Túlságosan gazdag volt hozzám

2009. december 02. 07:12 - Panni CsP

„Ha nincs pénzed, akkor adok kölcsön mozijegyre, és holnap visszafizeted” Következő posztolónk vérciki randiélményt kínál, és nem is csalódunk. A két történetet egyetlen közös motívum köti össze: a kamugazdag pasik. Azok a férfiak, akik azt hiszik, hogy minden hiányukat kipótolja a képzelt vagyon fitogtatása. Most megtudhatjuk, hogy minél nagyobbra nyitod a szemed, annál többet látsz. Vagy nem…

 

Sziasztok! Régóta olvasom a blogot, azonban sokáig nem jutott eszembe egyetlen olyan történet sem, ami közérdeklődésre tarthatna számot – nem vagyok egy „szidjuk az exet mer’ az jó”- fajta. Mostanában egy nosztalgiázás ürügyén eszembe ötlött két sztori, amolyan vérciki randiélmények... Nem is húzom tovább, hadd szóljon. :) 16 éves voltam, amikor megismerkedtem Robival, aki akkor volt 20 éves. Nem volt egy „hejespasee” de nem is nagyon vonzanak az ilyenek. Kedves volt, csendes, és mint pár nappal később kiderült, piszok gazdag, ami a történet szempontjából – szerintem – lényeges. Minden nap találkoztunk, általában haverokkal együtt jöttek értem, irány a város. Az első, amin meglepődtem, hogy tetemes tartozása volt, később kiderült, hogy miért, de ezt nem részletezném. Rövid leszek.

Úgy egy hete lehettünk együtt (már ha a kézen fogva járkálást lehet így nevezni), amikor felhívott, hogy menjünk moziba. Aznap este a legújabb Star Wars volt premieren. Csaknem félórás könyörgés után szabadultam otthonról. Persze, ide is jött a baráti társaság, velünk együtt négy pár.

Már a mozi felé tartottunk, éjfél előtt nem sokkal, amikor az én drága Robim megszorította a kezem:

- Van pénzed? - kérdezte minden bevezető nélkül. Hirtelen köpni-nyelni nem tudtam, eszembe jutott, hátha kölcsön akar kérni. Ha mégse, akkor ugyan mi a fészkes francot akarhat?

- Van. Mert? - nem túl értelmes válasz, de hirtelen nemigen tudtam egyebet kinyögni. Jött is a hidegzuhany.

- Gondoltam, ha nincs, akkor adok kölcsön mozijegyre, és holnap visszafizeted - ez volt az a pont, amikor legszívesebben sírtam, röhögtem, és ordítottam volna egyszerre.

Biztosan bennem van a hiba, számomra akkor (de még most is) evidens, ha valaki meghív moziba, akkor a meghívás szó szerint értendő. Persze, ez nagyban függ a kapcsolat aktuális minőségétől, de az első randik egyikén, úgy gondolom, ez elvárható. Szerencsém volt, hogy édesanyám nagyon előrelátóan megdobott otthon némi pénzzel. Azt hiszem, ő sem gondolta, hogy az egész elmegy a mozijegyre...

A másik történet szintén 16 éves koromban játszódott. Egy este megismerkedtem Bandival, ő 19 éves volt. Szimpatikusnak tűnt, de nem nagyon volt időnk beszélgetni, így telefonszámot cseréltünk, hogy majd felhív. Ő egy jó barátjával volt, aki ezalatt az én nagyon jó barátnőmet fűzte. Ott is megtörtént a számcsere, aztán ment mindenki a maga dolgára. Néhány nap múlva jött a telefon: találkozzunk, és mi lenne, ha egy páros randi keretein belül tennénk mindezt? Nem tartottam kifejezettem jó ötletnek, de végül rábólintottam. A város egyik legnagyobb biliárdszalonjába beszéltük meg a találkozót. Nőnapi ajándékként valami plüss jószágot kaptam tőle, a találkozás örömére, meg egy akkora csokrot, hogy nagyobb volt, mint a fejem. Meglepett és kicsit furcsának is találtam, de azért aranyos volt. A bántó inkább az volt, hogy a haverral nem egyeztetett, így a barátnőm nem kapott egy szál gyomot se. Kezdetben nem is volt semmi gond, iszogattunk, beszélgettünk, biliárdoztunk, néha a srácok megjegyezték, hogy milyen füst van, mennyire utálják a dohányosokat. Aztán az „én” Bandim látványosan kikezdett a barátnőmmel, amit mi hárman kevésbé díjaztunk. Végül megmagyarázta, hogy engem akart féltékennyé tenni. Legbelül halálra röhögtem magam, ha ez igaz, akkor szánalmas, ha nem igaz, legalább ne hazudozzon már az első randin. Ahogy ez lenni szokott, lekéstem a buszt. Fogvacogtató hidegben baktattunk, ekkor már kettesben, a belváros felé, séta közben hívott egy taxit a főtérre. Folyamatosan beszélt, öt percre sem állt be a szája. Elmesélte, hogy ő milyen mocskosul gazdag – még egy ilyen! -, hogy ő csak márkás cuccokat húz magára, és mennyi a minimum, amennyibe kerülnie kell egyes ruhadaraboknak, ahhoz, hogy megvegye. Kezdett ellenszenvessé válni, a sznobizmusával együtt. Később elmondta, mennyire nem bírja az igénytelen embereket, akik sportcipőt húznak a lábukra, ha kimennek az utcára, turkálóban, piacon, kínaiban vásárolnak, nem járnak étterembe...stb. Itt megjegyzem, rajta valóban bőr cipő volt, és vadonatújnak tűnő „amerikaidrágamárka” nadrág, póló, kabát. Rajtam egy sportcipő. Turkálós nadrág (ez nem látszott rajta, de akkor is). Kínais kabát. Itt már kezdett szakadozni az a bizonyos húr. Egy szó, mint száz, amikor megérkeztünk a főtérre, és rágyújtott, betelt a pohár, hiszen egész este azt hallgattam, hogy „a büdös bagósok”. Közöltem vele, hogy innen hazatalálok, köszönöm. Mielőtt folytathattam volna, közbevágott: - Az jó, mert engem már úgyis vár a taxi! - nem bírtam tovább, elröhögtem magam. Nagy nehezen kinyögtem, hogy ha van rá mód, többé ne keressen. Ezen a ponton őszintén meglepődött, már-már kétségbeesett. Mielőtt beleélné magát, elküldtem, keresse meg a taxit, már vár rá...

Nos, ennyi volna az én történetem, azért írtam, mert igazi vérciki, mindkét helyzetben állati kellemetlenül éreztem magam. Mostanság divattá vált a sztorik végére tanulságot, jó tanácsot írni. Én nem hiszem, hogy 21 évesen vagyok olyan helyzetben, hogy kéretlenül tanácsot osztogassak, tanulság pedig nincs, vagy ha mégis, kinek-kinek a magáé. Remélem, azért jól szórakoztatok, velem együtt :). Ha úgy találjátok, hogy cukorszirupos tinisztori, akkor pedig elnézést, hogy ilyenekkel zaklattalak titeket.

 

 
388 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr801555703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erásss 2009.12.02. 07:30:17

Szép napot mindenkinek!
Én is elvárnám,hogy ha meghív moziba,akkor fizesse is ki azt a fránya mozijegyet.Főleg az első randin.Szerencse,hogy nem vacsorázni vitt el!:)
A második pasi egy elkényeztetett hülyegyerek,aki soha nem dolgozott meg semmiért,csak költi a pénzt.Remélem azóta kínais kabátot hord és vissza kellett vennie az igényeiből.:)

Girgesz 2009.12.02. 07:46:49

Derűs reggelt!

Hát így első olvasatra a poszt írója normális és szimpatikus(végre! :D). Ezt a két hülyegyereket pedig el kellene küldeni a tegnapi írásszerzőjéhez.Azt hiszem, jól összeillenének és ha elég zsét letesznek, akkor kenhetik hármasban is :D

boss888 2009.12.02. 08:11:18

Én is elvárom, ha meghívok egy csajt moziba, kifizesse a jegyeket:D:D Utána meg fizessen egy vacsorát is, ha már meghívtam! Amúgy meg mit képzel a posztíró magáról, hogy százezer alatt felmer öltözni...:))

csillag× 2009.12.02. 08:16:22

Hello-bello :>

5. :P ...olvasni nincs kedvem .. :))

Girgesz 2009.12.02. 08:18:50

@csillag×: Pedig ezt érdemes... Nem túl hosszú, nem fellengzős, de mégiscsak rájöttem belőle, hogy felérek egy lottó 5-sel :)

csillag× 2009.12.02. 08:22:07

@Girgesz: majd sztem ebédnél megejtem :) Most még erőt gyűjtök a sulihoz...(nehogy valaki megszóljon, h megint lógok)...meg rendezkedek....pakolok..próbálok életet vinni magamba.. :)

boss888 2009.12.02. 08:26:58

@csillag×: Má megint lógni akartál a suliból!? Ez nem szép...:P

Girgesz 2009.12.02. 08:27:30

@csillag×: "próbálok életet vinni magamba..."

Arra csak egy férfi képes... :)

Viccet félretéve: egy bögre forró tea a kertbe/teraszon és máris szebben indul a nap.

csillag× 2009.12.02. 08:31:50

@boss888:naaa, apaaa kérlek ma csak 1 óráról !!! lécciiii... (pislog-pislog) :))

@Girgesz: héé, már megint hol tartunk :P
forró tea az meg lesz :) De sajnos lépcsőházban tartózkodom jelenleg. Majd péntek reggel már a kert is adott lesz:) (de amúgy is hideg van kint) :S

Erásss 2009.12.02. 08:32:07

@Girgesz:
Én "meleg párti" vagyok.Valahogy az a tea nem esne jól ilyen hidegben.Ráadásul még köd is van.:)

vagány csaj 2009.12.02. 08:34:27

Szép jó reggelt! :))

@Girgesz: Hideg télen kiülni a teraszra????? Inkább ki se kelek a jó meleg ágyból, amíg nagyon nem muszáj, nemhogy még az alig pár fokba kiüljek! Jujj!

@csillag×: Lógni tényleg nem szép dolog, de ha visszagondolok sulis éveimre én is többet jártam iskola mellé... Tehát igazából természetes... :))

@Erásss: Jó reggelt Szivike! :))
Azért ez a poszt nem semmi! Nagyképű, elkényeztetett hülyegyerekek! Én jól nyakonvágtam volna őket még pluszba a "ne keress többet" mellé. Csak úgy ajándékba! :))

vagány csaj 2009.12.02. 08:35:31

@boss888: Drágaságom! Tőled nem is vártunk volna mást... :P

Girgesz 2009.12.02. 08:36:12

@Erásss: Hát...a hidegben a meleg italok jól szoktak esni.
Mióta méhészkedem is, azóta rákaptam erre a teás dologra... Valahogy bejön az a hangulat, amikor reggel főzök egy jó mézes teát, aztán kiállok a teraszra és amíg iszom, nézem, ahogy a két kutyám játszadozik, vagy a cinkéket figyelem, ahogy az etetőben babrálnak, stb. Ez van-szeretem élvezni a pillanatot. :) És teljesen másként indul a nap is.

csillag× 2009.12.02. 08:36:32

@Erásss: 4db..:) de sztem a 12-fél 2ig tartó órámat eltussolom.. utána meg 4től fél8ig 2db .. :P

csillag× 2009.12.02. 08:39:18

De csajok, lehet, h @Girgesz: -nek fedett terasza van, aminek a hatalmas üvegeiből szép kilátás nyílik a tájra.. :))

Girgesz 2009.12.02. 08:40:26

@vagány csaj: Hideg télen...egy kabát a hátadra, egy forró ital a kezedbe és már nem is fázol (egye penész, közben akár rá is gyújthatsz:D). A hideg meg csak felfrissít.

Erásss 2009.12.02. 08:40:56

@vagány csaj:
Neked is jóóóó reggelt Csajééé!:)
Hát az tuti,hogy a virággal agyoncsaptam volna.Az ilyen "anyuci pici fia" nem tud boldogulni az életben.A posztoló meg vonzza a hülyéket.Tisztára,mint Én!:D

Girgesz 2009.12.02. 08:41:46

@csillag×: nem-nem.Csak olyan aprósággal, hogy hideg van, nem szoktam foglalkozni. Annak is megvan a hangulata(milyen lenne a hóesés+30fokban???) és lehet ellene védekezni is...

boss888 2009.12.02. 08:42:53

Hideg??? Hát nehogymár nefűcse az ember a kertet, hát megfagynak a csirkék a hidegben...

kóristalány 2009.12.02. 08:42:56

Végre egy tinilány, akinek a fejében is van valami. Bár több lenne ebből a fajtából! (bocs a kifejezésért)
Az én lánykám 9 éves, és állandóan rettegek, mi lesz pár év múlva.

Girgesz 2009.12.02. 08:43:59

@Erásss: Ha igaz a mondás és az ellentétek vonzzák egymást, akkor ennek a jelenségnek akár örülhetnél is... :D

Erásss 2009.12.02. 08:44:59

@csillag×: @Girgesz: @vagány csaj:
Most gondoljatok bele mennyire fázós lehetek,ezért nagyon el tudom viselni a forróságot,ha nyáron 40fokban is 21 percre megyek szoliba.:) Ugyhogy Én ezt a forró teát a hidegben,inkább kihagyom.:) Marad a kávé,cigi,lépcsőház!:)

kóristalány 2009.12.02. 08:45:19

@Girgesz: Ma reggel volt alkalmam megcsodálni, ahogy a hatalmas rózsszínű telihold lebukik a Bakony mögött. Remélem sokan látták, gyönyörű volt.

tuli _ 2009.12.02. 08:45:57

Alap az, hogy első randin is felajánljuk, hogy kifizetjük a saját jegyünket. Ha erre meghívnak, akkor szépen megköszönjük.
A srác bunkó volt, mert rákérdezett, meg sem várta, hogyan reagál a lány.
Anyuka pedig helyesen cselekedett, a gyereket úgy kell elengedni, hogy ne kerüljön kiszolgáltatott helyzetbe.

Erásss 2009.12.02. 08:46:09

@boss888:
Komolyan mondom a beszólásaid egyből magamhoz térítenek!:)

tuli _ 2009.12.02. 08:46:30

@kóristalány: van okod rá, ahogy szétnézek...

vagány csaj 2009.12.02. 08:47:25

@Girgesz: Na jó, de akkor legyen forró kávé a tea helyett, és máris jobban hangzik. Bár a hidegtől még akkor is félek. De igaz ami igaz, a hideg tényleg frissít! Elgondolkodtató... Na holnap reggel kipróbálom, és beszámolok az "élményről". :DD

@Erásss: Meg mint én... :S A hülyéket és a pofátlanokat! Majd írok neked mailt iwiwen, szükségem van a tanácsodra. Jogi dolog... :DD

vagány csaj 2009.12.02. 08:48:32

@boss888: Jaj, ez oylan Gálvölgyis volt... :)))

Erásss 2009.12.02. 08:48:59

@Girgesz:
HAHAHAHAHA!:)
Az a baj,hogy itt nincs egymás vonzalma.Én vonzom őket,de ez vissza már nem igaz.Valahogy nem érzem a vonzást az irányukba,inkább a nevető/síró görcs kínoz!:)

vagány csaj 2009.12.02. 08:49:05

@kóristalány: Pasizás felsőfokon!!! :)))))))

csillag× 2009.12.02. 08:49:28

@Girgesz: de egyébként egyet értek :) a pillanattal kapcsolatban :) meg nagyon természetpárti vagyok :)

@kóristalány: jesszus csajszi :) Én már akkor abba hagyom, mikor megjelenik az első meleg napsugár :) Pedig énis elég jól bírom a hőséget :)

Girgesz 2009.12.02. 08:50:23

@kóristalány: az én szívem a Kiskunságé, de a Bakony az csodálatos!!! (Amúgy ma hajnalban tényleg szép volt a holdnyugta. Én is néztem, csak nálunk a mögöttünk lévő erdőben tűnt el :)

Erásss 2009.12.02. 08:51:53

@Girgesz:
Az enyém meg a Zaláé!:)

Girgesz 2009.12.02. 08:52:36

@Erásss: Ha nevető görcs kínoz, akkor nincs baj... a nevetés egészséges :)

Erásss 2009.12.02. 08:52:55

Vagányé meg Vas megye!:)

kóristalány 2009.12.02. 08:53:00

Úgy gondolom, az első randikon úgy helyes, ha hagyjuk a férfit fizetni, amennyiben egy kávéról, sütiről, egyéb apróságról van szó. Ha már mozi, vacsora, stb., illik fizetni a saját részünket.

vagány csaj 2009.12.02. 08:54:26

@Erásss: Árulkodunk, árulkodunk?? :)))

Girgesz 2009.12.02. 08:55:00

@Erásss: egy darabig én is így voltam vele. Aztán szakítottunk... :)

vagány csaj 2009.12.02. 08:55:12

@kóristalány: Szerintem meg ha első randi, ha akárhányadik, ha kávé, ha vacsora, ha meghívnak, fizessenek! :))

Erásss 2009.12.02. 08:55:46

@kóristalány:
Szerintem,ha a psi hív meg,akkor Ő fizet!Igaz Vagányom?Most az,hogy néz ki,hogy mondjuk a pincérnek,hogy számolja külön,közben meg randin van az ember!
Mondjuk Nekem soha nem volt probléma a fizetéssel,mindig meghívtak.:D

Girgesz 2009.12.02. 08:56:01

@vagány csaj: Vazs megye, Vazsvár, paradidzsom, legvár? :D

csillag× 2009.12.02. 08:56:34

@kóristalány: juj bocs!! az előzőt Erássnak akartam :$

vagány csaj 2009.12.02. 08:57:05

@Girgesz: Nem vagyok paraszt!!!!!!!!!!!!!!! :))))))))

Erásss 2009.12.02. 08:57:07

@vagány csaj:
Ugyan az a véleményünk megint.A pasi fizet.Nem?
Ha én mondom neki,(amit kétlek) hogy menjünk el kajálni.Akkor én fizetek.Ha viszont a ffi mondja,hogy hagyjam,Ő kifizeti...nem ellenkezem!:)

Girgesz 2009.12.02. 08:59:52

@vagány csaj: Ez így van. Ha én hívok meg valakit, én fizetek. Ha elhívtam valakit randira és ki akarta fizetni a maga részét, akkor mindig azt mondtam, hogy majd a következőre ő hív meg.És már meg is volt a következő randi.(Persze valahogy mindig úgy intéztem, hogy a következőalkalom csak egy fagyira, kávéra, vagy üdítőre szóljon -nem szeretem, ha egy hölgy fizet nekem, de ezt a kompromisszumot még megengedtem magamnak, hogy a választottam lelkivilága is megnyugodjon.)

vagány csaj 2009.12.02. 09:00:07

@Erásss: Igaz Erássom! Megint ugyanarra gondoltunk! :))
Én is le akartam írni az előbb, ha közösen találjuk ki a vacsit, akkor felajánlom hogy fizetem a részem, de nem ellenkezek ha megteszi ezt helyettem... Csak lusta voltam... :S Még reggel van.... Lehet az a baj, hogy nem a hidegben ittam a kávémat... :))

kóristalány 2009.12.02. 09:00:27

Ha konkrétan így hangzik el: meghívlak egy mozira, akkor ez tényleg azt jeleni, hogy ő fizet.
A vacsinál meg nem a pincért kérném, hogy külön számoljon, hanem a partneremnek szólok, hogy fizetném a részem, és később rendezzük. Bár még soha nem találkoztam olyannal aki ezt elfogadta volna :)

Erásss 2009.12.02. 09:02:31

@vagány csaj:
Én már 2 kávén túlvagyok,most éppen energiaitalt szürcsölök.A lányom nemrég kelt fel,de már romokban a lakás.Kell az energia...:)

vagány csaj 2009.12.02. 09:03:29

@Girgesz: Jó, ez így még oké. Te egy úriember vagy, de azért ismerjük be, el is várjuk a pasiktól, hogy úgy viselkedjenek, mint az igazi úriemberek! :)) Igaz @Erásss: -om!?? :))
Ez persze nem azt jelenti, hogy ki kell őket használni, és mindig fizettetni meg megvetetni mindent. De az illem az illem. És főleg az elején, gondolom a pasas is be akar vágódni! :)))

vagány csaj 2009.12.02. 09:05:13

@Erásss: Á, ne emlegessük a kávét meg a cigit, jóó!?? Most legszívesebben elmennék hozzád, és együtt meginnánk a kávénkat... Hmm... De jó lenne! Várj, hívom a postagalambot, és pár perc ott vagyok!!! :)))

boss888 2009.12.02. 09:06:00

Az előző kapcsolatomnál asszem egyszer hozott egy sört a csajom... Ez azért nagy szám 1,5év alatt.:)))

vagány csaj 2009.12.02. 09:06:06

@Erásss: Jaaj, Szivem, már megszokhattad volna. Hadd rendezkedjen a kis Lora, az a dolga! Hagyd kibontakozni! :)))

vagány csaj 2009.12.02. 09:06:59

@boss888: Biztos túlságosan elkényeztetted! :)

Erásss 2009.12.02. 09:07:31

@vagány csaj:
Megint igazad van!Főleg az elején...Mert azért a kapcsolat elején sűrűbb a mozi,a vacsora stb.Ahogy telik az idő,egyre ritkábbá válik.Marad az otthon készített melegszendvics!:))))
Amelyik pasi nem teheti meg,hogy fizessen,ki lehet találni olyan programokat is,ami nem kerül pénzbe.Pl. elmenni a Balcsira este...stb.:)

Girgesz 2009.12.02. 09:08:36

@vagány csaj: Tudod, normális esetben ennek így kell(ene) működnie. Sajnos ma már egyre kevesebb a normális ember-de nekem még volt gyerekszobám. (Gondolom nem kell részleteznem, hogy a gyerek azt viszi az életbe, amit otthonról hozott. Én soha,de soha nem láttam apumtól, hogy hagyta volna, hogy egy nő fizessen neki, sőt, ha a haverokkal beugrik valahova, akkor is mindig az utolsó kör az övé. Azt mondja, így nem kell attól tartania, hogy illetlenül viselkedett.)

vagány csaj 2009.12.02. 09:09:57

@Erásss: Valamilyen szinten a Balcsi is pénzbe kerül, mert az autó nem levegővel megy, de például ha nincs nagyon messze, lehet hogy jobban megéri mint egy vacsora. Csak előtte lakjanak jól! :)))
Egyébként persze, igazunk van! :)) De azért az otthon készített pizza se kutya! :)

Girgesz 2009.12.02. 09:09:57

@vagány csaj: bocs, én az vagyok...agrármérnökként erre én büszke is vagyok. (Amúgy meg imádom a tájszólásokat!:D)

Nikica21 2009.12.02. 09:10:40

@Girgesz: Egyetértek....hmmm meleg tea(akár forró csoki) és a szabadban....de jó is az!
Meg még azt szeretem mikor esett a hó és este még senki nem járt benne és mi fedezzük fel a kutyimmal egy nagy séta keretében!:D
Az író tényleg tök normálisan gondolkodik....a pasik meg felfuvalkodott kis hólyagok voltak itt, ha annyi pénzük van akkor vagy hívják meg és fizessenek vagy ne moziba, hanem sétálni hívják egy parkba az olcsó és romantikus!:)

vagány csaj 2009.12.02. 09:12:47

@Girgesz: Igen ez így van! De igazából ez főleg a kapcsolatok elején van. Amikor már egy pár összeszokott, akkor inkább hagyja a pasi is fizetni a nőt, hisz azt meg mégsem lehet elvárni, hogy mindig mindenhol a pasi fizessen. Meg eleve a mi lelkivilágunknak is kell az a megnyugvás, hogy valamivel viszonozom a kedvességet. Csak én pl nem étterembe hívom meg a páromat, hanem vacsorára hozzám. :))

Erásss 2009.12.02. 09:14:00

@vagány csaj:
Hagyjam kibontakozni?Akarod,hogy a mentő vigyen el?!Így,hogy nem engem,romokban van minden...Jelenleg a Tv-ben nézegeti magát,és össze akarta zsírkrétázni a képernyőt!Húúú,No Comment!:)
Gyere kávézni!Várlak!Siesssss!:)

Girgesz 2009.12.02. 09:16:12

@vagány csaj: "Csak én pl nem étterembe hívom meg a páromat, hanem vacsorára hozzám. :)) "

Ez is normális hozzáállás...

Nikica21 2009.12.02. 09:17:01

Én az első randin úgy leptem meg a barátomat, hogy amíg ő vette a jegyeket a mozira addig én vettem inni meg popcornt! Bejött neki!:D

vagány csaj 2009.12.02. 09:17:27

@Nikica21: Jaaj, elő se hozd a havat, IMÁDOOOM!!!! :))
Ha hó van, akkor én is mindig kint vagyok, és nem érdekel a hideg. Akkor hócsata van meg minden, akár még bent a lakásban is... :))

Nikica21 2009.12.02. 09:18:03

@Erásss: Nézni nézegesse, de inkább a tv helyett adj neki papírt!:D

vagány csaj 2009.12.02. 09:19:09

@Erásss: Jó, azért a mentő ne vigyen el, mert akkor ki ad nekem kávét??? :P :DDD

Girgesz 2009.12.02. 09:19:38

@vagány csaj: Nemááá'! Olyan ez a hó, mint tegnap nektek volt a kaja-téma.
(Bár tavaly majdnem ráfáztam a hóesésre, de azért túléltem...)

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.12.02. 09:20:22

@vagány csaj: Én még most is szívesen fizetek, ami erőmből telik. Ő meg sosem csinált problémát belőle, hogy bemenjen a konyhába, főzni nekem :)
Tegyük viszont hozzá, a kapcsolat belsőségessége abban látszik meg leginkább, mikor leplezetlenül elkezdetek büfögni és fingani egymás mellett ;)

Nikica21 2009.12.02. 09:20:31

Na kedveseim fájó szívvel elköszönök tőletek...további jó kommentelgetést!:D
Majd este érkezem...!:D
@Erásss: Már alig várom, hogy folytassam a párducmintásomat!:D

Erásss 2009.12.02. 09:20:44

@Nikica21:
Hidd el azon vagyok,de a papír valahogy nem gyere be neki!Az előbb elszállt az agyam és elvettem a zsírkrétát.Kicsit közelharcba keveredtünk,mert nem akarta elengedni...Most beküldtem a szobájába,mert hisztizik!

Erásss 2009.12.02. 09:22:31

Megyek nevelem a gyerekem,mert nem bír magával.Ebéd körül jövök!
Vagányom,vasalni is fogok!:D

Nikica21 2009.12.02. 09:22:34

@Erásss: Szegénykém...rajzolj neki virágot meg katicát és mond neki színezze ki!:D

vagány csaj 2009.12.02. 09:22:38

@Girgesz: Csak nem szeretem, ha Vas megyével szekálnak! :))
Egyébként biztos van valami tájszólásféle az én beszédemben is, mert egyszer kirándulni mentünk Fertőrákosra, és az étteremben megkérdezték tőlünk, hogy ugye Vas megyéből jöttünk?? Egyébként tök normális volt a pincér, és mint kiderült, ő is Vas megyei volt, azért ismerte fel... :)))
Én is szsretem a tájszólásokat! Sok szegedi kolléga dolgozik most nálunk, és az meg kimondottan jó! :))

vagány csaj 2009.12.02. 09:25:21

@Girgesz: Végre valaki aki velem együtt imádja a havat! :)) Mi történt tavaly? Össze akartad törni az autódat??? :)))

@Krajcs: Hehh! :DDD Ja, az biztos. Micsoda belsőséges kapcsolat lehet az... :)))

Vámpír\\\'08 2009.12.02. 09:26:09

Nálam még csaj nem fizetett első randikon. Később aztán persze, lehet róla beszélni, végül is a legutóbbi barátnőmmel nagyjából egyforma volt a jövedelmünk, de ez a pasi annyira kicsinyes és szarrágó, hogy arra kifejezéseket sem tudok találni.
Na, persze senki sem abból gazdagodott meg hogy szórta a pénzt... :)

vampirhirlap.blog.hu

kóristalány 2009.12.02. 09:26:25

@vagány csaj: Ne törődj a szekálással. Aki szekál is csak származik valahonnan. A tájszólás meg legalább egyedivé tesz. Akit zavar, az meg kapja be.

vagány csaj 2009.12.02. 09:27:24

@Erásss: Jó munkát és gyereknevelést! :))) Azért túlzásba ne vidd a vasalást! :)) Majd küldöm a mailt! :))

Girgesz 2009.12.02. 09:27:42

Amúgy erről a sztoriról jutott eszembe egy régi élményem:még kiscsikó koromban ismerkedtem meg egy csajszival, akivel egy idő után megbeszéltük, hogy elmegyünk moziba. Mikor indultam otthonról, felhívtam, hogy hol találkozzunk, mire azt mondta, hogy ott vár majd a mozinál. Az egész randi tök jól sikerült, bejött a csajszi stílusa is, meg nem is unatkoztunk, aztán mozi után felajánlottam, hogy menjünk el pizzázni. Benne is volt, de kérte, hogy előtte vigyem haza, beugrik pár apróságért(már nem emlékszem pontosan mi volt olyan fontos). Persze, hogy elvittem. Kiderült, hogy egy tanyán laknak a város határában -semmi probléma, szeretem a tanyákat. Mikor megálltam az udvaron, mondtam, hogy kint megvárom,siessen-mire elkezdett velem kiabálni, hogy "Mi van?Szégyellsz bejönni egy tanyába, vagy mi? Ha ennyire gáznak érzed, akkor miért nem mondtad meg az elején?stb." Köpni nyelni nem tudtam az első percben, aztán elborult az agyam és udvariasan közöltem vele, hogy akkor most jobb, ha bemegy, aztán elgondolkodik ezen az egészen, mert én most hazamegyek és a részemről itt lezárva dolog...

kóristalány 2009.12.02. 09:28:05

@vagány csaj: szó szerint belsőséges :)
én a magam részéről a bensőséges kapcsolatot részesítem előnyben :)

vendriner aladár 2009.12.02. 09:31:57

Aki hangoztatja ezt, hogy kőgazdag az hajlamos smucig lenni, de nem kicsit. Sajnos nekem is voltak ilyen ismerőseim, akik nálamnál sokkal tehetősebbek voltak és néha bizony merő véletlenül elfelejtettek pénztárcát hozni és bizony később elfelejtettek kifizetni, bár én általában mindig kivertem belőlük, de nem szó szerint:)

Sőt, aki első randin ilyen az nem tudom milyen lesz később. Az ilyen Guccibuzi gyerekeknek csak a szája nagy. Ha apuci elveszi a zsebpénzt teljesen odavannak.

vagány csaj 2009.12.02. 09:33:03

@kóristalány: Kössz! Ari vagy! :) Igazából nem vettem fel, @Girgesz: -szel egyfolytában szekáljuk egymást! :)

Vannak szó szerint belsőséges kapcsolatok, de én is hozzád csatlakozom, és inkább megmaradok a bensőségesnél! :))

csillag× 2009.12.02. 09:33:14

@vagány csaj: jaj :D ez a hó a lakásban :)) Erről az jut eszembe, h apukám őszintén "hisz" benne, hogy az első hóval "megfürdetett" lányok a legszebbek :))
Nah, gondolgatod, mikor leesik az első hó (és épp otthon vagyok) persze ez általában este szokott megtörténni és reggelre mire ébredek? apa beoson..ablak gyorsan kinyit..párkányról belemarkol a hóba, ami rajtam landol...de persze, h ebben a buliban öcsi is benne van. :)))

tuli _ 2009.12.02. 09:34:49

@vagány csaj: imádok őzni:)
sokszor odafigyelek arra, hogy használjam is, ha már van ez a tudásom :)

boss888 2009.12.02. 09:36:19

A tájszólásról annyit, hogy a mátrában annyira Á-val beszélnek, hogy egyszerűen nem értem, mit mond az illető. Mostmár valamennyire hozzá szoktam, de amikor kezdetben mentem, az kész katasztrófa volt. Mondja a faszi nekem, hogy: ki kellená csárálni a nyámásszábályzát. Aztán amikor mutatja, hogy mivan, akkor értettem meg, hogy ki kellene cserélni a nyomásszabályzót..:)

Girgesz 2009.12.02. 09:36:23

@vagány csaj: Nem szekáltalak, csak eszembe jutott ez a mondóka. Szinte minden tájszólásra tudok egyet. Az egyetemen csomószor téma volt és gyűjtöttük a különböző elnevezéseket, tájszólásokat. Én tényleg szeret hallgatni a más vidéken élők beszédét... Én is tájszólással beszélek, de soha nem éreztem magam kevesebbnek ezért. (Ez megint csak egy amolyan tipikus magyar eset,mert pl. Angliában büszkék a tájnyelveikre, tájszólásaikra.)

vagány csaj 2009.12.02. 09:37:07

@Girgesz: Lehet csak le akart tesztelni, hogy mit szólsz a tanyához. Gondolta, hogy nem erőlteti ha úgy látja, hogy Téged ez elriaszt. Bár kedvesen is kérhetett volna, hogy menj be, nem egyből üvölteni. :))

kóristalány 2009.12.02. 09:39:44

@Girgesz: Én is majdnem agrármérnök lettem...
Csak nem Keszthelyre jártál egyetemre?

Girgesz 2009.12.02. 09:41:16

@vagány csaj: Nem autós dolog volt, hanem fegyveres. Hó került a puskába és ha úgy sütöm el, akkor csúnya dolgokat tudott volna csinálni. Szerencsére megnéztem és még időben kipucoltam belőle.

(Autót egy tök egyenes, jó minőségű úton sikerült összetörni, de azt is megúsztam :DDD Egyszerűen nem kellek odafent:D )

Igazság Atyja 2009.12.02. 09:42:37

Olvasható, követhető, összeszedett poszt. Nekem szimpatikus a posztoló, és alighanem sokan sejtjük is, kiről lehet szó. Ismerős a stílus. :) Nem cukorsziruposak a történetek, a tanulságot pedig nyugodtan odaírhattad volna a végére mindkét esetben: olcsójózsikkal és sznobbunkókkal nem kezdünk. Ha netalán mégis (mert nem egyértelmű kapásból, hogy azok), az első randik során le kell vonni a megfelelő következtetéseket, és lapát. Már tizenévesen eljutottál arra a szintre, hogy az ilyen jellegű defektek megakadályozzák a párkapcsolat kialakulását, ami tiszteletreméltó. Valószínűleg 21 évesen tovább komolyodtál, így a rózsaszínköd effekt még kevésbé befolyásol a kezdeti tözsölgésnél.

Az első randin a férfi fizet. A meghívás tényét nem lehet körmönfont megfogalmazással elsummantani ("meghívlak moziba" helyett "mi lenne, ha holnap elmennénk együtt moziba?"). Amennyiben a hölgy jelzi a találkozás szándékát, akkor is ildomos a férfinek fizetni. Ugyanis ha beleegyezel, nem közömbös számodra, és attól, hogy ő keresett téged, te még úriember maradsz. Remélhetőleg. :) Az 50-50% fizetés elfogadható, csak könnyű belőle téves következtetéseket levonni. Lehet, hogy a nő csupán a kezdet kezdetén éreztetni akarja veled, hogy nem a pénzed érdekli, hanem te. Te viszont azt gondolhatod, nem akar "tartozni" semmivel, mert nem érdekled. Persze sem a mozimeghívás, sem a legpuccosabb étteremben elfogyasztott ebéd nem jelent semmiféle kötelezettséget a nőnek, de a nők tisztában vannak vele, hogy sok férfi épp ellenkezőleg gondolja. A felesben fizetés szándékát sem szokás külön jelezni: alap, hogy a férfi fizet, és ha a nő is nyúl a pénztárcája felé, esetleg akkor jöhet a felezés.

vagány csaj 2009.12.02. 09:42:58

@vendriner aladár: Így van. Aki tehetősebb, az annál smucigabb! Végülis lehet hogy pont azért van neki annyi... :))

@csillag×: Ne is mondd! Hogy mi is mit szoktunk művelni... :DD Az egész család hócsatázik! A lakás meg általában úszik az olvadt hóban. :DDD De olyan jó hangulat lesz tőle. És nem vagyunk lusták utána összetakarítani. :DDD

@tuli (loreál:)): Szerintem tök jó! Az egyik legjobb barátom szegedi, áthelyezték és most itt dolgozik nálunk, és imádom ahogy beszél. Olyan aranyos! :))

@Girgesz: jól van naaaa!!! :))

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.12.02. 09:44:33

@Girgesz: jaj, szegény. A csaj beleprojektálta a vélt gondolatait és elrontotta. Ezek szerint nem te szégyelltél bemenni, hanem ő. Ez a sztori megért volna egy külön posztot, ilyesmi címet adtam volna neki: "Szép a tanya, de zavart az agya". Ha van még hasonló sztorid, küld be.
Meg aztán közelednek az ünnepek, jöhetnek a karácsonyi, hólepte, hangulatos sztorik is!

vagány csaj 2009.12.02. 09:45:48

@Girgesz: Hű, Te veszélyes ember lehetsz... Azt hiszem inkább nem kötözködök Veled, mert egyszer csak lelősz... :DD

Hogy Veled minden megtörténik... Én eddig még minden veszélyes dologból kihoztam magam, ami az autózást illeti lefagyott utakon... :)) Egyszerűen van érzékem hozzá, ennyi! :P :DD

Erásss 2009.12.02. 09:47:28

Ezt nem hiszitek el!Muszáj leírnom,aztán megyek is!
Míg beágyaztam a lányom kifosztotta a szemetest és megette a kávé zaccot.Öcsém!Ezt nem hiszem el.Pedig reggelizett...
Vagányom nincs kedved babysitterkedni!Csak egy kicsit.Elküldöm hozzád wellnesselni a Lorát!:D

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.12.02. 09:47:35

@Igazság Atyja: Ez rendben is van, teljesen felölelted a kategóriát. De gyorsétteremben ki fizet? Aki előbbre áll a sorban?
"alap, hogy a férfi fizet, és ha a nő is nyúl a pénztárcája felé, esetleg akkor jöhet a felezés." - ez teljesen jó.

csillag× 2009.12.02. 09:49:21

@vagány csaj: jah látom, akkor ha hülyeségről van szó, akkor ti családotokat sem kell félteni :D :D

{Nah, de én most lépek. Vár a suláj. :)) }

3orotva 2009.12.02. 09:49:38

"Gondoltam, ha nincs, akkor adok kölcsön mozijegyre, és holnap visszafizeted"

Ez a mondat annyira durva, hogy percekig szakadtam, mire rájöttem, hogy valójában miért is olyan ütős:
1. nemhogy nem fizeti a jegyet a csajnak a moziba, ami alap, főleg ha nem csóró a gyerek
2. de még meg is alázza azzal, h feltételezi, h a csajnak nem lenne pénze kifizetni
3. plusz még azzal is megalázza, h még akkor se fizetné ki neki a jegyet, ha a csajnak esetleg nem lenne pénze

gratulálok. ez annyira szar, hogy ilyet kitalálni sem lehet :D

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.12.02. 09:49:51

@Erásss: a felfedezés vágya hajtotta, de azért egy alapos szájmosás ajánlott

vagány csaj 2009.12.02. 09:50:31

@Erásss: XD XD XD XD XD XD XD XD
Ezt nem hiszem el!!!!!!!!! :DDDDD Bazz!!! Kávézaccot???? XD XD XD Ezek szerint ízlett neki!! :DD Hát ez nagyon nagy! Imádom a gyerekeket, úgyhogy bármikor, bárhol nagyon szívesen vigyázok rá! Csak küldd! Elszórakoztatom!!! :D:D:D:D:D

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.12.02. 09:51:09

@3orotva: nekem is tetszett ez a többcsavaros abszurd.
Haikuban is életképes lenne.

gande 2009.12.02. 09:54:13

a második pasi egy elmebeteg.

különben nem értem, hogy miért is várják el a csajok, hogy mindent a pasi fizessen? ha azt mondja, meghívlak egy vacsira vagy moziba, akkor rendben. de ha csupán javasolja vagy megkérdi, hogy "mit szólnál, ha elmennénk moziba", akkor miért is?

vagy legközelebb, akkor a nő fizet? mert akkor rendben. de sajnos ezt nem nagyon tapasztalom.

Igazság Atyja 2009.12.02. 09:54:47

@Panni CsP: Gyorsétterembe nem vittem nőt soha, ezért az ottani formulákat nem ismerem - persze ha séta közben épp ahhoz támad kedve a nőnek, az más. Szerintem simán megoldható, hogy a férfi a nő mögött áll a sorban, és jelzi, hogy egyben lesz a fizetés. Nem hiszem, hogy ettől zavar támad az elszámoló rendszerben. :) Ha "szólításos" rendszerű a gyorsétkezde, akkor a férfi a saját és a nő menüjét is elhozza külön, amikor azok elkészülnek, és akkor fizet.

Girgesz 2009.12.02. 09:56:11

@Panni CsP: Van pár sztori a tarsolyban, de annyira egyik sem jó, hogy egy posztot megérjen. Középszerű ember vagyok, középszerű sztorikkal... :D

Girgesz 2009.12.02. 09:57:42

@vagány csaj: nem vagyok veszélyes, sőt! A puska hatalmas felelősség, hát úgy is kell vele bánni...

Amúgy meg, aki sokat él, gyorsan kopik :D

2009.12.02. 09:58:35

@Igazság Atyja:
Ki írhatta? Nekem most nem esik le. :)

Amúgy jóreggelt!

Lerohanok magamhoz venni pár falatot aztán kommentelek. :) Márha érdekel Titeket. Ha nem az se gond, mert úgyis meglesz. :P

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.12.02. 09:59:01

A másodikat jó volt olvasni :)

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.12.02. 09:59:26

@Igazság Atyja: köszönöm, itt az ideje, hogy megírd a Randiszabályok / első kötetét, mert nagyon értékes gondolataid vannak. Komolyan.

Girgesz 2009.12.02. 09:59:41

@Erásss: Igazi felfedező!-meglásd, kutató lesz belőle, ha felnő :DDDDDD

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.12.02. 10:00:19

@Girgesz: ne szerénykedj. Küld :) Majd én eldöntöm

Lobelt 2009.12.02. 10:02:38

Halihó!

Na, végre. :D Vissza a gyökerekhez. Mármint a kezdetekhez, mert végre randi"élmény"-ről olvastunk. :D

Girgesz 2009.12.02. 10:02:56

@Panni CsP: majd meglátjuk... egyenlőre más stílusban utazom, de lehet egyszer rászánom magam egy-két rövidebb posztra. De tanulság nincs bennük :D

Igazság Atyja 2009.12.02. 10:06:24

@gande: Nem "elvárják", hanem olyan szintű alap, mint ajtót nyitni a nőnek és előre engedni - kivéve, ha étteremről van szó. Legalábbis kevésbé smucig országokban mindenképpen az. A második randin pedig már rugalmasan alakulhatnak a dolgok, ha tényleg ekkora probléma hébe-hóba pár ezer forintot elkölteni arra az emberre, aki érdekel téged (és persze második alkalom lévén feltehetően te is őt). Ha az X-edik randi után sem ajánlja fel, hogy fizessetek felesben, ÉS a találkozások is állandósuln(án)ak a fizetős helyek szintjén, az persze más helyzet. Akkor értelemszerűen lapát van.

alumi 2009.12.02. 10:07:43

Régi emlékeket hozott elő nálam a mozis sztori.

Annyi különbséggel, hogy a mozipénztárnál álltunk a csókával. Már kikéri a jegyet, mondja a csaj a tételt. Én hátul álldigálok. Feltételezem a srác fizet. Gondoltam, hogy a popkornt, italt majd én állom.

Ezen a ponton hátranéz, és kiböki, hogy van-e nálam lé, merthogy két jegy árát nem hozta el(!) (WTF?). És kártyával nem akar fizetni....
Első ledöbbenésem után kibököm, hogy kártyám van, akkor fizetek azzal. Besorolok a pénztárhoz, hogy átadjam a kártyát a csajnak, mikor a srác közli: "ha már úgyis kártyázunk, nem fizetnéd ki az enyémet is?"

alumi 2009.12.02. 10:10:04

Én régimódi vagyok.
Ha randi, és ráadásul a pasi javasolja a programot, akkor abból indulok ki, (feltételezve, hogy tanult némi modort az apjától) hogy ő fizet.
Persze ha ciki van, nem jövök zavarba, de -1 pont, az tuti.

A második randitól jöhet a demokrácia.

gande 2009.12.02. 10:13:53

@Igazság Atyja:

akkor másképp fogalmazok. ha egy csaj elfogadja, hogy a pasi fizessen, akkor az azt jelenti, hogy érdekli a nőt a pasi vagy csupán jóban vannak?

Igazság Atyja 2009.12.02. 10:18:05

@primu: Régimódinak lenni nem ciki, sokan születtünk itt a múlt században. Könyvet is írtál már a különleges fazonokról, akikhez 'szerencséd' volt? A mozis srác nekem szimpatikus: ez az igazi lazaság, rugalmasság! Ő biztosan nem a stressztől fog elhalálozni. :)

2009.12.02. 10:20:42

Ha első randi, akkor üljünk be valahova. A mozi szerintem nem jó első randiélmény, kivéve ha elötte vagy utána még pár órát beszélgetünk. A sötétben üldögélünk és nézünk egy filmet nem árul el semmit a másikról, max hogy milyen poénokon nevet, vagy hogy mennyire bírja a vért. Inkább üljünk be meginni valamit, vagy együnk egy sütit (esetleg vacsora, ebéd).
Első randin fizessen a srác, kivétel persze ha vacsoráról vagy ebédről van szó. Azt felezzük el szerintem. Mozi esetében meg (első vagy sokadik randin is) egyikünk fizesse a mozijegyet, másikunk a nasit és az üditőt.
Jah és az első randi az kettesbe történjen ne a haverokkal. :)

2009.12.02. 10:22:57

×Ha első randi, akkor üljünk be valahova... vagy sétáljunk valahol.

Igazság Atyja 2009.12.02. 10:23:21

@gande: Semelyiket (sem érdeklődést, sem érdektelenséget, sem "jóviszonyt") nem jelenti, csak sajnos rendkívül szegényes a szókincsem, ezért nem mindig tudom érthetően kifejezni magam. Egy alapvető gesztusból nem vonhatóak le ilyesféle következtetések. Ha kifelé jössz az épületből, egy hölgy pedig befelé igyekszik, és te kinyitod neki az üvegajtót, az is ilyen: emiatt nem fogja azt gondolni, hogy tetszik neked, és azért engedted előre. Legfeljebb csak azt, hogy léteznek még udvarias férfiak is.

2009.12.02. 10:27:05

@primu:
Csak egy mozijegyre hozott pénzt? Ez milyen ciki már. Én nem fizettem volna ki a helyedbe, hagytam volna, hogy ő fizesse a saját jegyét, aztán odalibbentem volna a nasirészleghez és jól bevásároltam volna. Ilyen olyan csoki, popcorn, nachos, üditő, aztán bent csak ettem volna. Ha már ekkora demokrácia vegyen magának nasit, az enyémből ugyan nem kap. bár lehet vettem volna + 1 jegyet hogy kettőnk közé tehessem a kabátot-táskát és a "randijavító" étkeket. :) Ha meg hozzá merne nyúlni csapok a kezére. :P

vagány csaj 2009.12.02. 10:28:03

@Girgesz: Igen-igen, én is kíváncsi vagyok!!! Úgyhogy küldj posztot!! Légyszi-légyszi!!! :D

Igazság Atyja 2009.12.02. 10:30:00

@Zsu0805: A moziban nem csak az derülhet ki, milyen poénokat szeret, hanem az is, hogy milyen női testrészeken kalandoznak szívesen a kezei. Ezt egy séta vagy éttermi vacsora során nem feltétlenül tudod meg! ;)

Girgesz 2009.12.02. 10:30:07

@gande: vannak írott és íratlan illemszabályok, amiket illene ismerni. Ilyen pl. az is, hogy a randevún nem a nő fizet. Sajnos mivel mostanában egyre kevesebben fektetnek hangsúlyt az illem megismerésére (a betartására meg még kevesebben), ezért kezd elterjedni ez a "nő is fizessen" divat. Meg úgy egyáltalán: Ha te hívsz el valakit valahova, akkor miért kellene neki akár részben is beszállni a költségbe? (Haverok és már működő párkapcsolatról itt nem beszélünk, mert az más téma.) Te hívtad, a te vendéged. Ha te hívod, te állod a cehhet -ha meglátogatnak az otthonodban(megvendégelsz valakit), akkor sem fizetteted ki velük a vacsorát és az üdítőt... vagy igen?

vagány csaj 2009.12.02. 10:35:47

@Zsu0805: Sya Babym! :))
Tényleg nem szerencsés első randin moziba menni, egyetértünk! De szerintem ha meghívnak minket ebédre vagy vacsira, akkor azt el lehet fogadni, és nem kell fizetni a felét. Utána meg lehet "hálálni" ha összejön a dolog egy otthon készített vacsorával, vagy sütivel, stb... De az nem férfi, aki engedi, hogy a csaj fizesse a saját részét!! :))

gande 2009.12.02. 10:36:45

@Girgesz:

a illemszabályok is változnak. ez régen azért volt, mert a nőknek nem volt saját keresetük.

ha engem meghív vki az otthonába vacsizni, akkor viszek valamilyen ajándékot, legközelebb én hívom meg és máris helyre állt az egyensúly.

amiről én beszélek az, amikor a nők elvárják, hogy mindig a pasi fizessen.

Igazság Atyja 2009.12.02. 10:36:56

@Girgesz: Úgy látom, itt is ez a "mi lenne, ha együtt elmennénk..." szófordulat okoz félreértéseket. Attól az még ugyanúgy meghívás, a másik jobb megismerésének szándékával, csak summantó megfogalmazásban. Ha csak jól szeretné érezni magát valakivel az ember, akkor a haverokkal kell közös programot szervezni, őket legalább már jól ismerjük. :)

vagány csaj 2009.12.02. 10:38:28

@primu: Ez milyen durva már?? Tudom így utólag könnyű azt mondani, hogy én biztos leléptem volna, de benn az adott helyzetben, amikor hirtelen kell döntést hozni, és felsülni se akarsz, szerintem én is azt tettem volna amit Te. Nekem is volt már hasonló "élményem" kóla fizetéssel. Én is kifizettem, de többször nem kellett jönni a csávónak! :)))

Igazság Atyja 2009.12.02. 10:39:35

@gande: Akikről te beszélsz, az a nőknek csak egy részhalmaza. Ez a halmaz persze jóval nagyobb, mint nagyapáink idejében volt, de ugyanolyan könnyű kiszűrni őket ma is. Rájuk is megvan a kereslet, ezért viselkednek így. Ha te nem őket keresed, egyszerűen nem a potyázók és szerelmi szabadfoglalkozásúak közül kell válogatni.

vagány csaj 2009.12.02. 10:41:16

@Girgesz: "ha meglátogatnak az otthonodban(megvendégelsz valakit), akkor sem fizetteted ki velük a vacsorát és az üdítőt... vagy igen?"

Ehh! :D Ez jó volt! Hát dehogynem! Figyelj, drága a kenyér is meg az üdítő is, há' nehogymá'! :D :D :D

Egyébként teljes mértékben egyetértek Veled! :))

És tudom, ...hamar megöregszik! De akkor is kíváncsi vagyok!!!!!!! :))))

Szelid sunmalac 2009.12.02. 10:50:56

Ezt a luzert! Koztudott, hogy a nok a rosszfiukra buknak. El kell vinni valami meno etterembe, aztan a vegen amikor nin csott a pincer, felpattani es elorditani magad, hogy "FUTAS!"
Egybol egekben az adrenalin es a kovetkezo kapualjban mar lehet is szopatni!

Igazság Atyja 2009.12.02. 10:54:10

@Girgesz: "..akkor sem fizetteted ki velük a vacsorát és az üdítőt... vagy igen?"

Én még számlát is adok. ;)

Stupidella 2009.12.02. 10:56:09

@primu: én félig vagyok régimódi. Felajánlom, hogy fizetem a magam részét, de ha úriember, akkor elutasítja.

Girgesz 2009.12.02. 11:03:34

@vagány csaj: na, jó, egyszer majd rászánom magam... de ne haragudj, ha nem lesz csattanó a végén.

Szelid sunmalac 2009.12.02. 11:05:09

@Stupidella: Uriember elso randin nem mond ellent a nonek! Tessek feloldani ezt, kulonben hasonlo tortenetek tomkelegeivel nezunk szembe!

alumi 2009.12.02. 11:05:29

@Zsu0805: van az a szintű döbbenet, amikor annyira leblokkolsz, hogy a fejeden is ugrálhatnának...:)
na, akkor én úgy leblokkoltam, hogy fizettem, mint a katonatiszt.
persze kaját nem vettünk ezek után.

ami még szép volt, az a pénztáros-lány arca, miután végig tanúja volt a jelenetnek...

@Stupidella: ahány ház...:)))

@vagány csaj: így van. leblokkolsz, fizetsz. a pasi jól jár.:) ha minden héten el tud játszani egy ilyen szitut, akkor már megéri neki.:)

@Igazság Atyja: ja, a stressztől nem. a sóherságtól annál inkább.:)

Girgesz 2009.12.02. 11:06:40

@Igazság Atyja: Nem sok barátod lehet... ;) :DDD

Puncskocka 2009.12.02. 11:09:26

annyira kedvesek ezek a csávók, nekem van ilyen haverom, akivel néha lógunk együtt, hááát... ő is tolja ezt a csak márkás cuccot... szerencsére csak havonta látom a baráti társaságban...

Igazság Atyja 2009.12.02. 11:09:58

@Girgesz: Erre ráéreztél. Egy barátom van, azt is utálom. :)

Girgesz 2009.12.02. 11:11:07

@gande: Akkor gondolom te akkor akkor adod át egy idős néninek a helyed a buszon, ha megígéri, hogy a félúttól visszaenged -mert ma már feltalálták a fájdalomcsillapítót, a csonterősítőt és a visszérkrémet is... ;)

Szelid sunmalac 2009.12.02. 11:11:48

Soha nem vennek markas cuccokat. Egyreszt rohadt dragak, masreszt konnyen beazonosithatok. Kulonben is, minden hetvegi randalirozas utan el kell egetnem oket, mert benne maradnak a vernyomok amik alapjan azonosithatnak. Akkor meg minek?

Girgesz 2009.12.02. 11:13:39

Ha kell az a nő, akkor ne anyagiaskodjunk már! Az első pár alkalommal jobb elkápráztatni, lenyűgözni a választottunkat... az igazi énünk úgyis megismeri később. (Akkor meg már késő sírni) :DDD

Girgesz 2009.12.02. 11:15:13

@Igazság Atyja: Idösapám!Látott mán maga UFÓt?
Láttam fiam, de az se az vót. :DDD

Szelid sunmalac 2009.12.02. 11:23:49

@Girgesz: Marpedig szerintem ha ugy ismerkedsz, hogy egy rakas penzt elkoltesz ra, akkor ugy fogja magat erezni, mint egy k*rva, te meg mint aki epp meg akar vasarolni valakit.

gande 2009.12.02. 11:26:58

@Girgesz:

eleve le sem ülök. hadd üljenek le a fiatalok :)

állva sokkal jobban lehet szemezni, illetve azon szórakozni, hogy ki miképp reagál, ha morcos arc helyett mosolygok :D

Girgesz 2009.12.02. 11:30:39

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Nem mondtam, hogy egy rakáspénzt rá kell költeni, de ne ez legyen már az első élménye, hogy "ez a csóró még egy kávéra sem tudott meghívni!"

Ha nincs pénzed, találj ki olyan programot, ami eredeti, leköt mindkettőtöket és olcsó(vagy nem kerül pénzbe).
De ha elhívod étterembe, akkor ne várd, hogy fizesse akár a maga részét is. A legjobb, ha kaja után elmentek még valamerre sétálni és közben beugrotok fagyizni, vagy akármi... ha fizetni akar, akkor ott a lehetőség és ő sem érzi magát szarul, meg te sem.

Girgesz 2009.12.02. 11:32:09

@gande: Én pedig azt szoktam figyelni, hogy ki hogy reagálja le, ha én átadom a helyem. Érdekesen vörös fejeket látni olyankor...

:D

Igazság Atyja 2009.12.02. 11:32:24

@Girgesz: A "lenyűgözni" igét használtad, biztosan az volt félrevezető. Pedig pont ilyen szempontból jön kapóra a smucigsóherek növekvő létszámaránya: ma már 1-2 ebédmeghívás is elkápráztató hatású tud lenni. :)

gande 2009.12.02. 11:38:28

ki kér kávét? :)

Stupidella 2009.12.02. 11:40:56

@gande: éééén. :) sok tejjel, tejhabbal és mézzel.

2009.12.02. 11:41:12

@Igazság Atyja:
Hát ugyan első randin a full sötétbe, úgy, hogy nem tudod mi a véleménye erről-arról ne kalandozzon a keze sehova se, mert olyat csapok rá, hogy az ügyeletre kell mennünk gipszért. :P

@gande:
:)

@vagány csaj:
Nah épp ezért szorványozom az első randin a kávét-teát-üditőt... gondoljatok bele, ha az első 5 percbe kiderül hogy egy idétlen, akkor mit csinálsz? Mire kihozzák a elemozsiát és mire megesszük... rosszabb esetbe még kávét is kér levezetőnek... kész horror. Akkor már inkább moziba a horror film. Ott meglépsz a sötétbe. :P

@primu:
Jó persze ott a döbbenet. De a pénztároslány is szerintem kifeküdt miután elhagytátok a pénztárat. :)

Girgesz 2009.12.02. 11:44:38

@Igazság Atyja: ezek szerint én a kihalófélben lévő kasztba tartozom... :(

HA meg még te is készíted el azt az ebédet... az maga a főnyeremény... nem egy kellemesen eltöltött estét köszönhettem már annak, hogy gasztromániás vagyok:)

2009.12.02. 11:45:44

@gande:
Én palacsintát csináltam. :P :)

Girgesz 2009.12.02. 11:51:07

@Zsu0805: "Hát ugyan első randin a full sötétbe, úgy, hogy nem tudod mi a véleménye erről-arról ne kalandozzon a keze sehova se, mert olyat csapok rá, hogy az ügyeletre kell mennünk gipszért. :P"

Ebben az esetben már csak a gáz, ha nem a meghívód jajjdul fel mikor rácsapsz a tapogató kézre, hanem a másik szomszéd... :DDD (megtörtént eset)

2009.12.02. 11:58:00

@Girgesz:
Az milyen már... :)

gande 2009.12.02. 12:00:59

@Zsu0805:

jöhet. túros, jó sok mazsolával :)

csak azt beszéljük mámeg, hogy mozi előtte vagy utána? :D

Girgesz 2009.12.02. 12:03:01

@Zsu0805: az unokahúgommal történt az eset(modell).Azt mondta, mikor rácsapott az ipse kezére, és nem az kiáltott fel akit várt, egy kicsit meglepődött. Aztán mire észbe kapott, a meghívója átnyúlt fölötte és olyan tockost levert a gyereknek, hogy az inkább arrébb ült... aztán a mozi előtt várták még egy darabig, de felszívódott.

csillag× 2009.12.02. 12:04:09

@Stupidella: végre valaki, aki mézzel issza a kévét!!! :D Nővérem szerint teljesen undorítóó :P Sztem finom :))

gande 2009.12.02. 12:06:34

@Stupidella:

a mézes kv-ra én is csak most szoktam rá... nagyon ott van. de különben csak feketén, mint a lelkem :)

Szelid sunmalac 2009.12.02. 12:07:50

@Girgesz: Engem bezzeg nem tapiz senki, barmilyen sotet is van!Igazsagtalan az elet!

2009.12.02. 12:09:45

@gande:
Tútosat most nem csináltam, nincs itthon túro, meg sztem mazsola se. :) Majd máskor.

@Girgesz:
Ez de gáz már. :) Amúgy köszy a receptet, csak most láttam, h tegnap elküldted. :)

Stupidella 2009.12.02. 12:10:18

@csillag×: csak egy picivel, az ízéért (kb fél teáskanálnyit rakok bele).

@gande: új rajongója vagyok én is :) Asszem amúgy Melange a hivatalos neve, legalábbis nálunk a büfében.

Stupidella 2009.12.02. 12:11:00

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: úgy látszik, sötétben sem vagy szebb. :)

gande 2009.12.02. 12:19:33

@Zsu0805:

na akkor marad a mozi. rajzfilm vagy horror? és ki tapiz kit? :D

2009.12.02. 12:20:30

@gande:
Inkább rajzfilm. :) Senki senkit. :)

gande 2009.12.02. 12:23:55

@Stupidella:

a "Melange" franciául "keveréket" jelent.

A bécsi melange: 1 rész eszpresszó, 1 rész tej és egy kis tejhab a tetején :)

csillag× 2009.12.02. 12:25:44

@Igazság Atyja: azt meg szabad tudni, h kire tippeltél? ki írhatta a sztorit? :) vagy nem publikus és inkább megtartod magadnak?:)

gande 2009.12.02. 12:28:25

@Zsu0805:

Fritz the Cat, jöhet? :D:D:D

gande 2009.12.02. 12:30:17

lépek, ha már nem kapok kaját. további jó szórakozást :)

Igazság Atyja 2009.12.02. 12:34:07

@csillag×: A stílusjegyek, a kor és az alapján, hogy régóta olvassa a blogot, szerintem ezt is Missy88 írta. Akár fogadhatunk is. :)

csillag× 2009.12.02. 12:37:08

@Igazság Atyja: hm...hát nem tom :) Viszont az elején írta, h sokáig nem jutott eszébe olyan sztori, amit megoszthatott volna velünk :) És Missynek már volt posztja. Vagy lehet, h ez volt a legelső sztori, amit beküldött? :)

Girgesz 2009.12.02. 12:38:34

@Zsu0805: Nincs mit! Remélem tetszik! :D

Girgesz 2009.12.02. 12:39:30

Ja és még valami- a párom úgy csinálja a palacsintát, hogy tesz bele egy kis élesztőt. Sokkal könnyebb a tésztája tőle.

csillag× 2009.12.02. 12:39:35

@Igazság Atyja: nah OK! Fogadjunk :P (csak mond meg miben!) Akkor én a "nem M. írta"-ra voksolok :)

Igazság Atyja 2009.12.02. 12:59:22

@csillag×: Persze, simán elképzelhető, hogy nem beküldési sorrendben érkeznek a történetek. A fogadás tárgya: ebédmeghívás. Ha én nyerek, te hívsz meg engem, ha te, akkor én vagyok a vendéged. ;)

Stupidella 2009.12.02. 13:11:15

@gande: akkor nem attól melange, ezt benéztem :) Pedig régen még franciául is tudtam. :)))

csillag× 2009.12.02. 13:12:09

@Igazság Atyja: Igen, gondolom, h nem mindig érkezési sorrendben kapjuk a történeteket. De mégis ekkor eltérés...
Nah, de mad meglátjuk.
Kezet rá! ;)
Panni már biztos mosolyog, mert tudja a végeredményt :P :))

boss888 2009.12.02. 13:13:00

@Igazság Atyja: Ez szerintem elég fer fogadás...

csillag× 2009.12.02. 13:13:07

@Igazság Atyja: :D:D::D:D:D:D
Most fogtam fel :))))))))))) hüleeeeeeee :P

Girgesz 2009.12.02. 13:14:23

@Stupidella: a franciául tudás és a franciázni tudás különbözik ám! ;) :DDDD

Girgesz 2009.12.02. 13:16:27

@csillag×: hát ezt bebuktad... most már mindenképp készítheted az ebédet(vagy listázhatod a szóba jöhető éttermeket) :DDDDDDD

Stupidella 2009.12.02. 13:17:34

@Girgesz: nem mondod! :) Utóbbit nem felejtettem el :P :)

Girgesz 2009.12.02. 13:20:05

@Stupidella: gondoltam... ismétlés a tudás anyja :D

csillag× 2009.12.02. 13:20:43

@Igazság Atyja: @boss888: @Girgesz: remélem most örültök!!!..könnyű bántani a kisebbet, mi? (szip-szip)

Girgesz 2009.12.02. 13:30:28

@csillag×: nem bántottalak. Csak nem hittem, hogy beugrasz... de hát ahogy egy kedves ismerősöm mondja: "A figyelmes olvasáscsodákra képes" :))))
Fel a fejjel!Nem mindenki ebédelhet együtt az Ős Igazsággal (vagyis az Igazság Atyjával) ;)

csillag× 2009.12.02. 13:41:08

@Girgesz: nem tűntél el, csak téged is szivat a renccer :))) Óóóó szóval ezt vegyem megtiszteltetésnek?? :D
Apropó, még nem rázott velem kezet:)) (lehet rendes lesz..)

Girgesz 2009.12.02. 13:46:08

@csillag×: aha-már látom!

"(lehet rendes lesz..)" ...és utólag kezet ráz? :DDD

csillag× 2009.12.02. 13:49:59

@Girgesz: én visszahúztam a kezem... :$ Szal az egyezség nem köttetett meg :) (asszem)

vagány csaj 2009.12.02. 13:52:09

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Hát mivel Te smucig vagy, Veled csak fele-fele arányban lehetett kiegyezni... Szóval sűrűn nem iktatlak a programomba! :P :)))

Girgesz 2009.12.02. 13:58:52

@csillag×: én tanúsíthatom, hogy megköttetett az egyezség. (Jó pénzért bármit tanúsítok! :DDD)

vagány csaj 2009.12.02. 14:01:18

@csillag×: @Igazság Atyja: Szerintem az ebédmeghívást Csillag fogja elnyerni, mert én is úgy gondolom, hogy NEM Missy írta a történetet! :) De majd meglátjuk! És héjj! Mi van, ha nem jelentkezik a posztoló??? Panni!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))

vagány csaj 2009.12.02. 14:03:56

@Stupidella: @gande: @csillag×: Méz, kávé, forró tej, tejhab, és kész a MELANGE!!! :))) Jól mondtátok! :D

csillag× 2009.12.02. 14:04:26

@Girgesz: Fúúú ,ti férfiak!!! :)
nah, látjátok!! :D:D::D:D nem csak én olvastam hirtelen :))
@vagány csaj: olvasd el csendben még1x.. :$.

Girgesz 2009.12.02. 14:10:05

@csillag×: fúúú mi férfiak... nem hallottál még arról, hogy a célért mindent? :DDD

Inpolem 2009.12.02. 14:10:42

@gande: egyetértek veled. nekem a barátnőmet is nehéz volt hozzászoktatnom, hogy ne várjon/várja el, h én fizessek ha megyünk valahova és mar nagyon aktiv fizetés terén (is), amit nagy eredménynek tartok.:)

és amugy ha a csaj hív el egy pasit randira (múzeum, sörözés, kaja), akkor a pasi is elvárhatja, hogy a csaj fizessen?:)

vagány csaj 2009.12.02. 14:14:02

@csillag×: Most mééééé?? Ahhoz lusta vagyok.. Elég volt 1x is! :))

csillag× 2009.12.02. 14:15:51

@Girgesz: és a cél szentesíti az eszközt?... Lehet, lassan kezdek félni :P Mit művelhettek ti olykor-olykor a cél elérése érdekében...

csillag× 2009.12.02. 14:20:03

@vagány csaj: "Ha én nyerek, te hívsz meg engem, ha te, akkor én vagyok a vendéged. ;)"--by Atya :)
1. Atya nyeri a fogadást: én fizetek
2. Én nyerem a fogasát: én fizetek... :)
Csak ezééé'!!! :D

Girgesz 2009.12.02. 14:21:25

@Inpolem: Aki meghív, annak illik fizetni... (mivel általában a fiúk kérnek randit, ezért általában nekik illik fizetni).

vagány csaj 2009.12.02. 14:24:38

@csillag×: Kedves Csillagom! Fellebbezz!!! Ez csalás!!!!
Ilyen mélységben én sem olvastam el, csak átfutottam, de szerintem én is beleestem volna ebbe a csapdába! Ez így nem ér!

Igazság Atyja 2009.12.02. 14:24:55

@Inpolem: Ez attól függ, hányadik randiról van szó. Az 50-50%-os fizetést viszont akármikor elvárhatja a nő, kivéve, ha explicit közli, hogy ő hív meg téged. Ha csak jelzi, hogy szívesen elmenne veled az említett programok valamelyikére, az őt nem kötelezi teljes fizetésre. Ezzel ugyanis mintegy lehetőséget ad neked, a férfinak, hogy randizz vele. Ő a nő, ilyen vonatkozásban nincs egyenlőség, és ez nem is probléma. Ha már "hivatalos" járásról van szó, onnantól kezdve nem érvényes mindez, mert az illemkódexet felülbírálja az adott kapcsolatban hatályos belső szabályozás. :)

vagány csaj 2009.12.02. 14:25:10

@csillag×: Ez sérti a tisztességes fogadások alapszabályait!!! :))

Girgesz 2009.12.02. 14:25:35

@csillag×: Hát ez változó... kinek mit enged meg a lelkiismerete, a gerince, a bőr a képén, stb. :D
Ha arra vagy kíváncsi, hogy én mit teszek, akkor én inkább a lassan, de biztosan elv híve vagyok -de hogy ne érjem el a célom, az igen ritka :)

standup 2009.12.02. 14:29:45

Annyira nem hosszú, hogy egy posztot megérjen, úgyhogy inkább kommentként:
Pár éve randiztam egy sráccal. Nem volt valami jó idő, úgyhogy javasoltam, hogy üljünk be valahová. Egy gyorsétterem pont a közelben volt - nem szívesen eszek ott, de legalább meleg helyen ültünk volna.
Erre közölte, hogy ő nem hozott pénzt, ha nálam van, akkor beülhetünk. Ott helyben köszöntem el tőle. Így lett 10 perces a randi :)

Amúgy fizetéssel kapcsolatban két férfiismerős álláspontját hoznám fel - egyik apámnak egy haverja, a másik volt főnököm.
A haverral egyszer egy kocsiba ültünk és valamilyen sztori kapcsán mondta, hogy ő a férfi és még a nála jobban kereső nőnemű munkatársai fogyasztását is kifizeti, mert ő érezné magát rosszul, ha nem így tenne.
Másik esetben stratégiai segítséget kértem az akkori főnökömtől, mert volt egy rongyrázós, nagyon rossz természetű ügyfelem, akivel lett volna egy tárgyalásom. A fickó folyton eltért a témától és mindig rázta a rongyot, hogy neki ilyen meg olyan autója van, ennyi pénze, ilyen beosztása, stb.
Főnököm úgy kezdte, hogy akkor beülünk a fickó által javasolt helyre, ahol ő fog fizetni, mert én vagyok a nő (üzleti viszonytól függetlenül), aztán mondta a tárgyalás részleteit. De valóban azt láttam tőle, hogy ha kollégákkal ültünk be munkaidőn kívül, akkor a hölgyeknek ő fizetett, akkor is ha vita volt belőle, férfi kollégák meg fizették maguknak a fogyasztást.

De még a saját apám is megsértődött, amikor meghívtam egy sörre és ki akartam fizetni. Hosszas vita után úgy fogadta el, hogy asztal alatt elvette a pénzt, ő fizette ki, aztán még egy fél órát vitatkoztunk, hogy hagyja már a fenébe azt az ezrest, nehogy vissza merje adni, mert leharapom a fejét.

Illetve másik pozitív példa, ahol talán már túlzásba is esett a párom. Egy ideig nagyon kevés bevételem volt és szó nélkül a kezembe nyomott néha pénzt, illetve az összes bevásárlást ő fizette. Végre bejött egy nagyobb összeg, úgyhogy kiszámolgattam, hogy mennyit költhetett rám, megfejeltem még egy nagyobb összeggel és odatoltam elé, hogy nagyon köszönöm, hogy segített az elmúlt időszakban. Nem akarta elfogadni, végül én raktam be a számlájára, hogy ne legyen vita.
Pár nappal később megkértem, hogy segítsen bevásárolni egy hipermarketben (neki van kocsija és a több kartonnyi ásványvizet kézben vicces lett volna hazahozni). Jó sokat vásároltunk, pénztárnál elkezdtem pakolni, a kezébe nyomtam a kártyámat, hogy fizessen amíg pakolok. Közben megjelent a kijelzőn a végösszeg, amin nekem nagyon látványosan elkerekedett a szemem, mert kb a felével számoltam, de nyeltem egyet, nem szóltam semmit. Ahogy ránéztem, miközben a PIN kódot ütötte be, odahajoltam, hogy rosszat üt be, nem ez a kódom. Hamiskás mosollyal odanyújtotta a kártyámat, aminek akkor még a pénztárosnál kellett volna lennie.
Amíg nem néztem oda, kicserélte a sajátjára és azzal fizetett.
Magyarázat az volt, hogy a rezsim (nálam lakik) rá eső része. Ja, csak ez kb háromhavi teljes rezsi összege volt. Eddig se kértem a rezsire, elég volt, hogy magától lement néha a sarki ABC-be bevásárolni, ami épp elfogyott, illetve a mozikat, kávézásokat ő fizette. Ez fedezte a vízszámlát, mert azzal, hogy nálam lakik, csak az emelkedett duplájára, fűtés, áram mindenképp fogyna, mindegy hány embert világít meg a lámpa.

A fenti példa szerintem túlzás, már maga a felajánlás is jól esett volna, a fizetést túlzásnak tartom.

Viszont szerintem amíg randi fázisban van egy kapcsolat, addig a férfi fizessen - a nő meg ne éljen vissza vele, ne kaviárt rendeljen étteremben. Ha mr komoly a kapcsolat, akkor pedig felesben, kivéve kávézás, mert az a heppem, hogy férfi jelenlétében nem fizetem ki a kávémat, 300 forintja legyen rám :)

csillag× 2009.12.02. 14:31:01

@vagány csaj: nah, mindjárt túrok valami jogi könyvet nővérem szobájából és ellátom ennek az Atyának a baját :P :))
Még az lesz a vége, h 2x meghív ebédelni :)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.12.02. 14:31:30

ezek a pasik ultragáz idióták lehettek, de ez nem mentség arra, hogy mennyire ultragáz az, amikor a tizenéves lánykák azt képzelik, hogy a kiadásaikat másnak kellene fizetni, mert nekik az "jár"..

olyan lányt, aki legalább jelzésértékűen nem tett egy mozdulatot sem a randin, hogy fizené a maga dolgait, amit persze én úriember módjára elhárítottam volna, na az ilyet soha többet nem kerestem. ugye teccikérteni.

Ballagator 2009.12.02. 14:32:00

Ebben a posztban szereplő csávókról az a szubkultúra jut eszembe, akik simán kezdenek mondatot azzal, hogy "Vágod,..."

standup 2009.12.02. 14:36:59

@Bukowszky: 16 évesen azért még más a helyzet. Elvileg a protokoll szerint az idősebb és jobb anyagi helyzetben levő fizet, ha különböző neműek, akkor a férfi. Ha egy tizenéves lány és egy már keresettel rendelkező srácról van szó, akkor tényleg a srác fizessen.
Ha már mindkét fél keres, akkor első randit leszámítva illik osztozkodni. Hozzátéve, hogy nő részéről se szép dolog visszaélni vele, és mindenféle drága cuccot kirendelni. De egy kávét/üdítőt igenis bíjon el a férfi pénztárcája.

standup 2009.12.02. 14:38:18

@standup:
*lányról
*bírjon

Venne nekem valaki egy normális billentyűzetet? :)

Igazság Atyja 2009.12.02. 14:39:53

@standup: Szerintem nem esett túlzásba a párod, én is így jártam volna el a helyében. Azt meg eleve nem is fogadnám el indokként, hogy "segítettem" a páromnak a nehéz időszakban, hiszen egy komoly, egy fedél alatti kapcsolatban magától értetődő a közös gazdálkodás. Mikor az egyik félnek átmenetileg nincs bevétele, megfontoltabban gazdálkodnak a másik fél jövedelméből. Ettől még nem kell azonnal törleszteni, mikor jóra fordulnak a dolgok. :) Segítségnek azt nevezhetjük, ha egy 6 éve nem látott volt osztálytársad keres meg, hogy adj neki pár ezer forintot és te adsz is.

Igazság Atyja 2009.12.02. 14:42:02

@standup: Meghívlak egy sötétben világító, olasz formatervező által megálmodott csúcskategóriás billentyűzetre. ;)

Girgesz 2009.12.02. 14:45:29

@vagány csaj: mi sérti ebben? Ez egy teljesen tisztességes ajánlat volt, amire csillag rávágta, hogy rendben. Hogy nem értelmezte mit olvas, az már hogy is mondják... a saját szuverén problémája. :)

vagány csaj 2009.12.02. 14:45:54

@standup: Én sem értem hogy mit voltál kiakadva, hogy a párod bevásárolt. Végülis ha nem ad a rezsibe (értem hogy nem is kéred), de akkor is ez a minimum. Legalább tudta mi a kötelessége. :)) Vigyázz! A jószándékot sokan kihasználják! Úgyhogy csak óvatosan! :))

vagány csaj 2009.12.02. 14:48:47

@Girgesz: Akkor sem oké ez így! Épp azért fogadunk, mert valami érdeke fűződik hozzá mindkét félnek. Itt tisztességtelen ajánlatot tett @Igazság Atyja:, mert mindkét eset az ő javát szolgálta! Ez sérti a fogadás alapszabályait! Tehát nem érvényes! :P :))

orient 2009.12.02. 14:49:46

ez nagyon jó volt köszi.
Okozott pár szép, vicces percet az életemben.
Kb. 5 éve lehetett. Tehát 2004-ben ki lehetett osztani az év lúzere 1 és 2. díját. Ilyen pasikat komolyan. Ha igaz akkor nagyon kemény sztorik. Férfitársadalom nevében kérek elnézést a nevükben is!

Girgesz 2009.12.02. 14:51:49

@standup: csatlakozom az előttem szólókhoz: szerintem is jól tette a párod, hogy fizet.

Amúgy úgy látszik, hogy igaza van egy jóbarátomnak, aki azt mondja, hogy tapasztalatai szerint a rendszerváltás előtt születettek tartják magukat nagyrészt a korábban kialakult illemhez, az utána napvilágot látottak javának viszont fingja sincs róla, hogy mi a tisztelet, az illem, az udvariasság, az előzékenység, a kötelesség és az elhivatottság.
Tisztelet(!) a kivételnek, de lassan kezdem én is ezt vallani.

standup 2009.12.02. 14:53:06

@Igazság Atyja: Pár hónapról volt szó, és közel százezres nagyságrendről. Tény, hogy nem anyagi jellegű dolgokban meg én segítettem neki nagyon sokat (vizsgáira felkészítettem, ami necces volt, mert a sajátjaimra kevesebb időm maradt), viszont ezen nagyon nem fog kenyeret venni a boltban.
Párezres tételeket én se tartok számon, illetve szívbaj nélkül elfogadom, ha vesz magának cigit és nekem is hoz a saját márkámból pár dobozzal. De itt jóval nagyobb összegről volt szó - illetve korábban komplett nyaralásokat is fizetett, úgyhogy még mindig ő költött rám többet.
És bár ő keres jobban, nem dúsgazdag. Van egy gyereke is meg lakáshitele és mindkettő komoly kiadásokat jelent neki.

Girgesz 2009.12.02. 14:54:00

@vagány csaj: Nem-a fogadás egy olyan bizonytalanság eldöntése, amiben a fogadó felek nem tudnak megegyezni. A tét, pedig az, amit mindkét fél elfogad. Mivel csillag elfogadta a tétet, így áll a fogadás. :D

(Minden csak nézőpont kérdése. :DDD)

Szelid sunmalac 2009.12.02. 14:58:19

Szokasok mi? Egyszeru fajfenntartas vezerli a noket, mint mindig. Ha a pasi fizet, azzal jelzi, hogy el tudna tartani ot is, meg a csaladot is. Ezert dobja a no, ha nem a ferfi fizet, nem alsagos illemtudasbol!
Kepmutatas pfujj!!! Mert majd amikor a no szul, aztan kapja a keves kis gyes-t, utana meg nem veszik majd vissza, aztan persze elvalik, mert jon egy hejjespasi, akkor kitol kapna majd gyerektartast, meg venne el a lakasat???
Na ugye! Hat persze, hogy mutassa mar meg a ferfi a randin mennyi loveja is van!

CriticalFrank 2009.12.02. 14:59:43

Az a véleményem, hogy a srác úgy gondolta "megengedheti magának", hogy igy viselkedjen. Nos "nem állt el a lélegzete", hogy úgy mondjam. A helyzet ezt hozta ki belőle. Ilyenkor nem kell szégyenlsőködni, meg kell mondani a frankót, hogy "Öreg szerintem bunkón viselkedsz és ez nekem nem jön be, mondd te tényleg iylne vagy?" vagy vmi. ilyesmi...

Na good luck..

csillag× 2009.12.02. 14:59:57

@orient: "Férfitársadalom nevében kérek elnézést a nevükben is!"<--ez milyen szép tőled :))

Azért jó olvasni, h itt a kommentelő emberkékből még nem veszett ki az udavriasság :)

Girgesz 2009.12.02. 15:00:04

@standup: Akárhogy számolom, de neked legalább 900-1000üveg(cca. 150karton!) ásványvizet kellett venned a több százezres vételhez(több százezer, tehát min. 200 000.-, a 2l-es palackkal kisker áron számolva jött ki ez a szám).
Hol laksz te? A Szaharában? :DDD

vagány csaj 2009.12.02. 15:00:41

@Girgesz: A rendszerváltás előtt születettek között is van egy csomó bunkó, és utána születettek között is vannak normális, illemtudó emberek (mint pl az öcsém :D)! Nem lehet általánosítani. Ezt tényleg nem! :))

Akkor sem magyarázod meg! Ez így érvénytelen! :P :)
Hogy Te mindig kötekedsz... :P :DD

standup 2009.12.02. 15:00:47

@Girgesz: Az arányokban van különbség. Volt olyan exem, aki nálam lakott, semmivel se szállt be, de előfordult, hogy reggel döbbentem rá, hogy előző nap az utolsó adag kávét is megitta (reggel szembesülni azzal, hogy le kell menni a boltba kávéért, amikor a kávéfőzőig is alig bírok elmenni...hááát). Na annak csúnya veszekedés lett a vége, mert még neki állt feljebb, hogy minek kellene ugyan bevásárolnia (min azért, mert hadd ne én cipeljem haza a többkilónyi cuccot...). Annak vége is lett.

Jelen esetben azt normálisnak tartom, hogy az elfogyó dolgokat (kávé, felvágott, víz, stb) a sarki boltból önjáróan, saját pénzén pótolja, ez tényleg az együttéléshez tartozik. De itt egy nagyon nagy összegű bevásárlásról volt szó (nevesítsük, 60 rugó lett a végösszeg), ennek a teljes kifizetését, főleg azok után, hogy szó nélkül megvett mindent, ami épp kellett és nem csak kaját (elromlott az egerem, kifogyott a toner a nyomtatómból, egyik se 1-2 ezres tétel), KP-t adott kérés nélkül, amíg nem volt bevételem... Ezeket még megfejelni egy ilyen összeggel, szerintem ez már túlzás. No meg nem pénzben kifejezhető dolgokban is sokat segített, furikázott kocsival, amikor más dolga is lett volna, elintézett helyettem dolgokat, stb. Ezek miatt éreztem aránytalannak.

standup 2009.12.02. 15:03:42

@Girgesz: Nem csak azt vettünk :) De ilyenkor betárazok tejből, ásványvízből, meg egyéb olyan cuccokból, ami nagy, nehéz, de fogyóeszköz.
Egyéb cuccokat én is hazahozok kézben, de 10-20 kg-os kartonokat a testméretem miatt (vasággyal 50 kg) se cipelnék haza, illetve orvosilag le vagyok tiltva bárminek a megemelésétől, ami nehezebb, mint 20 kg (és azt is egyenes derékkal, óvatosan, stb). Szóval ehhez kell segítség.

Girgesz 2009.12.02. 15:04:12

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Ezt te sem gondoltad komolyan... ugye?
Úgy nekiindulni az első randinak, hogy ha majd egyszer elválunk, akkor viszi a házat, az autót, meg mindent? Na, ez biztosnem egy optimista hozzáállás.

Igazság Atyja 2009.12.02. 15:05:40

@Girgesz: Ez így van. Ebben a szituációban kizárólag csillag trükközhet: ha eléri, hogy a posztoló ne jelentkezzen, örökre megmarad a bizonytalanság. Így hiába is lenne ugyanaz a végeredmény mindkét esetben, nem lehet dönteni, így a fogadás sem dőlhet el. Remélem, ez csillagnak nem jut eszébe. :)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.02. 15:08:02

@vagány csaj: Szóval csak ki akarnál használni, akkor ne is, köszi :P

Igazság Atyja 2009.12.02. 15:08:54

@standup: Ha közös háztartásban éltek és ő keres jobban (ráadásul ő a férfi), nincs abban túlzás, ha többet dob a közösbe. Örülj neki, hogy ilyen párod van, ez nem mindenkinél alap. :)

orient 2009.12.02. 15:11:20

@csillag×: máshogy azért erre nem lehet nagyon reagálni. Nagyon kemény sztorik. Mi haverokkal szóba sem álltunk az ilyen fickókkal mert egyszerüen nem akartuk égetni magunkat csajok előtt még véletlenül sem. Poénokat is csináltunk az ilyen majmokból.
Emlékszem a kedvencem volt hogy: elviszed a csajt a mcdonalds-ba (eleve high-class hely) és szólsz a csajnak: "ok, kérhetsz valamit de ha nagymenüben kéred akkor nincs fagyi, ha kismenüben akkor kaphatsz fagyit is..." loool :)))

Itt azért alap dolgokról van szó. Én a posztoló helyében a mozis esetnél hazamentem volna azonnal még mozi előtt és eltöltöttem volna 1 kellemesebb estét a haverokkal vagy szülőkkel mint 1 ilyen furcsasággal. Ez a minimum ha barátnője van az embernek. Étterem, mozi, virág...stb. ezeket állni kell. ha nem megy akkor nem kell csajozni. Ez nem a lehúzás kategória. Az a drága cuccoknál, arany, telefon, márkás ruhák...stb. kezdődik (csak mert páran kommenteltek itt hogy a csaj miért várja el hogy fizessen a pasi). Azért randi szinten ez alap szerintem.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.02. 15:12:21

@csillag×: Nem elég túrni, meg is kell érteni az abban írtakat :D

Girgesz 2009.12.02. 15:17:34

@standup: mivel nálatok már működik a kapcsolat, lehet, hogy el kellene gondolkodnod a komolyságán. Nem tudom mióta vagytok együtt, de lehet, hogy ő már úgy gondolja, hogy együtt maradtok és akkor egy háztartásként olyan mindegy, hogy ki mit fizet... mintha azon gondolkoznál, hogy a ha mindkét zsebemben van pénz (férfi-nő bevétele), akkor melyikből fizessek? Nem tök mindegy?

Ha viszont egy háztartásban élőkként külön kasszáról éltek, az nem túl jó...(költőpénzről, stb. nem beszélek, az mindenkinek magánügye)

vagány csaj 2009.12.02. 15:18:17

@standup: Ez teljesen természetes dolog, ha együtt éltek. Közös élet, közös háztartás, közös bevásárlás, és közös problémák, na meg azok elintézése. Nagyon úgy tűnik nekem, hogy Te ezeket mind természetfelettinek gondolod, pedig ez teljesen természetes dolog, így kell működnie! :))

vagány csaj 2009.12.02. 15:20:22

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Nem akarnálak kihasználni, csak tudod vannak alapvető illemszabályok (lásd feljebb), amiket egy igazi férfi betart kérés nélkül. Ha Te nem ilyen vagy, akkor nem is vagy igazi férfi, tehát nekem nem is kellesz! :P

ellenszenvesfigura 2009.12.02. 15:22:53

hülyegyerek elszórja anyu meg apu pénzét hülyeleányra.
úriemberség.

Szelid sunmalac 2009.12.02. 15:23:38

@Girgesz: Na de az elvarasok sem normalisak. Mert eppen nincs penze (mondjuk kifezette a lakashitelet, kisegitette a szuleit ho vegen stb.) azert ot percen belul otthagyni. Szerinted EZ normalis? Attol meg ismerkedni lehet, nem? De ezek szerint nem. Es meg mondjak majd a csajok, hogy OK aztan nem a penzre hajtanak. AHA!

Igazság Atyja 2009.12.02. 15:27:26

@Girgesz: Kombináltan is működik a dolog. Mindkét fél bedob annyit a közösbe, amennyiből a rendszeres alapkiadásokat fedezik, ezen kívül pedig külön kassza is van.

Girgesz 2009.12.02. 15:28:01

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Erre írtam azt, hogy ha nincs pénzed rá, akkor ne étterembe hívd... Van egy nagyon igaz mondás: Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér.

Lehet tartalmas programokat összehozni kevés pénzzel/pénz nélkül is, de ha ennyire ötlettelen vagy, akkor ne csodálkozz, hogy nem tapadnak rád a nők...

Szelid sunmalac 2009.12.02. 15:28:25

Mikor legutobb randiztam, elkoltottem kettonkre kb. 13000 forintot. Egyetlen randin. Nem nagy dolgok voltak, de siman elment. Nem lett belole semmi. Persze mondhatom, hogy uriember voltam, mikozben majszolom a parizeres szendvicset es eloadhatom itt blogon, hogy mekkora jolnevelt asz vagyok...

Girgesz 2009.12.02. 15:29:20

@Igazság Atyja: erre írtam a költőpénzes megoldás. A közös kassza alapja akkor is a két fél bevétele.

Szelid sunmalac 2009.12.02. 15:29:30

@Girgesz: Jajjjj...ez most fajt! Itt elvekrol beszelgetunk, nem rolam. Probalom a dolgokat kicsit mas megvilagitasba helyezni, mert ugy latom, elvarasok azok vannak boviben.Nem rolam szol a dolog. Nem is ismersz!

vagány csaj 2009.12.02. 15:31:23

@Igazság Atyja: Én is ezt akartam írni. :) Épp most készültem megint "összeveszni" @Girgesz: -szel, hogy a legrosszabb dolog az együttélésnél a közös kassza. abból van egy idő után a legtöbb veszekedés. Tapasztalatból tudom.
Egy idő után eltűnnek a pénzek, nem tudnak a felek elszámolni, veszekedések, közben kiderül, hogy a pasi épp a k**jára költötte a lóvét, stb...stb...

csillag× 2009.12.02. 15:32:15

@Igazság Atyja: ugye érzed, h délről hatalmas nagy szeretet árad feléd :))) :P

@orient: ja-ja. Egyetértek, h randi szinten alap...bár azért én is a pénztárcámért nyúlok, mert ha úgy adódik meg lehet beszélni a felezést. :)
Lényegében bólogatok minden komentnél...kivéve Süninél néztem nagyot!!! Te már megint miket nem gondolsz?:)

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): nah, látom te sem hagyhattad ki...:P

Szelid sunmalac 2009.12.02. 15:33:28

@vagány csaj: Kozos kassza??? Soha! Egy ido utan ugyis elmosodnak a hatarok, ki mikor mire koltottt es ertelmes ember nem is probalja kovetni, mert nem azert vasarol valamit, hanem mert szukseg van ra, vagy, hogy boldogga tegye a masikat.

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2009.12.02. 15:33:39

És mennyi álgazdag nő van:) Arról ne is beszéljünk.
Én úgy csajoztam régen, hogy cangával jöttem a Köztisztasági Kht. objektum védelmi felelőse (kapus) vagyok.
Azért volt aki bejött, később mikor láttam komoly a dolog és a személyemért szeretnek, vittem haza. A feleségem 12 éve van velem és nem a pénz érdekelte. A mai napig így van!!! Ezért nagyon tisztelem! Mindenkinek ilyen nőt kívánok!!!

A nagyarcú műmájereket pedig fél perc alatt kiszűröm, és jót röhögök rajtuk...

Girgesz 2009.12.02. 15:33:52

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: erre most mit mondjak? Veszteni tudni kell :)
Első randin miért adsz ki ennyit, ha nem engedheted meg magadnak??? Vagy a csaj mondta, hogy ennyit fizess ki? Gondolom nem.

Szelid sunmalac 2009.12.02. 15:37:29

@Girgesz: Na megegyszer fussunk neki. Mivel fogalmad sincs mit engedhetek meg magamnak, ezert ne kezeljuk szemelyesen a temat. Mindossze egy peldat hoztam fel. Egy randi nem abbol kene alljon, hogy ki mit tud kifizetni. Egy randi arrol szol, ohgy megismerje egymast ket ember. Ha nem az anyagiak a fontosak, akkor ne legyenek azok, meg "udvariassagi" hivatkozaskent sem!
Foleg ne ot perc utan otthagyja, mert a csaj megehezett a srac meg nem keszult etterembe. Nekem ettol felfordul a gyomrom. Az en anyagi helyzetem meg szerintem hanyagold ;)

Girgesz 2009.12.02. 15:39:51

@vagány csaj: f@sza tapasztalataid lehetnek, ha ez a véleményed. Nálunk úgy működik a rendszer, hogy mivel én kb. a dupláját keresem meg, mint a párom, többet is fizetek. Kifizetjük a rezsit, a hiteleket, a többi szi-sz@r szükséges dolgot, és ami marad, abból neki is megvan a költőpénze, meg nekem is. Hogy ki mire költi(takarékoskodik, ruhára, nyaralásra, egy vacsorameghívásra, mozira, stb.) az mindenkinek szíve-joga. ÉS pénzen még soha nem vesztünk össze, mivel együtt élünk, így együtt kell a költségeket is állni.

Girgesz 2009.12.02. 15:42:28

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: "elvárások vannak dögivel..."
Hát én qrvára nem látok nagy elvárásokat, csak ilyeneket, hogy ha már meghívnak valamire, akkor fizesse is ki azt a meghívó, egy kávé, egy üdítő,stb.
Ez azért nem olyan nagy elvárás...
Ha pedig egy nő az első csókért egy mobilt vagy egy ékszert kér, akkor küldd el a p*csába és irányítsd a hozzád legközelebb eső anyucipicifijához, mert kb. ahhoz való.

Girgesz 2009.12.02. 15:45:11

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: ne vedd már magadra, de te kezdtél el beszélni arról, hogy mennyit fizettél egy randin...

Na, akkor fussunk neki még egyszer: ha meghívsz valakit egy sörre, akkor ki fizet nálad. Te, vagy akit meghívsz?

standup 2009.12.02. 15:46:45

@Girgesz: Más lenne a helyzet, ha én állnék jobban anyagilag. De így nem szeretném kihasználni, úgyhogy bár nem írom fel a kiadásokat és nem centizgetem, nem szeretném hátrányos helyzetbe hozni. Fene tudja, otthonról hoztam ezt. Apámmal közös cégünk van, a könyvelést ő felügyeli (az ország túlsó végén lakik, a könyvelő is ott van), én annyit küldök a céges kiadásokra, amennyit mond. Egyszer átnéztem a könyvelést és akkor jöttem rá, hogy az én javamra folyamatosan csalt az összegekkel és mindig kevesebbet kért, mint a ténylegesen rám eső rész.

Illetve olyan munkakörben dolgozom, ahol naponta szembesülök azzal, hogy egyébként nagyon kedves és jó fej emberek mennyire meg tudnak kergülni, amikor pénzről van szó. (értsd: amikor ki kell fizetni bennünket, hirtelen mindenkinek előjön a rosszabbik énje és akár illegális úton is megpróbál kibújni a fizetés alól).
Mindegy, akkor átértékelem az eddigi nézőpontomat.
Csak pont amiatt, hogy szeretem, nem szeretnék visszaélni a jóindulatával (főleg anyagi téren). Ha dúsgazdag lenne, kevésbé csinálnék belőle ügyet, mert tudnám, hogy az az összeg nem oszt, nem szoroz neki.

Girgesz 2009.12.02. 15:51:11

@standup: "Csak pont amiatt, hogy szeretem, nem szeretnék visszaélni a jóindulatával (főleg anyagi téren)."
Szerintem üljetek le egyszer és beszéljétek át, hogy kinek mi a véleménye erről, mit szeretne csinálni, beszéljetek meg egy kompromisszumos megoldást, és akkor tiszta a helyzet. Nem kell aggódnod, hogy kihasználod, neki meg nem kell a lelkiismeretével küzdenie, hogy ő egy kitartott fiú. Lehet mindkettőtöknek jobb lenne-nem?

standup 2009.12.02. 15:55:51

@Girgesz: Még a közös kasszáról annyit, hogy nekem kamaszkorom óta az a lövésem, hogy ha majd egyszer jogilag is összekötöm (értsd: vagyonközösség is) valakivel az életemet, akkor ragaszkodni fogok a házassági szerződéshez. Nem a saját, hanem a másik fél védelmében.
Az ok egyszerű: azért kötöm össze az életemet az illetővel, mert szeretem. Viszont csak az elmúlt tíz évben (huszonéves vagyok) is rengeteget változtam, illetve tudom magamról, hogy ha feldühítenek, akkor előbb cselekszem, mint gondolkozom - és indulatból. Így el lehet azt kerülni, hogy 10 évvel később ha netán meghülyülnék, ne semmizzem ki azt, akit egyszer szerettem, csak mondjuk lelép, mert kiszeretett belőlem, én meg az első őrjöngés lendületével anyagilag akarom kicsinálni, hadd fájjon...
Szóban bántottam már meg durván exeket, amikor bejelentették, hogy bocs, mégse, én meg felszívtam magam és az egóm beszélt belőlem, nem a józan eszem. Nem tudom megjósolni, hogy 35, 40, akárhány évesen éppen hogy fogok reagálni egy ilyen helyzetre. Lehet, hogy bölcsebb és nyugodtabb leszek, de lehet hogy rossz irányba fogok változni... megjósolhatatlan.

vagány csaj 2009.12.02. 15:59:27

@Girgesz: Ez így teljesen jogos. Bár mondhatnád, hogy 50-50%, csak az már nem lenne tisztességes a pároddal szemben. Legalábbis addig amíg nem él vissza vele.
Igen, elég szar tapasztalatiam vannak az együttéléssel kapcsolatban, illetve mondjuk inkább úgy, hogy egy volt élettársammal kapcsolatban. Én is dupláját kerestem, mint ő, de közös kasszán voltunk. A rezsit kifizettük, aztán a szekrényben landolt a pénz, ahonnan mindig több meg több tűnt el. Ha rákérdeztem, üvöltött velem, hogy az ugyanúgy az ő pénze is, nem fog nekem beszámolót tartani... Arról nem is beszélve, hogy vettünk egy autót, amit a fizetések arányában kiszámolva (rezsi, étel, stb.. autóra már nem maradt volna neki) én törlesztettem. Amikor szakítottunk persze vitte, mert az ő nevén volt. Ja, és a sorozatosan eltűnt pénzeket, mint utólag kideült, a szeretőjére költötte...
Jó kis tanulópénz volt! Most már tudom, hogy akármilyen szerelmes leszek, soha nem tartok el még egyszer senkit!!!

Girgesz 2009.12.02. 16:01:22

@standup: néha tényleg jó a házassági szerződés, de amíg együtt éltek addig is azt számolgatjátok, hogy ki, mennyi,mikor keresett, fizetett? Szerintem egy kapcsolatot a kompromisszumkézség és a megkötött kompromisszumok működőképessége tesz tartóssá.De ez csak az én példám, nem biztos, hogy másnál is így működik, vagy hogy az én kapcsolatom milyen tartós lesz. Tudod mit?Majd negyven év múlva megbeszéljük :D

standup 2009.12.02. 16:04:04

@Girgesz: Amikor odaadtam neki a pénzt, és miután nem akarta elfogadni, de erőltettem, hogy mégis (illetve suttyomban befizettem a számlájára), akkor közölte, hogy jó, berakja a "cici-alapba". (Egyszer ha nagy és gazdag leszek, vannak erre irányuló terveim :))
Oké, ez neki is jó valahol (lesz mit nézegetnie :)), de itt is az én javamra csalt.

Korábban többször szakítottunk (válás után ismertem meg és kicsit még kusza volt a lelkivilága), egyik után a fejéhez vágtam egy szívességet, amit korábban tettem neki (tudom, vascső, jogosan). Nem anyagi jellegű volt, de arra azt reagálta, hogy amit az ember ad, azt jó szívvel adja és ne várjon cserébe semmit, vagy inkább ne is tegye meg.
Szóval az ő álláspontját ismerem.
Illetve a bankszámlájához is adott teljes meghatalmazást, mert a számlavezető fiókjától 200 méterre van a munkahelyem és egyszerűbben tudok befizetni. Viszont jogilag akár az egészet lerabolhatnám, semmit se tehetne, mert ő adott állandó meghatalmazást. Azért próbálok ennyire figyelni, mert a jelenlegi helyzet nekem sokkal kedvezőbb.
Amikor átmenetileg rosszabbul állt (lakásfelújításra gyűjtött pénzt), akkor annyit mondott, hogy a költségesebb szabadidős tevékenységeket fogjuk vissza, mert spórolni szeretne.

Az én álláspontom meg az, hogy nem szeretnék visszaélni a jóindulatával.

Girgesz 2009.12.02. 16:04:59

@vagány csaj: Abból kiindulni a következő kapcsolatban, hogy milyen volt az előző??? Szegény srác jelentős etappal fog indulni :) De ha kitartó, amjd csak ledolgozza a bizalomhiányt.

(Én a korábbi kapcsolataimból az érzelmi bizonytalanságot-megcsaltak- hoztam át a mostaniba, de rá kellett jönnöm, hogy az sem megoldás, ha a mostani páromon akarom számon kérni az előzők hibáit.)

orient 2009.12.02. 16:08:45

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: elvárások?? Ezek alap dolgok nem elvárások, én pasi vagyok nem gazdag de ez alap.

És nem jött össze a randi?? Igen, elmondhatod úriember voltál. Ennek így kéne működnie. Nekem is volt hogy elvertem 1 lányra x összeget, nem is keveset (opera, vacsora..stb.kb. 30 ezer)aztán nem lett belőle semmi. És akkor mi van. Szar volt igen de végül is volt egy szép estén egy gyönyörű lány társaságában, jól éreztük magunkat és a mai napig szép emlék csak mert nem jött össze??!! Kicsit önző hozzáállás. Neki is van döntési joga csak azért mert randiztok és fizetsz nem kell azonnal odaadja magát. Emberi lény. Hogy én drága randira vittem az az én bajom nem Ő várta el. A pillanat is örömet okoz nem csak hogy össze jön-e vagy sem. És az jobb hogy van aki tök könnyen összejön minden pénz és erőlködés nélkül. Meg sem bíznék az ilyenben és azt gondolnám csak 1 ribanc aki bárkivel elmegy.

@csillag×: nem a pénzről van szó. Ne azért fizessünk mert a csaj csóró. Ez udvariasság lehet én vagyok régimódi.

Akinek nincs pénze randira az ne menjen. Ennyi. Nekem is volt hogy nem hívtam el a csajt mert tudtam le vagyok égve, lehetett máshogy életben tartani akkor a lángot. Vagy lehet jó ötleteket kitalálni ahogy valaki mondta amihez nem feltétlenül kell pénz. De elvinni valahova ahol pénz kell és vele fizettetni. Szerintem parasztság. Volt olyan is hogy a lány ragaszkodik hogy fizethessen,és annyira erőlteti és komolyan gondolja akkor más, nem veszek össze vele. Valakinek ez elvi kérdés tiszteletben tartani, de nekem furcs kicsit. Első pár randin még belefért de amikor komolyodik akkor már furcsáltam.

Caddy 2009.12.02. 16:08:57

Hm nem unatkoztatok ma. Hát én sem. :)
Nesztek zene:
www.youtube.com/watch?v=XeIm_EOPczM

standup 2009.12.02. 16:09:00

@Girgesz: Nem számolgatom, csak arányaiban. Tudom, hogy jó szívvel adja, amit ad és nem vár cserébe semmit, max nem anyagi jellegű segítséget. (Közel negyven évesen most ugrott neki egy egyetemnek, ahol pl latin erősen kell. Nyelvek nekem jól mennek, tanítok is néhányat, így pl abban sokat tudok neki segíteni, mert amit órákig szótárazna, azt fejből tudom mondani neki, illetve a pedagógiai rutin miatt jobban fel tud készülni a vizsgáira, ha segítek neki megtanulni, mint egyedül)

Az ő érdekében próbálom valamennyire számon tartani az anyagiakat. Ha én költenék rá többet, akkor nem számolgatnám.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.12.02. 16:09:35

"Az jó, mert engem már úgyis vár a taxi!"
Grál-lovag, nem vitás.

Girgesz 2009.12.02. 16:11:26

@standup: ezért írtam, hogy nálatok lehet más rendszer működik jól. De akkor is meg kellene beszélnetek, mert ezek szerint csak van valami, ami bánt téged...

Amúgy a barátod tartsd meg, mert amit eddig leírtál, az igen pozitív. Én is azt vallom különben, ha segítek, akkor azt szívesen teszem és nem viszonzásért.(Tudod, úgy viselkedek másokkal, ahogy elvárom, hogy velem is viselkedjenek. De ezt elvárom fordítva is, tehát úgy viselkedek mással, ahogy ő velem.)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.02. 16:16:59

@vagány csaj: Én sajnos igazi férfi vagyok, tehát kellenék, ha hagynám magam :P

@csillag×: Miért, ki nem hagyhatta még ki? :P

Girgesz 2009.12.02. 16:18:43

Na, nem osztom az észt tovább, mert nekem sincs sok :D

További szép napot!

vagány csaj 2009.12.02. 16:19:17

@Girgesz: Én sem akarom számonkérni az előző pasim hibáját az aktuálison, de biztos hogy másképp, óvatosabban és körültekintőbben fogom intézni a dolgaimat. Ezzel persze nem megkárosítva a páromat. :))

Na de jók legyetek, én mentem, majd holnap folytatjuk! :))

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.12.02. 16:26:47

Nem is volt annyira ciki egyik sztori sem, inkább vicces, de majd 20 év múlva tök jó lesz ezekre visszagondolni!

standup 2009.12.02. 16:50:12

@Girgesz: Hogyne lenne, mindenkinek van :) De az teljesen más téma.
Anyagiak tekintetében mindig is így gondolkoztam. Hogy miért, nem tudom, neveltetés, tapasztalatok, fene tudja. Tartozni nem szeretek, ezért próbálom elkerülni.

Bántani az bánt, hogy a régebbi ide-oda táncolásai miatt megrendült érzelmileg a bizalmam benne. Józan ésszel teljesen érthető, meg meg is beszéltük, hogy meg volt kattanva a válása után és nem tudta, hogy mit is akar. Most már lenyugodott, nekem is kb most tért vissza a bizalmam, csak sokáig úgy voltam, hogy peeeeersze, megint pár hónap, aztán megint beugrik neki, hogy a fiatalsága elment a házasságára és nem akar komoly kapcsolatot, ki akarja élni magát, stb. Ilyen tekintetben sokat kellett bizonyítania, hogy megint tudjak bízni benne érzelmileg. Korrektnek minden tekintetben korrekt volt korábban is, leghúzósabb helyzetben is elém állt és inkább megmondta, hogy úgy érzi, hajtja a vére (a vicc, hogy végül nem is élt a lehetőséggel), és inkább most szól, mielőtt egyeltalán fejben megcsalna, nemhogy valójában is. Az már az én f...ságom volt, hogy erre túl indulatosan reagáltam akkor. (Összepakoltam a cuccát, a kezébe nyomtam és kitoltam az ajtón táskástul, egy-két nem túl kedves megjegyzés kíséretében.)
Nem akarom elkiabálni, de a sok visszakönyörgés-szakítás-visszakönyörgés után most már úgy látom, hogy lenyugodott, lezárta a házasságát magában és már nincs benne a menekülési ösztön, ha ragaszkodást lát. De ezért neki is meg kellett dolgoznia.

De ennek nincs köze az anyagiakhoz, abban a tekintetben mindenkivel ilyen vagyok és voltam. És inkább azon menjen a vita, hogy tukmáljuk egymásnak a pénzt, amikor a másik nem akarja elfogadni, mint fordítva :)

bgp 2009.12.02. 16:52:51

Fura ebben a mai nagy egyenjogúságban ha a csajok még mindíg elvárják, hogy kitartsák őket akár egy mozijegy erejéig is.
Szerintem örüljön, ha egyenjogúnak tekintik.

gande 2009.12.02. 17:36:29

@Inpolem:

gratula :)

sokan el sem tudják képzelni, hogy egy pasinak is jól esik, ha ő lesz meghívva. de ne olyan formába, hogy a csaj az asztal alatt adja oda a pénzt vagy a pénztárcát és abból fizet a pasi. (régen a szüleimnél láttam ilyet). azok a pasik, akiknek ez bántja a büszkeségüket, azoknál szerintem önértékelési gondok vannak.

boss888 2009.12.02. 17:42:13

Én tegnap a kocsmában fizettem egy kört, voltak bent vagy 6-an, de senki sem tiltakozott...:D

gande 2009.12.02. 17:48:46

@Bukowszky:

ennél már csak az a durvább, amit egy ismerősöm mesélt: szórakozó helyen dumál egy csajszival, kérdezi hogy meghívhatja-e egy italra. közli a leányzó, hogy köszi nem azért beszélget vele ő is ki tudja fizetni, de ha nagyon akarja, akkor iszik egy jägert. a srác kifizeti. dumcsi folyt, a csajszi nagyon odateszi magát, simogatja az alkarját. kb. 15 perc után szájra puszi és a kérdés, hogy ott ül még a két barátnője, fizessen nekik is egy-egy jägert. a válasz nemleges volt, a csajszi próbálkozott még 2x, aztán ennyi.

Igazság Atyja 2009.12.02. 17:50:51

@ongirl: A tiéd csak ebihal ehhez képest, hiszen a te esetedben próbált fizetni a fazon, csak nem tudott. Persze ettől még idióta, hiszen előrelátó férfi nem hív meg nőt úgy sehová, hogy nincs minden címletű bankjegyből a pénztárcájában legalább egy. Viszont nem kerültél volna ilyen helyzetbe, ha nálad van megfelelő mennyiségű, különböző címletű készpénz. Magyarul ehhez a bohóckodáshoz mindketten ugyanannyira kellettetek, akárcsak az a vendéglátóegység, ahol nem tudnak felváltani egy nyomorult húszezrest.

gande 2009.12.02. 17:53:37

@boss888:

én nagyvonalú vagyok. nem sört, hanem pezsgőt a barátaimnak. egy kis pezsgő és 17 pohár. :D:D:D

indapasssucks 2009.12.02. 18:13:42

A szabály zsír egyszerű. A pasi fizet. Mindaddig, míg a csaj az alábbi jelzések valamelyikét nem küldi:
A/ ő is akar fizetni.
B/ kifejti, hogy szerinte ez így természetes.

Ekkor az alábbiakat kell figyelembe venni:
A1/ emancipált -> ez normális dolog, nem akar függni -> ok
A2/ nem akarja, hogy azt hidd, hogy a csaja/tulajdona vagy -> EOF

B1/ így nevelték, a nő alárendelt. Ha jól tud szopni -> ok
B2/ anyagias ribanc -> fogyóeszköz, ha megnőtt az étvágya egy újabb modellre kell cserélni automatikusan -> EOF (csak szopatni, mert még a végén bevállal egy gyereket, csak hogy medencés családi házban élhessen, aztán magyarázhatod majd a fiadnak sörözés közben, hogy 'fiam, az anyád tényleg egy ribanc' :)

csillag× 2009.12.02. 19:32:38

Fúú..látom, mindenki elkotródott :P :)

@orient: jaj, nem-nem. Lehet, rosszul fejeztem ki magam, de én sem úgy értettem, h azért fizessen a srác,mert a csaj csóró.
Amúgy ha ez az udvariasság régimódiság,hát akkor énis maradi vagyok.
Egyébként én abban a kategóriába tartozom, h kicsit zavarban vagyok, ha helyettem fizetnek. :$ Ez olyan mintha ...(nem is találok rá megfelelő szót)...olyan mintha elkötelezném magam...szóval, mintha tartoznék akkor neki.
Jobban szeretek első randin/találkán inkább sétálni, várost nézni :)...stb..
De ha nagyon nem tudok mit tenni, akkor egy nem drága helyre beülni.... :)

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): öhm...hát többen céloztak rá, h bajok vannak az értési képességeimmel :$

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.02. 20:39:35

@csillag×: Óóó értem, de én kifejezetten a jog(nem) értési képességedre céloztam :)

Tamy 2009.12.02. 20:57:42

@Igazság Atyja: Nah kíváncsi vagyok, kire tippeltél :), én írtam :)

Látom, nem kaptam oltást (nem sokat :P), viszont többen normálisnak és szimpatikusan tituláltak, ez kedves :D.

Én is mondhatni régimódi vagyok. Kapcsolatban oké a fele-fele, de randin nem :). Kapcsolatban volt már, hogy hajlandó voltam mindent fizetni. Randin, moziba pl a jegyet általában a srác veszi, én a popcorn, kólát. Eredetileg a pénzt is erre kaptam...

csillag× 2009.12.02. 20:57:56

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): hogy veled mindig komment kavarodásba kerülök :P Nem tudom mi lehet az oka :))Áhh...de nem hiszem, h velem van a baj :D

Erásss 2009.12.02. 21:02:07

@Tamy:
Ez így van.Kapcsolatban fele-fele,de randin a fiú fizet.Ő hív meg,így illik...!

csillag× 2009.12.02. 21:03:17

@Tamy: Neeeeeeeeeeeee..mér jelentkeztél?? :( .... :D

Na, akkor gondolkodjunk :P Valaki jogban naggyon jártas egyénre szert tennék :) Ellenszolgáltatásban megegyezhetünk :P

Tamy 2009.12.02. 21:07:19

@csillag×: :S Nem tudtam h nem szabad...:(

Igazság Atyja 2009.12.02. 21:10:43

@Tamy: Missy88-ra tippeltem - ezek szerint mellélőttem. Stimmelt a kor, az igényes megfogalmazás és hogy rendszeresen olvasod a blogot te is. Jól jártál el mindkét esetben, oltásra ezért nem volt semmi szükség. A mozijegyes fickó beszólása nálam is nagyot ütött, egy igazi sokkoló szívtipróról lehet szó. :)

@csillag×: Nagyszerű híreim vannak! Mivel megnyerted a fogadást, a vendéged leszek egy szolid kis ebédre. Vegyes gyümölcsleves, roston sült pulykamell héjában főtt burgonyával, francia salátával, desszertként pedig egy kis fetucchi. Az ezt követő borozgatás során ecsetelem, milyen előnyökkel kecsegtetnek a trükkös fogadások. ;)

csillag× 2009.12.02. 21:15:59

@Tamy: :D :D áh, semmi gond :))))) :P Viszont látszik, h jobban ráérzek a dolgokra mint a kedves Atya :P

@Igazság Atyja: Látom cserben hagyott a női megérzésed :D
héé....de arról nem volt szó, h még a menüt is megszabod!!!! :D (fúú, lehet, h a jogi könyvek helyett keresek valami éttermet, ahol legyártják nekem ezeket.. :P és így könnyebben megúszom, mint a jogi procedúrával)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.02. 21:37:24

@csillag×: komment kavarodásba? mindig? :) nem is velem van a baj:) Előbb az ellenszolgáltatás :P

Igazság Atyja 2009.12.02. 21:40:21

@csillag×: A joggal itt egyébként sem mennél semmire: ebben a sportszerű, nagy nyilvánosság előtt megkötött, minden részletet precízen rögzítő fogadásban még egy sztárügyvéd sem találna hibát. Lehet, hogy a legkönnyebben úgy úszod meg, ha megtanulod elkészíteni ezeket a finomságokat. ;)

csillag× 2009.12.02. 21:50:50

@Igazság Atyja: de te nem is ráztál velem kezet (*aranyosan pislog-pislog*) :$ :)

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): nah, akkor ezt most meg lehet oldani főzés nélkül v nem?:P

Nikica21 2009.12.02. 21:58:34

Mindenkinek jó estét kívánok!
Van valaki a fedélzeten?:D

csillag× 2009.12.02. 22:00:31

@Igazság Atyja: na,de akkor lássuk, ha minden kötél szakad : gyümi leves: hm..jó választás :)
pulykamell: nyam...finom... :)
krumli: elmegy..
franciasali: fújj!
fetumizé: nah ez gógli..:) Vagy megkérem @boss888: -t rakjon ide pár szót a a tudatalattiából :D
Nah a bor meg kifejezetten jól fog jönni abban a lelkiállapotban... :S :P

Nikica21 2009.12.02. 22:03:49

@csillag×: bocsi @Igazság Atyja, de abban igaza van csillagnak, hogy nem ráztál vele kezet na és senki nem vágta át...!:)
De szerintem menjetek el ebédelni és mindenki fizesse a magáét!:DDD

csillag× 2009.12.02. 22:04:06

@Nikica21: én vagyok...és asszem kezdek tengeri beteg lenni :S :D

Nikica21 2009.12.02. 22:08:38

@csillag×: lehet a pecázástól jobban lennél és a még kifognál egy halacskát is...lehetne az az ebéd!:D

csillag× 2009.12.02. 22:13:11

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): hogy jön ide a fűts meg a fűzés? :P
@Nikica21: lehet, h a végén még egy aranyhalacskára bukkanok...hm..három kívánság.. :)))
Vagy a másik verzió, h körbesétálok, és lehet, h egy jóképű matrózfiúra bukkanok..... :))))

Nikica21 2009.12.02. 22:15:17

@csillag×: a matrózfiú valószínűbb is és jobban is hangzik!:D

csillag× 2009.12.02. 22:20:12

@Nikica21: asszem be kell lesnem a kabinokba :$ Itt a fent a fedélzeten csak te vagy :))

Nikica21 2009.12.02. 22:24:05

@csillag×: oh...vigyázz mert szégyelősek a matróz fiúkák így fél mesztelenül!:D

csillag× 2009.12.02. 22:28:35

@Nikica21: héééé, te azt honnan tod, h félmeztelenek? :D és hogy "fél"? alul v felül semmi?:D

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.02. 22:29:41

@csillag×: Hát a főztöddel megfűzöd, aztán hálából befűt neked :P

@Nikica21: Nana! :)

Nikica21 2009.12.02. 22:31:19

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Nana???
@csillag×: Mivel, hogy ha az én kabinomban vannak akkor látom őket, hacsak nem bekötötték a szemem...szerintem most még csak felül mesztelenek!:D

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.02. 22:39:19

@Nikica21: Igen nana, semmiféle halat nem eszünk:)
@csillag×: Majd fogsz :P

Nikica21 2009.12.02. 22:53:33

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Hát én sok halat nem igazán...mivel nem vagyok oda érte valami nagyon!:)

csillag× 2009.12.02. 22:59:02

@Nikica21: akkor lécci egyet (kettőt) irányíts át hozzám :)) De valami "jófélét" :D

Nikica21 2009.12.02. 23:04:41

@csillag×: Milyent szeretnél...szőkét, barnát, fesketét...magasat, alacsonyat, közepeset...?:D

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.02. 23:06:52

@csillag×: Én jobb vagyok, mint a bor :P
@Nikica21: Most megsértődjek?:)

Nikica21 2009.12.02. 23:12:27

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): attól, mert nem szeretem annyira a hal ízét még nem kell magadra venned!:)

csillag× 2009.12.02. 23:25:03

@Nikica21: oké:) ez a sorrend megfelelő :P:D
@savanyú a narancs ( Villanyfényes): nah, de kérem! Hova akar kilyukadni?

Nikica21 2009.12.02. 23:25:14

Azt hiszem én lefekszem....!
Aludjatok jól...álmodjatok szépeket,
Jóéjt gyerekek!
:)

csillag× 2009.12.02. 23:27:56

@Nikica21: én még tanulok egy picit, de neked joccakát:)

Girgesz 2009.12.03. 07:47:49

@csillag×: ellenszolgáltatásként meghívod egy ebédre?Szerintem Atya kapható rá :D

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.03. 08:44:25

@Nikica21: Vagyis az én ízemet szeretnéd, rendben :)

@csillag×: Én? Sehova, és titok:P

orient 2009.12.03. 10:30:38

@csillag×: ok ez az indok ami tök normális. Sokszor én is láttam valaki kínosan érzi(lekötelezve) magát ez miatt. Ami jogos és érthető. Érdekes a feleségem az elején amíg semmi komoly sem volt nem engedett fizetni semmit és éreztem azért mert nem volt benne biztos mit akar és nem akarta lekötelezve érezni magát. Aztán máshogy alakúltak a dolgok :))))

csillag× 2009.12.03. 21:07:30

@Girgesz: bár, ha én csinálok neki kaját, akkor lehet, h nem köszöni meg :D Vagy rögtön meg is bánja, h kikezdett velem :P

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): nah most sehova vagy titok?

@orient: :)

Nikica21 2009.12.03. 21:50:20

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Hol írtam azt, hogy a Te ízedet szeretném?:)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.03. 22:08:13

@csillag×: Mindkettő, de inkább titok:)
@Nikica21: Kikövetkeztettem:)

csillag× 2009.12.03. 22:09:22

@Nikica21: fújj!!! :d Ti miről beszéltek??? én asszem kilépek ebből a szobából:P vagy leugrom erről a fedélzetről:)) Úszom egyet :D

Nikica21 2009.12.03. 22:30:43

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): rosszul következtetted! Én nem rólad, hanem a hal ízéről bezséltem...amit ráadásul nem is szeretek!

Nikica21 2009.12.03. 22:31:57

@csillag×: Vááárj én is szeretek úszni nagyon!:) Ugrok én is!:D

csillag× 2009.12.03. 22:48:36

@Nikica21: hozd a kabinodból a srácokat is !! :D

Nikica21 2009.12.03. 23:01:53

@csillag×: okés okés...megbeszéltük!:D

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.03. 23:08:54

@Nikica21: CSak némelyikét nem szereted:) Sosem következtetek rosszul:)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.03. 23:39:13

@Nikica21: Az esetek nagyon nagy részében igen. Ez nem is szokott tetszeni a nőknek:)

Nikica21 2009.12.03. 23:48:51

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Néha kicsit idegesítő, mikor mindent a saját szájad ízére formálsz!

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.04. 14:05:05

@Nikica21: Ez azért van, mert finom a szám íze, és így neked is nagy élmény, amikor megkóstolod:)

csillag× 2009.12.04. 16:00:24

fújj ti mit gusztustalankodtok??? :P

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.04. 20:01:07

@csillag×: Talán irigy vagy csillag csücsöri kisgádzsi?:P

csillag× 2009.12.04. 21:04:23

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): szeretem a halat...minden héten tuti elpusztul miattam egy :$ DE nem a szopós fajtából.... :S

csillag× 2009.12.04. 22:06:40

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): mivel kapásból, nagy ívben elkerülöm!!

csillag× 2009.12.05. 12:09:21

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): de intenzív..tartalmas beszélgetést folytatunk :D

Nikica21 2009.12.05. 15:51:55

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Nem éreztem a szád ízét...ha meg ha íze van az nekem valahogy nem vonzó!

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.05. 18:08:37

@Nikica21: Az már a te bajod. Engem sosem zavart, ha a nő szájának mentol, vagy lobello íze volt...

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.05. 18:38:48

@Nikica21: Az már a te bajod. Engem sose zavart, ha mentol vagy lobello ízű a nő szája.

csillag× 2009.12.05. 19:00:42

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): de gondolom a szájfénytől te sem vagy oda. :) "fúj..ragad" pasireakció :))

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.05. 20:34:31

@csillag×: Mert mintha a női reakció más lenne : "fúj...ragad, nyúlik, összekensz, te disznó!" :P

Nikica21 2009.12.05. 20:52:38

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Az én szám íze vagy gyümis vagy csokis!:D
De hal ízt nem bírnék!

csillag× 2009.12.05. 21:25:15

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): hát disznót nem is engedek olyan közelségbe.... :)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.05. 22:02:48

@csillag×: Persze, hogy nem, mert előtte mind aranyos amorozó, aztán évek múltán meg egy lusta disznó:) De a lényeg, h nem engedsz:)

@Nikica21: Csoki ízű hal?:)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.07. 16:49:15

@Nikica21: Miért lenne furcsa?:)

@csillag×: Honnan veszed, hogy nem voltam: Pláne, hogy nem leszek?

csillag× 2009.12.07. 19:03:37

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): mert sztem te soha nem voltál, nem avgy és nem is leszel finom :)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.08. 13:48:43

@csillag×: Dehogynem, én mindig is az voltam, vagyok, és leszek:P Viszont nem adom ki a nőket, akik ezt megerősítenék:)

@Nikica21: Nem vagyok Lila! :)

csillag× 2009.12.08. 17:18:57

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): énsem adnám ki a helyedben....félnék, h nem egyezne a véleményünk.. :)

Glg 2009.12.10. 10:06:29

ez vicces volt :D

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.10. 11:26:53

@Nikica21: De, ha ráborul egy üveg cékla?:)

@csillag×: Mivel neked véleményed van, ők pedig tényeket közölnének- tényleg nem egyezne :D

csillag× 2009.12.10. 15:24:45

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): de a tiéd sem az övékkel :)

Jézus !! mikről beszéltek itt??? céklás csoki??

Nikica21 2009.12.10. 20:58:43

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Fújj....az már nem izlene...nem kérek céklás csokit!:D Végre van olyan csoki ami nem izlene!:D

csillag× 2009.12.10. 21:11:34

Mondjuk én a céklát imádom :)meg a csokit sem vetem meg. De együtt a kettő :D Bár már csokiól is nagyon válogatós vagyok :) Pl. soha nem tudom megérteni, h a snikers -t h lehet szeretni? :))karamell :S mogyi :S csoki :S meg az a habos izé közte....áááá ... fuj :D bár ennek öcsim csak örül, mert akkor ő kapja a részem :P

Nikica21 2009.12.10. 21:20:19

@csillag×: Én nem igazán vagyok oda a cékláért!:D Viszont a snikers-t szeretem...a tibi csokikat nem!:)

csillag× 2009.12.10. 21:47:51

@Nikica21: tibi nekem sem jön be :P ..ezzel egyetértek. De én inkább a marcipános, kókuszos, alkoholos csokikat preferálom :) Persze ezekből sem az utánzatokat...főleg a kókuszosokból :S Azoknak mennyire mű ízük van :S Bounty, ő labdába rúg nálam.. és:D mániám, h levetkőztetem :D

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.10. 21:53:51

@csillag×: Háhá kisanyám itt én vagyok előnyben, mivel ismerem őket, te maximum a sajátodén kívűl barátnőid véleményét visszhangozhatod:P
A snickers igenis finom:) De asszem Bounty szeretnék lenni :D

Nikica21 2009.12.10. 21:54:10

@csillag×: Én a milkát milkával enném! De a bounty-t is szeressem...!:D

csillag× 2009.12.10. 22:24:45

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): nem vagyok az anyád!! értve vagyok? :P amúyg meg honnan tod, h sikerült jól kiismerned a csajokat????
Nah most itt ráz a nevetés a gép előtt :))))) Az előbb elfelejtettem beleírni, h így vagyok a rudival is :)) Drága túró rudolf :P amiből pesrze a piros pöttyös az igazi :) Nekem ez vlami berögzött izém.. :)) Meg, h ha pogácsát eszek, akkor pedig először lefejezem.....nem tom miért, de a sajtjával kezdem :))
Rudi, bounty meztelenől, pogi fejnélkül az igazi :D:D:D:D:D:D

Nikica21 2009.12.10. 22:45:33

@csillag×: Én is szeretem a túró rudit, de annyira nem vagyok oda érte...néha néha...kinder bueno???

csillag× 2009.12.10. 22:49:39

@Nikica21: annyira nem tud meghatni...:)) ot is a mogyoróval van a bajom :D Nem vagyok kibékülve a mogyorókkal :D:P

Nikica21 2009.12.10. 23:11:39

@csillag×: Hát ízlések és pofonok! Én szeretem a mogyorót!:)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2009.12.11. 12:00:49

@csillag×: Nem azt mondtam, hogy kiismernem sikerül, nem is szándékom. Rudolf is lennék, viszont pogácsa nem, egyik fejemet se harapják le :P
süti beállítások módosítása