Mintha meg akarná venni a fiatalságát

2023. november 30. 07:48 - csajokespasik

       

               A pasi idén lett 50, és igen nehezen viseli. Már előtte is sokat panaszkodott arról, hogy őt az élet mennyire nem kínálta meg lehetőségekkel, és ez Levélírónk szerint csak fokozódni fog. Milyen eszközökkel lehet meggyőzni egy férfit arról, hogy maga helyett azért a kapcsolatával is törődhetne?        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Sokáig voltam egyedül, mert egy bántalmazó kapcsolatból léptem ki nagy nehezen - mivel nem szívesen élem át azokat a múltbeli dolgokat, ezt most átugrom, az egy másik levél lenne - erről csak annyit, hogy a magukat jogvédő szervezeteknek nevező egyesületek nem sokat tesznek, nem sokat érnek, nekik csak a saját reklámjuk, sajtójelenlétük és PR-tevékenységük számít, azon túl nem tesznek sokat. (Az akkori páromról annyit még, hogy egy dörzsölt pszichopata ugyanúgy meg tud vezetni egy pszichiátert, mint egy bírót). Utána, mivel magamra voltam utalva és csak magamra számíthattam, sokat képeztem magam abban, hogy időben felismerjek egy férfit abból a szempontból, hogy milyen ember lehet, illetve hogy veszélyt jelenthet-e rám.        

       

               A mostani párom viszont teljesen más hozzáállást igényel. Más kihívás elé állított. Mert inkább nekem kell segítenem neki, támogatnom őt. Ezt az életvonalamon úgy is elkönyvelhetem, hogy egy szakaszt lezártam, amikor én voltam az áldozat, és a mostaniban meg nekem kell támogatnom valakit. Nem anyagiakról van szó, azzal nincs baja. Ő idén töltötte az ötvenet és már előtte is mindig a korával volt elfoglalva, hogy ennyi meg ennyi idős, és nem úgy hajtotta végre az életét, ahogy akarta volna. Merthogy a tehetsége megvolt, de az élet szerinte nem kínálta meg lehetőségekkel.
Amúgy egyáltalán nem látszik rajta, hány éves, mondom is neki mindig, hogy kortalan, jól tartja magát, se ránc, se túlsúly. Mégis a kapcsolatunk nagy része az ő vigasztalására megy el.

Néha eljár kondizni az egyik barátjával, de hamar elfárad, és ez is egy panaszforrása. De nem arról van szó, hogy gyenge lenne, hanem arról, hogy a kor előrehaladtával a teherbírásunk is változik. Ezt el kéne fogadnia. Persze jobb, mintha inni járna. Előttem neki nem volt normális párkapcsolata. A haverja fiatalabb és ő eljár kocsmázni néha, és örülök, hogy ebben nem partnere.
Ő fejébe vette, hogy most új életstílust akarna, amiben én nem korlátozom. Vett is pár márkás ruhát, meg ahhoz tartozó, azonos márkájú cipőt. Nagyon odafigyel erre. Mintha meg akarná vásárolni a fiatalságát.
Nem szeretek olyan kifejezésekkel dobálózni, mint kapuzárási pánik és társai, de nála ilyesmi lehet. Szerintetek mit nem próbáltam még nála, hogy leszoktassam a kesergésről? Van aki már 30-40 évesen átmegy ezen, tehát a „kapuzárásizás” sem egy egyértelmű korjelenség. Arról nem beszélve, hogy főleg a nők szoktak a korukon kibukni... mintha felcserélődtek volna a szerepek.          

 

 

71 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr4118270395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Amatőr_ 2023.11.30. 11:56:42

"Szerintetek mit nem próbáltam még nála, hogy leszoktassam a kesergésről?" - Megfelelő mennyiségű és minőségű szexet próbáltad már? ;)

Sztravinszka 2023.11.30. 19:01:50

@_Amatőr_:
Meg a baszogatás abbahagyását :)))

Diorella Queen 2023.12.01. 08:15:12

Lecserélte ruhatárát, gondolom most a barátnője következik.
De legalább nem kell tovább hallgatnia a nyavalygását.

Capillarissa69 2023.12.01. 11:20:51

"bántalmazó kapcsolatból léptem ki" - Ez legtöbbször tartós traumát, komoly sérülést okoz (C-PTSD), bántalmazóvá válunk tőle, amelynek leküzdése (akár terápiával is) évekig is eltarthat.
"Mert inkább nekem kell segítenem neki, támogatnom őt" Ez már maga a bántalmazás, ezzel benntartjuk a gyerekes énjében, mi meg szülői szerepben, önmagunk előtt is titkolt élvezettel anyáskodunk, amely mellesleg szexromboló hatású is. Az állandó segítségnyújtási kényszer gyakorta (nem mindig) a rejtett nárciszta (covert narcissist) ismérve. Egy férfinak ne akarjon egy nő kéretlenül(!) segíteni! (Phd. John Gray).
Mivel gyerekszerepben él, nem akar megöregedni. Ezzel azonban nem szembesíthetjük, magától kell rájönnie.
"de hamar elfárad, és ez is egy panaszforrása": hibás szemléletmód, a fogyasztói társadalom mérgezése által, amely már 50 éve gyilkolja a fejlett nyugatot. Stabil önértékelést csak az erőfeszítéssel járó cselekedetek adnak! Az elfáradásnak örülni kellene, sőt ebben nekünk kellene megerősítenünk őt. A kényelem, a könnyen jövő élvezetek pedig lassan a nullára vezetik az önértékelést, és újabb és újabb pótlást igényelnek ezekből, amely egy függőségi csapda (olyan mint a drogfogyasztás). A külsőségekre koncentrálás, az önképünk mások általi megerősítése is az.
"mit nem próbáltam még nála": Valódi férfinak látni, felnézni rá! A férfi és a női agy - noha egyenértékű, s egyik sem jobb - másképp működik! A nő a férfitól arra vágyik, hogy mindenben "őt válassza", a férfi pedig arra, hogy a nő tisztelje őt (Mark Gungor).
A 68-hoz köthető szexforradalom téves szemlélethalmaza szétkúrta a boldogság felé vezető utat, és a szex - mint könnyen megszerezhető élvezetforrás - ugyanúgy rombolja az önértékelésünket, mint a körülöttünk lévő kényelmi infrastruktúra szolgáltatásai. Itt nem a szexszel, s a létünket segítő eszközökkel van a baj (mindegyik kell!), hanem a korlátlan használatával. S ez megöli az erőfeszítésre való motivációnkat, így önbecslésünket is, és csak újabb fogyasztásra sarkall. ("Felülről" ma sokan - tévesen - ennek lerombolásán gondolkodnak, s kísérleteznek. Ne higgyünk nekik, s szokjunk le helyette a "mindent szabad" korláttalanságáról!)
U.i.: Vegyük észre! Saját - másoktól eredőnek vélt - problémáink forrása éppen hogy mi vagyunk, fel nem ismert - önsorsrontó - tetteinkkel. Őszintén jót akarva, fájdalmainkat panaszkodással másokra szórjuk, amelyek - mint egy tükörről - visszaverődnek ránk, és felerősítik azt a fájdalmat, amelyet enyhíteni kívánnánk vele.

antisocialnetworkagain 2023.12.02. 10:47:04

Q.: "Szerintetek mit nem próbáltam még nála, hogy leszoktassam a kesergésről?" :
A. : Tripla anal

Andy73 2023.12.02. 13:42:24

És te hány éves vagy? Egy gyerek felvidithatna és értelmet adhatna az életének. Neki még lehetne. És neked?

Chendrys19 2023.12.02. 16:34:19

@Andy73: Persze... lehetne. Aztán 70 évesen mehetne a gyereke ballagására, rosszabb esetben a gyerek 15 évesen temethetné az apját. Szépen hangzik az "egy férfinek bármikor lehet gyereke" frázis, de azért néha nem árt kicsit gondolkodni is...

Sadist 2023.12.02. 18:13:31

@Chendrys19: És mi van akkor, ha 70 évesen megy a gyereke ballagására? Elárulom: az égvilágon semmi.

Sadist 2023.12.02. 18:18:27

@Capillarissa69: ""bántalmazó kapcsolatból léptem ki" - Ez legtöbbször tartós traumát, komoly sérülést okoz (C-PTSD), bántalmazóvá válunk tőle, amelynek leküzdése (akár terápiával is) évekig is eltarthat."

Segítek, mert látom nem beszéled a 21. századi nők nyelvét. A bántalmazó kapcsolat azt jelenti, hogy nem a tökéletes férfivel volt együtt, aki kielégítette volna a 543 pontból álló elváráslistáját.

God Harald 2023.12.02. 18:57:51

@Sadist: segítek, mert látom, hogy pont nem beszéled az emberek nyelvét: a bántalmazó kapcsolat az bántalmazó kapcsolatot jelent! A te fantáziádtól függetlenül.

2023.12.02. 19:22:35

@Capillarissa69:
A korlátlan szex nem rombolja az önértékelést.... hiszen ha az agy képes belátni, hogy másnak örömet szereztünk, akkor annak mi is örülünk, ami eleve egy pozitív visszacsatolás.

Persze ehhez 2 ember kell, akik képesek megérteni mi is az a szex, és mit jelent örömöt szerezni a partnerek számára.

2023.12.02. 19:25:25

@God Harald: nyugodtan hagyjad, egy olyan országban ahol a vélemény vezér (G NagY László) nem tudja meg elképzelni sem, hogy egy alkoholista családba született gyerek nem tud mit tenni a szituáció ellen, és csak azt hajtogatja, hogy aki együtt él egy alkoholistával, az elmebeteg, ott remény sincs.

God Harald 2023.12.02. 19:52:57

@kiskutyafule: igen, ez egy ilyen ország. Tele toleráns figurákkal.:)

2023.12.02. 23:46:22

@God Harald:
Én is így látom, a tolerancia küszöb az eget veri, csak az a baj, az alkohol amivel szembe ilyen magas a tooerancia

God Harald 2023.12.03. 00:19:07

@Lorrh: :)) Amúgy a 18 éves tanítványaim is értelmesebben beszélnek jópár itteni figuránál, pedig azokhoz is kurva sok türelem kell.

God Harald 2023.12.03. 00:33:53

@kiskutyafule: azért este, a sok hülye hülyesége miatt jól tud esni egy pohár bor.:) Főleg így télvíz idején. Csütörtökön már délelőtt szarrá áztam a hóesésben, kétszer kurvára odavertem magam mászás közben és este tízre értem haza…és a péntek se alakult túl jól:)))

2023.12.03. 07:43:23

@God Harald:
Semmi gond nincs azzal, amíg másnak nem árt vele az ember...
Azért a fűtől beállt ember sosem tesz olyan dolgokat mint az alkoholista...

Lorrh 2023.12.03. 15:42:11

@God Harald: jó hát szegény Sadist, neki be van csípődve ez a toxikus maszkulinitás, boomereknek már csak ez marad.
Jövő évadra felkérték a Bedőimrés Férfiak klubjába is főelőadónak.

God Harald 2023.12.03. 16:23:11

@Lorrh: :))) Ezúton is gratulálunk neki! Én meg azt hallottam, hogy külső óraadó a PUA Egyetemen.

Motorogre 2023.12.05. 13:09:56

@Sadist: Gáz. Illetve precízen: "Gáz van, Babám!" - mert a gyermeki gonoszság is létezik, a nebulót halálra cikizik a társai az idős édesapja miatt. Talán hallottunk mindannyian: Az én apám fél kézzel leveri a te faterod stb. És bizony szülői munkaközösségben, kirándulásokon óhatatlanul előrjön hogy kinek fittek a szülei.
(halkan: hasonló okból nemkívánatos hogy azonos neműek gyereket neveljenek - a gyerek issza meg a levét).

