A megcsalás előnyei

2019. július 12. 08:17 - csajokespasik

„Annyi előjele volt, hogy a közösségin egyetlen darab közös fotónkat sem rakta ki, csak egy egófal volt az egész profilja” – Posztolónk most már úgy gondol a történtekre, jobb is, hogy megszabadult a csávótól, mert így időben derült ki, milyen ember is ő. Inkább most, mint később, amikor már esetleg gyerek is van.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Másfél évig azt hittem, ő a lelki társam, akit mindig is kerestem, mindenben együtt éreztünk, együtt mozogtunk, ismertük egymás szüleit. Kevés előjele volt annak, ami történt. Ugyanaz az előzékeny, rendes, érdeklődő, figyelmes férfi volt. Lényegében ezért is vágott annyira földhöz, amikor bevallotta, hogy három hónapja más valakije van. A hétköznapi viselkedésével elaltatta a figyelmemet, abszolút nem számítottam erre. Tudom, hogy páran azt fogjátok írni, hogy a megcsaláson nem kell ledöbbenni, mert senki sem a másik tulajdona egy párkapcsolatban, igen, ennek is van valahol igazságtartalma. De mégis megbíztam valakiben, aki ezzel visszaélt.

Most már úgy gondolok rá, hogy jobb is, hogy megszabadultam tőle, mert inkább most derüljön ki a vére, mint később egy gyerek mellett. Ennyi az előnye. Annyi előjele volt, hogy a közösségin egyetlen darab közös fotónkat sem rakta ki, csak egy egófal volt az egész profilja, hogy nyert pályázatot, meg milyen okos és művelt is ő. Egy képmutató embertől szabadultam meg.

Korábban a féltékenység részemről fel sem merült, így visszagondolva, voltak olyan megjegyzései, amiknek akkor nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, ilyen volt, amikor szép szavakkal kerülte a vitát, én voltam a gyerekes, akit nevelni kell még, fel kell nőnie. Volt, hogy beszélt hozzám, és egy pillanatra elkalandozott a tekintetem, ő meg csettintett a szemem előtt az ujjaival, hogy odafigyeljek, mint valami betanított állatnak ...akkor ezt valahol még viccesnek éreztem, semmi komolynak, most már egész másként látom. Még az ágybéli teljesítményemet is pontozta: „nem baj, lesz még jobb is” - így kimondta. Akkor ezen sem akadtam ki. ...valahogy mindig is lekezelő volt, de akkor nem így láttam. Azzal nincs bajom, ha kereken megmondja, azért szakít velem, mert nincs megelégedve pár dologgal – az tiszta játszma. Amit viszont tett, illetve ahogyan lekommunikálta, az meg görénység volt.

 
173 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr2014940252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.07.12. 08:40:05

Miért lett volna görénység? Szartál a jelekre, nem figyeltél rá, önelégült voltál. Ennyike. Gyenge történet.
mondjak jobbat? Meséljem el milyen volt amikor három pasi vágott partiba?

2019.07.12. 08:43:43

Volt egy jó pasid, akivel örömmel elköteleződtél te is és más is örömmel tenné/teszi. Annyira korrekt volt, hogy még azt is megmondta, hogy miben kell fejlődnöd (szex), de te ezt is teljesen leszartad.

Mégis mire számítottál? Ahhoz, hogy egy kapcsolat működjön, tenni kell. Ő az ehhez szükséges dolgokat már megtette a múltban, fejlesztette magát, egzisztenciát teremtett, foglalkozott a külsejével stb, te pedig még normálisan baszni sem voltál képes megtanulni. A szopásod így valószínűleg említésre sem méltó lehetett. Természetes, hogy jobbat fog találni egy piacképes pasi. Senki sem olyan hülye, hogy leragadjon egy minőségileg rosszabbal, miközben vannak jobb lehetőségei is.

Sajnos beleestél te is abba a nagyon gyakori női hibába, hogy nektek elég beleadni a picsátokat egy kapcsolatba, a többit pedig majd beleteszi a pasi, mert ti nektek ez jár. Ez a világ elmúlt, a pinátok rohamosan értéktelenedik.

Nyomasztó Fingszag 2019.07.12. 08:55:08

Gondold végig hogy te mivel járultál hozzá a történtekhez? A legnagyobb baj ha észre sem veszed hogy valamit rosszul csinálsz. És borítékolom hogy a következő egy nagyobb szopás lesz.
Persze megkérdőjelezhető a viselkedése ahogy ezt kezelte de ez valószínűleg sokkal összetettebb mint ahogy te azt itt előadod. Kíváncsi lennék a másik oldalra is.
Valószínűleg fogalmad se volt róla hogy a barátodnak mire van szüksége, hogy beszélj hozzá, adott szituációkat hogyan reagálj le, hogyan kezeld őt. Azt is el tudom képzelni hogy valóban gyerekesen viselkedtél és ilyenen nincs mit tisztelni. Csak találgatok, de hogy ha nem változtatsz a hozzáállásodon, akkor még pofán fog verni az élet az biztos.

Heinrich Spitzvogel 2019.07.12. 08:58:35

...es megszuletett az ujabb alfa-ozvegy

2019.07.12. 09:35:21

"elaltatta a figyelmemet"

"megbíztam valakiben, aki ezzel visszaélt"

"jobb is, hogy megszabadultam tőle"

"egy képmutató embertől szabadultam meg"

"kerülte a vitát, én voltam a gyerekes"

"csettintett....mint valami betanított állatnak"

"mindig is lekezelő volt, de akkor nem így láttam"

Ilyen az, amikor az agy nem bírja feldolgozni a veszteséget és azt próbálja meg elhitetni saját magával, hogy a veszteség tulajdonképpen nyereség. Utólag kiszínezi a múltat, és a felelősséget leveszi saját válláról, így végeredményben egy nyertes helyzetre hozza ki az egyértelmű kudarcot. Miközben tudat alatt nagyon is tisztában vagy a helyzettel. Ez az önreflexió legalsó szintje, de inkább annak teljes hiánya.

Csak akkor fogsz nyerni ebből a tapasztalatból bármit is és kompenzálni a veszteségeket, ha fejlődsz. És ezt ne úgy értsd, mint amikor a coelhos szintű bölcsességeket küldik egymásnak, hogy "ami nem öl meg az megerősít", vagyis te most már negyvenhetedik szintű csillagharcossá váltál, innentől kezdve csak jobb kapcsolataid lesznek, mert már párszor pofára estél..nem, ez azt jelenti, hogy tárd fel a saját tévképzeteid és legközelebb ne dőlj be nekik. Ne hárítsd a felelősséget, mert abból az következik, mint ha te teljes mértékben cselekvőképtelen lettél volna. És ha az urad azt mondja, hogy "lesz ez még jobb is", akkor bizony át kell váltanod perverz szexdémon üzemmódra :D Mert ha 1 év után a szex meghal, ott komoly teljesítménybeli problémák lehettek a részedről, pedig egy nőnek sokkal egyszerűbb ezt a dolgot jól teljesítenie.

nOniCk 2019.07.12. 09:57:58

Mondjuk lehet, hogy tényleg gyerekes voltál, ez fel sem merül benned? Nem odafigyelni a másikra mikor beszél hozzád szimplán tiszteletlenség, hát csettintett. Nekem a Te jeleidből az jön le, hogy próbált őszinte lenni veled a neki nem tetsző dolgokban, de Te nem vetted komolyan ezeket, így megbeszélni sem lehetett veled. Nem úgy tűnik, hogy tanultál volna belőle, ahhoz túl sok egód van. Hogy félrelépett az nem szép, de túl gyáva volt kipattintani téged, mielőtt nem talál vki mást.

2019.07.12. 10:10:56

@nOniCk: Semmi kivetni való nincs abban, ahogyan a srác félrelépett. A csaj leszarta az igényeit, így pedig ő is leszarta az ő igényét a szexuális kizárólagosságra. Amit adott, azt kapta a csaj. Még csak etikátlannak sem mondhatnánk. A srác alkalmazkodott a csajhoz, ennyi történt csak. Ugyanezt tettem volna.

2019.07.12. 10:25:38

Egyik exem rinyál... halaggyunk

nOniCk 2019.07.12. 10:26:59

@Captain Admin: De van kivetnivaló. Gyáva volt őszintének lenni a félrelépésben. Ha előre lebeszélik, hogy alakulhat így, akkor nincs semmi látnivaló, de sunnyogni nem túl férfias, szerintem.

Frh 2019.07.12. 10:28:03

@Dolus directus: Leírtad helyettem is. Milyen érdekes is ez a védekező mechanizmus, utólag megmagyaráz mindent, és mintha pozitív lenne a végkifejlet, holott nem volt az.
De ez szerintem is nagyon egyoldalú sztori, meg kéne ismerni a másik oldal véleményét is.
Ami biztos: szarul szexelt a csaj. Remélem azóta többet letesz az ágyban, különben ugyanebbe futhat bele.

"jobb is, hogy megszabadultam tőle, mert inkább most derüljön ki a vére, mint később egy gyerek mellett."
Nem a vére volt az ami más útra vitte, hanem az, hogy nem feleltél meg neki. Hiszen épp azt írtad előtte, hogy "előzékeny, rendes, érdeklődő, figyelmes férfi volt"! És kurvára nem akart tőled gyereket, miután megismert, ugyanis jobbat keresett. És meg is találta.
Olyat aki le is tesz valamit az ágyban és azon kívül is, figyel a srácra, nem úgy mint te, figyelembe veszi a fickó érdeklődését, mondanivalóját, finoman megfogalmazott kritikáját, nem úgy mint te.
Ha nyersen hangzik, sorry de mindenkinek kell egy kijózanító nagy pofon az életben. Csak az a baj, sokan újra beállnak a pofon sorba, mert nem fogják fel, hogy az előző kapcsolatukban tapasztalt problémákat meg kéne oldaniuk ill. bele se menjenek hasonlóba/rosszabba.

Frh 2019.07.12. 10:37:10

@nOniCk: Próbálta jelezni a csajnak a problémákat, de ő nem fogta fel, nem érdekelte mit mond. Ami még rosszabb, nem is próbált fejlődni, ill. javítani a problémákat, amiket jeleztek neki. Csak ezután lépett félre a srác.
Mi mást lehet ilyenkor tenni? Benne maradjon egy rossz kapcsolatban? Minek? Hiszen nem ellensége saját magának.
Igenis keresett egy jobbat, mert a mostani párja kvázi leszarta. És akkor váltott, mikor már a másik biztos volt. Teljesen érthető, hogy nem akart két szék között a pad alá esni.
Ez nem geciség akkor, ha a barátnője nem hajlandó semmit tenni.

Jumpin Jack Flash 2019.07.12. 10:40:25

@Captain Admin: hogy te mit tettél volna, az párkapcsolati szempontból nem referencia. Különösen annak fényében, hogy szerinted ha az egyik fél igényei nem teljesülnek egy kapcsolatban, akkor azt vissza kell adni. Mint az óvodában.
Felnőtt ember nem kezd és nem is megy bele efféle adok-kapok játékba, hanem ha nem felel meg neki a kapcsolat, csőszevaszviszlát, veszi a kalapját és odébbáll.
Nehogymár ez az általad preferált óvodás szintű játszmázás legyen a minta.

VOGAben 2019.07.12. 10:41:52

Ismerős duma... Utólag olyan jó megmagyarázni, hogy a világ a hülye. Csak szólok, hogy ez idővel még rosszabb lesz! Kedvenceim a 35 környéki ego-harcosok, akik kiélt arccal még mindig csilliárdokat érőnek hiszik a munyettójukat, amiben többek között a komplett bajnokok ligája is megfordult már. Haha... Szánni való létformák.

2019.07.12. 10:44:16

Szóval nem voltál túl jó az ágyban....

Somogyi József 2019.07.12. 10:46:17

Vajon mikor kezdik elmosdatni a csajt a femcsik? :)

nOniCk 2019.07.12. 10:52:23

@Frh: "Mi mást lehet ilyenkor tenni? Benne maradjon egy rossz kapcsolatban? Minek? Hiszen nem ellensége saját magának."
A csaj kvázi leszarta. Így van, ki kell lépni, de a sorrend nem mindegy, meg a kommunikáció. Mondja el a csajnak, hogy ez lesz a vége, vagy dobja ki és csajozzon szabadon, de ne bassza már át az amúgy is nyomi csajt. Két szék között a pad alá? Ez elég pesszimista szöveg. Egy normális férfi seperc alatt talál magának játszópajtit, de a gyáva mimózák azok biztonsági játékot játszanak. Így megy ez.

Jumpin Jack Flash 2019.07.12. 10:52:40

@Frh: átbaszni valakit, aki bízik benned, mi ha nem geciség? fölösleges ezt azzal magyarázni, hogy de a másik így meg úgy.

2019.07.12. 11:14:19

@Frh: "Igenis keresett egy jobbat, mert a mostani párja kvázi leszarta. És akkor váltott, mikor már a másik biztos volt. Teljesen érthető, hogy nem akart két szék között a pad alá esni.
Ez nem geciség akkor, ha a barátnője nem hajlandó semmit tenni."

Nos, remélem ugyanez a véleményed akkor is, ha a nő teszi ezt a férfivel, ilyen körülmények miatt.

Volt már ilyen poszt? Sajnos nem régóta követem az eseményeket.
Be jó lenne, ha igen, szívesen olvasnám alatta az alfa-béta pasik véleményét.

2019.07.12. 11:16:35

@Jumpin Jack Flash: Fel tudnád vázolni a számodra megfeleö, és a mai kapcsolatok müködése szempontjából sikeres, mindkét fél számára kielégítö stratégiádat?
Ha valami nem müködik, akkor kalap kabát stratégia müködik mondjuk egy hosszútávú kapcsolat befejezésénél is nálad?
Basszuk ki az ablakon az összerakott addigi közös életet, gyereket mindent?
Mi a technikád a társad kapcsolaton belüli viselkedésének (számodra, vagy mindkettötök számára elönyös) formálására?
Milyen kommunikációs stratégiával kezeled a köztetek idönként kialakuló ellentéteket, feszültségeket, amellyel vissza tudod terelni a kapcsolatod egy normális mindkettötök számára élhetö mederbe?
Jó lenne egy AdminKapitány módszereitöl eltérö, de hatékony megoldáscsomagot olvasnom töled (is).Kösz!

2019.07.12. 11:22:36

@Csodor aki meghagja a vilagot: és mi lett az itt említett "három hónapos" csajjal? :)

2019.07.12. 11:25:58

@Frau Untermensch4: ha van gerinc meg erkölcsi tartás, akkor persze szólsz, hogy a hűség már nem játszik.
Amúgy meg mindig csak utána tudod elmondani megcsalást, mert soha az életben nem hallottam olyanról, hogy szex előtt valaki felhívja párját, hogy figyu, most foglak megcsalni.
Amúgy ez is relatív, ki hogyan reagál rá... többször voltam ilyen helyzetben, elmondtam, hogy melyik barátnőjét dugtam meg éppen, nem szakított, hanem szexmegvonással akart büntetni....vágtam ám wtf fejet:)

2019.07.12. 11:36:08

@Csodor aki meghagja a vilagot: "ha van gerinc meg erkölcsi tartás, akkor persze szólsz, hogy a hűség már nem játszik."
Bingó :)
És ennyi.
A játékszabályok fontosak.

"nem hallottam olyanról, hogy szex előtt valaki felhívja párját, hogy figyu, most foglak megcsalni."
Igen, csak utólag lehet, de ha megfordul a fejében akár a nőnek, akár a férfinek, hogy valami nem működik, és olyan, ami miatt már mozog a léc, arról azért lehet tájékoztatni a másikat abban az esetben, ha a kapcsolatot "fontosnak" ítéli meg. Szóval normális kapcsolatban azért van/kell megelőző beszélgetés.
Ha ez nem történik meg, akkor az a "kapcsolat" nem eléggé "fontos" és akkor beszélgetés és harmadik híján is megy előbb-utóbb a levesbe.

"többször voltam ilyen helyzetben, elmondtam, hogy melyik barátnőjét dugtam meg éppen"
Tudom, a férfiak mások és a jogaik is (ja nem) de ellenkező esetben te milyen fejet vágnál? A férfiaknál nincs olyan, hogy a barát megdugja a nőjét, akkor az azért "vért kíván", vagy örülnek egymásnak, hogy lyuksógorok lettek?

A szexmegvonás egy faszság a nők részéről. Szar, ha ezzel akar hatást gyakorolni szerintem is. Ez kicsinyes bosszú.
Szorítsa be inkább a combjai közé jó rendesen, úgy, hogy levegőt se kapjon a pasi :D

Jumpin Jack Flash 2019.07.12. 11:39:05

@Béci_ma_ne_lécci: nincs mindenre alkalmazható általános stratégia, csak az alap: felismerni és elkerülni a játszmákat, megpróbálni felnőtt emberként viselkedni minden helyzetben, úgy hogy a másikat ne alázzuk meg, és magunkat se kelljen szembeköpni reggel a tükör előtt.
küldtem már el nőt némiképp emelt hangon és előfordult, hogy megcsaltam az aktuális barátnőmet. egyikre sem vagyok büszke, nem hirdetem, hogy így kell ezt csinálni. azt sem állítottam, hogy nálam a bölcsek köve és minden párkapcsolati problémára tudom a megoldást.
abban viszont biztos vagyok, hogy az érzelmileg elakadt, óvodás szintű viselkedés nem visz előre semmilyen kapcsolatot.

2019.07.12. 11:55:01

@Frau Untermensch4: egyetlen egy alkalom volt, amikor megcsaltak, legalábbis amit bevallottak:)
Nem esett jól egomnak persze, de végül is csak visszavágott az én félrekúrásomért, meg nem figyelek rá eléggé. Nem ért váratlanul, mert első voltam neki, és tudtam, hogy mindenképp kipróbál más faszt is. Leültünk, megdumáltuk, hogy ha már betanítottam, akkor dugunk addig amíg megtalálja az igaziját:)
Lyuksógorság... a társaságunkban nem csinálunk ebből nagy ügyet... van haver , akivel 17-szeres lyuksógorok vagyunk (ez a rekord), van aki az egyik exemet vette feleségül.
Amúgy mindig én voltam a beújító, ha megvolt a csaj havernak, ismerősnek akkor már használtnak számított szememben:)

Felsőmocsoládi 2019.07.12. 12:25:22

Az emberek többsége orrba-szájba, oda-vissza csalja a másikat. Közben meg a faszbukon posztolja a hányadék képmutató életét.
Jó reggelt! Mostmár te is rájöttél.

borzlány 2019.07.12. 12:31:30

Én is pont így jártam! Nagy szerelem volt, azt hittem, ő az igazi, mert mindig nekemadta a meghagyott csirkecsontot, hogy leszopogathassam. Néha felpofozott és hülye picsának nevezett, de éreztem, hogy szeret, mert végül mindennap beengedett a lakásba, ha eleget sírtam az ajtó előtt.
Aztán elmondta, hogy mást dug, és ekkor rájöttem, hogy talán mégis félreismertem, mert mindig elverte a fizetésemet online pókeren.
Most szomorú vagyok és sebzett, de még remélem, hogy megdug párszor, ha végképp nem sikerül senkit ugrasztania egy nap.

2019.07.12. 12:35:33

@Frau Untermensch4: "furcsa" hogy ennyire átveszed az itteni pasik attitűdjét. Mintha nem is nő lennél.
A szexmegvonás a legritkább esetben ezzel a címszóval megy.
Az van tudod, hogy egy nőnek nem automatikusan jön meg a kedve a szexhez. Ha a pasi goromba volt vele, genyózott, lekezelte, üvöltözött vele akkor nem jön meg a kedve a szexhez. Tudod ez nem egy automata, hogy egyik oldalon bedobod a lóvét, a másik oldalon szétnyílnak a combok.

2019.07.12. 12:43:41

@nOniCk: miért kellene őszintének lenni egy olyan nővel, aki le sem szar minket miközben kapcsolatban vagyunk elvileg? A srác még kifejezetten polkorrekten közölte, hogy egy kalap szar az amit a csaj a szexben nyújt. Aki ezzel semmit sem foglalkozott, sőt annyira el van ájulva magától, hogy még talán el is várta, hogy elnézést kérjen tőle a pali.

A párkapcsolatokban amúgy sem etikusnak, őszintének, rendesnek stb faszságnak kell lenni, hanem piacképesnek. A leírtakból egyértelműen kitűnik, hogy melyikük boldogul könnyebben a társkeresős piacon. Vagyis a srác stratégiája, mentalitása az eredményes, ő csinálja jobban, tehát az a követendő.

Rita Vrataski 2019.07.12. 12:44:42

@Daenerys Targaryen: " Egyáltalán nem figyelsz arra, amit az itteni pasik kommentelnek? Akkor minek jársz ide ha ennyire semmi nem ragad rád :-( "
Ennek függvényében elég érdekes ez a hozzászólásod.

2019.07.12. 12:45:41

@Daenerys Targaryen: "Az van tudod, hogy egy nőnek nem automatikusan jön meg a kedve a szexhez."

Nem kedvről volt szó, hanem bosszúból szexmegvonásról.
Ez a kettő nem ugyanaz, a különbség óriási. Szerintem.
A bosszúból szexmegvonás nevetséges viselkedés, mert pont az ellenkezőjét lehet vele elérni, mint amiért történik. Szerintem.

Én nem írom le, hogy kettő közötti különbséget neked, mint nőnek tudnod kéne, mert nem tudom, hogy nő vagy-e és azt sem, hogy tudod-e mi a kettő közötti különbség.

2019.07.12. 12:48:24

@Jumpin Jack Flash: "Különösen annak fényében, hogy szerinted ha az egyik fél igényei nem teljesülnek egy kapcsolatban, akkor azt vissza kell adni. Mint az óvodában. "

Nem, ezt egyenlőségnek, kölcsönösségnek hívják. Értenéd te is, ha nem ragadtál volna le az ovis színvonaladon. Gondolom te nagyságrendekkel többet teszel bele a kapcsolatodba, mint amásik fél, igaz? A munkahelyeden is nagyságrendekkel kevesebbért vállalod el ugyanazokat a feladatokat, mint amiket mások jóval több pénzért, igaz? Te ugye még akkor is hűséges maradsz a nődhöz, amikor ő naponta két idegennel kúr félre, igaz?

2019.07.12. 12:49:44

@Csodor aki meghagja a vilagot: én is egyről tudok, akkor kvittek vagyunk :)

borzlány 2019.07.12. 12:54:19

@Frau Untermensch4: szerintem itt az a probléma, hogy a pasik túlnyomó többségének fogalma sincs róla, hogy a szexmegvonás mikor bosszú és mikor nem az, sokan azt is szexmegvonásnak veszik, amikor az idióta bánásmód miatt a nőnek semmi kedve a mókához, de nekik az JÁR, ezért a gonosz céda biztos szemétkedésből akar bosszulni, gondolják.
Kb mint amikor egy feleség évtizedek után beadja a válópert, a férj néz mint a lukinyúl, hogy "hát nem volt semmilyen előjele!", majd a feleséget meginterjúvolva kiderül, hogy évek óta mondja a nő, hogy mi a baja, de a pasi vagy eleresztette a füle mellett, vagy simán hisztinek/nyavalygásnak címkézte és nem vette komolyan.

2019.07.12. 12:55:09

@Jumpin Jack Flash: át baszta, de csak miután a csaj átbaszta. Teljesen rendben van. Sehol nem írta a csaj, hogy ő azzal kezdte az ismerkedést és a kapcsolatot, hogy alapjában sem fogja oda tenni magát azért, hogy a szex jó legyen vele a barátjának, arról pláne nem, hogy a minőségét is fokozatosan csökkenteni fogja.

A srác egyértelműen jelezte, hogy min változtasson. Ennyi a feladata egy kapcsolatban, nem több. A többi a másikon áll. A tény, hogy ezt semmibe vette, azt jelenti, hogy a csaj semmibe vette a srác igényeit, csak és kizárólag a saját hasznát nézte. Innentől a másik fél is teljesen normálisan cselekszik, ha átáll ugyanerre az üzemmódra. A csajnak azt kellett megennie, amit ő főzött.

2019.07.12. 13:02:14

@Jumpin Jack Flash: "küldtem már el nőt némiképp emelt hangon és előfordult, hogy megcsaltam az aktuális barátnőmet. egyikre sem vagyok büszke, nem hirdetem"

Vagyis bort iszol, és vizet prédikálsz. :D De úgy is mondhatjuk, hogy segget csináltál a szádból. Mindezt 3 komment után. :D Borzlányt megelőzve, eddig te vagy itt a rekorder képmutatásban.

2019.07.12. 13:08:53

@Frau Untermensch4: a pasi bosszúból szexmegvonásnak éli meg. A nő meg nem annak szánja.
Még így se érted amit mondani akarok?

2019.07.12. 13:12:25

@Rita Vrataski: akkor most már leszünk barinők? :-))))

Rita Vrataski 2019.07.12. 13:16:17

@Captain Admin: nyugodj le, ne írj neki 5 percenként. nagyon felbosszantott mi? majd válaszol ha akar. Nem nyalja a segged, tudom. Dolgozd fel. Ha nem válaszol, ne csüggedj, van itt pár spanod, bennük bízhatsz :) Tudom hogy idegbe vagy. Gyönyörű idő van :) élvezd

Rita Vrataski 2019.07.12. 13:18:06

@Daenerys Targaryen: Mi történt hogy válaszoltál? Unatkozol? :) Nem kedves, nem leszünk, de köszönöm. :)

2019.07.12. 13:21:04

@Daenerys Targaryen: a BDSRSTNT , hogy a kurváknak nincs kedve odatartani a pinájukat amikor kedvünk van baszni.... mivé lesz ez a világ... a végén még szabad akaratuk is lesz ...:)

Jumpin Jack Flash 2019.07.12. 13:28:37

@Captain Admin: kölcsönösségnek felnőtt szinten azt hívják, ha mindkét fél minden tőle telhetőt beletesz a kapcsolatba és optimális esetben ettől mindkét résztvevő jól érzi magát. az oda-vissza vagdalkozások, játszmák az ovis szint. ebben te profi vagy.
és mivel faszt sem tudsz rólam, azt feltételezel, amit akarsz. de az rólad szól, nem rólam.

2019.07.12. 13:29:30

@Csodor aki meghagja a vilagot: a szélsőséges helyzeteket (betegség, komoly lelki trauma stb) kivéve, ahol a férfi nem dughatja/tudja megdugni a nőt amikor akarja, az nem is párkapcsolat. Csak egy nő és egy csicska életközössége, viszonya, semmi több.

Ám milyen érdekes, amikor ténylegesen érzettetve van egy nővel, hogy van kereslet ránk, akkor valahogy soha sem fáj a feje, nem halogatja a szexet stb. :)

2019.07.12. 13:29:36

@borzlány: "az idióta bánásmód miatt a nőnek semmi kedve a mókához, de nekik az JÁR, ezért a gonosz céda biztos szemétkedésből akar bosszulni, gondolják."

Ebben igazad van, ez nem a "bosszúálló szexmegvonás" és igazából a pasinak is -ha megerőlteti magát-, tudnia kell.
Persze csak akkor, ha érdekli mi miért történik.

Egyébként valahogy abban sántít nekem ez az egész szexelvonás bosszúból, összekeverhetően a "nincs kedvem", vagy "nem vagyok" jól hozzáállással, hogy nem őszinték egymáshoz. Félreérthetők a reakciók. Játszmázás megy.
És akkor ez nem kapcsolat, hanem egy egyszerű langyos víz.

2019.07.12. 13:31:22

@Csodor aki meghagja a vilagot: dehogy lesz! A nők csak a hipergámia fogságában vergődő ösztönlények. Ti férfiak okosan erre már rájöttetek és eszerint bántok velünk. Mert megérdemeljük.

2019.07.12. 13:32:23

@Jumpin Jack Flash: szóval ha a nőd soha nem szop le téged, mert azt mondja, hogy ez neki nem megy, te mégis vele maradsz örökkön örökké mindhalálig, igaz?

Melóban ha azt mondja a megbízód/munkáltatód miután elvégezted a feladatod amit vállaltál, hogy hááát figyu, tudom, hogy x összeget beszéltünk meg, de most csak x/10-et tudok fizetni, te egy vállrándítással elintézed az egészet, igaz? És továbbra is nyomod a melót? :D

Jajj, ritka ostoba egy pojáca vagy te hallod. :)

2019.07.12. 13:39:18

@Daenerys Targaryen: de értem.
Ezért gondolom azt, hogy két felnőtt ha komolyan gondolják a kapcsolatukat, akkor meg tudják ezt IS beszélni. És biztos vagyok abban, hogy normális férfi ezt tolerálja (persze módjával, minden második héten azt mondani, menstruálok, minden második nap azt mondani fáj a fejem nem az a mennyiség, amit bármilyen normális pasi is hosszú távon akceptál).

Csak dugásra épülő kapcsolatban, ha az elején tisztázva van, hogy csak és csakis erről van szó, akkor is lehet, hogy nem jön az ihlet a nőnél ezért-azért, de csak azért bosszúból megvonni magát, mert a pasi "betartja" a szabályokat és nem akar többet, illetve másfelé is pislant, nem fair a nő részéről.
És ezzel nem fogja elérni, hogy a pasi megváltozzon.

2019.07.12. 13:40:59

@Csodor aki meghagja a vilagot: akár... de előbb hívj meg egy ibizai nyaralásra.

2019.07.12. 13:46:31

@Jumpin Jack Flash: Rendben, nincs általános stratégia, de akkor miért kell más stratégiáját ovisnak minösíteni csak mert nem értesz vele egyet?
Szerintem az a jó stratégia, ha az adott párkapcsolati helyzetet a legjobb tudásunk szerint reagáljuk le az adott kontextusban.
Ha pl. szexmegvonásra adott válasz a félredugás, akkor az.
Ha a nöi shit tesztre adott hasonló színvonalú reakció, akkor az.
Tapasztalatom szerint a leghatékonyabb kommunikáció (domináns félként természetesen) a nyugodt, higgadt reagálás (kereteinket megtartva) a nö felé.
Ha látják, hogy a hiszti, a hektikus viselkedéssel kiprovokált érdekérvényesítési próbálkozás eredménytelen, az értelmesebbje belátja, hogy alkalmazkodnia, fejlödnie kell a számára megfelelö férfihez, de itt nyilván meg kell lenni a megfelelö szintkülönbségnek a férfi javára.
Hatékonyan csak a megfelelö szintkülönbség esetén tudod az érdekeid érvényesíteni egy kapcsolatban úgy, hogy azt a másik fél ne elnyomásként, vagy kibaszásként élje meg.
Ekkor már beszélhetünk valamiféle egyensúlyról.Ez amúgy fordított esetben is igaz, bár nagyon ritka.
Minden más 2 egoista parttalan csörtéje, némi bizonytalan minöségü szex -el bonyolítva.

Jumpin Jack Flash 2019.07.12. 13:47:52

@Captain Admin: mondtam már, a feltételezéseid rólad szólnak, nem rólam. ezek a te gondolataid, nem vetted észre? :)

borzlány 2019.07.12. 13:51:28

@Frau Untermensch4: sztem játszmák, vagy legalábbis hülye szokások minden kapcsolatban vannak, még attól nem feltétlen lesz langyosvíz.
A szexmegvonásban én azt nem értem, ha direkt megy, hogy az sajátmagával ugyanolyan kibaszás. Mintha bosszúból jól nem sütnék csokitortát, hogy a másik ne ehessen, így persze nekem se lesz, jól kicsesztem vele hahaha.

2019.07.12. 14:07:19

@borzlány: "A szexmegvonásban én azt nem értem, ha direkt megy, hogy az sajátmagával ugyanolyan kibaszás. "

Látszólag, mert a nők ilyenkor már rég mással kefélnek, vagy ami még elő szokott fordulni, hogy beújított magának egy ultra high-tech, húsz fokozatú rezgő műbránert, amitől még az ágybetét is átázik, így idővel rájön, hogy az lényegében jobban teljesít, mint a pasija.

Jumpin Jack Flash 2019.07.12. 14:13:43

@Béci_ma_ne_lécci: a szexmegvonásra nem a félredugás a válasz, már csak azért sem, mert nem old meg semmit. minek élnék egy olyan nővel, aki megvonja tőlem a szexet? a szexmegvonás is egy játszma. én azt mondom, ebbe a játszmába nem kell belemenni, akkor vagy megdumáljuk vagy viszlát van.
én soha nem foglalkoztam ilyenekkel, hogy szintkülönbség. azzal a nővel foglalkozom, aki érdekel, leszarom a szintkülönbséget.
nekem egy párkapcsolat egyenrangú felek kapcsolata, nincs alá-fölérendeltség. az a lényeg, hogy jól tudjunk együtt működni és mindketten jobban érezzük magunkat, mintha egyedül egyedül lennénk. ha ez nincs meg, kuka az egész.

2019.07.12. 14:26:01

@Dolus directus:
" "csettintett....mint valami betanított állatnak" "

Valamit kifelejtettél. Ezt:

"a szemem előtt "

Azaz, már a feje körül hadonászik.

borzlány 2019.07.12. 14:29:48

@Jumpin Jack Flash: jaj hát rossz helyen jársz. Itt az a módi, hogy egyenrangú párkapcsolat nincs, a legtöbb amit elérhet valaki, ha patikamérlegen porciózott adagokban megy az adok-kapok, hogy a két egó közül egy se érezze magát hátrányban.
Mondjuk értelemszerűen egy se tud ezek közül felmutatni egy épkézláb párkapcsolatot, de gondolom ez ezek után nem meglepő.

2019.07.12. 14:30:17

@Jumpin Jack Flash: óóó te nagyon más világból csöppentél ide: egyenrangú, meg kölcsönös... hahaha. Ez aaaaannyira kilencvenes évek.

2019.07.12. 14:33:03

@Átlagosunalmas: "Azaz, már a feje körül hadonászik"

Miből gondolod, hogy nem a nő hadonászott a fejével a hapsi keze körül? :D

Jumpin Jack Flash 2019.07.12. 14:46:05

@borzlány: @Daenerys Targaryen: ismerem a blogot elég jól és tudom, hogy egy ufó vagyok itt :)

2019.07.12. 14:48:43

@Jumpin Jack Flash: "nekem egy párkapcsolat egyenrangú felek kapcsolata, nincs alá-fölérendeltség"

Jó, jó, de ezt még a nők sem gondolják ám komolyan, csak divat lett manapság mindet az egyenlőség, mint elvont fogalom mércéjén keresztül megítélni. Nagyon is elvárják ösztönszinten, hogy te légy a kapcsolatban a domináns. A többi csak körítés. Igazából ezzel a dumával is kiszűrik maguknak az alfákat és amelyik bólogat a nagy egyenlősdihez, az mellé oda hashtag-elik, hogy #jóleszmégpapucsférjnek.

Jumpin Jack Flash 2019.07.12. 15:07:35

@Dolus directus: egyenrangúságról beszéltem, nem egyenlőségről. ez nem ugyanaz. ettől még lehet a férfi a domináns bizonyos helyzetekben, más helyzetekben meg a nő. én nagyobb teret adok pl a lakás berendezésében, ő meg nekem nagyobbat a műszaki kérdésekben. és a magam részéről nem bánom például, ha a szexben cserélgetjük a szerepeket.

2019.07.12. 16:07:09

@Jumpin Jack Flash: "ez nem ugyanaz"

Miért, mi a különbség a kettő között párkapcsolati szempontból? Lehet férfi és nő egyenrangú, de nem egyenlő egy kapcsolatban? Vagy egyenlő, de nem egyenrangú? Szerintem ez csak játék a szavakkal.

"én nagyobb teret adok pl a lakás berendezésében, ő meg nekem nagyobbat a műszaki kérdésekben"

Ez csak feladatmegosztás, semmi köze a dominanciához. Attól függetlenül is működik, hogy ki hordja otthon a nadrágot.

Félreérted a domináns szó jelentését. Az magában foglalja az alá-fölé rendeltségi viszonyt, sőt, egyik a másik nélkül nem is létezik. Vagy domináns vagy és akkor "feljebbvaló" is az adott viszonyrendszerben mindig, minden körülmények között, vagy nem. Gyakori hiba még, hogy ehhez értékítéletet is fűznek, pedig ebben nincs erkölcsi motívum, az hogy valaki alárendelt valakinek ténykérdés, ettől még szerethetik egymást és lehetnek ők a legboldogabbak a világon úgy, hogy egyik sem használja ki a másikat és hasonlók. Más kérdés, hogy a nők megvetik a nekik alárendelt férfiakat, őket max kihasználják, az egyenrangúakat még csak-csak elviselik, de tudják, hogy nevelhetők és papuccsá tudják tenni őket egyszerű trükkökkel. Olyan kell nekik, aki domináns felettük, mert csak annak a spermája fog domináns trónörököst eredményezni, akit nem vernek majd át a nők olyan egyszerű trükkökkel, amit ő is ismer és alkalmaz :)

"még lehet a férfi a domináns bizonyos helyzetekben, más helyzetekben meg a nő"

Tehát az az egyenrangúság, ha eljátsszátok az otthoni szakkörben, hogy egyszer te vagy a domináns, máskor meg a nő. De hogyan lehetnél már domináns, ha önként átengeded ezt a nőnek? Ilyenkor egy nő palira vesz, és csak nem akarja megsérteni az egódat, ezért hagy meg abban a hitben, hogy látszólag te irányítasz bizonyos helyzetekben.

"a magam részéről nem bánom például, ha a szexben cserélgetjük a szerepeket."

Nem biztos, hogy jó ötlet, de azért megkérdezem, mit jelent ez? :)

Rita Vrataski 2019.07.12. 16:13:28

@borzlány: és nincs is értelme magyarázni semmit sem, ezt tudod te is. :) egyenrangú párkapcsolat? "Ez aaaaannnnnyira a kilencvenes évek!" Kommentársnő véleményét írtam. 2019-et írunk, szedd össze magad, zárkózz fel, kövesd a trendet! Mi az hogy egy egyenrangú kapcsolatban élsz? Ez nem divat!!! :) :) Megnyugtatásul közlöm, én sem követem (hálisten) az aktuális divatot. :)

borzlány 2019.07.12. 16:14:17

@Dolus directus: nem értem, mit nem értesz. Miért kell, hogy egy párkapcsolatban feltétlen legyen egy domináns fél?
Az egyenrangú kapcsolat az, amikor egyik se akar (már) dominálni, mert megvívták a maguk kis hülye harcait és rájöttek, hogy fölösleges, és onnantól nem egymással, hanem egymásért küzdenek. Ahol a felek szeretik, tisztelik egymást, elismerik egymás különbözőségeit, erősségeit-gyengeségeit, közösen hozzák meg a döntéseket, osztják be a teendőket stb. Nincs patikamérlegen kimért adok-kapok, de van türelem és annak felismerése, hogy néha mindenki jobban teszi, ha befogja a száját vagy éppen kibekkeli, amíg elmúlnak a szar idők.

borzlány 2019.07.12. 16:20:53

@Rita Vrataski: ne is mondd. A múltkor innen tudtam meg, hogy amikor csupasz seggel összeházasodtunk, papírt kellett volna írni arról, hogy örökre lemondok a gyerekeimről és a férjem által minden megkeresett forintról, hogy tizenév múlva ne egy blogról tudjam meg, hogy aranyások! Az ember soha nem lehet elég óvatos, mindig a korszellem ütőerén kell tartani az ujjunkat, különben megtörténik a legrosszabb: néhány ismeretlen pszichopata elítél. Tragikus!

nOniCk 2019.07.12. 16:28:32

@Captain Admin: "miért kellene őszintének lenni egy olyan nővel, aki le sem szar minket miközben kapcsolatban vagyunk elvileg?"

Ne csináld már, nem hiszem, hogy ne értenéd. Ha le sem szar a csaj, akkor minek kell vele lenni? Véget kell vetni a kapcsolatnak és nem gyáva szarként 3 hónapig csalni a háta mögött. Ha meg nem akart véget vetni a hős lovag a dolgoknak, akkor talán kapcsolaton belül kéne megoldani a sex javítást félrekefélés nélkül, nemde?

Mindkét fél megéri a pénzét, de ne mosdassuk már a félrekefélő alamuszi csírát.

Az őszinteség meg nem egy adható bónusz, hanem alapbeállítás. Nem az aktuális nőnek szól, sokkal inkább elvárása az embernek önmagával szemben, hogy korrekt legyen.

2019.07.12. 16:38:40

@borzlány: a dominancia jelentését te sem érted ebben a fogalmi rendszerben. Egyszerűen sok hétköznapi helyzet van amiben a nő elvárja hogy a férfi domináns legyen, megoldja azt. Ne a nőnek kelljen megoldania, eldöntenie és viselni a döntés felelősségét. A dominancia nem hülye egó játék. Ez egy alapállás.
Foglami zavar van a fejekben.
Nem a másik lenyomása, kihasználása, egó játékokról van szó.

De fordítsuk meg: egyenjogúság, ez neked mit jelent?

Ma Magyarországon (Nyugat Európában) a nőknek mihez NINCS joguk amihez a férfiaknak bezzeg van joguk? És mondjuk a te életedből hiányzó jog. Ami nélkül rosszul érzed magad, jogfosztott vagy. Kérek konkrétumokat.

2019.07.12. 16:40:51

@nOniCk: kapitány szerint a férfinak mindig joga van félrekúrni, ezt nem kell bejelentenie sem, mert ez az alaptermészete. Hülye az a nő, aki ezt nem tudja és dizni álmokat kerget.

borzlány 2019.07.12. 16:44:34

@Daenerys Targaryen: sztem összekeversz dolgokat. Vannak helyzetek, ahol a nő várja hogy a férfi majd megoldja (jellemzően a baja van a kocsinak, vagy elromlott vmi a házban szituk). Más helyzeteket a nő veszi magától értetődően kezébe (gyerekeknél felmerül vmi, szülinapot kell szervezni, háztartási dolgok stb, kinél mi). Most akkor miért lesz az egyik domináns, ha megoszlanak az ilyen helyzetek?

2019.07.12. 17:03:26

@borzlány: "Miért kell, hogy egy párkapcsolatban feltétlen legyen egy domináns fél?"

Mert arra nedvesedik a bugyogótok.

"Az egyenrangú kapcsolat az, amikor egyik se akar (már) dominálni, mert megvívták a maguk kis hülye harcait és rájöttek, hogy fölösleges, és onnantól nem egymással, hanem egymásért küzdenek."

A legtöbb egyenrangú kapcsolat valójában rejtett női dominancia. Polgárjogban ott van egyenrangúság, de ahol az érzelmek és ösztönök irányítanak tudatalatt, ott mindig van alá-fölé rendeltség, legfeljebb jól esik tagadni, és eljátszani ennek
az ellenkezőjét, mert az olyan felvilágosult, 21. századi modern érzést ad.Csak hát a valóság máshogy működik.

"Ahol a felek szeretik, tisztelik egymást, elismerik egymás különbözőségeit, erősségeit-gyengeségeit, közösen hozzák meg a döntéseket, osztják be a teendőket stb."

Látom nem sokat értesz az emberi kapcsolatokhoz, és az értő olvasásból is felmentést kaptál. Amiket felsoroltál teljesen függetlenek a dominanciától, attól még szerethetik egymást, lehetnek boldogok blablabla hogy valamelyik fél irányít, domináns a kapcsolatban. Sőt, éppen akkor lesznek a legboldogabbak, ha a férfi lesz az.

Lehet te azért irtózol ettől a dominanciától, mert az eddigi kapcsolataidban béta hapsikkal álltál össze és ebből a nézőpontból (mivel magadból indulsz ki), elszörnyedsz még csak a gondolatától is, hogy ha a béta palijaid uralták volna a kapcsolataidat, és nem te. Hiszen ők arra nem méltóak, nem azok a típusok, ha hatalmat kapnának biztos zsarnokok lennének. Az a helyzet, hogy ez csak a te tévképzeted, a női irigység kivetítése, hogy ha neked nem jutott FÉRFI, akkor más is úgy válasszon, ahogy te. Még véletlenül se jobbat, dominánsabbat, mert akkor majd harc lesz, meg világvége, meg alázás meg hasonló baromságok. Közben meg azok a nők a legboldogabbak, akik egy náluk dominánsabb férfival vannak kapcsolatban, aki kedvére "uralkodhat" felettük...

borzlány 2019.07.12. 17:18:58

@Dolus directus: öhm oké. Szóval minden férfi egyforma, minden nő egyforma, minden nő ugyanarra vágyik és pontosan ugyanattól lesz boldog.
Ahogy mindenkinek a kedvenc kajája a paprikás csirke, és senki se szereti a spenótot.
Tudod vannak felnőtt emberek, akik nem igénylik a dominanciát egyik irányba se, de ezt nyilván nem érted, mert szerinted mindenki egyforma lásd fent.

Janed0e 2019.07.12. 17:48:19

@Dolus directus: 'A legtöbb egyenrangú kapcsolat valójában rejtett női dominancia.' Ez pontosan így van.

Janed0e 2019.07.12. 18:12:03

Egyébként, akik azt tanácsolják a poszternek, h fejlessze magát szexben, azt mégis hogy csinálja egyedül? Nem a párjának kellett volna ebben segítenie? Elég fura hozzáállás, h 'oldd meg b.meg egyedül' . Ez kb. azzal van egy szinten, mint mikor csorikamnak nem akar felallni vagy fél perc alatt elmegy, a csaja meg kiröhögi.

2019.07.12. 18:13:27

"Szóval minden férfi egyforma, minden nő egyforma, minden nő ugyanarra vágyik és pontosan ugyanattól lesz boldog."

Ösztönök szintjén igen. És a párkapcsolatok működésében azoknak van döntő szerepük.

Csak, hogy értsd. Azt mondom minden nő egy nála dominánsabb férfire vágyik, aki betölti az irányító szerepet a kapcsolatban. Gondolkozzunk most komoly, szeretetteljes kapcsolatokban.

1. Mit csinál a hülye nő? Az első pali, aki szembe jön vele és látja rajta a férfias, domináns jegyeket, szétteszi neki a lábát,
majd kapcsolatba kerülnek. Kiderül, hogy a férfi utálja a háziállatokat, a nő imádja. A nő szereti a rendet, a férfi nem. A férfi imád sportolni, a nő nem. A nő takarékos, a férfi nem. És még lehetne sorolni a különbségeket. Működni fog hosszútávon? Nem. A férfi igyekszik irányítani, de mivel teljesen más az életfelfogásuk, a nőnek semmi sem fog tetszeni, de azért egy ideig tűri, mert az ágyban megkapja, amit akar. Az is lehet, hogy csak dugópajtik lesznek, ki tudja, de hogy épkézláb hosszú kapcsolatuk nem lesz, annak nagy az esélye.

2. Mit csinál az okos nő? Meglátja a domináns férfit és bár lehet lefekszik vele, de hosszabb távon csak azzal a domináns egyeddel fog elköteleződni, akivel hasonló értékrendet képviselnek, hasonlóan látják a világot és a problémák megoldását. Tudja ő jól, hogy a többi csak szexpartnernek volt jó, de az, akit ő hosszabb távra megszerzett, majd úgy fogja a kapcsolatukat dominálni, úgy fog mindenben irányítani, hogy az voltaképpen neki is tetszeni fog, neki is kívánatos lesz, hiszen éppen ezért esett rá a választás.

Valahol itt kezdődik az, amit felnőtt, érett gondolkodásnak neveznek, és nem ott, ahol te azt naivan hiszed. Egy ostoba tévképzetet puffogtatsz, miszerint a férfi által dominált párkapcsolat rossz, és az a "felnőttes", ha eljátsszuk az "egyenrangút" (rejtett női dominancia, női irigység kivetítése - már kifejtettem fent).

Tudod, a 2-es pontban említett hölgy ösztönszinten megkapta azt, amit akart, mert egy irányító, vezető FÉRFIT fogott ki magának, aki képes őt és a kapcsolatot irányítani, dominálni. Mindezt úgy érte el, hogy közben a racionális énje is boldog, mert a választottjával azonos az érdeklődése, az értékrendje és az életszemlélete. Neki ő egy jó "vezető" lesz, mind racionális szempontból, mind az ösztönei szempontjából. Na, ez felnőtt, érett felfogás, szemben az általad eljátszott látszategyenlősdivel, ami garantáltan a lapos, unalmas és béta hapsikkal rendelkező - feminista beállítottságú - nők tévképzete.

Jumpin Jack Flash 2019.07.12. 18:15:00

@Dolus directus: oké, értelek, de akkor mondj példákat a hétköznapi életben a dominanciára. mikor dominancia valami és mikor feladatmegosztás egy kapcsolatban?
a szexben való dominancia esetén nem kell semmi extrémre gondolni. egyszerűen van olyan, hogy a férfi irányít és van, hogy a nő. vagy te nem voltál még úgy hogy egyszerűen letámadott és szinte megerőszakolt a csajod?
(idézőjeles, jóleső erőszakról beszélek)

Somogyi József 2019.07.12. 18:27:17

"A gyengébbik nem eltökélten dolgozik azon, hogy saját igényeire formálja választottját, a férfiakat nem hajtja a vágy, hogy megváltoztassák párjukat."

2019.07.12. 21:04:04

@Jumpin Jack Flash: Szexes részben osztom a véleményedet, igazából sejtettem, hogy ilyesmire gondoltál, de magas volt a labda :D

Ami a feladatmegosztás és a dominancia közötti különbséget illeti. Említetted, hogy az is egyfajta dominancia, hogy a nő a lakásberendezést viszi, míg te a műszaki dolgokat. Valószínűleg ki mihez ért ugye? Szerintem ez önmagában még kevés. Én azt mondom, hogy minden a körülményeken múlik.

Például unokatestvérem házassága. Ő viszonylag sokszor főz férfi létére és elsőre papucsnak tűnik, mert hagyományosan női szerepkört visz, de valójában ő mondja meg mindig, hogy mi legyen, ez a külső szemlélőnek is egyértelmű. A nő pedig önként követi őt. Így van ez a főzéssel is, gondol egyet, bepattan a kocsiba el a hipermarketbe, aztán otthon összedob valamit, mert ehhez van éppen kedve, és akkor az lesz az ebéd. Meg az is közrejátszik, hogy ő akarja kiválasztani a hozzávalókat, nem feltétlenül azért, mert nem bízik az asszonyban, csak egyszerűen szereti a dolgokat az irányítása alatt tudni. Ilyen típus. Máskor meg kiadja ukázba, hogy mikor milyen kaja legyen, de általában ez úgy megy, hogy a feleség lesi mit szeretne és az már el is készült. Viszont a lényeg, hogy a férfi fejéből pattan ki mindig a gondolat, hogy hogyan is oldják meg a kaja dolgot, a nő pedig elfogadja ezt az irányító szerepkört.

Aztán egy másik példa, ez egy munkatárs. Náluk is az a felállás, mint amit te is írtál, hogy a férfi a műszaki dolgokat viszi. De ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy úgy viszi ezt, ahogy azt a feleség éppen akarja. Ő mondja meg mikor mire van szüksége és mik az igényei, de mivel nem ért hozzá, a férfi szakértelmére bízza a műszaki részt. Aztán, ha sokat balfszkodik a férfi, még kapja is a finom, megjegyzéseket :D Lényeg, hogy ebben a kapcsolatban bár külsőleg adnak a hagyományos szereposztásra, de a belső működésben ez úgy néz ki, hogy mégis az asszony hordja a nadrágot, annyira, hogy a férfi területére (pl. a műszaki dolgokra) is kihat.

Mondjuk az unokatestvérem bele tud szólni abba, hogy a felesége hogyan készítsen el egy ebédet. A munkatársam pedig kis túlzással örül, ha van ebéd, nem ám még kritizálni merje :D Elvégzi az asszony a dolgát, mert tudja, hogy ez az ő terepe, de abba élő férfi nem tud beavatkozni, hát még a férje. Meg van mindegyiknek a külön kis területe, de a férfi területe addig tart, ameddig a nő engedi. Sosem bízná az ebédet például a férfire, nem azért, mert ragaszkodik a férje férfias szerepéhez, hanem azért, mert ő irányít a kapcsolatban.

Persze ettől még igaz az, hogy amelyik férfi folyamatosan elvégzi a női munkákat az általában papucs és nem domináns, de van különbség mikor egy dominánsabb férfi ezt pusztán a vezető szerepköréből teszi, és aközött, hogy ezt egy domináns nő elvárja. Ezért gondolom úgy, hogy a feladatmegosztás és a dominancia elválhat egymástól, nem feltétlenül következik egyikből a másik, tehát önmagában egy férfias szerepet játszó férfi még simán lehet egy nő alárendeltje és fordítva.

2019.07.12. 21:31:48

@Csodor aki meghagja a vilagot: "Voltaképpen akkor ki irányít ,kit?"

Szerintem nincs ellentmondás. Sokkal inkább követ valaki egy másik embert, akivel egyezik a világlátásuk, mint akivel nem. Lásd politika. Attól még a férfi irányít, hogy a nőnek tetszik az irányítás és általában egybeesik az ő elképzeléseivel.

moonshadow 2019.07.12. 22:10:22

@Dolus directus: "nem feltétlenül azért, mert nem bízik az asszonyban, csak egyszerűen szereti a dolgokat az irányítása alatt tudni. Ilyen típus."

Nekem ez fárasztó lenne. Lehangoló ha mindenben a férfinak kell döntenie. Az okos nő aki össze tud rakni magától egy ikeás konyhabútort, azért szexi.

2019.07.12. 22:37:45

@moonshadow: Mindjárt elsírom magam komolyan. Nem elég, hogy rájöttem elegem van az egészből, most meg arra is, hogy eddig mennyire ráb..tam.

Folyamatosan jönnek az aha élmények.
Zsenik vagytok

2019.07.12. 22:38:45

Mindegy ki irányít csak feszkó ne legyen.

Jumpin Jack Flash 2019.07.12. 23:19:45

@Dolus directus: oké, a magas labdákat le kell csapni, én sem hagynám ki :D

a lényegre térve, ezt mind értem és persze van ilyen amikről írsz. de létezik olyan is, hogy a szerepek cserélődnek. (mint a szexben :)
például én is szeretek főzni, tök kikapcsol, egyfajta relax + jókat kajálni is szeretek és általában azt főzök, amihez kedvem van. de ha a barátnőm megkér, hogy csináljak ezt vagy azt, amit épp megkíván, megcsinálom. ugyanez fordítva is működik, ő is azt főz, amit akar, de ha kérek valamit, megcsinálja. néha én vagyok a domináns, néha ő (már amennyiben ezt egyáltalán dominanciának lehet nevezni), cserélődnek a szerepek és oda-vissza működik a dolog.
És a főzés csak egy példa, csomó más dologban is lehet ilyen kölcsönösséggel működtetni egy kapcsolatot, csak megfelelő partner kell hozzá.

Általánosságban pedig annyit tudok hozzátenni, hogy léteznek önálló nők, akik nem igénylik az irányítást, és léteznek olyan férfiak, akik nem igénylik, hogy egy nőt irányítsanak. Attól, hogy kölcsönösségi alapon működik egy kapcsolat még egy férfi lehet erős, határozott, tudhatja mit akar és még a bugyi is nedvesedik rá.
Engem a víz éppúgy kiver az önállótlan, irányításra szoruló nőktől, mint az agresszív domináktól. Szerencsére van átmenet a kettő között.

2019.07.13. 09:25:25

@nOniCk: "Ha le sem szar a csaj, akkor minek kell vele lenni? "
Ingyen pina. Együtt élés esetén valószínűleg még minőségi is. Csak kapcsolat esetén is pedig a legkönnyebben elérhető.

"Véget kell vetni a kapcsolatnak és nem gyáva szarként 3 hónapig csalni a háta mögött."
Bátorság pont a félrekúráshoz kell, mert annak nagyon könnyen lehetnek negatív következményei, mint annak is, amikor bontunk egy kapcsolatot a semmire. Nem mellesleg kiváló szervezőkészség, szexpiaci érték és még egy csomó minden is szükséges a félredugáshoz. Azok szoktak félre dugni, akik megtehetik, mert van rájuk kereslet. Vagyis a minőségibb réteg. A többi pedig erkölcsösségről papol.

"Mindkét fél megéri a pénzét, de ne mosdassuk már a félrekefélő alamuszi csírát."
A leírás alapján ez egy teljesen normális srác, aki ma már ritkaságszámba menően férfiként is viselkedik/él. Mindezentúl még korrekt is, hiszen jelezte a jogos problémáját. Innentől a csajon múlt csak és kizárólag.

"Ha meg nem akart véget vetni a hős lovag a dolgoknak, akkor talán kapcsolaton belül kéne megoldani a sex javítást félrekefélés nélkül, nemde? "
A férfinak nem feladata a párkapcsolat javítás egy kapcsolatban. Teljesen mások a feladatai, amik a kapcsolat fennmaradását biztosítják. Pl az időnkénti félredugás.

"Az őszinteség meg nem egy adható bónusz, hanem alapbeállítás. Nem az aktuális nőnek szól, sokkal inkább elvárása az embernek önmagával szemben, hogy korrekt legyen."
Az őszinteség sehol sem alapbeállítás a társkeresésben. SENKI sem ismerkedik őszintén. Ha így tennének, akkor a nők az első randin őszintén elmondanák az összes folyamatban lévő ismerkedésüket/viszonyukat, az összes korábbi szexpartnert és az összes extrémebb szexuális élményt. A faszik pedig azt, hogy amint lesz olyan lehetőségük, hogy a lebukás esélye minimális, megdugnak bárkit. Ugye nem így szoktak ismerkedni az emberek? :) A korrketségnek pedig semmi köze az őszinteséghez. Ha egy hazug gecivel van dolgod, akkor vagy korrekt, ha ehhez mérten te is az leszel vele, és próbálod úgy átbaszni, hogy te járj jobban. Ez a korrektség. Aki egy hazug gecivel őszinte, az balek, balfasz.

2019.07.13. 09:29:06

@Dolus directus: az megvan, hogy egy idióta kurvával próbálsz megértetni valamit, aki a kapcsolaton belüli egyenjogúságról papol, miközben otthon ül és a seggét mereszti, miközben a bezsarolt (házasság, közös bankszámla) férjével tartatja el magát?

