Gyermekvállalás ötvenen túl?

2017. szeptember 26. 07:58 - csajokespasik

Az ötvenen túli pasiknál a hirtelen gyermekvállalási igény vajon a kapuzárási pánik egy újabb tünete? Levélírónk szerint az 50+ korosztály mintha agymosáson esett volna át, sokakat nem zavar a saját koruk ebben a kérdésben. De egy 5 éves gyerekhez biztosan elég energikus egy 55-60 éves férfi 0-24-ben?

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok,

Nem olyan régen egy másfél éves kapcsolatomnak lett vége, az ok viszont már nem olyan egyszerű. Elmúltam 40, és nőként úgy gondoltam, már 5 évvel ezelőtt se vállaltam volna egy újabb gyereket (nem éreztem erre késztetést és az idő előrehaladtával még annyira se). Amikor az exemmel megismerkedtem, az elején letisztáztam, a gyerek téma felejtős és ez nem átmeneti, hanem végleges döntésem, ezt el is fogadta akkor.

Majd pár hónapja mégis azzal a "nagyszerű" ötlettel állt elő, igaz, hogy neki felnőtt gyerekei vannak, nekem pedig közel felnőtt már a gyerekem, de mégis milyen jó lenne egy közös gyerek! Mivel nem értettem a koncepciót, megkértem, fejtse ki, pontosan hogyan is gondolta, hiszen az Ő gyerekei már családot alapítottak, tehát lassan számíthatunk arra, unokái fognak születni... Elmúlt ötven éves, ez normális esetben nem a családalapítás időszaka! Azt gondoltam, talán csak Ő van rosszul programozva, de nem!

Az utóbbi hónapokban szerzett tapasztalataim azt mutatják, az ötven közeli és 50+ korosztály mintha agymosáson esett volna át, többeknek is az az elképzelése, gyereket szeretnének! Kérdezem én, eddig mivel voltak elfoglalva?! 10-15 év múlva nyugdíjasok lesznek! Egy 5 éves gyerekhez biztosan elég energikus egy 55-60 éves férfi 0-24-ben?! Mert ez nem egy nagyapai "állás", amikor vasárnaponként megjelenik a kis unoka pár órára.

Ez a tendencia gondolható normálisnak?!

Üdv,

Z

 
Szólj hozzá!
Címkék: gyerek tanulság

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr4012896526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása