A gyerekeimhez nincs türelme

2010. január 27. 07:30 - Panni CsP

„Adott egy pasi, aki imád, és akit én is szeretek, de hosszútávon nem tudja tolerálni a gyerekeimet” – ezúttal egy olyan történet következik, ami még nem szerepelt blogunk repertoárjában, mint téma. A gyerek és a párkeresés: mit tehet egy nő, ha a pasija szereti őt, de gyermekei már zavarják? Remélem, hasznos és okos kommentek születnek, melyek hatékony tanácsokkal látják el a posztírót.

 

Sziasztok! Nem gondoltam, hogy egyszer még posztot fogok írni ide, de úgy látszik, mindennek eljön az ideje... Több oka is van, hogy leírom ezeket a sorokat. Először is segít összeszedni és letisztázni a gondolataimat, nem fogok szétpukkadni a bennem kavargó érzelmektől, és még hasznomra is lehetnek a kommentjeitek. Ti meg cserébe kaptok egy sztorit, amiből kiderül, hogy nemcsak a tinik viselkednek idiótán, ha szerelmesek.

Már nem vagyok mai csirke, pár éve elváltam és van két viszonylag kicsi gyerekem. Volt a válás óta néhány rövid lélegzetű kapcsolatom, de a gyerekek és a rossz tapasztalatok miatt nem mertem belebonyolódni semmibe. Igazából magam se tudom, mit is szeretnék, és csak azért nem adtam még fel az egészet, mert néha fájdalmasan egyedül érzem magam, és elrémít a magányos öregkor gondolata. Tavaly tavasszal megismerkedtem egy pasival, aki bár egyáltalán nem a zsánerem, de mégis kezdettől fogva egy húron pendültünk. Nem sok időt tudtunk egymással lenni, mert nekem nagyon kevés a szabadidőm, ő meg külföldön dolgozik. Nyáron két hetet sikerült lopni magunknak, és remekül működött a dolog. Azóta főleg a hétvégék maradtak, ha meg dolgozik interneten tartjuk a kapcsolatot. Lassan eljutottam addig, hogy a gyerekeknek is bemutattam, néhányszor nálunk is aludt, úgy tűnt, működhet a dolog.

Karácsonykor megint együtt töltöttünk egy hetet nála, most már a gyerekekkel (neki is van egy nagy lánya, akivel remekül kijövünk) együtt. Ez már nem volt felhőtlen - ahogy ilyenkor lenni szokott - minden közbejött, ami csak lehetett. Párom hősiesen tűrte a megpróbáltatásokat, de láttam, hogy megkönnyebbült, mikor vége lett.

Ünnepek után minden visszazökkent a rendes kerékvágásba, mi mentünk haza, ő külföldre. Már az első napokban észrevettem, hogy valami megváltozott. Ritkábban hívott, nem beszélt annyit, mint máskor, éreztem, hogy valami nyomasztja, amit nem mond el nekem. Eleinte azt gondoltam, a munka miatt van, de aztán nyilvánvaló lett, hogy más a gond. Érezhetően eltávolodott tőlem. Mikor újra találkoztunk, mégis úgy fogadott, mintha mi sem történt volna. Már kezdtem azt gondolni, hogy rémeket látok, de aztán újra éreztem, hogy már nem ugyanolyan a kapcsolatunk, mint régebben. Néha teljes volt a harmónia, máskor meg mintha elzárkózott volna előlem. Nem tudtam, mit tegyek. Végül egy nyugodt és meghitt pillanatban rákérdeztem a dologra. Meglepetésemre nem kertelt, mintha csak erre várt volna, azonnal kiöntötte a lelkét. Elmondta, hogy ő nagyon szeret engem, sokkal többet jelentek neki, mint gondolta volna, de úgy érzi, hogy a gyerekekhez nincs türelme. Ezen rágódott hetek óta, de nem merte elmondani, mert félt, hogy elveszít. Nem akarom idézni a szavait, mert az túl intim lenne, de olyan szerelmi vallomást hallottam tőle, mint még soha senkitől (fénykoromban sem). Szóval ez a helyzet: adott egy pasi, aki imád, és akit én is szeretek, de hosszútávon nem tudja tolerálni a gyerekeimet. Mit tehetek? Nagyon fáj, mert nem vártam ezt tőle, de becsülöm őt azért, mert nyíltan elém állt a dologgal, nem akart megtéveszteni. Bevallom, nem szeretném elveszíteni, de nincs választásom, a gyerekeim az elsők. Vajon működhet így hosszútávon a kapcsolatunk? Én tulajdonképpen eredetileg sem gondolkodtam összeköltözésben, talán folytathatjuk, ahogy eddig? Lesz időnk így egymásra, mert én nem fogom háttérbe szorítani a gyerekeket. Vagy inkább szakítanom kéne most rögtön, bármilyen fájdalmas is? Mire ezt olvassátok, én már meghoztam a döntést, de szívesen hallanám a véleményeteket.

 

 
331 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr891702756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erásss 2010.01.27. 07:47:09

Szép reggelt mindenkinek!

Hát én biztos szakítanék azzal a pasival, akinek a lányomhoz nincs türelme, vagy a lányom nem fogadja el Őt. Még akkor is, ha fájdalmas lenne a szakítás, megtenném. Hiába, a gyerek a legfontosabb...

tuli _ 2010.01.27. 08:39:24

A férfi korrekt. Felmérte, hogy mire képes, és nem rizsázik.
Nem látom ebben a kapcsolatban a hosszú táv lehetőségét. Nem kell közös programokat csinálni a gyerekekkel, legyetek együtt, amíg így jó. Ha eddig sem gondolkodtál összeköltözésen, akkor továbbvihető ez így.

uhhh (törölt) 2010.01.27. 08:40:28

akkor ez biza nem fog menni.
Én nem jönnék össze olyan nővel,akinek gyereke van.
Pontosan azért mert nem tolerálnám.

Kósza 2010.01.27. 08:52:38

Ebből még bármi lehetne, de félek, a már meghozott döntés az, hogy vége. Mert az embernek állandóan dönthetnékje van, és az mindig valaminek a felrúgása. Sajnos a gyerekekkel nem mindig egyszerű, ezer összetevője van, de ugyanakkor nagyon lehet szeretni a "más" gyerekét is. Tudom, nekem volt 10 évig "ilyen" fiam.

Kósza 2010.01.27. 08:56:27

Pálinkás jóreggelt mindenkinek!

Kósza 2010.01.27. 08:57:52

@Erásss: és ezt mégis mi alapján, mennyi idő alatt, milyen sikertelen kísérletek után tudnád eldönteni?

Girgesz 2010.01.27. 08:59:02

Szép napot!

Ha alapból nem volt tervben az összeköltözés, akkor én azért tennék egy próbát. Ha a gyerekek pár napig nem jelentenek neki gondot, akkor a hétvégés találkákat bírni fogja, amikor külön vagytok,akkor meg kipiheni a fáradalmakat. Azt az egy-két hetet meg valahogy csak próbálja már meg elviselni -ha tényleg ennyire szeret-, amikor együtt a család. Nem hiszem, hogy akkor erőfeszítés lenne ez...
Amúgy meg korrekt a fickó(bár lehetne egy kicsit kompromisszumképesebb is), mert elmondta a gondját -gondolom te pedig szintén megmondtad neki a te véleményed. Innentől kezdve már közös a gond, amit illik közösen megoldani, ha már együtt vagytok.

Girgesz 2010.01.27. 09:02:47

@Kósza: igen... sajnos manapság divatban van az, hogy a kapcsolati problémákat rögtön szakítással(és nyavalygással) oldják meg az emberek ahelyett, hogy megtanulnának engedni a 20-ból és kompromisszumokat kötni.

vendriner aladár 2010.01.27. 09:06:56

Üdv!

Nos szerintem hosszú távon nem tud a dolog működni, vagy csak abban az esetben, ha megmarad szex szintjén a dolog és a családok nem súrlódnak. Szerintem társra vágysz és nem szeretőre. A dolog lényege, hogy ha a kedves párod nem fogadja el a piciket, akkor ennek a kapcsolatnak nem lesz jövője. Ha az ő helyébe képzeled magad, akkor meg lehet érteni annyit, hogy két kisgyerekkel kicsit nehéz, bár nem ismerem a gyerekeidet, de lehet nehéz esetek. Az elvárható reakció mégis annyi lett volna, hogy a gyerekeket próbálja meg megszokni, aztán csak csiszolódnak, elvégre felnevelt ő is egyet. Szerintem elég korán feladta.

Kósza 2010.01.27. 09:09:51

Fontos lenne tudni, hogy mit ért a posztoló viszonylag kicsi gyereken? Mert véleményem szerint egy valóban kisgyereket, aki max 5-6 éves, seperc alatt meg lehet szeretni, és meg lehet vele szerettetni magadat. A nehezebb helyzet a kiskamaszokkal, kamaszokkal van.

alumi 2010.01.27. 09:17:38

Más gyerekét be/felvállalni, nevelni szerintem minden esetben rizikós ügy. Rengeteg kockázata van.
A pasi nyilván már idősnek érzi magát két rohangáló, zajongó, eleven gyerekhez. A sajátja is majdnem felnőtt, és nem akarja még egyszer végigcsinálni, ráadásul más gyerekével azokat az éveket.
Ezt is meg lehet érteni.

A kapcsolat sztem működésképtelen így, hosszú távon.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.01.27. 09:24:37

Egyetértek primulával, a pasinak már elég volt a sajátjával átélni az egészet, más kismajmotskájával már nincs hozzá kedved. Megértem. Én sem tudnám bevállalni ezt a helyzetet, pedig nekem nincs is gyerekem.

Kósza 2010.01.27. 09:25:00

Félek darázsfészek lesz a mai téma, és olyanok is belenyúlnak, akiknek nincs gyerekük, és nem is volt olyan kapcsolatuk, ahol egy gyereket is "kezelni" kellett.Igy aztán lehet általánosítani, elveket hangoztatni, amik csak arra jók, mint tudjuk, hogy áthágjuk őket! :)

tuli _ 2010.01.27. 09:25:20

@Girgesz: Egyébként is alig találkoznak. Ha még abban a kevés időben is bejátszanak a gyerekek, az nagy felvállalás lenne. Valószínűleg annyira mégsem nagy a szerelem, vagy a férfi képes arra, hogy ismerve magát, megelőzze a konfliktushelyzetet, és elengedje a nőt. Én előbbire tippelnék.

tuli _ 2010.01.27. 09:27:14

@Kedves Nard: @primu: Én sem tudnám bevállalni másét. Ismerem már annyira magam. De ha az enyémeket nem vállalnák be, akkor lapát. :)

nemsissi 2010.01.27. 09:28:03

túl általános. miért nincs türelme a gyerekekhez, mi verte ki nála velük kapcsolatban a biztosítékot? a személyiségük vagy a viselkedésük? a gyerekek folyton változnak, tehát lehetnek könnyebben vagy nehezebben elviselhetőek később. ezen felül lehet, hogy a 'cirkusz', - amiről konkrétan semmi sem derült ki a levélből, - pont a pasinak szólt. a gyerekek sokszor így teszik próbára a családba jött új embert, meg a szülőt is, akivel élnek. szerintem ennyiből nem lehet a jövőre nézve tanácsot adni

Kósza 2010.01.27. 09:28:41

@tuli _: pedig nincs is annál szebb, amikor azt lehet mondani, hogy a Te gyereked, meg az én gyerekem üti a mi gyerekünket! :)

uhhh (törölt) 2010.01.27. 09:36:24

na,pont bejelölt egy gyerekes csaj.:-D

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.27. 09:38:49

Nem látom, hogy a posztíró megveszne a szerelemtől. Ez az első problémám.
Második: a gyerekeink kölcsönben vannak nálunk ... persze örök kötődés, de akkor is a maguk útját kell járniuk. Ha tényleg kicsik most (5 év körüli), akkor 10-12 év múlva már csak kapkodja az ember a fejét :), bár inkább előbb.

Amúgy átérzem a posztoló problémáját, nagyon is. De ha a jelenlegi körülmények maradnak (pasi külföldön, nő elfoglalt - gyerektől függetlenül kevés az együtt tölthető idő), akkor nem látom be, miért kéne szakítani. A gyereknek van apja is, ki lehet "adni bérletbe" az apjához a találkozások idejére, nemde?

tarquin - védőháló nélkül 2010.01.27. 09:40:15

Nem könnyű helyzet, lennének érvek pro és kontra bőven. Ha te társat keresel magadnak, és apapótlékot a gyerekeidnek, úgy ez a pasi felejtős. Emellett szólna, hogy egyetlen karácsonystresszes találkozás alapján gyakorlatilag elutasítja a gyerekeiddel való további küzdelmet, neki nincs türelme, megmondja, te pedig kezdj ezzel, amit tudsz. Ebben nincs kompromisszumkeresés, nem látok együttműködési lehetőséget. Ha szabadidőpartnerre van szükséged, úgy működhet a dolog, akár hosszútávon is, de család akkor lesz belőle, ha a srácok kirepülnek, vagy a pasas meggondolja magát. Kérdés, hogy neked van-e ehhez türelmed, és szét bírsz-e szakadni a gyerekek és pasi közötti folyamatos egyensúlyozásban. Szóval szép, kihívásokkal teli küzdelem lehet ez, talán nem is reménytelen.

Erásss 2010.01.27. 09:43:57

@Kósza:
Szép reggelt!:)
Mivel nekem a lányom a legfontosabb a világon, a célom, hogy boldog, kiegyessúlyozott életet éljen...fontos a véleménye is. Ha netán olyan pasm lenne, aki Őt nem tudná tolerálni, akkor azonnal kiadnám az útját. Nem bosszúból. Senkitől nem várom el, hogy elfogadja a lányomat! Azt viszont tudom, hogy Ő hozzám tartozik, és így a párkapcsolat nem működne hosszú távon, mivel elkerülhetetlen a 2 ember találkozása. Azért nem "passzolnám" le mindig egy randi kedvéért...
Vagy rosszul gondolom szerinted?

kóristalány 2010.01.27. 09:44:09

Sziasztok!
Én írtam a posztot. Előre is köszi a segítséget, biztos minden véleményből fogok tanulni valamit.

darkmirjam 2010.01.27. 09:45:26

@nemsissi: Meg tudom érteni, különösebb ok sem kell hozzá, miért nem akar valaki kétszer ugyan abba a szerepbe kerülni. A gyerekek jó fejek is lehetnek, de nem biztos, hogy a faszinak kedve volt másodszor is végigcsinálni ezt a sokszor idegőrlő tortúrát amit egy (kettő) gyerkőc nettó önzősége jelent. Már leélt néhány évet, amikor lemondott rengeteg kellemes, hasznos élvezetes dologról, hogy felneveljen egyet. Erre most ahelyett, hogy egy szeretett nővel ismét élhetne kicsit, azt veszi észre, hogy esélytelen vitákat folytat ismét a túlzott gumicukorfogyasztásról más oktodni kis gyerkőceivel. Nem tud beülni egy étterembe, ha sétál, akkor max 100 métert, vagy cipel egy gyereket. Nem kell összebútorozni, onnan úgyis csak lefelé visz az út, a poszívózási ideg, mikorérszhaza és egyéb démonok világába.

Erásss 2010.01.27. 09:48:26

@darkmirjam:
Akkor alapból ne kezdjen olyan nővel, akinek gyereke van. Nem hiszem, hogy a post írója letagadta volna őket, tehát a kezdetektől fogva tisztában volt vele...

Kósza 2010.01.27. 09:51:21

@kóristalány: sejtettem :) Mennyi idősek a gyerekek?

Erásss 2010.01.27. 09:52:59

@Girgesz:
Szerintem mikor egy pasi/nő nem tudja elviselni a párja gyerekét, nem lehet kompromisszumot kötni. Megígéri, hogy megpróbálja elviselni? Vagy mi? Ilyen nincs...előbb utóbb úgy is besokall az illető és lelép. Szerintem...

Girgesz 2010.01.27. 09:54:37

@tuli _: ha eddig megfelelt nekik, hogy alig találkoznak és nem is tervezik ezt növelni, akkor nem értem, hogy miért nehéz elviselni a két gyereket évente kb. két hétig...

Kósza 2010.01.27. 09:58:29

@Erásss: a nincs türelme, és a nem tudja elviselni között felnőtt ember nagyon sok fokozatot kell hogy tudjon!

darkmirjam 2010.01.27. 09:59:44

@Erásss: Nekem úgy tűnt, megpróbálta, de nem ment. Nyilván nem tagadta le, de más hallani valamiről, meg más amikor megtörténik vele. Mág házasok esetén is komoly szakítópróba a gyerek, holott együtt eldöntött bevállalásról van szó. Aztán mikor megérkezik, és nem csak a TV ben lát hasonlót az ember, akkor sok, aki teheti, vagy belefér a lelkiismeretébe, vagy egyszerűen csak az hiszi, különben beleroppanna, elmenekül. Sok sok éves kapcsolatok szünnek meg ezen a ponton.
Ebben az esetben a közös vállalás nem történt meg. Megvolt a próbálkozás, de elsőre sikertelennek bizonyult.
Azt pozitív dolognak tartom, megtörtént, egyenesnek, hogy nem kertelt, és reménytelinek, ha még fennmaradt a kapcsolat bármilyen szinten. A nyelvvizsga is sokadjára szokott sikerülni.

Erásss 2010.01.27. 10:00:48

@Kósza:
Jó igaz, kezdetben türelmetlen, majd egyre jobban idegesíti....

Picur87 2010.01.27. 10:02:35

Azért végül is nem állt a dologhoz eleve elutasítóan és negatívan, mert tudta, hogy a posztolónak van két kisgyereke. Az övé is volt már az. Csak akkor kattant be, amikor hosszabb időt töltöttek együtt. Kérdés, hogy milyenek a gyerekek.
Nekem pl hasonlóan lett egy mostohahúgom, akit az apja hozott a családba. Tény, hogy mi 12 évesen "kaptuk", de borzasztóan nehéz természet és enyhe gondok vannak az értékítéletével...stb. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy anyum vagy egy tucatszor gondolt rá, hogy hagyja az egészet, mert nem fér már bele az idegrendszerébe még egyszer ez a cirkusz (én 22 vagyok, tehát már túl van a nehezén :)), de ő küzd. :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.01.27. 10:05:20

@Kósza: azért láthattak már darázsfészket, akár egész közelről is.:-)

tuli _ 2010.01.27. 10:05:42

@Girgesz: mert egy lépcsőfoka volt ennek a kapcsolatnak.
nem nyitott a férfi afelé, hogy ez több legyen, látva, hogy nem fog menni.
egy kapcsolatban nem kibírni kell valamit, hanem jól érezni magunkat benne. bizony, a gyerekek pedig akadélyozzák ezt a kapcsolatot, és a férfi fel is mérte.

@darkmirjam: igen. még a házastársak közös gyerekeivel kapcsolatban is vannak konfliktusok, ki, hogyan oldaná meg a problémát. ha egy "idegen" eleve nem partner ehhez, akkor semmi keresnivalója a gyerekem közelében.

kóristalány 2010.01.27. 10:15:33

@Kósza: 6 és 9
átlagos kölykök, amihez az is hozzátartozik, hogy néha elviselhetetlenek :)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.27. 10:18:11

Azért csak felmerül bennem: anyunak nem lehet idegőrlő az egy-két gyerek (és az idő nagy részében hótt egyedül oldja meg!) - neki nem jár kikapcsolódás? Ő nem dönthet úgy, hogy megy a picsába, nem vitatkozik a gumicukron meg a sétán - neki csak tenni kell a dógát, hisz ő szülte, nem? Ehhh ...
Teoretikus a kérdés, nem akarok parttalan vitát robbantani!

darkmirjam 2010.01.27. 10:18:48

@kóristalány: Azt írtad a végén, hogy mire azt olvassuk, már meg lesz hozva a döntés. Elmondod, vagy játszhatunk előtte tippelőset?

Girgesz 2010.01.27. 10:19:15

@tuli _: Én vettem ki ennyire sötétnek a helyzetet, mert a férfi nem küldte el gyerekestől, mindenestől, hanem megmondta a problémáját és mellesleg szerelmi vallomást tett. Az én értelmezésemben ez inkább megoldáskeresés, mint a befejezésre történő célozgatás... de lehet én vagyok túl optimista.

Ol_Sanchez 2010.01.27. 10:19:17

Szerintem a pasi le fog lepni hosszutavon. En magam hazas vagyok 4 eve. A felesegem 6 eve ismerem. Van egy 7 eves mostohafiam. Ha elvalok tole akkor az a gyerek miatt lesz. Kozel vagyunk. Ez az egyeduli konfliktushelyzet az eletunkben ugyanis, de ez pont eleg egy szakitashoz. En nem tudom a kissracot tovabb toleralni, neki meg O az elso. Elbasz0tt szituacio.

Egy ffi hosszutavon nem a mas gyerekenek a patyolgatasara van beprogramozva. A sajatjanal meg csak-csak toleralja a nyavajgasokat, stb. de masenal elfogy a cerna egy ido utan. My 2 cents. Kar, hogy 6 evig tartott mire rajottem. Igaz, hogy a felesegem meg mindig ugyanugy szeretem.

Kósza 2010.01.27. 10:20:02

@kóristalány: a 9 határeset, persze nem lehet általánosítani, de ők még elég kicsik valóban, hát őket még olyan könnyű elvarázsolni. Nekem ez nehezen elképzelhető szitu, mert soha, semmi gondom nem volt a más gyerekével, sőt! Lehet, hogy mégsem ez a valós ok a pasi fejében? Szakítottál? Ha nem akasrz, ne válaszolj!

arongeri 2010.01.27. 10:23:08

Azzal kezdődik a sztori, hogy néha "elrémít a magányos öregkor gondolata." A pasival meg nem lehet együtt élni. Akkor hol itt a kérdés?

Father Justice (törölt) 2010.01.27. 10:23:10

A férfi maximálisan korrekt volt: teljesértékű párkapcsolatot akart, de ebbe nem fértek bele a nő gyerekei. Ha csak dugni akarta volna a milfet, a gyerekek jelenléte áthidalható probléma lett volna, ahogy a csodálatos két hetekből ki is derült. Más a helyzet, ha ő is hoz két gyereket a buliba - akkor, és CSAK akkor kezdhetjük boncolgatni a kompromisszumkészségének esetleges hiányát. Kis fenntartással kezelem ugyanis azt a kapcsolatot, ahol csak az egyik félnek kell rögtön a kezdetektől fajsúlyos kompromisszumot kötnie. Persze ebben a történetben nevezhetnénk kompromisszumnak a nő részéről azt is, hogy a fickó "egyáltalán nem a zsánere", de ha egyszer beleszeretett (?) valahogy, ez már necces kijelentés lenne. Egy racionálisan gondolkodó, két gyerekes anya pontosan tudja, hogy jóval kisebb a merítési tartománya, mint gyermektelen társainak. A gyerekek megléte azonban faktor lesz az úriember számára idén karácsonykor, meg 8 év múlva is. Kompromisszumot egyébként is akkor köt az ember, ha rá van kényszerülve. Hiába nem Brad Pitt magyar hasonmása az úriember, akkor is talál gyermektelen nőket a korosztályában. Azaz ha neki ez fő szempont (vagy menet közben kiderült, hogy az), akkor ezek között kell tallóznia, szerelem ide vagy oda.

Eleve határeset, mikor a 35 éves, csinos milf (12 éves kislánnyal) elvárja, hogy neked ne legyen gyereked. Ám az igazi huncutság akkor jön, mikor finoman rákérdezel, neked is szül-e gyereket, ha komolyra fordulnak a dolgok. Nagy, kerek szemekkel, őszinte megrökönyödéssel válaszol: "De hisz nekem már van gyerekem!" :) Ha eleve nem az egyenlőség jegyében kezdődik a kapcsolat, akkor mire számíthatunk később? Sok ember itt szúrja el, mondván, hogy a szerelem mindent legyőz. Szerintem meg az az optimális, ha a szerelem mindent legyőz, a józan ész kivételével. :) Ezek vészjelzők tulajdonképpen: az ilyen ember más tekintetben is elvárja, hogy legyél rendkívül elnéző vele szemben - miközben ő csak a feltételeit és igényeit sorolja majd. Ha ilyen borulás van rögtön az elején, kár erőltetni a dolgot.

Kósza 2010.01.27. 10:23:43

@Ol_Sanchez: ugye tudod, hogy ha egy fiút egy éves kora óta nevelsz, és nem tudod tolerálni, akkor az csak és kizárólag a Te csődöd?!

Ol_Sanchez 2010.01.27. 10:24:20

Amugy egy tanacs a posztironak. Neveld meg az elkenyeztetett nyavajgos gyerekeidet, ha meg akarod tartani a ffit. Ez az amit egy ffiember ki nem allhat, a nyavajgos elkenyeztetett gyereket. O nem fogja nevelni helyetted, mert az majd konfliktushelyzetet teremt, hiszen ha O neveli meg helyetted a gyereked (ne adj Isten kicsit kemenyebb veluk) mert az bantja majd az anyai erzelmeidet. Viszont te meg elkenyezteted oket a "single mother guilt" erzese miatt. Senki nem fog melletted maradni, ha nem kepesek a gyerekek normalis tarsas erintkezesre a hiszti mellozese nelkul. Tapasztalatbol mondom.

tarquin - védőháló nélkül 2010.01.27. 10:25:04

@Kósza: :-)

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): Dehogynem, de ezt az alapszükségletet még klasszikus felállásban (apu-anyu-srácok) sem tolerálják általában.

Ol_Sanchez 2010.01.27. 10:25:23

@Kósza: tudsz szamolni? 4 eve vagyok hazas, 3 eves koratol vagyok veluk. De havonta csak 2 hetet toltunk egyutt, mert utazom munka miatt. Baromarcu!

kóristalány 2010.01.27. 10:26:21

@darkmirjam: @Kósza: Nem számítottam rá, hogy ilyen hamar "adásba kerülök", úgyhogy még nem döntöttem véglegesen. Mást mond az eszem és mást a szívem.

darkmirjam 2010.01.27. 10:27:02

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): Nem robbantasz ki vitát. Valahogy az anya természetesen jobb erre a szerepre, ami szerintem ugyanannyira szívás, mint jó. A férfi mobilabb, legtöbbször ő az, aki képes megteremteni a függetlenségét. A lelkiismeretére van bízva, mit hagy maga mögött. Anyunak idegőrlő a helyzet, legtöbbször nem is viseli túl jól. Minden elismerésem a gyerekeit egyedül nevelő anyáké, mert az a kemény, nem a légió. Ott legalább combosodik, meg fizetést kap az ember és nincs kitéve a délelőtti TV műsoroknak. Én valszeg segítség nélkül belebolondulnék.

Itt eldönthette, mibe lép bele. Elsőre nem vállalta. Ez nem olyan, mint mikor valaki belealkeszul a gyerekzsivajba, majd lelécel.

Kósza 2010.01.27. 10:27:51

@Ol_Sanchez: 6 éve ismered a feleségedet, ebből számoltam, de elnézést a tévedésért!

Ol_Sanchez 2010.01.27. 10:28:14

@Kósza: Es van a gyereknek egy baromi tudalekos mostohaapja is. Na ezt add ossze, azt utana pofazzal!

kóristalány 2010.01.27. 10:28:57

@arongeri: Ahhoz, hogy ne érezzem magam magányosnak, nem kell állandóan egymás kezét fogni. Elég a tudat, hogy ő van nekem, még ha nem is vagyunk mindig együtt. (és legalább nem unjuk meg egymást :))

Ol_Sanchez 2010.01.27. 10:28:59

@Ol_Sanchez: Ver szerinti apja, akarom mondanni.

mezítlábasfellebbezés 2010.01.27. 10:29:43

Sziasztok!
Kóristalány, átlagos gyerekeid vannak - ezt mondod. Nos, az átlagos gyerekek önzők. Önzők, mert kicsinek, védtelennek érzik magukat egy olyan világban, ahol a felnőttek "irányítanak". Ez teljesen természetes, és a reakcióik is lehetnek olyanok, hogy ha azt érzik, hogy anya bizony már nem kizárólag az ő tutujgatásukra fordít időt, energiát és érzelmet, nos, akkor jön az általad is írt "elviselhetetlenség".

Mondom, ez teljesen rendjén van, ettől még nem lesznek rossz emberek később. Ahogy olvastam, nekem ez jutott először eszembe. Ilyenkor a türelmes szülő biztosítja a gyerekeit arról, hogy attól ők még nem lettek kevésbé fontosak számára. A türelmes pár pedig kivárja, hogy a gyerekek ebbe beleszokjanak.

Nagyon fontos szerintem, hogy ne veszítsd el önmagad. Ne "áldozd" fel a gyerekeidért a kapcsolatot, amiben szeretsz lenni, a férfit, akit szeretsz és aki viszont szeret. Egy jó tanács: nincs csak fekete és csak fehér, a szürke árnyalatai vannak.

Én a helyedben megbeszélném a párommal, a fentiek fényében, hogy ő mit tanácsol. Ezt kérdezted??? (remélem, nem lőttem mellé) A döntésere pedig, ha már megszületett - én is kíváncsi lennék.

Kósza 2010.01.27. 10:29:49

@Ol_Sanchez: De Te okos vagy, higgadt és kiművelt! Meg kellene próbálnod, hátha mégis sikerül az a gyereknevelés!

Erásss 2010.01.27. 10:30:07

@Ol_Sanchez:
Igaza van @Kósza: nak. Ez csak és kizárólag rajtad állt vagy bukott. Ne csodálkozz, hogy a feleséged a fiát pártolja. Még csak 7 éves. Meg milyen duma, hogy "A sajatjanal meg csak-csak toleralja a nyavajgasokat"???? Bezzeg egy anyának mindent kell tolerálni igaz? A férjek nyavajgását is! Amitől jobban agyvérzést lehet kapni, mint a gyerekétől...
Én azt tanácsolom, neked soha ne legyen gyereked!!

tuli _ 2010.01.27. 10:32:15

@Girgesz: optimista vagy. szerintem. kerek-perec megmondta, hogy szereti kóristalányt, de a gyerekeket nem tudja tolerálni. magyarul a kapcsolatból kizárja. szerelmi vallomás ide, vagy oda.

@Ol_Sanchez: no. és itt a jövője ennek a kapcsolatnak is, ha mégis. én abszolút megértem, ha nem tudod tolerálni. azt hiszem, én sem tudnám másét. fogcsikorgatva pedig nem megy, nem sok jó dolog sül ki belőle. nem tudom, a feleséged mennyire partner ebben. ugyanis még közös gyereknél is nagy probléma, ha a férfi háttérbe szorítva érzi magát. hát még egy "idegen" gyerekkel szemben.

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): hááát. időnként bizosan idegőrlő, de valahogy az anyák többsége arra van beprogramozva, hogy jórészt ösztönösen nem zavarják ezek a tennivalók.
ideges anyukáknak többnyire idegörlőek a gyerekei.
a kikapcsolódás pedig mindenképpen jár.

Ol_Sanchez 2010.01.27. 10:32:39

Te meg baromira osztod az eszt olyan dolgokrol amirol fogalmad sincs. Eloszor hasznalhatnad a kimuvelt agyadat, vagy ne adj'Isten belegondolhatnal egy hasonlo szituacioba!

Amugy meg leszarom a velemenyed. En a posztironak adtam par tippet a masik oldal szempontjabol.

tarquin - védőháló nélkül 2010.01.27. 10:33:43

@kóristalány: kb. egy év alatt szinkronba jöhet a kettő.:-) Annyit lehet, hogy megér, bármi lesz a végkifejlet, de ezt Te tudod.

Ol_Sanchez 2010.01.27. 10:36:07

@tuli _: A felesegem pont annyira partner, hogy "elvarja, hogy neveljem a gyereket", de ha mondjuk nem akarom oket elvinni ettermebe, mert a kissrac keptelen kessel villaval normalisan enni, akkor meg van sertve.

Ha meg peldaul megprobalom a kessel es villaval valo evest megtanitani a gyereknek, hogy ugyan mar, hagy egyunk etterembe hetente parszor, akkor meg azt kapom a fejemhez, hogy meg csak 7 eves, raer 12 evesen. WTF. Na ebbol van elegem.

tuli _ 2010.01.27. 10:36:52

@Kósza: azért ez nem biztos. az előző kommentemben volt, hogy fontos, hogy az anya is partner legyen. ha az a válasz egy-egy neveléi kísérletre, hogy kuss, ez az én gyerekem, akkor az baj.
másrészt, és nem ellentmondva a fentieknek, ha az új partner folyton nevelni akarja a gyereket, mert neki semmi nem jó, akkor az anyák nyilván bekeményítenek, és akkor már nem működik a közös neveléses dolog.

Kósza 2010.01.27. 10:40:28

@Ol_Sanchez: nos, én egy 3 éves fiút "örököltem", az óvónők elmesélése szerint a gyerek rendszeresen visszakérdezett, ha az apja felől kérdeztek, hogy melyi kapám az édesapám, vagy a rendes apám. Az elős egy hetes iskolai sítábor végén (ahova ketten mentünk, az anyja, és amég kicsi közös gyerek nélkül), amikor kiosztották a háziverseny okleveleit, kiderült, hogy nem a saját fiam. A szülők sorban jöttek meglepődve gratulálni, és csodálkozni, hogy ilyen nincs is. Aztán amikor mégis elváltam az anyjától, 15 éves volt, arra a kérdésemre, hogy mi a legkedvesebb élménye velem kapcsolatban, azt válaszolta, soha egyszer sem kellett éreznie, hogy különbséget teszek közte, és az édes fiam között. Lehet így is. Ezt talán te nem érted meg, de mondom másnak, mintegy bíztatásként!

tuli _ 2010.01.27. 10:41:19

@Ol_Sanchez: nagy tragédia történik, ha az étteremben a gyerek nem eszik a protokoll szerint késsel villával? na ne már.

Nyálonlőtt Királylány 2010.01.27. 10:41:30

@Ol_Sanchez: szerintem egy 7 éves gyereknek nem feltétlenül kell késsel-villával ennie (vagy én is egy hülye anya vagyok?:) Mondjuk nem értem miért csak akkor lehet étterembe menni egy gyerekkel, ha így eszik, feldarabolom neki, amit kell és onnantól kulturáltan, villával elfogyasztja. De ezt miért nem lehet megbeszélni szépen az asszonnyal?

Ol_Sanchez 2010.01.27. 10:42:11

@tuli _: Vagy mondok egy masik peldat. Kertem millioszor, hogy ne vegyen meg minden szart a koloknek amiert nyavajog. Evente 3 nagy doboz jatekot kell kidobni, mert minden szart megkap amiert sir a szaja. Szerinted, mennyire sikerul ezt betartani? Minden szart mindig megkap a gyerek. Ha nem kapja meg, akkor meg nyafog. En meg nem fogom ugyanazt a szarsagot ismetelni, mint egy papagaj.

Szerintem nem jo egy gyereknek, ha "munka" nelkul mindent a segge ala tolnak, es az elso nyafogasara megkapja amit akar.
Lehet, hogy velem van a problema, meg a gyereknevelesrol alkotott elkepzeleseim nem elegge kifinomultak. Engem a szuleim a kemeny munkara neveltek es arra, hogy ami van azt becsuljem meg. Na ez itt baromira nem mukodik.

kóristalány 2010.01.27. 10:42:38

@Ol_Sanchez: Sok mindent lehet mondani a gyerekeimre, de azt nem, hogy elkényeztetettek lennének. Elevenek, és meglehetősen sokat veszekszenek ha együtt vannak, de semmi kirívó nincs a viselkedésükben.

Ol_Sanchez 2010.01.27. 10:43:38

@Nyálonlőtt Királylány: Egy heteves gyerek az altalanos iskola masodik osztaly. Nehogy mar azt mondd, hogy ennyi idosen egy gyerek ne tudjon normalisan enni kessel es villaval es a kezevel kelljen, hogy a szajaba tomje a kajat. Mert ezt nem veszem be.

tuli _ 2010.01.27. 10:43:40

@Kósza: mert partner voltál a gyerekkel is, és az anyjával is, és nem sértett félként duzzogtál, ha a gyerekkel foglalkozott. valóban, így is lehet. sőt, így kell, különben nem sok értelme van.

Nyálonlőtt Királylány 2010.01.27. 10:45:52

@Ol_Sanchez: mióta 2. osztály? a mai világban? ne viccelj... az enyém betöltötte és szeptemberben megy iskolába... Amúgy én is azt érzem rajtad, hogy nem szereted ezt a gyereket, akkor meg az egész szart sem ér, szerelem ide vagy oda. Nem a gyerek hibája, ha megkap minden játékot, hanem az anyjáé, miért a gyerekre haragszol? Ebben amúgy egyetértünk, nálunk csak alkalomra kapnak bármit.

Kósza 2010.01.27. 10:46:02

@tuli _: ..., sértett félként duzzogni? Hát én jártam fogadóórákra, szülői értekezletekre! :)

alumi 2010.01.27. 10:46:03

@Ol_Sanchez: valóban. egy kicsi gyerek már csak olyan, hogy megérti, felfogja, hogy nem szabad hisztizni!

És ha már itt tartunk, inkább Te vagy a baromarcú.

tuli _ 2010.01.27. 10:47:19

@Ol_Sanchez: csak akkor nem a gyerekkel van baj. 7 évessel nem lehet baj, ő azt teszi, amit megtehet. az anyukával nem vagytok partnerek egymással. szerintem. de az éttermes példád azt bizonyítja, hogy folyton baszogatás van. ha piszlicsáré dolgokon nem húzza fel az ember az agyát, akkor nagy valószínűséggel van súlya a fontos mondatainak.

tarquin - védőháló nélkül 2010.01.27. 10:47:55

@tuli _: "magyarul a kapcsolatból kizárja." Szerintem ez még nem lefutott meccs ez inkább a "nem is tudom, kell-e ez nekem"-fázis a pasas részéről, amire egyetlen értelmes válasz létezik: NEEEM!! De az emberek nem mindig választják az érdekeikkel egyező megoldást, és hát valamit valamiért.:-) A szerelmi vallomást pedig "szeretnélek, de ..."-vallomásként bírom csak értelmezni jelen helyzetben.

Nyálonlőtt Királylány 2010.01.27. 10:47:56

@kóristalány: amúgy mi történt hogy nem tudja őket tolerálni? Nem töltöttek olyan sok időt együtt, ami ki kellett volna üsse a biztosítékot, ráadásul gyakorló apaként tudhatja, mit tud művelni két ekkora gyerek.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.01.27. 10:47:59

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér):

Valószínű, hogy az ex-férjnek, élettársnak stb, sok kedve van babysittert játszani, amíg anutát karbantartja az új pasi. Erre nem gondoltál :) "Jaj bocs, nem érek rá". Ha volt esze elperelni a gyereket az apjától, és szívni be a gyerektartást, akkor oldja meg az apa nélkül a gyerekelhelyezést, ne várja el, hogy majd ott vigyáz a gyerekekre amíg őt hegeszti az új pasi.

Ez csak feltételezés, mielőtt fröcsögnétek, ilyen szempontból is megnéztem a dolgot, és eszembe jutott ez a vetület.

alumi 2010.01.27. 10:48:11

@Ol_Sanchez: az én apám olyan beállítottságú apaként nevelt, mint amilyen Te is vagy.
A mai napig ellentmondásos a viszonyunk. Lehet, hogy megnevelt, és vigyázzban álltam, de soha nem sikerült annyira bizalmas viszonyt kiépítenünk, mint az együttérzőbb, érzékenyebb anyámmal, aki lehet, hogy több mindent engedett, de ezáltal hagyott is tapasztalni.

A túlzott szigornak is ára van!

tuli _ 2010.01.27. 10:48:28

@Kósza: broáf szülői értekezlet.
:DD

Kytia 2010.01.27. 10:49:07

Sziasztok!

Én ezt most nem értem. Neked kell itt dönteni??? A pasiban vannak a kételyek, először talán döntse el ő, hogy megpróbálja-e elviselni a helyzetet, vagy sem. Meg mi az, hogy "szeretlek, de...". Most elhagy, mert nem bírja a gyerekeidet, vagy szerelmet vall???

"olyan szerelmi vallomást hallottam tőle, mint még soha senkitől (fénykoromban sem)"
Én ezután megkérdeztem volna, hogy "IGEN, ÉÉÉÉS?". Akkor most mit akarsz, bammeg??? Én elfogadlak úgy, ahogy vagy, a gyerekeddel együtt, ennyit tehetek. Te elfogadsz? Nem? De mégis? De imádsz? De mégsem? Mi a fasz van?!?

Nem akarok rosszindulatú lenni, de a pasi ügyesen rád tolta a döntést/felelősséget/lelkiismeret-furdalást/stb. Most te forgolódsz álmatlanul éjszakánként, hogy mit tegyél, holott neki kéne, hiszen őbenne van dilemma. Most az egész úgy jön le, hogy közte és a gyerekeid között kell választanod. Mégis mit kéne tenned, hogy őméltóságát boldoggá tedd? Örökbe adni a gyerekeket? Te ez vagy. Nem tudsz ezzel mit csinálni, ha akar így, akkor akar, ha nem, nem.
Ha azt mondaná, megőrülök a testedért, de az arcodtól hányok, mit tennél? És mondjuk az, hogy nem bírja az arcod látványát, elég nyilvánvaló lenne, amikor nincs ott (nem ír levelet, nem keres), viszont amikor kettesben vagytok, csak egy kurta mondatban foglalja össze, a maradék időben meg a testedről áradozik. Majd beközli, hogy "dönts, drágám". Mégis miről, basszus?? Hogy levágatod-e a fejedet a kedvéért?

Kósza 2010.01.27. 10:49:22

@tuli _: ezt mondta a gyerek anyja is, ezért jártam én :)

darkmirjam 2010.01.27. 10:50:43

@Ol_Sanchez: Voltunk mi is hasonló helyzetben, pont étteremnél. Ha bementünk valahová két dolog volt biztos, hogy kiömlik egy pohár fanta, meg hogy a gyerekek előbb utóbb az asztalok alatt lesznek. Égtünk miattuk. Ilyenkor más nincs, addig kell próbálkozni, míg nem civilizálódik a dolog. Erőltettük hát, azértis eljártunk. A fanta ömlik még néha, de azért nem égek. Borravalónál kárpótlok, de már elég jól működik a dolog. Nekünk is le kellett lazulnunk kicsit, felfogni, hogy a gyerek nem apró felnőtt, nekik meg felfogni, hogy egy jó levesért és spagettiért bezony akár perceket is ki kell bírni.

tuli _ 2010.01.27. 10:51:10

@tarquin - kisördög: a végkövetkeztetés ugyanaz, csak te érző módon belegondoltál a folyamatba. :)

@Kósza: jó fej lehetett. :D

Nyálonlőtt Királylány 2010.01.27. 10:51:18

@Kedves Nard: vannak ilyen faszkalapok, nem kérdés:) bár én úgy tudtam, szegény pasik akiktól elperelték a gyereküket (sicc), azok kapva kapnak az alkalmon hogy vele töltsenek pár órát.

kóristalány 2010.01.27. 10:53:05

@Lukréciamia: Azt hiszem az önzőség itt nem játszik be nagyon, én legalábbis sokkal hevesebb reakcióra számítottam a lányom részéről. A kisfiú egyenesen rajong a páromért, gondolom nagy szüksége van a férfitársaságra. A lányom nehezebb dió, mert ő tényleg minden percben igényli a figyelmemet, de vele megbeszéltem a mindent(ahogy te is írod), és meglepően jól kezeli a dolgot, nem bánja, ha a párom néha nálunk van.
A gondot szerintem inkább az okozta, hogy karácsonykor az ő lakásában voltunk. Nem bírta jól a hangoskodást, meg a rumlit.

Ol_Sanchez 2010.01.27. 10:54:13

@kóristalány: Igen a felesegem is ezt gondolja a sajatjarol.

Peldaul a nyalonlott kislany azt gondolja, hogy egy gyereket aki nem tud normalisan enni, azzal semmi gaz nincs, ha etterembe van vive. Azt persze leszarja, hogy az etteremben levo felnott normalis embereket zavarhatja, ha egy gyerek osszevissza maszkal, mocorog, es nem tud rendesen enni.

Szerintem van a tarsadalmi erintkezesnek bizonyos szabalyrendszere, amirol a szulok megfeledkeznek, mert "hat nem csodalatos a gyerek, az enyem". Pedig ez nem igy van.

En pedig ebbe a napellenzos szulo kategoriaba nem fogok beallni.

Visszaterve hozzad, en csak azt mondom, hogy probald meg a sajat gyerekeidet objektiv, kulso szemlelo szempontjabol is megvizsgalni, mert amit te ugy gondolsz, hogy "semmi kulonos" az masoknak bizony meglehetosen az. Ha nem ez lenne, akkor a faszi sem talalt volna "semmi kulonoset" az egyuttletben es nem zavarta volna az egesz tul aktiv kozeg.

Nekem nem a mostohagyerek, mint temaval van alapvetoen bajom, mert tokjol elsielunk, focizunk, autopalyazunk egyutt, hanem a "tarsas erintkezes" normaival, ami a felesegem szerint maskent mukodik, mint amit en gondolok. Ez kozeptavon durva ellenteteket szul, aki meg nem birja 4 evig toleralni - mint peldaul a baratod - annal kiutkozhet hetek alatt is.

Na jo, en huzok vissza dolgozni. Tovabbi jo szakertest mindenkinek!

tuli _ 2010.01.27. 10:54:16

@darkmirjam: étterembe gyerekekkel akkor megy az ember, ha ők is élvezik valamilyen szinten.
pl. nyáron kerthelyiségbe, ahol ebéd után fára mászhattak. :)
egyébként meg az üres időkben, mikor nincs evés, lehet játszani velük. imádtak ott barchobázni.

Chalabre (törölt) 2010.01.27. 10:54:53

Hát, ahhoz képest, hogy a vadonban sok hím gondolkodás nélkül kivégzi a más hímtől született kölyköket, ez nem is rossz :-)))... Minden viszonylagos...

De komolyra fordítva a szót... Én is módfelett értékelem a férfi nylltságát, őszinteségét. Bátor, férfias bevállaló. Viszont én csak ennyit olvastam: "úgy érzi, hogy a gyerekekhez nincs türelme"... Ezt mondta? Szóval úgy érzi... Nem pedig kijelentette, állította... Vagyis ez még nem biztos, csak egy érzet. Másrészt pedig türelmének hiányát jelezte, nem pedig a szeretének hiányát.

Ahogy látom rengeteg szülő türelmetlen a saját gyerekével. Nap mint nap tanúi lehetünk úton-útfélen ennek. Helytelenül. Ő azonban pontosan tudja mivel jár egy gyerek. Többek között végtelen türelmet is követel... Úgy érzi neki ez már nem megy. Talán nem hiába vállalt csak egy saját gyereket és örül, hogy az már önálló. Érthető és nem elítélhető a helyzete. Még a sajátunkhoz is nehéz türelmesnek lenni, nemhogy máséhoz.

Máshol ez nem probléma. Örülök, hogy itt igen. Viszont egy nagyon fontos infó hiányzik. HÁNY ÉVESEK A GYEREKEK?

És még eszembe jutott a gyerekkorom, amikor anyám megözvegyült és legyeskedni kezdett pár év múlva körülötte egy férfi. Hát, én mindig úgy néztem rá, mint egy megátalkodott gyilkosra és csak megnehezítettem a helyzetét. Hogy jön Ő ahhoz, hogy az isteni piedesztálra helyezett apám helyére törjön anyám mellett. Válás esetén, élő apával ez biztosan másképp csapódik le... De akárhogyis a gyerek az anyját szereti kisajátítani. Már egy tesóra is irigy, féltékeny, nemhogy egy vérszerinti idegennel szemben. Szóval nem éppen könnyítik meg az új társ helyzetét. Ezért kicsit elkapkodottnak tartom, hogy ennyi idő után végső konklúziókat vonjunk le.

A gyerek nem köteles elfogadni és szeretni a választásunk, mert még gyerek. Nem is szabad erőltetnünk. Viszont ha a felnőtt nem tudja elfogadni a gyerekünket, akkor nincs jövő, csak a gyermek kárára, aki kiszolgáltatottja a helyzetnek. Első a gyerek, hisz ő nem tehet semmiről. Ő nem hibázott. Nem ő választott rosszul társat, nem ő bukott bele egy párkapcsolatba stb... Ezért nem szabad őket büntetni. Bünhődnek így is szegények eleget válás esetén mások hibái miatt.

A barátnőm szülei elváltak. Alig van emléke az apjáról. És ő nagyon örült volna egy új, megfelelő férfinak a házban, de az anyja húzta az időt és jobbnál jobb udvarlókat hessegetett el. Utólag felnőtt fejjel azt vallja, hogy rosszul tette az anyja.

A gyerekeknek is legyen beleszólásuk a helyzetbe ugyanúgy nyíltan, őszintén... Ha már beszélni tudnak... Ne a felnőttek döntsenek a fejük felett. Erről viszont semmi visszhang nincs ebben a posztban... Hiányolom. Hisz az ő életükről is szó van.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.01.27. 10:55:41

@Nyálonlőtt Királylány:

De ha tudják, hogy az ex-feleség dugatni akarja magát az új kannal, akkor valószínűleg udvarias kifogásokkal hárítják a gyerekfelügyeletre irányuló dolgot :)

darkmirjam 2010.01.27. 10:56:30

@Kedves Nard: Nem rossz vetület. Ahogy belegondoltam ki is rázott a hideg. És közben még falazni is kell, ha a gyerek rákérdez, hogy anyu hol van. Asszem soha nem válok el.

Ol_Sanchez 2010.01.27. 10:56:42

@darkmirjam: Errol probaltam beszelni az elobb. Otthon lehet probalkozni, aztan ha ott mar megy, akkor irany az etterem.

Kósza 2010.01.27. 10:56:46

@kóristalány: hagyjatok időt magatoknak! Teremtsetek olyan körülményeket, élethelyzeteket, hogy az változatos, meglepő legyen a gyerekeknek!

Tarkin kormányzó 2010.01.27. 10:57:47

Kedves Poszt Író!

Kimaradt a történetből, hogy a gyerekeid mindent megtettek a közös hétvége ellehetetlenítéséért. Nem úgy van ám, hogy a gyerek mindig első. Ez a legnagyobb hiba amit gyerekes, egyedülálló nő elkövethet. A gyerekek uralkodnak a teljes életén és hidd el, hogy vannak annyira taktikusak és önzők, hogy mindenkit elmarjanak az anyjuk mellől.
Íme a működőképes stratégia: A kölköknek megmondani, hogy kuss, maminak ez fontos és minden próbálkozásukat felismerve, a férfi szeme ELŐTT helyrerakni őket. Másképp nem működik, hidd el, ez többszörös tapasztalatom. A gyerekek gonoszak, akármennyire is nem tetszik.
Ha nem változtatsz, egyedül maradsz az idők végezetéig.

Nyálonlőtt Királylány 2010.01.27. 10:57:59

@Ol_Sanchez: csak azt tudom erre mondani, hogy továbbra sem a gyerekkel van probléma hanem az anyja és a közted lévő ellentéttel. Aki meg elvárja egy hétéves gyerektől hogy késsel-villával étkezve, pisszenés nélkül üljön az asztalnál másfél órát, az bolond és köze nincs a gyerekneveléshez.

(ja és persze azt sem értem, miért ne lehetne normálisan enni kés nélkül, de kétgyerekes anyaként nyilván ehhez is túl hülye vagyok, és egy ilyen mostohaapának kell megmagyaráznia ezt:)

kóristalány 2010.01.27. 10:58:52

@Ol_Sanchez: @tuli _: A nevelés nem kérdés, az én dolgom. Ha minden együtt vagyunk, akkor viszont a páromnak is joga van rászólni a gyerekre, ha úgy látja, hogy kell.
Nem is bánom, mert rá jobban hallgatnak. :)
Azt viszont nem várom el tőle, hogy belefolyjon a nevelésbe. Nem is tudna, hisz olyan keveset vagyunk együtt.

Kósza 2010.01.27. 11:00:06

@tuli _: meg az a nem tudom mi a hivatalos neve játék, amikor az utolsó betűvel kell kezdődjön a következő szó, meghatározott témakörökben :) A híresen lassú horvát tengerparti pincérek órákig elhallgatták :)

Nyálonlőtt Királylány 2010.01.27. 11:00:10

@Kedves Nard: értem, tehát apukának van joga újnőt dugni, anyukának nem, éljen az egyenjogúság:)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.27. 11:00:32

@tuli _:
szerintem de, zavarják, csak feldolgozzák, azaz ki-ki helyén kezeli a dolgokat. Amúgy hány nő van, aki kizárólag anya bír lenni és nő nem? Pedig, mint mondtam fenn, a gyerek kölcsönben van nálad ...

@darkmirjam:
hát ja, lásd tulinak írt válaszom. És a pasit nem kritizálom, teljesen jól viselkedik, kommunikálja a problémáját és nem hagyta ott a nőt első szóra!

@tarquin - kisördög:
na, az meg a másik! Hiába élsz családban, apuval, sokszor csak biorobot státusz "jut".

@Lukréciamia:
Sok igazságot mondtál ám!
A gyerek meg érzi, hogy meddig mehet el - most feltűnt egy vetélytárs pasi képében, aki elveszi anyut - jó hogy mindent megtesz az elutálás érdekében.
Amúgy azt gondolom, hogy a hiteles/felnőtt viselkedés az lehet, ha anyu nem hagyja eluralkodni az elutálást. Mondjuk az nem a bepasizásnál kezdődik -szerintem. Amúgy fasza harc ez, sok erő és kitartás kell ehhez!

Nyálonlőtt Királylány 2010.01.27. 11:01:34

@Nyálonlőtt Királylány: vagyis anyukának újpasival dugni természetesen:)

Tarkin kormányzó 2010.01.27. 11:01:35

@Kytia: ilyen hozzászólást csak nő írhat. Hát nagyon nem így van. Ti nők úgy képzelitek, hogy a férfi mindent fogadjon el, mert nálatok van az aranypina. Lássuk be, egy férfi számára ez eléggé szar cserealap. A nőnek rengeteget kell tennie azért, hogy egy értékes férfit meg tudjon tartani!

Ol_Sanchez 2010.01.27. 11:02:13

@Nyálonlőtt Királylány: Azert mert a moziban sem csorogsz a zacskoval, a mobiltelefonodon sem pofazol tomegkozlekedesi eszkozon, remelem erted az analogiat.

Az meg, hogy szultel ket gyereket, baromira nem bizonyit semmit.

alumi 2010.01.27. 11:02:47

@tuli _: én nem mondom, hogy tuti nem vállalnám be.
nem próbáltam, nem jelenthetek ki semmit. az biztos, hogy a jelenlegi felfogásommal nem biztos, hogy tudnám tolerálni egy másik nő gyerekeit. aztán persze ki tudja?
ha nagyon szeretném a pasit és ő is engem, akkor talán még a gyerekeit is bevállalnám. igaz, csak akkor, ha tudnám, hogy velem is bármikor vállalna közöset is akár.

Nyálonlőtt Királylány 2010.01.27. 11:03:58

@Ol_Sanchez: akkor nem megyek olyan helyre. mindegy, neked nem való gyerek. mobilozni meg mindenki mindenhol, a felnőttek sem jobbak mint a gyerekek, sőt.

kóristalány 2010.01.27. 11:04:01

@Nyálonlőtt Királylány: Gondolom annakidején a sajátjával is lehettek problémák, mert még most is gyakran türelmetlen vele.
Az enyémeknél meg hát volt egy kis hiszti, meg verekedés, de ez nekem már meg se kottyan. Persze lehet, hogy másnak ijesztő.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.27. 11:06:14

@Kedves Nard:
elperli? :O Ugyan már - induljunk ki a teljesen normális válásból, ahol megegyezés van a láthatás ügyében, jó?
Márpedig akkor anutának "jut" kéthetente 2-3 nap, amiben kihabizsidőzsizheti magát per magánélet. Apuka nem szeretné látni a gyerekét? Neki csak a cukorka jut a nevelés részből?Bébiszittelje? Naaaaaaaa!
Éééés: nem arról beszéltem, hogy anuti nap nap után kihelyezi hozzá megőrzésre a sarjhegyeket! NEm kéne ennyire sarkítan, jó? :)

kóristalány 2010.01.27. 11:07:57

@Kedves Nard: Nos az exemtől akkor se kérnék segítséget, ha ...
talán csak végső esetben. Akkor se biztos, hogy kapnék.
A gyerektartás a mi esetünkben alig fedezi az iskolai étkeztetést. De most nem ez a téma.

Kósza 2010.01.27. 11:08:46

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): nnalátod itt a baj, hogy az a normális válás, amikor kéthetente csak 2-3 napot nem az anyjával van a gyerek. Itt a baj, de ez messze vezetne az aktuális témától!

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.01.27. 11:09:48

@Nyálonlőtt Királylány:

Joga anutának is van pasizni, de ha már elperelte a gyereket apukától, akkor viselje a következményeket is. Apuka elvesztette, viszont nyert azzal, hogy nem neki kell már megoldania a felügyeletet ilyen esetben. Valamit, valamiért.

darkmirjam 2010.01.27. 11:09:52

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): Szerintem az, hogy a gyerek az elutálást választja e, az nagyban életkorfüggő és még nagyobban férfifüggő.
Ha az apajelölt felismeri, hogy a kicsik nem csupán önzőek, ördögien ravaszak, kitartóak és gonoszak, hanem szerencsére korruptak is, be tud vágódni ha akar. Ide most lehetne tenni szmájlit, de szilveszterkor megfogadtam, hogy leszokok róla.

kóristalány 2010.01.27. 11:09:59

@Kytia: Teljesen igazad van. Nekem is ez volt az első reakcióm.

Nyálonlőtt Királylány 2010.01.27. 11:10:59

@kóristalány: ha csak egy gyerkőce van, lehet ilyen verekedésben nem volt része:) lehet hogy szerencsésebb lett volna nem egy hét együttléttel nyitni gyerekekkel, hanem egy-két napokkal szoktatni a gondolathoz. De ez még talán mindig nem késő, úgy jobban megismerheti őket, nem? Én amúgy kb hasonló helyzetben vagyok, de a másik oldalon nincs is gyerek, ellenben eddig remekül kijön az enyéimmel, pedig fiúk és a rosszabbik fajtából.

tuli _ 2010.01.27. 11:11:03

@Tarkin kormányzó: egyetértek azzal, amit mondasz. a gosnosz szót mondjuk enyhén erősnek érzem :), de értem mit akarsz mondani.

@primu: könnyebb gyerek nélkül bevállalni más gyerekét, mint akkor, amikor már van saját is. sokkal nagyobb a türelem.
azt sem lehet elfelejteni, hogy az esetek többségében a férfiak hétvégi szülők. az nem ugyanaz, mint egy nő bevállalásánál, amikor a nap 24 órájában ott a gyerek. nem csak fizikailag, agyban is.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.01.27. 11:11:14

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér):

Ha elég patkány volt a nő anno, akkor simán megjátszanám vele, hogy beleköpök a levesébe :) Csak hogy neki ne legyen jó.

Rebelde 2010.01.27. 11:11:36

" Igazából magam se tudom, mit is szeretnék, és csak azért nem adtam még fel az egészet, mert néha fájdalmasan egyedül érzem magam, és elrémít a magányos öregkor gondolata."

amíg nem tudja, hogy mit akar addig csak félmegoldásai lesznek

egyébként meg, ami nem megy azt, nem kell erőltetni

Kytia 2010.01.27. 11:11:52

@Tarkin kormányzó: Mi, nők valahogy alapból kompromisszumkészebbek vagyunk, azt vettem észre. Nálunk ezek a dolgok nem kérdésesek. Kérdezz meg néhány egyedülálló apát, mennyire nehéz neki becsajozni a gyerekei miatt, akár hosszú távon is. És hányszor kapja a fejére, hogy sorry, de a gyerekeid miatt nem kellesz. Biztos van ilyen is, én nem tagadom. De szerintem sokkal ritkább.
A másik, hogy mi nők is eljátsszuk néha a "Jajj, Istenem, szeretlek, de úgy meg vagyok zavarodva" című játékot, ami a lekoptatás élét hivatott elvenni. A pasiknak is azt ajánlanám ilyenkor, ne dőljenek be ennek. Ha egy nő akarja őket, akkor akarja. Nyilván ezernyi racionális érv van amellett, hogy miért NE járjunk valakivel. Aki már ezeket kezdi el sorolni, ott gáz van. Főleg, ha mondjuk fél év múlva összefut a posztoló ugyanazzal a pasival, és kiderül, azóta már feleségül vett egy másik, hatgyerekes családanyát. Hát, ennyit a racionalitásról.:)
Amúgy meg, oké, legyen igazad, kössünk kompromisszumot (ha már állítólag nem kötünk). Ez esetben mit tegyen a posztoló a gyerekeivel?

alumi 2010.01.27. 11:12:39

Szerintem egy pasi sosem tud úgy hozzáállni a gyerekhez, még a sajátjához sem, mint egy nő!
(nagyon ritkán talán vannak kivételek)
Egyszerűen azért, mert nincs meg az a biológiai plusz kötődés, ami az anya-gyerek viszonyban alapból megvan. (az anya testében fejlődik, ő hordja ki 9 hónapon át-ergó már bent is az ő hangját hallja, az ő rezdüléseit érzi, a nő szüli meg a világra, ő szenved meg bitang módon a gyerekért, aztán a ő táplálja a saját testéből...) Egy apa ehhez képest a megcsinálás élvezetes gyakorlatát követően mintegy kívülállóként figyeli az eseményeket. Hiába igyekszik a nő bevonni, teljesen sosem tudja átélni, átérezni azt a viszonyt, amit csak az anya-gyerek élhet át.
szerintem ezért is van az, hogy az apák általában sokkal racionálisabban állnak hozzá a gyerekekhez, mint az anyák, és ugyanígy van ez, sőt még úgyabbul a más gyermekének vonatkozásában.

Szerintem sorolhatjuk az érveket pro és kontra napestig. Nincs két egyforma tapasztalat, két egyforma vélemény. Lehet szidni a gyerekeket, a pasit, a nőt....A szituba azonban olyan mélységben nem látunk bele.
A lényeg az, hogy akárhogyan is, akárki is a hibás a szituban, egy anya sosem fogja elhagyni a gyerekét. Ha választania kell, ösztönösen úgyis a gyereket fogja választani. Ezt megérteni egy pasi igazán sosem tudja, max. elfogadni.
Azok a nők, akik egy férfi miatt elhagyták a gyereküket, utólag kivétel nélkül mind megbánják.

Nyálonlőtt Királylány 2010.01.27. 11:13:44

@Kedves Nard: szvsz az elvált pasik kb 5%-ban ha felmerül hogy ő nevelje a gyerekeket, szal talán nem kellene a kisebbségből kiindulni. Másrészt meg ezt annyira bírom, ha egy nő nem engedi a gyerekeket apukához, akkor is hülyepicsa, ellenben ha engedné, akkor nyilván le akarja passzolni hogy pasizhasson, tehát megintcsak hülyepicsa. Ellenvetés?:)

SnakeHB 2010.01.27. 11:14:03

@Primitív Állat:

Egyetértek. Azért annyit még hozzátennék, hogy azért más gyerekével nem könnyű a helyzet: anyuka nem biztos, hogy tolerálja, ha a faszi rászól, neveli, elfenekeli, stb. A gyerekek sem tekintenek rá apjukként (rögtön). Nehéz bevállalni az ezzel járó konfliktusokat, ha nem a saját szájízed szerint van nevelve a gyerek (és valszeg nincs). Abszolút korrekt volt, hogy nem kertel. A tisztelt posztoló, ha hosszútávú partnert keres, akkor nézelődjön máshol, mert itt az idejét vesztegeti. Később már nehezebb lesz ráakadni az igazira.

@Kytia:
Szerintem nem állította döntés elé. Közölte, hogy ez van. Amúgy a probléma ott lehet, hogy a pali meghitten romantikázna, szenvedélyezne, mint azt kezdő kapcsolatokban illik, de ott van a két rohangáló, süvöltő gyerek, akik nem sok intim időt engednek meg. Nyílván nem azért keresett nőt, hogy a gyerekeit pesztrálja, pláne, hogy végigcsinálta már egyszer a sajátjával.
A kapcsolatok normális evolúciója bomlik meg ilyenkor, mert a gyerek van előbb, és a többit sajna ehhez kell igazítani. A gyerek nem csak áldás, hanem átok is lehet...

alumi 2010.01.27. 11:14:28

@tuli _: na igen. de én arról az esetről is beszéltem, amikor a gyerek az apával él.

tudod, hány ilyennel találkozom manapság???
elképesztő!

meru 2010.01.27. 11:14:39

Szerintem, lehet, hogy áttolódott a probléma a gyerekre. Lehet, hogy veled van baja, miért is ne lenne, ha egyszer "egyáltalán nem a zsánerem". Magyarul, nem fogadtad el szőröstül-bőröstül, ambivalens vagy, amit talán érez is a barátod. És az is lehet, hogy ez benne nem tudatosult, és rossz közérzetének okát tudattalanul a gyerekekre tolja. Miután ők a legvédtelenebbek. Talán jó lenne magadban helyre tenni, mit is érzel a pasassal kapcsolatban. VALÓJÁBAN.

Nyálonlőtt Királylány 2010.01.27. 11:15:05

@Kedves Nard: és kicsit sem zavar hogy közben a saját gyerekeid láthatásáról mondasz le:) nagyon bölcs tett, de tényleg.

kóristalány 2010.01.27. 11:15:18

@Ol_Sanchez: Hát a "társas érintkezés" nekem is okozott néha kínos perceket. Én is voltam már zavarban miattuk, de úgy gondolom, senki sem úgy születik, hogy tudja az etikettet. Amíg megtanulják a felnőtt legyen elnéző velük, ne csak szidja a butaságaiért, hanem tanítsa. És igen, a gyerek nem egy kis felnőtt.

_Vezo_ 2010.01.27. 11:15:20

Én sem tudnám más gyermekét elviselni.
Nem a gyerekekhez nincs türelmem, hanem engem az zuavarna, hogy folyamatosan ott van egy harmadi kember is a kapcsolatunkban, akit én nyilvánvalóan nem szeretnék ott látni.
Továbbá, ha fiatal férfiként az ember gyermeket akar, akkor könnyen érezheti azt, hogy a meglévő, nem saját gyerkőcök bármennyire is jó fejek, okosak, szépek, stb, de akkor is az ő lehetőségeit korlátozzák.

tarquin - védőháló nélkül 2010.01.27. 11:16:30

@Kedves Nard: elpereli? Úúúúgy megnéznék egyszer egy olyat, hogy az exférj a válóperen két kézzel kap a nála történő gyerekelhelyezési lehetőség után. Sőt, hogy a heti láthatásra nem mondja, hogy legyen inkább két hetente. Az általad felvázolt vetületet sajnos ismerem, el is morzsolok néha egy könnycseppet apuka sanyarú sorsa miatt. Ehh. Nem fogok elválni.:-)))

Kósza 2010.01.27. 11:17:30

@Nyálonlőtt Királylány: az ügyvédem szerint ez az arány 35-40% (6 éve volt), és lassan változóban van az ítélkezési gyakorlat is,.. de csak nagyon lassan.

Lobelt 2010.01.27. 11:18:03

@primu: Ebben teljesen egyetértünk. Lehet valaki az évezred apukája, akkor sem lesz belőle anyuka. Mert anya csak egy van. :) Hogy a közhelyek ideje is eljöjjön. :)

tuli _ 2010.01.27. 11:18:19

@primu: igen, tudom, rengeteg. és helyesnek is tartom, hogy büdöskurvák, és elhanyagoló anyák manapság már nem kapják meg olyan könnyen a nevelés jogát, mint régebben. hm. régebben talán kevesebb volt a gyerekét leszaró nő? elgondolkozom ezen.

a férfiak, ha egyedül nevelik a gyereküket, hálásabbak (többnyire) ha találnak olyan társat, aki leveszi a praktikus teendők jó részét a vállukról. kevésbé lesznek "apatigrisek", mint fordított esetben. a nő többnyire anyatigrissé válik, ha nem pont úgy szólnak a gyerekéhez, ahogy ő várja, elvárja.

tarquin - védőháló nélkül 2010.01.27. 11:18:56

@Nyálonlőtt Királylány: részemről nincs, már akkor az volt, amikor hozzáment egy ilyenhez. Ellenvetés?:-)

TetraB 2010.01.27. 11:18:58

Szia!

Én 4-5 éve vagyok együtt egy lánnyal, akinek megismerkedésünkkor volt egy másfél éves gyereke. Mi már az elején tisztáztuk, hogy vagy ő és a gyereke, vagy senki. Elég határozott volt, és el is mesélte, hogy előttem voltak próbálkozásai, de a csávók ezen a próbán elbuktak.

Személy szerint nem hiszek abban, hogy létezhet kapcsolat úgy, hogy a másik nem tolerálja a gyereket, főleg ha az kicsi. Kamaszkorú gyereknél talán, hiszen már kezdi az útját járni. Ha a kinézett jövendőbelinek van gyereke, akkor nincs mese, el kell fogadni.

Egyébként a kicsik nagyon őszinték, és nagyon kérges szívűnek kell ahhoz lenni szerintem, hogy idővel ne szeresse meg az ember, akkor is, ha nem a sajátja. Sokat adhat és kaphat egy gyerektől.

Persze ez a felállás az esetek nagy részében bonyolult, nehéz és sok buktatót rejt magában, ezért becsülendő, ha az illető már az elején őszintén elmondja, hogyan érez. Tanácsot nehéz adni, olyat meg szerintem nem érdemes, hogy egy próbát megér. Ez nem olyan dolog, amit csak úgy meg lehet próbálni, könnyen lelki sérülést lehet okozni főleg a kicsinek.

Ez talán a legjobb, ha az elején tisztázzátok. Szerintem egy anya akármilyen szerelmes is, ne a gyereke kárára döntsön. Talán egy kis idő külön segíthet, a srác meggondolhatja, mennyire szeret téged. Ha nagyon, akkor a gyerekedet is be fogja vállalni. Ha nem, biztosan lesz olyasvalaki, aki elfogad téged a gyerekeddel együtt.

Az biztos, ha nekivágtok, nem lesz könnyű. Ha így lesz, azért nagyon nem kell aggódni, nem ti lesztek az elsők és az utolsók.

Kósza 2010.01.27. 11:19:05

@tarquin - kisördög: úgy látom különórát kell adnom neked! :)

Kytia 2010.01.27. 11:19:30

@primu: Hát, ha ugyanúgy nem is, de nagyon tudnak ragaszkodni az apák is a gyerekeikhez. A e apád nem ilyen, és az enyém sem, ez már lejött, de azért néha nagyon megható történeteket hallani.

Pl. a nővérem egyik haverja most épp kapcsolati válságban van. A barátnőjének ugyanis van egy gyereke, ők így együtt éltek hárman. Viszont a kapcsolat megromlott, srác kiszállna, de rosszul van a gondolattól, hogy így a gyereket is ott kéne hagynia. Úgy megszerette, mintha ő lenne az apja.

Egy másik barátnőmért, amikor a szülei váltak, az apja úgy harcolt, hogy végül nála maradtak.

Tegnap reggeli rádióműsor: Egy fiatal apa betelefonál, hogy a kisfiának most lesz az első értékelése a suliban. Ő meg tiszta ideg, mert fél, hogy ha netán negatív kritikát kap a gyerek, hogy fogja ez érinteni. Mármint a gyereket, nem az apát.

"Azok a nők, akik egy férfi miatt elhagyták a gyereküket, utólag kivétel nélkül mind megbánják." Pasik közül is nagyon sokan. Főleg akkor, amikor a gyerek már felnőtt, és egyenrangú társ tudna lenni, viszont szóba nem áll az apjával.

Nyálonlőtt Királylány 2010.01.27. 11:19:36

@Kósza: hát az elég érdekes, tekintve hogy ismerek pár elvált apukát, és kb egynél tudom hogy szerette volna a gyerekeit. De az ügyvédek más esetekben is érdekes statisztikákat hoznak, nem tudom mennyire kell a szavuknak hitelt adni:)

Rebelde 2010.01.27. 11:19:51

ha oszáncsez így halad, akkor a felesége gyereke szépen (késsel villával, ahogy kell)feldarabolja és elássa a hátsókertben, ki-ki érdemei szerint:)

Kósza 2010.01.27. 11:20:33

@Lobelt: az a tojás a spájzban! :)

Nyálonlőtt Királylány 2010.01.27. 11:20:48

@tarquin - kisördög: ha tudnád mennyi ilyen van.... nehéz ám kiválogatni a búzát:) sokan megbukunk:)

Kytia 2010.01.27. 11:23:33

@SnakeHB: Közölte, hogy ez van, de utána heves szerelmi vallomásba, és násztáncba kezdett...

Kósza 2010.01.27. 11:24:14

@Nyálonlőtt Királylány: ebben igazad van, a statisztika mindig hazudik, viszont már "ismersz" két ilyen apukát! :)

kóristalány 2010.01.27. 11:24:47

@Kedves Nard: Nos, én nem voltam patkány. Közös volt a megegyezés, nem tartott igényt a gyerekekre, én meg nem tartottam igényt a pénzére. Attól függetlenül ő szívesen beleköp a levesembe.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.27. 11:26:19

@Kósza:
szerintem is baj ez. Sőt, nagyon nagy baj! De ez a jellemző, sajnos - én/mi nem így csinálom/juk - de ez most valóban messzire vezet. Mindenesetre még az általunk teremtett helyzet is messze van az ideálistól, de a jelenség sajnos létezik!

@darkmirjam:
Valóban, híresen korruptak :) - bizonyos életkorig. És ha kell, azért egy szmájli elfér...

@Kedves Nard:
Mer'amúgy csupa lózsaszín csillogás és satöbbi. Másrészt mi közöd lenne hozzá, hoyg anutika dugatni akarja-e magát, vagy háromhetes földhivatali eljárási rendbe keveredett-e bele? Miért mérlegelési alap a apuci bébiszitterkedésénél az elfoglaltság jellege?
Nagyon meg szeretnék kérdezni valamit, de közöm nincs hozzá, így nem is kérdezem :)

Kósza 2010.01.27. 11:26:39

@Nyálonlőtt Királylány: viszont van egy másik, érdekes megfigyelés. Ha anyu pattan ki a buliból egy új bölény miatt, akkor nagyon engedékeny a gyermekelhelyezés ügyében. És ez nem csak a brit tudosok szerint van így!

kóristalány 2010.01.27. 11:27:18

@Kedves Nard: Fenébe, már megint hagytam magam provokálni! :) Nagyon jól csinálod.

bolkonszkij 2010.01.27. 11:27:20

Ha emberileg, érzelmileg továbbra is ragaszkodtok egymáshoz, akkor a kapcsolatot ezen a laza szinten kell tartani, azaz egyelőre nem szabad, nem lehet elmélyíteni. Tudomásul kell venni: most ez van. Azaz szerintem nem vagy döntési helyzetben, ha pedig ennek az ellenkezőjét gondolod, csak rossz döntést hozhatsz.

Lobelt 2010.01.27. 11:30:20

@Kósza: de csak akkor, ha 1-nél több tojásért küldenek oda. :)

alumi 2010.01.27. 11:31:23

@Rebelde: LOL!:)

Ezért a kommentért én öt, azaz 5! pontot adok.:)

Nyálonlőtt Királylány 2010.01.27. 11:31:24

@Kósza: javul a statisztikám:)

Ha anyu pattan: persze hogy engedékeny, hiszen kompenzálni akar. De találkoztam már olyannal is, hogy apu pattant le és mégis ő érezte sértve magát és ahol lehet betartott. Na?:)

2010.01.27. 11:33:47

@kóristalány:
A mostani párod mikor hagyta ott a lányát? Gondolom nem Ő neveli. Mikor hagyta ott a párját/feleségét és persze a gyereket. Hány éves volt a kislány? Mi volt egyáltalán az oka, hogy otthagyta őket? Erre az utolsóra ne válaszolj, csak gondold át.
Nekem úgy tűnik, hogy nagyon hamar feladta. Szeret-szeret, de amint van egy kis gond nem tudja mit akar? Esetleg nem gondolt arra, hogy tesz még 1-2 probát?

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.27. 11:33:58

@SnakeHB:
öööö, nem kioktatólag, de bármely "újszülött" családban a friss apukának folyton szembe kell néznie ezzel a helyzettel. Az a nyomi gyerek felsír folyton, éhes lesz, játszani kell vele, pedig aaaaaaaaaaaannyira dughatnékja van a szülőknek. És bizony ez tolerálhatatlan! És csatlakoznék @primu: -hoz. Nagyon nyomós érvek kellenek ahhoz, hogy anutika elhagyja a szülötteit!

Rebelde 2010.01.27. 11:34:26

@primu:

ki-ki érdemei szerint:)))))

kóristalány 2010.01.27. 11:34:28

@meru: De igen, elfogtam szőröstül-bőröstül. Igaz, hogy nincs rózsaszínű köd, de én nem vagyok az a típus. Tisztában vagyok a hibáival, és elfogadom őket, mert nem esik nehezemre. Sokkal többet jelent ő nekem, mint hogy apróságokon problémázzak. Meg hát ugy én se vagyok éppen egy főnyeremény...

Kósza 2010.01.27. 11:35:58

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): mint fent mondottam, ez a nyomós érv csakis az, ha anyucinak új bölénnyel lesz folyton dug6nékja! Erre viszont több példát is láttam.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.27. 11:36:54

@Rebelde:
LOL

@kóristalány:
nem tartott igényt a gyerekekre? Egyáltalán nem? baaaazzzzz!

darkmirjam 2010.01.27. 11:36:56

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): "Miért mérlegelési alap a apuci bébiszitterkedésénél az elfoglaltság jellege?"

Ez amolyan érzelmi dolog. Nehéz megmagyarázni, mégis belegondolva elég kényelmetlen. Ha nem is számít mérlegeléskor, akkor is furcsa. Nem jó szó, hogy megalázó, de valami hasonló lehet. Csak jönnek, jönnek a képek az agyamba...és a végén kívánni kezdem elhagyott kedvesem. Veszélyes. Még a végén újabb kíntornára juttat a birtoklási vágy, a fantázia, az ösztönök...Hemtom, biztosan őszintébban mosolyognék a gyerekre, ha tudnám, hogy anyu a földhivatalban bűvöli a sorszámát, mintha kígyót bűvölne valahol.
Nem feltétlenül negatív, de egészen biztosan felkavaró élmény lehet. Már nem a feleségem, egy független nő. Ha még vonzó is, kivirágzik az új "földben", attól talán még nyüszítenék is, ha nincs ott. Hótbiztos, hogy megpróbálnám felmelegíteni a káposztát. Aztán lennék a gyerek új apja, aki a régi.

Rebelde 2010.01.27. 11:36:56

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér):

bizony, és egyesek azt gondolják, hogy a gyerek olyan képességekkel születik hogy tisztába teszi magát, kaját csinál és tologatja magát a babakocsiban:)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.27. 11:38:02

@Kósza:
én konkrétan megélhetési/lakhatási problémákra gondoltam. Az általad említett eset számomra felfoghatatlan, de nem mondom, hogy nem létezik.

tarquin - védőháló nélkül 2010.01.27. 11:38:37

@Nyálonlőtt Királylány: Tudom. A konkoly pedig gyomorrontást okoz.:-)

@Kósza: már a feltételezés is hízelgő, miszerint megokosodnék előbb-utóbb.:-))

alumi 2010.01.27. 11:39:06

@Kytia: na ez az!

"Főleg akkor, amikor a gyerek már felnőtt, és egyenrangú társ tudna lenni, viszont szóba nem áll az apjával. "

Itt mondtad ki a lényeget! A legtöbb férfi, csak akkor tud/akar a gyerekével értékelhető kapcsolatot kialakítani, amikor az már felnőtt/jár/beszél/gondolkodik/tud késsel-villával enni! És ez a baj.

A gyerek nem készen születik. És életének legkritikusabb évei azok, amikor még kis tehetetlen, tudatlan, képlékeny "emberanyag". Igen, valóban, ilyenkor még türelem kell hozzájuk, nem lehet letenni őket egy sarokba, és ott marad, ilyenkor még sokkal inkább ösztönös, semmint tudatos, és az ösztönei vezérlik minden megmozdulását. És pont ezért ilyenkor van a legnagyobb szüksége a szülire (!!). Mind a kettőre. De révén, hogy sok apa egyszerűen nem tud mit kezdeni egy ekkora felelősséggel, egy életre elcseszi a viszonyát akár a saját gyerekével is, mert pont a legkritikusabb években vonja ki magát a dolgokból. Aztán meg hiába pitizik a gyereknek, amikor az 20 éves. Akkor már egyszerűen nem tud mit kezdeni azzal, hogy aki gyerekkorában nem tudott mit kezdeni vele, letojta, az most miért nyomja magát?
(én hasonlóképp jártam faterommal, ahogy mondtad:)18-ig tömény fegyelem, állandó cseszegetés. 18 után eljöttem otthonról, mert egyszerűen nem értettük egymást. most, hogy már több, mint egy évtizede nem élek otthon, és felnőttem, kezd normalizálódni a viszonyunk, kezdjük érteni, értve figyelni egymást)

kóristalány 2010.01.27. 11:40:48

@Zsu0805: Az ő gyereke 10 volt, de nem ő hagyta el a családot.
Még mindenképpen át fogjuk beszélni a dolgot "hideg fejjel" miután mindkettőnknek volt ideje gondolkodni.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.27. 11:41:59

@darkmirjam:
szerinted ez így működik (pasi vagy? :D)? Nem látok rá példát (már megint .. tudom, tapasztalatlan csitri vagyok :D), hogy az elváltak oly gyakorta nosztalgiázásból újrakezdenék.
De még egyszer mondom: nemlátom be, miért kellene tudni bármely félnek a gyerek-őrzés okát. Dolga van, kész. Így megmenekül szerencsétlen ex a kínzó képektől :)

alumi 2010.01.27. 11:42:42

@Kytia: Ja, és a kivételekben természetesen egyetértünk!

Engem már csak az érdekelne, hogy hogyan lehet az, hogy egyre több egyedülálló, a gyermekét egyedül nevelő apuka van?
Ennyire felborult volna a korábbi évtizedek társadalmi gyakorlata? Ennyi alkalmatlan anyuka lenne, vagy mi?

kóristalány 2010.01.27. 11:42:45

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): Csak miután már a kicsi is betöltötte a négyet. Azóta minden második szombaton nála vannak.

sieddie 2010.01.27. 11:44:05

Nem értem az egészet...Eredetileg nem gondolkodtam összeköltözésben, de most fáj ha elhagyj????Egy müködő kapcsolatban felvállalja az ember a másikat és magától érthetődő az, hogy összeköltözünk.Ha az másként van, nem több az illető egy szabadidőpartnernél,szeretőnél.A társ attól társ, hogy MINDIG számíthatunk EGYMÁSRA.Nincs türelme a gyerekekhez?Saját lányát,hogy neveli,ha nincs türelme?Mire tanítja és mennyi fájdalmat okoz/ott neki?

darkmirjam 2010.01.27. 11:45:46

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): Ha nem tudja, nem gond, de én speciel kideríteném. :)

alumi 2010.01.27. 11:47:30

@Lobelt: :)

@tuli _: ebben egyetértünk!
a gyerekes apuka szituban viszont az a nehéz, hogy egy anyuka helyét átvenni úgymond sokkal nehezebb sztem, mint egy apukáét.
pont a korábban feszegetett plusz biológiai kötődés miatt.

Rebelde 2010.01.27. 11:47:38

@kóristalány:

álmaid pasija szereti és elfogadja a gyerekeidet is nem ??

ezt az "én se vagyok éppen egy főnyeremény" szöveget szerintem felejtsd el, csak azért, hogy legyen valakid(márpedig úgy tűnik, hogy csak egyedül nem akarsz maradni)nem kellene megalkudnod és/vagy takarékra venni a gyerekeidet

alumi 2010.01.27. 11:48:12

@Kósza: @tuli _:
frankó! de miért, és hogyan? ennyire mások az emberek, ennyire másabbak a mai nők?

Kósza 2010.01.27. 11:49:38

@primu: a fiam osztályfőnöke konkrétan kért, hogy indítsak gyermekelhelyezési pert, ő és az iskola mindenben támogat.

Kósza 2010.01.27. 11:50:46

@primu: de mivel anyuka nem alkoholista, nem kábítószerfüggő, és nem áll intézeti pszichiátriai kezelés alatt, meg sem próbáltam.

Tarkin kormányzó 2010.01.27. 11:51:14

@Rebelde: de mi van ha tényleg kurvaronda? :)

kóristalány 2010.01.27. 11:51:29

@sieddie: Mindketten elég idősek vagyunk már, és elég sok időt töltöttünk függetlenül ahhoz, hogy most hirtelen egyből összeköltözzünk. Sok megrögzült szokása van már ebben a korban az embernek, nehezebben alkalmazkodik. Gondoltam, megkönnyíti a dolgot, ha lassan fokozatosan haladunk előre, és a minimálisra csökkentjük a súrlódásveszélyt.
Amúgy meg két gyerekkel belevágni egy összeköltözésbe szerintem felelőtlenség lett volna. Mint ahogy a példa is mutatja. :(
Attól még lehetünk teljesértékű társai egymásnak, hogy nem lakunk együtt.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.27. 11:52:24

@kóristalány:
mondjuk ez a része tolerálható is (részemről kevésbé - durván fontos eddig az életkorig az apai jelenlét - de ez megint messzire vezetne)! 3 év alatti gyereknél csak helyszíni láthatás van - elméletileg. Gondolom, nem akart téged is nézegetni.

@darkmirjam:
öhöm ... tehát nem zártad te le a múltat! :) (miért fontos ez, hogy dugja-e más a csajodat? - de tényleg!)

tuli _ 2010.01.27. 11:53:00

@Kósza: akkor még sem lehet annyira jó fej, mint én.

@primu: ennyire másabbak. nekem még rálátásom is van. sokkal erőteljesebb az ego, az önzés sokkal nagyobb mérvű. csak az számít, hogy éljenek a mának, leszarva a következményeket. ma ezt úgy hívják, hogy önbeteljesítés.
volt ilyen régen is, de talán nem ilyen mérvű.

tarquin - védőháló nélkül 2010.01.27. 11:54:20

@Rebelde: a zárójeles résszel teljesen egyet tudok érteni. Márpedig egy rossz kapcsolatban magányosabb az ember, mint egyedül. Életkortól függetlenül.

Kósza 2010.01.27. 11:55:54

@tuli _: az ki van zárva, mert nem tudom! :)

S0und 2010.01.27. 11:57:01

Hát így hirtelen, nem tudok erre mit mondani. Adott két szép ember, elvileg szeretik egymást, meg a kölykök. Pár kérdés merül fel.

1. ennyire kibírhatatlanok, rosszak, tudomisén a gyerekeid?
2. ha a csávónak már alapból van lánya, csak tudja hogy milyenek a kicsi gyerekek, nem?
2a. lehet pont ez a lényeg, hogy esetleg a lánya is úgy nőtt fel, hogy az apja nem volt mellette folyamatosan, esetleg már akkor ment a külföldi meló. Ergó, nincs hozzászokva ahhoz, hogy milyen is egy kis gyerek.

Mert ha nem lenne gyereke, akkor megérteném ezt az egészet. De úgy hogy van, kicsit furcsa az egész.

Több opció van:

1. megkérdezni tőle, nyíltan, hogy megtenné érted azt, hogy legalább megpróbál valami kapcsolatot teremteni a gyerekeiddel?! Szépen, lassan, finoman. Ez az egyedüli megoldás amúgy.

2. Ha erre nemet mond, akkor csak sallang volt amit mondott, vagy tényleg kibírhatatlanok :D

Rebelde 2010.01.27. 11:57:44

@Tarkin kormányzó:

az álompasi, olyan aki teccik, és van akinek bejönnek a ronda pasik:)

Nyálonlőtt Királylány 2010.01.27. 11:58:07

@Kósza: mondjuk én ezért konkrétan nagyon megorrolnék rá, mert ehhez semmi köze. nem hiszem hogy az exed ennyire rossz anya lenne....

darkmirjam 2010.01.27. 11:58:51

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): Hát valszeg azért, mert még nem váltam el. Gondoltam már rá, mondtam is olyat, hogy megtenném, de nem tenném meg. Talán ezért, ha az esetleges válás utáni életem vizualizálom, csak a fantáziámra hagyatkozhatok, abban meg a jelek szerint a dugásnak komoly cselekményformáló szerepe van.

Kósza 2010.01.27. 12:01:33

@Nyálonlőtt Királylány: mint azt leírtam milyen feltételeket nem merít ki, ezért tehát értelemszerűen nem ennyire rossz anya.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.27. 12:04:36

@darkmirjam:
ja, akkor értem! Így már más :)
Jut eszembe: ez a szöveg viszont nem hiteles! Ne mondd, hgy elválsz, ha nem teszed meg. A szádba fognak szarni :) (-bocs, nincs ám nálam a Bölcsek Köve ...)

Nyálonlőtt Királylány 2010.01.27. 12:04:54

@Kósza: ehhh. az osztályfőnökre gondoltam, miért tartja vajon ennyire rossz anyának. amúgy mintha pont te írtad volna hogy lassan de változik az ítélkezés, ezekszerint mégsem?

sieddie 2010.01.27. 12:05:12

Szerintem tipikus hárításról van szó, felelősség hárításról.Nekem a környezetemben nem is egy példa van arra, hogy férfi bevállalta nő gyerekét a nő pedig a férfiét és egy családot alkotnak.Én nem állítom,hogy könnyű,de ennek úgyis vége lesz ha nem költöztök össze.Szerintem felelőtlenség az is,hogy hétvégente találkozunk és nem normális kapcsolatban élek,mert a gyerekeidnek ez lesz a minta!Az helyes dolog, hogy óvatos vagy.Egyébként beszédes az is, hogy egyszer írsz arról,hogy müködött a dolog utána müködhet a dolog,nem gondoltam az összeköltözést.Ha ezeket az érzéséeket írányítod a másik felé,hogy lehet biztos abban,hogy szereted teljes szívből?Ha pedig a másik ezt érzi akkor ő is bizonytalanná válik az érzéseiben..

tarquin - védőháló nélkül 2010.01.27. 12:10:44

@kóristalány: de kár, már kezdtem azt hinni, hogy nálam van a Bölcsek Köve!:-)

Kósza 2010.01.27. 12:10:59

@Nyálonlőtt Királylány: mert anélkül, hogy naptárt vezetne rólunk, tudta, hogy melyik hétvégén volt nálam a gyerek, a megjelenéséből, az összeszedettségéből, a lekészültségéből, a szerepléséből. Bár nem nálam van elhelyezve a gyerek, az ellenőrző 90 %-át én írtam alá. Anyuka nem volt hajlandó tanulni a gyerekkel, nem ment be a suliba, ha nagy ritkán mégis, akkor csak balhézott, mert felfogása szerint a gyereket az iskola tanítja, otthon csak pihennie kell, játszania. Vágod? :)

sieddie 2010.01.27. 12:12:10

Gyerekek egyáltalán nem kibírhatatlanok, csupán önmagunk tükrei, meg lehet figyelni, hogy azok a gyerekek a legrosszabbak, ahol otthon zűr van.Nem kapják meg lelki gondoskodást,figyelést, megértést, hanem anyagi javakkal próbálják kompenzálni.Nem vagyunk velük öszinték és nem vállaljuk fel hibáinkat, érzéseinket illetve nem figyelünk rá.Egy példa erre:Hanyast kaptál?Ötöst ok jó van!Ha kettest?Mi a....!Gyere velem fogsz tanulni te.....?-->Megkapja a figyelést a törödést..

Kósza 2010.01.27. 12:12:13

@Kósza: felkészültségéből

Nyálonlőtt Királylány 2010.01.27. 12:13:46

@Kósza: ahha. és a nagyfiával is ugyanez volt, amíg velük éltél?

TetraB 2010.01.27. 12:14:35

@S0und:
"1. megkérdezni tőle, nyíltan, hogy megtenné érted azt, hogy legalább megpróbál valami kapcsolatot teremteni a gyerekeiddel?! Szépen, lassan, finoman. Ez az egyedüli megoldás amúgy."

szerintem ez nem biztos, hogy jó ötlet. megpróbálja, nem megy, szenvednek egy fél évet... ha úgy állt volna hozzá, hogy van rá esély, de nem biztos benne, akkor talán. de hogy az elején kijelentette, hogy ő így érzi, akkor minek erőltetni? ha meg mégis megerőszakolja magát, az sem túl jó, mert a gyerek úgyis megérzi, ha csak "elviselik" és nem szeretik.

Kósza 2010.01.27. 12:14:56

@kóristalány: nagyon is egyetértek veled a nem elkapkodott összeköltözésben. Előbb is azt mondtam, most is, ráértek, nem kell kapkodni, adjatok időt, teret egymásnak, magatoknak, és persze a kölkeknek! :)

kóristalány 2010.01.27. 12:16:50

@sieddie: Úgy gondolod, hogy én hárítok? Tudat alatt lehet benne valami. Nagyon félek, hogy megint rosszul választok. Én még csak elviselném a csalódást, de a gyerekeket nem akarom kitenni ennek. Másrészt próbálkozni se nagyon van módom, mert nem szeretném, ha a gyerekek félévente más pasival találnák szembe magukat. Szóval nagyon meg kell gondolnom, mit lépek.
Remélem viszont, hogy nem ezt a dilemmázást közvetítem a párom felé.
A tökéletes persze számomra is az lenne, ha igazi család lehetnénk, de nem merek hinni benne.

sieddie 2010.01.27. 12:17:40

Egyéként mostani szülök arról feledkeznek meg, hogy hétköznapi életünk minta lesz a gyerek számára pl. ha othon az asszonynak kuss van, akkor felnőtt korában ő is erre fog "törekedni".A másik probléma az, hogy elfelejtik megkérdezni maguktól, hogy milyen értékeket adtam át?

kóristalány 2010.01.27. 12:17:48

@tarquin - kisördög: Ettől még lehet, hogy nálad van. :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.01.27. 12:17:48

@tarquin - kisördög: @Zsit (nyújtózós macs; révülettündér):

Én csak egy lehetőséget vázoltam. Ráadásul még korábban is feltüntettem, hogy ez _csak egy_ lehetőség. Nekem nincs gyerekem, nem tudom milyen a helyzet. Viszont láttam már olyan apukát, akitől elvette a volt feleség a gyereket, ritka hülyepicsa, rosszindulatú is. A gyerek jobban szeretne az apjánál lenni, és persze az apja is ezt akarja. De anuta nem engedte. (Így le tudja húzni apukát havonta, nem kevéssel, mert apuka nemkicsit jól keres). Én se tennék szívességet ilyen nőnek, erre gondoltam.

Zsit kérdezzed meg nyugodtan.

kóristalány 2010.01.27. 12:21:44

@sieddie: Ne is mondd, így is állandó lelkiismeretfurdalásom van, amiért nem jut rájuk annyi idő, mint kéne. :(
Ha lehet túlórázom, hogy legyen pénz, meg a lakást is karban kell tartani. Bizony ez néha a közös játék rovására megy.

kisa 2010.01.27. 12:23:08

Kedves Posztoló, miért ne működhetne? Ha ő külföldön van, akkor az együttlétek nem mindennaposak. Miért ne lehetne megoldani, hogy ha hazajön, akkor valaki vigyáz a gyerekeidre, ti meg együtt vagytok?
A gyerekek előbb-utóbb felnőnek, még az is lehet, hogy ha nagyobbacskák lesznek, akkor már nekik is lesz saját életük, nem lesznek annyira anyafüggők, satöbbi. Szóval, ha egyébként sincs mód az együttélésre, akkor csak azt a pár évet kell kibírnotok... Ha egyébként működik a távkapcsolat, természetesen csak akkor.

kóristalány 2010.01.27. 12:24:19

@Kósza: Remélem, hogy lesz lehetőségünk összecsiszolódni. Én megteszem, ami tőlem telik, amíg nem kell túl nagy árat fizetni a szerelemért.

kóristalány 2010.01.27. 12:25:54

@kisa: Én is valami ilyesmiben reménykedem.

Kósza 2010.01.27. 12:27:00

@Kedves Nard: Úgy tartod, a nőnek szívesség, hogy a gyerekeddel lehetsz?! Ha már lehúz a nő gyerektartásra, akkor szívassuk meg, ahol lehet? Anyagias-e vagy?

bolkonszkij 2010.01.27. 12:28:30

@kisa: Nekem is az a véleményem, hogy maradjon így a kapcsolat, hiszen mindketten szeretik egymást. Nem kell erőltetni az együttélést. Vagyis nem szükséges itt dönteni semmiről sem. Hagyni kell mindent, ahogy eddig volt.

sieddie 2010.01.27. 12:28:44

Nem tudom milyen idősek a gyerekeid, de én leülnék velük beszélgetni, ami nem könnyű.Megmondanám, hogy ide figyeljetek bogaraim, nincs apu és én társra vágyom, mert azt szeretném, hogy meg tapasztaljátok milyen egy igazi család.Igyekszem jó társat és aput választani nektek, ami nem könnyű,mert nektek is volt olyan barátotok,akiről azt hittétek, hogy az, de kiderült, hogy mégsem.Ha valami problémátok van az új apuval szóljatok és megbeszéljük és segítsetek választani és nem foglak itt hagyni benneteket.Gyerekben ezáltal megszűnik az az érzés, hogy ki ez az idegen?Mit akar?El akarja vinni tőlünk anyut?Megszűnnek ezek a kérdések, sőt lesz egy külön szurkoló táborunk.
Hát ha dillemázol,akkor mit tudsz vetíteni a másik felé?Ha nem vagy biztos az érzésedben, akkor hogy érezi a másik,hogy viszont szeretik?Hogy?

darkmirjam 2010.01.27. 12:31:33

@sieddie: Sok jó és érdekes dolgot leírsz, csak egy dolgon ütköztem meg kicsit. A "normális kapcsolat" szóösszetételen.

Mert szerintem olyan nincs. Nem hiszem, hogy lenne etalonja. Két ember közössége, melyet az ő szubjektív igényik szerint alakítottak ki. A normális szó mintakövetést sejtet.

Példa:
Az én szubjektivitásomban például az összeköltözés jelenti a rosszat, ami megszünteti a kapcsolaton kívüli magénéletemet, entitás helyett résszé válok, amitől vagy félek, vagy nem kellemes, nem akarom. A másik oldal meg attól fél, hogy ha nem érzek feltétlenül vágyat arra, hogy vasárnap délutáni mélypihenésemet megosszam vele, akkor nem is szeretem.

Az össze nem költözöttek kapcsolatai is lehetnek teljes értékűek. Nem kell a nap minden percében birtokolni a másikat.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.01.27. 12:36:41

@Kósza:

Mindenki anyagias. A pénz nem boldogít, de szükséges hozzá.

Teoretikus kérdést tettem fel. Amúgy ha a megengedett láthatási időn kívül kéri, úgy hogy előtte a kötelezőt sem nagyon akarta megadni, akkor hirtelen, csak úgy megvilágosodott, vagy épp az új kannal akar lenni, és útban vannak neki a gyerekek? Szóval ha az apa magának követelte a perben a gyerekelhelyezést, de mégsem kapta meg, akkor nyilván a lehúzásért követelte a nő magának a gyereket, mintegy túszként tartva magánál, amivel közvetve irányíthatja az elvált társát, zsarolhatja. Mint mondtam volt, számtalanszor, ez egy lehetőség, nem mind ilyen!

Amúgy nincs gyerekem, nem voltam házas. Az én szüleim nem váltak el. Nem tudom milyen átélni. Csak láttam ismerősnél, hogy milyen pokol tud lenni egy számító rosszindulatú "anuta" a volt férjének, és fordítva.

kóristalány 2010.01.27. 12:36:57

@sieddie: A beszélgetés a gyerekekkel megvolt, de itt nincs szó másik apukáról. Van apjuk, még ha nem is érdemli meg, hogy annak nevezzék.
Ettől eltekintve szinte ugyanazt montam nekik, amit írtál.

kóristalány 2010.01.27. 12:38:35

@darkmirjam: "Az össze nem költözöttek kapcsolatai is lehetnek teljes értékűek. Nem kell a nap minden percében birtokolni a másikat. "
Kösz a megerősítést.

kóristalány 2010.01.27. 12:40:29

@Kedves Nard: Igen, ilyen válás is van, örülhetsz, hogy nem kellett megtapasztalnod.

Kósza 2010.01.27. 12:43:38

@Kedves Nard: azt gondolom, hogy ha neked nem alkalmatlan az időpont, nem kell semmi extrát tenned azért, hogy szabad legyél egy soronkívüli együttlétre a gyerekeddel, akkor az jó dolog, az csak mélyíti a kapcsolatot a köztetek, és nagy ívben le kell sz@rni, hogy anyuka akár a Lakers kosárlabda csapatával megy-e wellnesselni! Mert a gyerek megnő, és eccer csak mondhatja, hogy inkább apával szeretnék élni. És ez nagyon haamar eljöhet, akár 12 évesen is.

sieddie 2010.01.27. 12:44:42

Szerintem van normális.Nekem azt jelenti,hogy együvétartozunk ugyanakkor külön is vagyunk.Birtokolni a másikat???Na ez a legrosszabb...Ha birtoklom a másikat,akkor annak személyisége torzul ugyanis birtoklás egyet jelent korlátlan írányítással.Írányítani azt lehet akinek nincsen akarata,ha nincs akarata,akkor önbizalma sincs.Amit meg úgyírányítok ahogy akarok annak értéke mennyi a szemembe?Nem több egy kanálnál amit nap mint nap használok, így hogy becsüljem meg a másikat?Ha nem becsülöm,nem tisztelem, ha nem tisztelem, nem szeretem.Ha pedig az összeköltözés jelent rosszat neked, akkor miért mutatad be a gyerekeknek?Előbb írtad, hogy pont ezt nem akarod, hogy akivel nincs komoly kapcsolatod, azt ne lássák a gyerekek.Akkor miért tetted?

dr. gernika 2010.01.27. 12:46:08

Nehéz szitu ez, de szerintem picit túdramatizálták a felek. Főleg a férfi. Valószínűleg megijedt a felelősségtől, valamint az első benyomástól, amit a kicsi gyerekek tettek. Adhatnának ennek némi időt, hátha később megszereti őket, nem kéne most azonnal végleges döntést hozni. De persze, mint olvastam - mostanra már megtörtént.

Father Justice (törölt) 2010.01.27. 12:46:44

@kóristalány: Pedig attól tartok, éppen ez a kritikus pontja annak, amit sieddie elmondott. Ha a gyerekek még kicsik, és nem az tudatosul bennük, hogy "új aput" kapnak (még ha nem is ezt a kifejezést használjuk értelemszerűen), hanem hogy TE kapsz egy új társat, bizony nagy eséllyel befigyelhet az a fajta gonoszkodás a "konkurrencia" miatt, amit jól kifejtett már időközben valaki. Szerintem egy kb. 14 éves gyerek az, aki már kezdi érteni, hogy anyunak társas igényei is vannak / lehetnek és eszerint kezeli a szituációt.

Cica7 2010.01.27. 12:47:36

Csak a poszthoz.
Nálunk van hozott és közös gyerek is.
Mire összerázódtunk, mindig valami új helyzet jött.
Kistesó, majd a nagyobbik gyerek kamaszkodása stb..stb..
Rájöttünk, hogy egyszerűen nem engedheti meg egy felnőtt azt a luxust, hogy megfutamodjon, mert nem tudja megfelelően kezelni a gyerekkérdést, gyereknevelést.

Nehéz és küzdelmes ez megsúghatom, de nem esélytelen...:))

Közöd?? (törölt) 2010.01.27. 12:48:15

Ez egyszerűen nem lehet probléma, nyilvánvalóan a szerelem nem úgy müködik, hogy egyszerre 3 emberbe szeretünk bele (anyu+gyerekek). Van saját életed amiben szeretheted ezt a férfit és nem kell foglalkozni vele, hogy szereti-e ő a gyerekeidet vagy sem. azokat szeretheted Te és az apjuk.

darkmirjam 2010.01.27. 12:51:04

@sieddie: Izé..nem mutattam be...vagyis hát ez most nekem válasz? Én egy nagy szőrös majom vagyok. Csak kommentelgetek itt. A posztoló muatta be, ő a csaj. Kórusba is jár. Én nem járok...asszem.

jani130 2010.01.27. 12:52:48

A vér nem válik vízzé.

Father Justice (törölt) 2010.01.27. 12:53:23

@sieddie: Na, itt azért kicsit árnyaltabb a helyzet, mert többféle birtoklás van. Akár tetszik, akár nem, egy klasszikus párkapcsolatban bizonyos értelemben igenis birtokolják egymást a felek. Ha nem így lenne, a megcsalást sem kérhetnéd számon a másikon, hiszen az ő teste nem a te tulajdonod, nemdebár? Csak a nyitottkapcsi játszana. :) Ez nem egyenlő az elnyomással / kisajátítással, és nincs is ezekkel ok-okozati összefüggésben. Nyilván lehetne filozofálgatni, hogy jó, de mi a normális és klasszikus párkapcsolat, de ha már ezt is fejtegetni kell, rég hurkulátum az egész. Szerintem.

sieddie 2010.01.27. 12:55:35

Nem akarok tovább bölcsbagolyoskodni,de árulkodó maga poszt "két hétig müködött a dolog" utána "müködhet a dolog" Már nem müködik?????"Nem gondoltam, hogy összeköltözünk.."Elején mi müködött?Szerintem nem szereted, már a férfit,csak nem mered be vallani, mert akkor újra padlóról kéne felállni, ami rohadt szar érzés...Már megint egyedül...

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.01.27. 12:57:56

@Kósza:

Persze, de ha anuta egy aljas rohadék, akkor megérdemli. Vagy csak belengetni, hogy "lehet el tudok szabadulni, majd szólok!".

Majd az utolsó pillanatig várni, hogy az anuta lemondja a nagy karbantartást az új fickóval, és akkor mondani, hogy "Ok, jöhetnek a gyerekek!" :)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.27. 12:59:22

@Kedves Nard:
láttam, hoyg csak lehetőség, meg is értettem.
Szóval: tényleg ennyire bosszúálló vagy? Az exnőiddel is? Szerintem ez nívótlan. És ha az ex lehúzós is, az sem felhatalmazás arra, hogy a gyerek szívjon. (Érted, amit kérdeztem, ugye? Jól fejeztem ki magam?) Engem ez megrettent. Pláne azért, mert mondjuk ha lenne gyerek, akkor vele basznál ki, nem az ex-el. Ez az, amit a felelőtlen emberek nem fognak fel. Kapcsolatot el lehet baszni, de ahhoz a gyereknek alig-alig van köze.

kóristalány 2010.01.27. 13:00:30

@sieddie: Nekem ez egy komoly kapcsolat. Azért is mutattam be a gyerekeknek, mert vele el tudnám képzelni a közös életet. Még egyszer mondom, a közösséghez nem kell egy fedél alatt laknunk.

sieddie 2010.01.27. 13:01:37

Megcsalás?Amellett,hogy szarul esik az embernek, nem számon kérnék....Azzal fogadnám, hogy mióta nem szeretsz?Mert lássuk be ha megcsalnak vagy megcsalom a másikat problémák elől való menekülés...Annak oka van, amit nem mernek kimondani a másiknak.

Kósza 2010.01.27. 13:01:42

@Kedves Nard: ha ezeket komolyan gondolod, amiket leírsz, akkor azt kell mondjam, lesz majd alkalmad élesben is kipróbálni!

kóristalány 2010.01.27. 13:05:19

@Primitív Állat: Szerintem a gyerekekben még nem tudatosult egészen, hogy ez az "újdonság" állandósulhat is. Nekik még öröm és kellemes változatosság a hétköznapokhoz képest, ha ő is velünk van. Nem hiszem, hogy féltékenyek lennének, vagy tudatosan el akarnák őt marni. Talán, ha több időt töltöttünk volna együtt ez is bejátszana, de így nem hiszem.

jani130 2010.01.27. 13:07:06

-..még a Kennynek is van apjaaaa.
-Igen kicsim? És mi a kérdésed?

Najó mostmár leállok.

darkmirjam 2010.01.27. 13:09:02

@sieddie: "be ha megcsalnak vagy megcsalom a másikat problémák elől való menekülés"

A vágy mint probléma. Csak a probléma, meg a menekülés nem stimmel. Az emberek csalnak csak simán kalandorkodásból, részegségből kifolyólag, fogadásból, törlesztésként, bosszúból, kíváncsiságból, meggondolatlanságból, hedonizmusból, hirtelen felindulásból, józan megfontolásból, unalomból is. Jó, ezek közül néhány tényleg probléma. Sőt, minden megcsalás magában hordozza egy jobb, igazibb, szeretetteljesebb új kapcsolat kezdetét. Valaki mással. Még csak el sem tudom ítélni.

kóristalány 2010.01.27. 13:09:15

@sieddie: De igen, szeretem. Pont ez a probléma. Ha nem szeretném, rögtön kiraktam volna a szűrét. A gondot éppen az okozza, hogy szabad-e szeretnem őt ezekután?

darkmirjam 2010.01.27. 13:11:18

@darkmirjam: Új kapcsolat kezdetének lehetőségét akartam mondani. Úgy értem, néha kifejezetten jó, ha az ember nem annyira hűséges a lomha Lajoshoz és így megtalálja végre förge Pétert, az igazit.

sieddie 2010.01.27. 13:11:20

@kóristalány:

"Nekem ez egy komoly kapcsolat. Azért is mutattam be a gyerekeknek, mert vele el tudnám képzelni a közös életet. Még egyszer mondom, a közösséghez nem kell egy fedél alatt laknunk"

Milyen közös élet, ha nem lakunk együtt?Arra nekem a barátaim vannak, nem a társam.El fog jönni amikor nehezére esik is?Hogy érvényesül a jóban-rosszban?Ha valakit mélyen teljes szívemből szeretek, akkor azzal jól érzem magam,akkor miért ne költözhetnénk össze?Vagy mégsem jó mindig?

kóristalány 2010.01.27. 13:16:34

@sieddie: Azt hiszem ebben a kérdésben nem fogunk közös nevezőre jutni.
Eddig nekünk bevált ez a módi. Ha együtt voltunk, csak egymásra koncentráltunk, ha meg távol, akkor sem éreztük egyedül magunkat, mert tudtuk, hogy a másik vár, és hamarosan újra találkozunk.

darkmirjam 2010.01.27. 13:17:46

@sieddie: "Hogy érvényesül a jóban-rosszban?"

Hát szerintem egy kapcsolat kezdetén jó az, hogy ha főleg a jó dominál, így együtt felkészülhetünk a rosszre. Nem kell mindjárt a rosszal előhozakodni. Ráér, jön az magától.

Sarkas a példa, de a lábszag megismerése nem az első randihoz tartozik.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.01.27. 13:18:06

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér):

Mindenki bosszúálló, de úgy intézném, hogy ne a gyereknek legyen rossz. Még nem álltam semmilyen szörnyű bosszút senkin :) Exnőimen se.

kóristalány 2010.01.27. 13:19:02

@sieddie: "Vagy mégsem jó mindig? "
Nem, nem jó mindig. Most emelje fel a kezét az, akinek volt olyan kapcsolata, amiben mindig minden jó volt!

darkmirjam 2010.01.27. 13:20:21

@kóristalány: Egy estéseket is lehet mondani? :)

sieddie 2010.01.27. 13:21:36

@darkmirjam:
Részegség=boldogtalanság,gátlásosság feloldása, tehát gátlásos önbizalomhiány,problémák elfelejtése
Kalandor=bizonyítási kényszer ezt is elkaptam, ami szintén önbizalomhiányból táplálkozik.Öregedéstől való félelem
Bosszú=Túlzott egó.
Hedonizmus=boldogtalanság
Kíváncsiság=unalom,boldogtalanság
Unalom=Kihívásoktól való menekülés,önbizalomhiány

Egy kiegyensúlyozott kapcsolatban nincs túl nagy egó,sem önbizalomhiány, sem boldogtalanság, így megcsalás sem.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.01.27. 13:21:58

@darkmirjam:

förge Péter olyan rohadt förge, hogy számos más menyecskét is pörget a brén :)

dr. gernika 2010.01.27. 13:22:47

@Kedves Nard: "Még nem álltam semmilyen szörnyű bosszút senkin :) Exnőimen se."
*köhögésbe fulladt röhögés*

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.27. 13:23:30

@Kedves Nard:
Mint elvi lehetőség: elvált nő varrassa össze a micsodáját, és égettesse ki az agyából a kufircoló-központot, nemde? :))

@darkmirjam:
néha fennakadnak rajtad a szemeim - ez a tolerancia! (pozitív a meglátásom, mielőtt félreértenéd :D)

@kóristalány:
ez az egyensúlyozás, ez tényleg kimerítő. Mikor és kit mutathatsz be a gyereknek? Vajon szabad-e a gyereknek megkedvelnie valakit? És meddig? És ha lelép? Akkor megint sérülnek, szabad-e ezt tenni? Örökös dilemma ...
Nekem szimpatikus, ahogy csinálod. Szurkolok és sok türelmet kívánok nektek, a pasit és a gyerekeket is beleértve!

Kytia 2010.01.27. 13:24:19

@primu: "egy életre elcseszi a viszonyát akár a saját gyerekével is, mert pont a legkritikusabb években vonja ki magát a dolgokból"

Jaja, aztán később, amikor már nem hajkurássza a fiatal csajokat akkora lendülettel, illetve ő maga nem kell már nekik, jól jönnének a "szerettei". Ha lennének.
Nálunk más a helyzet. Nem tömény szigor volt, hanem tömény önzés, és álszeretet. És én nem fogok megbocsátani soha.:) Ha 10 év múlva mást mondok, öntsetek nyakon egy vödör jeges vízzel.

Hogy miért maradnak inkább egyedülálló apák? Szerintem a nők is kezdenek elferdülni. Vagy csak kinyílt a csipájuk, nem tudom. Felfogás kérdése. Mindenesetre kevesebb a meggyötört mártír, mint 40 évvel ezelőtt. Ezt én pozitív változásnak tekintem, bár azt nem, hogy nem törődnek a gyerekeikkel. Az én korosztályom most tele van olyan lányokkal, akik hallani sem akarnak gyerekről, miközben a fiúik már sürgetnék a témát. Ennek egyik oka lehet például, hogy már nem bízunk a férfiakban. Kíváncsi vagyok, mi lesz 20 év múlva.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.01.27. 13:27:52

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér):

Nem, dehogy. Csak ha ennyire ragaszkodott a gyerek nála való elhelyezéséhez, akkor vállalja azt, hogy esetleg ez néha kellemetlen lesz.

kóristalány 2010.01.27. 13:30:54

@Kytia: Nem is a férfiakban kell bízni, hanem magunkban. Ha megállsz a saját lábadon, és nem akarsz egy férfira támaszkodni, sokkal jobban fogod érezni magad, és szerintem ez a párkapcsolatnak is kimondottan jót tesz. Persze senki nem úgy vállal gyereket, hogy ha esetleg a pasi lelép, majd én felnevelem egyedül, de jó tudni, hogy képesek lennénk rá.

Kytia 2010.01.27. 13:31:29

@Primitív Állat: "Akár tetszik, akár nem, egy klasszikus párkapcsolatban bizonyos értelemben igenis birtokolják egymást a felek. Ha nem így lenne, a megcsalást sem kérhetnéd számon a másikon, hiszen az ő teste nem a te tulajdonod, nemdebár?"

Régebben olvastam a megcsalós blogot, ott az emberek (kommentelők) 99%-a ezen volt a legjobban felháborodva. Hogy mit képzel az, aki "birtokolni" akarja a másikat. Akkor most úgy kéne egymás mellett élnünk, mint a szobanövényeknek, vagy mi?:)))

kóristalány 2010.01.27. 13:32:19

@Kytia: Persze ezt nem személy szerint neked címeztem.

kóristalány 2010.01.27. 13:33:49

@Kedves Nard: Kár lenne tagadni, a biztonságérzet nagyon fontos. Hogy ez kinek mit jelent, az már megint más kérdés.

tuli _ 2010.01.27. 13:34:30

@Kedves Nard: a bosszú mindig a gyerekeken is csattan.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.27. 13:35:15

@Kedves Nard:
még lehetett volna fokozni? :) - bisztos nem merted elengedni a fantáziád! :DDD

sieddie 2010.01.27. 13:37:04

Röviden tanácsom az,hogy tégy rendet először magadban akarod ezt vagy sem?Komolyan gondolom, de ne költözzünk össze,hétvégi apuka ne legyen, de hétvégén találkozzunk, addig csak szenvedni fogsz.Miután ezt eldöntötted megbeszélsz vele egy találkozót, elmondod,hogy mennyire szereted, de a gyerekeidet nem tudod leölni, így vagy elfogad gyerekestől (gyereknevelés problémájával) vagy nem?Döntsön!Ennyire egyszerű, de mégis nehéz...tóvábbi jó napot mkinek!

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.01.27. 13:50:29

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér):

Persze, de sikerült stílusost, ámde zsigerborzolót alkotnom. :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.01.27. 13:53:06

@kóristalány: azért ez nem ugyanaz, nyilván létezik az az önbizalom, hogy fel tudnám nevelni, hiszen meghalhat az apja pl., de olyannak mégsem szülök, aki nem neveli fel, ha velem történne valami. Vagy ez nem is szokott szempont lenni?

kóristalány 2010.01.27. 14:03:00

@tarquin - kisördög: "olyannak mégsem szülök, aki nem neveli fel, ha velem történne valami." Természetesen nem.
Sajnos hogy melyik pasiból milyen apa lesz, az csak élesben dől el, előtte nem lehet tudni.
Nyilván az a cél, hogy a szülők együtt neveljék fel a gyereket. Nem vagyok feminista, eszembe se jutott volna elválni, csak mert egyedül is fel tudom nevelni a gyereket. Mégis az ember egy csomó stressztől és görcsöléstől megszabadul, ha tudja, hogy nem függ senkitől.

tuli _ 2010.01.27. 14:06:36

@tarquin - kisördög: pedig az általad említett dolog döntő szempont.
olyannak sem szülök gyereket, akiről tudom, ha bármi miatt elválnának útjaink, akkor nem tisztel majd, vagy akit én nem tudok tisztelni a szerelem múltával.

Kytia 2010.01.27. 14:09:51

@kóristalány: Hát, persze, de hányan mondhatják el magukról, hogy képesek lennének ezt anyagilag megoldani. Mert az érzelmi részével csak megbirkóznék, de azért a GYES-en lévő, egyedülálló kismama egy nagyon szar helyzet. Arról nem beszélve, hogy GYES után sem kap könnyen munkát.

jobbosbalos 2010.01.27. 14:16:46

Szerintem sürgősen hagyd abba ezt a kapcsolatot.
Popper Péter szerint (és ezt sajna az én bőséges tapasztalataim is megerősítik),kis kompromisszumokat kötni lehet, megalkudni nem. Én is éreztem már azt, hogy az életemből nem kevés időt pazaroltam megoldhatatlan dolgokra. Ezt az időt SOHA nem kapod vissza senkitől. Egy párkapcsolatban a problémák megoldása nem azt jelenti, hogy ha nem szereti a nyavalyás a lakodalmas rockot, akkor is hallgatnia kell ezt a szemetet teljes hangerővel, mert én imádom - vagy engem szeret, de a gyermekeimet nem, ezért hozzon a szerencsétlen ÁLDOZATOT (csináljon úgy, mintha).Ha csak rólad kell gondoskodnia, mert beteg vagy, az nem áldozat,mert szeret. Más gyermekét elviselni nagyon nem ugyanaz, mintha a sajátom épp eszement, azt ugyanis kötelességem. Gyermekeid létezése a te döntésed volt, következésképpen a te felelősséged is, és e felelősség nem ruházható át másra - részben sem, csak ha önként teszi. Jobban jársz, ha megőrzöd szép emlékként, minthogy pár év múlva az arcodba kapod, hogy mennyit nyelt miattad. Addigra a szerelemhormon termelődése ugyanis leáll az agyban.
A szex maradhat, bár a történtek után az is necces.

tarquin - védőháló nélkül 2010.01.27. 14:17:48

@tuli _: ez alap.

@kóristalány: meg sem fordult a fejemben, hogy feminista lennél.:-) Azon viszont őszintén csodálkozom, hogy nem lehet előre tudni, milyen apa lesz belőle. Vagy annyira kifordulna önmagából?

dr. gernika 2010.01.27. 14:20:15

@Kedves Nard: :D
Csak szörnyen gonosz. :DDD

kóristalány 2010.01.27. 14:21:34

@Kytia: Így igaz, én végigjártam/járom ezt az utat, és irtózatosan nehéz. Anyagilag, és érzelmileg egyaránt. Nekem főleg az a sokat emlegetett biztonságérzet hiányzik: mi lesz a gyerekekkel, ha velem történik valami?

darkmirjam 2010.01.27. 14:25:03

@tarquin - kisördög: Asszem én feminista vagyok. Valamiféle homályos bosszú lehet ez nálam, csak már elfelejtettem kin és miért is.

Egyébként amennyire egy nő megváltozik, ha anya lesz belőle, úgy egy férfi is. Minkét fél közös és saját kis életét teljesen megváltoztatja. Beláthatatlan nagy kanyar. Konkrétan mintha kicserélnék az emberkéket. Az eddig kicsit aggódós lányból igazi hárpia is lehet, a hétvégi egy-két sörből pedig masszív alkoholizmus.

kóristalány 2010.01.27. 14:27:25

@tarquin - kisördög: Lehet, hogy csak én voltam vak annak idején. :)
Nem hiszem, hogy kifordulnának magukból, de a gyerek születése olyan nagy változást okoz az életben, hogy arra nem lehet felkészülni. A legnagyobb jóakarat és igyekezet ellenére is van, hogy valaki nem tud felnőni a feladathoz.

kóristalány 2010.01.27. 14:30:29

@jobbosbalos: Nem akarom átruházni a felelősséget, még csak megosztani se. Csak szertnék én is egy kis boldogságot, törődést, érezni, hogy fontos vagyok valakinek. Hogy nő vagyok, nem csak egy "házirabszolga".

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.01.27. 14:32:35

Csupa nyitva hagyott kérdés... A gyerekek fiúk vagy lányok, esetleg mindkettő, "viszonylag" mekkorák, azaz kinőtték-e már a hiszti korszakot vagy sem, mennyire volt a hölgy elfogult a gyermekeivel szemben, amikor róluk mesélt a pasinak, mi a baj a gyerekekkel (veszekszenek, undokok, rendetlenek, stb.), megkedvelte-e a két gyerkőc az új embert, az játszik-e velük vagy már örül, hogy egyet felnevelt és nem kezdené elölről, stb.,stb.
Aki ezek ismerete nélkül próbál meg véleményt alkotni, főleg tanácsot adni, az csak kibickedni szeret. De az az anyuka se veszi nagyon komolyan a dolgot, aki mindössze annyit kérdez, hogy mások mit tennének egy nagy vonalakban sem ismert szituációban.
Egyébként pedig eleve rossz az a megközelítés, hogy a gyereket kellene háttérbe szorítani vagy szétválni. Gyereket lehet nevelni és biztosítani róla, hogy anya szereti őket, de most kicsit beszélget a bácsival, ők meg azért vannak ketten, hogy játszanak egymással is néha.

tuli _ 2010.01.27. 14:33:12

@tarquin - kisördög: jó lenne, ha az lenne, de egyre kevésbé látom. :(

darkmirjam 2010.01.27. 14:34:58

@espadazo - Játékbolt:: A hiányzó részleteket már kommentekben megkaptuk, megkérdeztük. (hat éves fiú, kilenc éves lány)

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.01.27. 14:35:30

@jobbosbalos: Kicsit gyakorlatiasan fogalmaztad meg, de valahogy így van. De egy nő ezt soha nem fogja elfogadni, még ha öt tudós áll előtte és igazolja napokon át! :-)

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.01.27. 14:38:12

@darkmirjam: Köszi, nem volt energiám átolvasni az összes kommentet.
A fiú gondolom igényli, hogy pasi módjára játszanak vele. Egy lány gyermek mellett "felnőtt" férfinak ez esetleg terhes lehet.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.01.27. 14:44:55

@darkmirjam: Köszi, nem volt energiám átolvasni az összes kommentet.
A fiú gondolom igényli, hogy pasi módjára játszanak vele. Egy lány gyermek mellett "felnőtt" férfinak ez esetleg terhes lehet.

Netuddki. 2010.01.27. 14:45:44

Lópisztojt! Addig jó vagy neki amíg, khöm. van ingyennumera, na szóval addig. Ha valóban tervezne veled, akkor a gyerekek nem lennének akadály.

Kósza 2010.01.27. 14:46:32

@kóristalány: kérlek értsd jól, és ne bántódj meg rajta, de ha veled ne adj Isten vakami történik, akkor van a gyerekekenek apja! Felnőne a feladathoz, de soha ne kerüljön rá sor!

tarquin - védőháló nélkül 2010.01.27. 14:49:52

@darkmirjam: @kóristalány: komolyan mondom, nem értem. Ez egy döntés. Ismerem és akarom a másikat, vagy nem. Vállalom a gyerekeinket, vagy nem. Nem gyereket, családot úgy általában, mer' az köll. Ennyi erőből én meg űrhajós akarok lenni, de mégiscsak tudom, hogy ez a reményem azért elég megalapozatlan lenne. A körülmények mindig változnak, emiatt természetesen bármikor előfordulhat, hogy jobb külön, mint együtt. De ahol a gyerek lesz ez a körülmény, amihez az egyik fél nem tud alkalmazkodni, akkor ott addig is színjáték zajlott. (És én miért nem tudom befogni a számat?:-)

Kósza 2010.01.27. 14:54:02

hű de vastagok ma az ujjaim,.... bocs az elgépelésekért!

tarquin - védőháló nélkül 2010.01.27. 14:57:48

@jobbosbalos: helyes motivációnak pedig azt nevezzük, amikor nem azért tesz meg valaki valamit, mert én úgy akarom, hanem ráébresztjük, hogy ezt igaziból ő akarja. Ez mondjuk nem Popper.

kóristalány 2010.01.27. 14:58:21

@espadazo - Játékbolt:: Próbálom összefoglalni: fiú 6, lány 9. Nem vagyok elfogult, és nem hallgattam el semmit. Kedvelik a páromat, és eddig úgy tűnt, hogy ez kölcsönös.

"Gyereket lehet nevelni és biztosítani róla, hogy anya szereti őket, de most kicsit beszélget a bácsival, ők meg azért vannak ketten, hogy játszanak egymással is néha. "
Tudom hogy lehet, csak azt nem, hogy van-e jogom hozzá(merthogy én vállaltam, hogy legjobb tudásom szerint felnevelem őket, és megadok nekik mindent, ami tőlem telik), és nem ártok-e ezzel.

Kytia 2010.01.27. 14:58:21

@kovi1970: Nekem is ez jött le. Viszont az ingyennumerát (ahogy írták korábban) nem akarja kihagyni, ezért mikor beközli, hogy "nem akarok veled komoly kapcsolatot", utána rögtön megtoldja egy überelhetetlen szerelmi vallomással. Én ezt olvastam ki belőle, ezért gondolom, hogy itt nem sok döntenivalója van a posztírónak, legfeljebb annyi, hogy akar-e dugni a pasival, vagy sem.

Kytia 2010.01.27. 15:01:07

Rohadt blogmotor.:(

kóristalány 2010.01.27. 15:02:19

@Kósza: Adja az ég, de én nem hiszek benne, hogy felnőne.
Nyomós okom van erre, de ezt nem szeretném nagy nyilvánosság elé tárni.
Egyébként ismerek két férfit is, aki egyedül nevelte fel a gyerekét, tehát nem az a gondom, hogy egy férfi ne lenne erre képes.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.27. 15:03:25

Már úgy hiányzik egy kis horoszkópozás!

@espadazo - Játékbolt::
aham ... kicsit beszélget. A bácsival. Meg játsznak ketten. Jóvan, te se láttál gyereket, csak filmben :)

@tarquin - kisördög:
a zabaj, hogy az élet nem fehér/fekete. Ennyire nem szabad leegyszerűsíteni. Azt hiszem, folyton orrba vernének engem a falak, amiket elvekből, meg miegyebekből állítok/állítottam magamnak, ha nem lennék rugalmas. Félre ne értsd: nem neked kritika... én fizettem túl sok at az elveimért :) - és persze mostanság már sajnálom is a világszép orromat :)))))))))))

kóristalány 2010.01.27. 15:04:08

@tarquin - kisördög: Nem kell befogni a szádat, tudom, hogy ez is benne lehet a pakliban, bár nem hiszem.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.27. 15:04:32

@tarquin - kisördög:
na tessék :D - fogyasztás-generálás! Egyébként ez aljas, manipulatív marketingeszköz napjainkban. Csak mondom.

Father Justice (törölt) 2010.01.27. 15:09:20

@Kytia: Akár! Egy másik hasonlat - ahogy a Mester is megénekelte: "Az égitestek nem kaptak értelmet, megférnek mégis szépen egymás mellett. A nagy égitest nem bántja a kisebbet... ők nem ölik egymást, mint az emberek..." Sokat tanulhatnánk a szobanövényektől és a bolygóktól is. Szépen, nyugodtan eltözsölögni egymás mellett. :)

darkmirjam 2010.01.27. 15:11:44

@tarquin - kisördög: Úgy hívják ezt, hogy kezdeti lelkesedés. Bevállalom, megjönnek a picik de a reklámokból jól ismert kiegyensúlyozott, gazdag, sokat takarítós boldogság helyett valami egészen sajátságos helyzetbe kerülünk. Nem véletlenül anyósul meg sok anya, ha szült, olyan tanult viselkedéseket kezd utánozni, melyeket eddig soha. A gyerek meg ahelyett, hogy cuki kis jófej lenne, aki boldogan rohan a kertből a joghurttért, kis akarnok. Ha a férj jól keres, keveset van otthon, ha közepesen, minden pénz elfogy, ha gyengén, jönnek az anyagi gondok. A barátok lekopnak, nem az ő hibájuk, senkie, egyszerűen egészen más együtt kussolni a langyos szarszagban, ha végre elaludt a baba, mintha sörözve filozofálgatnánk a világ pusztulásáról.

kóristalány 2010.01.27. 15:14:03

Most elbúcsúzom egy időre, mert szülői értekezletre kell mennem. :)
Este még benézek hozzátok.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást/tanácsot/kritikát, ha hiszitek, ha nem, sokat segített.

kóristalány 2010.01.27. 15:31:14

Szóval mégegyszer...
Most elbúcsúzom egy időre, mert szülői értekezletre kell mennem. :)
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást/tanácsot/kritikát.

Kósza 2010.01.27. 15:32:06

@tarquin - kisördög: megjött a jó szél Amerika felől, teljes vitorlázattal vártam, most robogok! :)

kóristalány 2010.01.27. 15:32:41

A blogmotor úgy gondolja, hogy köszönetből sose elég. :)

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.01.27. 15:33:45

@kóristalány: Azzal, hogy van magánéleted, nem veszel el tőlük semmit. Pasit meg olyat kell keresni, aki foglalkozik velük is, ha kell és nem csak azon jár az esze, hogy nézzetek egymás szemébe.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.01.27. 15:36:14

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): Szerintem most végletekben gondolkozol :-)
Úgy értettem, néha ez, néha az, egészséges egyensúlyban. Nehéz ügy és nem két hét, de kialakul. Ekkora gyerekek már elég fogékonyak, ha következetesen bánnak velük.

tarquin - védőháló nélkül 2010.01.27. 15:45:24

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): nem értem félre, még párszor be kell törnöm az orrom, úgy látszik.:-) Ha mindenki olyan egoistán állna hozzá, mint én, ennél is jobban visszaesne a népszaporulat. Az rendben, hogy nem minden fekete-fehér, de ha megközelítőleg sem tudom megmondani, hogy milyen, akkor soha nem tudom, mi vagy ki áll velem szemben, szerintem. Nyilván tévedhetek.

@darkmirjam: bevállalod, mert azt feltételezed, jó lesz? Vagy hogy? És ha lelkesedés alábbhagy, kisétálhatsz?

tarquin - védőháló nélkül 2010.01.27. 15:47:41

@Kósza: vitorlát bonts, tartsd az irányt.:-)

tarquin - védőháló nélkül 2010.01.27. 15:48:51

@kóristalány: ezt te tudod, én meg beszélek össze-vissza.:-)

Ligu 2010.01.27. 16:12:19

Hányni tudok a "számomra a gyerekem a legfontosabb dolog az életben, mindent meg akarok adni nekik, stb..." típusú nőktől.
Főleg ha egyedülállóak és sírnak, hogy milyen nehéz nekik férfit találni. Hát ilyen hozzáállással nem is csodálom.
Ha ilyen fontos a gyerek, akkor ne akarjon párkapcsolatot, mert azt is karban kell tartani...
Az a féri, aki komoly párkapcsolatra vágyik, nem akarja folyton azt hallani, hogy más fontosabb, mint ő. Akár a saját gyermekéről van szó, akár máséról.
Apuci és anyuci kapcsolatának legalább olyan fontosnak (ha nem fontosabbnak)kell lennie, mint a gyermek-szülő kapcsolatnak, hiszen az a gerince az egész családnak, nemde? (Márha valaki családot akar...) Erre az alapra épül az egész, ha ez nincs, borul az egész. És ezt sajnos nagyon sokan nem látják be, akik a gyermeket első helyre teszik, aztán csodálkoznak, hogy romokban a házasság. Jó mondjuk ebben nagy része van a médiának is, aki ezt a szülőképet nyomtja az elmúlt 20 évben, hogy kényeztesd el a gyereket, vegyél meg neki mindent, fogyassz, de ez már megint egy másik téma.
Arról nem beszélve, hogy miután az érintett gyermekek felnőttek és elköltöztek otthonról, mihez kezd a díszes anyuka? Akkor már jó lesz az addig háttérbe szorított férfi? Ha addig nem lép le... Ha meg mégis maradt véletlenül, akkor puhapöcs éz azért nem lesz jó...
Vagy tovább próbál anyáskodni a felnőtt gyermekei fölött? Biztos "szeretett" anyós lesz belőle...
És persze a gyermek meg továbbviszi majd a jó kis "példát" a saját párkapcsolatában, meg a gyermekeivel, aztán mindenki csodálkozik, hogy miért is olyan szar az élet...

jobbosbalos 2010.01.27. 16:31:53

@Kedves Nard: Azon ne múljon

@tarquin - kisördög: Valóban nem Popper:-)))Ezt az elméletet a nők tudják kitűnően a gyakorlatban alkalmazni. Én is részese voltam épp elégszer- hol élveztem, hol nem. Élveztem akkor, amikor tudtam mire megy ki a játék, és nem, amikor ez nem tetszett. Amit nem vettem észre, arról nem tudok nyilatkozni. Hiteles adataim e három variáció számáról és arányairól a dolog természeténél fogva nincsenek. Mindenesetre szerethető tulajdonság, feltéve, ha az ffiember azért egy kicsit magánál van még. Arra azért nagy tételbe ne fogadj, hogy a lakodalmassal kapcsolatban bármire is ráébresztenél, bármilyen módszerrel.
Jelezném: nem vagyok Popper fan.

@kóristalány: Semmi baj a törekvéseiddel, alakulhatott volna másképpen is. A baj az, hogy hormonjaink nem állnak a felügyeletünk alatt, szintúgy a feronomok érzékelése sem.
Ideális az lenne, ha az ember kémiája harmonizálna az egy férj, egy feleség egy életre,a gyerekek, és az anyagiak, szempontjából racionális elképzelésre.
A te posztod is azt bizonyítja, hogy ez sajna nincs így.
Tényleg kár.

tarquin - védőháló nélkül 2010.01.27. 16:42:50

@jobbosbalos: lehet ezt a játékot nagyon jól játszani, a szándék viszont soha nem mindegy.:-) A lakodalmasra még magamat sem bírnám rábeszélni.

tarquin - védőháló nélkül 2010.01.27. 16:52:02

@Ligu: a párkapcsolatot két embernek kell karbantartani, nem csak anyunak. Mondasz okosságot, de nem nálad van az Igazság.

dr. gernika 2010.01.27. 16:53:48

@Ligu: Ez a férfiszemszög, és teljesen elfogadható észérvek, de akkor sem tudom elképzelni, hogy az a kis lény, aki belőlem nőtt ki és teljesen életképtelen nélkülem, ne legyen nekem mindennél fontosabb. Pedig még nem is vagyok anya, csak elképzelem.
De ez nem feltételez mindenképpen majomszeretet, és ha az ember észnél marad, tud koncentrálni a párkapcsolatára is, mert bizony gondozni kell azt is.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.01.27. 17:17:32

Máshol olvastam, de ideírom most:
Akkor vagy jó anya (szülő), ha a gyerekednek gyökereket és szárnyakat adsz!
Mindkettő egyformán fontos! Nagyon-nagyon szeretném ezt a fejembe vésni ...

jobbosbalos 2010.01.27. 17:36:24

@Drága IV gernika (1749 - Haiti ): Igazad van, a gyermek nem kéredzkedett a világra, kutya kötelessége a szülőnek, hogy felnevelje. Lehetőleg normális körülmények között.

@tarquin - kisördög: a probléma sajnos abban áll leginkább, hogy két testvér vagy egy új "apuka" és a gyermek rivalizálása nagyon nem ugyanaz. Pláne, ha az ezt karban tartani akaró anyuka momentán szerelmes - ami mint köztudott, kissé rombolja a józan ítélőképességet. Ha a szerelem elmúlik, lehet, hogy a kényszerű balanszírozás is okafogyottá válik.
Patt.

Ligu 2010.01.27. 17:40:49

@tarquin - kisördög:
Egyetértünk, én nem állítottam hogy csak anyunak kell karbantartani, szerintem is 2 szereplős a téma.

@Drága IV gernika (1749 - Haiti ):
Szerintem meg mindkét kapcsolat fontos (párral-gyerekkel) és megvan az ideje (minden nap!), hogy mikor kell az egyiket, mikor a másikat előtérbe helyezni. Ha ez az egyensúly felborul, arra mindhátom szereplő rábaszik, ki így, ki úgy...
Te akarnál olyan férfit, akinek pl. a kocsija a "szeme fénye", és fontosabb neki, mint Te?

dr. gernika 2010.01.27. 21:11:28

@jobbosbalos: Ez a minimum.
@Ligu: Szerintem meg kiforgattad amit írtam, mert én alapvetően nem mondtam neked ellent, csak a hányingeredet tartottam durvának. Naná, hogy fontos a párkapcsolat, tenni is kell érte, de ha az a gyermek elemi érdekeinek rovására megy, akkor egy igazi, jó anya akkor is azokat fogja előtérbe helyezni. De ez alatt nem a kényeztetést, a harmadik fél nevelési kísérleteinek meghiúsítását, a "majmocska mindennél fontosabb" hangoztatását értem.
A kocsit meg a saját ivadékunkat viszont ne tegyük már mérlegre. :)

Nikica21 2010.01.27. 21:25:21

Jóestét esti kommentelő társak!:D

Devil2 2010.01.27. 21:33:50

@Nikica21: Jó estét kívánok! :)

Devil2 2010.01.27. 21:35:54

Remélem Erásom is befut hamarosan.. :)

Nikica21 2010.01.27. 21:47:38

@Devil2: biztos befog!
Mostanában kicsit megbomlott eme hármas közösségünk!:D

Devil2 2010.01.27. 21:56:24

@Nikica21: Na szóval mi az a szudoku? Erás azt mondja, valami játék.

Nikica21 2010.01.27. 21:58:22

@Devil2: Tegnap még leírtam Neked! Miindjárt idemásolom!:D

Nikica21 2010.01.27. 21:58:55

jajajajaj az a számos játék 3x3kockákban 1-9szám és minden sorban és oszlopban mindegyik 1x szerepelhet csak!:)
Szép álmokat Nektek!

Devil2 2010.01.27. 22:01:00

@Nikica21: Hopsz, máris kidőltél? :))

Jó éjt!

Erásss 2010.01.27. 22:09:32

@Devil2:
Neeeeeeeeeeeee menj el!:))))))))

Nikica21 2010.01.27. 22:15:53

@Devil2: neeem, csak átmásoltam bocsika!:D
De amúgy nézd meg írd be keresőbe játsz vele!:)

Nikica21 2010.01.27. 22:22:04

@Devil2: Neeem mentem sehova, csak átmásoltam a tegnapit bocsi!
Miért nem próbálod meg a szudokut?:D

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.01.27. 22:24:30

@Ligu:

Szerencséje van, mert a pasiját hidegen hagyják az autók, a foci és sör.

katarandi 2010.01.28. 12:47:51

Én is hasonló helyzetben volta nekem sem és neki sem volt könnyű.De,ha téged annyira szeret akkor el kell fogadnia,hogy ők is vannak.Nálam a lányomtól megkérdezte,hogy elfogadja e pot apukájának majd tőlem a kezemet kérte meg.Én sokszor kettesbe hagytam őket a munkám miatt és rengeteg közös programjuk lett.Neked kell tenned,hogy el fogadják egymás.

semota · http://livewithit.blog.hu 2010.01.29. 10:49:54

A pasi még csak 1x találkozott a gyerekekkel. Ez alatt az idő alatt még simán változhat a gyerekek hozzáállása, meg a pasi hozzáállása is a gyerekekhez.
Bár ha a pasi tényleg külföldön él, és nincs tervbe véve az összeköltözés, akkor nem értem, hogy ez miért merül föl problémaként.
süti beállítások módosítása