Ez csak a szokásos reakció ami szinte mindig mint ellenérv a felszínre kerül a femináciktól mikor a női-férfi kapcsolatok dinamikájáról őszintén beszél valaki. Ezt a "nőverős" dumát már vártam, mert nálad meg folyamatosan ez a téma :D Nektek libsiknek csak egy igazság létezik, amit köteles mindenki tudomásul venni, különben erőszakos, gyűlölködő meg a faszom tudja mi nem lesz. A világ nem éppen ilyen faékegyszerűséggel működik.

Real_Time 2023.02.03. 07:37:44

@God Harald: Papesz, ez megint mind személyeskedés, nem vitatéma. Ha visszanézed Almandin kommentjeit akkor láthatod hogy egy gyermektelen femináciról van szó, jócskán megfűszerezve felsőbbrendűség attitűddel, tekinitve a fentebbi eszmefuttatásait, ahol gyakorlatilag random kommentelőket elhord mindenféle bűnözőknek meg terroristáknak, illetve érdemes górcső alá a venni a fenntebbi "értelmiségi" megjegyzéseit is. De ezek mind személyeskedések, ami meg senkit sem érdekel.

Almandin 2023.02.03. 14:08:06

@Real_Time: Tudsz te szöveget értelmezni? Nem azt írtam, hogy te vagy Sadist vagytok terroristák vagy bűnözők, hanem azt, hogy az ilyen típusú kommentelők között akadhatnak ilyenek. Nyugaton már több tömeggyilkos kikerült az ilyen antifeminista, nőknél sikertelen fórumozók, kommentelők közül.
Amúgy meg már vártam, hogy feminácinak vagy libsinek leszek nevezve. Én már számtalanszor leírtam, hogy nem azonosulok egyik politikai szélsőséggel se. Nem vagyok se "femináci", se szélsőliberális. De konzervatív se.
Ki az kettőnk közül, aki egy faék egyszerűségével látja a világot? Nem én, az biztos. Te, ha valaki csak a múlt szokásairól leír annyit, hogy elnyomottak voltak a nők, már ráugrik és emiatt le feminácizza a hozzászólót. Az incel terrorizmus Nyugaton már létező jelenség, erről írni is feminácizmus?
Az meg téged minősít, hogy az életmódtörténeti blog íróját olvasatlanul hülye p....-nak gondoltad. Elárulom, hogy egy férfi történész írja, aki az MTA-nál dolgozik. De ha nőnemű lenne a történész, gondolom, akkor megint megkapná tőled a kedves, trágár jelzőt.
Saját magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt, ha nem vennéd észre.

Lorrh 2023.02.03. 14:10:31

@Real_Time: na jó, de felsőbbrendűségért neked sem kell a szomszédba menni ám!

Almandin 2023.02.03. 14:21:09

@Almandin: Amúgy épp néhány napja élcelődtem a libsi művészvilágon, meg az LMBTQ túlzásba vitelén. Ennyit arról, mennyire vagyok liberális.
Itt lehet elolvasni:
csajokespasik.blog.hu/2023/01/27/azert_nem_fogok_vedelni_hogy_elfogadjanak

Reactor 2023.02.04. 07:18:09

@Almandin: Részben igazad van, viszont nekik is legalább ugyanannyi - ha nem még több - dologban van igazuk, amikor szidják a nőket. A kialakult helyzetért ugyanis a nők is vastagon felelősek, úgyhogy nekik is jár egy szép nagy szelet abból a bizonyos tortából.
A klasszikus feminizmussal semmi gond nem lett volna. A céljai nagyrészt meg is valósultak, mert az akkori emberek fejében nem pulykaszar volt agy helyett, ráadásul a döntő többségük meggyőződéses volt, nem ócska médiaprosti botrányhős aki simán átállna az ellentáborba is, ha onnét duplaannyi zsozsót remélhet. Legyen egyenjogúság, ez oké. Mára viszont az egész átcsapott turbófeminizmusba, a nők helyzetbe hozásába a férfiak rovására. Már szó nincs arról, hogy a nő kijöhessen a konyhából és lehessen tűzoltó, programátor, űrhajós - sőt, pont az ellenkezőjét látni: dolgozzon és tartson el a férfi, me' "ez a dóga". Hogy neki mi lenne a "dóga", arról meg mély hallgatás folyik ugye.
Az se volt teljes mértékben jellemző, hogy régen a szülők erőszakkal házasították össze a fiatalokat, akaratuk ellenére. Igen, volt rá precedens, gazdagéknál, uralkodóéknál, hogy ne vesszen el a családi vagyon, legyen kékvérű örökös, vagy éppen hogy két ország ne irtsa ki egymást. A közemberek körében viszont ez messze nem volt jellemző. Elolvastam több száz történelemmel, irodalommal foglalkozó könyvet, még a régi középiskolai irodalom tankönyveim is megvannak, kb. elenyésző azon művészek száma, akiket a szülők ráerőszakoltak volna valakire, aki neki nem tetszett. Persze, csúnyarossz világ volt az, ahol a fiatalok feje felett, akaratuk ellenére döntöttek, de legalább annyi pozitív oldala is volt a dolognak: sikerült ezt a fonák helyzetet elkerülni, hogy a falu bikája háremet tart, a 30-40 legény meg verheti a farkát a szénakazalba.
Most ugye itt a fenenagy szabadság, nincs aki megvédje a lányokat, nőket a saját hipergámiájuktól, hülyeségüktől, kvázi mindegyik bőven a saját szintje felett választ, a vele egykategóriás férfiakra meg rá se köp. Következmény: egyre inkább felszaporodott a férfiaknak egy olyan tömege - bízvást nevezhetjük már tömegnek - akiknek ez érthető módon baromira nem tetszik, és szóvá is teszik. A béketűrőbbek igen finoman, diplomatikusan, akikkel pedig már kikúrtak a nők párszor és szakadozik az összes cérnájuk, ők meg kevésbé finoman. És bizony a mennyiség egy idő után szépen átcsap minőségbe, ezt tapasztaljuk most. Nem azért "uranak le" minden ilyen fórumot, mert nekik ez annyira nagyon jó móka, hanem mert már ennyien vannak, és megoldást akarnak a problémára. Ha nem kapnak - hát megteremtik a maguk megoldását, és ezzel néha együtt jár pár tucat halott is. Amíg a probléma kicsi, kezelhető pusztán a diplomácia eszközeivel. Amint túlnövi magát, előkerül a nehézlöveg, plazmapuska, raksivető.
Más példával szemléltetve: Kádár idejében a bankok ugye nem adtak hitelt bárkinek, aki csak úgy beesett az utcáról a gyűlt fejével, szidták is érte, mint a bokrot. A kétezres évekre aztán a nagy szabadságban bárki kaphatott hitelt, aki csak akart. Mi lett az eredmény? Egy brutális válság több százezer bebukott hitelessel - me' nehogymá' nekik bárki beleugasson a pénzügyeikbe, he, há' mitképzeetek, he!?
Valóban, ahogy írod: ennek a fele se tréfa. És ahogy nézem, ez a helyzet csak eszkalálódni fog. Ha nem születik megoldás, bizony rengetegen fognak fűbe harapni emiatt.

Lorrh 2023.02.04. 08:41:32

@Reactor: ebben az írásban is sok igazság van. A vita mindig a mértékekről szól.
Mindenki a saját álláspontját tartja a "többség" véleményének, a jelenség amit ő kritizál az kap túlnyomórészt szerepet a világban.
Mert hogy rakétavetőkkel járnak a férfiak az utcákon nőkre vadászni.

Egyébként a negatív jelenségek promotálásában a médiagecik vezetnek és ezek masszívan férfiak is. A törésvonal nem a nők és férfiak között van, de a primitív emberek ezt szeretik mutatni mert ez könnyen fogyasztható vélemény.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.04. 10:54:58

@Reactor:

Módosabb gazdáéknál is dívott a guba a gubához, suba a subához, de ahol nem voltak nagy különbségek az anyagiakban, ott azért nem volt annyira jellemző a erőltetett házasság.

Aztán azt is látni kell, amit talán már írtam - nem olvasok vissza -, hogy egy ilyen házasság nemcsak a lánynak, hanem a fiúnak is rossz volt. Elismerem, a lánynak rosszabb lehetett.

Almandin 2023.02.04. 16:38:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Valóban, régen az érdekházasság volt a divat.

Almandin 2023.02.04. 16:56:44

@Reactor: Én se vagyok a nősovinizmus híve. Viszont az is igaz, hogy Magyarországon ugyan lehet bármi egy nőből, tűzoltó, mérnök, akármi, de az emberek fejében sokszor még mindig élnek tovább a sztereotípiák. Pl. sok nő szenved attól, hogy hiába van munkahelye, a férje elvárja tőle, hogy szolgálja ki, a háztartással csak ő foglalkozzon. Ennek következménye sokszor nagy túlterhelés lesz.
Valóban igaz az is, hogy talán ma több az incel, mint 50-100 éve. Ennek azonban nem a feminizmus a fő oka, hanem az, hogy a fogyasztói társadalom elhitette az emberekkel, hogy mindenkinek a legjobb jár mindenből, így partnerből is, valamint hogy a lehetőségek korlátlanok. A valóságban tágabb lehetőségek vannak, mint 100 éve egy faluban, vagy akár a Kádár-rendszerben, amikor nehezebb volt külföldre kijutni, de messze nem korlátlanok. A hollywoodi sztár nem fog leállni a szolnoki átlagmariska tanítónővel, de ha az utóbbi nem elég okos, elhiteti magával, hogy neki egy olyan pasi dukál.
A hipergámia se újkeletű dolog. A régi családokban is igyekeztek a lányokat egy kicsit feljebb juttatni a szüleik a ranglétrán, a középparaszt apa gazdagparaszt fiához igyekezett adni a lányát, a kisnemes a középnemeshez, meg hasonlók. Csak akkor a nők nem közvetlenül választottak társat. Ma se mindenki a társadalmi státusz alapján választ. Általában amúgy azok a kapcsolatok válnak be hosszú távon, ahol az érdeklődési kör, életstílus hasonló, ezért nem gyakori ma se, hogy nagyon eltérő helyzetű emberek jöjjenek össze.
Az incel terrorizmusra nincs mentség. Én amúgy együttérzek az incelekkel addig, amíg nem csap át a nők kollektív hibáztatásába a nyomoruk. Az esetek többségében inkább személyiségproblémák vezetnek oda, hogy sokan nem találnak nőt. Vannak nagyon gátlásos férfiak, akik lefagynak ismerkedési helyzetekben. Akár nem diagnosztizált enyhe autizmus is lehet amögött, hogy valaki nem talál társat. Inkább egy jó pszichoterápia kellene nekik, nem pedig egymás hergelése anonim fórumokon. Ez nekik is kontraproduktív, de társadalmi veszélye is van.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.04. 17:16:27

@Almandin:

Mármint ott, ahol volt nyomós anyagi érdek. Ott még manapság is dívik.

Avagy szerinted pl. Károly herceg és Diana Spencer frigye szerelmi házasság volt?

VIII. Edwardnak volt annyi gerince, hogy a királyságról is lemondott a szerelméért. Károly hercegnek nem volt, pedig Camillát szerette már akkor is. Ráadásul neki semmiről nem kellett volna lemondania.

Real_Time 2023.02.04. 18:15:16

@Almandin: Na és ki az incel? Vagy egyáltalán mi is szerinted az incel? Mert nálad nagyjából mindenki, aki nem ért veled egyet. A te megítélésedben az MGTOW-k ugyanolyan "incelnek" számítnak, holott mindenki ismeri a különbséget. Azzal sem árulok el titkot, hogy a legtöbb női sirám okozója pont hogy a mai férfiak (többé-kevésbé) MGTOW-á válása, ami főleg egy bizonyos kor felett már igencsak nagy pofon a nőknek. MGTOW jellegű életmódot egyre több férfi folytat függetlenül attól hogy párkapcsolatban él-e vagy sem. Ennek a tendenciának az okozója pedig egyértelműen a feleslegessé vált, céltalan feminizmus.

Sadist 2023.02.04. 18:53:45

@Almandin: "Nem lep meg indulatos, gyűlölködő válaszod."

Nem vagyok nő vagy kisgyerek, egy szemernyi indulat sincs bennem, gyűlölet meg aztán pláne. Projekció amit csinálsz.

"Amiket kifejtesz, abból kiderül, hogy jogi kiskorúságba akarod visszakergetni a nőket."

Ha valaki nem képes felnőttként felelősséget vállalni a saját életéért és döntéseiért, annak jogokat és hatalmat sem szabad adni, mert csak kárt tesz magában és másokban.
Az addikcióra hajlamos embernek se mondod azt, hogy persze, elmúltál már 18, nyugodtan lőjed magad heroinnal, te tudod igazán, hogy mi a jó számodra, hanem kicsavarod a kezéből a fecskendőt és beadod az elvonóba. Feltéve, hogy nem gyűlölöd az illetőt.

"Nőelnyomáshívőnek titulász"

Mert az vagy. Itt a keresztény kultúrájú Európában soha nem volt nőelnyomás, éppen ellenkezőleg. A társadalom kb. az idők kezdete óta mindig védte a nőket.
Ha létezett volna nőelnyomás, akkor őket küldték volna a bányákba, háborúkba, egyéb életveszélyes és embert próbáló helyekre.

"hosszasan kifejted, hogy az volt a szép világ, amíg a nőket az apjuk belekényszerítette a házasságba,"

Nem kis katyvasz van a fejedben, teljesen összekevered a kényszerházasságot az elrendezett házassággal. Utóbbinál a szülők által javasolt ara/férjjelöltre lehetett nemet mondani, ekkor kerestek mást, aki megfelel az elvárásoknak (hivatás/iskolázottság, társadalmi státusz, vallás, stb.). Ez a fajta házasság volt sokkal gyakoribb, nekem pl. a dédnagyapám eredetileg a dédnagyanyám húgát akarta elvenni, de a szülők nem akarták, hogy az idősebbik lány pártában maradjon, úgyhogy előbb őt adták férjhez. Dédnagyapámnak és a leendő feleségének is oké volt a dolog, összeházasodtak, aztán éltek boldogan. Ez is elrendezett házasság volt, de nem kényszerházasság.
A kényszerházasság, amikor ki volt jelölve, hogy kihez KELL hozzámenni/kit KELL feleségül venni, csak a legfelső társadalmi rétegben volt jellemző, pl. uralkodócsaládoknál, hogy megszilárdítsák a birodalmak közti kapcsolatokat. Fun fact: az egyház csak a szabad akaratból köttetett házasságot ismeri el érvényesként, ha valamelyik fél bele volt kényszerítve, akkor érvénytelen és szabadon felbontható.
Ami gyakoribb volt az az, hogy a legény még az esküvő előtt felcsinálta a leányzót, és a lány apja arra kényszerítette a férfit, hogy vegye el a lányát, vagyis vállalja a felelősséget az általa nemzett gyerekért és az anyáért. Ez színtisztán a nő és a gyerek érdekében történt, nőelnyomásról ebben az esetben szó sem lehet.

"amíg a nőket nem kezelték felnőtt emberként."

Megvolt annak az oka, hogy miért mert felnőttekként kezelték a nőket. Azért, mert rohadtul nem viselkednek felnőttként, nagy átlagban sokkal inkább ösztön- és érzelemvezéreltek, mint a férfiak, a jogokat akarják bármiféle felelősségvállalás nélkül. Ezt az utóbbi bő fél évszázad emancipunciskodása már bizonyította.

"Te önmagadat cáfolod meg, mert mi más, mint elnyomás az, ha valaki kényszerházasságot kénytelen kötni saját jövedelem és szabadság híján."

Akkor én meg kényszeralkalmazott vagyok, a munkáltatóm pedig az elnyomóm, mert ha nem dolgoznék, akkor felkopik az állam? Ezt még gondold át kicsit!
A nők régen is szabadon mehettek kurvának, lehetett saját jövedelmük, vagy Isten szolgálatába állhattak és lehettek apácák. Vagy dönthettek úgy, hogy férjhez mennek és akkor volt egy férfi az életükben, aki fizikailag és anyagilag gondjukat viselte. Hm, vajon miért az utóbbit választották legtöbben?

"Gondolom, ha téged kényszerítenének házasságra, visítoznál, hogy mekkora jogsértés történik veled. Vagy ha 40 évesen az apád dirigálna neked."

Igen, ugyanis én felnőtt ember vagyok, képes vagyok felelősséget vállalni a saját életemért, döntéseimért és azok következményeiért.

