Kibékülésünk Valentin-napra esett

2010. február 12. 06:58 - csajokespasik

„Határozottan felszólította, hogy ne merjen gyereket csinálni nekem” – újra az anya-lánya (és az utóbbi fiúja) bizalmi háromszög problémáit vizsgálhatjuk. Az idilli kapcsolatot csak a leendő anyós dühös csaholása teszi elviselhetetlenné. A megoldás az anya háttérbe szorítása vagy menekülés? Most megtudhatjuk, hogy a sors mindig suttog, csak oda kell figyelni. Ja, és ne felejtsétek, hogy ma buli lesz ezerrel!!

 

Zsani vagyok, 26 éves lány. Két éve még egy kispesti panelben laktunk, párommal, Danival. Már akkor sem vetett fel minket a pénz, szerény körülmények között éldegéltünk, de boldogan. Ami megkeserítette az életünket az a saját anyám és a Dani közötti feszültség volt. A helyzet kicsit nevetséges, de utólag sok mindent megszépít az idő. Anyám nehéz természetű, könnyű vele összeugrani, aki nem tudja kezelni. Danit azóta nem bírja, amióta összeköltöztünk, amikor pedig bejelentettük neki, hogy közös gyereket tervezünk, és úgymond: „rajta vagyunk a dolgon”, anyám szinte felrobbant.

Hogy pontosan miért utálja Danit, nem sikerült kiderítenem: amikor nyíltan rákérdezek, anyám azt feleli, hogy egy „megbízhatatlan, link figura, bizonytalan kereseti forrással”. Hát, Istenem, ki tudja manapság előre eltervezni a jövőjét? – gondoltam, de nem válaszoltam neki. Úgysem lehet megváltoztatni, amit egyszer a fejébe vett. Akkor valóban nem keresett jól a párom (mondjuk, ma sem): régi bútorokat hozott rendbe, egész ügyesen, de nem mindig volt munkája, így ez hullámzó jövedelmet jelentett nekünk. Nekem jól fizető állásom volt/van egy ügyvédi irodánál, amolyan mindenes titkárnő -féle ’főzzőn kávét, Zsanett!’ - típus. Egyik este fáradtan lépek be a lakásba, és hallom, hogy Dani üvölt valakivel. Jézusom, ki van itt, betörtek tán? Fel-alá sétál a nappaliban és a mobilján kiabál valakivel. Amikor megpillant, azonnal lerakja. Majd lazán ennyit mond nekem:

Anyukádat elküldtem melegebb éghajlatra (persze, sokkal erősebb szavakat használt). Először szusszanni sem tudok, majd lehámozom magamról a kabátomat, lerakom a táskámat és megkérem, hogy nyugodtan meséljen el mindent. Elmondja, hogy felhívta őt az anyám és határozottan felszólította, hogy ne merjen gyereket csinálni nekem. Együtt élhetünk, de családot nem alapíthatok Danival. Tőle nem kell neki unoka. Azonnal visszahívtam anyámat és számon kértem. Amíg beszéltem vele, Dani folyamatosan ott zsezsegett körülöttem, puffogott a hátam mögött és be-beszólogatott anyámnak a telefonba, amire én kiborultam, ráüvöltöttem és meglöktem egy kicsit. Dani felháborodva magára kapta kabátját és elviharzott a lakásból. Anyámat jól kiosztottam, és nagy nehezen belátta, hogy ezúttal kicsit elvetette a sulykot.

Amikor később Danit hívtam, nem vette fel. Másnap reggelig. Egész éjszaka nyugtalanul forgolódtam. Nehéz két szeretett személy között őrlődni, anélkül hogy bármelyik mellé is állnál. Anyámnak is van beleszólása az életembe, ahogy Daninak is. Reggel felhívtam, végre felvette. Dani azt mondta, hogy egy haverjánál aludt és átpiálták az estét. Kértem, hogy jöjjön haza. Erre csak annyit vakkant: minek? Rácsaptam a telefont. Már csak az hiányzott volna, hogy a szememre vesse, faggatom, mint az anyám.

Délben kulcs zörög a zárban, nyílik az ajtó: Dani jött meg, kezében egy szál vörös rózsával. Megöleltük egymást, de nem beszéltük meg a dolgot. Igazából nem is volt mit megbeszélni, hiszen már döntöttem: anyám igényét figyelmen kívül hagyva össze kívánom kötni az életem Danival. És a csattanó: sosem nézzük a naptárat, nem tartunk hülye ünnepeket, se névnapot, de másnap derült ki, hogy tegnap, amikor kibékültünk, pont Valentin-nap volt. Persze a neten harangozták, meg a virágárusoknál is láttuk az ünnep nyomait, de nem vettük fel. Átfolyt rajtunk a dolog. Utólag azért méltón megünnepeltük…

 

 
107 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr781748458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csajokespasik · https://csajokespasik.blog.hu 2010.02.12. 08:37:40

@Girgesz: a sztori 2 évvel ezelőtti, ha jól látom az első mondatban.

Girgesz 2010.02.12. 08:43:33

@Primitív Állat: Ez igaz, de 2009-ben meg még nem volt csajok és pasik... ezt mindenképp tudnia kellett, mikor írta a posztot. :D

@csajokespasik: ok-ok, nem kötekedem tovább. De nem csak nekem tűnt felez a kis időzavar...

vendriner aladár 2010.02.12. 08:44:17

Egy kérdésem volna csak a poszíró felé: Hol van apu? Talán a probléma gyökere is itt van, de nem szeretnék elméleteket gyártani. Ötletem lenne, de megtartom.

csajokespasik · https://csajokespasik.blog.hu 2010.02.12. 08:47:39

@Girgesz: ez egy visszaemlékezés (mint az itteni történetek többsége) attól függetlenül, hogy volt-e blog vagy sem, mert időben semmi köze hozzá! Jejzusom!

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.12. 08:48:44

Bisztos azóta Bélát megszerette az anuta! :)

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 08:49:42

@Girgesz: Igazad van, egy pillanatra kiment a fejemből, hogy ilyen sztorikat kizárólag a CsP megbízásából írtak le valaha is. :) Azt hittem, hogy 2008-ban leírta a történetet, például egy másik fórumra, és ezt idézi fel most, éppen két év elteltével - ahogy a felvezető soraiból is kitűnik. Kedvelem a sci-fit, ezért örülnék az időzavarnak, de sehol nem érzékelem. :)

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 08:58:36

@vendriner aladár: Ne tartsd magadban: rég otthagyta ezt a szipirtyót. :)

vendriner aladár 2010.02.12. 09:07:27

@Primitív Állat: Én is erre gondoltam. Apu lekoccolt, anyuka számára a legtöbb férfi csak egy link tróger.

Frucsasz 2010.02.12. 09:11:10

Hááááát... A psoztolónak sok mindenben igaza van, és tartson ki Dani mellett, ha szereti. DE: igaz ugyan, hogy manapság senki nem tud előre tervezni a jövőjét illletően, de vannak fokozatok. Egy vélhetően feketén, zsebre kereső, alkalmi munkából élő ember nemcsak a válság, hanem a bőség idején is bizonytalan keresetű. Gyereket akkor kellene vállalni, amikor a vele járó felelőséget, felnőtt gonodlkodásmódot is képesek vagytok elsajátítani. Úgyis mint alkalmi munkák helyett fix, bejelentett hely. Persze erre az a standard visszavágás, hogy lehet, hogy szerényebb körülmények közt, de nagy szeretetben nő fel... ezt majd magyarázd meg neki, ha az iskolában mindenki B..tatni fogja, vagy amikor nem tudsz tisztességes télikabátot adni rá, vagy nem tudod befizetni az osztálypénzt. Vagy egyszerűen csak nem tudsz megadni neki az alapvető dolgokon túl (étel, ruha) mást, ami már extrább, mert a párod épp nek keres két hónapig... Szóval, bár az anyuka tényleg túllőtt a célon, valahol igaza is van, félt téged, félti az unokáját. És egyszer érdemes lenne tényleg kihúzni belőle, valójában mi is a baja a pároddal...
(Az üvöltős-elrohanós jelenet és a lökdösődés se a legfelnőttebb magatartásra vall persze...lehet, hogy várnotok kellene még, amíg ti is felnőttök.)

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 09:13:10

@vendriner aladár: Általában befigyel az ebből levont következtetés is: ha már a legtöbb férfi link tróger, legalább egy pénzesebbet fejjen a lány, amíg csak lehet. Ha elég zseton van, jöhet a gyerek is, legalább magasabb lesz a gyerektartás, ha majd őt is - szükségszerűen - faképnél hagyják.

Girgesz 2010.02.12. 09:15:42

@Primitív Állat: Ha csukott szemmel jársz, nem is veszed észre azokat az anomáliákat, amelyek azt bizonyítják, hogy a Mátrixban jársz :D Más szóval: csak azt veszed észre, amit észre akarsz venni :DDDDDDD

Amúgy nem tudom, hogy merre jártam eddig,mert igaz, hogy pár fórumon megfordultam, de én bizony soha nem találkoztam még ilyen megemlékezéssel(persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehetett ilyen, sőt!)

@csajokespasik: Nos, akkor egy kis szőrszálhasogatás -semmi több(!):
"...Két éve még egy kispesti panelben laktunk, párommal, Danival... Már akkor sem vetett fel minket a pénz...Ami megkeserítette az életünket...Egyik este fáradtan lépek be...Fel-alá sétál a nappaliban és a mobilján kiabál valakivel...Először szusszanni sem tudok...Dani felháborodva magára kapta kabátját...Danit hívtam, nem vette fel...Anyámnak is van beleszólása az életembe...Reggel felhívtam, végre felvette...Rácsaptam a telefont...Délben kulcs zörög a zárban, nyílik az ajtó...Megöleltük egymást...nem beszéltük meg a dolgot...döntöttem...sosem nézzük a naptárat...de másnap derült ki, hogy tegnap, amikor kibékültünk, pont Valentin-nap volt."
Már elnézést, de mi ez, ha nem ugrálás az időben?
(De ezt már tényleg ne vegyétek másnak, mint ami: játék a szavakkal. :DDD)

csajokespasik · https://csajokespasik.blog.hu 2010.02.12. 09:21:57

@Girgesz: úgy gondolom, hogy a múltidőben írt sztori is lehet jelenidő hangvételű. Nem?

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 09:23:53

@Girgesz: Hadd találjam ki: a Mátrixban. :) Én meg olyan történettel nem találkoztam még, hogy két fiatal megismerkedett, a kezdeti kölcsönös szimpátia és fizikai vonzalom után egymásba szerettek, aztán összeköltöztek, megházasodtak és rendezett anyagi körülmények között élve az első gyereket tervezgetik. De attól még valami azt súgja, hogy létezik ilyen is. ;)
Az, hogy valaki egy elbeszélésen belül váltogatja az igeidőket, már általános iskolában is főbűnnek számított, de csak a mi időnkben. Ma már megengedett, sőt, rendi. Nem csap a körmére érte a mama sem. :)

csajokespasik · https://csajokespasik.blog.hu 2010.02.12. 09:25:33

akarom mondani: a múltban játszódó történet lehet jelenidőben, hiszen most olvassuk. De ez már filozófia! :)

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 09:30:06

Szumma szummárum: attól, hogy a múltban megírt és múltban játszódó történetben szerencsétlenül keveredik a múlt és jelen idő használata, még nem következik, hogy ide-oda ugrálunk az időben. ;)

alumi 2010.02.12. 09:34:55

Bizonytalan anyagi helyzetben én sem vállalnék gyereket. HIába keres jól a nő, amíg terhes majd a szülés után x ideig otthon van, és amit az államtól kap az kutyagumi.
Ilyenkor a pasi tartja el kvázi a nőt és a gyereket is. Leginkább az ő fizetése tartja fenn a családot, szóval igenis fontos, hogy legyen valami stabil, kiszámítható jövedelme. Ehhez nem kell profdoktornak lenni ofkorz.

A másik dolog, hogy erőszakos muterek minden második családban vannak, de valóban érdemes megvizsgálni, hogy mi állhat a hárpia viselkedés hátterében.

Girgesz 2010.02.12. 09:35:27

@Primitív Állat: OFF topic!
Az igeidők között a magyar nyelvben nem igazán lehet ugrálni, mert az a két fél közötti információt torzítja. Van ugyan kivétel, de megvan a használatának a szabálya(ilyen pl. amikor valaki jelen időben meséli, hogy mit mondtak neki a múltban)!

Értem én mit akartok mondani, de ha valaki írásra szánja magát, akkor legyen már igényes.
És igenis a körmöst kellene most is osztogatni a súlyos nyelvtani hibákért, mert ha írni nem tud a gyerek, akkor Beszélni sem fog tudni rendesen! És akkor majd sorra olyan vezetőink lesznek, akik 300 szóból álló magyar szókinccsel égetik le maguk. Sajnos ma már olvasni sem trendi, nemhogy írni... Milyen kár, hogy ma hülyének lenni nagyobb sikk, mint értelmesnek.
(Egy sajnálatos példa: A saját barátaim csodálkoztak el a legjobban, mikor kiderült, sikeresen vettem részt egy irodalmi pályázaton. Pedig ők még tudtak is róla, hogy szoktam néha írogatni. )

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 09:40:40

@Girgesz: Ezzel teljesen egyetértek, de ez már más kérdés. Viszont ilyen követelményekkel Panni a beküldött posztok 95%-át fél órán át barkácsolhatná, mire elfogadható állapotba kerülnek. :)

@primu: Ez így van. Szerintem itt a lány szorgalmazza a gyerekvállalást, mert közeleg a szülés optimális ideje. Sajnos abba már valószínűleg nem gondolt bele, amit itt leírtál, pedig Dani aligha fog otthon maradni helyette a gyerekkel. És a mama sem a gyűlölt Dani gyerekével. Igazi csapdahelyzet. :)

Girgesz 2010.02.12. 09:43:46

@Primitív Állat: mint írtam, kötözködésem ne vegyétek másnak, mint szőrszálhasogatásnak!

De hogy építő jellegű véleményt is nyilvánítsak: örvendetes, hogy a csajszi kitart a párja mellett (elvégre jobb esetben nem az anyukával együtt fog megöregedni, hanem Danival).De azért nem árt anyukát is meghallgatni, mert lehet igaza van abban, hogy gyereket vállalni nem kétfilléres dolog, és ehhez megalapozott anyagi háttér szükséges, nem pedig "egyik napról a másikra élünk" felfogás.

Ha Dani végre nem csak alkalmi munkával látná(látta volna el magát :D), akkor lehet anyuka sem kapálódzna(kapálódzott volna :D) annyira a veje ellen.

Girgesz 2010.02.12. 09:45:32

@Primitív Állat: azért napi fél óra egy megjelenéshez nem nagy munka... ha csinálunk valamit, akkor csináljuk jól, igényesen (ez most elsősorban a posztíróknak szól) Elvégre nyilvánosság elé kerül...

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 09:52:51

@Girgesz: Ha tényleg akkora link ez a Dani, akkor sem a hátsó kavarások, befenyítő telefonhívások módszerét tartom korrektnek, hanem a hosszas beszélgetést HATszemközt. "Gyerekek, ha tényleg bevállaljátok a gyereket a jelenlegi helyzetetekben, rám ne számítsatok." Na ez miért nem megy vajon? Könnyen lehet, hogy amiatt, amire vendriner is ráérzett.

Girgesz 2010.02.12. 09:59:15

@Primitív Állat: Valószínű. Anyuka sem tökéletes :D Lehet rossz eszközt választott, de valószínű mondani akart ezzel valamit...(nehéz eset, de valószínű ő sem rosszat akar a lányának és lehet kicsit tapasztaltabb is, mint a lányka, szóval ha már el is cseszte a renomét, azért lehet érdemes lenne elgondolkozni azon, amit mondott)

El Polako 2010.02.12. 10:06:15

Aki utálja a Valentin napot, az menjen koncertre!:D

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.12. 10:08:23

jó reggelt, miért kellene egy hisztis, más anyját elküldő, szerelemből dolgozó, probléma elől elrohanó "férfiembernek" gyerek? Játékból? Ha kedves posztíró szeretne gyereket, a felnevelésében csak saját magára számíthat, úgy látom.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.02.12. 10:19:01

Hát lyányom, elég hülye vagy, ha 26 évesen még mindig úgy gondolod, hogy anyádnak van joga beleszólni az életedbe. Ha ezt a pasid előtt is így vallod, örülhetsz, hogy nem töröl szájba.
Ha elég felnőtt vagy arra, hogy külön élj a szülői háztól, akkor valószínűleg a családalapításra is megértél, legalább is a korod szerint.
Nyugodtan kiállhatsz a saját boldogságod mellett. De ha neked ez azt jelenti,hogy anyuci irányítja az életed, mert te balfasz vagy és nem tudsz élni, akkor minek a Dani? Vagy más hímnemű egyed..?

alib 2010.02.12. 10:44:00

@Girgesz: nincs semmi baj a jelen és a múlt idő váltogatásával. Az, hogy irodalmi pályázaton sikerrel szerepeltél, valóban meglepő, az, hogy a barátaid is meglepődtek ezen, viszont nem. Erőszakos, "települős" anyukák mellett pedig nem állunk ki.
Zsani pedig ez egyik legjobb arc, aki ide írt eddig, anyukája elég nehéz esetnek tűnik, a világ egyfolytában tolja az arcába, hogy csak a pénz számít, erre boldogan tud élni Danival, akivel a leírás szerint szeretik egymást, anyukától és pénztől függetlenül. Bár Danit nem ismerjük igazán, és még az is lehet, hogy tarquinnak lesz igaza.

FlybyWire 2010.02.12. 11:03:48

Egy percet nem töltenék együtt olyan emberrel, aki szülővel (legyen az bármilyen gáz, sőt hülye is) tiszteletlen és üvöltözik, majd hisztis primadonnaként elrohan.
A sztoriban nagyjából mindenki gáz!

FlybyWire 2010.02.12. 11:04:58

@Frucsasz, az őzikelány: "(Az üvöltős-elrohanós jelenet és a lökdösődés se a legfelnőttebb magatartásra vall persze...lehet, hogy várnotok kellene még, amíg ti is felnőttök.) "

Bizony, maximálisan.
Ebből olyan válás lesz, mint a huzat. És nem is (csak) a hisztipisti miatt: a pénz lesz a gond.

dr. gernika 2010.02.12. 11:09:55

@Girgesz: Egszerűen felháborítónak találom, hogy ha manapság akár vicceskedve, akár szigorúbban figyelmeztetnek valakit arra, hogy igénytelen a helyesírása és/vagy fogalmazása, ahelyett hogy összeszégyellné magát, még kikéri magának a kekeckedést (Mér, megértetted, neeem?!) és mások is a védelmére kelnek. Jólvan, ne írjon helyesen, de akkor ne is publikáljon, senki sem tart pisztolyt a fejéhez.
Igen, grammarnazi vagyok, vállalom.

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2010.02.12. 11:19:00

@Drága IV gernika (1749 - Haiti ): annyit még megsúgok, hogy abba is leizzadtam, hogy a ragokat a helyére tegyem (Bocs, posztíró, ha olvasod)

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 11:20:28

@Panni CsP: Abban is leizzadtam, vagy abba is beleizzadtam. Bocs Panni, ha olvasod. :)

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 11:38:57

Ha sok javítást kell eszközölni a beküldött történeteken, szerintem a rendszeres kommentelők szívesen besegítenek hébe-hóba. A leghétköznapibbakat nekem küldjétek korrektúrázásra, hogy egyúttal ki is színezhessem őket kicsit. :)

alumi 2010.02.12. 11:49:53

@Primitív Állat: sebaj, az a lényeg, hogy legyen időben férj, meg gyerek, utána lehet marketingelt kapcsolatban szingliket fikázni és másikat orrba-szájba csalni.:)

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 11:59:35

@primu: Nekem a posztíró jószívűbbnek tűnik annál, hogy szingliket fikázzon majd családanyaként, de ki tudja, mit hoz a jövő. Lehet, hogy nem esett messze az alma a fájától, csak eddig szunnyadt - hogy a helyesírási hibákat megtámogassuk egy kis képzavarral is. Viszont ha az anyagiak ennyire ingatag lábakon állnak, ide a tökéletes marketingstratégia is kevés lesz szerintem.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.12. 12:13:08

@Panni CsP:

BiSZtos nagyon kedveled a grammanazikat! :)

gabcigirl 2010.02.12. 12:32:37

A sztori tanulsága - Anyuka egy szipirtyó akit célszerű mihamarabb elhatjani. Tovább szegény pasit szeretni pech de győzzön a szerelem:)!!!

alumi 2010.02.12. 12:32:39

@Kedves Nard: ja, az is cuki.:)

@Primitív Állat: nyilván mondtam pár általánosságot is:)

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 12:55:58

@primu: Akkor most jól megvezettél, mert pont téged zavarnak legjobban az általánosítások.. általában. :)

@gabcigirl: Ez az anyós semmiképp nem nyerő, az fix. Ez egy ilyen Magdi anyus lehet némi "hanyas vagy, te disznó?" beütéssel. :) A szerelem viszont csak akkor győz, ha nem csak oka a párkapcsolatnak, hanem az egyetlen célja is. Ha bármilyen egyéb cél megfogalmazódik, rendszerint kiderül, hogy ahhoz önmagában már kevés.

Andissekai 2010.02.12. 12:57:16

Győzzön a szerelem, ha igazi! Anyukával meg kell próbálni higgadtan beszélni, HA lehet. Ha nem, akkor tudomásul kell vennie, hogy ki lesz zárva az életetekből! --> erre tuti megenyhül. :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.12. 13:48:01

@Drága IV gernika (1749 - Haiti ): sajnos tapasztalat, ha nem is sajátélmény.:-) Gyedből és gyesből nem fogja tudni még a srácot is eltartani, ha épp nem tud beletenni a családi kasszába, úgyhogy borulásra áll a bili, bármekkora a szerelem. Ellenben, ha úgy kezdi, hogy "Márpedig elmész, szívem, állandó munkára, és akkor elgondolkodom, lesz-e közös gyerekünk" akkor optimista is lehetnék a kapcsolatukat és az utódot illetően.:-)

summerstorm 2010.02.12. 14:33:21

ez egy ultragáz nap kezd lenni... sziamindenki...
olvasok

summerstorm 2010.02.12. 14:38:03

@primu:

ma milyen kis epésnek tetszik lenni :)...

summerstorm 2010.02.12. 14:41:48

megint eltünt a kommentem...

summerstorm 2010.02.12. 14:54:49

hová tünt mindenkiiii :(?

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 15:00:10

Nemcsak a téridőben fordulnak elő ilyen furcsa ugrások, hanem a kommentek között is. Egyébként mindig megjelenik az, a következő komment elküldésével egyidejűleg.

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.12. 15:03:03

@Primitív Állat: ez az igazi zavar a Mátrixban.:-)

Lehet, hogy mindenki a csp-valentájnra készül már. Online is megy a buli?:-) Teszem azt, innen beleugathatok, hogy egészségetekre vagy ilyesmi?:-)

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 15:07:27

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: Jóhogy, totális az interaktivitás. Be van kamerázva az egész Living Room, távolról is lehet vezérelni mindegyik szerkezetet. Ezenkívül paradicsomlevet is lehet lövellni arra, aki nem szimpatikus, bár ehhez már fizetős SMS-t is kell küldeni. :) De tudomásom szerint nem a CsP blog olvasói szórakoznak ott, hanem az iwiw-es CsP alkalmazás használói.

summerstorm 2010.02.12. 15:16:27

@Primitív Állat:

a paradicsomlevet szeretném kérni,hogy inkább nekem küldjék, némi vodka kíséretében :))) worchestershire, és tabasco is jöhet, nameg só és bors....

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 15:22:17

@mooon:): Látom, igények azok vannak, de mindez nem jár csak úgy. Ahhoz zöld karszalagban kell vadulni a buliban hajnalig. Akkor nem kímélnek. :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.12. 15:29:17

@Primitív Állat: nem mondhatnám, hogy utánanéztem, milyen buli lesz.:-) De így lenne az igazi, hogy mi meg a laptopon követjük az eseményeket, és hajigáljuk a virtuális jégkockaszíveket a jelenlévőkre.:-)

@mooon:): olyat én is kibírnék most egyet.

summerstorm 2010.02.12. 15:36:07

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC:

ugye :)?
az az igazság, hogy nem tudom, hogy ez a buli mennyire lesz ovoda... akarom mondani, mennyire lesznek fiatalkorúak a résztvevők, ha télleg a csp alkalmazás iwiw-es képviselői mennek...

@Primitív Állat:
hüüümmmm... max a naracs :DD... de azt is csak félve :D :D...

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 15:40:02

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: Ez jó ötlet. Meg virtuális, színes, ruhához tapadós-szőröcskés szíveket is lehessen hajigálni, aztán az azonos színűeknek össze kell jönni. :)

Viszont előtte OFFoljuk szét ennek az elmebetegnek a blogját:
index.hu/bulvar/2010/02/12/huszonket_emberrel_akart_vegezni_egy_diak/
Lehet, hogy a nevét sem véletlenül olvastam hirtelen Szarzsáknak.
Remélem, nem lesz ebből "divat" Magyarországon is. :/

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 15:42:57

@mooon:): Én is gondolkodtam ezen: szerintem zömében 18 körüliek lesznek.

summerstorm 2010.02.12. 15:46:42

@Primitív Állat:

köztük valószínű sokkot kapnék :D :D :D

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.12. 15:47:49

@mooon:): fogalmam nincs, de lehet, hogy hallunk beszámolót.:-)

@Primitív Állat: ehh, véletlenül olvastam híreket (pedig majdnem szerencsésen leszoktam), de az ilyenekre csak olyan dolgok jutnak eszembe, amit szégyellek hangosan kimondani.:S

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 15:48:43

@mooon:): Hát még én, gyerekem lehetne mind. Persze ettől még piros karszalagban is lehetne esélyem a kiscsajoknál - a megfelelő slusszkulcsot pörgetve. :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.12. 15:54:48

@Primitív Állat: miért a karszalag? Korosztályonként másik kell?

Ez a Sz*rzsák bűnrossz verseket írt. Jaj.

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 15:57:11

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: Akkor csak írd le. Beleolvastam a "verseibe", és kezdem érteni, amit primu mondott. Ezeket idejében kellene elkezdeni kiszűrni a társadalomból valahogy.
arszak.blog.hu/2008/06/30/az_en_istensegem

summerstorm 2010.02.12. 16:00:10

@Primitív Állat:

kapsz egyszer tőlem egy olyan 300 Ft-os bmw-s kulcstartót :D :D :D
Na jó.... az nem ugyanaz, mintha az indítót vágod ki a pultra, vagy pörgeted az ujjaid között :D :D

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.12. 16:03:15

@Primitív Állat: Ofélia című igazságosztó "poéma"? Amúgy kiszűrték, még épp időben.

Girgesz 2010.02.12. 16:04:14

@alib: hidd el, én is meglepődtem az eredményen:DDD
Amúgy, ha jól gondolom, akkor a posztot kell elemezni -neked is!- és nem engem :P

@Drága IV gernika (1749 - Haiti ): Én már nem háborgok ezen. Amikor olyan rendeletet hoz egy felelős kormány, hogy az óvodásoknak nem szabad nemi sztereotípiát erősítő dolgokat látniuk, hallaniuk az oviban -mondván, hogy majd később eldöntik, hogy normálisak, vagy buzik, bi-, esetleg transzszexuálisok lesznek-e-, akkor nem lepődök meg azon sem, hogy abból csinálnak divatot, hogy ki tud rosszabbul magyarul.

"...Magyarország olyan ország hol a nemes nemtelen,
lábasodnak nincsen lába, aki szemes: szemtelen.
A csinos néha csintalan, szarvatlan a szarvas,
magos lehet magtalan, s farkatlan a farkas...."

Ezt a kabaré szöveget ajánlom mindenkinek, aki azt hiszi magáról, hogy jó magyar nyelvből :DDDD
Ha valaki nem ismerné, akkor: Bencze Imre: Édes, Ékes Apanyelvünk - Lőrincze Lajosnak és Grétsy Lászlónak
(Sinkovits Imre előadásában, 1987, III Humorfesztivál).

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 16:04:23

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: Nem, az a szándékot jelöli.
Piros - "Csak a buli miatt jöttem, nem vadászom".
Narancs - "Ma este bármi történhet még."
Zöld - "Kérlek, ne kímélj!"
Fekete - "Teccő g***, kőkóla?" :)

@Drága IV gernika (1749 - Haiti ): Ő is kikérte magának a kekeckedést, méghozzá a saját _nevében_.

Ez egy ilyen nyomott nap, nem csoda, hogy mindenki bulizna már inkább.

summerstorm 2010.02.12. 16:08:11

ezek a versek nagyon betegek....
jesszus :(...

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.12. 16:09:22

@Primitív Állat: ahh, megértettem, köszi.

Stipistopi fekete. Brahiból. Azért is.:-)

dr. gernika 2010.02.12. 16:09:39

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: A srác helyében már nekem égne a pofám, hogy 25-ön túl, családot tervezve nem tudok állandó keresettel hozzájárulni a megélhetéshez. Az alkalmi melót attól még meg lehet tartani másodállásban is, ha annyira fontos neki.
@mooon:): Helyesbítek, nem kezd, hanem az volt. 2-kor az idegösszeroppanás szélén hagytam el a csatateret. Most kezd jó lenni. :)
@Primitív Állat: Nem tudom minek kell még történnie, hogy végre elkezdjék kezelni a sok skizo futóbolondot...

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 16:10:40

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: Őt még időben, de csak úgy, hogy az ismerősei feldobták, mert már ők is látták, hogy tényleg zakkant. A magányos őrültekhez kellene komolyabb pszichológusi felderítő tevékenység. Egyébként elkezdtek gyarapodni a kommentek a blogján, kíváncsi vagyok, magát a blogot mikor törlik..

@mooon:): Talán ennek a korosztálynak még a 300 Ft-os is megteszi. Az úgyis szimpatikus szám - spártai. :)

@Girgesz: Ezt ismered? rafia.hu/content/magyar-nyelv :)

summerstorm 2010.02.12. 16:12:39

menjünk oda rózsaszín v. világoskék karszalagban :)

rózsaszín + világoskék: a blog olvasója vagyok, a résztvevőket kritizálni jöttem :D

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.12. 16:12:45

@Drága IV gernika (1749 - Haiti ): pontosan. De ismerek két olyat, akinek 30 fölött sem ég önmagától, csak ha nagyon sokat hallja. És gyerekeik vannak. Ehh.

Girgesz 2010.02.12. 16:14:03

@Primitív Állat: igen, ismerem :D

Ki is szállok a beszélgetésből -csak bekukkantottam :D
Jó hétvégét!

summerstorm 2010.02.12. 16:15:40

ezek után tényleg be fogok szerezni egy ilyet...
hmmm...
ez a másik oldalon is működik :D?
vegyek egyet magamnak is :D?

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.12. 16:18:55

@Girgesz: viszont:-)

Jó nap ez pedig, csak hogy tudjátok. Pl. megkaptam a fizum negyedét.:D

dr. gernika 2010.02.12. 16:20:04

@Primitív Állat: Kommenteltem. :D
@Girgesz: És ez az ovis rendelet mégis hogy nyilvánul meg? :D
@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: Nyehehe.

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 16:22:20

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: És olyan 20 körülieket, akiknek nemhogy magától, de mástól sem ég, noha 5 gyerekük van? Nem írhatom le, kikre gondolok, de elég kevés közöttük a szőke - viszont a létszámarányuk exponenciálisan nő.

@mooon:): Mármint micsodát? Karszalagot, vagy egy 25 éves léhűtőt? :) Attól tartok, ha kritizálós karszalagban jelennél meg, nem a vodka ütne ki. :)

dr. gernika 2010.02.12. 16:24:34

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: Én 40 közelit ismerek, akinek két gyereke van. Fogalmam sincs, hogy bír reggelente tükörbe nézni, főleg most, hogy az asszony munkahelye is komoly válságba került...

"Jó nap ez pedig, csak hogy tudjátok. Pl. megkaptam a fizum negyedét.:D " Mázlista! én hétfőn kaptam meg az előző havi negyedik ötödét...

summerstorm 2010.02.12. 16:24:48

@Primitív Állat:

csak nem azt mondod, hogy megvernének :D :D :D?

bmw-s kulcstartóra gondoltam egyébként...
csak azért tudom egyébként ennyire hogy van ilyen gagyi bizbasz, mert egyszer már vettem valakinek, de azt szekálásból :D :D...

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.12. 16:27:13

@Primitív Állat: nem hiszem, hogy ez ismerősök/rokonok/hozzátartozók nélkül lehetne szűrni az ilyeneket. Mégsem állhat minden hülyeállat mellett rendőr.

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.12. 16:30:54

@Primitív Állat: igaz.

@Drága IV gernika (1749 - Haiti ): ehh, és egészséges férfiembernek tartja magát. // Azt mondom, hogy mázlista szupernap ez.:-)))

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 16:33:48

@Drága IV gernika (1749 - Haiti ): Nekem is sikerült nagy nehezen hozzászólni ahhoz a vershez, bár rohamosan nő a forgalom.

@mooon:): Á, dehogy. Csak nem bírnád a sok hódoló ostromát. Biztosan lesznek jópáran, akik a véleményüket minden körülmények között felvállaló nőkre gerjednek. :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.12. 16:35:50

@mooon:): ezt én sem bírtam kihagyni, olyan ellenállhatatlanul passzolt a Trabihoz:-))

summerstorm 2010.02.12. 16:40:48

@Primitív Állat:

most méééééért...
nemisértem, hogy mi baj lenne ott velem.... :D :D :D
najó... megyek inkább máshova bulizni... jobban járok úgy egyre inkább ezt érzem :DDD

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC:
ugyeeeee:)?

summerstorm 2010.02.12. 16:47:29

viszont én most lépek :)
további szép estét mindenkinek!

Father Justice (törölt) 2010.02.12. 17:11:36

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: Elnézést, átsiklottam a kommented felett. Persze, nem állhat minden hülyeállat mellett rendőr, de bizonyos eseményekhez kötődően (általános iskolai ballagás, érettségi, egyetemre jelentkezés, stb.) lehetne kötelező pszichológiai vizsgálatot bevetezni. Így sem lehetne kiszűrni mindet, de egy részüket szerintem igen. Azt meg már a szakembereknek kell eldönteni, hogy kinek kell azonnali kezelés, és kinek elegendő közelebbről nyomon követni az életútját a továbbiakban.

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.13. 10:35:01

@Primitív Állat: bocs, tegnap gyorsan el. Ha ki is szűrik egy részüket, akkor -teszem azt- eltilthatnák a közösségből, vagy hogyan? Egy hisztis kiborulás -20 pont a felvételi eredményben?
Ennek az agyborultnak is azért nem kommenteltem, mert épp azért verte magát, hogy népszerű legyen. Ma trendi a Manson névből divatot csinálni, pitiáner viszkivedelő tolvajokból, akik annyit sem tudnak megtanulni, hogy nem vesszük el a másét, mintadíszfaszt kreálni: ezt sokkal nagyobb problémának látom, ezzel felelőtlenül gerjesztjük a további hasonló eseményeket. Ehh.

Father Justice (törölt) 2010.02.13. 11:04:47

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: Kisebb zűrzavar esetén bekerülhetne a közösségbe, és nem kellene hátrányt szenvednie a felvételin sem. Viszont a tanulmányai alatt meghatározott rendszerességgel kötelezően járnia kellene pszichiátriai kontrollra. Ha viszont kapásból komolyabb defektet diagnosztizálnak nála, akkor a szakemberek dönthessenek úgy, hogy teljesen el kell különíteni (be kell zárni) az illetőt. Főleg, ha progresszív neurológiai problémáról van szó, agresszív hajlamok kíséretében. Lehet, hogy eddig ez nem okozott különösebb társadalmi problémát, de most, hogy hozzánk is megérkezett az elborult mészárlások "divatja", ideje újragondolni a kérdést.

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.13. 12:14:12

@Primitív Állat: ebben lehet igazad, megvalósítható az elképzelés, viszont rengeteg kérdést vet fel, és az előnye erősen megkérdőjelezhető.

Most tényleg L, mert utazás. Kellemes hétvégét neked és a lurkolóknak.:-)

lilus... 2010.02.13. 17:23:43

Majd lazán ennyit mond nekem:
Anyukádat elküldtem melegebb éghajlatra (persze, sokkal erősebb szavakat használt).

csajokespasik · https://csajokespasik.blog.hu 2010.02.14. 07:45:36

Küldjetek történetet, vitassuk meg közösen!

Törböly (törölt) 2010.02.17. 11:05:40

Mi a pöcs beleszólása vín anyunak egy felnőtt nő életébe?
süti beállítások módosítása