Ehhez a nőhöz egy kódfejtő kell

2016. április 01. 07:31 - csajokespasik

Az első randit egy rébuszokban megfogalmazott levél követi, ami olyan, mintha egy gép írta volna. Posztolónk úgy érzi, nem lesz szellemi kapacitása még egy találkozóhoz és még egy ilyen kódfejtéshez. Nem érti, a nő miért nem tudta ezt a sok szépet személyesen elsütni.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Kaptam egy levelet egy 25 éves nőtől az első randi után pár órával, amit egyedül nehezen tudok értelmezni. A hosszas válaszleveléből kiemelnék egy-két mondatot, amik már magasak nekem:

(…) ügyesebb is lehettél volna az első találkozón, és itt nem arra gondolok, hogy rámenősebb, úgy éreztem, nem tudod eladni magad, és ez valószínűleg az életed más területeire is elmondható. (...)

- Finom kritika? Burkolt kóstolgatás? Lekezelés ? Az 'ügyesebb' szóval is vannak gondjaim, mert a vizsla szokott ügyes lenni, amikor visszahozza a botot.

'Eladni magad?' - vagy elütötte és 'előadni magad' -at akart írni? Kinek kellett volna eladni magam és miért kell marketing kifejezéseket használnia? Biztos ezektől többnek érzi magát.

(…) kiderült, hogy sok van benned (…)

...ezt meg mintha a Megasztár valamelyik zsűritagja mondta volna. Teljesen személytelen! Vagy csak nagyot szeretett volna mondani, de nem sikerült értelmet is rakni belé. Jól hangzó semmi.

Egy kis kitérő: Van pár velem egykorú ismerősöm, akiknek tanultam a hibájából: tudom, hogy néhányan szívesen teszik érdekessé magukat azzal, ha elmesélik, hogy itthon vagy külföldön mennyire berúgtak, mekkorát buliztak. Ez egy bizonyos fokig elnézhető, mert legalább beszél valamiről, és miről beszéljen, ha nem tud mást. Lehet, hogy az a tévhit él bennük, hogy a lányoknál ez bejön, jobban, mintha kulturális témákat feszegetnének, ami valószínűleg csak untatná őket. Lehet bulikról beszélni, de senki ne essen túlzásba, kevesen kíváncsiak rá, mennyire rúgtál be és milyen ügyesen tudsz koncertre és rendezvényekre piát becsempészni a kabátodban. Én is szeretek szórakozni, még beszámolni is róla, de eszembe nem jutna első randin bedobni.

(…) nem érzem, hogy sok időt tudnál rám szánni (…)

- úgy tűnik egy jövőbelátóval futottam össze, aki jobban tudja, hogy mit érzek és mi lesz, mint én. Miért mondta és honnan vette?

(...) mégis szórakoztató találka volt (...)

- a 'mégis' szótól tekintsünk el. A humor csillogtatásról: sok ember hiszi, hogy jó viccmesélő. Ha a műsor 5 perces, rendben van, de 1 óra erőltetett sziporka már megterhelő, a hallgatónak legalább annyira, mint az előadónak. De ez még mindig jobb, mint a kínos hallgatás. Nem éreztem szórakoztatónak magam, és nem vagyok jó viccmesélő sem. Amíg mást is be tudok vetni. Nem volt kínos hallgatás. Ahhoz, hogy lássam, kinél mennyire lehet elmenni, legalább napok ismeretsége kell. Pár óra alatt nem tudom felmérni. Az első randin ne legyen semmilyen elvárás. Túl vagyok pár randin, de ilyennel még nem találkoztam. Ezeket miért nem tudta személyesen ellőni? Ott is legalább ennyire rejtélyesnek hatott volna. Élőben normális volt és valahogy én is nyeregben éreztem magam...

És a kedvencem:

(…) sok mindent kimondtál helyettem, amit nem biztos, hogy akarok, tudjál (...)

- Az írásképtől és a szórendtől most tekintsünk el. Engem csak az értelme érdekel. Mert nem tudom, mire gondolt. Mit mondtam ki? Mit nem kéne tudnom? Visszaemlékeztem, és így is sötét minden. Olyan ez az egész, mintha egy válaszlevél generátoron beállította volna a Homályosan Lerázó funkciót.

Valamit majd válaszolok erre, de csak udvariasságból. Nem biztos, hogy lesz erőm még egy találkozóhoz és még egy ilyen kódfejtéshez. De ezt még eldöntöm.

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr968550242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása