Mindketten félünk a házasságtól

2011. december 06. 07:35 - csajokespasik

„Nézem az egyik barátnőm lányát, aki annyira elkényezteti a gyerekét, hogy még meg is dicséri, ha hisztizik, mondván, így fejlődik ki a szabad személyisége. Ez helyes?” – ha a pénz miatt kell aggódni, akkor az ingyen kocsi is inkább teher, mint megoldás. A családalapítás olyan téma, ami aggodalomra készteti Levélírónkat, aki többek között attól is tart, hogy a szülés után zokogó zombi lesz. Önmarcang-maraton. Tudunk jövőt mondani mai posztolónknak?

 

Sziasztok! Nem tudom, közületek hány pár torpant meg a házasság előtt, illetve pánikolt be, még be sem következett dolgoktól. 5 éve vagyunk együtt. A párom 37, én 35 vagyok. Ebben a kapcsolatban már most is én vagyok a kis feleség, aki mindent megtesz a kis férjéért, csakhogy papíron még nem vagyunk hivatalos házaspár. (De kell-e az a papír? Bizonyít az bármit is?) Ennek főként mi vagyunk az okai, illetve az előrevetített aggodalmaink. Közös aggodalmak. A párom apja néhány hónapja kocsit váltott, hozzánk meg lepasszolta a régi járgányát. Nem volt roncs, egy megkímélt, helyes kis Opel. Mivel mindketten használjuk, de ritkán, felmerült a kérdés, hogy kinek is kéne fizetnie a költségeket. Az üzemanyagot, ugye az fizeti, aki használja, de mi van a többi költséggel?

Ő használja többet, én nagyon ritkán. Ez egy kis probléma. De ha már a kocsin összeveszünk, mi lesz később? Szóval, a családalapítás… mindketten akarjuk, addig, amíg bele nem gondolunk. Engem elsősorban egzisztenciális kérdések nyomasztanak: „mi van, ha nem lesz annyi pénzünk, vagy egyikünket-másikunkat hirtelen kirúgják?" - ezt a kérdést mindenki felteheti, mert mindenki így van ezzel. A jövő mindenkinek ismeretlen. Kivéve a tévéjósoknak : D Azon tépem magam már most - amikor gyerek még csak tervben van, de képben nincs - hogy mi lesz akkor, ha nem tudjuk biztosítani neki a szükséges dolgokat ahhoz, hogy egy teljes értékű és fantasztikus ember legyen? Imádom a csecsemőket, tudnék és bánni vele, de mégis bennem van a félsz, hogy mi van, ha a szülés után mindez megváltozik és zombi leszek? Sajnos sok ilyet láttam, életvidám lányokból depressziós zokogógépek lettek, de pár hónapra szerencsére elmúlt náluk. Aztán a suli: mi van, ha nem tudjuk biztosítani neki a menő cuccokat, ha elindul az osztályban a menősködés és neki nincs x márkájú cipője vagy a legújabb generációs mobilja? Gyerekkoromban én is átéltem, milyen a sorsa a nem túl gazdag gyerekeknek. Nem nélkülöztünk, de fényűzésre igazán nem telt. Nem akarom, hogy az én gyerekem ezt bármilyen szinten is megtapasztalja. Aztán ott van a nevelés: nézem az egyik barátnőm lányát, aki annyira elkényezteti a gyerekét, hogy még meg is dicséri ha hisztizik, mondván, így fejlődik ki a szabad személyisége. Ez helyes? Nem tudom, Hitlert hogy nevelték, de ha nem szíjjal, akkor így. Ez most a helyzet: mindketten szeretnénk a családot, de a páromnak is megvannak a maga félelmei – sajnos nagyjából az enyémekkel vágnak egybe. Karácsonyra meg akarom lepni magam egy salsa tanfolyammal és még ebből is problémát csinálok: „nem kell az neked, vegyetek inkább valami konyhai eszközt”. Lehet, hogy vannak olyan emberek, akik együtt vannak, szeretik egymást, párt alkotnak, de családot nem képesek? A párom mindenben segít, szerencsésnek érzem magam, de őbenne is van egy józan félelem. Vagy túlságosan realisták, vagy túlságosan hülyék vagyunk. Üdv: A.

 
660 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr993441773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pretty kitty 2011.12.06. 07:35:54

Kiszlanyoca szemmitol sze feeeel!

pretty kitty 2011.12.06. 07:36:43

@Kiszlanyocka: Hihi, annyila szijettem h kihadtam ed betut :))) De jen voltam az elszo bibiiii! :PPPP

pretty kitty 2011.12.06. 07:44:40

Ez a poszt ed matekfeladaat! Aszt kell megmondani mi jaz x. ;))

indapass90210 2011.12.06. 07:49:15

"A párom apja néhány hónapja kocsit váltott, hozzánk meg lepasszolta a régi járgányát. Nem volt roncs, egy megkímélt, helyes kis Opel. Mivel mindketten használjuk, de ritkán, felmerült a kérdés, hogy kinek is kéne fizetnie a költségeket. Az üzemanyagot, ugye az fizeti, aki használja, de mi van a többi költséggel?"

Bazmeg, az nem is férfi, akinek 37 éves koráig nem volt kocsija, azt akkor is úgy kap egyet az apjától. Arra meg, hogy 5 év együttélés után még téma, hogy ki fizessen egy összesen kb havi 1-2000 HUF-ot kitevő biztosítást és adót, inkább nem is mondok semmit.

Leonardo Di Cabrio (ex-Fidel Castrol) 2011.12.06. 07:49:57

Ha nem mersz belevágni, hagyd ott és keresd meg azt az embert, akivel bele mersz. A gyereknek szeretet kell nem pénz. Ha meg nem akarsz gyereket, akkor ezt döntsétek el (fél ember maradsz egész életedben).

Füstleee 2011.12.06. 07:52:18

1. Házasság: Közös kassza helyből, ha ott is külön számlán vagytok akkor már bukó az egész.
2. Gyerek: Ha te fel tudtál nőni akkor a gyerek is fel fog nőni. Díszfasz/picsát akarsz belőle nevelni vagy embert akinek normális értékrendje van.
3. Gyerek nevelés: Most születnek meg a hülye gyerekek gyerekei mint azt látod. 59.9%-ban azt javaslom a te esetedben h ne vállalj gyereket.
4. "Vagy túlságosan realisták, vagy túlságosan hülyék vagyunk"
A 2ik lehetőség jobban illik rátok.

indapass90210 2011.12.06. 07:57:22

"Aztán a suli: mi van, ha nem tudjuk biztosítani neki a menő cuccokat, ha elindul az osztályban a menősködés és neki nincs x márkájú cipője vagy a legújabb generációs mobilja?"

Igaza van a posztolónak! Ahogy rémlik nekem se volt menő telefonom míg sulis voltam, azt a szexuális életem Jokkáéval vetekedett.

Lehet, hogy jobb lett volna, ha meg sem születek!

pretty kitty 2011.12.06. 07:59:33

@Leonardo Di Cabrio (ex-Fidel Castrol): Aszontad nem jocc tobbet elle a blogla mel Muhacka tul szok alanyosz kommentecket nyomat!

Αphelion 2011.12.06. 08:01:07

@Dövan: Remelem Jokka jegyzetel, legalabb az apjatol kuncsoroghatna o is egy verdat!

mütyür 2011.12.06. 08:03:30

" Ebben a kapcsolatban már most is én vagyok a kis feleség, aki mindent megtesz a kis férjéért"

na kb. itt bukó ez az egész.

Father Justice (törölt) 2011.12.06. 08:03:34

Szimpatikusan indult ez a poszt, hiszen az elején még kifejezetten életszagú, közismert kérdéseket feszegetett. A posztíró helyesen látja: ha az autóhasználat járulékos költségei ekkora problémákat vetnek fel közöttük a mindennapokban, nemhogy a házasság nem indokolt, de még a rezsiközösség kereteit is érdemes újragondolni.

A gyerekvállalás kapcsán felmerülő kezdeti aggályok teljesen jogosak és megalapozottak voltak. Minden értelmes szülő szeretné megadni a gyerekének anyagilag (is) azt, amiből el lehet indítani egy normális élet felé vezető úton.

Néhány mondattal később viszont mintha másféle vizekre evezne a hölgy: "Nem nélkülöztünk, de fényűzésre igazán nem telt. Nem akarom, hogy az én gyerekem ezt bármilyen szinten is megtapasztalja." Szóval ez itt az igazi probléma: nem tudja majd úgy nevelni a gyereket, hogy ne foglalkozzon a rongyrázók kritikáival, ezért nagyságrendekkel több zseton kellene a projekt elindításához. Na, ez igazán rossz hír, mert ha egy 37+35 éves párnál a közös autó üzembentartásának megosztása is fillérbaszást eredményez, ott a fényűzés szintjének eléréséhez csak egy masszívabb nyeremény nyújthat már hathatós segítséget.

Az én tanácsom pillanatnyilag ez: www.szerencsejatek.hu/hatoslotto

mütyür 2011.12.06. 08:08:50

menj, iratkozz be a táncitanfolyamra, konyhai cuccokat majd kértek nászajándéknak:P
annyira nem tudom átérezni ezeket a sirámokat:(

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.12.06. 08:09:19

Bazzeg, milyen parázás van!

"Aztán a suli: mi van, ha nem tudjuk biztosítani neki a menő cuccokat, ha elindul az osztályban a menősködés és neki nincs x márkájú cipője vagy a legújabb generációs mobilja? Gyerekkoromban én is átéltem, milyen a sorsa a nem túl gazdag gyerekeknek."

Hát igazából ez a legkisebb dolog ami miatt aggódni kéne. Amikor én kicsi voltam, nekem sem volt mobilom, sőt nagyon senkinek sem volt mobilja, leszámítva a hadsereg 75kg-s cuccait :) Sőt telefon se volt, még csak vonalas sem, úgy 15 éves koromig! :) Mi sem voltunk eleresztve anyagilag, de valahogy leszarta minden haverom az ilyesmit, ők sem voltak eleresztve :) A rongyrázás miatt aggódni ősi román szokás. :)

De a felesleges szart leszámítva, igen jó magyar társadalmi kórképet kapunk, bizonytalanság, mi több, létbizonytalanság, a kiszámítható jövő és tervezhetőség teljes hiánya és félelem. Ez a madjar valóság. Magyarországon nincs válság, mi így élünk.

goumideaumineaux 2011.12.06. 08:09:29

Üdv, démosz!

@Dövan: Ja, én is hányszor anyámék szemére hántam, hogy hagytak megszületni. De az volt a válaszuk, hogy "Jól van, hagyjad, leszarom."

Kedves poszt toló! Gyerekként én akkor láttam párizsit, amikor vendégek jöttek hozzánk, szalonnán, lekváron és vajas meg zsíros kenyéren éltünk. Egyáltalán nem gondolom, hogy rossz gyerekkorom lett volna. Igaz, a szüleimnek és nekem sem a pénz egy ember értékmérője, az a gyanúm, hogy ezt a szemléletet fogom továbbörökíteni.

Boris the Bullet dodger 2011.12.06. 08:10:59

Lepd meg magad Karácsonyra egy pszichológussal.

indapass90210 2011.12.06. 08:15:45

@goumideaumineaux: most, ahogy így belegondoltam, mindig a legjobb volt öregapámmal szalonnázni a spájzban.

Viszont még egy ájfónos picsát sem dugtam meg eddig (csak olyat, aki balga módon azt hitte, hogy majd kap egyet tőlem, ehehehe)....

Szerintem még most sem vagyok elég menő hozzá, ájfón nélkül nem ütöm meg a szintet... de kár....

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.12.06. 08:18:52

@Dövan:

Nekem van ipodom. :D Meg egy Mac PowerPC-m is, de anyáméknál, és lusta vagyok beüzemelni :)

Krumplicukor1987 2011.12.06. 08:20:24

"Aztán a suli: mi van, ha nem tudjuk biztosítani neki a menő cuccokat, ha elindul az osztályban a menősködés és neki nincs x márkájú cipője vagy a legújabb generációs mobilja? Gyerekkoromban én is átéltem, milyen a sorsa a nem túl gazdag gyerekeknek. Nem nélkülöztünk, de fényűzésre igazán nem telt. Nem akarom, hogy az én gyerekem ezt bármilyen szinten is megtapasztalja"

Szerintem az nem baj, ha nem adsz meg mindent egy gyereknek, amire vágyik. Tanulja meg egy gyerek, hogy nem kaphat meg mindent, amit épp kinéz. Ugyanis ha megtanulja ezt, ezerszer értékesebb ember válik belőle, mintegy olyanból, aki mindent megkapott.
Aki mindent megkapott, az soha a büdös életbe nem fogja értékelni a dolgokat, de az embereket se.

helio 2011.12.06. 08:22:02

hülyeség.
ki fizeti az autó költségeit?
ki fizeti akkor a rezsit? számoljátok, h ki mennyi vizet használt vagy mi?
5 éve együtt és.. szerintem ti nem terveztek együtt. a gyerek vállalás meg nem arról szól h meg tudom e venni neki a menő cuccot. van matek is a dologban a részemről is, de a menő cuccok nem jutottak eszembe :S

goumideaumineaux 2011.12.06. 08:24:32

@Dövan: Nekem (meg az unokatesóimnak) azt mondta a nagyapám, hogy az Isten lova basszon meg fiam. Naponta többször, mert nem voltunk túl jók. Ha összejöttünk, valahogy mindig történtek "balesetek". Aztán mehettünk disznóólat ganéjozni. De szép idők voltak! Ma már disznóólak sincsenek, csak Nájki cipő, meg ájfón. Akkoriban még nem volt vezetékes telefonunk most meg már nincs. :)

fumerin 2011.12.06. 08:24:37

Szerintem ne akarj gyereket.
Megcsúnyulsz, zombi leszel és ráadásul nem fog menő cuccokba járni a kölköd suliba!
És hisztizni is fog, pláne, amikor én-tudata kezd alakulni :D
Jáááááááááááááááááááááááááááj!
Mert ez az élet értelme....atyaviláááág...
Az autó kérdés meg nem ér sok leütést....

mütyür 2011.12.06. 08:24:50

@helio: hja komoly excel táblázatokat vezetnek tuti:)

és ezek 35 és 37 évesek. sosem vesznek komolyan, amikor mondom, hogy nagy többségnek nem kellene erőltetnie a szaporodást.

indapass90210 2011.12.06. 08:26:09

jól megvariálták a CSP-t, de azt nem értem, hogy a faszért nem lehetett megkérdezni bennünket, hogy van-e ötletünk a javításra...

Hol van CSP Panni?

Boris the Bullet dodger 2011.12.06. 08:28:47

@A Jó Meglepően Izmos Hercege:
Nekem PowerMac, azzal szoktam kitámasztani az ajtót ha huzat van.

mütyür 2011.12.06. 08:30:00

én rossz anya lennék. sosem engedném a gyerekemet a mac-em közelébe se:)

2011.12.06. 08:30:03

Anyám!
Ezt tényleg egy 35 éves nő írta? 26 évesen szerintem normálisabban gondolkodom mint a posztoló.
Ha már az üzemanyagon megy a cirkusz ne is házasodjatok...

2011.12.06. 08:33:18

@Dövan:
"Igaza van a posztolónak! Ahogy rémlik nekem se volt menő telefonom míg sulis voltam, azt a szexuális életem Jokkáéval vetekedett."

Biztos a telefon volt a gond? :)

Szöszi 28 2011.12.06. 08:35:48

Igazad van, ne vállaljatok gyereket! Ha már egy autót is hisztizve tartotok fent 2 fizuból, van miért aggódni, hogy egy gyereket főleg nem tudnátok eltartani.

Boris the Bullet dodger 2011.12.06. 08:36:19

"Aztán a suli: mi van, ha nem tudjuk biztosítani neki a menő cuccokat, ha elindul az osztályban a menősködés és neki nincs x márkájú cipője vagy a legújabb generációs mobilja?"

Akkor majd elveri a gazdag gyereket és lesz telefonja, márkás cipője.

BARI 2011.12.06. 08:36:30

Blablablablabla...aki fél, féljen, aki nem mer, az ne merjen.Majd 60 évesen pudingot nyalogatva az öregekottonába' siránkozzon, hogy jajj anno.
Problémákat meg lehet gyártani feleslegesen.Csak mi értelme?
Na mindegy.

BARI 2011.12.06. 08:38:20

Na még két vicc ide, de csak mert szépre aludtam magam :

- Szeretsz?
- Igen!
- Akkor is szeretni fogsz,ha nem lesz pénzem?
- Igen,csak hiányozni fogsz!

A feleség egy ismerős arcot vesz észre az étteremben. Odaszól a férjének:
- Nézd csak, ott az a részeges alak az előző férjem! Mióta hét éve elváltam tőle, egyfolytában csak iszik, állandóan részeg!
- Ez tényleg furcsa. - Ennyi ideig azért senki nem szokott ünnepelni!

:D

helio 2011.12.06. 08:38:22

@mütyür: most komolyan, mi van ha véletlenül valamelyik nem vett fel pénzt és csak kpval kell fizetni. utolsó fillérig visszafizettetik egymással? vagy mi?! akkor is ha 125huf ról van szó.

fumerin 2011.12.06. 08:38:34

Sosenem jártam salsa tanfolyamra, de a munkatársnőm megtanított. Dominikai niga volt :D Jól nyomta.

Kytia 2011.12.06. 08:39:25

Amikor senkinek nincs mobilja, akkor nem számít cikinek az, ha neked se.:) Én megértem a posztolót, én is kurvacsóró voltam egy jól menő budai általánosban (hogy a faszomba kerültem oda??), kb. 15 éves koromig nem volt normális ruhám és még a magyartanár is cikizett. Ettől függetlenül csíptek az osztálytársak, mert jófejek voltak, de akkor is szar folyton szakadtan kinézni. Egyszer állítólag még olyan is volt, hogy két adaggal kevesebb ebéd jött, mint kellett volna és az ofő nekem, meg a tesómnak nem adott enni, mert rólunk tudta leginkább elképzelni, hogy nem fizettük be az új hónapot. (Pedig befizettük.) Szóval vannak ennek kézzelfogható hátrányai, nemcsak arról van szó, hogy a legmenőbb mobil nélkül nem vesznek be a pom-pom lányok csapatába és kénytelen vagy a geek-ekkel lógni.
Posztoló, keressetek több pénzt, nincs mese. Váltsatok állást, tanuljatok új szakmát, mittómén. Igaza van Fathernak és Dövannak, amikor 1-2000 forintokon megy a fillérbaszás, akkor miről beszélünk egyáltalán??

2011.12.06. 08:42:29

@goumideaumineaux:
Ha gondolod szólok bácsikámnak, hogy szerezzen be pár disznót, és hetente jöhetsz disznóólat takarítani. :)

mütyür 2011.12.06. 08:43:08

@helio: bizonyám! nem lehet ezt csak úgy elvicceskedni!:)

2011.12.06. 08:43:45

@mütyür:
"hja komoly excel táblázatokat vezetnek tuti:)"
Excel... én vezetek. :)

mütyür 2011.12.06. 08:45:11

@"Zsu": hihihi, egyik az autót, a másik anyósülésen a táblázatot. szééép:))

2011.12.06. 08:49:43

@mütyür:
:) Mondjuk én pont nem a fillérbaszó kategória vagyok,de azért szeretem tudni, hogy hogy állok és hogy mire ment már megint el a fél fizetésem.:)

2011.12.06. 08:52:10

@Dövan:
Már megint engem zargatsz csp-n? Már megint mit küldtél? Tudod jól, hogy nem látom. :P

pretty kitty 2011.12.06. 08:52:16

@goumideaumineaux: Akkol van ed tippunk az x-le, x = Nike :) Asz celintem isz szancoooosz :)))

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.12.06. 08:52:31

@Kytia:

Nem értem mi baj van a geekekkel való lógásban. Én lógtam velük is, meg a "menőkkel" is, bár a "menőkkel" nemigazán tudtam beszélgetni. Lehetett velük arról dumálni, ki mennyire baszott be a hétvégén, és milyen arankát szopattak a dizsi melletti kukáknál. Valljuk be, elsőre vicces, de sokadik alkalommal már kurvára nem :)

Madpapa 2011.12.06. 08:52:33

Mi lesz, mi lesz!? Ha más nem marad Viktorunk gondoskodik rólatok az ócsai adós telepen, szóval ne parázz!

pretty kitty 2011.12.06. 08:56:37

@BARI: Koci a vicceckeket Balika, jokat kuncogtam lajtuk :)))

goumideaumineaux 2011.12.06. 08:58:40

@"Zsu": :))

Én GnuCash párti vagyok. Igazi kettős könyvelés otthonra. Kicsit macerás elindítani, de messze jobb az Excelnél.

2011.12.06. 09:01:51

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: @Kytia:
Szerintem pont nem pénz kérdése, hogy a menőkkel lógsz vagy a kirekesztettekkel. Bár lehet ez csak ott volt úgy ahova én jártam.

tőzegmalac 2011.12.06. 09:03:13

ááá de hosszú, majd egyszer elolvasom... :)

2011.12.06. 09:03:17

@goumideaumineaux:
Ohh, az én excelem hiperszuperkirályságos. :)

Lényecske 2011.12.06. 09:03:51

Bocs, de élni nem félsz? Mi van ha a gyalogátkelőn átmész a zöld lámpán és elütnek? Már láttam olyat...

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.12.06. 09:06:42

Orbán kérdezi a népet:
- Ki vagyok én nektek?
- Apánk! - válaszol a nép.
- És a feleségem ki nektek?
- Anyánk! - feleli a nép.
- Ti mik szeretnétek lenni?
- ÁRVÁK! - üvölt fel a nép!

fumerin 2011.12.06. 09:06:53

Csóró vagyok.
De a gyerkőceim márkás cuccokban járnak. Minden nap másban, tisztában (használtan töredékéért kapom meg). Minden nap gyümölcs és édesség is jut. Meleg kaja.
Aztán fél éve nem látok gyerektartást sem.
De megoldom. Ehhez kell tudás....
Jaaa, és hisztiztek is, sokat. Leszoktak, kinőtték, túléltem.
És zombivá sem váltam, max. hüjjévé. :D

ST83 2011.12.06. 09:07:25

Kedves Posztolo!

Oszinten szolva nem ertem, mi a gond? Tulajdonkeppen mire vartok? Akartok egyutt gyereket vagy nem? 35 eves vagy, o 37.

"Ennek főként mi vagyunk az okai, illetve az előrevetített aggodalmaink."

Mondatban a valasz. No para.

"Sajnos sok ilyet láttam, életvidám lányokból depressziós zokogógépek lettek, de pár hónapra szerencsére elmúlt náluk."

Sok ilyet lattal, de nem mindet. Egyebkent a mondatod utolso fel mondatara koncentralj.
Az, hogy milyen anyagi helyzetben vagytok, vagy nem igazan relevans a jovore nezve. Mire gimibe megy meg van minimum 12 eved...

Ha tudsz egyuttelni azzal a gondolattal 20 ev mulva is, hogy lehetett volna, de nem lett, akkor a helyes dontes az ha nem vallaltok gyerek.

Ha nem, akkor hajra!

Mindenki fel a gyerekvallalastol, de nekem az szokott eszembe jutni, hogy a szuleim szerencsere jobban akartak engem, mint amennyire feltek.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 09:07:31

Csak a címét olvastam még, de nehogy összeházasodjatok! Mind meghaltok!!!

Neked elsorvad az agyad, kb 2 hónappal az igen után, később összeesik a tüdőd, és megfulladsz!

A pasiknak eccerűbb ez is, mert nincs agyuk. Csak a faszuk leszárad, leesik, és vége is...

Boldog Mikulást mindenkinek... Vagy mi. :)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 09:11:20

"Mivel mindketten használjuk, de ritkán, felmerült a kérdés, hogy kinek is kéne fizetnie a költségeket. Az üzemanyagot, ugye az fizeti, aki használja, de mi van a többi költséggel?"

Ááááááá...
Nem is tudom érdemes e foglalkozni ezzel a poszttal.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 09:14:03

"depressziós zokogógépek lettek, de pár hónapra szerencsére elmúlt náluk."

Hormonok mucika. Ennyi.

Am a gyerekkel nem "bánni" kell, hanem szeretni és gondozni.

Kytia 2011.12.06. 09:15:04

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Nálunk a menők jófejek voltak, pont velük lehetett jókat dumálni, a geek-ek meg nem bszéltek.:)

@"Zsu": Attól függ, milyenek a menők. Mondom, szerény anyagi helyzetemmel együtt is barátkoztunk mindenkivel, mert jó osztály volt, de szar volt szakadtabbnak lenni az ottani átlagnál, pedig annyira kőgazdagok nem is voltak. Túl lehetett élni, de nem akaránm a gyerekemnek.

pretty kitty 2011.12.06. 09:15:23

@Picicsibe a szexistennő: Az edenletet kell megoldani! x = micoda? :))

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 09:15:57

"Vagy túlságosan realisták, vagy túlságosan hülyék vagyunk."

Túlságosan hülyék!

LJoe 2011.12.06. 09:26:09

A Posztólónak ajánlom elolvasásra a következő könyvet:

Dale Carnegie - Hogyan fejezzük be az aggódást és kezdjünk el élni

Továbbá ajánlom mindenkinek akiknek a posztolóhoz hasonlóan nincsen önbizalma, fél a jövőtől.

Az én exem is hasonló problémákkal küzdött, észre sem vette, hogy ezek a gondolatok mennyit kivettek (vesznek) belőle, ezért is lett vége a kapcsolatunknak.

Szöszi 28 2011.12.06. 09:27:02

Valószínűleg azért nem érzem át ezt a gyereket vállalok, úristen mi lesz, ha nem tudom majd eltartani kérdéskört, mert egyrészt távol vagyok még ettől sajnos, másrészt én is fel lettem nevelve 2 másik testvéremmel, egyetlen igencsak alacsony fizetésből. Szóval kivitelezhető dolog, így nem is tudok fosni tőle. Arról nem beszélve, hogy sportoltunk, én versenyszerűen, és mindig is kedveltek és az osztály menőbb rétegébe tartoztam márkás ruhák nélkül is.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.12.06. 09:27:27

@Kytia:

A "menők" mindig "jófejek", de én mindig átláttam a felszínen, úgyhogy számomra zérók voltak, ők haverkodtak velem, én magamtól nem kerestem őket. Untattak. A geekek érdekesebb személyiségek voltak.

egyhazafi 2011.12.06. 09:32:01

@Boris the Bullet dodger: "Lepd meg magad Karácsonyra egy pszichológussal." Ezeknek nem pszichológus kell hanem Dexter (tömeggyilkos) Az ilyen nem hogy gyereket ne vállaljon. Gondolkodjon el az életén. Van értelme? nincs....

kovászosUbukla 2011.12.06. 09:34:31

Tudodmit mami, ne agyaljál te semmilyen házasságosdin, nem neked találták ezt ki, inkább vonulj remetének, a barlangban legfeljebb a kullancsokkal meg egerekkel veszhetsz össze, de azok meg leszarják a véleményed.
Másrészt amit nyerhetsz hogy valami fecni van arról hogy egy ceremónián kölcsönösen egymás képébe hazudtatok annak a te szempontodból csak előnye van, lévén hogy nemigen tettél semmit a közösbe, de majd mikor bedobod a törülközőt majd a bíróság odaítél a nagy semmire mindennek a felét te meg lelépsz a szerencsétlen balek pénzével meg értékeivel.
Az is egy jó nagy hülye ha belemegy egy ilyen spinével ebbe a cirkuszba...

2011.12.06. 09:35:37

@Kytia:
Az a gond inkább, hogy a gyerek kívülről azt az ingert kapja a felnőttektől, hogy szegény, vagy hogy pénzzel bármit elérhet. Én azt remélem hogy olyan osztályfőnöke lesz a gyerekemnek mint amilyen nekem volt. Ott nem lenne menő hiperszuperkütyű, mert az 2mp után landol a tanári széfjében. :)
Hozzáteszem, hogy középsuliban nálunk a menő attól volt menő, hogy bandázott, bulizott, drogozott, megdugatta magát x pasival (szinte csak lányok jártak oda), jah és basztatta a kirekesztetteket. A Kirekesztett általában olyan volt akinek volt vmi "flúgja" amúgy se szép lány kézenfogva sétált a suliban a barátnőjével (igen, együtt jártak). De én ebből kb annyit láttam amennyit ébren töltöttem a suli évei alatt + amit nem sms-ezéssel, vagy olvasással töltöttem. :)

Kytia 2011.12.06. 09:36:38

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Nálunk a menők nem voltak felszínesek. Lehet, hogy pasi geek-ekkel ez van, bár engem azok untattak folyton, talán azért, mert nem érdekelték őket a csajok, én meg csaj voltam.:)) A szerepjátékokról meg én nem szívesen beszélgettem, nem fogott meg.:)
Lány geek-eket kizárólag a tanulás érdekelt, ráadásul ha valamit kérdezett tőlük az ember, akkor mindig úgy válaszoltak, mintha a tanáruknak, vagy az őrmesterüknek válaszolnának, hatalmas, ijedt szemekkel, a válaszadás után is meredten bámulva az embert, amitől engem kirázott a hideg.:)

kovászosUbukla 2011.12.06. 09:38:00

@goumideaumineaux:
csak szólok hogy a vaj, a jóminőségű szalonna meg a friss kenyér luxuscikkek manapság errefelé. Pláne a szaros parízerhez képest.
Te el vagy kicsit élelmiszerbiológiailag tévedve papuskám.

Boris the Bullet dodger 2011.12.06. 09:39:33

@egyhazafi:
Kegyetlen vagy.
Meg különben is: mi van ha a tömeggyilkost elviszi a gyenge szíve, mielőtt teljesíti a küldetést? Kidobnak egy rakás pénzt pocsékba? Előbb vesz magának botmixert.

ST83 2011.12.06. 09:40:46

@Picicsibe a szexistennő: Szoval ismet kiderult, hogy jol hazudunk:0) Mellesleg, inkabb ti oruljetek, hogy nem Koreaban eltek:)

cyd 2011.12.06. 09:40:53

@Dövan: Ez egy nő? Most azonnal írjál neki, hogy van egy szimpatikus haverod!

kovászosUbukla 2011.12.06. 09:42:59

@mütyür:
na ott a lényeg amit én inkább nem mondtam ki, mert felesleges de te megtetted, a 2 seggfej már lassan középkorú, de legalábbis bőven benne van a korban, de alapból látszik hogy 2 csődtömeg, a határozatlanság élő szobrai, fűrészelték a fingot 5 évig a nagy semmire egymás mellett, hogy jól elvagyunk mi itt magunkkal, fingunk sincs mit is akarunk valójában, na de akkor mi legyen eztán, jaa hogy tulképpen egyiknek se hiányzik a másik valójában, és a maszek eszetlen baromságain ugrál :)) Gyakran kabarészintű figurákról olvas itt az ember.
De érthetetlen hogy az ilyenek tényleg minek akarják szaporítani magukat...

Kytia 2011.12.06. 09:45:05

@"Zsu": De hogy tudtál sms-ezni, ha a tanár becsűrte a széfbe a kütyüket?:))
Nálunk az áltiban a menők a jófej, aktív, érdekes emberek voltak, a geek-ek meg bebábozódott rovarokhoz hasonlítottak leginkább, az első gimimben ilyen kategóriák nem is voltak, akit cukkoltak, az is jól érezte magát, mert alapvetően mindenki jófej volt, az uccsó gimimben viszont a menők azok az eminensek voltak, akik 1-2 évvel idősebbek, vagy érettebbek voltak a többieknél, lájtosan buliztak csak, de kurvanagy volt a pofájuk és ömlött belőlük a rosszindulat. Kb. tízfős társaságnak indult, de másodikra 2-3 fős kis klikkekre szakadt, mert egy év alatt egymást is sikerült megutálniuk. Na, velük valóban nem szívesen azonosulok, ők voltak az egyetlen "menő" társaság, akik tényleg undorítóan tudtak viselkedni.

pretty kitty 2011.12.06. 09:46:16

@Picicsibe a szexistennő: Az atmelo camit, nem a hoccuszag. d = ? :))) Ma ud laccik tenyleg ien matekosz nap van, laadaszul dogat isz ilunk belole nededik olaban, ude majd dlukkooolsz teszokam?

mütyür 2011.12.06. 09:49:33

@kovászosUbukla: ők se tudják minek... mert elég, ha "szereti a csecsemőket". halálosan fárasztanak az ilyenek.

ST83 2011.12.06. 09:51:33

@Kytia: Nem tetszik ez a nosztalgikus hangulat:( En mindig visszasirom a gimis eveket. Az elejen koleszos elit suliba jartam, ott csak a balhe volt velem es utaltam a tobbiek nagy reszet. Aztan atirattak mashova, imadtam. Nem tudom meno voltam e, de nekem jo volt. Es nem volt ciki jol tanulni sem.

Mar akkor tudtam, hogy hianyozni fognak azok az evek, es csak remelni tudom, hogy a gyerekem vmi hasonloban no majd fol.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.12.06. 09:52:35

@Kytia:

Jó a lány geekek engem se nagyon vonzottak, bár ismertem jó párat, volt pár jó arc köztük is.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 09:58:07

@Kiszlanyocka: Mondjuk én nem colstokkal indulok neki a dolognak, de asszem teljesen átlagos méretekkel volt dolgom. Kisebbet sem, és nagyobbat sem szeretnék. Nagyobbat esetleg taperolni, csak úgy kíváncsiságból. :D

mütyür 2011.12.06. 09:58:34

ha vki nem tudja még, mit vegyen nekem Karácsonyra, íme: időmanipuláló gép. előre is köszönöm:)

blah 2011.12.06. 10:00:47

35 évesen nem tudom mi a francon gondolkozol...

2011.12.06. 10:00:59

@Kytia:
Csak ofőnél nem lehetett matekórán, azt meg szerettem, így akkor jó kislány voltam és tanultam. :) A többi tanár ... pfff :)
Áltsuli az nálunk kicsit pénzközpontúbb volt, bár nem is feltétlenül pénz, hanem inkább az arról szólt, hogy azon szülők gyerekei, akik összejártak, azok 1 csoportot alkottak. Plusz azért voltak olyan kivételesek mint akinek hivatalba dolgozott az anyuja, meg a helyes fiúk/lányok. De konkrét kiközösítés nem volt. Nah jó, 1 lányt kiközösítettek, mert az tetves volt asszem 2. vagy 3. osztályban. A poén a dologban az volt, hogy a legmenőbb srác, akibe az évfolyam 3/4 szerelmes volt 1-be ugyancsak tetves volt.
Középsulis menők egy része megrekedt a középsuli szintjén, és manapság csak azt mondom rájuk, hogy egyszerűek mint a faék, a másik része egész normális lett, de akik akkor maradandó gerinctelenségi megítélést kaptak, azokat messziről elkerüljük volt oszttársaimmal.
Barátnőim nem várják a középsulis osztálytalálkozót, én mondtam, hogy viszek popcornt és kényelmes párnát. :)

mütyür 2011.12.06. 10:01:19

@Boris the Bullet dodger: dehogy. csak utálok a mhelyen tespedni:)

Kytia 2011.12.06. 10:01:58

@ST83: Nálam fordítva volt. Hatosztályos gimi két évig hiperszuper volt, nagyon jó arcokkal, aztán átirattak elit suliba, merhogy az kéttannyelvű és kell a nyelv, blabla, ott hányinger volt. És mondom, ott a menők jól tanultak. Amúgy jól tanulni sehol sem ciki, ez valami urbán legenda, hogy a menőknek bukni kell folyton. Viszont ahol a legtöbb jó tanuló volt, azt utáltam a legjobban.
Mindenki nagyon befutott lett, orvos, jogász, építész, meg ilyenek, de közben meg osztálytalálkozónk kb 5 évente van és akkor is alig van híre, szerintem senki nem megy el rá.:)
A másik két sulival lassan már félévente összejárunk.

Boris the Bullet dodger 2011.12.06. 10:04:06

@mütyür:
Én már azt se tudom mikor vagyok otthon és mikor a munkahelyemen. :)

mütyür 2011.12.06. 10:05:17

@Boris the Bullet dodger: ó... én határozottan érzem a különbséget:)

pretty kitty 2011.12.06. 10:05:38

@Picicsibe a szexistennő: Nigga Boy madal ido celint du. 5 kolul ebledezik, celintem bisztosz olulne ha alla ebledne h ec cekcisztenno tapizza a melevedeszet ;))

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 10:10:06

@Kiszlanyocka: Hmm. Minden tőlem telhetőt megteszek. Ha már fogdosom, végülis kár lenne nem kipróbálni... ;)

Boris the Bullet dodger 2011.12.06. 10:10:07

@mütyür:
Az szerencse. Viszont én kevesebbet utazom :D

ST83 2011.12.06. 10:10:44

@Kytia: Osztalytalalkozo frontjan nalunk is vannak gondok. Remelem iden osszejon, mert azert jo lenne latni a reg nem latott arcokat. Egyebkent kb 5-6 emberel en is aktivan tartom a kapcsolatot, de a tavolsag nagy ur. Par eve meg a fiukkal minden egyes heten egyutt fociztunk. Jajj, tenyleg hagyjuk mar a nosztalgiat. :)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 10:13:06

@Kiszlanyocka: Most csak azon gondolkodom, h ha te a húgom vagy, akkor vele is rokoni kapcsolatban vagyok?
Meg ha nem ő az igazi személyiséged, akkor baszhatom, mert minden csak illúzió. :))

mütyür 2011.12.06. 10:13:54

@Boris the Bullet dodger: átmész egyik szobából a másikba, mi?:) hát a napi 3 óra utazásomat még az ellenségeimnek sem kívánom:)

Kytia 2011.12.06. 10:14:29

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Mondjuk nálunk, a szar gimimben volt egy nagyon durván geek csaj, akinek kb. hangját nem hallottuk 4 éven át, aztán a ballagás utáni bulin úgy berúgott, hogy az asztalon fetrengett, hogy ő baszni akar, meg smárolni az Annával (egyik jócsaj az osztályból). Én nem maradtam sokáig, nem láthattam élőben, csak mesélték.:))

@"Zsu": Hehe, ez jó. Van, akinek szabad tetvesnek lennie, van, akinek nem. Már áltiban elkezdődik a hejjespasee-val való kivételezés.:D Érdekes, hogy minden osztályban más a menő. Nálunk akik lecsúszottak lettek, nem nagyon voltak menők. Egyszerűek voltak, mint a faék, de még mindig ezerszer jobbak, mint az uccsó gimiben a törtető, sunyi aljadékok. Érdekes egyébként, hogy ahol rossz volt (és ezt munkahelyre is tudom vonatkoztatni), ott mindig az volt, hogy erősen többségben voltak a lányok. Ahol a hangadók főleg fiúk voltak, ott mindig jobb volt a hangulat.

cyd 2011.12.06. 10:14:31

Édi mikor a 30 alattiak "nosztalgiáznak" :)

Kytia 2011.12.06. 10:15:14

@ST83: Pityeregjé' nyugodtan, nem mondjuk el senkinek.:P

pretty kitty 2011.12.06. 10:15:36

@Picicsibe a szexistennő: Igen, szajnosz vele cak viltujaliszan tucc loccalkodni, udanud mint envelem ... de nem baj, gondolom ILL isz feltalalod magaad ;))

Kytia 2011.12.06. 10:15:49

@cyd: Ne viccölj, 10 éve érettségiztem.:S

m.gray 2011.12.06. 10:19:00

Ezt a posztot tényleg egy 35 éves nő írta? Nem, nincsenek észérveim. De tudod mit, posztoló? Nem kell mindenkinek gyerek. Sőt, férjhez menni sem kell mindenkinek. Nincsen ezzel semmi gond. Viszont ha ennyire ostobenkó vagy 35 évesen, hogy nem éred fel ésszel, hogy egy kapcsolat jó esetben kölcsönös bizalmon alapul (és ez idővel hozza magával azt, hogy nem basszátok a fillért a kocsin, nem rettegtek, hogy mi lesz, ha kimondjátok az igent, valamint nem úgy fogsz gondolni a közös gyerekre, hogy vajon tönkrebassza-e a hormonháztartásodat és hisztispicsa leszel-e illetve tudsz-e neki ájfón 400GS-t venni majd), akkor sztem kár rád szót vesztegetni.
Mennyé' salsazni, az olyan trendycukcsy; meglásd, az összes magas impaktfaktorú női magazin megerősít benne.
Hűdefelbasztamazagyam!

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.12.06. 10:19:11

@Kytia:

A gimis osztályunkba járt 6 fiú + Attila +20 csaj. Szerintem nem volt rossz. Volt egy olyan osztály, ahol a fiúk tornasora 1 fős volt :) Ő volt a legmagasabb és legalacsonyabb fiú az osztályban! :)

Kytia 2011.12.06. 10:23:43

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Attila nemét nem sikerült beazonosítani?:DDD
Szerencsések lehettetek, általában szerintem nem jó, ha sok a lány. Nálunk a szar gimiben két részre volt osztva az osztály, a mirészünkben 2 fiú volt és kb 15 lány. Ott mit alázták egymást a lányok, azt érdemes lett volna látni.

pretty kitty 2011.12.06. 10:24:34

@cyd: En meg nem noctalgijazok, inkabb valom h nadobb ledek :D

Szöszi 28 2011.12.06. 10:24:50

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Középsuliban 27-en voltunk lányok az osztályban, 1 fiúval:)

Szöszi 28 2011.12.06. 10:25:42

@Kiszlanyocka: Reméljük, ha nadobb leszel, megtanulsz majd rendesen írni és beszélni:)

iphilosopher 2011.12.06. 10:29:48

Lehetséges az, hogy több év együtt élés után házasságban is teljesen külön kasszán élnek a felek? Én nem tudom elképzelni. Maximum annyit, hogy a fizukból előre rögzített x-x összeg mehet egyéni szórakozásra, de az alap a közös. Mert akkor majd a gyereknek ki veszi a ruhát, a kaját, stb. ?
Ismerősök körében is tapasztalom, hogy több év együttélés után is abszolút külön költenek (rezsit is kiszámolják), nekem ez néhány hónapig, max. 1-2 évig oké, de ha hosszabb távon tervezünk, szerintem ezt is be kell vállalni (a bevitt javakra a házassági szerződést azért jó ötletnek tartom), hogy együtt döntünk dolgokról, illetve megbízok a másikban.

2011.12.06. 10:32:43

@Kytia:
A helyespasis menősrác is addig maradt csak menő, ameddig még kötelezően tanultunk. Utána mindenki egyetem, fősuli, okj... a srác meg megrekedt az otthoni sufnis autószerelésnél. Ami már a menő csajoknak nem jött be. :)
Még nyáron futottam össze vele egy helyen. Nem rossz arc, meg sose volt elszállva, de attól még nevetséges látni, hogy honnan hova. Főleg hogy kb. több emberrel tartom a kapcsolatot én, mint ő a nagymenő. :)

cyd 2011.12.06. 10:33:14

@Kytia: Nem véletlenül gyújtottam meg múltkor azt a plusz mécsest, gondoltam hátha semlegesíti valamennyire az öregszagod.

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: 6:34 volt elsőben a fiú-lány arány, és 3:32 volt érettséginél. Gondolhatod...

2011.12.06. 10:34:20

@cyd:
Ne szóljál be. :P

Hurri Kán 2011.12.06. 10:34:44

Grat. a posztolónak... Szerintem üljenek le egymással szemben, és rágják tovább a szart. Hosszú távon mindenkinek az lesz a legjobb.

cyd 2011.12.06. 10:35:32

@"Zsu": "...nevetséges látni, hogy honnan hova."
Őőőőő... szóval kocsit csak ronda, buta emberek szerelhetnek? Vagy hogy?

ST83 2011.12.06. 10:35:44

@Kata1987: A mazlista!! Bar nalunk is ketszer annyi lany volt, mint fiu:)

indapass90210 2011.12.06. 10:36:30

@cyd: szúrnád mi? Még rajtad kívül vagy 1 millióan, de egye fene, a tiéd lehet!

Kytia 2011.12.06. 10:37:04

@"Zsu": Ilyen ismerősöm nekem is volt, igaz, nem az osztályban, hanem a szomszédban. Menő gimissrácból senki lett. Még most is cuki a pofija, de azért amikor valakinek 30 fölött élete legnagyobb teljesítménye, hogy anno egy ezresért fogadásból megevett egy pajort, az kicsit gáz.:))

Kytia 2011.12.06. 10:38:31

@cyd: Á, így már az eperlevest is jobban megértem.:DD

cyd 2011.12.06. 10:39:58

@Dövan: Hova gondolsz kérlek?! Kizárólag magfizikáról akarok vele értekezni, meg Freud munkásságáról.

ST83 2011.12.06. 10:41:11

@"Zsu": Ja, ezt magyarazd meg. Van sajat szerelo muhelye es teli hidegben lazan beiinditja az autot... Te sosem neztel pornot? :)

2011.12.06. 10:43:34

@cyd:
A honnan hovát úgy értettem, hogy míg régen mindenki oda-vissza volt érte, és minden csaj a kegyeit kereste, bandáztak, keresték a srácot. Addig kb. most senki se keresi, még a volt legjobb barátja se, akivel 2 házra laknak egymástól. :( Szomorú...

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.12.06. 10:43:49

@Kytia:

Nálunk nem alázták egymást, legalábbis nem vettem észre. Voltak persze klikkek, de nem volt vészes :)

@cyd:

Már értem miért az ikeás ágynemű tűnik fel a képeken neked! :) Amúgy jó volt a sok csaj, mindig volt aki elvigye a történelemkönyvem az órára, csak nagyon cukin kellett rájuk néznem :)

Boris the Bullet dodger 2011.12.06. 10:43:57

@mütyür:
Jaja, valami ilyesmi :) A napi 3 órát én sem irigylem ;)

cyd 2011.12.06. 10:46:40

@Kytia: Jaja, annak az illata is jó öregszag ellen :P

Egyébként születésed óta egy nő nevelt, aztán az említett suli, csak női főnökeim voltak és női kollégáim.
"A nemzedékünket nők nevelték fel. Nehezen tudom elhinni, hogy pont még egy nőre van szükségünk."
Na kitől idéztem? :)

cyd 2011.12.06. 10:51:11

@"Zsu": "...most senki se keresi, még a volt legjobb barátja se..."
És ez vajon a tovább nem tanulás hibája, vagy a többi emberé? Esetleg mindegyik "felnőtt" és más lett az értékrendje.

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Kiképzésnek az életre, hogy mik jönnek majd szembe, na arra nekem is jó volt a sok liba az osztályban :)

2011.12.06. 10:52:15

@Kytia:
Fuuu-fuuu, ki volt az a srác? :)

Én azon szoktam röhögni, hogy az egyik gimis menőcsaj. Akkor is röfi volt, most is az... de nem csak az alkata miatt, hanem az arcberendezése miatt is. Nah szóval facebook üzenőfala a cikiség tárháza. :) Ilyen olyan csillivillien átalakított képek, a gyerekről dettó. Kapcsolati állapota (sose volt házas, de a gyerek apjával való kapcsolata):
8h: kapcsolatban vele ...,
10h egyedülálló,
11h bonyolult kapcsolatban vele ...,
13h nyitott kapcsolatban vele...,
15h külön élő,
18h egyedülálló,
21h kapcsolatban vele... (gondolom dugtak este)
És ez ment napokon át. :)
Nem mertem hozzászólni, nehogy a menő csaj leugasson facebookon. :) :P
Tudom, bunkó vagyok és beképzelt. :)

2011.12.06. 10:52:54

@ST83:
A sufnit nem nevezném műhelynek. :)

kovászosUbukla 2011.12.06. 10:55:13

@"Zsu":
"Főleg hogy kb. több emberrel tartom a kapcsolatot én, mint ő a nagymenő. :)"
hát te ettől kurvára többnek érezheted magad, hugi. Azért mert te jópofizol ilyeneknek attól még más gyakran undort kap a sok baromtól akikkel évekig volt összezárva.

És ha valaki a kezével melózik az már nem is klappol a "menőpicsáknak", ja hogy elvárnátok, hogy apuci a "menő" fizujából kitartson. Megint előugrott a kurva a zsákból!

Kytia 2011.12.06. 10:57:35

@cyd: A wiki szerint Tyler Durden-től.:D Én nem azt mondom, hogy a nők rosszak. Én azt mondom, hogy egy olyan osztály, ahol a nők nagyon többségbe vannak, nem jó.:)

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Mázlisták voltatok.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.12.06. 11:01:43

@"Zsu":

Én simán beszóltam volna, vagy letiltom a faszba :) Retardokat mindig kiszórom :)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 11:04:29

@Kytia:
1. Szemét tanárod volt.
2. Asszem azért értem, mi baja a poszterinnek e téren.

Nemtom itt ki mennyi idős, de szerintem azért a mi időnkben még kurvára nem voltal ezek a trendi dolgok. Ma az a jó fej, akinek jobb a telefonja, a cipője. A világ ma a külsőségekre ad, sajnos. És a gyerekek többsége is. Szóval igen, a gyereked hátrányban lesz, ha ebben a szarban nem zárkózik fel a többiekhez.
Lehet ezen picit aggódni, mindent elkövetni, h megadd neki ezt is... Mi is agyalunk ezen, pedig a nagyobb még csak 4 hónapja ovis. :) Aztán vagy sikerül, vagy nem.
Itt inkább az a baromság, h ha esélyt lát rá, h nem tudja a legjobbat, a legtöbbet, akkor inkább nem is vállal gyereket.

2011.12.06. 11:06:06

@cyd:
Megnézném ahogy az exnőjével diskurál, aki amúgy vmi "divattervező" vagy miarák lett. :)
Igazából vele sincs baj, mert amúgy egy rendes srác és sose volt hülye csak a szokásos: hülye társaság, fontosabb a bandázás stb. stb. és kb. úgy keresi össze az aprót a pénztárcájában, hogy vehessen egy sört. Nem azzal van a baj, hogy autószerelő, hanem hogy kb. csak a haveroknak szerelget (elmondása alapján), és az nem a pénzről szól. Pedig tényleg sokra vihette volna, ha nem a tirpákokkal barátkozik, akik vele ellentétben tök gyp-sek voltak.

2011.12.06. 11:08:56

@kovászosUbukla:
Látom nem érted, de nem baj.

Boris the Bullet dodger 2011.12.06. 11:09:38

@Kytia:
"anno egy ezresért fogadásból megevett egy pajort"
Én azt hiszem ma már nem nagyon költök kajára :)

2011.12.06. 11:09:50

@A Jó Meglepően Izmos Hercege:
Mire eljutottam oda, hogy letiltom már agysokkot kaptam. :)

Kim(ondta, hogy én vagyok) Kardashian 2011.12.06. 11:09:50

Na kislyányom! Úgy látom ezek az okos, ügyes intelligens fijatalok itten minden fontos dógot elmontak neked. Ezért én rövid leszek (mán csak azért is, mert ijjen öregen gyorsan kifáraszt a zírás! Szóval, az tejjesen mindegy, hogy összeházasottok-e, mer ahogy szegény megboldogult férjem monta aza darab papír egyetlen öltzést se baszik. Viszont gyereket semmiképp nem vállajjatok, mert hülyékből már így is túl sok van az országban, és hát ilyen kérdések alapján, amiket te itten 35 évesen felteszel, tartok tőle, hogy nem a következő évszázad Einsteinjét szülnéd meg. Szóval kár lenne szaporodnotok!

ST83 2011.12.06. 11:11:00

@Picicsibe a szexistennő: A problema a szenvedessel van. Az is egy dontes, hogy nem lesz gyerek. Csak ki kell tudni mondani. Posztolo mindenki mas velemenyevel sokat torodik, igy a sajatjat nem tudja meghozni.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 11:13:05

@Kim(ondta, hogy én vagyok) Kardashian: Nénike. Lehet, h én csúnya szavakat mondok. De ilyet nem szoktam: "Szóval kár lenne szaporodnotok!"

Szerintem a néni most nagyon csúnya volt!

cyd 2011.12.06. 11:15:08

@Kytia: Ugyanarról beszélünk :)

@Picicsibe a szexistennő: "...még kurvára nem voltal ezek a trendi dolgok."
Dehogynem.

"A világ ma a külsőségekre ad..."
A felszínesek ja. Bár tény, hogy jobban nyomatják őket.
Másrészről meg fogalmunk sincs, hogy holnapután mikre "ad a világ"
Ész, humor, emberség meg mindig, minden korban egy jó alap. Add nekik ezt, nagy bajuk nem lehet.

Kim(ondta, hogy én vagyok) Kardashian 2011.12.06. 11:16:55

@Picicsibe a szexistennő: Hülyeséget beszélsz mán itten te is kislányom! Elárulom neked, hogy a legkisebb lányom pont annyi idős volt, mint a posztoló, mikor megismerkedett a későbbi férjével. Három évre rá született egy gyermekük, aki egy éves koráig csak pelenkát kapott újonnan, mert minden ruhája használt volt, ma is használt ruhákban jár, pedig mán tianager (vagyy hogya retekbe kell esztet írni). Oszt mégsincs kisebbségi érzése, a gyereknek, pedig nem ő volt, aki már másodkios korában 3 mobiltelefonnal járt az iskolába (aki azzal járt, aszt mellesleg kirugták). Szóval a gyereknek elsősorba normális szülők kellenek (pont itt lenne a gond a posztolónál), másodsorba pedig sok szeretet, oszt a többi megoldódik.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 11:18:58

És végre létjogosultságot szerzett a kérdés:

Ki vette a gumit?

Kim(ondta, hogy én vagyok) Kardashian 2011.12.06. 11:18:59

@Picicsibe a szexistennő: Kislányom, az ilyenek csak abból értenek, ha sokkolod őket, másképp még elhezitálgatnak újabb öt évig.

Kim(ondta, hogy én vagyok) Kardashian 2011.12.06. 11:22:00

@kovászosUbukla: Kisfijam te nemtudom ki vagy, de okos dógokat irkálsz mámma! Meg vagyok veled elégedve! Majcsakhogynem mintha szegény megboldogult férjemet hallanám Az is pont ijeneket szok mondani!

cyd 2011.12.06. 11:23:04

@Köldökszösz (csodalampa): Nem tudom, de az emberiség érdekében remélem, hogy mindig használják.
A kérdés inkább, hogy hol a túróban járt mostanáig, Sir?

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 11:23:41

@ST83: Mert talán nincs is saját vélemény. Olvasta, látta, hallotta... Csak a sok negatívum maradt meg.

És igen, az is egy döntés, h nem lesz gyereked, csak nem mindegy, h miért.
Ez egy szar indok. Ez a nő igazából nem akar gyereket. Azt hiszi szeretne, de valószínű, csak érzi, h itt lenne az ideje, mindenki várja az unokát, keresztgyereket, uncsitesót. "Jaj, mikor szülsz már, babázni akarok."
Nagy a nyomás, elhiteti magával, h ő is ezt szeretné. De nem! Ha egy nő eljut oda, h MOST jöhet már a gyerek, ilyesmi kurvára nem tartja vissza. Félni félhet, sőt fog is, h jó anya lesz e, meg tud e mindent adni. Nyafoghat rajta, sírhat is... De visszatartani nem fogja!
Ezért nem tud dönteni. Mert hazudik magának, és csak meg akar felelni a korának, és másoknak.

Kim(ondta, hogy én vagyok) Kardashian 2011.12.06. 11:23:59

@Picicsibe a szexistennő: Én mán mindig csúnya vagyok kislányom, mer az ijen öregasszonyok mán mind csúnyák (én meg rájadásul nemis öregasszony vagyok, hanem vénasszony).

kovászosUbukla 2011.12.06. 11:24:38

@"Zsu":
te nem érted, de nem csodálom.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.12.06. 11:26:20

@Picicsibe a szexistennő:

Én magam voltam egy klikk. :) Nem tartoztam sehova. Nem velük mentem, hanem csak egyfelé mentünk, nem volt szívfájdalmam amikor kukáztam őket :) Megvoltak akkoris azok a barátaim akik most is megvannak, a többi csak sallang volt. Használtam őket, és ennyi :)

pretty kitty 2011.12.06. 11:28:16

@Köldökszösz (csodalampa): A gumi jalat bisztosz felezik, mel asz kozosz kolceg.

De engem az eldekelne h mi jaz x??

cyd 2011.12.06. 11:29:28

@Picicsibe a szexistennő: "...mindenki várja az unokát, keresztgyereket, uncsitesót."
Az ilyen rokonoknak adtam anno olyan válaszokat, hogy lehetőleg legközeleb eszükbe se jusson mégy egyszer ezt megkérdezni. Miért olyan nehéz felogni, hogy az ember magának akar gyereket és nem a családtagoknak?

Hurri Kán 2011.12.06. 11:30:51

@cyd:
Én pedig azt, fogalmam sincs, hogyan kell gyereket csinálni, de azt mondják, a próbálkozás már elég jól megy. Ezzel általában sikerült gyorsan rövidre zárni a témát. :)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 11:30:58

@cyd: Valószínű, akkor én idősebb vagyok, mint te. :)

Köszönöm a tanácsot, de tudom mit adjak a gyermekeimnek. :)
És a véleményemet tartom. Aggódhat ezen az ember, mert természetes, h mindent meg szeretne adni, amire csak vágyik a gyerek. Ez jó motiváló eszköz is, h ne ragadjunk a szinten, amiben vagyunk.
A gond akkor van, ha csak a külsőségek számítanak, és ez az ember fő problémája. Pl jelen esetben, h a nő inkább akkor nem is szülne.

2011.12.06. 11:32:41

Én egyet tanácsolhatok a posztolónak: ne akarjon gyereket ! Mert ha már most ilyen félelmei vannak millió százalék hogy ezek a félelmek be is fognak igazolódni. Elkényeztetett hisztis kölyök lesz, aki ha nem kapja mag az ifone 2018-as verzióját akkor két hétig nem fog beszélni a szüleivel és azt vonja le belőle hogy nem is szeretik őt és miért is kellett megszülniük ha még egy rohadt telefont se tudnak venni neki. Már mindenkinek van az osztályban. Azokat bezzeg szeretik a szüleik.
Félelemből nem lehet életet építeni. Ne házasodjon és ne akarjon gyereket se. Ennyi.

2011.12.06. 11:33:20

@kovászosUbukla:
A menőségről volt szó, olvass vissza.

Kim(ondta, hogy én vagyok) Kardashian 2011.12.06. 11:36:01

@Kulics: Neked is igazad van kisfijam! Ezzel is eggyetértek!

ST83 2011.12.06. 11:37:45

@Picicsibe a szexistennő: Szerintem mindegy miert akarod vagy nem. A lenyeg, hogy a sajat dontesed legyen.
Abban egyeteretek, hogy poszterina nem akarja ezt igazan. Nem gond, csak na agitaljon meg rajta 10 evet mert masrol is lemarad kozben.

Kim(ondta, hogy én vagyok) Kardashian 2011.12.06. 11:38:08

@Picicsibe a szexistennő: Ájfónt aggyá nekik lányom, bisztos, ami bisztos, abból nem lehet baj!
:)

cyd 2011.12.06. 11:38:43

@gyvy: Most nem fenyeget ez a veszély, de ezt a válaszlehetőséget elteszem későbbre :)

@Picicsibe a szexistennő: Valószínűnek valószínű, de tény, hogy egy évvel vagy fiatlabb, mint én.

2011.12.06. 11:41:51

@Kytia: óriási gond, hogy az emberek nem tudják elfogadni azokat az élet kereteket amikbe beleszületnek. Mert van néhány példa ahol csórókból milliárdosok lesznek. Ezek a kivételek.
A sok millió leszakadó nincstelen még szarbbul fog élni az országban és állandó frusztrációja lesz a 20 ezer forintos converse cipő után, ami két hét alatt szétszakad és lehet újabb 20 ezerért másikat venni. Mert különben nem lesz menő az osztályban. hehehe szánalom.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 11:42:02

@Kim(ondta, hogy én vagyok) Kardashian: "Oszt mégsincs kisebbségi érzése, a gyereknek"

Bírom mikor ezt így kijelentik az emberek. Honnan tudod, h mit érez a gyerek, amikor az iskolában cikizik? Ja, tudom, mindent elmond neked. :)
Lehet sikerült egy olyan magabiztos hátteret adnod neki, h 12-14 évesen felfogja, h annak kell örülni, h kék az ég, meg zöld a fű... És nem jobb ember Győző, meg Juliska nála, mert van mobilja. És nem is apa a szerencsétlen, h nem keres annyit, h megvegye neki...

Lehet aggódni, h okoz ez gondot. Nem kell, nem szabad, h ez befolyasolja, az embert, h vállal e gyereket.
De meg kell próbálni felzárkózni.
Nem hülyeség, amit írok.
Am nem tudom vidéken éltek e, de a városi élet más. Nem jobb, nem rosszabb, csak más.

ST83 2011.12.06. 11:43:11

@cyd: Errol az jutott eszembe, hogy nemreg jo anyam mondta sejtelmesen, hogy "Hat tolem, mar johetne a masodik unoka", mire a parom. "Nem gond. Irok egy emailt az osszes tobbi gyerekednek." Hat ezen behaltam.:)

pretty kitty 2011.12.06. 11:45:45

@Kulics: Ahhaaaa! Tehac celinted x = Converse. :)

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 11:47:23

@cyd: Ne is kérdezze májsztró. Úgy jártam mint a brojler csirke. Szárnyaszegetten, kizsigerelve élem szürke hétköznapjaim.

(Év végi fászombászmek van. Határidők közelegnek vészesen, majd ugyanolyan sunggal távolodnak. :D )

@Kiszlanyocka: Nem teljesen egyértelmű, hiszen a gumi haszonvételének egyedi kedvezményezettje nincs, mi magunk élvezzük annak hasznait azáltal, hogy génkészletük megmarad egyedinek és nem keverik azt össze utódnemzés céljából.

cyd 2011.12.06. 11:47:27

@ST83: Veeszélyes játék, gondolom azóta előlépett anyukád kedvenc menyévé.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 11:49:04

@cyd: Igen? Akkor miről beszélsz, h voltak ezek a dolgok? Akkor még a dobozos kólát is csak külföldről hozták. De nem az volt az "alap".

pretty kitty 2011.12.06. 11:50:29

@Köldökszösz (csodalampa): Igen, ezel mondom h kozosz kolceg.

Ha jed talszaszhazban olgijakat lendezenek ahova minden lako meg van hivva, akkol a haz kozosz kolceg camlajalol lehetne fizetni ja gumikat. Hihihihiiiiiii! :))))

Kim(ondta, hogy én vagyok) Kardashian 2011.12.06. 11:52:54

@Picicsibe a szexistennő: Na elősször is: nem én vagyok a zannya, hanem a lányom (a legkissebbik), én a nagyannya vagyok. Tehát nem nekem kellene elvileg, hogy elmondja, de el szokja, mer elég jóba vagyunk. Vidéken, persze, hogy vidéken élek, megmontam mán vasárnap, hogy tanyán lakok. De ennek nincs jelentősége. És nem szokják cikizni az iskolába! Viszont aszt a fijúosztálytársát, aki a fészbukon aszt írta a zeggyik osztálytársnőjének, hogy "szopjál le" azt annál inkább cikizik! Na! Mer ezeggy ijen iskola!

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 11:55:44

@Kim(ondta, hogy én vagyok) Kardashian: Na, drága nénike. Pont ez a különbség vidék és a város között. A városban cikizik, és a "szopjál le" beíráson röhögnek.

2011.12.06. 11:55:49

@Kiszlanyocka: a márka mindegy. írtam valami gagyi sznob irreálisan felárazott értéktelen szarságot ami kizárólag csoporthoz tartozó jelképként értelmezhető. bármi más is lehetne.

Kham 2011.12.06. 11:56:00

Teljesen jogosak a poszterhölgy félelmei. Mi van, ha nem csak sima zombivá válik a szülés után, hanem kisbolygó méretűre dagadt zombivá, akit kivet magából a plázatársadalom, lelép a férje egy tehermentes Suzuki Swift és egy vékony derék miatt, a jövőre nézve pedig már csak befröcsözött vízvezetékszerelők fogják dugni, de azok is csak szánalomból? (mondjuk ez esetben legalább a depresszióra van jó magyarázat)

Ez még a kisebbik gond, de a felnövekvő gyerekkel annál több lehet. Az iskolai menősködés problémára valóban nincs tökéletes megoldás. Be lehet adni esetleg egy katonaiáltalános kadétiskolába, de hiába a mindekin egyenruha, ha a Nike bármikor nekiállhat surranókat gyártani és kezdődik minden előröl. Gyerekkoromban én is átéltem hasonlókat, felénk, akinek nem volt magasszárú Pumája, azt szakadék fölé lógattuk és keselyűkkel tépettük a máját, de tényleg. A gyerekkoromról jut eszembe: lehet esetleg Elszánt Rockert nevelni a gyermekből, abban a körben nem csak elvárt, de egyenes irigyelt a szakadt öltözködés, a bakelit mobiltelefon használat és az újhagyma-sopianae aromájú parfüm.

A nevelés kérdése is nehéz szempont. Hagyjuk, hogy medvecukorból folyton horogkeresztet hajtogasson, mint Hitler? Vagy legyünk következetesek és jutalmazásnak elég, ha elmarad az esti szögeskorbácsolás és üvegcserépen térdelős ima? Az ilyeneket nehéz eldönteni, mert a szülők hibájából bármikor félrecsúszhat az élete és még képes lesz a botmixer és törlőruhakészletre félretett pénzt seggtekergetős tánctanfolyamokra és egyéb latin léhaságokra elkölteni, esetleg még nyaralni is elmegy valamikor.

ST83 2011.12.06. 11:58:30

@cyd: Anyam artalmatlan. Szoval 5 percig rohogtunk.

cyd 2011.12.06. 11:58:53

@Köldökszösz (csodalampa): Ja, hogy semmi extra csak "Vive la capitalism" Hálával tartozunk, hogy valaki tolja a GDP-s szekeret, legalább nekünk van itt időnk baszni a rezet :)

@Picicsibe a szexistennő: Alap nem volt, de a '80-as évek végétől kezdett nyílni az olló és akkor már volt menőzés walkman, farmer, adidas stb. Aki tehette természetesen megadta a gyerekének, amit lehet (meg persze voltak a kényszeres rongyrázók, de ez korfüggetlen).

Kim(ondta, hogy én vagyok) Kardashian 2011.12.06. 12:01:29

@Picicsibe a szexistennő: Jóvanna! Montam mán hogy csak a falusi iskolába jár (a falu neve nem jut eszembe, mer ijen idős korára mán mindent elfelejt a zemberlánya. Valami bé betűs falu. Budapest? Van ijen ugye? Akkor alighanem az lessz az! Na ott jár iskolába a zén kisonokám).
:-)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 12:04:39

@cyd: A kettő nem ugyanaz. Azok akkor jöttek be. Azt is elsősorban külföldről hozták. Az csak az igazán gazdagoknak volt. Fájt érte a szíved, de mivel nem volt alap elvárás, csak iszonyatosan menő dolog, amivel lehetett dicsekedni, nem érezhetted emiatt kevesebbnek magad. Teljesen más volt az. Legalábbis szerintem.
Aztán jöttek a piacok, ahol ocsóért meg is vehetted. És az olcsó volt az alap. Ma az már full ciki! :)

cyd 2011.12.06. 12:05:32

@Kham: "...azt szakadék fölé lógattuk és keselyűkkel tépettük a máját..."
Húbazze te se tegnap voltál gyerek, ha már Prométheuszt is vegzáltátok. Bár azóta legendárium átírta a sztorit tűzlopásra, meg kiláncolásra, de a keselyű, máj, szakadék stimmel.

Kim(ondta, hogy én vagyok) Kardashian 2011.12.06. 12:06:37

@cyd: Rongyrázás mindig is vót mindenkorban gyermekem! Amikor a zén legnagyobb fijam járt iskolába akkor meg cájgnadrág vót a menő! De mink nem tuttunk neki venni, ezért csak tavasszal meg ősszel járt iskolába, amikor rövid nadrágba is elmehetett. Mer nem vót nekije hosszú.

pretty kitty 2011.12.06. 12:07:35

@cyd: Muhacka jisz naon tolhatja ma ja GDP cekelet, mel meg eddetlen komit sze jilt be. Naoncokatlantoleeee!

hany eves a kapitany 2011.12.06. 12:12:25

Szerintem, aki így gondolkodik, az tényleg ne vállaljon gyereket. Azért érdekesen élhetnek...vajon más dolgokkal kapcsolatban is ilyen kis szerencsétlenke módjára szánalom-határozatlanok? Nekem ez süt ebből a pár sorból. Jó példa rá a kapott verda. Sodródnak az árral. Még egy 5-10 évet lamentálnak a témában, aztán már ha akarják se jön össze a gyerek.

ST83 2011.12.06. 12:12:32

@Kulics: En mindenben egyetertek. Csak a tv, reklamok, sok joindulatu ember, filmek...stb. Nehez ellene harcolni. Sok helyutt mar a gyerekeket "tamadjak" elsosorban, mert a szulo ugyse mondd nemet, avagy a hisztihez melo utan mar nem sok idege van.

Szoval ez ellen mind harcolni kell. Turelemmel es szeretettel. Sokaig kilatastalan, mert az ember kb 20 folott kezdi el sejteni, hogy apu, anyu ugyan nem csinalt karriert, es ezert nem vett meg nekem minden szart, de meg mindig egyutt vannak es volt idejuk vele foglalkozni, mert arra hajottak, hogy fasza szulok legyenek elsosorban, nem a karrierre.

Kim(ondta, hogy én vagyok) Kardashian 2011.12.06. 12:12:42

@Picicsibe a szexistennő: Egyébként már jó pár éve van mobil telefonja. Éveken keresztül az anyja "levetett" mobilját örökölte, tavaly kapott karácsonyra egy újat (élete első új mobilja), érintő képernyős, de nem Iphone, hanem Samsung.

Kim(ondta, hogy én vagyok) Kardashian 2011.12.06. 12:16:21

@Picicsibe a szexistennő: Kislányom tudod, hogy kedvellek (még akkor is ha csúnya szád van - nem fizikailag, úgy biztos rendben vagy), de tudod mikor még szegény férjem élt mindig aszt monta, hogy a zokos ember hülyéskedik, a hülye meg okoskodik!
:-)

pretty kitty 2011.12.06. 12:19:39

@Picicsibe a szexistennő: Kicic cenilisz lehet mal a neni, meg gondolom amud isz cejet tlefalkozni, esz neha osszefoik a ketto. :D

Rebelde 2011.12.06. 12:20:36

ez egy remek pár amúgy, mindenben egyet értenek, hol itt a probléma?

dr. gernika 2011.12.06. 12:22:52

Túl sokat görcsölsz.
Semmi baja nem lesz a gyerekednek, ha nem tudsz neki mindent megadni, amiért kinyitja a kicsi száját. Sőt, szerintem inkább az a veszélyes, ha valaki mindent megkap. Értelmes családban meg tudják beszélni, hogy mi az amire futja, és mi az, amire nem.
A barátnőd hülye, de megnyugodhatsz, Hitlert szíjjal nevelték.
A szülés utáni depressziót nem lehet kivédeni, ha jön, max. felismerni lehet és gyorsan szakemberhez fordulni.
Nem mindenkivel esik meg szerencsére.
Ha elfogadsz egy tanácsot, salsa tanfolyamra menj, kioldana belőled egy csomó felesleges görcsöt. Konyhai eszközt nehogy karira vegyetek, mert falnak megyek...

Kim(ondta, hogy én vagyok) Kardashian 2011.12.06. 12:23:00

@Picicsibe a szexistennő: De 13 éves volt, mikor kapta, és nem Galaxis, csak valami egyszerűbb. Ja, és nem hívhat róla senkit, csak rácsörrenthet a szüleire, oszt akkor visszahíjják. Valami Dominó vagy mijen kártya van benne.

Kim(ondta, hogy én vagyok) Kardashian 2011.12.06. 12:25:06

@gernika: Tejis nagyon jól beszélsz kislányom! Nem tom hányéves vagy (el ne áruld), de úgy láccik több eszed van, minta posztolónak!

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 12:25:08

@Kim(ondta, hogy én vagyok) Kardashian: Nénike. Nekem mindegy. Én szeretem a viccet, és értem is. De szeretek ész érvekkel vitázni is.
Most nénikével nem folytatom, mert a vita megreked, ha elviccelik.

Nem gondolnám, h okoskodnék, de lehet. Az meg h mit teccik rólam gondolni... Hát eddig azt se tudtam, h kedvel. De most asszem finoman érzékeltette, h hülyének tart. Jó ez nekem így. Mert úgy sem ismerem, ahogy nénike se engem. ;)

Kim(ondta, hogy én vagyok) Kardashian 2011.12.06. 12:27:47

@Kiszlanyocka: Én mán nem is kicsit vagyo kszemnilis gyermekem. Ne öregeggyetek meg soha, mer tik is így jártok!
:-)

dr. gernika 2011.12.06. 12:28:26

@Kim(ondta, hogy én vagyok) Kardashian: Naná, hogy jól beszélek, akik régóta itt vannak, már tudják, hogy nekem Már Megint Mint Mindig igazam van. :D

indapass90210 2011.12.06. 12:31:53

Kiderült már, hogy ki vette a gumit?

Kim(ondta, hogy én vagyok) Kardashian 2011.12.06. 12:32:08

Na menek piritok eggy szelet kenyeret magamnak ebédre, a sparhet platniján,elég lessz az nekem, mer ijen idős korba mán meg se éhezik a zemberlánya.

cyd 2011.12.06. 12:38:07

@gernika: Nemnem, egész pontosan mármegintigazamvangernika-hoz va nszerencsénk :P

@Dövan: Késtél. Már ellőtték a kérdést.

indapass90210 2011.12.06. 12:39:28

Azt hiszem kijelenthetjük, hogy az ismerkedő oldalak regisztrációs neveiben minél több az "y" "ee" "ka-ke" annál ostobább, rusnyább állatról van szó!

dr. gernika 2011.12.06. 12:40:49

@Dövan: Kedd van...
@cyd: És hol van belőle a MINT MINDIG? Fontos infó. :P

2011.12.06. 12:43:01

@Dövan:
Nem, de már megelőztek.

cyd 2011.12.06. 12:47:41

@gernika: kimaradt az "azt hiszi" résszel együtt :P

@Dövan: még együtt vannak, de ha akarod irányíthatjuk a kommentelést abba az irányba, hogy szakítsanak

dr. gernika 2011.12.06. 12:48:41

@cyd: Mert nem hiszi, hanem tudja. Például tegnap este is igazam volt, Nard tanúsíthatja. :P

cyd 2011.12.06. 12:51:32

@Dövan: Azért ez messze van a rusnyától. De az elnevezésekkel egyetértek.

@gernika: Terror alatt persze, hogy tanusítja.

cyd 2011.12.06. 12:55:07

@Dövan: Höhö. Zsu avatarja van a csajon :)

dr. gernika 2011.12.06. 12:55:19

@cyd: Nem kell ahhoz terror, csak józan belátás.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.12.06. 12:58:47

@Dövan: Mi ezzel a gond? A lónak például kifejezetten intelligens feje van (a gazdájához képest).
:)

2011.12.06. 13:00:45

@cyd:
Kell az a felső! :) @Dövan: tudd meg kérlek, hol vette. :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.12.06. 13:00:46

@"Zsu":

Szerinte mindig mindenben, mint mindig. :)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.12.06. 13:01:03

@Dövan: A tranzisztoros kutya és a mobil telefon beazonosítható, a többi nem érdemel említést.
:)

fumerin 2011.12.06. 13:04:52

Szerintem meg mindig gyereknek kell maradni.
Ma végre édesanyámmal totyogtam és nem sajnált egy százast, hogy befizessen egy multiban műxő mozgó szamárra:D
Tök jó volt! :D
Monnyuk sokan furcsán néztek, de felmentést kaptam: anyámmal voltam, gyerekként. :)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.12.06. 13:04:55

@"Zsu": Az Ázsia Centerben, vagy a Cédrus piacon vette, kínai, és két mosás után szét fog menni.

indapass90210 2011.12.06. 13:11:10

@"Zsu": ha az egyiket letéphetem rólad, akkor szerzek neked belőle 2-t.

dr. gernika 2011.12.06. 13:12:53

@"Zsu": Miben nem? :D
Amúgy váltig állította, hogy nincs új Dexter rész, és nem hitt nekem, NEKEM, akinek Dexter ismije facebookon, és látta az aznapi posztban, hogy van. :)

dr. gernika 2011.12.06. 13:15:14

@Dövan: Ne légy szigorú csak próbálta elterelni a figyelmet a fejéről.

Kytia 2011.12.06. 13:19:51

@"Zsu": Csak a múltbeli sérelmeket törlesztenéd (amennyiben menőcsaj cikizett a gimiben), szóval nyugodtan be lehet ugatni neki. Amúgy ilyen ismerős nekem is van, meg olyan, hogy a fogyását dekánként kiposztolja.:))

@Picicsibe a szexistennő: Ó, azért nálunk is volt Nike (mint újonnan bejött csoda), "kinek van több cumija" őrület, no meg aztán milyen már az a lány, aki nem jár dzsezzbalettra. Mindig van egy haladóbb réteg. Tanárom valóban fasz volt.

@Boris the Bullet dodger: Én is mindig öklendezem, amikor eszembe jut. Mondjuk pont abban az időben reménytelenül szerelmes voltam a srácba és ez az akciója kigyógyított.:DD

@Kulics: Azért ezt az emberek idővel kinövik. De tény, hogy a gyerekek igen kegyetlenek tudnak lenni egymással egy közösségben, nem érdemes sereghajtónak lenni semmiben, ha egy mód van rá. Ettől még persze túl lehet élni és tovább is lehet lépni, de ki akar boldogtalan diákéveket a gyerekének?

cyd 2011.12.06. 13:19:54

@gernika: Józanul belátja, hogy vagy igazat ad, vagy lendül a könyök. Eccerű ez kérem.

@Dövan: Abban mi a poén, hogy letéped és ott van alatta még egy?

@"Zsu": Nemnem. Dövan előbb megszerzi nekem a reggeli kis vörös elérhetőségét, aztán jössz csak te.

Hurri Kán 2011.12.06. 13:26:16

@cyd:
A lóval semmi baj. :)

ST83 2011.12.06. 13:27:50

@Kytia: Jajj, azok a cumik! :) Azert orulok, hogy idovel valtottak a csajok.

indapass90210 2011.12.06. 13:28:09

@cyd: rossz embertől várod, hogy megszerzi neked, ugyanis nekem szinte soha sem válaszolnak. Egy-két rémület néha úgy érzi, hogy megkönyörül rajtam, de max ennyi. Rossz dolog nyominak lenni, de majd klubot alapítok Jokkával és együtt szidjuk a nőket. Csak én nem tudom, hogy miért szidjam őket.

Kytia 2011.12.06. 13:29:01

@ST83: Most mi az új hullám az áltikban?:))

Kytia 2011.12.06. 13:29:46

@Dövan: Lehet, hogy együtt kuncognak a CsP-s képeiden, amit minden csütörtökön kiposztolnak.:))

SAndris 2011.12.06. 13:31:12

Én nem vagyok valami okos, de egy kurva szót sem értek a posztból. A jövő ismeretlen? X márkájú cipő? Hitler? Most mi van???

Ibrahim a tevehajcsár 2011.12.06. 13:32:03

Akkor a poszthoz is egy pár szót: Kedves posztoló! Nem tudom mondták-e már, mert túl sok itt a komment, legfeljebb megismétlem. Szóval ne azon agyalj, hogy mi lesz tíz, vagy tizenöt év múlva, mert azt úgy sem tudod itt és most kitalálni. Valahogy majd lesz. A problémáid/problémáitok: egy részük innen nézve kissé nevetséges. Például a kocsi rezsi. Bár igazából szerintem megoldható. Ki-ki fizeti a saját költségeit, a teljesen közös költségeket pedig fizessétek közös kasszából, amibe mindenki, minden hónapban beteszi a rá eső részt. Kicsinyeskedni pár kilométeres többlet használaton szerintem nem érdemes, de ha ez elvi kérdés nálatok, akkor javaslom a "matematikai súlyozást".
Ami a gyereket illeti: ne azon filózz, hogy mit fogsz tudni neki megvenni, hanem, hogy akarod-e csakugyan ezt (azt) a gyereket. Mert ha igen, még van rá pár éved, de nem túl sok. Az pedig nem attól lesz teljes értékű és fantasztikus ember, ha ahhoz szoktatod, hogy mindent megkap első füttyentésre. Ellenkezőleg: ha megtanítod rá, hogy a dolgok és a sült galambok időnként nem repülnek a szájába, hanem le kell vadászni őket, és az bizony előfordulhat, hogy fárasztó, akkor lehet, hogy sokkal fantasztikusabb és teljesebb értékű ember lesz belőle. Azon is ráérsz még agyalni, hogy mi lesz, ha elkezdődik a menőzés az iskolában, de van erre is egy javaslatom: írasd olyan iskolába, ahol nem az a menő, akinek IPhone 5-je van, (mielőtt leugatnának az informatikusok, én már láttam ilyet használat közben), hanem az aki okosabb, ügyesebb, jobb, mint a többiek. Szóval megoldás mindenre van, csak akarni kell.

nénike · http://mandiner.hu 2011.12.06. 13:33:47

...csakhogy papíron még nem vagyunk hivatalos házaspár. (De kell-e az a papír? Bizonyít az bármit is?)

Igen bizonyít. 100 házasságból több gyerek születik, mint 100 együttélésből. A házasok jobban bíznak egymásban, bátrabbak.

2011.12.06. 13:35:20

@Kytia: "ki akar boldogtalan diákéveket a gyerekének?"
Senki.
Ennek ellenére simán lehet az a legteljesebb anyagi jólétben is. Nem ezen múlik ugyanis. Én sok szeretetet kaptam otthonról, normális értékrendet mégis borzalmas kinlódás volt a középiskola a szar közösség miatt. Az életben nem lehet előre lesakkozni a majdani problémákat és előre megoldani őket.

ST83 2011.12.06. 13:36:10

@Kytia: Gozom sincsen, amugy sem vagyok pedofil. :)

indapass90210 2011.12.06. 13:37:00

@Kytia: mondasz valamit, menten rákeresek a képeimre, hátha tényleg kiposztoltak.

2011.12.06. 13:37:53

@ST83: de azért nagyon sok múlhat a gyerek karakterén, hogy ezt így belátják-e, mit ahogy leírtad. Nekem ellentétes tapasztalataim vannak: az én lányom szeretet megvonásnak éli meg hogy nem kapott iphone-t. MEgvette a diákhiteléből, ami agyrém, de mégis.
Tehát a gyerek karaktere/értékrendje tökéletesen ellentétes lehet a szülőkével és sokszor ez nem nevelés kérdése.

Boris the Bullet dodger 2011.12.06. 13:40:38

@Kytia:
Férfiasan bevallom, kis híján én is telibe okádtam a monitort.
Nyugtass meg hogy nem szakács :)

Viszont szerencsés figura lehet, azt nem mondom hogy a jég hátán is megél (mert ott pont nem), de ha van a keze ügyében egy ásó és föld a lába alatt, akkor nem fenyegeti éhhalál :D

Kytia 2011.12.06. 13:40:51

@Kulics: Ez tök érthető, ettől még van az emberben egy olyan igény, vagy ösztön, vagy mittóménmi, hogy szeretné a lehető legjobb helyzetből indítani a gyereket, aztán a felmerülő nehézségekkel majd számol útközben. De persze sokaknak nem sikerül, azok kénytelenek kompromisszumot kötni magukkal, ha gyereket akarnak.

@ST83: Akkor nem tudhatod, mivel butítják egymást mostanában.:) Én egyébként azért szerettem azokat a cumikat. Nosztalgiával gondolok rájuk.:)

indapass90210 2011.12.06. 13:42:31

@Kulics: nem sértésnek szánom, de már most sajnálom azt az embert, aki egyszer majd elveszi a lányodat feleségül...

Szerencsére van egy csomó közel-keleti üzletember, aki egy órás elfoglaltságért cserébe iphone-t ad ajándékba fiatal lányoknak. Ehhez képest a diákhitel még mindig jobb megoldás.

Kytia 2011.12.06. 13:44:31

@Boris the Bullet dodger: Nem szakács.:)) Na ja, sok baja az igényességével sosem volt.:D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 13:48:25

@Kytia:
Amit te írsz, az az, amit itt már páran említettek rongyrázás alatt. A Nike cipő akkor még csak új volt, nem volt alap. Akkor kezdtek csak beszivárogni az elektronikai kütyűk és minden féle márka. De nem ez volt az alap. 

Új divat mindig lesz, de a legújabb, amire a többség csak vágyik, az nem az alap.
Ma az alap drága, és felesleges, de a többségnek van, mert ilyen hitel, olyan kölcsön, kihagyhatatlan akció... Persze a számlákra meg nem mindenkinek futja...

Na mindegy. Am ugyanazt mondjuk, h faszság ezen rágódni. 
Én csak annyit írtam, h 1x-2x átsuhanhat ez egy szülő, vagy leendő szülő fején. :)

(Cumikat kihagytam, ööö, meg a balettot is. :D)

ST83 2011.12.06. 13:50:13

@Kulics: En mar belattam, hogy nehez szulonek lenni. Egesz maskeppen nezek ma anyamra, mint 10 evvel ezelott. A jo pelda a szuloktol, es a jo barati tarsasag segit abban, hogy ne legyenek hiabavaloak az erofeszitesek. Hat nehez. A lanyodnak lehet kesobb tunik mad fol mennyire igazad volt sok mindenben.

Kytia 2011.12.06. 13:50:21

Tök vicces, face-en van egy ilyen állatvédő izé az ismerőseim között és kitett egy képet, ahol "cigány kutyát süt és sörözik". A kutya fel van kötözve egy ilyen rúdra, pont úgy, ahogy a disznót szokták. Jönnek a kommentek, hogy dögöljönmegaszarszemétgeciazilyennekkitépnémaszívét... és hasonlók. De most akkor kérdem én, a kutya megsütése és elfogyasztása miben különbözik a sertésétől, ha egy olyan helyet nézünk, ahol szokás megenni a kutyát? A disznónak kevésbé fáj, amikor lesokkolják, felvágják, kivéreztetik, nyársra húzzák, stb.?

Ibrahim a tevehajcsár 2011.12.06. 13:50:25

@Kulics: Nem akarlak hibáztatni, hiszen nem is ismerjük egymást, de nem lehet, hogy valami előzménye mégiscsak volt a nevelése során annak, hogy egyetemistaként a szeretet "manifesztálódását" egy Iphone-ban látja leginkább megvalósíthatónak?

Ibrahim a tevehajcsár 2011.12.06. 13:54:38

@Kytia: "Ez tök érthető, ettől még van az emberben egy olyan igény, vagy ösztön, vagy mittóménmi, hogy szeretné a lehető legjobb helyzetből indítani a gyereket," Persze, csak az viszont, hogy ki mit tart a legfontosabbnak a lehető legjobb helyzet eléréséhez, az viszont már értékrend függő dolog. Biztos van aki a Nike cipőt, vagy a legújabb mobilt, de lehet olyan, aki egészen mást (és eleve úgy neveli a gyermekét pici korától, hogy az is ahhoz igazodjon).

Kytia 2011.12.06. 13:54:46

@Picicsibe a szexistennő: Attól függ, hol nem volt alap. Csepelen kicsit más az alap, mint a II. kerületben.:)
De mindegy, aki gyereket akar, nem ezek miatt nem fogja vállalni, ez azért valószínű.

cyd 2011.12.06. 13:56:41

@Dövan: Ehhh! Veled is csak többen vagyunk :(
Ha esetleg mégsem Jokkát akarod alapító társank szólj, beszállok.

@Kytia: Touché!!! :)

Чапаев 2011.12.06. 13:57:07

Tovarisi, "PINA!" volt már ma?! xD

Kytia 2011.12.06. 13:57:28

@Ibrahim a tevehajcsár: Ezt már akartam írni előbb is, de akkor most leírom: szerintem nem vagy-vagy alapon mennek ezek. Hogy vagy szeretetet adok, vagy Nike cipőt. Szerintem az ember lehetőleg mindent szeretne megadni, amivel könnyítheti a gyerek helyzetét. És nem arról beszélünk, hogy neveli, hanem arról, hogy a gyerek milyen helyzetben lesz, amikor majd közösségbe megy.

Peter__Blau 2011.12.06. 13:57:43

A salsa tanfolyam helyett inkább egy helyesírás tanfolyam lenne a megfelelő meglepetés. Egyébként meg sohasem fogsz sehova jutni ha folyamatosan a mivanha mivanha jár a fejedben. Mi van ha apád és anyád nem találkozik? Akkor most nem kellene problémáznod a semmin.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.12.06. 13:58:17

@Kytia: "De most akkor kérdem én, a kutya megsütése és elfogyasztása miben különbözik a sertésétől" Ne menj szakácsnak kedves Kytia! A kutya megsütése és elfogyasztása abban különbözik a sertésétől, hogy addig, míg a sertést az év bármely szakában le lehet vágni és megenni, ez a kutyákra nem igaz. Ahol eszik a kutyahúst, ott pontosan tudják, hogy melyik az a szaka az évnek, amikor érdemes kutyát enni.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 13:59:25

@nénike: De 100 házasságból szignifikánsan több válás lesz, mint 100 együttélésből. :DDD

A házasság egy elavult intézmény. Arra jó, hogy frusztrálja a párokat, meg lehessen mivel baszogatni az anyósnak/apósnak/apukának/anyukának a fiát, lányát, menyét, vejét.
Szerintem pont, hogy a házasság adja meg azt a kényelmet ami után a felek basznak energiát fektetni a másik érdeklődésének fenntartásába. Faszikám sörpocakot növeszt és borostát, anyuka meg lamantin lesz még az első ellése előtt.
És lófasz az erre telepedett pénzlenyúló bagázs seggébe. A sekrestyéstől a "vőfényen" át az éjfélkor összepakoló szintetizátoros BugaPistiig bezárólag.

g-dúrban zúgó kabóca 2011.12.06. 13:59:54

ha a kocsitémán 5 év után összevesztetek, akkor ti egy olyan pár vagytok, akiknek szakítani kellene. nagyon sok ilyen van, nagyon kevesen veszik észre, mi a szitu.
ha te az az ember vagy, aki szerint a pénz mutatja meg az ember értékét (vö. menőzés az iskolában), de nincs elég pénzed ahhoz, hogy beszállj a versenybe, akkor fogadd el, hogy életed végéig (vagy amíg egyszercsak meggazdagodsz) boldogtalan ember leszel, és igen, ha gyereked lesz, ez rosszabbodni fog.
tudod, amikor az ember gyereket vállal, akkor nem egy csecsemőt vállal, aki babusgatni fog, hanem egy emberi lényt, aki kb. 2 percig csecsemő, utána jó ideig büdös lábú, nem cuki kamasz, majd az élet nehézségeivel küzdő felnőtt. EZT kell vállalni, nem a kisbabát.

Kytia 2011.12.06. 14:00:26

@Ibrahim a tevehajcsár: Jajj, baszki, oké.:DDD Amúgy sertést is csak télen vágnak tudtommal, de most úgy értem, hogy erkölcsi megítélés szempontjából. Egyébként nem a szakács vágja az állatot, hanem a hentes, ha már azt játszuk, hogy mindenbe belekötünk.:))

Peter__Blau 2011.12.06. 14:00:40

@Kytia: Mégis csak köllött vón az a gyerekszoba neked is. Nem olyan nagy hülyeség az, az ilyen kommentek mint amit írtál ezt mutatják.

Cucli 2011.12.06. 14:01:03

Teljes mértékben összeillik a két szarrágó-bogár...
Gyereket ne tessen szülni, mert akkor az én leendő pulyáimnak nagyobb eséllyel lesz olyan oszitársa, mint nekem voltak, és akiket rühelltem a sznobságuk miatt...

bucbuc 2011.12.06. 14:01:21

A posztolónak, már ha nem kamu:

Akkor ne szaporodj bazmeg. 35 évesen már így is szinte véged.
Nem kell a házasság sem minek az, veszekedjetek, melyik költség kié.

35 éves önző gyerekek, egy cigánycsaládnál ekkorra már minimum 5 gyerek van öcsém. De nem ritka a 7-10 se. Tiétek a jövő... seggfejek. Nehogy megerőltessétek magatokat Gondolkodjatok hogy jaj mikor vállaljak gyereket, 40 évesen? Inkább ne mert nem lesz elég pénz cipóre meg tévére, meg sok velük a gond. Ha mégis, akkor is csak egyet mert ugye csak annyi kell a többi már nagyon fárasztó lenne. Hát a kipusztuláshoz pont elég lesz.
Főleg, ha így halad tovább a világ bocikák, nem lesz családszétverő nyugdíj, mindenkiről gondoskodik majd az általa _nevelt_ gyerek(ek).

cyd 2011.12.06. 14:01:27

@Kytia: Ezeket a kommentelőket hívjuk sötétzöldeknek :)
Kínában pl az étlap része a kutya.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.12.06. 14:01:50

@Чапаев: Дорогой Товарищ! Мы тебя не видели уже больше чем тысяча лет!

Чапаев 2011.12.06. 14:02:52

@Ibrahim a tevehajcsár: Mikor érdemes? Közvetlenül azután, hogy körbejárt a városi gyepmester (=sintér), mert így a lassú - vélhetően öreg és/vagy beteg - állatok nem fognak a tányérodon kikötni! ;)

Чапаев 2011.12.06. 14:03:44

@Ibrahim a tevehajcsár: Naaa, ne túlozzunk azzal az ezer évvel! :D

Kytia 2011.12.06. 14:04:43

@Peter__Blau: Majd válaszolni is fogsz arra a kérdésemre, ha már reagáltál valamit a kommentre, vagy csak izmozol még kicsit, oszt mész dolgodra?:D

@cyd: Na ja, én is erre gondoltam. Ha állatot megenni állatkínzásnak számít, akkor szépen mehetünk mind a börtönbe, mert én ugyan le nem mondok róla.:))

Kytia 2011.12.06. 14:05:16

@Kytia: Ső, még az állatok is állatkínzók. Dutyiba az összes oroszlánt!!

indapass90210 2011.12.06. 14:05:31

@Чапаев: даааа, я хочу пизду!!

PPK™ 2011.12.06. 14:08:11

Szerintem ne csináljatok gyereket. Ahhoz már öregek vagytok. Kiégtetek, elkoptatok. Járókerettel akartok a szalagavatóján megjelenni? Vagy átélni, mikor azt mondja az egyik tanár a gyereketeknek, hogy: "de aranyosak a nagyszüleid!"

Mondd meg a férjjelöltednek, hogy keressen egy normálisan gondolkodni tudó, életképes nőt. Ha mégis olyan balga, hogy veled marad, akkor meg ne házasodjatok, gyerek nélkül úgyis mindegy.

Megyek, dobok egy sárgát.

:)

bucbuc 2011.12.06. 14:08:12

Ó édes faszom, salsa tanfolyam, az kell neked nem gyerek. :)

Te gyökér, mondok neked egy közhelyet, ami igaz, ha már a kedves szüleid nem mondták vagy basztál rájuk hallgatni:

A saját gyereked/gyerekeid mindennél jobban boldoggá fognak tenni, a salsa tanfolyamnál 1000x jobban.
Nem kell kifogásokat keresni, jobb ne lesz, ha nem akartok ne vállaljatok, a következményekkel viszont nézzetek szembe.
Ennyi.
Mindenesetre a dicső faszbogár férjed vagy mid ha egyszer mégis rájön hogy kis élete nem tart örökké és lehet kéne gyerek, hogy maradjon vmi nyom utána ezen a szargolyón, nos neki lesz még egy kis ideje erre (neki se sok), neked viszont nem.

Ezt a fos generációt elfelejtették nevelni, azért lett ilyen szánalmas picsogós "40 évesen sem tudom mit akarok, de igen még egy kis kényelmet" szar.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.12.06. 14:09:47

@Kytia: Én sem arra gondoltam, hogy a szeretet helyettesíti a cipőt. Legfeljebb, ha olyan a nevelés, akkor a cipőnek a minősége, használhatósága, kényelmessége, vízállósága, stb., lesz a fontos, nem pedig a márkája. Nyilván kellenek divatos, jól mutató ruhadarabok is, különösen egy lánynak, de nem annyira kardinális kérdés szerintem, hogy csakis D&G lehet ráírva, mert másképp nem élet az élet. Erre céloztam.
Ami a kutyát illeti, meg a sertést: egyrészt a "télen vágnak sertés" addig volt igaz, míg nem volt mélyhűtő a világon, mert a téli hidegben a hurka jobban eláll (az összes többinek a tartósítását ugyanis meg tudták oldani, de a hurkát nem igazán.
De a sertés húsa nyáron vágva is ugyanolyan finom, ha szereti valaki, mint télen. A kutya viszont nem igazán ehető az év bizonyos szakaszaiban. Erre próbáltam utalni, és nem kötözködni. Baszki!
:)

cyd 2011.12.06. 14:10:05

@Kytia: Böllér, ha már. A hentes csak feldolgozza, de honnan is tudhatná ezt egy elitiskolás :P

g-dúrban zúgó kabóca 2011.12.06. 14:13:14

ja, igen: ha ennyi idősen ennyi év együttélés után nem tudjátok eldönteni, hogy házasságot/gyereket akartok-e, akkor eldöntöttétek ti már azt, csak nem meritek bevallani. és én is arra hajlok, hogy - korodnál fogva - ebből te fogsz nagyon rosszul kijönni, ha nagyon hamar nem lépsz.

szokecsaj12 2011.12.06. 14:14:00

Nagy problémák ezek, de szerintem ez az egész probléma kettős. Egyrészt a posztoló szeretné azt a család-imázst megvalósítani, másrészt meg világosan látja, hogy a párja, a leendő apuka nem érett még meg a dologra. És ezért posztoló hárít, mentséget keres, sőt még talán önmagát is belelovallja a párja félelmeibe. Persze ez is egy út, csak aztán nehogy 40 évesen döbbentse rá az élet, hogy amit eddig elmulasztott, azt már sosem kapja meg.

Mindannyian kiakadunk, amikor gyerekünk születik. Nekem a gyerek lakcímkártyája volt a legkomolyabb csapás: rá voltam írva, mint "anyja neve". Aztán túltesszük magunkat az egészen és onnantól nincs megállás: a gyerek a tiéd, rád számíthat egyedül, te vagy neki a világ közepe, és ha gáz van, akkor előbújik az anyatigris. Nekem az első anyatigris-monológot akkor kellet bedobni, amikor váltam.

Addig a pillanatig azt hittem, hogy félek. De nem féltem. Az összes korábbi félelmem eltűnt, megszűnt, amikor a kicsim megszületett. Lesz mit ennie, mert van két kezem, ami dolgozik. Lesz hol laknia, mert ha a saját kezemmel is kell felfalaznom a szobáját, azt is megteszem. Lesz játéka (máris több van, mint elég), lesz csokija, lesz mesekönyve, lesznek szép álmai, ha akarja lesz diplomája, megélhetése, szép boldog élete. Ő azért született erre a világra, hogy boldog legyen, előttem meg nincs lehetetlen. Mindig van B lehetőség.

Irigyek meg gazdagabbak pedig mindig lesznek, még az iskoláig sem kell eljutni. Csak egy kicsi életkép: gyerekem óvodás, középsős. A múltkoriban azzal állított haza, hogy Legót akar. Mert az xy-kának van. Anya tehát elbattyogott a bev.központba, megnézte, hanyattesett az árától. Aztán megbeszéltük a gyerekkel, hogy xy-ka ronda nagy terepjáróval jár az oviba, mi meg gyalogszerrel. Megértette.
Egy hét múlva kijavított, hogy nem is terepjáró. Béenvé.

(Jut eszembe: köszönöm az ajánlatokat Legó ügyben egy másik poszton. Úgy döntöttem, nem veszem meg neki a legót, apja vett neki, betettük a dobozba vissza, mert folyton szétesik, egyedül nem tudja összerakni és a türelme meg annyi, mint macisajtban a brummogás. Egyszóval még kicsi hozzá. Olyasmit kap, amit szeret, amivel tegnap is órákat játszottunk. :))

Чапаев 2011.12.06. 14:15:00

@bucbuc: Arról nem is beszélve, hogy a salsához friss zöldségek meg jó sok chili kell, nem tanfolyam! :D

Ibrahim a tevehajcsár 2011.12.06. 14:15:28

@cyd: Nem mindenütt, csak bizonyos tartományokban. Dél-Kínában pl. egyáltalán nem esznek kutyahúst.

mamasita 2011.12.06. 14:15:30

jesszus.még jó h már 35 éves.nyugi,aki ennyit görcsöl,annak ebben a korban úgyis tuti h nm jön össze a gyerek.ha meg erre majd rájön,dagonyázhat abban a nagyközönség előtt h micsoda tragédia pedig ő úgy szeretett volna kisbabát,titokban meg örülhet h megúszta a macerát,és még jól is jött ki a dologból ,mert mindenki őt sajnálja.

Cucli 2011.12.06. 14:15:51

tényleg, nem tud valaki ócsóért csacsa tanfolyamot?
gondoltam kérek karira...

Ibrahim a tevehajcsár 2011.12.06. 14:17:39

@Чапаев: Amire te gondolsz az a saláta, nem pedig a salsa tovariscs!
:)

cyd 2011.12.06. 14:21:56

@Ibrahim a tevehajcsár: Ezügyben csak olvasmányaim vannak, tapasztalatom nem.

Чапаев 2011.12.06. 14:22:59

@Ibrahim a tevehajcsár: Szerintem ne mélyedjünk bele a mexikói konyhára, gondoljunk csak a szegény megboldogult Lev Davidovicsra... :D

hhh. 2011.12.06. 14:28:28

nebassz, 35 évesen hitlerről picsog...hja, ezeket a diktátorokat mind abajgatták kisgyerekként...
ezt a nőt brazilíába exportálnám szambáztatni. mindörökre.
DÖBBENETES LIBAAAAA!

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 14:30:40

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Giccsparádé. És a kapkék tortákról még nem is esett szó.

"Harmonizáljon a csokor a teremdíszítéssel." Ja. Meg az ánuszrózsámmal is.

ST83 2011.12.06. 14:31:18

@szokecsaj12: Erdekes amit irtal, de nekem az ragadt meg, hogy kozepsos a gyereked es mar elvalatal az apjatol... A tobbi mind szep es igaz, jo lenne hinni benne:)

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 14:33:38

@cyd: Akiknek a felét az ara már kihízta a vendéglistáról, mert ő szarik rá, hogy te a Robival már 72-ben együtt fuvaroztatok a dömperrel a téren. Bezzeg a Jucit el kell hívni, pedig köztudott, hogy csatakra issza magát még a húsleves előtt, és akkor még a plébánost is lecidázza az asztal alatt.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 14:35:13

@Köldökszösz (csodalampa): Az eleje kicsit kusza lett. Szóval:
Akiknek a felét az ara már kihÚzta a vendéglistáról, mert ő szarik rá, hogy tI a Robival már 72-ben együtt fuvaroztatok a dömperrel a téren.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.12.06. 14:35:21

@Dövan:

Szerintem nézz körül a nők lapján :)

cyd 2011.12.06. 14:36:33

@Köldökszösz (csodalampa): Kimaradtál egy jelentős blogeseményből. Nard hozzá akart adni Katához az ingyenlagzi miatt.

crazyfish 2011.12.06. 14:36:34

B+....mese habbal vagy két félcédulás idióta mindkettőt búvárharangba és a tenger fenekére....
A jóban-rosszban, szegénységben-gazdagságban, egészségben-betegségben nem véletlen...ezt nevezik elköteleződésnek...
Sose értettem pl a házastársak külön bankszámláját és pénzkezelését...

A tanácsom, egyik jobbra, másik balra és a gond letudva....

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 14:41:24

@cyd: Olvasgattam én, nem voltam rest, csak a reflektálással maradtam adós. Láttam a kis cívódásotokat is, oan czukyk voltatok. :DDD

De mi van Michaelaval?

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.12.06. 14:41:52

@cyd:

Hőőőő! :) Nemúgyvanaz! A menyasszony hívott meg! :) Kizabállak és kiiszlak a vagyonodbó'! De kapsz ikeás ágyneműt! :D

ases.blog.hu/2008/06/01/eskovore_jaras_jarasok

Legjobb.

Kytia 2011.12.06. 14:42:56

@"Can't Stop The Signal...": Jaja, ezt a képet pont tegnap láttam.:D

@Ibrahim a tevehajcsár: Nekem a szomszédomnak van egy csomó desznyója és vedd tudomásul, hogy télen vágják!:))
Azt nemtóm, a kutyát mikor, az is volt, de azt nem vágtak.:)
Értem, mit mondasz. De van, ahol nem is a márka a gond, hanem hogy ha kiszakad egy nadrág, nincs pénz újra. Mondjuk ilyenekre gondoltam, nem arra, hogy D&G van rajta, vayg sem. Persze, a Nike inkább a rongyrázásra példa, az oké.

@cyd: Nnna, akkor agrárból én is elégtelenre vizsgáztam.:D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 14:45:46

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Csak győzze szegény Cyd lájtkólával! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 14:46:47

Hehehe...

A pap egy tinédzser fiút gyóntat:
- Atyám, vétkeztem szóban, tettben és gondolatban... Lefeküdtem egy
lánnyal, pedig csak fél órája ismertük egymást...
- Te vagy az, Tamás fiam?
- Igen, én vagyok, atyám.
- Na akkor mondd el nekem: ki volt az a lány?
- Nem mondhatom el, atyám, vigyáznom kell a jó hírére.
- Ugyan már! Nekem mindent elmondhatsz!
- Tudom, de ezt nem.
- Na... Ki volt az? A Kovács Eszter?
- Nem mondhatom el...
- Hát akkor a Szabóék lánya, a Kati?
- Nem mondhatom el...
- A Kis Judit volt innen a szomszéd utcából?
- Nem mondhatom el...
- Nagyon véded te azt a lányt...
- Makacsságodat azzal büntetem, hogy fél évig nem jöhetsz a templomba
ministrálni!
Odakinn találkozik a fiú az egyik haverjával:
- Na mi volt a papnál?
- Kaptam fél év szabit meg három tuti tippet!

Kytia 2011.12.06. 14:55:33

Nna, még ezt akartam nektek mutatni, valami elmebeteg játékkitaláló a blogján írja le a történéseket. Az egy dolog, hogy halandó ember számára érthetetlen, de egy-egy dőlt betűs részt érdemes elolvasni, leginkább az elsőt.:D

lfg.hu/46454/ismerteto/hybrid-a-dadaista-szerepjatek/

Kytia 2011.12.06. 14:58:20

Persze azért a végére kibújik a szög a zsákból: "„Szabály #301: A legtöbb férfinak nehéz tartós kapcsolatot tartania egy nővel az egyetemi évek alatt, mert a legtöbb nő a karrierjén dolgozik, a helyett hogy a szexre gondolna, vagy pénzes pasit szeretne egy szegény hallgató helyett. De ettől van ideje egy go-go klubban vetkőzni egy kis mellékesért, hogy kifizethesse a kiadásait így inkább ferde hajlamú, mint hogy tartós kapcsolatot keresne. Vedd észre a vesszőt az előző mondatban, Shakespeare is szeretett vesszőt tenni a mondataiba a fő kijelentése után, de a ferde hajlamú szerkesztői ki akarják venni a vesszőket az eredeti szövegeiből.”

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.12.06. 15:04:11

@Kytia:

Valamennyire érthető, bár a konstansok értéke és pontos leírása nélkül szart nem ér :)

2011.12.06. 15:19:47

@Dövan: jaja én is előre röhögök azon a lúzeren :)
picinyem egy kilájlánka... :) majd jön az audis herceg.

2011.12.06. 15:21:47

@Ibrahim a tevehajcsár: lányom halálosan meg van sértődve születése óta, hogy mit keres ebben a csóró családban, ahol egyetlen hóhenzoller herceg sincs. beragadt sajnos valami fura világba. majd rádöbben lassan.

Kytia 2011.12.06. 15:24:44

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Ó, azok nincsenek meghatározva sehol. Nyilvánvalóan semmi értelmük.:)) Szerintem 2012 első tömeggyilkosai között ott lesz a csávó.:S

cyd 2011.12.06. 15:26:45

@Köldökszösz (csodalampa): A minap beugrott két nyelvnyújtásnyira oszt ennyi.
Frigyesúrról még ennyit sem tudunk.

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Perszepersze. Aztán nem tudom mellik két bagós pusmogott egész este az asztal túlsó végében. Aljasul előre megfontolt szándékkal elterveztétek ti eztet.

Kytia 2011.12.06. 15:27:26

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: "a V1 és V2 Német rakétatechnológia elnevezései az én C1 és C2 nagyságrendjeimen alapulnak"

Szeintem meg az én X1, X2-mön. És ezen nem nyitok vitát.:D

Father Justice (törölt) 2011.12.06. 15:32:08

Posztíró volt már, vagy valami?

Sadist 2011.12.06. 15:38:46

"Aztán a suli: mi van, ha nem tudjuk biztosítani neki a menő cuccokat, ha elindul az osztályban a menősködés és neki nincs x márkájú cipője vagy a legújabb generációs mobilja? Gyerekkoromban én is átéltem, milyen a sorsa a nem túl gazdag gyerekeknek. Nem nélkülöztünk, de fényűzésre igazán nem telt. Nem akarom, hogy az én gyerekem ezt bármilyen szinten is megtapasztalja."

A fogyasztói társadalom tökéletes mintapéldányai. Amíg azt hiszed, hogy egy gyerek felneveléséhez csak az anyagi háttér kell, addig ne is akarjatok gyereket, mert csak egy hasonlóan torzult gondolkodású valamit csináltok belőle.
Ugyan mi történik, ha a gyerek nem kap karácsonyra iPhone 5-öt, vagy nagyon trendi ruhákat? Semmi. Elmagyarázod neki, hogy nem engedhetitek meg magatoknak, mert az erőforrásaitok végesek. A gyerekek nem hülyék, el lehet nekik magyarázni. Az élet gyakran lemondásokkal jár, és ezt jó, ha megtanulják minél előbb, különben később kibaszott frusztrált lesz, ha nem kapja meg, amit szeretne.

A salsát meg különösen ajánlom, mert nagyon kellemes időtöltés. Hosszabb távon valószínű drágább, mint egy konyhai eszköz, de én még soha nem voltam boldogabb attól, hogy banánt turmixolhattam.

dr. Mutyilufi Dr. 2011.12.06. 15:42:45

fijj anyám. 35 évesen ilyen mentalitással jobb ha nem is lesz gyerek.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.12.06. 15:47:07

@cyd:

Frigyesúr a facebook oldalamon trollkodott egész nap :(
Nem is pusmugtunk Katával. :( gernika is ottvolt! :)

@Kytia:

De ha meg lennének határozva akkor lenne értelmük, valszeg aspergeres a csóka.

dr. gernika 2011.12.06. 15:52:49

@cyd: Így van, a lagzitokat tervezték.
Nard lesz a koszorúslány.

2011.12.06. 15:56:00

@Dövan:
Miért pokolsz meg 5 percenként? :P

Kytia 2011.12.06. 15:58:29

@Father Justice: Nem volt.

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Há ha nem beszélne mindenféle faszságot össze-vissza, akkor talán még értelmes dolgokat is mondhatna.:D Amúgy értem, mit mondasz, hogy maguknak az egyenleteknek a felépítése valamiféle szabályosságot mutat, ez totál hihető, csak nincsen ráfűzve erre a matematikára semmi tartalom, ez is látszik. (Meg még egyebek is.:))

2011.12.06. 16:01:57

@A Jó Meglepően Izmos Hercege:
Gernikának mindig igaza van. :)

@Ibrahim a tevehajcsár:
A tudat a lényeg, hogy van ilyen pólom, nagy becsben a szekrényben tartanám. :)

@Dövan:
Mindig csak a ruhaletépés. :P Ejnye bejnye. :)

@Kytia:
:) Nem vagyok olyan. Kedves-rendes lány vagyok. :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.12.06. 16:02:14

@Kytia:

Van benne logika, csak mi nem értjük :) Az nem ugyanaz!

@gernika:

Basszus, lebuktattál :(

Kytia 2011.12.06. 16:04:18

@"Zsu": Ez lesz a veszted, amikor majd támadnak a vérengző disznóarcúak.:D

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Nálam ugyanaz, mert amit én nem értek, az nincs is.:DDD

cyd 2011.12.06. 16:06:27

@michaela77: Ahogy elnézem a neved távirányítóként működik :P

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 16:12:23

@cyd: Az semmi. Én idéztem meg! :DDD
Asszem most küldök egy cévét az asztrosó menágerének vagy prodjúszerének vagy mi a szösze van az ilyeneknek. (Esetleg főszerkesztő?)

Ezt eddig mérnem hallottam?
youtu.be/T3dhDVSz4sk

Leonce 2011.12.06. 16:13:38

Nekem is hasonló a testem, mint a fotelben mosolygó hölgynek. Ez gáz?
Amúgy ha félsz a gyerektől, akkor vállald fel a félelmedet, légy bátor!
Mondd ki: félek baszki, tehát inkább nem!
Hajrá:)

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 16:16:51

@Leonce: Az attól is függ, hogy fijú avagy lyány vagy.

B-rocker (törölt) 2011.12.06. 16:18:53

Így halt ki jobb sorsra nem képes nemzet. Hiperpigmentálték nem dilemázgatnak a segíjkéért kúrnak mint a nyúl.

cyd 2011.12.06. 16:23:26

@A Jó Meglepően Izmos Hercege: "Frigyesúr a facebook oldalamon trollkodott egész nap :("
A víz nedves, a fű zöld, Frigyesúr Nardot trollkodik. :)

@gernika: Ez esetben semmi akadálya. Látni akarom koszorúslányruhában (Katát ráérek végülis a lagzi után átadni Ibrahimnak, hoyg aztán felezhessük a befolyt tevéket)

@Köldökszösz (csodalampa): Kevés. Tegnap Ibrahim már ugyanezt megcsinálta. Bár lehet, hogy ő meg lenyúlta Aladdin lámpását és ezért volt neki könyebb.

pretty kitty 2011.12.06. 16:25:51

@Father Justice: Nem, de annyit mal kiszakkosztunk h a gumit vcinuleg kozoszen vaszaloljak.

Az x-le isz jott szok tipp, volt 1cel Converse, meg lengetegen mondtak Niket. Coval

x eleme { Converse, Nike }

Vicont mivel a Converse isz a Nike tulajdonaban van, ezelt

Converse lechalmaza Nike

azaz

x = Nike

Maszla szenki sze tippelt. Coval azel tudda jitt a nep h mija jocipoooooo!! :))))

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 16:34:03

@cyd: Tudom-tudom, már Simpsonék ezt is megcsinálták! A csudimudiba! :D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 16:35:37

@Kiszlanyocka: Mert annyira fiatal mindenki, hogy már nem emlékeznek rá, hogy a Trapper farmert csak X cipővel volt trendy hordany. :DDD

_Ω_ 2011.12.06. 16:58:56

Kedves Posztoló!

Az előttem szólók már lényegében leírták, mi a megoldás, illetve több lehetséges megoldást is adtak; én csak azért írok, hogy megerősítsek pár tanácsot, így talán nagyobb súllyal fognak szerepelni nálad a számomra szimpatikusak.

Még Krumplicukor1987 írta a kommentek elején, hogy nem feltétlen baj, ha nem kap meg mindent a gyerek. Csak magamat tudom felhozni példaként, én sem kaptam meg mindent és később tudtam is értékelni azt amit mégis kaptam, illetve amit magamnak megszereztem. Ezzel nem azt mondom, hogy az elkényeztetett gyerekből szükségszerűen értéktelen ember lesz, de elég jó rá az esély, mert egyfajta jellemformáló ereje van mind az elkényeztetésnek, mind pedig a nélkülözésnek.

Azokkal a tanácsokkal ne foglalkozz, amik a gyerekvállalás ötletét is elvetetnék veled, mert ha még nem is látod tisztán (bár ennyi idősen már nem ártana), de a gyerek az egyetlen módja annak, hogy saját magadból hátra tudj hagyni valamit. Persze mindehhez egy gyors szemléletváltásra volna szükség, pl. a Salsa tanfolyam is egy érdekes kérdés... A célokért gyakran áldozatokat kell hozni, a Salsa tanfolyam nem feltétlen azon az úton van, amelyiken egy 4 tagú család is szerepel. Vagy önmagadat valósítod meg most, vagy megvalósítod a gyerekeidet és rajtuk keresztül később önmagadat. A választás a Tiéd, ha az elsőt választod, mire végzel vele, a második már nem lesz lehetséges. Remélem segítettem, hogy valamivel tisztábban láss!

Persze azokra a kommentekre a helyedben odafigyelnék, amik a fillérbaszásról szólnak, mert ezekben tényleg van igazság! Ha már most egy ingyen kocsi használati költségein problémáztok, akkor elég sötét jövőképet lehet csak jósolni a kapcsolatotoknak, a gyereknevelés vagyonközösség nélkül elég érdekes egy kísérlet...

indapass90210 2011.12.06. 17:05:51

@Kulics: nem lehet azt mondani, hogy soha nincs olyan, amikor jön az audis herceg, ráadásul az nemcsak okos, hanem kedves és jóképű is, de ez mondjuk igaz az elérhető fiatalemberek 0.5%-ára. Ha megelégszik valaki csak az audival, nem baj ha nem olyan fess vagy fiatal a lovag, akkor még mindig csak 5%-nál járunk. És ezekre hajt a nők 50%-a, legalább álom szinten, ami előrevetíti, hogy nagyon-nagyon jó csajnak kell lenni a sikerhez (pláne a fél%-ból megcsípni valakit).

2011.12.06. 17:23:07

@Kytia:
Addig keresek olyat aki megvéd. :)

indapass90210 2011.12.06. 17:29:29

@"Zsu": növessz karmokat, fesd ki őket véresre, és senki sem fog megtámadni. Majd gyakorolhatsz karmolni a hátamon :P

2011.12.06. 17:33:21

@Dövan:
Nagy a szád kisfiú! :P

LyukasBogrács 2011.12.06. 17:36:13

Salsazni a legjobb. Elotte.

indapass90210 2011.12.06. 17:36:42

@"Zsu": honnan tudod, hogy kisfiú? Ki mondta? :)

indapass90210 2011.12.06. 17:37:20

@LyukasBogrács: azt meg mindenki tudja, hogy salsázni mindenki azért megy, hogy megdugják/megdughasson valakit.

2011.12.06. 17:39:01

@Dövan:
Inkább szervezd a következő blogtalit. :P

Esztétikus Kritikus 2011.12.06. 17:42:16

Jesszusom, ez nagyon gáz. Kár, hogy már szétsavaztátok a posztolót, nekem már nem maradt semmi :(

Nekem úgy tűnik, a poszter projektként, teljesítendő feladatként tekint a gyerekvállalásra, párkapcsolatra, mindenre. Az ilyen stréberek miatt lett élhetetlen a világ, mert komolyan veszik, hogy a követelőző kamasznak KELL az a kibaszott kütyü, a sítábor és a menő cucc, meg hogy a házasság az olyan hűdehajbe komoly dolog kötelező mauritiusi nászúttal, és hogy plazmatévé és GPS nélkül nem lehet létezni sem.

Szerintem 35 / 37 évesen, egy 5 éves párkapcsolatban már inkább azon kéne agyalni, hogy tudtok-e még gyereket vállalni. 35 felett már veszélyeztetett terhes az elsőszülő nő, és nem túl jók a termékenységi mutatók sem. Az nem úgy van, hogy na jó, egye rúgja, eldöntöttem, jöhet a gyerek, és aztán rá 9 hónapra már babázok. A posztoló és a párja két elkényeztetett kölyök, fel kéne nőniük végre. Időszerű lenne!

szociológus 2011.12.06. 17:43:22

Szívem,

- eddig mi a jó francot csináltál hogy 35 éves korod után akarsz szülni? Gondolom jól "önmegvalósítottad magad", ahogyan manapság szokás.
- "nincs x márkájú cipője vagy a legújabb generációs mobilja", na és akkor mi van? Gyermeket nevelnél vagy konzumidiótát, ostoba fogyasztót?
- "Nem tudom, Hitlert hogy nevelték", miért kell már megint pont vele példálózni? Pl. a kommunisták sokkal gonoszabbak és butábbak voltak, ráadásul több embert irtottak ki mint a nácik.

Így első olvasásra te is azok közé tartozol aki gondolkodás nélkül beveszi amit a média rázúdít.

Íme a megoldás tündérem: szülj, ne légy ostoba fogyasztó, és inkább Sztálinozz.

Köszöntem.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 17:57:34

@Kiszlanyocka: Viccelsz? Még faktor is van ilyen, nemhogy cipőmárka! :DDD

(Ne keresd, nincs. Bár most jó tippet adtam Xzibitnek, majd kérek tőle részesedést.)

chipshop (törölt) 2011.12.06. 18:12:57

Nalunk ebbol sosem volt vita,en fizetem a kajat,o a rezsit,tankolni ad hoc tankolunk,ha en vagyok a gyorsabb en szallok ki fizetni,neha o,de ennek semmi lenyegi jelentosege leven kozos kassza:-))Nem szabadna h ez gond legyen koztetek ha szeretitek egymast.A hazassagot nem szabad tulragozni es tulertekelni,a hazassag egy belso igeny arra,hogy meg jobban osszetartozzunk,tudod amikor tokjo azt ondani h a ferjem/felesegem,emellett minden hivtalos szervnel is jobban hangzik mint a "partnerem"szo.Az elet a hazassagtol nem valtozik,ugyanolyan szep marad:-)En mar a masodikat fogyasztom,de az elso is szep volt:-)Benned nagyon sok ketseg van,szoval szerintem erdemes lenne felulvizsgalnod,h tenyleg o lenne a szamodra megfelelo ember?A gyrekkel kapcsolatos averzioidat abszolut megertem en UGYANEZEKET kerdezem magamtol,igyhat nincs is gyerekunk:-))

kiraaaaa 2011.12.06. 18:24:18

kocsin összeveszni! Baromság! Legyen mind a kettőtöknek és kész.

Caenorhabditis elegans 2011.12.06. 18:32:25

"(De kell-e az a papír? Bizonyít az bármit is?)"
Nem tudom, de nálatok a hiánya biztosan. Azt, hogy nem bíztok egymásban.

Megismerkedésünk után fél évvel összeköltöztünk, egy év után közös volt a költségvetés. Az ilyesmit bizalomnak hívják, azt hittem, pároknál alap, vagy legalább törekszenek rá. Nálam valahogy a "pár" definíciójához tartozik, akik nem így működnek azok max "járnak". Különben is, béna, amikor ugyanannál az asztalnál az egyik steaket eszik a másik meg zsíros deszkát, mert az egyiknek 400 a fizuja, a másiknak 70. Ugyanannyit dolgoznak, párt alkotnak, ugyanolyan színvonalon étkeznek, alap.

"Nem nélkülöztünk, de fényűzésre igazán nem telt. Nem akarom, hogy az én gyerekem ezt bármilyen szinten is megtapasztalja."
Ahha. Azaz ha dönthettél volna, meg sem születtél volna, annyira rossz volt hogy nem volt a legmenőbb cuccod, igaz? (nem is értem miért nem lettél öngyilkos tizenévesen az X cipő hiánya miatt, szörnyű lehetett).
Abba is gondolj bele, hogy nem babusgathatod örökké a kölköt, egy idő után saját lábára kell állnia és mindig lesz olyan kolléga vagy haver akinek menőbb a mobilja. Így meg sem érdemes születni.

Szerintem érdemes megvizsgálni a hozzáállásodat, mielőtt családot alapítasz, ebbe a milliőbe én nem vállalnék gyereket.

Szöszi 28 2011.12.06. 18:51:29

@cyd: Akkor se megyek hozzád, ha térden állva könyörögsz.

Caenorhabditis elegans 2011.12.06. 18:51:45

A salsás anyázást mondjuk marhára nem értem a kedves kommentelőktől... itt tényleg mindenki egész életében a gyerekre spórolt és semmi más öröme nem volt soha? Aki nem ilyen annak már ne is legyen gyereke? Mert ha én körülnézek a világban, akkor ez alapján csak olyat látok, akinek nem kellene szülnie, akkor most vagy fantáziavilágban élek, vagy valaki nagyon kamuzik.

Amúgy engem a hideg kiráz az anyadroidoktól, akiknek semmi más céljuk, élvezetük nincs, mint a gyerekük... szegény gyerek, kicsit kínos lehet, ha az ember egy másik ember életének az egyetlen értelme.

Valaki írta, hogy azért kell a gyerek, mert ez az egyetlen, ami az ember után marad. Erről eszembe jut valami...
Rémlik valakinek Einstein neve? Rémlik, hogy mit hagyott maga után?
És a gyerekének a nevére emlékszik valaki?

a szakértő válaszol 2011.12.06. 18:53:59

A posztoló élemedett korára való tekintettel én nem javasolnám sem a házasságkötést, sem a gyermekvállalást. Bölcs, kockázatkerülő magatartással még ebben az életszakaszban is élvezhető lehet a mindennapok változatossága anélkül, hogy egy újabb éhes szájat kellene betömni.
Arra bátorítom a bizonytalankodó levélírót, hogy inkább ezen felesleges költségek helyett gondoljon az öngondoskodásra, a nem is oly távoli nyugdíjasévekre, amikor majd unokái körében élvezheti a megérdemelt pihenést, a szépkorúak gondtalan semmittevését.

Father Justice (törölt) 2011.12.06. 19:01:44

@a szakértő válaszol: Ez bölcs gondolat. Én is kihagyom a gyermekvállalást, egyből unokával indítok majd 45 évesen.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 19:02:38

@a szakértő válaszol: Ez gyönyörű, csak ha nincs gyereke, akkor az unokára mondhatni nullához konvergáló az esélye. :D

Nincs is annál romantikusabb, mint egy enyhén vizeletszagú szépkorú pár, amint egymás ráncos kezét szorongatva a verandán üldögélnek és belerévednek a naplementébe. Valahogy így képzelem el én is.
Vagy három dögös szőkével hemperegni, akikre rákölthetem a nyugdíjelőtakarékossági betétem végkifizetését. Bár ez már olyan lesz, mint kötéllel biliárdozni.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 19:03:30

@Father Justice: Sok fejfájást és átvirrasztott éjszakát meg lehet ezzel a módszerrel spórolni.

Szöszi 28 2011.12.06. 19:04:47

@Köldökszösz (csodalampa): Dögös szőkékre költenéd a pénzed, hmm?:):D

Szöszi 28 2011.12.06. 19:09:28

@cyd: Ja, nem akartam a közeledben maradni, mert féltem, hogy nem bírok magammal, és rádmászom:)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 19:09:38

@Caenorhabditis elegans: Einstein? Te a poszterint Einsteinhez hasonlítod? :D

A gyerek az első a családban, mindaddig, amíg nem önellátó. Itt persze nem az életképtelen 30 éves egyetemistákra gondolok, akik már az 5. diplomát szerzik meg, csak dolgozni, külön élni ne kelljen.

Az egészséges szülő-gyerek kapcsolatban fokozatosan leválik a gyerek a szüleiről.
Nem az egyetlen életcél a gyerek, egy életen át, de van időszak, amikor ő az első.
Amiről te írsz, az nem egy egészséges kapcsolat, hanem rátelepedés a gyerekre.

tőzegmalac 2011.12.06. 19:09:40

tudunk már mindent vagy még van amit nem mondtatok el?

venszivar 2011.12.06. 19:10:03

@chipshop: Nem megsértődni !:)
Lehet, hogy egyszer te "ugrassz" ki "A, közbe" v. a párod "ugrik" le, ki, el ........:DDD No, "így" s + az averziókkal, se neki se nektek nem való egy gyerek, baba, kis ember. Bízom benne, hogy nincs harag ?! Csak magatokra kéne haragudni.........!:)))

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 19:11:25

@Kata1987: Vén nyanya leszel már addigra! De még a legifjabb hugod is!
Talán ha lesz egy lányod, ...! :DDD

Egyébként sem szeretnélek lepattintani Cyd-ről, pláne hogy már Nardycycával is ennyire összecimbiztetek. :P

kiraaaaa 2011.12.06. 19:13:32

@Picicsibe a szexistennő: nem hozzá. csak példának mondta, hogy ő sem konkrétan a gyermekeit hagyta hátra, hanem a tudását.

Nem feltétlenül az az érték, ha van gyereked.Érted?

Muha 2011.12.06. 19:14:47

Bölcseink azt tanítják:
Tedd meg, és megtudod.

Azt pedig magyarázni sem kell, hisz nagyon egyszerű és egyértelmű, hogy a tett az igazán fontos.

Ezzel az üzenettel kívánok mindenkinek szép mikulást.

a szakértő válaszol 2011.12.06. 19:14:58

@Father Justice: @Köldökszösz (csodalampa): Köszönettel tartozom, amiért rávilágítottatok érvelésem logikai bakugrására. Majd utánaolvasok a témának.

tőzegmalac 2011.12.06. 19:16:13

remek lehet azon aggódni, mi lesz ha majd egyszer...

kiraaaaa 2011.12.06. 19:16:53

@kiraaaaa: bár azt hiszem voltak gyerekei, de nem lényeges.

Szöszi 28 2011.12.06. 19:17:11

@Köldökszösz (csodalampa): Azért, mert jófej vagyok, ez is ezt bizonyítja:) cyd baby elintézte a lepattintást magának, kénytelen leszek új férj jelölt után nézni...:)

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 19:18:03

@a szakértő válaszol: Nyugi, én sem tapasztalatból írom, csak valami ilyesmit olvastam, vagy a buszon beszélték, már nem emlékszem. :DDD
Máskülönben meg a mai Világban én már semmin nem lepődök meg. :DDD

a szakértő válaszol 2011.12.06. 19:19:29

@venszivar: Pironkodva bátorkodom közölni, hogy hozzászólásodnak jószerével se füle se farka. Persze egy laikusnak ez elnézhető.

Father Justice (törölt) 2011.12.06. 19:20:43

Örökbe kell fogadni két unokát 45 évesen, oszt jó'van.
Esetleg három csinos szőkét: 18, 20 és 22 éveseket.
Troll logic is supreme! U jelly?

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 19:20:57

@Muha: Coelho-i mélységekbe repíted a nyájas olvasót! :)

@Kata1987: Pedig már megörültem, megkönnyebbültem, mint oly sok férfitársam. Most retteghetünk megint, menetrendszerűen. :D

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 19:21:45

@a szakértő válaszol: Megnyugtattál, azt hittem csak én nem tudom dekódolni.

Esztétikus Kritikus 2011.12.06. 19:22:03

@Caenorhabditis elegans: Eszem megáll, hogy még fel tud merülni ilyen kérdés, hogy mi a gyermekszülés értelme... a szaporodás, bazzeg, kit érdekel Einstein... :-)))

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 19:24:34

@kiraaaaa: Igen, köszönöm, értem. Csak számomra vicces ez a párhuzam.

Mivel egy hétköznapi ember a halálos ágyán ha visszatekint az életére, lehetnek szép emlékei (pl salsa órak), de maradandót tényleg csak az utódai adhatnak. Legalábbis szerintem Omega erre gondolt.
És ehhez Einstein szerintem nem jó példa.

Ritka az olyan ember, aki olyan maradandót alkot, ami akkora jelentőségű, h közismerté válik, akár világ szinten is.
A hétköznapi embernek marad a család. :)

De persze ez nem azt jelenti, h mindenkinek kell gyereket vállalni. Csak reagáltam erre a szösszenetre. :)

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 19:24:51

@Father Justice: Esetleg csak papíron nagykorú thai ikerlányokat.

Erről most eszembe is jutott egyik kedvenc viccem:
A 10 éves Rozika ül a nagypapája ölében. A nagyfater egyszer csak megkérdezi:
-Te Rozika, tudod mi lesz ha kivered egy vizilónak?
- Hát sok vizilósperma.
- És ha egy tevének?
- Sok teve sperma.
- És ha a nagypapinak?
- Hát sok nagypapi sperma.
- Plusz egy csoki.

tőzegmalac 2011.12.06. 19:26:54

megjelent előttem a feleség képe a Légszomjból :(

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 19:29:15

@Picicsibe a szexistennő: Tudod, ez olyan dolog, hogy annak, akinek van, vagy szeretne gyereket, annak úgyis az teszi/teheti csak teljessé az életét.
Aki nem így gondolkodik, és talmi félelmekkel takarózva legyártja az ideológiát, hogy nem lesz gyerek, annak úgyis hiába mondod. (Mert ahhoz fostos puhapöcs, hogy felvállalja, bizony neki nem kell gyerek.)

a szakértő válaszol 2011.12.06. 19:31:07

@Köldökszösz (csodalampa): A meglepődés a felkészületlenségben gyökeredzik sőt, a bizonytalan tudás félelem-érzetet szül. Ezért fontos az alapos tájékozódás vagy szakértő igénybevétele az élet minden területén.

kiraaaaa 2011.12.06. 19:31:40

@Picicsibe a szexistennő: ja, az utódok, persze.(legyint)
Nem tartom kardinális kérdésnek, fő életcélnak.

BARI 2011.12.06. 19:32:18

Akarok ilyen fííílinget!Ilyen havas utcán táncikálni!

www.youtube.com/watch?v=SnA52s7qceM&feature=share

Michael Bublé - "Santa Claus Is Coming To Town" [Official Video]

:DD

venszivar 2011.12.06. 19:33:09

@a szakértő válaszol: Pironkodj! Mivel értetlennek is kel valakinek lennie, annak ellenér, hogy te szakértőnek tartod magad....
Leírhatnád a szakokat. Látom más is megjegyezte, hogy zavaros bak ugrásaid vannak. HA NE VÁLLALJANAK GYEREKEKET, AKKOR HOGYAN LESZNEK IDŐS KORUKBA UNOKÁIK.......?!? Te zagyva, sületlen, érthetetlen, szerencsétlen ! te nem szakértő.....MAX ! szagértő !
Bizony nyugodtan pironkodhatsz ! Az, hogy értetlenkedsz, agyi sorvadásba szenvedsz, az a te egyéni szoc. problémád ! De ne akard ráfogni másra is. Persze megteheted, csak közbe, igenis PIRONKODJ !:):D

kiraaaaa 2011.12.06. 19:33:29

@BARI: fasza, kinéztem, azt hittem a havas utca ihletett meg:)))))))

Szöszi 28 2011.12.06. 19:33:37

@Köldökszösz (csodalampa): Így van, ebben az esetben ugyan puhacsöcs, mert nőnemű a posztoló, de igazad van:)

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 19:34:14

@a szakértő válaszol: Köszönöm, ezzel a tanáccsal a pizsamazsebemben fogok álomba szenderülni. :D

Muha 2011.12.06. 19:34:40

@Köldökszösz (csodalampa): elszomorít, hogy erről coelho jutott eszedbe, de sebaj.
van, hogy nem megy át az üzenet, és nem a hallgató hibájából.

BARI 2011.12.06. 19:35:58

@kiraaaaa: nemnem, én csak nagyon vágyom ilyenre.pedig eshetne a hó!!!nem tudom miért, de meg vagyok bolondulva. :D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 19:36:43

@Köldökszösz (csodalampa): Nem tudhatom biztosan persze, de azt hallom, látom, olvasom, h a legtöbb ilyen ember is eljut 1x oda, h bánja, h nincs gyermeke. Hiába van autó, lakás, karrier, sok átbulizott éjszaka... Végül céltalannak tűnik az egész.

Nyilván nem minden ember érez így se...

Köldökszösz (csodalampa) 2011.12.06. 19:39:25

@Muha: Ne hari! Biztosan én vagyok ma ilyen kis hiperköcsög.

Hurri Kán 2011.12.06. 19:39:56

@BARI:
Nahát. Tán romlott gumicukrot ettél??? :DDD

Muha 2011.12.06. 19:40:58

@Köldökszösz (csodalampa): Harag? Ugyan? Jelen pillanatban egy szemernyi sincs bennem.

a szakértő válaszol 2011.12.06. 19:41:18

@venszivar: Na erről beszéltem. Ilyen egy komment. Van bevezetés, tárgyalás, befejezés. Ezt értem. Határozott fejlődést mutatsz. Mindamellett kevéssé védhető ez az érzelmi túlfűtöttség, erősen befolyásolja a jelentéstartalmat, a felületes szemlélő számára esetleg a szociopátia szimptómái tűnnek kikristályosodni olvasván eszmefuttatásodat. Erre mindenképp odafigyelnék a helyedben a továbbiakat tekintve.

BARI 2011.12.06. 19:41:20

@gyvy: nem.de jó, hogy szólsz, van kis fincsi pillecukrom.benyomom a kis pofámba. :D

BARI 2011.12.06. 19:42:30

@Father Justice: áááááááá :D

Én a tettek embere lévén azt hiszem ma végre iszom egy sört.Azt hiszem megérdemlem. :D

Hurri Kán 2011.12.06. 19:42:55

@BARI:
Az ojjjan, mint a vattacukor koncentrátum, aminek babahintőpor-íze van?

tőzegmalac 2011.12.06. 19:43:18

@BARI: hogy aztán jól eltaknyoljak mi?:D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 19:45:37

@kiraaaaa: Csak kíváncsiságból megkérdezném mennyi idős vagy, de persze nem biztos, h megszeretnéd mondani. :)

De ha lehet tudni, érdekelne. :)

Én is így gondoltam, mint te, 30 éves koromig.

BARI 2011.12.06. 19:45:39

@gyvy: aham.lózsaszínfehérfinom. :D

@hangya boy: az engem nem érdekel, ha Te eltaknyolsz. :D

Remek "új" hangfalaimon ez mesésen szól :

www.youtube.com/watch?v=8DMSr1GMmes

Fauxliage - Vibing

Hurri Kán 2011.12.06. 19:47:25

@BARI:
Pfejjjj... Össsszzzejagad tőle a v@lagam. :D :D :D

kiraaaaa 2011.12.06. 19:47:35

@Picicsibe a szexistennő: hűű, és a koromból meg a kávézaccból jósolni fogsz, mikor változik mg a gondolkodásom?

BARI 2011.12.06. 19:48:09

@gyvy: hülye!nem a seggedbe kell dugdosni! :D

Hurri Kán 2011.12.06. 19:49:01

@BARI:
Előbb nem bírtál szólni? :D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 19:49:16

@kiraaaaa: Ja, most ilyen genya kedvedben vagy. Akkor hagylak. Azt hittem "beszélgetünk".

BARI 2011.12.06. 19:49:38

@gyvy: tudhatnád, hogy az étel nem játék! :D

tőzegmalac 2011.12.06. 19:50:41

@BARI: na az remek:D
az a jó, hogy engem sem:)

kiraaaaa 2011.12.06. 19:50:55

@Picicsibe a szexistennő: persze, csak nem értem, sztem idősebb vagyok az itt előforduló kommentelők többségétől, s van egy gyerekem is.

Hurri Kán 2011.12.06. 19:51:01

@BARI:
Nem is játékból csináltam. :D

kiraaaaa 2011.12.06. 19:52:22

@BARI: hagyd, ma ez a mániája.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 19:52:43

@hangya boy: Ezt most miért is? Sajna nem működik a telefonon a hivatkozás visszakeresése. :)

BARI 2011.12.06. 19:53:08

@hangya boy: akkor mire is a rinya? :D

@gyvy: pfujj, ááááá, perverz disznó-e vagy? :D

Hurri Kán 2011.12.06. 19:53:48

@BARI:
Kikérem magamnak. Nem vagyok disznó. :D

tőzegmalac 2011.12.06. 19:54:05

@BARI: lehet beszorult az arca a liftbe és csak ott tudják táplálni:D

venszivar 2011.12.06. 19:54:32

@a szakértő válaszol: Te gyagyás ! Mivel nem neked szólt, miért kéne neked megérteni ?!!! Attól még, hogy te kinevezted magad szarértőnek....,nos ha az orrodat a seggembe dugod is, még akkor is, bármikor írok, közlöm "olyan" jól gondolataimat, mint te a szagértő.:DDD Pedig rettentően zavar, hogy az orrodat "mindenbe" beleütöd. A velem kapcsolatos szagértelmedre, nincs szükségem.te határozottan hanyatlasz ! Dicsérgesd a szagértő társaidat, kikkel egy szobába ill. otthonba vagytok....:):D

BARI 2011.12.06. 19:54:52

@kiraaaaa: egy sünnel mit kezdene vajon?azt is...?

Esztétikus Kritikus 2011.12.06. 19:55:12

@Picicsibe a szexistennő: A biológiai óra néha aljas módon tud figyelmeztetni a termékenység természetes, és egyre rohamosabb romlására... gonosz dolog ez, de érdemes fülelni rá, mert nem mindenki Madonna, hogy 45 évesen szüljön. Ígymegyez.

Én ismertem egy házaspárt, akik azért nem vállaltak gyereket, mert még élvezni akarták az életet, a szerelmüket, és különben sem voltak rá készen, a gyerekek idegesítőek, stb stb. Már ötvenen túl voltak, amikor megismertem őket: minden örömük az volt, hogy ettek (de mint a hörcsögök), ittak, utazgatni nem volt pénzük, így csak termékbemutatókra jártak, és volt egy rohadt dagadt és hamis kutyájuk, akiket gyermekükként babusgattak. A kutya szívelhájasodásban hunyt el, volt temetése is.

A gyerekek különben tényleg kurva idegesítőek, főleg, ha az ebadta a sajátod és nem legyinthetsz, hogy kinemszarjale, majd az anyja megneveli :DDD

tőzegmalac 2011.12.06. 19:55:47

@Picicsibe a szexistennő: óóó hát talán nem is próbáltál alkotni;)

BARI 2011.12.06. 19:56:13

@hangya boy: és ezt netán a népek szeme előtt,nagy látványosság lehet. :D

@gyvy: kérek elnézést :D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 19:58:57

@kiraaaaa: És mi fontosabb az életedben a gyerekednél? Vagy mire gondolsz, mi lehetett volna nagyobb dolog az életedben a gyermekednél?

Vagy akkor én sem értem, már mi van.

Hurri Kán 2011.12.06. 19:59:00

@BARI:
Hát van is mijér :DDD

BARI 2011.12.06. 20:00:48

@gyvy: cöh :D

@hangya boy: a seggével? :D

Egi! :D

BARI 2011.12.06. 20:02:51

Na.Elfogytak a kommentjeim.Sok tettet el kell mennem végrehajtani.Nincs időm üres fecsegésekre.Fontos dolgok ezek.

Kezdem egy jó kis múvival. :D

pápápá

'álmokat! =)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 20:03:02

@Esztétikus Kritikus: "A gyerekek különben tényleg kurva idegesítőek"

Azok! A kicsi pl most itt van a kezemben, miközben a telefonon pötyögök, és üti a mellemet. Faszomtudjamiért, mert eddig az volt a baja, h nem vettem fel. :D

a szakértő válaszol 2011.12.06. 20:04:40

@venszivar: Ezesetben elnézést kérek. Fogalmam sem volt, hogy te komolyan beszélsz. Miattam ne verd szét a homlokod a rácsokon.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 20:04:51

@hangya boy: Én mindig alkotok. De csak úgy magamnak. Festmények, versek, elbeszélések...

De max a családomnak lesz emlék. :))

tőzegmalac 2011.12.06. 20:11:44

@Picicsibe a szexistennő: kiderül, hogy nincs is öt diplomád... :)

kiraaaaa 2011.12.06. 20:15:40

@Picicsibe a szexistennő: Nem jó a kérdés. Mivel már van, persze,hogy ő legfontosabb.

De! Szerintem attól még lehet teljes élete valakinek, hogy nincs gyerek.
Nem a gyerek meglététől lesz valaki értékesebb vagy jobb.

kiraaaaa 2011.12.06. 20:16:37

@BARI: jaja, ne is kérdezd:)

cyd 2011.12.06. 20:18:03

@Kata1987: Na most ez hogy korrelál a nem megyek hozzád térden állva se részhez? :)

JOKKA21 2011.12.06. 20:21:45

Én is félek a házasságtól, hogy egy rafinált kis ribanc majd kibaszik velem.

venszivar 2011.12.06. 20:21:49

@a szakértő válaszol: te ! lúzer ! az én poénomat ismétled !?! te !
szerencsétlen szarszagoló szagértő ! mint ha te tényleg hanyatlanál.
Éppen a villany oltáskor tudtad még elküldeni.......? :DDD
te degenerált ! egy 7-800 Ft-os szivarral a számba MINDEN TÁRGYTÓL min. 20cm-re kell lennem !
JA s persze, hogy ÉN komolyan beszéltem, beszélek ! Azért is tettem mindig "jeleket" a mondandóimba, ahová gondoltam, hogy "kell".
Azt meg nem vettem észre, hogy te vicces lennél, jelet nem raktál.Igaz, hogy azt egyből észre vettem, hogy lökött, gyagyás, "mindenhez szakértő" szerencsétlen okoskodó, magát ki.aszott okosnak, szagértőnek hiszed magad. ÉBRESZTŐ ! HÚGYBA LÓG A fejed !!!:))):D A doki nem mondta, hogy ne szólj be ? mert sokszor a hallgatás több, pláne az elfekvőbe.......:D

cyd 2011.12.06. 20:22:55

Jut eszembe! Ha már úgy is előkerült pár képlet délután, itt is egy kis matematikai levezetés: www.midasupload.com/users/1/evilgirls.jpg

Father Justice (törölt) 2011.12.06. 20:27:44

@JOKKA21: Gondolj bele: nem fizetné a kötelező felét, és még teherbe is esne.

David a barátságos. ^.^ 2011.12.06. 20:28:18

párja csak a zokninak meg a galambnak van -.-

venszivar 2011.12.06. 20:28:50

@JOKKA21: Ugyan már....! Ne félj ! NYUGI, "CSAK" IDŐ KÉRDÉSE S KIBASZIK !!! De ha nem veszed kibaszásnak, akkor "az" nem is lesz "AZ" ! CSAK rajtad múlik. Nyugodtan házasodj !!! "Neked se legyen jobb....." :):D

Szöszi 28 2011.12.06. 20:29:44

@cyd: Gondoltam ezt még elmondom neked, hogy tudj róla. Aztán köd előttem, köd utánam.

tőzegmalac 2011.12.06. 20:32:09

@kiraaaaa: biztos van jobb szó is erre, majd a gugli megmondja:)

kiraaaaa 2011.12.06. 20:33:49

@hangya boy: mire érted a plágiumot?

cyd 2011.12.06. 20:34:58

@Kata1987: I am free, finally! Erre iszunk! Mindenki a vendégem.

cyd 2011.12.06. 20:36:54

@Kata1987: Ezzel most jól lecsúsztál egyébként arról, hogy láthasd Nardot koszorúslányruciban, csak szólok.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 20:38:12

@hangya boy: Sose volt, sose lesz 5 diplomám. :)
Mosod itt össze a dolgokat... ;)

venszivar 2011.12.06. 20:40:06

@Muha: KÖNNYEN FELEJTESZ ! ??? te meg az állandó haverjaid......:))), úgy 4-5-6 hónapja....... :)))

De "azért" kösz ! Volt már hozzá szerencsém, persze "csak", piros betűs napokon. No nem menstruáltam....,de még az is "megjöhet".Vagy valaki pofán ver s úgy. A @a szakértő válaszol: -nak, ez már bonyolult, netán bele olvas s még behúúúú, beszaaaa,vagy megpattan egy ér a gnóm fejébe, ezért inkább befejezném....!!! azért kösz! :)))

Szöszi 28 2011.12.06. 20:40:30

@cyd: Még, ha hihetetlenül is hangzik, ez nem túl jó indok arra, hogy férjhez menjek :D

kiraaaaa 2011.12.06. 20:40:41

@Picicsibe a szexistennő: válaszoltam neked, nem kezdtél vele semmit. Akkor msot mi is van a beszélgetéssel?

@hangya boy: eskü, hogy nem értem.

Muha 2011.12.06. 20:42:17

@venszivar: Egy jó szivar ajánlása nem függ össze az emlékezettel.Ha pedig próbáltad már, akkor tudod, hogy mit ajánlok. :D

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 20:51:09

@kiraaaaa: "Nem a gyerek meglététől lesz valaki értékesebb vagy jobb."

Persze, hogy nem! Erről nem is volt szó.

A többire csak azt tudom mondani, amit Köldökszösznek is írtam...

Meg szerintem, az emberek többsége akkor kezdi kiértékelni az életét, amikor már bizonyos dolgokon pont nem tud változtatni, mert öreg. És akkor, utólag sokan bánhatják, h nincs most körülöttük család. Azt szerintem ritkán bánja meg utólag valaki, h lettek gyerekei, unokái.

De ezt persze csak a környezetemből szűrtem le, és csak feltételezés.

Ahogy az is, h egy olyan ember, aki nagyot, maradandót alkotott, de nincsenek gyerekei (vagy a munkája miatt nem vett részt az életükben), az életének vége felé, gondolhatja azt is: "fenébe az egésszel, erre ment el az életem, nincsenek gyermekeim (vagy nem láttam felnőni őket)" :))

Peter__Blau 2011.12.06. 20:52:10

@Kytia: Mondom: gyerekszoba.
A disznót azért tartjuk eleve.
Kedvtelésből tartott állatot nem eszünk.
Meseállatot nem eszünk.
Az embernek kevésbé fájna ha lecsapnád és kivéreztetnéd és megsütnéd? Nem, akkor miért nem eszel embert?
Mondom: gyerekszoba.
Persze lovagolhatsz hülyeségeken és kérdezhetsz marhaságokat, jogod van hozzá.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 20:53:20

@kiraaaaa: De kis izéke vagy! :))
Válaszoltam, csak:
1. Telefonon egy ujjal lassú.
2. Közben fürdettem, szoptattam, altattam.

Szóval, na! ;)

cyd 2011.12.06. 20:55:03

@Kata1987: És ha utána el is válunk? Ha nagyon akarod még elhálni sem kell a nászt, de azért a látványért még így se?
Meg van amúgy is valami 3 napos szabály, szóval még válni se kell, semmissé lehet tenni.
Képzeld el, lenne ilyen fotód Nardról. Priceless.

_Ω_ 2011.12.06. 20:57:40

@cyd: 3 napos szabály? Az nem tartós fogyasztási cikkre vonatkozik, és arra is csak ha meghibásodik? Különben is, használt cuccokra biztosan nem érvényes... :P

venszivar 2011.12.06. 20:59:47

@Muha: Igen tudom. O.K.! de az emlékezetre......(lehet,hogy CSAK az enyémre ?!) igenis HAT !!! venszivar, de öreg róka is vagyok. ÉS KIBASZOTT NEHEZEN FELEJTEK ! MIRE IS CÉLZOL ? :))):D főleg ! miért ?:DDD Van most neked ? nekem van pár Heinekkenem . :)

kiraaaaa 2011.12.06. 20:59:58

@Picicsibe a szexistennő: nem tudom megmondani mi teszi teljessé az életet.Szerintem egyéni.
A gyerek jó dolog, tényleg jobb a világ tőle, miatta.

De az ember lánya két dologért tesz meg mindent: hogy legyen vagy ne legyen gyereke.

Szöszi 28 2011.12.06. 21:00:17

@cyd: Hmmm...Hát kezdek elgyengülni...Azért a nászéjszaka beleférne, ha már egyszer végigszenvedjük az esküvőt. Ez a 3 napos dolog jól hangzik:D Nardy egy rózsaszín csipkés, cuki koszorúslány ruhában...Masnival a hajában. Csillámos sminkkel. Határozottan tetszik az ötlet:D

kiraaaaa 2011.12.06. 21:01:56

@cyd: te mész az esküvőjükre?

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 21:10:12

@kiraaaaa: "De az ember lánya két dologért tesz meg mindent: hogy legyen vagy ne legyen gyereke."

:DD

Én ugye mindig magamból indulok ki. Baromi család, és gyerek ellenes voltam. Már nem volt bajom a gyerekekkel, csak nem akartam. Aztán 1xcsak meg igen. De tök hirtelen változott.

Szerintem mindenkinél van egy ilyen pont. Van, akinél előbb, van akinél lehet túl későn. De ez abszolút Picicsibe vélemény, nincs semmivel alátámasztva. :)

Max még azt tudom elképzelni, h ugye a szaporodás ősi ösztön, és van, akiben erősebb, van akiben gyengébb, vagy egyáltalán nincs is jelen (akár csak a szex esetében).

Almandin 2011.12.06. 21:10:21

A poszt jellegzetes példája a mai harmincas korosztály nagy részét érintő elköteleződési képtelenségnek. (Mondom ezt 34 éves fejjel, tehát nem egy "öreg" szidja a "mai fiatalokat".) Ilyen még nem volt az európai történelem folyamán, hogy még harmincasok is "korainak" tartsák a házasságot. Különösen a huszon-harmincas férfiak körében tömeges ez a jelenség. Közülük sokan megnősülni se akarnak. Ennek az a szomorú következménye, hogy az a kisebbség, aki szeretne komoly párkapcsolatot, házasságot mondjuk már 20-25 éves kora körül, gyakran nem talál megfelelő partnert a családalapításhoz. (Sőt, gyakran később sem).Valószínűleg a fogyasztói társadalom káros hatása ez (sokan a társhoz is úgy állnak, mint valami termékhez).

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 21:12:19

@Almandin: vagy nem akarunk éhen halni. Meg kár elbaszni az életünket valaki mellett.

Almandin 2011.12.06. 21:13:23

@Esztétikus Kritikus: Ha gyereket akar egy pár, nem mindegy, hány évesek a házasságkötéskor. 25 évesek még valóban várhatnak több évet ezzel, de ha olyan korúak, mint a posztoló és a párja, már nem éri meg húzni-halasztani, különben ők is a hörcsögként zabáló házaspár sorsára juthatnak.

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 21:14:00

@Köldökszösz (csodalampa): bizonytalan bevételre fasz se fog gyereket gyártani. a gyereknek nem mondhatod hogy most két hétig nem fogsz enni mert nem utaltak semmit.

Almandin 2011.12.06. 21:15:18

@AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h: Az éhen halás nem tudom, hogy jön ide, de azt tudom, hogy nem mindenki alkalmas a házasságra. Aki úgy áll hozzá, mint te, az tényleg ne házasodjon, mert az a párjának se lesz jó. Viszont az emberek nagy részének jót tesz, ha van egy társa, és azt nem 3 évenként cserélgeti.

Almandin 2011.12.06. 21:17:52

@AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h: Most már értem, mire értetted az éhen halást. Nos, sok házaspár dönt úgy (akár önként, akár anyagi kényszer miatt), hogy nem vállal gyereket. Ha mély szeretet köti össze a házasfeleket, még mindig jobb párosan élni, mint egyedül. Viszont a mai emberek gyakran rettegnek az elköteleződéstől, a házasságban béklyót látnak. Ez a jelenség még soha nem volt olyan erős, mint ma.

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 21:20:53

@Almandin: az emberek nagy része egy darab szar. megunják egymást 5-10 év után, elhagyják magukat, félrebasznak, de legalább van mellettük valaki akit basztathatnak. jót tesz nekik.

Esztétikus Kritikus 2011.12.06. 21:21:41

@AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h: A bizonytalan bevétel jó kifogás valóban. De a posztból ilyesmi nem jön le. Kényelmes középosztálybeli életet sugall a bejegyzés, és mifelénk ez a réteg engedheti meg magának a szaporodást. Egyébként egy szál gyereknek mindig jut annyi, hogy fel tudjon nőni, de ez valóban a kényelem kárára megy: lehet, hogy el kell adni az autót, vagy pár évig nem menni nyaralni, és a kínaiból ruházkodni, lakást váltani kompromisszumokkal. Tapasztaltam, túlélhető. Az élet mindig változik, vannak hopp és kopp időszakok. Semmi sem végleges, kivéve azt, hogy miután az embernek gyereke lett, onnantól kezdve élete végéig szülő lesz.

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 21:22:45

@Almandin: és? akkor most mi van? régen sem a mély szeretet tartotta őket össze. egyszerűen nem volt más társadalmilag elfogadott lehetőségük

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 21:24:42

@Esztétikus Kritikus: Egyébként egy szál gyereknek mindig jut annyi, hogy fel tudjon nőni

ezt honnan szoptad te retek? gondolod mindig jut neki étel? járjon meztéláb a kis cigókkal, majszoljon mekihulladékot kukából? MINDIG MINDENHOL JUT? retek

Esztétikus Kritikus 2011.12.06. 21:27:38

@AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h: nem szélsőséges esetekről beszéltem és veled ellenére nem szélsőséges hangnemben. Ha végigolvastad volna a bejegyzésemet, észrevehetted volna, hogy a középosztálybeliekről volt szó.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 21:27:40

@kiraaaaa: Micsoda? :)

(nem mükszik, a hivatkozás visszakeresése a telefonon)

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 21:31:57

www.youtube.com/watch?v=9rH1kT8EIOU

@Esztétikus Kritikus: a középosztály most szűnik meg. ez egy tömegesen lecsúszó réteg, azokról van szó akik 10 éve még nyaralgattak, autót vettek, normálisan éltek. ma nem mondható hogy a középosztály általában véve simán felnevel egy gyereket

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 21:32:12

@Esztétikus Kritikus: Egyetértek.
Gyerekre soha nincs megfelelő alkalom. Mindig borít mindent.
Ahol van egy normális, élhető szint, és akarnak gyereket, nincs mire várni.
Csak azért nem vállalni, mert mi lesz, ha nem utalnak, ha elveszítem a munkám, ha lebénulok, ha meghalok...
Értelmetlen.

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 21:34:04

@Picicsibe a szexistennő: hol élsz bazmeg és ki tart el? kérdezz meg egy fiatal orvosokból álló házaspárt, nekik bazmeg kéne legyen pénzük. vagy kérdezz meg két köcsög tanárt.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 21:35:21

@kiraaaaa: Ja. :D
Nemtom. Bevallom nem olvasok itt minden kommentet, és veled most kommunikáltam először. Lehet mindig ilyen vagy... :P
Csak 2x is beszóltál... Oszt azé' gondoltam.
De így utólag inkább vicces, szóval visszaszívom! :)

Esztétikus Kritikus 2011.12.06. 21:37:02

@Picicsibe a szexistennő: köszi, hogy ilyen szépen megfogalmaztad. :) Nekem amúgy iszonyat tartást ad a B-tervek kidolgozásához, hogy van kiért küzdenem magamon kívül egy-egy válságosabb helyzetben.

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 21:38:00

@kiraaaaa: napokban én is hallgattam. még nem jött el az ideje.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 21:38:24

@AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h: Válaszolhatnék is... De nem fogok.
Nem etetlek többet, te pondró. Dögölj éhen!

Ezek az utolsó morzsák, amit eléd vetek. Ha már úgyis térdelsz, felnyalogathatod a csizmám mellől, a földről...

:DDD

kiraaaaa 2011.12.06. 21:38:29

@Picicsibe a szexistennő: áá, nálam sosem lehet tudni:)

@AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h:

no hiszen, ha még csak ezek lennének!

_Ω_ 2011.12.06. 21:40:12

@Picicsibe a szexistennő: Úúúúúú! Az Istennő kiosztotta szegény halandó trollt! :)
Like! , +1 , whatever! :)

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 21:41:27

@Picicsibe a szexistennő: :D soha nem térdelnék eléd, megcsapná az orrom az a mély, testes szag!

@kiraaaaa: ja, de ezek dominálnak. illetve mostanában nem tudom mi dominál :D

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 21:46:25

@kiraaaaa: akkor én szerencsésnek mondhatom magam h ebből a korszakodból már kimaradtam :P

JOKKA21 2011.12.06. 21:49:52

@venszivar: Jó majd keresek egy ribit.:)

@Father Justice: Ne essen teherbe egy ribi sem, nem akarok gyereksírásra kelni.

@Picicsibe a szexistennő: Én nyalhatom a csizmád?:)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 21:50:49

@Esztétikus Kritikus: Amit tudsz megadsz, és megteszel. Szereted, véded, gondozod, játszol vele és közben neveled.
Reméled, h neki már sokkal könnyebb lesz. :)

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 21:52:02

@kiraaaaa: a klimax utáni korszakodra gondolsz, vagy hogy értetted?

Almandin 2011.12.06. 21:52:25

@AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h: Igazad van abban, hogy régen se minden házasság volt szeretetalapú. Viszont szerintem az emberi élet végső értelme a szeretet. Fontos az anyagi jólét, a szórakozás, meg hasonló dolgok is, de ha a szeretetkapcsolat hiányzik az ember életéből, nagyon rosszul érezheti magát még a nagy gazdagság közepén is. Ma viszont, ha valaki a szeretetet, szerelmet emlegeti, azt sokan hülyének nézik. Nyerítve röhögnek pl. a szerelmi házasság gondolatán.

Almandin 2011.12.06. 21:56:19

@Picicsibe a szexistennő: Pedig a létbizonytalanság fontos tényezője a gyermektelenségnek. Viszont a házasság célja nemcsak a gyermeknemzés, tehát az, hogy sokan menekülnek az elköteleződés elől, nem az anyagi gondok miatt van. Egy elkötelezett párkapcsolat egyébként anyagilag is előnyös, mivel egy lakást ketten tartanak fent, valamint ha az egyik jövedelme ideiglenesen kiesik, támaszkodhat a másikra. A hajléktalanság kockázata is jóval nagyobb az egyedül élő, családtalan embereknél.

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 21:57:43

@Almandin: hogy régen se minden házasság volt szeretetalapú = szinte egyik sem. nem létezett szerelmi vagy szeretet alapú házasság. magázódtak, mások döntöttek róluk, lehet sorolni.

Viszont szerintem az emberi élet végső értelme a szeretet.
= hit, nincs bizonyított alapja

Ma viszont, ha valaki a szeretetet, szerelmet emlegeti, azt sokan hülyének nézik. Nyerítve röhögnek pl. a szerelmi házasság gondolatán.

= ki is zárja egymást a kettő. a szerelmi házasság az illúziókon alapul, egy beszűkült tudatállapoton ami sajnos elmúlik :). nem véletlen hogy a világon sehol nem pártolta a tradicionális társadalom.

jól beszopattak téged a papok vagy a faszom tudja ki

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 21:58:57

@kiraaaaa: jó, hát ez alapvetően nem rajtam múlt, viszont ezt mégis mindig a képembe nyomod :D

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 22:00:13

@Picicsibe a szexistennő: valamiért mindig combot nyalna. ez nem az első eset. valószínűleg a kurvák nem engedik pinára

_Ω_ 2011.12.06. 22:01:38

@kiraaaaa: DJ Offtopic értékelni fogja ezt a linksorozatot :)
Én speciel nem vagyok oda a Nirvanáért, de ez van...
Erről mi a véleményed? www.youtube.com/watch?v=mmdPQp6Jcdk
(Tudom, nem mai darab... De mégis...)

_Ω_ 2011.12.06. 22:03:59

@AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h: Ha már véráldozatot nem mutathat be az Istennő oltárán, hát nyalna szegény... Ne bántsd Jokkát, szegény ember vízzel főz...

Esztétikus Kritikus 2011.12.06. 22:04:45

@Picicsibe a szexistennő: váháhá, és tényleg! két napja a papír-írószer boltban, ahova tolltartó-beltartalom frissítése ürügyén tértem be, takkra pontosan ezt a fejet produkáltam (és aznap mégse vettem magamnak dominacsizmát). :D

kiraaaaa 2011.12.06. 22:04:48

@_Ω_: áá, le fog cseszni, nem írok címeket:)))

egyébként jó.

@AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h: ez van. lépjünk túl ezen.

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 22:07:39

@_Ω_: kőlevest :D

@kiraaaaa: úgy érted többé nem hozod fel, vagy most váltás? :D

kiraaaaa 2011.12.06. 22:08:37

@AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h: úgy. De most sem hoztam fel. Illetve nem volt erre szándékos utalás.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 22:14:17

@Almandin:
"Pedig a létbizonytalanság fontos tényezője a gyermektelenségnek."

Szerencsére régen nem volt mód védekezni, mert lehet most nem tudnánk itt kommunikálni. :)
Nézd, nem szeretném sokat ismételni magam. Szerintem ha van egy élhető szint, akkor jöhet a gyerek. A jövő akkor se kiszámítható, ha a jelen tökéletes (ami amúgy nincs is). Pl bármikor meghalhatsz.

A házasság céja? A mai világban szerintem minden pár maga dönti el, mit jelent neki. Sokak szerint csak egy papír, felesleges. Régen a családalapítás (gyermekek nemzése) volt.

Almandin 2011.12.06. 22:14:26

@AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h: Nem vagyok vallásos (sőt, kifejezetten nem kedvelem a kereszténységet). Valóban 100-200 évvel ezelőtt nem volt szokás a szerelmi házasság, meg többnyire a család határozott róla. Az is igaz, hogy szerelmes állapotban a józan ítélőképesség csökken. Viszont azt egy szomorú hozzáállásnak tartom, hogy a szeretet sokak számára már egyáltalán nem számít az emberi kapcsolatokban. Nem csoda, ha az ilyenek gyakran cserélgetik a partnerüket, meg semmit se tudnak neki megbocsájtani, mert árucikknek nézik a másikat. Pl. egy nő legyen jó testű, jól tudjon szexelni, legyen pénze, trendi legyen. Szeretet? Többnyire nem számít. Nos, ha ők elégedettek ezzel a szeretettelen élettel, éljenek így. De ez az ő szegénységi bizonyítványuk. Ha megöregszenek, csúnyák, betegek, és szegények lesznek, ők is mennek a szemétdombra, de akkor ne nyivákoljanak. Aki nem tud szeretetet adni, netán a fontosságát is lebecsüli, az nem érdemli meg, hogy szeretetet kapjon.

Almandin 2011.12.06. 22:18:07

@Picicsibe a szexistennő: Régen viszont a szegénység kiszámítható volt. Szegényparasztok, vagy városi segédmunkások is tudták, hogy kevés a pénzük, de abból szerényen, de meg tudnak élni (nem halnak éhen, és egy szerény házacska vagy kis lakás lesz a fejük felett). Én a "régen"-en a 20. sz. második felét értem elsősorban. Ma viszont elképesztő bizonytalanság van, akinek még van állása, lehet, hogy annak se lesz pár év múlva. A magyar gazdaság is döglődik.

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 22:18:20

@Almandin: meg semmit se tudnak neki megbocsájtani

mit kell szerinted elnézni?

ha öreg leszek (megérem?) akkor megölöm magam. ha előbb kerülök szar állapotba akkor előbb. nem látom a problémát.

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 22:19:38

@_Ω_: keverek inkább még egy kis könnyű puncis zenét :)

pretty kitty 2011.12.06. 22:19:50

www.facebook.com/photo.php?fbid=288811211156985&set=a.288643904507049.65155.153592064678901&type=1&theater

Dil Centa,

[ ] Ajv bin gud dic jil
[ ] Okej, moszt av do tajm
[ ] Vanc in o vajl
[X] Nevolmajnd ajl baj maj on plezonc!

Hihihihiiiiiii!!!! :))))))

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 22:28:04

@Almandin: "Én a "régen"-en a 20. sz. második felét értem"

Én meg sokkal régebbi régent. :)

De tudom, és értem, miről beszélsz. Sajnos Mo. helyzete borzalmas. De a véleményemet ez sem változtatja meg.
Mi akartunk gyerekeket, és tettünk azért, h boldogulni tudjunk. Bármikor történhet valami szerencsétlenség, ami borít mindent. Néha csak ülök és ilyen faszságokon agyalok... De aztán elhesegetem, meg a férjem is helyre teszi az agyam. Ha lesz valami, akkor gondolkozunk majd rajta, és megodjuk.
Félelemben élni, hagyni, h irányítsa a döntéseinket... Egészséges félelem kell, de ez már rég nem az.

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 22:28:44

@Almandin: amúgy én nem nézem hogy jó-e a teste vagy tud-e szexelni. de sohasem becshühülnek meg :,( :DDD

Almandin 2011.12.06. 22:29:04

@AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h: Ezt azért gondold meg. Öregen is lehet sok örömet találni az életben. Bár attól tartok, nyugdíj már nemigen lesz.

Almandin 2011.12.06. 22:30:24

@Picicsibe a szexistennő: Ma a magyar lakosság többsége valós félelemben él a jövőtől, én is félek, hogy szörnyű tragédia vár erre az országra.

DJ Offtopic · http://djofftopic.blog.hu 2011.12.06. 22:32:54

@kiraaaaa: @_Ω_: valóban, jobban örülök a felcímkézett linkeknek.
Főként azért, mert a YT-on megadott címekből nem mindig jövök rá az előadóra meg a szám címére, ebben jól jön a szervesek segítsége. Ha egyértelmű a YT-cím, akkor nem annyira fontos a tagelés.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 22:34:11

@Almandin: "én is félek, hogy szörnyű tragédia vár erre az országra."

Én is. Ezzel nem vitatkozhatom! :/

kiraaaaa 2011.12.06. 22:36:35

JAjaj, de tossz nekünk, mi ez a z asszonykórus?
Tessék lázadni, ha nem tetszik a rendszer:))))))))

pretty kitty 2011.12.06. 22:38:12

@Almandin: El kell kuldeni Olbant a kibacott kulva anyja picajaba ... jesz a haza fenyle delul! :)

kiraaaaa 2011.12.06. 22:38:31

Tegelés, persze, ezt a szót kerestem. De nyilván rossz helyen:)

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 22:38:31

@AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h: ezt a csajt de szétbasznám.

persze szigorúan tisztességes szándékkal, monogám élethelyzetben

_Ω_ 2011.12.06. 22:39:47

@kiraaaaa: Vagy ideje a megtakarításokat átváltani Svéd Koronára, készülve a jövőre...

Esztétikus Kritikus 2011.12.06. 22:41:12

@Picicsibe a szexistennő: Anyám két évvel a második világháború után született. A nagyimnak nem volt teje, ezt akkor vette észre, amikor elkezdett sorvadni az újszülött. Tejet csak ritkán tudtak szerezni, mert hiánycikk volt, tápszerről ne is beszéljünk. Konzervlevet, cukros teát, vízben főzött darát, ilyesmit itattak a csecsemővel, hogy életben maradjon. És basszus az anyámnak olyan az immunrendszere, mint a vas. Ezt csak azért mondom, hogy mindig van mihez képest mérni a dolgokat. Függetlenül ettől én is parázok keményen. Gyártom a B-terveket.

@Almandin: akkor itt kell hagyni ezt az országot azoknak, akik tragédiába sodorták. Sok magyar megtette már a történelem folyamán. :(

_Ω_ 2011.12.06. 22:41:21

@Kiszlanyocka: Orbánt? Nem inkább az összes politikust? Eddig még egy tisztességeset se láttam közöttük... (Help plíz, valaki mutasson már egy tisztességes politikust!!!)

kiraaaaa 2011.12.06. 22:42:07

@AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h: mert pont megérné nekik, mi?

@_Ω_:

de mindenképp más hozzáállás kéne.
Nem ám a jó állami eltartásra várni.

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 22:44:09

@kiraaaaa: persze. gondolod az a sok hektár termőföld amit nyugatiak vettek nem éri meg? kurva sokat vettek ám. nem szar hely ez csak két irányból zsigerelnek minket itthon.

kiraaaaa 2011.12.06. 22:45:50

@Esztétikus Kritikus: állandó kérdés a WHO-nál: megéri e tápszert vinni a fejlődő országokba, mert ott nincs víz. Nem nagyobb kibaszás-e velük ez, mint hagyni meghalni őket.
Általában háborúban, nélkülözésben a születések élve maradások máshogy alakulnak.
Te most a nyugiban élő fejeddel gondolkodol.

kiraaaaa 2011.12.06. 22:47:23

@AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h: a föld alatt nincs szénhidrogén, tehát zéro az értékünk. Lásd. az utolsó háborút tőlünk délebbre.

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 22:47:29

@kiraaaaa: ha elég mérget kevernek bele tutti megéri!

jó ez most kicsit morbid volt :D

pretty kitty 2011.12.06. 22:47:34

@Esztétikus Kritikus: "akkor itt kell hagyni ezt az országot azoknak, akik tragédiába sodorták."

Pelce, cak asz kene! Elmedunk maszhova jasztan aszt a helyet isz tlagedijaba szodoljak a kocogok. Nem megoldasz megfutamodni, cet kell bacni a lohadekok picajat!!!

pretty kitty 2011.12.06. 22:49:12

@_Ω_: Hat van vmi abban amit mondacc, de Olban jo kezdet lenne.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 22:49:51

@_Ω_: Nincs.

De én nem politizálok. Véleményem van, de megtartom egy szűkebb csoportra. Így vagyok a vallással és a gyerekneveléssel is. :)

kiraaaaa 2011.12.06. 22:51:00

@Kiszlanyocka: kabbe, jót írsz,de ahogy írod.

_Ω_ 2011.12.06. 22:51:12

@kiraaaaa: Igaz. Egyébként öregségi nyugdíj sincs olyan régóta, az 1900-as évek elején pl. állami formában ha jól tudom nem is létezett... Nagyszüleink szülei még simán eldolgoztak halálukig úgy, hogy nem tartotta el őket "állam bácsi", a saját gyerekeikre támaszkodhattak és saját magukra.

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 22:51:46

@kiraaaaa: a termőföld és a víz kurva nagy érték ma.

a román föld is drágább mint a magyar:

"Mégis mennyivel olcsóbb?

Eddig mintegy 500 millió euró értékben vásároltak termőföldet és erdőket Romániában a külföldi befektetők. Egyes források szerint 10-szer, de akár 40-szer is alacsonyabb a hazai föld ára a nyugat-európainál. Dániában a termőföld hektáronként 20 ezer euróba, Svájcban még ennél is többe, akár 80 ezer euróba is kerülhet. Romániában hektáronként már 2 ezer eurótól 5 ezer euróig is lehet földet vásárolni. Ausztriában valamivel alacsonyabb az ár: 6-15 ezer euró között mozog, de még így is jóval fölötte van az itthoni áraknak.

Kerezsi Miklós agrárszakértő szerint azért a jó minőségű romániai föld sem mondható olcsónak, sőt többe kerül, mint például Magyarországon.

„Relatív, hogy mihez képest olcsó. Magyarországhoz képest Romániában kifejezetten drágán lehet termőföldet venni, ha a jó minőségű termőföldet vesszük figyelembe. Természetesen ha Hollandiát vagy Dániát nézzük, ahol 30-35 ezer euróba kerül egy hektár termőföld, akkor ezek alacsony árnak számítanak. "

penzcsinalok.transindex.ro/lokalis/cikk/13891

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 22:52:55

@Esztétikus Kritikus: Fú, ez a sztori... Ááá.

Pont most szoptatom a kisfiamat. :)

Αphelion 2011.12.06. 22:53:43

@_Ω_: Igen, es nekunk sem art megbaratkozni a gondolattal, hogy csak magunkra tamaszkodhatunk majd, mert az allami nyugdij szart se fog erni mikor mi sorra kerulunk.

kiraaaaa 2011.12.06. 22:54:02

na megyek, mert aki korán kel, az álmos lesz:)

Esztétikus Kritikus 2011.12.06. 22:54:21

@kiraaaaa: szerencsére nincs más fejem, csak az, ami nyugiban él :) Bár én ezt a nyugit nem érzem annyira nyugalmasnak. Nap mint nap megélem, hogy kiszalad a lábam alól a talaj, de próbálok alkalmazkodni. Aztán meg ne hidd, hogy ma nem léteznek megoldhatatlan helyzetek hiánycikkek miatt - gondolj csak a kórházak ellátottságára, felszereltségére.

@Kiszlanyocka: én pacifista vagyok sajnos, a légynek se tudok ártani. Ha mások megteszik az általad emlegetett picánbacást, megnézem a tévében. Vagy inkább a jutyúbon.

Tleilaxu · http://djofftopic.blog.hu 2011.12.06. 22:56:02

@AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h: ne hasonlítsd össze a magyar árakat hollanddal vagy svájcival (Balassa-Samuelson hatás, jelentős eltérések népsűrűségben, stb stb.)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 22:56:11

@Kiszlanyocka: "cet kell bacni a lohadekok picajat!!!"

Pontosan hogy gondolod? :)

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 22:57:58

@kiraaaaa: majd egy kormányváltás csökkenti a romák arányát? nem hinném. 20 év múlva a társadalom nagy szarban lesz, 70-80-as iq-val rohangál majd a többség. a maihoz képest, mivel akkor az lesz a 100 körüli érték

olyanokból fognak állni, akik segélyen éltek gyerekként, most szifonjuk van van és tetvesek, csak azért nem buktatják őket ne legyen együtt a sok tesó. tudom, karitatív szervezeteken keresztül ismerek ilyet. akik így is pénzelik őket. ők a szifon után nem mondanak majd le a jólétről írástudatlan felnőttként. akkor leszel xx éves.. simán kirabolnak, megerőszakolnak, a kis pénzednek meg annyi. Orbán nem ront itt semmit, nem ő a fő probléma

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 22:59:46

@Tleilaxu: most ez hogy jön ide? ha megéri megvenni megveszik. ide is költöznek akár. nem a népsűrűségről volt szó hanem a nyugati befektetésekről amik miatt beavatkozna a külföld lázadások során

_Ω_ 2011.12.06. 23:00:22

@Tleilaxu: Azért ő is összehasonlíthatja, mivel a külföldi is megteheti! A külföldi összehasonlítja, és arra a következtetésre jut, hogy itt olcsóbban jut termőföldhöz, a terményt pedig még ha szállítani is kell később, még mindig megéri neki. Ha nem érné meg, külföldi nem vásárolna földet, mert csupán azért, hogy itt lakhasson, nem hiszem, hogy megéri neki, már persze ha amúgy nyugatról érkezett.

Αphelion 2011.12.06. 23:02:21

@Picicsibe a szexistennő: "Pontosan hogy gondolod? :)"

Hat annyi a lenyeg hogy ki kell allni a jogainkert -- hogy pontosan hogyan es milyen modszerekkel az a konkret helyzettol fugg. Hogy a jelenlegi Magyarorszagon mit lehetne kezdeni azt nem konnyu megmondani, de annyi biztos, hogy minimum zugolodni kell, nem csak szo nelkul lenyelni mindent amit le akarnak nyomni a torkunkon.

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 23:03:05

@_Ω_: mondjuk inkább a hollandok mint a cigányok. az én őseim is részben ilyen nyugati telepesek voltak.

_Ω_ 2011.12.06. 23:04:25

@Aphelion: A görögök is zúgolódtak a megszorításaikon... Az eredményt már láttuk, bár tekinthetünk rá részeredményként is, mert van még lejjebb nekik is, nekünk is.

Tleilaxu · http://djofftopic.blog.hu 2011.12.06. 23:09:15

@AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h: a magyarnál kb. négyszer nagyobb holland népsűrűség is benne van rendesen a termőföld árkülönbségében

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 23:14:04

@Aphelion: Csak azt nem tudom, kik szavazták meg őket?!

Tleilaxu · http://djofftopic.blog.hu 2011.12.06. 23:14:08

@_Ω_: miután dolgozott egy kicsit magyarokkal, és rájött hogy inkább csak dolgozgatni szeretnek, átértékeli, hogy akar-e Magyarországon népnevelni. Kiváló reklám az ilyesmi az egész országnak (pont ilyet látok most közelről, sajnos)

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 23:14:49

@Tleilaxu: megértettük. ez hogy jön a témához? nem az okokról beszéltünk.

_Ω_ 2011.12.06. 23:18:32

@Picicsibe a szexistennő: Jelentem, én is bűnös vagyok! Viszont a választási lehetőségem a rossz és a még rosszabb közötti választás volt, kérem a tisztelt Bíróságot, ezt vegye figyelembe! A választásról távolmaradás pedig szintén egy rossz eredményt hozott volna.

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 23:18:43

@Picicsibe a szexistennő: az a jó, hogy a módosításokkal szinte lehetetlen lesz kormányt váltani. :)

@Tleilaxu: a farmer nem dolgoztat. arra csak az szorul rá akinek nincsenek modern gépei. hihetetlen kevés emberre van szüksége. csak egy fegyveres őrre a termény mellé. népet nevelni meg nem akar, leszarja a népet

Esztétikus Kritikus 2011.12.06. 23:19:36

@Picicsibe a szexistennő: ez full egyszerű. Az átlagszavazó mindig valaki ELLEN szavaz, és nem valaki mellett. A bizonytalanok aránya ma - akik nem tudják, melyik pártra adnák le a voksukat, ha most hétvégén lenne választás - 70%. Miért? Mert nincs ellenségképük sem, hát még elképzelésük a helyes útról. Nem tudják, kit kell utálni. :)

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 23:19:59

@_Ω_: mert túl liberális vagy. lököd a toleranciát. ez a baj

Αphelion 2011.12.06. 23:25:15

@Picicsibe a szexistennő: "Csak azt nem tudom, kik szavazták meg őket?!"

A 2010es valasztas szerintem leginkabb arrol szolt, h Gyurcsany nem volt szimpi ... csak ezt sajnos Orban ugy ertelmezte, h akkor most az egesz orszag az o csicskaja szeretne lenni. Elso korben azt kene nyilvanvalova tenni neki h ezt nem teljesen igy gondoltuk.

_Ω_ 2011.12.06. 23:25:20

@AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h: Azért álljunk meg egy percre, én pl. tudom, mi a különbség szabadság és szabadosság között... Toleráns vagyok, de csak egy szintig. Persze azért addig nem mennék el, hogy elkezdjek másokat felkötni lámpavasakra, ez a te szemedben valószínűleg gyengeségnek tűnik, nekem meg egyszerűen csak nem veszi be a gyomrom. De megismétlem, mindez nem jelenti azt, hogy örülnék annak amit magam körül látok, egyszerűen van egy szint ami alá akkor sem vagyok hajlandó lemenni, ha a helyzet esetleg megkívánná, és igyekszem valahogy a számomra is elfogadható módszerekkel elintézni.

AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h 2011.12.06. 23:30:18

@_Ω_: sehol sem írtam lámpavasról. a bentlakásos iskola cigányoknak Gyurcsány és Vona egységes, egymástól független ötlete volt. mindkettő náci nem? ez nagyon veszélyes, még megtanulnak írni-olvasni

_Ω_ 2011.12.06. 23:31:36

@AIDS Világnap - A fejlődés ellenére nincs vége a h: csak érzékeltetni szerettem volna, mi nálam a tolerancia, és amikor elfogyott, meddig megyek el... Tehát csak egy példa volt.

_Ω_ 2011.12.06. 23:34:04

Félelmetes, meddig jutottunk a házasságtól való félelmek, a gyereknevelés bizonytalan gazdasági helyzetben, és a kell-e egyáltalán gyerek témától...

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 23:34:29

Hmm. A válaszokból ítélve a jelenlévők többsége.

Igen, rossz és még rosszabb. És sikerült a még rosszabbra szavazni. Fletó egy fasz. De Orbán meg őrült. Ezt bizonyította eleget a választások előtt is már.

Szóval e' van.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 23:38:01

@Aphelion: Mit gondoltál mi a szavazás, egy barátságra épülő szerződés?
Orbánról lehetett tudni milyen.

Joe69 2011.12.06. 23:39:10

Micsoda mély filozofálgatásra késztetett benneteket ez a poszt ! Bezzeg fordítva, amikor a csaj rinyál, hogy a harmincas pasija csak dugni akarja, elvenni nem, akkor persze egyszerü az itélet a hülyefasz szarpasikról, és nem gondoltok arra, hogy a posztbéli gond sokkal, de sokkal jobban szokta frusztrálni a pasikat , mint a csajokat, mert a családföi szerep reflexe mégis rájuk jellemzö. Érdekes, hogy itt az enyhén szólva sem tini csaj csinálja ezt, és persze a kommentelök között is volt jó par harmincas szinglicsaj is, aki ezzel menti magát. Mellesleg szerintem a posztoló is egy össze-vissza pasifelhökavaró szingli volt, aki az utolsó pillanatban még kikapott egy bétahímet a csapatbol, akit ma is gyengén lehúzható pasibarátként kezel, és aki ezzel tisztában van persze, jól emlékszik a csaj viselt dolgaira is, vagyis nem dúl az a mély bizalom köztük, másrészt a jövötöl való félelem miatt inkább a régi pasiztató-barinözgetö stílus megy köztük, ezért van a szarakodás a kocsival, stb. A csaj meg nem is becsüli a pasit, ez is süt az egészböl. Menjen inkább szinglizni, az való neki. Pasikám meg használja a jobb kezét, ilyen korban már úgysem fog kelleni egy csajnak sem, hiszen ennek se kell igazán. A gyerekügyet meg megoldják a cigányok.

Αphelion 2011.12.06. 23:40:21

@Picicsibe a szexistennő: Lehet kicsit felreerthetoen fogalmaztam, en nem szavaztam ra, en tudtam milyen. A tobbesszamot "mi, a magyar szavazok" ertelemben hasznaltam.

pretty kitty 2011.12.06. 23:40:42

@Picicsibe a szexistennő: Evvan teszo, de h mi lecc az lajtunk isz muliik! :)) Coval nem kell feladniiii! :)))

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 23:45:41

@Aphelion: Ja, akkor jó! ;))

Na én sosenem veszem magam abba a mi-be, aki Orbánra szavazott! Ez elvi kérdés nálam! :D

_Ω_ 2011.12.06. 23:48:12

@Joe69: Csak finoman megjegyezném, az eredeti poszt fordítottja nem ez lenne, amit te írsz... A fordítottja kb. az lenne, ha egy pasi szenvedne a posztban, hogy nem tudja, ha vállalna gyereket az asszonnyal, el tudná e tartani őket, képes lenne-e megfürdetni este, ill. az asszony kocsiját ki tartsa fenn, hiszen ő alig használja.

Még nem voltam nő, úgyhogy nem tudom, pontosan hogyan is gondolkodnak amikor a család eltartása a feladat, de abban biztos vagyok, hogy idegileg nőt és férfit is simán tönkre tud tenni az, ha a gyerekét éhezni látja és akárhogy kapar, nem tud ellene tenni. Persze a gyerekügyet megoldó általad említett népcsoportnál nem ez a jellemző szociális minta, az is igaz.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 23:49:47

@Kiszlanyocka: Feladni nem is. De nem tudom, személy szerint én mit tehetek ez ellen, ami hatékony is.

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.06. 23:57:32

@_Ω_: Persze hogy nyomasztja a nőt. Az a különbség, h a nőt nem csak ez. Aggódik, h jó anya lesz e, h egészséges lesz e a gyerek... Ha megszületett már kb gondolkodni sincs idő.
A pasi meg amikor terhes a nő/megszületik a gyerek, csak erre az egyre (lóvé) fókuszál.

Ez a különbség. A nyomás nagy. Látom ezt a férjemen is. De baromság, h a nő nem foglalkozik ezzel.

Αphelion 2011.12.06. 23:58:03

@Picicsibe a szexistennő: "Na én sosenem veszem magam abba a mi-be, aki Orbánra szavazott! Ez elvi kérdés nálam! :D"

Lajk! :D

En nem szavaztam senkire, ugyhogy kicsit ludasnak erzem magam mint hallgatolagos beleegyezo, de mentsegemre szolgaljon hogy mar elhataroztam hogy legkozelebb fogok szavazni.

_Ω_ 2011.12.06. 23:58:11

@Picicsibe a szexistennő: Akkor jó. Bár mintha ezt már említetted volna korábban, úgyhogy nagyon nem aggódtam emiatt. :)

Most viszont húzok aludni, mert holnap szükség lesz az általam megtermelt GDP-re az ország még hatékonyabb gödörbe taszításához vagy felemeléséhez.

Jó éjt!

_Ω_ 2011.12.07. 00:03:24

@Picicsibe a szexistennő: A férfit pedig az, hogy jó apa lesz-e, de az is rágja, hogy egészséges lesz-e a gyerek... Ha már megszületett, az asszony majd nem gondolkodik, ő meg gondolkodás nélkül megy a munkahelyére és melózik mint 'ááááálllat...

Nem mondtam, hogy a nő ne foglalkozna a kérdéssel, csak a pontos kiterjedését nem ismerem egy nő gondolatainak.

A különbség igazából az, hogy különbséget akarunk keresni, de ha figyelnénk, csak árnyalatokat találnánk.

Αphelion 2011.12.07. 00:14:17

@Picicsibe a szexistennő: "Feladni nem is. De nem tudom, személy szerint én mit tehetek ez ellen, ami hatékony is."

Felemelheted a szavad es kifejtheted a velemenyed. Elmondhatod h nem tartod helyesnek amit csinalnak es h a pokolra kivanod oket. Anno a kommunistak is abbol kezdtek kapiskalni h lassan ideje menniuk, h sokan voltak akik "szidtak a rendszert".

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.07. 00:18:15

@_Ω_: Tudom, h nem mondtad. Joe mondta. Te válaszoltál neki, én meg reagáltam a "Még nem voltam nő"-re...
És persze, h a pasit is érdekli a többi, valahol... De az elsődleges feladatának a pénz megteremtését tartja (és adott szituációban, ez eléggé fontos is), arra fókuszál.

Na, mindegy. Fekszem én is. :)

Ibrahim a tevehajcsár 2011.12.07. 00:19:47

@cyd: Kunc-kunc (elégedetten dörzsölgeti a kezét). Már beszéltem is egy tevekereskedő barátommal! Azt pedig csak te hiszed, hogy ráérsz nászéjszaka után átadni! Használtan kevesebbet ér az áru! Ha részesedni akarsz az árából, akkor le kell mondanod az élvezetről! Ez van.

@Picicsibe a szexistennő: Ti szavaztátok meg őket kedves Csibe (tekintve, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint a tevehajcsároknak nincs ma szavazati joguk Magyarországon, ezért én nem is szavaztam. Meg ide a sivatagba úgy sem hozták volna utánam az urnát).

@Чапаев: Tisztelt Csapajev Elvtárs! Mély sajnálattal kell közölnöm Önnel, hogy az Ön által említett Lev Davidovics elvtársat (akinek az ősei a neve alapján aligha a Kijevszkaja Ruszban látták meg a napvilágot) nincs szerencsém személyesen ismerni, ezért nem áll módomban most rágondolni. Megértését előre is köszönöm: Ibrahim Ibrahimovics tevehajcsár (SZK KB PB PGK BKV)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.07. 00:22:48

@_Ω_: Ha te írtad volna, nem is írom, h baromság. Kerestem volna egy finomabb kifejezest. ;)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.07. 00:26:55

@Aphelion: Tüntetesre gondolsz? Tüntetni biztos nem megyek.

Amúgy úgy gondolom, nekik túl vastag a bőr a pofájukon. Lepereg róluk minden. Hülyének és lenéznek mindenkit.

Ibrahim a tevehajcsár 2011.12.07. 00:33:17

@Picicsibe a szexistennő: Ne legyél már ilyen harcias ilyen szép és kellemes korai órában! A ti, mindazon kedves honfitársaink, akik megszavazták őket (ahelyett, hogy megsavazták volna). Ja, és persze a jelenlévők mindig kivételek. Vagy nem. :)

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.07. 00:38:56

@Ibrahim a tevehajcsár: Nem akartam harcias lenni, csak Orbán... Na, mindegy!

Korai óra. Na ez az! Én meg még semmit nem aludtam! Megyek is.
Szép estét!

Αphelion 2011.12.07. 00:42:21

@Picicsibe a szexistennő: Hol mondtam en azt h tuntetes? ;) A velemenyedet szamos kulonbozo forumon ki lehet fejteni, a tuntetes ezek egyike, de mellette ott van a FB, ott van a blogoszfera, ott vannak az IRL beszelgetesek a haverokkal. Lehet h egyelore lepereg roluk, de annyiban biztos lehetsz, hogy ha csendben szo nelkul tursz mindent, akkor egyre inkabb csak felbatorodnak es egyre tobb mindent megengednek maguknak. Ha viszont mar mindenutt nagyon nagy elegedetlenseget tapasztalnak, akkor elobb-utobb beijednek es visszafogjak magukat. Mert alapvetoen gyava fergek, csak most "ketharmad" cimen kaptak egy jo nagy batoritast, es most annak a lendulete viszi oket.

tőzegmalac 2011.12.07. 00:42:59

@Picicsibe a szexistennő: óóó már biztos, hogy a Légszomj a jó mára:))

I am Not A Princess I am A Khaleesi 2011.12.07. 00:51:08

@Aphelion: Ja, azt csinálom. Elégedett lehetsz velem. De csináltam ezt már a szavazás előtt is, oszt, látod, mire mentem vele. :))

szokecsaj12 2011.12.07. 06:02:33

@ST83: Ja bizony. Sőt, már évek óta.

Ha nem tettem volna meg, akkor most az utcán élnénk a gyerekkel. Vagy szállón. Vagy a föld alatt. Ő az a bizonyos "jóember", akiről a kékfényes hírekben olvasunk és mindig azt hisszük, hogy az ilyen csak más nőkkel akadhat össze. Aztán meglepődünk, hogy nem is olyan ritka, mint a fehér holló.

Akármennyit is hazudozott, tódított az életéről, és akármilyen jól titkolta is előttem egy ideig, azt azért alá kell írjam, hogy igen: én toltam el, Nem ismertem meg eléggé, mielőtt belevágtunk a gyerek-kérdésbe. Túl gyorsan jött, és mivel túl voltam a 30-on, nem kérdeztem, kell-e nekem. Ha nem jött volna közbe a kicsi, akkor az apja valószínűleg egy pár hónapos intermezzo lett volna az életemben, olyan blogra való végkifejlettel, amiket itt lehet olvasni (ismerve a másik fél lelkületét, előéletét). Utána is eltoltam sokszor, mire kiléptem belőle. De megtettem és megérte.

Mindezek ellenére nem bántam meg, hogy megszültem ezt a gyereket. Jó gyerek, boldogok vagyunk, és bár nem könnyedén és nagy léptekkel, de haladunk előre. És ez a lényeg. Gyereket szülni "könnyű", szülővé válni nehezebb. De tudni kell akarni. Anélkül a gyerek is csak kallódni fog, a szülő is csak a szülői értekezleten lesz igazán szülő.

Leonardo Di Cabrio (ex-Fidel Castrol) 2011.12.07. 11:34:29

@Kiszlanyocka: Csak azt írtam, hogy nem jövök vissza abba a poszba a válaszért, attól még olvasom a blogot, csak a kommentekről szoktam le. No hard feelings.

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2011.12.07. 11:42:37

@Joe69: nagyrészt ezek a gondolatok jutottak nekem is eszembe.
Legjobb lenne, ha nem szaporodna ez a PPHP. 35 évesen ezeken agyalni, hát enyhén szólva késett vagy 10 évet.
Amikor én jártam suliba, a Tisza is menő cipő volt, aztán bejött az Adidas, Puma. Később a Nike, Reebok, BK, stb. Mégis haverkodtunk minden normális emberrel, tök mindegy milyen cucca volt. Meg kit érdekel ez? Ismerek egy csomó embert akinek annyi cash van a "zsebében", hogy Afrikában forradalmakat finanszírozhatna. Mégis átlag normális dolgai vannak.
Itt Mo. már társadalmi probléma, hogy mindenki többet akar mutatni, mint amije van. nagyobb autót hajt, hodály házat épít.

szgy 2011.12.08. 04:03:30

a házasság annyit bizonyít hogy házasok vagytok. ez hivatalos ügyintézésnél, gyerek esetén még előny is lehet.

hülye az akiben nincsen józan félelem, mégis azt mondanám hogy ha vannak határozott célok amiket szeretnétek is, jobb úgy alakítani az életet ahogy szeretnétek mint sodródni az eseményekkel. ha a félelmek bejönnek akkor nem csak a félelmek maradnak és a füstbe ment tervek, célok. a jövő ismeretlen, igaz, ez akár az egész gondolatmenet ellenkezőjét is alátámaszthatja.

gyereknél az iskolai menőzést támogatni talán ugyanaz mint a hisztiért megdícsérni. biztos nem a legkellemesebb élmény a nem menőzők között lenni, de egy osztályban nem lehet mindenki menő. nevelés részét is képezheti az hogy attól nem lesz több a gyerek ha menő cuccai vannak. főleg hogy már minden héten más a menő.

a hisztizés bármilyen formája az emberiség egyik legnagyobb átka - főleg azoknak akiknek el kell viselni. szerencsére(?) annyira nem bírom hogy nálam semmit nem lehet elérni, max. annyit hogy többet nem állok szóba az illetővel. gyerek hisztijére nem tudom milyen békés eszközök vannak azonkívül hogy nem vesz róla tudomást az ember. ha azt látja a gyerek hogy bármit is elér a hisztivel utána isten irgalmazzon annak a szülőnek. ismerek olyat akinek a gyereke a legkisebb apróságért is bőgve, sikítva veri magát a földhöz, néha úgy hogy nem értem az egészet, azt gondolnám hogy még egy fejberúgással sem lehetne ilyen sokkhatást előidézni. de annak elég annyi hogy valami jelentéktelen marhaságban éppen nem ő az első.

szgy 2011.12.08. 04:22:17

hát igen... ez elgondolkodtató. 5 év után kisfeleség, kisférj azon tépelődik hogy ki fizesse a közös kocsi egyéb költségeit. lehet hogy nem is élnek együtt? ha már gyereket akarnak beszéljék meg előre hogy az fizesse-e a pelenkát aki megcsinálta vagy aki megszülte vagy aki éppen pelenkázza. bocs a kicsit otromba példáért, de kicsit aránytalan a dolog. egy gyerekhez (a leírt formában) több összetartás kell.

[c] 2011.12.09. 01:08:08

"Aztán a suli: mi van, ha nem tudjuk biztosítani neki a menő cuccokat, ha elindul az osztályban a menősködés és neki nincs x márkájú cipője vagy a legújabb generációs mobilja?"

Nemár... Ez valami hozzászóló-összeugrasztó kamuposzt?
Ennyire senki nem lehet "tipikus".
süti beállítások módosítása