Az ajtócsapkodás alapvető kommunikáció lett köztünk

2011. augusztus 18. 07:28 - Panni CsP

„Kikérte magának, hogy ne irányítsam, én pedig egy darabig győzködtem, hogy ha együtt vagyunk, akkor együtt hozunk meg döntéseket és nem arra hajtunk, hogy a másikat kínos helyzetbe hozzuk” – pár sör indítja el a lavinát, majd a lány elköltözik, mert elege van a kifizetetlen számlákból és abból, hogy pasija és a sör között hosszú barátság szövődött. Most kiderül, mi kell ahhoz, hogy elüldözd a csajodat.

 

Sziasztok! 27 éves nő vagyok, a párom 31. Néhány hete külön költöztem, mert elég sokat veszekedtünk. Hogy újra össze fogunk-e költözni valamikor a jövőben, azt nem tudom. Egyelőre nem úgy tűnik. A legnagyobb veszekedések hátterében mindig az állt, hogy sokat iszik. Amikor rászólok, azt mondja, hogy semmi közöm hozzá, erre azzal vágok vissza, hogy de igen, mert ha nem vette volna észre egy fedél alatt élünk, nem ő egyedül, egy agglegénylakásban. A legtöbb gondot a pia okozta, és onnan indult a többi.

Elmentünk júliusban egy hétvégére a Balatonra, pár ismerős társaságában. Én elmentem nézelődni, őt pedig bő két órára magára hagytam a barátaival. Megígértettem vele, hogy max 2 sört ihat. Azt mondta, persze, nem is akar többet. Jó, elmegyek. Amikor újra látom, alig áll a lábán, és olyan mozdulatokat téve csavargatja a pólóját, mintha bele akarná fújni az orrát. Kérdezem: Hány sört ittál? Azt mondta, nem számolta. Hazavittük, a másnapot átaludta, teljesen használhatatlan volt. A többieket alaposan számon kértem, hogy miért hagyták ezt? Azt mondták, nem azért vannak itt, hogy egy 31 éves pasit irányítsanak, ők nem fizettek neki egy cseppet sem. Egyébként ők sem ittak keveset. Talán ez volt a fordulópont, ami elindította a lavinát. Mióta hazajöttünk, szinte minden nap van vita és az ajtócsapkodás alapvető kommunikáció lett köztünk. Kikérte magának, hogy ne irányítsam, én pedig egy darabig győzködtem, hogy ha együtt vagyunk, akkor együtt hozunk meg döntéseket és nem arra hajtunk, hogy a másikat kínos helyzetbe hozzuk. Válaszként elvonult és pár óra múlva sörrel a kezében láttam viszont. A másik idegesítő dolog az volt, hogy többször megkértem, fizesse be a számlákat, amiket később megtaláltam az előszobaszekrényen felejtve, becsúszva a szórólapok közé – ha nem találok rá, vagy összefogom és kidobom az egészet, akkor az a csekk nem lesz befizetve én meg csak meregetem a szemem, amikor jön a felszólítás. Szóval most elköltöztem tőle. Eddig kétszer beszéltünk: ő hívott, hogy menjek vissza, olyan magányos, és meg fog változni. Egyre kevésbé hiszek abban, hogy bármi meg fog változni, ha visszamegyek, legfeljebb pár napig tartja magát, aztán minden kezdődik elölről.

 
423 komment
Címkék: vita ital nyár

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr143161875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

michaela77 2011.08.18. 07:36:49

Hát ez a kínos helyzetbe hozás úgy látom nálatok oda-vissza működik. Hogy mondhatod egy felnőtt embernek, hogy ennyit és ennyit ihatsz?
Én úgy gondolom, hogy ha kevésbé állsz rá erre az alkohol témára, több eredményt érhettél volna el. A legkevesebbet mindenesetre biztosan azzal lehet, ha állandóan szólongatod, hogy mennyit iszik, meg megszabod neki, hogy mennyit ihat. Ilyenkor szerintem már csak azért is csinálja, és azért használja ezt a konfliktusok után, mert tudja, hogy ez bánt téged a legjobban, ezzel vág vissza a folyamatos egrecíroztatásért.
Mindenesetre ha már idáig fajult a helyzet, én nem hiszem, hogy változna.
Az alkoholon kívül a felelőtlensége is probléma, az meg ritkán változik.
Kívülről úgy tűnik, hogy ti egyszerűen nem illetek össze. Hogy belül mi van, azt meg csak te tudhatod.

michaela77 2011.08.18. 07:38:42

Ja, az külön tetszett, hogy a többieket számon kérted, hogy miért hagyták ezt. Mintha óvónénik-bácsik lennének, vagy bármiféle elszámolással is tartoznának neked egy felnőtt ember viselkedésével kapcsolatban.
Teljesen gyerekként kezeled a párodat, ez pedig ritkán vezet jóra.

Puch Cavette 2011.08.18. 07:41:03

Ha nagyon bele akarsz merulni, probald meg megfejteni, mi all az alkohol hattereben. Ha valamiert jobban erzi magat bodultan, mint jozanul, annak altalaban oka van. Attol, hogy nem iszik, a problemaja nem szunik meg, csak a tied. Persze ha nem er ennyit a csavo, hagyd a fenebe, nem vagy Terezanyu.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.08.18. 07:49:53

Szerintem béküljetek ki és költözz vissza hozzá. Biztosan sikerül megváltoztatnod. Hiszen meg is ígérte, hogy meg fog változni.

Gliss 2011.08.18. 07:52:00

Jól tetted hogy otthagytad. Egy ilyen alkoholista csak magára gondol és nem érdekli a környezete. A csekkotthagyás azért durva, főleg ha megkérted, hogy fizesse be. Úgy néz ki ez a pasi még "gyerek" és te okosabb vagy nála. A férfiak viszont nem szeretik, ha egy nő okosabb és még irányítani is akar.

Füstleee 2011.08.18. 07:53:06

Alkesz egyértelmű, forduljon szakorvoshoz, a társadalmat meg kímélje meg jelenlétével az ilyen. Nem kell vele foglalkozni, semmibe kell venni és akkor majd észhez tér. Fényes nappal 2 óra alatt beakasztani úgy, h világtalan lesz hát ahhoz még inkább gratulálni tudok.
Csekk: Felelőtlen, leszart mindent, az meg még nagyobb veszekedést szűlt volna.
Szóval kukázzad extra nagy sebességgel. Ez az egyik legrosszabb véglet úgyhogy keress valaki mást. Nem nagy veszteség.

fumerin 2011.08.18. 07:54:18

Értelmetlen lenne a békülés.
Férfi piás, már nem fog sokat változni, max. többet fog inni.
Te egy sárkány vagy, az sem fog javulni, csak rosszabb lesz.
Élj egyedül, a férfi nem viseli el az idegbeteg, szabályozó nőt, aki konfliktuskezelésnek ajtócsapkodást tud felmutatni. Bravó.

Füstleee 2011.08.18. 07:54:38

@Gliss: Én imádom ha kézben vannak tartva a dolgok, ki vannak adva a feladatok és minden el van rendezve.
:)

Gliss 2011.08.18. 07:58:39

@Füstleee: De ahogy olvasom ez a pasi semmit sem tett a kapcsolatért, csak elvolt benne.

SciNu 2011.08.18. 08:04:30

"Amikor rászólok, azt mondja, hogy semmi közöm hozzá"
Pontosan. És továbbra sem KÖTELEZŐ még hónapokig szenvedni hogy utána te lehess a szegény mártír aki megpróbálta megmenteni őt.

"Megígértettem vele, hogy max 2 sört ihat."
Házisárkány. Ennyit piálás utáni desszertnek fogyasztanak a balatonnál.

"Kikérte magának, hogy ne irányítsam, én pedig egy darabig győzködtem, hogy ha együtt vagyunk, akkor együtt hozunk meg döntéseket és nem arra hajtunk, hogy a másikat kínos helyzetbe hozzuk."
Lefordítom: Vagy azt teszed amit mondok vagy volt pina nincs pina!

"ha nem találok rá, vagy összefogom és kidobom az egészet, akkor az a csekk nem lesz befizetve én meg csak meregetem a szemem, amikor jön a felszólítás."
Ki ha te nem! Te mindenben jó vagy mindent jól csinálsz.

Összegzés: Öntelt bunkó házisárkány elől a pasi az ivásba menekül. A sárkány meg ezze még tovább hergeli. A végén a sárkány fehúzza a mártírköpenyt. Hejjesspasee-e volt hogy ennyi ideig elnézted neki a dolgait?

SciNu 2011.08.18. 08:09:36

@Köldökszösz (csodalampa): troll.me/images/futurama-fry/seems-legit-thumb.jpg

@Gliss: Az okosabb és a házisárkány közt van különbség. Ha annyira okos minek mártírkodik ennyit? Amúgy annyit olvastál amennyit a lány írt. Ami ugye egyáltalán nem szubjektív. Nem fura hogy miss tökély és mr nulla eggyütt voltak?

ati2 2011.08.18. 08:14:53

A poszt minden szereplőjének van mit tanulnia. Legközelebb, ha józan inkább dicsérd meg, hogy nem ivott. A csekk befizetéssel nem lehet sokat kezdeni, ha felelőtlen :(

Gliss 2011.08.18. 08:14:54

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Úgy értem nagyobb felelősséggel élt, mint a pasi. A lány azt gondolta megváltoztathatja majd. Szerintem nem is vette észre időben, hogy ő egy mártír.Csak túl későn, amikor már a pasi fejéhez vágta, hogy mennyi minden megtett a semmiért. A végén meg persze senki sem járt jól.

SciNu 2011.08.18. 08:19:30

@Gliss: Az más. Az felelősségteljes és az talán volt a pasitól mindenesetre felelősségteljesebb. És nem okos. Aki 27 évesen elhiszi ezt a rosszfiút majd én megváltoztatom marhaságot az kb 16 éves szinten van. Az emberek vagy maguk változnak vagy sehogy.

fumerin 2011.08.18. 08:19:43

@Gliss: Egy okosabb nő felismeri ezeket és nem várja meg, amíg odáig fajul a kommunikáció, hogy szét kell verni a lakást.
Senkit nem lehet megváltoztatni, ha nem passzol, akkor soha nem fog.

Szöszi 28 2011.08.18. 08:20:00

Minden lánynak kellene egy kicsit szétszórtabb apa, olyan, mint az enyém, mindjárt nem élné mag hatalmas problémának meg válóoknak, hogy elfelejtett valamit a párja:D Én hozzászoktam, az ilyesmi nem tud kiakasztani:D

Madpapa 2011.08.18. 08:21:32

Az előttem kommentelők gyönyörűen leírták azt amit. A pasit egyértelműen frusztrálod, azaz kevésbé érzi magát férfinak melletted. A lelke legmélyén érzi, hogy nem felelsz meg neki, ergo jön az ivás. Valahol te is érzed ezt, te meg basztatod. Te kemény határozott nő vagy, ő meg egy felelőtlen 'kisfiú' hiába 31 éves. Te már családban gondolkodsz, neki esze ágában sincs. Tényleg bennem is felmerül az a kérdés, hogy hogyan jöttetek össze? Tűz és víz.
Tiplizzél galambom!

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 08:22:13

Amatőr a pasid.
2 sörtől is be lehet akasztani.
Éhgyomorra megiszol 2 A...s Strongot, Bi...lyt, vagy Ka...ckie 9%-ost, lehetőleg negyedórán belül, a hatás garantált, csak fekhely legyen a környéken.
Amúgy posztoló egy igazi sárkány vagy, előbb-utóbb ki leszel baszva.

SciNu 2011.08.18. 08:27:13

@Burgenlandi opelos: egyenesen intravénásan beadni :D

Nutshell 2011.08.18. 08:28:19

Miért kell bárkinek bárkit megváltoztatnia? Az emberek alakulnak, változnak egymás mellett maguktól is. Szvsz csak annak a kapcsolatnak van értelme, amikor mindektten jó irányba változnak. Ebben a kapcsolatban pont az ellenkezője történik, te idegesítő, számonkérő p.csa lettél, ő meg alkesz. Ergó hagyjátok egymást.

PanDaNaci 2011.08.18. 08:30:10

A sárkány-feleség betanítja a kutyát, hogy számolja a férje által elfogyasztott sört. Egy sör - egy ugatás. Papucsnak a megengedett adag max. kettő sör. Egyik este mégis tökrészegen állít haza a kutya kíséretében. A feleség "elszámoltatja" a kutyát: hány sört ivott a zember.
- Vau. Vau.
Hihetetlen, gondolkodik a nő.
- És vodkát?
- Vauuuuuuu....

Egyébként az ivásnak sokszor az a kiváltó, hátsó oka, hogy az egyén egyszerűen szeret inni. Megváltozni nem fog.

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 08:30:17

@SciNuBob -I hear you, mon!-:
Nem jó, mert buborékos, pedig gondolkodtam rajta.

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 08:32:55

@PanDam Aci: Nem értem. A kutya is ivott? vagy miért vauuuuuuu?

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 08:34:32

@Kata1987: Kár hogy nincs lányom, pedig edzett lenne ilyen szempontból.

goumideaumineaux 2011.08.18. 08:39:51

Üdv, démosz!

Meg kell védenem a poszt-tolót. Egy alkoholista bárkiből házisárkányt csinál. A posztból, mondjuk, nem derül ki, hogy mi volt előbb a pia vagy a házisárkányság.
Gondoljátok végig, egy alkoholistával nem tudsz elmenni szórakozni, nem bízhatsz rá pénzt, elintéznivalót, semmit. Tök természetes, hogy kicsinálja a párja idegeit. Ott kell hagyni a f@szba. Akkor jársz a legjobban, ha a felismerés után azonnal lelépsz. Nem változnak meg, hiába ígérgetik. Sosem tudhatod, mikor fog visszaesni és szedheted össze az utcán két év nem ivás után a szomszédok szeme láttára. Ha esetleg gyerekeitek lesznek, akkor pedig nem csak magaddal b@szol ki, hanem még 1-2-3 emberrel. És öreg korodra sem marad melletted esetleg segítségként, mert a mája előbb felmondja a szolgálatot, mint hogy megérkezne az első nyugdíja(d).

tuli _ 2011.08.18. 08:42:29

@Kata1987: :D
Valóban. Ilyen nő mellett nem csodálom, hogy iszik :)
A folyamatos cseszegetésnek semmi értelme, mert dacot vált ki.

A többieknek is igaza van, ebből a kapcsolatból tipli. @Nutshell: "te idegesítő, számonkérő p.csa lettél, ő meg alkesz."

A többieknek is igaza van, ebből a kapcsolatból tipli.

@ati2: mondjuk neked nem, mert bizony azért nem jár dicséret, ha nem iszik. a csekkfeladásért járhat, de a nem ivásért nem.

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 08:42:36

@goumideaumineaux:
Üdv, Démoszthenész!
Szerintem ha nekem sikerült, bárkinek sikerülhet leszokni.
El kell hogy mondjam, Gernika segített ebben.

Szöszi 28 2011.08.18. 08:42:36

@Burgenlandi opelos: :D Még lehet:D Tudnék mesélni miket élek át mellette, az, hogy elfelejt befizetni egy számlát a legkisebb gondom lenne:D Meg amúgy is, az ilyesmiken annyira felesleges idegesítenie magát az embernek. Szerintem.

Nutshell 2011.08.18. 08:43:00

@Kata1987: Te jó ég, én megőrülnék :)
Az enyém iszonyat precíz és pontos, nem csoda, ha nem találok ilyet fiatalabb változatban :)

PanDaNaci 2011.08.18. 08:44:30

@Burgenlandi opelos:

Ja, egyik ismerősömnek már vagy kétszázszor sikerült.

Szöszi 28 2011.08.18. 08:46:34

@Nutshell: Látod? Nekem meg ez az előnyöm, hogy megedzett, és a szétszórtság még csak fel sem tud idegesíteni egy pasiban:D

Nutshell 2011.08.18. 08:46:51

@ati2: Ez olyan, mint a kutyadokis műsorban. Nem ittál, jutalomfalat :)

Caddy 2011.08.18. 08:49:54

Szóval a pasi egyik napról a másikra kezdett el alkoholista lenni. Aha, persze.

LyukasBogrács 2011.08.18. 08:53:53

Nem fog megvaltozni semmi! Mindig is egy alkoholista lesz.
Jobban teszed, ha tavol maradsz tole orokre.

Na, megyek, iszok egy sort.

indapass90210 2011.08.18. 08:54:18

Most, ahogy így belegondoltam, az utóbbi 3 év egy szombatjára vagy vasárnapjára sem emlékszem.

Füstleee 2011.08.18. 08:55:09

Átutalással intézek mindent, automatikusan levonják a kis számlámról. Volt gond nincs gond. :)

Nutshell 2011.08.18. 08:55:26

@Kata1987: Az egyik legidegesítőbb dolog :)
Ha vmt megbeszélünk, hogy megcsinálja, akkor abból indulok ki utána, hogy az el van intézve. Ha szétszórt, akkor jobban járok, ha megcsinálom én, mintsem megbeszéljük és utána megcsinálom. Az kétszeres energiabefektetés :)

Mária 2011.08.18. 08:59:13

Ez egy tipikus, Eric Berne által leírt játszma, mindig ugyanúgy zajlik, mindig ugyanaz a kimenetele.

A posztoló csak akkor tudja megszakítani a folyton ismétlődő forgatókönyvet, ha kilép a férfi életéből.

De szerintem a posztoló maga is egy vérbeli játszmázgató, és nem fog kilépni, mert akkor elveszítené a játszmájához a partnert, akivel már szépen összecsiszolódott.

hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1tszma

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2011.08.18. 08:59:18

@Burgenlandi opelos: le lehet szokni, de nem mindenki tud. Aki erős és határozott annak menni fog. De sajnos az emberek 80% nem ilyen :( Van tapasztalatom az ismeretségi körömből...

Az a nagy kérdés, hogy a nő az elejétől fogva hisztis sárkány volt, vagy a párja sok ivása miatt lett ilyen? Az tényleg ultra gáz, ha egy nyaraláson, a haverok előtt megígérteti/számonkéri a megivott alkohol mennyiséget.. :D Ha alkesz a srác, ha nem, azért ilyen alkalmakkor ne szabályozza már le főleg nyilvánosan, patáriát csapva!

Tanács a postolónak: ha szereted még a párod akkor forduljatok szakemberhez. Ő majd nem akar valószínűleg dokihoz menni, de ez lehet a feltétele annak, hogy visszamenj hozzá. Így kiderül az is, ő mire hajlandó érted.
Ha meg nem szereted, akkor nincs más hátra, mint másik kolbász után nézni :D

ati2 2011.08.18. 08:59:33

@tuli _: Normál esetben nem is járna dicséret, de a lebaszástól csak még többet iszik. Meg nem tudjuk mióta alkoholista a srác, és mi az oka.
A férfiak meg siker orientáltak általában, a dicséret és hogy meg vannak velük elégedve, az mindig be szokott jönni :)

Szöszi 28 2011.08.18. 08:59:56

@Nutshell: Pontosan:D Erre én is rájöttem, elég hamar:D

LyukasBogrács 2011.08.18. 09:02:20

az idealis nonek sajat sorgyara van.

michaela77 2011.08.18. 09:02:28

@Mária: vagy ha a csaj ki is lép, utána bármilyen pasival találkozik, úgyis azt fogja kihozni belőle, hogy ő legyen a mártír, mert neki ez a forgatókönyve.
Nagyfokú tudatosság kell ennek a megváltoztatásához, de mivel a posztoló magában semmi hibát nem talált eddig sem, sőt, el sem gondolkodott rajta miért ihat ennyit a párja, így nem hiszem, hogy ő ki tud lépni a forgatókönyvéből...

michaela77 2011.08.18. 09:03:40

@PanDam Aci: de igen, az is meg tud változni, aki egyszerűen csak azért iszik, mert szeret inni. Simán rájöhet, hogy ő is változik és már nem is vonzza annyira az alkohol.

Nutshell 2011.08.18. 09:04:42

@Kata1987: Mindjárt fel is hívom aput, hogy nem készített fel a zéletre :D

Caddy 2011.08.18. 09:05:44

Nem durva, hogy egyből lealkoholistáztuk a pasit?
Egyrészt nem tudjuk mikor kezdődött, már a kapcsolat elején is ivott? Vagy most kezdte el?
Simán el tudom képzelni, hogy történt valami ami miatt elkezdett inni, és ezt posztíró nem nézi jó szemmel, és ahelyett, hogy segítene neki óvodás pöcsként kezeli. Megszabja, hogy mennyit ihat,mikor és hol. :D:D:D Ja és ha a pótóvonénik bácsik nem figyelnek, akkor még azokat is lehordja. Aha, normális-e ez a két ember?
Nem lehet, hogy ez csak egy koholt probléma mindkét fél részéről,mert nem passzolnak?

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 09:05:58

@Mária: Ezt elkezdtem olvasni, de a 15.sor után lezsibbadt a gerincagyam.
Pedig most igazán megsimogathatná valaki

indapass90210 2011.08.18. 09:06:02

@goumideaumineaux: lehet, hogy te is innál ha meg kellene dugnod a posztolót!

Kytia 2011.08.18. 09:06:59

Ne menj vissza. Iszákossal együtt élni szívás. És úgysem hagyja abba.

"A többieket alaposan számon kértem, hogy miért hagyták ezt? Azt mondták, nem azért vannak itt, hogy egy 31 éves pasit irányítsanak, ők nem fizettek neki egy cseppet sem."

Ebben mondjuk kurvára igazuk volt.

michaela77 2011.08.18. 09:08:01

@Caddy: én is elolvastam mégegyszer a posztot, hogy honnan derült ki, hogy a pasi alkoholista? Olyan könnyen dobálózunk ezzel a szóval...

tarquin - védőháló nélkül 2011.08.18. 09:08:48

@Gliss: mindenki elő tudja adni, hogy az ő áldozata nélkül a világegyetem is állóhelyzetben marad - de nem kell mindent elhinni.:-)

Caddy 2011.08.18. 09:09:06

@Mária: ja és nyilván a csaj apja vagy anyja is alkoholista volt. Ez a szakirodalom.

Gliss 2011.08.18. 09:09:55

@Caddy: Aki nem ismeri a határt (ez mindenkinél más)és ezt rendszeresen megismétli úgy, hogy ez az életére is negatív kihatással van, az alkoholista.

michaela77 2011.08.18. 09:11:17

@Caddy: azért ez nem ennyire egyszerű. És a tranzakció analízisben valóban nagyon sok érdekes dolog van. Arra mindenesetre nagyon jó, hogy felismerd a saját rossz forgatókönyveidet és változass rajtuk.

PanDaNaci 2011.08.18. 09:11:20

@michaela77:
Természetesen van ilyen, ha eléggé motivált.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.08.18. 09:11:52

Az már gáz ha neked kell figyelmeztetni, hogy csak 2 sört igyon, neked kell intézni a dolgait, a csekkeket stb. Ne menj vissza hozzá szerintem!

Aki ilyen mértékben "szeret", "akar" inni, az csak rosszabb lesz a későbbiekben! Tapasztalatból mondom! Egyre több megoldatlan probléma és egyre több pia, ez egy ördögi kör. Nem hiszem, hogy meg fog változni, talán egy ideig, aztán kezdődik előről. Tényleg lehet valami probléma, frusztráció az egész háta mögött (mindig van). Ha nem akarod nevelgetni még évekig és tűrni, akkor bizony lépni kell!

michaela77 2011.08.18. 09:12:44

@PanDam Aci: jaja. És elég motiváció, ha egy nyugodt, normális élet lehetőségét mutatod neki.

SciNu 2011.08.18. 09:12:45

@Caddy: Könnyű rászokni a jóra :D

goumideaumineaux 2011.08.18. 09:13:31

@michaela77: Egy nem-alkoholistának nem mondja azt a párja nyaraláskor, hogy csak két sört ihatsz.

@Dövan: :)

@Caddy: Szerintem tök mindegy, mikor kezdett inni. És igazából az ok is irreleváns. Nem hiszem, hogy a csaj úgy kezdte, hogy az első berúgást követő szórakozáskor közölte a pasijával, hogy csak két sört ihatsz, mert a múltkor is hogy bekarmoltál. Ezért hívjuk a srácot alkoholistának.

Gliss 2011.08.18. 09:13:38

@michaela77: Az egyérteműen kiderül, hogy a pasit baromira nem érdekli a posztoló. Neki a kényelem a lényeg.

PanDaNaci 2011.08.18. 09:15:43

@michaela77:
Feltéve, ha nem "Kos" az illető, mert akkor pont, hogy nem kell neki normális, nyugodt élet.

michaela77 2011.08.18. 09:15:50

@goumideaumineaux: hát ebben nagyon tévedsz:) Az én tesóm pl. soha nem ivott, max. bulik alkalmával keveset. A nője mégis olyan, hogy még előttünk is megmondja neki, hogy a második sört azért már ne idd meg.
Ez rohadtul nem attól függ, hogy a szóban forgó férfi alkoholista vagy sem, hanem hogy a posztoló milyen alkohollal kapcsolatos mintákat látott az életében. Van, akinek egy sör is sok.

dr. gernika 2011.08.18. 09:16:33

„Kikérte magának, hogy ne irányítsam, én pedig egy darabig győzködtem, hogy ha együtt vagyunk, akkor együtt hozunk meg döntéseket"
"Megígértettem vele, hogy max 2 sört ihat."
Aha, lényeg hogy nem próbáltad irányítani. :D
Az is száni, hogy a barátain kéred számon, hogy miért hagyták ennyit inni. Mintha gyerek lenne a szemedben, és észre sem veszed.
Mindazonáltal ne menj vissza hozzá, mert tényleg nem képes az önkontrollra- mind ivás, mind csekkfizetés terén.

Füstleee 2011.08.18. 09:16:49

@Dövan: jaja! Nincsen rusnya nő csak kevés bennem a pia... :D

michaela77 2011.08.18. 09:16:58

@Gliss: ha számodra ez egyértelműen kiderül, akkor nem ugyanazt a posztot olvastuk:) Számomra a pasiról az derült ki, hogy valamiért iszik, a párja szerint sokat, valamint el tudja felejteni a csekkeket. Ennyi.

Füstleee 2011.08.18. 09:17:54

@gernika: Vannak akiknek egyszerűen kell az irányítás. :)

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 09:18:33

@Gliss: @michaela77: @Caddy:
Gernika megmondta, az az alkoholista, aki rendszeresen iszik, mindegy mennyit. Ez vezetett ahhoz, hogy én már csak hétvégén iszom. Azelőtt minden este ittam hogy el tudjak aludni. Már nem kell.

goumideaumineaux 2011.08.18. 09:18:38

@michaela77: Az a gyanúm, hogy a tesód nője egy alkoholistával nőtt fel, azért ilyen. Azért szerintem ilyen ember nem sok van. Kicsi az esély, hogy a poszt-toló is ilyen, in my opinion.

SciNu 2011.08.18. 09:18:42

@Caddy: Akkor ideje elkezdenem inni. De annyira nem ízlik :(

@Bundabandi: "és egyre több pia" hát ide plussz egy betűt beolvastam :D

Boris the Bullet dodger 2011.08.18. 09:18:55

A poszthoz nem tudok hozzászólni, csak ehhez:
"A többieket alaposan számon kértem, hogy miért hagyták ezt?"
Ezt bevallom nem is értem. Előtte azt írtad, hogy a barátaiddal utaztatok el, nem pedig gyámokkal meg nevelőtisztekkel.

@Caddy:
Bizony, van az úgy hogy ez ember este gyanútlanul lefekszik aludni, és mire felkel már alkoholista :)

Boris the Bullet dodger 2011.08.18. 09:20:26

@gernika:
nem lepne meg, ha - miután a csaj elköltözött - a pasi is visszavenne a tempóból.

michaela77 2011.08.18. 09:21:25

@Burgenlandi opelos: :) Érdekes, a párom is azért ivott eleinte minden hétvégén nálam, hogy tudjon aludni. És neki tényleg hihetetlenül nehezen megy az alvás, még otthon is, nem csak nálam. Aztán ő is úgy gondolta, megpróbálja anélkül, és ment.

@goumideaumineaux: na igen, kevés az alkoholista kis hazánkban, így roppant csekély az esély arra, hogy a posztoló családjában is legyen egy:) In my opinion:)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.08.18. 09:21:44

@SciNuBob -I hear you, mon!-: A tegnapi kommentek után nem csodálom! Caddy kezelésbe vett? :D

Gliss 2011.08.18. 09:21:46

@michaela77: Én akkor sem fogadnám vissza. A pasi megbízhatatlan. Azon se csodálkoznék, ha megcsalná egy olyan lánnyal, aki tényleg felnéz rá. De persze azért a posztoló is kellene neki a biztonság miatt.

michaela77 2011.08.18. 09:23:01

@Gliss: a megbízhatatlanság nem a csekkek elfelejtésénél kezdődik. A megcsalást meg pláne nem értem:D Tényleg nem ugyanazt olvastuk, hagyjuk is:)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.08.18. 09:27:30

@Burgenlandi opelos: @michaela77: Ez azért nekem elég durva! Azért inni, hogy aludni tudjon/tudjál. Jézusom! Miért kell ehhez pia?????? A feszültséget le kell vezetni és akkor nincs gond az alvással.

Hurri Kán 2011.08.18. 09:28:11

Az alkohol öl, butít, és karbonsavval észtert képez...

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2011.08.18. 09:28:16

@Burgenlandi opelos: ez most komoly? Az az alkesz aki rendszeresen iszik, mindegy mennyit?
Az orvosok kifejezetten ajánlanak 1-2 dl vörösbort naponta. Akkor az is alkesz aki napi 1 dl vörösbort megiszik? :) LoL
Én a rendszeres mellé a mennyiséget is odatenném, és/vagy az okot. És azért az sem mindegy, hogy azért iszik, mert a teste/agya kívánja a piát (alkoholista), vagy azért mert jól esik egy pohár sör meló után.

SciNu 2011.08.18. 09:29:08

@Bundabandi: Nem volt ott kéz. De azt mondják fura a járásom és ülni is alig tudok :D

michaela77 2011.08.18. 09:29:46

@Bundabandi: azt hiszem aki nem tapasztalt még ilyet, az nem nyilatkozhat ilyen vehemensen a témában... Ha ilyen egyszerű lenne, akkor valószínűleg nem kellenének alvásklinikák sem. Vagy talán el kéne oda menned, hogy te tudsz segíteni:)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.08.18. 09:30:58

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Miért nem mondtad neki, hogy kisebb seprűnyelet használjon! :D

Gliss 2011.08.18. 09:32:35

@Burgenlandi opelos: Irigyellek. Nekem pont az ellenkezőjével van gondom. Bármikor el tudok aludni.

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2011.08.18. 09:33:16

@michaela77: "Érdekes, a párom is azért ivott eleinte minden hétvégén nálam, hogy tudjon aludni." Pia helyett jól le kellett volna strapálnod az ágyban ;) és akkor nem kellett volna pia az alváshoz! Sőt, fel se tudta volna emelni a sörösüveget :D

garnéla mák 2011.08.18. 09:33:34

posztoló, te nem szeretnél az anyukája lenni, és ő nem szeretné, ha az anyukája legyél. elrontottad, h sárkány módjára viselkedsz, és a kommunikációd a hisztire korlátozódott. ez egy nagy titok: az örökös tiltásokkal meg balhékkal nem együtt hoztok döntéseket, hanem rá akarod erőszakolni a saját akaratodat. egy lépésed volt jó: ha nem tudsz ezzel együtt élni, hogy ő most ilyen és ezt hozza ki belőled, akkor költözz el és keress magadnak egy antialkoholistát. vagy egy papucsot.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.08.18. 09:35:44

@michaela77: khmmm nekem az apám alkoholista. Valahogy soha nem fért a fejembe, hogy miért megoldás bármire is a pia. Ezért vagyok vehemens! Nehogy már pia kelljen az alváshoz! Menjen, fusson pár kört a tömb körül, vagy fárasztd le te ;D

Boris the Bullet dodger 2011.08.18. 09:37:14

Azért elég hamar megkapta a fickó az alkoholista jelzőt, miközben
- nem tudjuk milyen rendszerességgel iszik,
- milyen sokat iszik.
A posztoló nyilván nem iszik, nála a lélektani határ 2 sör, afölött már "sok" a mennyiség az ő szemében. Viszont nagyon nem mindegy, hogy valaki napi 3+ sört iszik, vagy hetente, kéthetente egy alkalommal 3-at.

A megbízhatatlanság és az alkoholizmus meg két külön dolog, egyiknek semmi köze a másikhoz.

Lunatica 2011.08.18. 09:37:37

Nem azt hozzátok ki egymásból, amit kéne.Ez mostanság nem fog változni. Talán, ha két év múlva találkoztok, más lenne, de addigra már úgyis mindenki továbblépett...

Köldökszösz (csodalampa) 2011.08.18. 09:37:43

@michaela77: Ezzel egyetértek.

Másrészt meg van olyan ember, aki halálosan nyugodtan tud lefeküdni, és beleszarik a világba, és van, aki álmatlanul forgolódik az ágyban, mert lejárt egy csekk befizetésének határideje, de csak holnap tud eljutni a postára.

Az álmatlanság legtöbbször azért van, mert kattog az agyad valamin, amit nem sikerült lezárni. Munka, párkapcsolat, napi gondok, stb.
Meg kellene tanulni leszarni a dolgokat, csak ehhez születni kell. :D

dr. gernika 2011.08.18. 09:37:52

@michaela77: Jaja, látom ugyanaz szúrt szemet. :)
Eszembe jutott az az exem, amelyiknek a baráti társasága utált. Elmentünk túrázni, és mi vittünk egyedül sört, a haverjai irigykedve figyelték, mikor a fiúm megkért hogy ürítsem a bal kettes tárt, azaz a hátizsákja egyik bal oldali zsebéből vegyem ki neki az egyik dobozt. Volt egy srác, aki kért egyet, úgy örült neki, mint egy gyerek. Aztán rájött a szapora, elvonult egy bokorba, mi meg vihogva vártunk vagy 5! percet. A csaja feje majd' felrobbant, majd a következő pihenőnél nyomatékosan felszólított minket, hogy ne adjunk a pasijának több sört, mert attól hasmenése lesz. Aznap végig azzal cikiztük szegény srácot, hogy anyu megkért minket, hogy ne adjunk neki édességet ebéd előtt...

michaela77 2011.08.18. 09:37:56

@Bundabandi: az én apám is alkoholista. Így hidd el, ismerem mindkét oldalt amiről beszélek. Nekem is rohadt nehéz volt úgy nézni az alkoholra, hogy az nem csak az életed megrontója lehet.
És alvás problémák nem attól vannak, hogy nem vagy elég fáradt, meg feszült vagy, meg stb., de ebbe tényleg ne menjünk bele.
Csak hidd el nekem, hogy nem mindenki alkoholista, aki iszik:)

Köldökszösz (csodalampa) 2011.08.18. 09:38:16

@Bundabandi: Nem a teste nem tud aludni, hanem az agya.

SciNu 2011.08.18. 09:38:45

@Bundabandi: Próbáltam, de nem hallgatott rám. :(

Füstleee 2011.08.18. 09:39:11

@Boris the Bullet dodger: Lehet többet fogyaszt mint billenős ZIL hegymenetben... :)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.08.18. 09:40:47

@michaela77: az elalváshoz pia nekem akkor sem fér bele. De ez én vagyok!

Boris the Bullet dodger 2011.08.18. 09:42:03

@Füstleee:
Lehet, mindenesetre a posztból ez nem derül ki.

michaela77 2011.08.18. 09:42:23

@Köldökszösz (csodalampa): nekem is vannak alvásgondjaim, bár nekem inkább átalvás gondjaim vannak, a páromnak meg elalvás gondjai. Így tudom, aki nem érez ilyet, az rohadt könnyen elintézi egy kézlegyintéssel.

@gernika: ha kirándulni megyünk, én gondoskodom a hűtőtáskában 8-10 sörről:) Elsüllyednék, ha olyan nő lennék, aki szólongatja a másikat, hogy miért iszik. És valahogy nálunk ez vált be.

Hurri Kán 2011.08.18. 09:42:25

@Köldökszösz (csodalampa):
Akkor azt kell leitatni egy kicsit...;)

Lunatica 2011.08.18. 09:42:56

@Köldökszösz (csodalampa): Hát én még bízom benne, hogy van rá valami metódus, amivel elsajátítható:D Akár fizetnék is érte, csak hasson:D (Nem, nem a pia, az max pár órás hatóidővel rendelkezik:D)

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 09:43:23

@Gliss: Ott figyel a kávéfőző az asztalodon, mi?

@Ape: Az orvosokra nem vagyok kíváncsi. Ismerek egy sebészt, aki addig nem mer műteni, amíg a kézremegését meg nem szünteti a 3-4 felessel.

@Bundabandi: Igen, a fériak többsége elélvezés után szinte egyből elalszik. Én nem. Előbb pótolnom kell a hirtelen fellépő jelentős folyadékvesztést. Mostanában ezt narancsszörppel teszem.

michaela77 2011.08.18. 09:43:31

@Bundabandi: kívánom, hogy soha ne kerülj olyan helyzetbe, amikor már több napja nem tudsz rendesen aludni és semmi nem segít:) De komolyan kívánom ám, nem gúnyolódom, mert csíplek:) Csak azt hiszem ezt nem értheted meg...

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 09:45:34

@michaela77: Te vagy a Zasszony? Akkor rábasztam.
Nem, a 77 nem stimmel. Az 86 lenne.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.08.18. 09:46:03

@Köldökszösz (csodalampa): Én is ilyen kattogós típus vagyok. Pont ilyen "lejárt a csekk határideje" dolgokon szoktam. DE! eszembe nem jutott még ezért inni. Szedjen magnéziumot, mozogjon, fárassza le magát és akkor tud majd aludni. Ezért piálni... számomra hihetetlen. Én gyógyszereket sem nagyon szedek, csak ha már tényleg a halálomon vagyok. Inni is ritkán szoktam, elég sokat kell nekem innom ahhoz, hogy meglátszódjon. :D

SciNu 2011.08.18. 09:46:43

@gyvy: Nem egészen. :( A kíváncsiságom fog megölni egy nap :)

@Bundabandi: A lefáradás sem megoldás. Tegnap meló után még focizni is voltam amitől tényleg lefáradtam. Mégis egész este forgolódtam csak. Van hogy a nap 2/3-át átalszom és mégis este is alszok mint a bunda :D

tuli _ 2011.08.18. 09:47:54

@ati2: a férfiakat mindig, mindenért meg kell dicsérni. :) de piás mellől, ebben az életkorban le kell lépni, mert ez egyre rosszabb lesz. (mondjuk később is le kell lépni, de akkor már nehezebb)
már, ha tényleg piás, és nem túlozza el a posztoló.

@gernika: :D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.08.18. 09:48:35

@Lunatica: Egy lottóötös ki tudja simítani az idegeket. :P

michaela77 2011.08.18. 09:48:53

@Burgenlandi opelos: nem lenne jó, mert akkor rólam akarnál posztot írni:) Amiről jut eszembe, hogy is áll?:)
A Zasszony is ilyen jófej volt egyébként?:D Én nagyon élveztem, hogy elmentünk pl. családhoz, én hoztam páromnak a söröket, mert tökre szerettem amikor jól érzi magát, tesóm meg irigykedve nézett, mert az ő csaja beszólogatott:) Én szeretek jófej csaj lenni:)

Gliss 2011.08.18. 09:49:48

@Burgenlandi opelos: Eltaláltad. Szeretnék leszokni, mert utána 10 percig moshatok fogat, hogy ne lehessen érezni a kávészagot. Öregebb korunkra állítólag majd kevesebb alvás is elég lesz.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.08.18. 09:49:55

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Persze, hogy forgolódtál, nem merted kifelé fordítani egyik likadat sem! :P

Hurri Kán 2011.08.18. 09:50:38

@SciNuBob -I hear you, mon!-:
Miért nem szóltál, hogy mit akarsz? Vagy szóltál, de nem érdekelte őket? :)))

Lunatica 2011.08.18. 09:51:13

@Köldökszösz (csodalampa): De mire megnyered, hány álmatlan éjszakád lesz, amíg azon izgulsz, hogy kihúzzák a számaid?:D

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 09:51:20

@michaela77: A Zasszony néha többet iszik, mint én, azért nem felejti el a sört, a bort, a pálinkát bekészíteni.

michaela77 2011.08.18. 09:51:21

@Bundabandi: te lány, neked az elfogadás nagyon nehezen megy, ugye?:) Úgy értem nagyon úgy tűnik, hogy számodra elfogadhatatlan, hogy más nem úgy él, nem úgy működik, nem úgy reagál dolgokra, ahogy te. Pedig attól, hogy valaki más, még nem biztos, hogy rossz.
És attól, hogy valamit nem értesz, még nem biztos, hogy olyan nincs is:) Én pl. alig értettem a valószínűség számítást, pedig állítólag olyan márpedig van:)

michaela77 2011.08.18. 09:51:54

@Burgenlandi opelos: akkor mégsem én vagyok:) Én mindig vezetek:)

Hurri Kán 2011.08.18. 09:52:00

@Gliss:
És akkor mi van, ha valaki érzi a kávészagot?

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.08.18. 09:52:29

@michaela77: Hát kérlek nehogy azt hidd, hogy én hűűű de jól alszom mindig. A szakítás előtti időkben kb. 2 hónapig alig aludtam. Sőt elalváskor párszor pánikrohamon volt, nem is mertem aludni, annyira megijedtem. Már tudok aludni, de arra soha nem gondoltam, hogy igyak, vagy gyógyszerekkel pumpáljam tele magam.

Caddy 2011.08.18. 09:53:03

@Gliss: tisztában vagyok a fogalom jelentésével, de köszi. :)
Itt arrl van szó a leírtak alapján, hogy a nyaralás alkalmával berúgott, mint ahogy a többiek is. Meg hogy a csaj szerint sokat iszik. Alkoholista-e?

@michaela77: az a kemény dió, hogy felismerd, erre a legtöbb ember képtelen. Valóban összetett a kérdés, ezzel nem is vitatkozom.

@goumideaumineaux: tök mindegy????? Nem kezd el valaki csak úgy inni. Héééé! Szerintem volt valami kiváltó ok. Én ennyit mondok.

@SciNuBob -I hear you, mon!-: na csak ezért ne szokj rá. :)

@Boris the Bullet dodger: na erről beszélek, hogy egy reggel felkelsz és onnantól alkoholista vagy. :D:D:D

Viszont látom alkoholista szülőkben nincs hiány. Legalább megint megtudtam ezt azt rólatok. :)

2011.08.18. 09:54:14

A több ezer éves emberi civilizáció két csúcspéldányát láthattuk, hallhattuk a posztban. Kéremkaccsojjaki.

michaela77 2011.08.18. 09:54:14

@Bundabandi: és ha mondjuk ez az állapot tizenéve tartott volna? Arról is tudsz nyilatkozni?

@gyvy: ez jó:DDD

Gliss 2011.08.18. 09:54:28

@gyvy: A mentolszagot jobban szeretem.

Hurri Kán 2011.08.18. 09:56:18

@Gliss:
Te dolgod... szerintem az, hogy a KV ivás után KV szagod van, még nem ok arra, hogy felvagdosd az ereidet...

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.08.18. 09:56:59

@michaela77: Nekem konrétan a piával van bajom! Nem azzal, hogy más mit csinál. A környezetemben annyi család és ember ment tönkre a pia miatt, hogy én ezt élből elutasítom.

SciNu 2011.08.18. 09:57:47

@Köldökszösz (csodalampa): Fal mellett van az ágyam úgyhogy egyik oldalról védett vagyok :D

@gyvy: a maszkon keresztül nem tudtam érthetően beszélni :(

@michaela77: az nem ér semmit. Már több mint 1 hete játszom a tescós szerencsekerékkel de mindig csak a nem nyert-re megy pedig már rég nyernem kellett volna minimum 10 pontot :D *naivitás on* Merthát ugye olyantat biztos nem csinál a tescó hogy mindig ezt adja ki *naivitás off*

Köldökszösz (csodalampa) 2011.08.18. 09:58:56

Egyébként meg dugni kell lefekvés előtt, az segít. Lehetőleg sokat és intenzíven. Utána egy gyors közös zuhany (közben egy kis ungabunga). Aztán egy laza menet még elalvás előtt.

Caddy 2011.08.18. 09:58:59

@Boris the Bullet dodger: látom nem vagy még itt rutinos játékos. Ha a többség azt mondja, hogy alkoholista, akkor az is. Kész passz. Szokj hozzá :D:D:D
Bár bennem ugyanezek a kérdések fogalmazódtak meg, mint benned.Nincs szó arról,hogy a kapcsolat kezdetén is állandóan sörrel a kezében járkált volna.
Nálam például simán előfordul hogy elfelejtem lejelenteni az óraállásokat, pedig nem vagyok minden nap alkoholista. :D:D:D

Lunatica 2011.08.18. 09:59:05

@Caddy: Csomó mindenki jobb ember lesz az alkoholista szülei által. A többi meg nem, szemellenzős hülyévé teszik az otthon látottak.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.08.18. 09:59:11

@michaela77: ha tizenéve tart, akkor meg ott valami nagy probléma van, azzal meg orvoshoz kellene fordulnia!

Hurri Kán 2011.08.18. 09:59:19

@SciNuBob -I hear you, mon!-:
El kellett volna mutogatni, vagy nem tudom....DDD

michaela77 2011.08.18. 09:59:26

@SciNuBob -I hear you, mon!-: vagy egyszerűen csak rossz volt a valószínűség számításod:))

michaela77 2011.08.18. 10:00:07

@Bundabandi: vagy hozzád, hiszen csak magnézium és mozgás, és meg is oldódik minden:)

Hurri Kán 2011.08.18. 10:00:25

@Caddy:
Te meg nem tudod az alkoholista definícióját...

Alkoholista az, aki kevesebbet, vagy annyit iszik, mint mi, csak nem szeretjük. :)))

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 10:01:12

@Köldökszösz (csodalampa):
Gyulabá szavaival élve: "Hát lopom én a gecit?"

Caddy 2011.08.18. 10:01:42

@Köldökszösz (csodalampa): te figyeljél már a biliben van a kezed. :D:D:D

Máskülönben meg eszembe jutott egy klasszikus: Két út van, az egyik az alkoholizmus a másik járhatatlan.

:)

Lunatica 2011.08.18. 10:01:56

@Caddy: Kész szerencse hogy nekem nem kell ilyesmivel bíbelődni, sör nélkül is teljesen használhatatlan vagyok ilyen téren:D:D:D

SciNu 2011.08.18. 10:03:50

@Caddy: Nem állt szándékomban. :) Időnként jóhangulatig borozgatok de az meg még normális.

@Bundabandi: Az én családom is tönkretette teljesen. De attól még nem kell élből elutasítani csak ésszel kell inni.

michaela77 2011.08.18. 10:04:13

@Kulics: megnyugtató érzés:)

@Caddy: :DDDDD

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 10:04:33

@Caddy: Látom te is Moldován nőttél fel.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.08.18. 10:04:52

@michaela77: nem mondtam, hogy megoldódik minden, de sokat segít. Sportol valamit?

Köldökszösz (csodalampa) 2011.08.18. 10:05:41

@Caddy: A későbbi reklamációk elkerülésére a testemre tetováltattam a figyelmeztetést: Nem vénnek való vidék!

:DDD

Hurri Kán 2011.08.18. 10:06:43

@Burgenlandi opelos:
Emlékeim szerint ezt spec. Hofi mondta... attól még jó :)

Köldökszösz (csodalampa) 2011.08.18. 10:07:10

A csillagjegyem bika, de az aszcendensem a baknyúl.

ati2 2011.08.18. 10:07:22

@tuli _: Azért elolvasnám a srác verzióját is. Addig nem derül ki tényleg alkesz-e. Ha meg az, akkor egy csoportterápia kellene neki, nem az állandó lebaszás.

Caddy 2011.08.18. 10:08:25

@Lunatica: majd jön valami szakértő és megmagyarázza ezt, én csak azt gondolom erről, hogy valóban minden előfordulhat, szerintem nincs erre bejáratott módszer vagy öröklött viselkedésminta. Én ismertem olyan lányt akinek az apukája alkoholista volt, imádta az apját, felnézett rá (nem a pia miatt, hanem mert APA) a dolgok odáig fajultak, hogy az apjával együtt ivott, már reggel, ő suli előtt, apa meló előtt. Alkoholista lett ő is, sőt nyilván ilyen lett a választottja is. De ez csak az egyik példa.
Van aki pont azért nem iszik, mert otthon ezt látta.
Van aki meg pontosan tudja mire képes az alkohol, ezért csak mértékkel és ünnepnapokon fogyasztja.
Rohadtul nincs erre megoldóképlet. Szerintem.

@gyvy: jaj bazzz, ezt a kettőt mindig keverem. :D:D

Hurri Kán 2011.08.18. 10:10:30

@Caddy:
Tegnapi poszt nem kellett volna... Keverem helyett elsőre kiverem-et olvastam... :DDD

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 10:10:48

@Köldökszösz (csodalampa):
Én meg vállalom a munka OROSZLÁNrészét.
Állok és üvöltök.

Boris the Bullet dodger 2011.08.18. 10:11:05

@Caddy:
Ugyanaz, mint irl :)
Én pontosan fizetem a számláim, munkámmal is ritkán csúszom, pedig olykor akár még két sört is megiszom :)
Viszont van absztinens ügyfelem, aki még az életben, még véletlenül sem bírta kifizetni a számláimat időben.

dr. gernika 2011.08.18. 10:12:37

@goumideaumineaux: A házisárkány meg nagy eséllyel csinál alkoholistát akárkiből. Egyik volt emberemnél sem tudtam eldönteni, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás, de az anyja mellett én is ittam volna, az tuti.

Caddy 2011.08.18. 10:14:05

@Lunatica: engem ez a nyár kevert meg azt se tudom mikor jelentettem utoljára. De valami számla mindig jön, azt befizetem.Gondolom az jó. :D:D:D

@SciNuBob -I hear you, mon!-: na tevagy a példámban a harmadik típus. :D @Caddy:

@michaela77: @Burgenlandi opelos: :)

@Köldökszösz (csodalampa): állat vagy! :D

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 10:15:11

@gyvy: Te is olvastad Izomtibit?
Valami olyasmit írt, hogy "a csaj konkrétan nem megnyitja a csapot, hanem kiveri"

SciNu 2011.08.18. 10:17:29

@Caddy: Voltam én mind a három. Elöször a második majd az első és most a harmadik. A ló mindkét oldalára átestem mire végre sikerült rá felülni :D

Hurri Kán 2011.08.18. 10:17:48

@Boris the Bullet dodger:
Akkor eccer itasd le, hátha onnantól pontosan fizet. Egy próbát megér a dolog..:)))

Boris the Bullet dodger 2011.08.18. 10:20:30

@gyvy:
A pontatlan fizetéssel már megbékéltem. Végülis csak késik folyton, de mindig fizet.
Viszont az nagy öröm lenne, ha este kilenckor nem hivogatna a remek ötleteivel, inkább négykézláb kapaszkodna a sörösdobozaiba :)

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 10:20:59

@gernika: Nem mi, csak te.
Két éve olvasgatom ezt a blogot, de csak két hete kezdtem kommentelni.
Úgy emlékszem, még fél éve te írtad.

Hurri Kán 2011.08.18. 10:23:27

@Boris the Bullet dodger:
Le is lehet halkítani azt a telefont... Cégest olyan isten nincs, hogy este 8 után fölvegyem... HA valakinek vmi nagyon sürgős hasfájása van, küldjön sms-t, vagy mélt, ha annyira sos a dolog, esetleg válaszolok...

Boris the Bullet dodger 2011.08.18. 10:24:14

@gyvy:
Az se jobb, mert amilyen hülye vagyok, elolvasom :)

michaela77 2011.08.18. 10:24:21

@SciNuBob -I hear you, mon!-: szimpatikus hozzáállás.

@Bundabandi: hagyjuk doktor nő:)

@Caddy: ezzel teljes mértékben egyetértek. Van aki követi a mintát, van aki éppen azért nem fog inni. Van aki tud mértékkel, van aki nem.

@Burgenlandi opelos: te télleg gernika miatt nem iszol? Mesélj már:)

Caddy 2011.08.18. 10:24:32

@gyvy: teveled meg mi van? Én sosem írok le ilyen csúnya dolgokat. :D

@Boris the Bullet dodger: persze hogy ugyanaz, csak ez kisebb játszótér. :)
Ahogy mondtad a szétszórtság és a pia teljesen független egymástól.

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 10:24:55

@gyvy: Vagy írja meg itt, kommentben?

Hurri Kán 2011.08.18. 10:27:43

@Boris the Bullet dodger:
Attól még nem kötelező válaszolni rá...;)

@Caddy:
Ugye nem kell minden kérdésre válaszolni? :P

Boris the Bullet dodger 2011.08.18. 10:28:05

@Burgenlandi opelos:
Persze, még az hiányzik :)

@gyvy:
Saját céges, így más a leányzó fekvése :)

dr. gernika 2011.08.18. 10:28:51

@Burgenlandi opelos: Szó szerint ezt mondtam, vagy így hangzott a férfiagyadban? Nem akarlak meghazudtolni, de tapasztalatból muszáj most már megkérdeznem, mert nem emlékszem rá.

Caddy 2011.08.18. 10:29:57

@SciNuBob -I hear you, mon!-: na látod ezt nem tudtam. Gratulálok, mert azt hiszem ez szép menet volt. Most .... le a kalappal. :)

@Boris the Bullet dodger: gondold el tök részegen milyen remek ötletei lennének! Örülj,hogy nem iszik. :)

@michaela77: már csak arra tudok gondolni, hogy a horoszkópok befolyásolják ezt a dolgot. :)

Hurri Kán 2011.08.18. 10:32:02

@Caddy:
Az sem mindegy, mit eszel közben... :)))

michaela77 2011.08.18. 10:32:45

@Caddy: basszus, hogy ez nekem eddig miért nem esett le...:) Hát meg van a megoldás mindenre:))

Hurri Kán 2011.08.18. 10:34:16

@Boris the Bullet dodger:
Lehet szűrni a bejövő hívásokat... De végül is a Te dolgod... :)

Caddy 2011.08.18. 10:34:44

@gyvy: szóval már ittál? Aha, itt van a kutya elásva. :D:D:D Mindig mondom nagy melegben gyógyszerre ne igyál! :)

Hurri Kán 2011.08.18. 10:38:06

@Caddy:
Még nem, de köszönöm, hogy szóltál, télleg itt az ideje.. :DDD

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 10:38:48

@michaela77:
Az úgy volt, hogy 19 éves koromig totál antialkoholista voltam, de olyan szinten, hogy pl. véletlenül beleittam a teáskannában tárolt borba és behánytam tőle!
Aztán olyan helyre kerültem dolgozni (egy bánya), ahol nagyobb névnapokkor konkrétan odaállt a névnapos az öltözőajtóba és addig nem indult a busz amíg mind a húsz litert meg nem ittuk.
Néhány ilyen alkalom után elindultam lefelé a lejtőn, eljutottam addig a szintig, hogy az esti elalvásom a betevő egy-másfél liter bortól függött, de volt hogy 4 sör is elég volt hozzá...
Aztán eltelt tíz év, sőt azt hittem, hogy ez így normális.
Aztán jött ez a blog, olvasgattam az irodámban és a nevezetes kommentből rádöbbentem, hogy alkoholista vagyok, bassza meg! Ez kedden volt, aznap este már nem ittam. És azóta sem iszom hétköznap.

Caddy 2011.08.18. 10:40:18

@michaela77: ezért kell blogolni (blogozni, hogy ragozzuk ezt a nem igét?) hogy ilyen nagyon fontos összefüggésekre rátalálj! :D:D:D
Egyszer kaptam az anyukámtól(:D:D:D) Piahoroszkópot. Na én mérték nélkül iszom az a lényeg. Illetve nem tudom hol a határ és a gyorsan berúgni elv hajt. van ebben valami. :D

dr. gernika 2011.08.18. 10:41:07

@michaela77: Abból a szempontból szerencsés vagyok, hogy olyan pasikat nem vonzottam be, akik túl sokat isznak, vagy rossz fejek lesznek az alkoholtól. Általában mind aranyosra-érzelmesre itták/isszák magukat, az meg cuki, úgyhogy nyugodt szívvel itatom őket én is ilyen alkalmakkor.

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2011.08.18. 10:41:56

Ne költözz vissza, nem fog megváltozni.

SciNu 2011.08.18. 10:44:23

@Caddy: Ugyebár először jókisfiú voltam. Majd mikor a töke tele van az embernek a világgal próbál felzárkózni a kimaradt időért. De van még pár ilyen pótolandó dolgom úgyhogy lesz itt még ló túloldala.

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 10:46:20

@gernika:
Aszongya hogy:
"gernika 0 bejegyzést írt és 16923 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."
Nem véletlen hogy nem emlékszel, én sem emlékszem már a történelem érettségi tételemre.

michaela77 2011.08.18. 10:49:47

@Burgenlandi opelos: hát ez szuper. De tényleg. Nem gondoltam volna, hogy blogoknak lehet ilyen hatása.

@Caddy: igazán nálad lehetne mindig, és akkor most mindenki megtudhatná hogy áll az alkohollal:)

@gernika: persze, régebben én is csak azt láttam, hogy az alkoholtól apám őrült lesz. Meg egyéb rossz példa is volt rá a családban, fájdalmas halál is.
El kellett telni kis időnek mire megnyugodtam, mert mindig azt láttam, hogy a párom alkohol hatására még viccesebb, érzelmesebb, sőt, szenvedélyesebb (eheh), olyan állapotban pedig soha nem láttam, hogy akár imbolygott volna (olyan volt, hogy a nyelve kicsit akadozott és sok dzsdzsdzs volt a dumában, de azon nagyon röhögtem, vicces volt:)), ezért én sem bántam, sőt:)

Boris the Bullet dodger 2011.08.18. 10:50:33

@Caddy:
Nem, én azt úgy képzelem, hogy minden este eszméletlenre issza magát és maximum annyit bír kinyögni a telefonba, hogy mi annak a várnak a neve, ami a gyalog galoppban is volt :)

Rebelde 2011.08.18. 10:50:52

a saját szemében senki sem alkoholista, mindent ki lehet magyarázni, miért pont a piálás lenne ez alól kivétel?

csak legyen, akit lehet altatni ezzel az ócska dumával, sajnos mindig van/volt/lesz

idő kérdése és visszaköltözik ez a csaj is, nincs új a nap alatt

SciNu 2011.08.18. 10:51:11

@gernika: Veszély ám az is. Én mikor már mindenkit nagyon szeretek akkor elkezdem ölelgetni őket ami a sikertelen menekülés után egy erős medveölelési préselést okoz :D

dr. gernika 2011.08.18. 10:52:29

@michaela77: Beszarok, ha ez télleg így van. Cigiről szoktak már le a hatásomra, de piáról tudtommal még nem. :D

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 10:52:30

@michaela77:
Most nem azért hogy egymás faszát szopkodjuk, de itt értelmesebb emberek vannak, mit akikkel a való életben találkozom, ezért adok a véleményetekre.

michaela77 2011.08.18. 10:55:16

@gernika: :D Pedig tuti írtál ilyesmit, én pont azért emlékszem rá, mert nekem meg nem tetszett, hogy ha valaki rendszeresen keveset is iszik, az már alkoholista:)))
Úgyhogy le a kalappal, megmentettél egy lelket:)

@Burgenlandi opelos: na ezt viszont nem tudom. A való életben ki tudja ki milyen ember. De az biztos, hogy én is azt látom, itt egészen normális véleményeket is hallani, amik segíthetnek. Hogy ki hogy él egyébként, saját maga betartja-e a hangoztatott véleményét, az már más kérdés. Talán nem is fontos.

michaela77 2011.08.18. 10:58:04

Múlt héten fogytam két kilót, ami fogyókúra elején nem nagy kunszt. Ma reggelre fogytam negyven dekát és kiszámoltam, hogy ilyen ütemben négy kilót adhatok le tíz hét alatt...
Úgy elkeseredtem rajta, hogy a reggeli két tojásomhoz kimértem mérlegen a 3 gramm vajat is:)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.08.18. 10:59:14

@gernika: Én sem vonzom be a piásokat, pedig azt mondják az ember lánya olyat keres, mint az apa minta. Nálam ez nagyon nem jött be!

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 11:00:38

@michaela77: Én minden reggeli kávé után fogyok két kilót!

Gliss 2011.08.18. 11:01:26

@gernika: Cigiről, hogy sikerült leszoktatni?

michaela77 2011.08.18. 11:01:44

@Burgenlandi opelos: de azt aznap vissza is szeded:DD

tuli _ 2011.08.18. 11:02:23

@ati2: azt én is elolvasnám.
egyébként lehet, hogy valakinek használ a csoportterápia, engem biztosan a hideg rázna ki tőle, akármilyen helyzetben vagyok/voltam. az is igaz, hogy nekem vannak olyan emberek a környezetemben, akik segítenek, ha van gondom.
én egy pszichológusban sem bízom, bár lehet, hogy vannak olyanok, akik hatásosak, de eddig csak olyanokkal találkoztam, akik emberileg nálam nem ütik meg a mércét.

@gernika: lelkek megmentője :D

Caddy 2011.08.18. 11:02:23

@SciNuBob -I hear you, mon!-: talán már ügyesebben fogod kezelni, de persze erre sincs recept.

@michaela77: na figyi a net mindig nálam van:
pityesz008.blog.hu/2009/01/15/piahoroszkop_naggyonnaggyonjo

@Boris the Bullet dodger: na igen, részegen sokkal fontosabb dolgok foglalkoztatják az embert. :D

@Burgenlandi opelos: azért vigyázz, mert ez mégiscsak egy virtuális felület, itt bárki bármilyen lehet. Ez lehet nagyon csalóka is, és persze nem hiszünk el mindent ami ide le van írva.

Rebelde 2011.08.18. 11:03:25

@Bundabandi:

nem előírás, hogy másolni kell a szülői mintát, lehet tovább lépni is, sőt sok esetben ajánlatos:)

másrészt egy bizonyos kor után, nem illő mindent a szülőkre fogni

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2011.08.18. 11:03:48

@Burgenlandi opelos: pedig az enyémet igazán szopkodhatná valami nőszemély :D

dr. gernika 2011.08.18. 11:05:01

@Burgenlandi opelos: Nos, idáig azt hittem, hogy ironizálsz, de ha komoly, akkor örülök.
De hozzá kell tennem, hogy ha gond nélkül változtattál ezen, akkor "csak" iszákos voltál. Ha már tényleg, viccen kívül alkoholista lettél volna, akkor nem tudod csak úgy letenni, egy nap pia nélkül is elvonási tüneteket okozott volna. Viszont az iszákosokból lesznek az alkeszek, szóval mindenképpen pozitív, hogy sikerült kontrollálni.

@michaela77: Állítólag apám is, bár ő nem volt alkesz, ő is csak ilyen brigádbulik alkalmával rúgott be kegyetlenül. Szerencsére nekem nem kellett így látnom, azaz kisbaba voltam még, mikor utoljára így állított haza, utána fokozatosan szét is mentek anyámmal. Keresztapám az alkesz, mostmár rá is szólt a doki, hogy feldobja a pacskert, ha nem hagyja abba, be is ijedt végre valahára. Uncsitesóméknak nem volt valami felhőtlen gyerekkoruk, keresztanyám mégis csak harminc+ év után hagyta el. Hozzá kell tennem, ő is sárkány, szóval egymás vérét szívták, sőt mivel a mai napig összejárnak a családi telken, szívják most is.

@SciNuBob -I hear you, mon!-: :DD

Caddy 2011.08.18. 11:05:39

@michaela77: húúúúú. elindultál a lejtőn. :D

Hurri Kán 2011.08.18. 11:09:10

@Caddy:
Inkább nem írom le, mit olvastam megin... :DDD

Szöszi 28 2011.08.18. 11:10:17

@Rebelde: Szerintem is így van...Nagypapám alkesz volt, apa mégsem lett az, sőt senki a környezetében. Fiatal koromban rengeteget vedeltünk, de nyilván ahogy megnőttem, rájöttem, hogy tök felesleges 6 páleszt meginni, amikor 3 is elég lesz:) Magunkon múlik főleg, hogy hogy alakul az életünk.

michaela77 2011.08.18. 11:11:23

@Caddy: :D Teljesen stimmel:) Életemben egyszer ittam a kelleténél többet, annyi hogy kicsit imbolyogtam és sokat beszéltem, valamint nagyon vicces volt. Viszont másnap a párom arra ébredt, hogy tévé mellett is behallotta a szobába, ahogy imádom a nagy fehér istent:DD Úgyhogy azóta is vigyázok a mértékkel:))

A lejtőn pedig éppenhogy nem indultam el, mert nem ész nélkül pakoltam a vajat, hanem kimértem 3 grammot, ami pontosan 22 kalória és belefér:D

@gernika: innen már passzolnám, fájdalmas téma, nagyon közel álló, teljesen normális, köztiszteletben álló, jómódú, értelmes, művelt nőt veszítettem el így a családban, aki egy megcsalást és főnökként sok ember kényszerelbocsátását nem tudta feldolgozni.

dr. gernika 2011.08.18. 11:15:13

@michaela77: Pedig de, az alkesz nem attól alkesz, hogy sokat iszik, hanem attól, hogy a rabja. Igazán idült alkeszeknek kevés is elég, csak meglegyen a napi betevő. Ha az egy korty körömlakklemosó, akkor annyi.
Ja, aki a vacsihoz megiszik egy pohár bort, az persze nem az, feltéve, ha nem borul ki a gondolattól vacsora előtt, ha észreveszi, hogy pont elfogyott. :)

@Bundabandi: Hát, vagy pont nem.

@Gliss: Jó példa, ennyi. Akik leszoktak mellettem, azokban valahol mind benne volt, hogy egyszer majd le kéne tenni, csak nem volt motiváció, vagy olyan volt a társaságuk.

@tuli _: Fotosoppolok is már egy glóriát a profilképemre. :D

Rebelde 2011.08.18. 11:15:37

@michaela77:

aszondják a kalóriaméregetést is túlzásba lehet vinni, már a lejtőn vagy, gondoltam szólok:))

michaela77 2011.08.18. 11:19:11

@Rebelde: :DD köszönöm a figyelmeztetést, de igazából kislány korom óta arra vágyom, bárcsak anorexiás lennék:)
Na jó, ez persze csak vicc, de most halálosan komolyan gondolom a fogyást és mindent mérek. Ritkán van nálam ilyen elhatározás, sok évente egyszer, úgyhogy most kihasználom:)
Persze úgy tűnik a szervezetemnek nem tetszik a napi 8-900 kalória és tartalék üzemmódra kapcsolt, de nem adom fel a harcot és végül úgyis én nyerek:) Márpedig azt fogja tenni, amit én mondok:)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.08.18. 11:19:31

@Rebelde: én nem azt írtam, hogy másolni, hanem tudat alatt olyat keresni. Mert ezt szokták hangoztatni, hogy jaaaj, mert apád ilyen, akkor majd te is olyat keresel magadnak. Hallottam párszor! Én meg soha nem találtam magamnak olyat, mint ő. Sőt! Eddig egyik sem ivott nap, mint nap, még alkalmakkor is alig.

dr. gernika 2011.08.18. 11:20:31

@michaela77: :(
Fogyókúrádhoz annyi, hogy az első héten leginkább fölös vizet vesztettél, hetente 40 deka az tök normális, főleg ha tartós fogyást akarsz és nem jojót.

@Rebelde: Te, tegnap nyírfalevet ittam, ooooolyan fincsi! :)))

Murderface 2011.08.18. 11:20:47

"Eddig kétszer beszéltünk: ő hívott, hogy menjek vissza, olyan magányos, és meg fog változni."

Nem fog megváltozni.

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 11:21:18

@Caddy: Vigyázok, mint egy állat.
Inkább ötször kinyomozom ki milyen nemű, mielőtt véletlenül udvarolni kezdenék Dövannak!

Caddy 2011.08.18. 11:22:46

@gyvy: itt ólálkodik a Freud nevű? :D

@michaela77: na örülök, hogy segíthettem. Mindenesetre a produkciód magáért beszél. :D

Szöszi 28 2011.08.18. 11:23:53

@michaela77: Áhhh, francnak lenne türelme számolgatni...Inkább sokat mozgok és normálisan eszem:D

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2011.08.18. 11:23:56

@michaela77: cm/kg? Mert nem mindegy hogy 110-ből fogytál 4-et vagy 50-ből :)

@Ape: na mivan senki nem akar lecummantani??? :D

Rebelde 2011.08.18. 11:24:08

@gernika:

nem tudom már mi a blog címe, valami alkoholista,a tulajdonosa arról posztolgatott, hogy naponta iszik meg másfél 2 üveg jobb bort, melóban is iszik, nem egy dülöngélős fajta, és saját bevallása szerint ez még nem alkoholizmus

ellenben az, aki az unicum/pálesz után iszik sört iszik kísérőnek, na az már mindennek a legalja:)

azon csodálkoztam, hogy gépelni tud egyáltalán, nemhogy összefüggő mondatokat alkotni, ha ez igaz...

Hurri Kán 2011.08.18. 11:24:27

@Caddy:
Jaja...itt körözget a rohadék... :D :D :D

michaela77 2011.08.18. 11:25:57

@Kata1987: én meg inkább kevesebbet mozgok és nagyon keveset eszem:)

@Ape: megmondhatnám, de akkor meg kellene, hogy öljelek:))

Rebelde 2011.08.18. 11:27:25

@Bundabandi:

a másolást én is tudat alatt értettem

tuli _ 2011.08.18. 11:27:49

@gernika: :D mert megérdemled :DD

Rebelde 2011.08.18. 11:28:12

@gernika:

húú már nagyon nyomod:) én még nem ittam, hol vetted?:)

Rebelde 2011.08.18. 11:31:33

@michaela77:

mozogjál is, anélkül nem ér semmit:) a kalóriabevitel meg kevésnek tűnik, egyél rendesen, persze ne krumplit tésztával

egyébként hajrá:)

Boris the Bullet dodger 2011.08.18. 11:32:50

@Caddy:
Egyrészt, másrészt könnyebb is kimondani a várat aminek a neve aaaaaaaaaaaarghh.

SciNu 2011.08.18. 11:37:14

@michaela77: a 2 tojás nyeles volt? :D

@Caddy: Talán, ha egyáltalán lesz újabb alkalom, már kedvem sincs próbálkozni
Piahoroszkópom:
"Méltósággal iszik, csakis nemes italokat. S a végén méltósággal okádik a bárpultra...
Ivásban is elsőségre tör, gyorsasági és mennyiségi versenyek potenciális győztese, érdemes rá fogadni. Valamint vele lenni, amíg el nem fogy a pénze, addig ugyanis előszeretettel hívja meg környezetét."
Van benne igazság :D

dr. gernika 2011.08.18. 11:41:28

@Rebelde: Kíváncsi lennék, a kollégái hogyan vélekednek erről, mert bár saját meglátása szerint tök észnél van (lehet hogy tényleg), a piaszag nyilván párolog belőle, amit reggel-délelőtt még rosszabb megérezni valakin.

Nyírfalevet az Arbat nevű autentikus orosz boltban lehet kapni, a Teréz körút-Podmaniczky sarkán. Ez ilyen helyi specialitás, nem paleodiétás cucc, Nard olvasta fel nekem a tartalmát, te a dobozra rajzolt nyírfalevelekről meg termésről ismerheted fel. Aszonta van benne valamilyen cukor is, amit nem részleteztek, meg egy kis citromsav, de 93% nyírfalé.
Update: megnéztem tüzetesen a dobozt, apró betűkkel rajta van magyarul is meg angolul is, szénhidrát 5,8 gramm/liter, 23 kalória.
Szerintem finom, Nardnak annyira nem tetszett a citromos savanyítás benne, ő gyerekkorában tisztán itta, amit őstermelőktől vettek.

dr. gernika 2011.08.18. 11:43:22

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Igen, az enyém is ez. Kövezzetek meg, de még sose hánytam piától. :)

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 11:43:59

@michaela77:
Ez egy olyan téma, amihez inkább hozzá tudok érdemben szólni, mint a párkapcsolatokhoz...
Na szóval. 192 centimhez jelenleg vagyok 94 kg. De voltam 110 kiló is, akkor csukott össze alattam a bicikli. :D
Kipróbáltam sokféle kúrát, de önmagában egy sem hozott tartós eredményt.
Csak a kalóriaszámításos módszer azért nem jó, mert a víz után először az izomból fogysz, ezáltal úgy csökkented a súlyod, hogy a testszír-arány nem javul, sőt romlik.
Önmagában a sport, a futás sem használt, úgy futottam le 15-20 kilométert, 200 m-es szintkülönbségekkel, hogy még mindig 100 kiló felett jártam. A aerobik szintén nem megoldás, a DVD-n látott mozgássorozathoz az ötödik alkalom után hozzászokik a szervezeted, aztán baszhatod.
A jelenlegi életvitelem a következő:
Hétfő-szerda-péntek-vasárnap: súlyzós edzés a garázsban, 15-22 kg-os egykezes súlyzókkal, füzetben vezetett edzésnapló szerint.
Kedd-csütörtök-szombat: aerob mozgásformák, pl. futás erdőben, 45-50 km biciklizés, 2 óra tollaslabda stb.
Kaja: Amit régen egy reggeli alatt megettem, azt elosztom egész délelőttre, azaz 2-3 óránként egy-egy kifli, utána 1-1 korsó víz, ha szomjas vagyok, ha nem.
Eddig kihagytam a vacsorát, de most már azt is eszem.

SciNu 2011.08.18. 11:47:30

@michaela77: nem akarok átmenni fitness guruba de a 8-900 kalória az káros. Egy átlag napi szükséglet 2000 (átlagos emberre) ha csak 8-900-at eszel azt a szervezeted éhínségnek veszi és mikor újra táplálékhoz jut el fogja raktározni az esetleges újabb ínséges időkre (zsírként persze). A napi kalóriaigényt max 10%-al szabadna csökkenteni ami függ a korodtól súlyodtól magasságodtól is. A kalória számolás önmagában amúgy sem elég.
Amit én javaslok: mellőzd (1 csalós nap még ér hetente) a krumplit, rizst, pékárut, tésztát (magas a glükémiás indexük). Fogyassz főként húst és zöldséget. Mozogj sokat (gyorsítja az anyagcserét) és igyál sok vizet és zöld teát.

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 11:48:14

@Burgenlandi opelos: Ja és a legfontosabb: Rengeteget napozom, mert a barna háj jobban néz ki, mint a fehér háj!

cyd 2011.08.18. 11:49:00

Menj vissza! Ne légy ilyen kegyetlen vele, mindenképp adj neki még egy esélyt. Olyan jól fogtok mutatni 10-15 év múlva, ahogy nájlonotthonkában, főkötőben, karodon a harmadik gyerekkel, betorzult fejjel egrecíroztatod a lepukkant félalkesz férjed.
Gyönyörű pár a martyr-dragon és a gyerekként kezelt és ettől azzá váló balfasz. Sok boldogságot drágáim!

dr. gernika 2011.08.18. 11:49:55

@Burgenlandi opelos: És a barna optikailag karcsúsít, alap. :D

SciNu 2011.08.18. 11:50:02

@gernika: Én kb 3x vagy 4x Az első alkalom az első ivás volt de akkor még nem tudtam a mértéket. A többi meg mind komolyabbnak indult női csalódások után volt.

Rebelde 2011.08.18. 11:50:19

@gernika:

ismerem azt a helyet, majd kipróbálom, hogy milyen:)

Hurri Kán 2011.08.18. 11:50:26

@Burgenlandi opelos:
Abszolúte jó életszemlélet. A lényeg, hogy Te jól érezd magad a bőrödben. :) komolyan.

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.08.18. 11:50:43

@gernika: @SciNuBob -I hear you, mon!-:

Ez meg az enyém:
"Hajtja a kíváncsiság, mindenbe belekóstol.
Ettől gyorsan rosszul lesz, tehát nem tud rendesen berúgni, megtapasztalni a mámor mélységeit.
Még annál is többet beszél, mint józanul, vigyázni pedig leginkább ruházatunkra érdemes az össze-vissza kevert italok miatt."

A beszéd aaaaaz igaz. Józanul is sokat beszélek, de ha iszok egy kicsit, akkor tényleg be nem áll a szám. :D És piától én sem hánytam még soha. Úgy igazán berúgni is egyszer tudtam csak, rám nem nagyon hat az alkohol, sokat kell ahhoz innom, hogy megártson.

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2011.08.18. 11:50:45

@michaela77: okés, de sex közben haljak meg! :D

Akkor fogy az ember ha a napi energia bevitel (kaja) kevesebb mint a szervezetnek szükséges. Ha több a bevitel akkor hízol, ez egyértelmű. Amire figyelni kell: a szervezet fogyáskor (ha kevesebb az energiabevitel mint a szükséglet) ha nem mozogsz, akkor az izmot kezdi el lebontani elsőként: "Az izomzattól különösen könnyű megszabadítani a testet. Egyszerűen ha nem használod, akkor leépül, hiszen energiaigényes szövet és a testnek nem gazdaságos a fenntartása. Ha éhezteted magad, akkor jó eséllyel az izomzatod csökkenését eredményezi, amitől lassulni fog az anyagcsere. A mérleg ezt mondja: „Hé, megint fogytál két kilót”. Igaz, hogy abból 1 kg az izom és 1 kg a zsír, ami nem egy túl pozitív dolog. Ha jobban szeretnéd, ha ez két kg zsírt jelentene, akkor ideje kihívások elé állítani az izomzatot és egy kis edzéssel erősíteni."

Rebelde 2011.08.18. 11:52:39

@Burgenlandi opelos:

ez rettentő tudományos volt:)

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 11:57:13

@Rebelde: Mint a zsebszámológép.
Télen meg itt az utca végén a szolárium él meg belőlem elég szépen.

cyd 2011.08.18. 11:57:13

@Ape: pontosítsunk: akkor lehet fogyni, ha bevitt kalória<elhasznált kalória

Tartós fogyást és vele járó egészséges életmódot csakis lassan lehet elérni. Heti minimum 2-3 alkalom mozgás és hozzá való étrend (zöldség, gyümölcs, hús, kevés szénhidrát)

OFF Dögöljön meg, aki kitalálta, hogy reggel 8-kor kell a hálószobám előtti fát, visító motorosfűrésszel visszavágni, de nullára. Most már tényleg muszáj lesz függönyt vennem.

Rebelde 2011.08.18. 12:01:49

@cyd:

itt a pont:) legalábbis hozzám ez áll a legközelebb, amúgy mindenki mástól fogy jobban, ennyiben egyéni a dolog, na meg hozzáállás kérdése is

sajnálatos tény, de a lányok nehezebben fogynak, mint a fiúk, a fenébe is

Rebelde 2011.08.18. 12:04:10

@Burgenlandi opelos: szép színed lehet, szép sárga...:)

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 12:07:01

@Rebelde:
Mint már írtam, a fogyás két pilléren áll, az étkezés minőségén, és a gyakori mozgáson.
A lányoknak az étkezés megváltoztatása még csak-csak szokott sikerülni, de hogy felemeljék a seggüket a szg. meg a TV elől és sportoljanak, azt már nem, 10telet a kivételnek!

Szöszi 28 2011.08.18. 12:07:01

@cyd: Nekem a függöny volt az első amit megvettem a beköltözéskor, mert elég forgalmas helyen lakom, hatalmas ablakfelületei vannak a lakásnak, azért nem lenne jó, ha mindenki belátna:)

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 12:08:45

@Rebelde: Köszönöm. Majd küldök képet.

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 12:11:42

@Kata1987:
Nekem meg az első volt, hogy redőnyt csináltattam, mert a szobám lejjebb van mint a közút, még a földszintes kutyák is beláttak.

Rebelde 2011.08.18. 12:12:54

@Burgenlandi opelos:

ez nem "csak" ezen múlik, a jányoknak nagyobb a zsírraktára, a felépítésbeli különbségekre gondoltam:)

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 12:14:30

@Rebelde: Bocs, még nem voltam lány, nem tudhatom.

michaela77 2011.08.18. 12:18:26

@Burgenlandi opelos: @SciNuBob -I hear you, mon!-: @Ape: köszönöm, köszönöm, de tényleg:)
Tudom, hogy zöldséget, gyümölcsöt és húst kéne ennem, de pl. a zöldséget nagyon nem szeretem. Így most főleg dinnyét, joghurtot, barna rizst, néha egy-egy virslit eszem, meg hetente legalább 3 tojást, úgy olvastam az kell a zsírégetéshez. Ehhez hetente legalább 3 aerobicot meg minden este erőltetett sétát/futást gondoltam, csak ezzel még várok pár napot, hogy szokja a szervezetem a kevés kalóriát, mert így elég gyenge vagyok.

Legutoljára négy éve fogytam 10-12 kilót, akkor bejött a kalóriaszámlálgatás, mert ha nagyon megkívántam valamit mondjuk 2-3 hetente egyszer beleillesztettem a napi kalóriadagomba és kész. Akkor csak heti három aerobic volt és kész. Igaz, akkor még 30 éves voltam, de nagyon remélem, hogy ez még most is működni fog, csak most valahogy lassabban indul el:)

Az aerobic egyébként videókazettákról összeállított edzésrend, kis súlyzóval, szériaszám emeléssel, váltakozó gyakorlatokkal.

Szöszi 28 2011.08.18. 12:19:47

@Burgenlandi opelos: Fiúba is van olyan, aki lusta megmozdítani magát:D Én szeretek mozogni, zumba, aerobic, úszás. Most futni akarok elkezdeni még pluszba, de félek, hogy nagyon szarul bírnám:D De már győzködöm magam:)

Rebelde 2011.08.18. 12:21:51

@Burgenlandi opelos:

az általános iskola biosz óráiból csak a "hogyan kell csókolózni tanárnéni" kérdéseid maradtak meg?

Rebelde 2011.08.18. 12:27:59

@michaela77:

hát akkor mégse működik annyira, ha visszahíztad azóta,nem?

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 12:31:12

@Rebelde: Tényleg, hogyan kell csókolózni, tanár néni???

@Kata1987: Honnan tudod, hogy szarul bírnád? Próbáltad? Ma este két szigetkör!

Rebelde 2011.08.18. 12:35:17

@Burgenlandi opelos:

nocsak? ez azóta is rejtély?:))

Szöszi 28 2011.08.18. 12:37:30

@Burgenlandi opelos: Főleg, hogy gyalog 2 percre lakom a Margit szigettől.......:D Jóóóóóóóóól van Főnök, de azért ne essünk túlzásokba...Örülök, ha egy fél szigetkört le tudok majd kocogni:D Mondjuk tényleg nem tudom honnan a félelmem, mivel megállás nélkül 2 súlyzós aerobic edzést kibírok, csak letudnék már futni pár kilómétert:D

csufffi 2011.08.18. 12:38:24

ne menj vissza hozzá, tudod hogy nem fog változni.:(((((((((((((
és vannak még értelmes pasik.........

Rebelde 2011.08.18. 12:39:10

@Kata1987:

utálok futni, unalmas és fájdalmas

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 12:40:06

@Rebelde: Persze, mer a tanár néni elpirult, nem mondott semmit meg ki is csengettek rögtön. A tévében a nénik meg a bácsik összenyomják a szájukat, de mit csinálnak a nyelvükkel? Most komolyaaan!

Rebelde 2011.08.18. 12:41:56

@Burgenlandi opelos:

kavarnak, én is a tv-ben láttam

dr. gernika 2011.08.18. 12:46:31

@Kata1987: Hasonló a problémám, keress rá a neten kezdőknek összeállított futás edzéstervre, én azzal próbálkozom.
@Rebelde: Szar, de állítólag a lábat csak az vékonyítja hatékonyan, szóval muszáj volt nekiállnom. Az aerobicktól már csak izmosodom.

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 12:47:27

@Kata1987: Mi a szigetkör? Picsafüst. Néhány kilométer, gyönyörű környezetben, pár centi emelkedő ha van már sokat mondok, gumiburkolatú járda stb.
Szerintem bárki aki járni tud, végig tudná futni.

Rebelde 2011.08.18. 12:48:38

@gernika:

nekem erre bevált a szobabicó, a futás nagyon terhelte a bokám

penelope garcia 2011.08.18. 12:49:05

Nem, nem fog megváltozni. Nem azért, mert nem tudna, hanem mert láthatóan nem is akar.
Ilyen esetekben kevés az elköltözés. Az iszákossal (drogossal, hazudóssal, lopóssal, csalóssal, szélhámossal)szakítani KELL. Különben tönkreteszi az életedet.

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 12:50:04

@gernika: Ez tény. 6 centi vastag bokám van a 192 cm magasságomhoz, ha nem lennék szőrös mint egy gorilla, a lányok többsége megirigyelhetné a lábamat.

indapass90210 2011.08.18. 12:52:03

@Burgenlandi opelos: ha elég jó parti vagy, simán átoperáltatom magam! :D

indapass90210 2011.08.18. 12:53:10

Azt, hogy pina, írta már valaki?

SciNu 2011.08.18. 12:58:39

@Bundabandi: vagy csak üres gyomorra töményet :D majd egyszer leteszteljük :P

@Kata1987: Gyere futni a margit szigetre ha már nem bírod akkor is sétálhatsz még egy jót a parkban. Én kb 1 kört szoktam bírni utána a térdem megadja magát.

@Burgenlandi opelos: Pankrációznak. :D Meg szkandereznek :D

dr. gernika 2011.08.18. 12:59:39

@Rebelde: Nekem nem válna be. Rengeteget bicikliztem anno, nem lett tőle vékonyabb.

@Burgenlandi opelos: Így is irigylem, van epilátorom :)

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 12:59:41

@Dövan: Opellal járok, macskám van és ne legyek kemény?
Villám is van, azzal rakom a trágyát.
Jó parti vagyok-e?

Szöszi 28 2011.08.18. 13:02:03

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Kénytelen leszek, mert nem fogyok olyan ütemben, mint szeretnék, és a heti 3-4 óra aerobic ezek szerint kevés, úgyhogy a jövőhetet belövöm kezdésnek, és futok:D

SciNu 2011.08.18. 13:05:22

@Dövan: \O

@Burgenlandi opelos: Egy kis lábujjhegyen ugrálás és ez megváltozik.

@gernika: És lett formás vádlid/feneked tőle?

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 13:06:32

@Kata1987:
Jut eszembe, tudod mivel lehetne megnövelni a forgalmát a szigetkörnek? Pénztárat állítanék a hídhoz. Sok sznob egyből azt hinné, valami csodapálya és fizetnének mint a katonatiszt.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.08.18. 13:08:02

Ebből a történetből is kiderül, hogy a sört csak szubhumánok fogyasztanak. A csaj meg sárkány.

Peetee 2011.08.18. 13:08:04

Férfiember vagyok, de 100%-ig aztmondom: jól tette!!!

Szöszi 28 2011.08.18. 13:09:23

@Burgenlandi opelos: De még ne:D Egyelőre elég lesz, ha ilyen kevesen látják a szenvedéseimet és próbálkozásaimat:D Majd pár hónap múlva odacsődítheted a népet jópénzért:D

SciNu 2011.08.18. 13:09:35

@Kata1987: Addig próbáld rábeszélni magad amíg még jó az idő. Télen nincs az az isten, hogy kimozduljak futni :D Amúgy az étkezésre figyelj nagyon oda. Aerobicolhatsz amennyit akarsz ha nem jól eszel. A fogyásban 80% a helyes táplálkozás. Ezt ugyan a kocka has elérésére mondják de az meg az alacsony testzsír%-on múlik ami meg épp a fogyás.

Lunatica 2011.08.18. 13:12:47

csak tudnám hogy jött a fogyókúra a piálásból. bár a sok sör hízlal, értem én, lehet ez a dolog nyitja:D

dr. gernika 2011.08.18. 13:17:25

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Az mindig is formás volt.

@Burgenlandi opelos: Szerintem így is épp elegen járnak oda. :)

Lunatica 2011.08.18. 13:18:13

@Nard: Hát most akkor lebuktam, nem is vagyok ember. Pedig azt hittem már több mint egy negyed évszázada...nem bírok ennyi csalódást elviselni:D

Gliss 2011.08.18. 13:19:28

@Lunatica: Ilyenkor nyáron könnyebb fogyókurázni, mint télen. Mondjuk én napi 2 tábla csokit megeszek, a fejem tetejére is állhatok akkor sem hizok meg.

SciNu 2011.08.18. 13:20:41

@Kata1987: Ha valaki azt látja hogy már alig mozogsz mondd neki hogy már a 4. kört futod. Ellenőrizze :D

@gernika: Helyes, de nem hagyhatod hogy lankadjon a figyelmed! :D

Rebelde 2011.08.18. 13:21:30

@Lunatica:

úgy, hogy az alkohol hizlal

Lunatica 2011.08.18. 13:21:38

@Gliss: Akkor bizony pusztujjmeg:D:D:D Amúgy meg igazad van, télen szar koplalni meg futkozni a hóban.

Lunatica 2011.08.18. 13:23:22

@Rebelde: Kivéve, ha minden pénzed eliszod és nem marad kajára!

Caddy 2011.08.18. 13:25:01

@Burgenlandi opelos: hát ha nem futott valaki mondjuk egy pár éve semmit, akkor bizony hiába a heti x aerobic, mert az a picsafüst. Szigetkör 5,3km, viszont valóban szép, és könnyen futható. :)

@Kata1987: edzésonline, hat hét és meglesz a szigetkör. Csak ne ebbe a 40 fokba kezd el. :D

Hurri Kán 2011.08.18. 13:25:37

@Lunatica:
Mindig szar koplalni... :DDD

Gliss 2011.08.18. 13:26:05

@Lunatica: Nem mondtam, hogy ez olyan jó. Majd ha terhes leszek egyszer, biztos én is meghízok.

SciNu 2011.08.18. 13:29:30

@Caddy: Pedig most a jó. Ilyenkor minél kevesebb ruhát kell felvenni a lányoknak :D Sokkal könnyebb egy szép kerek fenék után futni mint céltalanul előre :D Meg kicsit barnulhatok is futás közben.

dr. gernika 2011.08.18. 13:29:31

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Rajtam ezeket a részeket sosem építeni kellett. Inkább azzal van a baj, hogy rájuk hízok. És bár igaz, hogy a gömb is egy forma, de nem akarom ezt megvárni. :D

Lunatica 2011.08.18. 13:30:42

@gyvy: Jogos! De nyáron akkor is jobban megy, slusszpassz.

@Gliss: csak huncutkodtam, nem bántásiból...Akkor biztos. Bár valaki inkább fogy (lásd Rubint Réka:D:D)

SciNu 2011.08.18. 13:31:11

@gernika: Akkor csatlakozz te is a CS&P Margitszigeti futókörhöz :D

Caddy 2011.08.18. 13:33:32

@SciNuBob -I hear you, mon!-: a fenéket jó! Napok óta halogatom én is,mert még kilenckor is 25 fok van. Nem bírom. Kivagyok! :D
Én nem veszek kevesebb ruhát ha futni megyek, baromság. Most futok vagy mutogatom magam? :)

Mackaj 2011.08.18. 13:33:47

A csaj nem sárkány, csak azt hiszi, hogy az ilyesmit meg lehet beszélni. Nyilván ezerszer próbálta már "finom" módszerekkel rávezetni a pasast, hogy nem kéne állatot csinálnia magából, attól lett ilyen erőszakos, hogy ez nem használt.
Az alkoholista egy beteg ember (aki a környezetét is azzá teszi), és iszonyú nehéz leszokni.
Ha csak fogadkozik, akkor kár visszamenni, nem lesz a dologból semmi, nem azért, mert szemét, hanem mert nem fogja tudni megállni.
Ha elkezd ő is megoldást keresni (pl orvoshoz fordul), ha beismeri, hogy ő alkoholista, és ez neki is probléma, akkor talán sikerül leszoknia, akkor meg lehet próbálni a még egy esélyt. De amíg valaki ragaszkodik ahhoz, hogy ő nem beteg, addig ugye meggyógyítani sem lehet... (Bár utána se könnyű.)

SciNu 2011.08.18. 13:37:54

@Caddy: Is-is? Futással egybekötött szaunázás. :D Viszel mentolos löttyöt és öntögeted magadra. :D

Gliss 2011.08.18. 13:38:10

@Lunatica: Igen, mert nyáron alig van étvágyam. Na a Rubint Réka inkábbb ne reklámozzuk még itt is.

indapass90210 2011.08.18. 13:39:18

@Burgenlandi opelos: ha a trágyásvilla mellé még van 60.000 tehened is, akkor igen!

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2011.08.18. 13:42:08

Kedves Posztíró!
Ha jó akarsz magadnak akkor sürgősen elfelejted ezt az alkoholista-hazudozó balfaszt, oszt ott hagyod magának magnak. Ennyi.

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2011.08.18. 13:43:18

@Caddy: pont ez a jó, hogy izzad az ember. Hogy akarsz úgy futni, hogy nem izzadsz le? :D Tök egészséges, tisztul a bőr és a különböző káros anyagok is kiürülnek. Én foci/kondi után is hiába izzadok le, még beülök szaunázni is.

Cr 2011.08.18. 13:43:35

Ez aztán a férfi. Meg a nő :D

Együtt él hónapokig egy barommal, aki hisztis és issza azt a szart. Megállás nélkül. És lebegteti, talán még együtt fognak élni, nem tudja.
NEM TUDJA BAZMEG.
Hát én meg viszont tudom, hogy amikor majd megint összeköltöznek és eltelik 10 év, aztán majd panaszkodik, hogy "ver a zuram" akkor hangosan fogok rajta röhögni...

Caddy 2011.08.18. 13:46:06

@SciNuBob -I hear you, mon!-: vagy inkább megkérek valakit, hogy öntögesse rám, miközben futok. :D

@Ape: nem az izzadással van problémám, nem figyelsz. Nem bírom. Nagy melegben nem bírok futni. A többiben egyetértünk, nincs is jobb mint utána szaunázni.

dr. gernika 2011.08.18. 13:48:49

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Majd ha megtanultam egyfolytában futni, és nem csak futás-séta váltogatással. :D Addig integetek a másik oldalról.

földiekkel játszó 2011.08.18. 13:52:00

Az igazi alkoholista sosem változik meg. Ideig-óráig tartja magát, aztán megy minden szépen tovább a pia mosta kerékvágásban. Sajnos. És ha a barátod ennyire nem tud mértéket tartani, akkor ő bizony alkesz.

SciNu 2011.08.18. 13:52:37

@Caddy: Na jó, de csak mert ilyen szépen kérted megteszem neked :D

@gernika: Levegőt nem kapsz vagy kifáradsz?

dr. gernika 2011.08.18. 14:02:43

@SciNuBob -I hear you, mon!-: 1-2 perc után olyan, mintha ólomcsizma lenne rajtam. Egyszerűen nem erre van kalibrálva a szervezetem, nem haladok előre. Egy helyben megy a 90 perc torna, szombaton lendületből egy órát tekertem, pedig az idén még egyszer sem, pénteken úsztam 700 métert úgy, hogy két éve semmi, de a futás az nem az én műfajom. Azért még nem adom fel, az edzéstervet végig akarom csinálni.

Homeoffice 2011.08.18. 14:03:21

Röviden és tömören a két ember nem illett össze.
1.Férfi aki vagy alkesz vagy csak egy olyan csákó aki még nem nőtt fel igazából.
2. Nő, aki már a gyermekei apját keresi, aki felnőtt férfi viszont egy picit irányítható is.
Ennyi.
posz-toló.. találd meg az Igazit.

Braincelle 2011.08.18. 14:03:22

De amúgy milyen alapon kéred számon, hogy berúg-e egy nyaraláson? Bakker, ő is nyaral, nem a börtönőre vagy. Ha mindig részeg, és emiatt öt gyereketek éhezik, az megint más-

De az alkoholistás játszmáknak gyakran része a nyavalygó, mindent irányítani akaró asszony is...

Valójában ő egy szabad felnőtt ember, 31 éves, mért ne inná magát akár taccs részegre egyetlen napon, ha olyanja van? Főleg, ha a haverjai is vele tartottak.

Na mindegy, azért nem tudok hozzászólni, mert nem látom ezek után, hogy a valóságban vannak-e alkohol-problémái vagy nincsenek.

Braincelle 2011.08.18. 14:04:50

A csekk, a megbízhatatlanság és hazudozás az persze gáz...

Caddy 2011.08.18. 14:20:37

@gernika: az eleje ilyen csak, aztán egyre jobb lesz, hidd el. Az első három hét nagyon kemény szerintem, aztán majd olyan lesz, hogy simán megy akár a szigetkör is, csak az első egy kilométer amikor le akarsz állni,aztán meg száguldás, és a végén a királylány vagyok érzés. Drukkolok, ne add fel. Közben pedig, jó zenék és magad.:) Meg tényleg rohadt meleg van, és nem olyan a teljesítmény, mintha 15 fok lenne. :(

@SciNuBob -I hear you, mon!-: ez remélem egy ilyen bármikor beváltható kupon. :)

SciNu 2011.08.18. 14:24:58

@gernika: Erre nagyon jó megoldás egy kutya (vagy feltápolod a hörcsögöt :D). Vagy húzni fog előre vagy futni fogsz előle :D

@Caddy: Természetesen! De egyéb akciókkal nem összevonható ám! :D

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 14:29:14

@gernika:
Elmesélem neked, hogy kezdetem el a futást.
Amikor 2002-ben elértem a 110 kilót és összerogyott alattam a bicikli első kereke, úgy döntöttem ideje nekiállni valamit mozogni. Egy szabványos sportpálya mellett laktam, 400m-es salakozott körrel, lementem reggelenként futni.
Először csak egy kört bírtam, aztán két hét alatt feltornáztam magam 3 körig is. De ennél több sehogyan nem ment, a harmadik körnél kiköptem a tüdőmet.
Már majdnem feladtam, mikor olvastam az intervallum-futásról, hogy az mennyivel hatásosabb. Fel a hegyre, le a hegyről.
Na próbáljuk meg. Fogytam a vizslámat, bementünk az erdőbe. Futás-gyaloglás-futás-gyaloglás. A harmadik próbálkozásra, igaz majdnem meghaltam, de sikerült felfutni a hegytetőre, ez kb. 60m szintkülönbség volt. Aztán egyre jobb lett, fél év múlva már körbe tudtam futni a kisvárost.
És most figyelj.
Próbaképpen visszamentem a pályára, hogy most mennyit bírok.
Harminc körnél meguntam és hazamentem...

michaela77 2011.08.18. 14:33:40

@Rebelde: nekem pont jó lenne, ha annyira működne, hogy újabb 4-5 év alatt híznám vissza:)

egyhazafi 2011.08.18. 14:33:52

-"Hazavittük, a másnapot átaludta, teljesen használhatatlan volt" szóval nem kaptál másnap kukit és ettől begőzöltél.

-Számon kérni a haverjait külön gratulálok

- a pasid hibája, hogy alkoholista
- te egy házisárkány vagy. Komoly problémákkal.

Lehetőségek: Neki egy elvonó, neked konfliktuskezelési tréning 100 óra.

Amúgy jobb ha külön költöztök és mindenki éli a világát.

Neked egy olyan pasi kell akit irányíthatsz, neki egy olyan nő aki nem akarja irányítani. Ebből látod, hogy nem illetek össze?

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 14:33:55

@Caddy: Tápos hörcsög kergeti Gernikát. Ez nagyon konkrét.

Caddy 2011.08.18. 14:36:48

@Burgenlandi opelos: na igen, unalmas körbe körbe. :D

michaela77 2011.08.18. 14:39:02

@Burgenlandi opelos: az de jó. Ez az a futás terv, ami úgy kezdődik, hogy egy perc futás két perc séta, egy perc futás egy perc séta, stb...?
Nekem is bajom van a futással, egy hét után úgy megfájdul a térdem, hogy járni sem bírok. Pedig a margiton futottam a gumipályán, meg kentem sportkrémmel, semmi nem használt.
Utána ráálltam, hogy olyan gyorsan megyek, hogy rendesen leizzadok benne, de nem futok.
Amúgy is olyan hülye a szervezetem, hogy egy perc futástól is vérvörös izzadt fejjel futok:D Na és kb. ennyi is amit egyfolytában bírok:D

Caddy 2011.08.18. 14:39:19

@Burgenlandi opelos: hülye. :D
Ja és még annyit, hogy sokkal jobb (nyilván) vidéken futni. Szóval ha van lehetőség a futócipőt mindenhová vinni, és rajta. Akár külföldre is természetesen, az a jó, hogy nincsen bekorlátozva az ember.

dr. gernika 2011.08.18. 14:42:00

@Caddy: :)
@SciNuBob -I hear you, mon!-: Hát a hörcsögöt nem győzöm csodálni, az tuti lefutja a szigetkört éjszakánként.
@Burgenlandi opelos: Ez kurvajól hangzik, bár a hegynek a gondolatától is kiköpöm a tüdőmet. Meg BKV-znom kéne hozzá. Most még pont határeset, hogy az edzőterembe is, meg a Duna partra is kb. 7 perc alatt elsétálok, addig se szeretem, ha sportszerkóban látnak az emberek. De visszafele meg még izzadt is vagyok, nemtom mi lesz szeptembertől, ha költözik az edzőtermi torna és kénytelen leszek metrózni...

Caddy 2011.08.18. 14:44:53

@michaela77: egészen biztosan nem jó a cipőd, sajna. :( Attól fáj.
Nekem ugyanez a paprikavörös fej. :D:D:D

michaela77 2011.08.18. 14:46:48

@Caddy: mióta futni próbálok, kb. 16 éves korom óta, próbáltam én már sokféle cipőt, egyik sem volt jó.
Most direkt new balance futócipőt vettem, és az sem...
Ugye mennyire gáz a vörös fej?:))

SciNu 2011.08.18. 14:48:23

@gernika: Lehet a kajájában van valami. Próbáld ki :D

@michaela77: az egy nagyon jó kardió scooby1961 szerint www.youtube.com/watch?v=PF5yTLzWyBU&feature=player_detailpage#t=165s

tőzegmalac 2011.08.18. 14:54:46

a posztot meg nem is értem...
na további szépeket

Szöszi 28 2011.08.18. 14:55:43

@kabátnyúl: A kommentem melyik részére vonatkozik a nocsak?:) Hogy vannak lusta fiúk is?:D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.08.18. 14:58:16

@Caddy: Az semmi. Állítólag van olyan, aki évek óta ugyanazt a nőt dugja. Na, az milyen unalmas lehet! :DDD

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 14:59:33

@gernika: @Caddy: @michaela77:
Még ha csak vörös fejem lenne!
Már nem abban a városban élek, kiköltöztem falura, itt egy 494 méter magas hegyre futok fel heti 2-3 alkalommal. Van ott minden, por, sár, kétméteres csalánerdő, bögölylegyek, csúszós sziklák. Úgy szoktunk hazaérni kiskutyámmal, hogy a macskák nem ismernek meg, olyan büdösek vagyunk, hogy a görény sírva könyörög a receptért, az utcán a járókelők átmennek a másik oldalra.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.08.18. 15:06:25

@michaela77: ÁHÁ!!! Nem a cipővel van a gond!

"mióta futni próbálok, ..."
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!
:DDD

hal1fan 2011.08.18. 15:13:53

Most akkor jövök én...

Mindegy, ki mit irkál össze bármilyen állapotában, vagy bármilyen indíttatással. A nagy igazság ezer éve köztudott: "Kutyából nem lesz szalonna". Az érzelmekkel nem könnyű leszámolni, de nem is lehetetlen. Minél előbb, annál jobb!

Itt nincs pardon, mindenkinek csak egy élete van. Időt senki sem kap, az csak a hitvilágban lehetséges. Te, aki a csodára, vagy iszákos szeretted megjavulására vársz -hol élsz valóban?

Most szabadulj, sok keserűségtől kímélheted meg magad, esetleg gyermekedet.

SciNu 2011.08.18. 15:15:36

@Köldökszösz (csodalampa): Most kitől idézétél? Yodától vagy Dumbledore-tól? :D

@gernika: Azzal nincs gond, mi a glükémiás indexe? Az alacson GI-s szénhidráttal nincs nagy gond.

michaela77 2011.08.18. 15:16:03

Nincs valakinek tapasztalata, hogy reggelente Dunaharasztiból mennyire lehet bejutni Budára?
Találtam ott remek családi házat albérlet gyanánt.

Caddy 2011.08.18. 15:16:17

@michaela77: hm, akkor nem tudom. Nekem a szar cipőtől fájt, mert ugye Caddy okosan úgy gondolta a futás csak kezdeti fellángolás, majd ha tartós, vesz cipőt. Aztán mikor már tudtam sokat egybe, akkor kezdődött hogy a bokám, meg a sípcsontom, meg a... aztán vettem cipőt. Nyomtalanul tűnt el.
Vörös fej...ááá, tulajdonképpen azonfelül,hogy többen furcsán méregetnek, hogy vajon élve hazaérsz-e vagy elkísérjenek nincs vele gond. :D

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2011.08.18. 15:19:04

A posztíró ennyi információ alapján egy HP.
Lemennek a Balcsira haverokkal, és megszabja a pasinak, hogy max. 2 sört ihatsz :) Nyaraláson. Meg egyszer leírja, hogy a pasi kezébe volt egy sör, áhhh!!!!
Ha a számlás történet így igaz, akkor a pali pedig egy lúzer, de lehet, hogy hüle is.
Csak mivel egy sértett nő története, így a másik fél nélkül, ebből a posztból csak a csajt lehet megítélni, ez se megy soha férjhez, ki akar hazajárni, egy sárkányhoz.
Már csak azt nem értem, hogy a csajok a kommentekben ebből a történetből, hogy állapították meg, hogy a pasi alkoholista?

michaela77 2011.08.18. 15:19:28

@Caddy: nekem csak és kizárólag a térdem fáj. A sípcsontom csak eleinte, a szokatlan megerőltetéstől, de az elmúlik:)
A térdem viszont valahogy gyenge, vagy mittudomén.
Na éppen a gyanús méregetést utálom:) Miért kell mindenkinek látnia rajtam, hogy majd meghalok?:)

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 15:19:53

@Caddy: Jut eszembe a cipő. Eleinte munkásbakancsba próbálkoztam. Aztán tornacipőben. Egyik szarabb mint a másik.
Most egyszerű ugrómacskás sportcipőben futok. Tök jó.

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2011.08.18. 15:21:52

"én pedig egy darabig győzködtem, hogy ha együtt vagyunk, akkor együtt hozunk meg döntéseket és nem arra hajtunk, hogy a másikat kínos helyzetbe hozzuk."
Ja aranyom, hozzunk közös döntést arról, hogy én megihatok egy-két sört vagy sem :D
Az persze nem zavar, hogy a közös haverok előtt papucsot akartál belőle csinálni a Balcsin.

dr. gernika 2011.08.18. 15:23:34

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Heterogén cuccot koxol, van benne búza, árpa kukorica, szotyi, mogyoró, tökmag, azonosíthatatlan kisebb magvak, meg granulátumok. Mondjuk ha rajta múlna, csak szotyit enne.

Caddy 2011.08.18. 15:24:54

@michaela77: mert majd meg halunk, azért. :D A legszebb,hogy kell egy jó idő, mire eltűnik a vörös. :D

@Burgenlandi opelos: a puma gyorsan fut. :D Legalábbis az én focista szomszédom ennyit mondott, mikor meglátta az új cipőmet. :)

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 15:25:12

@michaela77: Dunaharsztiból M0-on a 6-osig, onnan a lágymányosi hídig nekem fél óra. A pestiek többet tudnának mondani.

Dr. Jula Watson 2011.08.18. 15:27:37

Hát én sokkal elöbb lefutok 10-15 km-t erdőben, terepen, mint 1 szigetkört a laposon azon a szaros futószőnyegen :D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.08.18. 15:28:46

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Azt hittem ezt csak Yoda mester mondta. Az a szaros pedellus ellopta a szövegét?

michaela77 2011.08.18. 15:29:20

@Burgenlandi opelos: köszönöm. De ez reggeli csúcsforgalomban, olyan 8 óra körül, vagy máskor?

Dr. Jula Watson 2011.08.18. 15:29:40

@Caddy: Hihi, én meg anno 6 éve megvettem a jó cipőt, hogy na majd most megint, erre 3 hét múlva kiderült, ezt egy darabig hanyagolnom kell :D

Dr. Jula Watson 2011.08.18. 15:31:59

@michaela77: mert nem szabad kihagyni a rendes bemelegítést. És ez vonatkozik az ízületekre is. És a jó cipő. És a jó futómozgás. Az a kocogás, amivel tulajdonképpen nem is haladsz, na az csak az ízületeket gyilkolja.

Boris the Bullet dodger 2011.08.18. 15:34:32

@Dr. Jula Watson:
Na ezért jobb a sör, nem bántja az ízületeket. Lehet hogy a posztoló pasija is a saját kárán tanulta ezt meg :)

Caddy 2011.08.18. 15:35:19

@Dr. Jula Watson: na mivel én állandóan sok pénzzel gazdálkodom, pont ezért nem vettem drága cipőt, mert gondoltam, hogy felrobbanok majd, ha a szekrényben nézegetem 20ezerét. De most inkább használom, ez így jobb.

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 15:35:26

@michaela77: Reggel 8 körül én még nem láttam Pestet. Amikor oda jártam suliba, az délután volt.

@Dr. Jula Watson: Végre rád találtam. Gyere jövő héten, megyünk fürdeni a sárban.

michaela77 2011.08.18. 15:35:55

@Dr. Jula Watson: normális futómozgásból azt hiszem olyan hármat-négyet képes lennék megcsinálni egyhuzamban:)

SciNu 2011.08.18. 15:37:30

@michaela77: Na és ha látják? Ezért lenéznének? Te legalább teszel is valamit még ha csak most kezded is el a futást.

@gernika: Hát ez nem jó jópárnak közülük magas a GI-je. Akkor azért ilyen aktív :D

@Köldökszösz (csodalampa): Pont fordítva Yoda lopta Dumbledore-tól. Megnézte a filmet és megtetszett neki a mondat.

Dr. Jula Watson 2011.08.18. 15:39:06

@Burgenlandi opelos: Hehe. :D Hegynek föl még most, edzetlenül is megelőzlek. Előnyöm van, nekem rövid a lábam :D

Dr. Jula Watson 2011.08.18. 15:41:17

@Caddy: Én viszont futócipő ügyben már gyakorlott vagyok. Fiatal koromban szívtam párszor.

@michaela77: Most sokan sikítozni fognak, de akkor kezd ellipszis trénerrel. Védi a térded, és rávesz a valódi mozgásra. És tovább bírod.

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 15:41:47

@Dr. Jula Watson:
Lefelé meg én gyorsabban hömbölgök, behozom a hátrányomat.

Dr. Jula Watson 2011.08.18. 15:42:05

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Láttam én olyan csodákat már a szigeten :D

michaela77 2011.08.18. 15:43:16

@Dr. Jula Watson: Van otthon elipszis trénerem. Nagyon brutális, tíz percet sem bírok rajta nyomni:)

Caddy 2011.08.18. 15:44:30

@Dr. Jula Watson: én meg nem tudtam miért fáj, aztán a megoldás tök egyszerű volt. Mint általában. :)

Bundabandi® (Cookie Bunny) 2011.08.18. 15:46:49

Futni max. a busz után (néha). Inkább bringázok, gyorsabb is, kíméli a térdet is.

Burgenlandi opelos 2011.08.18. 15:57:09

@gernika: Korpovitot neki, meg Abhonettet. De vigyázz vele, mert nem mind arany, ami hörcsög!

SciNu 2011.08.18. 16:05:46

@gernika: Csak óvatosan mert a diétától még a végén agresszívabb lesz :D

dr. gernika 2011.08.18. 16:25:55

@SciNuBob -I hear you, mon!-: Ja, túlzásba viszi a fehérjediétát és vérhörcsög lesz. :)
@Dr. Jula Watson: Nem, bár rengeteg edz. :)

SciNu 2011.08.18. 16:32:51

@gernika: Csak úgy ne járjatok mint a grál lovagok a nyúllal :D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.08.18. 17:03:49

Már az első hozzászólást se bírtam végig olvasni...ehh! Ha van eszed, hagyod a faszit! Az ilyen nem változik, ne hitegesd magad! Jól tetted, h leléptél! Ne táncolj vissza!

ketroot 2011.08.18. 17:11:27

Az a nő, aki megszabja hány sört lehet inni, másba is beleszól. Tapasztalat.

JOKKA21 2011.08.18. 17:26:16

Miért akarja minden buta liba irányítani a szerelmét?:) Suncikák nem mindenki szereti, ha anyukát játszotok, aki megmondja mit kell tenni.

Hurri Kán 2011.08.18. 17:40:09

Azt tudjuk már, ki, mikortól, mennyi alkohol elfogyasztása után lesz alkoholista?

Kytia 2011.08.18. 18:31:51

@JOKKA21: Azért, mert a másik lehetőség az illető elhagyása lenne, azt viszont nem akarják elhirtelenkedni, előtte megpróbálják, hátha van megoldás. Persze ettől még úgyis az elhagyás lesz a vége, ahogy itt, a posztban is.:)

@gyvy: "Az alkoholizmus kialakulásához szükséges mennyiség és gyakoriság mindenkinél különbözik. Lényege az alkoholtól való testi - lelki függőség kialakulása, adott esetben - az alkohol hiánya esetén - elvonási tünetek megjelenése jelzi ezt a függőségi állapotot."

/Wiki/

Hurri Kán 2011.08.18. 18:37:44

@Kytia:
Én azért brittudósok véleményére is kíváncsi lennék... :D

Virgo1975 2011.08.18. 20:42:08

@michaela77: az enyém is ivott, meg felelőtlen is volt. és azon nyavalygott, hogy NEM veszekszem vele, mikor iszik. viszont nem is bújtam hozzá...annak meg pláne nem örültem, mikor pl. a rezsire félretett pénzt költötte sörre, mondván, hogy "majd lesz valahogy". na persze. úgy lett, hogy én álltam az összes közös kiadást. és csodálkozott, hogy elhagytam. igenis hagyja ott a levélíró, nem köteles elviselni se az állandó részegségét, se a felelőtlenségét.

Virgo1975 2011.08.18. 21:08:00

@fumerin: na nehogy már sárkány legyen azért, mert nem óhajt egy alkoholistával élni, és nem szeretné, ha felszólítás jönne, hogy miért nem fizette be a csekket!!!! azért ez nem egy kispályás dolog, amit mosolyogva tűrnie kéne!@michaela77: teljesen lényegtelen, hogy miért. valószínűleg azért, mert ez neki a természetes, ezt látta otthon. az én exem is, és nekem se tűnt fel először, mert bulizgattunk, ott megivott egy-két sört, nem volt vészes, a többi fiúismerősömre is jellemző volt. aztán, mikor megismertem a családját, kissé meglepődtem, hogy itt tök természetes, hogy néhanapján (úgy heti egyszer) anyuci úgy berúg, hogy nem tud magáról, nagymami szintén.ja, és sírnak, hogy nincs pénzük kajára. érdekes módon, napi több doboz sörre és cigire valahogy mindig jutott. de akkor még naiv voltam.
na de azt akartam kihozni belőle, hogy mindegy, miért iszik, ne kelljen már a posztírónak elviselni a részegségét, meg hogy tojik a számlákra.@Bundabandi: egyetértek. az én exem szerint neki a szép bőr és haj érdekében kellett a sör. mindennap, minimum négy dobozzal. a felest nem magyarázta meg...@ati2: abból miért derül ki, hogy alkesz-e? gondolod, bevallja? lehet, azt állítja, hogy ő csak néha iszik, de a néha nála naponta. vagy akár hetente, de akkor úgy lerészegedik, hogy nem is tud magáról. és ez egyáltalán nem szimpatikus, lehet, hogy a párjukat a piáért cseszegető nők is emiatt cseszegetik őket.

Virgo1975 2011.08.18. 21:23:38

@Bundabandi: nálam meg nincs is apai minta....@Braincelle: szerinted csak azon az egy napon itta le magát a sárga földig? gyanítom, ez inkább rendszeres volt. azért akadt ki a lány annyira. és igaza is van.

Lencsi Lány 2011.08.18. 22:05:09

@Mária: Igen, de azt is vedd számításba, hogy az alkoholista játszma akár öt-vagy hatszereplős is lehet...Ha csak egy szereplő adja fel itt a játszmát, az még nem biztos, hogy elég...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.08.19. 13:09:59

Alkoholistával összeállni.... ajjaj. :(

Müszélia 2011.08.20. 19:05:21

ben értem én ezt. a sör nem is alkohol.

tőzegmalac 2011.08.22. 23:55:06

@Kata1987: abból rengeteg van... kétségtelen:)

tőzegmalac 2011.08.23. 00:02:16

@Nutshell: jaaa
hogy ez nem válogatás?:D

Nutshell 2011.08.23. 13:29:48

@kabátnyúl: Gratulálok, te vagy az egyetlen jelentkező :)

tőzegmalac 2011.08.23. 13:36:38

@Nutshell: ez még kevés az üdvösséghez:)

tőzegmalac 2011.08.23. 14:42:59

@Nutshell: végül is nem azt kértem, hogy könnyítsd meg a dolgom:)

Nutshell 2011.08.23. 14:46:08

@kabátnyúl: Naugye, kihívás nélkül mit ér az egész :)

Nutshell 2011.08.23. 15:33:59

@kabátnyúl: amilyet csak szeretnél :)

tőzegmalac 2011.08.23. 16:19:18

@Nutshell: ehh:D
csak bele ne fulladjak:D

kovászosUbukla 2011.08.23. 17:41:30

egyrészt semmi közöd a másikhoz, mert nem vagy a felesége, szvsz azt csinál amit akar, te ne akarj egy 31 éves faszt leszoktatni semmiről mert nem fog menni, ha ilyen baromi okos vagy ellenben már rég eszedbe juthatott volna otthagyni a francba, nem kell ebből nagycirkuszt csinálni, utána boldoguljon az alkesz buzeráns ahogy tud, rövid úton így is biztosra veszem h a híd alatt aztán a proszektúrán köt ki.
Másrészt ez teljesen átlag eset, kár volt ezzel a helyet foglalni itt.

Nutshell 2011.08.23. 22:23:26

@kabátnyúl: Ez a fene nagy jólét... :)

tőzegmalac 2011.08.24. 08:39:59

@Nutshell: hűűűű:)
ebben a fene nagy jólétben most jól ki is megyek a strandra:)))
gyere velem:)

Nutshell 2011.08.24. 08:49:02

@kabátnyúl: Betelefonálsz a főnökömnek? Strandolni szeretnééééék :))

tőzegmalac 2011.08.24. 09:30:40

@Nutshell: hívd őt is:) kerítünk neki valakit.... :)

Nutshell 2011.08.24. 09:36:00

@kabátnyúl: Nem a szerelemi élete miatt aggódom, hanem hogy nem enged el :)

tőzegmalac 2011.08.25. 14:58:18

@Nutshell: hmm
pedig jöhettél volna csúszdázni:D

tőzegmalac 2011.08.25. 15:22:39

@Nutshell: jó társaság, hancúrozás... :D
szerintem szombaton is ez lesz:)))

Nutshell 2011.08.25. 15:32:05

@kabátnyúl: deszupi :)
Melyik strandra mentek?

tőzegmalac 2011.08.25. 15:59:44

@Nutshell: a szálkai tóban lehet fürödni?

Nutshell 2011.08.25. 18:09:47

@kabátnyúl: de még mennyire, hogy lehet :)

tőzegmalac 2011.08.25. 23:54:57

@Nutshell: ki kell próbálnom...:) lehet ideje lenne meglátogatni a húgomat:)

Nutshell 2011.08.26. 08:00:44

@kabátnyúl: Használd ki a jó időt :)
Hol lakik a húgod?

Nutshell 2011.08.26. 15:45:46

@kabátnyúl: Akkor látogass meg engem is :)

tőzegmalac 2011.08.26. 15:49:20

@Nutshell: de nincs ajtócsapkodás :D

Nutshell 2011.08.26. 15:59:23

@kabátnyúl: Hát ha tudunk máshogy is kommunikálni, akkor nincs :)

Nutshell 2011.10.07. 20:31:36

@kabátnyúl: Itthon az ágyikómban arcüreg-gyulladással :)

tőzegmalac 2011.11.03. 18:52:54

@Nutshell: ...és pont úgy tűnök el:)
süti beállítások módosítása