Nem hagyja el a férjét miattam

2016. április 14. 08:00 - csajokespasik

„Gy. férjnél volt, én meg a szerető szerepét alakítottam. Gy inkább elviselte a férje elnyomását, mintsem a szívére hallgatott volna” - újra a pénz győzött a szerelem helyett. A feleség visszakúszik a férjéhez, de Posztolónk jól tudja, hogy a megjavult asszony szerepét csak ideig-óráig képes tartani. Ahogyan a párja is a figyelmes és udvarias férj szerepét.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

A szerelem a legkeményebb függőség. Nagy tragédiák születtek már belőle. Gyilkosságok történnek a nevében. Adósságokba keverednek miatta és vagyonok veszhetnek kárba. Börtön és halál származhat e függőség nyomán. Elveszítheted a lakásodat, elveszítheted a munkádat, elveszíthetsz mindent. Ha valaki rabja lesz a heroinnak, lejöhet róla és tiszta maradhat, életének ezt az epizódját pedig maga mögött hagyhatja. De ez a függőség örökre meghatározhatja a sorsát. Ha rászoksz a másik emberre, az veszélyesebb lehet, mint a heroin. A másik ember viszont legtöbbször ugyanilyen kiismerhetetlen. De ez is, az is lerombolhatja azt, aki voltál. Módszeresen, következetesen és egészen. Vannak emberek, akik mérgezőek.

Ha a mérgezés állandó, akkor az alany visszaszokik. Ez elviselhetetlen. Akkor maga az elkövető sem tudja elfogadtatni önmagával azt, hogy megszakítás nélkül a rossz úton jár. A függésnek ciklikusnak kell lennie. Így tudja természetes folyamatként beállítani a szellemi-lelki felmorzsolást. Ha vannak világos pillanatai, mindenkit, az áldozatot is megtévesztheti.

Ilyen kapcsolatban éltem. Sablonhelyzet: Gy. férjnél volt, én meg a szerető szerepét alakítottam. Gy inkább elviselte a férje elnyomását, mintsem a szívére hallgatott volna. Kéthetente találkoztunk, kéthetente előtört belőle az önsajnálat. Amikor kitudódott a dolog – Gy mondta el az urának - pontosan úgy történt minden, ahogy tippeltem:

- A hirtelen vihart kétségbeesett védekezés követte. Addig hamis biztonságban hitte magát. De nincs menekvés az ilyen kelepcékből.

- Ha elmenekül otthonról, a férj azt veti a szemére, miért nincs otthon, a gyereknek szüksége van rá, ő meg elcsavarog. Talán mást keres? Nyilván, mert már nem szereti – mondja a háttérben egy hang.

Egyszer haza kell menned. Nincs menekvés. Abból a 7 évből, amit együtt töltöttek, legalább 3 év szenvedés volt. A napi viták, a férj piálása, és a napi erőszakos fellépése nem tett jót neki. Nem kímélte Gy-t. Én meg csak vártam rá, mikor dönt úgy, hogy végleg hátat fordít neki.

Amikor velem volt, sokat panaszkodott, azt mondta, engem szeret. És mindent megtenne értünk. Már el is tervezte, hogyan bonyolítja le a válást. Rabja lettem. Hittem neki. Hittem a közös jövőnkben.

De nagy úr a gazdasági kényszer. Én nem avatkozhatok közbe. Eljött, és elmondta, hogy nem adhatja fel a biztonságot, meg a gyerek is csak megsínylené és a férj sem olyan elviselhetetlen valójában (meggyőzte magát) nagy ígéretet tett, hogy megváltozik, sőt, már el is kezdte, képzeljem el, elvitte étterembe! Tényleg gyökeres és hiteles változás... Vajon meddig tudja tartani ezt a szerepet?

Magyarra lefordítva: az járt az eszében, ő nem adja fel a lakást, amit meg addig nekem mondott, csak a hirtelen és meggondolatlan fellángolás mondatta vele, nem is volt valójában mélyebb jelentése. A válással nem sokat nyerne, és a per egy-két évig is elhúzódhat, mivel kiskorú gyerek van.

Ha két hétig nyugalom van, már- már elhiszi, hogy az a kitörés csak pillanatnyi rosszullét volt. Pedig nem, az az igazi arca, amikor tombolt, és az a színjáték, amikor normális.

Gy. a már megszerzett „jövőhöz” mindennél jobban ragaszkodik, rájött, hogy ő volt, aki rosszul látta eddig a dolgokat. A férfi mellett maradt. Terveket viszont szövögetni fog, nézelődni, keresni a kiutat – mert ismerem. Elmúlik a jó kislány szerep, és keres mást. Más életet, amit házasságon kívül folytathat. Nem velem. De már ügyesebben. Csak idő kérdése.

U.I.: A multicégek vezetőinek továbbképzésen oktatják – persze virágnyelven - , hogy ha az alkalmazott nem termel háromszor annyit, mint amennyit fizetsz neki, rúgd ki. És ez igaz néhány kapcsolatra is: ha nem tud kifacsarni a másik, rosszul teljesítettél, és dobtak. Csak valami hiányzik az egyenletből, mert éppen valaki függővé vált valamitől.

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr678604150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása