Szülők előtt mosoly, otthon meg a pokol

2018. június 08. 07:39 - csajokespasik

Hogyan lehetséges társkeresés során időt és energiát spórolni? - gyakran ismételt kérdés. Posztolónk szerint sehogy sem, mert azzal önmagától venné el a lehetőséget a versenyző, arról nem beszélve, hogyha állandóan gyanakszik az ember, még a csalódásig sem jut el.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Egy olyan ember ír, aki mer ismerkedni, de aki mégsem kap új lendületet egy-egy kudarc után. Ezt nem sikerült még elsajátítanom, hogy a csalódást és visszautasítást könnyedén kezeljem és erővé transzformáljam. Nem tudok minden rosszul sikerült randit annyival elintézni, hogy nem én választottam.

Sok helyzetbe bele lehet futni annak is, aki nagyon odafigyel, és csak annyi a hibája, hogy mer ismerkedni. Vannak helyzetek, amikben az ember joggal feltételezhet és elvárhat egy másik felnőtt embertől pár alapvető dolgot. Például: hiszem, hogy a másik is őszinte lesz mindjárt az elején. Hogy becsületes-e, nos, ez a folytatás kérdése. Becsületről és hűségről az elején még értelmetlenség beszélni.

Nem mindig megbízható a beépített szűrő sem: volt már, hogy olyan nővel hozott össze a sors, akiben az elejétől fogva megbíztam, valahogy magától értetődött, és nem lett szép vége, ugyanakkor egy hanyag és látszólag nemtörődöm nővel pedig szép időt töltöttünk együtt. Hogyan lehetséges a párkeresősdi során időt és energiát spórolni? - gyakran ismételt kérdés. Szerintem sehogy, mert azzal önmagától venné el a lehetőséget mindenki, arról nem beszélve, hogy bekorlátozza a helyzetet, és ha állandóan gyanakszom a másikra, még a csalódásig sem jutok el. Nem azzal van baj, ha hibázunk, inkább azzal, ha nem vesszük észre. Első alkalommal nagyon kevés valódi dolog derül ki. Volt, aki azt mondta, nagyon szerelmes, de kiderült rövidesen, hogy csak nagyon szeretethiányos volt, és inkább az önbizalmával vannak gondok. Senkinek a homlokára nincs felírva, hogy elviselhetetlen és problémás, házias vagy sem, közben derül ki minden.

Visszatérve a megbízhatatlan szűrökhöz: van, akin látszik, hogy gondokkal küzd, hogy torz személyiség, de olyan is, aki éveken át el tud neked játszani egy hamis szerepet, szülők, barátok előtt mosoly, aztán otthon meg a pokol (ebben nekem nem volt részem szerencsére, de egy nagyon jó barátom 5 évet szenvedett életéből egy ilyen miatt). Arra sincs garancia, hogy a visszahúzódó, soha nem ivó, otthonülős átlagos nő vagy férfi jó választás, mert majd ő biztos nem csal meg.

Ahogy nőkkel beszélgettem őszintén – amikor már leírtak barátnak, bámulatosan őszinték tudnak veled lenni – akármilyen szépen tekerték a mondanivalót, mégis az volt a lényeg, hogy ők egyszerűen csak az alapján választanak valakit, mert jóképűnek született. Ennyi. A testi adottság az első. A rossz részét pedig egyszerűen bevállalják a jó szexért. Az, hogy bunkó, meg lazán veszi az életet és letolja őt, innentől egy másodlagos dolog. Aztán százszor megígéri magának, hogy ilyet soha többé, mégis belefut, a következő is olyan lesz, azt is ő választja. Hangsúlyozom: választja – tehát tudatos döntés van. A bunkóság elsőre is észlelhető, a viselkedéséből, ahogyan egy nőhöz viszonyul, ahogyan beszél vele. Csak az más kérdés, hogy a nő mit akar észrevenni.

 Nyilvánvaló. Ehhez nem kell az összeköltözésig várni.

Volt, hogy egy (barát)barátnőm, aki a magukat szépnek gondoló nők magabiztosságával ecsetelte, hogy az új pasija milyen fantasztikus fogás, minden elragadó, szirupos, giccses, cuki jelzővel ellátta. Aztán úgy 2-3 hónap múlva pedig ezeket a jelzőket felváltotta a pióca, a rohadék és egyéb szavak.

Sokan azt hiszik, hogy tudják, kit és mit keresnek, de a tapasztalatom az, hogy egy kapcsolatból tudja bárki eldönteni, hogy kit és mit nem akar. A többi magától alakul ki, egy folyamat része. Addig is a másiktól várja, hogy megfejtse neki az igényeit és elvárásait.

 
Szólj hozzá!
Címkék: randi kavarás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr4014031642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása