Eddig csak diplomás nőkkel járt

2021. november 08. 07:27 - csajokespasik

Posztolónk jó barátságot ápol egy nővel, akitől sosem akart semmit, de most mégis aggódik amiatt a vitatható filozófiát valló művészke miatt, akit valahonnan felszedett. Vajon erkölcsi kötelességünk ilyenkor finoman hangot adni a véleményünknek, vagy jobb hallgatni?

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Van egy nagyon jó barátnőm. Férfi vagyok, de ő sosem vonzott, mindig csak barátok voltunk, ennek már lassan 10 éve. Neki nyáron lett egy nála idősebb pasija. Hogy mivel foglalkozik, azt ő sem tudja konkrétan, csak annyit, hogy kiad egy örökölt lakást és abból tartja fenn magát. Amikor először találkoztam vele, ilyen szakadt művészkének tűnt, aki 15 fokban is vastag kabátot hord. Fodrásznál szerintem jó ideje nem volt. Ez még nem is lenne baj, ez a külső, ettől még lehetne jó a természete. De nem az. Azt tudom, hogy féltékeny rám, visszamondta a barátnőm. Olyankor újra el kell mondani neki és mindent meg kell magyarázni megint. Szerintem érzi, hogy nem rajongok érte.

Nem jó vele beszélgetni, mert bármit mondok, azonnal rákontráz és lenyom, hogy az semmi, neki sokkal több van, sokkal több volt, meg sokkal többet látott, meg többet tud. Volt, hogy előttem veszekedtek, vagyis a pasi szapulta a barátnőmet, aki meg beleegyezőleg hallgatott. Azt mondja, eddig neki csak diplomás női voltak (bár neki nincsen) de hogy ezzel mire akart célozni, arra nem sikerült rájönnöm. Azért tartja a szokást, hogy értékesebbnek higgye magát?

Egy ilyen alak éveket lophat el az életéből, mert a barátnőmről tudom, hogy konfliktuskerülő és befolyásolható, főleg, ha valaki ért is hozzá, hogyan kell alaposan csinálni.

Először azt hittem, úgysem lesz hosszú a kapcsolatuk, mert a barátnőmnek nem az esete, most ideig-óráig érdekesnek találja a dumáját, és annyi. De ez már jó ideje tart. És ez a pasas egyáltalán nem olyan, mint akit szívesen bemutatna otthon. Az lehet a vonzereje, hogy ő gyökeresen máshogy látja a dolgokat, például kijelentette, hogy a foci, meg az autómánia az „egyszerűbb férfiak” ismérve, és hogy őt egyik sem érdekli. Nagyon egyedinek hiszi magát.

Ilyenkor egy jó barátnak meg kéne mondania a véleményét, az ő érdekében? Jó viszonyban vagyunk, de ilyen helyzet még nem adódott. Bele kell-e egyáltalán szólnom, ha én kívülről máshogy látom ezt?

 
13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr316749114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nOniCk 2021.11.08. 08:41:45

Férfi és nő között szerintem nincsen barátság. Mindig ott van valamelyikben a szexuális zsizsegés. Ékes pédája vagy Te is ennek,, túlságosan bele akarsz avatkozni a magánéletébe 'barátként'. Nem látsz bele a kapcsolatukba, csak a felszínt vakargatod és alkotsz véleményt a saját nézőpontod, érdeked szerint. Nem az apja vagy, hogy megóvd. Az Ő választása az övé, a felelősség az övé, az élete az övé. Te meg mint jó barát támogatod a döntéseiben és nem megkérdőjelezed azokat. Ha koppan majd vígasztalhatod és ha szerencséd van lesz is vmi köztetek, úgyis ezt szeretnéd. :D Szép napot!

Motorogre 2021.11.08. 21:44:27

Felnőtt ember a hölgy, nem vevő a paternalizmusra. De jóbarát vagy (s a leírásod szerint maradsz is a barátzónában), kérdezd meg a hölgyet, hogy szüksége van-e a segítségedre.
És ha tanácsaid ellenére bajba kerül, depis lesz stb. - ne élj vissza a "Lám megmondtam" módon, hanem bizonyítsd hogy bajban is barátja vagy.
Ha meg összeköti életét a pasival - vágj jó képet az ügyhöz.
(a Te párod/partnered hogy viszonyul mindehhez, arról nem szól a poszt).

szeme közé, laposan! 2021.11.08. 21:57:54

Persze, hogy mondd el neki a véleményed! De csak azután, hogy letoltad a gatyád előtte, mert különben esélyed sem lesz megdugni a "barátnődet", mert nyilván ez a valós szándékod, csak még te sem tudod. Barátság férfi és nő között nincs ovis kort követően, ezt te is tudod. Ha a "barátnő" rosszul dönt, az az ő dolga.

Almandin 2021.11.08. 22:51:19

Jó kérdés. Barátként nem mindig jó, ha elmondjuk a véleményünket, mert az illetéktelen beavatkozás a másik életébe. Hacsak nem tűnik veszélyes bűnözőnek az illető, hagyni kellene a kéretlen tanácsadást. Én mondjuk annyit mondanék, hogy a mondottak alapján nem szimpatikus az illető.
A férfi szerintem nárcisztikus. Már most kezdi a nő alázását (azzal, hogy érezteti vele, hogy ő csak diplomásokkal állt össze korábban, leértékelést sugall). Később semmi nem lesz jó a nő személyiségében, rengeteg verbális alázásra lehet készülni az ilyen alakoktól. Nem véletlen, hogy a nő egy bizonytalan személyiség, a nárcisztikusok vadásznak az olyanokra. A magabiztos, magát megalázni nem hagyó embert általában elkerülik.

Almandin 2021.11.08. 22:56:25

@nOniCk: @szeme közé, laposan!: Pedig a barátság lehet szexuális tartalom nélküli. Ha így van, akkor mindegy, milyen nemű az illető.

Örömhernyó 2021.11.09. 01:34:41

Egy nagyon kellemetlen, magát túlértékelő, de valójában olyan pasassal állsz szemben, aki ténylegesen semmit nem tud felmutatni. Egy örökölt lakás kiadásából él? Az lehet kb. 120-150 ezer forint jövedelem havonta adózás előtt, ha jó helyen van az ingatlan. Ha nem adózik utána, akkor ennyiből gazdálkodik. Ebből nem lehet fényesen élni, pláne ebből ő családot nem fog fenntartani. Családot alapítani nem fog, csak addig lesz a barátnőddel, amíg ő rá nem jön, hogy nekik nincs közös jövőjük.
Ha nem dolgozik, annak oka van. Képzetlen, összeférhetetlen, elkényeztetett, céltalan, alápakoltak mindent. Valószínűleg ez mind igaz rá.
Levitte az igényszintjét arra a szintre, amit a lakás kiadásából fedezni tud. Ebben a saját létfenntartása van benne, de semmi több, ő sose fog gyereket vállalni, mert ahhoz neki el kellene menni dolgozni, mert egy család fenntartásához egy átlagos lakás bérleti díja nem elég.

Ez a szöveg, hogy neki eddig csak diplomás női voltak... Elképesztő. Mintha az szint lenne, meg mintha a büfészakos diploma felértékelné a nőt. De neki nincs. Ezzel kelti az önbizalomhiányt a barátnődben, holott azt kellene megkérdezni, hogy miért exbaránő az a sok diplomás nő? Mert kiismerték őt?

Egyetlen dologban értek egyet a művészkével: a foci (bármilyen profi csapatsport) és autómánia pont olyan, mint a szappanoperák nézése nők esetén. Az egyszerű embereknek ad témát. Panem et circenses. De attól, hogy ő ezeket nem szereti, még nem lesz egy normális ember, van neki más jellemhibája.

A művészke kitételt nem értem, legfeljebb életművésznek nevezném.

Ezzel a pasival évekig lehet a barátnőd, mielőtt rájön, hogy ez a kapcsolat sehova nem vezet. Mert a pasi nem agresszív, nem iszik, nem lép félre, csak éppen semmi jövőképe nincs. Ezt felismerni idő kell, mert nincs égető probléma a kapcsolatukban, csak jövője nincs.

@Almandin: Nincs férfi-nő barátság szexuális tartalom nélkül. Ezt csak nők hiszik. A posztoló simán a művészke helyébe lépne, mert ő jobban illene a nőhöz.

Almandin 2021.11.09. 02:06:35

@Örömhernyó: Nagyon is agresszív a férfi. Verbális agresszió is létezik, aminek már jelét is adta a jómadár.
A barátságról már nem nyitok vitát, mert azt látom, az emberiség egyik fele (nem nemi alapon) azt tartja, nincs valódi barátság férfi és nő közt, a másik fele meg hisz benne. Ez valami olyasmi, mint a vallás. Az egyik hívő, a másik meg nem, de nem lehet meggyőzni egymást.

_krampampuli_ 2021.11.09. 12:46:55

A barátságról nő és férfi között: nekem (férfiként) egyetlen valódi barátom van jópár éve, aki történetesen egy nő. Mondjuk az is része a történetnek, hogy több, mint 600 kilométerre élünk egymástól. ;-)
A poszthoz: szerintem nyugodt körülmények között mondja csak el a véleményét a posztoló a barátnőjének. A döntése meghozatalában viszont ne befolyásolja.

jegeskaveee. 2021.11.09. 14:39:40

Posztolónak savankás a szőlő...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2021.11.09. 16:02:23

@szeme közé, laposan!:
Neked nem megy, ebből még semmi nem következik.
A barátság kb. annyit jelent, hogy jót akarnak egymásnak és nem szexelnek.
Működhet azonos neműek, ellenkező neműek, homoszexuálisok között is, mert ugye, mindkettő ember (a nő is, ha ez nem lenne neked világos :D).

Walahol 2021.11.09. 17:48:46

Szerintem ez egy kényes téma, amit legelőször is óvatosan érdemes kezelni.
Két dolog van: egyrészt, nem jó a kéretlen tanács, másrészt viszont ott van a saját becsületünk és felelősségérzet egy másik baráttal kapcsolatban.
Itt nagyon fontos, hogy ténylegesen milyen, miről szól a kapcsolatotok.
Mennyire mély, mennyire őszinte, stb, mennyire tudtok ezekről beszélni. A kéretlen tanács nem jó, de, ha olyan a kapcsolatotok, hogy belefér, akkor óvatos, ügyes kérdésekkel lehet rávezetni, olyannal, amire vagy nem harap rá(akkor hagyni kell), vagy ráharap. Az a lényeg, hogy vele kell kimondatni a problémát, ha ki lehet. Ha nem harap rá, már nem a te felelősséged. Annyit tégy, amennyivel a lelkiismereted tiszta, ez a Te részed.

exilis 2021.11.09. 19:39:13

Csak nekem egyértelmű, hogy a poszter kamuzik? Ezt a szöveget nem férfi írta, ez női gondolkodás.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.11.13. 07:44:15

@Hepci: túl van ez misztifikálva. Vannak emberek, akikkel jó kötetlenül együtt lenni, ők a jó ismerősök. Aztán vannak, akikkel jó együtt megélni az életet, akikkel lehet ökörködni, akár némi heccelést vagy átmeneti kellemetlenséget is elbír a kapcsolat, ezek a haverok. Aztán vannak azok, akikkel egy mély, hosszú időn át tartó, jóban-rosszban kipróbált szeretet fűz össze, ők a barátok.

Bárkinek ezer oka lehet lefeküdni vagy le-nem-feküdni bármelyikkel. A probléma csak annyi, hogy barátból sokkal kevesebb van, mint szexpartnerből vagy akár kapcsolatból.
süti beállítások módosítása