Egyelőre nem akarok veled együtt élni

2022. június 23. 07:38 - csajokespasik

       

               Összeköltözés után számos probléma adódhat, hiszen a kísérlet két ember összecsiszolódásáról szól. Levélírónk belátja, hogy ő sem egyszerű eset, de azt is tudja, hogy vannak emberek, akiknek az együttélés nem olyan könnyű.        

 
       

               Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Nekem eddig még csak egy komolyabb kapcsolatom volt, az kettő évig tartott, a szüleimtől költöztem hozzá, nála éltem. Igazából elég hamar összecuccoltunk, így kimaradt a próbaidő, az, hogy előtte bizonyos időt külön töltünk, és néha együtt vagyunk. Azt nem tudom, hogy az ilyen kapcsolatokban mennyire természetes, hogy mindig kialakul valami konfliktus, de nálunk elég hamar elég sok felbukkant. Aztán én léptem ki.

Jelenleg van egy férfi, akivel eljutottunk megint oda, hogy összeköltözés vagy sem?        

       

               Csakhogy én nem akarok vele együtt élni egyelőre. Ő ezt látszólag tiszteletben is tartja. Az együttélésnél úgy tudom elképzelni a súrlódások minimalizálását, hogy az egyik fél rengeteget elnéz és enged. Csak ki legyen az?

Nekem volt régebben olyan kis semmiségből is problémás helyzet, hogy én utálok csetelgetni, ő imádott, és emiatt mentünk szét, és amiatt is, hogy ő állandóan üzenetekkel bombázott lényegtelen dolgokról, meg jelenteni kellett magamról naponta. Nekem erre nem volt igényem. Emiatt eltávolodtam tőle érzelmileg. Azt tudom, hogy párkapcsolati problémák úgy is lehetnek, ha a felek nem együtt élnek.

A másik meg pár ismerősöm helyzete, akiket nem tudok máshogy nevezni, mint szerencsétlennek, amikor komolyan bemesélik maguknak, hogy csak azért, mert a párjuk nem csalja, és nem veri őket, csak elvannak x éve együtt, az egy jó és működő kapcsolat. Így biztos majd jó férj lesz. Ezt sem szeretném, úgy érezném, elpazarlom az életem.

Hát, ennyi a problémám, remélem, érthető is valamennyire.          

 

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr417864853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nilla30921008 2022.06.23. 09:02:18

Ez komoly?
"Az együttélésnél úgy tudom elképzelni a súrlódások minimalizálását, hogy az egyik fél rengeteget elnéz és enged."
Kedves Valaki!
Ha ez a nézeted akkor te sose menj emberek közelébe se. Sőt, kutyát és macskát se tarts, gyerekvállalásra ne is gondolj!
Mert az lehetetlen bármilyen emberi kapcsolatban, hogy csak az egyik fél engedjen.
Ha bemegyek egy új munkahelyre, akkor hatással vagyok az ottani munkatársakra és ők is hatást gyakorolnak rám. Csiszolódunk, elfogadjuk egymást, kölcsönösen engedünk bizonyos dolgokban. Ez mindaddig működik, ameddig azt nem látják, hogy csak tőlük várom el az alkalmazkodást, én azonban nem vagyok hajlandó engedni semmiben. A vége ennek a kiközösítés lesz, vagyis senki sem áll velem szóba se és kiérdemlem a HP jelzőt a szemükben. Egy idő után a helyzet számomra is elviselhetetlenné válik emiatt és kereshetek új munkahelyet. Nyilván nem a többiek mennek el miattam.

Egy párkapcsolatban az ilyen a válással lesz egyenértékű.

Minden kapcsolatban van egy domináns fél, aki több engedményt fog kapni, mint adni. Ez páronként változó lehet.
Úgy párszáz éve ez még nem volt kérdés, hogy ez a fél a férfi kellett legyen. Sokan ma is ezt tartják alapnak a nemek hagyományos szerepét tekintve, amikor a nő otthon nevelte a gyerekeket és vezette a háztartást és kizárólag a férfi jövedelméből éltek. Ahol ez így van, ott ez ma se kérdéses. Minden más esetben az egyének döntenek. Nem mindig tudatos a döntés és idővel változhatnak a körülmények, az emberek, néha felcserélődhetnek a szerepek.
Ahol két alfa egyed próbál alkalmazkodni, ott sokkal több a súrlódás. Viszont ha csak és kizárólag az egyik félnek kell engedményeket tenni, akkor 99 % a válás esélye.
Robotot kell tartani, mert annál tutira nem kell neked semmilyen engedményt tenni.

Ha ezen túljutottál, akkor meg nem kell sokat hezitálni. Mindössze a partnered rossz szokásait kell kiismerned és ha azok közül a nagyobbik részt el tudod fogadni, akkor fejest ugorhatsz a jóba. E szokások kiderítésének egyik módja, ha hétvégeken együtt laktok. Eközben már lehet is "gyakorolni" az összecsiszolódást. Ha ekkor sok a vita, akkor még nem érett meg a helyzet az unalmas hétköznapok együtt töltésére sem.
Szerintem.

Reciklon85 2022.06.23. 10:11:47

Elég gyerekes a felfogásod. És ezt nem sértésnek szánom, hanem tényként közlöm.
Hogy miért gyerekes?
Jelenleg képtelen vagy a kompromisszumra, és a realitásra.
Nem tudom hány éves vagy, mert nem írtad, de 22-nél többre nem tippelnék.
Hosszú ideig, élni egy párkapcsolatban, valóban komoly meló, de az, hogy ez pazarlás lenne, ez egyéni. Kinek mi a pazarlás. Ha az adott pár úgy érzi, ez nekik megéri, akkor megéri. Te mint kívülálló hiába szeretnél belelátni mások kapcsolatába, nem fogsz tudni, még akkor sem ha mindent elmesél a kapcsolatáról a pár egyik vagy mindkét tagja. A kapcsolatok általában nagyon árnyaltak, képtelenség leírni őket egy ilyen mondatban, mellyel te jellemezted őket.
Hogy megismerd a kapcsolatok valódi dinamikáját, át kell élj párat, a hátad mögött kell legyen jó pár év, és muszáj csiszolnod magadon, az alkalmazkodási képességeden, és a problémamegoldó technikádon.

látjátok feleim szümtükkel 2022.06.23. 18:45:16

"Az együttélésnél úgy tudom elképzelni a súrlódások minimalizálását, hogy az egyik fél rengeteget elnéz és enged. Csak ki legyen az?"

Hát egyszer egyik, máskor másik fél. Mindig lehet mérlegelni a kompromisszum tárgyát, és el lehet dönteni megéri-e a kapcsolat, hogy ne kezdjünk vitát az adott kérdésben. Így lehet 50 évet is együtt tölteni. Szüleim 30 évig éltek együtt házasság nélkül ( csak azért, mert apám első felesége meghalt, és nekik csak ennyi jutott ), de soha fel nem merült a "válás" gondolata.

szeme közé, laposan! 2022.06.24. 11:10:12

Itt néhány fesztivál szezonnak le kell csengenie, pár brokettát még be kell nyelni, míg maga az igény a tartós párkapcsolatra valóban feléled a kisasszonyban. Ez még mindig messze lesz a topic-tól, hogy hogyan is kell együttélni valakivel, ki engedjen (mindig a másik), meddig lehet elviselni a másik faszságait, stb. Mert nem való mindenkinek a tartós párkapcsolat, sem a közös háztartás, sem a gyerek, pl. De jó hír, hogy lehet rá készülni!

body_andras 2022.06.24. 12:13:09

@szeme közé, laposan!: már aki hajlandó nyelni a brokettát, mert némelyiknél az se "divat"

Almandin 2022.06.24. 14:24:49

Nem kötelező összeköltözni. Jól működhet a látogató kapcsolat is. A lényeg, hogy a két fél hasonlóan gondolkodjon, akkor harmónia lehet belőle. Főleg idősebbek nem akarnak már összeköltözést. De fiatalon se kötelező. Alkalmazkodni pedig a látogató kapcsolatokban is kell egymáshoz.

Lady Scarlett 2022.06.28. 19:55:08

Kedves Poszterina, Nem kell összeköltözni, ha úgy érzed, hogy ennek még nincs itt az ideje. Ne tedd, ennyi. Felesleges ezen ennyit kattogni. Én se költöznék össze senkivel.

Lady Scarlett 2022.06.28. 19:56:18

@body_andras: Brokit nyelni divat? Hú ba.meg, de jó, hogy nem követem a divatot.

#szájbergyerek# 2022.06.30. 19:42:12

Szóval ne te legyél a kapcsolatban az a fél, aki "rengeteget elnéz és enged". Az úgy nem fog menni kis hercegnő. Nem kötelező kapcsolatban élni. Ha mégis szeretnél, akkor elnézned és engedned kell. Ha nem megy, akkor szerezz be egy vibrátort. Annak nem kell elnézni és engedni. Ha nincs szükséged rá, akkor kikapcsolod és elteszed a fiókba. Aztán ha mégis kell, majd újra előveszed onnan és használod kedved szerint.
süti beállítások módosítása