Nem vagyok monogám típus

2018. június 15. 07:12 - csajokespasik

„Amiben én gondolkodom, egy olyan "etikus", nem monogám kapcsolat, ahol nincsenek hazugságok, titkolózás és megcsalás” - Mindez talán nem is olyan lehetetlen. A család tisztelete lenne az első, kiemelt helyen kezelve az igényeiket, miközben Levélírónk néha másokkal is ismerkedne. Sok ismerőse ezt titokban, hazudozva csinálja, ami talán mindenki számára megalázó és aláássa a bizalmat.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok!

Több hosszabb és komoly párkapcsolat után most egyedülálló vagyok és van időm azon gondolkodni, hogy pontosan milyen kapcsolatot is szeretnék. Mivel az elmúlt évek alatt kifejezetten sok tapasztalatot szereztem nőkkel, és magamat is megismertem, arra jutottam, hogy én nem vagyok monogám típus, nem tudom elképzelni a további életet úgy, hogy csak egyetlen nővel létesítsek intim kapcsolatot. Ettől függetlenül szeretnék családot, gyereket, nagy esküvőt, házat, autót, szóval minden olyan dolgot, ami egy megszokott kapcsolat része.

Nem azért írtam ezt a levelet, hogy ennek az okait keressem a segítségetekkel, az érzelmi világom rendben van, a korábbi kapcsolatok visszajelzései alapján kifejezetten sok érzelmet teszek bele a kapcsolatokba, tudok és tudnak is szeretni, amin hosszú távon sem kívánok változtatni.

Amiben én gondolkodom, egy olyan "etikus", nem monogám kapcsolat, ahol nincsenek hazugságok, titkolózás és megcsalás. A család és a párom tisztelete az első, így első helyen kezelve az ő igényeiket, ismerkednék időnként másokkal. Sok ismerősöm ezt titokban, hazudozva csinálja, ami szerintem mindenki számára megalázó, keserűséget okoz, aláássa a bizalmat és hosszú távon a kapcsolatot is. Nem akarok háremet építeni, és nem várom el a kizárólagosságot a másiktól sem. El tudom fogadni a páromtól, hogy másokkal ismerkedik, amennyiben az én érzelmi igényeimet tiszteletben tartja. A legoptimálisabb az lenne, ha ez egy közös élmény lenne, egymást segítve a kiteljesedésben.

Nem tudom elképzelni a jövőbeli párkapcsolatomat úgy, hogy az ne a kölcsönösségen és szimmetrián alapuljon, tehát az semmiképpen nem fér bele, hogy a párom a nyitott kapcsolatra úgy tekintsen, mint egy nagyon erős, rákényszerített kompromisszumra, mert mondjuk kiszolgáltatott helyzetben van anyagilag, külsőre kevésbé vonzó, kényelmes az élet, amit biztosítani tudok, vagy mert a gyerekek érdekeit veszi figyelembe. Ebből logikusan az következik számomra, hogy a kapcsolat elejétől kezdve nyíltan kell beszélni.

A kérdésem az, hogy szerintetek az ismerkedés melyik szakaszában érdemes felvetni azt, hogy mit szeretnék, mire van igényem, és én mit tudok adni cserébe. Elképzelhető, hogy annyira speciális dolgot keresek, hogy célirányosan kellene ismerkednem, már a legelején kiemelve az "etikus", nem monogám kapcsolatot?

Stabil anyagi háttérrel rendelkezem, 36 éves vagyok, külsőre jobb napokon gyenge 7-es, amit jól tudok kompenzálni.

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr8714049590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása