Aggódom, hogy a melója elviszi tőlem

2024. március 12. 07:48 - csajokespasik

       

               „Fáj, hogy ilyen könnyedén itt tud hagyni, mert fontosabb valami más. Amúgy nem keresne ezzel olyan baromi sokat, hogy nagyon megérné” – A pasi nyughatatlan adrenalinfüggő és az éjszakai életben dolgozik. Levélírónk aggódik miatta, hogy a sok túlvállalás előbb-utóbb az egészsége rovására megy.        

 
       

                Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Hello,
a párom kimenne dolgozni külföldre, májusban, szezonmunkára, és augusztusban jönne vissza. Ő sokat mozog és ezért alakult úgy, hogy nálam lakik. Volt már szó erről, de annak ellenére, hogy megígérte, nem vállalja túl magát, mégis bejelentette, hogy megy. Most innentől távkapcsolatba megyünk vissza. Mivel látta rajtam, hogy nem örülök neki, kérte, hogy csak ezt az egy szakaszt bírjuk valahogy ki. Végül nagy nehezen belementem, mit tudok tenni? Persze volt már olyan, hogy az utolsó pillanatban meggondolta magát.        

       

               Csak aggódom érte, mert szereti túlvállalni magát, keresi az izgalmat, az eddigi munkáinak jó része is az éjszakai élethez kapcsolódott ( egy vele egyidős kollégája tavaly került kórházba, még mindig kímélnie kell magát, a szívével volt valami, túlterhelte, gondolom. Szerette ő is a pörgést és az éjszakai melót, de ha a bioritmusa felborul valakinek, azt nagyon nehéz visszaállítani. És energiaitalon nem lehet élni.)

Az nem zavar, hogy ott nyugodtan csajozhat, mert nem olyan, megbízom benne ezen a téren. Meg közben haza tud jönni, de én szeretem és még így is minden nap hiányozni fog. Néha úgy érzem, el kellene engednem, mert nem bírnám elviselni, ha máshogy veszteném el. Valahol az is fáj, hogy ilyen könnyedén itt tud hagyni, mert fontosabb valami más. Amúgy nem keresne ezzel olyan baromi sokat, hogy nagyon megérné, de ő tudja. Szereti a kalandokat és az utazást, erről van szó (Skorpió amúgy) de úgy érzem így, nem én vagyok az első az életében. Annak persze örülök, hogy nem lusta, de ez inkább pont annak az ellenkezője valahol, és valami egészséges egyensúlynak jobban örülnék. Az én hozzáállásommal van a baj szerintetek?          

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr9618351943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Capillarissa69 2024.03.12. 11:43:53

Aggodalmaskodásra semmi ok, már csak azért sem, mert nemrég nyilatkoztak majd 100 éves matrónák arról, hogy "... a kemény munkába még senki sem halt bele, ám az aggódásokba már sokan ..."

(Továbbiakban csak a megértés kedvéért):

A fogyasztói társadalom "kitalálói" páholyban ülve pezsgőt bonthatnak, és üdvrivalgásba törhetnek ki, minden ilyen személyiség láttán. Ő az, akinek megalkotására vágytak, aki tökéletes fogaskereke a megálmodott gépezetnek.
Ma egyesek már "munkaalkoholistának" nevezik ezt az állapotot, mely ugyanúgy függőség, mint a drog, és ugyanúgy hormonális átprogramozódással jár, annak minden mellékhatásával. S kijönni belőle szintén egy nehéz elvonókúrával lehet, felvállalva a gyötrelmes elvonási tüneteket, amelyek átlagosan 30 nap múltán enyhülnek (a visszaállás, megtisztulás pedig kb. 2 év).
Égetően fontosak az ilyen emberek, akiknek a belső feszültségeitől eredendően, nagyon alacsony az önértékelése, amelyet ezzel a pótcselekvéssel kompenzál, hogy ezt önmagán se vegye észre.
A szorongások eredete majd egy évszázadra vezethetők vissza, amelyeket ő transzgenerációs sérülésként kapott szüleitől azok meg a sajátjuktól, egészen a II. VH. traumatizálásáig. A történelmi tapasztalatok szerint ez, elérvén a "negyedíziglen" születő nemzedéket, egyfajta "bosszúként" újra háborúskodás felé taszítja a társadalmakat, ahogyan annak jeleit már jól érezhetjük. A szorongás időnként erőforrásként tör ki, "csináljunk már valamit!" érzésekben. A legfiatalabb generáció megsokasodó mentális problémáinak az eredete éppen ez, illetve még az is, hogy az ilyen szorongó személyek építették ki, hatalmas energiával azt az infrastruktúrát, amely függőségi lehetőségek százait kínálja kényelmi és élvezeti eszközeivel, és a fiatalok ezen függőségek áldozatai.
S a hatásokat naponta tapasztaljuk. Az állandósuló elégedetlenség érzet, mindenben a rossz meglátása, a kritikák elviselhetetlensége, gyanakvások aár paranoiába hajlóan, azaz az aggodalmak, amelyek azonban ölnek. Azaz a csillapíthatatlan boldogtalanság. Belül a munkamániásban is ez zajlik, s ez hajtja őt, s majd a kiégés felé sodródva egyre gyakrabban tör rá az az érzet, hogy - bár tenne még rengeteg dolgot - de nincs kedve hozzá, mintha nem lenne energiája a kezdéshez, és inkább egyszerűbb póttevékenységbe kezd, vagy élvezeti eszközökkel csillapítja az ilyenkor bénításba hajló szorongását. Amely - mivel függőség - tovább erősíti ezeket a tüneteket.
Ráismertünk esetleg magunkra is, abban aminek nem mi vagyunk a felelősei, de minket is kínoz? Vagy van aki már el se jutott eddig az olvasásban, mert ez is (azaz a "TL;DR") ennek az állapotnak a tünete?
Kényszerelvonásnak számít az infrastruktúrák lerombolása, de úgy tűnik, ez automatikusan lezajlik, hiszen a történelem gyakorlatilag ezekről szól. S csak marionett bábuként mozgat minket az hormonális mechanizmus, amely ezt eredményezi, és az állatvilágban már évmilliókkal ezelőtt is megvolt.

Lorrh 2024.03.12. 15:19:30

"Az nem zavar, hogy ott nyugodtan csajozhat, mert nem olyan, megbízom benne ezen a téren."

Ezzel azt mondod, nyugodtan csajozhat hiszen úgysem fog. Ez teljes zavar a fejedben.
süti beállítások módosítása