Ne akarj gyereket, ha még te is gyerek vagy

2015. augusztus 06. 07:57 - csajokespasik

„Ha a közösülés a célod, ne sírj, ha megvezetnek általa. Azt, hogy mit akar a mai nő, fejben még nem raktam össze, de lehet, hogy nem is ott kell” - amikor megkapjuk az élettől azt az embert, akiről 16 éves korunk óta álmodoztunk, képesek vagyunk minden korábbi elvünket feladni, csakhogy megtartsuk. Még ha pokolian szenvedünk is mellette, de a miénk. Párkapcsolati tanácsok kezdőknek és haladóknak.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Ott kezdeném, hogy volt egyszer egy szép barátnőm, kettő évet éltünk együtt, majd egy napon, minden magyarázat nélkül, elhúzott. Úgy 1 év múlva becsöngetett hozzám - nekem akkor már más valakim volt - és azzal indított, hogy a pasija goromba volt vele, béküljünk ki, mert nincs hova mennie. Amikor ott és akkor elkezdtem ezen röhögni, dühös lett és meg volt bántódva. Ő azt várta, hogy a nyakába borulok, erre azt kapta, hogy nagyon gyorsan húzzon el. Nem látta át a helyzet röhejes komolytalanságát. Akkor jöttem rá, hogy ott, abban a helyzetben láttam bele a valódi énjébe. Akkor ismertem meg igazán.

Mindezt csak bevezetésként említem ahhoz a témához, ami a kiegyensúlyozott kapcsolat megtalálásáról, megteremtéséről és fenntartásáról szólna. Úgy gondolom, hogy az előzetes csalódásokra szükség van, a sok koppanásra, különben nem veszed észre a csapdákat, vagy azt hogy kapcsolatod nem tart sehova, csak van. Ha nem tudsz mihez viszonyítani, könnyen átverhető vagy. Azért kezdtem ezzel az esettel a múltamból, hogy érzékeltessem magammal kapcsolatban, hogy van valamelyest elképzelésem arról, hogy hol a határ a realitás és a belevetítés, vakság & „mindent elnézek, mert annyira kanos vagyok”-elv között. 30-35 évesen egy férfinak már össze kell állnia a fejében valaminek, ami több annál, mint amikor azt kérdezed egy étteremben, hogy milyen húsból van a kaja, marha, disznó, csirke? és azt a választ kapod, hogy: hús-hús, és kész, edd meg. Rengeteg belső körülmény számít és számos momentumnak kell egybeesnie, hogy működjön. Mindkét fél részéről.

Ha a közösülés a célod, ne sírj, ha megvezetnek általa. Azt, hogy mit akar a mai nő, fejben még nem raktam össze, de lehet, hogy nem is ott kell. Nem is töprengek rajta, mert jelenleg egy boldog kapcsolatban élek. Legalábbis még boldog, persze nem feledem, hogy az említett helyzetet is boldognak éreztem.

Amikor kihasználni próbáltak, vagy kekeckedtek velem, olyan jelnek vettem, amire érdemes odafigyelni, és az első rossz jeleket követte a többi. Ezeket észre kell venni. Nagyjából mindenem meg van, kivéve a család, amit ennyi idősen már meg akartam teremteni, el is tudnám tartani, már most van egy biztos alap.

Amit megosztanék, az eddigi tapasztalataim, megfigyeléseim tükrében, az pár jó tanács:

1. Huszonévesen ne akard magad elkötelezni! Amikor arról hallok, hogy harmincas csávó már túl van az első válásán, erre vezetem vissza, hogy vagy a becsúszott gyerek miatt házasodtak össze, vagy mert azt hitték, az esküvő megerősíti a kapcsolatukat, amit már mindketten untak. Nálunk naponta elsétál az ablakunk előtt egy 20 év körüli apuka, viszi a gyereket. Nem túl lelkes arccal. Anyuka mellette bagózik, talpig bizsuban... Én nem látom ezt a felállást nagyon hasznosnak. Ne akarj gyereket, ha még te is gyerek vagy.

2. Sok fiatal férfi érzi úgy, hogy ha nincs nője, belepusztul. Nem érti, miért futnak el előle a nők. Pedig külsőleg nincs vele baj. Akkor belsőleg van a baj. Egyik ok: a harag. A korábbi csalódásokat nem tanulmányként élte meg, csak azt erősítette meg magában, hogy a nő egy legyőzendő ellenfél. Együtt haladni nem lehet vele, mert mindig másfele húz. Amit szeret benne, és amire hajt, nos, tudjuk, mi. Négy betűs. És ezt 5 másodpercen belül levágja a nő. Amikor a pasi úgy érzi, hogy egy induló kapcsolat során ő tulajdonképpen lealacsonyodik a nő szintjére, újabb konfliktusok forrása lesz. Egy darabig el tudja játszani, hogy figyelmes és érdekli a másik, de nem sokáig tudja a látszatot fenntartani. Erről itt millió poszt szól.

3. És most a közhelyek (működő közhelyek, amikre szükség van, hogy berögzüljön az életedbe). Ha egy kapcsolatból hiányzik az őszinte érdeklődés, odafigyelés és a legkisebb problémák megbeszélése – kezdve azzal, hogy ki viszi le a PET palackot a szelektívbe, egészen a faggatásokig, hogy ki kísért tegnap haza és miért? - akkor ott nincs bizalom, csak együttélés. Amivel semmi baj nincs, csak legyetek a tudatában ennek.

4. Ha csak azt hiszed, hogy működik, és csak azért hiszed, mert szeretnéd hinni, és hogy elmondhasd másoknak is, hogy működik, de a magánytól való félelmedben megjátszod magad és inkább eltűrsz, az megint nem kapcsolat. Ha az ágyban nem működik semmi, ha lankad a szexuális érdeklődés, a nő akárminek beöltözhet, akármilyen szexjátékszer előkerülhet, bevehettek egy harmadikat is, abból max. annyi lesz, hogy azzal a harmadikkal lép majd le, megkönnyíted neki a keresgélést.

5. A belső hang: ez nem ezó-dolog, mindenkinek van. Hogyan működik? Volt már olyan, hogy találkoztál valakivel, akivel külsőleg semmi probléma, mégis, valami megmagyarázhatatlan oknál fogva ódzkodtál tőle és ellenállás lépett fel vele kapcsolatban? Minden ok nélkül. Hát ez az. Magától működik, csak oda kell rá figyelni. Mindkét nem erősen hajlamos arra, hogyha megkapja az élettől azt a kvalitású embert, akiről 16 éves kora óta álmodozott, képes minden elvét feladni, csakhogy megtartsa. Még ha pokolian szenved is mellette.

 
Szólj hozzá!
Címkék: megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr177684942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása