Az esélytelenséget időben fel kell ismerni

2024. augusztus 15. 07:51 - csajokespasik

       

               Posztolónk pesszimista életmódtanácsai szerint, az örök vesztesből akkor lehet győztes, ha időben felismeri, hogy vesztesnek született, és kockázatkerülően megteszi a szükséges óvintézkedéseket.        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Nem vagyok se helyes, se gazdag, és nagyon kevés értékelhető (értsd, a mai viszonyok közt trendi és piacképes) tulajdonságom van. Magyarán, én is erősítek egy elég széles hazai réteget. Nem vagyok egy pozitív ember. Sosem dobott meg a sors nagy lehetőségekkel, amihez meg kis tehetségem lenne, abból nem élek meg, élősködni meg senkin nem fogok.
Isteni véletlenek se terelgettek, ami szerencsésnek tűnő véletlen meg adódott, arról később kiderült, hogy semmi jelentősége, semmi haszna nem volt.
Az önismeret egy hasznos dolog, amit kibővítenék arra is, hogy sorsismeret, mert rájöttem valamire, ami egy igen hasznos tanács a hozzám hasonlónak:        

       

               idejében fel kell ismerni, ha valaki nem a sors kegyeltje, akkor lesz egy védőburka, így elkerülhetőek a nagy koppanások. Mert nem fektet be nagy dolgokba, így nem is kerül kockázatos helyzetekbe, mert a nagyban lehetséges végkimenetet - a korábbi tapasztalatai alapján - már sejti. Nem ad nagy összegeket "megbízható" brókerhavernak, a családalapításba is óvatosan vág, az ingatlan adásvételeket is nagyon megfontolja, minden oldalról többször megvizsgál lehetőségeket, mert a sors már minden bizonnyal aláaknázta neki a terepet. Én így érzem.

És így minden kapcsolatnál is nagyon résen vagy, különösen akkor, ha a lány egyszer csak angyalarccal arra kér, írasd rá a lakásod szerelmed jeléül (ismerősömmel megtörtént). A nagy álmokhoz, elvárásokhoz, vágyakhoz és elképzelésekhez való ragaszkodás mazochizmus, mert sok minden alapvetően nem jár egyes embereknek. Hogy a Sorsnak nagy tervei vannak veled, szintén önbecsapás. A pozitív gondolkodás meg egy olyan dolog számomra, ami jól mutat egy ezoterikus-önsegítő weboldalon, csak az életben nem működik a „hazudjad magad boldogra” -effektus. Amikor azt mondják, hogy sose add fel az álmaidat, mindig hozd ki magadból a 110%-ot ...mert csak bízni kell és az élet megajándékoz... az annál működik, akinek már eleve megvannak bizonyos alapok. Próbáltam én is bízni és képzelegni: nem sikerült, és szerintem másoknak se. Épp ezért ezek iszonyú kártékony tanácsok, mert bizony néha kénytelenek vagyunk feladni az álmainkat, hogy egészségesek maradjunk, fel is kell, mert csak így lehet továbblépni.

De az öntudatlan, kiéhezett ösztönembernek ügyesen megválogatott célszlogenekkel bármit el lehet adni, bármiről meg lehet győzni - és az én cipőmben járóknak itt is résen kell lenniük. Bármennyire is fáj belátni, úgy védekezhetsz, ha nem ugrálsz és megelégedsz azzal, amid van. (Egyik közeli barátomnak azóta a gyerek volt az álma, mióta ismerem. Összejött egy tüneményes nővel, meglett a gyerek, majd a nő nem sokkal utána eltűnt vele, és látni se akarja. Jogosan érezte magát pusztán spermadonornak. És nem, nem hanyagolta el, nem kezdett el inni sem, vagy bármi ilyen, ezt tudom. Rendes, gondoskodó volt végig, és ő sem érti, mi volt ez.)

Nekem abban sincs semmi perspektíva, amikor egy házasságban a nő igénytelenedik el, én meg arra vagyok már csak jó, hogy a pénzt hordjam haza.
Mindezzel nem a lemondást hangsúlyozom, inkább csak a józan ön-és sorsismeretet. És hogyan? Melyik kamuguru tanfolyamára kell befizetni? Semelyikre, elég csak őszintén végignézni az eddigi életünkön: egy átlagos felfogású embernek 30-35 éves kora körül már kirajzolódik önmagáról egy átfogó kép, valamilyen – végignéz az eddigi tapasztalatain és állít egy mérleget. De amennyiben úgy tartja valaki magáról, hogy ő szerencsés, akkor bravó, övé a világ, és csak bátran, mindent bele (van olyan ismerősöm is, akinek minden sikerül.)        

 

 

12 komment
Címkék: megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr8718466879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

God Harald 2024.08.15. 08:48:51

Atyaúristen! Depressziót kaptam ettől!
Szerintem egy kicsit innod kellene.

Lorrh 2024.08.15. 09:15:20

@God Harald: én ezt végig se tudtam olvasni, lólépésben ugráltam a sorokon, de úgy is borzalom.

Capillarissa69 2024.08.15. 09:44:34

Rengeteg búza és rengeteg konkoly. Vajon tudja-e valaki, hogyan választhatjuk szét, hogy a szükségtelent elégethessük?
Vagy a konkoly ízétől megkeseredve, felindulásunkban az egészet lángra lobbantjuk, amitől velünk együtt hamuvá ég? És abban bízunk, hogy majd valaki más újra próbálkozik, amikor a saját termését learatja.

A gyújtóláng - láthatatlanul és önmagunk előtt is tagadva - itt lobog bennünk, s a valaki más már a spájzban van.

God Harald 2024.08.15. 10:03:55

@Lorrh: mélytorkos csütörtök!
Ma amúgyis szopóág van. Már egy órája várok a beszállási engedélyre…:(

Sztravinszka 2024.08.15. 10:04:48

Egyetértek, a lúzer legyen vele tisztában, hogy lúzer, és kizárólag a realitást vizsgálgassa. Ugyanakkor a poklot is kényelmesen be lehet rendezni, jó ízléssel. A szó itt kevés, tettek kellenek. Te földreszállt angyal.

God Harald 2024.08.15. 10:05:39

@Capillarissa69: a gyújtólángot, ha őrlángként funkcionál, akkor lángőrrel figyelni kell. Lehetőleg uv-s, önellenörzős.

Lorrh 2024.08.15. 14:27:33

@God Harald: én holnap reggel csapatok le a tengerpartra, csak ide horváthba kicsimmel :-)

God Harald 2024.08.15. 14:56:02

@Lorrh: Kroácián sajnos már túl vagyok:(
De szerencsére itt bent a melóhelyen megengedik, hogy szaunázzak:)

VOGAben 2024.08.15. 18:53:23

Ez meg ,"mivótez bazzeg"? Komolyan megijedtem ettől a rém szövegtől. Nekem van egy elméletem, hogy azért jobb picit pozitívabban gondolkodni és cselekedni, mert az a környezetünkre, társaságunkra is jó hatással van.

Motorogre 2024.08.15. 19:55:46

Jujj, de ha mégsem ordas kamu a story, akkor: ismered a kommenista módszert? Moszkva bízík , de ellenőriz ! Tedd félre a filozófiát, kapj derékon egy csinos menyecskét és legyetek önfeledten boldogok , de azért mélyen és títokban légy résen!
Ingatlant meg nőre íratni csak 70 év felett szabad !

God Harald 2024.08.15. 20:21:19

@Lorrh: amúgy helyesen: kicsym+szívecske!

moonshadow 2024.08.19. 07:46:21

Végül is mindenféle életvezetési ideológia visszavezethető a félig üres, vagy félig tele pohár szemléletmódra. Most a félig üres pohár egy változatát olvashattuk.
süti beállítások módosítása