A volt férjem ma se tudja megfogni a pénzt

2021. június 08. 07:30 - csajokespasik

       

               Ha egy felnőtt férfi negyven után sem bánik éretten a pénzzel, és állandóan másokat irigyel, ott valami komoly törés lehet a múltban, és az sem kizárt, hogy egy válásnál több is vár még rá.          

 
       

                Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Úgy februártól számítva van ez a dolog nála. Hogy mások az igényeink, az már korábban kiderült, ezért is váltunk el. De azóta is tartjuk a kapcsolatot, nekem már régóta van más, neki alkalmanként, és ha olyanja van, be is számol róla. Ha én keresem valamiért, extrém módon lelkes, órákat tudna velem telefonálni, mert örül, ha hallja a hangomat. Most a legújabb, hogy azt kell végighallgatnom, hogy mennyi mindent hagyott ki az életében. Túldramatizálja az anyagi helyzetét, csórónak tartja magát, akinek nem telik semmire. És az irigykedései: bezzeg másoknak mije van, neki mije nincs. Én voltam a spórolósabb, míg együtt voltunk, ő a mai napig nem tudja megfogni a pénzt.        

       

               Nem éhezik, de gyakran van mínuszban. A megtakarítás szerinte fölösleges kuporgatás, mert ami pénz van, azt ma kell elkölteni. Én az átlagosnál valamennyire tehetősebb családból származom, ő meg olyanból, ahol a tudatos pénzügyi felelősségvállalásnak nem volt lényegi kultúrája. Sokszor nem tudok mit kezdeni vele. Mert ha tanácsot kér, én adok, de nem fogadja meg. Nem érzi a pénz értékét, míg együtt voltunk, akkor is hülyeségekre szórta, amikre utána rá se nézett.

 

Nem gondol végig sok mindent.

 

Ha beosztaná, kijönne belőle. Nem érzi, mennyiből tudna költeni, ha megtetszik valami, azonnal beszerzi. Ami pénze volt, azt inkább a nagyszüleinek köszönheti, semmint a szüleinek.

Én saját magamra sose költök sokat, azt is átgondolom. Vannak dolgok, amikből megéri a jobb minőséget venni, mert egészségesebb vagy tartósabb stb. de nála nem ezek a szempontok.

Ma már csak arról beszélünk, ha beszélünk, hogy ő folyton elégedetlen, és hogy bezzeg xy-nak ez van, meg az van, és ő miért nem jutott el negyven éves korára hasonló szintre. Ha válaszoltam, nem örült annak, amit hallott... De most hazug reményekkel biztatni, amikor ő tehet sok mindenről, nem akarom. Az egyik kollégáját hozza fel mindig, aki vele egyidős, de feleannyi éves csajokat szed fel a mit tudom én milyen kocsijával... - ez valahol nem egy érett ember szintje, ha ezt irigyli. Nem tudom, mit tanácsolhatok még neki...
Lehet, nem ebbe a blogba való a téma, de örülnék, ha lehoznák.          

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: pánik pénz válás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr9716585714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása