Gyereket akarok!

2010. augusztus 04. 07:46 - Panni CsP

„Balázs szülei kedvelnek, de az anyja valahogy fura. Mosolyog és kedves velem, meg minden, de valahogy érzem, nem akar az anyósom lenni” – A lány már nagyon szeretne családot alapítani, de első lépésként azzal is beérné, ha párja végre megkérné a kezét. Ha ez megtörténne, nagyon örülne, ha Balázs meg is termékenyítené őt. A gyerek és a házasság egyelőre mind csak álom, mert a lánynak az az érzése, hogy fiúja tétovázásának hátterében egy intrikus anya áll.

 

Lehet, hogy valamennyire megtöröm a szokást és nem egy csalódást, vagy örömteli és vicces randi élményt írok le, hanem egy személyes kívánalmat. Másfél éve van egy stabil kapcsolatom. A barátomat Balázsnak hívják. Sajnos, nem tudok más titulust adni neki, pedig szeretném végre a ’barátom’ helyett a vőlegényem kifejezést használni. 28 éves vagyok, és bármit csinálok, nem tudom rábeszélni arra, hogy házasodjunk végre össze és essünk neki a baba-projectnek. Ő is akarja szerintem, de amikor szóba hozom, az anyagiakra hivatkozik, kedvenc mondása szerint „a házasság ebben az országban a milliomosok műfaja”. Azt mondja, hogy ha most gyereket vállalnánk az katasztrófa lenne, mert néha még a számláinkkal is gondok vannak. Ezt meg tudom érteni, tényleg így van, nem járok a fellegekben.

Szerintem mások is megoldják valahogy. Tudom, hogy ha egybekelnénk a szüleim maximálisan támogatnának (erre a célra évek óta félreraknak nekem) és Balázs szülei is segítenének – ki kell mondanom: módosabbak, mint az én családom. Balázs szülei kedvelnek, de az anyja valahogy fura. Mosolyog és kedves velem, meg minden, de valahogy érzem (csak érzem), nem nagyon akar az anyósom lenni. Sosem volt komolyabb nézeteltérésünk, veszekedésünk, se vitánk, ez csak az én privát megérzésem. Lehet, hogy ő beszéli tele a fiúm fejét, hogy várjon csak még azzal a házassággal? Nem tudom és nem bírom kiszedni az igazságot sem Balázsból. Meddig várjak még? Mert én arra is hajlandó vagyok, hogy elhagyom őt - bármennyire is szeretem – mert nagyon szeretnék már gyereket, és nem akarok kifutni az időből. Lányok, egyedül vagyok ezzel a problémával?

 
522 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr612197452

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pszichológus válaszol: Ha tudunk együtt élni papír nélkül, a gyerekhez miért kell összeházasodni? 2011.03.28. 15:53:15

Kedves KarolinaÖn nőként jobban értheti barátnőmet, én legalábbis lassan feladom. Én egy szabadelvű, nyitott gondolkodású lánnyal jöttem össze, akit nem érdekelnek a formaságok. Öt éve élünk együtt, eddig jó volt neki házasság nélkül. Mostanában szóba ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. gernika 2010.08.04. 07:52:29

Ne erőltesd. Adj neki egy fél évet (tudjon róla!) aztán lépj le szó nélkül, ha neked ez olyan fontos.

Madpapa 2010.08.04. 08:18:55

:-)
Na megint egy provokatív 'poszt' ami indulatokat fog kiváltani. Nézzük a HSZ számlálót ma meddig megy fel :-))

Caddy 2010.08.04. 08:21:54

Óóó már a cím is milyen sokat sejtető. :D

Reggelt!

Erásss 2010.08.04. 08:23:55

Kifutni az időből?Miről beszélsz?Könyörgöm, 28 éves vagy!!!Időd, mint a tenger. Szerintem sem kell erőltetni a dolgot a pasidnak. Ha ő is annyira akarna gyereket, házasságot, hidd el nem kéne erőltetni. Hagyj neki időt, hogy meg tudjon barátkozni a gondolattal. Amúgy a gyerek hidd el tényleg nagy felelősség...anyagilag is. Ez tapasztalat. Ebben igaza van a barátodnak. Valószínű azért hivatkozik az anyagiakra, mert úgy gondolja, hogy ha egyszer lesz gyereke, ne a nagyszülők tartsák el. Nem? Vagy ebbe bele sem gondoltál? Egy szülő feladata a gyereknevelés, nem a nagyszülőké. Rájuk ne apellálj.

nyomika 2010.08.04. 08:31:45

Ne már! Ez mennyire gáz! Miért akarja minden hülye pics@ elvetetni és teherbe ejtetni magát 30 alatt? Anyukám még van minimum 12 éve dszülni. Hová sietsz?
Undorító dolog egy srácot rákényszeríteni a házasságra és a gyerekválallásra azzal, hogy ha nem teszi meg a kellő lépéseket, akkor elhagyod. Ez nem kapcsolat, ez önző állapot.
Várj addig ameddig a srác nem határoz. Egy idő után úgyis meg fogod tudni, hogy mit szeretne, de ha görcsösen és cselesen akarod behálózni, akkor te fogod húzni a rövidebbet.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.08.04. 08:42:02

Höhö! Srác gyorsan lerendezi a lasszózási kísérleteket! :) (első lasszózást-említő vagyok!) :) Hát tényleg eléggé gáz, ha a számlákra sem telik, és a csaj már a BABA-PROJECT-et erőlteti :) Az eljegyzési gyűrű sem ócsó, gondolom nem egy rézkarikát akar :)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.08.04. 08:47:32

Hogy is volt tegnap az a lasszózásról szóló rész?

japanautos 2010.08.04. 08:49:12

Szóval: egy pasit igenis nyomaszthat az anyagi oldala a gyermekvállalásnak. Iszonyat felelősség-érzet (már akiben) alakul ki a gyerek megszületése után,ami nem kissé frusztrálhatja azt a pasit. Ez nem jelenti, hogy nem szeret téged, vagy nem akarna most gyereket, egyszerűen nincs még felkészülve erre a szintű felelősség vállalásra. Ha most rákényszerítesz egy gyereket, annak nem lesz jó vége...

Az anyukák meg már csak ilyenek: az én kicsi fiam. De mivel valszeg van kultúra a fejében, nem fogja az orrod alá dörgölni, hogy mást képzelt el az ő kis Bazsikájának. Ezt Bazsikának kell a helyén kezelnie. Ha ez megy a háttérben anyuka részéről, akkor B. azért nem mondja el, mert nem akar megbántani, elég elviselnie az anyját.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.08.04. 08:53:15

@japanautos: Jesszusom! Mert nőt nem nyomaszthat az anyagi oldal mi? Iszonyat felelősség-érzet a pasiban... Na persze! :D
A pasit nem nyomasztja az anyagi oldal, nyugodj meg. Ő egyszerűen csak nem akar gyereket. Hogy általában, vagy csak a szerzőtől, az nem derül ki persze.

Kósza 2010.08.04. 08:53:38

Hány éves ez a Balázs? Mert azt olvastam, hogy a mai "srácok" 35 éves koruk alatt végképp alkalmatlanok a gyerekvállalásra, gyereknevelésre, csak ülnek anyuka szoknyáján, és még egy mosógépet sem tudnak bekapcsolni. Anyós vicceket ér mesélni már? :)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.08.04. 08:57:22

@Kósza: Aha... És 35 évesen beüt a nagy fordulat! :D

Persze hogy ér! :)

japanautos 2010.08.04. 09:00:29

@Nathan D'Xantine: Jézusod, Allahra momdom, neked meg mi bajod?
Itt a posztoló a pasijáról kérdezett, gondoltam, megvilágítanék egy aspektust. Nekiállsz itt feministáskodni, mi bajod van, igyál egy kávét, szívj el egy cigit, easy time.
Azt meg külön imádom, hogy ennyi információ alapján deklarálod, hogy B. nem akar gyereket.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.08.04. 09:10:56

@japanautos: Kávézgass csak nyugodtan!
Én is csupán megvilágítottam egy aspektust.

Ennyi információ bőven elég hozzá. Nem akar. Hidd el.
És azon a ponton próbálkozik kifogást keresni amiről úgy tudja, hogy a nőknél bejön. Az anyagi biztonság témát húzza elő. (Ami persze most sincs, de sebaj!)

Vagy te úgy érzed, hogy hamarosan beüt neki a nagy zsé és milliomosként, immár megfelelve a saját követelményének jó meghinti a csajt sportos spermákkal?

Egoplazma 2010.08.04. 09:17:11

Másfél éve jártok. Az igen rövid. Lehet, hogy a pasid szeretne még elmenni nyaralni, nagyobb lakásba költözni, vagy egyszerűen még egy kicsit nagyobb kötöttségek nélkül élni. Ez miért gond?

Kósza 2010.08.04. 09:20:46

"Mert én arra is hajlandó vagyok, hogy elhagyom őt - bármennyire is szeretem – mert nagyon szeretnék már gyereket, és nem akarok kifutni az időből." - nagyon szerelmes lehet az a 28 éves lány, aki ezt komolyan gondolja. Balázs helyében máris elköszönnék. Jó, tudom, ez csak egy fake sztori.

GyorsanDöntő 2010.08.04. 09:21:56

Szerintem itt először azt kell megvizsgálni a posztolónak, hogy ő tényleg, akar-e gyereket, tényleg Balázstól akar vagy csak a félelem motiválja, nehogy kifusson az időből. Mert ha ez, akkor Balázs csak eszköz.
Arra is érdemes kitérni, hogy az, hogy őt nem szereti az anyósjelöltje, nem annyit jelent-e, hogy ő vetíti ki rá azt magából, hogy nem tudja elképzelni őt anyósakén, mert Balázst párjaként sem.
Ha ebben tisztázta, mit akar, két kérdéssel kideríthető, sunnyog-e Balázs vagy nem:

- Csak a pénz az egyetlen akadálya, hogy gyerekünk legyen?
- Igen.
- Mi a tervünk, hogyan tudnánk havi mondjuk 50.000.-rel többet keresni x időn belül?

Abból, hogy erre mit válaszol, ki lehet deríteni, mit akar valójában.

Nefthisz 2010.08.04. 09:26:18

Azt kellene inkább eldönteni, hogy tőle akarsz gyereket, vagy csak gyereket akarsz általánosságban... mert ha az első, akkor érdemes megvárni. Amúgy szerintem tök igaza van a srácnak, hogy meg kell teremteni az anyagi körülményeket egy gyerekhez, és nem a szülőkre támaszkodni egy ilyen dolgoban...

Caddy 2010.08.04. 09:27:00

Hát talán,ha rákérdeznél, hogy most mi van, akkor közelebb kerülnél a megoldáshoz.
Egyébként meg, ha anya dönt, akkor nem biztos, hogy Balázs a te embered. Miért vagy vele?

Szöszi 28 2010.08.04. 09:28:06

Miért kell halálba erőltetni ezt a házasság és gyerekszülés dolgot? Nem azt mondom, hogy én nem akarok majd kölyköket, férjhez menni ugyan nem fogok, mert ez az esküvő dolog nekem totál felesleges, dehát, ha magunkat nem tudjuk majd eltartani, akkor szüljek egy babát, csak mert 28 éves vagyok, de amúgy haljon éhen szegény? Ja, de nem, mert ott van a szülők pénze. Az egyébként miért van házassághoz kötve, hogy odaadják e a szülei a pénzt vagy nem?

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.08.04. 09:32:46

@GyorsanDöntő: Ölég nyilvánvaló (szerintem)...
Tényleg akar gyereket. Pontosabban van egy projekt(!) amit ki akar pipálni. Aztán ugye szeretne "titulust" Balázs neve mellé.
Újabb tervteljesítés.

Most komolyan van, aki elhiszi, hogy a gyerekvállalás pénzkérdés?
Hogy milliomos kell hozzá?

Ha pedig anyós/após vonalon múlik, akkor már rég megette a fene! Hidd el, ha az apósomon múlik nekem se szül gyereket a feleségem... (Van kettő is. Mármint gyerek... :D )

Caddy 2010.08.04. 09:37:35

Ha a mi szüleink is arra vártak volna, hogy anyagilag minden oké legyen, akkor azt hiszem egyikünk se lenne ezen a világon.
Mi szerintem már beszaribbak vagyunk. Ez persze nem jelenti azt hogy a világ végéig várni kell, de csak azért, hogy meglegyen a pipa a gyerek mellett az a legnagyobb baromság.

Devil2 2010.08.04. 09:38:59

@Erásss: Sziviii! Hú, de rég írtál már, épp ideje volt!:)

Kósza 2010.08.04. 09:40:50

@Nefthisz: van egy rossz hírem, ha optimális anyagi, és egyéb körülményeket akarsz teremteni, mielőtt megszületik a gyerek, akkor jó eséllyel sosem fog megszületni. Mindig eszedbe fog jutni, hogy ez, vagy az kellene még. Ez a gyerekvállalás szerintem amolyan bevállalós dolog, mint az a nevéből is kiderül.

Caddy 2010.08.04. 09:41:34

@Nathan D'Xantine: úgy látom ma mi egy húron. :)

Devil2 2010.08.04. 09:47:13

Van még ugyan ideje a csajnak, de mire kéne várni tovább??
Ja igen, hát az apukára, hogy hajlandó legyen a sok cselezés után gólt lőni végre. Anyagilag úgyse lesz jobb később sem(sőt), legalábbis azzal a mentalitással amivel az "apuka" keresi a kifogást.
Arról nem is beszélve hogy később nagyobb az esélye a terhességi és a baba egészségi komplikációinak.
Hát nem egyszerű, mert másik apajelöltet sem lehet 1-2 éven belül leakasztani a fogasról csak úgy.

Szöszi 28 2010.08.04. 09:50:54

@Nathan D'Xantine: Jó, nem csak pénzkérdés, de azért nem mindegy, hogy egy 1 szobás lakásba akar e gyereket szülni az ember, vagy mondjuk 2 szobásba:)
És nálad is a feleséged erőszakolta ki mindkétszer, hogy teherbeejtsd, vagy ez eszedbejutott magadtól is?:) Gondolom eszedbejutott magadtól megkérni a kezét, és megbeszéltétek, hogy akkor belekezdtek a baba-pojectbe:)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.08.04. 09:57:52

Lehet anuta jobban átlátja a posztíró terveit, s óva inti Balázst, megmentve a lasszózástól. A posztíróban felfedeztem a modoros ősanya lárvaállapotát.

Erásss 2010.08.04. 09:58:20

@Devil2:
Helló Sziviiii!
Szoktam olvasni a blogot,... de ez most vitt mindent!
A gyerek úgyis jön, ha jönni akar...ez is tapasztalat! :)))
Mi újság van veled Drága Barátom?

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.08.04. 09:58:26

@Kata1987: Tökéletesen mindegy. Öcsémék 24 négyzetméterre vállaltak három gyereket. Volt ismerősöm ahol egyszobás lakásra öt gyerek jutott. Nem ezen múlik. Akarom, vagy nem. Ez a kérdés.

Én nem Balázs vagyok. Fentebb már jeleztem hogy Balázs (mint ő maga is kimondja) nem akar gyereket. Bár a szerző persze azzal áltatja magát, hogy "biztos szeretné"...
Nálunk mellesleg a feleségem aggódott ilyen anyagi izéken.
(És aggódik azóta is.)

alumi 2010.08.04. 09:59:40

Provokatív poszt és nyilván fék is, de van benne valami.
Szerintem nagyon sok lánynak van ilyen pánikolós korszaka, amikor kb. mindegy, hogy milyen is a kapcsolata, de gyereket, házasságot (vagy fordítva) akar, mivel retteg, h kifut az időből.
28 évesen nálam is volt ilyen parás időszak. Pedig az akkori kapcsolatom nem volt épp főnyeremény, csak akkor elég sokan házasodtak, és szültek az ismerősi, családi, baráti körből.

Aztán hál istennek komolyabb következmények nélkül elmúlt.:)

alumi 2010.08.04. 10:01:42

@Kedves Nard: nekem erről az jutott eszembe, hogy

"nem, nem, ne aggódj, szedem a tablettát..." :D

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.08.04. 10:05:47

@Devil2: Na jó. Ennek kapcsán elmesélek egy történetet...

Adott egy pár. Lány gyereket akar, a pasi "egyelőre" nem.
Legyen előbb saját lakás...
Meglett.
Legyen előbb saját autó...
Meglett.
Legyen jó fizu... (Úgy értem még jobb, mint az addig se kicsi!)
Meglett.

Közben lepergett öt év.
Majd a pasi közölte, hogy ő voltaképp egyáltalán nem akar gyereket.

Felvonás vége

Második felvonás

A csaj elkezd fűvel-fával kavarni.
Ő aki korábban az erény és hűség mintaképének deklarálta magát.
Felmerül, hogy otthagyja a pasit.
Pasi erre hipp-hopp teherbe ejti.

A felvonás még tart...

Nehogy valaki a fentieket tanácsnak vegye! Csak egy történet.

Hopi Bond 2010.08.04. 10:06:25

Úristen! 28 évesen nincs még gyereked? Hát mit csináltál az elmúlt 10 évben? Tessék sürgősen bepótolni, mert ez nagyon nem állapot. Balázs meg igazán megérthetné, hogy elvesztegettél legalább 10 évet az életedből gyerek nélkül és most még szemétkedik is másfél éve. Azt a jó eget!

:D

Szöszi 28 2010.08.04. 10:06:48

@primula anderson: Neeeeee!!! A féltesóm is így született meg...Ettől agybajt kapok:)

JoSé 2010.08.04. 10:07:02

sziasztok, reggelt!

A mai világba csak úgy gyereket vállalni őrültség és igen meggondolatlan dolog.Én megértem a pasidat, hogy nem akar tőled másfél év után gyereket és nem kéri meg a kezed :O. Sokan van hogy az együtt élést gyakorolják minimum 3-4 évig nem hogy a baba projectet tervezik :P.
Ne legyél akaratos, hidd el mi pasik tudjuk hogy mikor mit kell tenni ( vagyis a legtöbb :D), ha úgy érezzük valaminek eljött az ideje akkor cselekszünk :).Már valaki megelőzött, de igaz ha tényleg szereted akkor vársz még picit , ha viszont csak a gyerekre hajtasz és mindegy kitől akkor meg keress inkább magadnak valaki mást aki már az első találkozáskor felcsinál.

B3at :/

www.youtube.com/watch?v=bsRlOUvHoA8

Egoplazma 2010.08.04. 10:07:47

@Nathan D'Xantine: Heten egy szobában..Jó lehet. Ez a pozitív példa?

Frigyesur (törölt) 2010.08.04. 10:10:15

Nekem eleg kiabrandito lenne, ha egy pasit ugy kenne rabeszelni a hazassagra-gyerekre. Tul buszke lennek eroltetni. Akivel nem kozosek a terveink, azt elhagynam. Ennyi. Nincs kedvem egy olyan pasi mellett lenni hosszutavon, aki meg a 3. x kornyeken is eretlen. A gyereket fel is kell nevelni, aki 60 evesen akar a fia erettsegijen resztvenni, ahelyett, hogy mar nagypapa legyen... haaat, szerintem a pasik sem ernek ra annyira, amennyire gondoljak.

Az anyagi resz szerintem is kamuszoveg. Ha a szamlakkal is gondok vannak, akkor talan meg kene huzni a nadragszijat, vagy a bevetel oldalon erositeni valahogy... :x

Az anyos kerdeshez nem tudok hozzaszolni. Akit az anyukaja tud befolyasolni eteren, az :DDDDDD Talan meg az oviban elnezheto. Bar en mar akkor sem azzal baratkoztam, akivel anyukam akarta. :))

Frigyesur (törölt) 2010.08.04. 10:13:03

@JoSé: Mit kell az egyuttelesen gyakorolni? :O Ha valaki 28 eves korara nem jutott el oda, hogy egyutt lehessen elni vele, annak a neveleseben valamit nagyon elrontottak. Akivel egyutt akar elni az ember, az sikerul is. Akivel nem... nos, ott mindig vannak kifogasok. ;)

A pasik azt nagyon tudjak mikor mit kell tenni. :DDDDDDDD Oke, abbahagytam a nevetest. :)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.08.04. 10:13:10

@Egoplazma: Csak példa. Ők egyébként boldogok voltak.
(Rég volt, napi infom azóta nincs.)

Megjegyzem mi anno (72-74) kilencen leledzettünk egy egyszobás lakásban.

Devil2 2010.08.04. 10:15:26

@Erásss: Hajjaj, majd elmesélem telefonon. Nem mintha olyan sokminden lenne, de azért mégis inkább "négyszemközt". Meg mégiscsak jobb ha hallak.:)

Kósza 2010.08.04. 10:16:53

- Mi az anyós mértékegysége?
- Megakurvaanyja!

Hopi Bond 2010.08.04. 10:17:34

@Frigyesur: Mondja ezt az, akiről a gyerekei azt sem tudták, hogy az apjuk.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.08.04. 10:18:16

Majd a forradalmi, népnemzeti, handabanda banda eldönti, mint mindent!

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.08.04. 10:18:28

@Nathan D'Xantine:

200 négyzetméter volt a szoba :)

Amúgy az ilyen "babát akarok most!" jellegű csajokat csuklóból szokták kukázni. Én is ezt tenném :)

JoSé 2010.08.04. 10:18:51

@Frigyesur: Ne legyél gonosz :D, jó nem azt mondom hogy nincsenek kivételek, sőt elég sok van, de azért nem az a jellemző hogy egy pasi azon hezitál hogy most feleségül vegye e azt a lányt akit szívből szeret vagy ne :). Am azért írtam le az együttéléses példát mert én ismertem olyan embereket akik igenis gyakorolták hogy milyen lenne együtt,és hogy hogy bírnák ki egymást a mindennapokba. de az igaz hogy akiket én ismertem ők jóval fiatalabbak voltak mint a posztoló :D.

azok a pasik akik meg döntésképtelenek eléggé fatökűek :D

Frigyesur (törölt) 2010.08.04. 10:19:33

@Hopi Bond: De engem szeret, es klassz kis kolyok. Nardot es Patriat mar nem vallaltam. :P

Devil2 2010.08.04. 10:20:02

@Nathan D'Xantine: Jáááj, de szép! Életszaga van. :)

Hopi Bond 2010.08.04. 10:23:06

@Frigyesur: Miért nem, elfogyott az Erő? :D

alumi 2010.08.04. 10:25:19

@Kata1987: a jelenség létezik, és mindig is létezett.
a posztíró-féle lányok, ha kellően hülyék, simán ilyesmihez folyamodnak aztán x év múlva meg picsognak, hogy milyen boldogtalan a házasságuk és nem is értik..

@Kedves Nard: nos, igen.:)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.08.04. 10:25:30

@Devil2: Ha úgy érted, hogy bűzlik...
Én spec. a hajamat téptem valahányszor asszisztáltam a történethez. Mert ugye két évig azt hallgattuk, hogy a "srác biztos akar, csak..."

diabolica 2010.08.04. 10:27:16

Értem a dilemmád, de másfél év után azért annyira még nem jogos. Jobban érteném, ha 5 éve lennétek együtt, de ennyi idő után még annyira ne legyél elkeseredve, bár én sem vagyok híve a családalapítást megelőző maratoni kapcsolatoknak.
Ha pedig ennyire zavar, akkor marad az ultimátum, határozz meg neki egy dátumot, hogy addig vársz, ha akkor sem akarja, akkor lépsz. Ha tényleg szeret, és nem akar elveszteni, akkor ez egész biztos működni fog, bár nem tudom hogy az ultimátumos döntéseknek később milyen következményei lesznek. Nem árt, ha egy gyereket mindketten akarnak.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.08.04. 10:28:18

@Kedves Nard:
2-4 éves voltam. Nekem nagynak tűnt. :D
Később felnőttként a házba bementem, és furán szűknek éreztem a lépcsőházat.

Szöszi 28 2010.08.04. 10:29:39

@primula anderson: Igen, így lesznek az egyedülálló anyák:) Tehebeejtetik magukat csakazértisgyereketakarok, nehogy kifussak az időből, aztán pasi szépen megpattan, és jöhet a lasszózás, ahogy azt ki is tárgyaltuk a tegnapi napon:)

index-cenzura.biz 2010.08.04. 10:30:58

Alapból az van, hogy dugni szeret, de lehet, hogy téged nem és lusta újat keresni.
Ha Balázs jól dug, tartsd meg. Ha nem, dobd ki. Gyereket csinálni mindenki tud. Nem a gyerekszülési órád ketyeg, hanem a szabadpiaci értéked megy lefele.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.08.04. 10:31:31

@Kata1987:

Akik csodálkoznak és vekengenek azon, hogy a pasik nem fogadják el őt a gyerekével együtt.

darkmirjam 2010.08.04. 10:32:27

Fogadok, Balázs egyre jobbnak látja ezt a kapcsolatot.
Mennél több a magzatvizes utalgatás, egyre boldogabb. Már a neten is fent van.

Kósza 2010.08.04. 10:33:01

@Kata1987: ebben a gondolatmenetben viszont van kapaszkodó a "poszt írónak":ha fiatalon házasodik, és szül gyereket, akkor mire elválnak (mert úgyis elválnak), akkor még viszonylag fiatal, és szép testtel foghat hozzá ismét a vadászathoz. Feltéve, hogy a terhesség alatt/után kellőképpen odafigyel magára.

darkmirjam 2010.08.04. 10:35:53

Meghát a házasságallergia is egyre terjed manapság. Beztos a rakásra elbaszott házasságok miatt van, de sok igen józan eszű ember is áldozatául esik a kórnak. Élni akarnak és csak minnél később rángatva lenni valmelyikük elbaszott, otthonról hozott családmodellja alapján. Apu melóz anya főz, baba ordít sok a gőz.

Szöszi 28 2010.08.04. 10:36:29

@Kósza: Ez a gondolatmenet viszont megrígatja a posztolót, mert elég negatív:D
Úgyis elválnak...Vagy ezt én sugalltam bele az előző hozzászólásommal?:)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.08.04. 10:39:14

@darkmirjam: Óriási szerencse, hogy a "sima" párkapcsolatban egyik fél sem lehet "rángatva"...
:D

Rebelde 2010.08.04. 10:39:18

mekkora szöveg?! "nem akar az anyósom lenni" lol

'a házasság a gazdagok kiváltsága", szerintem ideje lenni angolosan lelépni módoséktól

Kósza 2010.08.04. 10:39:51

@Kata1987: Manapság egy házasságnak nagyobb eséllyel válás a vége, mint nem. Ezért szoktam tanácsolni,ha meg van a közös szándék, hogy csak házasodjatok mielőbb, ne kelljen megöregedve elválni. Azt is jobb fiatalon! :)

Hopi Bond 2010.08.04. 10:41:35

@Kata1987: A nem azonos vagy nem közel azonos értékrenden alapuló kapcsolatoknak úgyis kampec lesz előbb vagy utóbb.

darkmirjam 2010.08.04. 10:41:45

@Nathan D'Xantine: Lehet, persze, csak ott könnyebb kimenni az ajtón. Általában egyensúly van, mert egyik félnek sincs túl sok zsarolási potenciálja. Meghát, különösen az elején az egymással eltöltött időért vannak együtt emberek, és nem dinasztiaalapítási vagy szerződéskötési okokból.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2010.08.04. 10:42:47

tényleg nem kell a gyerek, majd 2050-ben meg is fogja köszönni a budapesti nagymecsetben az imám.

Pippike 2010.08.04. 10:43:30

Én nem értem a lányokat.
34 elmúltam, van pasim,de nem a férjem, nem is erőltetem,hogy elvegyen, mi a francnak? Nincs gyerekünk,majd biztos lesz, és khurvára nem érzem úgy, hogy kifutnék az időből, sem házasságügyileg, sem gyermekügyileg.
Eszembe nem jutna másfél év ismeretség után, hogy elvegyen valaki.
Mindegy, nem vagyunk egyformák.

b.t. 2010.08.04. 10:44:36

Nagyon érdekes, hogy a nők szoktak az igaz szerelemről meg hasonlóról meg a szemét pasikról írogatni, közben meg képesek lennének valakit elhagyni azért, mert az majd csak később szeretne gyereket. Érdekes, hogy a nők egy része nem is pasi miatt házasodik, hanem már előre a gyerekben gondolkozik. Hogy aztán egy elhidegült házassága legyen, és az egyetlen gyöngyszeme az ő drága kicsi fia (ha esetleg fiú születik), akit majd a nőktől ugyanúgy elkezd óvni, mint itt a cikkben említett Balázst az ő édesanyja....

Pippike 2010.08.04. 10:46:24

@Deak Tamas: Te azért szaporodsz, hogy 2050-ben neked legyen igazad? :-)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.08.04. 10:46:38

@b.t.:

Felismerte a csajban az ő motivációit, mellyel Balázs apukáját bírta rá ugyanerre. :)

TGabi 2010.08.04. 10:48:21

Ízlésrendőrséggel büntettetném, aki kitalálta a baba-projekt szót. Ez nekem valahogy olyan, mintha a gyermekben ilyen letudandó munkahelyi feladatot látnának, aztán nem foglalkoznak vele többé.

japanautos 2010.08.04. 10:48:29

@Kósza: Manapság egy házasságnak nagyobb eséllyel válás a vége, mint nem.
Attól ez még szomorú. Az értékek válsága van most, ennyi tönkrement-tönkretett kapcsolatot nem láttam.

@Hopi Bond: A nem azonos vagy nem közel azonos értékrenden alapuló kapcsolatoknak úgyis kampec lesz előbb vagy utóbb.
Nagy igazságot beszélsz. Ha két ember alapvető kérdésekben mást-mást képvisel (jelen esetben a poszt szereplői) nem kell együtt lenni-maradni.

japanautos 2010.08.04. 10:49:29

@Kósza: Manapság egy házasságnak nagyobb eséllyel válás a vége, mint nem.
Attól ez még szomorú. Az értékek válsága van most, ennyi tönkrement-tönkretett kapcsolatot nem láttam.

@Hopi Bond: A nem azonos vagy nem közel azonos értékrenden alapuló kapcsolatoknak úgyis kampec lesz előbb vagy utóbb.
Nagy igazságot beszélsz. Ha két ember alapvető kérdésekben mást-mást képvisel (jelen esetben a poszt szereplői) nem kell együtt lenni-maradni.

Kósza 2010.08.04. 10:49:40

@Deak Tamas: nocsak, a rétinégerek a jövőben átigazolnak Allahhoz?

Commodus 2010.08.04. 10:51:51

Kedves posztoló!

Ha úgy érzed, már házasságra vágysz és gyerekeket szeretnél (mert ez a típus vagy), akkor el kell döntened, hogy a melletted lévő férfi ezeknek eleget tesz-e. 28 évesen, szerintem igenis illik figyelembe venni ezeket (persze, lehet 40 évesen is szülni, aztán mire felnő a pici gyerek, már nagymama leszel - döntse el mindenki, kinek mi a fontos).

Mivel neked fontos a család, szerintem is adj neki fél évet, ebben a korban már nem kell hosszú éveket várni. Ha nem kellesz neki annyira, hogy gyűrűt kapj tőle, akkor dobd ki a picsába, ez csak egy olyan pasi, akinek jó a meleg otthon egész életében.

Aki meg nem akar gyereket, az az ő dolga. Ha ebben nem egyeznek az igények, nem kell együtt lenni és kész. Ezer másik pasi/csaj van a világban.

darkmirjam 2010.08.04. 10:52:20

@japanautos: "Az értékek válsága van most, ennyi tönkrement-tönkretett kapcsolatot nem láttam"

Dehogynem. Csak nagyanyámék idejében még teljesen normális volt agyba főbe verni valakit családon belül, a házasság annyira szent volt. Manapság ez már gyakran válóok. Szerencsére. Nem biztos, hogy értékválságról van szó. Már ha a házasságon belüli erőszak nem érték.

Kósza 2010.08.04. 10:53:50

@japanautos: persze, szomorú, egyelőre ott tartunk, hogy meg kellene tanulnunk gyorsan, kultúráltan válni, és a gyereket, gyerekeket a válás ellenére szeretetben, nem egymás ellen fűtve, haragítva, felnevelni. Talán a következő, de inkább az utánuk érkező generáció már nem lesz ilyen helyzetben, mint mi.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.08.04. 10:54:40

@Luella Menendez:

Én a gyerMek szó használatát is büntetném. GyerMek bazze, ultramodoros :)

MickthePick 2010.08.04. 10:54:40

Az egyik legnagyobb hiba, amit egy nő elkövethet, hogy egyáltalán felhozza a házassság témáját.

Onnantól kezdve, ha a férfi meg is kéri, mindkettőjükben ott lesz a sötét árnyék, hogy "nyomásra" cselekedett, és nem önszántából, mint egy igazi férfi.

EPIC FAIL.

MickthePick 2010.08.04. 10:57:11

A másik epic fail a "kifutok az időből" c. rettegő nő. Pláne 30 alatt. Ez az igazi férfitaszító, még akkor is, amikor amúgy a faszi nagyon is szeretne gyerekeket.

Meg kéne már érteni: NO PRESSURE!!! Egyedül ez működik.
Ha valami nem jön természetesen, nyomásra csak még kevésbé fog, vagy igen rossz szájízzel és emlékkel.

Falshang 2010.08.04. 10:57:14

@Pippike: nekem meg jobban bejönnek a 28 évesen gyereket akaró nők, mint a mostani menő trendi karrierista műpicsák.

darkmirjam 2010.08.04. 10:58:24

@japanautos: Az értékrend szó nekem mindíg kicsit gyanús. Olyasmi, amit főleg férfiak szoktak elképzelni, hogy majd ők mennyire szigorúak, következetesek és igazságosak lesznek. Ódon dolgozószobában ülnek majd, ahová még a három éves gyerek is csak kopogva mer belépni. Ehhez is lehet persze nőt találni, aki majd szorgosan kézimunkázik az esti fényben. Asztali áldás, és addig senki nem áll fel az asztaltól, amíg apu nem fejezte be az evést.
Ez azonban nem értékrend, csak valami elcseszett férfiidill.

vlacko 2010.08.04. 10:58:27

Elég sok olyan esetről tudok, ahol a pasi mire rászánta magát, a nőnek már nem lehetett gyereke.
Az első gyerek jó ha az anya 30 éves kora alatt megszületik, mert harminc felett már ugyanez jó eséllyel csak császárral fog működni.

oranje · http://dutch.blog.hu 2010.08.04. 11:00:30

Az ilyen erőltetésekből lesz az, hogy 3 év után válás, a gyerek meg csonka családban nő fel.

Szöszi 28 2010.08.04. 11:02:02

@Kósza: Nagy-nagy egyetértés:)
Bár én inkább a felesleges akár fiatalon, akár öregen összeházasodni elvet vallom:)

Nyugati PU 2010.08.04. 11:02:08

Kedves Panni!

33 éves két gyerekes apuka vagyok és a véleményem a következő:
Ha elég bátor vagy, adj ultimátumot a Balázsnak, hogy vagy gyerek, vagy good bye!

Indoklás: az a kis bio óra ketyegés most még halk, de egyre hangosabb lesz, amit csak te hallasz, ő nem és ez meg fogja innentől keseríteni a közös életeteket, amennyiben ő nem adja be a derekát...pl. volt már olyan, hogy este lefeküdtetek aludni és felkeltél mellette és nézted, ahogy alszik? Mire gondoltál? Ha eszedbe jutott, hogy előfordulhat, hogy nem ő lesz jövőbeni imádott gyermeked apja, már nincs sok hátra a game overig.
Ha meg azonnal beadja, akkor fogd szaván, mert akkor meg az a kétség fog felmerülni benned, hogy miért csak ultimátumra hajlandó reagálni? Talán nem szeret? Talán nem lesz jó apja a gyereknek?

Az anyagiak csak kifogás, lustaság, felelőtlenség és nemtörődőmség áll a háttérben, annál, aki fiatal, keres, de ennek ellenére nem hajlandó gyereket vállalni. Szerinted ezt a nálunk szegényebb, de magas népességszaporulatú országokban nem oldják meg? Dehogynem. Kemény szavak ezek, de ha belegondolsz, nagyszülői segítséggel sok minden hiányosság orvosolható, ezt hívják családi összefogásnak. Az anyósok is egycsapásra megváltoznak az unoka jöttére. A végső kérdés mindig ugyanaz: szeretjük egymást? Ha igen, nincs gond. Ha nem, akkor meg kár erőlködni, keress más pasit....

Bevallom, az én gyerekeim születésekor két hétnek kellett eltellnie, mire észbekaptam és kialakult a védő ösztön, de azóta imádom a gyerekeimet és tűzbe mennék értük, ha arról lenne szó.

Egyszerűen teszteld le a pasid, vidd olyan helyre, ahol vannak gyerekek, pl. állatkert és figyeld titkon, hogy hogyan reagál.

Ha van benne türelem és empátia irántuk, minden o.k., ha nem: time to say goodbye

P.s. a legjobb, ha nem hallgatsz senkire, csak magadra!

Commodus 2010.08.04. 11:05:48

@Nyugati PU:

Minden szavaddal egyetértek!

Radio Silicon 2010.08.04. 11:05:49

@index-cenzura.biz: Itt van a pont. Még annyit adnék hozzá, hogy ne áltasd magad, ha 35 évesen egy férfi (azt hiszem, ennyi, mert a kommentekből ez jött le) nem képes elég pénzt keresni, hogy családot alapítson, akkor eleve felesleges rá az idődet pazarolni.

Bal 2010.08.04. 11:06:27

Ez egy gonosz, pasiknak kedvező világ, ahol a dugást/kaját a férfiak a kapcsolat első hónapjában megkapják, a nők a saját céljukat (házasság/gyerek) meg csak évek után, sok ha meg de után, esetlegesen érhetik el.

A legjobb, hogy az itteni posztokból is kitűnik, hogy a férfiak ezt totál természetesnek, sőt, néhányan a gyerekvállalást természetellenesnek fogják fel. Kíváncsi vagyok, ki fogja öregkorukban letermelni az ennivalójukat, de ez más kérdés (a saját számlás nyugdíj ugyanis illúzió, a valódi javakat mindig a következő generáció termeli meg, akármennyi papírfecni is legyen a birtokodban).

Nőként alkalmazkodni kell ehhez a macsó világhoz. Csak azt tudom javasolni, hogy szabj határidőket, tudasd vele is, fenyegesd meg (persze szépen), és hagyd ott gyorsan és szívfájdalom nélkül, ha nem teljesíti. Ne kövesd el azt a hibát, amit sokan, hogy feláldozzák magukat egy reménybeli kapcsolatért. A nők rengeteget képesek tűrni, de ez erodálódik, és attól veszed el, aki később megérdemelné.

Mondom ezt pasiként.

Netuddki. 2010.08.04. 11:06:30

Egyszerű a szitu hugi, mint a faék. Balázska nem veled képzeli el a jövőt. Biztos most is félreqr... Már bocs, hogy ilyen nyers és szókimondó voltam.

alumi 2010.08.04. 11:07:47

Egy pasi véleménye a témáról, egy másik fórumon:

"Ahogyan én látom, a pasiknak igenis számít a papír. Ha zavarja akkor ott gáz van. Jó neki évekig a "kész punci megegmálé" amíg nem talál olyat akivel nem fogja zavarni a papír. Ha egy ffi szeret egy nőt, akkor azt igyekszik minél előbb magáénak tudni, lehetőleg "hivatalosan", és biza ők sürgetik sokszor a gyereket is. Ha zavarja a papír akkor csak használja a barátnőjét, amíg nem jön a nagy ő. Ha egy éven belül nem veszi el, nagy valószínűséggel nem is fogja (pasi mondta, aki , mint normálisan, fél év után már el tudta dönteni, hogy azzal a nővel akarja leélni az életét vagy sem).

A másik pasi, sosem szerette az "élettársát" szó szerint csak a gyerek miatt maradt vele, nem vette feleségül, megvárta a gyerek nagykorúságát, és lelépett. Talált egy nőt, akit egy év után elvett.

A ffiak teljesen másként néznek arra a nőre akit feleségüknek neveznek, sokkal több felelősséget éreznek iránta (még így is előfodulhat , hogy lelép), mint ha csak a barátnője lenne a csaj.
"

Netuddki. 2010.08.04. 11:08:00

@index-cenzura.biz: Ja, ja! Balázskának kényelmes az ingyenpuni. Te meg nem leszel fiatalabb.

Kósza 2010.08.04. 11:09:30

@oranje: az a jó hírem, hogy a gyerekből remek ember lehet úgy is, ha nem a berögzült, régi felfogású családmodellben nevelkedik. Hidd el, kevésbé rossz neki, ha elvált, de nyugodt, kiegyensúlyozott szülők nevelik fel, mintha stresszes, balhés, de kifelé idilli családképet mutató "családban" nő fel.

darkmirjam 2010.08.04. 11:09:38

@Nyugati PU: Az állatkert kemény próbatétel. Ott a saját gyerekeimen kívül mindegyik ellenszenves. Elémállnak a hot-dogosnál, nem látom tőlük a mosómedvéket, hangosak és valahol valamelyik mindíg torkaszakadtál üvölt. Ja és mindenáron venni akarnak valami plüss szart az ottani ötszörös áron.
Nekem ez inkább fogamzásgátlónak tűnik.

Bal 2010.08.04. 11:12:09

@primula anderson: Pontosan. Ha lesz lányom, azt fogom javasolni neki: ha 25 éves korod után hozzá akarsz menni valakihez, és az illető egy év után még nem ajánlotta fel, hogy feleségül vesz, hagyd ott. Azonnal. Sose fog, vagy ha igen, abban nem lesz köszönet.

daat 2010.08.04. 11:13:29

@kovi1970: Vagy esetleg tudja, hogyha már a számlák fizetésével is gond van, akkor a gyerek havi + x10000 ft plusszt pláne nem tudná kifizetni. Ja és a szülésig is egész sok kiadás van.
Imádom azt a mondatot, hogy mások is megoldják valahogy. Ok vazze, ezt mond majd a gyereknek is ha nem tudsz enni adni neki, biztos jól fog vele lakni.

[c] 2010.08.04. 11:13:48

@nyomika: "Undorító dolog egy srácot rákényszeríteni a házasságra és a gyerekválallásra azzal, hogy ha nem teszi meg a kellő lépéseket, akkor elhagyod."

Kényszeríteni valóban gáz, és általában semmi jó nem sül ki belőle, de nézzük egy kicsit az értem másik oldalát. Mindig a nőket szidják, amiért nem születik elég gyerek. Itt az élő példa arra, hogy nem feltétlenül az az oka ennek, hogy "a sok karrierista, önző szinglipicsa nem akar családot".

Szöszi 28 2010.08.04. 11:15:18

@Kósza: Már megint nagy-nagy egyetértés:)
A legjobb döntése volt a szüleimnek, hogy elváltak, így esélyünk volt a normális életre, nem kellett tovább az ordibálásban és feszkóban felnőnünk. Az az igazság, hogy hiába van házasság, hiába van gyerek, ha a pasi még nem volt rá kész, csak azért csinálta, mert ultimátumokat osztogattak neki és határidőket szabtak ki, el fog húzni abban a pillanatban, ahogy megteheti, és ahogy a lelkiismeretét le tudja rendezni valahogy.

blacklord 2010.08.04. 11:16:31

Én nemrég töltöttem be a 30-at, az oldalborda is. Idén volt esküvő, jön a gyerek is. Nagy örömmel készültem/ök mindkettőre. 28 évesen nem lett volna ez a helyzet, ha akkor ultimátumot kapok, akkor ma már nem lennénk együtt. Egy férfinél meg kell ezeknek a dolgoknak érniük. Ugyanakkor az is idióta, aki szerint 40 évesen még jó az első gyerek - az már nagy rizikó, én 35-re tenném max, aki 40 évesen kezdi, azok közül sok nem esik aztán teherbe végül soha.
A megérzésed simán lehet hamis is, nem hiszek a nők generál Jedi-erejében, vannak emberek, akik egyszerűen nem ugyanolyan stílusúak, mint mi.
Az anyagiakkal kapcsolatban meg tényleg az a helyzet, hogy ha kell, megoldja az ember valahogy, ebben egyetértünk. Nagy hülye az, aki emiatt nem vállal végül soha gyereket.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.08.04. 11:17:08

@daat: Igen. Az éhező gyerek elég esélyes...
Még valami?

alumi 2010.08.04. 11:17:58

@primula anderson: persze nem minden gondolatával értek egyet, de azt gondolom, hogy a pasik 95%-ban nagy szerelemből házasodnak. amíg megvan a rózsaszín köd, jobban hajlanak esküvőre, gyerekre. mikor feloszlik, na onnantól már nehezebben. a nők meg sokszor először gyanakvóbbak, aztán ha már biztonságban érzik magukat, akkor akarnak elkötelezettséget x idő eltelte után.

A nők általában az elkötelezettségre hajtanak, a férfiak pedig pont az elől menekülnek. Örök probléma.

Ha jelen sztoriban a pasas 100%-ig biztos lenne a kapcsolatban, akkor nem vacillálna ennyit másfél év után, tekintve, hogy nem vagytok már tinik. ha kifogások vannak ennyi idő után és ennyi idősen is, akkor ott valami nem klappol.
nem csodálkoznék, ha szakítanának, majd a pasas fél év múlva már gyereket is csinálna az új nőnek.

[c] 2010.08.04. 11:18:13

@b.t.: Ez sajnos stimmel, valóban sok ilyen nő van. De nem mind, tőlem például meglehetősen távol áll ez az életszemlélet.

daat 2010.08.04. 11:19:03

@Nathan D'Xantine: Tudod, ha nincs pénz, mert számlára sincs, akkor a boltban sem adnak a 2 szép szemedért kaját.

darkmirjam 2010.08.04. 11:21:25

@daat: A gyerekek anyagi vonzatai gázneműek. Maradéktalanul kitöltik a rendelkezésre álló teret. Először nőnek, aztán nőnek és rongálnak, aztán nőnek, rongálnak és válogatnak. Aztán nőnek, válogatnak és iskolába mennek. Nagyjából itt tartok egyre kopottabb kabátjaimban. És ez csak a ruházkodási vonal.

daat 2010.08.04. 11:22:13

@blacklord: Az meg még apró plusz, hogyha 40 évesen születik a gyerek, akkor hogy fogom megérteni a 14-20 éves kamasz problémáit 55-60 évesen.

EnCIS 2010.08.04. 11:22:27

Ezt az egészet mintha én írtam volna...

Kósza 2010.08.04. 11:23:49

@darkmirjam: @Nyugati PU: ez az állatkert elég hülye tesztfeladat! Mondhatni kontraproduktív. Régen rossz, ha ezeket az "ösztönöket", reakciókat provokálni, tesztelni kell.
Mint ahogy az ultimátumozás is egy nagy fasság! Miért nem lehet beszélgetni, elmondani, éreztetni, hogy kinek mi a fontos, mit tervez? Anélkül, hogy határidő naplót nyitna!

Lord Marcang Brutal 2010.08.04. 11:24:03

"28 éves vagyok, és bármit csinálok, nem tudom rábeszélni arra, hogy házasodjunk végre össze és essünk neki a baba-projectnek. Ő is akarja szerintem, de amikor szóba hozom, az anyagiakra hivatkozik, kedvenc mondása szerint „a házasság ebben az országban a milliomosok műfaja”. Azt mondja, hogy ha most gyereket vállalnánk az katasztrófa lenne, mert néha még a számláinkkal is gondok vannak. Ezt meg tudom érteni, tényleg így van, nem járok a fellegekben.

Szerintem mások is megoldják valahogy."

Megoldják, persze. Úgy, hogy kuncsorognak az önkormányzatnál segélyért.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.08.04. 11:25:02

@daat: No persze! Engedd meg hogy rettegjek a napi betevőjükért...

Frakk_a_macskák_réme · http://multipedia.hu/page/ajanlo/ 2010.08.04. 11:25:04

három észrevétel.

egy: aki "ultimátumot ad", az általában lapátra kerül. Ez egy játszma, és szerencsére a legtöbb férfi mára már immunis rá, van még más tehén a mezőn, a zsarolós-mindenáronérdekérvényesítősöket lehet kukázni.

kettő: a babaprojekt szót használó, a "mai férfiak" silányságán fintorgó feministák miért nem spermabankban oldják meg életük nyomorait? Mindenkinek jobb lenne, ha nem maradna utánuk egy elvált szülők gyermeke és egy szétdúlt család romjai.

Harmadrészt szánalmas az, aki jóelőre azt tervezi, hogy másra támaszkodik a gyerekével kapcsolatban, és az is, aki ahelyett, hogy megbeszélné a társával a problémáit, félhülye és elvakult fórumozóktól vár megoldást tíz blogsornyi bonyolultságú életére.

Részvétem Balázsnak.

csacse · http://csacsee.blog.hu/ 2010.08.04. 11:25:07

Mert én arra is hajlandó vagyok, hogy elhagyom őt - bármennyire is szeretem – mert nagyon szeretnék már gyereket, és nem akarok kifutni az időből.

Ezért a mondatért remélem mikor utoljára sexelsz vele, mielőtt elhagyod, jól teherbe vág azt kibasz a gecibe.

Ennek gyerek kell nem a Bajuci, meg a mamuci

Kósza 2010.08.04. 11:25:48

@Kata1987: nem tankönyvből hozom én sem a példákat! :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.08.04. 11:25:57

Kérlek titeket, csatlakozásotokkal fejezzétek ki aggodalmatokat, hogy egyszer végleg elfogyik a magyar 2713-ra (feltéve ha túléljük azt az aszteroidát, amit az idegenszívűek küldtek a Föld felé, és ami 2182-ben csapódik be a Kárpát-medencébe). Segítsük még a Nagycsaládosok Országos Egybesületét különböző népességnövelő ötletekkel, mert Magyar Emberből sosem elég!

www.facebook.com/pages/Nepessegszamlalo-fogyik-a-magyar/111912828861078

Kaptam egy ilyet facebookon :) Mókás, és szomorú is egyben.

Kyria 2010.08.04. 11:26:39

Olvasgattam a hozzászólásokat és tényleg olyan elvetemült az a 28 éves nő aki férjet és gyermeket szeretne? Nem létezik, hogy Ő már megérett arra, hogy családot alapítson? Hiszen köztudott, hogy a nők hamarabb érnek és vannak biológiai korlátaik - s bármennyire is igaz, hogy ma már lehet 40-en fölött is szülni, de biztosan az az ideális, hogy nyugdíjaskorú mamák sorakoznak fel a diplomaosztókon? Ez lenne a jövő ideális társadalma Szerintetek?
Én egyébként azt gondolom, hogy ha a párja ennyire elzárkózik, akkor bizony a hosszú távú terveiben nem a posztoló szerepel. De remélem és kívánom, hogy tévedjek.

diridongo 2010.08.04. 11:26:52

@vlacko:
hihi, én 42 és fél évesen szültem a teljesen egészséges, bikaerős kisfiamat, és nem császárral. Lehet szörnyűlködni - vagy fellélegezni - kinek mi a saját szemszöge. Abban az országban, ahol élek, szerencsére nem én vagyok az egyedüli eset, akinek ilyen későn jött össze...
Ma sem csinálnám másképp, sok pasit elhagytam, aki nem volt érett még a gyerekvállalásra, és aztán hipp-hopp összehoztuk a babát a férjemmel, aki szintén nagyon vágyott már gyerekre!
Nem érdemes éveket pocsékolni és erőltetni egy kapcsolatot, ha nincsenek közös célok. Lapozzál!

Frakk_a_macskák_réme · http://multipedia.hu/page/ajanlo/ 2010.08.04. 11:27:38

há' be nem írom mégegyszer. Szájgolyót és bőrszerkós buzikat a blogmotornak, hogy elszállt a jó kis majdénmegmondomatutit hozzászólásom!

daat 2010.08.04. 11:29:17

@darkmirjam: Tudom, tapasztalom. :) Ezért is mondom, hogy maximum nincs, de egy minimum pénz kell, de ha az sincs, akkor felelőtlenség gyereket vállalni, csak mert ...

alumi 2010.08.04. 11:30:54

@Bal: ezt az egy éves dolgot én is hallottam már. pasitól. arról volt szó, hogy egy év után elvesz, ha akkor is olyan jól megleszünk.:)
aztán pár hónap után lelécelt.:D

daat 2010.08.04. 11:31:29

@Nathan D'Xantine: Ok, hagyjuk. Majd ha tudsz értelmesen válaszolni, akkor próba újra.

[c] 2010.08.04. 11:32:38

@Frakk_a_macskák_réme: "a babaprojekt szót használó, a "mai férfiak" silányságán fintorgó feministák miért nem spermabankban oldják meg életük nyomorait?"

A "kikényszerítem, hogy nekem jó legyen, te meg csak ugrálj, ahogy én fütyülök" kurvára nem feminista. A (valódi, eredeti) feminizmus az egyenrangúságról szól - mindkét oldalon -, nem pedig a női érdekérvényesítésről a férfiak kárára.

[c] 2010.08.04. 11:33:26

@antiszociális exlúzer: Ja: a "babaprojekt" szót én is rühellem.

AgentO 2010.08.04. 11:33:53

"baba project", ettől azonnal világgá tudnék szaladni.

alumi 2010.08.04. 11:34:26

@Kata1987: de ott van a másik oldal, amikor szerelemből házasodnak és csinálnak gyereket viszonylag hamar, és akkor jönnek rá, hogy rossz lovat vettek, amikor enyhül a ceji.
pl. az én muteromék így voltak ezzel.

Kósza 2010.08.04. 11:34:58

@primula anderson: azt mondta, amit hallani akartál, így könnyebb dolga volt veled :)

Hopi Bond 2010.08.04. 11:38:23

@Nyugati PU: Azt a betyár eget. Durva egy szerelem lehet, ahol ultimátummal lehet csak elérni valamit.

@Bal: És mit mondasz a lányodnak, ha válnak? :) Könnyen jött, könnyen megy? :D

@daat: Úú, mintha 40 évesen megértenéd, hogy egy 14 éves kamasz mit miért tesz. Majd jön az én-időmben-még-úgy-volt című mese.

darkmirjam 2010.08.04. 11:40:12

Panni, de ugye Balázsnak nem mondod úgy, hogy Baba-project?

Nyugati PU 2010.08.04. 11:40:21

@darkmirjam:

Igen, értem, mit mondasz, az állatkert valóban kemény terep, dehát az élet kemény...egyébként csak vicces példának szántam, gyakorlásnak jó pl. a családban más gyereke, vagy gyerekes haverok gyerek, a lényeg az empátia és az önzetlenség és a türelem tesztelése.

MickthePick 2010.08.04. 11:41:20

@Commodus: pedig jó sok baromságot írt.

Frakk_a_macskák_réme · http://multipedia.hu/page/ajanlo/ 2010.08.04. 11:41:29

@antiszociális exlúzer:
off
na akkor te se olvastál mostanában magukat feministának tartó szerzőktől származó irományt. Az egyenjogúság és egyenlőség elég régen volt cél... :)

on

Kósza 2010.08.04. 11:42:48

@Nyugati PU: jó nagy frázispuffogtató vagy öregem

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.08.04. 11:43:44

jajj - igazságot kéne tenni?
Ebben a témában sosem lesz, annyi a pro és kontra érv.

A "rábeszélés"ért azért alantas módon elítélem a posztolót!
Faszér' nyaggatod. Én se mennék bele semmibe, ha lépten-nyomon valamilyen formában az orromat ütik bele.
Egyszer (max. kétszer) elmondod a dolgaidat. De NE piszkáld vele - az nem vezet sehova.
És látod, srácnak bejön a dolog, hisz úgysem fogod otthagyni. Bár a srác is hülye, mert eltűri tőled.

MickthePick 2010.08.04. 11:43:46

@Nyugati PU: "Ha elég bátor vagy, adj ultimátumot a Balázsnak, hogy vagy gyerek, vagy good bye!"

Férfitól ekkora ökörséget ritkán olvasni.
Valóban, kedves (amúgy fake) posztszerző, amennyiben végleg el akarod cseszni a kapcsolatotokat, és/vagy el akarod riasztani a faszit, pontosan ezt tedd!

japanautos 2010.08.04. 11:44:57

@darkmirjam: ne sarkítsunk. Van családon belüli erőszak persze. De a házasságok több mint fele nem az erőszak miatt megy tönkre azt gondolom. Amikor a férj vagy feleség meghülyül, az addig müködtetett családmodell már nem felel meg, új szexpartner kell, mert az izgi... :-(
Addigra becsúszik egy-két közös gyerek,közös lakás, de mindenki annyira egoista, hogy csak a saját boldogságát nézi.Jön

Ártatlan leányka 2010.08.04. 11:45:27

Nem is tudom mit szóljak ahhoz amit itt irkáltok... Igen, elég aljas húzás lenne ultimátumot adni a srácnak, de 28 éves... ha a srác még évekig szenved a kérdésen, hogy akkor most házasság meg gyerek tényleg kifut a lány az időből, mikor egészséges (!) gyereket tud szülni. Down kórról még senki se hallott? 30 fölött hatványozottan nő az esélye. Édesanyám 21 volt mikor születtem, tervezett gyerek voltam, nem egy véletlen, egyetemre jártak mikor megérkeztem és meg tudták oldani, nem volt probléma, és nem a nagyszüleim tartottak el és így én legalább megértem, hogy ismertem a nagyszüleim, a testvéreim vagy nem ismerték vagy alig emlékeznek rájuk. Édesapám pár éve meghalt, kisebbig testvérem kései gyerek, most kezdi az iskolát, nos ő kb már most alig emlékszik apára, pedig csak 34 volt mikor édesanyám szülte, akkor mi lett volna ha én érkezem akkor? Anyám itt maradt volna egy kisgyerekkel, nagyszülők nélkül (szegények már nem élnek, hozzuk az átlagos 62-65 éves halálozási arányt), minden támogatás nélkül. Igen, az tényleg jobb lett volna, hisz akkor legfeljebb a barátok tudnák támogatni az özvegyet, hisz a család már nem él, és kisgyerekkel egy 40es nőt ki akarna akár simán csak párkapcsolatra? Ja elnézést, kár volt szülnie, hisz 40 éves koráig ráért volna, akkor meg egyedül lenne, mint az ujjam, igen ez a jó meglátás. Előre, senki se szüljön 40 előtt aztán ha baj van mehet a gyerek gondozásba!

MickthePick 2010.08.04. 11:45:44

@Zsit (nyau és rémizé): szerintem már egyszer elmondani is gáz, kivéve ha nagyon ügyesen, semlegesen kerül szóba, úgy, hogy a másikra nézve egy picike nyomást se jelenthessen. Ez nemcsak nő->férfi irányban igaz, hanem fordítva is. Simán lehet, hogy egy férfi szeretne családot, gyereket, és esetleg a nő is, de SOSEM NYOMÁS hatására! Azzal csak elcseszni lehet, bármit.

[c] 2010.08.04. 11:46:43

@Frakk_a_macskák_réme: Nyilván a feministák között is van hülye, illetve olyan, aki a férfigyűlöletét rejti a feminizmus mögé. Az ilyenek járatják le az egyenjogúság eszméjét.

fepe 2010.08.04. 11:47:09

Ha gyereket akarsz, akkor ess teherbe és szülj egyet. A házasságot ehhez nagyon kár hozzákeverni. Aztán akkor majd Balázs dönthet hogy mi legyen. Házasság, együttélés, tartásdíj... Ha most szakítasz, akkor 30 évesen sem lesz gyereked, mert nem hiszem hogy valaki az első héten csinál neked egyet...

alumi 2010.08.04. 11:47:21

@Kósza: na de honnan tudta mit akarok hallani, ha én sosem mondtam semmi ilyet?:))))
biSZtos Uhi Gelleh vót.:)

MickthePick 2010.08.04. 11:48:43

@Ártatlan leányka: pont a lényeget nem fogtad. Nem a csaj kora a lényeg. Gyereket vállalni csak közös szándékból és akaratból szabad, és a sztoriban pont ez nincs meg/nem egyértelmű. Ez kortól teljesen független.

Nyugati PU 2010.08.04. 11:49:57

@Kósza: és Mickthe Pick

Értelek én titeket, én is férfi vagyok! Csak egy dologban különbözöm tőletek: nem csak a saját szempontomból nézem a szitut, hanem a csaj szempontjából is. Szerintem egy nőnek a legtermészetesebb igénye, hogy gyereket akar, erre reagáltam.
Az is persze érdekes, hogy a csaj barátja nem akar, azt is meg lehet érteni, csak akkor szerintem ne fárasszák egymást.

Ami a frázisokat és a közhelyeket illeti: persze igaz, hogy közhelyesen fogalmaztam, de ez a lényegen nem változtat.
Inkább vagyok a családommal és a gyerekeimmel, minthogy a BMW kulcsát pörgessem és a csajommal a hóna alatt kiskutyával eg plázában feszítsek

Commodus 2010.08.04. 11:50:31

Nem kell erőltetnie a srácra a dolgot, ebben egyetértünk, de azért, ha egy idő után nem történik semmi, mégis mire várjon? Mire kifut a normális szülési időből?
Mellesleg nem egy (kapásból vagy négy) olyan nőt is ismerek, akik 30 felett álltak neki a gyereknek...aztán évekig semmi. Jelenleg lombikoznak. Aki tudja milyen, az egész procedúra, az odáig vezető út, és amivel jár, az nem beszél ilyen könnyelműen a gyerek kérdésről. Kivétel persze, ha nem akar!

face to face 2010.08.04. 11:50:35

Szerintem rengeteg 28-30 év körüli embernek nincs még semmiféle egzisztenciája ergo biztonságérzete.Diplomával se nagyon rendelkeznek (hülyék is voltak szülök sem támogatták mert már meghaltak vagy betegek)és valami szir-szar helyen dolgoznak 80-100 rongyokért.
Egy ilyen embernek a nagy öröm hogy van barinője aki kicsit elfeledteti vele hogy lényegében nem tart sehol.Sok ilyen embert ismerek.Ugye h van ilyen?

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.08.04. 11:51:16

@MickthePick:
szerintem egyszer el KELL mondani.
Néma gyereknek ugyanis a jó kurva anyja!

[c] 2010.08.04. 11:51:16

@japanautos: "De a házasságok több mint fele nem az erőszak miatt megy tönkre azt gondolom."

Szerintem úgy értette, a régi házasságok nem feltétlenül azért nem mentek tönkre, mert akkora volt a szeretet és olyan magas az általános erkölcsi szint, hanem azért, mert társadalmilag nem volt elfogadott a válás, mint olyan. Vagyis, az emberek a boldogtalan házasságban is benne maradtak, mert nemigen volt más választásuk.
Ez az, ami mára megváltozott. Ma már bárki elválhat, aki akar. Tény, hogy ennek az a káros következménye, hogy sokan túlságosan könnyen feladják, nem harcolnak olyan házasságért sem, amelyet érdemes volna megmenteni.

darkmirjam 2010.08.04. 11:52:28

@japanautos: Igen, igazad van, számos egyébb ok is tönkretehet egy házasságot. Én mégis szerencsésnek tartom azt a trendet, hogy egyre többen szállnak ki egy egy ilyenből. Megkapják a lehetőséget, hogy egy jobb pertner mellett folytassák. Vagy gyakran akár egyedül is jobb, mint megalázó, kiszolgáltatott vagy erőszakolt házasságban élni. Vannak orvosolható problémák, azt illik is megpróbálni, de ha már nem megy, manapság szerencsére a válás nem számít halálos bűnnek. Nem hiszem, hogy ez a család, mint érték romlását jelentené, mert a családnak és a házasságnak nem sok köze van egymáshoz. Csak annyi, mint egy plakátnak egy koncerthez. Hirdeti azt, de nem az.

Ártatlan leányka 2010.08.04. 11:52:36

@MickthePick: Úgy tűnik elbeszélünk egymás mellett, nem a bejegyzésre reagáltam, hanem a kommentekre. Kicsit szíven ütött a mit ugrál, 40 éves koráig ráér szülni szöveg. Teljes mértékben egyetértek, hogy nem szabad ilyen dologban nyomást alkalmazni, de azért baszogatni a csajt, mert már 28 évesen gyereket akar elég szemét dolog.

daat 2010.08.04. 11:52:44

@Hopi Bond: Tudom,hogy az is meredek, és tényleg jön a bezzeg az én időmben, de az 55 vs 15 még komolyabb. Egyébként láttam már olyat is akinél szuperül ment.

Kósza 2010.08.04. 11:53:30

@primula anderson: hja kérem, a házasságszédelgés komoly történelmi hagyományokkal bír :) Nem nehéz nehéz kitanálni, mit akartok hallani! Némelyik nő mind egyforma, szokta mondani egy haverom! :)

Szöszi 28 2010.08.04. 11:53:45

@primula anderson: Öööö...Velem ezt elég nehéz lett volna elhitetni 8 évesen, amikor apa anya legjobb barátnőjével lépett le, akivel és akinek kölykeivel együtt nőttem fel:) A nagy szerelem duma valahogy elég átlátszó lett volna, és még ennyi idősen is arconröhögtem volna:)

Bal 2010.08.04. 11:53:58

@primula anderson: mintha haragudnal erte, pedig makos vagy. Nem minden pasi ilyen oszinte, evekig tudunk szimulalni kapcsolatokat.
Nezd, nekem ketfele no van: aki zizeg es aki nem. A masodikbol tobb sokeves kapcsolatom volt, amig vegul osszejott egy zizegossel. Masfel ev mulva hazasok voltunk es a masodik babara keszulunk.
Ami egy nonek dobb ebben, hogy a zizeg/nem zizeg kerdese nagyjabol elso latastol szamitva ot perc alatt dol el.

MickthePick 2010.08.04. 11:55:09

@Zsit (nyau és rémizé): nem, egyáltalán nem KELL.
Ha egyféleképp gondolkodnak, ez természetes, és úgyis megbeszélik.
Ha a kapcsolatban egv nő nem érzi a férfin, hogy családot akarna alapítani, de ő már nagyon szeretne, és ezt felhozza neki, akkor ezzel kizárólag rontani tud az egész kapcsolaton, az első kommentemben vázoltak alapján. Jó, biztos vannak kivételek, de az esetek nagy részében ezzel sokat ront, vagy mindent elcsesz, mert innentől az egész kikényszerítettnek tűnik.

Megoldás: olyan férfival kell együtt lenni/maradni, akivel egyformán éreznek, és természetesen jön a családalapítási igény is: de ezt a férfinak kell először közölnie, különben az egész el van cseszve.
@Nyugati PU:
ez neked is szól! Az "ultimátum" volt az igazi extrém hülyeség a kommentedben, ezért még egy külön tasli jár :)

blacklord 2010.08.04. 11:56:37

@Pippike: ja, aztán amikor majd 39 évesen már három éve próbálkozol görcsösen, és aztán végre összejön és kromoszóma-rendellenességei lesznek (bár ne lenne), akkor lehet, hogy eltöprengsz majd rajta, hogy nem így kellett volna... Aztán utána 5-10 év múlva te leszel majd az, aki állandóan panaszkodik a gyerekesekre, hogy így zajosak, meg úgy várnak el előnyöket a munkahelyen, stb, stb, stb. Igen, ha valaki hozzájárul ahhoz, hogy ez "a kurva ország" (id. Fletó) működjön valahogy 30 év múlva, akkor annak igenis sok minden jár. Volt nemrég egy cikk a magyar népességfogyásról az indexen, pont ezt a jelenséget tárgyalta ki. 30 felett rohamosan elkezd csökkenni a termékenység, és sok embernél elégtelen lesz, amikor végre rászánják magukat. Nem véletlenül csökken Magyarország lakossága évi kb. 40.000 emberrel némi bevándorlás ellenére is...

MickthePick 2010.08.04. 11:56:53

@Ártatlan leányka: akkor máshogy fogalmazom meg: szerinted mi fontosabb? Hogy hány évesen szül valaki, vagy az, hogy kinek?
Hogy jobban megértsd... ha egy nő csak 35 évesen találkozik azzal a férfival, akivel tényleg jól megvannaj, és akivel tényleg közösen szeretnének gyereket, az csakazértis szüljön 28 évesen, mert ketyeg az a kib...tt óra??? Akárkitől?

Érted-e már, mi a probléma? :)

megitális rózsa 2010.08.04. 11:57:01

"Nem tudom és nem bírom kiszedni az igazságot sem Balázsból. Meddig várjak még?"

Szép, ŐSZINTE kapcsolat.

"’barátom’ helyett a vőlegényem kifejezést használni."

Ma már mindenkinek párja/kedvese van. De ajánlhatom a nevét is: Balázs. Használd egészséggel!

McK (törölt) 2010.08.04. 11:57:13

Tisztelt levélíró!

