Megkérte a kezem. Nemet mondtam

2022. augusztus 23. 07:45 - csajokespasik

       

               „Nem lehet mindig igen a válasz, csókolom! Akkor ne kérdésként tegyétek ezt fel, hanem állításként: „hozzám jössz feleségül” – A pasi mindössze fél év után kéri meg a barátnő kezét, aki nemet mond. A sértett fél azonban ebbe nem nyugszik bele, még anyut is mozgósítja.        

 
       

               Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Nem mai történet, de nem is olyan régi, viszont tanulságos, és nekem mindenképp maradandó, szerintem neki is.

Fél évet voltunk együtt. Ez nem nagy idő. A kapcsolat elmélyüléséhez és ahhoz képest, amit meglépett, mindenképp kevés. Mindenről, merre voltam és kivel, tudni akart, és én ennek eleget is tettem. Ha faggatott, én mindent elmondtam neki, ő meg hallgatta büszkén: a semmit. Mert nem volt vaj a fülem mögött, még ha ő ezt szerette is volna hinni. Ezek miatt már a szakítást fontolgattam, de egy szünetbe csomagolva akartam volna kivitelezni, amikor meglepetés partit szervezett nekem, csak úgy. Illetve, nem csak úgy... Mert több ember előtt – gondolom, hogy bebiztosítsa magát, nehogy nemet mondjak – megkérte a kezem.        

       

               Engem váratlanul ért, soha életemben nem voltam annyira zavarban, és csak mosolyogni tudtam, meg égni, majd amikor egyre türelmetlenebbé vált, láttam, hogy ideges, és nem emlékszem a sokk miatt arra, hogy egész pontosan mit mondtam, de valami olyasmit, hogy most ez túl hirtelenül ért, ...nem vezet jóra a kapkodás, ...várjunk még... kérek időt. Erre rám förmed, hogy ilyenkor nem lehet időt kérni (no de mégis elhangzik egy kérdés, és arra nem lehet mindig igen a válasz, csókolom! Akkor ne kérdésként tegyétek ezt fel, hanem állításként: „hozzám jössz feleségül”. És pont. ) Elvonultunk és ő vörös fejjel - mivel hangyányit beégett, hisz nem így képzelte el, hanem filmesebben – követelte, hogy most azonnal, itt a folyosón, a vécé mellett a két szó közül mondjam az egyiket, én meg azt mondtam, amit nem akart hallani. A buli azért folytatódott, ha már ennyi embert meghívott, ő jól berúgott, én fél óra múlva eljöttem onnan. Hogy mit mondott a haverjainak, nem tudom, de senki nem mosolygott többet ott rám...

Utána még beszéltünk, de én ezt az incidenst arra használtam fel, hogy elmondjam neki, hogy szerintem vár rá a világban egy másik lány, aki tökéletesebben illeszkedik majd hozzá, mint én. Olyan, aki imádja a kontrollt és a fullasztó kapcsolatokat. Aki fél év után el tud köteleződni... Biztosan akad ilyen. Igyekeztem magam hibáztatni, mert kicsit féltem már tőle, és benne fenntartani a reményt, hogy majd mással jobb lesz.

Nem is éltünk együtt! Nem lehet szinteket átugorni ilyen elhatározás előtt. Végképp akkor fordult fel a gyomrom, ugyanakkor láttam igazolva a döntésem helyességét, amikor felhívott az anyja, és szabályosan lecseszett. Hogy nem tudom, mit vesztettem... És ez nőtől milyen aljas húzás... Aztán 10 perc múlva ő hívott fel, és hol vádolt, hol sírt. Másra nem tudtam gondolni, valószínűleg a muter konyhájában diskuráltak rólam, és így történhetett az egybeesés.

Sosem gondoltam volna, hogy ennyire szerethető vagyok, hogy valaki ennyire ne tudjon megválni tőlem. Nem vagyok egy lenyűgöző nő, engem nem szoktak az utcán se megbámulni, csendes, nyugis vagyok, szürke egér, úgyhogy ezért is lepett meg, hogy így zajlott le a dolog. Annyi maradt, hogy néha bejelentkezik írásban, mesél magáról, elsőként köszönt sms-ben szülinapomkor, hajnali 1 körül küldve, aztán hónapokig nem hallok felőle.          

 

 

64 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr7517913851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

body_andras 2022.08.23. 08:46:44

Poszterina legalbb hetes, szegény csávó max 5ös, be akarta biztosítani hogy legyen nője; nem jött be. Valószínűleg nem volt jó gyerekkora az anyja mellett.
Legalább ivott egy jót.

_Amatőr_ 2022.08.23. 13:36:20

A posztoló simán mondhatott volna igent is. A jegyesség nem egyenlő a házassággal - simán felbontható.
Nekem is van olyan ismerősöm, aki minden barátnőjét meggyűrűzi egy idő után. Gondolom, az vezérli, hogy ha látják a gyűrűt a nője ujján, a többi férfi látja, hogy foglalt a csaj.

Lorrh 2022.08.23. 13:52:25

@_Amatőr_: miért mondana igent, ha nem akar feleségül menni hozzá?
Ez durva és ocsmány szopatás lenne.

Real_Time 2022.08.23. 14:34:09

Egy válással kevesebb.

_krampampuli_ 2022.08.23. 15:54:03

Ezektől a nyilvános, giccses, általában még le is térdelős lánykérésektől mindig is hányingerem volt.
Szerintem a normális nőket is mind zavarja.
Ámbár van egy olyan sejtésem is, hogy az esetek legnagyobb részében pojácák színjátékáról van csak szó, a tényleges lánykérés nem ekkor történik, csak vetíteni szeretnének, mert ez jenki dolog, ez menő. :(

A csaj jól tette, hogy így reagált, ez volt az egyetlen épeszű lehetőség számára.

_Amatőr_ 2022.08.23. 15:56:01

@Lorrh: Mert egy lánykérés fél év után legalább annyira komolytalan, mint igent mondani rá.

body_andras 2022.08.23. 16:11:10

@Lorrh: ingyen arany, jobb esetben kővel.

Lorrh 2022.08.23. 16:21:38

@_Amatőr_: igaz. De nem kell lesüllyedni az idióta lánykérő pasi szintjére. Ki kell rúgni a *csába, ha úgy érzi a csaj és passz.

Sztravinszka 2022.08.23. 18:58:57

Azért van, akinek fél év után is igent lehet mondani, lásd Jló :))) hát ez nem az a muki volt. Jót röhögtem. Elmaradt a birtokbavétel.

Almandin 2022.08.23. 20:49:55

Jól tette a posztoló, hogy elküldte a férfit. Ez egy uralkodó, zsarnok, manipulatív ember. Arra számított, hogy a társaság előtt a nő majd nem mer nemet mondani. Az is ocsmány, hogy utána anyuka(!) hívja fel, elmondva mindennek. Ezek a bűntudatkeltést is magas szinten alkalmazzák, ráadásul az utóbbi tény arra egy erős jel, hogy a férfi az anyjáról se vált le megfelelően.
A férfinek jó eséllyel valami személyiségzavara is van, de ha nincs, akkor is simán egy veszélyes személyiség. Aki már a kapcsolat elején terrorizálja a másikat, attól később se várható semmi jó. Akár nőverésig is elfajulhat a dolog.

Almandin 2022.08.23. 20:51:00

@_krampampuli_: Ez nyomásgyakorlás, arra apellál az elkövető, hogy a másik nem akarja majd leégetni a társaság előtt és igent mond illedelmességből.

Almandin 2022.08.23. 20:54:38

@_Amatőr_: Erre szerintem nincs szabály. Valóban nem jó elsietni, de van olyan, hogy két ember nagyon egymásra talál. De egy eleve halódó kapcsolatot jobb lezárni, nem pedig eljegyezni egymást.

exilis 2022.08.23. 21:42:42

Van egy kolléganőm, elvirágzott, lassan 50, egyedül van, már bottal se piszkálná senki. Na ő szokta büszkén mesélni, hogy hárman is megkérték a kezét, de ő mindet kikosarazta, mert soha nem érezte azt, hogy az aktuális partner az igazi lenne. De ő legalább nem találta ki, hogy mind elnyomó agresszor volt.

Andy73 2022.08.23. 22:50:55

Meglepetés partin meglepetés lánykérés, majd a kosar után ő is meglepődik, leégette magát a vendégek előtt. Jó sok meglepetés egy estére, ezért jobb az ilyet kettesben intézni. A vendégeket elég utána hívni, az eljegyzésre, ha igen a válasz.
De legalább van mire emlékezni, van, aki idáig se jut el.

God Harald 2022.08.23. 23:15:45

@Sztravinszka: szakszerűen úgy fogalmaznék, hogy a felállítási engedélyt megkapta, a féléves próbaüzemit szintén, de a végleges használati engedélyt már nem!

Andy73 2022.08.23. 23:23:21

@body_andras: te hányas vagy? És ki osztályozott? Te már eljutottal idáig, vagy csak az osztalyozasnal tartasz? Nekem ez olyan iskolás dolognak tűnik, amit jobb kinőni.

Sztravinszka 2022.08.23. 23:25:18

@God Harald:
Szakszerűtlenül úgy fogalmaznék, hogy a faszi bele volt esve a csajba, annak meg lövése nem volt, hogy mi zajlik. Hát, a szürke egerek már csak ilyen szürkék, a válaszaikban is :)

Andy73 2022.08.23. 23:30:29

@body_andras: hol adják ingyen az aranyat? Látszik, hogy csak filmekben láttál még eljegyzést.

Real_Time 2022.08.24. 07:06:59

@Almandin: Ezt a feminista dumát bmeg egyfolytában, szerintem neked se ártana egy szakember segítsége....

body_andras 2022.08.24. 08:11:04

@Andy73: hűha, most elkaptak!
Volt már eljegyzésem, nősültem is, váltam is, kösz jól vagyok.
Nem az én tisztem eldönteni, hanyas vagyok, de tudom hol a helyem a húspiacon, 4-7 között érzem magam, aki nem kaphat meg bárkit egy csettintésre mint a 8+, de nem is kergetnek el seprűvel mint a 3-.
Ez amúgy nem egy homlokra vésett bélyeg, egyszerű statisztikai minta, nagyon leegyszerűsítve tizes skálán vonzerő alapján elég nagy bizonyossággal megbecsülhető, kinek milyenek az esélyei az ismerkedésnél, a kapcsolat megtartásánál. Poszterina sajnálatos esetében a csávóban volt emiatt egy szorongás. Nyilván nem csak erről szól az eset, @Almandin: meglátása alapján a szorongás mellé adódott néhány kevésbé szimpatikus tulajdonsága is a fiatalembernek.
Ingyen arany: van rá precedens, hogy a szép drága nemesfém plusz kövecske, amit csórikám összegürcölt, jobban érdekli a csajt mint a faszi aki eljegyzi, és ha még a nagy nap előtt szándékozik lelépni, nem rest azt is magával vinni, mert "azt nekem vetted". Tisztelet a kivételnek.

bordon 2022.08.24. 09:07:20

@body_andras:

Kétségbeesett fiúcska, aki retteg attól, hogy a szürke kisegér nőjét is elvesztheti. Én is voltam ilyen a semmire féltékeny kis görcs az első csajommal, pedig nem volt egy szépség és okos se volt. Akkoriban menekültem a magány és az otthoni feszültség elől, igaz elvenni nem akartam a csajt, de rettegtem, hogy valaki lecsapja a kezemről. Pedig nem volt egy lecsapnivaló csaj, én mondjuk egy 9-es voltam, ő meg 4-5. Senki se értette, hogy miért vagyok vele. Amúgy ő akart járni, én meg igent mondtam.

Aztán volt riherongy csajom, aki direkt féltékennyé tett, flörtölt, valószínűleg tényleg félredugott. Kiidegelt.
Pedig hát ő is a szintem alatt volt. Egy 4-5-ös szintű csaj is féltékennyé tud tenni egy 8-9-es szintű férfit, ha a férfi önértékelése nem egészséges (jellemzően neveltetéséből adódóan).

Hogy ki kire féltékeny és ki kihez ragaszkodik betegesen, az nem mindig a
felek szintjétől függ. A fiú lehet egy emberfüggő, kapcsolatfüggő, egyedülléttől rettegő, végletekben gondolkodó, amúgy jóképű, iskolázott, jól kereső, sportos, nagyfarkú egyén és mégis ráforog egy szürke kisegérre, mert nincs tisztában a saját értékével. Férfiak közt sok ilyen van, akiket rosszul neveltek, az apjuk elnyomta őket, nem lehetett saját akaratuk, lelkileg bántalmazták őket, sose kaptak pozitív megerősítést, a szintén elnyomott anyjukhoz menekültek megértésért, sose volt reális önértélekésük, hiába voltak kiválóak a tanulmányaikban, jó állásuk van, nyelveket beszélnek, még sincsenek tisztában a valós értékükkel. Ezért a szintjük alatti csajokra is ráforognak, nem hiszik el, hogy több ezer másik lánynál lenne esélyük. Csőlátás, ráforgás, nem látnak a saját korlátaikon túl. Aztán beégetik magukat ilyen picsák kezét megkérve.

bordon 2022.08.24. 09:30:19

@Almandin: Te folyton ezt a felszínes szöveget tolod, a felszínt kapargatod. Tök egyértelmű, hogy a pasival nem volt rendben valami, hogy egy saját bevallása szerint is szürke egérre így ráfogott. Ezt te felszínesen továbbragozod és eljutsz a nőverésig. Nem értem miért kell nőverésnek nevezni, mintha az súlyosabb dolog lenne, mint a férfiverés. Tendenciózus feminista szöveg.

A dolgok mélyére nem is próbálsz leásni, csak hápogni tudsz, tök egyértelmű dolgokat írsz. Perszehogy uralkodó és manipulatív! Leírod, ami a posztban is van, ez még Kiskegyed magazin pszicho rovatában is kevés lenne.

Hogy miért ilyen a pasi, odáig el se jutsz.
Úgy lett nevelve, hogy a válás, szakítás, egyedüllét valami rettenetes bukásnak, kudarcnak lett beállítva a családjában.
Valószínűleg nem rossz pasi külsőre és intelligencia szempontjából, de az önértékeléséz elbaszták a szülei. Nem lehetett saját akarata, nem mondhatott nemet az idősebbeknek (szülők, nagyszülők), idegenek családi problémáiról otthon úgy beszéltek, mintha valami rettenetes vétket követtek volna el (pl. X és Y elválnak, mekkora szégyen!). A szégyennel nevelés, manipulálás tipikus zsákutcája. Emiatt a saját magánéletében is végletesen gondolkodik, nem tudja elhinni, hogy ezer nő közt válogathatna, ráforog az első útjába eső szürke kisegérre és féltékenykedik. Nem tud laza lenni a kapcsolatban, nem tudja elhinni, hogy szeretik, retteg a megszégyenüléstől, a szakítás kudarcától.
Onnan tudom, hogy első két kapcsolatomban én is hasonló voltam, bár nem ennyire beteges, nem is akartam elvenni azokat a lányokat. De rettegtem attól, hogy szakítunk, egyedül leszek, vége a világnak, sose dugok többet. Pedig hát a szintem alatti lányokról volt szó, csak én a saját szintemmel nem voltam tisztában. Ebből úgy lehet kigyógyulni, hogy el kell fogyasztani pár nőt, gyorsan, feszínesen, időt nem hagyva a beteges ráforgásra. Csak lángoló vonzalom, megerősíti, hogy milyen a szintem, szuper szex, aztán csalódás (leginkább emberi minőségükben), kidobás, kidobatás. Ettől helyére kerül az önértékelés (tudatosul, hogy az én szintemmel elég sok lánynak kellek), tudatosul az, hogy semmi se tart örökké, de tutibiztos, hogy jön helyette más. Rengeteg opcióm van. Tudatosul az is, hogy kb. senkit nem érdekel az, hogy kidobott egy nő vagy én dobtam ki egy nőt, nem az én magánéletem körül forog a világ, még ha számomra ez kezdetben így is tűnik. Nem is kell minden magánéleti dolgot megosztani a családdal, barátokkal, ha csak farkalok egy nők pár hónapig, azt nem kell másnak is tudni.
A kapcsolati lazaságot is tanulni és gyakorolni kell. Hogy nem a világ vége, ha vége a kapcsolatnak, sőt, felszabadít más nők irányába. A nem a nő részéről az nem egy megsemmisítő értékítélet, nem szégyen.

Andy73 2022.08.24. 09:31:42

@body_andras: ha magadról sem tudod, hogy 4-es vagy 7-es vagy, hogyan tudhatnád másokról, akiket nem ismersz közelebbről? Bármilyen osztályozás alapja, hogy pontosan megadható legyen az érték.
Amerikai szokás, hogy ott csak a nők hordanak eljegyzési gyűrűt, amit a férfi vesz, és jó esetben gyémánt. Ezt mutatják gyakran a filmek is. Magyarországon viszont hagyományosan mindkét fél hord gyűrűt, többnyire "csak" aranyat, amit viszont általában közösen vesznek. Nem csak a férfi jegyzi el a nőt, hanem a férfi és a nő közösen eljegyzi egymást. Innen van a gyűrűs menyasszony és a gyűrűs vőlegény is. Ha az egyik fél felbontja az eljegyzést, akkor visszaadja a gyűrűt, amit a másik megtarthat, amolyan bánatpénzként. Legalább ez a szokás, bár sokan nyilván nem tartják be, nem is ismerik.
Azért nem árt tudni, mert az utóbbi években nőtt a házasságkötések és így feltehetően az eljegyzések száma is, bár ennek főleg a családtámogatási rendszer az oka.

látjátok feleim szümtükkel 2022.08.24. 09:46:10

@Almandin:

Amiről beszélsz, az csak feltételezés. Önmagában az a tény, hogy egy érfi ennyire ragaszodik a nőhöz akit elképzelt a párjának, nem jelez semmit. Legfeljebb azt, hogy nem egymást kiegészítő felek. Valamikor beszéltek arról, hogy vannak emberek, akik egymás lelkitársai, de arról sosem volt szó, hogy ehhez házastársaknak is kell lenniük.
Több tíz évvel ezelőtt volt egy munkatársnőm, aki együtt járt egy fiatalemberrel, komoly volt a kapcsolat, de végül nem lett belőle házasság, mindketten más párt találtak. Ennek ellenére a férfi már házasként, időnként kapcsolatot keresett a kolléganővel, és megbeszélte vele a problémáit. Ez a laza kapcsolat ma is fenn áll, pedig már a férfi csaldjával már külföldön él.

bordon 2022.08.24. 09:52:57

@exilis: Ezek a nagyonigényes nők, akik arra büszkék, hogy n számú pasi levarrta őket, majd ők nagy büszkén visszautasították a házassági ajánlatukat. Az ilyenek történeteire lehet, hogy a saját kortarsaik másként emlékeznek, lehet, hogy úgy emlegetik őket, mint akiket bárki levarrhatott, de komoly kapcsolatra alkalmatlanok voltak. A sajat fejükben meg egy önfelmentő kép él magukról, a múltjukról. Nekik nem volt senki elég jó.

God Harald 2022.08.24. 10:51:34

“Nem vagyok egy lenyűgöző nő, engem nem szoktak az utcán se megbámulni”
Sosem tudhatod! Én pl. segges vagyok, én hátulról nézlek meg!:)

Lorrh 2022.08.24. 11:35:46

@God Harald: te segges, én meg pinás :-)

body_andras 2022.08.24. 11:36:12

@Andy73: Van a foglalógyűrű és van a karikagyűrű.
És van a közösnek az a felfogása hogy az már az enyém :D
Beraktam magam egy tól-ig intervallumba aztán mindenki eldöntheti ízlése szerint hol tartok.
De akkor annyi igazam hadd legyen már, hogy bizonyos szint alatt mindenkiben van, lefelé haladva meg csak fokozódik a rettegés, a szorongás, főleg egy bizonyos szint fölötti nő esetében, "ha ő elhagy, akkor mi lesz". Ezt néhány "elhagyás" után ki lehet nőni az az ember hajlandó az önsajnálat helyett az önépítéssel foglalkozni. Pláne, amikor az élettapasztalat az idő előrehaladtával átértékeli a résztvevőket a piacon, a sok félrekúró 9+os hejespasee után a csaj a midlife crisis kapujában térden állva könyöröghet azoknak akiket egy évtizede elhajtott és azóta növesztettek maguknak komoly egzisztenciát és önbizalmat.
@bordon: ebben is van valami. Amikor kezd a nagyonigényes nővel kifakulni a kapcsolat, a szerencsétlen csávónak támadhat olyan ötlete, miszerint csak "Még többet kell neki megadni" és akkor majd aléltan a nyakába borul. Ebből lett egy szép kis narcisztikus ütközet poszterináéknál, amibe ráadásul még a kedves Mama is beszállt.

Sztravinszka 2022.08.24. 12:33:40

@body_andras:
Papi, dobj egy fotót, szívesen és ingyé' megpontozlak :D

De előre szólok, az összes szintező 3-as vagy azalatti, amint az közismert tény!

Sas nem kapkod legyek után, lefelé nem néz, nem szintez, nem elemez. Minek is..

Andy73 2022.08.24. 12:35:05

@body_andras: a kérdés, hogyan tekintesz a "piacra" - egy kimeríthetlen forrásra, ahol életed végéig mindig találhatsz magadnak párt, de a jelek szerint csak ideiglenes "fogyasztásra". Vagy egy olyan helyre, ahol tényleg nagy a kínálat, de nem feltétlen azért, hogy ismételten vegyél onnan, hanem, hogy egy igazi társat találj magadnak, akivel családod, gyerekeid lehetnek, és együtt megöregedhettek.
Úgy látom, ezen a blogon a többség inkább az előbbi kategória: a nevéhez illően csajot és pasit keres rövidebb-hosszabb időre. A normális hozzáállás viszont szerintem az utóbbi - és csak bízni tudok benne, hogy ez a gyakoribb. Idővel szeintem jobb, ha benő az ember feje lágya, és meg tud állapodni. A gyerekeknek legalábbis biztosan jobb, ha a saját szüleik nevelik őket (persze lehetőleg szeretetben), mintha azok állandóan váltogatják a partnereiket.

God Harald 2022.08.24. 13:03:53

@Sztravinszka: az ilyen eretnek boszorkákat régebben elégették! Orrt mi csináltunk neked…

bordon 2022.08.24. 13:41:36

@body_andras: Akit úgy neveltek, hogy az élet egyik fő célja a házasság, megtalálni azt, akivel leéled az életedet, az azt hiheti, hogy minden nő számára az a non plus ultra, ha megkérik a kezét. Hogy ennél feljebb nincs is, hogy ez a tisztelet csúcsa, hogy meggyűrűzi a nőt, nem csak dugja évekig. És egy normális nő ennek örül, nyakába ugrik, közös lakáshitel, közös sírhely megváltása stb.
Van ilyen nő is meg férfi is elég sok.
Az ilyen családokban általában szégyenletes dologként szólnak arról, ha egy nő pártában marad, esetleg csak szexpartnerei vannak, jár pasikkal, de sose veszik el. Kihasználják őt a férfiak, így emlegette ezt egy bigott női ismerősöm.
A válás az ilyen emberek szemében szégyen, bukás, kudarc, mert ilyen szövegez hallanak otthon.
Lehet, hogy a saját szülei szűzen kerültek össze, azóta is együtt vannak, ez a minta, az etalon a családban, 60 évet leélni együtt, majd közös sírhelyben nyugodni. De lehet, hogy pont a szülei udarcos, boldogtalan házasságát látva akarja a fiú jobban csinálni, nem egyedül maradni, nem elkövetni ugyanazokat a hibákat.

Ha a posztban szereplő pasi anyja nem lenne beavatva a fia minden magánéleti ügyébe, akkor szerintem a fiú se érezne ilyen nyomást, hogy révbe érjen, meggyűrűzzön egy lányt. Nem görcsölne, nem stresszelne, nem akarna kontrollálni, nem állítaná nyilvánosan ilyen választás elé a nőjét.

Ehhez is meg kell érni, le kell válni a csecsről, nem beavatni a szülőket mindenbe, nem adni mások véleményére, nem mások előtt élni a magánéletét. Nem nekik megfelelni próbálni, nem hatalmas kudarcnak tekinteni a szakítást, elutasítást.

Sztravinszka 2022.08.24. 13:44:01

@God Harald:
Jóvanna... nem értek egyet a szintezéssel. Bordon szépen leírta fent, hogy a rossz önértékelés milyen durva, magunk által megélt potszám torzulásokat eredményez. Vagyis hiteltelen a külsős általi pontrendszer és szemlélet.

Sztravinszka 2022.08.24. 13:53:56

@Peni a Valdes:
Ellenposztban kérjük szépen a részleteket

body_andras 2022.08.24. 14:02:13

@Sztravinszka: Nem vagyok dogmatikus szintező, fentebb kifejtettem, de mindegy, ezen nem veszünk össze.
Feldobom a napodat egy klasszikussal: youtu.be/qSmaIZUVMzk

Sztravinszka 2022.08.24. 14:14:49

@body_andras:
A jó öreg Puzsér, a ketteske... egyem a lelkét, ahogy nőket pontoz :)))

Rubasov nertárs 2022.08.24. 14:28:45

@body_andras:

"Poszterina legalbb hetes, szegény csávó max 5ös, be akarta biztosítani hogy legyen nője; nem jött be."

Akármilyen szende, önbizalomhiányos szürke kisegér is egy nő, akkor sem választana maga alá. Itt arról van szó, hogy a két ember szintje ugyanolyan, emiatt is pörgött rá ennyire a csávó. Az ilyen nő ma már ritka kincs, persze ennek ellenére a fickó viselkedése mindenképpen abnormálisnak tekinthető. Én ilyen helyzetekben, igyekeztem mindig a lehető legtöbbet kihozni a szituból, értsd annyiszor dugtam meg az adott csajt amennyiszer csak bírtam, aztán tartott a dolog ameddig tartott.

Rubasov nertárs 2022.08.24. 14:56:36

@Almandin:

"Ez egy uralkodó, zsarnok, manipulatív ember. Arra számított, hogy a társaság előtt a nő majd nem mer nemet mondani."

Az uralkodó, manipulatív zsarnokok sajnos nem ilyenek. Ez egy önbizalomhiányoa agresszív kismalac, akinek annyi gógyija sem volt, hogy a nő iranyába meglévő beteges féltékenységét és függőségét legalább valamennyire megpróbálja palástolni. Ehhez képest a fickó rögtön előállt a farbával, és még egy olyan -saját bevallása szerint is- bamba nőnek is egyértelmű volt hogy nincs rendben valami, mint a poszterina.
A tényleg veszélyes nőverők ezzel szemben az elején nagyon megnyerőek, amolyan túl szép, hogy igaz legyen módon. A párjukat mindig ügyes manipulációkkal választják le fokozatosan a barátaikról, családtagjaikról. Majd amikor a nőnek már csak jó formán ők maradtak, akkor jön a feketeleves: az addig előzékeny, jó modorú fickó, elkezd mindenért kritizálni, leszólni, majd jön az első saller is. Ezért mondják -tényleg őszintén- az ilyen erőszakot átélt nők, hogy ők nem értik, hogy kerülhettek ebbe bele, elején olyan szép volt minden. Persze a kívülálló környezet minimum sejti, hogy mi a szitu, azért is építtetik le őket a zsarnokok.

God Harald 2022.08.24. 15:55:47

@Sztravinszka: teljesen igazad van: a szintézis az gáz!

God Harald 2022.08.24. 16:06:43

@Lorrh: itt munkahelyen seggesre és csöcsösre osztjuk fel magunkat…de jogos a felvetésed:D

body_andras 2022.08.24. 16:18:59

@God Harald: külön mosdó és teakonyha is van a két frakciónak?

Sztravinszka 2022.08.24. 16:26:27

@God Harald:
Nálunk csak 1 frakció van. Mind hülye.

God Harald 2022.08.24. 16:29:35

@body_andras: külön frakcionáló van mindkettőnek! Az egyik gáz…

God Harald 2022.08.24. 16:30:45

@Sztravinszka: mi is mind hülyék vagyunk! De máshogy nem is menne a munka:)))

VOGAben 2022.08.24. 22:18:32

Elhangzott a kérdés, amire két igazi válasz létezik. Igen/nem. Ráadásul szervezni egy eseményt, ahol a dilemmázó csajnak, már a habozás is kínos lett volna a többi paraszt szemében. Marhaság... Azért az érdekes gondolat, hogy őt másodsorban maga a kérdés bántotta. Mi van!? Persze! Aszongya:"Akkor ne kérdésként tegyétek ezt fel, hanem állításként: „hozzám jössz feleségül”. És pont." A felszólító módot még meg is érteném, !jellel a végén. Ezt még meg kellett volna spékelni azzal a poénnal, hogy a társaságból kilépett volna egy anyakönyvezető haver és spontán össze is adja a fiatalokat. Ugyan kérem, aki nem akar férhőmenni az nem is fog. Te, jó ég! Mennyi család belepusztult már abba, hogy Julcsika illedelmességből férjhez ment, szült is de úgy, hogy a háta közepére sem kívánta ezt az egészet. A megfelelési kényszer megdögleszti a boldogságot.

Diorella Queen 2022.08.24. 23:14:04

@Sztravinszka: A jó öreg Puzsér, a ketteske... egyem a lelkét, ahogy nőket pontoz :)))

Válasz erre: Nálam simán nyolcas a Puzsér. Jó a humora, nem túl alacsony, erős testalkatú,a legjobb korban van, okos és tanult ember, aranykalászos gazdaságot vezet és kiválók a meglátásai.
Vagy a pontozás csak a külsőre vonatkozik a húspiacon? Mert akkor elég kevés férfi több, mint három és kevés nő több, mint ötös.

God Harald 2022.08.24. 23:36:05

@Diorella Queen: aranykalászos gazdaságot vezet…ez jó! Fontos értékelési szempont?

VOGAben 2022.08.25. 00:52:27

Puzsi tényleg okj-s paraszt?

Lorrh 2022.08.25. 08:46:56

@VOGAben: ezt honnan veszitek? Súlyos belvárosi csávó. A természete is súlyos magánemberként.
Mesélte a felesége, aki újabban standup-ol.

Rubasov nertárs 2022.08.25. 11:23:07

@Diorella Queen:

"Vagy a pontozás csak a külsőre vonatkozik a húspiacon? Mert akkor elég kevés férfi több, mint három és kevés nő több, mint ötös."

Egy férfi szintjét kb. 50-50%-ban határozza meg a külső adottságai és az anyagi, társadalmi helyzete. Persze ez így egy átlag, fiatalon többet számít a külső, míg minél idősebb egy férfi annál többet számít az anyagi, társadalmi státusz. Ez utóbbi, ha már megemlítetted Puzsért, korreál az értelmi képességekkel, bár nyilván akadnak kivételek. Nicola Tesla, vagy Erdei Pál sem lettek kőgazdagok, sőt az utóbbi kifejezetten szegényes körülmények között élt. Gazdasági, társadalmi elitben is találni szerény értelmi képességgel rendelkezőket pl.: Gerorge W. Bush, aki 93-as IQ-val lett elnök, de ott van Trump, vagy a másik oldalon Biden, akik kizárólag a felmenőiknek köszönhetik a társadalmi, vagyoni helyzetüket.

Az második feléhez: egy nő a 8/10 férfiakat látja átlagosnak, ez alól te sem vagy kivétel. Neked már egy 6-7/10 külsejű fickó is a bottal se kategória. Állításoddal szemben a férfiak kb. 80%-a 4-7/10 közötti külsővel rendelkezik. 3, vagy az alatti külsővel kb. 10%, 8,9,10/10 külsővel is kb. 10% rendelkezik. Nőknél mások az arányok, aminek evolúciós és humán etológiai okai vannak: egy nő smv-jét (sexual market value = szint), döntően (legalább 80%-ban) a külseje határozza meg. Ezért szép nőből jóval több van, mint hejjess passee-ból: kb. a fiatal nők fele 8, vagy annál jobb külsővel rendelkezik, nagyjából olyan 40%-uk 4-7/10, és 10% az aki előnytelen külsejű (3, vagy annál rosszabb).

body_andras 2022.08.25. 14:35:09

@Rubasov et.: Örülök hogy végül tudományos alapon igazolva lett számonkért 4-7 önértékelésem.
Viszont az hogy a nők 80%-as legalább 8-as, azzal nem tudok egyetérteni, inkább a fent linkelt Puzsér-skálát érzem hitelesebbnek. Miszerint a 8-as már nagyon durván szép nő, 9-es már statisztikailag kimutathatatlan a populációban, 10-es meg már-már lehetetlen.
Inkább 6-nál kezdeném azt a felső 50%-os küszöböt. És lehet hogy a 6-os nem mindenkinek jön be de biztos egy nagy ízlés-hányadban elfogadható mint jó nő, a 7-eseknek meg már elég nagy az arcuk ahhoz hogy tudják, mihez kezdjenek az smv-jükkel.

God Harald 2022.08.25. 15:43:03

@body_andras: tudománynak nem nevezném, max számmisztikának…

Rubasov nertárs 2022.08.25. 17:57:22

@body_andras:

"Örülök hogy végül tudományos alapon igazolva lett számonkért 4-7 önértékelésem."

Egy adott embernek egy adott smv-je van. Az aki ennyire nem tudja belőni magát, a 4 és a 7 között óriási különbség van, annak önértékelési problémái vannak. Én egész konkrétan tisztában vagyok azzal, hogy jelenleg, mivel a gyerek születése után egy kis aputest befigyelt, a külsőm 6/10. Ha elkezdenék viszonylag intenzíven kondizni, akkor pár hónap alatt 7/10-re simán fel lehetne hozni, egy kis cheat-tel (kreatin, proteinporok), pedig a 8/10 is meglenne, ami a külsőt illeti.

"Viszont az hogy a nők 80%-as legalább 8-as, azzal nem tudok egyetérteni, inkább a fent linkelt Puzsér-skálát érzem hitelesebbnek."

Sehol nem írtam olyat, hogy a nők 80%-a 8/10-es. A feléről (50%) beszéltem. Ennek a nagyrésze (40%) 8/10, csak olyan 10% a 9, vagy annál jobb. 40%-a a nőknek 4-7/10 között van, és csak kb. 10%-uk, aki csúnyácska és/vagy nagyon kövér (szint<=3/10).

Sztravinszka 2022.08.25. 20:05:13

@Diorella Queen:

Örülök, hogy tetszik az ókájés :)

Nálam azért kettes, mert alapból egyes, mert kitiltott a fészbúkjáról máig sem tudom miért, viszont merő szánalomból kapott egy plusz pontot azért, mert ritka jól ír, kiváló stílusban. Így jött ki a kettő. Na, ilyen az én pontrendszerem. Hozzáteszem Puzsér foglalt, úgyhogy csuhát is húzhatna, akkor se érdekelne, hogy valójában milyen férfi. De amikor még nem volt foglalt, én is hetesre lőttem be, de aztán láttam róla egy videót a bíróságon, ahogy sírva, hisztizve védekezett a perben, és hát szegény lement a nulla szintre nálam, VIP lifttel. Valójában azért tiltott, mert nárci énje érzékelte a nemtetszést, az imádat hiányát :D

Ez a szintezés olyan, mint a biblia. Van akinek kell valami támasz, különben elveszne a világban önálló meglátások, gondolatok, érzékelések, bátorság nélkül. Silabusz hülyéknek. Tökéletesen nélkülözi az összes fontos dolgot, ami egy másik ember megítélésénél latba esik: személyiség, viselkedés, pszichés állapot, ízlésvilág, érzékszervek működése... Puzsérnak azért volt annyi esze, hogy a nőket külső alapján pontozta, mégha szerintem baromi torz is a skálája. Alul sokkal nagyobb a szórás, feljebb kevésbé. Nála 7 és 10 között alig van különbség. És hogy Audry Hepburn 10-es? Hah. Értelmezhetetlen számomra.

God Harald 2022.08.25. 21:10:39

@Sztravinszka: nálam is 10-es volt… a kettes számrendszerben Audrey baba. Olyan kis gidás volt:)
Meg a szigorúbb tanárnő típusokat…akik rendesen kikérdezték az embert!:D

body_andras 2022.08.26. 08:08:34

@Rubasov et.: ELÍRTAM. az a 80 lett volna 50.
De továbbra sem értek egyet az arányokkal. Nézd meg mennyi kövér van.
Meg aki első ránézésre nem kövér és az arca sem sokkolóan ronda. Annak ott a kalapácsláb!
Társkereső oldalakon (!) bohócra sminkelt szemöldökszörnyek ijesztgetnek.
A legjobban akkor lehet felmérni a terepet, amikor itt a tavasz és nekivetőznek. A populáció fele már villant lábat, vállat, jobb esetben hasat is, és nagyon nem 8+osak mind.
Ízlések és pofonok.

Lorrh 2022.08.26. 09:42:52

@body_andras: mi az a kalapácsláb? Kalapács Józsi lába?

Billy Hill 2022.08.26. 22:46:12

@Lorrh: Akkor a legjobb kombó a Kalapács-láb + ACÉLSZÍV! ;-)

Billy Hill 2022.08.26. 22:51:18

@poszt: "Erre rám förmed, hogy ilyenkor nem lehet időt kérni" - namost a tsávó nyilvánvalóan nem olvasta a motherbook-driver szakma bibliáját, amelyben benne van, hogy az "igen" választ meg kell várni, azt nem lehet kikényszeríteni, sürgetni. (Vagy lehet, hogy ez még 2010 előtti állapot, és azóta a több házasság érdekében ezt hatályon kívül helyezték...? ;-)
süti beállítások módosítása