Nem szeretek a párom szüleinél aludni

2022. január 24. 07:26 - csajokespasik

„Ott még nem tartunk, hogy én szabjak feltételeket a szüleinek, hogy inkább nekik kéne nekem megfelelniük, szerintem nem is fogunk” – Miből lehet megállapítani, hogy a pasid szülei kedvelnek? Posztolónk egyelőre csak annyit érez, hogy elnézik, megint van egy barátnő a képben, de tudják, hogy voltak és lesznek is még.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Szülős téma. A barátommal lassan másfél éve vagyunk együtt. A szülőknek való bemutatás már megtörtént, elsőre kedvesek voltak velem, sokat beszélgettünk, meséltek magukról, az életükről. Jó, hogy beleláthattam valamennyire az életükbe és hogy engem is megismerhettek. Ez ugye elengedhetetlen. Eddig tök jó, de nem itt van a vége. Az első találkozó előtt nagyon izgultam és igyekeztem mindent úgy rendezni, hogy kifogástalan legyek. A másodikon leginkább csak én kérdeztem, én érdeklődtem, ők mintha elzárkóztak volna. Az, hogy add önmagad, és jobban megnyílsz, ha laza vagy, csak a filmekben működik. Itt szerepet kell játszani. Hogy milyet, azt vagy leveszed a reakciókból, vagy nem. Vagy ráérzel. Vagy hozod a legjobb formádat és reménykedsz, lesz, ami lesz.

Témában is van korlát, ha nem akarja ismételni magát az ember, utána hiába beszélnék olyanról, amihez nem értenek. Azt észrevettem, ha a faterja megun valamit, simán közbevág, elkezd egy másik témát, ami sehogy se kapcsolódik a korábbihoz, vagy csak simán feláll és a mondat közepén kimegy a szobából. Részéről le lett zárva a dolog.

Nem tudom máshogy megfogalmazni, de úgy érzem, hogy a szülei elnézik, hogy megint van egy barátnő a képben, voltak és lesznek is, udvariasak vagyunk veled, de többet ne várj. Abban is biztos vagyok, hogy három év után sem fognak tudni hova tenni engem, vagy elfogadni.

Aludni náluk nem szeretek, történt, hogy nagyon ki kellett mennem vécére, akkor, amikor már mindenki lefeküdt, és azon pánikoltam, hogy mi lesz, ha összefutok a folyosón valakivel, vagy túl hangosan húzom le a vécét, vagy azt veszik észre, ahogy csendben lopózom, nehogy felverjem őket, ám az úgy tűnhet, mintha titokban épp körül akarnék nézni. Ez így viccesen hangzik, de aki ismeri őket, ezek a gondolatok nem is annyira számítanak hülyeségnek. Elég kis lakásuk van, így minden előfordulhat ilyenkor.

A lényeg, hogy miből lehet megállapítani, hogy kedvelnek? Mindig feszengek, hogy velem van a baj és nem lehetek elég jó, nem mondják, így csak találgatni tudok. A páromat sok tiltással meg korlátozással nevelték, amiből most úgy érzem, annyi maradt, hogy irányítják, de nem utasítják. Néha vele is távolságtartóak vagy érzelemmentesek, nekem legalábbis így tűnik. Ott még nem tartunk, hogy én szabjak feltételeket a szüleinek, hogy inkább nekik kéne nekem megfelelniük, szerintem nem is fogunk.

 
37 komment
Címkék: család izgalom

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr3016822570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács Tibor111 2022.01.24. 08:37:26

Ne feszengjé, ne másoknak akarj megfelelni hanem magadnak, add magad. Ha nem tetszik nekik az ő problémájuk. Ha másoknak akartam volna folyton megfelelni, most nem a saját lakásomban gépelném ezt, hanem kint kapálnék a határba a minimálbér harmadáért. Másik oldalról nézve nem örülnék egy olyan párjelöltnek a szülők helyében aki megjátssza magát. Bár a leírásod alapján ott tekintélyelvű rendszer van, a te bajod lesz ha beülsz a hintájukba és ennek alárendeled magad.

Lorrh 2022.01.24. 09:40:32

A szülőknek rohadt kínos hallgatni, hogy a szomszéd szobában a gyerekeik dugnak. Meg újabb etetni való ember ül az asztalköré.
Ráadásul havonta új csajt hoz fel a fiú. Ki tudja hány nő volt ott már előtted és miket műveltek.
Önállósodni kéne és nem mamahotelezni.
Saját lakásban, albérletben kell nyikorogtatni az ágyat.
Ennyi a nagykaland csupán.

Chendrys19 2022.01.24. 12:34:33

@Lorrh: Ja... mert az manapság olyan könnyedén kivitelezhető projekt.

Lorrh 2022.01.24. 13:03:56

@Chendrys19: Valóban, egy fiatalnak soha semmilyen korban nincs önállóan lehetősége saját lakásra. Szülői, nagyszülői segítség kell.
Az emberek olyan sokáig élnek már, hogy a nagyszülők örökségéből tud az unoka életet kezdeni. Ezért nem kell sok gyereket szülni, hogy az örökség ne oszoljon sokfelé.
Mai life-hack rovatunkat hallották.

Chendrys19 2022.01.24. 13:16:52

@Lorrh: A jelenlegi átlagbérek mellett valóban nincs. Szülői, nagyszülői segítség pedig nem mindenhol akad...

Frh 2022.01.24. 13:25:29

Elsőre azért voltak udvariasak, kedvesek, azért kérdezgettek, mert azt hitték te se maradsz sokáig a fiukkal. Mivel csalódtak ebben és még mindíg együtt vagytok, már levetették ezt az álarcot. Tedd meg te is!

_krampampuli_ 2022.01.24. 13:32:45

Szerintem posztolónk legyen mindig őszinte a párja szüleivel (is). Hosszú távon megéri.
Nagyon igaza van szerintem is Lorrh-nak, rohadtul kínos szituációkat említett.
A párom szüleinek a lakásában mi sosem dugtunk, még miután összeházasodtunk, és időnként ott éjszakáztunk, akkor sem.

Sztravinszka 2022.01.24. 13:43:12

Nem túl jó fejek a szülők, ennyi. Ha nem muszáj, ne aludjál ott túl sokszor, ezt akár a pároddal is megoszthatod, hogy neked ez kellemetlen. A jó após-anyós jelölt egy áldás, és valószílüleg ritka. Ha majd lesz ilyen is, azt becsüld meg :)

Almandin 2022.01.24. 15:32:07

Nem kell azon görcsölni, hogy mennyire kedvelnek. Nem velük van párkapcsolatod. De te se akard őket befolyásolni. Élni és élni hagyni, ennyi. Valamint nem érdemes túl sok időt együtt tölteni velük. Ha nagyon befolyásolják a párodat a szülei, az viszont baj, hosszú távon tönkreteheti a kapcsolatot.

Reactor 2022.01.24. 16:25:16

@Chendrys19: Megint a régi nóta - költözzön el oszt kész. Hogy miből? Há' oldja meg...
Lakótelepen, bérházban, lakóparkban ráadásul nem csak 2 ember fogja hallani ahogy kamatyolnak, hanem minimum ennek a duplája. De a 8 falszomszéd se ritka. Az sokkal jobb lesz majd ugye.

Lorrh 2022.01.24. 20:15:30

@Reactor: rossz embernek címezted. Ő is pont azt mondja hogy nem könnyű elköltözni.

Hogy egy idegen lakásban hallják hogy szexelsz az normális. Ugyanez a sztori a szüleid lakásában az ciki.
Ha nem érzed a két dolog különbözőségét, akkor nem fárasztom magam tovább.

Reactor 2022.01.24. 21:03:59

@Lorrh: De igen, érzem a különbséget: a szüleim házában senki nem fogja seprűnyéllel ütni a fűtéscsövet, ha a csaj kicsit hangosabb. Vagy ami még jobb: faliújságra, esetleg Failbookra kiírogatni ország-világ előtt (gyakran névvel együtt), hogy legyél szíves és kicsit kúrogassad halkabban a csajodat.

Hogy honnan veszem? Nesze, tájékozódj:

hazmestermedve.blog.hu/2019/08/26/tarsashazi_uzenetek_312

hazmestermedve.blog.hu/2019/06/05/tarsashazi_uzenetek#comments

szomszedhaboru.blog.hu/2016/02/06/gyakorlati_szhb-s_eszkozok_2_a_szex

Amúgy pedig, most őszintén, mire számítanak a szülők, mit fog csinálni a nővel? Dominózni? Pffff...

Sztravinszka 2022.01.24. 22:18:45

Megint túlpörgött a kommentszekció a szexen, nyomi 13 kommenttel. Valaki már tényleg kiverhetné. Poszternek az a gondja, hogy elfogadják-e a szülők, nem az, hogy vékonyak a falak. Illetve hogy éjjel nem tud egy jóízűt kakkantani.

Reactor 2022.01.24. 22:46:27

@Sztravinszka: Ez oké, világos, és nyilván egyéni preferencia kérdése is. Nem is vitattam, hogy valakit esetleg feszélyez, hogy a szülei hallanak ezt-azt. Csupán annyit jegyeztem meg, hogy elköltözéssel - hacsak nem családi házba költöznek - ezek a problémák nem oldódnak meg. Sőt, adott esetben hatványozódnak is.

Lorrh 2022.01.25. 07:45:07

@Reactor: Hosszú pályafutásom alatt kb 2 nővel találkoztam akik szomszédbahallatszóan hangosak voltak. A nők túlnyomó része nem ilyen extrém. Százas mintán vizsgálva.

A te igazságodhoz az kell, hogy ennyire elhajlítsd a valóságot és az üvöltöző nőket rakod általánosra. Hiba.

Reactor 2022.01.25. 16:34:51

@Lorrh: Nyilván te pontosan, decibellre be tudod lőni, melyik nő volt az aki még "oké" volt, és mikortól számít szomszédbosszantónak.
Nem kellett semmit elhajlítanom, meg megvuduznom ahhoz, hogy igazam legyen. Ott vannak a linkek, egyiket se én írtam, a jelenség létezik, és biza sok embert zavar. Azt sehol nem állítottam, hogy a hangos nők a többség, azt az állításomat támasztottam alá, miszerint ha nem a szülők fogják hallani, akkor a lakóközösség (kivéve, ha ugye családi házban laknak). Ezt pedig alátámasztja. Quod erat demonstrandum.

Lorrh 2022.01.25. 17:32:13

@Peni a Valdes: hagyd, úgy sem érti.
Neki igaza van!
Reaktornak Má Megin Igaza van.
De nem csak most!
Mer amikor mán gyött, akkor is igaza vót!
Annyiszor van igaza, ahányszor csak akarja.

Cirigli Jenő 2022.01.25. 18:10:37

Szíveskedjenek a lakók zárt ablakok mögött üzekedni! Panelban így is problematikus a művelet. Panelhoz csendes, jól szigetelt nő kell.
Bár engem nem zavar annyira, kollégiumban edződtem. Hallottam már sokfélét…jelbeszéddel kommunikálótól a torokhangon üvöltözősig. Azért egy ötágyas lányszobában, az éjszakai csendben illett diszkréten örülni:)

MsIreneAdler 2022.01.25. 18:31:06

Én átérzem a helyzetet. Nekem nagyon fontos, hogy ne kelljen feszengeni az ebédnél meg osonkodni a budira éjjel.
Esetleg megkérdezhetnéd a párod, hogy van-e valami ötlete, hogy mi történt, miért vettek vissza a kedvességből.

@Peni a Valdes: szerintem is teljesen más, hogy a szomszéd hallja, mint anyós/após ;)

Reactor 2022.01.25. 22:31:52

@Peni a Valdes: Ez igaz. Nem is mondtam, hogy ne lenne kínos ahogy megpetéli a pasas a csaját a szülei füle hallatára. De az se sokkal jobb, mikor a lépcsőházban összefutsz a minden-szarban-két-kanál Manyi nénivel vagy az alkoholista exmunkásőr Öreg János bácsival a lépcsőházban (tudod, aki folyton az ajtóban hallgatózik), és megjegyzik, hogy hé, kedveském, elhiszem hogy a párodnak szép nagy farka van, de mi nem különösebben lennénk erre kíváncsiak...

@Lorrh: Nem én állítom, hogy igazam van, hanem a backdoor-üzenetek. Illetőleg a kommentelők is, kicsivel alatta.

Korábban már volt, de akkor most leírom újra: azért, és CSAK azért albérletbe költözni vagy pláne lakást venni, mert "LYáLY, anyuci meKhallja ha hangosan dugok", bődületes nagy ostobaság. Persze aki tömve van dellával, annak ez nem téma. No de ők nem is írnak ebből cikket, hanem egyszerűen megveszik a kérót, és dugványoznak.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.01.26. 05:06:32

Azé pár dolog:
1.) saját pecó pláne vidéken nem a világ vége, 100 000 ft mondjuk, nekem egy fiatal rokonom Győrben 380-at keres egy gyárban egy szakközéppel és egy egyszerű tanfolyammal. De most nézem, hogy a nettó átlagkereset is majdnem 300 000 ft.

2.) Szülők előtt nem jó dugni, na

Lorrh 2022.01.26. 08:42:57

@Reactor: Nem azért kell önállósodni mert meghallják hogy dugsz.
Az önállósodás a felnőtt létezés alapja. A férfivá, nővé érés. Hogy megtanulsz magadról gondoskodni.

Totál infantilista béna fásultságban élni a szüleid bábjaként = a halál kapuja.

Ha ilyen gyerekem lenne felkötném magam.

Reactor 2022.01.26. 16:53:23

@Lorrh: Ez esetben az önállósodás ráér addig amíg a piac eléri az alját. Máskülönben eladósodás lesz a vége. Az se éppen az élet kapuja.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2022.01.26. 19:59:54

@Reactor: olyan sosem lesz, hogy magadnak olcsóbb lesz élni, mint anyáddal. ..

Reactor 2022.01.26. 20:04:19

@Puerto Prince: Egy lakás árát mindenképpen megspórolod. Ennyivel olcsóbb, mintha építkeznél/saját lakást vennél/albérletbe mennél stb.

Lorrh 2022.01.27. 09:20:17

@Reactor: megspórolod. És mihez kezdesz ezzel?
Mert akkor nem járod az emberiség évezredes útját, hogy felnövünk, önálló új családot alapítunk, gyereket csinálunk, gondoskodunk róluk és ezzel adjuk tovább az életet.
Nincs ezzel baj, hogy valaki nem ezt csinálja.
Csak kíváncsian érdeklődök, hogy milyen életcéljaid vannak ezek helyett?

Reactor 2022.01.27. 16:03:05

@Lorrh: Elköltöm másra, nyilván. Van elég pógár, aki majd járja helyettem is az emberiség évezredes útját, nem? Még túl sok is. Életcél pedig bármi lehet, ami pozitív és maradandó is.

Reactor 2022.01.27. 16:10:15

@Peni a Valdes: Van bizony, több is. A "nyávogást" pedig már megbeszéltük: mivel nincs vesztenivalóm, nem vagyok zsarolható, nyugodtan, következmények nélkül megmondhatom a magamét. Ha csak pár ember is megfontolja és elkezd gondolkozni - már megérte.

Peni a Valdes · https://eletmegamimegvan.blog.hu/ 2022.01.27. 16:14:53

@Reactor: számomra pont ezért nincs különbség a vadfeminizmus és az általad követett eszme közt

Reactor 2022.01.27. 16:28:23

@Peni a Valdes: Pedig alapvető különbségek vannak közöttük, ha belegondolsz. A turbófeminizmus lényegében pozitív diszkrimináció a nők felé, dióhéjban arról van ugye szó, hogy ide nekem az oroszlánt is, a férfi meg kussoljon, mind mocskos szexmániás kőművesfüttyögő disznók, és különben is, kétezer évig elnyomtak minket, hát most majd jól megkapják a magukét. A MGTOW semmi ilyesmiről nem szól, épp ellenkezőleg: "Oké, ha sörvedelő szexmániás mocskos kőművesfüttyögő elnyomó disznók vagyunk, akkor hagyunk benneteket békében, éljétek boldogan nélkülünk, mi is boldogan élünk nélkületek, win-win szituáció". A MGTOW senkinek nem akar ártani, épp ellenkezőleg. A turbófeminizmus mindenkinek, aki nem olyan, mint ők. Ez lényeges különbség a két dolog között.

Cirigli Jenő 2022.01.27. 21:12:32

@Reactor: ez valami olyasmi, szemben a “basszál egyedül!” odamorgásával, hogy még kegyetlenül az arcába vágod, hogy “én is baszok egyedül!”:)))

Reactor 2022.01.27. 21:14:51

@Cirigli Jenő: Olyasmi :) Hát ha a csávókám egy nőnek se kell, mást mit tud csinálni? Amúgyis csak a gond van velünk, gaz elnyomók vagyunk, szexuális tárgyként kezeljük a nőket, fingunk, böfögünk, focimeccset nézünk, alkoholizálunk... :D

2022.01.29. 15:24:19

Hát poszterina, a szülőkkel sosem egyszerű. De ha a viselkedésed ilyen behódoló mert nem akarsz konfliktust, akkor tisztelni sem fognak. Nem azt mondom, hogy legyél tahó hanem azt, hogy emberből vagy és ha tiszteletlenek veled - szavadba vágnak, félbeszakítanak, beszélsz és kimennek a szobából, témát terelnek mert csak, és ez téged zavar, nyugodtan megmondhatod.

Persze ennek lesznek következményei. Ha azt is vállalod akkor nincs gond.
A baj ott van, hogy te már ott tartasz, hogy egy teljesen természetes biológiai működésen agyalsz (éjjeli pisilés) és próbálod a lehetetlent kontrollálni, hogy nehogy zavarj valakit.
Szerintem itt az ideje kiállnod magadért és nem bocsánatot kérni azért mert éjjel kimész csurgatni!
süti beállítások módosítása