Almandin 2023.02.04. 19:04:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Talán Károly és Camilla tartoztak az utolsó olyan generációhoz az európai főnemesek körében, akik még érdekházasságot voltak kénytelenek kötni. Végül ők is összeházasodhattak, erre régebben nemigen volt példa rangvesztés nélkül. Károly fiai már olyan nőket vettek el, akik nem rangbéliek. Az elmúlt 30 évben jutottak el oda a királyi családok, hogy az egyéni boldogságot nem szabad feláldozni az érdekek oltárán. Meg talán a beltenyészet elkerülése is cél. Az európai uralkodócsaládokban már mindenki mindenkinek rokona, ezért ajánlatos olyannal szaporodni, aki ha rangon aluli is, de nem rokon.

Almandin 2023.02.04. 19:08:32

@Real_Time: Incel az önkéntelen cölibátusban élő egyén. Nincs köze ahhoz, hogy egyetért-e velem, vagy sem.
Személyesen ismertem olyan férfiakat, akik vagy incelek voltak, vagy feltételezhetően azok. Nem mind nőgyűlölő. Általában a normálisabb incelek nem mennek fórumokra fröcsögni. Egy részüknek meg is oldódik a problémája idővel. Egy férfi ismerősömről egy közös női ismerős árulta el, hogy még a harmincas évei elején is szűz volt. Nos, 35 körül megnősült. Igaz, egy betegesen elhízott nőt vett feleségül, nem valószínű, hogy nagy szerelem volt, mindkét fél részéről egy kompromisszumnak tűnt a dolog, de végül nem maradt egyedül.

Almandin 2023.02.04. 19:10:54

@Sadist: Az alap emberi, önrendelkezési jogok nemtől függetlenül megilletnek mindenkit. Eléggé diktátorhajlamú ember vagy.

Almandin 2023.02.04. 19:57:26

Találtam egy nagyon jó blogbejegyzést incel-témában, szerintem fején találja a szöget:
felnottszemmel.blogspot.com/2018/05/mi-bajom-az-incelekkel.html

Sadist 2023.02.04. 20:04:03

@Almandin: "Érezni az indulatot az írásodból."

Vicces, hogy folyamatosan a saját érzelmeidet vetíted mindenki másra és papagáj módra ismételgeted ugyanazt :D

"Cseppet se érdekeljen, hogy belinkeltem életmódtörténeti blogot, könyveket olvastam a témában, valószínűleg a te és Sadist "műveltsége" az interneten mindenféle szélsőjobboldali, nőgyűlölő antifeminista oldalakból áll, amiket nem történészek írtak, hanem mindenféle ideológusok"

Aztaaaa, könyveket meg BLOGOT olvastál a témában, IGAZI TÖRTÉNÉSZEKTŐL, emmá döfi!
11 évnyi kutatómunka, több száz átnyálazott tanulmány, >100 órányi beszélgetés szociológusokkal, evolúcióbiológusokkal, humánetológusokkal, pszichológusokkal, történészekkel, adatelemzőkkel, plusz egy Phd téma azért még tromfolja, ugye?

"félművelt összeesküvés-elmélet gyártók és társaik."

Igazán ironikus, amikor az alusipkás nőelnyomáshívő összeesküvés-elmélet gyártózik :D

"15 évnél régebben írt dolog a kezetekbe se került."

Figyi már, az ugye megvan, hogy a tudományos kutatások, tanulmányok, eredmények nem olyanok, mint a bor, hogy minél régebbi, annál jobb?

"Simán el tudom rólatok képzelni, hogy nyomtatott könyvet szinte sose vesztek a kezetekbe, nem is nagyon vannak könyveitek otthon, lehet, hogy le is nézitek azokat, akik még olvasnak."

Keress már légyszi egy 20. században írt könyvet, ami a social media társadalmi hatásairól szól! Olyan kíváncsi vagyok. Ja, és megint projektálsz, csak szólok.

"Ma valóban a szélsőliberális és az ultrakonzervatív irány a divatos. Én középutas vagyok, egyikkel se azonosulok."

Annyira vagy te középutas, mint Simone de Beauvoir vagy Andrea Dworkin :D

"Viszont az történelmi tény, hogy régen Európa is patriarchális világ volt, a nők függésben éltek."

Az igaz, hogy Európában (is) patriarchátus volt, csak ott a bibi, hogy a patriarchális rendszer egyáltalán nem az a téveszme, ami a te fejedben él. Patriarchális társadalom = fejlett civilizáció, ezt régebben már nagyon szép részletesen kifejtettem, csak sajnos nem figyelsz, nem tanulsz, nem gondolkodsz.

"Ebben még semmi szélsőbalos ideológia nincs."

News flash: az egész feminista ideológia, amit te is nyomsz, hogy a nők mint társadalmi csoport en bloc elnyomott áldozatok, tőről metszett marxizmus, amiben a tőkés- és munkásosztály le van cserélve férfiakra és nőkre. Az meg eléggé szélsőbalos ideológia.

"Titeket az dühít, hogy nem tudjátok mindenkivel elhitetni, hogy "nem is volt soha nőelnyomás", mert vannak olvasott, tanult hozzászólók is, akik nem veszik be ezeket a fals információkat."

Ez volnál te és az elvtársaid? Ugyan már, ne nevettess!
És egyébként megint másra vetíted a saját érzelmeidet. Rohadtul dühít téged, hogy nem tudod terjeszteni a hazug ideológiai fertődet, mert a valóban olvasott, racionálisan és kritikusan gondolkodni képes emberek megcáfolják a hazugságaidat.

"Amúgy nagyon idegesítő, hogy az antifeminista trollok (mert te is az vagy) minden olyan témára agresszíven ráugranak, amiben a férfi-nő kapcsolat a téma."

Nézzük csak meg a troll definícióját: "A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelezőlista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy más módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét."

Hm, ez rád és a haverjaidra tökéletesen illik, rendszeresen szemetelitek tele a komment szekciót szemenszedett hazugságokkal, amiknek a célja kizárólag a káoszteremtés.

"Ezzel sokszor uralni kezdik a beszélgetést, mert sokan nem bírják a virtuális pofonokat még nicknéven se, inkább kiszállnak a beszélgetésekből."

Ilyen ez a szélbalos ideológiával még nem fertőzött szeglete az internetnek. Ha nem tetszik, hogy valaki ellentmondhat az ideológiádnak és sorban megcáfolja a hazugságaidat, nyugodtan elkotródhatsz a nőkertre, she.hu-ra, díványra, gumiszobába vagy bármelyik feminácik uralta platformra, ahol csak magadra csukod az echo chamber ajtaját és élvezheted az akolmeleget.

"Emiatt a fajtátok tönkretett egy csomó értékes blogot, sok értelmes hozzászóló már inkább csendben marad miattatok.
Itt is elindult egy érdekes eszmecsere, de te és Sadist elriasztottátok a normális kommentelőket. "

A blogokat te és a fajtád teszitek tönkre, nem mi, akik értelmes, releváns, informatív kommenteket írunk.
Jobb is, ha nem szemetelitek tele a komment szekciót hazugságokkal vagy humorosnak szánt, de végtelenül cringe hozzászólásokkal.

Almandin 2023.02.04. 20:12:42

@Sadist: Valójában te akarsz itt akolmeleget, az dühít, hogy nem tudja az antifeminista társaság leuralni az egész kommentszekciót, vannak más véleményeket képviselők is.
Viszont veled meg a hozzád hasonlókkal nem lehet normálisan beszélgetni, mert észérvek helyett csak elhordjátok mindenféle szélsőségesnek azokat, akik nem a ti nótátokat fújják.
Sajnos Magyarországon is megindultak azok a folyamatok, amik Nyugaton az incel terrorizmushoz jutottak el. A te meg hasonlók tevékenysége jó példa erre. Előbb-utóbb nálunk is történhetnek hasonló bűnesetek.
Mivel téged és a hasonló kommentelőket nem lehet meggyőzni, veletek normális eszmecserét folytatni, ezennel a veletek való kommunikációt felfüggesztem, csak normális kommentelőknek válaszolok.
Nektek meg jó dühöngést kívánok! Szép estét!

Sadist 2023.02.04. 20:56:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "amikor egy lányt akarata vagy érzelmei elkenére adtak férjhez valakihez, akkor ez a vőlegény számára ugyanúgy kényszer volt, vagyis ő sem szenvedett a nőnél kevesebbet egy ilyen frigytől."

Bizony, lásd shotgun wedding, ahol akarata ellenére felelősséget kellett vállalnia egy olyan nőért, akit csak egyszer megdugott, de nem akart feleségül venni. Csak ez nem illik bele a szegény elnyomott nők vs. gonosz elnyomó férfiak narratívába.

"A tönkrement házasságok egyharmadában az erőszakos cselekmények szerepet játszottak. A közhiedelemmel szemben ezek szűk kétharmadát nők követték el, húsz százalékát mindketten, és csak 14 százalékát a férfiak."

Ez régóta tudott, hogy a párkapcsolaton belüli erőszak leggyakrabban reciprokális (gyk. mindkét fél bántalmazza a másikat) a nem reciprokális esetekben viszont 70%-ban a nő az agresszor.
Még sok évvel ezelőtt egy pszichológus végzettségű nő ismerősöm facebookon megosztott valami férfiakat démonizáló hazugságot a nanetől, patenttől vagy valami más férfigyűlölő szervezettől, én meg alatta kommentben felhomályosítottam, hogy a posztban szereplő állítás nettó hazugság, a párkapcsolatokban egyértelműen a nők az agresszívebbek. Persze ki lettem oktatva, hogy rosszul tudom, olvassak szakirodalmat, mert ez így van, ahogy ő állítja. Aztán belinkeltem neki a tanulmányt, amiben feketén-fehéren le volt írva a fentebb írt tény, utána pedig nagyon gyorsan eltűnt a poszt. Persze semmi reakció, hogy basszus, igazad volt, köszi a helyesbítést.

"Nagyon kíváncsi lennék, vajon ez a női emancipáció eredménye, avagy régebben is ez volt, csak még annyira sem beszéltek róla, mint ma."

Valószínű régen is volt ilyen, hogy az asszony kicsit megagyabugyálta az emberét, a kocsmából hazatérő férjet sodrófával váró asszony sztereotípiája sem a semmiből alakult ki, de az elterjedése szerintem már az emancipáció eredménye. Régen a családfőnek még volt némi tekintélye és nem voltak szarba nézve, mint manapság, na meg a jogi környezet is teljesen más volt, a Duluth modell a 80-as években terjedt el, azóta a nők szabad kezet kaptak, hogy úgy bántalmazzák a férjeiket/élettársaikat, ahogy nem szégyellik. Lásd Johnny Depp esete. Mindenkinek leszakadt az álla, hogy ilyen létezik, persze aki kicsit olvasottabb, nem csak a nőközpontú narratívát fogyasztja és kicsit is kritikus gondolkodású, annak ez egyáltalán nem meglepetés.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.04. 21:51:29

@Sadist:

Köszönöm a megerősítést. Ên nrm vsgyok járatosa témában, még azt sem tudnám megmondani, van-e, és ha van, mi a neve az ezzel foglalkozó szakterületnek, csak rákerestem és elolvastam pár rövidebb tanulmányt szakemberektől, nem mozgalmároktól.

Sadist 2023.02.04. 22:20:05

@Almandin: "Nekem olyan félművelt figuráknak tűnnek, akik a netről összeolvasnak ezt-azt kétes forrásokból"

Úgy érzed, a dívány, she.hu, csakazolvassa, gumiszoba, meg a többi fostalicska blog hiteles forrás?

"valamint elég nagy valószínűséggel sikertelenek a nőknél, így beveszik az antifeminista szélsőjobb maszlagokat"

Ha a racionális, szellemi síkon elvész a csata, jön az érzelmi síkon való személyeskedés. Nem meglepő.

"Sajnos lehet látni, hogy szinte minden blogot elözönlöttek az ilyen típusú hozzászólók az utóbbi 5-10 évben. Ők mindenben feminista összeesküvést látnak."

Nem mi látunk mindenben feminista összeesküvést, hanem te nem vagy képes a valóságot látni, hanem az égvilágon mindent a feminista szemüvegen keresztül nézel. Nő = áldozat, férfi = elnyomó, ez az egybites gondolkodásodnak az alapja.

"Érdemes megnézni a profiljukat és látszik, hogy főleg trágár gyalázkodásra telik tőlük. Főleg a frusztrációikat levezetni járnak a blogokra. Értelmes eszmecserére alkalmatlanok. Engem nem érdekel, ha megsértődnek, ők se kíméltek engem, sőt, engem már minden trágár, súlyosan sértő jelzővel is illettek az ilyen típusú kommentelők. A kommentelés nem azt jelenti, hogy ha valaki szintén törzskommentelő, az már rögtön a haverom vagy valami hasonló.
Itt van az aktivitásuk:
blog.hu/user/44884/tab/activity
blog.hu/user/1535802/tab/activity "

Elég beteges ez a stalkolásod, érdemes volna szakemberhez fordulnod. Ezt teljesen komolyan mondom.

"Érdemes elolvasni egy-két oldalt belőle. Minden második kommentjük a feministák és a nők szidásával foglalkozik, gyakran trágár stílusban. Az a baj, hogy egyre több ilyen kommentelő van, leuralják a beszélgetéseket, elriasztják a normális hozzászólókat."

Ha valóban elolvastad volna a hozzászólásokat, akkor észrevetted volna, hogy nem szidtuk sehol "a nőket". Ekézést legfeljebb a feminácik kapnak.

"Az incel terrorizmus is abból alakult ki, hogy először a neten összeszaladt panaszkodni egy csomó nőknél sikertelen alak, egy idő után a nyomorukból arra a következtetésre jutottak, hogy a női nem és a sikeres férfiak tehetnek az ő bajukről és elkezdték gyűlölni a női nemet és az egyenjogúságot. Belehergelték egymást a gyűlöletbe és sajnos egy-kettő tömeggyilkos lett.
index.hu/kulfold/2018/05/23/kenyszeru_colibatus_usa_alt_right_incel_szex_fiatal_ferfi_feminizmus/
Ennek fele se tréfa. Itt, a magyar blogszférában is egyre több erőszakos, mindenben feminista összeesküvést látó ember van. Nem állítom, hogy közülük mindenki közveszélyes, de akadhatnak köztük olyanok, akik később bűncselekményt követnek el. Nem feltétlenül tömeggyilkosságot, hanem pl. nőverést, nemi erőszakot."

Uramisten, ekkora NPC-t rég láttam már. Komolyan egy 4.5 éves index cikket hozol?
Az a helyzet, hogy eléggé naprakész vagyok az USA-ban történt és jelenleg zajló társadalmi, politikai és kulturális eseményekkel, hírekkel, valamint a médiával. A fenti cikk valami mainstream médium (CNN, WaPo vagy valami szélbalos fos) fordítása, egy izzadságszagú próbálkozás a félelemkeltésre. Akkor azzal lehetett kattintásokat generálni, utána klímaváltozással, aztán black lives matterrel, aztán white supremacy-val, azután covid hisztivel, most meg Ukrajnával.

Ez az incel terrorizmus is pontosan olyan ostoba összeesküvés-elmélet, mint a nőelnyomós teóriád. A 330 milliós USA-ban bekattant egy hülyegyerek, a balos mainstream média meg rácuppant és kreált belőle egy ilyen összeesküvés-elméletet. Csakhogy igazságtartalma nem volt, úgyhogy szépen elhalt a dolog.
A "white supremacy" nevű félesztéssel is ugyanez volt, a média vért pisált, hogy valahogy életben tartsák az összeesküvés-elméletüket, olyan incidensekbe is megpróbálták belemagyarázni és nyomni a narratívájukat, amiknek közük nem volt hozzá, lásd Kyle Rittenhouse esete. Még a felmentő ítélet kihirdetésekor is volt olyan mainstream hírportál, ahol azt írták, hogy három feketét lőtt le valószínű rasszista indíttatásból, pedig már az incidens megtörténte után pár órával tudni lehetett, hogy három fehér férfi volt a támadója.

Magyarországon ugyanez volt a náciveszéllyel riogatás, ment a bérrettegés minden platformon, hogy itt fekete egyenruhás, bakancsos nácik át fogják venni a hatalmat és minden cigányt lemészárolnak.

Annyit tudok javasolni, hogy ne olvass ilyen fake news, összeesküvés-elméletes baromságokat vagy legyél egy kicsit kritikus gondolkodású, végezd el a kutatómunkát és ne higgy el mindent.

Sadist 2023.02.04. 22:31:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ên nrm vsgyok járatosa témában, még azt sem tudnám megmondani, van-e, és ha van, mi a neve az ezzel foglalkozó szakterületnek"

Kriminológia, azon belül viktimológia.

"csak rákerestem és elolvastam pár rövidebb tanulmányt szakemberektől, nem mozgalmároktól."

Akkor gondolom Tamási Erzsébet neve felmerült. A feminista szervezetek nagyon támadták, amikor olyanokat mondott és publikált, hogy a párkapcsolaton belüli erőszak főleg reciprokális és bizony a nők is tudnak bántalmazók lenni.

Közben megtaláltam azt a tanulmányt, amiről beszéltem: www.cambridge.org/core/journals/the-psychiatrist/article/domestic-violence-is-most-commonly-reciprocal/C5432B0C6F8F61B49A4E2B60B931FA07

Almandin 2023.02.04. 23:35:07

Most találtam egy nagyon érdekes cikket. Az alapjául szolgáló könyv nekem meg is van, eredeti, ötvenes évekbeli kiadásban. Ha ezt valaki elolvassa, eldöntheti, hogy volt-e a múltban nőelnyomás (szerintem volt, ez a könyv is bizonyítja), valamint a régi világ szép és jó volt-e. (Utóbbi költői kérdés).
nlc.hu/csalad/20230204/paraszti-tarsadalom-asszonysorsok/?utm_source=24_hu&utm_medium=pad&utm_campaign=20220803

Real_Time 2023.02.05. 07:23:34

@Almandin: Nyilván miután elvett az ismerősöd egy kövér nőt, akkor utána azonnal csakis jó véleménnyel volt a nőkről :D A faék logika megint...

RoKK 2023.02.06. 01:06:36

@Almandin: mázli, hogy pont aznap jött ki egy cikk amikor kellett, ott ahol kellett, attól akitől kellett :)

Reactor 2023.02.06. 05:27:13

@Almandin: Eeeeeee, mint minden klisének, ennek is van némi valós alapja. A sztereotípiák pontosan azért ragadnak meg a köztudatban, mert tartalmaznak több-kevesebb igazságot. Például, a kínai termékek meg a TESZKÓ gazdaságos sajátmárkás cuccok bűn szarok. Nagyon kevés kivételtől eltekintve ez az állítás bizony megáll, és az ember, ha akarja, a saját bőrén is tapasztalhatja, mellényúlni igen nehéz. Ami a "nő=háztartási alkalmazott" sztereotípiát illeti, nos, ez egy olyan dolog, ami már vélhetően az Australopithecus óta megvolt az emberiségnél. Hogy a nő foglalkozzon a gyerekkel, az speciel nagyon sok törzs nagyon sok fajánál megfigyelhető, messze nem emberi jellemvonás. A főzés-mosás-takarítás is vélhetően egy nagyon ősi szokás, részben gondolom anno az unalom ellen is szolgált, mert amíg az ősférfi elment a többi ősférfivel lebunkózni a mamutot, és esetleg még nem volt ősgyerek az ősbolcsőben, az ősnőnek valamivel el kellett ütnie az időt. Sőőőt, időnként még ki is mozdult az őskonyhából, és ő maga is gyűjtögetett a többi ősasszonnyal. Ennélfogva a civilizálódás során ők erre szakosodtak inkább, míg a férfiaknak jutott az oroszlánrésze a munkáknak: vadászat, halászat, építkezés, bányászat, favágás, kőpattintás-faragás...felsorolni se lehetne. Pontosan ezért van ennyi férfi feltaláló is - nem azért, mert a csúnyarossz patriarchális férfiak megtiltották a nőknek a feltalálást - hanem mert nekik jutottak a nehéz feladatok, és hát az ősember nyilván elkezdett agyarászni, hogyan-miként oldhatná ezt meg könnyebben. Eközben persze fejlődött az agy is jópár köbcentivel, egyre több infót tudott befogadni. Megjelent az írásbeliség, mutogatás és majomhangok helyett már írással kommunikálhattak, így a tudás közkincs lett, létrejött a tudomány és a civilizáció, ahogy egyre több férfi látta, hogy mennyivel hatékonyabban boldogulnak így. Voltak területek, ahol meg a nők remekeltek, pl. a szövés-fonás vagy agyagedények készítése, amihez kéznél volt az alapanyag, a leölt vacsora bőrét megenni nem lehetett, hát valamit kezdeni kellett vele, jó lesz az nekünk ruhának. Ezt mind-mind lehetett otthon is csinálni. Nem vagyok őstörténész, de valami hasonló mehetett végbe, és ebből aztán sok-sok ezer év alatt sztereotípia lett. Egyébként nem kell a nőnek se minden áldott nap főznie,mosnia, porszívóznia, hacsak nem valami szerverbankban lakik, hetente egyszer meg nem hiszem hogy olyan megterhelő lenne.
Ma már mellesleg ezek se állják meg a helyüket 100%-ban. A legjobb szakácsok például túlnyomórészt férfiak, pedig ma már semmi akadálya nincs annak, hogy Varga Julcsából is Gordon Ramsay lehessen. Szóval semmi gond nincs az egyenjogúsággal, azzal már annál inkább, amikor átesnek vele a ló túlsó oldalára. Akik antifeministák, 99%-ban ezt a turbófeminizmust ítélik el, legalábbis szerintem. Én is elítélem.
Az teljesen igaz hogy a hollywoodi sztár, akinek minden ujjára jut ötven nő, nem fog a vidéki Manyi nénjével leállni, mondjuk a férfiak igenis hajlamosabbak észrevenni a saját szintjüket (de még az alatt is időnként), mint a nők a férfiakat, tehát a nők speciel jobb helyzetben vannak.
A hipergámiára ugyanúgy nincs mentség, mint a "szervezett" incelterrorizmusra (már ha ez tényleg szervezetten történne). Még csak azt se lehet mondani, hogy "szükséges rossz", mert abszolút nem szükséges. A hipergámiának nincs funkciója, nem lehet indokolni semmivel. Az kétségtelen, hogy a gátlástalan médiaagymosás az egyik fő oka, viszont ugye van a mondás, könnyű Katót táncba vinni, ha ő is akarja, vagyis a nők azok, akik aztán azonosulnak is vele.
Szervezett incelterrorizmus egész biztosan nincs. Ez nem egy vallás vagy maffia, egész egyszerűen rengeteg férfiú jutott egymástól függetlenül ugyanoda ugyanazon okból kifolyólag. A "metoo" is így jött létre, nem? Bizonyára sokan vannak, akik személyiségproblémák vagy gátlásosság miatt nem találnak párt. Na és? A nőknél is legalább ennyi ilyen van, nekik mégis el van nézve ugyanez. Abba se látok kivetnivalót, hogy azt várják, hogy a nő kezdeményezzen. Egyenjogúságot akartak, azzal bizony kötelességek is együtt járnak, a világon semmi akadálya annak, hogy a lány kezdeményezzen. Még az is simán beleférne, hogy a férfiak is hipergámok legyenek, de érthető módon nem fogják még ezzel is nehezíteni a saját dolgukat.
Egyébként VAN megoldás a problémájukra - hivatásosak, esetleg szexrobot. Ötször jobb nőt is megkaphatnak így, a robot meg alapból azt teszi, amit mondanak neki. Sokba kerül? Még így is olcsóbb, mint egy párkapcsolat. Nem is értem, miért nem élnek ezekkel amúgy. Ha dugás kell, mindig is voltak ősi mesterséget űzők, főleg ma, az internet korában, hipp-hopp meg lehetne oldani. Lehet hogy nem tökéletes megoldás, de még mindig jobb mint egy párkapcsolat vagy pláne házasság.
Egyébként se Elliott Rodger, se a torontói gázoló nem volt az a kifejezetten bűnronda szörnyeteg, bőven lett volna esélyük nőknél. SZVSZ ők nem azért kezdtek el őrjöngeni, mert nem jutottak nőhöz.

