Kiszel Tünde mosolya

2010. május 19. 07:16 - Panni CsP

„Cs. riportot írt a helyzetről és fél üveg bor után váratlanul bejelentette, hogy szerelmes belém” – érdekes módját választotta következő levélírónk egy ostrom udvarias elhárítására. Ez a módszer nem más, mint a kegyes hazugság, ami ezúttal szerencsésen bejött, de vajon lehet-e általánosítani? A sztoriból megtudhatod, és bonuszba kapsz egy áttekintő keresztmetszetet is a magyar éttermek jelenlegi helyzetéről.

 

A csajt (Cs.) már régóta ismertem: egy alapítványi rádiónál dolgozott félállásban segédszerkesztőként. Egyszer volt egy téma (pályázatírás), amihez engem javasolt meghívott szakértőnek. A műsorvezető nem ő volt, Cs. csak a telefonokat kezelte, meg hírblokkot írt. Tudtam, hogy régóta akar tőlem valamit, de én nem akartam semmit tőle. Nagyon kedves lány volt, már-már túlságosan is, de valami nem stimmelt vele. Az egyik barátom megjegyezte, hogy annyira őszinte a mosolya, mint Kiszel Tündének. Nem nyomult túlságosan, csak mindig volt egy olyan rövid beszólása, amit nem lehetett félreérteni, és ő viccesnek vagy kétértelműnek szánta. Egyik este felhívott, hogy nincs-e kedvem étterembe menni vele, ugyanis kaptak repimeghívókat, 2 főre.

Maga a hely nem volt egy nagy durranás, a haldokló magyar éttermek egyik darabja, ami a sajtó hátán akar kimászni a gödörből, és egy 5 perces hírblokktól várja a megváltást. Ezt egyébként Cs. mondta, aki jóban volt a vezetővel – tőle tudom, hogy a magyar éttermek egyre nehezebb helyzetben vannak, mert most már a turista se ül be hozzájuk, amikor minden sarkon 550-ért megebédelhet egy kínai büfében. Ráadásul a kínai büfések nem is ide adóznak és az egész hazai étterem biznisz fel van háborodva, hogy őket agyonnyomják adókkal meg ellenőrzésekkel, míg a többi külföldi él és virul. Erről beszélgettünk és szerintem is felháborító ez a helyzet. Mondjuk, én ritkán járok étterembe, mert nem futja rá. Persze a magas árak biztos a kialakult krízis része – nem nyerészkedni akarnak, hanem egyszerűen így jön ki a lépés. Cs. riportot írt a helyzetről és fél üveg bor után váratlanul bejelentette, hogy szerelmes belém. Na, hogy oldjam meg udvariasan ezt a helyzetet, anélkül, hogy ne sérüljön a lány lelke? Szeretnétek tippelgetni egy kicsit, és este hatkor beküldjem a választ kommentben? : ) Nem kínzok senkit, elmondom: a módszer sikerességéhez újra a férfi egyik legősibb eszközéhez nyúltam, nőkkel szemben – a kegyes hazugsághoz. Igen, el lehet ítélni emiatt engem, de nem volt más választásom, és ez nem volt akkora hazugság, amiért a pokolra jutnék. Azt hazudtam Cs.-nek, hogy foglalt vagyok és beajánlottam neki az egyik haveromat, akivel azóta is viszonylag boldogan megvannak. Most jól tettem vagy nem? Tisztességesen jártam el vagy ellenkezőleg?

 
82 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr362014541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csillag× 2010.05.19. 08:01:30

öhmm..szóval elsőő :$

csillag× 2010.05.19. 08:12:01

Ez a mai nem nagy durranás, az éttermes körítés az adózásról meg az árakról, teljesen szükségszerűtlen volt.

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2010.05.19. 08:20:34

@csillag×: van ilyen is, olyan is, nem lehet minden nap atombomba, szívem :) Küldj be jobbat, MOST!

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.05.19. 08:25:01

Ez ilyen vendéglátós-whinepost volt. Köze nincs a bloghoz. Szerintem kár volt kitenni, a szokásos tinipostoknál is szarabb.

vendriner aladár 2010.05.19. 08:55:42

"annyira őszinte a mosolya, mint Kiszel Tündének" - ennyi tetszett benne összesen.

Kínaiban még blokkot sohasem kaptam. Lehet túl fiatal vagyok és nem nézek ki adóellenőrnek, nem tudom... Ellenben magyar éttermekben mindig kapot nyugtát. Kínaiban senki sincs bejelentve, mindig van hátsó kijárat, hogy ki lehessen slisszolni a szakácsnak, aki illegálisan dolgozik.

A magyar éttermekről meg annyit, hogy aki minőséget készít, ahhoz elmennek bizony akárhová az emberek, mert az étterem híre szinte csak a szakácsoktól függ. Lehet bármilyen csicsás, designos is egy étterem, ha szar a szakács. Személy szerint én sokat járok étterembe, napi szinten és nem putri helyekre. Megérzem, ha másik szakács van, s nem egy esetben fordult velem elő, hogy az étel megszokott minősége miatt léptem le egy-egy helyről.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.05.19. 09:05:12

Kínai étterembe sosem a konyhán át menj. De a madjarvendéglőket sem kell félteni.

2010.05.19. 09:07:45

Jó reggelt, 32-esek és non-32-esek!:)

"hogy oldjam meg udvariasan ezt a helyzetet, anélkül, hogy ne sérüljön a lány lelke?"

ahh egy "érző" férfi!:))aki asziszi (szentferenc) hogy mert visszautasít egy keringőt a visszautasított azonnal öngyilkos lesz.:))))

"el lehet ítélni emiatt engem, de nem volt más választásom, és ez nem volt akkora hazugság, amiért a pokolra jutnék"

dehogynem volt más választásod: Sajnálom, én nem érzek semmit.
Csak ezt már nem volt pofád kimondani, mert ahhoz őszintének kellene lenned. Nem volt nagy hazugság, csak egy jó példa arra, hogy töketlen vagy, félsz a nőktől és nem tudsz bánni az elégkerülő helyzetekkel.:))
Peace!

2010.05.19. 09:08:56

@Kedves Nard:

Szimplán nem kő kínaiba járni, mert mindennek egyforma szar keményítő íze van.:))
A törökök legalább adnak számlát.:)))

2010.05.19. 09:11:58

elégkerülő = eléd kerülő

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.05.19. 09:14:31

@Traktorka:

Mondjuk attól függ, melyikbe mégy. De a kínai legalább olcsón ad szart, a madjarvendéglőben meg drágán szart. :)

2010.05.19. 09:18:48

@Kedves Nard:

Magyarba minek járjak? Rántott húst nem eszem. Ha már megyek, akkor olyanba, ami
A: olasz, mert azt imádom, és én úgy nemtom megcsinálni (valamiért), ahogy ők.
B: valami egyéb különleges kajás, amiről még nem is hallottam.
C: retro hamburgeres és/vagy lángosos :)

Ha már kurvadrágán eszem, akkor leglább különleges legyen. Olcsón szart meg inkább eszem otthon, és nem a kínai (fekete)gazdaságot támogatom.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.05.19. 09:21:40

@Traktorka:

A kínaiak és arabok az APEH kedvencei, példás adófizetők. Nem úgy mint a magyarok :) Olasz, gondolod az különleges? Ugyanolyan ótvar szakács csinálja mint a kínaiban, meg a magyarban.

Madpapa 2010.05.19. 09:27:09

Nos ezen blog egyik fő vonzereje, hogy képes a nehéz gazdasági helyzet ellenére minden nap megújulni. Tegnapi nap átalakult társkereső oldallá ( majd visszajelzést kérek ki kivel jött össze ), ma pedig úgy tűnik gasztroblog lesz!
Nos akkor javasoljunk jó éttermeket és ételeket! Hogy kapcsolódjon a tegnapihoz, romantikus találkás, gyertyafényes vacsorás, nem füvön sörözős és részegen összehányós faluvégi ajtótámasztósra gondoltam.

2010.05.19. 09:34:43

@Madpapa:

Na, akkor mondjad a te javaslatod.:)

tarquin - védőháló nélkül 2010.05.19. 09:38:54

Minek megy étterembe szabadidejében olyan nővel, aki nem szimpatikus? Utána meg kiposztolja. Ez ronda dolog.

@vendriner aladár: az a taktikám idegen étteremben, hogy mindig azt a főételt választom, amellyel még sehol nem találkoztam. Jó eséllyel az a szakács kedvence, és remekül készíti. Mondjuk, mindig megkérdezem a pincét a ház ajánlatáról is. Még nincs rossz tapasztalatom.:-) (Csak gyorséttermi kajával, de arról leszoktam.)

Madpapa 2010.05.19. 09:41:14

Anno néhányszor jártam a Pomo D'oro-ban. Remélem azt ismered mint nagy olasz konyha fan. Ott is a kagylóleves volt az ami nagyon de nagyon ízlett, a fokhajmás ízesítésű levével :)
A másik egy helyi jellegű specialitás, nevezetesen a Szögedi halászlé. De az sem mindegy hol. Igazából 3 helyen lehet jót enni ebből, persze akik szeretik az ilyet. Kiskőrösi halászcsárda, a Jobb mint otthon vendéglő és az Algyői halászcsárda.

2010.05.19. 09:41:51

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P:

Ez jó taktika, alkalmazni fogom én is!:)

2010.05.19. 09:44:03

@Madpapa:

:)ismerem, persze!:)
Tényleg, a halászlé is olyan téma, amit csak vendéglőben szabad enni, és tilos vele otthon vesződni.

2010.05.19. 09:45:30

Kérdés(ek):
Ti láttatok már kínai temetőt magyarországon? Vagy láttatok már akár egy temetőben is kínai nevet a sírkövön? Hova temetik őket? Csak nem... hazaviszik őket? :)

Madpapa 2010.05.19. 09:49:16

@Zsu0805: persze hogy nem. De szerinted miből készül az a sok féle kaja amit árulnak? :))

2010.05.19. 09:50:19

@Madpapa:
Én Pizza paradicsomot ajánlanám a III. kerben Vörösvári úton (Mekivel szemben).
Vagy ha valaki vidéken jár, akkor van Pilisvörösváron egy Aranyló nevű étterem, nagyon-nagyon-nagyon jól főznek. :)

2010.05.19. 09:51:13

@Madpapa:
A személyit meg újrahasznosítják. :) Meg nem mondod hogy az a Chu vagy a Chan a képen, ugyanúgy néznek ki. :) :)

Madpapa 2010.05.19. 09:53:47

@Zsu0805: ezért kell óvatosan a magyar lányoknak a kínai férfiakkal bánni, mert a végén az egész kínai kolónia meg lenne :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.05.19. 09:57:24

@Traktorka: én imádom készíteni is, enni is.:-)) (halászlé: Dunaföldvár, Halászcsárda, ha arra jártok.)

@Madpapa: nálunk délnyújorkmagyaroszágon épp egy ilyen - amúgy részegenösszehányós vendéglőként üzemelő - étteremben (?) főztek a legeslegjobban, olyan Jókai bablevest sehol nem ettem azóta sem.:-(

Dreedl 2010.05.19. 10:00:04

Okos-tudor szakértőként suttogtam az éterbe:
Pályázatot írni nehéz; a hallgató nem értette.
De ott volt Cs, a segédszerk, ki mindig seggen markolt:
Féltem is, hogy boxeremen átüt majd a szarfolt.

Cs nem hagyta annyiban és vacsorázni hívott,
Tudatalattim sírt, vonyított, hangosan visított.
De nem érdekelt: éhes voltam, ingyen kaját nem hagyok!
Ady után szabadon: „én magyar szakértő vagyok!”

Az étterem is ocsmány, de hát ez a helyzet itthon,
A lány közben bort iszogat: mellét nézem titkon.
Harminckettő éves vagyok, mint ugye itt oly sokan,
Nem is szeretem a csirkét, főleg nem ily borsosan.

Nem jó a mell, és a csirke száraz, fullaszt, íztelen,
Végül Cs a romlott bortól szerelmet vall hirtelen.
Cs-nek csak nem mondhatom, hogy nem szeretem tomporát:
Forrest Gump anyja is mondta: kegyes hazugság nem árt.

Ki nem találnád, hogy milyen kreatív volt válaszom:
„Barátnőm van: otthon vár az asszony biztos szárazon.”
Búcsúzóul összehoztam Bélával a gondnokkal
Hagyjon békén mindenki a nőügyekkel-gondokkal.

2010.05.19. 10:00:18

@Zsu0805:

Egyénként nagyon is van köztük különbség.
Külföldön egy nyelvtanfolyamon volt belőlük négy és nézegettem őket pár hónapig. Hát mind másmilyen volt.:) Bonuszképpen volt egy 5. japán is, ő is teljesen különbözött a másik 4-től.:)
Volt kifejezetten jóképű és kifejezetten rosszarcú is.:))
Csak "szoktatni" kell hozzájuk a szemünket.

2010.05.19. 10:02:22

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P:

Össze kellene hoznunk egy 32-es és non-32-es halászlé-partit.:))

Madpapa 2010.05.19. 10:09:40

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: az a Jókais hely merre van? :) elég sokat járok erre-arra ;-)

tarquin - védőháló nélkül 2010.05.19. 10:18:13

@Kedves Nard: Olaszországban kiváló az olasz konyha.:D (Magyarországon nagyon ritkán lehet igazánjó olasz kaját enni.:-(()

@tuli _: MPK?:D:D Na, szép.:D

@Traktorka: jó ötlet.:-)

tarquin - védőháló nélkül 2010.05.19. 10:24:08

@Madpapa: kb. egy éve bezárt:-(( De ha erre jársz: Tóparti csárda www.nagyatad.hu/modules.php?name=nagyatad&page=129 Halakban remekelnek:-) (Más is van, csak arról nem tudok véleményt mondani, mert én ott mindig halat eszem.:-))

Stupidella 2010.05.19. 10:30:10

A csaj által írt többi hírt/hírblokkot miért nem írtad le részletesen?

2010.05.19. 10:49:34

@Traktorka:
Ennyire behatóan még nem emelemztem őket. :) De ha egyszer kijutok ilyen helyre nyilatkozok, addig nekem kb. mind ugyanolyan. :)

2010.05.19. 10:50:50

@Madpapa:
Én spec nem bukok a kínai pasikra. :) De majd továbbadom az infót a lányismerőseimnek. :)

Snowmass 2010.05.19. 11:33:23

Hazudni nem tisztességes, legyen a hazugság bármennyire is kegyes. Vagyis ez a lekoptatás nem volt tisztességes, ellenben célt ért. Ha lekoptatásról beszélünk, akkor nálam előnyt élvez a tisztességtelen, de hatékony módszer, mint a tisztességes, de eredménytelen eljárás. És persze mindegyiknél jobb a tisztességes és eredményes megoldás (de elismerem, hogy nem mindig éri meg megtalálni).

Ugyanakkor a poszt nem tetszik, és nem világos, hogy a posztíró mindezt önfényezési céllal írta meg nekünk, vagy gasztroblogot akar indítani?:S

vendriner aladár 2010.05.19. 11:42:52

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: Főétel - szakács kedvence
Csak aztán nehogy valami extra hiperdrága dísztök legyen macsakherével 3 szem salátával. Jártam már így én is :)

Azt mondja a pincér, hogy ez isteni, mondom neki, hogy ennyiért muszáj annak lenni, mivel elég drága. Sajnos nem volt az. Díszes volt meg csicsás, de se íze se bűze nem volt.

boribonbon 2010.05.19. 11:45:50

@Dreedl: Grat!! Nagyon jó lett :)

Môžeš mi pomôct'? 2010.05.19. 11:48:43

Ööö... nem vagyok TELJESEN biztos benne, hogy miért jár gundeldíj, de ha nem táskanyitogatásért, akkor ezért a posztért bizonyára. És ha nem? Majd kap Panni kosútdíjat. Lehet, hogy megkopott egy picit, de ki nem szarja le? Aki megkapta az úgy se tudja. Vagy ha nem kosútdíjat, hát egy mekikupont. Így megy ez.

csacse · http://csacsee.blog.hu/ 2010.05.19. 11:51:13

idióta...meg kellett volna sunázni azt ennyi. ő sem akart többet, de elbasztad!gratulálok!

alumi 2010.05.19. 12:06:10

Nekem jobb dolgom is lett volna annál, semmint egy érdektelen emberrel menjek kajálni.

csillag× 2010.05.19. 12:07:22

@Panni CsP: jó-jó, tudom, nem is reklamáltam :P

@Dreedl: teccetős! :D :D

summerstorm 2010.05.19. 12:42:46

Szóval szegény lány csöppet nem tünt százasnak a mosoly alapján... kedves posztíró... biztos velem van a baj, de ha valaki nem szimpi mint ember, azzal minek is mész eszegetni?
Tudom javasolni, hogy növessz némi gerincet, akkor talán össze fog jönni legalább egy korrekt mondat... miszerint, neharidenemjösszbe...

summerstorm 2010.05.19. 12:44:21

egyébként off... :))
mán megint kapitány nélkül megy a hajó?

csillag× 2010.05.19. 12:59:18

@mooon:): *hátérben agonizál* :)))

csillag× 2010.05.19. 13:19:34

@Kedves Nard: Kösz :)
..hát a példa is mutatja, h valóban ...

boss888 2010.05.19. 13:46:06

Hát nem tudom hol lakik a kedves posztoló, de itten Kecson 3jobb étterem van a közelemben, és alig lehet beülni délben vagy esténként, úgy tele vannak.

Stupidella 2010.05.19. 13:49:55

@Kedves Nard: nem feltétlenül, én pl sms-ben is elkövetem néha ezt a szörnyű rövidítést :)

Rebelde 2010.05.19. 13:54:11

@Traktorka:
"Olcsón szart meg inkább eszem otthon, "

én otthon mindig jót ettem/eszem, ez valahogy alap:))

az étterem viszont akár jóhírű is, simán lehet lutri

csillag× 2010.05.19. 13:56:28

@Kedves Nard: óóó, jaj ne szívass :( Pedig ez nem is volt olyan bonyolult :)

@Stupidella: köszi a választ helyettem:)
Csak sms-ben a karakterhiány miatt ez talán jobban indokolt, mint itt amikor ezzel nem kell törődni. Max ha siet az ember. :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.05.19. 13:58:30

@Rebelde:

Olyan mint a menő fodrászatok, olyan kegyetlen bénák hogy az iszonyú!

Madpapa 2010.05.19. 14:07:27

@Kedves Nard: elbaszták az emos frizud mi? :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.05.19. 14:15:50

@Madpapa:

Nem az enyémet, én 11 éves korom óta ugyanahhoz a fodrászhoz járok :)

Madpapa 2010.05.19. 14:19:21

@Kedves Nard: :))) és ugyanazt a bilit használja még a borbély bácsi? :))

csillag× 2010.05.19. 14:28:38

@Madpapa: :D:D viszont akkor egyre rövidebb a frizura, mert 11év alatt csak nőtt valamennyit a feje:)

2010.05.19. 14:29:31

@csillag×:
akarod mondani 21 év alatt.:D

2010.05.19. 14:38:42

@csillag×:
na: 11 éves kora óta 21 év telhetett el, ha most 32 éves, vagy?:)) adjam vissza a diplomámat?:))))

Madpapa 2010.05.19. 14:42:51

@csillag×: @Traktorka: -val ne vitatkozz! nincs értelme :))
de Nard is 32-nek vallotta magát, szóval most télleg igaza van. MOST IS!! :)))

csillag× 2010.05.19. 14:43:32

@Traktorka: :)))))))) én azt hiszem elvonulok a sarokba és ott maradok holnapig :))
Fúú...pedig ma még lesz 2előadásom...:)

boss888 2010.05.19. 14:43:42

ezért jó ha kopasz az ember. nehezen basszék el a sérót:)

2010.05.19. 14:47:36

@csillag×:
jóvammá a legjobb családban is előfordul.:D

2010.05.19. 14:48:14

@Madpapa:

nem értem a pikirtséged okát.:D:D:D

csillag× 2010.05.19. 14:48:24

@Madpapa: jogos a részéről, meg korábban Nardtól is :)) Ez most teljesen nem az én napom.
Vagy nem vagyok 100%-ig nő és nem tudok egyszerre 34 dologra figyelni :)

2010.05.19. 14:48:52

@boss888:

ezek ilyen univerzális törények.:D kár, hogy lányokra nem alkalmazható.:)))

csillag× 2010.05.19. 14:50:09

@boss888: hát ugye aki kopaszodik, annak fésülhetik azt a 3szálat ide vagy oda :)

2010.05.19. 15:51:11

@Madpapa:

a szemed sem áll jól.:)

Madpapa 2010.05.20. 08:40:29

@Traktorka: már a szemészem is mondta :)
süti beállítások módosítása