Mindig lesz nálad gazdagabb palimadár

2015. szeptember 15. 07:47 - csajokespasik

„Amíg vannak olyan "balekok", akik az ilyen nőket pénzelik, addig mindig is lesznek ilyen nők” - a gazdag pasitól történő válás után a nő élete másból  sem fog állni, minthogy különböző eszközökkel pénzt zsaroljon ki az ex-férjből. Emellett éli tovább a nagyvilági életét, a gyereket meg majd nevelik a nagyszülők, a dada, meg akire épp rábízza a felügyeletet, míg ő vacsorázni, koktélozni és wellnessezni megy a szintén elvált barinőivel.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok! Én nem vagyok társkereső, a blogra régebben egy weboldalon keresztül bukkantam rá és azóta olvasom az emberek tapasztalatait, véleményeit a párkapcsolatokról. A "Soha többet nem tartok el senkit" témához írnék. A levélíró levelén látszik, hogy az illető nem szenved önbizalomhiányban, eléggé tisztában van testi és intelligenciabeli adottságaival és ezeket nem is fél "hirdetni". Sok álláspontjával egyetértek, továbbá: jelenlegi párom is hasonlóan gondolkodik dolgokban, Ő is igen intelligens, Ő is olyan munkát végez, hogy egy laptop és egy mobiltelefon segítségével szinte bárhol tud dolgozni, ha van térerő és működik a mobil adatforgalom.

Ő a 10-es skálán 9-es, szép szemű, helyes arcú, borostás férfi, aki kamaszkora óta céltudatosan éli az életét, 3 diplomát szerzett meg és töretlenül halad az álmai felé, így a Levélíró mondandója nagy részével azonosulni is tudok, mert hasonló világú emberrel élek, VISZONT, ami nagyban különbözik a kedves Levélíró és  a Párom között, az az, hogy Ő rengeteg időt fordított arra, hogy teljes mértékben megismerje magát, tisztában legyen az igényeivel és az emberekkel szemben támasztott elvárásaival.

A Levélíró sorai között látható, hogy tisztában van a "képességeivel", de az nem érzékelhető, hogy önmagát igazán ismerné-e. Ha valaki tudja magáról, hogy az "aranyásó" nőket nem szereti, akkor nem áll össze velük. A pénzéhes női típust könnyen ki lehet szűrni, ha az ember figyel az erre utaló jelekre és a nő megnyilvánulásaira és értékrendjére. De ehhez figyelni kell! Vagy saját bőrön megtapasztalni fiatalabb korban (vagy jelen esetben pechjére pont a legértékesebb éveimen egy gyerek bevállalása után), vagy aki következetesebb, az mások kapcsolatát figyelve veszi észre a jeleket és tanul, gyűjt tapasztalatot.

Szerintem egy normális nőnek nem az a fontos, hogy Ő mindent megkapjon, hogy milyen autó legyen a saját feneke alatt, milyen márkás dolgokat hordhasson, hova menjen szórakozni a barátnőivel, milyen méregdrága ajándékokat követeljen ki magának, hanem az a fontos, hogy a GYEREKE kapjon meg mindent az életben, emellett  a gyerek apjával is jó viszonyt ápoljon,  támogassák egymást oda és vissza. Aki olyan felszínes nőt vesz el, aki a kisujját sem mozdítja soha értelmes dolgok tekintetében (pl. soha nem ad érzelmi támogatást, nem segít a mindennapokban, nem gondolkozik előre, nincs konkrét véleménye a gyereknevelésről, taníttatásáról, nem akar dolgozni, nem tud értelmes dolgokról társalogni, nem kezdeményez mélyebb gondolatú beszélgetéseket stb.) az a férfi meg is érdemli a sorsát, amennyiben gyerek még nem érkezett a képbe. Ha gyerek van már a képben és valaki elvesz egy Aranyásót és csúnyán végződik, akkor meg teljes mértékben felelőtlen embernek mondható az illető...

Szerintem, aki elvesz úgy egy nőt, hogy azt nem ismeri igazán - se őt, se önmagát, és emiatt elválnak - az az egyik legnagyobb meggondolatlanság a felek részéről. És miért? Mert az egészet a GYEREK fogja megszívni. Csonka családban, negatív érzelmek között fog felnőni, akinek végig azt kell majd néznie, hogy a szülők hogyan próbálnak a másik alá rakni, hogyan próbálják őt érzelmileg befolyásolni, ezáltal soha nem lesz stabil érzelmi háttere stb.

Ahogyan írta is a levélíró: Ő is, és a férfi társai is "megpróbálták" helyrerakni a magánéletüket, kapcsolatukat, de sikertelenül. Szerintem ha egy kapcsolat egyoldalú, akkor az ember valószínűleg biztosan feleslegesen próbálkozik ilyen lépésekkel, mert ha azok a nők igazából szerelmesek lettek volna valaha azokba az úriemberekbe és érdekelte volna őket a gyerekeik sorsa, akkor igenis ők is próbálkoztak volna, akár szakember bevonásával is...

Ha őszintén szerelmes egy pár, akik a másik minden mozzanatát, gondolatát ismerik és idővel az érzelmek elmúlnak és közös megegyezéssel elválnak útjaik, akkor azt nem fogja a gyerek megsínyleni, mert a szülők lehet nem alkotnak már egy párt, de egymás életének a részei maradnak, segítik egymást a gyerek érdekeit szem előtt tartva. Az ilyen esetekben lehetséges az, hogy egyik félnek se okozzon problémát az, ha a másik fél találkozni akar láthatósági időn kívül a gyerekkel, mert nekik mindenek előtt a GYEREK a legfontosabb.

Ha egy Aranyásóval áll össze az ember és szakítanak, akkor ne csodálkozzon egy férfi sem, hogy a nő válás után zsarolni fogja élete végéig mindenféle módszerekkel... A nő pontosan tudja, hogy azzal, hogy megszűnik a kapcsolata a jómódú párjával, akkor nem fogja tudni saját önerőből biztosítani magának azt a magas életszínvonalat, amit eddig élt (pláne úgy, hogy soha nem dolgozott meg igazán egy Ft-ért sem, ezért is nem értékelte soha a pénz értékét), így mindent meg fog tenni, hogy fejős tehenet csináljon az exből.

Én azt mondom, hogy a szülők azon meggondolatlan viselkedésüknek köszönhetik, hogy a gyerekük életét tönkreteszik azzal, hogy úgy házasodnak és vállalnak gyereket, hogy nincsenek tisztában a párjuk igazi énjével és lehetséges következményekkel. Ezek a nők mindig megjátsszák magukat, cukik, bohók és addig kedvesek, amíg meg nem kapják azt amit akarnak. De ha az ember nemet mond, nem úgy csinálja a dolgokat ahogyan akarják, akkor egyből kimutatják a foguk fehérjét, egyből zsarolnak, durcáznak, mű-szakításokat játszanak el, hogy őket nem szeretik igazán stb. Az ilyen nővel történő házasságokban és válásokban az a legszomorúbb, hogy az esetek túlnyomó részében ezeknek a nőknek ítélik meg a gyerekeket váláskor, mikor a normálisabb ember egy növény, vagy állat gondozását sem bízná rájuk, nemhogy egy gyerek nevelését.

Ezután a nő élete másból  sem fog állni, hogy különböző eszközökkel pénzt zsaroljon ki a férfiból, emellett éli tovább a nagyvilági életét, a gyereket meg majd nevelik a nagyszülők, a dada, meg akire épp rábízza a felügyeletet, míg ő vacsorázni, koktélozni és wellnessezni megy a szintén elvált barinőivel.

Ezek a nők sosem fogják magukat feláldozni a gyerekükért. Sosem fognak semmiről lemondani, azért, hogy a gyerekük legyen az első, a gyereküknek legyen a legjobb, mert túl önzőek ahhoz, hogy a saját fiatalságukat, szépségüket háttérbe tegyék és a gyerekre fordítsák az időt, mert ők most "nagyon szépek, nagyon fiatalok" és nekik most kell élni és új gazdag férfit találni....

Amit tudni kell rólam, hogy a 20-as éveimnek második felét taposó, vékony, szőke, mások (férfiak és nők) szerint igen dekoratív és helyes arcú, mosolygós, kedves lány vagyok, akinek - és a családjának - nem volt anyagi problémája.

Ennek ellenére számomra nem az a fontos, hogy a páromnak méregdrága autója legyen, hogy kacsalábon forgó palotában éljen és minden héten luxusétterembe vigyen vacsorázni, vagy méregdrága ajándékokkal halmozzon el, hogy adjon havi apanázst fodrászra, ruhákra stb, hanem számomra az a fontos, hogy legyen egy stabil párkapcsolatom, legyen egy szép családom. Nekem a férfi egzisztenciája csak addig fontos, hogy velem egy szinten tudjon élni, tudjunk menni nyáron és télen min. egyszer nyaralni, amikor kikapcsolunk, magunk mögött hagyjuk a munkát és jut időnk ténylegesen egymásra, a leendő gyereknek meg tudjunk adni (közösen!) mindent, hogy ne kelljen gondolkodni azon, hogy a gyerek kinőtte a cipőjét miből veszünk újat, miből fizetünk nyelvtanárt a részére stb. Emellett meg azt akarom, hogy a férfi a gyerek életének a része legyen, tudjon vele foglalkozni, tanítani és Ő is formálja a gyerek személyiségét.

Én nem mondom, hogy nem szeretem az apró figyelmességeket, bókokat, nem szeretem élvezni az életet, de egy elég vastag határ van, ami elválasztja nálam a normálist a nem normálistól. Nem szeretek hedonista életet élni, mert egyszerűen felébred bennem a bűntudat, hogy egy dologért irreális árat adjak,  mert az "nagy" márka, míg másoknak meleg étel nem jut az asztalra, vagy télen a saját otthonukban fagynak halálra, mert az étel mellett fűtésre már nem futotta. Inkább lemondok dolgokról, mert sok esetben minek? Persze akkor éppen nagy boldogságot jelent a megvételük, hogy de  jó, de szép, de utána az az érzés elmúlik és a megvett dolog bekerül a többi közé és később már nem is tetszik annyira, amikor változik a divat.

A pénzéhes nőknek eszükbe nem jut az, hogy mások hogyan élnek és esetlegesen szenvednek a nélkülözés miatt. Nekik csak az a fontos, hogy a külvilágnak tudják mutatni azt a képet, hogy ők mennyire szépek, mennyire csinosak, követik az új divatot, mindig a legdrágább ruhákban tudnak pompázni, tökéletes sminkkel és frizurával, luxus utazásokra járnak, nívós helyeken díszelegnek. Az ilyen nők sem a férfival, sem a gyerekkel nem fognak soha foglalkozni igazán, mert mindig csak maguknak lesznek a legfontosabbak és mindig csak eszközöknek fogják használni a körülöttük levő személyeket.

A Levélíró levelének a címére ("Soha többet nem tartok el senkit") meg visszatérve, amíg vannak olyan "balekok", akik az ilyen nőket pénzelik, addig mindig is lesznek ilyen nők.

Ő most egy sértődött lélek, aki lazasággal próbálja lekezelni a helyzetet, elmondja, hogy Ő igenis tett a kapcsolatért, de akkor is az egész történteket magának köszönheti, mert Ő hozta magát ilyen élethelyzetbe, a lépései az Ő döntései voltak, így az életéért és a gyereke életéért is neki kell vállalnia a felelősséget.

Ha az ilyen nőt csak könnyű kis kaland szintjén kezelte volna, (mert látta volna, hogy ettől a nőtől meleg érzelmeket nem igen fog kapni, továbbá jó szülő sem lesz önzősége miatt - ami már bizonyított is, hisz aki a gyereket pajzsnak, vagy fegyvernek használja az soha nem lehet értelmiségi, jó érzelmi intelligenciával rendelkező felnőtt) akkor most nem járna ebben a cipőben sok férfi társával együtt.

Néha a férfiaknak el kellene gondolkozniuk, hogy az, aki a pénzért van velük, előbb vagy utóbb le fog lépni, mert mindig lesz náluk gazdagabb palimadár az életben, aki jobb ajánlatot tud tenni az ilyen "Hölgyek" részére.

Üdv mindenkinek!

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr627789020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása