21 éves srác, 43 éves nővel

2010. február 15. 07:36 - Panni CsP

„Kiváló énekhangja volt, még azt is fontolgatta, hogy jelentkezik a Megasztárba” - a kétgyerekes anyuka egy strandon szúrja ki magának a fiatal és rendkívül értelmes fagylaltos legényt. Hamar össze is jönnek, és a közös boldogságukat kilóra lehetne mérni. Végül az idősebb fél mondja ki a nemet, mert tudja, hogy nem lehet közös jövőjük. Most megtudhatod, hogy az ősi mondás igaz, miszerint: ha valóban szereted, akkor elengeded.

 

Az én történetem ismét a korkülönbség érzékeny témáját boncolgatja, amely már sokszor volt téma ezen a blogon . Természetesen, hiszen egy megkerülhetetlen probléma. Már ha probléma egyáltalán. Én nem csináltam gondot belőle (bár kétségtelenül megviselt a szakítás) csupán hoztam egy radikális döntést, a másik fél érdekében. De menjünk sorba. 43 éves nő vagyok és a kettes szám meghatározó az életemben: kétszer mentem férjhez, kétszer váltam el, és van két lányom is. Ahogy udvariasan mondani szokták: a „koromhoz képest jól nézek ki”. Teszem hozzá, mindent meg is teszek a kedvező összhatás érdekében.

Sokáig magányos voltam, egy-két meddő futókapcsolaton kívül üres volt az életem. Nem voltam egyedül, hisz két életvidám lány mellett nincs unalom. De társat akartam. Nem szexpartnert, hanem igazi társat, aki mellett nőnek érezhetem magam, akivel törődhetek, és aki velem is törődik. A korombeli férfiakból hamar kiábrándultam: hazudnak és kétszínűek, nem tudják, mit akarnak. Elképesztő, hogy mikre vetemednek, hogy előlem (vagy saját maguk elől) eltakarják azt a tényt, hogy házasok. Ami az ízlésemet illet, én jobban szeretem a fiatalabbakat, de ugye, ez elég magas léc. A korombeli férfiak közül csak azzal tudok elképzelni egy kapcsolatot, aki markáns, erőteljes, határozott és magabiztos. Nos, az ilyen nagyon ritka, vagy pedig már házas. A korombeli nőknek üzenem, hogy házas emberrel ne kezdjenek, mert nagyon zűrös tud lenni. Tudnék mesélni!

A paramétereket ismeritek, íme a történetem: tény, hogy több fiatal pasim volt, mint korombeli. De miért is? Arra a meggyőződésre jutottam, hogy nagyon sok fiatal fiú bukik az érett nőkre - ennek hátterében néha egy rossz anya áll. Igen, kivétel nélkül mindegyik fiatal partnerem rosszban volt az anyjával (valamelyik egyenesen gyűlölte). Amikor elmesélték nekem, annyira zavarban voltam: sajnáltam őket, de azt is tudtam, hogy ez a kapcsolat rövid életű lesz. Számos internetes társkereső oldalon fent vagyok és a fotóm meg a paramétereim tudatában ŐK KERESTEK meg engem. Senki nem lepődött meg, tudták, hogy az első randira egy csinos „vénasszony” érkezik. Teszem hozzá, láttam rajtuk, hogy tetszik nekik a kínálat. Az utolsó fiatal pasimmal tavaly nyáron futottam. Ő tette rám a legmélyebb benyomást és miatta fogadtam meg, hogy több fiatal sráccal nem kezdek. 21 éves volt és egy strandon találkoztunk. Ő fagyit árult én meg a lányaimmal pancsoltam. Amikor már harmadszor fordultunk nála, lassan beszélgetésbe elegyedtünk. Mivel elég későre járt, és a lányok is nyafogtak már, elindultunk haza, de előtte telefonszámot cseréltem a sráccal (először ő kérte az enyémet).

Még azon a héten találkoztunk és beültünk fröccsözni egy helyre. Lassan rövidre zárom: szóval megismertem benne egy rendkívül sokoldalú, érdekes és szeretetreméltó embert. Még azon a héten felmentem hozzá és egymáséi lettünk. Életem leggyönyörűbb délutánja volt. Este a lányaim is észrevették, hogy sugárzom, de ugye nem oszthattam meg velük, hogy miért? A srác nagyon bejött nekem, talán eddig még egyik partnerem sem nyűgözött le ennyire, mint ő. A keleti filozófiákban jártas, művelt gyerek volt, ugyanakkor sportos és kiváló énekhanggal áldotta meg az Sors. Még azt is fontolgatta, hogy jelentkezik a Megasztárba, de aztán letett róla, hiába bíztattam. Az ő lakásában láttam meg először a Bardo Thödol-t, amit már régóta meg akartam szerezni. Kölcsönkértem tőle. Pár hétre rá, amikor vissza akartam adni, azt mondta, hogy tartsam meg nyugodtan. Azóta életem vezérfonala, nagy bölcsességek vannak benne életről és halálról – a mai napig meghatározó az életemben. Ami ezt a fiút illeti… teljesen beleszerettem. Három hónapig jártunk, a legnagyobb egyetértésben és testi-lelki boldogságban. Aztán én mondtam ki a nemet. Minden szép volt, de azért éreztem jogosnak a szakítást, mert beláttam, hogy ennek a fiúnak fiatalabb lány dukál és igazán nincs közös jövőnk. Lesz majd egy vele egykorú barátnője, akit később elvesz és megalapoznak egy életképes egzisztenciát. Ennek ez a rendje. Én józan vagyok, nincsenek illúzióim. Nagyon szerettem őt, nekem jobban fájt a szakítás, mint neki. De megértette, és többet nem láttuk egymást. Úgy látszik, nekem ez a sorsom: a mama, aki vigaszt nyújt, aztán mégis egyedül marad. Az a baj, hogy túl nagy a szívem: beleszeretek valakibe, ő is belém, de 10 év múlva már máshogy fognak állni a dolgok. Puszi mindenkinek: Ildi

 

 
371 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr911756388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 08:23:57

Evvan.

"Ahogy udvariasan mondani szokták: a „koromhoz képest jól nézek ki”"

Hja, minden kéményseprő ezt mondja ha tükörbe néz.

vendriner aladár 2010.02.15. 08:32:15

Nem értem a kedves posztolót. A boldogságot keresed egy olyan férfiban, aki sosem lehet a tiéd teljesen. Miért választasz sokkal fiatalabb férfit magad mellé? Én megértem, hogy ne legyen házas, na de pont leírtad, ha egy fiatalt választasz azzal önmagad csapdázod alá. Megmaradsz MILF kategória a fiúknak, aztán továbblépnek vagy te.

A sorsról meg annyit, hogy a sors nem törvényszerű, de a gyenge emberek csak sodródnak vele...

csajokespasik · https://csajokespasik.blog.hu 2010.02.15. 08:36:33

@vendriner aladár: leírta, hogy ez volt az utolsó alkalom, többet nem kezd fiatalabbal. De mindannyian tudjuk, hogy amikor ott egy helyzet, akkor nehéz ellenállni - Bármit meg lehet fogadni, de betartani?? A fogadalmak azért vannak, hogy megszegjék. Most őszintén, ki nem a fiatalabbat akarja?? A friss, ropogós húst...

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 08:41:52

@vendriner aladár:

Azért mert a korosztályában már szinte az összes valamire valót már lefoglalták. Biztos van még szabadon normális, de az szerintem nem akarja más kismajmait nevelni :) Ahogy szerintem a nőknél is így van ez (kivéve ha a pasi nagyon gazdag), nem akarják más gyerekeit a saját nyakukba varrni. Érthető persze, én sem szeretném. Persze, van aki bevállalja, de ezek aránya elenyésző. Jól mondtad, megmarad MILFnek.

vendriner aladár 2010.02.15. 08:44:23

@csajokespasik: Nekem is volt anyukához szerencsém és igen egyszer meg kell próbálni az ilyet, de esetemben már az első alkalommal rögzítettem, hogy ne bonyolódjunk bele túlságosan, mert mindkettőnknek fájna. Hát sajnos a nők többségének ezt nem lehet megmagyarázni és utána lesz nagy fájdalom. Többet én sem kezdek anyukával.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 08:54:06

@vendriner aladár:

Volt nekem is ilyen élményem, az anuta kb 8 évig próbálta visszaküzdeni magát, persze nem sikerült neki :)

vendriner aladár 2010.02.15. 08:57:17

@Kedves Nard: Öjnye te tudsz valamit, értem nem könyörögtek eddig:)

Madpapa 2010.02.15. 09:07:48

A kedves anyuka lehet amnéziában szenved vagy a rúd télleg rájárt, hogy 43 éves korában élte át élete leggyönyörűbb délutánját.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 09:09:41

@madpapa:

Nem kizárt, hogy tényleg ez volt a leggyönyörűbb délutánja, az óvodás zsúrja óta :)

dr. gernika 2010.02.15. 09:14:35

Ehhez nem sokat tudok hozzátenni.
Max. annyit, hogy én nem lettem volna képes a szerelem közepén józan megfontolásból szakítani. A srác annyira fiatal, hogy ha együtt maradnak még 1-2 éve, akkor sem veszít túl sok időt, sőt, nyerhetett is volna, hiszen ezalatt egy érett 43 éves nő hihetetlen sok dologra megtaníthatta volna. Aztán amikor már mindketten érzik, hogy csillapodott a lángolás, szépen elengedik egymást.

dr. gernika 2010.02.15. 09:17:41

@csajokespasik: Nekem volt már fiatalabb, soha többé...
@vendriner aladár: Hajjaj, és van, aki még mindig nem adta fel...

Frucsasz 2010.02.15. 09:20:03

Mi az a futókapcsolat? MErt így elsőre két kocogó ember szerelmére tippelnék... "Az utolsó fiatal pasimmal tavaly nyáron futottam. " Mondom én, hogy ezek sportolók :D (Vagy hivatásos prosti. Ez a két foglalkozás jár futással és/vagy futtatással.)

"A korombeli férfiakból hamar kiábrándultam: hazudnak és kétszínűek, nem tudják, mit akarnak." Aha. Értem. A fiatalabbak nyilván sokkal jobban tudják, mit is akarnak :)
Ugyan már. Egy ember, ha hajlamos hazudni, akkor azt 23 évesen éppúgy megteszi, mint 43 évesen. Ha meg becsületes, akkor a te korodban is az lesz. A különbség csak az, hogy egy húszéves még csak kapisgálja, mit is akarhat, a 40 éves meg jó esetben már elérte, legalábbis jó úton halad.
A posztoló kb úgy festi le a saját korosztályának férfiúit, mintha éretlenebbek lennének, mint a húszévesek.
Tanuld meg értékelni őket, mert egyszer minden huszonévesből negyvenes lesz...

Nős emberrel meg valóban nem kezdünk, de ez erkölcsi kérdés. Akinek ezt külön tanácsolni kell, az szégyellje össze magát.

Plumper 2010.02.15. 09:21:52

ezzel mi a gond? egy ilyen kapcsolatnak nagy jövője nem lehet, viszont a MILF szereti a fiatal fütyit, a srácnak meg izgató lehet az idősebb, tapasztalt nő! összejárnak jókat kefélni, hamár korábban nem tehették meg, mert a nőnek férjre volt szüksége, a srácot pedig az idióta tinilányok nyaggatták.:-D

Plumper 2010.02.15. 09:28:52

@Kedves Nard: a MILF-ben pont az a pláne, hogy a hülyeségeit otthon hagyja, esetleg a férje nyakába engedi (jó eséllyel már kinőtte a 25-35-éves nők dolgait, lásd férjfogás-gyerekcsinálás), a gyerekeit szintén nem viszi el a fiatal sráchoz. így szépen elvannak, és kiélhetik azt, amiről csak álmodoztak.

blah 2010.02.15. 09:32:50

Ez egy szép történet. Tényleg megsajnáltam a nőcit. Már csak egy kis bölcsesség hiányzik belőle, hogy találjon magának valakit.

clfo 2010.02.15. 09:33:23

A nők többségénél a csakszex kapcsolat sztem hosszabb távon nem működik, egy idő után elkezdenek érezni vmit a partner iránt...
Én nem tudom elképzelni, hogy egy 21 éves pasi és egy 43 éves nő között komolyabb, életre szóló (?) kapcsolat kialakulhasson...
Ez csak a szexről szólhat rövid távon, hosszabb távon meg... első mondatom:>

dr. gernika 2010.02.15. 09:33:56

@Frucsasz, az őzikelány:
"Nős emberrel meg valóban nem kezdünk, de ez erkölcsi kérdés. Akinek ezt külön tanácsolni kell, az szégyellje össze magát. "
Jah, ráadásul úgy adja a tanácsot, hogy akii kezdeni akar, ne sérüljön. Nem is a megcsalt fél, az ártatlan gyerekek stb... bár azt tartom, hogy az ilyen szitukban mindig az a leghibásabb, aki hűséget fogadott.

A 40 éves pasik meg szerintem legalább azzal tisztában vannak, hogy mit _nem_ akarnak, aztán lehet, hogy annyi minden összegyűlik, hogy már nehéz tényleg igazi célt, vágyálmot kitalálni. A hazudozós, vetítős nős pasik meg no comment...

csillag× 2010.02.15. 09:34:08

"A korombeli nőknek üzenem, hogy házas emberrel ne kezdjenek, mert nagyon zűrös tud lenni." Szerintem ez bármelyik korban zűrös :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.15. 09:34:12

hétfő reggelt mindenkinek!:-) "aki mellett nőnek érezhetem magam" Mer'hogy amúgy minek érzi magát a kedves posztíró? Kiskutyának pl.?
"Az a baj, hogy túl nagy a szívem" Akkor mindenki belefér.:-))

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 09:35:57

@Plumper:

Ja, csak amikor elválik a férjétől, hogy a te nyakadba varrhassa magát, az meg más téma megint.

Father Justice (törölt) 2010.02.15. 09:36:03

A markáns, erőteljes, határozott és magabiztos korodbéli férfiak inkább a lányaid iránt érdeklődnek, ezt valószínűleg észrevetted már. Nemcsak a vizuális élmény miatt, hanem mert egy negyvenes férfinak egyfajta rangot ad, ha huszonéves husival villoghat. (Ha az önámítás nagyszerű képességével is rendelkezik, akár zabolátlan kiscsikónak is érezheti magát mellette ideiglenesen.) A fiatalabb férfiak között viszont mindig is voltak és lesznek is bőven, akik a milfeket favorizálják bujálkodás szempontjából. A probléma ott van, hogy őket leginkább azért szeretik, ami belőled láthatóan hiányzik: mert nem akarnak többet / mást belevetíteni a kötetlen testiségbe, így önfeledten lehet velük huncutkodni. Élvezd te is felhőtlenül a fiatalabb srácokkal töltött heteket, hónapokat, de ha társat keresel, tényleg rossz tálból mazsolázol. Azt jól látod, hogy a hosszútávú kapcsolat azért borítékolt bukta velük, mert előbb-utóbb jön egy korban - klasszikus értelemben - hozzájuk illő nő. (De ha ez vigasztal, gyakorta kukázzák a társukat 20 évesek és 30 évesek is, ha jön egy tutibb party - korbéli összeillőség ide vagy oda.) Viszont ha a 30 körüli férfiak nem tűnnek túl öregnek, közöttük már felfedezhetsz egy új kategóriát is. Ők azok a nem-kapcsolatfüggő agglegények, akik tökéletesen önellátók, és a nőkhöz fűződő viszonyuk lényegében a szexre korlátozódik. Nem akarnak minden nap egy picsogó-nyavalygó-követelőző fúria mellett ébredni, de azért nagyra értékelik az érzéki örömöket. Ha kifogsz egy ilyet, vele hosszabb távú szexkapcsolatra is be tudsz rendezkedni, csak el kell fogadni, hogy alkalmasint több tűzbe is tartja a vasát. Érzelmeket itt sem tanácsos belevinni a dologba, de ha mégis megtörténik, az sem tragédia: idővel elmúlik a szerelem, így nem atomcsapásként éled meg majd a szakítást. Szerintem ez egy fokkal jobb, mint amit egy húszéves tud nyújtani. Ha viszont hagyományos párkapcsolatra keresel társat, akkor más stratégiát kell követned. Ennek egyszerűen az az oka, hogy azok a korodbéli, független, általad elvárt paraméterekkel rendelkező férfiak, akik ráadásul mutatósabbak egy dombi trollnál, alighanem minden ujjukra kapnak 10 elvált anyukát, aki a "korához képest jól néz ki". Nincs probléma ezzel, csak üzemmódváltás szükséges: nem a sült galambot kell várni, hanem immáron neked kell vadásznod rájuk a társkeresőn - bármennyire is derogál ez eleinte.

dr. gernika 2010.02.15. 09:36:38

@Plumper: Nard MILFje pont rá akarta varrni az eddigi gyerekeket, plusz még újat is potyogtatni.

Logan Grimnar 2010.02.15. 09:42:13

@Primitív Állat: tökéletes. 100%-ban igazad van.

Madpapa 2010.02.15. 09:43:33

@Kedves Nard:

:-)

Igen, való igaz, hogy ez az élmény lehet felért azzal, mikor a babazsúron végre össze-vissza tapiskolhatott mindent a csokoládés kezével, nagy örömére az óvónéniknek.

A bajom alapvetően az, hogy a múltat miért tagadja ennyire?
Ugyan magyarázza már el valaki, vajon egy MILF ugyan mivel is jobb egy korosztálybéli lánynál? Ha szeretik egymást az ifjoncok, nem mindegy hogyan csetlenek botlanak a szexualitás útvesztőjében? Ez adja meg a varázsát, az újdonság együtt történő felfedezését.

Plumper 2010.02.15. 09:45:14

@Drága IV gernika (1749 - Haiti ): na az már gáz. aki ezt nem veszi észre, és bevarrják, az meg is érdemli. rám egy potya mohítót sem lehet testálni akaratomon kívül, nemhogy gyereket.

@Kedves Nard: válaszomat lásd fentebb.
házasságban kell vagy 8-10 év előny a férfi javára, mert a nők akármit is csinálnak, 35 évesen sem olyanok, mint 25 évesen.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 09:46:53

@madpapa:

A tapasztalata lehet vonzó, és az, hogy nincsenek kötelezettségek, nem te hallgatod a faszságait, mert azokat a férjének tolja. Egészen addig, amíg rád nem cuppan teljesen, és akkor megkapod azt is, meg a nyakadba varrná a majmotskáit is :)

tárhejj · http://atarhely.hu 2010.02.15. 09:46:54

Az ekkora korkülönbség már nagyon furcsa számomra.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2010.02.15. 09:48:09

Kár, hogy nem maradtak együtt. A srác 40 éves korára anyucija már nyugdíjba készülődne. :DDD

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 09:50:23

@Plumper:

Némelyik 35 évesen is jobb mint sok 25 éves :)

jaffandi 2010.02.15. 09:52:14

Nekem szimpi a posztíró. Mondjuk azt sosem értettem, hogy a legnagyobb szerelem közepette, hogy lehet racionális okok miatt szakítani, de hát nemvagyunkegyformák.

Azért ez vicces: "művelt GYEREK volt"

Plumper 2010.02.15. 09:55:31

@Kedves Nard: hát ja, mert a mai tinicsajok közt az az általános (még csak nem is nézve a nagy fejet, bojlerderék-rövid, görbe, lábat, krumpliorrot, hozzá a szőrmés kabát, D&G öv, szőrmecsizma, púpos haj, lecsúszott tapinaci, 1980-as évek sportcipő), hogy azt hiszik, mert elvileg jól néznek ki, már nyert ügyük van. aztán az ágyban hanyatt vágják magukat, és várják a jót.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 09:58:55

@Plumper:

Napiszaron és puruttyán egész jó merítést lehet látni a mostani tinicsajokról :)

Madpapa 2010.02.15. 09:59:18

@Kedves Nard:

Tapasztalat? Inkább újdonság, hogy egy, egy generációval idősebbel tolja. Ez ad egy plusz izgalmat, ami idővel elmúlik.

Szívem szerint a posztolót megfojtanám a badarságai miatt.

alumi 2010.02.15. 10:01:12

anyu felszedte a fagyisfiút. ez jó.:)

kíváncsi lennék mit szólna, ha az életvitele miatt 50-es pasikkal állnának össze a lányai?!

summerstorm 2010.02.15. 10:05:42

@Kedves Nard:

most épp sok sok pluszpontot kaptál :)

@Plumper:
téged meg most épp utállak...

ma érzékenyen érit a téma...

Kósza 2010.02.15. 10:06:49

@mooon:): pedig most nincs is fagyiszezon :)

Kósza 2010.02.15. 10:07:49

Sziasztok, üdv mindenkinek! :)

csillag× 2010.02.15. 10:14:03

@Kósza: Újra itthon? :) egyben megérkeztél?

Kósza 2010.02.15. 10:16:55

@csillag×: persze,... felajánlották a soronkívüli osztrák állampolgárságot, és a különgépet Vancouverbe,... de én nem paktálok az ellenséggel :)

Plumper 2010.02.15. 10:17:22

@mooon:): mostmér? a korához képest bármelyik nő jól tudja tartani magát. simán látok én is minden nap 40-es, nagyon szexi nőket.

Father Justice (törölt) 2010.02.15. 10:21:04

@jaffandi: "Mondjuk azt sosem értettem, hogy a legnagyobb szerelem közepette, hogy lehet racionális okok miatt szakítani, de hát nemvagyunkegyformák."

Néhányan akkor is tudnak gondolkodni, amikor éreznek. Egyébként lehet, hogy nem a csúcson szakított, hanem amikor érezte, hogy kezd komolyabban kötődni a fiúhoz. Azaz gyerekhez. :)

summerstorm 2010.02.15. 10:26:32

@Kósza:

nem a fagyi része...
ha megnézed a két mondatot, hogy mire reagáltam, akkor látod :D

szerella 2010.02.15. 10:28:38

És ha egy kapcsolat csak a szexről szól, az mért baj?

Nem sok élvezetet találhat az ágyban az aki ilyeneket leir.

summerstorm 2010.02.15. 10:30:48

fáradtvagyok
nyűgösvagyok
hisztisvagyok
szomorúvagyok
elegemvan
:(

@Plumper:

ott még nem tartok....

Kósza 2010.02.15. 10:32:48

@mooon:): értem én, de attól még viccezni lehet, nem?

summerstorm 2010.02.15. 10:35:47

@Kósza:

ma otthonmaradt a humorom :(, sajnálom....
asszem mindenki jobban járt volna, ha én ma otthon maradok az ágyikómban, és nem dugom ki a zooorrrom a lakásból.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2010.02.15. 10:36:42

engem megérintett ez a post.

még emésztem.

Rá Dios 2010.02.15. 10:36:48

@tárhejj:
" Az ekkora korkülönbség már nagyon furcsa számomra."
És fordítva?

Rá Dios 2010.02.15. 10:41:14

@Primitív Állat:
"Néhányan akkor is tudnak gondolkodni, amikor éreznek."
Meg fogom próbálni, ha még nem késő.
Fordítva is lehet? Érezni, miközben gondolkodom? :-)

summerstorm 2010.02.15. 10:46:18

@Kósza:

Becsokiztam.
már javulok :).
Mondjuk a fejem még mindig k**-ra fáj, és nagyon fáradt is vagyok... De egy fokkal már jobb.

Kósza 2010.02.15. 10:50:08

@mooon:): a boldogsághormon igen fontos :) Csak így tovább! :)

Father Justice (törölt) 2010.02.15. 10:50:10

@Rá Dios: Igen, némi gyakorlatozással az is elsajátítható. Azon gondolkodom, hogy a csudába jött ki 156.000 Ft-os különbözeti gázszámla, miközben megérzem a hideget. :)

Kósza 2010.02.15. 10:50:40

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: Szia :) Jöttem én magamtól,.. éppen elég volt ennyi!

Kósza 2010.02.15. 10:52:51

rágugliztam erre a "Bardo Tödol"-ra,...
Hát nem is tudom mit mondjak.

Férfiállat 2010.02.15. 10:55:28

Butaság volt amit csináltál. Neked volt egy elképzelésed arról hogy mi a jó neki, egy általánosan elfogadott társadalmi forgatókönyv, hogy azonos korosztályú párra van szüksége mindenkinek, hogy együtt öregedjenek meg stb., és ez alapján döntöttél, csak ez egyáltalán nem biztos hogy egy konkrét esetben is igaz.
MILFimádóként mondom, van olyan férfi, aki nem akar saját gyereket, vagy tökéletesen megelégszik idősebb párja gyerekével/gyerekeivel, nem akar házasodni, saját családot alapítani. Az ilyennek például ne akard "megadni a lehetőséget" ezekre. Nem véletlenül keresi az idősebb nők társaságát. Másrészt nem kell előre tervezni. Majd kialakul. Ha már keleti bölcsességeknél tartunk: "Ha éhes vagy egyél, ha álmos vagy feküdj le". És ha már nem lesz jó valamelyik félnek, akkor az lépni fog. De még azelőtt lépni, hogy bármelyik félnek is rossz lenne már a kapcsolat, nagy butaság. Csakúgy mint fogadalmakat tenni, megerőszakolni magadat. Csak belefáradsz az önmagaddal folytatott küzdelembe. Nem kell annyit gondolkodni.

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.15. 10:56:38

@Primitív Állat: Már a hideg sincs ingyen.:-))

@Kósza: mértékletes.:-)

Father Justice (törölt) 2010.02.15. 10:58:47

@Férfiállat: Ez állati jó hozzászólás volt, javarészt egyet is értek. De a lelépés dolog kapcsán nem ennyire egyértelmű a helyzet. Ugyanis ha a nő pontosan tudja, hogy nem ilyen típusú kapcsolat való neki, viszont nem tud az érzelmi száltól elvonatkoztatni, akkor nem korholható a döntéséért. A milfek között vannak bőven, akik valóban csak lazázni akarnak. Ő valószínűleg nem ilyen.

summerstorm 2010.02.15. 11:02:09

@Kósza:

én is....
hát jobb ha mégis fejbelövöm magam :D...
kínomban már röhögök...

FlybyWire 2010.02.15. 11:03:21

@Frucsasz, az őzikelány: Jókat írsz, mint általában... van barátod? :D

Father Justice (törölt) 2010.02.15. 11:05:52

@mooon:): Mondtam én, hogy menj valentájnozni - nem lennél hervadt. :)

summerstorm 2010.02.15. 11:14:25

@Primitív Állat:

:D :D hülye.
voltam én mulatni,csak máshol...

mellesleg volt valaki a party-n?

Manó2 2010.02.15. 11:15:04

meghallgatnám a fagyi árús fiú szemszögéből is a történetet, megismerném a reakcióit, erről hallgat a poszt írója.......
(hallgattassék meg a másik fél is!)

Kósza 2010.02.15. 11:22:30

@mooon:): máris komoly eredményt értünk el a hangulatjavításban! :)

Kytia 2010.02.15. 11:22:31

@Primitív Állat: Igen, de itt nem derül ki, hogy srác csak lazázni akart-e. Lehet, hogy megfelelő lett volna a milfnek.

Father Justice (törölt) 2010.02.15. 11:36:04

@Kytia: Számomra elég egyértelmű, hogy a fiú nem ásó-kapa-nagyharang konfigurációban gondolkodott - a posztíróval ellentétben. Egyrészt szó sem esik olyan (nem mellékes) részletekről, mint hogy: bemutatta-e a barátainak, felmerült-e az összeköltözés lehetősége, meg egyáltalán ő is teljesen szerelmes lett-e, ahogy a nő. Ugye, hogy ezekkel együtt már mennyire másképp hangzik minden? :) Másrészt három hónap alatt egy figyelmes milf levágja, hogy a fiatalabb férfi - akkor is, ha fülig szerelmes - azért magában őrlődik, hogy neki mégis fiatalabb pipi kellene. Persze ennek ellenére is együtt maradhatnának, amíg csak jól érzik egymást. De ha a hölgy nem tudja fejben csakszexre redukálni a viszonyt, akkor részéről csak gyötrődés-kínlódás lesz a folytatás, ami az ágyon kívüli eseményeket illeti.

Férfiállat 2010.02.15. 11:36:35

@Primitív Állat: Hát hogy "állati" hozzászólás volt, az tuti :D
Ez a döntés tipikusan az "ész döntése a szív felett". Vagy úgy is fogalmazhatnánk, hogy a tudatos rész döntése a tudattalan felett. A probléma csak az, hogy az emberben a "szív", a tudattalan rész sokkal erősebb mint a tudatos. Sokat fog még ezért a döntésért szenvedni (felkavaró álmok stb.), és egyáltalán nem vagyok benne biztos hogy kevesebbet, mintha hagyta volna kiforrni a dolgot, és akkor szakítani, amikor már konkrét oka is van, nem csak egy képzelt jövőbeli esemény.
Tudja hogy nem ilyen típusú kapcsolat való neki? Ha valóban tudná, bele sem kezdett volna. Ha az ember nem aggodalmaskodna folyton, hogy oké, most jó, de mi lesz holnap, akkor megmaradhatna mindig a mában, és az a "nem jó" holnap talán el sem jönne soha. Így viszont eltűnik a ma, és már csak a borús holnapot látjuk, ezzel megmérgeztük a jelen szépségét is, és így persze nem marad más, csak a szakítás, elmenekülni a képzelt jövőbeni rémálom elől... Mondom: kevesebb gondolkodás, több élés...

FlybyWire 2010.02.15. 11:42:49

@Férfiállat: "MILFimádóként mondom, van olyan férfi, aki nem akar saját gyereket, vagy tökéletesen megelégszik idősebb párja gyerekével/gyerekeivel, nem akar házasodni, saját családot alapítan"

Nem vagyok Nard, de az ő stílusában: az ilyen ember evolúciós selejt... ha belegondolsz, ez így van!

summerstorm 2010.02.15. 11:45:13

@FlybyWire:

de legalább megoldja saját maga a természetes kiválasztódást...
saját akaratából.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 11:48:41

@FlybyWire:

Lehet ez nem tudatos döntése, hanem azért mert képtelen a gyereknemzésre :)

Kósza 2010.02.15. 11:49:13

@FlybyWire: ha már itt tartunk, én sem vagyok Nard, de ezt a gondolatmenetet továbbvezetve az a fiatal férfi is evolúciós selejt, amelyik a MILF-ekre pazarolja idejét, erejét, amerre ugyebár az utódnemzés esélye meglehetősen kicsi. Igazam van, vagy igazam van?! :)

Férfiállat 2010.02.15. 11:50:41

@FlybyWire: Hát pedig talán csak rájött, hogy az életnek több értelme is lehet a puszta reprodukciónál...
A te elgondolásod alapján a cigók meg a kínaiak az evolúció csúcsai, ha belegondolsz...

Father Justice (törölt) 2010.02.15. 11:52:45

Ha az ilyen ember evolúciós selejt, mi a helyzet azokkal, akik gyártanak három kölyköt, aztán kukázzák az ekkor már gömb alakú asszonyt egy elfogadhatóbb küllemű 30 évesért - ráadásul úgy, hogy mindezt már eleve így tervezték? Selejtnek selejt, csak nem evolúciós, vagy éppenhogy ez a követendő példa? Gyerekprojekt letudva, haveroknak lehet mutogatni a fotókat, nagyinak van unoka, éljen az evolúció. :) Az élet célja végsősoron maga az élet, úgyis csak primitív állatok vagyunk, vagy mi... :)

FlybyWire 2010.02.15. 11:52:54

@Kedves Nard: Ez lehet, de ettől még elvileg próbálkozhatna?
Nem tudom, mennyire tudatos, mennyire ösztönös és mennyire hülyeség, de számomra nemcsak az idősebb nők nem vonzóak, de a fiatalabb gyerekesek sem. Egyszerűen olyanra vágyom, akivel majd nekem lehet. Kár lenne tagadni....

@Kósza: Az is furcsa, igen, de még mindig természetesebb, mint a homoszexualitás, a különféle beteg perverziókat nem is említve (a homo nem az).

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 11:53:10

@Kósza:

A megvolt-lista töltésére használja, és ki tudja még mennyi nő futott párhuzamosan a postíróval?

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 11:56:09

@FlybyWire:

Csak szimpla dugásra sem jók? :) Ne mondd hogy fiatalabb korodban nem tetszettek az idősebb csajok! :)

Manyizga (törölt) 2010.02.15. 11:56:37

A nőkkel az a gond, hogy az IGAZI-ra várnak egy életen át, a jelölteket meg alapból nem veszik komolyan és kifogásokat keresnek, miért nem felel meg.

FlybyWire 2010.02.15. 11:57:14

@Férfiállat: nem igazán azok, mert belterjesek, emiatt sok a betegség, rövid az élettartam, stb... :)
De azért lásd be, az egészséges ösztön úgy hajt, hogy a saját génjeidet örökítsd tovább.
Ha valakiben ez nincs meg, az nem természetes, és talán Nardnak van igaza: azért nem is *akar* saját gyereket, mert nem is lehetne neki, vagy azokat a géneket nem érdemes továbbvinni.

A sok civilizációs/társadalmi meg transzcendentális dolog természetesen rendben vannak, de ha ezek átveszik az uralmat egy társadalomban, akkor az előbb degenerálódik, majd kihal. Többnyire, egy fiatalabb, dinamikusabb, szaporább nép(csoport) által. Lásd még egyiptom vs kisázsiaiak, rómaiak vs. barbárok, stb :D (a magyarországi népességarány változása is elég érdekes lehet, ha már felhoztad).

Plumper 2010.02.15. 11:57:30

@Kytia: fű, de ronda. olyan fonnyadtan izmos, vagy nemistom.
akkor már inkább egy kis faros-bögyös:
www.vh1realityworld.com/files/2008/12/ilm2_cast_milf_6.jpg
:D
vagy a klasszikus bevásárlókocsis:
pix.motivatedphotos.com/2009/5/31/633794017751402350-milf.jpg

Dixi. 2010.02.15. 11:58:24

Szüksége van a férfiaknak az ilyen ribancokra mert ezek tanítják meg fiúkat az ősi művészetre...
Nekem is volt hasonló hoz szerencsém.....szét cseszte szinte az életemet amikor pár hónap után szakított...
Persze már más ként látom a dolgot....
De sajnálom az ilyen fiúkat aki bekerülnek egy ilyen nő...Lény csapdájába.....teszik nekik a fiatalság..elvárnak szinte mindent....leszívják az energiáját és ebből élnek tovább.és amikor fel kellene vállalni h a partner fiatalabb a menekülés és kimagyarázás fegyverét használva elküldik a srácot aki azt hitte meg van a nagy ő A srác vergődik é vagy túl tud lépni rajta vagy alkoholista,drogos,vagy csak egy komolyabb kapcsolatra képtelen egyed lesz!

Férfiállat 2010.02.15. 12:02:23

@Manyizga: Igen, föl kéne már ébredni ebből, és ezt a kétségkívül romantikus, ámde minden valóságalapot tükröző legendát az őt megillető helyre tenni: a mesék közé.
Miközben az ember lánya epekedve várja a "Nagy Ő"-t, aki majd őt boldoggá teszi, és egy csapásra helyre rakja az életét, addig sok "kis ő" -t enged el maga mellett, pedig velük is kitölthetné. Szomorú, de látni még 40-en felül is ilyen nőket...

FlybyWire 2010.02.15. 12:03:31

@Primitív Állat: tetszik vagy sem, a férfi úgy van összerakva, hogy minél több nőt meg tudjon és akarjon termékenyíteni. Az alfahím meg is szokott :) "falu bikája", nem mai fogalom :D
A társadalmunk az, ami ezt kordában tartja, de ezek a monogámia meg egyéb dolgok eleve nincsenek is meg mindenhol (iszlám, mormonok stb.), másrészt pedig azért jöttek létre, hogy egyrészt a betegsékeket kordában tartsák, másrészt pedig növekedjen a genetikai változatosság (gyengébb, kisebb, rondább férfiaknak is jusson nő).

Ha már itt tartunk egyébként, a nők is úgy vannak összerakva, hogy szeressenek kettyinteni, akár egy nap több férfival is, aztán hadd győzzön a domináns sperma. Vannak erről elég jó könyvek/dokumentumfilmek, hogy pl. a pénisz alakja is úgy alakult, hogy az előző férfi cuccát mintegy kiszivattyúzza akció közben :) szóval aki utoljára dugott, annak van elvileg több esélye a megtermékenyítésre.
A csimpánzok élnek olyan társadalomban, ahol mindenki mindenkivel, a gorillák meg monogámak. Mondani se kell, melyikhez van több közünk (a csimpik emellett rohadt önző, agresszív szemétládák is egymás közt:)

FlybyWire 2010.02.15. 12:05:27

@Kedves Nard: dehogynem, úgy 30-35ig mindig is tetszettek, ha adtak magukra :)
Csak sajnos már idősebb vagyok ennél.... :(
Azért persze egy dögös 38 éves is lehet jó... sőt, mély tisztelet a 40 év felett is bombázóknak (pl. Courteney Cox). Hajrá lányok, ez a példa :D

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.15. 12:07:18

@Manyizga: mert a jelöltek épp a bányában dolgoznak / épp a milfeket kezelgetik / épp nem akarnak családot, felelősséget / épp a szomszéd lányba szerelmesek stb. - szabadon választható magyarázatok. Vagy épp elméletet gyártanak, mi a gond a nőkkel.

FlybyWire 2010.02.15. 12:07:45

@Férfiállat: Ezt csak most fogtam fel...

"Hát pedig talán csak rájött, hogy az életnek több értelme is lehet a puszta reprodukciónál..."

Ennek fuss neki újra :D

Ha nem menne: próbáld meg az életet reprodukció nélkül értelmezi :D
Az életnek valóban nem az *értelme* a reprodukció. Az az ALAPja :D

FlybyWire 2010.02.15. 12:08:52

@Dixi.: eztet úgy hívja az irodalom, hogy "succubus" :D

Rebelde 2010.02.15. 12:09:03

mégis, miért evolúciós selejt az, aki nem akar gyereket???

még mielőtt... én szeretnék, de tartózkodom az ilyen ítéletektől

summerstorm 2010.02.15. 12:09:56

@Férfiállat:

kis ő?
te szerencsétlen, te miről beszélsz?

Férfiállat 2010.02.15. 12:11:45

@FlybyWire: Én nem hiszek abban hogy az ember, ne is tagadjuk, állat ( pont én mondom ezt :D ), bár mostanában egyre többször szeretik emlegetni, biztos jól hangzik. Talán belőlük fejlődtünk ki, de több vagyunk az állatoknál, akiknek jórészt csak ösztönük van, aszerint élnek, szaporodnak, kiválasztódnak, halnak. Nekünk van öntudatunk is, ezért nem élhetünk úgy ahogy ők. Nem az számít, ki marad fenn, hiszen max 80 év múlva te már nem leszel sehol hogy ezt értékeld, hanem az hogy hogyan élünk.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 12:11:54

@FlybyWire:

Nem, energiavámpírnak hívja. Vagy rohadéknak, csak így szimplán :)

@Dixi.:

Ehhez megfelelően gyenge srác is kell.

summerstorm 2010.02.15. 12:13:42

Az emberek optimális esetben megadják egymásnak a lehetőséget, hogy megismerjék egymást... (most nem arról beszélek, mikor dugnak, és utána szépen elköszönnek egymástól) Ha úgy tűnik működik, akkor ismerkednek tovább... ha nem működik, akkor elválnak egymástól... mi a franctól lenne ez hiba...
Ha úgy érzem hogy valakivel nem működik, pedig... akkor nem működik...
Mert.

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.15. 12:14:31

@Férfiállat: hát, ebben a mesében te vagy a Csipkerózsika, úgy látom.

Father Justice (törölt) 2010.02.15. 12:14:40

@FlybyWire: Meg tudjon termékenyíteni és meg akarjon dugni, így kettéválasztva a képességek és az elhatározások szintjét. A védekezés módszereit sem tegnap kezdték el kifejleszteni. A másik lényeges különbség az állatvilág hímjei és a férfiember között, hogy valamivel igényesebb szinten már sokkal inkább a minőség és nem a mennyiség mérvadó. Aki évente megdug 30-40 netről összevadászott "szódával elmegy" (vagy annál is gázosabb) kaliberű nőt, azt cseppet sem tartom irigylésre méltónak - akár megtermékenyíti őket, akár nem. Ehhez baromira nem kell alfának lenni ráadásul. Ha viszont volt 3-4 gyönyörű barátnője, azt kapásból már megsüvegelem, függetlenül attól, hogy ezek között, vagy épp ezzel párhuzamosan hogyan és merre hintette a magját.

FlybyWire 2010.02.15. 12:18:21

@Kedves Nard: Én is erről beszélek!

en.wikipedia.org/wiki/Succubus

@Férfiállat: ez nem hit kérdése. Ez biológia. Emlősök vagyunk, reprodukcióra programozva. Az élet célje önmaga fenntartása. Ha ez hiányzik, akkor az az egyed mellékvágány/zsákutca/selejt. Természetesen előfordul, nincs ezzel semmi gond, ettől még nem ez a "normális".
Amiről beszélsz, és amit én írtam (hogy több vagyunk ennél), azt úgy hívják: civilizáció és felvett szokások.

Egyetlen társadalom sem alapul viszont arra, hogy simán elfogadd hogy más ivadékait neveld fel, ha közben egészséges vagy és lehetne saját gyereket. Elfogadja mindegyik, de egyik sem ösztönöz erre, sőt, leginkább mindegyik a saját gyereknemzést támogatja.

Ergo amiről beszélsz, nemcsak biológiailag természetellenes, de társadalmilag sincs túl nagy renoméja.
Részemről semmi kifogásom ellen, sőt - abszolute elfogadom. Ettől még tény marad, hogy ez nem felel meg a természet által diktált, normális működésnek.

Férfiállat 2010.02.15. 12:19:57

@FlybyWire: Szerintem még nem fogtad fel, mert átsiklottál a "több" szócskán.
Ezenkívül nem volt mindig élet a Földön, mégis létrejött, és nem szaporodás hatására, hiszen akkor már kellett volna lennie valaminek ami szaporodik.

Férfiállat 2010.02.15. 12:20:54

@mooon:): Neked meg mi bajod van? Mitől lennék én szerencsétlen? Mert te azt mondod?

FlybyWire 2010.02.15. 12:21:52

@Rebelde: csak gondold végig. Az evolúció az öröklödés/fejlődés tudománya. Nincs öröklődés/nincs evolúció:) ilyen szimpla!

@Primitív Állat: ezek mind megint szociális/civilizációs dolgok, nem erről beszéltem. Pusztán annyit akartam mondani, ha valakiben nincs meg az a mélyről jövő késztetés, hogy SAJÁT gyermeket akarjon, akkor ebben az illetőben nincs meg, vagy iszonyú gyenge az evolúciós hajtóerő, ergő ő evolúciós zsákutca (talán jobb szó, mint a selejt).

Ebben semmi elfogadhatlan, vagy (tévesen implikált) rossz nincs, és nem is mondtam rá semmi pejoratívat, csupán a tényt szögeztem le :D

Férfiállat 2010.02.15. 12:22:27

@FlybyWire: Hát, nem egészen... de nem okoskodok tovább, pár embernek látom már így is sok vagyok itt...

FlybyWire 2010.02.15. 12:23:39

@Férfiállat: az teljesen mindegy, miként jött létre az élet a földön (teológiát végképp nem keverném bele), de az tény, hogy az ember csak párzással tud szaporodni, szóval ez nem érv, bocs :)

Amúgy a nicked második fele ezek szerint irónia? :D

Férfiállat 2010.02.15. 12:24:14

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: Nem tetszik a zord valóság? :) Tény hogy nem veheti fel a versenyt a rózsaszín mesével, de legalább valódi, lehet valamit kezdeni vele...

FlybyWire 2010.02.15. 12:25:51

@Férfiállat: pedig de... "In folklore that stems from medieval legend[1], a succubus (plural succubi) is a demon who takes the form of a woman to seduce men in dreams to have sexual intercourse. In modern times, a succubus may or may not appear in dreams and is often depicted as highly attractive, while in the past succubi were depicted as frightening and demonic.[2] The male counterpart is the incubus.

Succubi draw energy from men to sustain themselves, often until the victim becomes exhausted or dies"

Az utolsó bekezdés a lényeg :)
Nyilván tágabb fogalom, de a kommentre, amire válaszoltam, illett :D

Plumper 2010.02.15. 12:26:02

@Dixi.: miért vár egy idősebb nőtől nagy szerelmet meg családot?! a MILF-ek b@szásra vannak, nem családozásra (ami eleve már hülyeség manapság).

@FlybyWire: hova vigyük tovább a géneket, amikor egy szaros lakást sem tudunk megvenni, mert csillió Ft-ba kerülnek,, kizsákmányolnak a munkaadók, már kukatologatáshoz is diploma kell stb.

FlybyWire 2010.02.15. 12:26:52

@Férfiállat: csak szeretnéd, ha sok lennél... :D

Plumper 2010.02.15. 12:29:17

@Primitív Állat: akinek eddig 3-4 korrekt bnője volt, azt nem tudod csak úgy "megsüvegelni"...;-)

FlybyWire 2010.02.15. 12:29:40

@Plumper: teljesen jogos :( sajnos.
De nem is erről beszéltem, próbáltam a társadalmaktól teljesen elfüggetlenítve vázolni, hogy mit is jelent az egészséges, "eredeti". fajfenntartási ösztön.
Az, hogy ma ez hogyan manifesztálódik, nagyon durva téma, sokan elkezdtek belemászni fentebb, én inkább most nem. Nem egy kellemes téma :(

dr. gernika 2010.02.15. 12:30:08

@Manó2: Ezt a közhelyet minden poszt alá be lehetne írni. Egyéb észrevétel?
@Kytia: Szép-szép, de neki ez a munkája!

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 12:34:24

@Drága IV gernika (1749 - Haiti ):

Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa! :D De mondjak még érdekes adatokat is? :P

@FlybyWire:

Ja, de a succubus nem materializálódik, csak az álmokban jelenik meg :)

Father Justice (törölt) 2010.02.15. 12:34:52

@Plumper: Ne legyél már ilyen maradian emberi. Az a lényeg, hogy minél több nőbe (rusnyákba és csodaszépekbe egyaránt) eljuttasd az ondódat, aztán majd lesz valahogy. Kit érdekel a lakás meg egyéb baromságok, mikor úgysem felnevelni akarod a gyerekeket, hanem pusztán létrehozni. Majd Gizi mellett felcseperednek szépen, vagy talál egy balekot pótapának. Te végrehajtottad a nagy feladatot! Ha meg mégis Gizi mellett akarsz maradni és anyagi problémák vannak a láthatáron, még jobban bele kell húzni: hat gyerekre már elég szép segélyt adnak, ráadásul máris magasabb lépcsőre hágtál az egyedfejlődésben. Ha nem osztod a nézeteimet, kukoricára kell térdepelned az evolúciós zsákutcában. :)

Father Justice (törölt) 2010.02.15. 12:35:52

@Plumper: Megsüvegel = kalapot emel, elismer.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.02.15. 12:38:10

@Férfiállat:
jééé, él még

:)

Nahát, micsoda poszt: kommentvadász-szagú :(

FlybyWire 2010.02.15. 12:39:46

@Primitív Állat: látom, ahelyett hogy bevallanád, hogy megértetted, másról beszéltem, inkább másnak írsz :)

Még egyszer, utoljára: a fajfenntartási, szaporodási ösztön a társadalom szintjén ma már csak iszonyú sok szűrőn át jelenik meg. Azaz (GY.k.) nem csinálunk gyerekeket összevissza, ha nincs mire (ha van eszünk és felelősségtudatunk).

Ez teljesen és tökéletesen független attól, hogy emellett vágyunk-e SAJÁT gyerekre, vagy sem.
Én kizárólag erről az utóbbiról beszéltem, a tényleges gyereknemzést bele lehet keverni, csak akkor ez máris tök más téma, amiről nekem is sokkal árnyaltabb a véleményem, azaz ez nem ellenérv, hanem terelés :)

mónikaa 2010.02.15. 12:41:13

"Este a lányaim is észrevették, hogy sugárzom, de ugye nem oszthattam meg velük, hogy miért?"

A lányokkal kellett volna folytatni, sugározzanak ők is...

FlybyWire 2010.02.15. 12:42:30

@Kedves Nard: jó, én se 100%-os analógiaként értettem, de vezérmotívumnak nem rossz ide :D

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.15. 12:43:42

@Férfiállat: De, határozottan tetszik, és nem is aludtam át.:-) Valamint nem gyártottam összeesküvés-elméletet, a "Férfiakkal az a gond, hogy nem kellek nekik, mert a királylányokat várják" címmel.:-)))

Rebelde 2010.02.15. 12:44:02

@FlybyWire:

azért ez nem ilyen egyszerű, legalábbis nem hiszem, hogy csak evolúciós indoka van annak, hogy valaki nem akar gyereket

társadalmi magyarázatokkal jössz, az egyén felett meg elsikkadsz
egyébként meg ez az állatok vagyunk magyarázat mindig is a fáról leesett, fejüket vakargató majmok önigazolásának tűnt, mögé lehet bújni, és kezet feltartani, "de hát én egy állat vagyok, tessék nekem elnézni..."

Férfiállat 2010.02.15. 12:44:44

@FlybyWire: "Az élet célje önmaga fenntartása" Hát, jól elintézted ezt a kérdést egy huszárvágással, amin filozófusok százai agyalnak már évszázadok óta :)
Nem arról van szó, hogy hiányozna a fajfenntartási ösztön, hanem csak arról, hogy az ösztönöket felül lehet bírálni, azért kaptál öntudatot meg észt. Azért vagy több állatnál. De ha valakinek az jobban tetszik, másszon csak vissza a fára a majmok közé.
Hogy milyen okból dönthet így valaki, az eltérő lehet: van aki anyagi okokból, más egyszerűen nem érzi elég érettnek magát rá, vagy mert tart attól, hogy a saját gyerekét favorizálni fogja a párja már meglévő gyerekeivel szemben, és ez megbonthatja a családi egységet. Elég szűklátókörűek vagytok... Sosem mondtam hogy ez "normális", amúgy ez a szó csak annyit jelent hogy a többség által követett, nem azt hogy jó.
Társadalmilag meg maradjunk annyiban hogy jelenleg mivel túlnépesedünk, az használ többet aki nem ész nélkül szaporodik mint a nyulak.

FlybyWire 2010.02.15. 12:45:36

@FlybyWire: továbbmegyek: aki ma összevissza a "semmire" csinál gyereket, sok esetben nem is biztos, hogy vágyik a saját gyerekre, egyszerűen csak szeret kefélni, és tudja, hogy kap utána segélyt :P
Már csak ezért is teljesen más a téma.

Aki nem szeretne saját gyereket, az evolúciós zsákutca. Ez a tény tény marad! Nincs ebben semmi rossz, úgyse jut mindenkinek saját nő :D

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 12:46:54

@mónikaa:

Ezért van az az ősi dakota mondás, hogy "Ne kefélj nukleáris fűtőanyag-temetőben!" :D

Plumper 2010.02.15. 12:47:04

@FlybyWire: nem az, hogy nem kellemes, hanem lassan kivitelezhetetlen. magamat is épp csak el tudom látni, van pár nem túl drága hobbim, nem ugrálok, épp elég.
szóval a nagy hangzatok "fogy a magyar!" és egyéb nemzethalál víziók éppen csak a realitást nélkülözik, hogy mégis mibű' ne fogyjon.

@Primitív Állat: én is imádom a szexet, de utódnemzeni okosan tenném, és nem csak úgy a nagyvilágba kilőni..

summerstorm 2010.02.15. 12:48:57

@Férfiállat:

ezt meséld el kérlek egy bizonyos népcsoportnak az országban...

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 12:49:48

@Rebelde:

Állatra és levegőbe leadott lövés, nem számít fegyverhasználatnak, így hát ha ő állat, lelőhető. :)

Plumper 2010.02.15. 12:53:07

@Kedves Nard: kivéve az állatvédelmi törvényt, ember esetében a megfélemlítés eseteit.

Férfiállat 2010.02.15. 12:53:56

@FlybyWire: A nickem értelmezésébe most nem mennék bele, nem hiszem hogy jelenleg ez izgatja a legjobban az embereket itt.
Az érvem pedig áll. Az élet több szaporodásnál, mert ott is létrejött, ahol addig nem volt aki szaporodjon. Ezt nem cáfoltad még meg. És mivel az életet (saját magát) eredetileg nem az ember hozta létre, ezért nem is szent feladata a fenntartásának magáravállalása. Persze aki kötelességének érzi, az tegyen belátása szerint. Viszont a többinek is ugyanannyi joga van nem akarni gyereket. Hány ember van, aki inkább ne vállalt volna, mert csak testi/lelki sérülteket fog felnevelni.

FlybyWire 2010.02.15. 12:54:10

@Férfiállat: ""Az élet célja önmaga fenntartása".
Tetszik vagy sem, ez tény. Nem egy ember életéről, hanem a biológiai életről beszélek. Mivel minden élőlény sejtekből áll, és minden sejt élettartama véges, ezért minden élő organizmusnak reprodukálnia kell magát élete során, hogy magát az életet fenntartsa.
Remélem, most már végre megérted, miről beszélek.

Ez már a kékalgák óta bele van programozva az összes DNS-be, szóval lehet mindenféle társadalmat meg "észt" meg akármit felhozni, ez belénk van kódolva. Ezért vágyik a megfelelően kódolt ember legalább tudatalatt SAJÁT gyermekre.
Természetesen tudom, és feltétel nélkül elfogadom, hogy ezt valaki "felülbírálja", és eszerint tud és képes is élni, az általad vázolt okok miatt is akár.
Ezzel együtt, ha valakiből még ösztön szintjén is hiányzik ez a dolog, akkor az bizony evolúciós zsákutva. Ez tény.

@Rebelde: ez neked is válasz, sosem írtam, hogy (pláne "csak") evolúciós okból nem akarna senki gyereket. Igazából ennek így nincs is értelme.
Még szép, hogy többségében egyéb okból nem akarnak az emberek saját gyereket. Ez oké is (ahogy írtam eddig is).
Ha viszon valaki ösztönből nem (sem) akar, az a zsákutca.

Az, hogy aztán végül lesz-e neki, vagy sem, még mindig teljesen más téma, amit itt elég sokan belekevertek. Természetesen én szeretnék saját gyereket, de ezzel együtt nincs, mert sem a másik fél nincs még meg hozzá, se jelenlegi helyzetem nem alkalmas. Ez utóbbi lenne a társadalmi és szociális fék, ami gyakorlatban kihat, ám az ösztönös vágyat ettől nem nyomja el :)

Na de most már tényleg szájbarágtam. Próbáljuk meg a ösztönt és a tényleges társadalmi cselekvést szétválasztani, és tisztulni fog a kép.

FlybyWire 2010.02.15. 12:55:49

@Férfiállat: "És mivel az életet (saját magát) eredetileg nem az ember hozta létre, ezért nem is szent feladata a fenntartásának magáravállalása. "

Ok, felejtsük el egymást.. nem nagyon gondolod végig, amiket leírsz... vagy tényleg teljesen más síkon mozgunk :)

Gy.K: ez egy nagyon nagy butaság, és értelmetlen csúsztatás volt... vagy azt akarod mondani, hogy haljunk ki? :) LOL

FlybyWire 2010.02.15. 12:57:20

"És mivel az életet (saját magát) eredetileg nem az ember hozta létre, ezért nem is szent feladata a fenntartásának magáravállalása. "

Hehe... ne tudom megállni... ez eddig az év baromsága :DD

Az emberiségnek tehát nem feladat a fajfenntartás... ez az, alapítsunk méregivó szektát :D ki jön?? :D

Férfiállat 2010.02.15. 12:57:25

@FlybyWire: Szal bocs, de az "ember csak párzással tud szaporodni"-ból levezetni azt, hogy az élet célja önmaga fenntartása", elég foghíjjas szerintem...

FlybyWire 2010.02.15. 12:58:38

@FlybyWire: sőt, innentől szarjunk az esőerdőkre, meg a védett fajokra, mert nem "szent feladatunk" az élet fenntartása...

Még mindig röhögök :D

Francekellregisztralni 2010.02.15. 12:58:57

Azert vegigolvasva sok postot es kommentet itt es a szakitoson is...mostmar semmi kepp nem ertem mi az elvaras a nokkel szemben.

A no legyen fiatal, mert ha 30 elmult akkor mar biztos van egy ranca es az nem vonzo...azaz oreg...es oruljon ha rafanyalodik barki. Ne adjon a masik kulsejere hisz "helyes pasi-e volt" aki tetszett, még hogy a szemevel lat...mikor a lelkevel kene (van neki egyaltalan?), de hogy kepzeli hogy majd atlag no kellhet barkinek. Ha fiatal akkor tuti buta liba. Aki ne picsogjon allandoan...de miert nem mondja meg mi a fasz baja van?
Akarjon csak szex kapcsolatot, de nyilvan csak egy pasival...de ha ezt kijelenti akkor utolso kurva, plane ha nem csak a mienk... Meg nehogymar elkezdjen Éérezni valamit mer annak csak rossz vege lehet. De mi teszi a vajon a Xeveseket olyan frigid guminove hogy nem sikitanak nekunk az agyban?
Ha van mar gyareke akkor tuti nem johet szoba mert, hogy kepzeli hogy mas gyereket nevelje egy pasi. Ha nincs akkor jesszusmaria, tuti gyareket akar majd "potyogtani"....de ha nem akkor nyilvan evolucios csod. Ha hazasodni is tervez az aztan az legnagyobb bun hisz ra akaszkodik a pasira. Ne varja a nagy Ot mert az egy tundermese es hogy lehet ilyen naiv hogy boldog akarjon lenni...erje be a kis o-vel, de ha megtette es belenyugszik hogy nem elete szerelmevel hazasodott ossze akkor iszonyat szanalmas megalkuvo...aki elobb utobb ugyis elvalik, hisz egy ilyen kapcsolat hogy is mukodhetne?
Amugy sem kepzelheti hogy egy ferfi majd mellette marad mikor a harom gyerek megszulesetol esteleg eltorzul a teste es hisztis harpia lesz a faradsagtol...hisz ferfinak nyugalom kell meg rajongas. Egy no legyen a csaladi feszek, ne is kepzelje hogy egeszeges egy kapcsolat ha magasabb az iskolaj/keresete mint a ferfie (mert ha igy lenne akkor torteto karierista, vo...tuti rossz anya)...de miert van az hogy "minden" no kitartott ribanc...csak epp viraggal fizetsz a szexert nem penzel. Azonkivul a pasi egyebkent is arra van programozva hogy minnel tobb viragot beporozzon...de hazassagot torni ocsmany dolog, tehat inkabb meg se kossuk.
Es ha mindezeket latbavetve ugy dontene hogy egy pasi eleg lesz donornak es inkabb megprobal egyedul gyereket nevelni es ezen fassagokon nem keresztul menni akko milyen az ilyen anya aki megfosztja a gyereket egy "normalis" "egeszseges" csaladi elettol...

Diohejjban osszefoglalva: B+

FlybyWire 2010.02.15. 13:00:14

@Férfiállat: nem abból vezettem le, olvasd el a sejtek véges élettartamáról és a DNSről szóló fejtegetésemet. Már ha nem tartod eretnekségnek :D
"Foghíj" egy "j"-vel :)

FlybyWire 2010.02.15. 13:03:06

@Francekellregisztralni: inkább ne olvass kommenteket szerintem :D Aki innen akar társadalmi keresztmetszetet alkotni, ne csodálkozzon :D
Amúgy meg jó sok szép kerek csúsztatást sikerült összeírni, ehhez gratula :P

Father Justice (törölt) 2010.02.15. 13:03:36

@FlybyWire: Azt SENKI nem cáfolta, hogy a saját utód nemzésére vonatkozó kódolt késztetés az emberben is (férfiban és nőben egyaránt) megvan. Viszont az, hogy valakiben a képesség és az ösztön is megvan a gyereknemzésre, nem implikálja szükségszerűen az akaratot is. Az akarat, a tudatos döntés, a hosszabb távon gondolkodás már kifejezetten emberi sajátosság. Na, ezt nem kellene keverni az állatban is meglévő beégetett szoftver feltételezett hiányával, és nem lennének félreértések. Zárójelben megjegyzem, lehet beszélgetni a saját gyerekre vonatkozó vágyakozásról, de ami az evolúció szempontjából mérvadó, az a tett. Én 30 vagyok, és tudomásom szerint nincs gyerekem. Ha idősebb vagy, és neked sincs, akkor tökmindegy, melyikünk mire vágyik: a jelen állás szerint te vagy a nagyobb "evolúciós selejt", a 35 éves etnikumbéli nagypapa (!) pedig mindkettőnkhöz képest szuperpéldánya a fajnak. Magyarul tökmindegy, hogy a magszórás ősi ösztöne, vagy a hatalmas élvezések a motiváció a nagy dugásokra, ha nem lesz belőle gyerek. Ha viszont valakinek 256 gyereke van 87 nőtől, az csak egy ösztönlény szerint elismerésre méltó, egy ember szerint szánalmas. Pont ez az a génállomány, amit nem kellene továbbörökíteni..

Férfiállat 2010.02.15. 13:04:22

@FlybyWire: De akire te azt mondtad hogy ezt hívják succubusnak, élő, hús-vér nő volt, a succubus pedig nem az.
Eredetileg a keresztény kolostorokban fejlődött ki a legendája, ahol a cölibátustól szenvedő papok ösztönei hallucinációkat okoztak náluk, ezeket az ördög művének nevezték, a hallucinációban szereplő csábítő nőalakokat pedig succubusnak (női zárdákban a férfi megfelelője incubus). Ha valaki emlékszik még a VV-re amiben Oki volt, egyszer ő is említette valamelyik részben a nagy nőhiánya közepette, hogy úgy látta, mintha az előbb keresztülfutott volna egy meztelen nő a kerten. Ő is succubust látott.

Kytia 2010.02.15. 13:05:38

@FlybyWire: Lófaszjóskaságokat beszélsz. A szciálisabb állatfajoknál, pl. a fejlettebb majomközösségeken (akik ugye rokonaink), megvan az alfahím, általában ő szaporodik, és ott vannak a béták, akik segítenek nevelni a kölköket. Néha a kapcsold be a National Geographic-ot is.

A másik, hogy simán genetikai, vagy akármilyen selejtnek tekinteni bármelyik embertársadat eléggé gusztustalan, ráadásul valamiért pont azokra nem akaródzik nekem a "selejt" kifejezést használni, akik odaállnak egy nő mellé, mert teszemazt szeretik (nem tudom, biológiailag van-e értelme ennek a szónak), és felnevelik vele a gyerekeit.

Az emberi faj túlélését a szociális együttműködés jobban szolgálja, mintha mindenki a saját magját akarná csak elvetni, és mondjuk megenné az előző hím ivadékait. Evolúciósan az együttműködésre hajlandó pasiknak sokkal több értékük van így, mint az alfahímeknek, akik egyébként sokszor annyira élvezik istenadta előnyeiket, hogy végül sosem csinálnak gyereket, mert még 60 évesen is a húszéveseket hajkurásszák, mikor mások már rég vagy a saját, vagy a mostohaunokáikat nevelgetik.

Végül, de nem utolsó sorban: csak én vagyok, aki szerint nem az a világ tragédiája, ha valaki "evolúciós szempontból selejt"? Olyan címkét aggatsz a másik emberre, amilyet akarsz, ki a szart érdekel, hogy a Te, vagy mások periódusos rendszerében milyen minősítést kap. És ha erről még könyet is írnak? Húúúúúúhaaaaaa! Akkor az már naggggyon komoly...

Férfiállat 2010.02.15. 13:05:38

@FlybyWire: Úgy értettem, túl sok hülyeség vagyok :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.15. 13:05:40

@Francekellregisztralni: ugyan, lapozz, elvárásokat szajkózni a legkönnyebb, és a legjobb kibúvó. Házastársak évtizedeket is bírnak ezen rugózni.:-))

FlybyWire 2010.02.15. 13:06:54

@Primitív Állat: "Viszont az, hogy valakiben a képesség és az ösztön is megvan a gyereknemzésre, nem implikálja szükségszerűen az akaratot is."

Ezt pedig SENKI nem cáfolta :) Sőt, utóbb én is kifejtettem a két téma közti jelentős különbséget!
Úgyhogy talán innentől nem beszélünk párhuzamosan egymás mellé :)
A végén csak megint összemosod a kettő ugyan, de már legalább alakul a kép :D

dr. gernika 2010.02.15. 13:07:05

@FlybyWire: "Ha már itt tartunk egyébként, a nők is úgy vannak összerakva, hogy szeressenek kettyinteni, akár egy nap több férfival is, aztán hadd győzzön a domináns sperma."
És már megint általánosítasz, aztán meg fel vagy háborodva, ha ellent mondanak neked. Majd ha csináltál egy reprezentatív felmérést arról, hogy hány nő szeretne egy nap több férfival kettyinteni, és kijött egy többségi eredmény, akkor fogalmazz így...

"pl. a pénisz alakja is úgy alakult, hogy az előző férfi cuccát mintegy kiszivattyúzza akció közben :)" Oszt a kiszivattyúzott cuccal micsinál a pénisz, lenyeli? Mert ha még így is van, mikor jön a saját, lövi ki magával az idegenét is!
Ehh.

Férfiállat 2010.02.15. 13:07:48

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): Igen, de nagyon szét akarnak szedni (és nem a jó értelemben véve) :). És a labda még mindig Önnél, ha jól emlékszem... :)

Férfiállat 2010.02.15. 13:08:53

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: Nem is gyanúsítottalak meg az utóbbival :)

Férfiállat 2010.02.15. 13:11:27

@mooon:): Nem hiszem hogy sokra mennénk vele...

FlybyWire 2010.02.15. 13:12:42

@Kytia: No, képzeld ezt a műsort pont NG-n, vagy Spektrumon, vagy nemtom hol láttam :)
Az alfahímség a legtöbb emlősnél igaz, a csimpánzoknál is van legmenőbb csávó a klikkben, de ha az éppen nincs háznál v. alszik, a nőstény csimpik szexelnek bizony mással is, míg a többi emlősállatnák a nőstények általában tényleg leginkább csak az alfával. Érdemes ennek utánanézni :)

A saját utódra vágyás és a tényleges családalapítás illetve felelősségvállalás (más gyerekének felnevelése természetesen tisztelendő dolog, sosem ítéltem meg/el!), úgyhogy emiatt feleslegesen ugranál nekem. A "selejt" szó sem volt szerencsés, már át is neveztem "zsákutcára" :) Ahogy tényleg az, ha elolvasod a többi kommentem, ki is fejtettem!

@Férfiállat: mondom, nem analógiaként hoztam fel, hanem a kommentre (amire reagáltam) nagyon jól illett, az energia-elszívás (majd továbblépés) része miatt :)

Férfiállat 2010.02.15. 13:13:34

@FlybyWire: Nem azt mondtam hogy nem tetszik, csak azt hogy én ezt ennél bonyolultabnak érzem, a már felhozott érvek miatt például. Az értéssel nem volt eddig sem baj, csak az "egyet értéssel" :) De sebaj, nem kell minden áron közös nevezőre jutnunk :)

Kytia 2010.02.15. 13:15:30

@Francekellregisztralni: Ezt nagyon jól összeraktad. Egetértek.:)))

Férfiállat 2010.02.15. 13:15:48

@FlybyWire: Ja, és még egy, hátha a saját példádon keresztül jobban megérted amire célzok: amíg nem volt kékalga, addig kibe volt beleprogramozva (a fajfenntartás)?

Kytia 2010.02.15. 13:16:33

Baszki, ma egész nap félregépelek. Sorry.

Férfiállat 2010.02.15. 13:17:52

@FlybyWire: Ok. Én csak azt mondom hogy nem jobban elítélendő az, aki nem vállal gyereket, mint az, aki vállal. Ebben megegyezhetünk?

FlybyWire 2010.02.15. 13:19:49

@Drága IV gernika (1749 - Haiti ): biológiai, genetikai összerakásról beszéltem. A macskaféléknél a nőstény nem tud egymás után két hímmel szexelni, mert az első után annyira felsértődik a hüvelye, hogy túl fájdalmas lenne újra. Orgazmusunk sincs a nőstényeknek.

Az ember viszont (ahogy a csimpánz is) bárhol, bármikor tud szexelni, orgazmusa is lehet, stb. :)

Ne keverjük bele megint a társadalmi dolgokat, látom ettől nehéz elvonatkoztatni!

"pl. a pénisz alakja is úgy alakult, hogy az előző férfi cuccát mintegy kiszivattyúzza akció közben :)" Oszt a kiszivattyúzott cuccal micsinál a pénisz, lenyeli? Mert ha még így is van, mikor jön a saját, lövi ki magával az idegenét is!"

Nem, mert elélvezés után azonnal sokat lohad a makk, nem lesz akkora karimája, ezáltal kihúzáskor nem húzza a ki a sajátot (míg ejakuláció előtt a legnagyobb mindig). Ez is szépen részletesen ábrázolva volt ebben a műsorban egyébként :)

Lehet ezen berzenkedni, sőt az a jó, ha idegenkedik tőle az ember, mert ez csak az erős társadalmi kontrollt mutatja, amit személy szerint én is preferálok, vagyis én sem szeretnék a makk pumpahatására hagyatkozni mikor gyereket igyekszem nemzeni :D

Ez a műsor pusztán a homo sapiens szaporodási kialakítását vizsgálni, nem téve egyenlőségjelet a valós társadalmi folyamatok és ez közé.
Érdekes volt viszont az a statisztikai adat, mely szerint a házasságban született gyermekek 30%-a nem a férjtől származik... ezt egy "kicsit" soknak tartottam már akkor is :(

Férfiállat 2010.02.15. 13:20:27

@FlybyWire: Nana, ne ess át a ló túloldalára. Én csak annyit mondtam, hogy nem szent kötelessége. Nem az ellenkezőjét. Ugye nem kell felírnom az igazságtábláját hogy világos legyen?

Plumper 2010.02.15. 13:20:34

@Francekellregisztralni: jó kis monológ!:-D szerintem csak kár agyalni ilyeneken, és dugjunk minél többet, mert rövid az élet és szar lehet a vége!

FlybyWire 2010.02.15. 13:21:32

@Férfiállat: Ebben maximálisan!
Én pedig rossz szót használtam, illetve nem voltam egyértelmű, senkit nem volt szándékomban selejtnek nevezni :)

FlybyWire 2010.02.15. 13:25:25

@Férfiállat: mondom, ez már teológiai kérdés :P ha úgy vesszük - teljesen mindegy, hogy kezdődött, már nagyon régóta a legmélyebben bele van programozva minden élőbe a saját génjei továbbvitele, ez tény. Teljesen mindegy, ki és hogy kezdte. Ez van, és nem kötelező továbbvinned, de tudsz helyette egyebet? :)

Ez a következő kérdésedre is válasz: jó, tegyük fel hogy lázadsz, és nem AKAROD továbbörökíteni a génjeidet. Milyen egyéb megoldást tudsz az Élet továbbvitelére?

summerstorm 2010.02.15. 13:28:30

@Primitív Állat:

a rossz génállomány örökítésének csökkentésére ki kéne hirdetni annak a bizonyos népcsoportnak a módszereit...
hátha mások is rákapnak :D :D....
Vagyis kedves állampolgártársak, szüljünk minél több gyereket, akiket aztán állami gondozásba adunk, innen a nagymama/nagypapa kiveszi őket, gyermekenként /hó kapunk 80.000 Ft-ot, mert állambácsi támogatja, hogy a gyermek, amennyiben vannak élő rokonai, ott nőjön fel, ne pedig állami gondozásban....
Ezek után pedig anyu békésen nevelheti a gyermekeit, hiszen a nagymama-nagypapa csak papíron vette át a gyermek nevelését, és ha neadj isten ellenőrzés jön, akkor otthagyja kicsit a nagymamánál...

Férfiállat 2010.02.15. 13:29:25

@FlybyWire: Ott a fenntartáshoz szükséges dologként említetted a szaporodást, amit alá is írok. De nem az élet céljaként.
Ami pedig a vallásosságomra való célzást illeti, azt hiszem félreértettél. Én csak annyit mondtam, hogy volt amikor nem volt élet a Földön, aztán felbukkant. Ez tudományos tény ha nem tévedek, ehhez nem kell behozni Istent meg egyebeket. Ebből következik hogy az ember nem önmagát teremtette. De még itt sem ejtettem szót semmilyen emberfölötti lényről. Amúgy ha tudni akarod, én a buddhizmussal értek egyet.

Férfiállat 2010.02.15. 13:30:19

@FlybyWire: Ja, kösz a javítást! Mindig tanul valamit az ember... :)

FlybyWire 2010.02.15. 13:31:02

@mooon:): az a gond (amit említettem is), hogy bizonyos köröben a gyerekcsinálás alapvetően gazdasági érdekeket figyelembe vevő folyamat (há' segíííj), és itt már az ösztön csak másod/harmadlagos... és ez megint másik téma, ismét...

Kytia 2010.02.15. 13:32:58

@FlybyWire: Ahha, akkor a szomszéd Gergőke is evolúciós zsákutca volt, aki ugyan szaporodott volna szívesen, de nem tehetett róla, hogy a többinél energikusabb volt, és egyszer, 7 évesen nem figyelt oda, és alárohant egy iskolabusznak.

Mellesleg egy odaadó, akár más gyerekét is felnevelni hajlandó evolúciós zsákutcának garantálom, hogy boldogabb öregkora lesz, mint egy önző baszógépnek, aki csak arra gondol, hogy ott legyenek a magjai a világban, aztán a többi le van szarva. Éljen Mel Gibson és a sok hasonló, semmirekellő faszparaszt, akit aztán kitagadnak a gyerekei amiatt, amit az anyjukkal tett.

Férfiállat 2010.02.15. 13:33:59

@FlybyWire: Akkor oké. A succubusok spermát szívnak a férfiakból, akik ezek után annak rendje és módja szerint el is gyengülnek, némelyikük még el is alszik! :)

FlybyWire 2010.02.15. 13:35:51

@Férfiállat: itt csak az volt a gond, hogy mást értettünk "élet" alatt.
Én végig a biológiai értelmeben vett életről beszéltem, ami elvileg a kékalgától indul. Mióta az megjelenet, minden egyes sejt, azaz élőlény célja önmaga lemásolása. Ez az alapvető CÉL.
Ez nem változott azóta sem, minden élőlény a szaporodásra van motiválva. Ezt jelenti, hogy az élet ALAPvető és legelső célja a fennmaradás, azaz a szaporodás.

Úgy gondolom, te mást értettél élet alatt.
A buddhizmust én is ismerem, és kifejezetten szeretem, ettől még tisztában vagyok vele, és el tudom fogadni, hogy engem is hajtanak bizonyos biológiai ösztönök. Hogy honnan tudom? Pl. onnan, hogy saját gyereket szeretnék :)
Ez az érvelés még buddhista szemmel is beleköthetetlen :) van ez az érzés, tehát létezik ez a vágy :) Érzem, tehát van :D

summerstorm 2010.02.15. 13:36:10

@Plumper:

ja és délután lehet, hogy elbasz a körúton a villamos...
mikor dugunk?

:D :D :D....

Férfiállat 2010.02.15. 13:36:33

@Kytia: Ja, tudom, azt akartad írni hogy randira hívsz :)

Francekellregisztralni 2010.02.15. 13:37:26

@FlybyWire:
Nem akarok en innen tarsadalmi kersztmetszetet :D A kommentelok javaresze elvileg tud kessel-villaval enni, az atlag meg nem. Viszont szemtol szemben megkapod a rozsaszin hazugsagot barkitol...

Azt is elarulod szerinted melyik volt a csusztatas? (en tudom hogy mind az...de megis;))

Mas:
Tetszik ez az evolucios vita, olyan jooo parttalan...es barmire lehet vele magyarazatot facsarni, csak kelloen ki kell forgatni, es meg igazad is lehet hisz nem marematika hogy olyan konnyen bizonyitani lehessen :P
Ehhez is van egy csusztatasom: A ferfi ugy van programozva hogy felre kefeljen, de ha a no a hormonjaira fogja hogy hisztizik az maaa milyen...

FlybyWire 2010.02.15. 13:37:51

@Kytia: semmit sem értettél meg azokból, amiket írtam. A 7 éves Pistikének vajon mi köze egy felnőtt férfi saját gyermek iránti vágyához, vagy annak hiányához?

Ha persze csak vagdalkozni szeretnél, akkor hajrá.

Férfiállat 2010.02.15. 13:38:05

@FlybyWire: Az indulat néha elragadja az embert :) Velem is megesik hogy erősebb kifejezést használok a keletinél ( nem elírás, szakállas Hofi-poén! :) )...

Plumper 2010.02.15. 13:38:06

@mooon:): most félretéve mindenféle politikát és azt, mit érzek, amikor emberek hasonlóan nyilatkoznak, mint te, mégis mi lehet erre a megoldás?

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.15. 13:39:01

@Kytia: elnézést a közbevetésért, de a más utódját felnevelő, sajátot nem produkáló egyedet az evolúció sem tekinti zsákutcának, ugyanis fajfenntartási szempontból hasznos, még ha biológiailag nem is örökíti a DNS-ét.

summerstorm 2010.02.15. 13:39:41

@Francekellregisztralni:

nekem tetszett a komment... nagyon :D
igazság szerint gyönyörű összegzés volt.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 13:40:49

@FlybyWire:

Van egy olyan fogalom, hogy érzéki csalódás. Létezik, tehát van. Ergo, nem biztos hogy létezik az, amit érzel. Lehet az érzéki csalódás sem, e szerint a logika szerint. Tehát ami nincs, azt is érezheted, vagy ha mégis, akkor lehet hogy csalódás az egész!

Kytia 2010.02.15. 13:41:33

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: Ezt ne ide mondjad, hanem kicsit fentebb.:)) Én is ezt magyarázom.

FlybyWire 2010.02.15. 13:42:49

@Francekellregisztralni: fogalmazzunk úgy, hogy a kommentek 90%-űt úgyis félrérti a többi kommentelő, szóval többnyire még kis csúsztatások sem kellenek ahhoz, hogy valaki totál félreértve valamit tajtékrohamokban törjön ki (mint most Kytia pl.)... míg mások, akik értelmeznek is, előbb-utóbb felfogják, miről is akar (több-kevesebb sikerrel) írni a másik.
Utóbbiak párbeszédéből sokszor még érdekes, értelmes dolgok is kisülhetnek.
De kívülről beesőként, saját "induló"hangulat alapján végigolvasva a kommenteket, a világ összes fórumában és kommentelőhelyén lehetne ilyen felháborodott mixet összeszedni, amit neked sikerült :D :D

(egyébként meg olvasd el amiket írtam: a NŐ is úgy van programozva, hogy félrekeféljen, csak az ő PR-juk SOKKAL de sokkal erősebb... a férfiaknak csak a barátok szolidaritása marad :D

Férfiállat 2010.02.15. 13:43:02

@FlybyWire: Én inkább filozófiainak mondanám... A tyúk vagy a tojás, meg ilyesmi.
A tétel cáfolása szempontjából nem mindegy hogy kezdődött. Mert ha az élet a semmiből jött létre, akkor nem lehet az alapja a fajfenntartást, ahogyan azt állítottad.
Én nem lázadásról beszéltem... Megint csak az előző érvemet fűzném tovább, az élet "fenntartásának" alternatívájaként: ha az élet a "semmiből" is létre tudott jönni itt a Földön, akkor nincs elengedhetetlen szüksége szaporodásra a létezéséhez.

Kytia 2010.02.15. 13:43:03

@Férfiállat: Igen, csak félregépeltem, és ez lett: vesszen az összes Férfiállat.:)))

FlybyWire 2010.02.15. 13:44:47

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: biológiai értelemben zsákutca, mert a DNS nem megy sehova... erre gondoltam az elején.

Társadalmilag viszont borzasztó fontos, sőt hasznos, és minden tiszteletem az ilyen emberé!
Ezzel kellett volna kezdenem, akkor talán Kytia vérnyomását is sikerült volna lent tartani ma :D

Kytia 2010.02.15. 13:45:06

@FlybyWire: Attól, hogy kicsit ellened fordult itt a nép, még nem kell úgy tenned, mintha félre lettél volna értve. Mindenki érti, amit írsz.

Férfiállat 2010.02.15. 13:45:32

@FlybyWire: Húha, ezen tudnék vitatkozni, de elég nagy off lenne, inkább bele se kezdek.

Kytia 2010.02.15. 13:46:45

@FlybyWire: "akkor talán Kytia vérnyomását is sikerült volna lent tartani ma"

Hát, azt megköszöntem volna. Most így kell bemennem a főnökömhöz az éves értékelésre. Kösszépen.:))) Majd próbálom nem ráborítani az asztalt.

ditta001 2010.02.15. 13:46:50

Kedves posztolo! At, hoyg mi tortent volna 10 ev mulva igy mar sosem tudod meg. Szerintem meg kellett volna probalni. Ugy latom, hogy sokan nem tudjak elkepzelni, hogy lehet egeszseges kapcsolat idosebb no-fiatal pasi felallasban. Nos, ezeket az embereket korlatoltnak tartom. Lehet altalanositani, de a tortenet vegen csak egyenek vannak...A szerelem ritka kincs, ha az utunkba kerul nem szabad habozni. Csak a lehetoseget veszithetjuk el...szerintem...

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.02.15. 13:47:35

@Férfiállat:
ó, Fly-szájkarate :) - maga nagyon ráér :)
(labda meg csak otthon van, sajnos nem tudok most ilyesmivel szolgálni ;) )

Férfiállat 2010.02.15. 13:48:00

@Kytia: Húha, reméljük nem Freud-i elszólás volt :) De ha mégis, akkor ilyen halált szeretnék, inkább egy nő keze ( vagy mása :) ) által :)

2010.02.15. 13:48:17

Hello-hello mindenki!
Poszthoz... már megkezdés előtt látni kellett volna, hogy ez a 2-vel szorzom a korát és még úgy se annyi mint én kapcsolat nem lesz működőképes. Bár végülis 1-2 hónapig még azt mondom szo-szo működhetett volna, de egy idő után kiütköznek a különbségek. Mégicsak egy 21 éves srácról volt szó, úgy fest erős anyakomplexussal.

