Családbarát félrelépés?

2015. december 24. 07:48 - csajokespasik

„Az, hogy egy pasi 10 év házasság után egyszer csak, egyetlen alkalommal félremegy, az még megbocsátható, emberi dolog” - az viszont már nem, amikor fél év házasság után a huszonéves csajozógép megijed, rabságban érzi magát, aztán pánikszerűen beleveti magát az életbe és mindenkivel összefekszik. Kellemes Karácsonyt minden Levélírónknak és Olvasónknak!

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sokat volt mostanában porondon a Család & Szerető-téma. El lehet mondani, miért jó egy ilyen liezon, és azt is, hogy mik a rizikói. Lehet úgy művelni, hogy érzelmileg nem kötődsz hozzá, mégis mindent megadsz neki, de ha te vagy a szerető, ne csodálkozz, ha a kapcsolatnak nem lesz mélysége. Egy szeretőnek nem sok dologhoz van joga. Ha többet vár el, már nem is szerető, a szó klasszikus értelmében, hanem a férj/feleség riválisa. Én már mindkét oldalon álltam, azért gondoltam, hogy beírok, hátha valakinek pont erre van most szüksége.

Kérdések, amik szinte minden szerető-státuszban lévő emberben felmerülnek:

- Vajon annyit érez ő is irántam, mint én iránta?

- Veszélybe sodrom-e őt azzal, hogy vagyok?

- Én vagyok-e neki az egyetlen szeretője? (ez az óvatossági rafináltságból leszűrhető. Ha fejlett, az arra enged következtetni, hogy volt már olyan tapasztalata, ami csiszolta tudását).

- Elhagyná-e értem a családját? (ez a kapcsolat elmélyülése után merülhet fel, és valójában ez a mélypontja az egésznek. Megkaphatod őt, viszont szétrobbantasz egy családot. És a ti majdani viszonyotok is ugyanígy járhat később, mert téged is megun, te is megunod, és a nagy szerelem megy a kukába, romokat hagyva maga után. A szerelem elmúlik és marad a lelkifurdalás. Nem éri meg.

Családbarát félrelépésnek talán azt nevezhetnénk, amelyik otthon nem tudódik ki és rövid ideig tart, talán hetekben mérhető, és ha csak testiségre korlátozódik, semmi másra. Emberek vagyunk. A társadalomban még mindig megvetendő a szerető szerep, aki csak bujkál, a másik meg titkolózik, és az egész valakinek az átejtéséről szól, meg a mohó testi vágyakról.

Az, hogy egy pasi 10 év házasság után egyszer csak, egyetlen alkalommal félremegy, az még megbocsátható, emberi dolog. Az viszont már nem, amikor fél év házasság után a huszonéves csajozógép pasi megijed, rabságban érzi magát, aztán pánikszerűen beleveti magát az életbe és mindenkivel összefekszik.

Vannak olyan férfiak is, akik kiváló családapák, egész életükben erre a szerepre készültek, jól is áll nekik, felelősségteljesek, és a család teljesen kitölti az életüket, minden szinten, és még gondolatban sem csalja meg a párját. De ez ma már egyre ritkább.

Amikor nekem volt a párom mellett valakim, az se tartott sokáig, és az is azért alakult úgy, ahogy, mert az akkori párommal már kezdtük leépíteni azt, ami köztünk volt. Nullának éreztem magam mellette, amikor már beszélgetni se tudtunk, illetve, ha adtam neki egy-egy tanácsot, leintett, hogy ne okoskodjak, ne szóljak bele. Nem éreztem magam nőnek, és ha vele maradok, most a megszokásba merült, bepállott kapcsolatok azon fázisánál tartanánk, amikor a pasi elkezdi „Anyukámnak” szólítani a nőt mások előtt is. Amikor más került a képbe, úgy éreztem, kicsit el tudok szakadni tőle. Nem kerestem, véletlenül ismertem meg.

Akár szerető vagy, akár szeretőtartó, olyan partnert válassz, akivel jó az ágyban, de a személyiségetek különböző. Így nem fogsz beleszeretni, és a rózsaszín köd elmúltával visszatérhetsz az életedhez.

Mindig eltöprengek a kérdőjeles viszonyokon, amikor beülök valahova és többször látom a különböző párocskákat: amikor az 50-ről 40-re visszafiatalított, deresedő hajú hapsi a 20 éves nővel borozgat. Nem a neje, nem is a lánya. A szolibarna, elkényelmesedett középvezető pasi a bioétrendtől kellemesen vékony, nyugodt és kiegyensúlyozott... valakinek még tetszeni akar... és hát nem az asszonynak.

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr28195276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása