Miért fontos, hogy hány nőm volt eddig?

2021. december 16. 07:38 - csajokespasik

Így év vége felé kanyarodva Posztolónk mérleget készített, és arra jutott, hogy az utóbbi időkben csak olyan nőkbe botlik, akik egyre kekecebbek és mindent tőle várnak el.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Túl vagyok már néhány jó kapcsolaton, meg pár tanulságoson is, és olyanokon is, amiket a mai napig nem értettem meg. Most az utóbbiakról írnék pár szót. Szerintetek miért van az, hogy a kapcsolatok kb. fele érzelmi zsarolásról, feszültségekről, hisztiről, és felesleges viták gerjesztéséről szólnak? Már csak a magam példáját nézve az utóbbi időkben.

Szembenézek a szituációkkal és elfogadom a másikat, de nem minden áron. Csak a férfi dolga az állandó fejlődés, és a kapcsolatokban az előrelépés? A nők meg úgy vannak jól, ahogy össze lettek rakva. Mert nekik ez nagyon nehéz dolog, elvárni nem szabad. A nők számára a kölcsönösség gondolata miért kiábrándító, vagy egyenesen morbid?

És miért kell mindig megkérdezni, hogy hány nővel volt előtte valaki? Konkrét eset, ami legutóbb történt: azt mondta a lány, hogy ha nem válaszolok erre, azzal kihasználom őt (??) Ezen nem lepődtem meg, mert végig úgy viselkedett, mintha valamiért mindig számon akarna kérni, elkapni valami olyanért, amit el se követtem.

Amikor szakított velem, azt mondta, azért hibáztatom őt, csak mert meg akart ismerni. Csakhogy a vallatás meg az ugyanazokon a témákon való állandó rugózás nem párbeszéd. Arról nem szólva, hogy ha hosszabb ideje nem találkoztunk, úgy éreztem, nekem kell újra begyújtani a szikrát, mert benne mintha csökkent volna.

Nem kell mindig mindenben egyetérteni, még az ízlése is eltérhet két embernek, ettől még működhetne a kapcsolatuk feszültség nélkül. Az, hogy két ember összekovácsolódik, nem azt jelenti, hogy teljesen meg kell szűnnie minden ellentétnek, ettől is még működhetne.

 
33 komment
Címkék: vita megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr8916784954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MsIreneAdler 2021.12.16. 08:49:18

Ideje lenne végre nőkkel is ismerkedned, nem csak ilyen drámakirálynő hiszti-krisztikkel. Jó, én megértem, hogy ez a flegma, kétbites, oraveczi életbölcsességgel rendelkező típus jön be, de te is láthatod, hosszútávon csak a baj van velük.
Hogy hány nőd volt, természetesen nem vagy köteles elmondani, pláne, ha te sem firtatod a lány múltját. Persze érdekes lehet a téma, ez is elárul pár dolgot az ember személyiségéről, de nem életbevágó. Annyira nem fontos, hogy emiatt szakítani kellene. De egyébként mi olyan nagy titok ebben?

Kubszrok Hadnagy 2021.12.16. 08:49:47

"azt mondta a lány, hogy ha nem válaszolok erre, azzal kihasználom őt"

Vedd az igazi számot. Emeld köbre, és mondd azt. Hátha így sikerül megszabadulnod tőle.

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2021.12.16. 08:57:45

@MsIreneAdler: igen, de mindenki a saját szűrőjén át hoz eredményt

Nevem Senki Most 2021.12.16. 09:27:36

Itt egy írás, ez pont erről szól. A feleségeim is ezzel próbálkoztak.

lifetilt.hu/a-megbaszodott-parkapcsolatok/

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2021.12.16. 09:36:46

@Nevem Senki Most: na igen, bár a szerző megtalálta azt a nőt, aki nem ilyen. Tehát nem feladni

Nevem Senki Most 2021.12.16. 14:33:08

@Peni a Valdes: Nem ilyen? Télleg?

"Konkrét eset, ami legutóbb történt: azt mondta a lány, hogy ha nem válaszolok erre, azzal kihasználom őt"

Ez akkor mi?
Ilyen ordas faszságokkal lehet bizonytalanságot kelteni. A tapasztalatlan ember meg csak pislog, amikor ilyet és ehhez hasonlókat bemondanak neki. Aztán megtanulja.

De tényleg nem feladni, tekintve, hogy a csaj látta, hogy nem ér célt ezzel a viselkedéssel és lelépett.

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2021.12.16. 14:55:30

@Nevem Senki Most: a tiltes csávó házas, 2 gyerekkel. 2015 óta eltelt pár év
A bejegyzés ezzel együtt valódi dolgokról ír

Nevem Senki Most 2021.12.16. 15:14:51

@Peni a Valdes: Ismered akiről ez a bejegyzés szól? :-))))))

Nevem Senki Most 2021.12.16. 16:34:55

@Peni a Valdes:

ez mi?

" a tiltes csávó házas, 2 gyerekkel. 2015 óta eltelt pár év
A bejegyzés ezzel együtt valódi dolgokról ír"

Lorrh 2021.12.16. 18:36:55

@Nevem Senki Most: te linkelted azt a cikket.

poszthoz:
Amúgy nálam 42.
Na és?
Nyolcvannégy évbe ennyi belefér.

szeme közé, laposan! 2021.12.16. 21:07:21

Meg kell mondani a hölgyeménynek, hogy kb. 20 nővel voltál előtte, de ezek csak azok, akikre emlékszel is, vagy csak szimplán jók voltak. Aztán említsd meg a 20-80 szabályt és hagyd, hogy gondolkozzon egy kicsit.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.12.16. 22:51:34

A múltat kár tagadni, félrebeszélni vagy meghamisítani. Az olyan, mintha az ember magát hamisítaná meg. Szerintem mindenki úgy van ezzel, hogy a konkrét szám érdektelen, a történet számít.

Reactor 2021.12.16. 23:59:01

@MsIreneAdler: Hehe :D ez tetszik! Egyébként maximálisan egyetértek a véleményeddel. Szerintem a te válaszod eddig a legjobb.

MsIreneAdler 2021.12.17. 07:59:09

@Peni a Valdes: jó, de ha nem jó az eredmény, akkor változtatni kellene a szűrőn, nem?

@Nevem Senki Most:

lifetilt.hu/a-megbaszodott-parkapcsolatok/

A fenti cikket te linkelted. Ennek a cikknek a szerzője Balogh Tamás, aki azóta kétgyerekes apuka, Peni szerint. Szóval elvileg talált olyan nőt, aki nem játszmázik.

Alick 2021.12.17. 11:00:55

"...hány nővel volt előtte valaki?"

Hát még utána mennyi lesz! :)

Motorogre 2021.12.17. 12:28:25

A Szerelmet nem lehet tanulni vagy gyakorolni -a SORS adománya, ritka madár.
De még lángoló Igaz Szerelem esetén is jó, ha a lepedőgyűrés művészetének az alapjait ismerik a felek.

Amúgy meg igen fontos a kapcsolatban. Mint mindent, ezt is kell tanulni, gyakorolni - ahogy a mondás szól: "használatban minden tompul, -csak két dolog élesedik: az agy s a f@sz " . Updateljük picit: mindkettő fontos n_mi szerv.

Lehet a hölgy nem kívánt Tanítónéni lenni - a posztból nem derül ki.
Sok hölgy olyan pasira vágyik, aki egy belami - ha rengeteg szoknyát megemelt, akkor egy kapitális zsákmány . No persze mostantól legyen abszolút monogám.

Tehát mond azt hogy kb. egy tucat - és további részletektől zárkózz el. Ne higgye a csaj, hogy Ő is csak egy szám lesz a következő barátnődnél.
SOk sikert.

dekás dezső 2021.12.17. 13:47:04

@MsIreneAdler:
"Ennek a cikknek a szerzője Balogh Tamás, aki azóta kétgyerekes apuka, Peni szerint. Szóval elvileg talált olyan nőt, aki nem játszmázik."
Vagy éppen a méltó büntetését tölti az írománya miatt, amit örökre elérhetővé tettek minden renitens egyed okulására - amolyan kopjafaként:D

MsIreneAdler 2021.12.17. 16:37:50

@dekás dezső: az írása után ő azért egy elég szép trófea :). De ne feledjük, pl Puzsér is büszke apuka...

Egyébként teljesen igaza van, sok nő viselkedik így egy kapcsolatban. És addig amíg a férfi nem találkozik olyannal, aki miatt érdemes hazamenni, aki miatt nem hogy nem ugrik rá Micikére az irodában, de még jól ki is röhögi, ha ő akar valamit, addig azt hiszi minden nő ilyen. Aztán jön egy, aki meg nem.
Amiért viszont nem tetszett az írás, az az hogy baromi egyoldalú. Nem szeretem, mikor csak az egyik nemet kiáltják ki bűnösnek, a másikat áldozatnak. Mindenért a nők a hibásak, ő miattuk baszódik el minden, amíg szeeegény férfiak csak állnak, bámulnak és szenvednek. Miért jó ez? Szerintem ez az, ami igazán kasztrál egy férfit, amikor ilyen kis gyámoltalan idiótáknak állítják be őket. Ez tisztára ugyanaz, mint amit feministák csinálnak a nőkkel...

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.12.17. 17:08:56

@MsIreneAdler: ezzel egyetértek, bár most elolvastam a cikket, azzal meg nem. Az egészséges önképhez vezető út első lépése törölni magunkat mindenhonnan, majd csinálni egy álnevet, amin leírható az igazság. Ezután az egész bejegyzés értelmét veszti. Nyugodtan lehetnek hibáink, bűneink és gyengeségeink.

Nem kell félni, hogy nem kellünk majd senkinek. Az önmagával tisztában lévő ember a legvonzóbb.

Ha meg nem vonzó, azon az önhazugság sem fog segíteni.

Bizonyos problémákon semmi sem. Ezt is jobb az elején tudni.

Abban a pillanatban, hogy az ember elfogadta, hogy kismellű, alacsony, kopasz vagy átlagos méretű a farka, már nem tudja ez megzavarni. Öntudatlanul is olyat árul, amilyen az áru.

A nő nem kezd játszmázni, mert nincs miért. A játszmázós energiáit lekötik a férfi gyengeségei, amelyeket nem söpörnek szőnyeg alá. A férfi elterülős hajlamát lecsökkenti a párkapcsolati feladat. Ugyanis a nő sem hibátlan. Az újdonság varázsa kevésbé csábító. A közös akciók és közös hiedelmek mentén kialakul a hűség mint belső indíttatás.

MsIreneAdler 2021.12.17. 18:31:36

@Peni a Valdes: hát a cikkíró fickóra írtam viccből, hogy micsoda trófea, nehezen elejthető vad, mert így az iromány alapján nem úgy tűnik, mint aki olyan könnyen vállalna két gyereket.

@Puerto Prince: szerintem típus függő is, hogy ki, mennyire szeret játszmázni, és nem vagyok biztos benne, hogy aki szeret, annak el lehet-e valaha vonni az energiáit ettől a tevékenységtől. Egyébként mindig ámulatba ejtett, hogy milyen jól előadják egyes nők a jégkirálynőt, a végzet asszonyát, a férfiak meg kajálják...
Most ahogy elgondolkodom, hogy mi az, ami nekem fontos egy kapcsokatban az az, hogy önmagam lehessek és ezért szeretve legyek. Alkalmazkodni egy dolog, de kibújni a bőrömből nem szeretek.
Azt mindig bírtam, ha egy férfinek van önkritikája, és a gyengeségeit humorosan kezeli.

Lorrh 2021.12.19. 08:26:43

@MsIreneAdler: Mit jelent az hogy önmagad lehessél? Az egy statikus állapot? Vagy az állandó hangulatváltozásaidat lenyelje a pasid?
Ismerősöm férje normális kedves emberből alkoholista lett. Akkor ő most alkoholistaként önmaga? Úgy is kellene szeretni őt?
Jó azt értem, ha te vega vagy akkor ne erőszakoljanak rád disznóvágást.
De az "önmagam lehessek" sokszor a saját személyiség problémánknak párunkra erőszakolását is jelentheti. Avagy?

MsIreneAdler 2021.12.19. 09:12:49

@Lorrh: túlgondolod, nem vagyok én ennyire bonyolult :). Arra gondoltam, hogy valaki mellett ne kelljen folyton minden szavamat, cselekedetemet ellenőrizni, hogy mondhatom-e, tehetem-e, ne legyen rajtam folyton nyomás, megfelelési kényszer. Merjem mutatni, ha padlón vagyok, ne kelljen attól rettegnem, hogy ezért mert nem mindig a legeslegjobb formámat mutatom, el leszek hagyva. Ez az egyik fele.
De nem tudom jobban megfogalmazni, mondok egy másik példát. Volt egy pasim, aki a sportos nőket szerette, na most én egy nőiesebb típus vagyok, nekem soha nem lesz olyan alakom, mint egy atlétának. Nem, nem vagyok tunya :). Na most engem rengeteg piszkálódás, bántás ért tőle, amiért nem olyan vagyok, amilyet ő akar. Fiatalon az ember meg ahelyett, hogy azt mondaná, nyasgem, el kezd igyekezni megfelelni egy olyan képnek, ami elérhetetlen számára (egészen addig a pontig, míg meg nem csalják egy színizom aerobik oktatóval :D). A folyományát el lehet képzelni az incidensnek....
Dehogy arról van szó, hogy nekem egy bólogató jános kell, aki mindent elnéz. Szóval a vegános példa jó. Csak nem vegánnal :)

Lorrh 2021.12.19. 10:10:52

@MsIreneAdler: igen, így érthető a dolog.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2021.12.19. 12:50:41

@MsIreneAdler: vannak javíthatatlan játszmázók, de az sem olyan rossz, ha valaki tudja magáról. Nekem pl anyósom ilyen, apósom meg ilyenkor csak hümmög, meg egyenletes ütemben bólogat. Néha meg rádörrent, hogy csináljon valamit és hagyja őtet békén.

Sok közel elviselhetetlen embernek van házastársa vagy jó barátai, mivel a játszmázási igényt minimalizálni tudják belső körökben. Általában ott kibeszélés történik :)

Kovács Tibor111 2021.12.21. 16:37:02

Itt a témába vágó legfontosabb videó, hogyan értelmezik a kérdést a csajok és a pasik:
www.youtube.com/watch?v=VjPn8FPoSLE
süti beállítások módosítása