Volt valaki a csp bulin?

FlybyWire 2010.02.15. 13:48:38

@Kedves Nard: 2 hiba:

Fogalom nem egyenlő érzés.
Érzés: nem egyenlő érzék :)

Amúgy nem rossz próbálkozás :) csak így tovább! Nem viccelek, jó irányban haladsz a ZEN felé :D

Plumper 2010.02.15. 13:48:57

@mooon:): hogyhogy mikor? amikor mindketten ráérünk 1 órára.:-) de csak ha szedsz tabit, nem akarsz kotont húzni a farkamra, nem vagy AIDS-es, egyéb nyavalyáid sincsenek, szereted hátulról is, és persze ha szép nagy, formás segged van.:-D

Férfiállat 2010.02.15. 13:49:16

@ditta001: Én el tudom képzelni, én eltudomképzelni!!!! :)
Ezt szögezzük le.

summerstorm 2010.02.15. 13:49:28

@Plumper:

Én úgy gondolom, hogy valamilyen módon el kellene kezdeni ezt a népcsoportot abba az irányba vinni, amikor már nem segélyekre alapozzák az életüket. Hogy ne megkerülni és kijátszani próbálják a rendszert. Hogy ne csak kihasználják a szociális hálót. És nem mondom, hogy nincs köztük olyan, aki nem integrálódott. Mert van. De nem ez a többség.

Ugyanakkor azt tudni kell, hogy aki már kiemelkedett közülük, az nem akar visszamenni egy bizonyos szint alá. A szociológiai vizsgálatok szerint ők csak egymást tudnák "feljebb húzni" a társadalomban, ill. egymást tudnák segíteni az integrálódásban, ugyanakkor azok, akik már elértek egy bizonyos kulturáltsági fokot/végzettséget, ők örülnek annak, hogy a családjuknak mást adhatnak, és nem tervezik, hogy az alsóbb társadalmi csoportok integrációjában részt vegyenek.

Férfiállat 2010.02.15. 13:50:21

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): Sebaj mással is beérem ellenszolgáltatásként, nem vagyok én annyira anyagias }};)

Plumper 2010.02.15. 13:51:00

@ditta001: ez a beszéd. ideális MILF vagy/leszel!:-D

@Zsu0805: digidugi, semmi más. nem mozi és popcorn, sem színház sem operabál. csak kellemes szeksz.

Francekellregisztralni 2010.02.15. 13:51:55

"pl. a pénisz alakja is úgy alakult, hogy az előző férfi cuccát mintegy kiszivattyúzza akció közben :)"

Azert ehhez a peniszes temahoz hozzatennem, hogy nem tegnap alakult kis szoval gyanithato hogy nem vittek viragod meg bombont csak az volt a kerdes baratnonk hany hordabeli himnel fut gyorsaban...azt se kifejezetten hiszem hogy erdekelte volna oket hogy tetszik-e neki vagy sem. Viszont tuti hogy az elol lassabban menekultek akit erdekelt;)

Kytia 2010.02.15. 13:51:57

@FlybyWire: "a férfiaknak csak a barátok szolidaritása marad :D "

Hehe, most ki is él tündérmesében?:D Amúgy meg a barátok első számú programja a szaporodás, tehát nem lesznek szolidárisak, mert az már egy nembiológiai, akarattal vezérelt, tehát másodlagos indulat lenne.:) A szolidáris barát nem a legjobb evolúciós alapanyag.:)

FlybyWire 2010.02.15. 13:52:17

@Kytia: egyedül te húztad fel magad, mert tökéletesen félreértettél... de nem baj, nem kell bevallani :)

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): nincs karate, már értjük egymást, elsőre nem volt tiszta :) bizonyára miattam.
Sajnos lemaradtál :P

@Férfiállat: Az első felével nem érdemes vitázni, mert nem én találtam ki, de hogy a második feléről mit gondolsz, az tényleg érdekelne! A filozófiát nem tartom egzakt tudománynak, a biológiát (még) nagyjából igen :D

dr. gernika 2010.02.15. 13:52:56

@FlybyWire: Méghogy egy nőstény maaaacska ne párosodna több kandúrral? Hát hol élsz te? Láttál te már egyáltalán párzást vidéken? Fáj neki, az igaz, de attól még sokszor egy almot 2-3 apa nemz...

Najó, ahogy visszalapoztam, látom már megint nagyon baszatlan periódusod lehet, minden második hsz-t te írsz és újfent oktatsz mindenkit magas lóról, azt meg, aki nem ért veled egyet, egyszerűen nem bírod elengedni:
"FlybyWire 2010.02.15. 12:39:46
@Primitív Állat: látom, ahelyett hogy bevallanád, hogy megértetted, másról beszéltem, inkább másnak írsz :)"

Megyek is, aztán meg ha visszajöttem, inkább áttekerlek, mert rámegy a napom, ha azt is elolvasom, amit összevissza okádsz...

Plumper 2010.02.15. 13:52:58

@mooon:): 1et értek. van pár ilyen ismerősöm, és baromi rendes, kedves, érző emberek.

summerstorm 2010.02.15. 13:53:59

és megint elbékáztam...
szal úgy hangzott volna a mondat, hogy van köztük olyan, aki integrálódott...

2010.02.15. 13:55:00

@Plumper:
Közös téma nemhiszem hogy sok van.

FlybyWire 2010.02.15. 13:55:36

@Francekellregisztralni: ez így van :)

@Kytia: te még mindig ott akadtál le, hogy a mai szociális viszonyra akarod ráhúzni azt, amit a kékalgák szintjén is már meglevő ösztönre írtam? :) tudod mit, csak azért se fogom 15.ször is leírni, majd ha már kikardoztad magad, és még érdekel, elolvasod fentebb :D
Egyébként a barátokat csak a vicc miatt írom, amikor a férfi kimarad az éjjel, a nő pedig felhívja 5 barátját, akik közül mind az 5 igazolja, hogy vele/nála volt egész éjjel, és ebből három azt is váltig állítja, hogy még mindig ott is van :DD

summerstorm 2010.02.15. 13:55:51

@Plumper:

ropiseggem van...
kiestem a szórásból :)...

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.02.15. 13:56:18

@FlybyWire:
nem maradtam le, bár tömbösítve olvastam. Mindenesetre fura, hogy azt hiszed, hoyg nem értenek, aztán nyomod itt tonnakarakterszámban (hogy mást ne említsek itt :DD). Érteni értjük, csak egyet nem, tudod :))

@Férfiállat:
Úristen, mi lehet elég jó egy pöttyös labda helyett? :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 13:57:23

@FlybyWire:

Kb akkora hiba mint tiéd a succubus esetében. Attól hogy én dögszagúnak érzem a két irodával arrébb ülő csaj parfümjét, az nem dögszagú. Ez az érzék, de ültessed át az érzési csalódásba (ha van ilyen kifejezés). Amúgy tényleg ideje lenne megdugnod Bonot feketemosogató auslander :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.15. 13:57:38

@FlybyWire: tudom, mire gondoltál, steril biológiai szempontok alapján igazad is van, fajfenntartási szempontból azonban nincs, hiszen az túlmutat a DNS-örökítésen. Épp ezért nem neked címeztem, hanem Kytiának.:-)

Plumper 2010.02.15. 13:58:05

@Zsu0805: de, van: a szeksz.:-D az elég nagy téma. beszélgethetnek még filmekről, kultúráról, szekszről, utazásról, élményekről, szekszről..

@mooon:): nem baj. ez csak az én löketem.:-)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 13:58:42

@FlybyWire:

Ez abból az aspektusból epic fail részedről, hogy ez pont rád is vonatkozik. A nagy megmondó. lol.

ditta001 2010.02.15. 14:00:06

@Plumper: Na koszi szepen :-DDDDD

Plumper 2010.02.15. 14:00:25

@Kedves Nard: most hogy mondod (nekem meg akadt időm blogozni), a női parfümök közt miért ilyen sok dögszagú van? amelyik nem olyan, az agyb@aszó szagú, felmegy a hypotalamuszig, 70%-a női parfümöknek pedig ugyanolyan édes-fűszeres-egyenszag, olyan kamuelegáns. párat tudok csak mondani, ami jó, egyedi, nem agyb@szó.

Férfiállat 2010.02.15. 14:01:20

@FlybyWire: Oké, szóval a vágy létezik, de csak azért, mert létrehozod. A vágyat az elme teremti, nincs eredendő létjogosultsága, abszolút értelemben nem létezik, nélküled, önmagában nem képes megállni. Ettől függetlenül jelenleg még nem szándékozom bizonyos vágyaimtól megszabadulni, így a Nirvána-projekt halasztást szenved mint a 4-es metró :)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.02.15. 14:01:27

@Plumper:
aaajáááááááááájjjjjjjj, azt olvastam, hogy baromi rendes, kedves, Vérző emberek ....

csinálnom kéne valami nagyon agylohasztót :))))))))))))))

Férfiállat 2010.02.15. 14:02:15

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): Gyere csak a kezeim közé és megmutatom ;) Cicc-cicc...

FlybyWire 2010.02.15. 14:02:37

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): nem nagyon van meló most, azt kell mondjam, hogy sajnos (unom magam, nem telik a nap...). Volt pár félreértés (csak a szokásos), mint mindig, tényleg félreérhető volt az elején pár dolog.
Persze ha nem lett volna az, akkor is bármikor lehet találni ilyet :) Francekellregisztralni zseniálisna illusztrálta a blogkommentek lélektanát :D
A szokásos traumák is megjelentek ismét. Bár ma valami front is lehet, mert egészen meglepően agresszívek páran....

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: ez teljesen így van. Eredetileg is kizárólag a biológiai evolúcióra gondoltam, csak nem számoltam vele, mennyire máshogy is tudják (és fogják) sokan ezt értelmezni.

2010.02.15. 14:03:36

@Plumper:
Végülis ha azt veszem hogy ami a srác számára az a most divatos retro az a nő számára a fiatalságának a terméke... "Én erre buliztam 20 évesen." "Én erre bulizok most 20 évesen." :)

Plumper 2010.02.15. 14:03:48

@ditta001: szívesen.:-) ha te vagy a képen, akkor pedig emelem a kalapom, kipám, fejkendőm, hajam és mindenem!:-D

Kytia 2010.02.15. 14:03:51

@FlybyWire: Dehát miről beszélsz? Eleve a mai társadalmi viszonyokról szól ez a blog. Ez a poszt is arról szólt, a vita is abból alakult ki. Nem biológiaórát tartottunk, hanem valaki azt merészelte mondani, hogy ő szívesen összejön olyan nővel, akinek gyereke van, és nem ragaszkodik sajáthoz. Mire kiderült, hogy ő egy evolúciós selejt, ami végül evolúciós zsákutcára "enyhült".:)))

De ha úgy gondolod, egyedül én értelmetem így, akkor idéznék egy másik kommentelőt: "Mindenesetre fura, hogy azt hiszed, hoyg nem értenek, aztán nyomod itt tonnakarakterszámban (hogy mást ne említsek itt :DD). Érteni értjük, csak egyet nem, tudod :))"

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 14:04:20

@Plumper:

Vannak az idősödő nőknek készült parfümök, amik azért kellenek, hogy a savanyú öregemberszagot elnyomják. És vannak a rendkívül undorító cukytrendy vattacukorszagúak, amiket a tiniknek csinálnak. (Okádok mindtől). És persze vannak a jó parfümök, amik rohadt drágák :)

FlybyWire 2010.02.15. 14:05:32

@Férfiállat: nem biztos, hogy a vágy a legjobb szó.
Amikor szomjas vagy, az vágy?
Az egy fellépő szükséglet a saját (szigorúan biológiai) életed fenntartására.
A gyerek iránti vágy szükséglet a saját életed továbbvitelére, fenntartására. Mindkettő az élet továbbvitele valamilyen módon.

A szomjúságot az elméd teremti?

Plumper 2010.02.15. 14:07:04

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): ennyire ne menjünk el szentimentálisba, hogy még vérezzünk és értetek.:-)

@Zsu0805: nekem még nem volt MILF-em, de izgató lehet az időelcsúszás adta érzés. monnyuk az, hogy akkoriban nem kaphattam meg, de már igen. és hogy mit tudhat, amit én nem, mit mutat még meg, plusz nem rinyál-picsog-vásároltat magának (nem mintha bepalizható lennék), nem miss sixty-ben jár szőrmedzsekivel és bokszos cipőben, nem a többi idióta bnője előtt mutogat engem stb.

FlybyWire 2010.02.15. 14:07:49

@Kytia: jótól idéztél, most esett be és nem is olvasta végig a kommentjeimet :)

Tudom, miről szólt a poszt, és ehhez valamennyire kapcsolódik, amit írtam. Ezzel együtt semmiféle társadalmi vonzatra nem gondoltam, amikor evolúciós selejtet írtam (ami nem jó szó, elismerem, a zsákutca a megfelelőbb). Kifejezetten és kizárólag biológiai értelemre gondoltam.
Remélem, most már tiszta! Zsitnek is.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 14:07:54

@Kytia:

Látszik, hogy nem ismered Flyt, ő mindig is a megmondóember volt. Az ő seggéből jön a napfény is, mert vendégmunkás, ő onnan "KINTRŐL" ékezetek nélkül megmondja a tutifrankót :D

modoros.blog.hu/2009/09/17/az_asszimilans

Itt van leírva a szociális helyzete, itt meg a lelki:

modoros.blog.hu/2009/10/01/a_megmondoember

ditta001 2010.02.15. 14:08:56

@Plumper: .-) En. Bar talan valasztanom kellene egy masik kepet. Ugy latom itt nem sokan vallajak az arcukat....:-DD

Plumper 2010.02.15. 14:09:17

@Kedves Nard: savanyú öregemberszag?!:-((( ne mondj ilyeneket, mert rosszul leszek. a tiniparfümök, hja, Christina Aquilera-tól a többi kis cuki bébiig. ezek sem olcsók azért annyira. a drága parfümök közt is szagoltam olyat, hogy majdnem a belem kiokádtam a Duglászban. Nem biztos, hogy jó, csak mert drága.

Férfiállat 2010.02.15. 14:09:17

@FlybyWire: A Dhammapáda szerint mindent az elme teremt ("Gondolatainkkal alkotjuk a világot"). Ha nem gondolkodsz, mi van?

Plumper 2010.02.15. 14:10:54

@ditta001: eszement szép vagy, de vigyázz, mert a belső ugyanolyan fontos.;-)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 14:14:21

@Férfiállat:

Olyan leszel mint az átlag madjar nyugdíjas. :)

@Plumper:

Van persze szar parfüm sok pénzért, de azért vannak olyan márkák, ahol azért arányban áll a minősége az árával. Pl Kenzo, Lanvin stb...

ditta001 2010.02.15. 14:14:26

@Plumper: Igenis Yoda mester! Megigerem nem csabit at a sotet oldal :-)

summerstorm 2010.02.15. 14:17:57

viszont megint botrányosan fáj a fejem...
tarquinkormányzóó...
kvcg?

summerstorm 2010.02.15. 14:18:30

akarom mondani...
nekem most csak kávé...
de az dupla

Kósza 2010.02.15. 14:19:53

@Kedves Nard: ne dicsekedj a parfümszagértelmeddel! :)

2010.02.15. 14:25:47

@Plumper:
Én 24 vagyok, mostanság néhanap letévedek ilyen-olyan discokba, bulikba, bálokba és kb. fetrengek a röhögéstől. Én 24 éves fejjel röhögök a 20-21 éveseken, tipikus tömegcikkek, a köldökig kigombolt ingekben, a félrenyalt hajjal meg az "én mekkora egyéniség vagyok" egoval, közbe meg csak tömegtermékek. Jó persze nem csak ilyen van... öcsém se ez a discopasi (20 éves), és a haverjai se, de egyszerűen rájuknézek és tudom hogy mennyire gyerekek.

Kham 2010.02.15. 14:30:33

Keleti filozófiákban jártas, művelt Megasztár-jelölt megismerkedik negyvenes hetyke szerelmével a strandon, plusz két gyermekével
(igaz történet alapján)

Igy szólt a kocsmaközönség Tamásnak:
"Miért nem mész és tolod meg anyádat?"
Tamás ilyen volt, legott szót fogadott
a fagylaltos merőkanállal belecsapott
tövig a lecsóba, és indult volna haza,
ha jobb nő várta volna, mint saját mama.

Üldögélt a napernyő alatt, BardoThödolt olvasva
"Jégkrémrudat kérek, de csak ha jól forgatja"
szólt az álomnő a napfényről huszonéves Tamásra
"Nem baj ha van két lánya, emlékeztet anyádra"
Súgta fülébe Buddha, a szófogadón kanos fagyisnak
"Nincs baj, legfeljebb megírja a csajokéspasiknak":)

Plumper 2010.02.15. 14:31:16

@Kedves Nard: Mexx, Davidoff, True Religion... najó, nem adok tippeket.:-)

@mooon:): Tarkin nagymoff
de a bloghoz igazítva, az ő női változata a korbácsos, érett nő, birodalmi kormányzónő nagyMUFF.

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.15. 14:31:54

@FlybyWire: ismered a dakota mondást: Ahány ház, annyi nézőpont.:-)

@Kedves Nard: @Drága IV gernika (1749 - Haiti ): pedig ma még Fláj-light.:-)

FlybyWire 2010.02.15. 14:40:11

@Kedves Nard: jah, én bizony megmondok, mint pl. 180 alatt mindenki gnóm :D
Ha egyetlen ékezet nélküli kommentet találsz tőlem bárhol, megígérem, hogy legközelebb elhiszem, hogy szűrsz :D

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: szerintem ők már csak a régi szép emlékek miatt (ami persze sajnos, múlni nem akaró traumának néz ki néha) lődöznek, csak úgy megszokásból :)

Az egyetlen ember, aki megsértődhetett volna, már rég megértette, miről van szó :D

@Férfiállat: ez egy kicsit mély... ha nem gondolkodsz, szükségleteid akkor is vannak... lásd agyhalottak....
Itt az a kérdés, mikortól "teremtett" az igény, és mikortól "predesztinált"...?

Kósza 2010.02.15. 14:45:11

@mooon:): cserébe nem kérek cigit hozzá! :)

Kytia 2010.02.15. 14:47:52

Nna, most jöttem ki a főnöktől, és halálra dicsért, úgyhogy ma már nem tudtok felhúzni.:) Persze téved, de az mindegy.:)

@Kedves Nard: Én eddig másmilyennek ismertem, de lehet, hogy csak nem vettem észre.:)

@FlybyWire:
De NEM evolúciós zsákutca!!! NEM ez a helyes kifejezés. Az evolúciós zsákutca egyszerűen mást jelent!!
Tessék, itt egy cikk egy zsákutcagyanús élőlényről:

hvg.hu/Tudomany/20090225_macropinna_microstoma_melytengeri_hal

Ez csak egy példa a szó használatára. Nem egyedekre használják, hanem teljes fajokra. Olyan nincs, hogy az állatkertben Zsömi, a barnamedve evolúciós siker, Bandi, az elefántfóka viszont evolúciós zsákutca, mert nem akar dugni.

Kósza 2010.02.15. 14:49:29

@Kytia: ezért lesz mégiscsak pontos meghatározás a selejt,... mert a selejt akár lehet egy darab is,.. de akár egy egész széria.

FlybyWire 2010.02.15. 14:53:30

@Kytia: jó, oké, akkor más fogalmat keresek. Vagy keressük együtt!
Hogy nevezed azt, ha valakiből hiányzik a fajfenntartási ösztön olyan mély szinten, hogy nem akarja a saját DNS-ét tovább örökíteni.
Nem úgy értve nem akarja, hogy társadalmi vagy civilizációs okokból nem tud vagy nem akar saját gyereket, hanem ha egyáltalán, késztetést se érez rá?
Én úgy értettem, hogy ez egy pici, egyszemélyes zsákutca (hiszen ha nem szaporodik, nem lesz mutáció sem pl.), ha ez nem a legjobb fogalom, akkor ez van :) nem tudtam jobbat!
Még ez se sikerült elsőre.

FlybyWire 2010.02.15. 14:55:29

@Kytia: Ja, a nardnak írt válaszodra: szerintem senki nem lehet (és nem is biztos, hogy érdemes) kommentek alapján megítélni. Vagy csak nagyon-nagyon sok komment alapján, esetleg :P
Néha elég sarkosan fogalmazok, ezt elismerem :D

Plumper 2010.02.15. 14:55:55

@Zsu0805: nem akarok rosszmájú lenni, de..:-)
ja, szerintem is ilyen futószalagon gyártott, csak ruhával és a külsejével hódító (még azt se) tucatgyerekek vannak, fiúban és lányban is. DE 35-45 évesen LEHET, hogy másként fogsz gondolni a 20-on éves fiúkra. nem biztos, csak lehet. akkor is, ha van már férjed, és akkor is, ha még nincs, vagy nem is akarsz. attól függetlenül.

Kytia 2010.02.15. 14:57:09

@Kósza: Hát, igen, az akkor már jobban passzolna, de akkor az eredeti vitához kéne visszatérni, miszerint evolúciós szempontból az embernél selejt-e az, aki a saját magját nem ülteti el. Mert ugye ezek a pasik a fajfenntartáshoz nagyban hozzájárulnak például azzal, hogy kiegyensúlyozott gyerekkort biztosítanak a nemutódaik számára, akik így nagyobb kedvvel állnak majd neki a saját génjeik sokszorosításához.:)

Értem én, hogy Fly arra mondja, hogy zsákutca, akinek a genetikai útja megáll az élete végén. Nem megy tovább, tehát zsákutca. Éééérteeeed.:DDDD Bár akkor már fizikai szempontból egy sokkal konkrétabb zsákutcáról is beszélhetünk: az óvszerről.:))

FlybyWire 2010.02.15. 15:00:35

@Kytia: de az óvszer csak 98%-ban zsákutca :D :D

Jeleznem kellett volna, hogy csak 1 emberre levetítve, és csak biológiai értelemben írom, amit. Muszáj lesz disclaimereket gyártani a kommentekhez :P

"genetikai zsákutca?"

Kósza 2010.02.15. 15:01:17

@Kytia: nos, aki meg sem kísérli elültetni a magvát, azaz eleve a szélben szórja szét, és ehhez ideológiát is gyárt, az szerintem ebből a szempontból selejt.Szigorúan véve biológiailag. Mondom ezt én, aki utoljára Élővilág c. tantárgyat tanult ebben a témában, az általánosban :)

Kytia 2010.02.15. 15:01:36

@FlybyWire: De már annyiszor leírtuk, hogy a fajfenntartási ösztön nemcsak a saját DNS továbbörökítését jelenti. Szerinted aki más gyerekét neveli, abban nincs fajfenntartási ösztön? Jó, igaz, azt akkor mondjuk utódgondozási ösztönnek nevezhetjük, de nem hiszem, hogy ennyire szét kéne választani.

Egyébként megnézném az állatvilágban, ha dönthetnének arról, használjanak-e óvszert, hogyan alakulna az egyes fajok utódnemzési aránya.:)))) Mert az egy dolog, hogy minden tavasszal megérzik a nőstény szagát és rámásznak, de vajon azt tudják, milyen összefüggésben van ez a későbbiekkel?:)))

Kytia 2010.02.15. 15:07:48

@FlybyWire: Nna, most nézd meg Kósza kommentjét. Ezt írod Te is, csak a sok támadás miatt szépíteni kezdted. Nyugodtan valld be.:)

@Kósza: És mi van akkor, ha ez az ember a legegészségesebb, legszívdöglesztőbb, legszimmetrikusabb (csak, hogy egy kis modern tudományt is belevigyünk) ember, aki amúgy rengeteg átlagon felüli utódot lenne képes nemzeni. Akkor is selejt? És akkor is biológiailag. Miközben sokkal kevésbé egészséges emberek 6 hónapra koraszülött gyerekeit mesterségesen életben tartják? Nem vagyok biológus, de asszem, Te sem.:)))

FlybyWire 2010.02.15. 15:08:26

@Kytia: Ez megint egy picit eltérő fogalom attól, amire gondoltam. Az általános, emberi faj közös fenntartására nyilvánuló ösztön nem az az ösztön, amire gondoltam. Ez már egy fejlettebb, magasabb szintű, "részben tanult" ösztön (tudom, ellentmondás, DE), ami azoknál az állatoknál jelenik meg, amik csoportban élnek. Nyilván az embereknél még sokkal több réteg rakódik rá.

Vannak állatok, ahol ez még nem jelenik meg (pl. cápa).
A sima szaporodás, azaz saját gének továbbadását erőltető ösztön még ennél is ősibb, régibb, és ha valaki saját gyereket nem akar, annál ilyen szempontból van "zsákutca".

FlybyWire 2010.02.15. 15:10:43

@Kytia: Kósza is kb. azt írja, amit én, igen. Ezzel együtt valószínűleg nem ugyanúgy ítéljük meg az ilyen embereket :D

Férfiállat 2010.02.15. 15:11:20

@Plumper: Várjá, én most felkeltem benne a vadászösztönt: Ditta, nem vagy az esetem! :)))

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.15. 15:11:51

@Kytia: a ösztön a több ezer év alatt ugye úgy lett viselkedéssé, hogy minél többet kell szórni a magot, mert az utódok és az asszonyok a szüléskor úgy hullanak, mint a legyek. Ez megváltozott ugyan azóta, de némelyik hím egyed megragadt ezen a szinten, és figyelmen kívül hagyta az orvostudomány fejlődését e téren.:-)

Férfiállat 2010.02.15. 15:12:30

@Kedves Nard: :DD Igen, de náluk a nem-gondolkodás nem tudatos :) Ez végzetes különbség!

Férfiállat 2010.02.15. 15:14:13

@Kedves Nard: :DD Majdnem, de náluk a nem-gondolkodás nem tudatos :) Ez végzetes különbség!

FlybyWire 2010.02.15. 15:15:52

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: az már régen elfogadott tény, hogy a civilizáció az evolúció ELLEN dolgozik, mert életben tartanak minden, régen simán selejtnek, betegnek tartott csecsemőt is, míg azok régen eleve Taigetoszra kerültek volna, vagy nem élték volna túl az első évüket amúgy sem.

Mondom ezt nyamvadt 21. századi pollenallergiásként :((

Férfiállat 2010.02.15. 15:16:03

@ditta001: És azt tudod-e, hogy a sötét oldal segítségével óriási hatalomra tehetsz szert? Pont ettől akarnak megfoszatni Téged!!! Érted már?!??? ;)

Plumper 2010.02.15. 15:17:03

@Férfiállat: hát, nemtom, hogy egy szép nőben ez milyen vadászösztönt hoz fel. max azt mondja, hogy sebaj, vagy fapapucs, vagy nem mond semmit. tévedek?:-)

Kytia 2010.02.15. 15:17:47

@FlybyWire: Szerintem, ha ez az ösztön dominálna, az szétverné a társadalmunkat. Nem csoda, hogy a természet takaréklángra állította. Nemcsak nálunk, hanem minden olyan fajnál, ahol az együttműködés a túlélés biztosítéka.

2010.02.15. 15:19:28

@Plumper:
Lehet, nem tudom mi lesz 20-30 év múlva, viszont azt tudom, hogy olyan emberrel nem tudnék hosszútávon kapcsoltban lenni akivel érdeklődési és egyéb dolgokban nem egyezünk. A szex persze ideig óráig feledteti ezek hiányát, de hosszútávon szerintem nem... de mondom nem tom mit hoz a jövőm. :)

2010.02.15. 15:20:08

@Férfiállat:
Inkább nem köszi. :)

Plumper 2010.02.15. 15:21:21

@FlybyWire: ettől vagyunk kultúrlények, európaiak, felvilágosultak és emberiesek, hogy nem tesszük ki a Taigetoszra a nem életképesnek ítélt (ki ítéli meg és mi alapján?) csecsemőket, felnőtt embereket, ahogy a spártaiak (kicsiben és érzelemmentesen) majd a nácik (nagyban és gyűlölettől vezérelve) tették.

Férfiállat 2010.02.15. 15:21:50

@FlybyWire: Igen, tudom hogy mély. Ezért is nem akartam belemenni. Mindjárt aludni fognak tőlünk. Ha nem gondolkodsz, akkor első körben semmi sincs. Aztán megint minden van. De akkor már nem azonosítod magad a testeddel (se semmivel). Ezért beszélt Nám is, a szúfi misztikus egyes szám harmadik személyben magáról: "Nám éhes".

FlybyWire 2010.02.15. 15:22:22

@Kytia: egyáltalán nem hinném, hogy takarénglángon volna, azt meg főleg kizárnán, hogy a "természet" tett volna ilyet :D sőt! A társadalom, az együttélés sem elsősorban visszafogja, mint inkább kontrollálja ezt. Teljesen természetes érzés, hogy az ember saját, vér szerinti gyerekre vágyik. Attól, hogy ezt a társadalmi normák keretein belül szeretné, semmilyen társadalom nem fog szétverődni :)

Kytia 2010.02.15. 15:23:47

@FlybyWire: Nna, tessék. Ha lenne benned egy kicsi tisztelet a fajunk iránt, nem szaporítanád az allergiádat.:))))
(Nem komolyan venni.)

Plumper 2010.02.15. 15:24:47

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: sok évszázadig, különösen a XX. század elején azt nevelték be az emberbe, hogy az ennivaló szent. manapság is, hacsak az afrikai éhezőkre gondolunk, viszont Magyarországon úgy pazaroljuk a vizet, ahogy kevesen mások, de még nem nagyon változott a régi "szentétel" paradigma.

FlybyWire 2010.02.15. 15:25:21

@Plumper: Tudom, és pont ezért írtam az utolsó sort :) csecsemőként volt egyéb bajom is, szerintem engem kint hagytak volna, ezért (is) hálás vagyok a mostani rendszernek :D
Ettől még tény, hogy már nem az ősi evolúciós módon alakul a társadalom, azaz nemcsak a legerősebb, leggyorsabb, legszebb egyedek maradnak fent, hanem bejött az intelligencia (az okos is:), és az egyéb civilizációs koncepciók (közösségtudat, felelősség stb.).

@Férfiállat: na jó, erre tényleg nem mennék most tovább :DD

Férfiállat 2010.02.15. 15:25:33

@Plumper: Naná hogy tévedsz! :) Nem olvastad tán Szugyiczki (vagy hogy is írják/hívják) atyánk alapvetéseit a női lélekről? Egy jó nő már unja hogy mindenki a lába előtt hever. Szeretne kicsit küzdeni, nagyobb kihívás elé nézni, hogy legyen nagyobb sikerélménye. Egyszóva, Ditta, NEM VAGY AZ ESETEM!!! (remélem hallja)

FlybyWire 2010.02.15. 15:26:57

@Kytia: hát, még az sincs kizárva, hogy nem fogom. Sajnos van rá esély (de ne menjünk bele..) :(

Férfiállat 2010.02.15. 15:27:29

@Zsu0805: Naa, csak nem félsz a bácsitól? Bár az igaz hogy harapok }}:)
De most komolyan, hogyan tudod ennyiből eldönteni?

Kytia 2010.02.15. 15:28:24

@FlybyWire: Akkor ne úgy fogalmazzunk, hogy takaréklángra állította, hanem úgy, hogy egy csomó más szempont közbejött, és az embernek ezek figyelembevételével kell eldöntenie, megterveznei, stb. a szaporodást. És bizony néha a dolgok ütköznek egymással.

"Teljesen természetes érzés, hogy az ember saját, vér szerinti gyerekre vágyik."
Ehhez képest sokakban (főleg férfiakban) nincs meg. Miközben az örökös dugni akarást, meg félrekefélést mindenféle magszórási teóriákkal magyarázzák, visítva menekülnek a gyerek gondolatától is. Erre adj valami magyarázatot.

Kósza 2010.02.15. 15:29:32

@Kytia: az utód nemzése, felnevelése hozzátartozik az egészséges emberi léthez. Aki ettől eltérő, és hangsúlyozom, hogy szabad akaratából eltérő, az szerintem selejt. Lehet az felőlem divatbuzi, vagy milf fan, egyremegy, de az ilyesmit szerintem idővel úgyis kinövik az egyedek. Ugyanakkor a selejt nem feltétlenül jelent minden szempontból defektust, de enélkül szerintem nem teljes az emberi létezés.

Férfiállat 2010.02.15. 15:29:54

@FlybyWire: Mér? "Férfiállat dugni akar!" Nem jó? Simán ki lehet bújni minden felelősség alól :)

Kytia 2010.02.15. 15:30:54

@FlybyWire: Azért nem kell elkeseredni. Mondjuk legutóbb valami tinivel jöttél össze, az nem növeli a valószínűségét, ez tény.:) Sorry. Apropó, mi van vele?

Kytia 2010.02.15. 15:32:44

@Férfiállat: "Férfiállat dugni akar!"

Igen, ez asszem, mindenkinek leesett. Kicsit volt csak könnyebb megfejteni, mint Fly gondolatmenetét.:))))

Kósza 2010.02.15. 15:33:36

@Kytia: ha beleugathatok, amelyik férfinak nincs gyereke, és azt mondja NEKED, hogy nem akar soha gyereket, akkor az Téged nem akar maga mellett látni ráncosan, és öregen, ennyi ...

FlybyWire 2010.02.15. 15:33:50

@Kytia: "Ehhez képest sokakban (főleg férfiakban) nincs meg."

Nem ismerek ilyen férfit. Itt a kommentek közt is ledöbbentett ma!
Ha ezt te több férfitó is direkben hallottad, van esély rá, hogy ez csak duma.... és csak (egyes) nőknek tartogatják. Elképzelni sem tudom, hogy ne akarnék vér szerinti gyereket!
Ilyenformán magyarázatot sem tudok, mert tapasztalataim szerint ez nincs is így...

Férfiállat 2010.02.15. 15:34:39

@Kytia: Hmmm, az én kis gyermekem...

2010.02.15. 15:35:21

@Férfiállat:
Nem jönnek be a papák... :P

Kytia 2010.02.15. 15:35:53

@Kósza: Hát, nem tudom. Egy rakás ilyen selejt mozog most a környezetemben, van, aki 50, vagy aki 40, van, aki 30 éves. Húszas éveik elején még az megy, hát "majd" akarok gyereket, ha idősebb leszek, aztán ahogy eljönne az idő, elkezdenek mélyen hallgatni a témáról. Fiúk, lányok egyaránt.
Lehet, hogy 70 környékén már kinőnék, de szerintem akkor késő lesz.:)

Kósza 2010.02.15. 15:37:55

@Kytia: nnaugye, hogy selejt az ilyen :)

Férfiállat 2010.02.15. 15:38:32

@Kytia: Látjátok hogy ő is a kihívást keresi?? Te sem vagy az esetem! }}:) Majd legközelebb 6 soros körmondatban írom le ugyanezt, mint Heidegger ;)

FlybyWire 2010.02.15. 15:38:34

@Kósza: vaze, kicsit ijesztő, hogy mennyire egyfelé gondolkodunk... csak te nem cizellálsz semmit :P
@Kytia: 24 éves lesz, nem tini :D elvagyunk, bár itt szerelem nem lesz (részemről tuti, de rajta sem látszik), én meg haza akarok menni minél hamarabb. Bár egyelőre nem sok lehetőség látszik :(

Férfiállat 2010.02.15. 15:39:36

@Zsu0805: Egy papa lehet 30 éves is! Na? :)

Kytia 2010.02.15. 15:40:10

@Kósza: Tudtam, hogy erre fogsz gondolni, de elárulom, én még senkinek nem hoztam fel a témát. Inkább csak látom. Láttam őket 25, láttam őket 35, láttam őket 45 évesen, és láttam, hogyan morzsolódnak le róluk a családra vágyó lányok.

Plumper 2010.02.15. 15:40:17

@Férfiállat: nemtom, ebben nem hiszek.:-) az még OK, hogy az óvodásnak aszondják, ne csinálja, és annál jobban csinálja, de ilyen esetben?! én mondjuk alapból úgy állok a szép nőkhöz, hogy inkább nem kellenek nekem, mint igen, mert tudom, hogy sokuk csak a külsejével azt hiszi, révbe ér, és a férfiak meghalnak értük, közben egy nagy szart. le is kell tenni vmit az asztalra. amelyik nő megtudja magáról, hogy szép, az - hacsak nem elég intelligens - elveszett. utóbb meg úgy kell spatulával levakarni a túl szép nőkről a jelentkező férfiakat.:-P

FlybyWire 2010.02.15. 15:40:56

@Kytia: nekem úgy 30 éves korom körül kezdett derengeni, hogy most már el tudnám magam apának képzelni. Sajnos akkor nem azzal voltam együtt, akitől úgy igazán szerettem volna (bár akkor ez nem volt tudatos). Azóta úgy vagyok vele, hogy *nagyon* nem mindegy, kitől, de ha megvan az illető, és ő is akarja, akkor felőlem bármikor :D

Plumper 2010.02.15. 15:41:32

@Kytia: számomra elképzelhetetlen, hogy életem végéig már csak 1 nőm legyen. gyerek OK, házasság nem!

Kósza 2010.02.15. 15:41:44

@Kytia: csak az egyszerűbb megvilágítás miatt használtam az egyes szám második személyt, nem pedig célzásként!

Kytia 2010.02.15. 15:44:00

@FlybyWire: Jajj, hát mondom, ez nem ilyen direktben megy. Ilyet nagyon kevesen mondanak ki. Viszont ha nem is mondják ki, halogatnak. Ahogy Kószának írtam, húzzák az időt, amíg lehet, kirúgja őket ez a nő is, az a nő is, mikor rájönnek, hogy ebből már nem lesz semmi. És ezek sokszor gyönyörű, és okos lányok, akik mondjuk egy évre rá el is kelnek (aztán elválnak).

Kytia 2010.02.15. 15:45:06

@FlybyWire: És ha nem lesz meg? Akkor evolóciós zsákutca vagy, mert ezen a téren annak jobbak az esélyei, aki nem ennyire válogatós.:)

Kytia 2010.02.15. 15:46:19

@Plumper: Számomra is, de amúgy hány éves vagy?

Mert én titokban abban reménykedem, hogy ez nálam elmúlik egyszer.:)))

FlybyWire 2010.02.15. 15:46:29

@Kytia: Akkor sok esetben az is benne lehet, hogy nem azzal a valakivel vannak együtt ezek a férfiak, akiket igazán a gyermekük anyjának szeretnének látni... EZT meg tudom érteni. És sokszor még csak nem is tudják ezt... hogy valójában nem a gyerektől tartanak, hanem attól, hogy az anyja az a nő lesz, akit nem akarnak tiszta szívből, teljes meggyőződésből!

Kytia 2010.02.15. 15:48:41

@Kósza: Értemén. Csak arra utaltam, hogy akiktől én ilyet hallottam (nem hallottam, de szerintem csak azért, mert nem kérdeztem), azok azóta sem állapodtak meg, holott némelyik már jócskán túl van a 40-en. Ezért nem vagyok biztos benne, hogy ez csak a partnertől függ.

Kytia 2010.02.15. 15:51:36

@FlybyWire: Jó, de amikor már a huszadik nő fordul meg náluk, és még mindig ugyanaz az ábra? Van egy ilyen kollégám is. Válogatott gyönyörű barátnői voltak, és mindegyik azért hagyta el, mert nem volt képes megállapodni. Mondjuk ő maga is nagyon sikeres volt a nőknél, tehát valószínűleg a boldog szinglilét hiányzott volna neki. Még azt sem mondom, hogy nem értem meg. De akkor is evolúciós zsákutcaként végzi.:)

Kósza 2010.02.15. 15:52:19

@Kytia: marhák,... pedig nincs is annál jobb, mint úgy bemutatni a kedvest a barátoknak, hogy "Bemutatom születendő gyermekeim édesanyját!" :) A folytatásról nem is beszélve, mármint gyerek ügyben.

2010.02.15. 15:52:37

@Férfiállat:
Egy szóval se mondtam, hogy a kor a gond... :)

Férfiállat 2010.02.15. 15:54:16

@Zsu0805: No. Hát akkor mi? Fontos a kommunikáció a problémák elhárításában.

Kytia 2010.02.15. 15:55:35

Húha, mennem kell. Majd még este felnézek, addig legyetek szívesek minden kérdésemre választ adni.:))

De nem lehet a válasz "42", mert azt már ellőtték.:)

FlybyWire 2010.02.15. 15:55:56

@Kytia: hát aki MINDENáron saját gyereket akar, mindegy kitől, abban tényleg erősebb ez az nagyon ősi ösztön :) De ez nem jelenti azt, hogy pl. én nem akarnék!

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 16:11:22

@Kytia:

De attól még igaz! :)

@FlybyWire:

Pedig van ilyen nagyon sok :) Aztán meg megy a panaszkodás, hogy mekkora szemét! :)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.02.15. 16:13:06

@FlybyWire:
gondoltam, hogy unatkozol :)

@Férfiállat:
áááá, a munka nyert (ma is :D)

@Plumper:
akarta a fene azt a szentimentalitást, de azért gyanús vagy, hogy ez ugrott be :D (momentán beszartam magamtól :D)

Na, el, mert izé ...

Férfiállat 2010.02.15. 16:22:42

@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): :( Látom te nem osztod FlybyWire véleményét az élet céljáról...

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2010.02.15. 16:27:03

Ez jó:) Én fordítva szeretem:) 40 vagyok és 20-as pipiket komálom:)))

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.15. 16:29:54

@FlybyWire: a mondat első része igaz. A második csak annyiban, hogy akkor megszülettek ezek a csecsemők, ma pedig nem. Válogatás nélkül, ez az igazi Taigetosz-próba. Kicsit képmutató ez a "mindenáron életben tartás", ahogy te fogalmazol. Másrészt: BDK Három másodpercem bdk.blog.hu/2008/04/11/harom_masodpercem :-)

ditta001 2010.02.15. 16:34:39

@Férfiállat: :-DDD bocsi, de provokalas hatasara valahogy mindig kiujul a szelektiv hallasom....

Kósza 2010.02.15. 16:41:55

kellemes estépítést, sziasztok! :)

2010.02.15. 16:43:18

@Férfiállat:
A papa kifejezéshez általában párosul min egy gyerek és persze asszony...

Férfiállat 2010.02.15. 16:44:44

@ditta001: De azért ugye sikerült a mosolyfakasztás? };)

Férfiállat 2010.02.15. 16:46:24

@Zsu0805: Jaj, hát nem kell azt olyan komolyan venni, az csak amolyan szófordulat volt :) Most, hogy már tudom hogy nem buksz a papákra, bevallhatom hogy nem vagyok az :) Hogy akkor mi is vagyok? Mondd csak, mi is az eseted? :)

summerstorm 2010.02.15. 16:57:49

@Férfiállat:

itt jön most a mit szeretnél hallani?
agysebész?
c. mondatok....

Férfiállat 2010.02.15. 17:01:37

Ördögöd van. Alig leplezett módon.

2010.02.15. 17:08:26

@mooon:):
:) Ott a pont. :)

@Férfiállat:
Kezdjük egy iwiw elérhetőséggel beazonosítás céljából. :)

summerstorm 2010.02.15. 17:11:07

és még mindig benn :(
ez egy annyira sz@r nap volt.... :( :( :(

summerstorm 2010.02.15. 17:22:42

hát akkor most végre....:
mindenkinek, aki még véletlenül itt van... kellemes további estét :)

Martian (törölt) 2010.02.15. 17:29:55

Ahogy a nick-em is jelzi :)) én valszeg egy másik bolygóról jöttem... :)) merthogy mindig is rácsodálkozó idegenséggel viseltettem a genetikai vérvonal folytonosságát foggal-körömmel védő világ iránt. Úgy érzem, hogy a genetikai örökségemnek nagyon töredék részben van csak köze ahhoz, ami vagyok... nem adoptált gyerek vagyok, mégis kevés dolog köt össze a szüleimmel... leginkább a közösen eltöltött gyerekkorom jórészt szeretetteljes szülő-gyerek játszmája... de ilyen alapon bárki más lehetett volna hozzám közel, nemcsak a vér szerinti szüleim.
Ugyanígy vagyok a gyerekekkel: ugyan most nincs saját családom, mégis ex-feleségem, majd barátnőm gyerekét teljes szeretettel a sajátomnak (bár inkább csak felelősség vállalás, semmint birtoklás tekintetében) is tudtam tekinteni... semmilyen távolságtartást nem okozott, hogy nem én vagyok a genetikai apjuk.
Saját gyerekre ugyan még nem futotta, de lehet, hogy egyszer ez is összejön... egyszerűen most az van, hogy a családi-párkapcsolati ügyek a sokadik prioritási szinten vannak, más életterületen van a fókuszom... ráadásul a társadalmilag jellemző értékrendekkel sem tudok maradéktalanul azonosulni... persze, mindez meg is megváltozhat.

vagyok59 2010.02.15. 17:30:22

Esetleg az is állhat mögötte, hogy ott mindig tuti a lakás, nem kell hetekig sétálgatni. Persze ez általában csak addig tart, amíg meg nem jön az igazi szerelem egy saját korosztálybéli képében.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.15. 17:48:29

@Martian:

És így nem tudnak tartásdíjat sem követelni a nők, ha netán otthagyod őket :)

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2010.02.15. 17:53:36

"Este a lányaim is észrevették, hogy sugárzom, de ugye nem oszthattam meg velük, hogy miért?"

de hát miért nem? egyszerűen elmondod nekik, hogy szexeltél.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.02.15. 18:09:52

"A korombeli nőknek üzenem, hogy házas emberrel ne kezdjenek, mert nagyon zűrös tud lenni."

Megáll az ész. TÉNYLEG? Egy 43 éves nő szerint, ha ezt le kell írni, akkor nagyon szomorú vagyok...

csillag× 2010.02.15. 19:03:10

:D Látom itt is zajlott az élet rendesen :) Miket össze nem hordtatok! :P

Férfiállat 2010.02.15. 20:30:25

@Zsu0805: ? Iwiw beazonosítás céljából? Miért, ott nem hazudhatok? Különben sincs fent képem :P A legbiztosabb egy hús-vér randi. Persze semleges terepen, tudod, mint az alvilági filmekben }:) Valami parkolóház, pince, ilyesmi. :D
Mit szólsz ehhez a "visszautasíthatatlan ajánlathoz"? :)

csillag× 2010.02.15. 21:24:07

@Férfiállat: én a szűk sikátorokat ajánlanám. Az olyan romantikus :D

Férfiállat 2010.02.15. 21:35:27

@csillag×: Na és az elhagyatott gyártelep, esetleg raktár??? :)

Nikica21 2010.02.15. 21:45:30

Jó estét...új éjszakások!:D Hova tűnt a másik műszak?:D

csillag× 2010.02.15. 21:50:39

@Férfiállat: óóó, látom tudsz te ha akarsz :))

@Zsu0805: ezt vétek lenne kihagynod! ezek a páratlan ajánlatok, micsoda élményekkel lennél gazdagabb! :D

csillag× 2010.02.15. 21:59:36

@Nikica21: ez roppant jó kérdés.. :)

csillag× 2010.02.15. 22:12:54

@Nikica21: hát zajlik az élet - zajlik, de ezt max msn-en ;) :P :D

Nikica21 2010.02.15. 22:20:25

@csillag×: Nah hát mik zajlanak ott feléd?:D
Majd ha gondolod meséld el msn-en!:D

dr. gernika 2010.02.15. 23:25:13

No, gondolom már zajlik az msn-es beszámoló a nagy vérnapról. Remélem, Nikica ráér ma éjjel...

csillag× 2010.02.16. 13:12:27

@Férfiállat: nah, csak nehogy elkezdjek fantáziálni... :D :P

Férfiállat 2010.02.16. 13:19:38

@csillag×: Mér, az nekem rossz lesz? :)

csillag× 2010.02.16. 22:00:54

@Férfiállat: Mér, az neked jó lesz? :)

Férfiállat 2010.02.16. 23:15:04

@csillag×: Attól függ mit fantáziálsz, és hogy az milyen hatással lesz rád, illetve ezen keresztül a kettőnk kapcsolatára }}:)
Szal?

dr. gernika 2010.02.16. 23:20:59

@Drága IV gernika (1749 - Haiti ): Ezt úgy értettem, hogy nem érted a finom utalásokat. Sem itt, sem privátban.

dr. gernika 2010.02.17. 00:02:40

@Férfiállat: Attól vagyunk izgalmasak, nem? :D

Férfiállat 2010.02.17. 00:06:29

@Drága IV gernika (1749 - Haiti ): Hmmmmm de... Fel kell fedezni titeket, nagylábujjatoktól a fületek csúcsáig... többféle eszközzel is... és többször is... }};))

dr. gernika 2010.02.17. 05:02:16

@Férfiállat: Jujj, ne ingerelj ilyen kora reggel. :P

Törböly (törölt) 2010.02.17. 11:19:58

Sznob vén kurva naiv kis pöcsöt keres magának, majd dobja, közben műveccségről áradozik.

Férfiállat 2010.02.17. 12:00:36

Amúgy a Bardo Thödol semmi, nekem van perzsa halottaskönyvem is mellette, ha a hölgyet esetleg érdekelné, bélyeggyűjtemény helyett }}:)

dr. gernika 2010.02.18. 04:44:15

@Férfiállat: Csak fölösleges. :)
@csillag×: Ez megnyugtató. :)
süti beállítások módosítása