Velem többet beszél, mint a csajával

2021. december 09. 07:28 - csajokespasik

„Nem utálattal szakítottunk, talán ezért van ez. Tiszteletben tartottam a szándékát, hogy menni akar” – Viszont a pasi nemhogy napi rendszerességgel, de lassan már óránként ad hírt magáról, így Levélírónk olykor kénytelen lehalkítani a mobilját miatta. Miért nem az új barátnőjével foglalkozik, és mit tanácsolhat egy béketűrő ex?

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Nyáron mentünk szét a barátommal (legyen F.), ő hagyott el, ő akart ebből kilépni, másfél évet töltöttünk együtt. Viszont november eleje óta felvette velem újra a kapcsolatot és folyamatosan beszélgetünk, így vagy úgy. Elmondja az életét, mi van vele, de többnyire csak panaszkodik a jelenlegi nőjére. Azt még nem kérdeztem meg tőle, hogy miért gondolja, hogy ez érdekel engem? Mivel udvarias vagyok és ő is rendes, érzékeny, jóravaló ember, végighallgatom. Csak nem értem, miért velem beszéli ezt meg? Volt, hogy tesómmal elmentünk egy helyre, és szinte végig F. -el kellett csetelnem, a huszadik „Jó, most már hagylak békén” mondata után.

Kimegyünk a teraszra, megint F. csipog a zsebemben, felszállunk a buszra, és már le kell halkítanom miatta a telómat. Szerintem velem többet beszél, mint a csajával. Megtisztelő, hogy még mindig a bizalmasának tart, de ennek az egésznek nem sok értelme van.

Ha megbánta a szakítást és ezzel próbálkozik, akkor nagyon rosszul csinálja. Nem utálattal szakítottunk, talán ezért van ez. Tiszteletben tartottam a szándékát, hogy menni akar.

F.-nél az a legravaszabb - amit akkor nem is tapasztaltam, amikor még vele voltam -, hogy úgy ír meg mondatokat, hogy nyitva hagyja őket, és nekem muszáj vagy rákérdezni, vagy befejeznem. Nem mondja ki nyíltan, mit akar, újrakezdést, vagy tanácsot, hogy hogyan bánjon egy nála 5 évvel fiatalabb nővel, akiről már zavarba ejtően sok infóm van: mindig másokhoz méricskéli magát, közönyös a világhelyzettel kapcsolatban, kényes és néha ingerlékeny, meg motiválatlan. De F. választotta. Ennél praktikusabb tanácsom nincs, amin töprenghet.

 
23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr2416777662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exilis 2021.12.09. 10:47:13

Vissza akar mászni a puha-meleg régi fészekbe. Gondold át, hogy jöhet -e. Egyébként az ilyen még nem is annyira rossz forgatókönyv, mert ha elhagyott, majd x csaj után rájön, hogy te vagy neki a legjobb, és még részedről is megvan a vonzalom, akkor működhet a dolog, megerősödve mint előtte, mert jóval magasabb polcon leszel nála, mint mielőtt elment.

Creativus 2021.12.09. 16:06:47

csak gyanítom, de nem 100%, hogy "hoovering"-ről van szó (kb. "visszaporszívózás"), amely egy eredetileg (s általában pszichésen) bántalmazó kapcsolat megszakítását követően állhat elő, amikor is a nárcisztikus bántalmazó az új kapcsolatban is csalódik, és szeretné visszanyerni egy előző kapcsolatból azt a személyt, akit "nárcisztikus forrásként" használt. Ezt a helyzete megérteni csak a nárcisztikus személyiségzavar részletesebb ismeretében lehet, mivel vázlatosan elég ellenmondásosnak látszik, sőt egyes részletei hihetetlennek.
Ha tényleg erről volna szó, akkor - a poszt alapján - eddig még észre sem vetted, hogy a kezdeti szeretetbombázó időszak után bántalmazni kezdett téged, hogy azzal energiát nyerjen a személyiségének stabilitásához. Elképzelhető, hogy csak azért, mert olyan környezetből érkeztél, ahol ez veled kapcsolatban nem volt ritka, és szinte természetesnek tűnik ahogyan bánnak veled (szülők?).
A kapcsolat újrafelvétel egy újabb love-booming kísérlet, s ebben - egy ilyen kapcsolatnál - neked kell a lábai előtt térdepelned, hogy úgy tűnjön, nem ő akart hozzád visszajönni, hanem téged igézett meg az ő "nagyszerűsége" (s ez az amire a nárcisztikus vágyik). A másik nővel való kapcsolatában pedig feltehetőleg módot talál arra, hogy a te felértékelésedet, és az másik leértékelését valahogy annak a célszemélynek - mintegy véletlenül - tudomására hozza, s ezáltal bántalmazza azt, akit talán már meg is unt. Ám az biztos, hogy hamar rájött, hogy egyáltalán nem olyan, mint amilyennek a legelső pillanatban képzelte, s azt a képét - mint egy pillanatfelvételt - megváltoztathatatlanul az agyába rögzítette (más szóval: beskatulyázta). Talán egy ebben a témakörben járatos szakértő segíthetne neked, ugyanis egy nárcisztikushoz - ha nincs valamilyen kiküszöbölhetetlen kényszer - szigorúan tilos visszamenni. A vele való kapcsolatnál a legegészségesebb, és leginkább célravezető szabály a "No Contact!", azaz a teljes szakítás az élet összes területén, minden lehetséges formában! Ha ezt nem teszed meg, és a kapcsolat visszaáll a mindenféle be nem tartott ígérgetések által, előbb utóbb - talán csak évek múlva - nagyon pocsékul fogod érezni vele magad, s nem tudod mi lehet veled a baj (magadat hibáztatod), ugyanis remek logikájával a teljes személyiségedet szétzilálja. Hosszas kapcsolatban a bántalmazásoktól társfüggőség is kialakul (állandóan bizonyítani akarsz nála), de mellette a szexkapcsolat is - más, hormonális - úton egy olyan kötődést alakít ki vele, amelyből képtelen leszel szabadulni ("se vele, se nélküle").
Nagyon ritka esetben másról is lehet szó, és nem nárcisztikus a személy, de a leírtakból ezt lehetetlen kikövetkeztetni.
A nárcisztikusság manapság divatos téma, de óvatosan kell vele bánni, mert mögötte nem szándékos rosszindulat, nem gonoszság, hanem egy gyermekkorban elszenvedett pszichés sérülés áll, amely felnőttkorra egy ösztönösen végzett viselkedésformává válik. Erről az illető maga sem tud, de reménytelen dolog neki róla beszélni, mert az emberi agy nagyon keményen védekezik annak a nagyon mélyre elásott szégyennek a felbukkanása ellen, amely egyébként az egész személyiségzavart jó régen létrehozta.

MsIreneAdler 2021.12.09. 19:50:49

Mielőtt visszafogadnád gondolj arra, hogy nagy valószínűséggel rólad is így panaszkodott a mostani nőjének... Milyen ember az ilyen?

szeme közé, laposan! 2021.12.09. 21:24:48

"Mivel udvarias vagyok és ő is rendes, érzékeny, jóravaló ember, végighallgatom." Egyszerűbb lenne, ha egy ilyen beszélgetés során egész egyszerűen megkérnéd, hogy fogadjon vissza, mindketten ezt akarjátok. Csak ő nem így fogalmazta meg, te meg várod az utasítást, hogy mit kell tenned. Tedd meg.

#szájbergyerek# 2021.12.09. 21:34:28

Nem értem miért társalogsz vele az új csaja összes nyűgéről, ha nem akarsz?
Megmodod nyíltan, hogy ez nem érdekel téged. Oldja meg magának a problémáit, nagyfiú már vagy kérdezze meg anyukáját.

jegeskaveee. 2021.12.09. 22:34:50

Arról egy szót nem írtál, hogy van-e pasid. Ha van, ő mit szól hozzá, hogy a volt hapsiddal csacsogsz?
Ha pedig nincs, akkor te is vissza akarsz kuncsorogni hozzá, különben mit lepcseskednétek naphosszat?

Dorottya Hrabovszky 2021.12.10. 06:36:44

Tipikus példa arra, amikor valaki úgy panaszkodik, hogy valójában dicsekszik. Pedig nincs mivel, mert szerintem a volt pasi annyira csicskává tette a poszterinát, hogy még a szakítást is lenyeli. Olyan nincs, hogy valakinek a nap minden órájában a szolgálatára állok, olyannal, aki vidáman ott hagyott. Anyámnak, apámnak, gyerekemnek bármikor felveszem a telefont, de egy volt pasinak biztosan nem.

Rubasov nertárs 2021.12.10. 09:24:56

Röviden: Azt hitte talál nálad jobb nőt, de sajnos szomorúan kellett megtapasztalnia, hogy kevés ő ehhez, és ha nőt akar, akkor bizony csak a nálad alacsonyabb szintű nők között válogathat => rájött, hogy te vagy az általa elérhető legmagasabb szintű nő. A napnál is világosabb, hogy vissza akar kéredzkedni. Azonban ha van tartásod akkor egyértelmű, hogy minél hamarabb le kell építeni a tagot, ha máshogy nem megy letiltod mindenhol és mindenhonnan.

Lorrh 2021.12.10. 09:33:07

@MsIreneAdler: ez így durva sematizálás. Egyáltalán nem biztos ez.
Simán csak vissza akar menni a régi csajhoz. Az újjal meg nem is beszélget, nem hogy a régi csajról panaszkodna neki.

MsIreneAdler 2021.12.10. 13:16:21

@Lorrh: én már csak ilyen durva vagyok :). Nálam az egy igen fontos szűrő, hogy ki hogyan beszél a partneréről, exéről. Van, aki szeret fröcsögni, panaszkodni, azt figyeltem meg, ez típus kérdése. Pl aki neked pletykál másról, az rólad is pletykál. Ennyi.

dekás dezső 2021.12.10. 15:05:03

És? Nem tudja simán azt mondani, hogy szar alak vagyok, de jó lenne ha újrakezdhetnénk, viszont érzem hogy ezt már elbsztam?

Milyen gyenge próbálkozás már ilyen módon visszasettenkedni az exhez. Ez nem ravaszkodás, inkább simán full pipogya, hátulról a szőnyeg alatt kúszó stíl.

exilis 2021.12.10. 15:42:32

@MsIreneAdler: Nem így van. Egyértelműen csak témának használja az újat, illetve mutatja a réginek ezzel hogy bízik benne, és vele jobb volt. Rubasov írta le legpontosabban a helyzetet, nem kell ebbe többet belelátni.

MsIreneAdler 2021.12.10. 18:43:37

@exilis: ez csak egy átlag téma, ja. Hiszen annak a nőnek a szuttyolása, akivel nem mellesleg esténként dönget a hősünk, a legjobb módja annak, hogy elnyerje az exe bizalmát... Mi ebben a bizalomgerjesztő? Mi mutatja hogy a poszterrel jobb volt, mikor ő lett kihajítva valószínűleg emiatt az új csaj miatt? Nekem ez azt jelentené, hogy mivel emiatt dobtak, én még ennire sem feletem neg neki.... De mindegy is. Nem látok itt semmivel többet a sztoriba, mint mondjuk @Rubasov et., csak kicsivel jobban nehezményezném az ilyen hátulról jövő sunyi kúszást, mint ti.

@dekás dezső: +1

VOGAben 2021.12.10. 19:51:18

Egyeseknek kib@szott sok idejük van, hogy ráérnek ilyen exekkel és hasonlókkal cseverészni. Dologtalanná vált tömegek. Mondjuk pont tudok olyat, aki szerintem azért marad a szar melóhelyén, pedig válthatna, mert naphosszat a telefonját "pörgetheti". Így talál egymásra az alkalmazott butikos csaj és a vagyonőr pasi.

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2021.12.10. 20:44:40

alap, hogy exet, partnert, lovasoktatót nem tartunk fent. elfelejtjük.

mgdé 2021.12.11. 14:43:41

@Peni a Valdes:
Butaság. Egy másik embernek nem az az egyetlen értéke, hogy velem van, az enyém (sőt, csak az enyém), s ha már nem az enyém, akkor viszont már értéktelen, nulla. Ha amúgy teljesen nulla, miért voltál akár egy percet is vele?

Időnként fiatalabb kori, régi exekből lesznek/lehetnek a legjobb másnemű barátok. Valamit láttatok egymásban, közötök volt egymáshoz, szeretett, szeretted, őszinte volt, őszinte voltál, csak mást akartatok vagy nem illettetek össze. Mitől lenne ő nulla? Bármit meg lehet vele beszélni, szó szerint tényleg bármit. S nem csak meghallgat és bólogat, hanem megmondja, ha épp hülye vagy. Meg még akár összevigyorogni is lehet. Ez lenne olyan megvetendő, örökre kizárandó?

(Persze a felvetésem nem feltétlenül a posztban szereplő kapcsolatról szól. :) )

mgdé 2021.12.11. 14:47:59

@Peni a Valdes:

Valamint van/lehet olyan ex is, akivel jó néha összefutni, s ilyenkor - ha épp úgy - a szex se rossz. Nem kell ám mindenbe rögvest házikót és gyerkőcöket látni, elvárni. (Persze ez könnyebb, ha ezeken már túl vagy.)

Örömhernyó 2021.12.13. 05:33:24

@MsIreneAdler: Te beteg vagy! Milyen bizonyítékod van erre? Szerintem a jelenlegi nője szexuálisan vonzotta, de rájött, hogy ennyi és nem több.
5 év korkülönbség semmi. Nem a korkülönbség a baj, hanem hogy a nője szellemileg nincs egy szinten a pasival.
A posztolót most hirtelen elkezdte értékelni, mert látja, hogy milyenek a nők úgy általában: üres fej, esetleg ha érdekesebbnek akarja beállítani magát, akkor hozzáad egy kis hisztit és kész is az "egyéniség".

@Creativus: Ezt a Kiskegyed szintű konyhapszichológiát el kellene már felejteni.
Azért nem vette észre a posztoló, hogy a pasija bántalmazó, mert nem az. Egyszerűen azt hitte a másik nő jobb lesz, mert fiatalabb, ruganyosabb, kevésbé halszagú a p!nája, helyesebb a pofikája. Aztán rájött, hogy uncsi, idegesítő, egy nagy nulla.
Annyi tisztesség azért volt benne, hogy az új csajt nem a régi mellett hegesztette, hanem szakított a régivel.

Ebből még simán lehet újrakezdés, ha a posztoló se haragszik a pasira. Nem tudom hány évesek a posztban szereplők, de lassan szerintem a férfi meg akar állapodni, ez lehetett az utolsó kicsapongása, próbálkozása.

Örömhernyó 2021.12.13. 06:03:02

@dekás dezső: Szerelemben nincs gyenge próbálkozás. Ami működik, azt kell lépni. Én is sokszor szemérmeskedtem fiatalon, hogy jaj, ez vagy az a lépés tisztességtelen, béna, kellemetlen, égő, nem őszinte, ezért nem lépem meg. Ez butaság.
Miért lenne baj, ha szakítas után rájön a pasas, hogy hülyeséget csinált. Nem megcsalta a nőjét, hanem szakítottak.

Csak hát kellemetlen beismerni, ha az ember ekkorát hibázott és az új partner egy hülye picsa.

MsIreneAdler 2021.12.13. 08:04:12

@Örömhernyó: ezt a "beteg vagy" részt kifejthetnéd bővebben. Ez nálad érv egy vitában? Ha valaki másképp lát egy adott szitut, az beteg? Ezt soha nem értettem egyébként a blogokon. Minek jár ide, akit idegesít más ember véleménye? Miért nem valami birkabégető csoportba jár, ahol csak azt hallja, amit gondol, így véletlenül sem éri más inger a kis világát. Itt vagy pl. te. : tök értelmesen, összeszedetten írsz, az ember szívesen vitázna veled, mert egyébként látom ám a te álláspontod igazát is, erre agyonbaszod a személyeskedéssel meg minősítgetéssel. Én szeretem megismerni, hogy más mit gondol, sőt, minél távolabb áll attól, amit én látok, nekem annál érdekesebb. Soha nem írnék ilyet rád, amilyet te nekem. Ha ezért beteg vagyok, vállalom.
süti beállítások módosítása