Ne legyél trafikrabló, se skizofrén, se szociopata

2015. április 24. 07:54 - csajokespasik

„Egyszer jártam egy ingatlanossal, aki hüllőket gyűjtött, és nekem ő érdekes volt, lehet, hogy más elszaladna” - az Udvarias férfi státuszhoz ma már elég annyi is, hogy meghallgatja a véleményed, esetleg felhív a szülinapodon. Amikor a férfiak egy sör fölött panaszkodnak a haverjuknak a barátnőről, úgy lenne tétje az egésznek, ha ott ülne az érintett fél is.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

A keddi poszt késztetett levélírásra. Mi van azokkal a pasikkal, akik újságból tanulnak csajozni? Néha valóban kell a továbbképzés nekik, mert már én is nem egyszer hallottam „kő' kóla?”- szintű szövegeket élőben, amit nem hittem el, és reagálni sem tudtam, mert le voltam döbbenve, és amikor le vagyok döbbenve, cselekvésképtelen vagyok, amit egy férfi ugyanúgy felfoghat sikernek, mint annak, hogy ez a csaj béna, és beszédképtelen. Talán ha felmerülne, mint lehetőség, hogy a csaj azért nem hullik az öletekbe, mert valamit elszúrtatok?

Ugye, a férfi úgy van felépítve, hogy a saját hibáit azt sose látja, de ha a nőn rosszul áll bármi, azt rögtön szóváteszi és felnagyítja, hogy megmagyarázza magának: ő nem hibás. Természetesen a hülye 30-as nő a hibás, aki már csak célba akar szülni és elszedni az összes pénzed.

Nem feltétlenül igaz, hogy ha egy pasi „érdekes”, akkor az bonyolulttá teszi őt a nő szemében: amennyiben trafikrabló, vagy skizofrén szociopata, az is érdekes, de valahogy nem rá vágyom. Érdekes lehet pl. ha recepciós egy szállodában és tud jó sztorikat. Vagy pincér. Vagy akármi – tehát az, hogy valaki érdekes, az egy nagyon tág fogalom. Én egyszer jártam egy ingatlanossal, aki hüllőket gyűjtött, és nekem ő érdekes volt, lehet, hogy más elszaladna – ez is egy relatív dolog.

Azt sem hiszem, hogy a határozott férfi elijeszti a nőket. Persze, ha határozottan elveri minden nap, az lehet egy indok, hogy kilépjen a kapcsolatból, de az határozottan örömmel tölt el, amikor, ha felvetek egy programot, nem az a válasz, hogy „jaj, hát nekem mindegy, dönts te”. Az udvarias, érzékeny, figyelmes és művészi férfiról: ebben is van jó, meg van gáz fajta. Az udvarias és figyelmes nem azt jelenti, hogy mindig lesegíti a kabátod, meg virágot hoz: ma már annyit jelent, hogy meghallgatja a véleményed, esetleg előreenged X helyen, felhív a szülinapodon, és a jelenlétedben nem játszik a telóján. Ha az udvariasság azt jelenti, nem csapja be az orrom előtt az ajtót, akkor nekem elég, nem kell virág meg semmi. Volt olyan, hogy a Férfi fél órát késik, amikor felhívom, (nem ő engem) lazán megjegyzi, hogy elaludt, és már úton van, még további 20 percet fog késni. Jó. És ha nem hívom, erre hogy jövök rá? Erre pimaszul azt mondja: „majd észre vetted volna, hogy nem vagyok ott”. Lerakom és hazamegyek. Amit utána kaptam: hogy kirángatom én, én szemét, a követelőző szörnyeteg, aki bármit megtehet és visszaélhet a nem tudom, mivel... ne keressem többet. Nem is kerestem. Elvárta, hogy szó nélkül várjak rá X ideig. Udvarias és kitartó volt és mérlegelésből meg hibabelátásból is: ötös. Amikor a férfiak kifakadnak egy haverjuknak, úgy lenne tétje az egész beszélgetésnek, ha ott ülne a másik fél is, és őt is meghallgatnák, de erre ugyanúgy nem fog sor kerülni, mint arra, hogy ők szüljenek! : D

A másik kérdésről "(Mit jelent az, amikor hosszas ismeretség után, baráti körben, akár munkahelyen egy nő egy spontán alkalommal ajánlatot tesz, már-már rád mászik, lefekszik veled, de előtte - vagy utána - közli, hogy soha többet, azt mondja, csak egyszeri alkalom volt, de kedves marad a továbbiakban is. És ezt még pár kollégáddal, haveroddal is megcsinálja.)" - A válaszom, ami egy erősen szubjektív vélemény, viszonylag egyszerű. A hölgynek ilyen a vére, finoman szólva. Ennyit szerettem volna, szép napot!

(egy 30-as nő)

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr167393800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása