Csupán fél éve temette a feleségét

2010. március 04. 07:12 - csajokespasik

Györgyi egy érdekes dilemmát oszt meg velünk: megismer egy jóravaló férfit, aki túl sokáig titkolja, hogy felesége nem régiben hunyt csak el. A levélírót leginkább az borzasztja, hogy a férfi egyáltalán nem tett említést feleségről, sőt gyerekről sem. Eljátszotta a vidám agglegény szerepét, dugdosta előle a gyerekét, Györgyi pedig be is vette az ügyesen tálalt sztorit. Amikor tudomására jutottak a tények, képtelen volt eldönteni, hogy magát hibáztassa vagy a pasit.

 

Nem tudom, mennyire passzol a blog profiljába a történetem, de majd eldöntitek, hogy kirakjátok vagy sem. Egy postázóban dolgozom, elég nagy épületben ahhoz, hogy minden nap új ismerőssel találkozzak, akiről mindig kiderül, hogy nem új dolgozó, sőt, nálamnál is régebb óta tolja a szekeret - egyszerűen nem találkoztunk még, mert több műszak van és rengeteg kijárat. Na, most már több adatot nem mondok, mert már szerintem sokan ki is találták, melyik cégről van szó. Csak azért írtam le, hogy kellően vázoljam, mennyire el tud veszni a háttér információ egy ekkora tömegben. Ez volt az én bajom is. Vagy szerencsém?

Györgyi vagyok, 35 éves, és egyszer már majdnem beleugrottam a házasság intézményébe, de az utolsó pillanatban kiderült páromról egy-két dolog és abbahagytuk a dolgot. Hogy mik voltak ezek a dolgok nála, az egy másik történet, talán egyszer azt is megírom. Szóval, egyik nap a sok ebédlő közül az egyikben ülök, mire egy pasas áll meg az asztalomnál. Megkérdi, hogy leülhet-e. Mondom, persze. Ferencnek hívták és 41 éves volt. Nyugodtan letagadhatott volna 5-6 évet is, nagyon jó kondiban volt. Elárulta, hogy az első emeleten dolgozik és a múlt héten még autót vezetett, most pedig a raktárban tüsténkedik, és a takarítástól a rámolásig, a régi irodabútorok tologatásáig szinte mindent a nyakába varrnak. Együtt szidtuk a felső vezetést meg a rendszert, úgyhogy volt téma bőven. Valahogy azonnal megtetszett a pasi. Olyan nyílt és közvetlen volt, mégis nyugodt és valahogy… szomorú. Megbeszéltük, hogy délután találkozunk a dohányzóban és ott folytatjuk a beszélgetést.

Együtt mentünk haza. Én kocsival voltam és ő is, így a parkolóban elválltak útjaink. Randizgattunk párszor, és persze elkerülhetetlenül száguldottunk az ágy felé. Amikor először hívott fel magához, rögtön feltűnt, hogy túl nagy ház ez egy embernek – lehet, hogy ezt utólag látom bele, de tudat alatt akkor is feltűnt. Egy szép nagy családi ház volt. Öt szobát számoltam. A szobák többsége zárva volt – most már tudom, miért, de majd később. A hálószoba is nagyobb volt egy agglegény igényeihez képest, franciaágy meg minden. Annyit tudtam csak róla, hogy egyedül él, nem is faggattam tovább, így most sem zaklattam, hogy miért lakik egyedül ekkora házban. Mindenre van valami hihető szöveg. Persze, mindezeket a kérdéseket csak magamnak tettem fel, nem támadtam le vele őt.

Tudtam, hogy nem kéne beleszeretni, de már késő volt: fontos lett nekem. Három hete jártunk, amikor egy nap felmentem a titkárságra, ahol egy nagyon jó barátnőm volt. Elmeséltem neki boldogságomat. Megkérdezte a nevét. Amikor elmondtam, fura arcot vágott, majd azt mondta: „Tudtad, hogy nem rég temette a feleségét?” Nem, ezt nem tudtam, és amikor elmesélte, majdnem a padlóra zuhantam. És valóban. Megtudtam, hogy a megismerkedésünk napjától számítva durván fél éve temette a feleségét. A barátnőm is nézett – akinek hivatalból elég sok embert kellett ismernie - hogy nem korai egy kicsit egy új kapcsolat neki? Szerintem is várhatott volna még. Ráadásul van egy 5 éves gyereke. Hát, ezért voltak zárva a szobák: a gyerek a nagyinál és a gyerekszoba volt az, amit biztos bezárt. Azonnal felhívtam a mobilján, és azt mondtam, hogy találkozzunk a parkolóban most rögtön. Amikor lassan és higgadtan megkérdeztem Ferit, hogy mindez igaz-e, ő először zavarba jött, majd bevallotta, hogy igen. Csak azért nem mondta el, mert félt, hogy „visszautasítom, meg amúgy sem akart keseregni nekem” (?!) Én viszont megdöbbentem: fél éve hunyt el a neje, még egy közös gyerekük is van, amit bujtatott előlem. Kirázott a hideg, ha belegondoltam, hogy abban az ágyban csináltuk, amit egyszer a feleségével osztott meg. Azért voltam számonkérő, mert sértve éreztem magam. Úgy, mint akit átvertek és kihasználtak. Nem a szomorú tény zavart, hanem az, hogy NEM mondta el. Ha az elején ezzel kezdi, akkor semmi baj, de ennyi idő távlatából... Már látom a kommenteket, hogy: „Kérdezted tőle, hogy nem nős-e véletlenül, hülye nő?!” Igen, hülye nő voltam, tényleg nem kérdeztem, hogy házas-e?! Aznap este leültünk egy hosszú beszélgetésre és Feri mindent elmesélt. Megbocsátottam neki – lehet, hogy túlreagáltam az egészet (?). A lényeg, hogy azóta is együtt vagyunk és boldogan. Megismertem a fiát is – kezd kialakulni az összhang. Tanulság annyi lehetne, hogy mindent időben el kell mondani a másiknak, mert ha később derül ki, könnyen vihet mindent.

 

 
184 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr191807744

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: babescamshwos 2017.12.23. 11:10:33

Madame Butterfly - Humming Chorus - Negyvenes

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fubu05 2010.03.04. 07:30:53

No kommment . Ja és szép napot kívánok mindenkinek.

Madpapa 2010.03.04. 08:18:59

Idővel biztosan megnyílt volna. Szerintem ezzel mindenki így van, hogy nem biztos hogy az elején mindent kitálal. Kinek több, kinek kevesebb idő kell hozzá. A gyerek 'elrejtés' miatt arra gondolok, hogy nem akart 'elriasztani', lévén ha jól vettem ki, neked még nincs gyereked.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.03.04. 08:24:00

Ostoba libáknak nem jó semmi. Ha elmondta volna, akkor felháborodik, hogy miért nem gyászol még 50 évet, ha meg nem mondja el, ahogy esetünkben, akkor meg az a baj.

Kósza 2010.03.04. 08:34:49

A gyerek nem "ami", hanem AKI,... Te HP!

Girgesz 2010.03.04. 08:38:57

Jó reggelt!

Csak egy kérdés: szóba álltál volna vele, ha miután leült az asztalhoz, egyből elmeséli, hogy "Helló! Feri vagyok. 41éves, egy gyermek apukája, és sajnos özvegy, mert fél éve elveszítettem a feleségem. Most pedig szeretnék megismerkedni veled, mert nagyon tetszel, ahhoz is fiatal vagyok még, hogy bezárkózzam, túl is kell lépnem ezen a traumán, meg hát a gyereknek is kell egy anya, stb." ?

Igaz fél év nem hosszú idő, de nem is olyan kevés -főleg, ha hosszabb betegeskedés előzte meg, így volt ideje felkészülni lelkileg.

Ráadásul meg tudtátok beszélni, jól ki is jöttök... szerintem is túlreagáltad.

Girgesz 2010.03.04. 08:40:36

@Kósza: te hol találtál a szövegben ilyet?Mertén csak azt találtam, hogy biztos a gyerekszoba volt, amit biztos bezárt...

S0und 2010.03.04. 08:45:34

Ha mindent elmondasz időben, abból lehet hogy nem lesz fuck, márpedig a fuck a lényeg. Jó ez így nem igaz, de mégis...

Kósza 2010.03.04. 08:46:34

Teljesen meg tudom érteni a pasast, hogy nem ezzel a szomorú ténnyel nyitott, mert nem akarta, hogy sajnálkozz rajta. Innentől kezdve teljesen logikus, és természetes, hogy a fiát sem tolta azonnal az arcodba. 3 hét után tisztázódott a helyzet, meg tudtátok beszélni, folytatódott a kapcsolatotok, és a gyerekkel is megismerkedtél. Mégis mi a jó büdös francot akartál ezzel a poszttal?! A gyerekre használt vonatkozó névmásod miatt pedig farfekvéses sün jár!

kóristalány 2010.03.04. 08:46:57

Kicsit túlreagáltad a dolgot. Fél év nem olyan rövid idő, hogy meg kéne botránkozni rajta.
Persze, hogy egyből nem önti a nyakadba a gondjait, de szerintem mire eljutottatok addig, hogy felmentél a lakására, illett volna tisztázni a körülményeket.
Mindenesetre a helyedben figyelnék arra, hogy vajon valóban téged akar, vagy csak egy pótanyát.

@Kósza: Ez nekem is szemet szúrt, de szerintem csak elírás.(legalábbis remélem)

Kósza 2010.03.04. 08:47:10

@Girgesz: még egy közös gyerekük is van, amit bujtatott előlem

Kósza 2010.03.04. 08:48:07

@kóristalány: szerintem Ferinek kell figyelnie arra, hogy valóban őt akarja-e ez a némber, vagy csak egy nagy házat! :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.03.04. 08:53:55

Ja és a használt ágyat még senki nem említette meg! :)

Kósza 2010.03.04. 08:54:59

@kóristalány: ugyanis ha tényleg pótanyát keresne, akkor azonnal sajnáltatná magát, azonnal a fiával együtt "udvarolna", ezeket az egyszerű érzelmi húrokat pengetné. De nem ezt tette, ... respect!

Girgesz 2010.03.04. 09:02:02

@Kósza: Bocs, igazad van... átsiklottam efölött, pedig ahogy egy ismerősöm szokta mondani: "a figyelmes olvasáscsodákra képes" :DDDD

Kósza 2010.03.04. 09:02:56

@Girgesz: "Z"-ben olvastad, mint a fiam a kötelező olvasmányokat! :)

Madpapa 2010.03.04. 09:03:14

@Girgesz: "még egy közös gyerekük is van, amit bujtatott előlem"

kóristalány 2010.03.04. 09:04:48

@Kósza: Más módszerek is vannak (saját tapasztalat), de lehet hogy igazad van és túl gyanavó vagyok.
Jó lenne tudni, hogy csak elhallgatta a családi állapotát, vagy le is tagadta a gyereket az elején. Ez azért elárulna valamit a szándékairól.
A posztolóról az írás alapján nem feltételezek hátsó szándékot. Vagy szerinted utal erre valami?

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.03.04. 09:06:45

@kóristalány:

Hátsó szándék nem, csak ostobaság, az viszont süt :)

boss888 2010.03.04. 09:08:19

Erre most mit kommenteljek? Teljesen jól csinálta a Feri a dolgok. Mért kezdte volna azzal, hogy van egy halott feleségem és egy gyerekem... Túl reagálod!

tarquin - védőháló nélkül 2010.03.04. 09:13:56

télreggelt, brrrr.:-( A két poszttyúk nem emberből van, az tuti.

Kósza 2010.03.04. 09:16:15

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: szia :) Igazad van, ott volt HP2 a titkársáról, megérdemli, hogy ejtsünk róla is néhány keresetlen szót!

Madpapa 2010.03.04. 09:17:02

Fura a posztoló egyébként. Van egy 41 éves pasija, akinek ( ha nem defektes ) elvileg valamiféle családi életének már kellett volna lennie. Bár bújkál a kérdés a hölgyben mégsem kérdez rá. Miért hagyja magát bizonytalanságban? Miért fél ezt feltenni? Ezért is fura amikor 'robban' a dolog és számonkér. Ugyan miért? Igazából a hölgy kente el a dolgot, a pasi csak kivárt.
Szóval ezért fura ez a kettőség nekem. Keni a dolgot, majd utána letámad és számonkér, mert a korábbi kapcsolataiból már tanult. De nem eleget.

kóristalány 2010.03.04. 09:19:05

@Kedves Nard: ...de attól még lehetnek boldogok :)

boss888 2010.03.04. 09:19:33

Egyre azért kíváncsi lennék, miből szerez a faszi annyi lét, hogy egy 5szobás házat fent tartson? Mert a póstai alkalmazással tuti nem lehet annyit keresni...

Girgesz 2010.03.04. 09:21:52

@Kósza: hú, de harapósak vagytok ma :DDDDD

@madpapa: ma ez a divat... először támadnak az emberek ahelyett, hogy alaposan körbejárnák a dolgot és ha ezek után is van bajuk, akkor kérnének számon... de ma már nem dívik a gondolkodás és a tolerancia, csak a hőbörgés megy mindenért. :(

Kósza 2010.03.04. 09:28:03

@boss888: autót vezet, raktárban tüsténkedik, rámol,...

tarquin - védőháló nélkül 2010.03.04. 09:28:59

@Kósza: szia!:-) Nem HP2, hanem SD2. Sugdolózó Droid.

Kósza 2010.03.04. 09:31:44

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: Sugdolózó Droid, leánykori nevén Hűje Pitcha!

kóristalány 2010.03.04. 09:33:06

@Girgesz: "de ma már nem dívik a gondolkodás és a tolerancia, csak a hőbörgés megy mindenért" sajnos nagyon igazad van :(

Kósza 2010.03.04. 09:33:33

@Girgesz: Aki nem képes egy kisgyerekről szeretettel, normálisan beszélni, az nálam nem nyer bocsánatot, de még kegyelmet sem!

tarquin - védőháló nélkül 2010.03.04. 09:34:01

@madpapa: Letámadja olyan miatt, amiért valamirevaló ember még az ellenségét sem bántja.

summerstorm 2010.03.04. 09:34:38

@Kósza:
tyűűűű, nagyon paprikásnak teccik lenni a hölgyikére....

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P:
na ezt még nem is hallottam :D

egyébként még szépreggelt mindenkinek....
ja és panaszt szeretnék tenni: nem süt a nap :(!

Kósza 2010.03.04. 09:37:51

@mooon:): Jó reggelt! :)
Panaszodat továbbítom az illetékesnek.

alumi 2010.03.04. 09:41:41

Fene tuggya, azért nekem fél év egy feleség gyászolásához kicsit kevésnek tűnik...legalábbis, csajozási szempontból.
Annyira túl lenni, hogy már másik párt keresni....nem is tudom.
Persze ízlések és pofonok.

Ja, és a csaj túlreagálta ofkorz.

BlueDeath85 2010.03.04. 09:45:00

Hát ha nekem hal meg a feleségem, akkor én se úgy indítom az ismerkedést, hogy XY vagyok, fél éve özvegy....

Girgesz 2010.03.04. 09:45:38

@Kósza: értettem és elfogadom. De ez szerintem inkább elírás, mert a végén megjegyzi, hogy megismerte a kis srácot és kezd kialakulni az összhang is. Ezek szerint a gyerek kezdi elfogadni -pedig az nem kis dolog egy 5éves gyereknél.

summerstorm 2010.03.04. 09:46:06

háááát, on topic már a legtöbb lényeges dolgot elmondtátok...
szvsz
3 hét alatt már meg lehet azért azt említeni, hogy van egy csemetéje...
Fél év viszont hosszú idő... (ezen nem tudom miért kellett fennakadni)
túlreagálásmaximusz... :)
de ha most meg búdogok, akkor fwtf tetszik ide posztot írni...?

Kósza 2010.03.04. 09:49:20

@primu: Nna igen,... az okos könyvek szerint nem árt, ha lepereg egy kalendáriom, minden évszakkal, és ünneppel a szeretett személy nélkül. A másik könyvek meg azt mondják, az ember 6 hét alatt képes megszokni minden új helyzetet. Most légy okos Domonkos!

Kósza 2010.03.04. 09:55:55

@mooon:): egy sima, rutin elvált státuszban egy ilyen "bevallás" a gyerekről elvárható, de ez egy nehezebb helyzet. Persze meglehet csak eltúlzom, mert nem éltem meg ilyesmit, hála Istennek.

jaffandi 2010.03.04. 10:00:53

Igen, túlreagálta a poszító a dolgot. Fél év alatt nem hiszem, hogy fel lehet dolgozni egy halálesetet, persze attól is függ, hogy milyen volt a házaspár kapcsolata.

Kósza 2010.03.04. 10:05:24

@Girgesz: hohóó, egy 4-5 éves gyereket megnyerni olyannyira nem nagy kunszt, hogy az édes szüléjének olyan érzése támadhat, mintha kést forgatnának benne! Bár ebben az esetben az "elszenvedő fél", az anyuka ezt nem tapasztalhatja meg. De válás esetén ez gyakran előfordul. Egy tizenévessel, kiskamasszal, kamasszal nehezebb mit kezdeni!

alumi 2010.03.04. 10:05:29

@Kósza: Nem véletlen a gyászév fogalma, és a régi hagyományok szerint egy évig illendő gyászolni az ember társát, mielőtt új társat keres/vállal fel az ember.
Ez a másiknak megadandó végtisztesség is egyben.
Persze a képlet ennél összetettebb. Nyilván kapcsolat és emberfüggő.
Lehet, a történet pasija és a felesége már nem szerették annyira egymást, lehet a pasi egy könnyebben feldolgozós fajta, és a gyerek miatt nem is tehette meg, hogy nagyon elhagyja magát..
Ez az az eset, amikor luxus okoskodni.

Tomzone 2010.03.04. 10:06:52

Az elso ejszakan, amikor felvitt a lakasaba meg minek kellett volna belemennie a reszletekbe?

tarquin - védőháló nélkül 2010.03.04. 10:08:40

"Kirázott a hideg, ha belegondoltam, hogy abban az ágyban csináltuk, amit egyszer a feleségével osztott meg." ---> "Nem a szomorú tény zavart"
Most ebből melyik igaz?

Leggázabb posztra nem lehet szavazni?:-)

blacklord 2010.03.04. 10:13:23

Ostoba picsogás ez az egész. Egyrészt mi a faszért ne lenne elég fél év gyász? Másrészt meg 3 hétről volt szó, nem 3 hónapról, pont az jelentette benned a legnagyobb vonzerőt, hogy amíg veled volt, nem kellett a gyászát újra meg újra megélnie. A legröhejesebb viszont ez:
"Kirázott a hideg, ha belegondoltam, hogy abban az ágyban csináltuk, amit egyszer a feleségével osztott meg."
Na bmeg, biztos mint a homeopátiás gyógyszerek, megőrizte az ágy a nő molekuláinak lenyomatát. Amíg nem ugyanaz a lepedő is, addig neked mi a problémád? Hotelszobában életedben nem aludtál még? Azon szerinted hányan dugtak már? Hogy pár nő milyen hülye tud lenni...

Bamba Barack 2010.03.04. 10:16:52

@primu: Ez az egész gyászév csak látszat...Teljesen felesleges.Nem vagyunk egyformák,másképp dolgozzuk fel az eseményeket.Sokra megy az elhunyt a végtisztességgel ha az özvegye a 366. napon egyből nekiáll keresgélni..

Kytia 2010.03.04. 10:18:04

Kicsit túlreagáltad, bár nem nagyon, tekintve, hogy most is együtt vagytok. Azért nekem jobban esne, ha ilyeneket az elején közölne a másik. És IGEN, valószínűleg továbbra is randiznék az illetővel, akkor is, ha ilyesmivel indít. Ha komoly kapcsolatot akar a pasi, úgyis olyat kell választania, aki elfogadja a gyerekét. És egy 41 éves embertől egyébként is szimpatikusabb, ha már van valami "élettörténete". Most az jobb, ha azzal indít, "helló, Feri vagyok, nagy agglegény, de pont most, pont melletted szeretnék megállapodni"? Sokkal taszítóbb lenne, mint egy özvegy, gyerekkel.
A fél év meg...hát, erre nem tudok mit mondani. Nem akart belesüppedni az önsajnálatba.

Viszont a történetből, valamint ebből: "egyszer már majdnem beleugrottam a házasság intézményébe, de az utolsó pillanatban kiderült páromról egy-két dolog és abbahagytuk a dolgot", arra gyanakszom, hogy nem vagy túl figyelmes a párkapcsolatban. Talán kérdezhetnél és figyelhetnél többet.:)))

degreen 2010.03.04. 10:20:31

zsírúj kapcsolatban nem a gyerekkel, egyebekkel kezdem, hanem magammal. ha nem jön be a nő, akkor minek neki tudnia / ismernie a gyereket.
túlreagáltad...
és aki

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.03.04. 10:20:41

@Bamba Barack:

Olyan mindegy az elkapart/elhamvasztottnak hogy az élő mit csinál.

Rebelde 2010.03.04. 10:31:40

ilyen sztorik a Lilaakác közben zajlanak:)

egy elvált/özvegy ember életéhez hozzátartozik a gyereke, már ha van, erről szót nem ejteni az ismerkedés során, nekem több, mint fura

a posztoló meg kérdezzen

Rebelde 2010.03.04. 10:39:46

nem a könyvekből meg szokásokból dönt az ember a gyászidőről, ezt mindenki másképp és különböző időtartam alatt dolgozza fel (van akinek egy élet nem elég) lehet a pasinak az új nő beszerzése is a feldolgozás része, csak ő tudja...

alumi 2010.03.04. 10:39:56

@Bamba Barack: én sem állítottam, hogy szentírás, csupán leírtam, hogy pl. vidéken a mai napig él ez a "hagyomány".
ettől függetlenül szerintem sem gázabb dolog egy szállal sem, x hónap után a másik halálát követően párra lelni, mint fűvel-fával csalni a meglévő társunkat.

Mondjuk én biztos nem tudnék fél év után már más iránt érezni valamit. (max eü okok miatt keresnék valakit) A társam halála -főleg ha igazán, őszintén szerettem- annál jobban megviselne.

alumi 2010.03.04. 10:41:02

@Rebelde: @Bamba Barack:

jaj, közhely parádé..:)

én leírtam az érem egyik oldalát. nyilván egyénenként változó a szitu..

Niro 2010.03.04. 10:42:53

Boldogak vagytok ez a lényeg. Pont.

FlybyWire 2010.03.04. 10:46:35

EKKORA egy idióta hülye PICSÁT!!!!
Nem bírtam végigolvasni.

Tehát, akinek meghalt a párja, az dögöljön meg, és ne akarjon többet ismerkedni?
Meg hogy "kirázott a hideg, hogy a meghalt felesége ágyában csináltátok" ?

Ne csináld te soha többet sehol senkivel, és ne a hideg rázzon, hanem a 400V (egyből a nagyfesz.).

Rebelde 2010.03.04. 10:46:59

@primu:

én tényleg így gondolom, nem érdekel, hogy ez közhelyes:)

FlybyWire 2010.03.04. 10:49:27

Na, a vége kicsit tompítja a bornírtságot, de teljesen elborult az agyam a "még csak fél éve", meg "nem túl korai" neki?
Ezek valami hihetetlen nagy baromságok.
Többet kéne a keleti filozófiákkal foglalkozni. Kb. mindenkinek....

FlybyWire 2010.03.04. 10:51:18

Ott vannak sokan eltévedve, hogy a haláleset feldolgozását csak egyedül tudják elképzelni.

Nem nagyon hiszem, hogy van olyan normális ember, aki ha tudná, hogy meg fog halni, nem azt kívánja az életben maradó párjának, hogy minél előbb ismét legyen társa.

Kósza 2010.03.04. 10:52:00

@Bamba Barack: A gyász nem az elhaltról szól, hanem a gyászolóról!

FlybyWire 2010.03.04. 10:52:10

@primu: Jó nagy fasz hagyomány.

FlybyWire 2010.03.04. 10:53:21

@blacklord: maxximálisan egyetértek :)

FlybyWire 2010.03.04. 10:54:19

@Rebelde: hehe, ma is egyetértünk... 2 nap zsinórban... ez már majdnem kapcsolat :DDDD

tarquin - védőháló nélkül 2010.03.04. 10:54:33

@FlybyWire: posztíró tuti feng-szusi-hívő, és minden nap meditál:-D

Kósza 2010.03.04. 10:54:57

@FlybyWire: áááá,... tehát a múltkori posztban te csajoztál a Bardo Tödol bevetésével?! :)

FlybyWire 2010.03.04. 10:57:13

@primu: nemnem, a te szöveged a közhely parádé.... a "népszokás" főleg ostobaság, az "eü partner" akkor már sokkal inkább sértőbb a gyászolandó irányában, sosem tudhatod, hogy mikor fogsz újra komolyat érezni (más a feltételezés, és más a tapasztalat), legvégül pedig: a másik elmúlása által okozott megviseltség egyes-egyedül saját magunkon múlik. Az elfogadást meg lehet tanulni, és nem is kell hozzá sok, csak picit meg kell érteni a nem-nyugati, nem teljesen materialisztikus filozófiák lényegét.
Azt persze nem mondom, hogy könnyű!

FlybyWire 2010.03.04. 10:58:41

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: "Fuck-shui"
"-Nem, Csoki, az Feng-shui!"
:D
@Kósza:
öööö ammegmi? :)

Kósza 2010.03.04. 11:00:52

@FlybyWire: kérdezd meg Polcz Alaine-t! Illetve őt már nem tudod, de a műveibe érdemes lehet belenézni!

FlybyWire 2010.03.04. 11:01:26

Mondjuk nekem kb. kisiskolás korom óta értelmetlen volt ez az egész temetőbejárásos szertartásosdi, mert tök nyilvánvaló volt számomra, hogy aki meghalt, az NEM OTT van.... hanem egyszerűen csak más "síkon" v. "dimenzióban", ahol nem tudunk vele a szokásos módon kommunikálni.
Kivéve ha ügyes volt, és végképp meglógott innen (l.m. Nirvána) :D

FlybyWire 2010.03.04. 11:02:01

@Kósza: én nem olvasok, ez a szexepilem :D
Saját magam által generált hülyeségeket terjesztek :D

Unommáazegészet 2010.03.04. 11:07:04

Minden férfiembernek joga van csajozni!

tarquin - védőháló nélkül 2010.03.04. 11:07:11

@FlybyWire: írj valami poppermüllert.:-) Le sem fogod tudni vakarni magadról a csajokat.:-)

summerstorm 2010.03.04. 11:08:41

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P:

elnézést legénység... kitennétek a szárazföldnél...
megint elég sok a hajón kívüli teendőm :(

tarquin - védőháló nélkül 2010.03.04. 11:10:09

@mooon:): figyelem, kikötünk!:-) Menj nyugodtan.:-)

Kósza 2010.03.04. 11:14:31

@mooon:): vigyél hólapátot magaddal! :)

alumi 2010.03.04. 11:14:32

@FlybyWire: te kevered a csíkot a repülővel..

más dolog népszokásokról írni, és más közhelyeket durrogtatni..

minthogy:

" ez egy marhaság, mindenkinek más. amikor megtalálja akkor az ideális..blabla"

ja, és menj a picsába a budhista rizsával. a szakítóson doszt elég volt.:)

surf-er 2010.03.04. 11:15:15

@Rebelde: Hát éppen ezért írta le ezt a történetet. Ha valakinek van egy, itt már mások által is nagyra tartandó, szeretett kisfia ( a halott nővel együtt) azt több mint furcsa, hogy hetekig egy intim kapcsolatban erről említést sem tesz. Az őszintétlenség netovábbja, hogy még rejtegeti is az erre utaló jeleket. Az ember szerintem nem teljesen tiszta, a további óvatosság indokolt.

nusss 2010.03.04. 11:16:26

Szep napos jo reggelt! :)

(ne ugorjatok nekem:)) )
Keplet szvsz egyszeru: egy 5 eves gyereket nem kell kitenni annak, hogy minden "jottment" kapcsolatot megismerjen az apja eleteben, mondvan: "lehet, hogy o lesz az uj anyukad". 3 het az meg nem olyan nagy ido, persze beszelhetett volna rola a pasas, de akkor meg lehetett volna magyarazkodni, hogy miert nem mutatja be a not a gyereknek. A titkolozas az gaz, de gondolom a foszer is ki akarta probalni, hogy mukodtok-e egyutt minden szinten. Ez persze nem menti fel a pasit, de teny, hogy a posztolo nem ngyon kerdezett, o meg gondolom nem akart belecsapni rogton a lecsoba...

Titkarno baratno meg egesz egyszeruen HP szerintem is, akinek savanyu a szolo.
Ennyi meg egy bambi :)

gabcigirl 2010.03.04. 11:17:54

Szerintem azért sokkal szimpatikusabb a halott nejet eltitkolni mint a még élőt...Persze hogy szeretne újra társat ez az ember. Most otthon üljön tétlenül???

Rebelde 2010.03.04. 11:27:05

@FlybyWire:

ez már-már rémisztő:)

surf-er 2010.03.04. 11:28:05

@gabcigirl: Basszús. A nőt a férfi nyíltsága és őszintesége fogta meg az elején (Mármint a tanmesei történet elején). A bizalmat csak egyszer lehet eljátszani!
Aki az alapvető érzelmeit nem tudja vagy nem akarja átadni abban te még hinnél?

Rebelde 2010.03.04. 11:35:28

@surf-er:

én sem értem azt a titkolózás dolgot, ez az őszinteséggel nem egyeztethető össze

FlybyWire 2010.03.04. 11:36:57

@primu: Ha szerinted az marhaság, hogy mindenki máshogy dolgozza fel a veszteséget, akkor tényleg nincs sok értelme veled "vitázni". Jobbulást :)

És igen, a buddhizmus csak rizsa, jól látod. Mesélj, milyen volt a Maunika-só tegnap? :)

FlybyWire 2010.03.04. 11:38:19

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: egy sort sem olvastam soha tőlük, de egyébként is, randikon inkább a másik saját, kialakult nézete érdekel... nehogy már nekem kelljen mindig mindenkit illuminálni :D

Kósza 2010.03.04. 11:44:42

@FlybyWire: legjobb tudomásom szerint a buddhizmus is ismeri, alkalmazza a gyászév fogalmát, létezését. Szerintem most télleg fasságot beszélsz. :)

FlybyWire 2010.03.04. 11:46:15

@primu: lehet, hogy az előbb félreértettem, szóval 2. kör...
Lehet, hogy neked közhelynek tűnik, ettől még TÉNY, hogy nincs szabály vagy recept arra, hogy ki hogyan dolgoz fel egy veszteséget.
Lehet sírni 15 évig, ha valakinek ilyen a személyisége. Ettől a világon senkinek nem lesz jobb, főleg nem az egyénnek.
Ha viszont valaki fel tudja dolgozni hamar, akár úgy, hogy mással foglalkozik (gyerekével, új partnerrel stb.), akkor az teljesen az ő dolga, és tiszteletben tartandó.
Adott esetben már éppen csak az 5 éves gyerek miatt is pont az a jó, ja minél előbb talál magának olyan társat, akivel a gyerekét is el tudná képzelni, azaz a gyermek érdeke is, hogy minél előbb rendes, teljes család legyen körülötte.

A népszokásokról: ne menjünk bele, de nem ez az egyetlen hülye népszokás. Még jó, hogy nem vagyunk Afrikában, és nem csonkolunk csiklót kislányokon, meg nem AIDS-eskén nem erőszakolunk szűzlányokat. Extrém példa, de a népszokás az népszokás csak.

FlybyWire 2010.03.04. 11:48:52

@Kósza: nem a gyászév ellenében hoztam fel a buddhizmust.
Ennél sokkal egyszerűbb: a veszteség, mint fogalom megértéshez, illetve más síkbelé értelmezésében segíthet. Ha elfogadod az alapgondolatot, hogy soha semmi sem a "tiéd", akkor elveszíteni sem tudod, mivel nem is volt a tiéd. Bár ez egy nyugati embernek szinte elképzelhetetlen, a materialista/kapitalista/pozesszív világnézete miatt, annyira valójában nem is áll távol a kereszténységtől sem (porból - porrá, ugyebár).

Rebelde 2010.03.04. 11:49:26

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P:

randizhattak párszor, felment hozzá többször, szex is volt, de a magánéltének fontos momentumáról arról, hogy van egy gyereke egy szót sem ejt (arról, hogy volt már nős nem is szólok) ez mi ez??
de látom páran szeretitek az ilyen titkokat, én nem:)

surf-er 2010.03.04. 11:50:05

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: aki zárkózott, az kevesebbet mutat. Aki viszont elrejti magát egy könnyed stílus mögé az egy csaló. Amikor ez kiderül zavarba jön, mert nem tudja melyek aspektusát vegye elő.

FlybyWire 2010.03.04. 11:51:28

@Kósza: A buddhizmus, mint vallás amúgy nem is érdekel, engem csak a filozófia része foglalkoztott mindig. Ha már szertartás is van benne, onnantól nekem fals az egész ösztönösen. Természetesen nem is vagyok buddhista, de egyes fő alapgondolatai megegyeznek a sajátjaimmal.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.03.04. 11:52:28

@FlybyWire:

Meg hogy okádjad a tutit mindenkinek. Bono megdugott már?

FlybyWire 2010.03.04. 11:52:48

@Rebelde: ez a része valóban kifogásolható a faszi viselkedésének. Maga a tény, hogy ismerkedik, nem. Én is csak arra akadtam ki, mikor utóbbit kezdte ócsárolni a szerző.
Azért az jó, hogy a végén közös nevezőre jutottak, úgy tűnik :)

Kham 2010.03.04. 11:53:22

Azt hiszem tökéletes mintapéldáját láttuk a a női csavarlogikának, ez mozdítaná ki a Földet a helyéből, nem Arkhimédesz meg a fogaskerék. Gyűjti-gyűjti a gyanút a sok kijáratos épületben, de rákérdezni ááá azt nem lehet. Megvárja inkább míg a PPK (postázói pletyka központ) ellátja friss hírekkel, hogy lehessen egy jót hisztini de azonnal a parkolóban... emígyen úgy át lett verve és megalázva, hogy majdnem beállt apácának, mert egy özvegy gyerekes akarta rávetni magát a halott feleség ágyában, bezzeg ha tudta volna...akkor a konyhaasztalon csinálják:)

FlybyWire 2010.03.04. 11:54:26

@Kedves Nard: csak a sztereoptípiákon alapuló ostobaság hozza ki belőlem, lásd "mi az hogy már fél év után MER ismerkedni". Ezt te is kifogásoltad, ha jól láttam :D

Rebelde 2010.03.04. 11:56:46

egyébként gyászolt már valaki közeli hozzátartozót itt??

Rebelde 2010.03.04. 11:57:32

mármint a jelenlévők közül?

surf-er 2010.03.04. 12:00:05

@Rebelde: Van aki úgy gyászol, hogy közben mulat (sírva vigad).

surf-er 2010.03.04. 12:01:02

@Rebelde: Van aki úgy gyászol, hogy közben mulat. Sírva vigad.

FlybyWire 2010.03.04. 12:01:14

@Rebelde: nemrég halt meg nagybátyám (szerencsére ennél közelibbet még nem kellett), és igen, volt gyász. Csak az nálam általában max 1-2 órát tart, és teljesen random, mikor jön és mi váltja ki. Kb. amikor az ember *felfogja* hogy akkor most ő már nincs (azaz nem itt van).
Közelebbi hozzátartozónál gondolom máshogy lesz, de ezen nem szoktam gondolkodni....

FlybyWire 2010.03.04. 12:02:47

@FlybyWire: még el is mentem utána a helyi katedrálisba gyertyát gyújtani (nem csak emiatt voltam ott), mivel tudom, hogy ő (többé-kevésbé) keresztény volt. Mármint keresztény, csak nem tudom, mennyire gyakorolta :)

SaveMyShoes 2010.03.04. 12:11:54

Györgyidrágaaranyom, franciaágy kicsere ALAP!!! Brrr....
:)
És éljetek hosszú boldog életet! :))))

Valami más??? :DDD

tarquin - védőháló nélkül 2010.03.04. 12:14:55

@Rebelde: ha jól olvasom, szex egyszer volt. Namármost a leendő egyéjszakás kalandnak nem mesélem el az élettörténetemet, pláne, ha marhára fáj erről beszélnem. Ha mindezek után gondolkozom folytatásban, akkor elmondom. Pasinak erre esélye sem volt, hiszen a két droidnak fontosabb volt egymással kitárgyalni a címlapboldogságot. A csaj miért nem a pasival beszéli ezt meg pl? És akkor megtudja, amit tudni akart.

@surf-er: a könnyed stílus és a zárkózottság között nincs ellentmondás. (Posztpasival ellentétben a nő viszont hazudik.)

SaveMyShoes 2010.03.04. 12:28:54

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: te nem dicsekszel el a barátaidnak, ha boldog vagy a pároddal? én biza megteszem... :) az egy másik darabdolog, hogy mi derül ki róla.... :s

Rebelde 2010.03.04. 12:32:18

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P:

az egyéjszakás kaland az este a bárpultnál felszedett alkalmi ismeretséget jelenti és ott valóban nincs alkalom a beszélgetésre:)

ez azért többnek tűnt ennél
szóval én nem mentegetném ezügyben ennyire a fickót, még annak fényében sem, hogy a csaj nem kérdezett rá, ami persze szintén fura
valszeg azért nem kérdeztek, mert mindkettő félt a válaszoktól, nem véletlen, hogy meg is találták egymást...

Madpapa 2010.03.04. 12:33:58

@FlybyWire: Nincs igazad. Valahol egy végtisztesség is ez az elhunyttal szemben, ami nem zárul le azzal, hogy eltemették. Ha igazán komoly érzelmi kapcsolat volt két ember között és az egyik elhalálozott/elhagyott ott bizony kell az idő a felejtéshez a másiknak, ami jó eséllyel 1 év körül van.

Rebelde 2010.03.04. 12:36:51

@madpapa:

hélló,nem elfelejteni kell, hanem feldolgozni...

Kósza 2010.03.04. 12:45:20

@v524: má megin jönnek a Lexusok? :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.03.04. 12:46:07

@v524: dehogynem. 2-3 hónap után.:-)) Addig "csak" egy pasasként fut a köztudatban, aki épp ott volt, ahol én is.:-)

@Rebelde: ja, nem mentegetem. Csak megértem, hogy 3-4 randi után nem mondta. Jelen esetben feltételezem ugyanis, hogy esetleg nehéz lehet erről beszélni. Nyilván tévedhetek.

FlybyWire 2010.03.04. 12:48:10

@madpapa: megint mondom: ezt általánosítani pont olyan butaság, mint bármi mást. Mindenkinél másképp megy ez, és senkinek semmi köze hozzá, hogy XY hogyan dolgozza fel.

FlybyWire 2010.03.04. 12:50:51

@madpapa: eleve ez a "végtisztesség" is egy elcseszett, szubjektív valami. Miért kéne nekem bizonygatnom MÁSOK előtt bármiféle tiszteletet? A tisztelet az elhunytnak jár, saját magunkon belül, és saját magunknak. Minden más bekaphatja.

Amiről te beszélsz, látszat, formalitás, pucc, "jajmitszólaszomszéd" mentalitás, tipikus magyar falu/háztömb mentalitás. Ki nem szarja le, mit gondolnak mások. Plána egy ilyen bensőséges, 2 (majd sajnos csak 1) ember privát dolgában.

Zazie a metrón 2010.03.04. 12:52:15

@FlybyWire: hát, annyira azért nem butaság. és nem is feltétlenül általánosítás. tényleg nem ártana Polcz Alaine-t olvasnod. sőt, úgy általában olvasnod. esetleg akár a néphagyományok kialakulásáról is. vagy némi pszichológiai háttérolvasmányt... persze, ez is biztos csak butaság...

tarquin - védőháló nélkül 2010.03.04. 12:54:50

@FlybyWire: hopp, ebben most nagyon egyetértünk.:-)

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.03.04. 12:55:40

A halott feleségével közös ágyukban csinálta, ez még csak hagyján, de egy 35 éves matrónával?! Miért nem fűzött be egy hamvas barackot a vén targoncakezelő...

alumi 2010.03.04. 12:56:09

@Kósza: cheers.:)

@FlybyWire: ez az. ez fasza. találjak valakit, hogy a gyereknek mihamarabb jó legyen. k.va jó! így kell ezt!

szerintem meg a gyereknek az a jó, ha az apja nem zárja ki a gyászából. ha attól még érzi, hogy az apukája szereti és törődik vele. igaz, nem elítélhető, h eleinte védte a csajtól és nem akarta, hogy találkozzanak, de hogy a csajnak miért nem lehetett megmondani, azt nem értem.

szóval a buddhizmus alternatívája a mónika só... ehhez külön gratulálok!

FlybyWire 2010.03.04. 12:57:59

@primu: azt te se gondolod, hogy az, hogy minél előbb társat, és ismét teljes családot szeretne egy apuka, az egyben azt jelenti, hogy a gyerekkel ne törődne még a szokásosnál is jobban... erre mégis hol láttál utalást?
Fuss neki újra....
@tarquin - menő, de nem árulkodós:P:
Nem tudom, mostanában mi lehet a levegőben :)

alumi 2010.03.04. 12:59:45

@FlybyWire: nem futok. miért is tenném? az, hogy lezárja a gyerekszobát számomra irreális, és faszság!

és mondd, mai "jókedved" annak köszönhető, hogy épp nincs egy 27 éves modellszépségű csaj, akiért odalehetnél és akiről nekünk áradozhatnál?

FlybyWire 2010.03.04. 13:00:32

@Zazie a metrón: nem mondtam, hogy ez maga butaság, azt mondtam, hogy ez mindenkire általánosítani butaság. Ebből pedig nem engedek, és fenntartom, hogy mindenkinek KIZÁRÓLAGOS magánügye, hogy hogy dolgozza fel a veszteségét.

Ez az egész "mert ez várják el" c. végtisztesség fogalma számomra ugyanúgy büdös, mint minden megszokáson és mások hülyeségén alapuló "elvárás".

Madpapa 2010.03.04. 13:02:20

@FlybyWire: Egy kicsit félreérted azt amit mondani szerettem volna. Lehet mert félreérthető volt. A végtisztesség alatt ezen esetben arra gondoltam, hogy ha valaki sokat jelentett a számodra érzelmileg ( szeretett feleséged, barátnőd volt ), nem biztos hogy a 'temetés' után 1 héttel már csajozni van kedved. Pusztán erre a szituációra szűkítettem le amit mondani akartam.
Nyilván azért írom azt amit, mert volt hasonló jellegű élményem. Természetesen ez szubjektív, de nem járok messze az igazságtól ha azt gondolom, másnál sem működik ez másként.

FlybyWire 2010.03.04. 13:03:39

@primu: nem tudom, adott sztoriban miért zárta le a gyerekszobát, de jó eséllyel azért, hogy a nő még véletlenül se tudjon oda benyitni. Nyilván, ha a gyerek otthon van, nincs zárva. Ez teljesen racionális.
Maga a tény, hogy nem azzal nyitott, hogy özvegy, esetleg támadható, de ennek is lehet érthető oka, nem biztos hogy az ekkora fokú teljes megnyílás megy az első ismerkedéskor. Ahogy írtam, a faszi viselkedésében is lehet találni kifogásolhatót, ezt sosem tagadtam.
Teljesen másról beszéltem viszont végig, lásd az utolsó pár kommentem. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki hogyan, milyen módon, mennyi idő alatt dolgoz fel egy veszteséget. End of story.

tarquin - védőháló nélkül 2010.03.04. 13:04:04

@Kham: pólógyanús.:-) Gondolatban megtapsollak.

Rebelde 2010.03.04. 13:04:31

@FlybyWire:

kineveted a szertartásokat, pedig sokaknál ez is része a feldolgozásnak, még ha neked ez nem is tetszik:)

FlybyWire 2010.03.04. 13:05:07

@madpapa: ez már tényleg érthetőbb és igazoltabb, és ezzel egyet is értek. Túlmenve az 1 hét vs. 6 hónap c. nyilvánvaló eltérésen, itt nem azon vitázunk, hogy mennyi idő a "normális" egy ilyen veszteség után, mire újra nyitni tud az ember, hanem azon, hogy ehhez senki másnak semmi köze.
Ebben megegyezhetünk?

FlybyWire 2010.03.04. 13:06:07

@Rebelde: nemnem, én nem az egyén saját magának választott szertartást nevelem ki, sőt nem is kinevetek, hanem elutasítom az ELVÁRÁST, amit mások fűznek egyes egyének privát dolgaihoz. Végig erről próbálok írni.

alumi 2010.03.04. 13:08:05

@FlybyWire: így van, akkor viszont ne fikázd azt, aki hagyományok szerint él és annak mércéje szerint éli az életét.
mindenki más. ez így van.

azért csak egy percre érdemes belegondolnod, hogy te mit szólnál, ha ne adj isten meghal valamelyik szülőd, és a másik pár hónapon belül már mással van....

én egy komoly kapcsolat után sem tudok azonnal mást keresni, másik kapcsolatban oldódni. mert idő kell. és ez a lényeg. az már mellékes, hogy fél év, egy hónap, vagy egy év. relatív. egyénenként más, de akkor is idő.

egy haláleset nyilván nem hasonlít ehhez, de valahol mégis.

Zazie a metrón 2010.03.04. 13:08:20

@FlybyWire: szerintem senki nem mondta, hogy ez mindenkire egyformánt, egyaránt igaz. úgy, ahogy sok közhelynek, az általánosításnak is van alapja. a gyászév egy éve nem véletlenül alakult ki, ezért mertem utalni a gyász lélektanával foglalkozó könyvekre. ehhez tartozik a végtisztesség is. nem azért, hogy másoknak mutassam. ugyanolyan lelki szükséglet. a gyász "formai" kellékei a gyászolót segítik a feldolgozás folyamatában, teljesen nyilvánvalóan. az, hogy esetenként más és más, egyértelmű. az, hogy neked nem tetszenek a gyászolás bizonyos formái, a te dolgod. de ezen teljesen felesleges hőbörögnöd. ha neked az a hepped, hogy feldarabold az elvesztett szeretett személyt és elásod a kert végében majd magadban gyászolsz, legyen neked (vagyis nem, asszem ezt törvényileg nem lehet:) ) de nem értem, miért kell ennyire kiakadni azon, ha mások tiszteletben tartják, neadj'isten szükségét érzik magukban ezeknek a szokásoknak.

FlybyWire 2010.03.04. 13:10:04

Primu: hogy tényleg értsd:

"És valóban. Megtudtam, hogy a megismerkedésünk napjától számítva durván fél éve temette a feleségét. A barátnőm is nézett – akinek hivatalból elég sok embert kellett ismernie - hogy nem korai egy kicsit egy új kapcsolat neki? "

Mi a k.annya köze van a barátnőnek ahhoz, hogy a férfinak mikor "korai" és mikor nem?
Ezen akadtam ki.
A nő sem azon balhézik elsőre, hogy nem mondott el neki mindent (ez pedig jogos lenne), hanem ő maga kitalálja, hogy ez még "korai". Anyád.

FlybyWire 2010.03.04. 13:11:57

@primu: "azért csak egy percre érdemes belegondolnod, hogy te mit szólnál, ha ne adj isten meghal valamelyik szülőd, és a másik pár hónapon belül már mással van...."

Belegondoltam, és persze nem tudhatom, hogy nekem mélyen legbelül hogy esne, de egyértelműen bátorítanám és támogatnám, ha normális emberről lenne szó. És örülnék, ha boldog tudna lenni.

Amúgy megint mellébeszélsz, sosem mondta, hogy fikázom azt, aki hagyományok szerint él, mivel az az ő egyéni választása.

Én AZT fikázom, aki MÁSOKRA fúj azért, mert az nem az hagyományai szerint él.
Még mindig nem esett le?

FlybyWire 2010.03.04. 13:13:44

@Zazie a metrón: te sem érted, olvasd el az előző 2 kommentem.
Mindenki úgy gyászol, ahogy jólesik. Ott kezdődik a gond, mikor ez mások általi elvárássá válik.

Nem igaz, hogy ezt az egyszerű difit nem fogjátok. Van, akinek leesett elsőre.

tarquin - védőháló nélkül 2010.03.04. 13:22:54

@Zazie a metrón: nem tisztem védeni flájt, de egyetértek vele abban, hogy a két irodamaca ne akarja már eldönteni, hogy a fél év elég lesz-e, vagy várjon a gyászoló egyet. Ugyan a posztból konkrétumot nem tudunk, de hosszantartó, gyógyíthatatlan betegség esetén úgy tudom, hogy ez az "elengedés" már azelőtt elkezdődik, hogy a hozzátartozónk valóban meghal. Ahogy próbálod szoktatni magad a gondolathoz. Lehet, hogy a posztpasinál több mint egy év volt ez egész.

kóristalány 2010.03.04. 13:24:18

Az elvárásokról jut eszembe...mikor nagyapám meghalt, a családi kupaktanács tárgyalt a temetésről. A papi ugyan katolikus volt, de soha nem járt templomba és utálta a papokat. A család bigott része, mégis "kikényszerítette" a katolikus temetést. Szegény nagyanyámat én kísértem a koporsó után. Mikor a pap elkezdte a beszédet, odasúgta nekem: hogy mit fogok én ezért kapni nagyapádtól odaát...

FlybyWire 2010.03.04. 13:24:36

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: kösz, talán most már átjön, hogy min akadtam fenn :D

FlybyWire 2010.03.04. 13:25:28

@kóristalány: ez aranyos... valahol. Mármint remélem, fel tudtad/tudod már így fogni :)

kóristalány 2010.03.04. 13:30:13

Arról még nem beszéltünk, hogy a pasi ezzel az elhallgatással talán a gyerekét igyekezett védeni. A kicsi biztosan sokkal nehezebben dolgozta fel (ha egyáltalán) imádott anyukája elvesztését. Ilyen esetben nem hiszem, hogy könnyen elfogadna bárkit is az anyja helyén. Ha mégis megkedveli apa új barátnőjét, és mégse jön össze a hosszútávú kapcsolat, akkor a gyerek megint elveszít valakit. Szóval, nem könnyű a pasi helyzete.

summerstorm 2010.03.04. 13:30:25

back :)

Látom azóta további vita alakult ki a témában.

FlybyWire 2010.03.04. 13:32:21

@mooon:): volt egy kis félreértés (ahogy mindig :D), de szerintem már tisztázódott... megyek is enni :D
@kóristalány: nagyon jól látod, más is felhozta már ezt. A gyerek érdekét nem biztos, hogy kintről bárki is jobban látja, mint az apuka...

summerstorm 2010.03.04. 13:33:36

@kóristalány:

ez mondjuk teljesen így van....
ami nyilván nem könnyít semmit a helyzeten...

kóristalány 2010.03.04. 13:34:16

@FlybyWire: Sajnos majdnem bele is röhögtem a gyászbeszédbe, mert elképzeltem a jelenetet, és papit ismerve tudom, mi lett volna a véleménye a dologról. :)
Szerintem mamit is ez a gondolat segítette át a nehéz időszakon.

tarquin - védőháló nélkül 2010.03.04. 13:36:49

@FlybyWire: javíthatatlan romantikus idealista.:D A posztban nyilván nincs így, mert ha elengedte volna, nem fájna elmondani a droidnak.:-) És ez piszkálta posztíró csőrét.

alumi 2010.03.04. 13:37:37

@FlybyWire: és én hol fikáztam azt, aki más mérce szerint él szerinted?

FlybyWire 2010.03.04. 13:37:54

@kóristalány: helyes :)
Bizony a halált is fel lehet humorral dolgozni, még ha nyilván nem is ez a főmotívum. De gondoljunk csak a halotti torra... elsőre nekem morbidnak tűnt, de aztán voltam páron sajnos, és bizony rengeteget segít az embereken. Tulajdonképpen bármi segít, ami kizökkent a legrosszabb gondolatokból.

summerstorm 2010.03.04. 13:38:02

@kóristalány:

jaaaj, a nagypapának nálunk is voltak dolgai...
imádtam a kisöreget :).... ameddig nem volt meg a temetés, igazából nem is akartam elhinni :( :(...
Viszont nálunk ez a helyzet, amit te írtál ki lett küszöbölve azzal, hogy egy kedves jó barátja mondta a búcsúztató szöveget, és a pap csak egy nagyon keveset beszélt...

SaveMyShoes 2010.03.04. 13:39:48

@Kósza: jönnekmennek itten Lexusok is megminden!!! :)

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: 2-3 hónap??? hol bírok ki én addig egy pasit??? :DDD

FlybyWire 2010.03.04. 13:40:24

@primu: sehol, de nem is erről beszéltünk :) nem rólad vagy rólam van itt szó, hanem hogy a posztszerző és idióta barátnője eldöntötték, hogy a hat hónap túl kevés. Hogy ezt milyen algoritmus (szokásos, saját hülyeség) alapján számolták ki, nem is annyira lényeges.

Minden szokás, hagyomány rendben van addig, amíg nem kezdik el mindenkitől elvárni, főleg neadjisten betartatni. De ez már csak egy járulékos téma, az eredetiből kapcsolódóan.

FlybyWire 2010.03.04. 13:41:31

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: lehet, hogy elengedte, csak talán sejtette, hogy a posztszerző olyan, amilyen (szeret ítélkezni hülyeségek alapján), és sejtette, hogy kevesellné a 6 hónapot? Ki tudja, mi volt a titkolózás oka....

summerstorm 2010.03.04. 13:41:41

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P:

háááát, lehet, hogy csak nem tudja még annyira kiadni magából... lehet, hogy fel is dolgozta már, de szerintem az ember az új párjának nem feltétlenül a legnagyobb fájdalmával kezdi...
vagy ezt rosszul gondolom...?

FlybyWire 2010.03.04. 13:44:37

@mooon:): ez is egy opció.
Tulajdonképpen már vagy 3-4 racionális okot is felhoztunk a kommentekben, ami oka lehetett az eltitkolásnak. A lényeg az, hogy nem tudjuk, miért, csak azt tudjuk, hogy a szerző ezen kiakadt, de már megbékélt. Úgyhogy végülis rendbejöttek a dolgok :)

tomkófickó 2010.03.04. 13:45:03

Sziasztok! ;)
Én új vagyok itt még köszöntök mindenkit legyen szép napotok!

FlybyWire 2010.03.04. 13:45:53

@tomkófickó: mit offtopikolsz vaze???

:DD csak viccelek, üdv!

summerstorm 2010.03.04. 13:49:52

@FlybyWire:

most hogy ezt így megállapítottunk, offolhatunk is :D...

FlybyWire 2010.03.04. 13:51:08

@mooon:): ok, milyen volt az ebéd? :D

tarquin - védőháló nélkül 2010.03.04. 13:54:57

@v524: most ezt én tudjam?:D

@FlybyWire: ennyire nem ismerhette, azt gondolom.:-)

@mooon:): nem elképzelhetetlen, de nem tudok annyit a pasasról, hogy biztosan állíthassak bármit. Az előzőnél csak találgattam a droid gondolatmenetét.:-)) Féltékenykedett a sötét lelke neki:-)

Zazie a metrón 2010.03.04. 13:59:02

@FlybyWire: "eleve ez a "végtisztesség" is egy elcseszett, szubjektív valami. Miért kéne nekem bizonygatnom MÁSOK előtt bármiféle tiszteletet?" én erre válaszoltam neked azt, amit írtam. továbbá arra, hogy az egy év csak általánosítás. valamint arra, hogy a népszokások egy f..ság. bocs, ez utóbbiakat már nem volt türelmem visszakeresgetni.

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: ebben tökéletesen igazad van. csakhogy nem erről beszélek. és látszólag fly sem.

Zazie a metrón 2010.03.04. 14:00:36

@FlybyWire: ja és bocs. az ezelőtti két kommentedet az én válaszom után írtad. nehezen olvastam volna a saját válaszom előtt, hacsak nem kerülök valamiféle időrésbe. vagymi:)

tomkófickó 2010.03.04. 14:01:00

@FlybyWire: Offtopikolok? akkor bocs :D ...egyébként humorérzékem van és értem a viccelődést is, szóval nincs gáz :)

FlybyWire 2010.03.04. 14:01:08

@Zazie a metrón: pedig de, én arról beszéltem, mint tarquin.
Az utolsó pár kommentemet olvasd el mégegyszer, esetleg ezek fényében.

FlybyWire 2010.03.04. 14:02:12

@Zazie a metrón: persze, én is úgy gondoltam, hogy ezek után olvasd el az előző kommentjeimet... miért, nem ezt írtam? :)

summerstorm 2010.03.04. 14:02:17

@FlybyWire:

jóóóóóóóóóóóóó :)))

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P:

lehet, hogy ő is csak nagyon nem értette, hogy valamilyen szinten miért nem mesélt neki dolgokat...
azért azt, hogy van egy gyerekem nem hiszem el, hogy 3 hét alatt nem mondja ki valaki...
a gyerek... dehát ő A Családja...
nemtom. mindegy....

tarquin - védőháló nélkül 2010.03.04. 14:02:45

@Zazie a metrón: kicsit elbeszéltetek egymás mellett.:-) Nekem könnyű ám, ráértem elolvasni minden kommentet.:))

Kham 2010.03.04. 14:05:22

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: gondolatban megköszöntem, képzeletben meg hajlongok, csókot dobálok és korcsolyás kiscsajok szedik a virágcsokrot a műjégről:D

Zazie a metrón 2010.03.04. 14:06:51

@FlybyWire: @tarquin - menő, de nem árulkodós:P: az utolsó párban engedek:) de az előtte levők nem erről szóltak:) vagy ha igen, ne haragudj, de azt tanácsolnám, fogalmazz egy picit pontosabban vagy céltudatosabban, sajnos így nem felteltétlenül tűnt úgy, mintha kifejezetten a posztbeli szereplőkre reagálnál...

tarquin - védőháló nélkül 2010.03.04. 14:10:02

@mooon:): a titkolózásnak nagyon sok oka lehet, nem találgatnék. Ha posztíró viszont csak nem értette, akkor miért háborodott volna fel? Az még nem ok az indulatra azért. Vagy mégis?

Rebelde 2010.03.04. 14:10:12

@mooon:):

efelett én nem tudnék elsikkadni, mármint, hogy valaki a gyerekéről, aki vele él egy szót sem szól, szerintem ez gáz

tuli _ 2010.03.04. 14:32:26

@Rebelde: Az első 3 hétben még nem biztos, hogy gáz. Ha a gyerekéről beszél, akkor kénytelen belemenni abba, hogy ki neveli, miért ő, és akkor elindul egy kérdezéses vonulat, amivel elérik, hogy beszéljen a feleségéről. Gondolom, azt nem akarta az orrára kötni a potenciális jövőbelinek. Akár szeméremből is. Én megértem, ha nem akart a szerencsétlen özvegy szerepében tetszelegni.
A férfiak nehezebben bírják egyedül.

Zazie a metrón 2010.03.04. 14:34:13

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: esetleg dobj be valami kellőképpen felháborítóan provokatív kommentet:)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.03.04. 14:37:42

Mekkora hülye történet! Nem esett neked a bajával! Jaj szegény! Mást is kefélt az ágyban! Ó, a gonosz!

FlybyWire 2010.03.04. 14:39:31

@Zazie a metrón: egy fórumon eleve lehetetlen pontosan fogalmazni, minden olvasó a saját alap beállítottsága, hangulata, szájíze stb. szerint értelmez úgy is mindent :)
Cserébe viszont lehet tisztázni félreértéseket... ez a jó oldala.

Zazie a metrón 2010.03.04. 14:41:57

@FlybyWire: nem tudom, hogy lehetetlen-e. mindenesetre törekedni lehet rá ;)

tarquin - védőháló nélkül 2010.03.04. 15:26:07

@Zazie a metrón: lemerült az agyam.:-)

Legénység, sorakozó!:-) Koffítájm.:-)

Madpapa 2010.03.04. 15:26:47

A pasi igazából majd akkor fog igazán rábaszni, ha ezt a tyúkot beengedi a lakásba.
Ha már ekkora lelki törést okozott, hogy azon az ágyon döngették meg ahol az elhalálozottat is, vajon mi lesz még? Gyanítom a fal tégláig le lesz verve, a ház kifüstölve, a volt feleség kiírtása még gondolati szinten is. Nem tudok mást elképzelni.

tarquin - védőháló nélkül 2010.03.04. 15:48:02

elszelelt a banda. Ultragáz kapitány vagyok, úgy látom.:-))

Zazie a metrón 2010.03.04. 15:56:23

@madpapa: nem hiszem, hogy ennyire tragikus lenne a helyzet:) szerintem rosszabbul esett neki az, hogy a fickó nem mondta el neki a tényeket.

más: fura helyzet ez ezzel az ágy témával. ezt már többször megfigyeltem, valahogy gáz mindig, ha más alszik az ember ágyában, vagy ha idegen ágyban kell aludni. és nem gondoltam semmi rosszra:) érdekes, ez szállodában nem jön elő.

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: na szedd össze magad! :)

Tamarian 2010.03.04. 17:24:19

@Rebelde: Szia :-) Szerintem nézd máshonnan. Nem a gyerekéről nem beszél. A csaj még a megmérettetés stádiumában volt/van, és nem tudni, hogy könnyűnek találtatik-e. Olyan "nem engedlek be a világomba, míg nem tudom, megbízhatom-e benned" féle dolog.. A gyerek a legbelsőbb kör. Egy friss ismerettség meg nagyon nem..
süti beállítások módosítása