Félek, hogy a második gyereke sem fogja érdekelni

2023. február 27. 07:35 - csajokespasik

       

               Levélírónk attól tart, hogy a második gyerekkel ugyanúgy nem foglalkozik majd az apja, mint az elsőszülött lányával, vagy épp vele. Úgy érzi, párja számára ő már csak egy olyan nő, aki elhízott és nem dolgozik, viszont azt elfelejti, hogy közben egy olyan nő is, aki mos-főz-takarít, tanárnő is, aki minden nap a gyerekkel tanul, és mellette még ügyeletes is, aki kezeli a gyereket, ha beteg. Tízperces apukák és a felelősségkerülés.        

 
       

                Fedezd fel és használd!  Ha lazán ismerkednél, barátkoznál, de nyitott vagy egy kis extra kényeztetésre is, akkor a Barátság Extrákkal kapcsolat passzol hozzád. Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Olyan régóta gyűlik bennem a fájdalom, hogy muszáj kiírnom magamból! 2010-ben mentem férjhez, akkor még szerelem volt …! Én fiatal, 27 éves, 55 kg voltam mindenórás kismamaként. Szép volt minden, de jött a valóság: kislányunk lett! Imádtam minden percét, viszont már Ő ott kijelentette: mit csináljon egy lánnyal?! A férjem dolgozni járt, hajnalban jött haza, vagyis én voltam a kicsivel egész nap, hogy apa pihenjen és este, mikor nem volt otthon, ha volt is szabad ideje, akkor se rám, vagy a kicsire fordította. Mindig megjegyezte, kövér vagyok, hozzáteszem, anyatejes volt a baba.
Egy idő után már nem volt meg köztünk az intimitás semmilyen formában. Én próbáltam változtatni, de minden nap csak azt kaptam, kövér vagy. Belefáradtam és feladtam, nem foglalkoztam magammal és meghíztam.        

       

               Eljártam dolgozni, hajnalban keltem, vittem a gyereket bölcsődébe. Délután érte mentem, majd egy kis játék, utána a házimunka volt a feladatom. Hosszú évekig így ment. Volt, hogy kiment külföldre dolgozni, akkor is csak ketten maradtunk az akkor már óvodás korú gyerekkel. Kiderült, igen beteg a lányunk, de ő nem volt velünk egyszer se! Sokszor voltam vele kórházakban, sok helyen, hogy megtudjuk, mi a baj. Nem jött velünk szinte sehova, mindenhol én voltam csak neki, ha több napra mentünk be kórházba, akkor is csak egyszer jött be hozzánk.
Én két helyre mentem dolgozni úgy, hogy én vittem és hoztam a gyereket. Annyira rosszul esett, de soha nem mondtam neki.
2016-ban volt egy infarktusom, akkor is egyedül voltam otthon a gyerekkel. Elvesztettem a munkahelyem, otthon maradtam, nem nézték, hogy a gyerekkel sokat kellett kórházba menni. Ez is megviselt nagyon. 2018-ban meghalt a húgom, amibe beleroppantam, de nem mutathattam, mert én nem dolgozok, nem lehet problémám, ugye! Hazaköltöztünk anyukámhoz és itt lett minden a pokol!

Már könyörögnöm kellett, menjen el a gyerekkel valahova kettesben, mert nem ismeri a saját gyereke az apját, hisz soha nem vitte sehova, nem volt vele 10 percnél tovább soha! Hozzáteszem, vállalkozó, saját maga főnöke! Csak neki mi soha nem vagyunk első helyen, neki vannak barátai, ivócimborái, akik egyet köhintenek, és ő velük van inkább.
Volt idő, amikor együtt mentünk bulizni, de hamar rájöttem, ott se voltam neki fontos és sokszor éreztette is ezt velem! Annyira megbántott sokszor. Én teljesen elhidegültem tőle.
Végre dolgozni mentem újra, lettek barátaim, akikkel jó kapcsolatot próbáltam ápolni és a lányommal is kialakíthattam többször közös anya-lánya programot, olyan jók voltak, de ketten, mint mindig!
Sajnos balesetem volt, kiestem a munkából, hosszú és fájdalmas kezelésekre jártam egyedül, ugye. Volt egy gyenge pillanatom, mikor hittem benne sajnos. Most ott tartok, hogy 5 hónapos várandós vagyok tőle és mint kiderült, kisfiú. De nem változott köztünk semmi! Folytonos ígéretek azok vannak persze, hogy megváltozik!!! De én feladtam, nem várok rá, hogy újra az történjen meg a kicsivel, amit a nagy már átél, nap mint nap. Addig látja az apját, míg kiviszi reggel a buszhoz. Az a 10 perc van meg neki évek óta! Ha hazaér délután, akkor is elmegy máshova, nem ül le vele tanulni, sehova nem viszi el! Ezt nem szeretném vele is átélni!!!

Nem feküdhetek le minden este sírva, mert hiányzik a közelsége, főleg most, mikor annyira szükségem lenne rá. Tudom és érzem, mindennek vége, de annyira nehéz!!! Szeretnék újra boldog lenni, lelkileg erős maradni és nem feladni mindent!
Egyetlen kiutat keresek, de egyedül nem megy. Voltak rossz gondolataim is már saját magammal, de nem tudom, mi lenne a lányommal, ha nem lennénk neki! Csak bennem bízik, én vagyok neki!
Gondoltam arra is, hogy nem hozom haza a kicsit, viszont abba én belehalnék! De sajnos így meg szenvedni fogok tovább egy olyan kapcsolatban, amiben semmi érzelem, intimitás vagy csak jóindulat lenne! Én számára csak egy nő vagyok, aki dagadt, nem dolgozik és nem csinál semmit. Elfelejti, hogy közben anya, akinek most másodjára is megváltozik a teste! Feleség, aki kitakarít, minden nap kimossa ruháját, vezeti a háztartást. Tanárnő, aki tanul minden nap a gyerekkel, mellette még orvos, aki felébred, ha beteg a gyerek. Barátnő, akivel megoszthatja gondjait. De közben én meg belül elveszve valahol a világomban! Minden nap egyre gyötrelmesebben és egyre nehezebben viselve dolgaim!          

 

 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr4918059238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2023.02.27. 08:48:40

A pokolért nem kell sehová menni: itt van velünk.
Na ez a poszt biztos nem kamu, ilyen simán megtörténik.

body_andras 2023.02.27. 11:43:06

A csávó egy gyáva féreg aki menekül a felnőtt élettől. Az hogy elhidegültetek, már csak mellékhatás.

_Amatőr_ 2023.02.27. 13:12:03

Szomorú történet és biztos vagyok benne, hogy nem egyedi eset.

Csak azt nem értem, ha megvoltak a negatív előjelek, miért ment feleségül a poszter egy ilyen emberhez és miért vállalt gyereket?

Meg nekem az a benyomásom, hogy a férfi a hagyományos családmodellt viszi: ő keresi a pénzt, a feleség meg intézi a családot és a háztartást.
Ha ez a felállás nem tetszik a poszternek, még frigyre lépés előtt kellett volna átbeszélni.

Sadist 2023.02.27. 15:47:07

"2010-ben mentem férjhez, akkor még szerelem volt …!"

Itt követted el az első hibát. Egy cirka 20 éves projektet nem szerelemre (gyk. nunibizsergésre) kell alapozni, mert az olyan, mint a fingszag, elég intenzív tud lenni, de hamar elillan.

"Volt egy gyenge pillanatom, mikor hittem benne sajnos. Most ott tartok, hogy 5 hónapos várandós vagyok tőle és mint kiderült, kisfiú."

Itt pedig a másodikat. Egy diszfunkcionális házasságba óriási felelőtlenség újabb gyereket vállalni.

Nem akarom mentegetni a csávót, mert Corleone is megmondta, hogy aki nem fordít időt a családjára, az sose lehet igazi férfi, de te is vastagon felelős vagy azért, hogy idáig fajultak a dolgok.

Sadist 2023.02.27. 15:50:02

@body_andras: "A csávó egy gyáva féreg aki menekül a felnőtt élettől."

Vagy egyszerűen csak teljesen más elképzelése van a házasságról és a családról, ahogy a kolléga fentebb írta.

Sadist 2023.02.27. 16:00:18

@_Amatőr_: "Csak azt nem értem, ha megvoltak a negatív előjelek, miért ment feleségül a poszter egy ilyen emberhez és miért vállalt gyereket?"

Mert nyilván kezdetben imponáló volt, hogy talicskázza haza a nagy dohányt (gyanítom külföldön se gombokért dolgozott), meg valószínű az esztétikai szintje is megütötte a mércét, ezért mondta kíméletlenül a poszterina arcába, hogy meghízott, valamint erre utal az is, hogy közös bulizáskor se volt számára fontos.

"Meg nekem az a benyomásom, hogy a férfi a hagyományos családmodellt viszi: ő keresi a pénzt, a feleség meg intézi a családot és a háztartást.
Ha ez a felállás nem tetszik a poszternek, még frigyre lépés előtt kellett volna átbeszélni."

Pontosan. Ezt kellene a nőknek megérteniük, hogy a saját szabad döntésük együtt jár a felelősséggel is.

body_andras 2023.02.27. 16:37:58

@Sadist: az egy dolog, hogy van ez az elavult családmodell a dolgozó apával és a szolgálólány anyával. tegyük fel, sok helyen működik. na de az, hogy semmit - nem - csinál - a gyerekkel; avagy mindig van jobb dolga minthogy vele legyen, na az ilyeneknek találták ki a különélést és a gyerektartást, mert kb csak ennyire hajlandó. De ez nekem nem felnőtt, és nem férfi.

Roscco 2023.03.01. 05:55:31

Van benne igazság amit írtok, de 3 évig jártunk mielőtt összeházasodtunk egyszer sem volt problémánk előtte mindent megoldottunk.Ott kezdődtek mikor kiderült hogy lányunk lesz.És ő nem tud vele mit kezdeni!!Másodjára mikor hazaköltöztünk édesanyámhoz és itt az ivócimborák hajnalig mulattatják mert nekik senkijük nincs vagy nekik nem számít az asszonyok szava.Elgyengülésem meg azért volt mert nem tudtam lábra állni és én naív hagytam magam hülyíteni mert nem láttam 10 napig.Más helyre ment dolgozni.És pont a névnapomon jött haza.Soha nem kaptam semmit tőle ez most is így volt meg szoktam ,csak ahogy érdeklődött mi van velem hogy vagyok olyan jól eset.Segített letusolni visszajutni a szobába.Magához öllelt,ki ne gyengült volna el?Én valahol még hittem neki.De azóta sem változott semmi most már nem is beszélünk

Lesbőltámadó Szárítókötél 2023.03.01. 12:38:05

Szar házasságból hazaköltözik az anyjához, aztán egyszercsak "Volt egy gyenge pillanatom, mikor hittem benne sajnos. Most ott tartok, hogy 5 hónapos várandós vagyok tőle". Mintha ez a rész nem lenne eléggé kifejtve, egy terhesség nem csak úgy lesz. 2 ember eldönti, hogy szexel és döntenek a védekezésről vagy nem, és bevállalják a következményeket. Aki nagyobbat szívhat mégsem gondolkozik, az úgy járt.

Roscco 2023.03.02. 02:37:25

@Lesbőltámadó Szárítókötél: Bocsánat de valami elsiklott nálad!!Nem a ,,szar’’ házasságból költöztem haza hanem mert meghalt a húgom és anyukám nyugdíjas nem akartam egyedül hagyni!! Igen volt egy gyenge pillanatom!! Nem tudtam közlekedni ugyan is volt egy balesetem ami miatt korlátozva lettem!!! 10 napig távol volt és úgy jött haza mint akit kicseréltek, nem nő miatt!!!És hidd el tudom hogy két ember kell a gyerek csináláshoz!!!Első gyermekemet se dobtam el aki bőven elmúlt tíz éves és most újra sok évre rá várandós leszek ugyanattól a férfitól azért dobjam mert kisiklott az életünk!!!Nem mélyültem részletekbe de soha nem adott okot arra hogy meg csalt volna akkor miért is védekezzünk!!Felelősséget vállal a kicsi miatt ezt egy szóval se mondtam hogy nem fog!! Hogy a te szavaiddal éljek ha meg is ,,szívtam’’ még is itt lesz nekem a két gyermekem és vállalom mert nem állat vagyok aki eldobja őket hanem ha kell egyedül de felnevelem!!!

Lesbőltámadó Szárítókötél 2023.03.03. 12:08:04

@Roscco: "soha nem adott okot arra hogy meg csalt volna akkor miért is védekezzünk"
Azért, mert egy rosszul működő házasságba most születik egy második gyerek. Te is megfogalmaztad: "Most ott tartok, hogy 5 hónapos várandós vagyok tőle és mint kiderült, kisfiú. De nem változott köztünk semmi!"
Lehet, hogy előbb találsz olyan férfit, aki megbecsül, minthogy megváltozzon az, akinek erre több mint 10 év nem volt elég.
süti beállítások módosítása