A barátai miatt fogom elhagyni

2013. december 03. 07:20 - csajokespasik

„A párom meg csak néz, ha látja, hogy nem vagyok lelkes, amikor ezekkel kell találkozni” – ha nagyképű, fecsegő hazudozók vesznek körül, előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor választás elé kerülsz. Azzal sem tudod levédeni magad, ha azt mondod, menjen nélküled, mert abból meg csak harag van.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik (CsP) egy igen népszerű társkereső oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk a www.csajokespasik.hu oldalon! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

 

Sziasztok! Eset: a párommal kb. 1 éve vagyunk együtt. Vele semmi baj nincs, komolyan is gondoljuk, vannak terveink. Neki elég sok barátja van, köztük nők is, ami nem zavar, hiszen érettek vagyunk, a féltékenység pedig addig értelmetlen, amíg nincs rá ok. Ők zavarnak a legkevésbé, még akkor is, amikor a párom túl közvetlenül viselkedik velük. A többiek viszont számomra minden határt átlépnek és nehezen fogadhatók el. Nem értem, miért barátkozik ilyen emberekkel, amikor ő nem ilyen (bár embert barátjáról…). Az egyik egy családos ember, van egy szép felesége is, mégis folyton azzal dicsekszik a páromnak, hogy mikor és kivel csalta meg.

Ezt hallgatni is rossz, még a párom tolmácsolásában is (néha élőben). És folyton velük kell menni, az a legszörnyűbb, amikor felhozza hozzánk őket, abba nem szólhatok bele. Engem nem érdekelnek ezek az emberek, de meg kell tűrnöm őket. Van egy fehérvári haverja, akihez rendszeresen le kell menni, alkoholista, üvöltve beszél és folyton arról locsog, mennyi pénze van, hű, de gazdag, (bár nem látszik rajta) és melyik kocsmát fogja megvenni a környéken. Felszínes alak, egy őszinte szót még nem hallottam tőle. Azt mondja, ő csak modellkel akar ismerkedni, mert nagyon magas az igénye, erről nem tehet – bár még nem láttam nőt körülötte - és legyen tetovált, meg szőke és sportos, …csupa olyan nő, aki ilyennel nem áll szóba, ha csak nem kajálja meg a pénzes szövegeit. Azt mondja, ő már volt két nővel egyszerre, és azóta istenítik őt… Szerintem, ha tényleg elé kerülne egy modell, hamar összeszűkülne a szája : )

A párom meg csak néz, ha látja, hogy nem vagyok lelkes, amikor ezekkel kell találkozni. Ha azt mondom, menjen velük egyedül, akkor meg harag van. Nem tudom, mit eszik rajtuk. A másik meg az öccse, ő se kedvenc nálam, ő rendszeres vendég nálunk, és amikor azt hiszi, nem látom, folyton bámul. Most ha erről szólok a páromnak, akkor neki sem esik jól. Mert nézni nem bűn, ha meg bepróbálkozna egyszer, le tudom rendezni.

Sajnos ő elég befolyásolható, nehezen tud lerázni embereket, csövest az utcán, vagy ha becsönget valami árus, vagy Jehova tanúi, nem tudja elhajtani őket, még a telefonos ügynököket sem, akiket csak szó nélkül le kéne rakni, minden magyarázat nélkül. Viszont nem érzem magam feljogosítva arra, hogy helyette gondolkodjak, ezt nem is szeretném, hiszen már nem gyerek, de erre a tulajdonságára szerintem felhívhatom a figyelmét, már ha változni akar. Sokan a segítő szándékot támadásnak fogják fel. Már csak az ő érdekében is, hiszen sokan visszaélhetnek ezzel.

Lehetőségek:

- Szólok neki, hogy nem jó ez így nekem, és elég baj, hogy eddig ezt nem vette észre.

Következmény: „Már megint csak magadban duzzogsz, és elvárod, hogy a bánatodat találjam ki!”

- Megmondom, hogy ha közös jövőt akar, akkor nélkülük.

Következmény: „Választás elé állítasz? Amúgy, ha dühít, mi a fenének nem szóltál?”

- Szakítok vele: nem kérhetem, hogy értem hagyja el a barátait

Következmény: „Neked mindenki ellenség! szerintem a barátaim csak indok, és te már régóta le akarsz lépni”

Nem tudom, mit kéne tenni.

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr85672667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása