Az anyja engem próbál nevelni

2018. november 16. 07:53 - csajokespasik

„Ha nem tudnám a dolgom, nyilván megfogadnám a tanácsait, de ezeket olyan stílusban adja elő, hogy parancsnak is vehetném” - Levélírónk szeretne végre leülni párja anyjával, hogy meghúzzanak bizonyos határokat, hogy mibe szólhat bele és mibe nem. Ha ő nem kezdeményez, a párjától hiába várja, és már elege van anyuci kéretlen tanácsaiból és házi nagyigazságaiból.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Kedves Blog,

A problémám a következő: a párommal (32) négy és fél éve vagyunk együtt. Én 26 vagyok. Kezdettől szoros kapcsolatot kellett tartani a szüleivel. Ha ezekre a látogatásokra nem tartottam vele, azt megemlegettem. Az anyja egy passzív-agresszív nő, szinte az elejétől fogva engem próbál nevelni, hol üzenget, hol személyesen, hol a páromon keresztül, és az a gyanúm, hogy ő van annyira rendes, hogy ezek többségét nem is mondja vissza nekem. A korábbi kapcsolataim során a férfiak szülei sosem telepedtek így rám, mint most. Én már magamon nevetek, amikor az anyósjelölt mindig elvárja, ha épp jönnek hozzánk, hogy tárt karokkal várjuk őket, ki kell szolgálni őket, és nagyon fárasztóak.

Szeretnék leülni vele és megbeszélni, hogy húzzunk meg legalább minimális határokat. De abból valószínűleg megint problémázás lenne. Tudom, hogy tőlem és a páromtól függ minden. Nem akarok tanácsokat és nagy házi igazságokat hallani senkitől.

Ha esetleg valakinek volt ilyenről tapasztalata, érdekelne a tanácsa, vagy az, hogy hogyan oldotta meg a dolgot rendezett és béketűrő keretek között.

Ha nem tudnám a dolgom, nyilván megfogadnám a tanácsait, de ezeket olyan stílusban adja elő, hogy parancsnak is vehetném. Nálunk otthon rendesen volt főzés, mosás, takarítás, nem olyan környezetből származom, hogy kioktatásra szorulnék. Nálunk pont a férfiak egyáltalán nem vették ki részüket a házimunkából, a felmosást vagy kinti munkálatok könnyebb részét az anyám végezte, apám inkább szakembert hívott, aki pár ezerért rendbe szedte a kertet, vagy megcsinálta a kerítést, néha a szomszéd alkoholistával végeztette olcsón a nehezebb munkákat, több-kevesebb sikerrel, amihez neki nem volt kedve. Ha kávét kellett főzni, nem csinált magának, inkább megvárta anyámat... Tehát láttam pozitív és negatív példákat, hogy megtanuljam, hogyan működnek a dolgok. Bevásárolok, takarítok, mosok, mindent megteszek. És a kioktatások nem érnek véget. Ha egy problémáról esetleg leszállt, akkor elővesz rögtön valami mást, egy régebbit vagy újabbat, amivel még engem is elképeszt.

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr8614375443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása