5 elfogadhatatlan válasz a „Lenne nálad esélyem?” - kérdésre

2018. február 07. 07:43 - csajokespasik

Bár a kérdés mindig egyértelmű, a válaszok eltérőek lehetnek. Pedig olyan egyszerű kérdésről van szó, amit csak Igennel meg Nemmel lehet egyértelműen és őszintén megválaszolni. Vannak nők, akik nem hiszik el, hogy a pasik elsőre is felfogják a választ, feltéve, ha semmit nem kell rajta megfejteniük.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok,

kaptam már pár visszautasítást, finomabbnál finomabbat, és a legutóbbi ösztönzött arra, hogy megírjam Nektek ezt a kis esszét, talán közös (vagy ködös) okulásra. Ugye, mindig felmerül részünkről a „Lenne nálad esélyem?” - kérdés előbb-utóbb, persze nem ilyen direkt formában, jól körülírva is fel lehet tenni. Bár a kérdés mindig egyértelmű, a válaszok eltérőek, pedig olyan egyszerű kérdésről van szó, amit – szerintem – csak Igennel meg Nemmel lehet egyértelműen és őszintén megválaszolni. Ennél a kérdésnél szerintem nem létezik „de csak...” meg „Akkor, ha...” és lehetőségi százalékok, az egy konkrét igen vagy nem.

De ez nem mindig esik így. Én öt válaszfélével találkoztam eddig, nyilván van még, emlékezetem szerint megpróbálom pontosan visszaadni:

„- Egyelőre nem, de bármi lehet a jövőben”:

Azaz? Mi fog megváltozni a jövőben bennem, vagy benned, ami most nincs meg? És az a töprengési időszak mennyi lehet kb.? És azt szeretnéd, hogy a talpig úriember addig szépen várjon a bizonytalanra?

„- Nekem jelenleg egy saját lakás a cél”:

Ez szép cél, kitartást követelő, meghatározó meg minden, még meg is érteném, de addig erényövet viselsz? Gyűjthetsz lakásra, de nem hiszem, hogy huszonévesen önmegtartóztató vagy emiatt. Az egyik nem zárja ki a másikat egy olyan nőnél, akin látszik, hogy partygirl. Mindegy, majd szólj, ha bútort kell cipelni.

„- Most elutazom”:

Örökre? Én ezt nyáron kaptam, mert a csaj Balatonra ment. De onnan visszajön valamikor, nem? Én is imádok kirándulni és mászkálni, de ezt nem ajánlotta fel, mint későbbi közös program. Csak akkor fogadnám el, ha épp emigrál.

„Tulajdonképp kapcsolatfüggő vagyok, és látom, neked ez gondot okozna”:

Ez talán a leghülyébb válasz, mert nem tudtam, hogy gondolatolvasóval és profilozóval van épp dolgom. Őt nem bántam nagyon, mert olyan nő volt, akivel ha nem értenek maradéktalanul egyet, akkor máris kirekesztő. Azt mondta, hogy az ő döntése, hogy kit választ, nem felelek érte és ne hibáztassam. Jó.

„Csak barátságot tudok egyelőre elképzelni”:

Ez már egy határozottabb válasz, mínusz az egyelőre szó. - magyarán közelebb áll a nem-hez, de még mindig nem az igazi. Volt olyan lánybarátom, akibe teljesen belebolondultam, és a „barátságunk” alatt csak még jobban. Fel is vállaltam, szerelmet vallottam, de hát attól még egyoldalú maradt. Saját érdekemben le kellett építenem. Pedig az elején hittem abban, hogy talán majd elalszanak az érzéseim, vagy elnyomom őket, de nem így működik. Vártam, hogy az az egyelőre minőséget váltson és szilárdabbra érjen.

Szóval, ez tényleg egy olyan kérdés, amit mindenki meg akar úszni? Mivel lehet kikerülni? (szerintem semmivel). A nők meg azt nem hiszik el, hogy a pasas az első szóból is érti, feltéve, ha az a szó érthető és egyértelmű, és semmit nem kell rajta megfejteni.

B.

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr7213641346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása