Később szívesen csinálna nekem gyereket

2010. február 19. 06:59 - csajokespasik

„Nagyképűen azt mondta, hogy úgyis visszafogom fogadni, mert neki nem lehet nemet mondani.” - a főszereplő lány hosszú hétvégére engedi barátját, de amikor rácsörög, egy nő veszi fel a telefont, és kiröhögi. Még azután sem rakja ki a szűrét, hogy gombás fertőzést kapott ajándékba a sráctól. Még az abortusz sem volt elég a végső kiábránduláshoz. Kapaszkodjatok, nagyon meredek történet következik

 

Sziasztok! Hosszas olvasgatás után úgy döntöttem, hogy én is megírom a történetem - azt, hogy szomorú, illetve, mennyire tanulságos, azt döntések el Ti. 22 éves egyetemista lány vagyok. Amikor ez a történet szövődött, még 19 éves voltam. Friss érettségivel a kezemben, és egy sikertelen felvételit követően egy OKJ-s egészségügyi szakképzést kezdtem el. Több, mint húszan voltunk egy osztályban, fiúk-lányok vegyesen. Előzményként: 2006 novemberétől jártam egy fiúval, nevezzük I-nek (19 éves). Karácsonyra kaptam tőle egy édes kis aranygyűrűt, amit úgy neveztünk el egymás között, hogy "elő eljegyzési gyűrű". Azt hittem, hogy Ő lesz az igazi.

Bejárós voltam a suliba, és a szünetekben, ha nem a tantárgyakkal kapcsolatban kérdeztek tőlem valamit, akkor csak a barátomról beszéltem (azaz I-ről). Mindez az egyik fiú osztálytársamnak - nevezzük L-nek (23 éves) - eléggé csípte a szemét. Mikor megtudta, hogy mit kaptam a barátomtól karácsonyra, csak fokozódott a helyzet. Minden szünetben érdeklődött, amit nem igazán tudtam hova tenni, mert az értésére adtam, hogy nincs esélye. Nem mellékesen, volt egyfajta "híre" a suliban. Eléggé csélcsap volt a nők terén, plusz barátnője is volt.

Mindig azt vallottam, hogy házi nyúlra nem lövök (velem egy osztályban lévő fiúval nem járok). Ez a nézetem 2007 márciusában dőlt meg. Suli mellett külön angol órákra jártam: az egyik ilyen alkalommal, az akkor még csak osztálytársam (L) felajánlotta, hogy elkísér. Részemről nem volt akadálya, mert úgy gondoltam, felfogta, hogy nem akarok tőle többet. Tévedtem. Mivel csak egy darabon kísért el, ugyebár eljött a búcsú ideje. Ez nála egy szájra puszi volt és egy vigyor. Én meg csak álltam ott, mint bamba szamár a hegyen, aztán ballagtam tovább a különórámra - ahol képtelen voltam koncentrálni.

Csakhogy ne legyen olyan hosszú az amúgy sem rövid történet, a lényeg az, hogy L elég kitartó volt, és mivel mindennap találkoztunk, szakítottam I-vel és összejöttem vele. Azt hittem, hogy megváltozik értem, mert ugye mindent lehazudott az égről, még a csillagokat is. Én pedig voltam olyan naiv, hogy mindent el is hittem neki :( Elkezdtünk járni, mindennap találkoztunk a suliban, egy padban ültünk - gyakorlatilag "összenőttünk". Két hete voltunk együtt, mikor jött egy hosszú hétvége (március 15. alkalmából) és megkérdeztem tőle, hogy lenne-e kedve eljönni hozzánk? Azt mondta, hogy sajnos nem megy, mert szeretne a barátaihoz felutazni Pestre, akiket már nagyon régen látott, és már előre megvan beszélve. Belementem. Én hülye, gondoltam, este felhívom, hogy megkérdezzem, egyben felért-e? Csörög a telefon, csaj veszi fel, beleröhög. Mondtam neki, hogy adja L-t. Gúnyosan azt válaszolta, hogy most nem ér rá. Lecsaptam a telefont, és nekiálltam bőgni: hogy lehettem ennyire idióta, hogy hittem neki? A volt barátnőjénél töltötte az egész hétvégét…

Aznap már nem tudtam visszahívni, mert ki volt kapcsolva a telefonja. Másnap elértem, és közöltem vele, hogy ezennel vége, és hagyjon békén. Erre nagyképűen azt mondta, hogy úgyis visszafogom fogadni, mert neki nem lehet nemet mondani. Eljött a hétfő, mintha a fogam húzták volna, semmi kedvem nem volt suliba menni, mert tudtam, hogy találkozni fogok vele. Egész álló nap azzal nyaggatott, hogy fogadjam vissza, én persze kitartottam a NEM mellett. Másnap, harmadnap stb. ugyanígy telt. A végén beadtam a derekam, gondoltam, ha ennyire akarja, hogy visszafogadjam, talán megbánta... Én hülye...

Utána elvoltunk, úgy ahogy. Bár voltak kisebb-nagyobb összetűzések. Aztán megint borult a bili. Szintén egyik reggel, megyek a suliba, épphogy beérek: szemben velem, a falhoz támaszkodva L. és az exe (ő is abba a suliba járt, csak a szakközepes részébe, 16 éves volt). Épp lesmárolta - nem kellett kényszeríteni L-t, hogy viszonozza. Totál kiborultam, egyszerűen nem bírtam magammal, és amikor jött oda hozzám, rendesen leordítottam. Persze, elkezdte magyarázni, hogy az nem is úgy volt, meg hogy fogadás volt stb.. lényegtelen, mert minden szava hazugság volt, de én ezt agyilag nem fogtam fel.

Még ezek után is jártam vele, de nem tudtam benne már igazán megbízni. Következő momentum: a suliban volt egy nagyon jó barátja, aki egyik alkalommal suli után félre hívott, és elkezdtünk beszélgetni, a végén kilyukadt oda, hogy L nem fog változni, vagy elfogadom és beletörődöm, vagy elhagyom. Nagy igazság volt... de én még erre sem reagáltam normál ember módjára.

Jött az évvége, kinti gyakorlat, nekem nyelvvizsga + emelt szintű érettségi. Eléggé stresszes állapotban voltam, és nem igazán értem rá bulizgatni. L minden hétvégén, péntek-szombat, eljárkált mindenfelé. Egy ilyen hétvége után, hétközbe találkoztunk, és együtt is voltunk. A másnap iszonyatos volt. Állandóan a mosdóba kellett rohangálnom, mert olyan érzésem volt, mintha mindig pisilnem kellett volna. Nem igazán értettem a dolgot, ezért másnap elmentem a nőgyógyászhoz –kiderült, hogy gombás fertőzést kaptam (nemi aktus útján). Nem gyengén kiborultam, mikor megtudtam. Ezt szóvá is tettem L-nek, hogy ezt mégis hogy gondolja. Erre a válasza: „biztosan csak ráültem a WC-re és úgy kaptam el...” Jött a kinti gyakorlat, más csoportba kerültünk, én közben elkezdtem melózni is. A napjaim úgy néztek ki, hogy délelőtt gyakorlat délután / este / éjszaka meló. Állandóan fáradt voltam és bulihoz a legkevésbé volt kedvem. Egyik alkalommal meggyőzött, hogy mégis menjek el, belementem. Időközben a melóhelyemen megismertem pár aranyos embert (fiút-lányt). A srác meló után felajánlotta, hogy bevisz a belvárosba, hogy ne kelljen annyit gyalogolnom, mert a melóhely eléggé kint volt. Örültem neki, mert 3 km.-hez késő este 8 óra talpalás után nem sok kedvem volt. Barátom közben hívott, és számon kért, kivel vagyok, mit csinálok stb. Elmondtam neki, mert úgy éreztem, nincs mit takargatnom. Persze, mikor találkoztunk, nagy cirkuszt csapott, hogy én biztosan megcsaltam. Nem győztem bizonygatni, hogy ez nem így van. Azt hiszem, a végére elhitte. Egy ideig elvoltunk a buliban, majd felmentünk hozzá és együtt voltunk (azt elfelejtettem megírni, hogy időközben már bemutattam őt a szüleimnek).

Eljött az évvége, ő hazautazott (erdélyi) én pedig folytattam a nyári melót. Jött a július, izgatott voltam, mert megbeszéltük, hogy a hónap közepén kiutazok hozzá, de aztán mégsem, mert azt mondta, hogy nem jó, mert ő sincs most otthon. Dolgozik Bukarestben (ami utóbb kiderült, hogy Budapest volt). Szomorúan tudomásul vettem, hogy ki kell nélküle húznom a nyarat.

Július közepe volt, és a havibajom nem jött meg. Meló előtt vettem egy terhességi tesztet, és a melóhely mosdójában csináltam meg. Imádkoztam, hogy csak 1 csík legyen. Kettő lett, majdnem összeestem (pedig rendszeresen szedtem tablettát, és sosem felejtettem el bevenni). Teljesen kétségbe estem, azt sem tudtam, kihez forduljak. Anyámmal nem voltunk olyan kapcsolatban, hogy ezt elmerjem neki mondani. Gondoltam, a barátomnak mégis joga van hozzá, hiszen ő a gyermek apja. Írtam neki egy - szerintem szép – levelet, amiben mindent elmondtam. Pár napra rá válaszolt is, melyben röviden leírta, hogy ő erre még nem érzi magát érettnek, de később szívesen csinálna nekem gyereket.

Magamba roskadtam, mert időközben (júli végén) megjöttek az újabb felvételi eredmények. Felvételt nyertem arra az egyetemre, amelyikre szerettem volna előző évben is. Ott álltam, és nem tudtam mi tévő legyek, megtartsam a babát, és lőttek a sulinak, vagy elvetessem és tovább tanuljak? A szüleimre nem számíthattam, mint támogatókra, mert ők az ilyen eljárást teljes mértékben elvetik. Próbálkoztam náluk puhatolózni, de a reakciójuk minden képzeletet felülmúlt. Szóval, jött a két legjobb barátnőm, meg az unokaöcsém, akikkel megosztottam mindezt. Nagyon sokáig vacilláltam, hogy mi tévő legyek. De aztán az utolsó percben meghoztam életem legnehezebb döntését. L korábban említette, hogy több csajt is már teherbe ejtett, van, akinek kifizette az abortuszát is. Szóval, ő aztán tuti termékeny. Állítólag az egyik csajt elvitték valami "hentes orvoshoz" és azóta nem is esett teherbe többet a lány. Nyáron sokszor hívtam telefonon L-t, érdeklődni, hogy mi van vele stb. Ő sosem hívott fel, mondván, nincs pénz a telefonján. Írtam neki e-mailt, de arra is elég röviden reagált, és egyetlen kérdésre sem méltatott. Sokáig parázott emiatt, mert nem az érdekelte, hogy hogy érzem magam, csak az, hogy ugye elvetetem...

Közben egy rejtélyes csaj, egy közösségi portálon, elkezdett "osztani", elég durván. Azt állította, hogy ő L barátnője. Én erre már nem tudtam mit reagálni, töröltem magam onnan, és ezzel elrendeztem.

Amit nyáron kerestem, elment arra, hogy kifizessem az abortuszom költségeit. Megírtam L-nek, hogy mikor lesz. Nem reagált rá. Utána sem érdeklődött az állapotom felől. Mielőtt megcsinálták volna, előtte való nap készítettek egy UH felvételt. Mindene látszott a csöppségnek. Míg élek nem felejtem el.

Eltelt lassan 3 év, de képtelen vagyok feldolgozni az "élményt". Iszonyatos volt. Mai napig képes vagyok egy kisbaba láttán elbőgni magam. Nem a fizikai fájdalom miatt: lelkileg viselt meg.

Utópia: szeptemberben L visszajött Magyarországra, találkozni akart, és folytatni, de én erre már képtelen voltam. Nem értette, miért. Később barátnőm elmesélte - amit szinte mindenki tudott rajtam kivül - hogy L majdnem velem egy időben teherbe ejtette a volt nőjét is. A történtek után sokáig képtelen voltam bárkivel is járni. Egyszerűen minden bizalmam, hitem, önbecsülésem elveszett, idő kellett, mire ezek valahogy helyreálltak. De már soha nem leszek olyan, mint voltam. Ez beleég az ember lelkébe örökre. Az övébe nem hinném, de én, míg élek, olyan élesen emlékszem erre vissza, mintha tegnap történt volna. Lehet, hogy sokan elítéltek a tettem miatt, de én akkor ezt láttam "helyesnek". Nem akartam úgy szülni, hogy csak bele a világba, és majd lesz valami. Én azt szeretném, hogy ha egyszer lesz gyermekem, mindent megadhassak neki. Nem beszélve arról, hogy aki a gyerekem apja lett volna, nem is érdekelte, velem mi van. Az meg pláne nem "izgatta" volna, hogy a gyerekkel mi van. A szüleim, mint támogatók, ha megtudták volna, fel is út, le is út. Ezt viszont biztosan tudom. Ez az ő szájukból hangzott el.

Aki elítél, megteheti (én is elítélem a tettem, de akkor, ott, abban a helyzetben ezt láttam "helyesnek"). Lehet irkálni, ki mit tett volna az én helyemben, vagy mit nem tett volna.

 
372 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr431768039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mazolika 2010.02.19. 07:32:46

Nem kell téged elítélni, úgy látom bünteted te magad rendesen. Remélem egyszer egyenesbe jössz :D Arra kíváncsi lennék, hogy a szüleid utólag megtudták-e, hogy volt-e abortuszod.

tuli _ 2010.02.19. 08:24:37

a szülőknek az a dolguk, hogy feltétel nélkül a gyerekeik mellett álljanak. ez a lány mellett nem állt senki.
hülye volt, hagyta szopatni magát ezzel a nyilván hejjespasival, de nagy árat fizetett.
innen üzenem azoknak, akik azt mondják, nem fordulhat elő védekezés melletti terhesség, hogy ugye, hogy igen.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 08:28:11

Román paraszttal leállni, gumi nélkül, öngyilkosság. A kedves postíró egy idióta.

tuli _ 2010.02.19. 08:29:59

@Kedves Nard: jaigen. kettős védekezéssel a gombát is megúszhatta volna. a gyerek sem jött volna össze.

vendriner aladár 2010.02.19. 08:35:01

Nem értelek, miért kell egy olyan férfi, aki nyilván megcsal, leszar, megaláz, otthagy a szarban. Ennyi minden kellett, hogy tisztán láss, nekem ez nagyon sok.

Nyilván a saját életében mindenki csak balek lehet, de ne menj benne tönkre. Az abortusztémához meg annyit, hogy szerintem helyesen döntöttél, bár gyereket elvetetni mindig fájó. Szerintem csak az fog kárpótolni, ha lesz egy sajátod majd.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 08:39:04

@tuli _:

Plusz ha jobban megválogatja kinek dobja szét a lábát, akkor méginkább :) Egy ilyen suttyóparaj románnal összefekszik, hát megérdemli. :)

Kósza 2010.02.19. 08:47:28

Pálinkás jó reggelt!
A csajok azt a férfit szeretik, aki üti-vágja őket, ezt eddig is tudtuk, most még inkább.
Amíg szóba kerül a kettős állampolgárság ügye, iszom egy KV-t.

Father Justice (törölt) 2010.02.19. 08:58:57

Nyomós ok volt a szakításra I-vel, hogy L-lel minden nap találkoztál - én is így tettem volna a helyedben. A rengeteg közös téma, ugyanaz a hivatás és a másik közelségének természetessége előbb-utóbb óhatatlanul vonzalmat eredményez. Nem naivság azt hinni, hogy a másik megváltozik érted. Ez az a magától értetődő bizalom, amely mindenkinek jár a párkapcsolat első percétől kezdve. Hiszünk és bízunk benne, hogy miattunk, általunk jobb ember lesz a másik idővel. Ráadásul nem a saját képmásunkra formáljuk, hanem egy tökéletes eszmény irányába alakítgatjuk. Azzal, hogy más lányokkal csókolózott és megkérte a kishúgát, hogy röhögjön a telefonba, csak a hűségedet tesztelte. Életre szóló kapcsolatot tervezett veled, és tudni akarta, mennyire vagy féltékeny, mennyire akarod kizárólagosan birtokolni őt. Ha egészségügyi területen tanulsz, igazán tudhattad volna, hogy a mellékhelyiségben mindenféle csúnyaságot össze lehet szedni. L. gyanúsítgatása teljesen felesleges volt ezzel kapcsolatban. A kisgyermek érkezése csodálatos dolog az ember életében, és L. végtelen szerénységét bizonyítja az álláspontja is: nem érzi még elég érettnek magát a feladatra. Pedig ki más lenne rátermettebb az apaszerepre a mai világban, mint egy olyan tökéletesen magabiztos férfi, akinek "úgysem lehet nemet mondani". Azt a gondolatot, hogy egyszerűen csak kerülni akarta a konfliktust a szüleiddel és a további bonyodalmakat (gyerektartás és társai), felejtsd el. Az ilyen kicsinyes betojiság nem fér bele az alfáról alkotott képbe. Tényleg téged képzelt el gyermekei anyjaként, csak nem most, hanem majd. Remélem, nem rovod fel neki azt sem, hogy nem tudott beszállni az abortusz költségeibe. Annyira megviselte a még meg sem született csöppség elpusztítása, hogy ilyen állapotban nem tudott volna alkalmi munkát vállalni. Ő az a típusú ember, aki határozott és rámenős a mindennapokban, de nagyobb lelki trauma esetén egy olyan erős társra van szüksége, mint te. Hogy ezt miért nem adta a tudtodra? Mert csak néhány év múlva fog rájönni, hogy ezt nem szégyen nyíltan felvállalni, még egy alfának sem. Szerintem gondold át az álláspontodat, mert egy ilyen jóhiszemű, megbocsátó és türelmes nő, mint te, egy olyan belevaló, termékeny és felelős gondolkodású férfival, mint L. újradefiniálhatná az ideális párkapcsolat fogalmát. Ajándékozzátok meg minél több csemetével a világot!

Kendan 2010.02.19. 09:11:45

Remélem azóta már túllépett az író a traumán - ha nem; ha még mindig elsírja magát egy kisgyerek láttán, sürgősen menjen pszichológushoz.
Az hogy volt egy gyerek aki végül nem született, a jövőbeli gyerekre is rányomja a bélyegét: nem fogja a saját életét élni tudni, mert az anyja állandóan (tudata alatt, hozzáteszem) a meg nem született gyerek helyébe kényszeríti. Ezt érdemes minél előbb feldolgozni.

kóristalány 2010.02.19. 09:14:42

Mint sok más lány ebben a korban, te is bedőltél egy hejjespasi csábításának. Ami megkülönböztet a többiektől, hogy te sokkal drágábban fizettél ezért a hibáért.
Az abortusszal kapcsolatban szerintem jól döntöttél, bármilyen fájdalmas is. Valószínüleg egész életedben cipelni fogod ezt a terhet, de legalább van lehetőséged, hogy normális életet élj, találj egy hozzád illő társat és gyerekeitek legyenek.
Akit ebben a sztoriban el lehet ítélni, azok a szüleid.

Frucsasz 2010.02.19. 09:20:53

Nem ítéllek el az abortuszért, érett döntés volt. Sajnálom, amin lelkileg keresztül mentél-mész-fogsz menni babaügyben. De minden másért két "nővéri" tockost úgy kiosztanék, hogy ihajj. Hogy lehet valaki ennyire ostoba... Megcsalt egyszer, megcsalt kétszer, megfertőzött, az orrod előtt smárolt mással. És te együtt maradtál vele. Hülye.

De a legrosszabb, hogy a saját hülyeséged miatt másokat büntetsz. Azt írod, hogy nem tudtál ezek után járni, kapcsolatba kerülni senkivel, mert nem bízol bennük. Hát könyörgöm, t emagad voltál olyan ostoba, hogy hagytad magad sorozatban átverni, megcsalatni. Mindenről tudtál, mégsem léptél. Tudtad, hogy hűtlen, hog féreg. Nem volt meglepetés. Ezek után nem a férfitársadalom többi, normális részét kell "büntetni" a bizalmatlansággal. Ők aztán nem tehetnek arról, hogy téged orrba-szájba lehet szivatni, mert hagyod.

Van benned egy nagy adag mártírhajlam, plusz tipikus áldozat-típus vagy. El kellene gondolkodnond, miért van ez így (anyukád tájékán érdemes lenne kapirgálni, mert szerintem sanszos, hogy a neki mindig megfelelni vágyás, az ő feltétlen szeretetének sikertelen kivívása belejátszik).

Tessék szépen összerakni magad, mert rengeteg olyan férfiú szaladgál a világon, akik nem smárolnak az orrod előtt a volt nőjükkel, és nem fertőznek meg.

Frucsasz 2010.02.19. 09:22:43

Egyébként meg az ilyen 'elő-eljegyzési gyűrűs' részeket tessék kihagyni legközelebb a sztoriból, mert nem releváns (nem a főszereplő pasival kapcsolatos), és kb egy óvodás színvonalát képviseli...

Father Justice (törölt) 2010.02.19. 09:32:52

Nagyon is fontos részlet az aranygyűrű itt. A lány megtudja, hogy mindig a szív szavára kell hallgatni, és nem feltétlenül arra, aki tárgyi ajándékokkal jelzi látszólagos szándékait. A fiú (L.) pedig próbára teheti hódítási képességeit: nem egy szokásos tucatrüfkét cserkész be ezúttal, hanem egy kvázi-eljegyzett nőt robbant ki a langyos kapcsolatából, hogy megmutassa neki az igazi szerelem erejét.

atlbilbaoo 2010.02.19. 09:37:40

Komolyan mondom, hülyébb vagy mint hat pár rendőrcsizma!
De megilletted, mert elhagytad azt aki szeretett és odadobtad magad egy qrvapecérnek, akiről semmit sem tudtál! És még neked nincs bizalmad másokban, másnak hogy legyen bizalma benned? Amikor már szinte gyűrűs menyasszonyként otthagytad a másikat is. Ki lesz a következő áldozat?
Kit fogsz otthagyni egy szebb mosoly kedvéért, hogy megint találj egy pasit, aki kihasznál és megaláz?
Mert neked csak olyan való ezek szerint. Egy nő, akinek van önérzete, az nem fogad vissza valakit ennyi balhé után, de neked elhomályosult a látásod! Meg az önértékelésed is!

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 09:47:30

tavaszreggelt mindenkinek!:-) Cégünk Boszi nevű őrkutyája egy egészséges kölyöknek adott életet tegnap éjjel, és ez azért jó, mert az egyik túlbuzgó dolgozónk majdnem agyonverte egy héttel ezelőtt. *örömtánc*

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 09:52:15

@Kósza: szia, Kapitány!:-) Csatlakoznék a KV-hoz, lehet?:-) Az általánosításhoz viszont nem.:-))

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 09:55:04

@tuli _: mondjuk, több, mint érdekes, hogy egy egészségügyis számára ez a meglepetés.

silent76 2010.02.19. 09:56:51

Megkérdezték hát a virágot.
– Akarsz Vacskamatinál maradni?
A virágnak szép virághangja volt.
– Igen – mondta.
– De hiszen nem öntözött!
– Tudom – mondta a virág.
– De hiszen nem kapálgatott!
– Tudom – mondta a virág.
– De hiszen rád se nézett!
– Tudom – mondta a virág.
– Aztán meg agyonöntözött.
– Tudom – mondta a virág.
– Agyonkapált.
– Tudom – mondta a virág.
– Sápadt lettél.
– Tudom – mondta a virág.
– Csenevész lettél.
– Tudom – mondta a virág.
– Akkor még miért maradnál nála!? – mordult rá Bruckner Szigfrid.
– Azért, mert szeretem – mondta a virág.

blah 2010.02.19. 10:02:56

Egy románnal? Na ezért elítélem a posztolót... de meg is érdemli ha ilyen hülye, hogy egy románnal kezd.

Father Justice (törölt) 2010.02.19. 10:03:24

@silent76: Ez a szerény virág beérte a hatékony dugványozással.

Kósza 2010.02.19. 10:05:22

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: örömmel, 2 KV rendel! Az általánosítással csak azért nem értesz egyet, hogy vitatkozzam veled, kiosszalak, rossz legyen neked,... :)

2010.02.19. 10:06:25

Szépjóreggelt mindenki! :)
Kinyílt a jácintom, olyan jó illat van. :) :) :)

Poszthoz:
Én @Frucsasz, az őzikelány: -nyal értek egyet. Az abortusz helyénvaló volt, ezt szerintem te is tudod. Viszont az előre tudom hogy ilyen és megcsalós részek... ok hogy naívság és belemész. Megcsal egyszer, tini vagy, talán ok. De hogy másodszorra? Sőt egy jó kis gombás fertőzés... örülj neki hogy csak egy szimpla ilyet szedtél össze, vannak ennél cifrább dolgok, amikkel hónapokat rohangálhatsz a nődokidhoz.
Ne más pasit büntess a bizalmatlanságoddal, hanem inkább a legközelebbi pasidnál figyelj az intő jelekre és még időben lépj ki. A reális kép kialakítása, és az ezalapján való szemlélődésbe még nem halt bele senki.
Az expasinak (L) kívánok egy jó kiadós karfiolt a pöcsére és egy olyan nőt, aki ha így bánnak vele vagy így ejtik teherbe ráküldi a haverokat, akik jól megverik.

2010.02.19. 10:08:41

@silent76:
Ez de aranyos... :) Akkor engem is igy szeretnek a virágaim és ezért maradnak velem? :)

kóristalány 2010.02.19. 10:08:45

@silent76: ez aaaannyira szép....

Ki tudja mi tart egyes nőket idióta, brutális férfiak mellett, akik csak kihasználják, verik, tönkreteszik őket?! Egy biztos, nem a szerelem.

kóristalány 2010.02.19. 10:10:28

@Zsu0805: Én is kaptam ma egy jácintot, úgyhogy most elmondhatom, ugyanazt érzem, amit te. :)))

2010.02.19. 10:12:45

@Primitív Állat:
Jó volt a reggeli irónia. :)

Father Justice (törölt) 2010.02.19. 10:12:56

@Zsu0805: Nagyon megtetszett neked ez a karfiolos dolog. Gondolom L-nek is olyan karfiolt kívánsz, amely örökké vele marad. :)

@kóristalány: A dugványozás.

Formica 2010.02.19. 10:18:35

Kedves Nard és blah, elárulom hogy Erdélyben nem csak románok élnek.

2010.02.19. 10:18:52

@kóristalány:
Ugye-hogy-ugye... a jácint a legjobb, meg a gyöngyvirág és az orgona. :) Nah meg a hóvirág, de az csak azért mert annyira szép... (és az volt az oviba a jelem) Tegnap mesélte barátnőm, hogy lehet karikor is jácint az asztalon, csak be kell csapni a virágot. :)

Amúgy szerintem egyes nők azt élvezik ha bántják őket. (de amúgy van ilyen pasi is) Ezt persze ők nem pszichológia esetnek tartják, hanem szerelemnek. "De szeretem, de szeret, de még mai napig szerelmesek vagyunk"

2010.02.19. 10:20:56

@Primitív Állat:
Ohhh én ezt a karfiolos témát már jópár éve használom, csak itt még nem használtam. :) Amúgy valami olyasmit kívánok tényleg, de azért jó lenne ha idővel leszáradna a pöcse. Ilyen géneket továbbörökíteni vétek és pazarlás, tartsa csak meg magának. :)

Férfiállat 2010.02.19. 10:22:04

Ez kellett ahhoz hogy felnőjjél. Sajnálom... Az embernek a csapásoktól lesznek mélységei...

silent76 2010.02.19. 10:22:10

@Formica: Apa kezdőőőőőőődik

Formica 2010.02.19. 10:23:19

@silent76: nem itt kezdődött hanem a románozókkal.

2010.02.19. 10:25:03

@Formica:
Jajjj fiúk léccy ne kezdjétek, ma ne, ma szép nap van és jó illat, ugye @kóristalány: ? :) Nardékat úgyse tudod se meggyőzni se megváltoztatni. :)

kóristalány 2010.02.19. 10:25:30

@Primitív Állat: Kétlem.
Lehet, hogy túl érzékenyen reagálok a témára, de az unokahúgom is egy ilyen kapcsolatban él, és sajnos többet látok belőle, mint szeretnék. Az egész család próbál neki segíteni, de hiába. Sokkal bonyolultabb ez annál, hogy általánosításokkal el lehetne intézni.

Formica 2010.02.19. 10:26:41

@Zsu0805: ok, csak baromi sértő arra a másfél millió emberre nézve amikor lerománozzák őket, mert a határ túloldalán élnek. Személyesen is érintett vagyok a kérdésben valamilyen szinten, ezért tud fájni az ilyesmi.

kóristalány 2010.02.19. 10:28:16

@Zsu0805: Hát persze! Ez nem az a fórum. Meg hát, akinek nem inge...
Ha sértegetni akarjátok egymást, menjetek ki a hóra...amíg még van :)
Béke

silent76 2010.02.19. 10:29:34

Nekem is volt egy ilyen kapcsolatom, aztán vége lett 3 év után, tegnap meg jött tőle egy SMS, hogy mit csinálok ma este, mert a mostani barátja elmegy a hétvégén + 1 :-)

Először azt gondoltam, hogy annyit válaszolok neki, hogy FUCK YOU, de aztán megőriztem a higgadtságomat, és azt írtam,hogy nem érek rá. Erre csak annyit írt, hogy OKAY.

2010.02.19. 10:29:41

@kóristalány:
:( Nekem a barátnőm van benne egy hasonló kapcsolatban. :( Néha kicsit már elvesztem én is a béketűrésem, de próbálok nem beleszólni, ez az ő játszmája. :(

kóristalány 2010.02.19. 10:30:49

@Formica: Ne vedd személyeskedésnek, fölösleges ezen felhúzni magad.

FlybyWire 2010.02.19. 10:31:25

"Anyámmal nem voltunk olyan kapcsolatban, hogy ezt elmerjem neki mondani"

Itt a lényeg az egészből, kérem.

Aki a szüleivel nem tud beszélni, egy szerencsétlen, beteg lelkű ember lesz, aki csak húzza magára a bajt és bünteti magát, ahol tudja.

Addig ütném az ilyen szülőket, amíg folyik belőlük még valami.

2010.02.19. 10:31:58

@Formica:
Igen gondolom, hogy sértő, csak tudom, hogy ebből max 1-2 kommentes vita lenne amit az emberek végül már a hátuk közepére se kívánnak, és persze úgyse változtatod meg a véleményüket. Felesleges vitába kár bonyolódni. :)

kóristalány 2010.02.19. 10:34:18

@silent76: Olyan kapcsolat, amelyben te voltál a "függő" fél?
Ez érdekes, kíváncsi lennék, hogy éli meg ezt egy férfi. De gondolom ezt nem fogod itt kiteregetni.

2010.02.19. 10:34:29

@silent76:
Az ilyen kapcsolat alatt azt érted, hogy folyton megcsalt? (Vagy hogy teherbe ejtett? :) Sorry, nem hagyhattam ki. :)) Amúgy jól tetted, hogy ezt írtad neki. :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 10:35:06

@Formica:

Román állampolgár, azaz román. Csak addig határontúli madjar amíg nem bűnelkövetőként van regisztrálva hazánkban :) Akkor rögtön román állampolgárrá avantzsál a határontúlimadjar.

2010.02.19. 10:35:47

Ezt a románozást talán felejteni kellene, Magyarországon bármerre lépik az ember, olyanokkal találkozik nap mint nap, akinek idegen a családneve... ennyit erről...

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 10:36:04

@Kósza: dehogy azért, nyernék a végén.:-))

kóristalány 2010.02.19. 10:36:34

@FlybyWire: Nem érdemes, ugyanannyit kapnál érte, mint egy rendes emberért :)
Az ilyen szülők végül visszakapják a sorstól, egyedül fognak meghalni.

tom sailor 2010.02.19. 10:36:38

Nem sértegetés, ténymegállapítás: HÜLYE LIBA, éppen csak nem szarja össze az udvart.

Father Justice (törölt) 2010.02.19. 10:36:51

@kóristalány: Mi a bonyolult ebben? Ha az unokahúgod együtt van egy L-kaliberű férfival, akkor egyszerűen gyenge jellemű ember, és / vagy nincs olyan anyagi helyzetben, hogy meg tudjon állni a saját lábán. Lehet, hogy megfordult már a fejében, hogy átszökken egy másik liánra, de ezek az L-ek olybá tűnik, féltékenyen őrzik a papíron első számú (?) nőstényt. "Persze, mikor találkoztunk, nagy cirkuszt csapott, hogy én biztosan megcsaltam." Tényleg szó szerint veszik a legjobb védekezés a támadás alapelvet. :) Ha viszont tényleg szerelmes az unokahúgod a fickóba, akkor senkit nem kell megmentenetek, mert egyszerűen semmivel sem különb nála.

FlybyWire 2010.02.19. 10:37:12

@Zsu0805: de akkor tán ezt annak kéne felhozni, aki elkezdi, nem? A primitívség nem mentség semmire... a trollkodásra sem :)

2010.02.19. 10:37:33

@FlybyWire:
Ez sajnos örök, a szülők is vették valahonnan a hamis szülői mintákat, amiket rendre alkalmaztak a lányukon, ésígytovább-ésígytovább. Ezen csak az segít ha valamelyik gyerek ki akar törni ebből a folyamatból és felismeri a szülei téves mintáit.

2010.02.19. 10:40:46

@Primitív Állat:
A nők nagy manipulátorok, de egyes férfiegyedek (lásd L, barátnőm pasija, és gondolom @kóristalány: unokahugának a pasija is) ezt olyan fokon űzik, hogy még rajtuk is túltesznek. :)

Father Justice (törölt) 2010.02.19. 10:44:02

@Zsu0805: Igen, de ez nem mond ellent annak, amit írtam. Akit manipulálni lehet, az gyenge.

kóristalány 2010.02.19. 10:45:19

@Primitív Állat: Igazad van, de nagyon leegyszerűsíted a dolgokat. Néha, mikor elegem lesz abból, hogy hiába próbálok segíteni, én is így gondolom. De egyszerűen nem hagy nyugodni a miért. Ép ésszel fel nem foghatom, hogy teheti tönkre a saját, és a gyerekei életét. Erre nincs magyarázat. :(

blah 2010.02.19. 10:45:52

@Formica: tudom, erdélyi "magyar"-ra értettem.

2010.02.19. 10:46:36

@Primitív Állat:
Nem is írtam, hogy ezzel nem értek egyet. :P Ez csak ténymegállípítás volt és kiegészítés. :)

2010.02.19. 10:47:55

@kóristalány:
Jah hogy gyerekek is vannak... az nehezebb ügy. :(

Father Justice (törölt) 2010.02.19. 10:48:41

@kóristalány: Ez nem leegyszerűsítés, csak rámutatás a probléma gyökerére. :) Mióta vannak együtt? Ha csak pár hónapja, részben rá lehet fogni a rózsaszín ködre a tözsölgést. Ha több éve, akkor veszett fejsze nyele az ügy. Utóbbi esetben be kell látnod, hogy az unokahúgod másképp gondolkodik, és hagyni, hogy úgy csessze el az életét, ahogy akarja.

Father Justice (törölt) 2010.02.19. 10:49:09

Bocsánat, szóval gyerekek is vannak. Akkor nincs több kérdésem.

kóristalány 2010.02.19. 10:49:57

@Primitív Állat: "Akit manipulálni lehet, az gyenge."
De ugye nem gondolod, hogy aki gyenge, az dögöljön meg?

A legkönnyebb valakit gyengének/lúzernek titulálni, és elítélni/lemondani róla. Nem vagyok egy Teréz Anya, de ez böki a csőrömet.

Mr. Rustical 2010.02.19. 10:50:20

@Formica: Nardékkal ne foglalkozz, sötét, tapló társaság... Általános műveltségük erősen hiányos, és semmit nem tesznek a pótlására. Csak a(z on-line)szex meg a szipu.
Lám, olyanok is akadnak, akik gúnyt képesek űzni ebből a szomorú, abortusszal tózdelt történetből. Hiába, megromlott a világ, kiveszett az együttérzés és az empátia.

kóristalány 2010.02.19. 10:52:16

@Primitív Állat: Sajnos tényleg be kell látnom, hogy nem segíthetek. Csak a szegény gyerekekért vérzik a szívem.

Father Justice (törölt) 2010.02.19. 10:54:48

@kóristalány: Nem mondom, hogy aki gyenge, dögöljön meg, de akit manipulálni lehet, az gyenge. Az ilyen ember mázlija, ha egy erős, de jószándékú társra lel, és pechje, ha egy manipulátorra. Akkor idővel keményen beüt a kraft. Értem a segítő szándékot is, de ennyi idő után észreve kellett volna vennie, hogy megalapozottan próbáljátok felnyitogatni a szemét. Tehát a továbbiakkal legfeljebb annyit lehet elérni, hogy elidegenítitek a családtól és még görcsösebben fog ragaszkodni a saját L-jéhez. Ismerem a szituációt.

wboszika 2010.02.19. 10:57:07

@Primitív Állat:

Te tényleg egy primitív állat vagy!!!

"Azzal, hogy más lányokkal csókolózott és megkérte a kishúgát, hogy röhögjön a telefonba, csak a hűségedet tesztelte." Ezt ugye nem gondolod komolyan?

"A kisgyermek érkezése csodálatos dolog az ember életében, és L. végtelen szerénységét bizonyítja az álláspontja is: nem érzi még elég érettnek magát a feladatra." Ez "vicces"

Kedves L. ne itt legyél nagy legény!!!!!!

Mr. Rustical 2010.02.19. 10:58:13

Komolyra fordítva a szót, ez tényleg nem az a téma, ahol elménckedni kellene.
Akinek volt már köze abortuszhoz, garantáltan nem tudna ilyeneket kommentelni ide.

Posztírónak: idővel túl leszel ezen, bár tényleg nehéz. De van jó oldala is: meglátod, nagyon-nagyon fogsz örülni az első kisbabádnak ...

FlybyWire 2010.02.19. 10:58:15

@Zsu0805: Igen, ez maximálisan így van, le is akartam írni, csak lusta voltam :)

@wboszika: Te pedig szerintem vegyél leckét iróniából, mert ezt benézted :D

kóristalány 2010.02.19. 10:58:41

@Primitív Állat: Hát, akkor tudod milyen rossz a tehetetlenség érzése.
Azt hiszem, ezt a témát kiveséztük, lépjünk tovább.

Kytia 2010.02.19. 11:00:12

Jajj, de unom már ezeket a történeteket. Posztoló, hülye voltál, mint mindenki, megkaptad a leckét, mint mindenki, tanultál belőle, mint mindenki, innentől bizalmatlan leszel, mint mindenki, viszont relatíve sérthetetlen is, mint mindenki. Ez volt a beavatás.
Az abortuszon ne rágd magad. Előfordul. Mondjuk a gomba+abortusz párosítás elkerülésére legközelebb az óvszert javasolnám. Igen sok haszna van. Ráadásul az ilyen faszok, mint ez a pasi úgysem mennek bele, hogy óvszerrel szexeljenek bárkivel is, és így van egy újabb eszközöd beazonosítani és kiszűrni a fajtáját.

2010.02.19. 11:00:28

@wboszika:
Ez pusztán irónia volt @Primitív Állat: részéről. :)

Kytia 2010.02.19. 11:01:25

@wboszika: Nem ismered még. Ez nála a "finom irónia". Hiába mondom neki, hogy gyakorolja még.:))

2010.02.19. 11:02:04

@FlybyWire:
Mivel értesz egyet? :) A manipulációs résszel? :)

Férfiállat 2010.02.19. 11:02:15

@Primitív Állat: Ez tényleg nevetséges, ne haragudj...
Az a része mondjuk igaz, hogy nyilvános vécéken könnyen el lehet kapni minden szart, egyszer velem is előfordult, úgyhogy soha többé nyilvános rötyi.

Férfiállat 2010.02.19. 11:02:53

@Zsu0805: Akkor nem volt elég egyértelmű...

kóristalány 2010.02.19. 11:03:17

@wboszika: Nem mintha védeni akarnám, de ez irónia volt. Kétségkívül maró, de nem rossz szándékú.

Kytia 2010.02.19. 11:03:45

@Primitív Állat: "de ezek az L-ek olybá tűnik, féltékenyen őrzik a papíron első számú (?) nőstényt"

Ez nekem is szemet szúrt. És az összes ilyen sztoriban ez van. Döbbenet.

dr. gernika 2010.02.19. 11:03:57

1 hónap után gyűrű? Nyomik.

"Aznap már nem tudtam visszahívni, mert ki volt kapcsolva a telefonja. Másnap elértem, és közöltem vele, hogy ezennel vége, és hagyjon békén."
Elég szánalmas dolog azért hívogatni valakit, hogy aztán közöljük: hagyjon békén. Nem csoda, hogy utána gúnyolódott.

"Állandóan a mosdóba kellett rohangálnom, mert olyan érzésem volt, mintha mindig pisilnem kellett volna. Nem igazán értettem a dolgot, ezért másnap elmentem a nőgyógyászhoz –kiderült, hogy gombás fertőzést kaptam (nemi aktus útján)."
Szerintem ez nem gombás volt, hanem bakteriális. Bár van kombinált is...

"Persze, mikor találkoztunk, nagy cirkuszt csapott, hogy én biztosan megcsaltam. Nem győztem bizonygatni, hogy ez nem így van."
Nem kellett volna, azok után, hogy ő megtette veled, végképp nincs számonkérési joga.

"Dolgozik Bukarestben (ami utóbb kiderült, hogy Budapest volt)."
LOL

A kisbabát nagyon sajnálom, de elkerülhető lett volna, mert millió okot adott már ez a mocsok a szakításra előtte is. Kár, hogy csak ez józanított ki, jobban tetted volna, ha inkább a gyűrűs pasiddal maradsz.

A férget meg kasztrálni kéne, egyúttal egy két tartó/kötő-szövetet is átvágni, hogy biztosan soha többé ne álljon fel neki...

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 11:04:24

@Mr. Rustical:

Nocsak ki beszél? :) Attól hogy lerománozom, attól még nem jelenti azt, hogy műveletlen vagyok, csak azt, hogy az empátiám a román állampolgárságú, ámde innen pénzre számító madjarokkal szemben 0. Ha majd itt fizet adót, lehet magyarnak hívni, addig külföldi állampolgár.

Az abortuszhoz annyit, hogy nincs rá szükség, ha az ember körültekintő és óvatos. Én támogatom az abortuszt, Mr Rustical esetében például kár hogy elmaradt! :)

kóristalány 2010.02.19. 11:05:22

@Primitív Állat: Hű, remélem értékeled a sok védőbeszédet. Csak el ne bízd magad! :D

Madpapa 2010.02.19. 11:07:10

Elég szomorú történet. A srácot le kellene kicsit ápolni, hogy 1 hónapig ne keljen fel az ágyból. A történtekben te is maximálisan bűnös vagy, hogy kapcarongyként hagytad magad kezelni.

Kytia 2010.02.19. 11:07:11

Ja, és a megaLOL:

"szeptemberben L visszajött Magyarországra, találkozni akart, és folytatni, de én erre már képtelen voltam. Nem értette, miért."

Okos fiú lehetett.:)

Kósza 2010.02.19. 11:07:19

@Zsu0805: Boldog névnapot kívánok! :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 11:07:42

@Primitív Állat:

"idővel keményen beüt a kraft."

Krach! Nem kraft, (erőt jelent) :) Van benne kraft!

Father Justice (törölt) 2010.02.19. 11:08:07

@kóristalány: Rendben. Például foglalkozzunk a történet legelejével: együtt van I-vel, akiről össz-vissz annyit tudunk meg, hogy 19 éves és kapott tőle egy gyűrűt, elvileg mégis ő volt Ő. Ez azért elég sokat elmond a lányról, nem? Aki csak azért van együtt valakivel, mert kell valaki, az nagy valószínűséggel választja a hejjesebb, rámenősebb valakit.

@Zsu0805: Igen, ezt ezen a blogon tanultam.
csajokespasik.blog.hu/2009/11/04/idegennek_ereztem_magam_mellette :)

@Kytia: Mindig csak kritizálsz, ahelyett hogy példákat is mondanál a finom iróniára. Abból talán tanulnék. :)

Glg 2010.02.19. 11:09:39

Hát ez a poszt szánalom volt. Posztoló te vagy a legbutább naiv liba akiről valaha hallottam, megérdemelted ezt a sok szopást. Am helyesen döntöttél, nem tervezett gyereket menjen a kukába semmi jó nem lesz abból ha megtartod. És télleg komolyan hatalmas balfasz voltál.

Vidámabb téma: @Zsu0805: -nak boldog névnapot :)

2010.02.19. 11:09:43

@Kósza:
Köszönöm szépen. :) :) :) :)

2010.02.19. 11:11:39

@Primitív Állat:
:) :) :) Gondoltam hogy honnan van. :)

2010.02.19. 11:13:05

@Glg:
Ohhh köszyke! :) :) Mizus? Eltörted valamidet? :P Megnyerted a versenyt? :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 11:13:19

"Lehet irkálni, ki mit tett volna az én helyemben, vagy mit nem tett volna."

Én elmentem volna krikettlabdát árulni Pakisztánba a helyedben.

Formica 2010.02.19. 11:13:39

@Kedves Nard: ha itt dolgozik akkor itt fizet adót. Feltéve hogy nem feketén, mert akkor sehol... de igazából azt kéne megérteni, hogy egy ember nemzetisége, állampolgársága és erkölcsössége három egymástól független dolog.

blah 2010.02.19. 11:13:49

@Kedves Nard: eddig akárhánnyal találkoztam mind gyökér seggfej volt. Másoktól sem hallottam eddig jót, szóval én inkább az emberi kvalitásukat fírtattam az erdélyi magyarok-nak, ezért románok.

Father Justice (törölt) 2010.02.19. 11:14:40

@Zsu0805: Tényleg boldog névnapot, meg a többi Zsuzsának is. Kraftos krachtól mentes, örömteli hétvégi bulizással. :)

FlybyWire 2010.02.19. 11:15:46

@Zsu0805: nem, hanem hogy a rossz minták is továbböröklődnek a generációkon át, és hogy tényleg csak úgy lehet kitörni ebből a körből, ha az adott egyén észrveszi, felismeri hogy rossz, és elég erős és intelligens is ahhoz, hogy ki is tudjon lépni.

Kívánom ehhez a legjobbakat a szerzőnek...

Kósza 2010.02.19. 11:18:30

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: of kórsz,... velem csak nyerni lehet :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 11:20:01

@Formica:

Általában nem szoktak :)

@blah:

Végre valaki egyetért. :)

2010.02.19. 11:20:01

@blah:
Az én volt középiskolás osztályfőnököm onnan származott, házassága után költözött hazánkba. Összeteszem a két kezem és hálát adok az égnek hogy ő volt az osztályfőnököm (matektanárom is egyben). Bár szigorú volt de egy akkor is szerintem az egész osztály szerette.

Father Justice (törölt) 2010.02.19. 11:20:02

@FlybyWire: "Én pedig voltam olyan naiv, hogy mindent el is hittem neki." "Én hülye..." "..de én ezt agyilag nem fogtam fel."

Sanszos, hogy az erő és intellektus diadalt arat esetében. :)
De az önkritikáját nagyra értékelem, ezt mindenféle gúny nélkül mondom.

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 11:20:24

@FlybyWire: "Addig ütném az ilyen szülőket, amíg folyik belőlük még valami." Még szerencse, hogy ritkán olvasok ekkora fasságot. Jó nekem, mégiscsak.

Glg 2010.02.19. 11:20:25

ja el is felejtettem kedves posztoló. a másik pasitól elédesgetett ez a görény...címeres ribanc vagy hogy ezt hagytad...annak ellenére h elmondásod szerint meg volt a híre, szvsz erre szokták mondani h isten nem ver bottal

Kytia 2010.02.19. 11:20:51

@Primitív Állat: Igazából szellemesek a finom iróniáid, csak abban tévedsz, hogy azt gondolod, nincsenek olyanok a neten, akik ugyanilyet leírnának, de véresen komolyan gondolva. Tudom, hogy nem elegáns egy szmájlit tenni a végére, de úgy látszik, szükséges.:)

2010.02.19. 11:20:52

@blah:
Az én volt középiskolás osztályfőnököm onnan származott, házassága után költözött hazánkba. Összeteszem a két kezem és hálát adok az égnek hogy ő volt az osztályfőnököm (matektanárom is egyben). Bár szigorú volt, de akkor is szerintem az egész osztály szerette.

Formica 2010.02.19. 11:21:17

@blah: tényleg, és hánnyal találkoztál? Azért mert vannak az erdélyi magyarok között is alja emberek, románnak általánosítod a többi másfél milliót? Ami azt jelenti hogy rossz emberek? Románnal se találkoztál túl sokkal gondolom. Mindegy, fiatalon még nem meglepő az ilyen gondolkodás...

2010.02.19. 11:22:11

@Primitív Állat:
Köszönöm. :) A buli még nem tudom hogy lesz, de lehet ma elmegyek kicsit koktélozgatni. :)

Formica 2010.02.19. 11:23:01

@Kedves Nard: általában? Számokat légyszi, mert nem hinném hogy rosszabb az arány az anyaországiaknál.

FlybyWire 2010.02.19. 11:23:22

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: ??? ezt most az én szövegemre írod? Vagy mire?

2010.02.19. 11:24:02

@FlybyWire:
Jah hogy ez... ez egy kis Csernus-könyvből-vett-téma. :) Persze összefoglalva. :)

Glg 2010.02.19. 11:24:02

@Zsu0805: egyben maradtam:), a versenyen nem nyertem...úgyis bunda volt :) tudom :). csak a szokásos...minden tökéletes :)

FlybyWire 2010.02.19. 11:24:49

@Kytia: szerintem pont attól jó az irónia, hogy elbizonytalanodsz, hogy az illető nem komolyan gondolja-e.
Na persze csak akkor, ha nem ismered az illetőt :D

wilhelmina 2010.02.19. 11:26:26

@blah: ERDÉLYI, és nem román.
Ne tegyünk már egyenlőségjelet köztük, ezzel eléggé mélyen megsértitek a határon túli magyarokat...
Az már egy más kérdés, hogy nem nemzetiségfüggő az, hogy valaki mekkora rohadék.

FlybyWire 2010.02.19. 11:27:03

@Zsu0805: Csernus vagy sem, tök igaz. Majd kiveri az ember szemét, ha egyszer nyitott szemmel körülnéz csak a saját szélesebb családjában vagy a barátai között.
Annyira nyilvánvaló, hogy szinte gáz leírni. Sosem olvastam egy sor Csernust sem, bytheway :D

halak37 2010.02.19. 11:27:11

@silent76: Húúhh,...ez nagyon "odabaszós".kijöttek a könnyeim.De tényleg így van.ezt én átélem nap,mint nap.Neked további szép estét!

2010.02.19. 11:28:36

@Glg:
A részvétel a fontos nem a győzelem. :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 11:29:03

@Formica:

10ből 8 feketén tolja. Most hagy ne tegyek közzé statisztikát, lusta vagyok kikeresni.

erom? 2010.02.19. 11:29:36

ISTEN ÉLTESSE B. ZOLTÁNT A 34. SZÜLINAPJÁN!

FlybyWire 2010.02.19. 11:32:29

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: cö, nanecsináld már, hogy egy költői hasonlaton fennakadsz... :)
Mi más nyomja a csőröd? :D

2010.02.19. 11:32:31

@FlybyWire:
Nah igen, barátok és családtagok között van 1-2 ilyen ember... szerintem mindenkinél. :)

blah 2010.02.19. 11:35:12

@Formica: 30 fölött már nem számítok annyira fiatalnak. Találkoztam és dolgoztam már együtt nővel, férfival és csodák csodájára a környezetük sem szerette őket. Eléggé hajlamosak voltak bárkit hátba támadni ez a jellemvonás mindegyikükben megvolt. Sőt mitöbb az évek folyamán akármikor szóba került szinte mindenkinek ez volt a véleménye mint nekem. Szóval elég sok a mintavétel ahhoz, hogy statisztikailag ezt a bátor kijelentést tegyem.

Kytia 2010.02.19. 11:35:25

@FlybyWire: Ha jól emlékszem, legutóbb, amikor így "elbizonytalanodtam", több oldalról le lettem hülyézve, szóval akkor most szögezzük le, hogy ha félreérthetőre írjuk, akkor azt utána nem illik számon kérni, ha viszont azt akarjuk, hogy első olvasatra is már mindenki értse, akkor tegyük nyilvánvalóvá, hogy vicc.
Szerintem egyébként nem jó irónia az, amit komolyan is lehetne venni. Az az igazi, ami eltúlozza bizonyos emberek álláspontját, és így mutatja meg, miért hülyék.:))) Egy karikatúráról is rögtön látod, hogy nem portré.:)

2010.02.19. 11:35:38

@FlybyWire:
Hát igen, mindenki talál a barátai és a családtagjai között erre példát... :(

Izombuilder.com · http://www.izombuilder.com/ 2010.02.19. 11:40:05

Nagyon durva sztori, de a csaj túlságosan is naív (vannak még ilyen lányok???). A srácot meg elásnám, hogy ekkora egy g*ci a nőkkel, mert mindennek van határa!

psychotic (törölt) 2010.02.19. 11:40:46

tipikus hülye ribanc, pont ezt érdemelte

Art Mooney 2010.02.19. 11:40:47

kedves bekuldo!

1. a fiu egy rohadek.

2. te egy merhetetlenul ostoba szarember vagy, ha elhagyod a normalis pasidat egy nyomulos geciert, "mivel mindennap találkoztunk". pont megerdemelted amit kaptal. egyedul az altalad meggyilkolt gyermekedet sajnalom, bar lehet h szegeny jobb h meg se szuletett ha ilyen anya lett volna. mivel a viselkedesmintakat a gyerek szuleitol tanulja, kerlek sterilizald magad mihamarabb. alternativ, ajanlott megoldas:

GO DIE IN A FIRE

ohrana 2010.02.19. 11:41:12

@FlybyWire:
Pontosan. Ha úgy lesz "felnőtt", hogy a szüleivel nem tud megbeszélni dolgokat, akkor vesztett.

o

greyskull 2010.02.19. 11:42:47

@silent76: Hát ez nagyszerű komment volt, köszönjük. El is szorult a szívem, és ejtettem pár könnyet.

A történet írójának szintén gratulálni szeretnék, ilyen egy igazán szép párkapcsolat. Minden sorból napfényként ragyog az önértékelés és az önszeretet.
A történetben L-nek nevezett srácot meg nem kell félteni. fel fogja tudni dolgozni a posztoló elvesztését. Ebben biztos vagyok.

Mr. Rustical 2010.02.19. 11:44:38

@Kedves Nard: Ja, majd pont te fogod megmondani a krobótból-tirpákból összetákolt tápos száddal, hogy ki a magyar, s ki nem. Ami egyébként nem jogi, vagy adóügyi kategória, de komplexebb fogalmak nyilván ez nem férnek bele az abortusztámogató gondolatvilágodba.

Néha félbe kéne szakítani a mangákra rejszolást, és kifigyelni az ablakon a való világba. Akkor talán látnád, hogy ez nem a gyűlöletblog, ahol egyébként megjegyzem időszerű lenne egy komolyabb elítélő posztot összehozni a magdafajta beszűkült táposokkal szemben. :)

Majd ott jól kiosztunk benneteket, itt viszont ezt az offtopic témát lezártam.

Ami viszont súlyos, az az, hogy egy olyan embernek a posztjában, aki szembesült vele a valóságban, az abortusz támogatásáról beszélsz, miközben nyilván lövésed sincs, mi az (megintcsak nem egy jogi kategória).

Posztírót megértem, hogy ezt választotta az adott körülmények között, de azt is megértem, hogy azóta is bánja. Ez egy olyan döntés, ami életed végéig elkísér, akár támogatod elviekben akár nem.

dr. gernika 2010.02.19. 11:44:41

@Kytia: Néha tényleg nem jön át, de azért ez most szerintem nyilvánvaló volt. :D

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 11:45:29

@FlybyWire: nem nyomja más. Nagyon is jó családi légkörben nevelkedhetett a posztíró, ha 19 évesen még nem kellett rájönnie, hogy a tetteiért neki kell felelősséget vállalni. Olyan furcsa volt neki a helyzet, hogy elsőre nem is sikerült. Ez ám a sanyarú sors, ilyen szemét szülőkkel, akikhez nem mer odamenni a felnőtt lányuk. Hüpp.

Kham 2010.02.19. 11:45:55

"Azt hittem, hogy megváltozik értem" olyan szép amikor egy híres Casanova láttán, minden második csaj ezt hiszi magában, hogy majd igen, pontosan belém fog annyira szeretni hogy nem hágja meg soha többet az összes felkínálkozó nőstényt azonnal. Lányok, el kell fogadni hogy ez egy rendes alfahímnek alanyi jogon jár és csakis a saját önzőségeteknek köszönhetitek a sok sírás-rívást:)

FlybyWire 2010.02.19. 11:47:34

@Mr. Rustical: igazad van amúgy, de a Zinternet már csak ilyen: van, aki tényleg tapló, meg van, aki csak trollkodik, és nem tudod mindig eldönteni, hogy tényleg ekkora barom-e, vagy csak polgárt pukkaszt.
Kérdés persze, melyik a rosszabb? :)

Kytia 2010.02.19. 11:47:36

@Drága IV gernika (1749 - Haiti ): Egyébként szerintem is. Én is meglepődtem, hogy félreértették, de úgy látszik, még mindig nem tökéletesre csiszolt.:)

FlybyWire 2010.02.19. 11:50:24

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: Te *komolyan* azt hiszed, hogy ha a gyerek úgy érzi, hogy egy ilyen dolgot a saját ÉDES(?)anyjával nem tud megbeszélni, az normális szülő-gyerek viszony?
Most nem kicsit lefagytam.... remélem, csak félreértek valamit.

Formica 2010.02.19. 11:52:25

@blah: ez komolyan meglepett, a hozzászólásaid alapján nem gondoltam volna hogy elmúltál 16.

Annál a korosztálynál még elnézhető egy-egy nép vagy nemzetiségi csoport általános lenézése, általában kinövik huszonéves korukra.

Neked ez nem sikerült.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 11:57:11

@Mr. Rustical:

Sajnálom hogy az élveszületési-statisztika pont nálad javult. A magyar az,aki magyar állampolgár, akinek van bejelentett munkahelye és fizeti az adót. Csak ezeknek adnék szavazati jogot is btw. Amúgy az a post, már rég megszületett (többször is) :) Az internetes trollokról szól :) Marhára ki tudsz osztani ám. Az abortusz jó. "I'm loving it" Lehetne szlogen a McDonaldsban is! :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 11:58:20

@FlybyWire: nem. De felnőttek között ez csak felelősségáthárítás.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 11:58:48

@Formica:

Hát láttam tegnap olyat, aki komolyan is gondolta,pedig elmúlt 30 is, a Deák téren a 3-as metró előtt az aluljáróban, pucsítós tigrises dzsekiben, vasútiátkelős sálban.

Formica 2010.02.19. 12:03:55

@Kedves Nard: igen, blah és te ezzel a felfogással az ő táborukat bővítítek a szememben.

Art Mooney 2010.02.19. 12:04:00

@Kedves Nard: "A magyar az,aki magyar állampolgár, akinek van bejelentett munkahelye és fizeti az adót."

maximum a te kis zarvanyos hungarofob velemenyed szerint.

vagy az ilyen hasrauteses definicioknak van letjogosultsaga? mert akkor jatsszunk ela gondolattal, h idovel az nem szamit majd magyarnak (es esetleg nem kap valasztojogot) az, aki hungarofob nezeteket vall es semmilyen kulfoldre szakitott magyart nem hajlando magyarnak tekinteni. hianyzik majd akkor a valasztojogod? hianyzik majd akkor az utleveled? jo otlet akkor hasrautesszeruen definialni a magyarsagot, a kozvelekedessel szemben, altalanos ervenyu kijelentest teve?

dr. gernika 2010.02.19. 12:04:50

@Formica: Román állampolgárok nem? Akkor?

Kósza 2010.02.19. 12:08:00

@FlybyWire: hagyd, majd jön a brátnője, és megvédi! Nem a te reszortod! :)

Kytia 2010.02.19. 12:08:02

Mi ez a magyarkodás már itt?!! Uszítók, menjetek innen! Nincs semmi érdekes cikk a kurucinfo-n?
Az abortuszt ellenzők meg szerintem MINDIG gumival szexelnek!!!

Art Mooney 2010.02.19. 12:08:17

@Kedves Nard: ja, en meg elvennem a kommentezesi lehetoseget 16 eves kor alatt, es a trollkodast buncselekmennye tennem.

nem hianyoznal..

Formica 2010.02.19. 12:10:33

@Kedves Nard: valahol itt kezdődik a fasizmus, hogy te akarod eldönteni, ki a magyar. Teljesen ugyanazt csinálod mint azok akik szerint csak az a magyar aki csíkos sálban flangál az utcán.

Jobb lenne ha te is hagynád hogy mindenki eldöntse magáról, milyen nemzetiséghez tartozónak vallja magát.

Kytia 2010.02.19. 12:10:33

@Kytia: szerintem = remélem Szorri.:))

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 12:10:34

@Art Mooney:

Ezek szerint, a társadalmon élősködők is számítanak? A szociális háló parazitái, akik csak kivesznek a rendszerből de oda nem tettek be soha semmit? Nem vagyok hungarofób, nem félek a magyaroktól. Ez inkább hungarista lehetne, de nem vagyok az sem, azokat is rühellem :) Mármint a mélymagyarokat.

@Formica:

Ja. Trollkodni jó. Interwebs r srs bsnss! :D

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.02.19. 12:13:43

Szerintem egy buta kislány vagy, semmi más.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 12:14:15

@Formica:

Tőlem aztán lehet hutu is, csak ne kelljen sajnálnom őt, meg támogatni az adómból a purgyéit meg őt :)

Formica 2010.02.19. 12:15:56

@Drága IV gernika (1749 - Haiti ): állampolgárság és nemzetiség között különbséget tenni azt hittem megy, de úgy látom még nem jutottál el erre a szintre.

Igen, román állampolgárok, mert ott születtek, és valakik miatt még nincs mód a kettős állampolgárságra.

Szerintem beszélgess el egyszer egy ottani magyarral, és neki próbáld elmagyarázni, hogy ő miért román.

FlybyWire 2010.02.19. 12:17:07

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: Az, hogy ha gondom van, és szeretnék róla az édesanyámmal beszélgetni, szerinted felelősségáthárítás?

Ez rendkívüli egyedi megközelítés, nemde?

Formica 2010.02.19. 12:18:39

@Kedves Nard: ez oké! egyetértek!

Én arról beszélek hogy a román állampolgárságú magyarokról ne te akard eldönteni hogy románok vagy magyarok.

dr. gernika 2010.02.19. 12:21:25

@silent76: Az első gondolattal pont azt írtad volna, amit hallani akar. :D Azt kellett volna, hogy "nincs hozzád hangulatom, inkább nézek pornót itthon"
:)

@Mr. Rustical: Az ilyenek miatt tart ott az ország, ahol!

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 12:22:39

@Formica:

Számomra román. Az állampolgársága román.

@Drága IV gernika (1749 - Haiti ):

Ja, így van! Kitelik az ilyenektől minden! :)

Mr. Rustical 2010.02.19. 12:23:48

@Kedves Nard: Bizony nem állsz távol tőle, hogy az abortusszal kapcsolatos kőkeményen elutasító álláspontomon egy kis repedést keletkeztessek, kifejezetten a te érdekedben.
Mélységesbben elítélni már nem is tudnám az árokásó tevékenységedet, amivel a nemzet testét szaggatod, de offtopic volta miatt erre több szót nem vesztegetnék.

Ami sokkal súlyosabb viszont, az abortusz támogatása egy ilyen pillanatban. Érzéketlenségben túlteszel az álmegemlékező Zuschlág Jánoson, remélem, te is elnyered méltó büntetésed.

Semmilyen trollkodás nem lehet mentség az elveszett gyermekek
emlékének ilyen arculcsapására.

Remélem, édesanyád nem olvassa soraidat, mert bánatában esetleg úgy tenne, mint Cartmen anyja, és kilenc éves létedre megpróbálna elvetetni, ha érted, mire célzok. Bár gondolom az SP tanulságos epizódjai nem illeszkednek a perverz mangás rajzfilmkultúrádba, így nem is tudhatod, miről beszélek.

De talán egy napon majd megérted, és magadba szállssz.

FlybyWire 2010.02.19. 12:24:14

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC:
De kifejtem jobban is, hátha megérted.
1. Annak, hogy az ember felnő, semmi köze ahhoz, hogy milyen a kapcsolata a szüleivel.
2. A normális szülőnek természetes, hogy bárhol, bármikor segít a gyermekén, legyen az akármennyi idős
3. A felelősségnek ehhez az égvilágon semmi köze.

Még plasztikusabban: szerinted ennek a csajnak az anyja gyermekkorában mennyire volt odafigyelő, megértő, segítőkész, ha a csaj 23 évesen még megbeszélni (!) sem mer vele egy ekkora problémát?
Elég nehéz elhinni, hogy nem látod, mi a gond. A felelősség kérdését meg tényleg nem értem, hogy keverted ide, azt soha senki nem vitatta el a csajtól. Ennek semmi köze ahhoz, hogy egy szülő segít-e (akár tanácsokkal), vagy sem, de még inkább ahhoz, hogy egy gyerek hogy lehet annyira elcseszve nevelésileg, hogy NEM IS MER még tanácskéréssel se fordulni a szülőhöz.
Itt csak a vak nem látja, hogy a szülő csúnyán elb...tt valamit.

FlybyWire 2010.02.19. 12:25:53

@Kósza: védtem volna? Nocsak, már véletlenül is ironizálok :)
Viszont elismerésem a barátnő előtt, akármekkora szarban is melléáll, ez mindenképpen érdem!

Formica 2010.02.19. 12:29:16

@Kedves Nard: Az állampolgársága nyilván, számomra is.

Gondolom akkor magadat sem tartod a magyar nemzethez tartozónak, mert számodra nincs ilyen kategória. Legfeljebb magyar állampolgárnak. Hát, ahogy érzed. Van akinek viszon fontos dolog a nemzetiség, és nem szereti ha ezzel sértegetik. Ezt illene tiszteletben tartani, bármennyire is elveted a nemzettudatot.

blah 2010.02.19. 12:30:34

@Formica: ezek tények amiket írtam. Fogalmad sincs rólam ki vagyok, mindamellett, hogy általánosítottam egy kicsit sok sok ember tapasztalatára is támaszkodva, az inkább az erdélyi magyarokat minősíti és nem engem. Az viszont, hogy két hosszászólásból engem kezdessz minősítgetni, téged.

FlybyWire 2010.02.19. 12:30:38

Én a trollokat is utálom, meg a mélymagyarokat is, meg a bigottakat, és a komcsikat is, valamint a vadliberálisokat is.

Nem marad tábor lassan.

Hála a JÓ égnek :D

Mr. Rustical 2010.02.19. 12:32:59

@FlybyWire: Az teljesen mindegy, nem a szándék számít, hanem maga a tett. A zsenge kislány számára, aki élete hajnalán máris mindent elront, mert beveszi egy abortusztámogató posztoló süket dumáját, vajon vigasz-e, hogy a posztoló nem tapló volt, hanem troll? Én egyformán elítélem mind a kettő fajtát. Pusztuljanak.

dr. gernika 2010.02.19. 12:33:00

@Formica: Szerintem egyszer beszélgess el egy ottani magyarral és kérdezd meg, miért utálják ott annyira a hozzád hasonló kéretlen érdekvédőket, akik csak mélyítik az országon belüli társadalmi szakadékot.

Én személy szerint tanúja voltam egyszer két csoporttársam beszélgetésének: egyik cívis városi mélymagyar (amúgy emberileg a lúzerség élő szobra), a másik erdélyi, nem keveset keres azzal, hogy románul (is) tolmácsol. Mélymagyar úr kikérte magának, hogy az ottani magyarjainknak románul kell tanulni az iskolában. A másik meg csendben megjegyezte, hogy talán csak természetes, hogy az ember megtanulja annak az országnak a hivatalos nyelvét, amelyben él. Mikor megkérdeztük, minek tartja magát, azt mondja, egyszerre román és magyar is.
Sőt a falujában a két nemzet között sincsenek ellentétek, szépen eléldegélnek egymás mellett, csak a politikusok szítják a feszkót, meg az itthoni hűdenagyonigazmagyarok.

Ezt csak azért eresztettem ilyen bő lére, mert veled együtt már többen is feltételezték, hogy gondolkodásra képtelen tajtparasztként személyes tapasztalat nélkül, hasraütésből dumálok/lunk.

FlybyWire 2010.02.19. 12:35:48

@blah: "Fogalmad sincs rólam ki vagyok, mindamellett, hogy általánosítottam egy kicsit sok sok ember tapasztalatára is támaszkodva, az inkább az erdélyi magyarokat minősíti és nem engem. Az viszont, hogy két hosszászólásból engem kezdessz minősítgetni, téged.

Értjük. Tehát ha te minősítesz egy embercsoportot, mások tapasztalataira hagyatkozva, az nem téged minősít, hanem őket. Ergo a beirásaid is őket minősítik, és persze hogy nem téged.
A mások neked/rólad szóló kommentjei viszont szintén nem téged minősítenek, hanem inkább a másik kommentelőt.
Azaz téged semmi és senki nem minősít.
Hja, így könnyű :)

(nézz utána a kettős mérce fogalmának. Ja, és keress egy helyesírási szótárt is;)

Formica 2010.02.19. 12:38:32

@blah: én is tényt közöltem; hogy általánosítgatsz. Ez bőven kiderült két hozzászólásból, és most még külön elismerted.

Az hogy ebből illene kinőni egy idő után, azt a véleményemet fenntartom, nem zavar ha ez alapján minősítesz.

Father Justice (törölt) 2010.02.19. 12:38:59

A poszt szempontjából lényegtelen L. etnikai hovatartozása, a magyarországi magyar sumák is ugyanígy szívatja a nőket.

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 12:39:18

@FlybyWire: Nem mer, mert úgy érzi. Nem próbálta. Puhatolózótt, hogy mit gondolnak az abortuszról általában. Fingja nincs ennek a tyúknak semmiről sem, de nem tud beszélni az anyjával, mert úgy fosik, hogy kiesik a tutiból, és már nem lesz az a kicsiszemükfénye, mint eddig. Akkor meg aztán fuccs egyetem, meg királylányélet, ugye. De a hátuk mögötti summantás, anyuramutogatás az megy. Eldöntötte egyedül, nagylány módjára, kifizette, nem?! Akkor mit keres az anyja a posztban? Mi köze hozzá? Ja, hogy megmondják a véleményüket, és esetleg nem fogják megdicsérni? Na és? Joguk van hozzá, pláne, ha ők tartják el. Maradj már.

2010.02.19. 12:40:31

@Primitív Állat:
Jól felkapták az abortusz, hovatartozás témát... :)

FlybyWire 2010.02.19. 12:40:54

@Drága IV gernika (1749 - Haiti ): na, akkor olvasd el újra ezt a szép történetet, amit ideírtál, majd gondolkodj el ezen:
Minden egyes ember szive-joga SAJÁT magát nemzetiségileg meghatároznia (az erdélyi, román állampolgár kollegának is, látod.).
Ehhez képest:
"Drága IV gernika (1749 - Haiti ) 2010.02.19. 12:04:50
@Formica: Román állampolgárok nem? Akkor? "

Pont te magad állsz a "román állampolgár = román" c. baromság mögé.
Hadd döntse el mindenki ezt egyénileg magáról. Az én őseim vagy 70-80%-ban svábok, magyar állampolgár vagyok, és magyarnak is érzem, tartom magam, de ha kitalálnám, hogy én inkább németnek érzem magam, teljes joggal megtehetném, és senkinek semmi köze nem lenne hozzá.

Glg 2010.02.19. 12:41:17

@Art Mooney: hát szerintem az a ki nem itt él ne is kapjon választójogot ugyanis annak kurvára mindegy milyen szar folyik itthon.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 12:44:14

@Formica:

Ja, én csak magyar állampolgár vagyok. És dühít, hogy román állampolgárokra költenek az én befizetett adómból is, nem mintha ebben az országban nem lenne mire költeni.

FlybyWire 2010.02.19. 12:44:54

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: "Nem mer, mert úgy érzi. Nem próbálta."

És szerinted vajon miért nem próbálta? Lehet, hogy ismeri?
Fogd már fel, egy családban az lenne a normális, hogy bárki, bármikor, bármivel fordulHAT a másikhoz!!!! Ha már ebben valaki is bizonytalan, akkor az egy szar család! És ez kizárólag a szülőkön múlik!

Hiába próbálod itt a csajra terelni a szót, ő sem véletlenül lett ilyen szerencsétlen, szeretéhes, eltorzult személyiség... kitaláltad, egészen biztosan a neveltetés az oka.

Bocs, hogy ilyet mondok, de a mai kommentjeid után óriásit csalódtam. Remélem, hogy csak a tegnapi vita miatt vagy ilyen "decsakazértis" vitázós módban, mert ha komolyan gondolod, akkor baromi rossz oldalra áltál, és szörnyen semmi fogalmad sincs a családpszichológiáról. Nem szeretnéd a gyereked lenni, ha ez így van.

csillag× 2010.02.19. 12:45:39

@silent76: :D ezt de jó volt olvasni reggel :) még Kr.e az akkori "színjátszó társulattal" előadtuk :P ééés én voltam a viráág :D

@Zsu0805: Boldog jáTSZint illatos névnapot!! ;)

Többieknek meg világbéke!

2010.02.19. 12:47:03

A Silent srác milyen népszerű lett ma ezzel a kis versikével. :)

Formica 2010.02.19. 12:47:18

@Glg: ez hogy jön ide? Mondta valaki hogy választójogot kapna aki nem itt él? Ezzel max rioagtni szoktak némelyek, valójában a választójoghoz az állampolgárság mellett állandó magyarországi lakhely is kell.

EMU 2010.02.19. 12:47:32

lehet, hogy valaki már reflektált erre, de azért ez ultra gáz: "úgyis visszafogom fogadni". Helyesírás a lélek tükre, ne csodálkozzék a történetmesélő. És ahogy látom index címlapon ott virít ez a szörnyűség, és senkinek fel nem tűnik, senkit nem zavar. Iszonyú tufa hiba.

FlybyWire 2010.02.19. 12:47:48

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: az pedig tény, hogy sok szar szülő azt hiszi, pénzzel kiváltja a törődést, a gyerekkel való foglalkozást. Lakás, kocsi, és kussoljon a gyerek. Na, ebből is elcseszett lelkivilágú, sérült gyerek lesz ugyanúgy. Sajnos ilyet közelről is ismerek.

blah 2010.02.19. 12:51:21

@Formica: amint írtam, tapasztalatok alapján tettem a kijelentést ami nem általánosítás, nem is minősítés hanem megítélés. Veheted kicsiny mértékű általánosításnak mert biztosan vannak kivételek de azt is írtam, hogy sok ember tapasztalata is az én véleményem mellett szól. Ha az indulataidtól meg nem tudsz szöveget értelmezni és belelátsz sokmindent meg találgatsz össze vissza az a te bajod. Ez van ha sérti az önérzetedet akkor is.

Snowmass 2010.02.19. 12:51:36

Asszem van valami ma a levegőben. Bármennyire is elképesztő, de Flájjal több dologban is egyet tudok érteni.:)

dr. gernika 2010.02.19. 12:51:52

@FlybyWire: Nincs ebben semmi hiba. Mindenkinek szíve joga, hogy annak vallja magát, aminek akarja.
És mindenkinek szíve joga a másikat annak állampolgársága alapján szólítani.

@Formica: Szegény Marian Cosma apukája is hogy meglepődött, és örült, hogy ennyi magyar háborodik fel a fia halálán. Volt ott a hírekben is mindenféle könnyezés a magyar-román barátságról.
Holott csak azért volt ez a hőbörgés, mert cigányok ölték meg, akiket a románoknál is jobban utál a nép.

Glg 2010.02.19. 12:51:55

@Formica: milyen nemzettudatról beszélsz? a magyar nép kezdetektől fogva széthúz és ármánykodik sajátjai ellen amior csak tud-nehéz a magyarnál áskálódóbb és szemetebb népet találni ha a saját nemzettársaival való bánásmód a téma. elég ha megnézed mi van egy vállalatnál pl.:ha valaki feljebb jut rögtön vannak akik fórják h persze azért mert nyal meg itt ott rokonai vannak-fel sem merül benne h esetleg örüljön más sikerének. hol itt a nemzettudat-soha nem volt-nem véletlenül tartunk ott ahol-ez a nép soha nem fog változni.

SciNu 2010.02.19. 12:53:14

"Nem mellékesen, volt egyfajta "híre" a suliban. Eléggé csélcsap volt a nők terén, plusz barátnője is volt."

"Csakhogy ne legyen olyan hosszú az amúgy sem rövid történet, a lényeg az, hogy L elég kitartó volt, és mivel mindennap találkoztunk, szakítottam I-vel és összejöttem vele."

Nos azt hiszem elég is eddig elolvasnom. Valószínűleg azt kaptad később amit érdemeltél.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 12:53:15

@FlybyWire:

Az hogy te sumérnak vagy hettitának mondod magad, semmit nem kéne hogy számítson. Kutyát nem érdekli :) Fizessed az adót, dolgozz. Ennyi a lényeg.

Egy nagyon felháborító esetet hoznék fel példának. Állok Debrecenben a MÁV-pénztárnál. Egy velem egykorú fickó áll előttem. Megvillantja a magyar-kártyát, amit a külföldi állampolgárságú magyarok igényelhetnek, és kap kedvezményt 30%-ot vagy 50-et a rák tudja mennyit. MIÉRT? Én teljes árat fizetek, és ő azért mert nem is itt fizet adót, nem is itt él, kap kedvezményt? Eléggé igazságtalan. Én azért fizetek többet, hogy ez a parazita utazgasson?

Glg 2010.02.19. 12:53:33

@Formica: ez a hozzászólás a külföldön élő magyarok választójogát illeti

FlybyWire 2010.02.19. 12:53:39

@Drága IV gernika (1749 - Haiti ):
"Nincs ebben semmi hiba. Mindenkinek szíve joga, hogy annak vallja magát, aminek akarja.
És mindenkinek szíve joga a másikat annak állampolgársága alapján szólítani. "

1 - igen
2 - NEM!

Ha nem érzed a különbséget, úgysem fogod megérteni.

Snowmass 2010.02.19. 12:54:07

Amúgy meg általánosítani hülyeség. És ez egyaránt vonatkozik a posztolóra, illetve a határon túli faszkalapra.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 12:54:21

@FlybyWire:

Te is csak egy magyar auslander vagy Írországban.

rajen 2010.02.19. 12:54:47

Hát ez elég szánalmas történet.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 12:55:04

@Snowmass:

Tehát általánosságban a faszkalapokra! :)

Kósza 2010.02.19. 12:55:18

@Drága IV gernika (1749 - Haiti ): Cozma a neve,...á
kb annyi fogalmad lehet az egészről, mint a nevének a helyes leírásáról!

Glg 2010.02.19. 12:55:31

@Mr. Rustical: jólértem h te ellenzed az abortuszt?

FlybyWire 2010.02.19. 12:56:37

@Kedves Nard: Oké ezzel a dologgal én sem értek feltétlenül egyet. De az biztosan zavarna, ha én egész életemben magyarul (szlovákul, svédül, hottentottául stb.) beszéltem volna, a szüleim is, és csak mert más országban vagyok állampolgár, leromán -szlovák- stb-ztek volna.
Mondom, hadd döntse el az egyén, minek tartja magát. Az kedvezmények stb. igazságtalansága más téma, ebben nem gondolkodunk annyira eltérően, sőt.

FlybyWire 2010.02.19. 12:57:57

@Kedves Nard: ez így van :)
De ha mondjuk elvenném a barátnőmet, lehetnék kettő állampolgár (magyar-francia), akkor minek neveznél? Korcsnak, mi? :D

hááááát 2010.02.19. 12:58:39

Úgy látom a világ nem változik.Ua sztorik jönnek.Az a baj ,h a srácok nem merik leírni mennyi gusztustalan libával van teli a padlás.

2010.02.19. 12:59:40

@hááááát:
Olvass nyugodtan visszafelé, van itt elég abból is. :)

FlybyWire 2010.02.19. 13:01:03

@Snowmass: nem kell mindig elhamarkodottan ítélkezni... :P

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 13:01:38

@Kósza:

Attól hogy a nevét hogy írta, nem jelenti azt, hogy nincs tisztában vele mi történt ott. Miért, te ottvoltál, hogy ilyen rohadtul jólértesült vagy? :) Esetleg te szúrtad le?

@FlybyWire:

Én világéletemben leszartam hogy milyen nemzethez tartozom :) Itt túl orosz vagyok, ott túl magyar. :)

dr. gernika 2010.02.19. 13:03:27

@Kósza: Hűűűű, mekkora bűűűűn! A híreket láttam, de valóban nem sokszor írtam le eddig a nevét, plusz dolgozom is kommentelés közben. Feszíts keresztre. :)

@FlybyWire: Nem is te fogod elmagyarázni. :)

summerstorm 2010.02.19. 13:05:01

Jesszus gyerekek, mi folyik itt????
a végén mindjárt örülni fogok, hogy annyi melóm volt, hogy nem volt idő felnézni ide...

Kósza 2010.02.19. 13:05:47

láááányok, védjetek meeeeg! :)

Formica 2010.02.19. 13:06:03

@Drága IV gernika (1749 - Haiti ): "És mindenkinek szíve joga a másikat annak állampolgársága alapján szólítani."

Csak ha úgy mondod hogy ő egy XY állampolgár. Ha nem mondod hogy állampolgár, akkor általában úgy érthető a kijelentés, hogy a nemzetiségről beszélsz, aminek megítéléséhez csak nekik van joguk.

(A Cozma ügy nem tudom hogy kapcsolódik a kérdéshez)

2010.02.19. 13:07:50

@Kósza:
Hagyd a cirkuszt, tök felesleges. :)

summerstorm 2010.02.19. 13:08:42

@Kósza:

én megvédelek, kitől, mitől, mi történt...?

FlybyWire 2010.02.19. 13:11:59

@Kedves Nard: én meg mindenhol én vagyok, akinek van XYZ nemzetisége (bizonyítottan minimum 4féle, csak ükszülőkig visszamenve), úgyhogy ez az egész nacionalista téma nekem eleve vicces. Viszont emberek érzéseit ettől tiszteletben tartom, ha valaki a családja, és a kultúra miatt (amiben felnőtt) szingaléznek tartja magát, pedig polinéziában született, akkor nem hívom polinéznek. Ennyi. Minimális tolerancia, ámde másnak sokat jelenhet! Nekem semmibe nem kerül.

csillag× 2010.02.19. 13:15:03

Az baj, ha én már nevetek??? :$

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 13:15:10

@FlybyWire: :-) Te fogd fel, hogy a lány nem ismeri a szüleit, mert esélye sincs: ha az állna a posztban, hogy megmondtam anyámnak, hogy abortuszra megyek, és ő erre azt mondta, hogy soha többet nem akar látni, húzzak, ahova akarok, minden mondatomat visszavonom. De a lány elképzelt feltételezéseire fikarcnyit sem adok. Semmi problémám azzal, hogy te hiszel neki, és sajnálod, de attól még én nem tudom az anyját szarnak látni, hogy ő ezt állítja, és ezzel igazolja a saját hazugságait. Azt pedig visszautasítom, hogy a szádra veszed, mit tennék adott helyzetben. Mert fogalmad sem lehet róla.

Art Mooney 2010.02.19. 13:15:37

@Kedves Nard:

"Ezek szerint, a társadalmon élősködők is számítanak? A szociális háló parazitái, akik csak kivesznek a rendszerből de oda nem tettek be soha semmit?"

magyarnak? igen (ha magyar). nem az hatarozza meg a magyarsagot, h eloskodo-e (szerinted.)

ja, es kikerem magamnak a nevukben is azt, h a gyermeket szult v oket ohhon nevelo noket eloskodonek minositsd. (van bejelentett munkahelye? van fizetese? nincs...)

az mas kerdes, h adnank-e valasztojogot azoknak, akik _tenyleg_ eloskodnek a tarsadalmon. de te nem errol beszeltel, hanem arrol, h nem tekinted magyarnak a magyarok egy reszet.

@Glg: a felvetesed alapvetoen jogos, megse tudok egyeterteni veled.

1. rengeteg ostoba ember van itthon, akinek nincs annyi agya h a politikat megertse. a te logikad alapjan ezek a magyar, magyar allampolgarsagu, bejelentett munkahellyel rendelkezo, de buta embereknek se kene valasztojog - megse vonnad meg toluk. miert?

2. jelenleg a kulfoldon elo magyar allampolgarok torvenyesen szavazhatnak. te ezt megvonnad toluk. ugyan miert? szerinted pld. az internet segitsegevel nem lehet tajekozodni es kepben maradni - ha valaki akar?

3. mindenkinek, aki korlatozna a szavazojogot: ertem en, h faj latni h hulyek dontenek a sorsunkrol, de sajnos nem megoldas csak hulyeseg alapjan szelektalni, mert az a jogallam alapjait rengeti meg es megnyitja a kaput a diktatura elott. aki pragmatikusan all a kerdeshez, az inkabb azert harcoljon, h legyen egy politikai minimum, h akarkit valasztanak a hulyek, nekunk ne legyen otvarszar. mondjuk ez se egyszeru feladat..

2010.02.19. 13:16:42

@csillag×:
Én már játszok. :) :)

Art Mooney 2010.02.19. 13:16:50

komolyan van aki nem erti mi a kulonbseg a NEMZETISEG es az ALLAMPOLGARSAG kozott?

szanalmas. csod.

summerstorm 2010.02.19. 13:18:03

Nard kedves, ne bántsd az én kedves Kószámat, jó :)?
de most télleg úgy érzem, hogy jobb nekem, ha szépen dolgozom tovább...

FlybyWire 2010.02.19. 13:18:09

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: "Te fogd fel, hogy a lány nem ismeri a szüleit, mert esélye sincs"

Azaz elismered, hogy a szülők rettenetesen elcseszték a nevelést?

2010.02.19. 13:19:27

áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

FlybyWire 2010.02.19. 13:20:06

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: de mert látom, hogy még mindig nem érted, bár szerintem már csak dacból:
Pont MAGA AZ a gond, hogy el sem MERI mondani!!!
EZÉRT van elcseszve a nevelés. Nem azért, amit esetleg az anya reagálna. Az majdnem mellékes.

Normálisan nevelő szülők gyereke bármit el mer mondani. Ha mégsem, akkor az a szülő hibája egyedül.

SciNu 2010.02.19. 13:22:46

Na csak tovább olvastam.
Abortuszt azért mégsem érdemeltél... :(

FlybyWire 2010.02.19. 13:24:20

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: egy plasztikus példa: ha mondjuk melegpornó-szinész lennék, és kiderülne, hogy AIDS-es vagyok, fel se merülne bennem, hogy ne áruljam el a szüleimnek, pedig elhiheted, hogy nem örülnének :) viszont - mivel a szüleim - a kétségbeesésükkel együtt elfogadnának, sőt befogadnának és szeretnének így is. De nem is ez a lényeg... hanem még egyszer: fel sem MERÜLNE bennem, hogy nem mondom el nekik... mert amióta az eszemet tudom, mindig mindent megbeszéltünk, és nekem ez a természetes.
Másnak is ez kellene, hogy legyen.

M@tek@ · http://www.dusza.sk 2010.02.19. 13:26:04

Most mindenki fel fog haborodni:
Majdnem minden nőnek ezt kellene átélnie, hogy végre felfogja miről szól egy párkapcsolat, és ott hagyja a bunk´pasiját azért, aki a lelkét kiteszi érte....
Ha törődsz, igyekszel, kedves vagy, segítesz, lelkiekben támogatod, esetleg még anyagilag is, akkor átvernek, kidobnak, megalaáznak. Ha meg bunkó vagy, hazudozol, meg megcsalod, annál jobban imád. Na ez hogy van?
Sajnálom a lányt, elkézpelni sem tudom mit élhet át, de remélem annyit elért ezzel, hogy más lány példát vesz, és még a bajok beállta előtt kilép az egészből. (Bár nem értem,hogy lehet egy gyerek, baj...) Lányok, nők és hölgyek: nyissátok fel szemeiteket, és döntsetek ehlyesen.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 13:27:06

@Art Mooney:

Értem én, csak leszarom. Az egyik hivatalos, a másik meg magánügy.

Formica 2010.02.19. 13:29:26

@Kedves Nard: ok, de a románozással a magánügyébe gázolsz bele, hacsak nem egyértelmű hogy csak az állampolgárságra gondolsz. De amint látom ezt is leszarod. Azért jó ha tudsz róla.

FlybyWire 2010.02.19. 13:31:23

@M@tek@: Igazad van, de pusztába kiáltod. Ezen szépen átesik, aki ilyenre hajlamos (sajnos a többség). Jó esetben csak csalódik, rosszabb esetben mint itt, abortusz, még rosszabb esetben a hejjespasi alfahím el is veszi 1-2 gyerek meg +10 kg erejéig, majd (ha addig nem) természetesen folytatja a félredugást, elválnak, és a nő kereshet a gyerekeknek "rendi" pótapát.

Menj fel bármilyen ismerkedős site-ra, a 27-28 feletti nőknek a fele gyerekes, elvált. Rengetegen vannak!

Glg 2010.02.19. 13:32:04

@Art Mooney:
1. ki mondta h nem vonnám meg a hülyéktől a választójogot? megvonnám én szivesen. anno a görögök korlátozták a választójogot-igazuk is volt.

2. azért vonnám meg tölük mert nincsenek rájuk hatással az itteni intézkedések-kint élik a világukat-szavazzanak ott.

3. az ideális diktatúra jobb mint a demokrácia-de addigis (mivel az nem létezik) az 1.-ben említett görög példa.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 13:33:39

@Art Mooney:

"ja, es kikerem magamnak a nevukben is azt, h a gyermeket szult v oket ohhon nevelo noket eloskodonek minositsd. (van bejelentett munkahelye? van fizetese? nincs...)"

Ha volt előtte munkahelye (ahonnan GYESre ment), akkor nincs gond.

Fizessen adót, _tegyen_ hozzá az országhoz.

2010.02.19. 13:37:40

@FlybyWire:
Egyetértek. :)
Én spec. ha teherbe esnék biztos, hogy elmondanám az anyukámnak. Szerintem tényleg akit úgy neveltek az elmondaná a szüleinek. Csak az nem mondja el, aki fél a reakcióiktól, fél tőlük stb. stb. A posztoló is ettől félt. Milyen szülő az akitől fél, akinek a reakciójától a saját gyereke? Nem bízik a saját szüleiben, ez nem normális. Az a normális szülő, akiről így nyilatkozik a saját gyereke? "Anyámmal nem voltunk olyan kapcsolatban, hogy ezt elmerjem neki mondani." "A szüleim, mint támogatók, ha megtudták volna, fel is út, le is út. Ezt viszont biztosan tudom. Ez az ő szájukból hangzott el." Ezek nem szülők, csak 2 ember akik összedugtak, a biológiai okok miatt lett egy magzatuk, akit kihordtak, utána meg eltartottak. Itt nevelésről én nem beszélnék. Ha megtudták volna le is út fel is út... hát...az ilyet mutogatni kéne az állatkertben.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 13:40:23

@FlybyWire:

És tökre felháborodnak ha a "rendi pótpapának" fenntartásaik vannak más gyerekének a nevelésével.

Kósza 2010.02.19. 13:41:54

@Drága IV gernika (1749 - Haiti ): ott voltam a gyilkosságot követő első meccsen az Ademar Leon ellen, és azóta is minden BL és néhány bajnoki mérkőzésen. Nem volt se román barátság, se cigányozás, sem akkor, sem azóta! Méltóságteljes gyász volt, és frenetikus szurkolás. A híreket nem elég látni, hanem érteni is kell!

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 13:42:54

@Kósza:

Ez a hivatalos duma, valóban, hallottam már ezt én is :)

FlybyWire 2010.02.19. 13:44:03

@Zsu0805: Na, végre, valaki pontosan érti, miről beszélek... teljesen egyformán gondoljuk!

Art Mooney 2010.02.19. 13:44:10

@Kedves Nard: csatlakozom Formica 2010.02.19. 13:29:26-hoz:

"a románozással a magánügyébe gázolsz bele, hacsak nem egyértelmű hogy csak az állampolgárságra gondolsz."

a masikhoz: "Ha volt előtte munkahelye (ahonnan GYESre ment), akkor nincs gond."
1. aki meg tanul, az eloskodo?
2. aki tanulmanyai alatt esett teherbe es szulte meg gyereket, majd otthon marad felnevelni, az eloskodo?
3. aki nyugdijas, az eloskodo? (vegulis csak kap penzt. amit fizetett elete soran, azt az akkori nyugdijasok nyugdijaba fizette bele, nem a sajat jovobeliebe.)

@Glg: a gorog allamrend megis osszeomlott :) ertem a velemenyedet, csak nem ertek vele egyet.

Kósza 2010.02.19. 13:46:20

Meg idejössz, azt' dumálsz nekem, az a baj.
És nem hagyod abba, az a baj.

És nem figyelsz, hogy nem érdekel, az a baj.
Az, amit mondasz: az a baj.
Meg illetlen is vagy, az a baj.
Mással beszélek - nem zavar?

Hogy nem vársz, amíg befejezem, az is baj.
Vagy akkor kérj elnézést, abból nem lehet baj,
de hogy bunkó vagy, az nem csak neked baj,
de hogy nem tudsz róla, az a legnagyobb baj.

FlybyWire 2010.02.19. 13:46:50

@Kedves Nard: ezzel kapcsolatban kaptam a pofámra a minap :) mert vagyok olyan saját-DNS szaporító mélyösztönös véglény, hogy saját gyereket szeretnék :D

FlybyWire 2010.02.19. 13:52:59

@Zsu0805: egyébként az öröklődő mintából ki lehet lépni, erre saját édesanyám a példa. Ő tényleg nem tudott volna bármit megbeszélni a nagymamámmal. Még szerencse, hogy ettől függetlenül példás családi életet élt apukámmal, már 20 éves koruktól kezdve :) és a mai napig is jól megvannak.
Szóval ő ki tudott ebből lépni, és engem úgy nevelt, hogy a tisztelet mellett az egyik legjobb barátom is - ahogy apu is, akiknek mindig mindent elmondhatok, és el is szoktam többnyire. Úgyhogy ennek a lánynak is összejöhet, hogy változtatni tudjon, és a saját gyerekeit igazi anya és szülőként, nem csak biológiai anyaként és pénzforrásként támogatja majd.

Glg 2010.02.19. 13:53:39

@Art Mooney: persze mert buzik voltak, és egymás ánuszának olajozásával voltak elfoglalva.

@Kósza: rühellem a belgát mert szar.

2010.02.19. 13:54:47

@Art Mooney:
Jajjj zárjátok már le ezt a témát. Soha az életben nem fogod meggyőzni Nardot, ő ilyen. Feleslegesen idegesíted magad és írogatod itt a kommenteket, az ő véleményét úgyse változtatod meg még ész érvekkel se. Ha nem tetszik a stílusa vagy nem tudsz efelett elsiklani ne olvasd a kommentjét. Elhiheted, hogy ezt a ti kommentcsatátokat csak azok olvassák akik benne vannak. Sose fogjátok egymást meggyőzni, megtéríteni.

2010.02.19. 13:57:09

@FlybyWire:
Ezt egyszer már fent én is leírtam, hogy ebből ki lehet lépni, csak fel kell ismerni a gondokat.

pasalamota 2010.02.19. 13:57:33

Hátigen. Még ha magyar származású is (amit kétlek, mert elég szapora), Oláhországban (Roma-nia)így alakultak át a nagy olvasztótégely-kommunista hadművelet alatt a prolik. (Mivel a normális embereket vagy kinyírták, vagy már nincsenek ott. Az ilyen - még ha magyar származású is - eléggé átvette az oláh "kultúrát-erkölcsöt".

A kislány sem lehet túl okos...

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.02.19. 14:01:29

@Art Mooney:

Nem fejtettem ki részleteiben az egészet. Csak néhány ötlet. Így is több mint bármelyik párt programja.

@FlybyWire:

Ja, láttam. De nem ítéllek el érte. Nálam is bepróbálkoztak ilyennel, hogy más porontyait akarták nyakamba varrni, és élből indítsak kétgyerekes apukaként. :D Nem jött össze neki. Amúgy van erre pozitív példa is, láttam olyat is, hogy a pasi elfogadta.

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 14:06:40

@FlybyWire:@Zsu0805: ha nem mondanátok el, mert nem mernétek, akkor sem hibáztatnám a szüleiteket, titeket annál inkább, hogy meg sem próbáltátok, bármilyen reakcióra számítotok részükről. Ahogy a posztban sem bizonyítja semmi, hogy a lány konfliktuskerülésének lenne alapja. A fel is út-le is út sem jelent önmagában semmit, nekem is mondták már, el is mentem otthonról, egy nap múlva sírva jött apám utánam.:-) Emberből van, hibázik. Én is.

Kósza 2010.02.19. 14:10:05

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: egyetértek, egy szülőnek "joga" van felindultan úgy érezni, hogy kitagadja a gyerekét, majd lehiggadva elfogadni, mint ahogy egy gyereknek is "jogában" áll világgá menni, s aztán hazatalálni.

2010.02.19. 14:10:25

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC:
Hát ebben nem értünk egyet, és én nem tartom konfliktuskerülőnek a posztolót se.

Kósza 2010.02.19. 14:13:33

@Zsu0805: de az volt. Egy felnőtt nő, aki terhes lett egy általánosan elfogadott - de nem 100%-osan biztos - védekezés mellett, miért ne állhatott volna oda a szülei elé, hogy ez van. Pláne, amikor már eldöntötte a helyzet megoldását, amit egyébként megértek, el tudok fogadni.

2010.02.19. 14:16:07

@Kósza:
Joga van, de joga van ahhoz hogy a gyereke úgy féljen a reakcióitól, hogy ne merje elmondani neki a nyűgjét baját? Valami miatt kialakult ez a gyerekben, nemhiába nem meri elmondani. És amúgy szerintem pont nem a gyerekkérdés az ami miatt valakit ki kell tagadni.

2010.02.19. 14:17:44

@Kósza:
Mert félt a szüleitől. És miért félt? Mert úgy látta, hogy félnie kell a szülei reakciójától.

summerstorm 2010.02.19. 14:19:48

hümmmm....

back.... csak egy kicsit ontopic:
"hazudni tanít, aki tiltással nevel,
mert hazudni könnyebb mint hibát ismerni el..."

summerstorm 2010.02.19. 14:20:54

de utána legalább döntött, és szerintem is egy rossz helyzetben hozott egy jó döntést...

Kósza 2010.02.19. 14:21:46

@Zsu0805: nem törtem pálcát felette, csupán konfliktuskerülőnek neveztem. Ez nem egy stigma! :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 14:22:24

@Zsu0805: az egész posztból menekülési vágyat érzek az elől, ami van. Borzalmas. Hova?

@Kósza: így is van, és mindketten tanulnak belőle:-) Egy szülő is a gyerekétől, nem csak fordítva.

Kósza 2010.02.19. 14:25:31

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: ha helyreáll a kommunikáció. Nem úgy, mint a posztban, ahol, ha jól értem utólag sem osztotta meg a gondját a szüleivel.

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 14:28:23

@Zsu0805: ez a lány nem a szüleitől félt, hanem attól, hogy nem felel meg az értékrendjüknek. Óriási különbség.

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 14:29:24

@Kósza: ahhoz pedig legalább két résztvevő kell.:-)

Snowmass 2010.02.19. 14:35:53

@FlybyWire: Mondjuk ebben is van egy nagy adag igazság: @tarquin - 1. Piréz és tavasz FC:

Komolyan mondom, ez a tyúk-tojás vita kezd összezavarni.

summerstorm 2010.02.19. 14:38:55

@Kósza:

kikészültem...
nem birom már úgy a szántást.... és nagyon meló is volt...

2010.02.19. 14:39:42

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC:
Nem lehet hogy a szülők állítottak fel magas értékrendet?
Én csak azt mondom, hogy az én szüleim se tökéletesek, se a (barátnőimé), mégse hallottam még egyikük szájából se azt, hogy ha terhes leszel tipli van. Manapság mindenre van megoldás éppen ezért ésszerűtlen egy ilyen kijelentés és szerintem nem szülőhöz méltó. Inkább mondta volna azt, hogy ha terhes leszel elviszlek abortuszra, azt még elöbb elfogadnám.

2010.02.19. 14:42:22

@Kósza:
A szülők nevelték konfliktuskerülőnek.

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 14:43:03

@Zsu0805: érdekes, én úgy olvastam, hogy abortuszellenesek a szülők.

FlybyWire 2010.02.19. 14:43:28

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: teljesen mindegy, mitől fél. Egyáltalán nem szabadna félnie, végig erről beszélünk.

Milyen már az, hogy pont attól félsz, hogy bármilyen szinten nem fogad el pont az, akinek feltétel nélkül el KELLene fogadnia???

"ha nem mondanátok el, mert nem mernétek, akkor sem hibáztatnám a szüleiteket, titeket annál inkább, hogy meg sem próbáltátok"

Itt tévedsz. Ez MINDIG a szülő hibája, ha a gyerek bármit is fél elmondani. Ez a vége, akárhogy is csavarjuk. Innentől mindegy, hogy ezt nem akarod, vagy tényleg nem is tudod felfogni, ez akkor is a végső érv. Egy gyereknek sosem szabad félnie attól, hogy bármit bevalljon a szüleinek. Ha embert ölt, azt sem.

2010.02.19. 14:45:52

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC:
Jah akkor mégjobb. Terhes leszel huzz el itthonról, de a gyereket eszedbe se jusson elvetetni.

FlybyWire 2010.02.19. 14:47:30

@Kósza: remélem, ez irónia volt....

Kósza 2010.02.19. 14:47:42

@FlybyWire: itt sem lehet ennyire szélsőségesen vélekedni, hogy "MINDIG"! Nem mindig a szülő hibája, ha a gyerek fél elmondani valamit, és ha a gyerek félve, de mégis elmondja, akkor mi van? :) Vagy utólag mondja el? Kissé idealista, túlzó az álláspontot ezügyben. Szerintem.

2010.02.19. 14:49:31

@FlybyWire:
Pontosan. Az anya gyerek kapcsolat az teljes bizalmon alapszik. Ha már abban nem tudok megbízni aki a születésem óta (sőt már elötte) ismert és szeretett, akkor kiben bizzak? Csak magamban?

FlybyWire 2010.02.19. 14:49:42

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: "@Zsu0805: az egész posztból menekülési vágyat érzek az elől, ami van. Borzalmas. Hova?"

És ez megint a szülőket dícséri vajon?

Kósza 2010.02.19. 14:50:46

@FlybyWire: nem, nem volt irónia! A valóság ezen a téren sem fekete-fehér.

FlybyWire 2010.02.19. 14:52:08

@Kósza: De. Ha a gyerek bármit nem mer elmondani a szülőnek, az a szülő hibája.

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 14:52:16

@FlybyWire: én egyszer sem minősítettem (dicsértem/szidtam) a szüleit, ezt meghagyom neked, mert úgy könnyebben eligazodsz a világban.:-)

Snowmass 2010.02.19. 14:53:42

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: úgy valahogy:)) monnyuk azt azért meg kell állapítanom, hogy jó szülő-gyermek kapcsolat és gumihasználat esetének fennforgása esetén nem lett volna szükség arra, hogy a posztíró ilyen alaposan megtanulja a feladott leckét:)

FlybyWire 2010.02.19. 14:54:14

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: persze, hogy az ő döntése, de azért dönt így, mert fél a szüleitől, és azért fél a szüleitől, mert azok szarul nevelték.
Ezzel nem mondtál ellent, most írom kb. ötödször, hogy a gyerek felelőségge és döntése ilyen módon nem helyettesíti vagy pótolja a szülőét: ez két független dolog ez esetben!

summerstorm 2010.02.19. 14:55:39

@mooon:):

buli is volt tegnap, fáradt is vagyok...

Kósza 2010.02.19. 14:55:49

@FlybyWire: nekem már van gyerekem, ezért nem félek ilyen ex cathedra kijelentéseket tenni! :)

FlybyWire 2010.02.19. 14:56:09

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: csak példának hoztam fel, ahogy ez számodra is nyilvánvaló lehetett.

Kósza 2010.02.19. 14:56:37

@mooon:): mooon és mooon jól mulatott együtt? :)

Kósza 2010.02.19. 14:58:21

@FlybyWire: a nem szócskát hagyd figyelmen kívül! Tehát félek.

FlybyWire 2010.02.19. 14:59:42

@Kósza: akkor kicsit szállj magadba, és képzeld el, hogy a gyerekednek óriási baja van, de nem meri neked elmondani, mert fél a reakciódtól.
Hogy esik?

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: amúgy pedig, ha már neked tényleg mondott szülőd olyat, hogy fel is út le is út, és csak egyetlen pillanatra is komolyan gondolta, akkor soha nem fogod megérteni, miről beszélek, úgyhogy ez a vita teljesen céltalan. Őszintén sajnálom!

Ez pont olyan, mint hogy olyannal sem tudtam magam soha teljesen megértetni, aki elvált szülők gyereke. Nem jobb vagy rosszabb egyikőnk sem ettől, egész egyszerűen teljesen mást hordozunk, más modell él a fejünkben.

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 15:02:10

@Snowmass: A gumihasználatból van egy unokahúgom, örök hála a gyártónak!:-))

@FlybyWire: akárhányszor írod le, nem lesz igaz: ez csak a lány önigazolása, nem több.

FlybyWire 2010.02.19. 15:03:27

@Kósza: akkor egyetértesz, hogy ez rossz dolog?
Nem tennél-e meg mindent érte, hogy sose féljen attól a fiad, hogy elmondjon neked bármit?

Szerinted a posztszerző szülei ilyenek?
Na ugye.
Egy szülő egyik legelső feladat, hogy SOHA ne féljen a gyereke attól, hogy bármit is elmondjon neki.
Ez sikerült ezeknek a szülőknek?
NEM. Nem érdemes ezt tovább ragozni. Már eddig is inkább dac szólt vissza, meg a vita a vita kedvéért, most én untam meg.

Kósza 2010.02.19. 15:04:08

@FlybyWire: ja, ha óriási baja van, súlyos a helyzet, akkor persze mondja el, de ez nem fedi le a MINDENT kategóriát.

FlybyWire 2010.02.19. 15:04:41

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: de, mindig igaz lesz és az is volt, de Te ezt nem látod, mert másképp látod a világot. Hogy miért, az a Te dolgod.

El tudod majd fogadni, hogy a saját gyereked féljen neked bármit is bevallani. Picit gondolkozz el.

FlybyWire 2010.02.19. 15:07:23

@Kósza: ahogy érzed, de az én gyerekemet úgy igyekszem majd nevelni, hogy mindent el merjen mondani nekem. Ha nem sikerül, akkor kudarcot vallok, mint szülő.

Abban pedig látom, igazat adsz, hogy óriási bajban, súlyos helyzetben segítsen a szülő. Megfelelt ennek a posztszereplő helyzete? Ugye meg. Akkor? Valaki szerint normális, hogy ilyen bajban is fél a szülőktől? Nagy a baj azzal is aki az ilyen szülőt felmenti.

Snowmass 2010.02.19. 15:08:13

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: Nyilván tudvalévő volt, és ennél fogva a gyártó is tudta, hogy életvezetésileg szükséged van egy unokahúgra.:D A hangsúly jelen esetben is az életvezetési célú szükségleten van, mint mindig.:)

FlybyWire 2010.02.19. 15:08:48

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: nem azt sajnálom, hogy nem értesz meg, hanem azt, hogy ilyen torz képet viszel magaddal.

Kósza 2010.02.19. 15:10:26

@FlybyWire: eleve ott csúszott félre a vita, hogy egy 19-20 éves nő esetében már nehéz értelmezni a szülő-gyerek viszonyt. Ebben a korban már szerintem a "gyereken" múlik a legtöbb.

summerstorm 2010.02.19. 15:13:32

@Kósza:

mooon és a barátnője, és még néhány ismerőse jót mulatott...
Pet Cemetary-t énekelteeeem :)
csak ne lennék ilyen állati fáradt :)....

Kósza 2010.02.19. 15:14:44

@mooon:): hétköznap este bátor tett volt! :) Kósza ma este fog elkószálni :)

FlybyWire 2010.02.19. 15:15:12

@Kósza: de szerinted a 19-20 éves ember viszonyát a szüleivel mi határozza meg?
Igen, pontosan az előző 19-20 év. Ha normálisan van nevelve, és nem kívánt terhességbe esik, az első normális reakciója egy nőnek, hogy az anyjával megbeszéli. Ő kellene, hogy legyen az első számú támasza, aki mindenben (nem anyagiak) segíti és támogatja. Az ő szeretete és felfogása eredendő, ösztönös, és tökéletesen önzetlen (kellene, hogy legyen). Ilyen egy igaz anya.

A posztszereplő anyja egy elbaszott anya attól a pillanattól, hogy a lányának nem az a LEGELSŐ gondolata, hogy hozzá fordul segítségért.

FlybyWire 2010.02.19. 15:17:07

@Kósza: egy normális anya-gyerek viszonyban a bizalom változatlan és töretlen, akár 5 éves a gyerek, akár 55.

Kósza 2010.02.19. 15:19:32

@FlybyWire: ez a kapcsolat meglehetősen dinamikus, az életkor előrehaladtával sokat változik. Tehát a gyereknek is kell "nevelnie" a szülőt, egy kamaszlánynak, majd egy fiatal nőnek hatással kéne lennie az anyjára, és ha nincs, ez nem biztos, hogy csak az anyja hibája! Kissé eltúlzod a szülői szerepet, de ez nem baj, mivel arra készülsz teljes erődből! :)Szerintem.

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 15:21:34

@FlybyWire: ne személyeskedj, basszus, az előbb mondtam, hogy nem tartozik ide, hogy én mit tudok elfogadni, és mit nem. Megnyugtatlak: bármit meg tudok beszélni a szüleimmel, nem félek tőlük, soha nem is féltem. Az indulatos elzavarás óta csak jobban szeretem őket.:-) Megígérem, hogy elgondolkozom.

summerstorm 2010.02.19. 15:22:24

@Kósza:

mooon ma este is kószál, meg holnap este is...
a keddi nap eseményeit rendesen meg kell ünnepelni :)
utána meg majd másra fogom...

dr. gernika 2010.02.19. 15:24:39

@Mr. Rustical: Te valami jobbikos szónok vagy? :)
Ha nem nyugodtan küldd el nekik ezt a kommentet referenciamunkaként,azonnal alkalmazni fognak. :)

FlybyWire 2010.02.19. 15:26:08

@Kósza: @tarquin - 1. Piréz és tavasz FC:
Oké, lassan konlkúzióhoz érünk.
Kósza, ezzel egyet tudok érteni.
A gyerek-szülő bizalmi viszony kialakításában azért mégiscsak a szülőnek van fő szerepe, főleg az első 20 évben!
Ebben a konkrét posztban a szülők ezt tökéletesen elcseszték.
tarquin: ha ezt nekik el tudod fogadni, az nagyon nincs rendben. Én elhiszem, hogy most meg tudsz mindent beszélni a szüleiddel, ezért nem konkretizálok, de hogy az adott posztban a lányt hibáztatod egyetlen mp.-ig is azért, mert nem MER beszélni a szüleivel, az több, mint nagyon furcsa, és nagyon nincs rendben. Tényleg gondolkozz el... próbáld elképzelni, te mit szeretnél, a saját gyereked hogyan viselkedne, ha nagyon nehéz helyzetbe kerül, el tudnál-e fogadni neki mindent, és ha igen, fontos lenne-e, hogy ezt ő is mindig érezze? Mert ezt a legutóbbit egészen biztosan elcseszték a posztban szereplő szülők, az előbbit pedig jó eséllyel szintén.
Ezek nem jó szülők.

Kósza 2010.02.19. 15:27:00

@mooon:): könnyú neked, Te tudsz kószálni, de én nem tudom, hogyan kel mooonolni :)

Kósza 2010.02.19. 15:28:50

@FlybyWire: Nem lehet mindent a szülőkre fogni egy személyiség kialakulásakor!

Kósza 2010.02.19. 15:30:02

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: ma este megkerülöm a Balatont,.... majd integetek! :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 15:31:50

@Kósza: az remek kószálás lesz, vissza fogok integetni.:-)

FlybyWire 2010.02.19. 15:32:25

@Kósza: Nyilván, és nem is kell mindent. Én kizárólag a gyerek-szülő közti feltétlen bizalomról beszélek, ha megfigyeled. Ez pedig kizárólag a szülőkön múlik, az első 10-15 év dönti el, de főleg a legkoraibbak.

Kósza 2010.02.19. 15:33:20

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: az ügyintézés lesz, a kószálás utána kezdődik, amikor letámasztom a kocsit a kocsma előtt! :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 15:44:12

@FlybyWire: Nem fogadnék el neki mindent, annál szigorúbb vagyok. De a legjobb tudásom szerint segíteném, akkor is, ha ez neki éppen fáj. Ha ez kevés lesz neki, majd ír rólam egy posztot.:-)

summerstorm 2010.02.19. 15:48:55

@Kósza:

háááát, felmész az égre, és nézed a világot :)....

Kósza 2010.02.19. 15:48:57

@FlybyWire: a magam részéről többre értékelem azt, hogy a csaj az adott helyzetben helyesen döntött, jól cselekedett, mint azt, hogy a szülőt éppen belevonta-e a döntésbe. Ha a gyerekem ilyen lesz 20 éves korában, akkor nem fogok a Dunának menni, ha nem tudok mindenről, hiszen a helyes döntéseiben valahol közvetetten, átvitten benne leszek én is, mint szülő. Akkor már nem nekem kell dönteni, persze a segítség az más, de ebben a posztbeli helyzetben milyen szülői segítség kellett volna? A csaj eldöntötte, végigvitte, megoldotta.

summerstorm 2010.02.19. 15:49:57

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC:

egyetértek kormányzó....
Kósza...
kocsival kocsmába?
hát ejnye...

Kósza 2010.02.19. 15:50:47

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: sajna ebben a nagyfaluban ez a célszerű, ilyen késői órán, mint az ma lesz. Aztán pótsofőrrel haza :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 15:51:38

@mooon:): árulnak ott lájtkólát is, szentigaz.:-)

Kósza 2010.02.19. 15:53:02

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: meg alkoholmentes sört is,... aztán jöhet a guminő! :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 15:53:06

@Kósza: értem, saját kocsi, saját sofőr.:-)

summerstorm 2010.02.19. 15:54:48

@Kósza:

jaj kérem, hát aki sofőrszolgálatot tart....

guminő, alkoholmentes sör?
nem tudom melyiktől csalódnék benned jobban :D :D :D....

Kósza 2010.02.19. 15:57:20

@mooon:): nem tartom, hívom, telefonon :)
Azt mondják motoros körökben, az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé. Nem maradok szárazon, megígérhetem! Whiskey típusú alkoholtartalmú termékeket fogok fogyasztani, mindig csak duplázva! :)

Kósza 2010.02.19. 15:59:07

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: hát igen, ha nők szeretik a diétás kólát, a koffeinmentes kávét, és az alkoholmentes sört, akkor miért nem szeretik az impotens férfiakat?! :)

summerstorm 2010.02.19. 15:59:43

@Kósza:

gondoltam, hogy csak hívni fogod...

jól van, megnyugodtam...

summerstorm 2010.02.19. 16:01:51

@Kósza:

hüüümmmm.... hozzászólhatnék :D?
nem iszom kólát, csak koffeintartalmú kávét fogyasztok, mint ahogy sörből is csak olyat, amibeb alkohol is van... és ....

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 16:03:15

@Kósza: ezt nem tudom, hogy általában hogy van, de én a felsoroltakból egyiket sem.:-) A Whiskey alapú termékeket viszont holnap megkóstolom - kölcsön kocsi, kölcsön sofőr - olyan vasárnap hajnalig, ca.:-)

M@tek@ · http://www.dusza.sk 2010.02.19. 16:07:00

@FlybyWire:
Igen, ez így van. Nagyon sok ilyen van, de mégsem tanulnak. Csak azt utálom,hogy aztán minden nö, ha átverték,az olyan balfékekhez megy sírni, mint én. :-)
Remélem azért tanúlságos lesz az írás pár embernek.

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 16:07:10

A SÖRt meghagyom az indás ismerőseimnek.:-)

Kósza 2010.02.19. 16:09:34

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: Jameson,... ha javasolhatok. Sört nem iszom, pláne fűtési szezonban, a SÖR viszont még nem volt meg nekem, szégyen, gyalázat.

summerstorm 2010.02.19. 16:11:22

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC:

múltkor a kis literes korsómmal olyan jót mulattak rajtam a fiúk...

summerstorm 2010.02.19. 16:12:57

@Kósza:

a SÖR része tényleg szégyen gyalázat... tessék szépen bepótolni...
Celtic Cross-t ismered?

Kósza 2010.02.19. 16:15:28

@mooon:): még nem ismerem. Mi az?

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 16:16:16

@Kósza: elfogadom, olyat még nem ittam.:-) A sör viszont nekem felejtős, nem szeretem.

@mooon:): :DD Imádom ezeket a lebegtetett gondolatokat. :DD

Kósza 2010.02.19. 16:17:52

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC: esetleg egy kicsi bodzaszörp is mehet bele,... gyári recept! :) És sok jég.

summerstorm 2010.02.19. 16:19:17

@tarquin - 1. Piréz és tavasz FC:

nem tudom mit nem néztek ki belőlem... hogy eltűnik bennem a tartalma, vagy hogy símán megemelem a korsót :D egyedül is :D

Kósza 2010.02.19. 16:19:52

@mooon:): ez nem whiskey, ez whisky, azaz scottch, és azt nem nagyon szeretem. Pláne nem a blended verziót.

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 16:20:56

@Kósza: és szódásszifonból eresztve az már majdnem FÉNY!:-)) Jut eszembe, azt sem ittam, pedig egy éve tervezem, hogy kipróbálom.:-) Köszi a tippet, csak érjek haza utána.:-)

Kósza 2010.02.19. 16:21:49

@mooon:): pardon, nem néztem meg elsőre a linkedet alaposan. Ez mi ez? :)

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 16:21:54

@mooon:): egyiket sem, de egyszer majd meglátjuk.:-))

Kósza 2010.02.19. 16:22:22

lépek, kellemes hétvégét, sziasztok!

summerstorm 2010.02.19. 16:24:36

sziasztok, én is lépek...

tarquin - védőháló nélkül 2010.02.19. 16:26:12

*fehér zsepivel integet távozó cimborái után*

alumi 2010.02.19. 16:55:04

Két lehetőség van:

-a sztori vagy fék
-vagy a világ egyik leghülyébb nőjének posztját olvashattuk.

(csoda, hogy tud írni...)

Father Justice (törölt) 2010.02.19. 17:09:26

Kemény volt ez a délután, ahogy elnézem. És pont a legjavából maradtam ki. :)

Father Justice (törölt) 2010.02.19. 17:16:44

Már tudom, mit felejtettem ki reggel. Biztosan sokan azt hittétek, hogy a posztíró "utópia" helyett igazából "epilógust" akart írni, csak az első két szótag miatt azt hitte, ez az "utószó" görög-latin (vagy inkább görög-magyar) megfelelője. De nem, tényleg arra gondolt, hogy utopisztikus elképzelés, hogy a történtek után valaha is olyan lehet, mint előtte volt.

csillag× 2010.02.19. 18:34:48

@Primitív Állat: már a reggeli kommented után írni akartam, hogy vigyázz, mert a végén még pólót kapsz az ilyenekért :P... én csakazértis rád fogok voksolni :)

pixelpiréz plüssvitéz · http://kigondoltam.blog.hu 2010.02.19. 20:10:21

Mindenki troll.

Csak van, aki nem tud róla.

Daniel Taylor 2010.02.20. 01:12:46

Ki mit tett volna? erre a kérdésre ugyan nem tudok válaszolni bizonyos érthető okokból. de az tuti, hogy NE tedd magad tönkre a pasi miatt. Ilyenkor a legjobb, ha egy kicsit önző leszel és nem érdekel, h. mi van vele és úgy mindenkivel. ez egy fontos dolog, mert ahogy azt írtad, valóban meghatározza az egész életedet ez az eset. Írtad, hogy szerinted helytelenül döntöttél, amikor elmentél az abortuszra. ezzel nem értek egyet. HELYESEN és OKOSAN cselekedtél. ha nem ezt tetted volna, olyan lennél most mint a BB Évi. :) azt pedig senki sem akarja! kitartást és sok sikert kívánok a feldolgozáshoz, és ne érezd magad hibásnak! Te sem álltál még erre készen. A másik, hogy valóban egy ilyen az minden, csak nem apa... Soha többé ne beszélj vele és a jövőben ne légy ennyire naiv. Ez egy nagyon fontos része az életednek, hogy hogyan dolgozod ezt fel. Remélem sikerül!
Minden jóóót!

Dani

Csabi66 2010.02.22. 06:48:42

Én elolvastam szintén és jóót nevetttem rajta! Miért nem engem választott a kisleány, én nem vagyok ilyen. Ha az ilyen pasikra buknak a lányok úgy kell nekik. ;)

Breki77 (törölt) 2010.02.22. 12:53:42

Hogy ekkora balfaszok is élnek még a földön, mint a posztíró... Az ilyen hülye picsákat fejbe kéne lőni.

nyuszkoo 2010.02.22. 17:51:42

Páran hiányolták,hogy miért nem írtam I-ről. Egész egyszerűen azért nem, mert nem láttam lényegesnek a történet szempontjából.

Ettől függetlenül leírom, hogy teljes legyen a történet:
I: 19éves, szakmunkás, szinte minden hétvégén részegre itta magát.Ebből volt egy veszekedésünk, amikor megmondtam neki, hogy ha nem változtat elhagyom. Ideig óráig működött a dolog, de újra neki állt inni.
Elhagytam.. ezekután jöttem össze L-el.

A gyűrűt I-nek visszaadtam! mielőtt szakitottam vele.

A szüleimmel valamikor 15-16 évesen romlott el kapcsolatunk teljesen.
Igen, igaz, hogy nem mertem velük megbeszélni. Féltem tőlük, és mai napig vannak dolgok amiket nem mondok el.
A félelemnek is van alapja.
De nem hasraütésszerűen alakult ki bennem.

Anyu később megtudta, hogy volt egy abortuszom, de csak onnan hogy kutatott a cuccaim között, és így akadt rá a zárójelentésre...
Apu mai napig nem tudja..

Apuval mai napig leginkább csak a közös szenvedélyünkről és a suliról tudok beszélni.
Őt az érdekli, hogy ne csússzak az egyetemen,és időben diplomázzak le.(előzmény: anyumnak 3diplomája van, munkahely és család mellett csinálta őket, és nem csúszott..)

Nem érzem magam se hülye picsának ,sem pedig címeres ribancnak.
Könnyű vagdalkolózni a szavakkal, mint döntéseket hozni, és azok nyomait magunkon viselni.

Elismerem, hogy akkor hülye voltam, hogy előbb nem léptem, de tényleg túl naiv voltam ahhoz, hogy lássam azt amit a vak is lát

Én tanultam a hibámból, és túlléptem azon az időszakon.
Úgy gondolom, az életem is az elmúlt pár év alatt rendbejött.

Ami a férfiakat illeti, igen, egy ideig magamba zárkóztam és szükségem volt az egyedüllétre, és arra, hogy feldolgozzam a történteket.

Viszont,Egy ideje van barátom, akinél jobbat sosem kívánhatnék,és tőle mindent megkapok amit eddig egy kapcsolatban nem kaptam meg.

Szellőlány 2010.03.02. 20:23:39

@Breki77: Szuper intelligens vagy, gratulálok :( egyszer lennél csak hasonló helyzetben!

hopp-hopp 2010.03.05. 13:24:14

bizarr történet - megértelek és a helyedben megöltem volna.
mert egy patkánnyal kevesebb rohangálna most az utcán.
a kis termékeny ... hihetetlen.

mijáú 2010.03.09. 18:03:35

@Daniel Taylor: Jó a szó... :)
Szerintem sem döntöttél rosszul, az sokkal rosszabb lett volna, ha az a gyerek nem megfelelő körülmények közt nő fel. És szorítok, hogy sikerüljön minél előbb feldolgozni a történteket;)
süti beállítások módosítása