Egy pasinak legalább érettségije legyen

2017. február 06. 07:51 - csajokespasik

„Ha a nő az idősebb, szerintem az diszfunkcionális kapcsolathoz vezet. És az sem hiányzik, hogy mellettem azon törje a fejét, eddig mit hagyott ki” - amikor a fiatal férfiak az idősebb nőkkel próbálkoznak, bizonyára abban reménykednek, hogy az érettebb nő talán kevesebb csalódást okoz, mint a korabeliek. Levélírónk fiatalabbakkal is próbálkozott korábban, és minden alkalommal olyan érzése volt, hogy neki most meg kellene játszania magát, hogy elfogadják.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Kedves Blog!

Lassan a kritikus 40. felé közeledő nőként keresem – még mindig - a páromat. Volt néhány kapcsolatom, és tapasztalatom, így szilárdan tudom, mit keresek. Viszont a társkeresőkön főleg a huszonéves férfiak írnak nekem. Én semmit nem titkolok el az adatlapomon, tehát mindennel tisztában vannak, hacsak nem vaktában írogatnak mindenfele. Én pedig egyenként, türelmesen elmagyarázom nekik, hogy nem az ő korosztályukban gondolkodom. Ennek ellenére próbálkoznak, jó részük elkezd győzködni, hogy ezúttal, és csak az ő esetében, tegyek már kivételt, mert ő más.

Tehát nem értettek meg. Korábban voltak hasonló kapcsolataim, fiatalabbakkal, nem sok, de egyikből sem jöttem ki túl jól, mert az lett, amit bárki előre jósol: az újdonság izgalma után gondolkodnak egy kicsit és továbblépnek. Tehát megírom nekik, hogy sajnálom, de nem, és köszönöm a megtisztelő érdeklődést... Ezt valaki el is fogadja, valaki tovább győzköd, nem adja fel, de ez még mindig jobb, mint amikor frigid, magának való nőnek neveznek, nem pont ezzel a két kíméletes kifejezéssel.

A korombeliekkel sem egyszerű: volt egy úriember, akivel találkoztam. Én úgy vagyok vele, hogy minden téren magamhoz illő társban gondolkodom. Tehát a szellemi szint is legyen meg, hogy tudjak vele beszélgetni. És a levelezés során rendkívül értelmesnek bizonyult, a leveleiben még egy vesszőhibát sem találtam. Én diplomás vagyok, de nem ragaszkodom makacsul hozzá, hogy a párom is diplomás legyen. A személyes találkozón a korábbi műveltségre utaló jelek eltűntek, ott ült, mint egy kuka („ja... igen... nem tudom”- ilyen rövid válaszokra szorítkozott). Kételkedtem benne, hogy korábban igazat írt magáról és később kiderült, hogy érettségije sincs. És ez megint nem lenézés, csak az zavart, hogy ellentétes képet közvetített magáról. Minek csapjuk be egymást? Úgyis kiderül.

Tehát én megértem, amikor a fiatalok az idősebb nőkkel próbálkoznak, mert bizonyára az ő korosztályukban is megvan ugyanaz a probléma, csakúgy, mint az enyémben, és másban reménykednek. De ha a nő az idősebb, szerintem az diszfunkcionális kapcsolathoz vezet. És az sem hiányzik, hogy mellettem azon törje a fejét, eddig mit hagyott ki. Szükséges, hogy az ember ismerje magát valamennyire, mert annálfogva kialakulnak bizonyos tényezők, amik alapján szelektálhat.

Amikor fiatalabbakkal voltam együtt, minden alkalommal olyan érzésem volt, hogy nekem most meg kellene játszanom magam, hogy elfogadjon. Személyesen is szeretnék ismerkedni, az lenne a legjobb, mert sok minden rögtön kiderül, hosszas levelezésbe nyúló tiszteletkörök nélkül, de nem találok olyan helyet, ahol a korombeliek korombeliekkel, kulturált körülmények közt ismerkedhetnének. Eljártam régebben egy klubba, de ott többnyire a lehúzott jegygyűrűt zsebbe dugva, tilosban járó férjek próbáltak biztosított körülmények közt (értsd: netes előzmények nélkül) ismerkedni, meg a nálam 10 évvel idősebb, magányos férfiak. Nem tudom, hogy milyen egyéb helyek vannak Budapesten. Vagy mi egyebet tehetnék még?

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr9812185920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása