Egy nő néha joggal válogatós

2019. április 23. 07:35 - csajokespasik

„A csokihoz menekülésnek újra rossz hatása van, csakúgy negatív irány, mint leparkolni egy olyan ember mellett, aki nem szereti, bunkó vele” - Sokan mégis úgy látják, jobb egy rossz kapcsolatban lenni, mint egyedül. Akinek már volt része egészséges kapcsolatban, az nehezen tolerál egy olyat, ahol semmi nem működik.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Üdv,

remélem válasszal tudok szolgálni a fanyalgóknak, illetve sikerül eloszlatni néhány kételyt azok fejében, akik bizonyos nőket válogatósnak, megbízhatatlannak és királylány-komplexusosnak ítélnek egyből.

Van magyarázat, arra is, ha válogatós, arra is, ha buta, beképzelt és hercegnősködő. Vegyünk egy harmadik esetet, a Bizalmatlant (avagy: a Válogatóst) mitől lett ilyen? Senki nem születik annak: fiatalon megismer egy pasit, minden jó vele, már el is képzeli a közös életüket, közös lakás, autó, család stb.. Ebből a pasi sem ábrándítja ki, majd egyszer csak mindenféle magyarázat nélkül lelép mellőle. Főszereplőnk szomorú, sír egy kicsit, vigasztalják, hogy ilyesmi előfordul. Oké.

Nem ő volt az igazi. Aztán felbukkan a második srác, dúl a szerelem, elhangzanak ígéretek, kialakul a bizalom, a hosszútávú tervek újra előkerülnek, de ez a pasi is dobbant. Ha ez a képlet kétszer ismétlődik meg, az még feldolgozható, de ha többször, az már a lány pszichéjében is nyomot hagy, és mire a lányból nő lesz, már nem tud bízni olyan könnyen bárkiben. És kész is Miss Válogatós. Nem akar sérülni. Az is előfordulhat, hogy egyáltalán nem akar már kapcsolatot, vagy csak lazát, alkalmit (ilyenkor jön a ribancozás a férfiak részéről).

Szóval, ha egy 30-as nő válogatós, az nem biztos, hogy a korai klimax miatt van, és az is tény, hogy a férfiak máshonnan számítják egy kapcsolat kezdetét, általában az első szexuális együttléttől, aztán imádkozik, nehogy a nő beleszeressen.

A csokihoz menekülésnek újra rossz hatása van, csakúgy negatív irány, mint leparkolni egy olyan ember mellett, aki nem szereti, bunkó vele, mégis úgy látja, mindig jobb egy rossz kapcsolatban lenni, mint egyedül... Akinek már volt része jó kapcsolatban, az nehezen tolerál egy olyan kapcsolatot, ahol semmi nem működik, naponta lealázzák és nem barátnőként funkcionál, hanem ágyasként. Így mindketten teljesen alkalmatlanok a problémák megoldására, mivel azt sem ismerik fel, hogy probléma van, s ennek a helyzetnek a kialakulása is egy folyamat része.

Csak az tudja megítélni, hogy mik azok a dolgok, amik már nem férnek bele egy egészséges párkapcsolatba, akinek nagyobb a rálátása, mert tapasztalt, állt mindkét oldalon és van józansága, és nem megalkuvó (még mindig a "válogatós" a megfelelő kifejezés?)

 
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr5014781144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nickben nem endélyezett karakter található 2019.08.24. 09:43:16

"ez a képlet kétszer ismétlődik meg, az még feldolgozható, de ha többször, az már a lány pszichéjében is nyomot hagy, és mire a lányból nő lesz, már nem tud bízni olyan könnyen bárkiben"
A férfi pszichéjével mi van? Általában a férfi kezdeményez. A visszautasítások, amiket be kell nyelnie nagyságrendekkel meghaladják a csajt ért vélt vagy valós sérelmeket. De gondolom kedves csajok (feltűnt ugye: vannak a pasik meg a nők... Miért nem csajok és férfiak, vagy csajok és emberek ;) ti szívesen cserélnétek, mert az MÁS. Mártírok útja...
süti beállítások módosítása