2019.07.13. 09:52:11

@Jumpin Jack Flash: Ja úgy könnyen vagy ha még csak barátnőzöl és nem feleség+anya a felállás. A nőknek akkor szokott bekattanni a dominancia. Ismerős barátnő is anyaként úgy lenyomta az egyébként sikeres és előtte domináns férjét hogy csak lestem. A férj semmit nem mert eldönteni, mindenért a feleséget hívta. Pitiáner dolgokban is.
Akkor kezdődik a rosszvilág amikor a nő diktál, hogy mikor festessenek, mikor cseréljék a bútort, mikor milyen hitelt vegyenek fel mert neki ez meg az KELL. Sokszor a gyerekkel takaróznak és ezzel igazolják a dominanciájukat. A férj és a férfi tisztelete teljesen megszűnik, a kis trónörökös "visz" mindent.

2019.07.13. 10:09:47

@Dolus directus: nem fárasztó ennyire dominánsnak lenni? És mindig?
Ez a mindenen uralkodás nem inkább egy kényszeres mánia, hogy csak az jó, amit ő csinál?

Kell a dominancia, na de ennyire?
Attól érzi magát annak, hogy kitalálja mi lesz a kaja, bevásárol és megfőz?
Minek tartja a nőt? Bőrhúzogatónak csak?

2019.07.13. 11:01:52

@Jumpin Jack Flash: "Általánosságban pedig annyit tudok hozzátenni, hogy léteznek önálló nők, akik nem igénylik az irányítást, és léteznek olyan férfiak, akik nem igénylik, hogy egy nőt irányítsanak. "

Persze, hogy léteznek. Azok a nők, akik nem igénylik egy domináns, vezető férfi irányítását, kétféleképpen "jöhetnek létre":

1) Ösztönösen keresték az alfa, irányító típust, de csak olyat találtak, amelyikkel nem voltak egy szellemi szinten. Velük működött a szex, de a mindennapi párkapcsolat nem, éppen a különböző életfelfogás miatt. Így ezek a nők a dominanciát azzal kezdték azonosítani, hogy az nem működik, az nem jó, mert az uralkodás, elnyomás stb. Így hát kerestek egy sokkal kisebb tesztoszteron szintű férfit, aki nem képes őket olyan szinten vezetni, irányítani. Lehet ő is sokban különbözik tőlük, de azt ők már, mint nők, kellőképpen tudják irányítgatni, nevelni - ezt jelenti ebben a (női) értelemben az együttműködés, egyenrangúság.

2) Akiknek nem jutott domináns férfi, mert a női ranglétra alacsonyabb fokán helyezkednek el. Nekik az a "természetes", hogy olyan pasikkal állnak össze, akik képtelenek magas szinten dominálni, kissé béták, esetlenebbek, de legalább néha megkapják az illúziót. Az ilyen nőkben tudatalatt dúl az irigység a szebb nők felé, mert azok jobban képesek az ösztönös vágyaikat kielégíten a domináns férfiakkal.

Tehát amikor a nők "egyenlő" kapcsolatban gondolkodnak, azt úgy kell értelmezni, hogy a racionális énjük próbál felülkerekedni az ösztönös énjükön, és megmagyarázza miért nem jó, ha mindkettőt a legmagasabb szinten elégítik ki. Mert az lenne ám nekik a legmagasabb szint, és akkor lennének a legboldogabbak, ha olyan férfit találnak, aki kellő dominanciával képes hatni az ösztöneikre, és ezt velük egyező szellemi szinten, hasonló életszemlélettel teszi. Csak hát az ilyenből kevés van, és nehéz is rátalálni, így marad a B-verzió (persze csak addig, amíg nincs jobb).

2019.07.13. 11:07:20

@Captain Admin: Érti ám ő a dolgokat, csak nem fogadja el az egója :)

2019.07.13. 11:13:11

@Frau Untermensch4: Ha az említett rokonom példáját próbálod úgy kicsavarni, mint ha az egy erőltettet rabszolgatartás volna, akkor biztosíthatlak, hogy nem így van. Teljesen rendben van az a kapcsolat, ez minden külső szemlélőnek egyértelműen lejön, ha megismeri őket.

Te melyik csoportba tartozol az 1-es vagy 2-esbe?

Jumpin Jack Flash 2019.07.13. 11:24:40

@Daenerys Targaryen: 8 éve vagyunk együtt és van egy 2,5 éves gyerekünk. nevezhetném a feleségemnek is, de hivatalosan nem az. túl vagyunk elég sok mindenen és lehet hogy neked hihetetlen, de senki nem diktál, mindent meg tudunk beszélni. kompromisszumok persze akadnak időnként. max olyat hallottam eddig tőle, hogy valamilyen ruha vagy női izé KELL neki. de amire szüksége van, simán megveheti a beleszólásom nélkül, van saját keresete, bankszámlája és elég józan ahhoz, hogy ne költekezzen túl a közös kiadások kárára. a szex-szel is csak a gyerek születése utáni pár hónapban voltak gondok, de az természetes, ki kellett bekkelni.
szóval 8 év és egy gyerek után sincs rossz világ.

2019.07.13. 11:25:56

@Dolus directus: nem csavarok, véleményt nyilvánítok, ahogyan te is, amikor leírod, hogy szerinted milyen a "komoly, szeretetteljes kapcsolat".
Nekem nem olyan.

Megőrülnék egy ilyen pasitól, de tudod mit, nem is, azt mondanám neki, ok, csináld te. Így mindenki elégedett lenne, ő azzal, hogy mindent ő csinál, nekem meg sok szabadidőm lenne.

A dominancia nekem nem azt jelenti, hogy a férfi mindenre rászáll, ami a napi életben előfordul. És ismétlem, kell, hogy férfi domináns legyen. De ne érezzem, hogy ezzel már inkább nevetségessé válik. Nekem amit írsz most is azt mondom egy kényszeres mánia, nem dominancia.

De mivel én csak annyit tudok róluk, amit te írtál, te pedig ismered személyesen, a véleményem ennyi információ után született mindössze, és azt nem vonom kétségbe, hogy boldogok. Megtalálták egymást, a pasi "ledominálhatja" a nőt, mert ő ezt mindenben elfogadja. Ennyi.

A magánéletemről már írtam itt is, nem adok ki információkat. Elégedj meg a véleménynyilvánításommal és azzal lehet "vitatkozni".

nOniCk 2019.07.13. 11:31:10

@Captain Admin: Hubazz, szépen kifejtetted, értelek is, de másként látok pár dolgot. Te a nőket két lábon járó lyukká degradálod (mindet), és nem vitatom, van aki ennyit is érdemel, nem is kevés, de van aki többet. Mégiscsak emberekről van szó, 3 hónapig hazudni valakinek, kretén dolog. Miért nem nyitott kapcsolatot akart megbeszélni, ha kevés volt neki a nője? Miért nem hármast ajánlott fel a csajnak, hátha tanul valamit legalább a csaj? :) Több lehetőség is van, amivel korrekt lehetett volna, de nem ezt választotta, mert egy éretlen pöcs volt.

Nem a férfi dolga a párkapcsolati probléma? Hát akkor kié? PÁRkapcsolat a neve, mindkét féltől követel áldozatot és lemondást. Bátorság meg a problémákkal való szembenézéshez kell és nem a meneküléshez, ezt még a drogosok is tudják. Problémák ugyanis mindenhol lesznek előbb-utóbb. Félredugni meg bárki tud, ahhoz csak egy álló péló kell és nyerő fellépés, csekélyebb képességűeknek meg egy kis pénz. :D

Jumpin Jack Flash 2019.07.13. 11:43:55

@Dolus directus: értem én az elméleteket, de a saját barátnőmet és a kapcsolatunkat engedd meg, hogy jobban lássam nálad :)
világos, hogy te a dominancia híve vagy. ez rendben van, nekem nincs ezzel gondom. ha olyan nőt találsz aki szintén erre vágyik, éljetek boldogan, ásó, kapa.
de van kölcsönösségen alapuló kapcsolat is (bár valószínűleg jóval kevesebb) nem vágom miért akarod megmagyarázni, hogy nincs.

2019.07.13. 11:47:08

@Frau Untermensch4: Ennek a kérdésnek sok köze nincs a magánélethez, azt továbbra is anonim módon tudnád élni, előttünk rejtve maradna. Te itt csak egy nick vagy a többi között. Semennyire nem csorbul a magánéleted, ha bekategorizálod magadat, úgy is csak egy képzeletbeli nevet tudunk hozzá kötni.... de mindegy is.

Elhiszem, hogy megőrülnél tőle...mindaddig, amíg ugyanezt nem az általad fehér lovagnak képzelt jelölt tenné. Ha olyan tenné veled, akivel nagymértékben összepasszoltok, akkor nem is tudatosulna benned így ez az egész, egyszerűen csak azt éreznéd, hogy kifogtad a legeslegjobbat, akit szinte mindenben önszántadból követnél (amikor meg nem, ott kénytelen lennél..).

Tudod, jó dolog ez a vélemény ütköztetés, de még jobb dolog az önreflexió egy magasabb fokára eljutni vele, és felhagyni a szerepjátszással.

2019.07.13. 12:18:51

@Dolus directus: szerintem lehet, sőt érdemes véleményütköztetést végezni, hiszen ezért vagyunk itt és nem azért, hogy mindenki bólogasson mindenki véleményére.
A kérdésed, hogy melyikhez tartozom magánélet, hiszen azzal, hogy kinyilvánítom melyik vagyok, melyiket érzem magaménak, melyikben élek önmagamról egy olyan információ, amibe akik arra fogékonyak belekapaszkodnak és onnantól bármilyen véleményem van, ahhoz illesztik.

Nem értettem a két nő közötti különbséget. De ez az én értelmezési képességem tökéletlensége is lehet.
Én úgy értelmeztem, az egyik megtalálta a maga domináns pasiját és örömmel alkalmazkodik hozzá, a másik nem, így az alkalmazkodás sem fog neki menni.
Ez nem "okosság" és "hülyeség".
Ezért ha akarnék sem tudnék neked arra válaszolni, melyik vagyok, mert ezt attól függ kivel találkoztam.

Ha lehet, ne menjünk bele a személyeskedésekbe, a rejtettekbe sem. Ha én teszek így, kérlek jelezd -simán előfordulhat, hogy nem veszem észre, vagy nem úgy értem-, ha te teszel így, nem folytatom a beszélgetést :)

2019.07.13. 12:37:46

@Jumpin Jack Flash: nyilván van kölcsönösséges, de marginális a számuk. Itt most nagy általáosságban, nagy trendekről beszélgetünk. Hisz lássuk be, hogy a 60%-os válási arány mégsem egy egészséges néplelket mutat.

Meg olyan érdekes, hogy neked rögtön kontráznod kell, hogy a ti életetek mennyire jó és nálatok kölcsönös béke a harmónia lengi be a szakrális teret. Gratulálok hozzá.

Persze az én torz agyamnak mindig gyanús ez, hogy miért kell kidobolni ezt egy noname blogon... ja persze, hogy a témába kapcsolódva mutatsz ellenpéldát. Oké.

2019.07.13. 13:45:33

@Frau Untermensch4: Szerintem is jó dolog ütköztetni a véleményeket, csak azt mondom, hogy a sima ütköztetésen és filozofáláson túl, el lehet jutni magasabb szintekre is. Amúgy azt az érvet nem fogadom el, hogy más mit ír majd rólad. Lehet túlságosan is komolyan veszed az online imidzsedet. Kit érdekel, hogy egy virtuális felületen valaki, akit te nem is ismersz és ő sem téged, mit gondol rólad? Vagy elhiszed neki, vagy nem, de nincs tétje a dolognak.

Abban igazad van, hogy sok minden attól függ kivel találkoztál, de részben erről szólt az 1-es pont is.

"ha te teszel így, nem folytatom a beszélgetést :)"

Ne viccelj már, hogy itt akarsz ledominálni :D Ha valami eszembe jut, azt leírom. Fröcsögést tőlem nem fogsz hallani, de ha éppen valamiről olyan jut eszembe, ami a személyt is érinti, nem fogom magamban tartani, csak hogy píszíbbnek tűnjek. A való életben sem úgy beszélgetünk, hogy a konkrét személyekről nem gondolnánk és közölnénk semmit, felesleges itt az ellenkezőjét eljátszani.

2019.07.13. 14:09:57

@Daenerys Targaryen: "Hisz lássuk be, hogy a 60%-os válási arány mégsem egy egészséges néplelket mutat."

És ehhez még tegyük hozzá, hogy az a csoport, ahol nem válnak el, még ott is a kapcsolatok nagy része csak érdekkapcsolat, és amúgy sehogy se működik a házasélet. Vagyis akik ma ténylegesen nyernek a papírral egy jól működő kapcsolatot, azok nagyon kevesen vannak. Ilyenkor mondja azt az ember bármilyen más területen, hogy ha valami ennyire veszteséges, akkor nem is éri meg ebben a formában. Mégse képesek ezt a felismerést a jelenlegi házasság intézményére vonatkoztatni - hisznek még a csodákban. De az éppen azért csoda, mert kivételes...

Nem lennék amúgy meglepve, hogy az a kis csoport, ahol nem válnak el, és még boldogok is, ott részben az teszi ezt lehetővé, hogy van házassági szerződésük és kivonták magukat a jelenlegi családjogi rendszerből.

2019.07.13. 14:59:15

@Dolus directus: Erről a mindenáron való dominálásról eszembe jutott, hogy tegnap láttam egy részletet a legbátrabb páros című akármiből, amiben pont a nagyon domináns berki krisztián és párja volt. Egy falon kellett leereszkedniük, de nem egymás után, hanem egymás mellett, külön köteleik voltak. Na, a nagyon domináns berki rögtön azzal kezdte, hogy kiadta az utasítást a párjának, hogy márpedig a csaj maradjon mindig lemaradva, mögötte. Csak az volt a bibi, hogy a csaj sokkal ügyesebb volt. Amíg berki bukdácsolt, ő gyorsan leszaladt. Persze ez a nagyon domináns berkit nem akadályozta meg abban, hogy lemaradva, bukdácsolva is úgy csináljon, mintha ő irányítaná a párját. Nevetséges volt.

Az ilyen mindenáron dominálni akaró embereknek igazából nincs önbizalma, csak egy hatalmasra fújt, ámde annál törékenyebb egója. Persze kellene egy kis emberismeret, hogy erre rájöjj.

Plusz az igazán magabiztos és értelmes emberek egyik ismertető jegye, hogy van önkritikájuk, tudják, hogy miben jók, és azt is, hogy miben nem. És pont az utóbbi miatt nem akarnak mindig dominálni, irányítani.

2019.07.13. 15:27:11

@Dolus directus: "nincs tétje a dolognak."
Van. A tét nem az, hogy megismer, hanem hogy felhasználja a kommunikációban és mondhatsz bármit, akörül forog a beszélgetés, nem lesz igazán "csak" az éppen aktuális problémáról, gondolatról a véleménycsere.
Én ezt igyekszem kikerülni ezzel. Természetesen ez sem teljesen sikeres, hiszen a véleményem jellemez, de az "melyik vagy" típusú kérdésekre nem reagálok.
Sajnálom, ha nem érted a különbséget én jobban nem tudom ezt leírni.

"Ne viccelj már, hogy itt akarsz ledominálni :D"
Hát hol? :D

2019.07.13. 16:49:09

@Sally and Billy: Nem ismerem a műsort, de megkockáztatom, hogy tévesen egy olcsó proli színjátékból próbálod kikövetkeztetni, milyen is a domináns férfi. Berki szerepet játszik, ahogy sokan mások is a médiában. Övé a túltolt majomparádé szerep, és amikor hazamegy a csajával, a négy fal között lehet rá sem ismernél. Persze van benne macsóság és dominancia, de önmagában ez unalmas lenne hosszútávon és nem tudná magát eladni - át kell törni a közönség ingerküszöbét valamivel. Ezért játszik rá mindenre és provokál, nagyon is tudatosan játssza el az idióta majom szerepét. Hasonló bohóc még a Pintér Tibor, az is kitűnően eljátssza a fogyatékos debilt, mert a közönség imádja az ilyeneket fotelből oltani. Másért nem is kapcsolnának oda, csak hogy nyugtázzák milyen szánalmasak ezek a hírességek hozzájuk képest. Ezt az igényt elégítik ki.

Ha a domináns férfi - boldog kapcsolatra szeretnél példákat látni, akkor erre ott vannak pl. a '90-es évekbeli filmek, vagy még korábbiak, ahol még tökös férfiakat raktak képernyőre. Schwarzi egyik filmje jut most hirtelen eszembe a "True lies- Két tűz között", ahol a főszereplőnek otthon egy bétahapsit kellett alakítania, majd amikor a neje kifelé kacsingatott, ő meg lebukott ki is valójában, visszafoglalta a domináns szerepkört. A nő onnantól kezdve pedig kezes báránnyá vált - de boldogan, és a házasságuk rendbe jött. Persze le kellett győzniük a fél al kaidát, de ez most mellékes. Abban a filmben egy rakás apró részlet, finom megjegyzés és mozdulat csak úgy sugározta a nő felé férje domináns helyzetét, meg is lett az eredménye. Mindezt úgy, hogy szó sem volt egóféltésről vagy önbizalomhiányról.

Inkább az ilyenekből indulj ki, mint sem Berki Krisztián szerepléséből.

2019.07.13. 18:16:29

@Dolus directus: Átsiklottál a lényeg felett. Ez az elméleted pont azért téves, amiért az előző poszt alatt kifejtett is: mindkettő egy-egy téveszméből indul ki. Az, hogy régen jól működtek a párkapcsolatok, pont úgy nem igaz, mint az, hogy van olyan ember, aki mindenhez jobban ért.

Régen nem azért bomlott fel kevesebb házasság, mert jobban működtek, hanem azért, mert kényszerből együtt kellett maradniuk. Gondolom, te sem szeretnél egy olyan nőt, aki csak azért visel el téged, hogy nehogy kiközösítsék/legyen tető a feje felett/ne haljon éhen.

És gondolj bele, mit érzel te, ha értesz vmihez, és egy olyan ember próbál abban a témában téged ledominálni, aki kevésbé ért hozzá/jó benne. Ne mondd már, hogy annak az embernek nem csökken a szemedben a tekintélye. És minél többször csinálja, annál jobban.

Az unokatesód kapcsolatába pedig te nem látsz bele. Igazából nem tudhatod, hogy otthon, a négy fal között mi történik, azt meg pláne nem, hogy magukban mit gondolnak egymásról.

2019.07.13. 18:47:08

@Sally and Billy: te meg átsiklottál az felett, hogy egy megjátszott tévés majomkodásból akarsz életvezetési példákat venni. Kurvanagy öngól.

2019.07.13. 19:06:07

@Daenerys Targaryen: Trolloknál a funkcionális analfabetizmus követelmény. Legalább ezt jól hozod. Ha már vicces nem tudsz lenni...

2019.07.13. 20:10:10

@Sally and Billy: ügyes! Csubakka védelem.

Jumpin Jack Flash 2019.07.13. 20:36:56

@Daenerys Targaryen: ugyan miért ne írhatnék a saját életemről, ha az éppen egy ellenpélda? különösen akkor ha olyat feltételezel rólam, ami nem igaz.
Neked is szabadságodban áll a gúnyos csúsztatás. A "nincs rossz világ" és a "béke lengi be a szakrális teret" között ugye azért te is érzed a nem egészen hangyafasznyi különbséget?

egyébként nyilván jóval kevesebb a kölcsönösségen, mint a dominancián alapuló kapcsolat, de marginálisnak azért nem nevezném. az ismeretségi körömben is több ilyet tudok. Bocs hogy megint a saját életemből merítettem, csak reménykedni tudok, hogy nagyon nem zavar meg. El lenne rontva az estém.

2019.07.13. 20:46:37

@Daenerys Targaryen: Remélem, a következő nicked vmi labda lesz. Jól fog illeni a pattogó, mindenbe belepofázó (csak minek?) stílusodhoz.

Jumpin Jack Flash 2019.07.13. 21:00:59

@Béci_ma_ne_lécci: hát nincs garancia semmire, ami ma jól működik, holnapután elromolhat, ez ilyen. kérdés, hogy javítható-e vagy kuka. (sajnálom, hogy nálatok nem jött össze)
Amit a dominanciáról írsz, azzal egyetértek. Valószínűleg a dominancia és a domináns viselkedés között csúszott félre itt a kommunikáció. Erre céloztam, amikor azt írtam valakinek, hogy egyenrangú kapcsolatban is lehet egy férfi határozott, erős, vonzó. Vagyis a nő számára domináns.

2019.07.13. 21:09:55

@Sally and Billy: köszi a tippet, én is szeretlek!

@Jumpin Jack Flash: téged is szeretlek, inkább legyen jó estéd.

2019.07.13. 21:53:56

@Dolus directus: ha már Schwarzi... és az milyen volt már mikor meg Terminátor volt? :D
Ja, hogy az olyan nem valódi sztori és a szereplők is kitaláltak?
Hát ennyire lehet "komolyan" venni és hivatkozni egy másik film "valóságára" is.
Egy kicsit biztos, de én azért nem venném ilyen komolyan, hogy párkapcsolati példaként tekintsek rá.
De azért nincs harag ;)

2019.07.13. 23:51:53

@Sally and Billy: "Az, hogy régen jól működtek a párkapcsolatok"

Nem jól, hanem jobban. Nyilván nem mindegyik, de össztársadalmi szinten mindenki jobban járt azzal, ahogyan a férfi és női szerepeket vagy a házasságot szabályozták. Sokkal közelebb állt a természetes állapotokhoz, mint a jelenlegi.

A kényszert az a baj, te mai aggyal próbálod felfogni, miközben akkoriban ez teljesen magától értetődő dolog volt, hogy egy életre szól a házasság, abból nincs kiszállás. Teljesen más életfelfogások és körülmények voltak, mint most, senki sem tekintette ezt elnyomásnak és nem zuhantak mély depresszióba, ha valamit tenni is kellett a boldogulásukért. Na mindegy, most nincs kedvem ebbe belemenni, mert hajnalig lehetne írni.

"És gondolj bele, mit érzel te, ha értesz vmihez, és egy olyan ember próbál abban a témában téged ledominálni, aki kevésbé ért hozzá/jó benne"

Most is ezt érzem, fáradságot :D

"Az unokatesód kapcsolatába pedig te nem látsz bele. Igazából nem tudhatod, hogy otthon, a négy fal között mi történik"

Neked is jó éjszakát!

2019.07.13. 23:55:10

@Frau Untermensch4: El kell ismerned, nehéz nektek nőknek megfelelni :) Ha az életből hozom a példát, az nem jó. Ha a filmekből, az se jó, pedig azok elég jól betudják mutatni az emberi kapcsolatokat...

Lövésem sincs mi lenne akkor a jó Berki Krisztiánon kívül? :D De van egy olyan érzésem, hogy semmi.

Azért neked is jó éjszakát! :)

Somogyi József 2019.07.14. 07:56:25

@Dolus directus:
Olvastad ezt a könyvet elég jó?

Férfi és Női kapcsolatok - John Gray

Kötelező olvasmánnyá tenném az iskolákban.

2019.07.14. 08:43:28

@Dolus directus: Ez a két lezárásod jó példa arra az elméletre, hogy vki állítólag vagy domináns vagy nem. Nekem a kommented alapján (is) inkább úgy tűnik, hogy vki vagy dominánsnak gondolja magát, vagy nem. Aztán hogy az ő vélt dominanciáját mások minek gondolják, már más kérdés...

És ha már leírtad a nem domináns (a te értelmezésed szerint) férfit preferáló nők két típusát, én is leírom az őket kedvelő/elviselő nőkét:

1. Sérült nő, akinek a szocializációja alatt teljesen eltaposták az önbizalmát.

2. Olyan nő, aki igazából nem tartja őt mindenben dominánsnak, csak úgy csinál mintha/ráhagyja. Vagy érdekből (pl. anyagi), vagy azért, mert elfogadja olyannak, amilyen, és nem akarja megsérteni az egóját.

2019.07.14. 08:47:23

@Dolus directus: Nem berkire kellett volna így rákattannod, hanem a lényeget (vagyis annak a kommentemnek az utolsó bekezdését) kellett volna megpróbálnod értelmezni.

2019.07.14. 12:07:56

@Sally and Billy: Ha jól értem, szerinted egy domináns férfire vágyó nő vagy sérült, vagy aranyásó. Esetleg egy bétával elhiteti, hogy tökös férfi, de csak hülyére veszi. Még véletlenül se egészséges, tiszta szándékú, vagy őszinte.

Pont ennek a női irigységnek a kivetítéséről írtam a 2-es pontomban. Nem lehet "normális" az a nő, aki elhalászta előled a jobb férfiakat, mert akkor kénytelen lennél reálisan látni önmagadat és a szintedet. Ezért fordítasz egyet a valóságon, nekik van valami hibájuk, nem neked. Én meg ilyen szempontból egy zavaró tényező vagyok, mert sűrűn emlékeztetlek a mondandómmal arra, hogy ez így van.

Egyébként szerintem bőven lehet jó és boldog életet élni, még akkor is, ha sosem lesz domináns hapsid. Működnek az ilyen kapcsolatok is, csak fejben döntsék el a felek, hogy ez tényleg elég-e nekik és tényleg belemennek-e ebbe + legyen meg a kellő önreflexiójuk ehhez (és a férfi reménykedjen benne, hogy a nő nem talál jobbat) + legyenek a körülmények megfelelőek, akkor talán. Vagyis nem egyszerű, de lehetséges. Szóval ilyen téren nincs is vita köztem és közted, én csak arról papolok, hogy mi miért van és ki mire vágyik legszívesebben valójában. Nagy vonalakban ez a helyzet.

Miért nem az utolsó bekezdést értelmeztem? Értelmeztem én, csak nem írtam le.

"Plusz az igazán magabiztos és értelmes emberek egyik ismertető jegye, hogy van önkritikájuk, tudják, hogy miben jók, és azt is, hogy miben nem. És pont az utóbbi miatt nem akarnak mindig dominálni, irányítani."

Összemosod a dominanciát és azt, hogy valaki mihez ért. Munkatársam esete is jó példa erre (ami elég sok helyen így megy), hogy simán az asszony hordja a nadrágot és ő irányít az egész kapcsolatban, még akkor is, ha olyat csinál a férfi (műszaki teendőket), amihez csak ő ért. Nyilván nem szól bele, hogy milyen fúrószárat vegyen a polc felrakásához, de azt ő dönti el, hogy legyen-e polc és hol, meg hogy milyen. Ő már azzal nem vesződik, hogy fel is tegye, meg a többi egyéb részletkérdéssel. Esetleg még be is szól neki, ha nem tetszik a végeredmény. Tökéletesen semmit sem ér a férfi nagyobb szakértelme, a párkapcsolatuk irányítása szempontjából, mert az egészen más tényezők alapján dől el. Így aztán, aki dominánsabb, az bizony ott is dominánsabb lesz, ahol a hozzáértése kisebb, csak itt más módon nyilvánul meg ez a dominancia..

2019.07.14. 12:16:22

@Dolus directus: hasonlóan gondolom Pintérről és Berkiről, mint te.
Bár nekem úgy tűnik kicsit -érzés-, hogy azért két olyan férfiről van szó, akik ésszel kevésbé vannak megáldva, ezért kompenzálnak is erővel és dominanciával.
Észnek mást értek, mint a csibészséget, kiskapuk kihasználását, a média hullámain lovaglást.
Illetve otthon is igyekeznek azok lenni, csak már nem sikerül teljesen, mert "együtt lakva" a nőknél előbb-utóbbi kiderül a hiány. Míg Pintér ennek kivédésére igyekszik nagyon fiatal, egészen butácska libákat maga köré gyűjteni, addig Berkinek azért vannak elvárt tulajdonságok azzal szemben, akivel él. Pamela viszont hatalmas szájjal és közönségességgel volt megáldva, Mazsi azért egy halkabb intelligensebb lány jóval, illetve nevezhetném a te két nőtípusod alapján az "okos" kategóriába sorolni, míg Pamela a "hülye" kategória győztese.

Nehéz nekünk megfelelni - ebben is igazad van :)

Azért filmen és a két pojácán kívül biztos vagyok abban, hogy lennének még nekem is olyan példák, amik meggyőznek, csak én olyan "hiszem-ha-látom" típus lennék :)

2019.07.14. 13:28:18

@Frau Untermensch4: Ennyire nem vagyok benne a celebek világában, de elhiszem, amit mondasz a nőikről. Szerintem amúgy nincs ott hiány (mármint Pintérnél és Berkinél) észből, nyilván nem nobel díjas atomfizikusok, de megvan a magukhoz való eszük, ha másért nem is, mert bejött nekik az élet, tehát teljesen hülyék nem lehetnek. Van bennük egy erős szereplési vágy, és jól érzik magukat a pesti celebvilágban. Tulajdonképpen mivel mindent elértek már az életben, úgy gondolták
még erre is képesek lesznek. Irigyelték a celebséggel járó felhajtást és figyelmet, meg magát az egész környezetet és azt gondolták miért ne, ezt is megtudják csinálni (és még hasznot is hajtanak belőle anyagi értelemben).

"csak én olyan "hiszem-ha-látom" típus lennék :)"

Tehát, nem elég nagyot mondani, annak is kell lenni :D

2019.07.14. 13:38:15

@Dolus directus: Az egyértelműen lejön a kommentjeidből, hogy nem tudsz nőkkel empatizálni. Úgy csinálsz, mintha vmi külön faj lennénk. Úgyhogy ezt a vonalat hagyjuk is.

Vegyük inkább az unokatesóddal való kapcsolatodat. Leírtad, hogy ő domináns. A ti kapcsolatotokban akkor ez miben mutatkozik meg? Ő irányít, te meg boldogan aláveted magad az akaratának? És akkor ebből kiindulva meg lehet állapítani, hogy te nem vagy domináns férfi?

Somogyi József 2019.07.14. 13:42:31

A nők Vénuszról jöttek a férfiak a Marsról. :)

Man on the Moon 2019.07.14. 15:00:54

@Dolus directus: "de össztársadalmi szinten mindenki jobban járt azzal, ahogyan a férfi és női szerepeket vagy a házasságot szabályozták. Sokkal közelebb állt a természetes állapotokhoz, mint a jelenlegi."

Ebből a szempontból nincs olyan, hogy természetes állapot. (Mit tekintesz párkapcsolat szempontjából természetesnek, a hordákat, az ősközösséget, a középkort, a 18-19.századot, vagy mit?)
Társadalmi szempontból mindig az a természetes, ami az adott körülményeknek leginkább megfelel.
Az a "boldog" kor, ami után a felsőbbrendűségre vágyó hímekben gyakran felhorgad a sóvár nosztalgia teljesen más volt, mint a mai. Az akkori -írott vagy íratlan- szabályok már nem adaptálhatók a mai európai társadalmakra, mert megváltoztak a körülmények. Ennek rengeteg oka van, de ide vonatkozóan a következménye az, hogy a férfiak korábbi privilegizált helyzete megszűnt vagy legalábbis jócskán meggyengült, ami magával hozta a szerepek változását is.
Ennek teljesen természetes következménye, hogy a férfi-nő kapcsolat, a házasság is másképpen működik, mint mondjuk a 18-19. században. Nem jobban, nem rosszabbul, ez társadalmilag nem minőségi kérdés, hanem az adott körülményeknek megfelelően. (Az egyén szempontjából természetesen lehet minőségi kérdés)

Hogy a nőknek megfelelt a régi állapot nem nagyon lehet igaz, hiszen, ha nem lett volna támogatottságuk, a feminista mozgalmak csírájukban haltak volna el.

2019.07.14. 16:22:24

@Man on the Moon: " Nem jobban, nem rosszabbul, ez társadalmilag nem minőségi kérdés"
Ez így simán nem igaz. A házasság - gyerekvállalás célja az életképes utódok felnevelése. Ma a rengeteg válás meg a pachwork családok és a 30 évesen mama hotelben lakó tömegek korában pont ez az életképesség nem valósul meg. Egyre gyatrább nemzedékek születnek. Korcsosul az emberi faj. Ez mérhető társadalmi szinten. Hadd ne menjek ennek részleteibe bele, ha ezt nem látod akkor úgyis mindegy.

2019.07.14. 17:14:19

@Man on the Moon: "Ebből a szempontból nincs olyan, hogy természetes állapot."

Ó, dehogy is nem. Az ember - nevezzük most így - egy nagyon fejlett állat, de lényegét tekintve mi is csak a természet törvényei szerint működünk. Tehát van egy evolúciós "hardverünk", és a kultúra, meg minden egyéb más társadalmi konstrukciónk pedig a "szoftver". Minél jobban eltér a szoftver a hardver alapbeállításaitól, annál működésképtelenebb lesz a rendszer (társadalom). Ennek legszembetűnőbb jele, ha nem képes újratermelni magát az adott populáció, miközben ennek minden feltétele megvolna. Jelenleg épp ez a helyzet a fehér embernél, mi fogyunk, miközben mások növekednek vagy stagnálnak. Hogy ez mitől van, azt már kifejtettem a másik cikknél, miszerint tudatos népességszabályozásról van szó, ami egyébként nem egy rendkívüli dolog. A fehér ember ökológiai lábnyoma lett a legnagyobb, és a hatalom két úton indulhat el: vagy megtartja az életszínvonalat de kevesebb emberrel, vagy leviszi az életszínvonalat ugyanazzal az embertömeggel. Egy kicsit is-is lett a válasz erre, mert előbb utóbb minden erőforrás drágább lesz, de közben a hagyományos családmodellt is "kinevelik" a társadalomból, hogy az ne szülje tele még jobban a lakóhelyét a magas életszínvonalú elvárásaival.
Így működik a társadalomformálás logikája felsőbb körökben. Hogy ez jó vagy nem, azt döntse el mindenki, de a kapocs a párkapcsolatok és ez között az, hogy a jól működő női-férfi szerepeket mindenképp le kell rontani arra a szintre, hogy ne működjön hatékonyan a reprodukció - ne akarjanak az emberek házasodni, gyerekeket szülni és úgy egyébként sokasodni. Erre jó a feminizmus, mert kiveszi a nőket a család világából, beleteszi őket a (férfias) munka világába és még egymás ellen is fordítja a nemeket.

"a férfiak korábbi privilegizált helyzete megszűnt"

Nem volt privilegizált helyzet. Ezt csak a mai történelemszemlélet neveli bele az emberekbe, mert az mindig az aktuális elit érdekei szerint magyarázza a múltat. Valójában a népesség megtartása vagy növelése volt a cél és a kapcsolatok (házasság) sokkal kiegyensúlyozottabbak voltak, már csak ezért is, mert azoknak működniük kellett. A férfi kötelessége volt, elvárták tőle, hogy képes legyen egy családot eltartani. Nem kis feladat volt ez régebben, akkori technikával és feltételekkel 4-5-6 gyereket, plusz egy feleséget és magát is eltartani, plusz fizetni az adókat. A nőknek sem volt könnyű ennyi gyereket kihordani és nevelni. Mai szemmel mindenbe bele lehet látni az akkori párkapcsolatokban az elnyomást, pedig ezt senki sem gondolta így.

"Hogy a nőknek megfelelt a régi állapot nem nagyon lehet igaz, hiszen, ha nem lett volna támogatottságuk, a feminista mozgalmak csírájukban haltak volna el."

Volt támogatottságuk, csak éppen nem a társadalomból, hanem a hatalom részéről. Mit gondolsz, az átlag melós felesége tüntizett az utcán, hogy hadd menjen ő is a gyárba vasat önteni 16 órában, mert az olyan jó? A legtehetősebb nők alkották kezdetben ezeket a mozgalmakat, amit a politika bőkezűen támogatott. Éppen azért támogatta, hogy szűnjön meg a hagyományos modell és ne legyen már akkora népességnövekedés. Aztán mehettek tanulni, dolgozni, lényeg, hogy ne babázzanak annyit.

Én egyébként ott látom a mindenkori elit téves döntését, hogy az ipari forradalmak okozta népességrobbanást már kezdetben az egykepolitikával kellett volna kezelni, akkor később békén hagyták volna a hagyományos családmodellt. Így a népesség sem ugrott volna meg, az életszínvonal is megmarad és közben megtartjuk a jól működő rendszert. De nekik kellett az embertömeg, mert azzal lehet háborúzni, illetve az olcsó energiát és termékeket is jobb több embernek eladni, amiből nagyobb profitjuk lehet. Kb. száz évig így csinálták, és amikor már kellett valamit tenni az egyre növekvő népesség és igények eltartására, bedobták a feminizmust és a családok szétválasztását, mint utólagos helyrebillentő módszert.

2019.07.14. 17:23:30

@Béci_ma_ne_lécci: Szerintem az igazi férfi lovagias. Jóképű, izmos, a haja lágy tincsekben csalafintáskodik. Izmos mellkasáról csordogál a tengervíz. Nem baj ha virágcsokorral a kezében letérdel és szerelmes verset mond.

2019.07.14. 19:44:44

@buttercup13: Elég okosak ők ahhoz, hogy kitalálják hogyan lehet még több bőrt lehúzni az emberekről. Mondjuk gyengítik valaminek a minőségét, hogy többször kelljen megvenned. Vagy új piacokban lesznek érdekeltek pl. robotika, megújuló erőforrások. Vagy csak simán minden drágább lesz, és többet kell dolgoznunk mindenért. Én úgy látom a korszellem az, hogy az (egyes) emberek fogyasszanak többet, nem az, hogy több ember fogyasszon.

De amúgy tedd fel fordítva a kérdést. Ha az lenne az érdekük, minél több gyerek szülessen, akkor miért ennek az ellenkezőjét támogatják?

Bakter Anyósa 2019.07.14. 19:53:26

Annyit ha megmagyarázna nekem valaki, hogy kivel szereznék meg a férfiak a hatalmas szexuális tapasztalatukat (mert nem is kérdés, hogy kivétel nelkül minden férfi úgy játszik a nőkön, mint egy hangszeren, ugye) ha a nők "alacsony partnerszámmal" keresnék a párjukat? Vagy szűzen pláne. Egyébként az én férjem, aki a második ezen a címen, soha nem kérdezte meg, hány partnerem volt. Én se őt.
A dominancia-kérdésben érdekes álláspontok ütköznek :) úgy gondolom, legyen domináns az a férfi, aki kiérdemli. Mert megbízható, lehet rá támaszkodni és úgy teszi a dolgát, hogy az mindenkinek jó legyen. Elsősorban legyen férfi ha nőt akar maga mellé. Ez ilyen egyszerű. Ne vicceskedjünk már a polc felfúrásával, mert miközben én megfőzöm, amit enni szeretne, addig felfúrja a polcot ahova szeretném, és mindenki boldog. Nem méregetünk f@szt mert egy kapcsolat nem erről szól.

2019.07.14. 21:34:10

@Dolus directus: és a gondolatmenetedre reflektálva, az miért érdeke a nyugati elitnek hogy nincstelen analfabéte afrikaiakat meg arabokat telepitsenek be? Ők aztán bőven fognak szaporodni és pont arra a nagy ökológiai lábnyomú nyugati életre vágynak, amit a fehér embernek nem akarnak megengedni.

2019.07.14. 21:35:37

@Bakter Anyósa: a nők egy része feleségnek való kis partnerszámmal, a másik, ribancosabb részük a dugásra való, veülk megszerezni a szex tapasztalatot. Pofonegyszerű.

Janed0e 2019.07.14. 23:09:48

Jumping jack-kel ellentétben nem hiszek abban, h hétfőn mondjuk a nő a domináns, kedden meg a férfi. Szerintem azok a legboldogabb kapcsolatok, ahol már a legelején tisztázzák a felek, h ki lesz a domináns-vegig. És ott szokták elrontani, mikor a dominans fel elkezd visszaelni ezzel és nem tisztelni a párját. Kétféle domináns viselkedés letezik, ahogy én latom (a domináns fel lehet férfi vagy nő is) : 1. A sikeres, amiben a dominans fel úgy irányítja kapcsolatuk hajóját, h az mindkettőjüket kielégíti. Ő hozza meg a lényeges döntéseket Mindig, de meghagyja a választás illúzióját a párjának. Pl. Józsi eldonti, h hitelt vesznek fel, de megkérdezi a feleségét, h szerinte melyik bank lenne a legmegfelelobb erre. Manipulálta Józsi a feleségét? Igen. Berág rá a felesége? Nem 2. Sikertelen. Férfiben ő a kontroll mániás, nőben a házi sárkány. A fenti példánal maradva Józsi itt egyszerűen közli a párjával, h hitelt vesznek fel és még hozzateszi kedvesen, h te amúgy is hülye vagy ehhez, jobb ha nem döntesz ilyen kérdésekben.. Berág rá a felesége? Az tuti. Amúgy Józsi nem biztos, h mindegyik kapcsolatában tud domináns lenni (ez függ a másik feltol) de erre törekszik. Eddig a környezetemben azt láttam, h aki domináns volt már egy kapcsolatában, az továbbra is olyan párt próbál találni, aki ezt elfogadja. És valóban tudnak így boldogan élni. Én a saját szememmel láttam erre példát, a nagyszüleim így éltek, ahol nagyapa volt a domináns.

Bakter Anyósa 2019.07.14. 23:30:43

@Daenerys Targaryen: és ránézésre megmondod, melyik mire alkalmas? Vagy ismerkedés alatt ki kell állni valami próbát? Nem erről van itt szó, tudod te jól. Fogalmad sincs, kinek mennyi volt, azt osztod-szorzod, amit a nők mondanak. Vagy mi alapján állapítod meg?

2019.07.15. 08:30:37

@Daenerys Targaryen: Jó a kérdés. Elsőre furcsának tűnik a helyzet, de csak az ő fejükkel kell gondolkozni. Először is tisztázzuk, hogy

- bevándorlás ide vagy oda, de a népesség tovább csökkenni fog. Ezt ők már kiszámolták: nepesseg.population.city/world/eu Az ENSZ görbéje is lefelé tart, és ha megfigyeled valóban volt egy kis emelkedés, éppen a 2015-ös kapunyitásnál tetőzött, de összességében ez nem befolyásolja az eredeti céljukat: így is, úgy is kevesebben leszünk.

- biztos mindenki hoz olyan döntéseket az életben, amik látszólag ellentétesek a kitűzött céljaikkal. Ezt általában azért csináljuk, mert az így elérhető haszon még mindig nagyobb lesz, mint ha nem tenné meg az ember. Hülye példa, de a lényeg szerintem kivehető: fogyókúrázol és a főnökség elhív....fagyizni. Mert az előléptetésedről szeretne beszélni. Azért elmész és eszel pár gombócot, mert mégis csak nagyobbat nyersz az egésszel, mint amennyit veszítesz. Tele van az élet ehhez hasonló döntésekkel.

- itt jön be a képbe a szabályozott bevándorlás. Mert itt arról van szó. Megtehették volna, hogy 20 vagy 40 éve nyitják ki a kapukat, mert milliós tömegek már akkor is hajlandók lettek volna átköltözni. Úgy alakították a körülményeket, hogy ez ne történjen meg (kapuk lezárva, arab államok erős vezetését hatalomban tartották, csak a legképzettebbeket hívták be, munkaerőt pótolni). Most elküldték a meghívót a tömegeknek is, és pontosan tudják mikor mennyit "kell" beengedniük.

- mik az így elnyerhető hasznok? Például a terrorizmus felütésével és gyakoribbá válásával, megtudják indokolni a magasabb fokú ellenőrzést. Erre technikailag most már képesek. De egy kevert lakosságú embertömegnek is vannak előnyei. Mondjuk lefoglalja őket a túl sok belső ellentét. Könnyebb az egészet irányítani (divide et impera). Az USA már régóta ilyen kevert massza, ők a minta. Ha itt is kevertek lesznek a nemzetállamok, egyszerűbb egy központi irányítást (pl. Európai Egyesült Államok) bevezetni. Az elitnek nagyon nem jó, hogy európában ahány nemzet, annyi szokás és annyiféle szabályozás, politikai erő, gondolkodás, érdek létezik egyszerre és egymás ellenében is akár. Az Unió is ezt az integrációs célt szolgálja, nem is csinálnak titkot abból, hogy ezért hozták létre.

2019.07.15. 08:54:28

@Janed0e: Szerintem JJ az egyenrangú kapcsolatokról írt. Ellentétben Dd-vel, aki egy totál extrém példát (a nő még azt sem döntheti el, hogy mit akar enni) próbál ideálisnak beállítani.

Janed0e 2019.07.15. 09:26:00

@Sally and Billy: most visszaolvastam Dd velemenyet és másodjára sem az jött le nekem, h az ismerőse zsarnokoskodik a feleségen. Én úgy tapasztaltam és azt láttam a kornyezetemben, h nincs teljesen egyenrangú kapcsolat. Ha lenne rá alkalmam, szívesen tanulmányoztam Jj kapcsolatát :D de attól tartok kiderul e, h a barátnője a domináns.

2019.07.15. 09:41:03

@Sally and Billy: Tudom, hogy tisztában vagy vele miről írok, csak gondolom jól esik ennek az ellenkezőjét tettetni. Van olyan férfi, aki éli a saját maga világát, és a nő megkérdezi tőle: csatlakozhatok? Míg van az a férfi, aki hiába éli a maga világát, nem fog kapni ilyen kérdést. Így ő kénytelen lesz "egyenrangú" lenni, hogy ha már vezetni nem tud, legalább ezt értékeljék benne a nők. Nagyon egyszerűen így néz ki a felállás.

2019.07.15. 09:52:33

@Janed0e: Igen, a leírásból úgy tűnik, hogy Dd unokatesójáéknál a nő önként vállalta a kutya szerepét.

Mondok neked egy másik példát egyenrangú kapcsolatra. Egy pár két gyerekkel. Amit közösen csinálnak: gyerekekkel való foglalkozás (pl. egyik viszi őket az oviba, suliba, a másik hozza őket. Nem azért, mert az egyik ezt a felosztást találta ki, hanem mert ez illik a munkahelyeik szabályaihoz.) Vagy közös programok. Egyik kitalálja, hogy menjenek színházba. Elmennek színházba. Másik kitalálja, hogy menjenek túrázni. Elmennek túrázni. Ilyen még a heti egyszeri bevásárlás. Együtt elmennek, mindkét fél berakja a kocsiba, amit gondol.

Amit nem közösen csinálnak: kapcsolatuk elején a nő lakásába költöztek, a férfijét kiadták. Azóta is mindkét fél a saját lakás ügyeit intézi. Egyik fizeti a rezsit, tárgyal a szolgáltatókkal, közös képviselővel, a másik intézi a kiadást. Vagy a kocsi. Mivel a férfi vette, ő intéz azzal kapcsolatban mindent.

Egy család menedzselése manapság már iszonyat munka. Főleg heti 40 óra + túlórák mellett. Ha ez az egész egy emberre hárul, ott garantált a kiégés/frusztráció.

2019.07.15. 09:55:21

@Dolus directus: Aha. És ha egyszer a férfi bajba kerül, pl. egy baleset miatt, a kedves, de teljesen önállótlan nője vajon mit fog csinálni? Felnő a feladathoz, vagy keres egy másik gazdát?

2019.07.15. 09:56:52

@Bakter Anyósa: "Ne vicceskedjünk már a polc felfúrásával, mert miközben én megfőzöm, amit enni szeretne, addig felfúrja a polcot ahova szeretném, és mindenki boldog. Nem méregetünk f@szt mert egy kapcsolat nem erről szól."

Ok.
Tehát a véleményed az hogy ha a "férfi" nem csinálja akkor a nő se csinálja mert fméricskélés
Végülis igazad van az igazi megoldás innen következtetve: áthívni a szomszéd pasit :P egy kockázata van mint nő tudod te is miről beszélek.
Még jó hogy nem házasodtam!

2019.07.15. 10:13:20

@Sally and Billy: "Felnő a feladathoz, vagy keres egy másik gazdát?"

Meg is válaszoltad magadnak.

Bakter Anyósa 2019.07.15. 10:29:33

@Átlagosunalmas: Hol írtam ilyent? Férfiról beszélek, akinek nem okoz gondot felfúrni egy polcot. Nekem nőként szintén nem, hogy jókat főzzek. Ha pedig olyan szakmunkáról van szó, amit nem lehet máshogy megoldani, akkor nem én hívom az embert. Rossz élményeid lehetnek, vagy túl sok pornót néztél. A vízszerelő, még ha szomszéd is, nem mindig környékezi meg a ház asszonyát :)) még jó, hogy nem házasodtál, valóban!

2019.07.15. 10:44:05

@Dolus directus: Azt még elárulod, hogy amit admin mondott, hogy az ilyen alfák, mint az unokatesód, MINDIG (érdekes amúgy, hogy mindketten mennyire szeretitek ezt a szót) félredugnak, mert megtehetik, igaz-e? Vagy ennyire azért nem látsz bele a kapcsolatukba?

2019.07.15. 10:46:17

@Bakter Anyósa: "vízszerelő" A vizet szerelik... nem a vízvezetéket.
Ezért van neked férjecskéd :DD

"ha szomszéd is, nem mindig környékezi meg a ház asszonyát"
Hadd tudjam én jobban kösz.

2019.07.15. 10:48:42

Aztán a témát be is fejeztem. Kár pazarolni rá az időt.

2019.07.15. 11:19:03

@Sally and Billy: Inkább igaz, mint nem igaz. Szerintem neki is (unokatesóm) meg vannak a maga nőügyei, bár eddig nem kötötte az orromra. Mondjuk úgy, inkább fogadnék arra, hogy néha helyretesz egy neki felkínálkozó nőt, mint azt mondja ilyenkor bocs, de a kulcsom csak egyetlen zárba jó :D

2019.07.15. 11:28:11

"A vizet szerelik... nem a vízvezetéket."

LOL xD

Én egyszer egy tűzvédelmi oktatót kérdeztem meg, miért kell a tüzet megvédeni? Mert a személy-és vagyonvédelem az stimmel, de ez? Nem zavarja, hogy rosszul nevezték el a szakmáját? Néma csend lett a teremben :D

Megvannak a magyar nyelv szépségei, de néha különös dolgok is előfordulnak :)

2019.07.15. 11:40:13

@Dolus directus: Szóval a domináns pasik ilyenek. Hagyják, hogy egy nő csatlakozzon hozzájuk, meg hagyják, hogy nők felkínálkozzanak nekik.

Irigységem az egekben....

2019.07.15. 11:50:32

@Sally and Billy:

"meg hagyják, hogy nők felkínálkozzanak"

Hááát, ha egész pontosak akarunk lenni, akkor a nők maguktól kínálkoznak fel nekik. Ők meg eldöntik, hogy melyik érdemes arra, hogy a nehéztüzérségű fegyverzetet a kezébe vegye. Pont abban a helyzetben vannak, mint egy átlag nő, aki sorra kapja az ajánlatokat. Tessék, itt van az a bizonyos egyenlőség, csak eddig rossz helyen kerested :)

2019.07.15. 14:02:07

@Sally and Billy: mire vagy irigy? Te is szeretnéd, ha más nők felkínálkoznának neked? Leszbosz szigetén? :-)))

Gondolom nagyképű hencegésnek minősíted, mert a te világodban a királyfiak harcolnak a királylányok kegyeiért a hétfejű sárkánnyal. Te el se tudod képzelni, hogy egy női hölgy teperjen egy pasi után.
Nincs is ilyen, fel ne zaklasd magad, hogy a komfortzónádon kívül is van élet.

Janed0e 2019.07.15. 14:16:34

@Sally and Billy: Erre kétféle válasz lehet. 1) Konfliktuskerülés. Tegyük fel, h a férfinek kurvára semmi kedve nincs színházba menni, mert szívesebben kertészkedne/sört inna otthon nyugalomban (ide bármi behelyettesíthető), a shoppingolást is szívesen a nőre hagyná, ellenben örülne, ha a kocsival a nő (is) foglalkozna, de a békesség kedvéért inkább megy, csinálja, csakhogy elkerülje a konfliktust. Ez egy nem őszinte kapcsolat, m a férfi nem meri felvállalni a saját vágyait. Ő ebben a kapcsolatban a nem domináns fél. 2). azonos világlátás. ez egy olyan jól sikerült házasság, ahol a felek eleve jól választottak, közös az érdeklődési területük, így bármit talál ki a domináns fél, a másik azzal tud azonosulni. És ugyanez viszont. Talán belátható, h ez nem zárja ki azt, h ebben a kapcsolatban is van domináns fél, csak itt a intellektuális hasonlóság miatt kevésbé szembeötlő.

2019.07.15. 15:55:05

@Janed0e: "bármit talál ki a domináns fél, a másik azzal tud azonosulni. És ugyanez viszont."

Ha a lelki világodat ez megnyugtatja, akkor gondold ezt :) Nekem igazából mindegy, csak az ne legyen már ideális kapcsolatnak beállítva, mikor MINDENBEN az egyik fél dönt, a másik véleménye meg még a vacsora kitalálásában sem jelenik meg.

2019.07.15. 16:40:07

@Sally and Billy: Hadd kérdezzek meg valamit. A te felfogásodban az az ideális, amikor mindenben "egyenlőség" van.

Hogyan alakult eddig a kapcsolataidban az, ha eldöntendő kérdéseknél teljesen más véleményen voltatok, de valahogy dönteni kellett? A tipikus vagy-vagy esete. Vezettek egy naplót, hogy a kedvesed akarata 127-szer érvényesült az elmúlt 4 hónapban, a tiéd csak 121-szer, tehát most te jössz még 6-szor?

Úgy is feltehetném, hogy kié az utolsó szó? Ki simul jobban a másik akaratához, ki nem teheti meg azt, hogy szembe menjen a másikkal?

Nekem az a tippem, hogy nálatok mindig a tiéd az utolsó szó, nincs semmilyen egyenlősdi, csak annak az eljátszása kommunikációs szinten. Vagyis rejtett női dominancia zajlik, de mivel szeretnél egy "erősebb" hímet is, eljátszod a bétákkal, hogy nekik is van beleszólásuk a dolgokba. A "mindenben közösen döntünk" eggyel erősebb férfi szerep, mint a "mindenben én irányítok, mint nő", és tudat alatt erre gyúrsz. Legalább legyen meg az illúzió.

Mi a véleményed erről?

2019.07.15. 17:28:59

@Dolus directus: Bocs, de a mindig/mindenben szó használata a te mániád, nem az enyém. Én ezt emberek, emberi kapcsolatok leírásánál soha nem használnám. Egyszerűen nem tartom életszerűnek. És ha jobban figyeltél volna, észrevetted volna, hogy pont a mindig szó szúrta a szememet az unokatesód kapcsolatának leírásában.

Annak örülök, hogy már csak tipped van. Eddig ugye úgy volt, hogy te, a nőkkel ellentétben, tudod, hogy a nők mit tudnak, mit gondolnak és mire vágynak. Mindannyian.

És akkor most jöjjön az én tippem: Te irigy vagy az unokatesód nőjére, ezt az irigységet meg kivetíted a nőkre. Az unokatesód iránti csodálatod ugye egyértelmű. Plusz mivel
nem vagy elég domináns férfi, ezért neked nehezedre esik mindent egyedül megteremtened. Annak a nőnek meg bezzeg csak bele kellett ülnie a készbe :P

Bakter Anyósa 2019.07.15. 18:36:57

@Átlagosunalmas: nem férjecském van, férjem. Ha már ennyire ragaszkodsz a pontosan leírt szavakhoz. Aki kevésbé korlátolt, tudja ki a vízszerelő. Olyan mint a gázszerelő, érted.. ő se gázt szerel. Megcsalt az asszony a szomszéddal? Ez annyira szomorú, pedig jó arcnak tűnsz :(

2019.07.15. 20:49:19

@Sally and Billy: Rendben, akkor nem erőltetem a mindig/mindenben szavakat. Gondolom ettől még nem fogsz tudni válaszolni a kérdésre, de mindegy is, már kezd unalmas lenni a téma, még nekem is. Az unokatesómat csak egyszeri példának írtam, szinte már nem is tudom hol és mikor. Azóta te hozod fel állandóan, azért téma most is.

Lehet inkább te csodálod őt, nem?

Majd lehet említem neki, ha legközelebb találkozunk, hogy le se bírsz szállni róla, amióta megírtam, hogy otthon ő az úr a háznál. :)

Amúgy nem tudom mennyire vetted észre, de én hagyományos családmodell párti vagyok, elég sok tekintetben. Lehet írtam, de ha nem, akkor tudd, szerintem sokkal jobban járt mindenki azzal, amikor a férfi eltartotta a feleségét és családját, a nő pedig "beleült a jóba" és csak a családjának élt, ahelyett ami most van. Ha lenne egy kesztyűm, amivel csettinthetnék, akkor vissza is hoznám ezt. Szerinted, ha én irigykednék ezért a nőkre, akkor ez lenne az álláspontom?

"nem vagy elég domináns férfi, ezért neked nehezedre esik mindent egyedül megteremtened. "

Jajj. Egyrészt nem tudok elmenni az olyan hülyeség mellett, amit itt összekapcsoltál. Lazán megtudja teremteni magának egy nem domináns férfi is a jólétet. Ebben pont nincs semmilyen összefüggés. Másrészt én domináns típus vagyok a párkapcsolataimban, legfeljebb fiatal suttyó koromban dőltem be tévhiteknek és hagytam kicsúszni az irányítást a kezeim közül. Szerinted olyan felfogással, amit itt magyarázok, majd hagyom a nőknek, hogy bolondot csináljanak belőlem? Ittál te ma eleget? :D

2019.07.15. 21:47:41

@Dolus directus: :) Az én tippemnek pont annyi esélye volt a találatra, mint a tiédnek. Nem esett le az erre utaló célzásom, mert alacsony az EQ-d. De mint már mondtam, nem lehet mindenki mindenben jó. Foglalkozz inkább reál dolgokkal.

2019.07.16. 10:55:32

@Sally and Billy: na ez legalább humoros volt.
süti beállítások módosítása