Nem akartam elvenni: lelépett

2010. szeptember 08. 07:48 - Panni CsP

„Dühömben megmondtam neki, hogy nem az a nőtípus, akit feleségnek képzelek. Erre ordibálni kezdett és még aznap csomagolt, és lelépett tőlem” – összetett kérdés következik, ugyanis azt a pontot keressük egy kapcsolatban, amikor a házasság időszerű és nem egy elkapkodott döntés. Főszereplőnk egy barátja példáján keresztül vezeti le a dupla rossz döntést és a sajátján a „helyeset”.

 

Nem egy dal szól azokról a férfiakról, akik mindig ugyanabba a hibába esnek: egy nő, aki kihasználja, mégis a végtelenségig ragaszkodik hozzá. Mielőtt a magam történetébe belekezdenék, hadd mondjam el, egy barátom hogy járt: ő most 33 éves, és 5 éve hadban áll a volt nejével, akivel ráadásul egy közös kislányuk is van. Rendszeres viták, verekedések, a gyerek idegileg kikészült. A srác, amikor végre elvált, hamarosan össze is jött egy szakasztott ugyanolyan típusú nővel, mint a volt neje! Már meg is csinálta, februárban született meg a fiúk. Ezt én úgy nevezem, hogy a srácnak olyan karmája van, ami felett nincs hatalma. A másik feleségjelölt 21 éves, és a szülei gyűlölik a srácot, mert megejtette egyetlen szemük fényét…. Ja, ráadásul még a törvényes házasság előtt. Bár előtte sem szerették túlságosan. Az apjának elég nagy üzlete van és nem szeretné lánya majdani örökségét megosztani egy ilyen alakkal. A haver alapvetően jó srác, de naiv, gyerekes és megbízhatatlan, olyan, mint aki sose nő fel. Ő minden nőt el akar venni és meg akar ejteni.

Nem is lenne baj, ha anyagilag bírná, de még mindig fizet az asszonynak és a kocsija is tönkrement. 100 forintja sincsen. Az én történetem nem ennyire meredek, de már én is elindultam ezen az úton, aztán gyorsan kijózanodtam, mielőtt még komoly bajba sodortam volna magam. Én időben kapcsoltam. Volt egy lány, akivel összejöttem. Gyanús volt, hogy tapad rám és túlságosan kezelhető. Szinte magától ment minden és ezen akkor még nem is csodálkoztam. Egyszer csak azt vettem észre, hogy hozzám költözött és mos, főz rám. Aztán a háziasszonyság fokozatosan kopott ki belőle a beetetés időszakában. Pár hónap után előállt vele, hogy házasodjunk össze, semmi felhajtás, egyszerű polgári esküvőre gondolt, aztán annyira belelendült a mesébe, hogy már majdnem a gyerekszoba színét kezdte ecsetelni. Erre én leállítottam, hogy nem tervezek még megállapodni, a munkahelyen sem állok úgy, lóvém sincs. Erre felhúzta az orrát és egy kis vitát követően, nem is beszélt velem aznap. Egy darabig duzzogott, majd azt hittem túltette magát a dolgon és jegelte a témát. Ez a vita volt az a fordulópont, amikor végleg elromlott minden. Hamarosan közölte, hogy elhagy. Így is lett. A következő hölgyjelölttel már óvatosabb voltam és én választottam ki. Sokat leveleztünk, sokat beszélgettünk és végül összejöttünk. Én ajánlottam, hogy költözzön hozzám. És amint átlépte a küszöbömet szinte minden forgatókönyv szerint megismétlődött. A végső reakcióm ugyanaz volt. Dühömben megmondtam neki, hogy nem az a nőtípus, akit feleségnek képzelek. Erre ordibálni kezdett és még aznap csomagolt, és lelépett tőlem. Igazából csak azt akarom mondani, hogy sajnálom azokat a férfiakat, akik azonnal belemennek egy házasságba. Ez meggondolatlanság és két életet tesznek tönkre. A házassághoz fel kell nőni és két okos ember kell hozzá. Hallgatni kell a belső hangra, aki a kellő időben meg fog szólalni. Tanulság: csak okosan a nőkkel! A házasság szép dolog, de nem szabad elkapkodni.

 
610 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr862279510

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem akarom "elveszíteni a szakítást." Nem akarom nézni az elégedett vigyorát... 2011.10.04. 23:15:09

Nem bírnám elviselni, hogy az az ember akinek régen én voltam a minden most úgy nézzen rám mint bárki másra, nem azért mert szeretem vagy hiányzik, csak beleőrülnék ha szembesülnöm kéne azzal, hogy nincs olyan akinek ennyit jelentenék. Pedig úgy tudom ...

Trackback: Pszichológus válaszol: Hogy élhető túl a szakítás? 2011.03.28. 16:40:39

Én azt szeretném kérdezni, hogy élhető túl a szakítás?Egy 17 éves lányKedves Levélíró!Idővel, türelemmel. A szakítás olyan, mint mikor gyászolunk, hiszen szakításkor is hirtelen elvesztünk valakit, aki addig az életünk része volt. Sajnos nem lehet megs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szöszi 28 2010.09.08. 08:13:05

Miért akarnak a nők minden áron férjhezmenni? Nem értem...Nem is fogom soha szerintem:)

Commodus 2010.09.08. 08:17:25

Rosszul választod ki a párodat, mert mindig ugyanabba a hibába esel. Az első csaj, akit írtál...igen, őt valóban dobni kellett. Kicsit hamar előjött a dolgokkal, bár ezt sem tudjuk, hogyan tette. Mert azért az elején is beszélni kell ilyen dolgokról (hiszen ez is egy közös cél kellene legyen idővel), az nem azt jelenti, mindjárt össze is kellene házasodni.

"Dühömben megmondtam neki, hogy nem az a nőtípus, akit feleségnek képzelek." - ez nyilván igaz is volt, de akkor mi a ráknak mondtad neki, hogy költözzön hozzád? Egy ilyenre még szép, hogy azonnal elköltözött (csak húztad az idejét).

Barry Kent 2010.09.08. 08:21:13

Reggelt.

@Kata1987:
Az egy dolog, de miért kell összecuccolni valakivel, akivel nem akarok együttélni?

A haver meg egy balfasz, és valahol megértem hogy a szülők nem értékelik túlságosan hogy egy 33 éves, elvált barom felcsinálta a 21 éves lányukat.

"Ezt én úgy nevezem, hogy a srácnak olyan karmája van, ami felett nincs hatalma."
Na kabbe.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.09.08. 08:21:46

@Kata1987:

Lasszózni akarnak, bebiztosítani maguknak az anyagi biSZtonságot.

Commodus 2010.09.08. 08:24:07

@Barry Kent: A posztban szereplő haverja tényleg nagy balf@sz. Én sem akarnék ilyet a lányomnak (ha lenne). :D

Barry Kent 2010.09.08. 08:32:49

@Kedves Nard:
Na de a nagyszülőknek abba nincs beleszólásuk.

Szöszi 28 2010.09.08. 08:33:31

@Kedves Nard: Na jó, de miért nem hozzák össze saját maguknak? Mindenkinek azért van munkája meg élete, hogy elérje ezt. Bár az a hülye aki hagyja, hogy élősködjenek rajta:)

@Barry Kent: Azért cuccolnak össze, mert 5 percig azt hiszik, hogy jó ötlet, meg hatalmas a szerelem, aztán a következő 5 napban rájönnek, hogy ez hülyeség volt, és a rákövetkező 5 évben azon gondolkoznak, hogy hogy csinálhatnák vissza.

Barry Kent 2010.09.08. 08:33:43

@Barry Kent:
A leendő nagyszülőknek, persze.

Barry Kent 2010.09.08. 08:36:32

@Kata1987:
Ezért nem kell egy hónap nagy szerelem után összeköltözni.

tuli _ 2010.09.08. 08:37:30

Madarat tolláról, embert barátjáról, másrészt egyik sem jobb a Deákné vásznánál. :)
Hülyeség összeköltözni azzal, akivel nem tervez az ember hosszú távon.

japanautos 2010.09.08. 08:39:56

"...sajnálom azokat a férfiakat, akik azonnal belemennek egy házasságba. Ez meggondolatlanság és két életet tesznek tönkre. A házassághoz fel kell nőni és két okos ember kell hozzá. Hallgatni kell a belső hangra, aki a kellő időben meg fog szólalni."

Sztem a posztoló ne nösüljön. Lehetőleg soha, mert akkor ő tesz tönkre nem kettő, hanem egy életet. És az nem a sajátja. Ez egy jerk.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.09.08. 08:47:02

@Barry Kent:

A csókának biSZtos annyira nem volt pénze, hogy gumit vegyen. :D

@japanautos:

Naja, tartson ágyi poloskát, az is szívja a vérét, de legalább a bankszámlát nem :)

Kytia 2010.09.08. 08:49:31

Posztoló barátja egy faszfej. Egy gyereket sem szabadott volna tolnia, nemhogy kettőt. Nemhogy egy 21 éves lánnyal! Elköttetni, most!

Posztoló:

"A következő hölgyjelölttel már óvatosabb voltam és én választottam ki."

"És amint átlépte a küszöbömet szinte minden forgatókönyv szerint megismétlődött."

Gratulálok! Rendkívül óvatos vagy. Gyakorolj még!

Az viszont dicséretes, hogy nem húzod az idejüket mindenféle kamuval, hanem kerek-perec megmondod a tutit. Szerintem ezt értékelik, még ha haragszanak is.

Barry Kent 2010.09.08. 08:50:55

@Kedves Nard:
Dehogy, ezek összelasszózták egymást :D

Kytia 2010.09.08. 08:54:22

Ja, és még egy kérdés. Mit csinálsz, ha nem szólal meg időben a belső hang? Mert ahogy én látom, ez szokott lenni a legfőbb probléma. Aztán belső hang hiányában elveszik azt, aki épp mellettük van és ugyanoda jutnak, ahonnan indultak. Sőt, rosszabb esetben egész további életükben azon siránkoznak, miért nem vették el a Hufnágel Piroskát annak idején.

Piszok Alfréd 2010.09.08. 08:56:48

Hát igen, összeköltözni egyszerűbb, mint szét. A haver meg használhatna óvszert, ha majd legközelebb elválik és újra ismerkedni kezd.
A posztoló jól tette, hogy nem házasodott, valószínűleg ő is és a nők is jobban jártak így. Nyilván neki is érnie kell még, meg meg rá kell találnia arra a nőre akivel sikerülni fog.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 09:03:10

"Már meg is csinálta"

Itt aleltam el a sztori erzekeny lelkivilagatol. *kis szivecskek*

japanautos 2010.09.08. 09:05:07

@Kytia: "Az viszont dicséretes, hogy nem húzod az idejüket mindenféle kamuval, hanem kerek-perec megmondod a tutit. Szerintem ezt értékelik, még ha haragszanak is."

Hát nem tudom. Értékelnék? Akkor mi ez mán megint? Dugunk, jóvan, elvagyunk... ez lenne a posztoló tuti életcélja vajh?Nehogy mán a csaj ki merje ejteni a száján hogy házasság. Majd Ő eldönti, hogy itt van e az ideje? Áhhh...

"...szinte minden forgatókönyv szerint megismétlődött...
...nem az a nőtípus, akit feleségnek képzelek...
...házasság szép dolog, de nem szabad elkapkodni..."

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 09:05:48

@Kata1987: Nem mindenaron. De vannak emberek akiknek a hazassag fontos. A tobbi meg hangoztatja nagy buszken milyen fuggetlen, es a nagy fuggetlenseg kozepeben a harmincas evei fele meg mindigy egyedul van/eli az eletet par ev futamtavu kapcsolatban.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 09:08:04

@Barry Kent: Na nagyjabol ennyi irtam volna en is.

Azert meredek, hogy ennyire tisztan leirja, hogy mekkora baromsagokat csinal a sztori iro, aztan meg o osztja a tanulsagokat. Muhahhahaha.

Piszok Alfréd 2010.09.08. 09:10:01

@japanautos: ne hiszem, hogy arról van szó, hogy "majd ő eldönti, mikor van itt az ideje". Kettejüknek kell dönteni, de ha bármelyik szerint még nincs, akkor nincs.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 09:10:55

@tuli _: Nem ezt te tuli, az osszekoltozes sokaknak nem jelent semmit. Koltozzunk ossze, mert az akkora buli. Kb. ezen a szinten mozognak az elkotelezettseg teren.

Es jah, ha ilyen baratom lenne, elgondolkoznek miert is a baratom... :S

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 09:12:05

@Kytia: Ugyanezt. Nem akar nosulni, tok nyilvanvalo. Ki lehet ezt mondani, nem gaz. Max. a nok 80%-a otthagyja. Und? ;)

2010.09.08. 09:13:24

Nem, nem. Nem minden dal szol errol :P
www.youtube.com/watch?v=-MGnIdwZl-8

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.09.08. 09:14:15

@Frigyesur:

Hát nekem is vannak vannak nyomi barátaim, ezek szerint én is nyomi vagyok? :(

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 09:14:52

No, ugy latom irni sem tudok, mindenki javitsa ki fejben. :S

tarquin - védőháló nélkül 2010.09.08. 09:15:05

"Már meg is csinálta" Hát, ha egyszer házi feladat vót.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 09:17:25

@Kedves Nard: Jah. :P

Azt mar mondta valaki, hogy a srac csak be akarta lasszozni a 21 eves csajt a szulei penzeert? Vagy csak a nok lehet anyagiasak ab ovo? :D

Kytia 2010.09.08. 09:17:54

@japanautos: Végül is neki kell eldöntenie, hogy akarja-e. Ez olyan dolog, hogy két ember akarata nélkül nem, vagy csak nagyon szarul megy. Nem ő a hibás, ha nem akar nősülni, csak tisztázza időben.

@Frigyesur: Igaz.:)

Kytia 2010.09.08. 09:19:23

@Frigyesur: Hoppá, tényleg nem mondta eddig senki, de milyen igaz.:) Persze, minden nőt el akar venni, meg "megcsinálni" a csóró. Hiszen mindnek több pénze van, mint neki.:)))

Piszok Alfréd 2010.09.08. 09:19:28

@Frigyesur: persze, sokkal gyakrabban lehet dugni.

Piszok Alfréd 2010.09.08. 09:21:23

@Frigyesur: a családi pótlékra hajt :)))

Barry Kent 2010.09.08. 09:22:11

@Frigyesur: @Kytia:
Nem lasszózott ő, csak szegény karmahibás :D

Kytia 2010.09.08. 09:27:34

@Barry Kent: Jahh, tényleg. Szegénynek ábsssszolúte nincs hatalma a karmája felett. Pedig manapság igen hatékony karmamódosító eszközök vannak, mint pl. óvszer és hasonlók, de a karmaellenőrők nem mindenkinek engedélyezik a használatát.:)

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 09:29:51

@Kytia: :) Jo, hogy vannak ilyen felvilagosult pasik, akik nemi egyenlosegre torekszenek, es nem zavarja oket, hogy a csaj dugig van penzzel. :))

@Piszok Alfréd: Na szep, most egy borfeju rogton meg is jegyezne, hogy biztos kisebbsegi. Faji egyenloseg is van a sztoriban, igen. :D

@Barry Kent: Es meg van ez az ezoterikus okossag is a tortenetben. Nagyon remek. Mifele melysegek! ;)

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 09:31:37

@Piszok Alfréd: Remek erv, hogy gondoltam erre a felnott gondolkodasra. A vegen kiderul, hogy konzervativ vagyok... :x

@Kedves Nard: Biztos azert, mert te is ilyen ambiciokkal megaldott ferfiu vagy, nem? ;)))

Barry Kent 2010.09.08. 09:34:05

@Kytia:
Olyan erős a karmája, hogy ezer óvszer sem tudja megállítani :)

@Frigyesur:
Azaz. Én mondjuk agyérgörcsöt kapok ezektől.

Piszok Alfréd 2010.09.08. 09:34:11

@Kytia: az óvszer beavatkozik a természet törvényeibe, igazi karmahívő nem használ olyat :)

kóristalány 2010.09.08. 09:34:56

Az összeköltözés általában egyszerű és logikus lépésnek tűnik. Ha két ember szereti egymást, mindig együtt akar lenni, és ennek legkényelmesebb módja az összeköltözés. Ez sok esetben hasznos is, hiszen 'lakva ismerszik meg az ember'. Ha viszont egy idő után kiderül, hogy nem bírják elviselni egymást, már nagyon macerás visszacsinálni. Szóval, csak óvatosan az összebútorozással! Csak azzal szabad ebbe belevágni, akivel úgy érzed, le tudnád élni az életedet (persze nem 1 hónap együtt járás után).
Az együttélés mindig nagy megpróbáltatás, mert a kezdeti lángolás után, jön az 'ez most már mindig így lesz?' érzés, ami gyakran vezet pánikszerű meneküléshez (főleg a férfiaknál).

dr. gernika 2010.09.08. 09:35:37

Hű, már előre látom, mennyi lasszó fog repkedni a kommentekben, főleg az Atyáéban! :D

Kedves posztíró, megérdemlitek egymást a barátoddal, hasonló mértékben vagytok hülyék.
Te mégis mit képzeltél, azok a lányok miért költöztek hozzád aljas módon? Mert az a perverziójuk, hogy félidegen pasik gatyáját mossák? Ha valakivel még a távolabbi jövőben sem tudod elképzelni, hogy összeházasodjatok, azzal ne költözz össze, mert a lány azt már egy elég komoly elköteleződési lépcsőfoknak tekinti. Csodálod, hogy kiakadtak, mikor több hónap ingyencselédség után te kijelentetted, hogy egyáltalán nem is akarod elvenni őket?
Hülye lúzer.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.09.08. 09:36:20

@Frigyesur:

"I'm a material girl in a material world!" :D

Piszok Alfréd 2010.09.08. 09:39:08

@Frigyesur: amúgy komolyan, az összeköltözést kétféleképp lehet érteni (és kivitelezni).
Az egyik a klasszikus, amikor közösen teremtünk egy otthont, ahol együtt élünk, ez tényleg olyan már, mint egy házasság, megfontoltan kell belevágni.
A másik a "modern", amikor mindkettőnek van hol élnie, de praktikus okokból (nem kell randikat szervezni, többet lehetnek együtt, stb.) az egyik "odaköltözik" a másikhoz. Ez nem olyan komoly, könnyen visszacsinálható. Ebből is lehet persze komoly kapcsolat meg házasság, de nem kimondottan célja.

tarquin - védőháló nélkül 2010.09.08. 09:43:15

"nem az a nőtípus, akit feleségnek képzelek." Hanem másik nőtípus. Értem.(?)

"Aztán a háziasszonyság fokozatosan kopott ki belőle a beetetés időszakában."
Na, ezt viszont sehogy sem értem. Milyen beetetés? Mi vagy te, hal?

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 09:43:54

@Barry Kent: Az ezoteriatol? Nem is ertem miert. :)) Csak be kell vonzanod az eletedbe a jot a pozitiv gondolatok altal es mindent megkapsz az univerzumtol. :DDDD

@Kedves Nard: Gernika is tudja ezt? :D @Drága IV gernika: Gernika, te tudtad ezt? :D

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 09:45:50

@Piszok Alfréd: Tudom en, hogy lehet igy... Csak, hat franc tudja, de akivel nem kepzelem komolyan, biztos nem engednem be az 'eletembe'. Az en hazam az en varam, jol megvagyok egyedul.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.09.08. 09:46:32

@Frigyesur:

Persze, fizeti a műkörmöst, a szolit meg a kozmetikust, a fodrászt....muszáj! :)

Kósza 2010.09.08. 09:48:19

@Kata1987: mondtam már, hogy imádlak? :)
(kölcsön kenyér visszajár)
Sajnos, amennyiben a nickedben a szám a születési évedet jelöli,akkor a véleményed sokat fog még változni!

Father Justice (törölt) 2010.09.08. 09:48:40

@Kytia: Arról nem is beszélve, hogy még mindig csenget az előző asszonynak. Bár lehet, hogy csak úgy hinteni akarja a magját mindenfelé, hiszen csengetni jó. A helyzet iróniája, hogy az avatatlan szemnek elsőre úgy tűnhet, mintha itt pont a férfi akarna gyerekkel lasszózni. De ez nem lehetséges, hiszen a férfit mindig az őszinte érzései vezérlik. Tehát csakis arról lehet szó, hogy a lány akarja a gyerekkel megfogni őt. Csak ezúttal nem az "anyagi biztonság" megmarkolása a cél (hiszen tudja, hogy a fater bizniszéből szépen megélnek majd), hanem a nyíltszívű, gyermekien őszinte, imponálóan laza, és feltehetően jóvágású szexgép megszerzése! Szerintem titkon minden nő ilyen apajelöltről álmodik. Hiszen nem szólhat mindig minden a pénzről. / :) /

Barry Kent 2010.09.08. 09:49:03

@Frigyesur: :))
Az ezotéria önmagában még nem zavarna, csak akkor borulok ki, ha valaki ezzel magyarázza a balfaszságát :)
De asszem ez nálam is valami karmagond lehet, úgyhogy most öt percig lótuszülés és tízezres karmaszervíz következik. :)

Kósza 2010.09.08. 09:49:18

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: kisztihand :)

Ismered a közmondást, mely szerint "a kifogott halat már nem etetjük kukoricával!"
Gondolom erre utalt a poszt toló.

2010.09.08. 09:49:37

Az emberek (főleg a nők) kis százaléka vágyik arra, hogy szimplán élettársi kapcsolatban éljen (neveljen) fel egy gyereket. Persze a házasság drága dolog és csak egy papír, mégis sokmindent szimbolizál és mögöttes tartalma is van (jobb esetben). Teljesen természetes, hogy bizonyos kor után a nők (jobb esetben a férfiak is) azalapján választanak párt akivel hosszútávon (talán életük végéig is) együtt maradnak. Namármost a nők gondolatmenetében (nagytöbbségben) a hosszútáv esküvőt-gyerekeket is takar.
Ebből csak azt akarom kihozni, hogy még szép, hogy egy idő után házasságra-gyerekvállalásra kezdett gondolni. Persze ez egyes nőknél beteges, hisz már 25 évesen azon agyalnak, hogy ketyeg a biológiai óra és hogy a méhük 25 felett elkezdett elsorvadni. Viszont azért szerintem az első pár hónap után már kellett volna tudnod, hogy neki milyen tervei vannak a jövőét nézve, hogy házasságpárti v sem? Templomi/polgári? Akar e gyereket? Hányat? Kb mikorra tervezi? Tehát ezek olyan kérdések melyek azért egy értelmes emberben felmerülnek még azelőtt, mielőtt odaköltöztetné magához. Az meg a másik fele, hogy miért költztetsz oda megadhoz egy olyan nőt, akiről el se tudnád képzelni, hogy feleségjelölt legyen. Még szép, hogy ha odaköltözteted magadhoz átveszi a ház "úrnője" szerepet és úgy kezd el viselkedni mint egy háziasszony. Nem írod, hogy hány éves vagy, de gondolom te is már igencsak 30hoz közelítesz, ergo gondolom nem 18-19 évesekkel kezdesz, akinek még (bár azért már azalatt is akár, ki tudja) meg sem fordult a fejében a gyerekvállalás-házasság gondolatköre.
Az az érzésem, hogy ha kb odaköltözött volna, de nem veszi fel a háziasszony szerepet akkor az lett volna a problémád.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 09:55:50

@Barry Kent: No, epp ezzel kapcsolatban olvastam ma egy csodacikket a legjobb mantrakrol. Netene:
"A béke és a szeretet gyermeke vagyok."

Ezt kell mondogatnod. En csak azert nem teszem, mert itt nem eleg spiritualis kozegben vagyok.

(Nekem a harcmuveszeti lelkesedesem a szellemi dolgok miatt csokkent. A mester szerint nem vettem eleg komolyan a seizaban valo uldogelest. :D)

jaffandi 2010.09.08. 10:00:05

Kicsit gondolkodni kellene és felelősségteljesebben élni, máris lenne hatalma a karmája felett :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.09.08. 10:00:20

@Kósza:

Elég szar lenne csukát kukoricával etetni! :)

Kósza 2010.09.08. 10:01:23

@Kedves Nard: ahogy átfutottam a posztot, ez faszi csakis egy buta ponty lehet :)

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 10:05:37

jaj, ezzel a témával már olyan szinten tele van a tököm, és már annyiszor elmondtam a véleményemet, hogy inkább konzekvensen offolni fogok.

mindössze egy megjegyzésem van: a posztíró érjen még!

2010.09.08. 10:08:26

@Kedves Nard:

Olyan aranyos kis halacskak, ahogy az ujjaid kozott levo kukoricaszemek fele kapkodnak...

Barry Kent 2010.09.08. 10:09:21

@Frigyesur:
A harcművészetekkel nekem is meggyűlt a bajom, bár nálam az volt a gond, hogy amikor a formagyakorlatokat kellett végezni és körbenéztem a többieken, olyan szintű röhögőgörcs kapott el, hogy pár edzés után amikor a többiek belekezdtek, akkor engem az edző automatikusan elküldött hasizom gyakorlatokat csinálni vagy fekvőtámaszozni.

2010.09.08. 10:09:30

@alfonzina:
Én még nem olvastam sehol se a véleményed. Kiváncsi lennék rá. :) Esetleg link? :)

Father Justice (törölt) 2010.09.08. 10:09:37

@alfonzina: Sajnos a posztíró kora nem derült ki, így azt sem tudjuk megjósolni, számára van-e még remény (a megérésre).

Barry Kent 2010.09.08. 10:10:12

@Father Justice:
Mindig van remény, csak a karmát kell kitisztítani. Nekem is tök jót tett, 3 perce mindenkit szeretek.

dr. gernika 2010.09.08. 10:10:44

Tévedtem, Atya még meg se jött, mire ti már szanaszéjjel lasszóztátok a posztot.

@Frigyesur: Jaja, tudom, hogy csak a vagyonomért akar meglasszózni, de résen leszek, majd kötök jól házassági szerződést, ha nem írja alá, mehet. Addig is élvezem, amit természetben nyújt cserébe. :P

2010.09.08. 10:10:58

@Father Justice:
Nah igen. Bár én olyan 30 körülire saccolnám. :P

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 10:20:04

@Barry Kent: Haat, en meg az voltam, akin nevettek. Egy 100 kilos fazon nevetve dolt el, amikor nekitamadtam. Azert ez megalazo volt. ;(

@Drága IV gernika: Cseles :) Na igy kell csinalni! Mindenki tanulhatna gernikatol: szepiti a maga oromere, de nem hagyja, hogy kihasznaljak.

Kósza 2010.09.08. 10:22:26

brékó brékó:
226 fölött a svejci :(

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.09.08. 10:22:37

@Frigyesur:

És a nyugdíjasok kezelését is sokan eltanulhatnák tőle. Ahogy elegánsan eltöri az alsó kéztőcsontot, és szétzúzza a könyökízületet és ügyesen eléjükfurakszik a metrón, hogy elcsaklizza az ülőhelyet! :)

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 10:25:06

@Kedves Nard: Es hogy hatastalanitja a banyatankot? Az am a kemeny fegyveruk! :D

Szöszi 28 2010.09.08. 10:31:52

@Kósza: A korom...Már megint:) Tehát mindenképpen azt fogom gondolni 10 év múlva, hogy muszáj lesz férjhez mennem?:)

dr. gernika 2010.09.08. 10:33:29

@Father Justice: "De ez nem lehetséges, hiszen a férfit mindig az őszinte érzései vezérlik."
Nem hiszem el, hogy ezt le tudtad írni röhögés nélkül.

Kytia 2010.09.08. 10:33:35

@Father Justice: Ó, igen. 21 évesen nyilván a lasszózás a fő programja valakinek.:)) De ha igaz is, kapós kis milf lesz 30 körül, mikor megunja Bambiszemű Jánost.:)

Kósza 2010.09.08. 10:33:51

@Kata1987: már rég férjnél leszel 10 év múlva

Kytia 2010.09.08. 10:34:38

@Drága IV gernika: Nem tudta. Valószínűleg hülyére röhögte magát közben.:)

dr. gernika 2010.09.08. 10:36:57

@Kedves Nard: A gyűrűről már kötöttünk szóbelis szerződést!
De bárhogy is alakuljon - próbáld csak elvenni. :P

@Frigyesur: *büszkén kihúzza magát*

"Egy 100 kilos fazon nevetve dolt el, amikor nekitamadtam." Azért lehetett, mert a "gyilkos fojtogató" erőt véletlenül összekeverted a "gyilkos röhögőgörcs" erővel :)

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 10:37:00

@Piszok Alfréd: Ja, ezt bizonyitja minden itteni komoly hozzaszolasom. :))

@Drága IV gernika: :D Vagy csak te nem ismered a ferfiakat. :D

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.09.08. 10:37:09

megejté, lol, esküszöm a Bánk bán jutott eszembe :P

1. a haver történetét megspórolhatta volna a kedves posztíró. ahhoz csak annyit fűznék, hogy gyereket csinálni a legkönnyebb. gyereket nem csinálni, na ahhoz kell némi intelligencia.

2. majd ha szerelmes leszel, kedves posztíró, akkor majd akarsz házasodni is. mert én úgy látom, hogy ezekkel a kapcsolatokkal csak a felszínt karcoltad, azt is lagymatag módon. ezek a lányok amolyan fuck buddies voltak számodra, csak te oda is költöztetted őket....
ezért nem is sajnállak.

tanulság meg nincs :DDD

Szöszi 28 2010.09.08. 10:39:44

@Kósza: Fogadunk?:) Nagy összegben, és kezdj el gyűjteni, mert elveszted:)

Barry Kent 2010.09.08. 10:40:09

@Frigyesur:
Mondjuk az elég tuskó lehetett, remélem jól eltángáltad :)

japanautos 2010.09.08. 10:41:11

@Zsu0805: a házasság nem csak egy papír. A házasságkötés a elköteleződés kifejezése. Csak ez kurvára nem érdekel senkit a mai világban. Én férfi létemre házasság párti vagyok.

dr. gernika 2010.09.08. 10:41:37

@Kósza: 28 körül úgyis összeszarja magát.
@Kytia: Csakmerthogy nincs benne elírás. Ha én röhögve írok, melléütök.
@Frigyesur: Ez igaz, látod, engem is hogy behálóztak. :(

Commodus 2010.09.08. 10:42:14

@Kata1987: én is beszállok egy nagy összeggel, de Kószára szavazok. :))

Father Justice (törölt) 2010.09.08. 10:43:40

@Zsu0805: Akkor tényleg nincs remény. Ennyi idősen már tudnia kellene, hogy az összeköltözés a házasság előjátéka. :) Viszont a "nem az a nőtípus, akit feleségnek képzelek" mondattal mindent jóvá tett. Legalább a kifogástalan jómodor megvan, hiszen ennél finomabban, tapintatosabban közölni, hogy kényelmi lyuknak tartja a nőt, nem is lehetne. :)

@Barry Kent: @tarquin - menő, de nem árulkodós:P: Ha a servúdi forgatókönyvet vesszük alapul, tökmindegy, hol és hogyan keres párt a fiú. Mindenképpen gátlástalan lasszózókat fog bekarmázni, hiába is elég okos és elég felnőtt már a feladathoz a saját részéről. Így aztán felesleges görcsölnie és elmélkednie - úgyis a karmáé lesz a végső szó. :)

Barry Kent 2010.09.08. 10:43:52

@Commodus: @Kata1987: @Kósza:
Én is fogadnék Kósza győzelmére :)

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 10:44:03

@Drága IV gernika: :) Koszi a feltetelezest. :D

@Barry Kent: Nezd, ha rad tamadna egy 30 centival alacsonyabb, fele akkora sulyu lany, valszeg te is mosolyognal. Rendes volt tkp.: behajlitotta a terdeit, hogy elerjem a nyakat. :D

Na jo, tenyleg genya volt, jol meg kellett volna vernem. :D

Kósza 2010.09.08. 10:44:39

@Kata1987: valami svihákságot szimatolok az erőtérben!

japanautos 2010.09.08. 10:45:45

@Kata1987: én is nagyobb összegben fogadnék arra, hogy férjnél leszel.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 10:46:29

@Drága IV gernika: Na ja. Kihasznalta, hogy teged is csak a hormonjaid vezerelnek. Betipegett az eletedbe csinosan, kihivon es... na, latjuk az eredmenyt. Fogadjunk, hogy hamarosan teherbe is esik. ;(

Cinkes 2010.09.08. 10:46:34

Ez jó, bölcsességel lát el bennünket egy éretlen, ráadásul nem is egy kurva nagy közhely... :)

Commodus 2010.09.08. 10:47:19

@Frigyesur: banyatank :DDDD Ezt se hallottam még :DD

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.09.08. 10:47:21

@Frigyesur:

Ma már megszültem. Mint ahogy reggelenként mindig :)

Kósza 2010.09.08. 10:48:20

@Barry Kent: @Commodus: végülis van az a pénz, amiért feleségül vehetem 9 és fél év múlva! :)

Barry Kent 2010.09.08. 10:48:36

@Frigyesur:
Én nem vagyok mérvadó, mert én gyáva vagyok :)
Ha ötven centivel is alacsonyabb, de támadni akar, akkor összeesem és halottnak tettetem magam :D

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2010.09.08. 10:48:55

Én is minden nőt el akarok venni és meg akarok ejteni.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 10:49:01

@Commodus: Nem olvasol indexet. :D

@Kedves Nard: Most megkerdeznem, hogy gernikae-e, de pottyet gusztustalan lenne.

japanautos 2010.09.08. 10:49:10

Ha jól számolom @Kata1987, 4:1 hez az esélyed. Hát nem állsz túl jól :-P

japanautos 2010.09.08. 10:50:26

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): szóval Te is ugyanazzal a dumával csajozol mint Én? :-D

Commodus 2010.09.08. 10:50:51

@Kósza: tudtam, hogy lehet rád számítani, ha pénzről van szó. :)))

@Frigyesur: szoktam, de ezt még nem olvastam :D

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 10:51:34

@Barry Kent: :DDDDDD Ezt nem tudom uberelni. :D

Szöszi 28 2010.09.08. 10:57:20

@Kósza: Végülis, ha házasok leszünk, a vagyonod fele az enyém:) Szóval a felét kapásból elbuknád:) Megéri ez?:) A másikfele meg elmenne az esküvőre:) Szóval maradnék én, amit ezzel a házassággal kapnál:) Meg a két gyerek, akit azért megszülnék, mert azt is biztos úgy fogom gondolni 10 év múlva:)

2010.09.08. 10:58:06

@japanautos:
Épp ezért tettem bele, hogy mögöttes tartalma és szimbolizál is valamit. :) Számomra se csak egy papír, de sokak ezzel próbálnak érvelni.

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 10:59:19

@Zsu0805: sok-sok link lenne ebből. nincs erőm visszakeresni.:)
sok nézőpont van itt. a nőkét pl nem ismerjük, csak a pasiét, aki így első blikkre elég éretlennek tűnik. én nem ítélem el a nőket, akik férjhez akarnak menni, mert tulajdonképpen minden nő férjhez szeretne menni egyszer. aki nem, ott komoly gondok vannak a nőiséggel, önértékeléssel.
persze nem mindegy, hogy mikor szeretne, de még ezért sem ítélhető el senki, mert mindenki másképp érik. van, aki 22 évesen már gyerek után vonyít, mások még 35 évesen is bulizni, élni vágynak. sok tényező van, ami befolyásolja ezt: környezet, családi minta, képzettség, munkahely, baráti kör, stbstb. a lényeg, hogy meg kell próbálni megtalálni a megfelelő partnert. partner ugyanis mindig lesz, volt van.
az összeköltözés meg valóban nagy erőpróba egy kapcsolatnak és nem okos azonnal beleugrani, bár tény, hogy amíg ki nem próbálják, addig semmiféle komolyabb elkötelezettségnek nincs létjogosultsága szerintem.
de azért felejtsük már el azt, hogy az összeköltözés automatikus lánykérést von maga után. ez egy próba, egy szint. hogy megnézzük, akkor is szerelmesen csüngünk-e egymáson, ha a másik kakis gatyáját mossuk, vagy szembesülünk a női borotvakészlettel a polcon. nem ígéret, nem szerződés, nem kötelezettség, hogy de ezek után már tuti házasodunk.
nyilván mindenhez idő kell. nekem eszembe nem jutna két hónappal az összeköltözés után házasságot pedzegetni, pláne, ha a másik erre nem nyitott. (volt már nálam, hogy nyitott volt, pedzegettünk is, aztán jött a pofáraesés)

a baj az, mint mindig, hogy basznak kommunikálni az emberek, és basznak odafigyelni a másikra.

@Father Justice: úgy 24-27 éves lehet a stílusa alapján. úgyhogy még alakulhat. ha viszont ennél idősebb, akkor jobb ha megkíméli a társadalmat a szaporodásától.

Commodus 2010.09.08. 10:59:42

@Kata1987: Házasság előtt kapja meg a zsét. :)))

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.09.08. 11:00:33

@Kata1987: ez attól függ, mikor kapja meg a nyereményt. ha a házasság előtt, akkor az bevitt vagyon és 100%-ig az övé. csak a közösen szerzett vagyon fele a tiéd... :)))
mit vigyek nászajándékba?

Father Justice (törölt) 2010.09.08. 11:01:00

@Kytia: Azt nem állítottam, hogy ez a fő programja, nem kell csúsztatni. :) Egyébként nehezen hinném, hogy abból a 21 éves csajból, aki egy 33 éves, léha életű, komolytalan fickóval felcsináltatja magát, valaha is milf lesz. A milfek többnyire fiatalabb korukban is jól néznek ki, és ha a lány jól nézne ki, nem ilyen arcokkal kavarna. A tehetős családból származó lány és a templomegere fickó románca általában pont az esztétikai szintkülönbségre épül. Q.E.D. :)

2010.09.08. 11:01:53

@Father Justice:
Hát igen, az összeköltözés a holtodigla-holtomiglan előjátéka. :) Hát ha azt veszed tényleg kedves volt, hogy igy fogalmazta meg a dolgokat és hogy legalább megspórolt a csajoknak plusz pár évnyi (hogy is mondta valamelyikőtök) ingyenrabszolgaságot (?), ám ha idegesebb percemben exem ilyet mondott volna akkor lehet nem fontolgattam volna percekig, hogy hozzávágjam e a forró (mittoménmianeve) cuccot, amivel a sültkrumplit halásztam ki a forró olajból. Sőt lehet nem hozzávágtam volna, hanem félórákig püfölöm. :P :)

Commodus 2010.09.08. 11:02:25

@Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono): Bizony, úgy vettem észre, ezzel sokan nincsenek tisztában! :)))

Kósza 2010.09.08. 11:02:39

@Commodus: @Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono): De jó is az, amikor az ember számíthat a barátaira! :) Ezt a 10 éves forwardot simán bevállalnám, már csak az alanyt kellene szemügyre venni!

Szöszi 28 2010.09.08. 11:04:46

@Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono): A pénzt azért kapja, mert elvett. Az pedig csak akkor lesz biztos, ha kimondtuk az igent:) Tehát a házasságkötés után. De felőlem fizessétek csak ki neki előre, nem sajnálom én tőle, ha nektek ilyen sok van:D

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.09.08. 11:05:00

@alfonzina: "a baj az, mint mindig, hogy basznak kommunikálni az emberek, és basznak odafigyelni a másikra."

mert mulyák, vagy taktikáznak valamiért. amúgy osztom, a véleményed....

Commodus 2010.09.08. 11:05:40

@Kósza: Na igen, csak az egyszeműre kéne venni házasság előtt...:DDD

Szöszi 28 2010.09.08. 11:06:01

@Kósza: Csúnya, kövér, és szőrös leszek addigra, csakhogy nehogy megkönnyítsem a dolgodat:)

Szöszi 28 2010.09.08. 11:07:49

@Commodus: Nem szexelek, csak a nászéjszakán:) Kizárólag!

Rebelde 2010.09.08. 11:08:21

nekem úgy tűnik, hogy a posztolónak se sok hatalma van a karmája felett, de legalább fejlődőképes nem úgy, mint a nulla haverja

2010.09.08. 11:08:25

@alfonzina:
Ámen. :) Amúgy tényleg így van, hogy az összeköltözés nem leánykérés egyben. Viszont az összeköltözésnek is valamilyen szinten felelős döntésen kell alapulnia, és a másik (minimális) ismeretén. Viszont hozzátenném, hogy a poszoló nem írta le, hogy a lányok mennyi idő után kezdték el pedzegetni a házasság gondolatát. Ám felhozza az eleinte beetetésszerű házitündér dolgot ami idővel leépült. Ergo nem 1-2 hónapról lehet szó. Legalábbis az én gondolatvilágomban. De a posztíró is balfasz volt, mivel szerintem meg sem pendítette összeköltözés előtt a házasság-gyerek témakört. Pedig sok időt megspórolhatott volna. Itt látszik a kommunikáció hiánya.

Commodus 2010.09.08. 11:09:06

@Kata1987: Aztán vörös legyen ám az a lepedő! :)

Szöszi 28 2010.09.08. 11:10:32

@Commodus: Nem azt mondtam, hogy addig mással sem szexelek:) Csak Kószával nem:) Vele majd csak a nászéjszakánkon:) Ugye, hogy nem éri meg ez a házasságosdi?:)

Commodus 2010.09.08. 11:13:04

@Kata1987: Megéri, de csak olyannal, aki alkalmas is rá! ;)

Father Justice (törölt) 2010.09.08. 11:13:41

@Zsu0805: Ha hevesebb temperamentumú az asszony, elég egy kis csavart vinni a mondatba a fizikai atrocitást elkerüldenő. "Az a nő vagy, akit el tudnék képzelni a gyermekeim anyjának, de feleségnek nem." Mivel ez dícséret is egyben, elkezdhet agyalni, mi is van tulajdonképpen, de egyszersmind érzi, hogy ez már nem az igazi. Te meg nyugodtan kibonthatod a következő doboz sört. :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.09.08. 11:16:00

@Zsu0805: "valamilyen szinten felelős döntésen kell alapulnia" Ez a posztban maximálisan érvényesült: posztírónak nem volt kedve elmászkálni a szomszéd utcába egy kis szexért, pénze házvezetőnőre nem volt, így felajánlotta a nőnek, hogy költözzenek össze.:-) Nő pedig félreértette - ezt posztíró persze jól tudta, de nem tisztázta, csak mikor muszáj volt: különben idejekorán kirepül a madárka a kelepcéből.:-) Ezt nevezzük karmikus kapcsolatnak, az ilyenek az univerzum beleegyezően bólogató csillagai alatt köttetnek.:-)

Father Justice (törölt) 2010.09.08. 11:16:25

* elkerüldenő = elkerülendő. Bevallom, kicsit röhögtem közben. :)

2010.09.08. 11:17:07

@Father Justice:
Lefordítom: "Ergo védekezés nélküli szexre jó vagyok, de arra nem, hogy vállald is a tetteid következményét?"

Kósza 2010.09.08. 11:19:44

@Father Justice: ehhh,... ezeknek kifinomult érzékük van arra, hogy az ilyen összetett mondatokból azonnal kiemeljék a rájuk nézve negatívat, és atonnal neked esnek vele. Jelen esetben a következő reakciókra számíthatsz: tehát csak kefélni vagyok jó neked,... Nem vállalsz fel annyira, hogy a feleséged legyek,...

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2010.09.08. 11:19:48

@japanautos: Erről fogalmam sincs. Meg most másról sem.

Father Justice (törölt) 2010.09.08. 11:20:50

@Zsu0805: @tarquin - menő, de nem árulkodós:P: Pontosan így van, csak az őszinte ÉS valamilyen szinten naiv emberek szeretnék minden körülmények között azt hinni, hogy a másik fejletlen kommunikációja a hiba eredendő oka. Holott nem arról van szó, hogy nem TUD rendesen kommunikálni az illető, hanem nem is AKAR. Ugyanis ha mindkét fél őszintén, folyamatosan kommunikálná az érzéseit és a szándékait, a párkapcsolatok kétharmada tizedannyi idő alatt véget érne. Persze csak viccelek, de minden viccnek a fele igaz. :)

2010.09.08. 11:24:19

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P:
Nekem masszőrre van szükségem, meg valakire aki felteszi a tükröt a falamra. Persze természetbeni juttatást ne várjon el, és ne akarjon mindenáron elvenni. Tudom nehéz feladat, de ki tudja... :)

Kytia 2010.09.08. 11:24:40

@Father Justice: "Az a nő vagy, akit el tudnék képzelni a gyermekeim anyjának, de feleségnek nem."

Ezzel jó időre elhallgattatod.:) Ráadásul sok beszédtémát adsz nekik a barátnőivel. Hálás lesz.:)

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.09.08. 11:25:09

@Rebelde: ja, a haverjánál majd "az idő megoldja" :DDDD

@Father Justice: igen, ez már nálam a taktikázás kategória...

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.09.08. 11:26:54

@Zsu0805: a masszőr szerepét vállalom, és fúróm is van :P hol az a tükör? :)

2010.09.08. 11:27:45

@Father Justice:
És gondolj bele mennyivel kevesebb házasság és válás lenne akkor. :) Kommunikáció jó dolog, még mielőtt beleharapunk a férges almába jobb átvizsgálni, hogy van e bemeneti nyílás kukackák számára. :P

2010.09.08. 11:29:50

@Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono):
És a többi is megállja a helyét? :)

Father Justice (törölt) 2010.09.08. 11:29:56

@Zsu0805: Nem egészen erre gondoltam, hiszen a férfi többnyire akkor is viseli tettének következményeit, ha lelép a színről (tartásdíj, zsarolási potenciál, kavarások lehetősége, csökkenő esélyek egy normális nő kifogására, stb.). Csak arra céloztam, hogy a legtöbb nőnek imponál, ha egy férfi jelzi, hogy kiváló anya lesz belőle, és ez talán tompítja azt, hogy feleségként nem nagyon tudja elképzelni. De Kószának igaza van, bizonyos nők minden összetett mondatból csak a negatívumot képesek dekódolni. Viszont ezeket meg tényleg lehetetlen feleségként elképzelni, ezért más "rosszaságot" sem szabad nekik mondani soha, csak blokkolni őket, amíg lehet. Ha a posztban szereplő nők is ilyenek voltak, az tovább javítja a posztíró megítélését, hiszen úgysem tudta volna megváltoztatni őket soha. Tulajdonképpen már azt is mondhatnám, teljesen jól csinálja a fiú. :)

dr. gernika 2010.09.08. 11:33:47

@Frigyesur: A hétfőit még nevezhettük volna az enyémnek, tekuntve h. én etettem.

Kósza 2010.09.08. 11:34:12

@Kata1987: Úgy látom megkezdted a kifarolást az ügyletből azzal. hogy a terméked minőségét ócsárolod.

Dr. Jula Watson 2010.09.08. 11:35:02

Az egy dolog, hogy a posztíró nem tudja ezeket a nőket feleségnek elképzelni. De miért csodálkozik, ha ezen kijelentése után a nők nem tudják őt a továbbiakban együttélésre alkalmasnak tekinteni? :)

Caddy 2010.09.08. 11:37:11

Én most nagyon érem ezt a posztot. Valamelyik nap, pont erről beszélgettem egy barátommal.
Na visszaolvasok, hátha bele tudok valakibe kötni. :D

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2010.09.08. 11:38:42

@Kytia: Szóval ezért vagy olyan hálás mostanában:)

tarquin - védőháló nélkül 2010.09.08. 11:40:09

@Father Justice: gyorsan rá lehet jönni, ha az illető nem hisz az egyenességben és az őszinteségben, nem kell vele ezért összeköltözni.

Szöszi 28 2010.09.08. 11:40:37

@Kósza: Deeehogy:) Nem farolok én ki, mert itt megmondták, hogy úgyis biztos nyüszíteni fogok a házasulási láztól pár év múlva, nem kockáztathatom meg, hogy elhajtsak egy potenciális férjjelöltet, aki egy nagyobb összegért hajlandó lenne feleségül venni:)

kóristalány 2010.09.08. 11:48:29

@Father Justice: "Az a nő vagy, akit el tudnék képzelni a gyermekeim anyjának, de feleségnek nem." nem tudom melyik nő veszi ezt hízelgésnek...én alighanem finoman azt javasolnám, hogy akkor villámgyorsan nézz másik jelölt után. :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.09.08. 11:49:34

@Dr. Jula Watson: nekem nem úgy tűnik, mintha ezen különösebben csodálkozna.

Commodus 2010.09.08. 11:49:43

@Kata1987: előbb csak zavarni fog, hogy lassan-lassan mindenki férjhez megy körülötted, babáznak a barátnők, nem lesz idejük bulizni jönni...utána majd neked is megjön a kedved hozzá. :) Mindegyikünk ugyanúgy volt az egésszel, mint Te most. Ha 87-es vagy, akkor még van addig néhány éved, élvezd ki. :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.09.08. 11:54:59

@Commodus: pár évig tart, aztán válnak és a gyerekek is cseperednek.:-)

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 11:57:48

@Zsu0805: a posztoló alap balfasz. a lányok meg végülis csak úgy reagáltak, ahogy én is reagálnék, ha hülyének nézne a pasi és rabolná az időmet.
na jó. sírás nem lenne, de fejletépés sanszos.:) mondjuk ezért is jó, ha mindkét félnek van saját kérója. én már húszszor meggondolom, hogy kiért adom fel a saját lakás kényelmét. (ezért szoktak engem a kapcsolatfüggő ismerőseim szétszedni:))

@Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono): én is voltam balfasz nem is egyszer kapcsolatban. ültem benne évekig szarban, amiből tudtam, nem lesz semmi. odáig nincs is gond, ha ezekből tanulunk utóbb. én próbáltam tanulni, és ez a tanulás sosem szabad, hogy megálljon. mindig lesznek hibáim, mindig lesz mit kiküszöbölni.
sokak viszont nem akarnak, nem tudnak tanulni, konzekvenciákat levonni.

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 12:00:46

@Kata1987: ha jól látom a nikkedből, 23 vagy.
korán kezded osztani az észt a házasságról szerintem.
23 évesen én is szartam a világra...

Szöszi 28 2010.09.08. 12:02:36

@Commodus: Na rendben:) Nem akarok férjhez menni. De ez nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy gyerekeim legyenek, naná, hogy lesznek, de ehhez egy férfi kell és nem egy férj:)

dr. gernika 2010.09.08. 12:06:58

@Kata1987: Nem feltétlenül a házasulási láztól, de kábé addigra lesz érzékelhető az érdeklődő pasik számának csökkenése, amelyik marad, megkérdezi az első vagy második randin, hogy mégis mi a gáz veled, hogy eddig nem keltél el, a nőrokonok kórusban kántálják a Sosemfogszférjhezmenni című örökzöldet, és te is jó eséllyel begyűjtesz már annyi tapasztalatot addigra, hogy nem leszel több és több pasira kíváncsi. Ellenben az egyedüllét egyre céltalanabbnak tűnik majd.
23 évesen még nekem is rémálomnak számított az, hogy esküvőre készülök. Ma meg ébren is. Szerintem ez normális így.

Szöszi 28 2010.09.08. 12:08:11

@alfonzina: Nem kell 100 évesnek lennem, hogy tudjam mit szeretnék az életbe és mit nem. Azt is tudom, hogy nem szeretnék meghalni 30 évesen, így azt is tudom, hogy nem szeretnék férjhez menni se 30 évesen, se 40 évesen.
Miért csak nektek lehet véleményetek a házasságról? Azért mert X évvel idősebbek vagytok nálam?

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.09.08. 12:09:00

@alfonzina: ez mindenkivel megeshet. lehet, hogy te meg akartad javítani az elromlott kapcsolatot, hittél még valamiben, ami már nem volt igaz. inkább ott a baj, ha valaki nem képes elfogadni a saját korlátait, hibáit...:P

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.09.08. 12:14:28

@Kata1987: akkor én most hivatalosan átállok a te pártodra. sok :2......

Father Justice (törölt) 2010.09.08. 12:14:54

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: Kellő élettapasztalattal és óvatossággal felvértezve igen, bár még akkor is felbukkanhatnak a színpadon olyan kvalitású játékosok, akik ennek ellenére is meg tudnak vezetni. Ekkor csak a sorok között olvasás nagyszerű képessége vagy az intuíció segíthet. :)

Szöszi 28 2010.09.08. 12:15:03

@Drága IV gernika: Nem akarok egyedül lenni, csak nem akarok férjhez menni:)

Barry Kent 2010.09.08. 12:15:31

@Kata1987:
Nem arról van szó, hogy nem lehet véleményed a házasságról, mindenkinek van 23 évesen. Mi arra próbáltunk utalni, hogy az ember 30 fölött már picit másként gondolkodik, mint tíz évvel előtte.
És gernikával egyetértek.

Father Justice (törölt) 2010.09.08. 12:15:39

@kóristalány: Látod, csak finoman! Az is valami, ha pont a fizikai atrocitás elkerülése az elsődleges cél. :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.09.08. 12:16:08

@Kata1987:

23 évesen is volt véleményem, és most 32 évesen is van. Csak a kettő között eltelt némi idő, és változott. Nem biztos hogy majd 32 évesen is így fogod gondolni ahogy most. Tök normális, hogy ilyenkor rohadtul nem akarsz férjhezmenni. Persze nem biztos, hogy változik a véleményed, de valszeg fog. A roppant öntudatKatát is beszövi majd az idő vasfoga a mindent elrágó hálójával! :)

fogyókúra 2010.09.08. 12:16:48

@Kata1987:
Baráti körömben a lányok diplomás, versenyszférában dolgozó, független lányok, lássuk az elmúlt 15 évben a vélemények alakulását

20-28 év között: bulizás ezerrel, férjhezmenés pfúj, gyerek azért majd legyen 30 fölött, de papír az nem kell hozzá
30 év körül: lassan elkezdtek egyesek férjhez menni, majd a többiek egyre inkább elkezdtek "akarni" férjhez menni
32-34 év: akinek még lehetősége van rá, és nem lett házas, az bármi áron esküvőt akar, mert papír nélkül azért mégsem az igazi gyereket vállalni, meg különben is, miért éppen őt nem veszik el feleségül, amikor mindenki mást igen?; közben a házasoknak már születnek a gyerekeik
35 év: teljes pánik a nem férjezettek között
35 év fölött: már bármilyen pasival összejönnek, csak lehessen családot alapítani - papírral

Környezetemben akik mégis szültek gyereket esküvő nélkül (most már 35 fölött vannak), azok is többször beszélnek azóta is róla, hogy mégis az lenne az igazi, és szép gesztusként élnék meg, ha a párjuk meglepné őket egy gyűrűvel, és megkérné a kezüket...

Ez a törzsfejlődés. ;-)

kisvi 2010.09.08. 12:17:02

Van az a szerelem, amikor a legjózanabb pasi is meghülyül és azt akarja, hogy "igen, ezzel a nővel, most, örökre, gyerekeket, minél többet, akarom". Csak ahhez olyan nő kell, aki ezt képes kihozni belőle.
Aztán van, amikor "csak" szereti a nőt és érzi, hogy vele akarja leélni élete későbbi részét (vagy legalábbis az elkövetkező x évet) és ezért halandó a nő kedvére tenni a házasság-gyerekkel, mert miért is ne.
És vannak a pasik aki meg maguk is házasodni és gyerekeket szeretnének.

dex.ion 2010.09.08. 12:17:04

Klausmann Viktort elhagyta a felesége, az asszony szerint a műsorvezető megcsalta. „Egy pasi és egy nő azt gondolom, egészen másként értékeli. Én eddig úgy értékeltem a világot, hogy egy-két félrelépés, és nem durván, nem nyilvánosan, nem brutálisan, nem megalázóan, ahogy az élet hozza, és véletlenül beszaladt, az belefért” – nyilatkozta Klausmann Viktor az RTL Klub Reggelijében. A műsorvezető szerint feleségével jól ismerték egymást, és tulajdonképpen lehetett számítani arra, hogy ő félrelép.

„Mindig tartottam magam ahhoz, hogy soha ne legyen olyan fájdalom az életünkben, ami visszafordíthatatlan” – tette hozzá a műsorvezető, aki nem válaszolt arra a vádra, amit a felesége vetett fel. Az asszony szerint ugyanis a közös hálószobájukba vitte szeretőit Klausmann, és a nő barátnőjével is összeszűrte a levet.

velvet.hu/blogok/gumicukor/2010/09/08/klausmann_viktor_szerint_egy-ket_felrelepes_belefer/

dex.ion 2010.09.08. 12:18:10

@kisvi: ez a 3 típus van? pássz?:)

kóristalány 2010.09.08. 12:18:32

@alfonzina: "én már húszszor meggondolom, hogy kiért adom fel a saját lakás kényelmét" ezzel én is pont így vagyok. Sőt, szinte már biztos, hogy senkiért.

Szöszi 28 2010.09.08. 12:20:27

Feladtam...Visszatérünk 10 év múlva a témára és meglátjuk nektek lesz e igazatok vagy nekem:)

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 12:20:34

@Kata1987: Igen, de pont gyerekeknel szamit ez: igenis egesz mas azt mondani, hogy anyu ferje az apam, mint azt, hogy anyu elettarsa. Szamomra errol szol a hazassag elsosorban. Ha nem lenne gyerek, akkor en sem tartanam fontosnak.

Masreszrol koppanas szagot erzek a levegoben ilyen nagyon elszant 'nem akarok hazassagot' kijelentesek eseten, de ez mar maganugy.

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 12:21:23

@Kata1987: véleményed lehet, de úgyis változni fog.:) na ez az a tapasztalat, amit az a plusz 7 évem ad.:)

kisvi 2010.09.08. 12:21:51

@fogyókúra: 2010.09.08. 12:16:48

nagyon jól írtad le szerintem.
én sem akartam eddig férjhez menni. Most sem akarok még, de már nem ellenzem úgy mint régen és valóban látom azt a tendenciát amit leírtál. Bár valószínű akkor sem fogok kétségbe esni ha mégsem lesz papír, eddig is csak ratam múlt. Aztán max mégsem, majd kiderül :)

kisvi 2010.09.08. 12:25:09

@dex.ion:
nincs olyan hogy típus. Helyzetek vannak.

kóristalány 2010.09.08. 12:25:11

@Frigyesur: "igenis egesz mas azt mondani, hogy anyu ferje az apam, mint azt, hogy anyu elettarsa" annak idején én is pont emiatt mentem férjhez. A gyereknek sokkal jobb, ha a szülei házasok.

kisvi 2010.09.08. 12:27:04

@kóristalány:
én most is azt szoktam mondani bizonyos helyzetekben a barátomra, hogy a férjem. Illetve ha valaki így hívja, akkor nem javítom ki. Csak mert így egyszerűbb.

Szöszi 28 2010.09.08. 12:27:21

@Frigyesur: Ha az koppanásnak számít, hogy a környezetemben mindenki, értsd úgy, hogy mindenki elvált, akkor jól érzed a koppanás szagot.
És van tapasztalat az élettársi viszonyban élő, gyereket nevelő, kiegyensúlyozott, boldog családokról is.
De! Ettől függetlenül is van egy elképzelésem az életemről és nem szerepel benne a házasság, mert teljességgel felesleges. Az én és a gyerekeim élete sem attól lesz boldog, mert van egy papírom arról, hogy az apjuk a férjem. Attól lesz boldog az életünk, hogy egy kiegyensúlyozott párkapcsolatban élek és jól érezzük úgy magunkat:)

Commodus 2010.09.08. 12:28:07

@Kata1987: ha felneveled őket egyedül, akkor hajrá! :)

kóristalány 2010.09.08. 12:29:07

@fogyókúra: Abszolut egyeteértek a tözsfejlődés elméleteddel. :) Nagyjából én is végigjártam. Most épp azon gondolkodom, milyen lehet a folytatás. :)

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 12:29:24

@Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono): eh, szimplán csak hülye voltam. a mai eszemmel már nem ülnék ott annyit, az fix. csak akkor még nem ismertem ennyire magamat és az embereket.

@kóristalány: nézd, én még családalapítás előtt állok. szóval nem engedhetem meg magamnak, hogy kijelentsem, majd telepatikusan lesz gyerekem.:) kivéve, ha úgy alakulna, hogy egyedül vállalok, ami szintén nincs kizárva, ha nem úgy alakulnak a dolgok, hogy lesz egy irl párkapcsolatom, amiből házasság, gyerek.
Te már nyilván más szinten vagy. az viszont majdnem fix szerintem, ha úgy alakul valaha, hogy egyedül maradok a gyerekkel, vagy gyerekeimmel, én sem fogom utána gyakorolni ezt az összeköltözésesdit. de semmit sem jelentek azért ki pöccre, mert ugyebár még változhatok addig.:D

Commodus 2010.09.08. 12:29:55

@Drága IV gernika: Ott a pont, ez így megy a valóságban. :) Mellesleg a férfiaknál is, előbb-utóbb elkezdik kérdezgetni, mikor nősül már meg. :)

kóristalány 2010.09.08. 12:30:03

@kisvi: Na igen, magyarázkodni elég kínos. :)

Commodus 2010.09.08. 12:31:43

@kóristalány: Ez meg a másik. Túl sok kérdést vet fel, és idővel le fogják nézni mind a gyereket, mind a szülőket. És úgy gondolom, nem is véletlenül.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.09.08. 12:32:01

@Kata1987:

Viszont kedvezőbb az adózás és a hitelfelvétel, ha házas vagy.

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 12:32:56

@Kata1987: az én szüleimnek meg volt, van egy ritka fos házassága több évtizede.
ez sem éppen kellemes tapasztalat... egyik sem jobb a másiknál, ezt elhiteted. ha erre alapoznék, én inkább elvonulnék a Himalájára remetének.

fogyókúra 2010.09.08. 12:33:59

@Kata1987:
Nálam az esküvői papírnak az jelentése, hogy a legnagyobb veszekedés és hullámvölgy során nem azt mondjuk, hogy feladom, éljünk külön, hanem az ember elszámol legalább 10-ig magában...és aztán kibékül. :-)

kisvi 2010.09.08. 12:34:15

@Kata1987:

igazat adok a többieknek, valószínű, hogy majd 10 év múlva kicsit másképp fogod ezt látni. Lehet hogy nem fogsz akkor sem megházasodni, de akkoris másképp fogod ezt látni.
Idővel az ember életében jelképes apróságok is elkezdenek fontosak lenni, olyan dolgok, amikről korábban nem gondoltam volna, hogy valaha számítani fog. Nekem ezek közé tartozik a házasság, a klasszikus romantikam az apró gesztusok stb.
Illetve az is nagyon gyakori, hogy egy hosszab kapcsolatból kilépve és új életet kezdve hirtelen ezek a korábban elutasított dolgok előtérbe kerülnek és mégis elkezd rá vágyódni az ember (oh, mennyi barátom van, aki 6-8 év együttélés és házasodni nem akarás majd szakítás után egyből megházasodott az új párjával)

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 12:34:21

@kóristalány: Na ja. Sokkal nagyobb elkotelezettseget jelent.

@Kata1987: Nem, nem az. Eleinte az ember meg konnyen mondja, hogy 'jajminekhazassag, fuggetlen no vagyok', ami meg imponal is a ferfiaknak, hisz nem kell annyira komolyan venniuk a kapcsolatot, majd idovel az egesz atalakul dacos onigazolasba. Es ezt nem azert mondom, mert 4 komoly evvel idosebb vagyok. Mindig is igy lattam a kerdest.

A tapasztalatok felmutatasaba ne menjunk bele, mert kb. olyan szintu, hogy 'az en apukam az erosebb'. Minden opcioval kapcsolatban lehet felmutatni pozitiv es negativ peldat, ugyanakkor a mentalitas is elorefest egy jovokepet. Marpedig ha valaki komolyan veszi az eletet, akkor bizonyos kerdesekhez is igy all hozza. Van nehany tarsadalmi konvencioktol mentes, igazan eros es fuggetlen szemelyiseg, na toluk el is lehet hinni, de ez toredeke annak, aki szereti magarol hangoztatni, sot, mondjuk ugy, aki magarol hangoztatja nem az.

Nem attol lesz boldog, de mas az elismertsege, akarcsak a tarsadalmi konvenciok miatt. Szerintem mondjuk mastol is, de ebben kulonbozhet a velemenyunk.

Szöszi 28 2010.09.08. 12:34:34

@Kedves Nard: Igazad van:)

Kósza! Még áll a házassági ajánlatod 10 év múlvára?:) Pont addigra szeretnék nagyobb kecóba költözni, kell majd a hitel:)

Commodus 2010.09.08. 12:34:37

@Kata1987: Bocsi, egy későbbi hozzászólásodban most olvastam, hogy férjet nem, de éllettársat meg szeretnél. Nos, ez most nagyon jónak tűnik, később, ha tényleg így alakulna, sok dolgot megnehezít. Legyen az egy közös hitel, ingatlan, vagy öröklés, ezek mind sokkal nehezebben intézhetőek, mint házastársak esetében.

[c] 2010.09.08. 12:35:20

"Ezt én úgy nevezem, hogy a srácnak olyan karmája van, ami felett nincs hatalma."

Karma a fenét. Ezt a típust úgy hívják, hogy "aki a saját hibájából SEM tanul". Nem sajnálom.

dex.ion 2010.09.08. 12:35:27

@kisvi: "(oh, mennyi barátom van, aki 6-8 év együttélés és házasodni nem akarás majd szakítás után egyből megházasodott az új párjával)"

mekkora hiba, és mégis milyen emberi...

kóristalány 2010.09.08. 12:35:34

@alfonzina: Igen, mindannyian változunk idővel, mégha ezt egyesek nem is akarják elfogadni. Ha csak 10 évvel ezelőttre gondolok vissza, már ahhoz képest is óriásit változott az értékrendem. Ez így van rendjén, alkalmazkodni kell a mindenkori helyzethez, meg hát szerencsés esetben bölcsebb is lesz az ember a korral. :)

kóristalány 2010.09.08. 12:36:56

@Commodus: Bizony, és ezt csak akkor tudja meg az ember, mikor már késő...

kisvi 2010.09.08. 12:37:24

@fogyókúra:

remélem hogy nem lesz ilyen legnagyobb veszekedés és hullámvölgy, ahol már a házassági papír menti meg a dolgokat...
ha mégis van, akkor inkább szakítsunk...

Commodus 2010.09.08. 12:38:21

@kóristalány: Készül már a folytatása a történetednek? :)

Szöszi 28 2010.09.08. 12:39:39

@Commodus: Neked is igazad van:) Férjhez megyek egy hitel miatt.
Narddal nagyon egy rugóra jár az agyatok:)

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 12:40:03

@kisvi: Nem a papir menti meg. Az, hogy egyszer ezt komolyan gondoltak es vallaltak az elkotelezodest nyilvanosan. Persze nem mindenki veszi ezt annyira komolyan, lsd. rovid hazassagok, persze van ilyen is. De joooval konnyebb osszekoltozni valakivel, mint hazassagra lepni. Kihatralni is konnyebb. Ez nem kenyszer. Ez egy dontes. Elettars nem egy akkora dontes, barhogy szepitjuk.

kóristalány 2010.09.08. 12:40:51

@Commodus: Már érik, csak nemigen van időm. Érdekelne?

Rebelde 2010.09.08. 12:40:55

@dex.ion:

majd te is másként látod idővel a dolgokat:)

pocokpocok 2010.09.08. 12:41:22

"Drága IV gernika 2010.09.08. 12:06:58
@Kata1987: Nem feltétlenül a házasulási láztól, de kábé addigra lesz érzékelhető az érdeklődő pasik számának csökkenése, amelyik marad, megkérdezi az első vagy második randin, hogy mégis mi a gáz veled, hogy eddig nem keltél el, a nőrokonok kórusban kántálják a Sosemfogszférjhezmenni című örökzöldet, és te is jó eséllyel begyűjtesz már annyi tapasztalatot addigra, hogy nem leszel több és több pasira kíváncsi. Ellenben az egyedüllét egyre céltalanabbnak tűnik majd.
23 évesen még nekem is rémálomnak számított az, hogy esküvőre készülök. Ma meg ébren is. Szerintem ez normális így. "

Gratulálok!
Te megnézted az életem filmjét?:)
27 évesen ugyanerre lyukadtam ki, lett egy gyerekem, meg egy küzdős kapcsolatom.
Meg nem bántam, de lehetne egyszerűbb is.
Szóval nem számít, mit sír a rokonság, kopnak a barátok, a pasijelöltek, csak a tökéletesbe belevágni csajok, mert ha már az elején van egy kis bibi, az később csak súlyosabb lesz, néhány mással párosodva, mint a megszokás, a tunyulás, az otthonülés, stb.
Üdv az életben:)

kisvi 2010.09.08. 12:42:25

@Frigyesur:
de ha már eleve van egy élettársad, akkor minek a papír? Mármint a következő lépés az nem feltétlenül a papír, hanem a gyerek. Az sokkal inkább felelős döntés.

dex.ion 2010.09.08. 12:42:38

@kisvi: a faszt, a hitel. az sokkal jobban összetart, mint a gyerek...

Kósza 2010.09.08. 12:43:16

@Kedves Nard: nem foglalkozik adózással, viszi a fele vagyonomat, az pedig nem kevés! :)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.09.08. 12:43:36

Szerintem az emberek többsége fél az elköteleződéstől. Ez összefügg azzal, hogy eléggé infantilis módon is életben lehet maradni a társadalomban. Csak semmi felelősségvállalás, csak semmi komoly elhatározás.

Más elköteleződés az, ha valaki házasságban él, és más az, ha "csak úgy". Az utóbbi kapcsolatból lényegesen könnyebb kilépni, összepakolok, elmegyek, és kész. A házasság más - már ha az emberfia szeretné megélni ezt a dolgot. Ott kimondja, hogy ezzel a nővel szeretném leélni az életemet. Erre a felelősségvállalásra épül a család, ebbe a szoros kötelékbe jönnek a gyerekek.

Legtöbben félnek ettől a kötöttségtől. Ha nem jól működik a kapcsolat, akkor egyszerűbb kilépni, mint azt a kapcsolatot folyamatosan jól fenntartani. Ez analóg azzal, ahogyan fogyasztunk. Az eldobható zsebkendőtől kezdve mindent eldohatóra gyártunk, lassan már az autó is olyan, hogy 3-4 év múlva le KELL cserélni, mert kiesik alólad. A kapcsolatok is eldobhatóvá váltak.

dex.ion 2010.09.08. 12:44:24

@Rebelde: ezt h kéne másképp látnom?

Piszok Alfréd 2010.09.08. 12:44:32

@kisvi: halihó, unatkozol? :)
Neked fontos már a házasság?

Kósza 2010.09.08. 12:44:34

@Kata1987: de még mennyire áll,... De ragaszkodom az időszakos állapotfelmérésekhez ám!

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 12:45:00

@kisvi: Ugy gondolom, aki nem kepes a 'papir' dontest meghozni, az nem feltetlen alkalmas egy eletre szolo csaladi kapcsolat megalapitasahoz. Persze, ha szakitanak akkor is az apja marad, de 'papir' nelkul kevesse meglepo. Joooval ritkabb, hogy puszta egyuttelesbol lesz 'amig a halal el nem valaszt' kapcsolat, mint hazassagbol.

Persze lehet part valasztani 5-15 evre, kozben gyereket is csinalni... :x

fogyókúra 2010.09.08. 12:45:30

@kisvi: nem az menti meg, de az még egy plussz visszatartó erő. :-)

Tudod milyen veszekedések, hullámvölgyek tudnak kialakulni pl. kisbabával, hónapok óta kialvatlanul, hullafáradtan, és mellette egy pénzkeresésben leamortizált apukával? Hajjaj...:-((
Amikor az ember olyanokat vág a másik fejéhez első felindultságában, amit meghallva a másik, a házasság előtt már csomagolt volna össze? ;-)

Az összes netes cikk a kisbaba születése körüli időszakot csodálatos, hihetetlen, megismételhetetlen időszaknak festi le, aztán az ember meg csak les, amikor jönnek a hétköznapi problémák. :O
Ovis társak szülei is szinte mindegyik ilyenkor ment szét, és ez az én tapasztalatom, de a nem_házasok nagyobb százalékban mentek szét ebben az időszakban (értsd: apukák leléptek), mint az az 1-2 házas. De ez csak az én tapasztalatom.

Commodus 2010.09.08. 12:45:51

@Kata1987: Nem. Ez csak egy kellemes következménye a házasságnak.

Most gondold kicsit végig: miért akarjak egy olyan nőt, aki ugyan velem él, de hozzám nem akarna jönni? Az annyit jelent, köszi, jó vagy nekem, DE annyira nem, hogy elkötelezzem magam melletted. Ha úgy maradtak, az gyakorlatilag együttélés a szeretőddel, nem több. Nincs benne semmilyen felelősségvállalás. És itt a probléma! Milyen nő/férfi az, aki nem képes felelősséget vállalni? Nem véletlenül nézik le azok a nők (egy része, mielőtt kövek repülnének), akik házasságban élnek, az olyanokat, akik nem tudnak férjet találni maguknak.

Biztos, hogy ilyennel akarsz élni? Mert én nem.

Piszok Alfréd 2010.09.08. 12:45:56

@Frigyesur: Ezt nagyon szépen mondtad :)

kisvi 2010.09.08. 12:46:11

@dex.ion:

a hitel nem tart össze. A rossz anyagi helyzet tart össze, ha nincs más lehetőségük. De ez inkább később, idősebb korban.

Caddy 2010.09.08. 12:46:41

@dex.ion: nekem is van ilyen ismerősöm, 10 év együttélés, majd kínok között szakítás, új csaj, egy éven belül házasság, mostanra két gyerek. :)

Kata mellé állok, úgysem fogjátok meggyőzni, mint ahogy bennünket se tudott ennyi idősen senki. Igen, ha sok rossz házasság van körülötte és mindenhol ezt látja, naná hogy nem akar férjhez menni. Másrészről egyáltalán nem biztos, hogy olyan nagy baj az, ha önállóságban gondolkodik. Na ja, ha jön a szerelem az úgyis mindent felülír.

Kósza 2010.09.08. 12:48:01

@RAMBO: van egy rossz hírem,... Semmivel sem könnyebb felbontani a tartós együttélést, mint a házasságot. HA van közös élettér, közös gyerek, közös vagyon, akkor a bírósági eljárás a legkisebb bonyodalom.

kisvi 2010.09.08. 12:49:02

@Piszok Alfréd:

hahó :)
nincs kedvem dolgozni :D
Nem fontos a házasság, de nem tiltakozom már ellene (és látom a tendenciát), bár lagzit tuti nem tartanék. Furi dolog, ahogy öregszem egyre érdekesebbnek tartom a formaságokat, még ez egyenruhát is tisztelni kezdtem :D
Szal egyre valószínűbb, hogy valamikor meg fogok házasodni...

dex.ion 2010.09.08. 12:49:18

@pocokpocok: "csak a tökéletesbe belevágni csajok,"

jézusom de utálom a fajtádat. ebből a megjegyzésből kb tökéletesen lejön, h a férfiakat a nők többsége csak pénzautomatának meg tenyészcsődörnek tekinti, akinek odatarthatja...
mégis mi a fenét adtok ti a "tökéletesért" cserébe? egy lyukat? kicsit szerény cserealap érte, nem gondolod?

Piszok Alfréd 2010.09.08. 12:50:23

@Caddy: az is lehet, hogy csak tapasztaltabb, céltudatosan választott és sikeresen :) Azért egy sokéves kapcsolatban sok mindent megtanul az ember arról, mi kell neki az együttéléshez.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 12:50:26

@Kósza: Nem ugy van, hogy az elettarsi viszonyrol is kulon kell tenni nyilatkozatot? Nem tudom, sosem erdekelt a tema.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.09.08. 12:50:40

@Kósza: tartós együttélést bontottam fel, házasságot még nem. Évekig ment a nyűglődés. Mai eszemmel 15 perc alatt rúgnám ki a volt csajomat (gyerek nem volt), és két hét alatt elintézném az anyagiakat.

dex.ion 2010.09.08. 12:50:43

@Caddy: nem tudom h van a pontos mondás, de vmi olyasmi a lényege, h a szerelem csak önbecsapás fajunk fenntartására...

IndaMuncher 2010.09.08. 12:51:38

Karma bazmeg... Ez aztán a hárítás, szinte elképzelem ahogy a sör mellett elmélyedve a szeszmámorban a karmáról beszélnek.

Ahogy Csernus doki is mondta: Zsák a foltját. Mindig is ilyeneket fog bevonzani.

Karma bazmeg...

Kósza 2010.09.08. 12:52:25

@Frigyesur: szándékosan kerültem az élettársi viszony, mint jogi kategória megnevezést, mert igazad van, arról nyilatkozni kell.

fogyókúra 2010.09.08. 12:52:31

@fogyókúra: na ezt hülyén írtam:
Szóval az ovis társak szülei, mármint azok, akik szétmentek, még a gyerek 2 éves kora előtt mentek szét. És arányaiban nagyobb eséllyel ott lépett le az apuka, ahol nem volt esküvő előtte. :-(

kóristalány 2010.09.08. 12:52:36

@pocokpocok: "ha már az elején van egy kis bibi, az később csak súlyosabb lesz" én is ugyanezt tapasztaltam.
Az ember azt gondolja magáról, hogy fát lehet hasogatni a hátán, aztán pár év múlva már attól is kiborul, hogy körül van pisilve a wc. :)

Dr. Jula Watson 2010.09.08. 12:52:37

Aki azt hiszi, hogy egy élettársi kapcsolatból, ami több éves, és nem pár hónapos, ne adj isten gyerek is van sokkal könnyebb kilépni, mint egy házasságból ngoyn téved. Mert az első esetben az anyagi ügyek pl sokkal kevésbé tiszták, mint a házasságban. Sokkal nehezebb leosztani az enyém-tied részt, mert jogilag kevésbé van szabályozva.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 12:52:52

@Commodus: Akkor mi a kulonbseg, ha mar csak a 'papirt' emlegetjuk? :S

egyetlenke 2010.09.08. 12:52:59

Ami azt illeti, én is csomagoltam volna a lányok helyében.
Sajnos a posztból nem derül ki, hogy az író, illetve a lányok milyen idősek, bár fentebb valaki 27 körül tippelte. Ami azt illeti, egy huszonhét éves nőtlen férfi ráér még, neki nem kell azt elkapkodni, most még végtelen lehetőség van előtte. Egy huszonhétéves hajadon nőnek meg nem kellene annyit foglalkozni a karrierjével, ideje lenne családot alapítani, ha még férjnél sincsen, akkor mikor lesz ebből gyerek, mert az óra ketyeg, a nő a harmincas éveiben már nem esik olyan könnyen teherbe. Meg a Juci, Rózsi, Böbe, Marcsi is férjnél van már, ő miért nem tudott összeszedni valami férjszerűt magának. Ez a kettősség duplán kellemetlen: mert a férfiak és a nők ezt hallgatják a külvilágtól és a legtöbb esetben ezt is érzik belül. És ez így értelemszerűen nem összeegyeztethető.

Martian (törölt) 2010.09.08. 12:53:03

@RAMBO: Jogos, amit írsz... de ha már a fogyasztói világnál tartunk, a párkapcsolatok a legtöbbször úgy épülnek fel, hogy a "csomagolás" alapján döntő "vevők" állnak szemben a "minél szebben becsomagolni mindent" alapállású "eladókkal".
Sokszor csak a házasságkötés után jön a "kicsomagolás" és a reklamáció... aminek válás lesz a vége, rosszabb esetben a gyerekkel együtt, még rosszabb esetben éveket leélve belső elégedetlenségben, majd egyszer csak robbantva.
És ha ez komolyabb léptékben párszor elismétlődik, még több lesz a félelem, a bizalmatlanság...

kisvi 2010.09.08. 12:54:16

@Kósza:
élettársi viszony automatikusan is kialkul, nyilatkozat nélkül. Csak nem vagy bevezetve a nyilvántartásba, de ugyanúgy létrejön, mintha lenen papírod.

Piszok Alfréd 2010.09.08. 12:55:05

@kisvi: azt gondolom :) De akkor még nem volt téma, csak érlelgeted a gondolatot :) Lakás hogy áll?

Kósza 2010.09.08. 12:55:25

@RAMBO: gyerek nélküli házasságot a bíróság seperc alatt, egy ülésben felbont, nem kell hozzád ügyvéd se, pár eFt illeték, oszt csá! A vagyoni megosztás ettől független eljárás, ahol nem számít már az együttélés jogi formája.

Commodus 2010.09.08. 12:55:28

@Frigyesur: Jogilag, nem tudom pontosan. Utána kellene néznem. :)

dex.ion 2010.09.08. 12:55:35

@kóristalány: ja azt én is utálom mikor bemegyek a nő után és ülőke felhajtva, vécé körbehugyozva...

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 12:56:45

@kisvi: Es ha nincs bevezetve, akkor hogy von kerdore barki, bonyolit barmit, honnan tudja barki, hogy en 12 eve egyuttelek Szabo Jozsival? Valahol azert csak kell nyilatkozni technikailag...

kisvi 2010.09.08. 12:57:00

@Piszok Alfréd:
Nincs újság. Remélem idén még elmegy :)

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 12:57:46

@Commodus: Eleg cimszavakban is. Csak kivancsisag, semmi tobb.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.09.08. 12:58:54

@Kósza: akkor neked van igazad ebben a témában.

Piszok Alfréd 2010.09.08. 12:59:13

@kóristalány: vicces, de ezen nagyon sokat tud segíteni, ha elgondolkozol a problémán és esetleg meg is beszéled. És nem is arról beszélek, hogy akkor majd esetleg nem pisili körbe, hanem ha belegondolsz, milyen nevetségesen piszlicsáré dolog is az, akkor már nem fog annyira idegesíteni.

Szöszi 28 2010.09.08. 12:59:20

@Caddy: Ebben speciel egyet értek:) De itt mindenki arról akart meggyőzni, hogy azért fogok férjhez menni, mert mit gondolnak rólam majd a többiek, vagy mert nem akarok majd egyedül maradni, vagy azért, hogy a gyerekeim elmondhassák, hogy az apjuk az anyjuk férje...
Senki meg nem említette, hogy esetleg a szerelem lesz az ami megváltoztatja majd a véleményemet.
Kösz Caddy:)

Caddy 2010.09.08. 13:00:43

@Piszok Alfréd: meg azt is hogy mi nem. Nyilván. Akkor nekem azt mondta, nem akar olyan kompromisszumokat kötni,amikkel egy életen át együtt kell élnie. (bár így utólag valószínűleg már ott volt a másik nő)

@dex.ion: te meg a kis megkeseredett mondásaid. Az a baj hogy te már nem is hiszel, ez a fő baj. No persze nem akarok én ítélkezni, mert nem ismerem a hátteret. Písz :)

Őszintén mondom, én most láttam talán egy hónapja egy olyan baráti párt összeházasodni, amire azt mondom, hogy ez igen. Ezt így kell, ennyire kell akarni (nem jó szó, de a lényeget hozza), ennyire kell érezni, hogy a másik nélkül nem megy. Szerintem ha ez megvan, akkor kell.

Rebca 2010.09.08. 13:01:02

A sok idióta aki ide ír, miért érzi kötelességének, hogy tanulságokat írjon a gagyi sztorijai után? Majd mi levonjuk a tanulságot magunknak.

Rebelde 2010.09.08. 13:02:35

@dex.ion:
drágaságom egyszerű a képlet, akármennyire is fújolsz meg mnk-zol, és magyarázod, hogy a nők mindent bőrt lehúznak a férfiakről alig várod, hogy egy neked tetsző bula jól elkapja a grabancod, és szó nélkül hajtod majd igába a fejed:)

ez a fikázás is már a násztánc része, sok "majd én megmutatom neki" típusú nő bukik erre, sok meg nem:)

Kósza 2010.09.08. 13:02:38

@Kata1987: sok pénzedbe fog kerülni neked az a szerelem! :)

Commodus 2010.09.08. 13:04:15

@Frigyesur: Fuhh. Öröklődési, hitelfelvételi különbségek vannak a kettő között, de még egy közös gyerek születésénél is van külön jogi procedúra (egyik ismerősöméknél volt ilyen). Össze-vissza kellett nyilatkoznia, hogy ő az apa, meg hogy igen, a nevére akarja venni, ilyenek (nagyon kínos volt a szitu). A dokik pl. nagyon lenézték, és ennek megfelelően is kezelték őket. Az biztos, hogy a gyakorlati részekben sokkal több a papírmunka, mint házasság esetén, szakításnál meg egyszerűbb.
Részletekről nem tudok nyilatkozni. :))

dex.ion 2010.09.08. 13:04:21

@Rebelde: annyira szeretném, ha igazad lenne! el sem hiszed, mennyire:( de sajnos nagyon messze jársz a valóságtól:(

kisvi 2010.09.08. 13:05:11

@Frigyesur:
Nem kell nyilatkozni, akkor is van élettársi viszony.
A bejegyzett élettársi viszotn több jogot ad ennyi a különbség.
AMúgy az élettárs jogilag hozzátartozónak minősül, így azért elég sok joga van alapból.

A bizonyítás nehéz is meg nem is, a legegyszerűbb, ha pl közös tulajdonsú lakásban éltek, mert az eleve az egy időpontot.
Amúgy ismerősök/rokonok, bárki aki igazolni tudja, hoyg ti közös háztartásban életek (albérletben szomszéd, bolti eladó akimindig együtt lát stb), közös tulajdonotok van, az már bizonyítja.

Commodus 2010.09.08. 13:06:39

@Kata1987: Nyilván nem mondta senki, hogy a szerelem változtatja meg az érzéseidet a házassággal kapcsolatban, mert eleve feltételeztük, ha együtt élsz valakivel, akkor szerelmes vagy, és nem érdekből vagy nála. ;)

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 13:07:13

@Commodus: Aham. Akkor mondja mar meg valaki, hogy ez miert jobb, mint a hazassag? A jogi resz szerintem tokmindegy, amikor ezt a dontest meghozza valaki, nem hiszem, hogy sokakat ez motival (max. a hitel miatt hamarabb hazasodnak).

Nem mondom, hogy joguk volt a dokiknak lenezni, de en orulok, hogy a szuleim hazasok, es nem kell bizonygatnom kinek vagyok a lanya (na jo, amugy sem, sajnos nagyon apura utottem :D).

Commodus 2010.09.08. 13:07:26

@Rebca: Végül te is ideírtál...akkor most ebből mi is következik? :)))

Rebelde 2010.09.08. 13:07:36

@Kata1987:

23 éves vagy? ebben a korban tök normális, hogy nem akarsz férjhez menni:)))

Caddy 2010.09.08. 13:08:24

@Kata1987: a társadalom sokat nyom, ez biztos, de csak remélni tudom, hogy nem mindenkit ez irányít. Valaki írta már, de én is ezt szoktam mondani: gyereket csinálni minden hülye tud.
Az önállóság meg nagyon dicséretes szerintem, soha nem tudhatjuk.Viszont így nem kell majd lasszózni és egyéb nyalánkságok, ha a férj mégis megpattan. :D:D:D

Rebelde 2010.09.08. 13:08:36

@dex.ion:

melyik részétől? a fikázás megvan ahogy látom:)

kóristalány 2010.09.08. 13:09:04

@Piszok Alfréd: Ja, ha nem nekem kell feltakarítani, én is piszlicsáré dolognak tekintem. :)

Amúgy tényleg ez a kulcsszó, hogy el kell gondolkozni a dolgokon. Csak valahogy mikor élesben megy a dolog, ez nem olyan egyszerű. Olyankor az ember nem lát tisztán. Ha visszagondolok a házasságomra, látom, hogy néha én is elvetettem a sulykot, de azt is, hogy bármit is teszek, nem tudtam volna megmenteni.

Publius Decius Mus 2010.09.08. 13:09:35

Szerintem a házasság és a gyerekektök jó dolog, nekem és a rokoni / baráti körömnek is nagyon bejött.

Persze aki nem tudja mi az és hogy kell hozzáállni az csak szívni fog. Van aki 38 évesen is a nagy Ő-t keresi. Mások gyereket akarnak, de házasodni nem (pedig az első sokkal nagyobb kötöttség). Nem szívesen írom le, de ezek mind lúzerek, az is igaz, hogy jobb később mint soha, de jobb előbb is mint később. Ha sikerül, akkor meglátjátok, hogy nincs jobb!

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 13:10:42

@kisvi: Aham, es ezt nezi barki, hogy vajh kivel elek egyutt? Nane. Annak max. lakas eladasanal lehet jelentossege szvsz (de nem vagyok jogasz, ki lehet javitani). Gondolom a bejelentese, hogy ki lakik ott sem jelent ab ovo elettarsi viszonyt, mert az mokas lenne. :)))

@Kedves Nard: Hoho, Nard te lelekben koztisztviselo vagy! :D (Bocsi.)

@Commodus: Ja, ez nekem is tokegyertelmu volt. :D

Kósza 2010.09.08. 13:10:50

@Rebelde: dehogynem akar férjhez menni, engem kért fel, 10 éves határidőre, a vagyonom feléért. Mert ő már most tudja, amit sokan még csak sejtünk, hogy a szerelem kimegy a divatból! :)

kisvi 2010.09.08. 13:11:43

@Kedves Nard:

a jog kcisit más, sokmidnen létezik, amit nem írunk le.
ilyen az élettársi viszony is, de pl nagyon sok szerződés is érvényes szóbeli megállapodással (mondhatni kevés kivétel van, az egyik a munkaszerződés).

Father Justice (törölt) 2010.09.08. 13:11:52

@Dr. Jula Watson: Bizonyos értelemben meg éppen azért egyszerűbb. Az élettársi közösség felbontásakor a felek a szerzés arányában részesednek az anyagi javakból, amit számlákkal, nyugtákkal lehet és kell igazolni. Aki kidobálja a fontos papírokat, az úgyis elég hülye ahhoz, hogy lépten-nyomon megszívassák, tehát sajnálja a fene. Aki pedig mondjuk úgy vásárol lakást, hogy "beszáll" pár millával a vételárba, de az ingatlan 100%-ban a másik fél nevére kerül, az még hülyébb, tehát még a feje se sajnálja. :) A szerelem nem írhatja felül a racionalitást. Legalábbis ha pénzről van szó, semmiképpen! Pénz! :)

Commodus 2010.09.08. 13:12:55

@Frigyesur: Ha valakinek megígéred, vele éled le az életed, az élettársi kapcsolat. De ha ezt egy gyűrűvel is tetézed, az már házasság. :) Nehezebb szabadulni belőle, cserébe viszont, pont emiatt, inkább megoldják az emberek a problémákat, mintsem egyből szétmennének. A gyűrű viselése pedig jelzés a többi ember számára, hogy ő már elkelt. Így sokkal kevesebben mennek oda hozzá ismerkedni. 30 év felett nem véletlen nézik már az emberek a másik kezét. :)) Szerintem első látásra nem nagyok a különbségek, hanem sok-sok kicsi, sok lúd disznót győz elven, nekem a házasság a nyerő. :)

kisvi 2010.09.08. 13:13:32

@Frigyesur:

Nem nehéz bizonyítani, ha nem a világvégi tanyán élsz ahol nincs senki akivel találkoznál...

Piszok Alfréd 2010.09.08. 13:13:48

@Rebca: így több mindenben lehet vitatkozni vele, ergo érdekesebb lesz a nap :)

Szöszi 28 2010.09.08. 13:15:10

@Kósza: Rendben van:)

Viszont akik rád szavaztak, kezdjenek el gyűjtögetni:) Mennyit is?:D

pocokpocok 2010.09.08. 13:15:15

dex.ion 2010.09.08. 12:49:18
@pocokpocok: "csak a tökéletesbe belevágni csajok,"

jézusom de utálom a fajtádat. ebből a megjegyzésből kb tökéletesen lejön, h a férfiakat a nők többsége csak pénzautomatának meg tenyészcsődörnek tekinti, akinek odatarthatja...
mégis mi a fenét adtok ti a "tökéletesért" cserébe? egy lyukat? kicsit szerény cserealap érte, nem gondolod?

de jó neked, hogy egy mondatomból levágod, milyen is vagyok!
ez azért minősítő.nem rám, rád nézve.
építőjellegű kritikád az nincs, ahogy visszaolvastam, hasznos a tevékenységed, gratulálok.
hogy mire céloztam?
bár semmi közöd hozzá, de az alkoholizmus azt hiszem elég nagy probléma, a játékgép szintén.
na kb. ezt a kettőt nem várjuk a férfiaktól.
megjegyzem, keresem annyit, mint a férjem, és maximálisan gondoskodom a családomról.
kösz, szia.

pocokpocok 2010.09.08. 13:17:28

@kóristalány:
@pocokpocok: "ha már az elején van egy kis bibi, az később csak súlyosabb lesz" én is ugyanezt tapasztaltam.
Az ember azt gondolja magáról, hogy fát lehet hasogatni a hátán, aztán pár év múlva már attól is kiborul, hogy körül van pisilve a wc. :)

nem törni, csak hajlani, mint a nyírfa:)

Rebelde 2010.09.08. 13:17:50

@Kósza:

elég ha kötsz egy jó házassági szerződést, nem kell már most kuporgatnod:)))

dex.ion 2010.09.08. 13:17:58

@Rebelde: teljes egészében tévedsz. és nem, nem várom, h bárki "megmentsen", meg "megmutassa nekem, h majd ő"...nem. nekem arra van szükségem, h ezt kiadjam magamból, nem arra, h sajnáltassam magam, és így próbáljak becsajozni. ha hiszed, ha nem.

dex.ion 2010.09.08. 13:19:12

@pocokpocok: "bár semmi közöd hozzá, de az alkoholizmus azt hiszem elég nagy probléma, a játékgép szintén.
na kb. ezt a kettőt nem várjuk a férfiaktól."

bazzeg, akkor...most tudtam meg h én TÖKÉLETES VAGYOK?!
úristen, hát máris másképp ragyog a nap!
...

kisvi 2010.09.08. 13:21:03

@dex.ion:
dex.ion 2010.09.08. 13:17:58
pedig rólad is simán el tudom képzeni az először leírt verziót, aki őrült szerelembe esik egy nővel és egyből házaságot, gyereket akar. Volt barát, aki nagyon mondogatta magáról, hogy ő nem olyan, nem is tud megbízni, sem igazán mélyen szeretni stb. És tényleg nem tudott, addig amíg nem találkozott azzal az lánnyal...

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 13:23:37

@Commodus: Akkor sem ertem mitol vonzobb, mint a hazassag, pedig eskuszom most nem ertetlenkedem.

@kisvi: De itt nem az a kerdes, hogy lehet-e bizonyitani. Hanem mitol mas, mintha osszekoltozom a legjobb baratommal. Akkor o is az elettarsam lesz, mert nem tudom bizonyitani, hgoy szexeltunk, ellenben juci neni latta a szomszedbol?

Annyit tudok, hogy az en szakmamban nem mindegy. Az elettars nem szerepel a szerzodesemben.

Kósza 2010.09.08. 13:23:43

@Kata1987: a nyolcadik tizes hatványban kell gondolkozni :)

dex.ion 2010.09.08. 13:23:57

@Rebelde: nem, kurvára nincs jól. szeretnék nem ilyen lenni, de nem tudok, mert nem tudok bízni, nem tudok hinni. gyorsan tanulok, nehezen felejtek. nem haragszom, de jegyzek. ezek a tulajdonságok mind alkalmatlanná tesznek arra, h az emberekbe vetett, és lerombolt bizalmam gyorsan visszaépüljön. lassú folyamat ez nálam, és könnyű ismét lerombolni. ezért utálom az embereket, kevés vagyok én ehhez a szar világhoz...basszameg.

kisvi 2010.09.08. 13:24:17

@Frigyesur:
vagyonközösség kell az élettárssághoz, nem szex :)

pocokpocok 2010.09.08. 13:25:05

@dex.ion:
"bár semmi közöd hozzá, de az alkoholizmus azt hiszem elég nagy probléma, a játékgép szintén.
na kb. ezt a kettőt nem várjuk a férfiaktól."

bazzeg, akkor...most tudtam meg h én TÖKÉLETES VAGYOK?!
úristen, hát máris másképp ragyog a nap!
...
tudod te, hány nő cipeli a hátán a férjét, keresztül az életen?
hány férfi magatehetetlen, anyámasszonykatonája, aki nem tudja/akarja magát ellátni, elintézni az ügyeit, utánamenni a problémáinak, megcsinálni a férfimunkát?
meglepődnél.
és ezt baromira nem a pénzért teszik, hanem a család összetartása reményében, mert meg kell csinálni, különben más nem csinálja meg.
a férfiak örökre gyerekek maradnak, nagyon kevés van, aki képes FELNŐNI, ÖNÁLLÓSULNI.
Ha közéjük tartozol, örülhetsz..

Commodus 2010.09.08. 13:26:22

@Frigyesur: azoknak vonzóbb az élettársi kapcsolat, akik félnek a házasságtól. :) Könnyebb szabadulni belőle. A baj vele az, hogy ez bizony sok kérdést felvet...

dex.ion 2010.09.08. 13:26:48

@kisvi: hát egy gyerek az valóban kurva jó lenne. csak az a baj, h ehhez ugye egy nő is kell...olyan nő meg nincs, aki engem is kibír, és nekem is megfelel...mindkettő elég lehetetlen misszió.

Commodus 2010.09.08. 13:28:17

@Kata1987: Annyira éreztem, hogy sima meccs lesz. :DDD

dex.ion 2010.09.08. 13:29:04

@pocokpocok: sajnos megint szar napom van, (heti hat, nem túl nehéz kifogni) és ilyenkor elég egy szar félmondat szikrának. bocs, talán nem volt jogos.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 13:29:35

@kisvi: Attol, hogy lat minket a Juci neni egyutt, maris vagyonkozosseg vagyunk, hm? Mindenesetre ezek szerint az elettarsi viszony kapcsolat szinten semmi.

@Commodus: Na jo, de azok szoktak mondani, hogy ok 'nem felnek', hanem 'nem akarnak'...

Rebelde 2010.09.08. 13:30:43

@Frigyesur:

nem nagyon kell itt bizonyítani, ha pl. a legjobb barátod beköltözik és be is jelentkezik hozzád, és tönkreteszi az one euro marketban vett, vadiúj tv-det miközben te az sw-tnézed, te jogosan megharagszol rá és megkéred, hogy költözzön el az űrbe de rögtön, ő viszont nem akar, még ki sem tudod tenni, mert jogilag birtokon belül van:))

porthosz 2010.09.08. 13:30:46

Én csak annyit mondanék hogy ma magyarországon nagyjából a házasok fele 5-10 éven belül elválik.

Innentől kezdve teljesen felesleges a vita arról, hgy jó-e a házzaság vagy nem...

tarquin - védőháló nélkül 2010.09.08. 13:30:58

@dex.ion: az emberekbe vetett általános bizalom hülyeség, eleve nem fogja mindenki kiérdemelni, talán páran. Tudom, hogy sokmillió légy nem tévedhet, mégsem akarok tehénszart enni, ugye.:-)

Commodus 2010.09.08. 13:32:02

@Frigyesur: Dehogynem félnek. Ha nem félnének, akkor házasok lennének. :) A többi csak önigazolás, azaz önbecsapás.

kisvi 2010.09.08. 13:32:14

@dex.ion:
hihetetlen micsoda emberek és személyiségek vannak. Pl csomó ember imádja a stílusom, csomó a falra mászik tőle, nem is értem hogy lehetek ennyire megosztó :).
Mindig van olyan, aki nagyjából elfogadja a másikat úgy ahogy van, de aki a földbe dugja a fejét és eleve negatívan áll a másik nemhez annak esélye sincs észrevennie a számára ideális partnert akivel amúgy lehet az egész életét is boldogan leélhetné.

Rebelde 2010.09.08. 13:32:16

@dex.ion:

én úgy látom fejlődőképes vagy, pocokpocoktól is bocsánatot kértél, ügyes vagy:)

pocokpocok 2010.09.08. 13:32:50

@dex.ion:
@pocokpocok: sajnos megint szar napom van, (heti hat, nem túl nehéz kifogni) és ilyenkor elég egy szar félmondat szikrának. bocs, talán nem volt jogos.

sebaj, a hibák fel/beismerése jó út a belső harmónia felé, ami kifelé is vonzó:) mindenkivel megesik!
neked is írom, a szar napokra: nem törni, csak hajolni.:)

Kósza 2010.09.08. 13:32:50

@Kata1987: kedvenc számod a SOK? :)

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 13:33:26

@porthosz: Magyarorszagon az emberek 60%-a elhizott. Ezek szerint felesleges edzeni, mert igyis-ugyis kover leszek?

Piszok Alfréd 2010.09.08. 13:33:35

@Frigyesur: de nem csak egyszer dugni a kapualjban, hanem hogy rendszeresen ott van, hogy együtt jöttök-mentek, hogy tényleg ott ÉL. Ezt kell igazolnia, nem azt, hogy látta már az arcát valahol.

Martian (törölt) 2010.09.08. 13:34:06

@pocokpocok: "a férfiak örökre gyerekek maradnak, nagyon kevés van, aki képes FELNŐNI, ÖNÁLLÓSULNI."

Egy önálló férfinak viszont jóval kevésbé lehet szüksége egy feleségre...

Commodus 2010.09.08. 13:34:51

@porthosz: És a másik fele? :) Ők meg a kivétel? Na ne már. :) A környezetemben senki sem vált még el, és nem azért, mert nincsenek házas emberek.

fogyókúra 2010.09.08. 13:34:52

@porthosz: nem a házasság, mint intézmény a rossz, hanem azok az emberek, akik a problémáikat nem megoldani, hanem azonnal borítani, majd tiszta lappal újrakezdeni akarnak.
Erre kéne valami oktatás a házasulandóknak...:-)

dex.ion 2010.09.08. 13:34:56

@kisvi: nem tudom, én még nem láttalak józanon. :) nekem ez a fej a földbe bejön...jó.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 13:35:14

@Rebelde: Rohadt egy dolog ez! :D

@Commodus: Ok allitjak, hogy nem. Mivel alapvetoen elek a joindulattal, hogy az emberek azt mondjak, ami igaz, ezert gondoltam tan megertem, hogy miben jo ez a jogilag hezagosabb, ugyanakkor 'papirt' igenylo dolog, mint a masik. :S

pocokpocok 2010.09.08. 13:36:54

lépek, sziasztok.
ui: nézzétek megy az új korei F1 pályát: mint egy szimulátor.
mondjuk félkész, meg elég szögletes, de szerintem szép.
f1.blog.hu/2010/09/08/tomegbalesetre_alkalmas_a_koreai_palya#comment-form

kisvi 2010.09.08. 13:37:27

@dex.ion: 2010.09.08. 13:34:56
ezt páran elmondhatják magukról :D

józanul cuki és kedves vagyok :DD

Piszok Alfréd 2010.09.08. 13:38:45

@dex.ion: akkor te egy vakonddal fogsz élni? Vagy egy másik struccal találkoztok majd szerencsés esetben

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 13:39:15

@Kata1987: a pasik beszéltek egyfolytában anyagi megfontolásról, ha feltűnt. ebből is jól látszik, hogy úgy általában ki, miért házasodik. a nők többnyire negédes érzelmekre, leendő gyerekeikre hivatkoznak. a pasik meg racionális megfontolásokra, mert másképp képtelenek elviselni a tudatot, hogy hivatalosan vége a muffvadászatnak.

engem nem érdekel mitől fogsz megváltozni, de statisztikai tény, hogy egy pasi és a hozzá köthető érzelem fogja ezt leginkább kiváltani belőled. und so weiter.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 13:39:45

@Piszok Alfréd: Ertem en, de ki figyeli? Mer' en meg nem mondom, hogy ki a szembe lako elettarsa. Technikailag kerdem, nem azt, hogy mennyire lehetseges bebizonyitani. Nyilvan lehet valahogy, akar DNS tesztekkel. :D

@kisvi: Nem a jogszabaly erdekel. Az erdekelje a jogaszokat. Az, hogy mi a kulonbseg, ami miatt jobb, vonzobb. Erdemi kulonbseg, ami miatt valaki emelett dont, ami miatt kimondja, hogy jobb.

"névviselés, az örökbefogadás és a mesterséges megtermékenyítés területén vannak eltérések"

Na marmost nevet nem kell felvenni, orokbefogadas es IVF egy remelhetoleg nem szuksegszeru opcio. Akkor?

Piszok Alfréd 2010.09.08. 13:39:49

@kisvi: szerintem nem józanul is :)))

nudlee 2010.09.08. 13:39:52

A posztíró nehogy megházasodjon az ég szerelmére, mindenkinek így a legjobb. Posztíró fasza gyerek vagy, az összes nőd lúzer, igen. Lapozzunk.

Szöszi 28 2010.09.08. 13:40:05

@Kósza: Naná:)
Bár azért úgy állunk, hogy nekem is van vagyonkám, amit szépen elbukok ezzel a házasággal...Mármint a felét:D

dex.ion 2010.09.08. 13:41:08

@kisvi: majd egyszer megnézem.
:)
@Piszok Alfréd: nem mondhatnám h olyan égető szükségét érezném egy társnak...lehet h béranya lesz a vége.
:)

Father Justice (törölt) 2010.09.08. 13:42:28

@Martian: "A számból vetted ki a véleményed - mondta Palika." :)

Commodus 2010.09.08. 13:43:04

@Frigyesur: Hmmm...nekem inkább úgy tűnik, hogy átverik saját magukat. Vagy nincsenek tisztában a ma már elsorolt dolgokkal. Esetleg egyik átveri a másikat. Félelem mindenképpen van benne, az más kérdés, hogy konkrétan mitől és miért.

Viszont ami tény: sikeres emberek házasságban élnek. És az is igaz, hogy a sikeres ember mellett ott van az asszony. :)

Piszok Alfréd 2010.09.08. 13:43:35

@Frigyesur: vita esetén hívni kell a CSI-t :) Nem tudom, én sem vagyok kukkolós fajta, de sok szomszédunk az, meg van gondnok néni, meg ilyenek.

Hogy mire jó az egész, azt én sem tudom. Amúgy is, gyáva népnek nincs hazája.

kóristalány 2010.09.08. 13:44:12

@porthosz: Ez csak arra bizonyíték, hogy az emberek egyre kevésbé toleránsak, viszont egyre önzőbbek. A házasság intézmények ehhez nem sok köze van.

Piszok Alfréd 2010.09.08. 13:44:49

@Martian: társra viszont annál inkább

kisvi 2010.09.08. 13:45:49

@Frigyesur:

Élettárs dolog.
Minek megházasodni? Mert szép gesztus?
Mi van ha valakivel együtt élsz, közös minden tulajdonotok és vannak közös gyerekeitek? Mi pluszt ad a házasság a gesztust leszámítva?
Abban nem hiszem, hogy tartósabb a dolog, mert házasok vagytok, ez emberfüggő nem a papíron múlik. Kellemetlen, mert mások furcsán kezelnek? Aki ezt nem bírja, házasodjon meg, de valakit nem érdekel.

Ahogy régen mondták: A házasság egy intézmény...de ki akar egy intézményben élni?

A házasság akkor érdekes, amikor valami pluszt visz a kapcsoatba, vagy gyerekek miatt házasodnak össze, vagy muszájból (külföldi dolgok, hitel stb), vagy brahiból.

kisvi 2010.09.08. 13:47:24

Nem ellenzem a házasságot, mint írtam egyre közelebb vagyok énis ehhez, de ez inkább csak annak a jele, hogy öregszem és kezdek romintikus lenni...

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 13:47:44

@kisvi: Ez nem a kerdesemre a valasz. En mar elmondtam mar miert hiszek a hazassagban. Ti nem mondtatok el, hogy miert jobb, miben mas, ami miatt nem lehet hazasodni.

kisvi 2010.09.08. 13:49:40

@Frigyesur:
nem érted, az én gondolkodásom eleve fordított:
"Minek házasodjunk meg?"
Nem ad többet mint a házasság, mert eleve nem ad pluszt a házasság a sima együttéléshez képest.
Manapság pedig előbb élnek együtt az emberek és cska utána házasodnak, vagyis sztm ez a jó gondolat menet.

kóristalány 2010.09.08. 13:50:47

@kisvi: Az én szememben nem sok különbség van a házasság és az élettársi viszony között. Ha együtt élek valakivel - mindegy milyen keretek között - ugyanazok a dolgok mérvadóak.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 13:51:07

@Commodus: Oszinten szolva nekem is onigazolasnak tunik, de vartam, hogy meggyoznek az ellenkezojerol. Nem olyan szintu ervekkel, hogy 'minek a hazassag'... Nemelyeknel szandekos kulonbozni akarast is latok. De vannak olyanok, akik attol erzik egyenisegnek magukat, hogy a tomeggel szembe mennek, holott mondanom sem kell, hogy nem errol szol...

Mindezt nem sertesnek szantam, puszta hipotezisek.

Hazas ferfiak tovabb elnek, a nok nem. Na kinek eri meg? :D

tarquin - védőháló nélkül 2010.09.08. 13:51:17

@Frigyesur: "Ertem en, de ki figyeli?" Majd a szomszédnéni-gépezet megmondja, hogy ki neked az élettársad, hány gyereked van, és buzi-e vagy, nos akkor megtudod, ki figyeli.:-)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2010.09.08. 13:52:13

@alfonzina: Ha nem adod fel a lakásod, akkor a pasihoz költözöl? Vagy külön éltek, egyszer itt, egyszer ott alszotok?

Commodus 2010.09.08. 13:53:32

@kisvi: Munkahelyen is számít, hidd el. Teljesen másképp kezelik azt az embert, aki felelősségteljesen él, házasságban, családdal. Ugyanis az a férfi/nő teljesíteni fog a munkahelyén, mert el kell tartania a családját. Ezért van a házas, családos embereknek más besorolásuk egy autó biztosításánál is. Előléptetésnél előrébb lesz a sorban a házas ember, pont ezek miatt.

Pl. amerikai/olasz katonák közül csak olyan mehet Irakba, és hasonló, kemény helyekre, aki házas (Magyarországon nem tudom, van-e ilyen szabály). Ugyanis szüksége van egy férfinak a biztos érzelmi háttérre. Egy csatatéren meg lehet őrülni.

Kósza 2010.09.08. 13:54:17

@alfonzina: miközben a nők csak pánikolnak, a férfiak meg beleunnak a macerálásba,... ebből lesznek a házasságok.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 13:54:30

@kisvi: Szerintem te nem erted. Ahhoz, hogy nemet mondj valamire, es igent masikra, ervek kellenek. Tobb, mint az, hogy 'miert ne?' es 'miert igen?'. Allhatsz hozza igy is, de innentol kezdve komolytalan az allaspontod. Te jottel a 'papir' dologgal, holott mint kiderul mindketto 'papir'. Ebben az esetben tolem szokatlanul nyitottak alltam a kerdeshez, de valodi indoklast nem kaptam. Mondhatod, hogy toll a fulembe, nem akarod indokolni, de akkor nem kell a mellebeszeles, hogy 'forditott hozzaallas' satobbi. :)

Piszok Alfréd 2010.09.08. 13:55:03

@porthosz: de ez nem a házasság mint intézmény hibája

Commodus 2010.09.08. 13:55:59

@Frigyesur: Én fordítva tudom, pont a házas nők élnek tovább, mint a férfiak. :)

dex.ion 2010.09.08. 13:56:17

@Commodus: "Pl. amerikai/olasz katonák közül csak olyan mehet Irakba, és hasonló, kemény helyekre, aki házas (Magyarországon nem tudom, van-e ilyen szabály). Ugyanis szüksége van egy férfinak a biztos érzelmi háttérre."

érdekes, én pont úgy tudom, h hátrányt szenvednek a komoly kapcsolatban élők.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 13:56:34

@Piszok Alfréd: Oreg nenik mindenbe beleutik az orrukat, ez nem kerdes. Nem is kell ide CSI! :D

Hat kb. :x

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: :D Na igen, ez jogos. :D

kisvi 2010.09.08. 13:57:34

@Commodus:
biztosan van ahol számít, hogy házas vagy-e vagy sem.
Hogy kicsit kiforgassam, akkor a munkahelyi dolgok miatt anyagi érdekből megéri megházasodni?
Az én életemben nincs _semmi_ jelentőssége (sem megbecsülésileg, sem anyagilag) és egy darabig biztosan nem lesz.

Az hogy külföldön mi van az más kérdés, ne keverjük bele, van olyan ország ahol nem is élhetsz együtt csak a házastársaddal ugyebár...

dex.ion 2010.09.08. 13:57:54

@Frigyesur: sztem azért beszéltek el egymás mellett, mert pont h ellenkező előjelű a kiindulópontotok, ezért mindketten a másiktól várjátok, h megcáfolja azt.

Commodus 2010.09.08. 13:58:11

@dex.ion: Barátnőm exe olasz katona volt, kint volt Irakban, onnan tudom.

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2010.09.08. 13:58:11

A címhez csak egy kérdésem van: És csodálkozol?
A poszt érdekes. Amolyan nem-értem-én-eztet-a-mai-világot-kedveskéim életérzés kerített hatalmába; én rögtön mindjárt azt nem értem, hogy miért kell összeköltözni olyasvalakivel, aki nem az a nőtípus, akit feleségnek elképzelsz.
Amíg együtt élsz valakivel, akiről tudod, hogy nem akarsz vele együtt maradni - lendüljünk itt át a kapcsolat hitelességének boncolgatásán, meg egyáltalán egy csomó magasröptű etikai izélésen -, addig egy csomó időd és energiád elfogy, amit arra is fordíthatnál, hogy hosszú távú jelöltet keresel, aki "az a nőtípus".
Tartóssá tenni egy eleve ideiglenesnek szánt helyzetet - "én ajánlottam, hogy költözzön hozzám" - steril önsorsrontás.
Férfiak hagyján, de egy nőnek elég kemény tud lenni, amikor 35 évesen az épp aktuális szakítás után néz körbe bociszemekkel, mögötte három darab 3-4 éves együttélés, és egyikből se lett esküvő, kisgyerek. De 35 évesen már nem 24, az esélyei is mások, az idő is sürgeti, és persze a mai világ a hibás. Aha. Egyetértek a posztoló hölgyismerősével, aki azonnal elköltözött. Hasonló szituációban az egyetlen nyertes verzió.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 13:59:34

@Commodus: Nem, nem. Ennek teljesen logikus okai vannak. A nok elcipelik a pasikat orvoshoz es tobb odafigyelest kapnak, tovabb elnek. Nok eseten passz... ferfiakra nem tul hizelgo elkepzeleseim vannak. :x

dex.ion 2010.09.08. 13:59:49

@Commodus: aha, értem. az én jelenleg misszióban levő ismerőseim nem élnek kapcsolatban.

Kósza 2010.09.08. 14:00:38

@Kata1987: most nehogy már nekiálljunk méregetni, kié mekkora! :)

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 14:00:59

@dex.ion: Nem egeszen, en leirtam, hogy miert vagyok hazassagparti, es nem csak azert, hogy 'miert ne legyunk elettarsak?'. Szvsz. De szoljon, akinek ez nem ment at. :D

kisvi 2010.09.08. 14:02:03

@Frigyesur:

Az alap az hogy nem vagy házas.
Itt jön a kérdés, hoyg miért házasodj meg. Neked nem jön ez a kérdés? Alap hogy a párodhoz hozzámész? Mikor? Mi az a pont amikor tudod hogy hozzámész? 20 évesen miért nem házasodtál meg?
Ez az oka a kérdésnek, hoyg minek hézasodjunk meg.

Máshonann nézve.

Műshonnan nézve, van valaki akit szeretek, jól megvagyunk, együtt töltjük minden időnket. És faszán elvagyunk évekig.
Aztán egyszercsak fogjuk magunkat ráköltünk baromi sok pénzt arra hogy a rokonságot elhívjuk egy buliba, egyszer tuti veszekedünk egy nagyot, amíg kitaláljuk hogy milyne legyen a buli, nagyon elfáradunk és utána élünk mint korábban. Szükség volt erre a nagy bulira amire jó sok pénzt költöttünk és még beszekedtünk is miatta és utána ugyanúhgy áélünk mint a buli előtt?

Rebelde 2010.09.08. 14:03:05

@Frigyesur:

ugyan frici, sok mindent megéltek már, jó ideje együtt vannak, szerintem nem komolytalan az álláspontja... értetlenkecc itt:))

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.09.08. 14:03:28

@Commodus: már bocs, de ez nem fedi a valóságot. normális munkahelyen a munkád számít, amit elvégzel. és mennyire vagy terhelhető.

Commodus 2010.09.08. 14:04:41

@kisvi: Miért baj az, ha anyagilag is megéri mindkettőnek? Ez egy sok-minden-egyben. A házasság egyben anyagi érdekközösség is, mivel gyereket is neveltek, ezt nem lehet kikerülni.
A külföld részt azért említettem, mert látok jó példákat.

@Frigyesur: A férfi nyúzva jó, a nő meg...húzva! :)))

Commodus 2010.09.08. 14:07:19

@Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono): pedig nem egy ilyen munkahelyet tudok. Az enyém is ezek között van. Félreértés ne essék: nem azt veszik előre, aki házas, de nem dolgozik semmit. Hanem, ha két kb. egyforma teljesítményről van szó, akkor egy picit nyom a latba a házasság, gyerek része. Elsősorban férfiaknál.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 14:08:06

@kisvi: Istenem, ezt mar leirtam, hogy miert. De komolyan. 12:20, 12:34, 12:40, 12:45. Ez mind arrol szol.

Te csak annyit irtal, hogy minek a hazassag. Te is tudod, hogy ez az egesz nemcsak a bulirol szol, plane, hogy nem kotelezo. Te komolyan azert nem hazasodsz, amikor ez nem tartozik hozza? Ez az erv hazassag ellen, hogy "draga buli a rokonokkal"? :(

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.09.08. 14:08:37

@Frigyesur:

A nők tovább élnek mint a férfiak átlagban, a házas férfiak meg tovább élnek a nőtlen férfiaknál. Ámde! Jobban várják a halált! :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.08. 14:09:10

"nem az a nőtípus, akit feleségnek képzelek."

Nyilván a barát egy olyan nőtipussal szeret együttélni, akit kurvának képzel.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 14:10:58

@Rebelde: En nem 10 eves kapcsolatokrol beszelek. Csaladrol. Tobbek kozt.

Nekem az komolytalan, hogy 'miert ne?', illetve most mar az, hogy 'draga egy buli'. Ez ott megy el, hogy befessem-e a hajam szokere. :S

Szöszi 28 2010.09.08. 14:11:48

@Kósza: Jóóól van, biztos, hogy a tiéd nagyobb:D

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 14:13:04

@Kedves Nard: Tovabb elnek, de a hazasok nem. :) Akkor miert hazasodsz? :P

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 14:14:22

Felreertes ne essek, senkit nem akarok rabeszelni a hazassagra, nekem8, hogy ki mit csinal. De valamilyen logikus ervet szivesen vennek. A papir dolog nem volt az.

tarquin - védőháló nélkül 2010.09.08. 14:15:06

@Commodus: épp kezdtem írni, hogy kisgyerekes anyaként épp hátrány ez azonos teljesítmény esetén is - el kell menni érte az oviba, beteg, csak ő tud vele otthon maradni stb. - de ez az "elsősorban" azért árnyalt az előbb elhangzottakon.:-)

kisvi 2010.09.08. 14:17:21

@Frigyesur:
nekem nem jelent semmit a házasság :)
csak egy fölösleges macerát, amire sokat kell költeni és csak idegeskedéssel jár (lagzi).

Amiket meg a házasság mellettmint érv írtál nekem 0-értékkel bírnak, nem tudom mint a házasság melletti érvet elfogadni :) Ettőlmég másnak lehet hogy fontos.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 14:20:23

@kisvi: Marmint 0 erteku az pl, hogy a gyereknek jobb? Ertem... Hat fura vagy. :x

A lagzi nem kotelezo, mirol beszelunk? Ez lenne az erv az elettarsi viszony mellett, de most komolyan?

Commodus 2010.09.08. 14:21:42

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: Azért nem írtam, hogy a nőknél ez nem igaz, mert nagyobb gyerekekért már nem kell az iskolába menni, nincs annyi ilyen jellegű nyűg, mint az elején. Kisgyerekkel még más a helyzet, állandóan beteg, stb, az más. Jaj, most nézem, hogy te is ezt írtad :D

kvadrillio 2010.09.08. 14:23:00

ahha....szaaal te egy olyan csávó vagy, akitől sorozatban lépnek le a nők !
Most már csak az tűnik fel, hogy egyáltalán miért maradnak veled 1 napig is ?
sztem, a legelején meg kéne mondanod nekik, hogy csak szex lehet, más nem ! :)
...na meg a mosás, főzés, talarítás az még belefér....:D

Kósza 2010.09.08. 14:24:03

@Frigyesur: A zemberek szeretik végigjárni a karriervonalakat, és a párkapcsolat karriervonala a házassággal teljesedik be. Amíg van egy (konvencionális) fokozat, amit még nem lépett meg a pár, addig bennük van a következő lépcsőfok meglépésének az igénye. Udvarlás, együttjárás, együttélés, eljegyzés, házasság,... Nagyon sok esetben ez vezet a házassághoz, a hirtelen érkezett gyereket leszámítva szinte mindegyik. Szerintem.

Commodus 2010.09.08. 14:24:38

@kisvi: Elég sok apróbb dolgot leírtunk, amik összeadódva lényegesen megkönnyítik az életet. Ha ez neked 0...:)

A lagzi meg nem kötelező. Meg kell beszélni és kész. Nem értelek!

Commodus 2010.09.08. 14:25:38

@Frigyesur: Nagyon egy húron pendülünk :D Velünk van a Zerő! :)

kisvi 2010.09.08. 14:25:46

@Frigyesur:
nem jobb a gyereknek, miért lenne jobb?
A gyerek honnan tudná hoyg te házas vagy e? És hol érdekli ezt őt egészen kiskorában?

Ja hogy azt mondod neki, hoyg mi nem vagyunk házasok apáddal, ezzel te alacsonyabb rendű vagy mint Pistika, akinek a szülei házasok?
Érdekes, én pl sosem láttam a szüleim házasságlevelét, honnan tudom, hoyg valóban házasok-e?

Ez az egész azon múlik, hogy adod ezt elő, vagy egyáltalán szükséges-e ezt előadni.
Ha azt gondolod, hogy ez valóban számít, akkor arra is készülj fel, hogy az még jobban számítani fog, hogy neki nem olyan barbija/távirányítású autója van mint a többieknek, és ettől ő rosszabb és hasonlók.

phaszfej 2010.09.08. 14:26:14

Na, mi van buzik? Ma is mindenki okos? A faszszopó kurva ribanc anyátokat basznátok seggbe!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.08. 14:26:38

@kisvi:
Aki szégyelli az élettársát, az nem veszi el.

kisvi 2010.09.08. 14:27:36

@Commodus:
ezekre írtam is, hogy az én életemben ezek nem jelentenek semmit, mert nem állnak fent és vlsz nem is fognak az elkövetkező években.
Nem tudsz olyat mondani, ami annyi pluszt jelenteni amennyi negatívumot a többi dolog amivel nekem a házasság jelenleg jár :)

dex.ion 2010.09.08. 14:29:07

@Frigyesur: miért is jobb a gyereknek? attól nekem még apu, meg anyu. sztem a gyerek szempontjából sokkal fontosabb a szerető családi légkör, mint az, h a szülei az állam/egyház előtt egynek számítanak-e.

Commodus 2010.09.08. 14:30:04

@simonmondja.: :))) Vagy nem szereti annyira...bár a kettőben van némi kapcsolat. :)

Rebelde 2010.09.08. 14:30:05

@Frigyesur:

a gyekeknek az a jó, ha a szülei jól kijönnek egymással, és ehhez nem kell feltétlenül házasnak lenni

Kytia 2010.09.08. 14:31:08

Gyerekek, ugat a házitrollunk (phaszfej). Valaki vigye már le sétálni.:))

dex.ion 2010.09.08. 14:31:12

@dex.ion: nekem=neki, természetesen.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 14:31:33

@kisvi: Nem tudom, amiota az eszem tudom, tisztaban vagyok vele, hogy a szuleim osszehazosodtak. A tortenelem soran sokaig zabigyereknek belyegeztek a hazassagon kivul szuletett gyerekeket. Most sem jar automatikusan apasag elismeresevel. Ezek mind apro es lenyegtelen momentumok?

Jesszus, te most komolyan kerdezted a kozepso bekezdest??? :D Bocsi, nem gunyolodasbol, de azt hiszem ez altalaban el lehet hinni becsuletszora. Oke, hogy te azt mondod, hogy a pasid a ferjed, de masok oszintek. Tudom, hogy csak azert, mert kenyelmesebb, de attol meg ha nem is hazugsag, fullentes.

Az utolso bekezdes meg tenyleg komolytalan. Erre nm is valaszolok, ne is haragudj. Egyszeruen nonszensz, hogy kovetelezobb az a kisgyerek, aki hagyomanyos csaladmodellben nevelkedik.

Szöszi 28 2010.09.08. 14:33:24

@Frigyesur: Nekem 8 éves koromban elváltak a szüleim, mégse jutott soha eszembe, hogy kevesebb vagyok azért, mert anya egyedül nevelt fel és nem mondhattam el magamról, hogy apám nem anyám férje. Ez egészen addig, amíg most először felhoztad meg sem fordult a fejemben. Mindegy, lehet, hogy érdekesen gondolkozom:)

Kósza 2010.09.08. 14:34:16

@kisvi: okosan tolod kislány :) Te az a fajta csaj vagy, aki úgy akar férjhez menni, hogy kéreti magát! Diplomatikus :)

Commodus 2010.09.08. 14:34:27

@dex.ion: mert meg vannak bélyegezve a házasságon kívüli gyerekek. Ez pont olyan a gyakorlatban, amikor valakit folyton csúfolnak a suliban. Bizony sok problémát okoz, anyukám tanítónő, van egy-két ilyen gyerek már, akit folyton szekálnak. Ne mondd, hogy ez marha jó a gyereknek.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 14:34:40

@Kósza: Ez amugy ertheto lenne, bar nem vagyok biztos benne, hogy tenyleg ez szol a hazassag mellett. Szamomra dontes, elkotelezodes egy olyan ember mellett, akivel az egesz eletem le akarom elni. Nem egy kovetkezo lepcsofok, hanem maga a dontes.

@Commodus: :D

kóristalány 2010.09.08. 14:35:10

@kisvi: Lehet, hogy a te gyereked nem tudja, hogy házasok vagytok-e, de biztos lehetsz benne, hogy már az óvodában fel fogja világosítani, egy jól értesült szülő jól értesült csemetéje.
"Mamiiii, a Juci azt mondja, hogy az anyukája szerint én zabigyerek vagyok. Mi az a zabigyerek, mamiii?"
Kell ez neked?

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 14:36:54

@Kedves Nard: :D Miert? :))

Nalunk a nok halnak korabban, mondtam is Kittynek, hogy boldog ozvegyseg var ra. :D

@dex.ion: Ez a ketto kizarja egymast esetleg?

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 14:37:56

@Rebelde: Ugyanazt tudnam irni, mint dexnek.

@Kata1987: Mondta barki, hogy kevesebb vagy? Nem ertelek. Nem valasrol beszeltem, azt hittem nyilvanvalo, hogy azt mar szukseges rossznak tartom adott esetben.

kóristalány 2010.09.08. 14:38:08

Látom többekkel egy véleményen vagyunk ebben a kérdésben. :)

kisvi 2010.09.08. 14:38:47

@Frigyesur:

miért lenne követelőzpbb a gyerek, aki hagyományos családban nő fel?
Arra utaltam, hogy ha szerinted a többiek megbélyegzik a gyerekedet, mert nekei a szülei nem házasok, akkor azért is megbélyegezik (a házas szülők gyerekát is), mert más ruhában jár/más játéka van /furcsa az anyukája, mert ez nevelésen múlik, hogy a gyereked hoyg tudja a többiek kérdéseit, érdeklődését, támadását fogadni és feldolgozni.
Vagyis nekem nem érv a házasság mellett, hogy a gyerekkel mi lesz az óvodában.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.08. 14:39:00

@dex.ion:
Hogyan nyújtana szerető családi légkört valaki kábé húsz évre (ennyi egy gyereknevelés), ha még egy kábé húsz órás kínlódást sem vállal el (ennyi egy esküvő).

Kósza 2010.09.08. 14:40:23

@Frigyesur: az elköteleződés már megtörtént az együttélés megkezdésével, már amennyiben az egy valós döntés, egy megbeszélt, és örömteli döntés eredménye volt. Innetől kezdve a többi, az eljegyzés, a házasság már csak apró részletkérdés, jön automatikusan a közös lakásvétellel, a gyerekkel,...

dex.ion 2010.09.08. 14:41:22

@Frigyesur: nem zárja ki. jó családi légkör lehet házasságban, és együttélésben is. csak ezért megházasodni nem érdemes.

kisvi 2010.09.08. 14:41:24

@Kósza:
most sem a jelentkezőben van a hiány, csak egyelőre tényleg csak macera lenne a házasság nekem. Majd ha gyereket szeretnénk, akkor elgondolom, hogy van-e értelme és mikor. Az is lehet hogy majd suttyonban amikor gyerek 4 éves lesz :)
Vagy ha bejön valami jó kis családi hitel és akkor megvan az érdek :D

Rebelde 2010.09.08. 14:41:48

@Commodus:

nem gyerekkel és a szüleivel van a baj, akik nem házasodtak össze, hanem azokkal a kretén emberekkel, akik a zabigyerekezik azokat, akiknek nem házasok a szülei, azért még külön seggberúgás jár, hogy otthon ezzel tömi a gyereke fejét ahelyett, hogy leülne vele olvasni

nem értem mit kell ezen magyarázni?

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 14:43:20

@kisvi: Oke, felreertettelek, pardon.

Szerinted egyforma szintu, hogy egy Barbie 2.5os verzioja van, vagy csak Barbie 2.4es azzal, hogy milyen a szulok kozti viszony?

dex.ion 2010.09.08. 14:43:58

@simonmondja.: ugyanmár...nincs összefüggés a kettő közt. attól még, h vki felesleges bohóckodásnak tartja az esküvőt, nem feltétlenül jelenti azt, h nem lesz képes a párja és a gyereke mellett maradni. (ha így lenne, papírral se lenne képes.)

Szöszi 28 2010.09.08. 14:44:41

@Frigyesur: Most mindegy, a lényeg az volt, hogy az a gyerek, akinek a szülei NEM házasok. A féltesóm szuperül felnőtt úgy, hogy apa nem vettel el az anyját. És soha senki nem csúfolta ezért. Ha meg is tette volna, az nem a szülőket minősítette volna, hanem azt, aki ilyesmivel csúfolódik.

Commodus 2010.09.08. 14:44:41

@dex.ion: pont ezért írtam, hogy anyukám is lát nem egy ilyet. Hahó! :)

@Rebelde: Félreértés ne essék újfent: nem én fogom szidni ezeket a gyerekeket, sem az én gyerekem. De attól még van ilyen.

tarquin - védőháló nélkül 2010.09.08. 14:45:22

@kisvi: anyunak jobb a házasság, a férjet nem kell perelni, hogy igenis tőled van a gyerek, nem kell azon görcsölni, hogy elvállalja-e, nevére veszi-e, épp férjnek kell bizonyítani, ha arra gyanakszik, hogy nem ő az apa - márpedig ha anyunak jobb, gyereknek is jobb.:-)

kvadrillio 2010.09.08. 14:45:28

@phaszfej: egy fenét okos itt mindenki !
Itt egyedül te vagy okos !
De milyen okos !
Nagyon o kos !!! :O)

Kósza 2010.09.08. 14:45:57

@kisvi: most borítékolom neked, hogy még mielőtt gyereked születne, számolgatni fogod a meghívottakat. Most még a szertartás ellen tiltakozol, aztán majd abban próbálod kiélni egyéniségedet, hogy csak szűk családi körben,... és a legvégén boldogan veszel fel egy rövid uszályos fehér ruhát, mert azért a fátyolvivő nyoszolyólányokat sikerül lealkudnod! :)

dex.ion 2010.09.08. 14:45:59

@Commodus: hú nekem meg az apukám az ellenkezőjét...ne már:)

kisvi 2010.09.08. 14:46:19

@kóristalány:
Honnan tudná Juci anyukája, hogy a párommal, akivel amúgy irigylésreméltó módon együtt élünk nem vagyunk házasok? És eleve nem ugyanarról beszélünk, mert lehet hogy zabigyereknek rossz lenni, de az teljesen más fogalom és ezért általában a családon belül is negatív érzések kapcsolódnak hozzá (rokonok felől), így a gyerek azért tanulja meg hogy ez rossz, mert érzi. Ha az együttélésben nicsn smemi nagatívun, a gyerek sem fog ahhz azt kötni, így a társaival szemben sem lesz ilyen érzése.
És mi a helyzet az elvált szülők gyerekével ha már itt tartunk, neki is rossz lesz az oviban?

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 14:47:15

@Kósza: Ilyen alapon az is elkotelezodes, hogy kapcsolatot kezdek valakivel, megsem valallnek kapasbol gyereket.

@dex.ion: Nem is ez volt az erv a hazassag mellett. Hanem egy kisgyereknek mas. Sot, bevallom, nekem most felnott koromban is. Most mar eleg nagy vagyok, hogy negativ velemenyekkel is megbirkozzam. De 4 eves koromban nem ertekeltem volna, ha a szuleim 'felvilagosultsaga' miatt 'kell magyarazkodnom'.

Ez kicsit olyan, mint az egyedi nev. Lehetsz Napsugarka, mert anyad hippi, de 14 eves korodig annyira nem fogod ertekelni.

tarquin - védőháló nélkül 2010.09.08. 14:48:45

@Kytia: de rosszul tűri a pórázt, és még rátámad a kedves zacskómellű nőkre.:-)

dex.ion 2010.09.08. 14:48:46

@Frigyesur: 4 évesen nem hiszem h bárkinek is magyarázkodnod kéne:) talán még azt sem tudnád, h apu és anyu nem házasok. jó eséllyel még a házasság fogalmáról se lennének ismereteid.
:)

kisvi 2010.09.08. 14:49:18

@Frigyesur:
szeirntem a gyerekek felől nézve egyszinten van a kettő, hoyg milyen a szülők közötti hivatalos állapot és hoyg mit gondolnak a többiek arról, hogy nem szép a babája a gyereknek. Mindkettő tud nagy törést okozni, de lehet mindkettőt simán venni. Kérdezz meg erről egy kisgyerekest, hogy mennyire számít a többi gyerek véleménye bizonyos dolgoban és milye dolgok miatt tudnak másokat kirekeszteni (meg fogsz lepődni ezek szerint).

kisvi 2010.09.08. 14:51:33

@Kósza:
óh, az esküvői ruhát most is boldogan veszem fel (vagyis olyansmi jellegű ruhákat :), de ha arra gondolok, hogy abból a pénzből 3 hetet Balin töltök, akkor nem kérdés hogy melyiket választom :D

Nem valószínű, hogy a gyerek születése előtt megházasodok, utána valószínűbb.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 14:52:38

@Kata1987: Mar megint leragadsz a sajat eleted peldai mellett. En sem gunyolnek ki senkit ezert, jesszusom, minek neztek ti minket. Leirom, hogy miert jobb. Es igen, legjobb, ha egy jo hazassagban szuletik a gyerek, de megint mas azt mondani, hogy aaa van valahol egy apam, aki az anyam hapsija volt, mint azt, hogy a volt ferje.

Kósza 2010.09.08. 14:52:49

@Frigyesur: ne már, hogy nem értesz! Normális életkorrol (28+), és megfontolt, örömteli összeköltözésről beszélek. Azután már elég szépen csorognak az események, amennyiben béke van a felek között.

Commodus 2010.09.08. 14:53:01

@dex.ion: csak nem...csúfolják a házas szülők gyerekeit? :))

dex.ion 2010.09.08. 14:53:34

egyébként félreértés ne essék, bár úgy tűnhet, de én nem vagyok a házasság ellen. de mellette se. én egyelőre azt a szintet próbálom elérni, h legyen egy nő, aki elvisel engem, már ez is a mission impossible kategória.
:)

samudenis 2010.09.08. 14:53:49

a párommal együtt élünk, van egy gyerekünk, és eszünkben sincs összeházasodni. Beszéltünk az esküvőről, kaptam gyűrűt is, de valahogy mindig előbbrevaló volt egy jó kis nyaralás vagy gyerekholmi, bútor stb. mint egy darab papír miatt rendezett buli. Nem tudom, mit hoz majd a jövő, maradunk e egy pár vagy szétválnak útjaink, szeretjük egymást és a gyerkőcöt, nagyon jól megvagyunk. Lehet, hogy örökre így maradunk, erre minden esély megvan, ugyan annyi, mint azoknak, akik összeházasodnak. Én ezt fogom elmondani a gyerekemnek, és azt hiszem, hogy mellettünk ő sosem fogja "zabinak" érezni magát.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 14:54:37

@dex.ion: Engem neztek hulyenek a szuleim. :D

@kisvi: Ilyen alapon akkor szinte minden kisgyerek elete egy lelkitores, mert eleg kevesse az ultragazdag szulo...

Commodus 2010.09.08. 14:54:57

@simonmondja.: Ebben is nagy igazság van, ha nem is teljes a párhuzam a két dolog között :) A tűrőképesség itt a lényeg.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 14:55:17

@Kósza: Ja jo, igy persze. Csak ugy tunt, mintha kvazi kenyszer lenne, hogy a kovetkezo lepcsofokot is meg kene lepni. Szamomra nincs ilyen felhangja.

dex.ion 2010.09.08. 14:55:33

@Frigyesur: na jó de te zseni vagy. most egy átlagos családról beszélünk.
:)

kóristalány 2010.09.08. 14:55:52

@kisvi: Pletyka mindenütt van, és 'jóindulatú' emberek szintén. A gyerek meg mindent hall, és sok mindent nem ért.
Tőlem is megkérdezte a gyerek, mit jelent az, hogy én elváltam az apukájától, mert xy ezt mondta neki az oviban. Elárulom, nem én terjesztem....

kisvi 2010.09.08. 14:56:04

@samudenis:
én is pont így képzelem :)

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 14:56:34

@dex.ion: Nem mondtam, hogy zseni. :P A sajat szintemen voltam tisztaban a dolgokkal. Meg kicsit koraven. :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.08. 14:57:25

@dex.ion:
Sok nehézség adódik a gyereknevelésben, amit lehet felesleges bohóckodásnak tartani és passzolni.

És Te már az elsőnél feladtad.

Kósza 2010.09.08. 14:58:13

@Frigyesur: épp ez az, hogy olyan kényszer, amit nem érzel annak, sőt, magad kívánod meglépni. De valahol mégis egy kényszerfolyamat része.

Martian (törölt) 2010.09.08. 14:59:18

@Piszok Alfréd: Igen, társra lehet igénye, de nem kell mindenáron, nem fogja kaparni érte a falat.

kisvi 2010.09.08. 15:00:42

@Frigyesur:
na, lassan kezded érteni, hogy mit mondok.
Nevelésen múlik, mit hogy fog megélni a gyereked. Ha neked frusztrációt okoz, hogy nem tudod megvenni neki a legújabb játékot, akkor a gyerek is úgy fogja megélni ha ezt szóba hozzák a társai. Házasság-elvált szülő kérdés ugyanez a helyzet. Ha neked ez nem zavaró és ezt a gyerek felé is így kommunikálod, akkor neki semmi negatívummal nem fog járni, ellebnen ha ez téged zavar, akkor ő is rosszl fogja ezt megélni, és elég egy pár a szülők felől elkapott mondat ehhez (anyu siránkozik otthon apunak, hogy "miért nem veszel még midnig el, mint minden férfi a nőt" stb.)

@kóristalány:
válsz ugyanaz, mint fent.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 15:01:24

@Kósza: Szerintem ma mar nem kenyszer azert... Kicsit a beavatasi szertartasokhoz tudnam hasonlitani, vagy ritualekhoz. Karacsonyt unnepelni sem kenyszer, megsem jut eszebe senkinek, hogy 'na en most hiperfuggetlenul fellazodok a karacsony ellen, nem tartom, mert csak penzkidobas'. Vajh miert.

Kósza 2010.09.08. 15:01:34

@kisvi: nyugi, majd jönnek a szülők, a rokonok, a barátnők, akik lebeszélnek Baliról! :)

kisvi 2010.09.08. 15:02:50

@Kósza:
nem szólnak bele a szülők, rokonok, barátok, és párszor már elutaztuk az esküvőnk árát, és a legújabb szerint Las Vegasban gondoltam tartani az esküvőt (online lehetne nézni :) majd egyszer :)

Kósza 2010.09.08. 15:03:11

@Frigyesur: konvenció ez is, az is

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 15:04:03

@kisvi: Mindig is ertettem. Bocs, de nem olyan bonyolult, hogy feltetelezd, hogy barki nem erti. Hidd el, itt mindenki erti.

Ez nem arra volt valasz, amit irtam. Igazabol semmi koze a gyerekneveles temanak ahhoz, hogy mikent fogja fel a gyerek. Nem arrol beszeltem, hogy mennyiben mas hazassagon vagy elettarsi kapcsolaton belul gyereket nevelni, hanem a gyerek szamara mifele suggalatot, alapot ad.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 15:04:49

@Kósza: Akkor? :D Csak azert, mert a karacsony kisebb felelosseg? :P

dex.ion 2010.09.08. 15:05:40

@simonmondja.: ne légy már ilyen merev:) házasság nem = "most már lehet gyerekünk"-el. ez a 21. század.

Piszok Alfréd 2010.09.08. 15:05:42

@kisvi: pedig az apasági és egyéb gondok miatt célszerűbb előtte.

Commodus 2010.09.08. 15:06:11

@kisvi: Szóval az a típus vagy, aki járja a világot inkább? Ez esetben, mindent értek. :) Sosem fogsz megházasodni.

kisvi 2010.09.08. 15:06:30

@Frigyesur:
ha érted akkor azt is tudod hoyg erre mit fogok irni:
A gyerek számára olyan sugallatot ad, amit te érzel a dologgal kapcsaoltban :)

kisvi 2010.09.08. 15:07:25

@Commodus:
közösen járjuk a világot :)
és majd ha gyerekeink lesznek akkor a gyerekeinkkel együtt járjuk a világot :)

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 15:07:29

@kisvi: Nem. Ez akkor lenne, ha en lennek az egyetlen rahato sugallat. Naivitas meg a feltetelezes is. ;)

dex.ion 2010.09.08. 15:07:41

@Frigyesur: ööö, hát nálunk elég régóta ez a szokás, pedig nem vagyunk jehovisták.

Martian (törölt) 2010.09.08. 15:07:45

@Commodus: "Ugyanis szüksége van egy férfinak a biztos érzelmi háttérre."

Ebben van némi naivitás is, mert ha a nő ráun arra, hogy a férfi jelenléte helyett csak presztizs-igéretek pótléka jön, előfordul hogy lelép. És akkor az érzelmi biztonság nem nullázódik, hanem minuszba csap át. Harctéren mindez fokozottan veszélyes.

Avenarius 2010.09.08. 15:08:47

szívesen elolvasnám pár év múlva, hogy a levélíró végül is megházasodott-e. a tippem az, hogy nem.

Jerky_Master 2010.09.08. 15:09:13

helyes. ha ilyen ribanc, akkor csomagoljon csak. majd valami papucs elveszi feleségül.

phaszfej 2010.09.08. 15:09:53

Amelyik nő lefexik velem mielőtt elvenném feleségül, az kurva. Baszni jó, többre nem. Persze, jó fej meg minden, jókat röhögünk, de ha könnyen adja magát, akkor vagy önértékeléses vagy faszimádó.

kisvi 2010.09.08. 15:10:34

@Frigyesur:
márpedig a legerősebb sugallat a szülők, és remélem ezzel nem mondok újat...
A gyerekek a szüleik személyiségét, problémáját, és a szülők kapcsolatát tükrözik vissza.
Bármilyen probléma a gyereknél a családon belüli problémára utal, nem arra, hoyg rossz a gyerek vagy mert ezt örökölte. Ha egy problémát nem tud feldolgozni az is a szülők problémájára utal.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 15:12:19

@dex.ion: Pedig a karacsony a legklasszabb unnep a szuletesnapom utan. A husvet tenyleg gaz.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 15:13:14

@kisvi: Ennel arnyaltabb a kep. Onnatol kezdve, hogy mas gyerekek tarsasagaba kerl, ohatatlanul hatnak ra. Egy bizonyos kor utan meg. Nem lehet mindent a szuleinkre fogni.

kóristalány 2010.09.08. 15:15:17

@kisvi: A gyerekem fél éves volt a váláskor, neki már ez volt a természetes, hogy apu nem velünk lakik. Mostanáig nem is érdekelte, de azóta a beszólás óta kérdezősködik, mert nem érti. Azt nem mondhatom, hogy lelki törést okozott volna neki, de szívesen megkíméltem volna ettől a kéretlen felvilágosítástól.
Gyakorlatilag mindegy, milyen stabil érzelmi hátteret nyújtasz a gyereknek, ilyesmivel akkor is szembesülni fog, még ha (szerencsés esetben) nem is fogja érdekelni.
Persze a kis gonoszok ott az oviban bárkinek a gyenge pontját megtalálják, bármiben is különbözzön az átlagtól. :)

Rebca 2010.09.08. 15:15:20

@Commodus: "Végül te is ideírtál...akkor most ebből mi is következik? :)))"

Ebből az következik, hogy szövegértés egyes.

Aki sztorikat ír ide az logikusan általában posztoló, nem kommentelő.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 15:17:20

@kóristalány: A gyerekek 10 eves koruk alatt kis huliganok, en mindig is mondtam. :D

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.08. 15:17:22

@dex.ion:
Lazagyerekeknek nem való a család.
A gyerekre vigyázni kell és fűteni rá, meg etetni, esetleg még egy-két dolgot megtanítani neki, ami mind macerás.
És közbejöhet pár horrorhelyzet is.
Sok kis szurtos utcagyereket lehet lazán is, persze...

dex.ion 2010.09.08. 15:17:28

@Frigyesur: örülök:) nekünk nem. el tudod fogadni?
:)

kisvi 2010.09.08. 15:17:30

@Frigyesur:
de milyenkorról is beszélünk?
kisgyerekről van szó, nem? Ott igenis a szülő a legfontosabb. Később már nem, de ott meg az számít, hogy milyen alapokat rakott le a szülő korábban, mert onnan építkezik tovább.

dex.ion 2010.09.08. 15:18:52

@simonmondja.: ezzel talán azt szeretnéd kifejezni, h az állam/egyház állja a szenet télre, meg a tankönyveket, és elhárítja a horrorhelyzeteket? csak mert nem így van. ezeket házasságlevél nélkül is állni kell.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 15:19:47

@dex.ion: Persze. Mondtam en, hogy nem tudom elfogadni? :S Akar a hazassag hianyat? Egyszeruen hulyesegnek tartom, de ez mar maganvelemeny.

@kisvi: Nem az a kerdes, hogy mi a legfontosabb, hanem milyen egyeb hatasok erik ezzel parhuzamosan. Es az oviban erik. Kesobb meg plane.

kisvi 2010.09.08. 15:21:27

@kóristalány:
de ha neki ez nem jelentett problémát, akkor miért akartad volna ettől megkímélni?
Csak ő az egyedüli gyerek, akinek elváltak a szülei? És most van másik férfi akivel együtt élsz, vagyis van a családban másik férfi? Csak mert ha nicsn, akkor érthető, hogy ő miért kérdeződködik és furcsálja a dolgot.

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 15:22:29

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): ez szitufüggő. eleinte itt is, ott is.
aztán pl. a pasi költözik hozzám (és együtt boldogítjuk a szomszédokat:))

de természetesen ha akkora a ceji, akkor beszélgethetünk odaköltözésről is, bár tuti ő jár rosszul.

ő csak áthoz pár ruhát, egy fogkefét, és egy laptopot, meg tán két kézisúlyzót, én meg viszem az összes piperémet (ilyen krém, olyan testápoló stb), két szekrényre való ruhát, 10 pár cipőt, a legjobb könyveimet, a fotóimat, a szobanövényeimet, 20 táskát, meg a laptopot,meg egy csomó bizsut, pár üveg parfümöt....és elárasztom a lakását.

ki jár jobban?:)

dex.ion 2010.09.08. 15:22:33

@Frigyesur: az összes többi nem magánvélemény volt? csak mert kinyilatkoztatásnak kicsit erős lett volna:)

Commodus 2010.09.08. 15:22:43

@Rebca: Tényleg igazad van, visszaolvastalak. Én értettelek félre, elnézést! :)

phaszfej 2010.09.08. 15:25:05

Bazmegkurvaisten! Szinte minden blogban azt írják ki nekem,amikor belépek, hogy "Jelenleg ebben a blogban nem kommentezhetsz". Hát, bazmeg, isten, mivel szolgáltam én rá erre?

Commodus 2010.09.08. 15:25:20

@kisvi: Így rendben van, mindketten ezt az életformát szeretitek. Innentől már nagyon ismerős a karakter :)

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 15:25:21

@dex.ion: Kotekszel? A maganvelemenyt termeszetesen ugy ertettem, hogy ilyesmirol nem nyitok vitat, mert 'izles kerdese'. Van egy masik resze, ami bar szinten az en velemenyem, megis ervek szintjen kepezheti vita targyat.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.08. 15:25:28

@dex.ion:
Nem kell állni mindenképp.
Mint ahogy az esküvőt sem.
És a gyereket sem.
Minden nehéz helyzet elől meglóghatsz.

kóristalány 2010.09.08. 15:27:32

@kisvi: Persze hogy érthető, valahol talán jobb is, hogy most rá lettem kényszerítve, hogy elmagyarázzam neki a dolgot, de hát az ember szeretné a gyereket nem kitenni lelki megrázkódtatásoknak. Addig meg nem tudhatom, hogy hogy reagál, amíg ugye meg nem történik.

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 15:27:41

@kóristalány: engem a középsuliban azért néztek ki, mert anyámék együtt voltak. a 30 fős osztályból kb. három embernek a szülei éltek még együtt.

a többieknél már nyú apa, vagy nyú anya volt, vagy egyedülálló, elvált anyuka nevelte őket. számukra elmaradott, és földhözragadt dolog volt, hogy nekem még a szüleim együtt vannak. (igaz, azt nem tudták, hogy szívesen cserélnék velük családi hátteret)
az én szüleim viszont tipikus vidéki, falusi emberek és ott még a mai napig is vannak olyanok, főleg az ő korosztályukban, akiknek szó szerint szégyen a válás. a fiatalabbak már ott is tojnak erre, és egyre több a vadházasság, válás, ilyesmi, de a mai 40-50-60-as vidéki korosztály még a régi elvek mentén él.
meggyőződésem, hogy más környezetben, más háttérrel már ők is réges-rég elváltak volna.

dex.ion 2010.09.08. 15:31:03

@Frigyesur: frigyes annyira azér már ismerhetnél h nanááá h kötexem, főleg veled.

dex.ion 2010.09.08. 15:32:18

@simonmondja.: most vegyem fel a ritmust és menjek át én is demagógba?:)

Kósza 2010.09.08. 15:34:05

@alfonzina: ezért legyen elég nagy háza az embernek! :)

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 15:34:45

@dex.ion: Ja. De mondtam, hogy nem ragaszkodom hozza. En sem izelgetlek mar. :P

dex.ion 2010.09.08. 15:35:14

@Frigyesur: jó. figyejjmá, te mint szakmabeli, tudnál vmit ajánlani, ami gyorsan és biztosan öl?:)

Commodus 2010.09.08. 15:35:23

@dex.ion: Pedig igaza van. Aki nem képes felelősséget vállalni, az nem alkalmas a családra. Régen sokkal, sokkal rosszabb helyzetben is megállták a helyüket a nagyszülők. Mégis fel lettek nevelve a szüleink, meg mi is.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 15:36:15

@dex.ion: Persze. De nem lenne etikus. :P

kisvi 2010.09.08. 15:37:31

@kóristalány:
de ugye abból a helyzetből indultunk ki ahol apa-anya boldog családot alkot a gyerekkel, és mindössze nincs paprja anyának és apának, amiről a gyerek vlsz nem is tud, de amúgy sem sokat szíámt neki.
Vagyis nem igazán van értelme egy elvált, gyerekét egyedül bevelő anyával összehasonlítani, ahol a gyereknek furcsa kérdéseket tesznek fel az oviban a többiek.
Vagy rosszul gondolom?

dex.ion 2010.09.08. 15:38:47

@Commodus: sztem meg semmi olyat nem mondott, amitől igaza lenne. a régen sokkal rosszabb helyzetben is megállták a helyüket meg inkább olyan, h pont azért állták meg a helyüket, mert rosszabb volt a helyzet, nagyobb volt az összetartás.

dex.ion 2010.09.08. 15:40:09

@Frigyesur: akkor privátban javasolj vmit.
:)

Piszok Alfréd 2010.09.08. 15:40:48

@simonmondja.: elhiszed, hogy lehet azt lazán is? Méghozzá úgy, hogy a szülőnek is jó, a gyereknek is.

Commodus 2010.09.08. 15:44:06

Jó kis eszmecsere lett itt :)

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 15:47:21

@Kósza: Így van. Mi nők tehát nem pénzéhesek, hanem praktikusak vagyunk.:)

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 15:52:21

@Kedves Nard: Osszezarni Kiszel Tundivel, hogy megnyiszalja az ereit.

dex.ion 2010.09.08. 15:53:12

@Frigyesur: kíméletes halálra gondoltam...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.08. 15:55:21

@Piszok Alfréd: Hogyne. Sokan csinálják.
El is szaporodnak rendesen.

Frigyesur (törölt) 2010.09.08. 15:55:28

@dex.ion: Megvarni amig a vegelgyengules vegez vele?

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.09.08. 16:00:54

@phaszfej: istennek vajmi kevés köze van ehhez :P :DDD
szerintem csak nem bírták a kritikát, vagy a színes hsz-eid elviselni :D

indapass90210 2010.09.08. 16:01:00

Tényleg van még valaki manapság, aki megnősül?

Búcsúszex volt? Gumit ki vette?

Kósza 2010.09.08. 16:01:28

@alfonzina: a túrót,.. a testünket, és a pénzünket akarjátok mind! :)

dex.ion 2010.09.08. 16:01:57

@Frigyesur: nem akarok addig várni.

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 16:05:49

@Kósza: azért nem mondjad mán, hogy annyira rossz az, mikor a testeteket akarjuk.:) sokatok egyenesen imád a kekszuális játékszerünk lenni. mi meg hát persze, hogy élünk a lehetőséggel.
a pénz. na igen. fontos. de egy bizonyos idő és tapasztalatok után, és 120 feletti ikúval semmiképpen sem elsődleges.
a lényeg, hogy legalább annyi legyen, mint amennyi a nőnek is van. akkor komoly gond hosszú távon nem lehet.:)

dr. gernika 2010.09.08. 16:06:28

@alfonzina: A saját lakást ne is add fel. Ha úgy alakul később, hogy odaköltözöl a pasi lakásába, vagy vesztek közösen nagyobbat, a sajátot, a mostanit inkább albérlőnek add ki. Fix jövedelemforrás és végső mentsvár, ha mégsem jönnek össze a dolgok. :)

Kósza 2010.09.08. 16:07:47

@alfonzina: egyeztessük számlaegyenlegeinket :)

Caddy 2010.09.08. 16:08:00

@alfonzina: aha ez mondjuk egy szociális munkásnak kemény vigasz lehet, hogy ha ugyanannyit keresnek.:D:D:D
A szex részével egyet értek. Nekem csak arra kellenek. :D:D:D

dex.ion 2010.09.08. 16:09:20

@Caddy: jellemző...minden nő így van vele.
:(

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.09.08. 16:10:29

@Kósza:

Ahogy Mária Teréziának mondták a magyar nemesek, "Életünket és vérünket!" azt már elfelejtették lejegyezni, hogy azt is mondták: "De pénzt nem" :D

Caddy 2010.09.08. 16:12:52

@dex.ion: csakhogy én be is vallom, ez a különbség. :D
Te is higgyél el mindent amit az interneten leírva látsz.Ügyesen, okosan. :)

@Drága IV gernika: végső mentsvár ha mégsem úgy jönnek össze a dolgok! :D:D:D ÉLJEN A SZERELEM! :D:D:D

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 16:13:03

@Drága IV gernika: nem is fogom eladni, csak a legvégső esetben.:)

@Kósza: á, lejön az pillanatok alatt anélkül is.:) tudod a rutin, meg az évek.:)

@Caddy: jó, oké, de a szocmunkás csaj szintjéhez pont passzol az a pasi. csak rosszabb ne legyen. ennyi. és a szocmunkásnak is el kell fogadnia, hogy ugyan van esély rá az amcsi filmekben, és néhány tizedszázalékban a való életben is, hogy egy dúsgazdag bankár felesége lesz, de inkább ne reménykedjen.:) tényleg elég annyi, hogy a pasi ne álljon anyagilag rosszabbul, mint a csaj. hosszú távon ugyanis mindenkinek szar lesz egy ilyen szitu.

te fehérmájú!:D

Kósza 2010.09.08. 16:14:02

@Kedves Nard: Te is régóta ide jársz, látod a kommentelő hölgyközönség ideírt véleményét,... még nem gondolkodtál el a többnejűségen?! Amit ma itt olvastam, legalább 5-öt feleségül vennék, olyan szépeket ír! :)

dr. gernika 2010.09.08. 16:14:04

@Kata1987: PErsze-persze, ugyanígy álltam hozzá a te korodban. És nem azt mondtuk, hogy nem lehet véleményed, hanem hogy nekünk is volt, de az évek alatt ez megváltozhat.

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 16:14:05

@Caddy: a lakástémában igaza van Gerninek. egy nő sosem lehet elég óvatos.
(mondjuk egy pasi sem):)

Piszok Alfréd 2010.09.08. 16:17:52

@Kósza: én már az ősidőkben is támogattam az ötletet!

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.09.08. 16:19:05

@Kósza:

Nem. Egy feleség bőven elég. Az, hogy szépeket ír...egy dolog :)

dex.ion 2010.09.08. 16:19:45

@Caddy: bevallják a többiek is, nyugi. a szívem egyiknek se kell.
:(

dr. gernika 2010.09.08. 16:20:07

@alfonzina: Kellett már kiköltöznöm öröknek hitt szerelem lakásából, és elég szar lett volna, ha nincs hova mennem.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.09.08. 16:21:08

@dex.ion:

Én eladom a fekete szervpiacon, add a szíved bazze! :) Lehet tudok belőle venni egy igazi LV táskát a feleségemnek belőle majd :)

indapass90210 2010.09.08. 16:22:58

@Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono): biztos pakolt a csaj, ha már szó volt a házasságról! Bár, vannak akik sosem tanulnak :)

Caddy 2010.09.08. 16:23:00

@alfonzina: értem én, értem. Csak nyilván a 200 bruttóból vagy annyiból se, éljenek meg ketten. Aha. Hogyne! :)
Hagyd a májam van annak annyi baja! :D:D:D
Lakás téma:én ha szerelmes lennék, tuti bedobnám a közösbe a kuckót, egy percig nem gondolkodnék, de akkor olyannak kell lennie annak a pasinak, akiért ezt meg is teszem, mert akkor amíg a halál el nem választ van. Hm?

Rebca 2010.09.08. 16:23:32

@Commodus: Ezesetben kiradírozom az egyest. :D Nó problémó.

De még mindig nemtom hogy minek tanulságozik mindenki, valahogy engem zavar, mert általában csökött emberek tanulságoznak, hülyéktől meg nem szívesen tanulok. :D

dex.ion 2010.09.08. 16:25:03

@tarquin - menő, de nem árulkodós:P: még pár ilyen magvas gondolat, és gyanús vagy egy bestsellerre.
:)

DocBulywood 2010.09.08. 16:25:08

A srác kezdő, nem ismeri a hármas szabályt:

- megbaszni
- kifizetni
- hazazavarni

És nincs vele több gond!

Caddy 2010.09.08. 16:25:10

@dex.ion: vége lesz a paplanpajti időszaknak is, nyugi. Húzz el az országból kicsit,hátha. Nekem egy kedves barátom Szibériát vagy Alaszkát ajánlotta. Jössz velem? :D

Snowmass 2010.09.08. 16:25:24

Tök egyszerű ez: ha házasodni kell, akkor házasodni kell, ha pedig válni kell, akkor válni kell. És slussz.

dex.ion 2010.09.08. 16:25:38

@Caddy: sajnos már foglalt vagyok.
:)

Father Justice (törölt) 2010.09.08. 16:26:35

A szerelem mindent legyőz. A végső mentsvár kivételével. :)

Az meg hagyján, hogy a nő sosem lehet elég óvatos, de egy férfi pluszba még sosem lehet elég bizalmatlan és ravasz sem!

dex.ion 2010.09.08. 16:29:28

@Caddy: már az odafelé úton megőrülnél tőlem.
:)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2010.09.08. 16:31:35

@alfonzina: S honnan tudod, hogy a pasi nem visz ennyit? Vagy aki egy laptopnál és pár ruhadarabnál többet visz, azt kizárod, vagy mi?:))
Egyébként lakása válogatja, egy háromszobás (szoba nagyság>30 nm)lakásban simán elférnek a mindenféle felesleges cuccaid :)

Piszok Alfréd 2010.09.08. 16:32:12

@Snowmass: a régi jó pragmatizmus :)))

dex.ion 2010.09.08. 16:34:04

@Caddy: kedves tőled, de adok még egy kis időt, h alaposan átgondold.
:)

Kósza 2010.09.08. 16:38:56

@Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono): ehhh, látod, ezeknek nem kell a vastag buksza, szövegelésben mindegyik olyan kis igazszerelemben hívő, hogy csak na! :)

Father Justice (törölt) 2010.09.08. 16:40:03

@Caddy: Ha kiadod a lakást albérlőknek, tulajdonképpen azzal is bedobod a közösbe, amennyiben a bérleti díj a közös kasszátokba vándorol folyamatosan. Ha olyan ingatlanod van, aminek az értéke előreláthatóan emelkedni fog, de minimum szinten marad, manapság érdemes megtartani inkább. (Kivéve, ha olyan váratlan és nagy összegű kiadás jelentkezik, amit csak annak eladásával lehet finanszírozni. De ez azért elég ritka eset.)

A másik pedig, hogy TE érezheted ugyan a halál el nem választ fílinget, ha ő kicsit rugalmasabban ("amíg a halál VAGY az unalom el nem választ") gondolkodik. Csak az utóbbit olyan apró betűvel írta, hogy a rózsaszínköd szétoszlása után is keresned kell még egy darabig. :) Na, akkor micsodadolgok sülhetnek ki az elhamarkodott döntésből, úgyhogy én is egyetértek azokkal, akik óvatosságra intenek mindenkit a kérdésben.

Kósza 2010.09.08. 16:41:04

@dex.ion: jóvan, csak puncsolj tovább! :)

dr. gernika 2010.09.08. 16:46:10

@Commodus: Az ő korában pontosan így gondoltam, mert akkor ismertem meg azt, akivel összeköltöztünk. Közös jövőt terveztünk, meg távlatban esküvőt is, de a gyakorlati megvalósításától kimondatlanul mind a ketten fáztunk. Jó pár évig nyúztuk egymást, mire nagy nehezen vége lett, ő pedig megismerte a mostani feleségét. :D
Azért elég durva, hogy annyifélék az emberek, mégis megvannak a tipikus sémák.

dex.ion 2010.09.08. 16:46:30

@Kósza: legközelebb majd nagy betűkkel odaírom azt is, h irónia:)

Kósza 2010.09.08. 16:48:24

@dex.ion: elég a viccgomb ON :)

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 16:50:31

@Caddy: igen, ez az opció simán beleférhet, de csak akkor, ha kölcsönös. vagyis neki is kéró, nekem is kéró és vegyünk egy még nagyobbat közösen pl. az agglomerációban, kis kerttel (amiben el lehet szöszölni-alap), kutyával (alap!:)) és ehhez bedobjuk amink van. mondjuk onnantól már azért oda kell figyelni, hogy ki mit tett oda, mert az ördög sosem alszik.
menthetetlenül óvatos vagyok. evvan.:)

dr. gernika 2010.09.08. 16:55:04

@pocokpocok: :D
Hát ha van gyereked, akkor nem láttam még életed filmjét. :D
A tökéletest inkább finomítsuk arra, hogy a baljós jeleket ne hessegessük el a házasulási pánik miatt, és akkor egyetértek.
Nem lehet mindenki olyan szerencsés, hogy pont 30 körül ismeri meg a tökéletest (mint én). :P

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 16:56:00

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): akinek ekkora lakása van, az nem a magamfajtákra vadászik.:))
annak a dekorszépségű nők kellenek (modellek, celebrityk, pornósból lett dj-k, stbstbstb)
mondjuk nem is kéne. az ilyen magasan pozícionált pasiknál állandóan retteghetnék, hogy mikor nyúlják le tőlem. (fogyózhatnék ezerrel feszt, meg póthaj, meg műköröm, meg szolikondiszilikon..) ráadásul kicsit több sütnivalóm is van (értsd: túl nagy a pofám) egy átlag dekoranyaghoz képest. nem bírna engem egy ilyen pasi hosszú távon elviselni. (de én sem őt)

ahogy apám is mondta: ott lett elbaszva a dolog fiam, hogy eszed is van.:)

természetesen nem zárom ki a pasit több cuccal, csak bizonyos határ felett vámot szedek.:D

lovacska30 2010.09.08. 16:58:20

sajnos ennyi hozzaszólást nem volt idöm vegig olvasni, igy lehet h csak ismétlek vkit.. de Kedves Posztoló, ha lesz egy kis idöd képzeld el, h összejössz egy lánnyal akiért oda vagy, szerelmes leszel és el tudod képzelni h akár vele le is tudnád élni az életed, majd a lány azt mondaná egy bizonyos idö után, (legyen egy-két év), h költözz hozzá, Te oda is költöznél, telik az idö eltelt 1-2 év ismét te ugy éreznéd, h ezzel a lánnyal együtt élni pont olyan amilyennek képzelted és célozgatnál neki rá h akar össze is házasodhatnátok (mar latnad is magad kicsiben- mármint a gyerekeidben) mire a lány közölné h Te amugy sem vagy aza a pasi akihez hozzá menne.. Te hogy éreznéd magad? Eszedbe sem jutna h csak használ es veled szerelteti a polcait a kocsiját és vetet magának szép ruhákat majd ha jön az igazi kidob es mehetsz a fenebe? Nem erezned ugy egy kis gondolkodás után, h akkor mit keresel mellette és költöznél el? Persze lehet h nem pasi fejevel meg soha nem gondolkodtam:)))

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.09.08. 16:59:13

@alfonzina: én jack russel terriert akarok. az olyan vagány kutya :P

kisvi 2010.09.08. 17:00:13

@alfonzina:
ez hülyeség :)
80-100 nm-es lakás nem akkora luxus ám, nem mindegy hogy hol van az a lakás...

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 17:03:43

@Drága IV gernika: persze, tudom én is ezt.

én egyszer fél évig laktam szakítás után az ex lakásában, mert nem találtam olcsó, de lakható albit. büntetett keményen. ráadásul ő közben becsajozott és mikor hétvégén hazautaztam muterékhoz ott izéltek a kéróban. vasárnap este meg itt egy melltartó, a fürdőben ott egy doboz tampon, meg ilyenek. kemény volt. megváltás volt elköltözni.

viszont lehet egy pont a kapcsolatban, amikor tényleg össze kéne rakni, ami van, mert mondjuk jön az x.-ik gyerek és már nem fértek sehol. patthelyzet, de nincs más lehetőség. mondjuk ez már csak akkor, amikor tényleg bevág a gatya.

a saját lakás meg abból a szempontból szar, hogy nagyon könnyen hozzászoksz, hogy egyedül vagy, és beleragadsz a saját rituáléidba. (sokáig fent vagy, bizonyos csatornákat, műsorokat nézel, van egy saját bioritmusod, a fürdő csak a tiéd, csak a te mosatlanod gyűlik a mosogatóban, pár cucc amit mosol, ezért elég hetente egyszer mosni, stb.stb.) ha jön valaki az életedbe, ez mind egyszeriben megváltozik, és ha bizonyos ideig csak te voltál magadnak, bizony marha nehéz ezeket feladni.

dex.ion 2010.09.08. 17:04:09

@alfonzina: hajjaj, de még milyen nehéz.

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 17:09:35

@kisvi: ha panel, akkor valóban nem luxus. kb. annyiba kerül mint egy új építésű garzon (vagy max. másfél szobás) bárhol (kivéve tán a nyóckert)
egyébiránt szerintem Budán marha drága(még a válságban is). pesti oldalon meg max. még lepukkant bérházakban találsz ilyet, de azok sem annyira olcsók.
az új építésűekben meg a penthouse-ok ekkorák, amikről mondanom sem kell talán, hogy szintén marha drágák.

bár állítólag döglődik a piac a válság miatt, de minden más is döglődik, úgyhogy hiába olcsóbbak a lakások, ha szarok a fizetések, és a bankok csak marha szigorú feltételekkel adnak minimál hitelt is.

@Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono):
én akarok egy csivavát. a csivavát méltatlanul fikázza mindenki. nem egy munkakutya, az igaz, de nagyon okos.
a terrierek jó fejek, csak annyira hiperaktívak, hogy szétmenne tőle a fejem. kaparna mint állat, és ha nem lenne valami, amivel lekötheti magát, kicsinálna idegileg.
talán egy tacskó lenne a köztes megoldás. 3 tacsink van az ősöknél, és csak jókat tudok mondani róluk.

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 17:10:18

@alfonzina: arról nem beszélve, hogy utána már csak az ágy 50 %-a a tiéd.:)

Cserépke 2010.09.08. 17:10:22

A poszt eszembe juttatta életem egy korábbi szakaszát. 18 évesen ismerkedtünk meg, jött az egyetem, végzés (a párom félbe hagyta, munkát keresett), a nagy szerelem még mindig tart, én albiban, ő otthon; nagyon szerettem volna már vele lakni, évekig ígéretek, hogy a szülei vesznek lakást, meguntam, vettem én, de nem költözött...akkor már több mint 8 éve jártunk, indok: nincs pénze, ő nem tudja hozzátenni a magáét. Nagyon szenvedtem...aztán kezdett megromlani a dolog. Szakítottunk. Egyszerűen nem bírtam elviselni, hogy nem vállal felelősséget, neki álmai voltak, hogy majd mindenünk meglesz és akkor mehet a dolog. Hiába magyaráztam neki, hogy olyan sohasem lesz, a pénz nem minden, megtanultam lemondani sok dologról, és nem rossz egyáltalán. Attól lehetnek az embernek álmai, hogy közben le kell mondania bizonyos tárgyakról stb. Rosszul esett, hogy miközben fizetem a hitelt (ami a fizetésem több mint felét vitte/viszi; mégsem panaszkodom, mert van munkám, van hol lakni stb.), ő azzal takarózik, hogy nincs pénze. Most együtt vagyunk. Változik, próbálkozik. 2 hónapja lakunk együtt. Hónapokon belül 28 évesek leszünk, jövő májusban pedig 10 éve, hogy együtt. Házasság? Mit is mondjak? Hogy nőként milyen nehéz volt ez az időszak, aligha tudom szavakba önteni.

dex.ion 2010.09.08. 17:11:07

@alfonzina: vedd őket magadhoz, elromlik a véleményed.

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 17:14:17

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): ahol ekkora szobák vannak, az már lakóház, vagy ikerház.:)
(30 nm egy jó kiállású garzon mérete, nem egy szobáé:))
30nm feletti szobák még penthouseban sincsenek, de még a loftokban is megbecsülendő.

szóval neked házad van. :)

és van -e kutyád? mer az alap...

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 17:15:48

@dex.ion: most a pasikról, vagy a csivavákról beszélsz?:))

kisvi 2010.09.08. 17:16:46

@alfonzina:

most éremes lakást venni, nekem is van ismerősöm, aki 40%ak adja olcsóbban a lakását, mert meg akar szabadulni tőle (igaz nem iagazn jó a lakás, mert sötét).
Bankok meg örömmel adnak most is hitelt ha van jövedelmed :)

canis 2010.09.08. 17:18:04

Igazából nem is értem, mi ez a nagy gond a házasság körül. Házasság az, ha együtt élsz valakivel huzamosan. (A pecsét csak az államnak kell, az eskü meg az egyházaknak - arról nem is beszélve, hogy vendéglátásnak, virágosnak is, stb. mekkora üzlet.)40 éve élek házasságban (papírral, egyház nélkül) Voltak és vannak nagyon szép és nagyon keserves napok, időszakok. Csakhát egyik fél sem lehet túlságosan - az egészséges mértéket meghaladóan - önző: mindegyiknek fel kell adnia bizonyos dolgokat, kompromisszumok sorozatát kell kötnie mindkét félnek, de ez így van a munkahelyen, a lakókörnyezetben szóval mindenhol. Maga az élet ilyen. Ha valaki felpofozza a főnökét, mert rászólt, hogy késett, hát nem sokáig lesz munkahelye..
Ja és még valami: azt érezni kell, hogy szükséged van-e rá, mint társra és viszont. Sajnos, nagyon sokan kényelmesek

Snowmass 2010.09.08. 17:18:54

@kisvi: Szia:) Mi újság? Régen láttalak errefelé.:)

kisvi 2010.09.08. 17:24:55

@Snowmass:
rég voltam errefele.
Mexikó még mindig nincs meg a fene :) ... de rajta vagyok :D
amúgy semmi változás :)

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.09.08. 17:28:03

@alfonzina: csivaváról nincs tapasztalatom. de fox terrierjeim voltak, és mindegyik nagyon okos volt. egyáltalán nem voltak hiperaktívak, azt csak lakótelepi példányoknál láttam. volt Sebaj, Filkó, Pepsi nevű is :DDD

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.09.08. 17:30:21

@alfonzina: én simán mosok 2x egy héten (2x színes, 2x fehér) pedig van cuccom.

amúgy meg egy szerelem miatt az ember képes változni, bizonyos egészséges szintig...

Snowmass 2010.09.08. 17:32:51

@kisvi:

Nem könnyű eldönteni, hogy ezek most jót vagy rosszat jelentenek a te szempontodból, mindenesetre megelőlegezem, hogy minden klasszul alakul veled kapcsolatban.:D
Tulajdonképpen nálam sincsen túl sok újság, mint mindig, most is szép és jó minden.:))
Mondjuk mexikóban nem voltam azóta sem.:)

tizenot 2010.09.08. 17:35:10

@alfonzina: Szakitas utan ha fel evig ott maradtal a nyakan akkor te abban remenykedtel hogy visszafogad vagy nem volt kedved elkoltozni erdekbol hogy ne kelljen albit fizetni.

Aki igazan el akar koltozni az elmegy szar albiba is, azt majd onnan keres egy masikat.

Inkabb meg kene koszonni neki hogy meg fel evig ingyen nala ronthattad a levegot, nagyon jo fej volt a srac hogy engedte, nem meg kritizalni hogy masik not hoz fel.

Amugy nem csodalom hogy kidobott, kajak eloskodonek tunsz ez alapjan.

kisvi 2010.09.08. 17:36:11

@Snowmass:
jó minden :)
Na, felvettem a legújabb csiniharisnyámat, aranyos kisruhámat és megyek barátnőzni :D
további szép estét :)

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.09.08. 17:39:43

@canis: nyilván valakinek a házasság többet jelent, mint papír vagy a vallásos kötelesség... neked meg nem jelent többet papírnál, nem látom az írásodból, hogy miért is. viszont egy picit megkeseredettnek tűnt a hozzászólásod - de lehet csak én magyarázom bele...

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 17:43:33

@kisvi: hát nem tudom. pont a bankoktól indult ez az egész szar, és pont az agyatlanul kihelyezett hitelek miatt. persze nyilván adnak hitelt, hiszen kell a zsé, de szerintem sokkal szigorúbb feltételekkel, magasabb jövedelem-elvárásokkal és az apróbetűs részt tán most még jobban el kell olvasni,mint valaha.
másrészt sokan ugye a devizahitelre mentek rá, merthogy az olcsó, meg azt tolták a bankok orrba-szájba. aztán meg lehet nézni, hogy most mi van. szopnak, mint a torkos borz a devhitelesek.
nekem forinthitelem van és még elcsíptem az állami támogatás utolsó lehetőségét, pedig anno nagyon rá akartak venni a bankban az EURhitelre. azóta is áldom az agyam, hogy nem hagytam.

@Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono): oké, ez igaz. akkor kétszer mosok. nem egyszer.:)
egyik ismerősöm foxiját Majlo-nak hívták, mint a Maszkban.:))

@dex.ion: lakásba nem kéne a tacsi (nem pasi!:)),mert volt és bruttó egy hét alatt porrá alázta a kérót. (vakolat le, függöny le, kabátok fogasról le, rituálisan levizelve, minden összeszarva, szétrágva, szétkaparva, az éktelen vonyításról meg nem is beszélek. a lakók rövid idő alatt kiutáltak )
de kertbe nagyon passzol. csak macskád ne legyen mellette, mert azt kikapja a bundájából seperc alatt.:)

dex.ion 2010.09.08. 17:45:21

@alfonzina: aha. lenne nekem olyan macskám, két egyformát lenyomna a száni a kis dögödnek, maga alá húzná fülét farkát.
:)

fumerin 2010.09.08. 17:48:12

Érdekes poszt:)

Én leveleztem sokáig, majd "odakölzöztem" és mostam és főztem és bla-bla...

Aztán ott maradtam és még mindig nem vagyok férjnél...amit nem is bánok:D

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 17:48:29

@tizenot: ki nem szarja le mit gondolsz?

másrészt naná, hogy azért laktam ott, hogy kibekkeljek egy normális lakást. és ezt ő is tudta. ő ajánlotta fel, hogy maradjak.
beszálltam a rezsijébe, továbbra is takarítottam a kéróját, mostam a szaros gatyáit, főztem rá abban a félévben míg ott laktam. tiszteletben tartottuk egymást, amennyire az adott körülmények között lehetett.

persze, h reménykedtem, hiszen még szerettem. de másképp alakult és így utólag számát sem tudom hányszor elmondtam már, hogy mennyivel jobb, hogy így lett.
a nőt azóta elvette, gyönyörű gyerekük van.

dr. gernika 2010.09.08. 17:48:50

@dex.ion: Ismerősömék most mentek szét. Hitel is van, gyerek is, a pasi még próbálta is rendbe tenni, de az asszony szart bele. Ezt még én se tudom lekövetni.

@Dr. Jula Watson: Hajjaj, ne is mondd..
@Rebelde: MP-nek is több nő összejött így.

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2010.09.08. 17:50:41

@dex.ion: az én tacskóim genetikusan kódoltak macska ellen. :)
csak szemléltetésként:

mikor a tacskó (azóta kölykei lettek) deportálva lett muterékhoz 8 (azaz nyolc) macskánk volt.
mostanra egy sincs.:)
nem a tacsik nyírták őket, de tény, hogy aktívan hozzájárultak, hogy nem szerettek (mertek) hazajárni...:)

dex.ion 2010.09.08. 17:52:31

@alfonzina: az én szuperkandúrom még egy pitbullt is szétkap.
:)

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.09.08. 18:01:29

@alfonzina: a maszkban a Májló az pont jack russel terrier, amit én szeretnék :DDD

@dex.ion: azt csak hiszed. a foxim 4x nagyobb kandúrt másodpercek alatt tépte szét. a dobermannomnak még a szegény sündisznók sem jelentettek akadályt. meghámozta őket, ha nem voltunk otthon...

dex.ion 2010.09.08. 18:05:40

@Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono): az én macskám 40 lépésről képes megölni egy bernáthegyit. csak ránéz.

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.09.08. 18:17:45

@dex.ion: a bernáthegyi nem veszélyes, olyan mintha ébren is aludna. azt lehet... :DDD

tizenot 2010.09.08. 18:18:31

@alfonzina: Igen, pont ezek azok a dolgok amiket mi rohadtul nem igenylunk, de a nok keretlenul megcsinaljak. Fogjatok mar fel hogy keretlen szivesseg nem szivesseg, hanem kibaszas. LESZAROM hogy kimostad-e vagy nem, senki nem kert meg ra. Csak a lelkiismeretfurdalast akarod gerjeszteni a hulye zoknimosassal.

Persze ha mar analba kene venni a cerkat mindjart lohad a lelkesedes meg a segitokeszseg, na ekkor legyetek inkabb segitokeszek, ez fontos, a koszos zokni kimosasaval csak a lelkiismeretfurdalast gerjesztitek, amitol csak jobban fogunk utalni titeket mikor az arcunkba mondjatok hogy "de en kimostam".

tizenot 2010.09.08. 18:19:33

@alfonzina: "ő ajánlotta fel, hogy maradjak"

Ezt magyarázom hogy jó fej volt, nem még szövegelni kéne hogy ilyen meg olyan szar volt, örülj neki hogy maradhattál és húzd meg magad.

dex.ion 2010.09.08. 18:19:40

@Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono): sokat szemétkecc a macskámmal, elküldöm hozzátok kóborolni...holnap már a blikk címlapján lehet az egész család!
:)

scorpioscorpio 2010.09.08. 18:24:29

...én meg menekülök az állandó lánykérés elől. Frankón....eddig mindig ez volt, volt aki leíratta velem szerződésben h hozzámegyek...:-)

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.09.08. 18:26:30

@dex.ion: mijjaza blikk? :DDD küld csak, ha meg akarsz tőle szabadulni :DD

dex.ion 2010.09.08. 18:27:10

@Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono): húúú most elbasztad. már rakom is irányba.
:)

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.09.08. 18:30:32

@scorpioscorpio: na, mesélj! mi olyat az oviban játszottunk, persze írni nem tudtunk csak rajzoltunk :DDD

Kytia 2010.09.08. 19:20:18

@tizenot: Majd amikor te análba veszed az öklömet (én erre gerjedek, bocsi) akkor én is segítőkész leszek veled. Addig se a retkes zoknidat nem mosom ki, se a cerkáddal nem leszek kedves.:DDD

dr. gernika 2010.09.08. 19:26:09

@Commodus: Nálam tapasztaltabb valaki azt mondta, több napos konferenciákon sokkal kelendőbbek a jeggyűrűs férfiak.

@nudlee: :D

Túl sokat írtatok itt, lassan megy a visszaolvasás...

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2010.09.08. 19:31:15

@alfonzina: CSak jelzem, hogy a több sütnivaló és a nagy pofa nem áll egyenes arányban egymással ;)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2010.09.08. 19:38:36

@Kytia: Húú ezt le kell csapnom: és az enyémmel? :))

Piszok Alfréd 2010.09.08. 19:51:45

@Kytia: izgalmas nő vagy hallod :DDD

Piszok Alfréd 2010.09.08. 19:58:13

Narancs, az utolsó levelemre szándékosan nem válaszoltál, vagy csak nem olvastad?

Dr. Jula Watson 2010.09.08. 20:21:33

@alfonzina: csak 10 pár cipőt? :D akkor te vagy a pasik álma :)

dr. gernika 2010.09.08. 23:50:27

@kisvi: Afrancba, én már alig várom, hogy ilyesmiken veszekedjünk. Eddig akármit mondtam, minden ötletem tetszet neki. (najó, a háromféle csokiszökőkutat túlzásnak tartja)

dr. gernika 2010.09.09. 00:10:00

@Commodus: Jah, a nőnél hátrány, mert ő marad otthon a gyerekkel, ha beteg.

dr. gernika 2010.09.09. 00:20:13

@Kata1987: Én meg zabigyerek vagyok, most merjek megszólalni? :D
@Kósza: :D

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.09. 02:50:10

Lehet egy hónap szerelem után összeköltözni, de ezek nem mély kapcsolatok voltak.

A havert meg elkötteni, de azonnal.

Commodus 2010.09.09. 08:38:13

@Drága IV gernika: Jó, ebben is van igazság.

Azon gondolkoztam az este, miért van az, illetve, mi a fő oka annak, hogy ennyire nehéz ma ismerkedni. Átvettem ezt a Párommal is. Arra jutottunk, hogy jó, oké, a helyszín, a felgyorsult világ is persze szerepet játszik ebben az eltolódásban, de az anyagiak sokkal inkább. Csak végigolvasva a kommenteket, ezekben is látszik.
Régen az embereknek nem volt semmijük. Volt két foltos nadrág, meg három póló. Mindent közösen építettek fel az életükben. Ez hatalmas összetartó erő ma is. Ezzel szemben, ma egyeseknek van lakása (szülő besegített), másoknak nincs (szülő nem segített/nem tudott segíteni). És máris megvan a konfliktus. Ki költözzön hová, ki kit nyúl le, kommunikáció hiánya. Azt is megértem, hogy bizonyos emberek miért ismerkednek a gyakorlatban úgy, hogy "milyen autód van, van-e lakásod?" - pláne, ha a csajnak van eleve lakása. Eladják a két lakás idővel, és máris megvan a kertes ház (vagy fel lehet már venni hozzá a hitelt). De így meg nem lehet ismerkedni. Az a baj, én is látom, hogy akinek jól megy, az nem nagyon fog elvenni olyan nőt, akinek semmije sincsen, fordítva meg pláne. Ez így kurva nehéz. Ha meg a csajnak van otthona, a férfinak nincs, akkor a férfinak nagyon kell tepernie, hogy egyrészt összegyűjtsön egy lakásra (=egyenrangú partner legyen), addig viszont veszekedéseknél mindig a rövidebbet húzza (=nem lehet teljesen férfi, mert nincs elég nagy szava, tekintélye). Ugyanez persze fordítva is, a nő meg a férfi seggét kell kinyalja.
Csakhogy egyből nem lehet azzal kezdeni, "Szia, van lakásod? Nincs? Szia!" Vagy kifog az ember egy hasonló anyagi körülményekkel és családdal rendelkező partnert, vagy nagyon könnyen megütheti a bokáját (amennyiben nem elég felnőttesen kezelik a helyzetet). Míg az ember a húszas évei elején jár, még elvan bárkivel, de később, mikor tényleg komolyra kezd fordulni a dolog, bizony keményen előjönnek az ilyen problémák.

f.nero 2010.09.11. 14:38:53

"Te nem az a nőtípus vagy, akit feleségül vennék, hanem csak olyan, akivel pár évig következmények nélkül kúrogatnék, aztán kuka..."
Na persze! Még jó hogy lelépett te szerencsétlen, nagyon okosan tette.
Egy nőnek van biológiai órája, 18-25 között kb. meg kell találja az igazit, és legkésőbb 25-30 között meg kell szülnie az első gyereket. Vagy majd 35-40 évesen járjon a Káli intézetbe lombikbébi programra?

Zsuzsi25 2015.05.07. 12:50:51

Mi ezzel a baj kisbaratom? Volt a nonek egy elvarasa.....te nem tudtad/akartad megadni, hat dobbantott.
teljesen esszeru es jo dontes volt reszerol.
(A duzzogast nem ertem mondjuk a no reszerol, hasonlo helyzetben en pakoltam es mentem)
Ui: Mar ferjnel vagyok!
süti beállítások módosítása