Sadist 2023.12.05. 17:01:11

@Motorogre: "Talán hallottunk mindannyian: Az én apám fél kézzel leveri a te faterod stb."

Ilyen fasságokat hol hallasz/olvasol? Tuti valami picsamagazinban. Ödönke osztálytársait kurvára nem fogja érdekelni, hogy az apja 35 vagy 50 éves, nem is tudnak még különbséget tenni.

Reactor 2023.12.05. 17:31:35

@Chendrys19: Akkor 70 évesen megy a ballagására. Mégis mi köze van az osztálytársainak hozzá, mennyi idősek a szülei? Ez maximum óvoda-kiscsoportban lehet cikizés tárgya.
Mellesleg, ha 40 éves az apuka, és egyik nap a lakásból kilépve elcsapja egy taxi, ugyanúgy temetheti majd. Ez tehát nem érv.

@Motorogre: Aki cikizni, szopatni akar valakit, az talál majd indokot. Ha a szülei "megfelelő" korúak, majd talál mást. Tudod, van sapka-nincs sapka.

Chendrys19 2023.12.05. 18:11:07

@Reactor: Igen... valóban egy 40 éves apukát is elcsaphat egy taxi. De ugyanez igaz egy 25, vagy egy 70 évesre is. Ha valószínűsítjük, hogy ennek az esélye azonos minden korosztály esetében, akkor a korából kifolyólag egy 65 éves embernek mégiscsak több esélye van a halálra...

Nem arról van szó, hogy ki fogja cikizni és ki nem. Szerinted egy 45-50 éves ember ugyanolyan minőségben tud részt venni az 5-10 éves gyermeke életében, mint mondjuk egy 25-30 éves? Ugyanolyan fitt és aktív lesz? Arról nem is beszélve, hogy egy 65 éves, közel nyugdíjas ember, és egy 15 éves tinédzser között azért a generációs különbség sem elhanyagolható tényező...

Chendrys19 2023.12.05. 18:12:53

@Sadist: Ha azt az "aprócska" tényt nem vesszük figyelembe, hogy mikor a gyermek 20-25 évesen kezdhetne kibontakozni az életben, akkor majd a 70-75 éves apját kell segítenie és esetleg ápolgatnia, akkor valóban semmi...

Motorogre 2023.12.05. 18:25:15

@Reactor: Sajnos igen, ha kell mindig van indok. Kiskorban (gondolom csak fiúknál) a fizikai erő mint Tényező nyilvánvaló és rögtön kéznél van (már 3 évesek marakodnak a játszótéren).

Reactor 2023.12.05. 18:27:36

@Chendrys19: SZVSZ egy idősebb, tapasztaltabb illető minőségileg jóval többet tud nyújtani egy gyereknek, mint egy "kidz-having-kidz" kaliberű 25-30 éves. Ha fizikailag amúgy rendbe van és szeret is foglalkozni a gyerkőccel, nem számít a kor. Aki pedig már 30 évesen is egy tesznye kiélt emberi roncs, az fiatalon se ér hajítófát se nevelés szempontjából. Kivéve persze az elrettentő példát.
Akárhogy is nézem, a "70 éves apuka" elhanyagolható hátrány.

Motorogre 2023.12.05. 18:27:47

@Sadist: értem, se gyermeked se unokád, burokban élsz. Gyerek se voltál ?
(az előző megjegyzésem fiúgyerekekről szól, ezt ismerem).
De ha irodalmi szinten érdekel: Nobel díja okán "Sir" William Golding: Legyek Ura !

bz249 2023.12.06. 11:45:04

@Chendrys19: ugy erted, hogy 45-50 eves, aki esetleg mar eljutott addig, hogy a cegnel nem kell 22:30-kor is karriert epitenie vagy az ifju 25-30 eves, aki meg ezelott van?

Nyilvan az elobbi...

2023.12.06. 13:59:49

@Sadist:
Akkor te még az óvodáig sem jutottál el, ezen beszólás alapján, így már érthető miért is ez a sok marhaság amit leirsz.

2023.12.06. 14:04:34

@Reactor:
Mivelhogy néked ebben semmi tapasztalatod, ellentétben velem, így a véleményt máris ki lehet dobni.

Igencsak nagy hátrány, a szellemi leépülés esélye nő (én esetemben demens), egy relatíve kis közösségben elég gyorsan terjed a "hír" hogy anyuka mit kezdjen egy 70 éves gumicukorral, azt nehéz merev allapotba hozni, stb...

Úgyhogy ne írj már hülyeségeket ha nem muszáj.

Reactor 2023.12.06. 15:02:05

@kiskutyafule: Mhm, tehát a te tapasztalataid 100%-ban helytállóak mindenütt. Természetesen minden 70 feletti demenciás és már csak Viagrával áll fel neki.

a.te.ervelesi.hibad.hu/anekdotikus-bizonyitas

Készséggel elhiszem, hogy rád mindkettő igaz, de hála Istennek nem te vagy a Gauss-harang.
Mások véleményét pedig akkor kritizáld, ha a magadét nem egy érvelési hibára alapozod.

Andy73 2023.12.06. 16:54:29

@Chendrys19: persze jobb fiatalabb korban, de jobb későn, mint soha. Ebben az esetben viszont még fel sem merült a téma, így felesleges rugózni rajta ismeretlenül.

jajnemár 2023.12.06. 17:05:11

@Reactor: remélem, 70 évesen legalább viagrával még feláll.
Nem tom, hány éves vagy, de szólok, h ötven fölött már kezdődnek ezek a problémák, és milyen sok férfinál...

Reactor 2023.12.06. 17:07:49

@jajnemár: Előfordul, persze, de nem ez az általános. Még a nagypapáknak is feláll amikor egy csinosabb bikinis lány elbiccen előttük a strandon, neféljcsak...

bz249 2023.12.06. 17:23:08

@Andy73: mondjuk a nevezett 25-30 pont a legszarabb korszak az apasagra (ha feltetelezzuk, hogy nem valami nehez fizikai munkat vegzo uriemberrol van szo, hanem inkabb 190+ magas testepito orvosprofesszorrol). Ha mar mindenkeppen fiatalon legyen gyereke, akkor mar az elotte is jobb opcio, mert ugy legfeljebb a tanulmanyai csusznak meg, es nem a karrierje szakad be.

De amugy szepapaink idejen is altalanos volt, hogy a ferjek idosebbek voltak es nemi anyagi alapot osszeszedtek - bonusz, hogy egy idosebb ferfinek sokkal kisebb eselye volt, hogy teszem azt meghal vagy megnyomorodik Solferinonal.

2023.12.06. 17:33:56

@Reactor:
Azt ugye tudod hogy kb 90% hogy én átlag emberekkel voltam körülvéve, ha már ennyire megy a logika, vagyis az adott helyzet egy idős ember esetén mint szülő, pontosan, hogy mérvadó....
Mert a Gauss harang nem hazudik.

Ha már ennyire szeretnéd kritizálni a véleményen, akkor a te érvelési hibád, a statisztikai ismeretek hiánya....

Reactor 2023.12.06. 18:01:29

@kiskutyafule: Mmmmh. Addig stimmelhet, hogy ilyen idős emberekkel voltál körülvéve. Azt viszont valamiért nehezemre esik elhinni, hogy arról diskuráltok, kinek mennyire működik még a szerszáma. Nem minden hatvan-hetvenéves impotens, nem 90-100 éves matuzsálemekről beszélünk. Lehet hogy messze nincs már akkora libidójuk mint 30 évesen (ezt senki nem is vitatta), az viszont nettó faszság, hogy a hetvenéves férfiak javarésze impotens vagy nemzőképtelen. Az alkoholistákat, narkósokat stb. ne keverd ide, az teljes mértékben az ő hibájuk és a kortól független.

Általad hivatkozott érvelési hiba nem létezik amúgy.

2023.12.06. 23:44:07

@Reactor:
Es terel, gratulálok.

Mivel nem tudod értelmezni, így segítek.

Tudod apám full átlag antiszemita, Trianon tagadó, önmegvalósítás terén pedig csak a gyerek átlag magyar volt, míg anyám egy majd 40 évvel fiatalabb aranyaso, így hamar lett pletyka.....
Érted te hogy milyen emberekkel vagy körülvéve???
Átlag....

Érvelési hiba, létezik hiszen produkáltad, bár én szépen fejeztem ki magam, hiszen a tudatlanság téged minősít nem engem.

Reactor 2023.12.06. 23:53:30

@kiskutyafule: És? Ez a merítés még mindig egy nagy nulla. Közelében nincs a Gauss-harangnak. Van egyáltalán BÁRMI olyan statisztika ami alátámasztja amit írsz? Ha van, tessék, cáfolj azzal, ne énrám tologassad itt a bizonyítási kényszert.

Létezik? Valóban? Mutasd kérlek. Sok sikert a keresgéléshez! A félelmetes tudásodat pedig már megmutattad az energetika kapcsán...szerintem ne firtasd a másét, amíg magad is igen komoly kihívásokkal küszködsz.

a.te.ervelesi.hibad.hu/

2023.12.07. 04:55:40

@Reactor:
Értem, azért mert te nem tudsz valamit elképzelni, attól az nem lehetséges, ezt már bizonyított, vagy mégsem?
Hiszen 1000 évvel ezelőtt nem tudták elképzelni a rádiót sem.....
Úgyhogy nyugodtan nyugtasd magad.

A te 0 tapasztalatodhoz képest az én 1db tapasztalatom, pontosan úgy aranylik, mint 1 a vegtelenhez....
Ha már ennyire okos vagy.

Reactor 2023.12.07. 05:03:06

@kiskutyafule: Ezzel ne próbálkozz; az a vonat már elment, és akkor is lemaradtál róla.
Bizonyíték pedig az anekdotikus érveléseden kívül továbbra is semmi. Ismered azt a mondást, hogy egy fecske nem csinál nyarat?

Lorrh 2023.12.07. 08:19:56

@Reactor: ja de neked is anekdotikus érvelésed van ám! Kb minden ide irogatónak ez van csak.

Reactor 2023.12.07. 23:25:58

@Lorrh: Hol érveltem anekdotikusan? Egy orvosilag bizonyított konkrét tényt közöltem.

2023.12.10. 09:24:13

@Reactor:
Mi az orvosilag bizonyított tény?

Az hogy az idő előre haladtával exponenciálisan no a demencia esélye az embereknél?

Mert akkor látom a szöveg értés sem megy....
Tudod az azt jelenti, hogy minél idősebb valaki annál nagyobb a demencia esélye...
Vagy az orvosilag bizonyított tény, hogy a magyarok antiszemiták?

Erről még nemigen hallottam de várom a velős igazolást....

Különben meg olyannal nem vitatkozok, akinek nem megy egy egyszerű felismerés sem, mégpedig, hogy a társadalom és a tudomány gyorsuló ütemben fejlődik, nem is akar milyen a gyorsulás üteme...
Te meg anegdotikusan kizarod az elméleti lehetőséget is, mert ugye 1000 éve ugyan ez a mentalitás zárta ki a rádió lehetőségét....
Csak hogy tudjad mihez tartsd magad kispofám.

2023.12.10. 09:53:43

@Reactor:
Azt még ne firtassuk te mennyire értesz az energetika iparághoz, hiszen el sem tudtad képzelni eddig, hogy lehet másként mint fosszilis vagy nukleáris ellátás.

Itt egy cikk művelődés nem árt néked sem....

reneweconomy.com.au/planning-approval-given-for-australias-biggest-battery-to-soak-up-solar-and-replace-coal/amp/

Reactor 2023.12.10. 16:27:27

@kiskutyafule: Az az orvosilag bizonyított, kis komám, hogy a férfiak igen jelentős része azért hatvan-hetven évesen még bőven nemzőképes. A nők pedig nem. Az antiszemitizmus megint egy irreleváns téma. Szerintem hozd fel a lánchegységek keletkezését, annak talán több köze lesz az itt tárgyalt problémához!

Való igaz; te nem vitatkozol, hanem deklarálsz, kinyilatkoztatsz (hülyeségeket) mindenféle valós alap nélkül mint valami Bonaparte Napóleon, aztán átmész salty méregzsákba, amikor szembesítenek a rideg rögvalósággal, a párhuzamjaid pedig egytől-egyig idiótaságok. 1000 éve még nem létezett a rádió, most már létezik, tehát kellően hosszú idő alatt bármi megvalósítható. 1000 éve Iszmail ibn Hammád kitörte a nyakát, mikor repülőmaskarában leugrott a nisápúri nagymecset tornyából. Ha ma tenné ugyanezt, szárnyalna mint a madár, mert a "tekknika" annyit fejlődött... :D

AneGdotikusan :DDDD az hát, bmag! Meg jéKcsap, kéBzel, heTYtető, tuGGYátok, haCCSereg...az alap helyesírás se megy neked, de te már mások tudására mutogatsz itt ujjal...lol whehehehehe. Ez bizony újabb epic fail.
Ja tudom, véletlenül megint félrenyomtál a teldzsódon!

A napelemes hülyeség pedig egész addig remekül működik amíg süt a nap, vagy be nem borul. Grid volumenű tárolás nincs, az akkupakkok egy kistelepülést se tudnának ellátni huzamosabb ideig, nemhogy egy egész várost. Hogy is volt az a pellworm-i fiaskó? Te és Brendel Matyóka ugyanabba az iskolába jártatok...vagyis nem jártatok?

2023.12.11. 00:18:44

@Reactor:
Akkor talán a biológia sem az erősséged, mert a hím ivarsejt sem kivétel a a növekvő másolási hibák alól...
Vagyis az hogy nemzo képes az nem jelenti azt, hogy egészséges utód lesz belőle, hiszen a hím ivarsejt termelését végző sejtek telomer hossza is csökken, és nő a hibás sejtek száma.
Mert itt csak te tudsz mindent.

Látod annyi eszed sincs, hogy én minden áron be akarom bizonyítani hogy egy 64 éves apa csak selejtet tud készíteni, engem, de te még ezt sem érted....
Mennyire kell ehhez hülyének lenni kérem?
Elég ha magyar országon laksz, vagy büszke Trianon tagadó antiszemita kell hogy legyél?

Reactor 2023.12.11. 00:24:52

@kiskutyafule: Ennek senki nem is állította az ellenkezőjét. Ez azonban nem cáfolja azt, hogy egy hatvanöt éves kecske is megnyalja ám a sót. Andy Vajna bizonyára nem azért jött össze Timiskével hogy dominózzon vele...
Hogy egészséges lesz-e az utód vagy sem, az már teljesen más téma. Mindegy, azért egy lényegtelen konklúziót sikerült levonnod.

Hogy mennyi eszed van, illetve nincs, azt már számos alkalommal bizonyítottad a nagyérdemű előtt, kezdve a helyesírásoddal...
"magyar országon"...a saját országod nevét nem tudod helyesen leírni, de te itt már emelt szintű energetikáról meg biológiáról oktatnál ki másokat :DDDDDD Pure gold!

A többi bedobált ökörséget (Trianon, antiszemitizmus) csak szimplán figyelmen kívül hagyom.

2023.12.11. 00:28:00

@Reactor:
Látom az elektromos hálózat kifejezést nem ismered, mert hát ennyire értesz az energetika szektorhoz.

Ha elolvastad volna a cikket (gondolom nem tudsz angolul), akkor most talán nem írtál volna ekkora marhaságot.
Leírom magyarul a lényeget.

WA(nyugat ausztráliai) minden 3. Háztartásban van már napelemes házi mikro erőmű, az ezek által megtermelt energiát napközben arra használják, hogy feltöltsék az akkumulátorokat, majd csúcsidőben, csúcs erőműkent vissza tolják a hálózatba....
Ja a világ legnaposabb városa itt található a világon, mert te ugye Mindent is tudsz...
Jómagam dolgozom olyan sziget üzemű erőművekben ahol a napelem/szélturbina által megtermelt energia kb felére csokkentette a fosszilis energia felhasználást....
Persze Pityu semmit sem lehet amit te a korlátozott elméd nem tud felfogni....

2023.12.11. 00:34:32

@Reactor:
Kispajtás, én nem ott születtem, nékem az nem országom, az csak a semmirekellő semmire se jó panaszkodó gépek országa....
Majd ha abba hagytad az óvodát, és le tudsz szállni a helyesírás mivoltáról, akkor talán érteni is fogod mi fog történni.

Addig ha akarod írok angolul, igaz nem fogod megérteni, de abba nem tudsz belekötni...
Jobb ez így neked látom.

Azt a végére hagyom, hogy a statisztika szerint hány százaléka a 65 éves férfiaknak cukorbeteg, és mennyi a 20 évesek között, persze leírom miért mert fogalmad sincs, a cukorbetegek nem nagyon képesek erekcióra, persze írhatnánk a prosztata problémákat is, vagy a keringési rendellenességek hadát, ahol az a kis fosgyüjtő medence élen jár az 1000 főre jutó megbetegedések terén....
Almodozz csak

Reactor 2023.12.11. 00:56:00

@kiskutyafule: Elolvastam és le is fordítottam. Az angoltudásom miatt ne aggódjál, jobban megy, mint neked a saját anyanyelved.

Először is: Ausztráliához kb. semmi közünk nincs. De tényleg ,a legminimálisabb se. Ennek ellenére azt sugallod, hogy ha ott működik, akkor a világ minden táján működni fog ugyanúgy. Németországban, Bolíviában, Izlandon. Me' a nap mindenhol süt.
Másodszor: Komolyan azt képzeled, hogy az akkuk egész napkeltéig bírják mindenütt? A háztartásokban lehet hogy igen, de tudod öcsém, nem csak a háztartásoknak kell áram éjszaka. Van ott még pár olyan hót fölösleges civilizációs firlefanc is, mint ipar, közlekedés, közvilágítás...ezeknek konstans 24/7 kell áram. Egy nagyobb teljesítményű ipari üzem uszkve 1-2 óra alatt csontra leszívja az akkukat, de lehet hogy még annyi se kell nekik. És utána? Az utasok ott alszanak majd az alagútban rekedt metróban? A kasszásnénik majd tekerik a dinamót a TESZKÓban?
Harmadszor: Kurvára nem tesz jót a hálózatnak az, ha nappal agyonterhelik az energiatudatos kis hangyák, jóóóóól betáplálják a delejt a hálózatba, oszt onnantól már az aussie ELMŰ dolga, hogy mit csinál vele...sózza rá negatív áron a pápuákra, mit érdekli az őket :DDDDD
Negyedszer: A világ legnaposabb városában is van éjszaka és van borús idő. Sőőőt, hiszed vagy sem, még TÉL is van Ausztráliában!
Ötödször: Ha még működik is a dolog, az akkuk kurvagyorsan elterjednek, kurvagyorsan hiánycikk lesz a lítium, és kurva magasra szökik az ára. Ingyen lesz áramod, ja, csak a gépparkod cseréje fog annyiba kerülni mint három évnyi kombinált villanyszámla.

Úgy dolgozol te az energetikában, apafej, ahogy én a Szaturnuszon, maradjunk annyiban. Pontosan ugyanazt csinálod némileg cizelláltabban, mint a napelemeibe meg szélforgóiba totálisan belehülyült Matyóka - és pontosan ugyanakkora sikerrel.

Ja, tehát nem itt születtél, nem ez az országod (a nyelvet azért beszéled, de mindegy is). A helyesírásról meg majd akkor leszállok, ha legalább alapszinten megy. Mert az eddigi tudásod alapján te még a kisegítőiskolát is csak segítséggel tudnád kijárni. Mindenesetre, amíg egyetlen valid, tényszerű álláspontod nincs, addig abba kötök bele, amibe kedvem tartja. És akkor, amikor kedvem tartja. Az internet nem visszhangkamra, ha egyetértésre vágysz, ajánlom neked Matyipajtás blogját, akolmelegért esetleg oda fáradj.

Statisztika...oké, mutass egyet a magyar egészségügyről, ne csak pufogtasd a vaktöltényeidet. A cukorbetegség nemfüggetlen, nők között mellesleg gyakoribb mint férfiak között. A keringési rendellenességek szintúgy. Ha meg a prosztata-problémákat hozod elő, én előhozom a petefészek-méh problémákat, semmi akadálya, ketten is játszhatjuk a hülye játékodat.
És az a poén, hogy megintcsak csúnyán elverlek majd benne, mert lófasszal se tudod alátámasztani a benyögéseidet, a tündérmesék pedig 9 éves korom óta hidegen hagynak. De azért erőlködj csak, saltmine, kíváncsi vagyok, mivel próbálkozol még.

2023.12.11. 01:36:33

@Reactor:
Az, hogy a férfi képes e erekcióra az nem függ a női petefészek állapotától...
Értelem megintcsak....

Te tényleg sötét vagy, meg a MAVIR működését sem érted, napközben kb 100 százalékkal több a fogyasztás mint éjszaka, hiszen napközben süt a nap kell a klíma és így tovább....
Az hogy a te kis szűk látókörű vilagodban nincs más csak az a fostenger, az ne az én problémám legyen, ha ennyire balfasz helyen laksz....
Ahol van rá lehetőség miért ne?

Ha elolvastad volna a cikket, akkor már értenéd, de nem megy.

Hogy konkrét példát hozzak, Coober Pedy már legalább 5 éve megy úgy hogy 50 százalék körüli a megújuló energia....
Érted a dízel üzemanyag felhasználása felére csökkent, ha jól emlékszem 2 millió liter helyett 1 millió egy év folyamán...1 dollár/liter áron nézve azért nem rosz.

Látszik is, ott Mindenki azt tudja hogyan nem lehet valamit, ezért is egy fostenger...

Reactor 2023.12.11. 01:49:13

@kiskutyafule: És? Mondta valaki itt, hogy a kettőnek köze van egymáshoz?
Mellesleg feltalálták már a Viagrát is, pontosan ilyen célból, örülök hogy segíthettem.

Ha nem itt élsz, a MAVIR működéséhez kb. zéró közöd van. Szóval az állításaid is kb. ennyire hitelesek. A fizika egyértelmű törvényei az elektromosságra viszont ugyanúgy érvényesek abban a fostengerben amiben te lubickolsz.
Napközben meg vagy süt a nap, vagy nem. Számodra az időjárás-változás valami ismeretlen állatfaj lehet ezek szerint. Vagy egyszerűen leszarod, úgy van ahogy te mondod, mert te vagy Bonaparte Napóleon, és neked még a hidegfront is vigyázzba áll ugye.

Hoztál egy példát, whoa, tehát akkor globálisan is működik a dolog! Én is hozok egyet: Pellworm. Ja, és kisapám: Coober Pedy-ben az ipar gyakorlatilag ZÉRÓ. Nix. Nulla. Hát így könnyű szélforgóval ellátni őket (igaz, pöfög ott is egy kis dízel, deeee az igazán semmiség). Majd akkor vekengjél itt nekem, ha a General Motors legalább 60%-ban megújúlóról megy, nem pedig csak pár tucat laptopot töltenek vele.
Meg vagy cáfolva. Telibe, sokadszorra.

Ha pedig a Tatuin bolygóval példálózol, ne nagyon fostengerezz más országokat, apafej. Főleg olyanokat ne, akik nélkül az imádott fúziódból még bomba sem lett volna sohanapján.

2023.12.11. 01:55:21

@Reactor:
Azok kérem zsidók voltak...akik menekültek a fostengerből...

2023.12.11. 01:57:40

@Reactor:
Agnew aranybánya szintén kb 50 százalék megújuló éves szinten...
Tényleg hagyjuk, sosem láttál még ilyet....

2023.12.11. 01:59:38

@Reactor: azt .ég tényleg hagyjuk, hogy a lítium az univerzum 10 leggyakrabban előforduló elemeinek egyike...

Reactor 2023.12.11. 02:00:43

@kiskutyafule: Igenigen perszepersze, mindent a zsidók találtak fel, még a napot is ők költik fel!

Nálad ennyire be van csípődve az antiszemitizmus, vagy mi? Egy szó nem esett a zsidásokról, de már harmadszorra hozakodsz velük elő...nem tudom, miért. Kb. mint a pszichiátriai ápolt, aki mindenben pinát lát.
Maradj akkor ott a Dűnén, ott nincs egyetlen antiszemita se...

A kimazsolázott faszságok továbbra sem izgatnak, olcsó játék hülye gyerekeknek. Ha ebben utazol, haverkodj Matyókával, ő a te véleménybuborékod.

2023.12.11. 09:03:32

@Reactor:
Vélemény buborék, ez jó volt, amikor te jobban tudod én mit csinálok munka gyanánt...
Az hogy felhoztam a zsidókat nem véletlen, hiszen pozitív színben tüntettem fel őket, hiszen azoknak a tudósoknak azért kellett elmenekülni, ha magyarok lettek volna, akkor nem érinti őket a zsidó törvény pl.
Logika megintcsak 0.

Látod te mindent jobban tudsz még azoknál is akik képesek akár évtizedekre előre tervezni.
Az emberiség nyugodtan kiirthato, hiszen 1 db reactor Mindent is jobban tud....
Azt hiszem a bibliát is rólad írták....

Reactor 2023.12.11. 16:01:04

@kiskutyafule: Ahhoz képest, hogy ez a munkád, olyan megveszekedett ökörségeket hordtál össze, mint anno Matyóka. Még komoly átfedések is voltak kettőtök állításai közt.
Oké, te pozitív színben akarod látni/láttatni a bibókat, mert (szerinted) mindent is ők találtak fel. Más meg ki nem állhatja őket. Ez van, senki nem köteles hajbókolni nekik, mindenkinek joga van a véleményéhez, jobb ha hozzászoksz. A tárgyhoz viszont a legcsekélyebb mértékben sincs közük, semmilyen formában.

Az előre tervezgetéssel semmi gond nincs, csak tudod, ember tervez, Isten végez...sajna-bajna nem alakulnak mindig terv szerint a dolgot. Terv szerint már 30 éve fúzióval kéne termelni az áramot, nem napkollektorral meg szélforgókkal bohóckodni.
Az emberiség kiirtása...lol, ez megint honnét, miért jött neked!? Ki beszélt itt ilyesmiről rajtad kívül? Eszem megáll...

2023.12.18. 18:42:28

@Reactor:
Nem nem semmi köze egy ember által kreált entitasnak a kazualizashoz...

Így van, jog van a véleményhez, csak ne akard tényként beállítani.

Itt a probléma, hiszen már 5X elmondtam, a te véleményed nem bizonyító erejű, vagyis a fúzió kontrollált formában még mindig nincs kizarva, akár 60 évről vagy 100 évről beszélünk.

Gondolj csak a Nautilusra, hány évig csak egy elképzelés volt?

A többi meg adja magát, a felhasználói igényeknek is igazodni kell, amit az okos eszközök segítenek.
Pl a mosógép 12:00 indul el, akkor nincs szükség este az alap erőművekre...
Gondolkozz egy kicsit többet, mi miért történik...
Akkor majd megérted a kontextust is amiről beszélek, nékem nincs arra időm, hogy az utolsó Béláig levezessem az összefüggéseket.

Reactor 2023.12.18. 19:08:12

@kiskutyafule: Az "kauzalitás". Legalább írni tanulj már meg, ha már baromságokról akarsz vitázni! AneGdótikus...

Elmondhatod ötszázcsilliárdszor is a vágyvezérelt hülyeséget, pont mint anno Göbbels, ettől nem fog valóra válni. Igény az van rá, már 30+ éve. Örök életre is van. Ingyen sörre is. Ha mindenkinek valóra válna a Nagy Álma, az egész világ legójáték, sör, meg vibrátor lenne. Jelenleg ott tartunk, hogy ember alkotta formában nincs fúzió, és még jó darabig nem is lesz, függetlenül attól, hány szájenszfiksönt olvasol a témában. Van helyette patent kis napkollektor meg szélforgó, ami baromi alacsony hatásfokú, cserébe kurvadrága. Nem is értem, miért ezekkel a dedós játékszerekkel vesződnek, ha a fúzió ennyire megvalósítható...

A Nautilus-t idekeverni megint csúsztatás: annak ugyanis semmi fizikai akadálya nem volt. A fúziónak sajnos van.

Na megyek is, biciGlizek egyet :D

2023.12.18. 23:57:20

@Reactor:
Az ornicopternek sincsen semmiféle fizikai akadálya, hiszen rengeteg madarat látok repülni, akkor miért nincs?

Tényleg hagylak, ez már sokk.

Reactor 2023.12.19. 01:47:04

@kiskutyafule: Akkor építs egyet, szólj ha sikerült! Adná az Isten hogy felszállni fel tudj vele, de le már ezer darabban érkezz meg...

Ja, és az "ornitopter", butaprolikám, csak ötvenszer írtam le. Tanulj meg végre írni, majd utána oktass itt mást energetikáról, történelemről, meg más egyébről, amiben ekkora főzseninek hiszed magad, agybajos copycat.

2023.12.20. 01:32:06

@Reactor:
Ha nem tűnt fel, ahogyan egyre többször panaszkodsz a hibák miatt, egyre többet rakok bele, biztos ami biztos, idegesítő legyen.

Építettem, ATP az üzemanyag, elég magas ön javító képesség, szofisztikált autonóm algoritmus fut rajta, és több 10E fajta létezik már belőle.

Mert a saját analógia hibáját sem látod, azt magyarázod, hogy lehetetlenség fizikailag, közben meg létezik...
Ennyire vagy csak korlátolt.

Reactor 2023.12.20. 02:21:21

@kiskutyafule: Aham, mint a kismalac amikor zakózik egyet a biciGlijével..."én mindig így szállok le"
Ha pedig tényleg "poLYénból" csinálod, elég gyermeteg, pre-teen humor. Írjunk helytelenül, me' az a menő meg "trendyhhhh"...jobb esetben ezt tizennégy évesen kinövi az ember.

Ornitoptert. Te. Ja, és felszállt? Újabban már Kvák Kapitánnyá léptél elő Brendel Mátyás 2-ből? Ez ám a személyiségfejlődés! Stephen King futhat a pénze után.

Az analógiám megáll, ugyanis semmiféle fizikai akadálya nem volt annak, hogy emberek a víz alatt - jól elzárva - korlátozott ideig tudjanak utazni. Zotmund se döntött meg szabadtüdős merülési rekordot, miközben megfúrta a németek hajóit. A hermetikus lezárást sokáig nem tudták megoldani, viszont arra már az ókorban rájöttek, hogy nem lehetetlen.
Ezzel szemben millió meg egy akadálya van annak, hogy egy több millió fokos, éppen fuzionáló anyagcsomót egyben tartsunk úgy, hogy a termelt energiát valahogy ki tudjuk szipkázni belőle, kezdve azzal, hogy nincs olyan anyag, ami ezt a bődületes meleget kibírná. A sztárvárszos-sztártrekkes-csillagkapus mágikus erőteres faszakodást spórold meg kérlek, jó poén volt, elismerem, de elég volt egyszer is olvasni.

2023.12.20. 06:55:00

@Reactor:
Semmiféle akadálya a fúziónak sem, hiszen a nap is működik kontrollált formában...
A szárnyas csapkodo szerkezet meg működik, hiszen minden nap látod az égen őket, hiszen semmilyen fizikai akadálya nincs.....
Ennyire vagy korlátolt.....

Reactor 2023.12.20. 07:14:53

@kiskutyafule: És ki kontrollálja, te nagyon hülye? A Jóisten?
Valóban, a szárnyas csapkodó szerkezet remekül működik - a madaraknak. Pontosan ezért épített a sok dinka még jóval a Wright fivérek után is csapkodó szárnyú szörnyszülötteket, mert látták a pacsirtát szárnyalni az égen, és azt képzelték, hogy ami nekik megy, az a fúdemennyireokos embereknek miért ne menne. Na ez jelenleg a te szinted.

Forrást azóta se mutattál egyet se arról, hogy ki hogyan mennyit valósított meg belőle. Csak a terelgetés, hetyetyézés, szardobálás megy, mint eddig, hozod a szokott jó formádat.

2023.12.20. 22:56:19

@Reactor:
A gravitáció, gyenge és erős magero....

Miről akarsz kutatást, a madarakrol vagy a napban végbe menő fúziós folyamatáról?

2023.12.20. 22:58:43

@Reactor:
Ha a madár képes rá, akkor hibás az állítás, hiszen fizikailag nem lehetetlen megvalósítani itt a földön...
Értelem kolléga értelem...
Miért nem tudtuk lemásolni eddig???
Azért amiért Verne idejében fizikai képtelenség volt atom tengeralattjáró építése.... érted te ezt vagy valtsak át bananra?

Reactor 2023.12.20. 23:27:02

@kiskutyafule: Igen bazmeg, a pók meg hálót sző, tehát az ember is nyugodtan építhet magának szövőmirigyet, oszt lakás helyett szövünk majd pókhálót, a Pókembernek is sikerült ugye...
Te tényleg ennyire gyépés agyabeteg vagy, vagy csak megjátszod?

Arról akarok kutatást, hogy a Földön itt, kontrollált és szabályozott formában megvalósult a fúzió. Tudom hogy kicsit melós feladat lesz 30-40 évnyi tökvakarásról érdemi eredményt felmutatni, de ha már ennyire táncolsz a bálványod körül, az a minimum, hogy mutass is valamit. Hiteles, tudományos eredményt. Hiteltelen magazin, Zsindexes cikk stb. nem érdekel, már kinőttem a mesékből.

Húgyagyúkám, Verne idejében már VOLT és LÉTEZETT tengeralattjáró - név szerint a H.L. Hunley. A déliek építették meg a polgárháborúban, és 1 ellenséges hajót el is süllyesztett. Nem atommal ugyan, hanem kurblival működött, és rendszeresen megölte a komplett legénységét is, de létezett. Ezt megintcsak csúnyán benézted, iskolakerülőkém - evidens hogy közöd nincs a történelemhez és nem is volt soha. De máshoz se nagyon, ami kicsit is emlékeztet az iskolára.
Meddig akarod még égetni magad a kamuiddal, copycat? Jólérzed magad közröhej tárgyaként?
süti beállítások módosítása