Több időt töltesz Rubint Rékával, mint velem!

2013. április 29. 07:12 - Panni CsP

„Ment a lejtőn lefelé, ahogy annak lennie kell: egyre több veszekedés, mindenki inkább későn jött haza, csak ne kelljen elviselni a másikat” - a pasi képtelen a sarkára állni, hogy végleg elküldje az ex-csaját, aki mindent bevet, hogy visszaszerezze. Az új barátnő beáldozza hobbijait a pasiért, de amikor annak figyelme a helyi pultos lány felé fordul, Levélírónk döntésre jut.

 

Kedves CSP! Az én sztorim 2007-ben kezdődik, amikor friss egyetemistaként megismerkedtem akkori szaktársammal, Balázzsal, mindketten 19 évesek voltunk. Balázs nagyon vonzott az elejétől fogva, de foglalt volt, így nem is igazán feszegettem a szorosabb kapcsolatot vele, néha közös baráti társasággal elmentünk inni, kocsmázni, bulizni, koncertekre. Amikor barátnőjével, Olgával szakított úgy gondoltam egy próbát megér: rástartoltam és rá két hónapra összejöttünk, történt ez 2008 telén. Persze szép is lett volna, ha ennyibe marad a sztori, de Olga nem hagyta magát leszerelni. Bevetette (szerintem) a létező összes legszánalmasabb próbálkozást: írogatott, hívogatta, barátokon keresztül üzengetett neki, akkoriban még az iwiw-en eljátszotta a sértettet, szomorú idézeteket írogatott. A legalja szerintem az volt, amikor nyilvánosan elment könyörögni a pasi szüleihez(!), hogy puhítsák meg ugyan már pici fiúk szívét.

Természetesen én sem hátradőlve röhögve néztem a történéseket, mint valami vígjátékot a moziban. Igencsak megtépázták a kapcsolatunkat ezek a szurkálódások. Persze próbáltam kemény lenni, mondogattam magamnak, hogy ez csak őt minősíti, de legyünk őszinték: ki bírja ezt hosszú távon? Látszik milyen naiv voltam, hogy mégis kitartottam mellette... Gerjesztette rendesen a feszkót köztünk, veszekedtünk sokat: egyrészt az exem nem igazán állt a sarkára és küldte el Olgát a francba, de úgy istenesen; másrészt meg sokszor el sem mondta, mi történt, ezt utólag azzal magyarázta - "hogy megkíméljen a stressztől". Átmeneti fellélegzést hozott, amikor Olga munka híján kiment külföldre, a távolság jótékony hatással volt mindenkire. De a légkör kettőnk közt már rég mérgezett volt, csak nem vettük észre (vagy nem akartuk). Végül munka híján a Fővárosban kötöttünk ki mindketten, 23 évesen, 2012. januárját írjuk. Első közös albérlet, vége az ingázásnak, biztos jövedelem, ugye milyen idillien hangzik? Hát persze, hogy nem az volt.

Évekig Balázs hobbijait támogattam, vittem, végignéztem a fellépéseit (táncol), stb. Szépen lassan a sajátomat elhanyagoltam: imádtam sportolni középiskolában/egyetem elején. Egyik nap úgy keltem, hogy ez így nagyon nem jó. Neki is álltam újra futni, kikötöttem újra az atlétika világában, visszanyertem középiskolás alakom (csak több mellel :)).

Ő ezt nem nézte jó szemmel. Egyre többször kifogásolta, hogy miért nem vele jövök el a próbákra, stb. Egyszer konkrétan ezt vágta a fejemhez (szó szerint idézem): "Több időt töltesz Rubint Rékával, mint velem!" (megjegyzem sose rubintrékáztam, ebből is látszik, mennyire érdekelte, hogy mit csinálok). Innen már minden ment a lejtőn lefelé, ahogy annak lennie kell: egyre több veszekedés, mindenki inkább későn jött haza, csak ne kelljen elviselni a másikat. Adott az albérlet szomszédságában egy kis kocsma, ahol a helyi pultos lány elcsavarta drága exem fejét, azzal (idézem Balázst), hogy "olyan jól meghallgatta". Sose felejtem el, ahogy ott álltam a szoba közepén és ahogy elkapott a mérhetetlen röhögőgörcs ennek hallatán! Még aznap hívtam egyik barátnőm, hogy hadd költözzek hozzá, aznap este bátyáméknál aludtam, másnap át is cuccoltam, 2012 nyarán. 3,5 év, ami nagyon szépen, hősszerelmesen indult így végződött. Persze kilábalni közel sem volt ilyen vicces, de így kb. egy év után sikerült. :)

Tanulság szerintem kettő van:

1. Ilyen zavaros múlttal rendelkező (Olga) pasit hagyni kell a francba, főleg, ha nem akar a sarkára állni és férfiként viselkedni.

2. Szép dolog, ha közös hobbit találtok, de rég rossz, ha alárendeled magad a másik félnek az élet minden területén (ez az én hibám, vállalom)! Sosem szabad, hogy a személyiséged eltűnjön!

Sokat tanultam ebből a kapcsolatból, talán egy-két embernek is tanulságos lesz, vagy ha nem, csak szimplán nevessetek egy jót a reggeli kávé mellé!

Móni

---

Ha tetszett a poszt, kommentelj, ha viszont inkább saját élményekre vágysz, gyere a Csajok és Pasik társkereső oldalára. A több százezer ismerkedni vágyó közül sokan szívesen megismerkednének Veled. Nézegess fotókat, levelezz, böngéssz, flörtölj!

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr15251947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása