Férfirabló nők

2024. május 23. 07:47 - csajokespasik

       

               Levélírónk azt tapasztalta a baráti körében, hogyha megjelenik egy új nő valaki oldalán, sanszos, hogy az illetőtől hamarosan örökre búcsút kell venniük, mert ugyanúgy el fog tűnni közülük, mint a többiek. Nem érti, hogy egy erős szabadságigényű férfit, hogyan lehet ilyen könnyen betörni?        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Szerintetek igaz az a megállapítás, miszerint a párkapcsolatok zöme csak úgy tud hosszútávon megmaradni, ha a férfi alkalmazkodik és mindenben alárendelődik a nőnek? Tényleg ezen múlik? Azért kérdezem, mert pár barátomat így vesztettem el, hogy nagy dumás, társasági, világjáró emberek voltak és jött egy nő az életükbe, aki szépen leszedte őket minderről. Rólunk is. Mert az akkori társaságból is eltűntek. Tényleg erre vágytak, hogy majd jön egy nő, aki elrendezi az életüket: a saját ízlésére? Nekik meg olyan nő kellett, aki uralkodik rajtuk és letöri a szabadságvágyukat?        

       

               De nem csak szabályozza azt, hanem teljesen meg is semmisíti. Amíg még csak ismerkedtek velük, és még eljártak közénk, mondták, hogy miket kér tőlük a barátnő, innen tudjuk, hogy az még a folyamat eleje volt. Aztán eltűnt, mert valaki a háttérből irányította, ő meg hagyta magát. Mert ha nemet mond, akkor jön a szakítással zsarolás és egyebek. Nem működhetne ez úgy, hogy marad ő is, meg a nője is?
Azok a barátnők, akikkel találkoztunk is, mind kedves, mosolygós, szolid nők voltak – legalábbis eljátszották nekünk – aztán lassacskán többet nem is jöttek, ahogy a pasijuk se. Kivonták őket.
Ha rájuk írunk,  udvarias lerázást kapunk. Ez egy kétoldalú dolog, és annak kell döntenie, aki benne van egy ilyen kapcsolatban. Erős, életvidám emberekről volt a szó. És mi se voltunk nekik az a nagyon rossz társaság, ami már egy barátnőt zavarna.          

 

 

6 komment
Címkék: barátság

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr1218411633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chendrys19 2024.05.23. 08:27:47

Hmmm... aztán majd pár év múlva mennyire fognak csodálkozni ezek a "férfiak", amikor a barátnő eléjük áll azzal, hogy "Szakítsunk, mert megváltoztál! Már nem az vagy, akibe beleszerettem.".

Capillarissa69 2024.05.23. 10:45:20

A szakmai körök szerint egy nárcisztikus személyiségzavarral (NPD) megáldott nő valóban olyan, hogy beuralja a férfit, és a bántalmazástechnikák - eleinte óvatos - alkalmazásával leszakítja a baráti köréről. Ezt ösztönösen teszi, elkerülvén azt, hogy a baráti kör észrevételei alapján nála "kilógjon a lóláb". És ilyen esetben valóban nem ritka a "már nem vagy az" kiszólás sem évek múltán, mert a megismerés pillanatképe alapján benne kialakult képen képtelen változtatni, noha egy embernél a tényleges változások is gyakoriak, nem csak a felszín és a valóság különbsége válik nyilvánvalóvá.
Ugyanakkor a posztoló megfigyelése, és véleménye nem más, mint egy fél évszázad alatt megváltozott (és mára már működésképtelené nyilvánítható) szemlélet eredménye arról, hogy miként kellene kapcsolódni egy társasághoz, ha párunkra leltünk. Keserű következményekkel teli társadalom alakul ki attól, hogy úgy véljük: létünk értelme a gyakori bulizás, a kényelmek és élvezetek keresése, nem pedig emberként megállni helyünket a világ - midig is jelenlévő - viszontagságai közepette. 50 éve a boomerek alakították ki, és terjesztették el ezt a létmódot, amelyet az egyre fogyatkozó számban születő utódjai simán átvettek. (A boomereket pedig a II. VH traumái kapcsán sérült szülői nemzedék nevelte ilyenné, "mindent megadva" nekik).
Az élet működőképes normalitása az, amelyben - talán egy kis bulikorszak után - saját családba vonulunk, otthagyván - az egyébként élvezetes, de alattomosan mérgező - bulikörnyezetet. Mai normalitás azonban nem ez, és öregségünkre is taknyos gyerekek maradunk, felnőttesdit játszogatva, hiszen "ez az élet". Jó élet lenne azoknak akik ezt választják, de lassan túlnyomó többségben vannak, és "élvezik" az évtizedek múltán bekövetkező "mérgezési" hatást, ami egyértelműen olyan mentális állapottá válik, mint amit a drogosoknál tapasztalunk, ha éveken át használja a szert. (A nárcisztikusság kiütközése is ennek a hatása)
Egy jóléttől "bedrogozott" társadalom - akár csak a régmúltban a királyi udvarok fényűzésétől bedrogozottak - háborúba csúszik, mégpedig akaratlanul és szinte törvényszerűen. Noha a háború rombolása megszünteti a fényűzés eszközeit, és automatikusan visszaáll (évek múltán) a reálisabb állapot, mégis ma végig kellene gondolnunk, hogy nem ez az út járható.
Megemlíthető, hogy vannak még - kétes eredményű - lehetőségek, pl. a megfélemlítés (járványok, különféle katasztrófák lebegtetése) vagy egy nyílt világuralmi diktatúra bevezetése, de tényleg még mindig a középkorban bevált eszközöket kellene alkalmaznunk?
Nem kellene felismernünk, hogy az emberi lét - bármennyire is kényelmessé tesszük - egy viszontagságokkal teli , és erőfeszítéseket igénylő élet? És ebben NEM egy újabb és újabb párral való pár éves kapcsolat a cél, hanem az emberiség létezésének a fenntartása, benne utódokkal, akiket nem hiányolunk majd öregségünkre, mert elegen születtek - általunk.

Sztravinszka 2024.05.23. 17:55:52

Poszter fordítva ül a lovon.
Mint általávan a bulikázós hülyegyerekek.

God Harald 2024.05.24. 08:03:59

Varázslók, boszorkányok, alakváltók… Nagyon kell vigyázni velük! Egyszer egy ilyen engem gyíkká változtatott…de már elmúlt.

Lorrh 2024.05.24. 11:02:30

@God Harald: jó neked! Nálam még nem múlt el :-)

God Harald 2024.05.24. 18:01:49

@Lorrh: húhhh! Indítsuk újra a szimulációt? Kb. 3 óra múlva hazaérek…
süti beállítások módosítása