Real_Time 2023.02.06. 06:04:17

@Reactor: Főzni, mosni etc annak is kell aki egyedül él, függetlenül az illető nemétől. Ez megint csak a szokásos áldozat szerep, a feminista agy működése szerint ő nem fog egy férfira sem főzni. Ha ez az agy gondolkodni is tudna, akkor rájönne hogy nem is kell. A legtöbb nő aki nekik már "házicseléd" kategória azért főz meg mos otthon mert van egy gyerek, az meg mint olyan átpriorozálja a dolgokat. Sokan emiatt nem vágynak a főnöki székbe, inkább fontosabb a home office, hogy otthon legyenek a gyerekkel. A feminista retorikának egyszerűbb a férfiakat hibáztatnia, meg az üvegplafont emlegetnie, mint ezt a tényt belátni. Ez egy tipikus balos, kommunista ideológia, mely úgy építi fel az érveit, hogy a tények felét (a nem tetsző részt) kihagyja. Nem ritka a cenzúra sem, volt nem is olyan régen egy cikk valahol ami régi slágereket sorolt fel, amiket ma már nem játszanak le a polkorrekt rádiók, annak hímsonoviszta jellege miatt. Sajnálom hogy Európában ismét a komcsik vannak túlsúlyban.

Reactor 2023.02.06. 06:07:25

@Sadist: Nagyjából egyetértek, igen. Más a kényszerházasság és megint más az előre eltervezett (nem feltétlenül elrendelt) házasság. Akkor is volt már jegyben járás, és ha úgy tűnt, hogy a fiatalok nem jönnek ki egymással, fel is lehetett bontani a jegyességet - az egyik szülőnek se lett volna jó, ha egymást maró-gyűlölő kényszerházasok lesznek a gyerekeikből, aztán az egyikük végül jól leöli a másikat. Ezért is volt jó a jegyesség, onnét még volt visszaút. Házasságból már sokkal nehezebb volt kilépni, sokáig nem is lehetett, aztán vagy elszenvedték egymás társaságát életfogytig, vagy egyikük távozott az élők sorából. A tiszazugi arzénes asszonyok egy fél falut kiirtottak ennek jegyében.
A társadalom bizonyos szempontból valóban óvta a nőket. Fel lehet ezt fogni rabságnak, persze, ha viszont nincs aki megvédje az embereket a saját hülyeségüktől, akkor szinte azonnal elkezdenek hülyeségeket csinálni. Mer' ők asztat jobban tudják. És nehogymá' megmondhassa nekik más, micsináljanak, he. Természetesen amikor viselni kell a következményeit, akkor ujjal mutogat mindenki másra, taknyot nyelve szid mindenkit, saját magát kivéve, mert ő csak áldozat. A hitelesek is akkor kezdtek el visítani mint a vágási malac, amikor a végrehajtó már az utolsó féknyomos alsógatyájukat is elvitte volna fedezetbe, hogy mé' nem menti meg őket a kormány. És az a baj, hogy ennek az "állampolgári jogom hülyének lenni, de a balhét vigye el más" felfogásnak a komplett népesség látta kárát...
Szóval én speciel a kiskorúsítás mellett vagyok. Ezek tényleg közveszélyes mélyhülye idióták. Megkockáztatom, ha létezne hipergámia elleni orvosság, a probléma hónapokon belül feleződne, és 2-3 éven belül teljesen eltűnne, a feltaláló meg degeszre keresné magát.

A troll defínciója valóban az, amit leírtál, de tágabb értelemben gyakorlatilag bátran alkalmazható bármilyen topikromboló kellemetlenkedő netes pöcsinzonra aki veszekedést akar generálni. A "trolling" eredetileg "zavarosban halászást" jelent, semmi köze az azonos nevű csúnya fantasy szörnyeteghez.

A MGTOW-t rendszeresen összemossák az incel jelentésével a fogalmatlan kőbuta ostobák, pedig homlokegyenest ellentéte egymásnak a kettő...kb. mintha azt mondanák, tökmindegy hogy metil vagy etil-e az alkohol. Az incel szexelni akar, de nem tud, a MGTOW meg fütyül arra, szexel-e vagy sem. Ráadásul a MGTOW nem jelent cölibátust se. A fröcskölődő agyabetegeknek persze mindegy, aki nem tetszik nekik, az incel, oszt kész, nekik annyi a lényeg, hogy legyen mivel anyázni. Gondolom ezeknél az aszexek is incelek, de úgy kb. mindenki aki nem kopulál heti öt alkalommal.

A "félesztés" helyett inkább majréztatást, paráztatást írnék, de egyébként odaát a jueszéjben is ugyanúgy megy a mumusok keresése, most épp az incelek vannak terítéken. Persze amikor az Antifák vernek szét komplett városnegyedeket, az rendbe' van, me' hát izé, mégiscsak a mi kottánkból játszanak, meg legalább nincsenek csúnyarossz nácikok. Ha egy ízig-vérig bolsevik Antifa hülyegyerek gyújtogat, az A-OK, ha egy szélsőjobb teszi ugyanezt, akkor fújnáci, büdösnáci, nemszabad.
Ámeriká. A lehetőségek és az idióták földje. 'Nuff said.

Lorrh 2023.02.06. 10:08:16

fárasztóak vagytok, mintha a fától nem látnátok az erdőt.
A nők válogatási kényszere ősbiológiai eredetű: sok millió éves drive, a legéletképesebb gén továbbörökítése a cél.
Erre rárakódott egy hamis kulturális máz és ez torzítja a jelen világban ezt az ős ösztönt.
De megtagadni nem lehet, se "lenevelni" a nőket erről.
A férfiakat se lehet lenevelni hogy a nagymellű csajokat megstíröljék, meg minden nőt meg akarjanak dugni.
Nem is értem hogyan lehettek ennyire vakok és rágjátok az egymás szájából kiszedett gittet.

Reactor 2023.02.06. 17:17:56

@Lorrh: Ez abban az esetben lenne elfogadható, ha a lány kizárólag utódnemzés céljából szexelne. Nos, nem így van. Mentségnek egyébként még így is bajosan lehetne nevezni, pláne, hogy a tudomány azóta bebizonyította, hogy két "tökéletes" félnek is születhet korcs gyereke. Ugyanez igaz a férfiakra mellesleg, a döntő többség nem azért szexel, mert szeretne egy zászlóaljnyi gyereket.
Egyáltalán nem vagyunk vakok, nagyon is látunk, csak épp nem értünk vele egyet.

Lorrh 2023.02.07. 10:09:25

@Reactor: na látod. Mind a ffiakat, mind a nőket ősi ösztönök vezérlik. Ennyi.

Sadist 2023.02.11. 14:31:50

@God Harald: Azt kifelejtetted, hogy dagadtak vagyunk, anyánkkal élünk és a pöcsünk is csak 3 centi.

Sadist 2023.02.11. 15:01:53

@Almandin: "Tudsz te szöveget értelmezni? Nem azt írtam, hogy te vagy Sadist vagytok terroristák vagy bűnözők, hanem azt, hogy az ilyen típusú kommentelők között akadhatnak ilyenek. Nyugaton már több tömeggyilkos kikerült az ilyen antifeminista, nőknél sikertelen fórumozók, kommentelők közül."

Ne játszd az ártatlan áldozatot, pontosan ezt akartad írni, csak nincs vér a pucádban, mert ha nyíltan ilyet írnál, akkor felelősségre lehetne vonni érte (attól meg ugye rettegtek, mint ördög a tömjéntől), úgyhogy csak sugalmazol.

"Amúgy meg már vártam, hogy feminácinak vagy libsinek leszek nevezve. Én már számtalanszor leírtam, hogy nem azonosulok egyik politikai szélsőséggel se. Nem vagyok se "femináci", se szélsőliberális. De konzervatív se."

Ha valaki olyan egybitesen gondolkodik, mint egy femináci, olyan tévképzeteket tud magáénak, mint egy femináci, úgy gyűlöli a férfiakat, mint egy femináci, akkor az femináci.

"Ki az kettőnk közül, aki egy faék egyszerűségével látja a világot? Nem én, az biztos."

De, te. Fentebb már írtam, hogy az egész ideológiádnak a nulladik axiómája, hogy nő = áldozat, ebből következően pedig a férfi = elnyomó, minden más pedig ebből következik, az égvilágon mindent erre vezetsz vissza.

"Te, ha valaki csak a múlt szokásairól leír annyit, hogy elnyomottak voltak a nők, már ráugrik és emiatt le feminácizza a hozzászólót."

Mert a feminácik terjesztik ezt a HAZUGSÁGOT. Elnyomott társadalmi osztályok voltak, emberek voltak elnyomva függetlenül a nemüktől, viszont a te femináci szemüvegeden keresztül csak a nők elnyomása szűrődik be az egybites agyadba és nem veszed észre, hogy a férfiaknak is pontosan annyira, vagy még inkább sanyarú sorsuk volt az emberi történelem folyamán, mint a nőknek.

"Az incel terrorizmus Nyugaton már létező jelenség, erről írni is feminácizmus?"

Nincs nyugaton se incel terrorizmus, hoax az egész. Igen, vannak frusztrált férfiak, akiknek nincs részük romantikus párkapcsolatban, szexben, de ilyen motivációjú erőszakos cselekmények gyakorlatilag nincsenek. Ezeknek a férfiaknak a frusztráció miatti agressziójuk elsősorban maguk ellen irányul, úgy mint depresszió, drogfüggőség, önsértés, öngyilkosság.
Eleve ostobaság terrorizmusról beszélni. A terrorizmus definíciója: "erőszak alkalmazásának, vagy az azzal való fenyegetésnek olyan stratégiája, mely félelemkeltés révén meghatározott politikai, ideológiai vagy vallási célokat szándékozik kikényszeríteni." Idézet Wikipediaról.
Ezeknek az "incel terroristáknak" mi a politikai, ideológiai vagy vallási céljuk? Ja, hogy az nincs.

Sadist 2023.02.11. 15:25:02

@Reactor: "Részben igazad van, viszont nekik is legalább ugyanannyi - ha nem még több - dologban van igazuk, amikor szidják a nőket."

Mi nem szidjuk "a nőket", pusztán rávilágítunk az igazságra a modern nőkkel kapcsolatban.

"Persze, csúnyarossz világ volt az, ahol a fiatalok feje felett, akaratuk ellenére döntöttek, de legalább annyi pozitív oldala is volt a dolognak: sikerült ezt a fonák helyzetet elkerülni, hogy a falu bikája háremet tart, a 30-40 legény meg verheti a farkát a szénakazalba.
Most ugye itt a fenenagy szabadság, nincs aki megvédje a lányokat, nőket a saját hipergámiájuktól, hülyeségüktől, kvázi mindegyik bőven a saját szintje felett választ, a vele egykategóriás férfiakra meg rá se köp."

Ez a lényeg. Csak a sok ostoba, szűk látókörű ebből mindössze annyit fog fel, hogy a NŐK nem élhették ki a szabadságukat.

"Következmény: egyre inkább felszaporodott a férfiaknak egy olyan tömege - bízvást nevezhetjük már tömegnek - akiknek ez érthető módon baromira nem tetszik, és szóvá is teszik.
...
megoldást akarnak a problémára. Ha nem kapnak - hát megteremtik a maguk megoldását, és ezzel néha együtt jár pár tucat halott is.
...
Valóban, ahogy írod: ennek a fele se tréfa. És ahogy nézem, ez a helyzet csak eszkalálódni fog. Ha nem születik megoldás, bizony rengetegen fognak fűbe harapni emiatt."

Dehogy, fölösleges nőket mészároló "incel terroristákat" vizionálni, a társadalmi összeomlás közel se lesz olyan látványos. Ezek a férfiak majd egyszerűen csak kicsatlakoznak a társadalomból, beszüntetnek minden nőkkel való interakciót, aztán az egész szép csendben összedől a picsába.
Valamelyik másik bejegyzés alatt jött elő az az eset, hogy az USA-ban egy utasokkal tömött vonaton, fényes nappal megerőszakoltak egy nőt és senki nem csinált semmit. Ez történik, ha a társadalom fenntartóit, védelmezőit démonizálják és ott rúgnak beléjük, ahol csak lehet. Egyszerűen nem fognak tovább társadalmat fenntartani és védelmezni.

Sadist 2023.02.11. 16:02:32

@Almandin: "Én se vagyok a nősovinizmus híve. Viszont az is igaz, hogy Magyarországon ugyan lehet bármi egy nőből, tűzoltó, mérnök, akármi, de az emberek fejében sokszor még mindig élnek tovább a sztereotípiák."

Ostoba hazugság, hogy nő is lehet ugyanúgy bármi, mint egy férfi. Nem, ha meritokrácia érvényesül, akkor bizony a mérnökök 90%-a, a tűzoltóknak pedig 100%-a férfi lesz, és ez így is van jól. Azt akarom, hogy 100+ kilós izomkolosszus férfi menjen be az égő házba, hogy kihozza az embereket, ne egy 60 kilós nő.

"Pl. sok nő szenved attól, hogy hiába van munkahelye, a férje elvárja tőle, hogy szolgálja ki, a háztartással csak ő foglalkozzon. Ennek következménye sokszor nagy túlterhelés lesz."

Baszki, akkor olyan férjet kell választani, aki átvállalja a házimunkának a felét vagy akkora részét, amennyit a nő szeretne. Látod, erről pofázok már mióta, hogy a nők képtelenek vállalni a felelősséget a döntéseikért és tetteikért. Folyton csak picsognak amiatt, amit ők választottak. Pontosan olyanok mint a gyerekek, nem szabadságra vágynak, hanem szabadságra bármiféle felelősség és elszámoltathatóság nélkül.

"Valóban igaz az is, hogy talán ma több az incel, mint 50-100 éve. Ennek azonban nem a feminizmus a fő oka, hanem az, hogy a fogyasztói társadalom elhitette az emberekkel, hogy mindenkinek a legjobb jár mindenből, így partnerből is, valamint hogy a lehetőségek korlátlanok."

Csak a fiatal nőkkel hitette el, nem a férfiakkal. A kereslet-kínálat aránya miatt az átlagos fiatal férfi nagyon hamar szembesül a ténnyel, hogy számára a lehetőségek extrém korlátozottak.

"A hipergámia se újkeletű dolog. A régi családokban is igyekeztek a lányokat egy kicsit feljebb juttatni a szüleik a ranglétrán, a középparaszt apa gazdagparaszt fiához igyekezett adni a lányát, a kisnemes a középnemeshez, meg hasonlók."

Ha minden lányos család ezt csinálta volna, nem jött volna ki a matek. Régen a házastársak közti társadalmi különbség minimális volt.

"Csak akkor a nők nem közvetlenül választottak társat. Ma se mindenki a társadalmi státusz alapján választ. Általában amúgy azok a kapcsolatok válnak be hosszú távon, ahol az érdeklődési kör, életstílus hasonló, ezért nem gyakori ma se, hogy nagyon eltérő helyzetű emberek jöjjenek össze."

Dehogynem, nagyon is gyakori és pont emiatt nagyon gyakoriak a felbomló párkapcsolatok.

"Én amúgy együttérzek az incelekkel addig, amíg nem csap át a nők kollektív hibáztatásába a nyomoruk. Az esetek többségében inkább személyiségproblémák vezetnek oda, hogy sokan nem találnak nőt."

És mire alapozod ezt a tévképzeted? Az esetek többségében a férfiak el se jutnak odáig, hogy a személyiségük labdába rúgjon, mert már előtte kihullanak a rostán.
Fordítva meg ha egy férfi kellően vonzó, a nők bármilyen személyiségproblémát simán elnéznek neki, lásd pl. sorozatgyilkosok, akik a börtönben százával kapják a szerelmes leveleket.

"Inkább egy jó pszichoterápia kellene nekik, nem pedig egymás hergelése anonim fórumokon. Ez nekik is kontraproduktív, de társadalmi veszélye is van."

Az nem hergelés, hogy tényekkel alátámasztott magyarázatot kapnak a problémáikra, az meg pláne nem, hogy valaki motiválja őket a személyes felelősségvállalásra és önfejlesztésre.

Sadist 2023.02.11. 16:12:50

@Real_Time: "Azzal sem árulok el titkot, hogy a legtöbb női sirám okozója pont hogy a mai férfiak (többé-kevésbé) MGTOW-á válása, ami főleg egy bizonyos kor felett már igencsak nagy pofon a nőknek. MGTOW jellegű életmódot egyre több férfi folytat függetlenül attól hogy párkapcsolatban él-e vagy sem."

Pontosan, megint csak a vonaton megerőszakolós sztorit lehet előhozni, vagy azt, amikor egy pasas a benzinkúton segített egy nőnek beindítani az autóját, a nő meg később megvádolta azzal, hogy megerőszakolta.
Elég, ha csak 10000-ből 1-szer előfordul ilyen. A férfiak nem hülyék, nagyon is okosak és hamar megtanulják, hogy nem érdemes segíteni a nőknek, ha a saját életük, testi épségük, szabadságuk kockázatnak van kitéve. Nagylányok, oldják meg maguk a problémáikat.

