Érdemes régi ismerőst választani?

2024. március 14. 07:56 - csajokespasik

       

               „Még azt se tudom eldönteni, hogyha innen én visszafordulnék, akkor őt ez mennyire bántaná?” - Örök dilemma: mik a kockázatai annak, ha baráti körből választunk párt? Levélírónk és egy férfi közt elindult már valami, és ha most kezdene el távolságtartóan viselkedni, talán az lenne a legrosszabb.        

 
       

                Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Kínos kérdés, de talán látott már ilyet a világ... : D Most úgy alakult, hogy egy férfi ismerősömmel elkezdtünk közelebb kerülni egymáshoz, de nem volt még semmi. Ami zavar, hogy évek óta ismerem, de barátnak nem neveztem eddig, inkább ismerősnek. És tudom, hogy főleg ez a vonzó benne, merthogy átugrunk egy szakaszt, hiszen ismerjük egymást, tudja a macskám nevét is, meg az összes érdeklődési körömet. Ő kezdte a dolgot. Először humorszinten.        

       

               Nyilván új emberekben kéne gondolkoznom, mert egy társaságba járunk (ennek későbbi lehetséges hátrányait pedig mindenki ismeri). Magányos óráimban sokat rágódom ezen, akkor jönnek elő a kételyek. Mert most annyira azért nem vágyom kapcsolatra, de nem is ellenezném, így hagyhatnám alakulni, lesz ami lesz - és valahol tetszik ez a lazasága is.

Sokat kedveskedik. Sosem mulasztja el kiemelni, hogy számára mennyire különleges vagyok, tetszik neki a gondolkodásom, stb. - mások is mondták, hogy jól járnék vele. Valóban, mély dolgokról is lehet vele beszélni. De még azt se tudom eldönteni, hogyha innen én visszafordulnék, akkor őt ez mennyire bántaná? Ha most elkezdenék távolságtartóan viselkedni, az lenne a legrosszabb, mert azt hinné, csak játszottam vele, holott én nem ígértem semmit. Ami hátráltat, az az a megállapítás, hogy ismerősi körből ne válasszunk párt. Mert eddig ezt sose tettem.          

 

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr3718353769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Capillarissa69 2024.03.14. 13:52:46

Eleddig "házinyúlra nem lövünk" dogmát ismertem, amelynek komoly - ma már a hormontudomány által megerősített - alapjai vannak, mert egy főnök/beosztott, vagy munkatársi kapcsolatban az egyik fél (pl. beosztott) irányíthatatlanná válik az intimitás megjelentekor, illetve fordítva, manpulálható lesz (pl. a főnök), amely nem felel meg az íratlan munkahelyi normáknak.
Ismerősi körben azonban, a mai világ működésmódjából adódóan, a tartósnak tervezett, és sokáig annak vélt új kapcsolat, szinte törvényszerűen, ritka kivétellel felbomlik (szintén - nem vicc! - hormonális hatásra), a társadalmilag beidegződött szokásoknak következtében. Átlagosan 5 év elteltével. S ez az ismerősi körben komoly feszültségekhez vezet, mivel ritka a békés, kulturált szétmenés (gyakran magát az ismerősségi kört veszthetjük el miatta).
A tartós együtt maradásnak meg van a módja, ill. a forgatókönyve, függetlenül az ismerősségtől, ám azt a jelenlegi szokások nem támogatják, sőt az embert hülyének nézik miatta. De hát ez a lenézés is egy - spontán kialakult - közösségbomlasztó szemléletmód eleme, amelyben - mint egy langyos vízben - úszkálunk saját boldogtalanságunkban. Jól jelzi ezt az a helyesnek gondolt, ám romboló felfogásmód, hogy lépéseket kihagyva akarnátok mihamarabb dűlőre jutni.

VOGAben 2024.03.15. 10:57:25

Vállalható előélettel ez az egyik legjobb opció. Nem túl izgalmas mi? Normális embereknél ez nem kérdés. Csapodároknak és ribancoknak meg mindegy, lesz ami lesz alapon alapítanak családot is.

Capillarissa69 2024.03.16. 11:34:37

@VOGAben: Egyetértek, hozzáfűzve az előzőekben említetteket: Ez csak meghatározott, és kipróbált forgatókönyv szerint működik azoknak akik min 20-30 éves kapcsolatban és benne gyermekvállalással akarnak továbblépni az életben. Persze ebben is van némi kockázat, csakhogy csupán kb. 5%, szemben a hétköznapi móddal, amelyben a kapcsolatok 45-50%-a az első 5 éven belül felbomlik.
A hétköznapi élet hiedelmeinek nyomására, automatikusan csapodárrá válóknak pedig szembe kell néznie a felnőtt, és kirepült gyermek - gyakran nyíltan megtörténő - vádaskodásával, hogy "Miért váltatok el? Ezzel tönkretetted az életemet!". Nem is véletlen, hogy sok szülő - burkolt manipulációkkal - nem is engedi el a gyermekét, és marad a "mamahotel", meg a "papabank".

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.03.17. 08:59:21

Ha nemcsak tudja a macskád nevét, hanem szereti is a macskákat, plusz a macska is megkedvelte a jövendőbelidet, akkor jók az esélyeitek.

Lorrh 2024.03.18. 07:59:16

@Capillarissa69: hát ilyenről nem nagyon hallottam hogy a gyerek vádaskodik miért váltak el. De tényleg nem. Ez a te fejedben van csak.

Sadist 2024.03.18. 21:04:53

"Nyilván új emberekben kéne gondolkoznom, mert egy társaságba járunk (ennek későbbi lehetséges hátrányait pedig mindenki ismeri)."

Bizony, ismerős társaságban ha kiderül, hogy faszról faszra járó ribanc vagy, az a későbbiekben eléggé lekorlátozza a ribanckodási lehetőségeidet.

"Mert most annyira azért nem vágyom kapcsolatra, de nem is ellenezném, így hagyhatnám alakulni, lesz ami lesz - és valahol tetszik ez a lazasága is."

Magyarul még pörögnél egy kicsit a faszkörhintán, mielőtt megállapodsz. A korodat nem írtad, de nyilvánvaló, hogy kora huszonéves vagy.

"Ami hátráltat, az az a megállapítás, hogy ismerősi körből ne válasszunk párt."

Párt csakis ismerősi körből szabad választani. Kúrópajtást nem szabad ismerősi körből, mert hamar rád ragad a fasztarisznya címke.

"Mert eddig ezt sose tettem."

Hogy mondd el azt, hogy ribanc vagy anélkül, hogy elmondanád, hogy ribanc vagy.

Ha szorult beléd némi gerinc, akkor megmondod a srácnak, hogy te most még csúcsra akarsz kúrni, de majd harminc után, amikor terebélyesedik a segged és a melleid is elkezdik feladni a gravitációval való küzdelmet, szívesen megpróbálnád vele a kapcsolatosdit. Addig meg csak várjon türelemmel...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.03.19. 03:20:28

@Sadist:

"ismerős társaságban ha kiderül, hogy faszról faszra járó ribanc vagy, az a későbbiekben eléggé lekorlátozza a ribanckodási lehetőségeidet."

Ebben tévedsz. Ha kiderül, hogy a csaj könnyen kapható, ezzel csak nőnek a ribanckodási lehetőségei, hiszen az ismerősi kör többi férfitagja is igyekszik majd felpróbálni.

Más kérdés, hogy egy efféle vándorserleg után max. Alf fog epekedni. (Kedvenc sorozatomban Alf a szíve választottját, Rhondát afféle vándorserlegnek - Wanderpokal, mert én németül láttam - nevezte, ahol a szó pont az ilyen nőt jelenti.)

Sadist 2024.03.19. 17:21:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igazad van, rosszul írtam, nem a ribanckodási lehetőségeitől esik el, hanem attól, hogy ha már csapágyasra hajtották, akkor utána lehorgonyozzon a rendes srác mellett, aki majd gyereket csinál neki és gondját viseli.

szeme közé, laposan! 2024.03.20. 18:51:49

"Nyilván új emberekben kéne gondolkoznom" - ez így OK, de a kérdés sokkal inkább az, hogy új emberek gondolkoznak-e benned? Vagy-e annyira jó, hogy bárki rádmozduljon a "körön kívülről" is?

Sadist 2024.03.20. 20:52:38

@szeme közé, laposan!: "Vagy-e annyira jó, hogy bárki rádmozduljon a "körön kívülről" is?"

Most még nyilván, mert eddig is ezt csinálta.
süti beállítások módosítása