Sadist 2023.02.11. 16:15:50

@Almandin: "Egy férfi ismerősömről egy közös női ismerős árulta el, hogy még a harmincas évei elején is szűz volt. Nos, 35 körül megnősült. Igaz, egy betegesen elhízott nőt vett feleségül, nem valószínű, hogy nagy szerelem volt, mindkét fél részéről egy kompromisszumnak tűnt a dolog, de végül nem maradt egyedül."

És ez mégis mit igazol? Mi történt vele 35 évesen? Megváltozott a személyisége és hirtelen lett nője?

Sadist 2023.02.11. 16:17:07

@Almandin: "Az alap emberi, önrendelkezési jogok nemtől függetlenül megilletnek mindenkit. Eléggé diktátorhajlamú ember vagy."

Egyáltalán nem vagyok diktátor hajlamú, liberális konzervatív vagyok. Te viszont nagyon szívesen adnál heroint óvodásoknak.

Sadist 2023.02.11. 16:27:50

@Almandin: "Viszont veled meg a hozzád hasonlókkal nem lehet normálisan beszélgetni, mert észérvek helyett csak elhordjátok mindenféle szélsőségesnek azokat, akik nem a ti nótátokat fújják."

MUHAHAHAHAHA :D:D:D:D:D:D Tükörbe néztél már?
Régen rossz, ha felnőtt emberektől elvárni a személyes felelősségvállalást szélsőségnek számít.

"Sajnos Magyarországon is megindultak azok a folyamatok, amik Nyugaton az incel terrorizmushoz jutottak el. A te meg hasonlók tevékenysége jó példa erre. Előbb-utóbb nálunk is történhetnek hasonló bűnesetek."

A lapos Föld hívők és Balatontagadók csoportjában is bent vagy? Úgy tapasztaltam, hogy a konteohívők nem állnak meg egynél.

"Nektek meg jó dühöngést kívánok!"

ó, ió, ció, kció, ekció, jekció, ojekció, rojekció, PROJEKCIÓ! :D

Sadist 2023.02.11. 16:32:11

@Almandin: Váó, a paraszti világban az embereknek szar volt, mert folyamatosan dolgozniuk kellett. Ki hitte volna? Milyen szerencse, hogy a férfiaknak nem kelle ... oh wait.

Sadist 2023.02.11. 16:36:37

@RoKK: Loálmár, tényleg :D Szép fogás!
Pont abban a témában, pont olyan nézőpontból, pont olyan könyv alapján, ami neki is megvan (eredeti 50-es évekbeli kiadásban, nem ám elektronikus formában!). How convenient, ahogy az angol mondaná.

Sadist 2023.02.11. 16:53:07

@Reactor: "Egyébként VAN megoldás a problémájukra - hivatásosak, esetleg szexrobot."

Ez csak ragtapasz a nyílt törésre, nem hosszútávon működő megoldás. A szexrobotok nem fogják megoldani a társadalmi problémákat, amit a hipergámia okoz, magát a hipergámiát kell kezelni, nem a tüneteket.
Mindössze annyi kellene, hogy a nőkre is rá legyen kényszerítve a döntéseiknek és tetteiknek minden következménye.
Pl. csak szüzen házasodhassanak, a házasságon kívül született gyerek csak és kizárólag az ő felelősségük, nem vétkességi alapú válás eltörlése, természetesen teljes abortusz tiltás, házasságban született gyereknél pedig kötelező apasági teszt. Pár ilyen egyszerű és szinte semmilyen plusz költséggel járó intézkedés hatására egyetlen generáción belül észhez térnének.

Sadist 2023.02.11. 17:00:14

@Lorrh: "fárasztóak vagytok, mintha a fától nem látnátok az erdőt.
A nők válogatási kényszere ősbiológiai eredetű: sok millió éves drive, a legéletképesebb gén továbbörökítése a cél.
...
Nem is értem hogyan lehettek ennyire vakok és rágjátok az egymás szájából kiszedett gittet."

Pajti, eléggé elrepült a téma a fejed fölött. A hipergámiával mind tökéletesen tisztában vagyunk, pontosan ismerjük az eredetét, a célját, a megnyilvánulási formáit. A vita arról folyik, hogy hogyan rombolja le a civilizált társadalmat és mit lehetne tenni ellene.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.11. 18:06:16

@Sadist:

"Fordítva meg ha egy férfi kellően vonzó, a nők bármilyen személyiségproblémát simán elnéznek neki, lásd pl. sorozatgyilkosok, akik a börtönben százával kapják a szerelmes leveleket."

Aktuális példa az a brit arisztokrata nő, aki egy 20 (húsz!) éves börtönbüntetés letöltése után szabadult bűnözővel szűrte össze a kevet, gyerejet us szült neku, majd a csecsemővel együtt kámforrá vált:

"Immár több mint egy hónapja tartja izgalomban a brit közvéleményt a csecsemőjével együtt eltűnő főnemes lány esete, aki nagyanyja révén még a királyi családhoz is kötődik. A történetet az is színesíti, hogy a gyerek apja korábban 20 évet töltött börtönben erőszakos és szexuális jellegű bűncselekmények miatt. A rendőrség nyomravezetői díjat is felajánlott, hogy mielőbb rátaláljanak az orvost eddig még nem látott újszülöttre."

index.hu/fomo/2023/02/10/eltunt-brit-arisztokrata-korozes-rendorseg-constance-marten/

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.11. 18:08:19

Ahogy elnézem a pasit, hát túl vonzónak sem merném nevezni. Aztán lehet, ha agyban nem is, valahol máshol elég nagy.

Sadist 2023.02.12. 02:30:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A példám nem volt a legjobb, mert a bűnözőknél erősen közrejátszik hybristophilia, dark triad személyiségjegyek iránti vonzalom (nárcizmus, machiavellizmus, pszichopátia), meg még ki tudja milyen parafíliák. Pont miután olvastam a választ akkor került fel egy erről szóló videó: www.youtube.com/watch?v=iJahnYYUXU4
Az egésszel csak azt akartam mondani, hogy az átlagos pasasoknál nem a személyiségbeli problémák a ludasok, hogy nincs nőjük, mert a totál jellemhulladékokon meg rendszerint fürtökben lógnak a csajok.

Egy redditer csinált olyan kísérletet, hogy férfi modellek fotóival regisztrált tinderre 3 kamu profilt, az egyik elítélt pedofil volt, a másik náci (még horogkereszt tetoválást is photoshoppolt a karjára), a harmadikra már nem emlékszem, talán "csak" nyíltan nőgyűlölő. A rengeteg matchelő nőt nem igazán zavarták az ilyen apró személyiségbeli problémák.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.12. 19:03:45

@Sadist:

Végighallgattam a videót, elég alaposan körüljárja a lehetséges okokat. Szerintem a leggyakoribb az alpha male keresése lehet, mégpedig egy abszolút biztonságos módon, hiszen az életfogytos vagy a halálra ítélt csak a fantázia szintjén lehet partner.

Jellemző, hogy piti bűnözőkre, pl. csalókra nem hajtanak.

Kíváncsi lennék az - új szót tanultam - hübrisztofil nők átlagos IQ-jára. A nők mindig is vonzódtak az enfant terrible típusú férfiakhoz, és szerintem ennek elprolisodott verziója a nehézbűnözőkhöz vonzódás.

Na meg a biztonságos veszély átélése. Rómában állítólag valóságos háremük volt a gladiátoroknak, akik bármely nap bekövetkezhető halála bizonyára kéjes borzongással korbácsolta fel a nők vágyát. A középkorban szokás volt - legalábbis Angliában-, hogy a kivégzendő bűnösöket a vesztöhelyre vezető útjukon szép nők szerelmi vallomásai kísérték. Biztonságos veszéky.

Sadist 2023.02.13. 00:09:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Kíváncsi lennék az - új szót tanultam - hübrisztofil nők átlagos IQ-jára. A nők mindig is vonzódtak az enfant terrible típusú férfiakhoz, és szerintem ennek elprolisodott verziója a nehézbűnözőkhöz vonzódás."

Nem hiszem, hogy van bármi korreláció a kettő között, értelmiségi nők is beleesnek rosszfiúkba. Számukra különösen összezavaró lehet, mert az eszükkel tudják, hogy a bűnözőkkel nem szabad kezdeni, a vonzalom viszont nem tudatos és nem tudják racionálisan megmagyarázni, hogy miért éreznek úgy ahogy.
süti beállítások módosítása