Majd a következő pratnerei egyikénél megtapasztalja,hogy azt a nőt,aki kikényszeríteni akarja,sosem vbeszik el,egészen pontosan ha el is veszik,nem maradnak meg a nagy idilli kapcsolatban..válás lesz a vége!
Nem ért a pasikhoz ez tuti.
Százszor előbb veszi el a férfi azt a nőt,aki NEM akar férjhez menni,mint azt,aki nap mint nap azt szajkózza,hogy ketyeg a biológiai óra!
Nem kell anyukára kenni,nincs az az anyuka,aki egy szerelmes férfit visszatartana.
Muszályból,még a legjobb dolgok sem kellenek senkinek.

Nagyon rossz úton jár,biztos recept a magányhoz.

blacklord 2010.08.04. 11:57:38

@japanautos: nem értek egyet. Régen is volt kegyetlen sok szar házasság (mindig is), csak éppen akkor nem volt opció a válás, és sokkal több kínlódás volt az élet.

Joe69 2010.08.04. 11:59:44

Mint önző szinglipicsák kényszerű szakértőjének, üdítő egy ilyen egyszerű "női" poszt. Vajon hány éves a Balázs ? Ha egyidős a csajjal, (28) netán fiatalabb, akkor még lehet a fáziskülönbség az ok - a hagyományos pszichológia azt mondja, hogy egy 18 éves srác nem partnere egy 18 éves csajnak, de a mai infantilizálódás miatt ez már +10 év esetén is igaz lehet. Ma Magyarországon az először nősülő férfiak átlagéletkora 33-34 év, Belgiumban 37 (!) év, a csajoké nálunk már 30 felé tart. Másrészt friss női tendencia, hogy egyszerűen nem kell az idősebb férfi nekik, már +5 év is gáz, holott a legtöbb mai férfi 40 felé lesz érett egyéniség, és akkor áll be többé kevéssé a karrierje is, a vele egykorú nőnek is, csakhogy neki már nagyon megy a biológiai óra. Ugyanakkor rengeteg negyvenes férfi van (most hazabeszélek), vagy válás után, vagy azért, mert annak idején Balázs-módra hárítottak, aki most alkalmasnak tartják magukat családalapításra, de még a náluk kevesebb mint tizessel fiatalabb harmincas szingliknek se kellenek már a koruk miatt. Akik viszont a velük egykorú pasiknak nem kellenek, a fiatalabbaknak meg pláne, alkalmi dugásokat nem számítva. Az összeillő férfiak és nők korát egy tradícionális képlet határozza meg : N=10+F/2 ahol F a férfi kora években, N pedig a nő kora években, eszerint a Balázs ideális kora 36 éves lenne..szerintem nem volt hülye, aki ezt a képletet kitalálta !

McK (törölt) 2010.08.04. 11:59:48

@MickthePick: Szóról szóra egyetértek.

Az ultimátum szó elhangzásakor adnám a szatyrot a kezébe..lehet pakolni.

MickthePick 2010.08.04. 11:59:55

@McK: "Majd a következő pratnerei egyikénél megtapasztalja,hogy azt a nőt,aki kikényszeríteni akarja,sosem vbeszik el,egészen pontosan ha el is veszik,nem maradnak meg a nagy idilli kapcsolatban..válás lesz a vége!"

PONTOSAN erről van szó!!! :D
@Nyugati PU: el vagy tévedve megint... pontosan a NŐ szempontjából nézem a dolgot, amikor azt mondom, olyanhoz menjen hozzá CSAK, aki önszántából el akarja venni és gyereket akar tőle.

Ha jön az ultimátumos faszságával - garantáltan válás lesz belőle. Ez neki jó-e vajon?

Kósza 2010.08.04. 12:00:18

@Nyugati PU: "Mint ahogy az ultimátumozás is egy nagy fasság! Miért nem lehet beszélgetni, elmondani, éreztetni, hogy kinek mi a fontos, mit tervez? Anélkül, hogy határidő naplót nyitna! "
Ezt a kommentemet tudod értelmezni?! Ebben nincs benne az, hogy egy nő ne akarjon gyereket 28 évesen, vagy akár fiatalabban is, csupán a rávezetésben javaslok mást, mint az ultimátumot.
A BMW kulcs pedig egy szolíd kis bőrtokkal kombinált, ebből kifolyólag nem pörgethető, sőt, az sem látszik rajta, hogy milyen autó kulcsa! :)

Hopi Bond 2010.08.04. 12:01:59

@daat: Abszolút lényegtelen, hogy 55 vs 15 vagy 40 vs 15, ha már 40 évesen se érted a 15 éves kamaszt, mert mondjuk (vigyázat! erősen sarkított példa következik) a te idődben még nem volt alap, hogy mindenki meztelen fotót küldözget magáról telefonon bárkinek.

Mondjuk 55 évesen legalább a veszély nem fenyeget, hogy a fiaddal/lányoddal kelljen buliznod. :D

MickthePick 2010.08.04. 12:02:07

@McK: nos, erről személyes élményeim is vannak... anno az exem is kb. ezzel kezdte az egész kapcsolat elcseszését. Nem ultimátum volt (hülye nővel nem kezdek), csak rákérdezősdi, de innentől kezdve folyamatosan feszélyezve voltam, és amikor megkértem, akkor MINDKETTŐNKBEN ott volt a tüske. Bennem, hogy "ez így már neem az igazi, ezt ÉN szerettem volna, magamtól", benne pedig a bogár, hogy "mi van, ha csak kikényszerítettem?"

Ahogy írtam: EPIC FAIL.

standup 2010.08.04. 12:02:12

Barátom elvált, van már gyereke és elég szar házasságból lépett ki, mielőtt megismerkedtünk. Pont a múltkor hozta fel, hogy ő már kinyilvánította, hogy nem akar több gyereket (amilyen körülmények között kellett felnevelnie, meg is értem az érzéseit), de tudja, hogy én szeretnék, mi legyen?
Én is 28 vagyok, mondtam, hogy van még tíz évem, akkorra tervezem, hogy elkezdek ezen parázni. Ha akkor is így fogja a gondolni, akkor majd jól ki lesz rakva és jól lesz más.
Erre mosolygott egyet, hogy igazam van, addig még meg is gondolhatja magát.
Én meg komolyan gondoltam, hogy ráérek tíz év múlva ezen parázni, addig bőven kiderül, hogy egyáltalán együtt leszünk-e még és addig ő is változhat. Miért parázzak ezen már most?

Hopi Bond 2010.08.04. 12:03:12

@blacklord: A szája mindenképpen. :D

alumi 2010.08.04. 12:03:20

@Bal: igen. vannak a nagy bumm és a kis bumm kapcsolatok.
a nagy bumm a szerelem első látásra. egymáson lógós történet, ami rendszerint igen hamar, és viharsebességgel komolyra fordul. elég gyorsan jön házasság, gyerek, de legtöbbször a gyerek, és akkor gyorsan össze is házasodnak. hogy ezekből később mi lesz, azt a sors és a felek hozzáállása dönti el.

a kis bumm, jóval visszafogottabb. nem jellemzi orbitális ceji. inkább szépen csordogáló patak. a felek adott esetben szuperül megvannak, passzolnak, de a kémia nem akkora közöttük. ezek kétesélyes dolgok: 1. vagy jön a nagy bumm valakinél és akkor lép 2. ha nincs jobb, pár év múlva házasság, gyerek és remény, hogy nem jön a másiknál egy nagyobb bumm.:)

ja, és miért haragudnék? az is csak egy tapasztalat volt.:)

blacklord 2010.08.04. 12:03:25

@daat: ilyen ostobaságot is csak az beszél, aki 5 kilométerről látott kisgyereket...

Szöszi 28 2010.08.04. 12:05:05

@MickthePick: Nagybátáyméknál is ez volt, most jön a 3. baba, ő 42 éves, a felesége 39. Egyszerűen így találkoztak és ez van. És az idős szülő nem érti a gyereket kérdés jogos valamilyen szinten:) DE! Ezért kellenek a fiatalos nagynénik, akik majd megmondják a tutit a unokatesóknak, és lebeszélik a szülőket a vaskalapos nevelésről:)

MickthePick 2010.08.04. 12:05:30

@Nyugati PU: "Inkább vagyok a családommal és a gyerekeimmel, minthogy a BMW kulcsát pörgessem és a csajommal a hóna alatt kiskutyával eg plázában feszítsek"

Értjük, tehát kompenzálsz :)
De most komolyan: téged akkor belekényszerítettek ebbe a család-dologba?

Ártatlan leányka 2010.08.04. 12:05:40

@MickthePick: Oké, megint nem sikerült, csapó három. :D

Megkérdezte a blog olvasói közönségét, hogy mi mit tennénk a helyében, mert már tanácstalan. Felmerült benne a vár hátha, de ha nem változik, akkor nem az igazi és keresgél tovább. Erre tanácsként nem azt kapja egyesektől, hogy keresgélj, mert ha nem egyeznek a céljaitok nem ő az igazi, hanem "mit ugrálsz, 40 évesen is szülhetsz!". Ez háborított fel és erre írtam be, hogy teljesen jogos a lány elképzelése, hogy most már felmerült benne az igény, hogy gyereket szeretne. Nem a most rögtön de azonnal valaki csináljon fel, hanem, hogy szeretne. Tehát nincs kötelezően előírva, hogy mivel szereti, akkor tökmindegy mi a srác célja várjon, mert hátha 40 éves koráig a srác úgy dönt igen kellene már gyerek vagy netalán dobja egy fiatalabbra és akkor nagy valószínűséggel (persze mindig vannak igen erős kivételek) oda a saját gyerekről alkotott álom, mert lehet a megfelelő férfi vonatja már elment. Tehát tanácsot kellene neki adni, nem pedig fikázni, hogy mit ugrál, meg pénzéhes kurva meg hasonlók... mert nem hiszem, hogy szidásért írt be, vagy leoltásért.

Így már valamennyire érthető?

megitális rózsa 2010.08.04. 12:05:50

És igenis, joga van mindenkinek kiélnie magát!

Bulizzunk 60 éves korunkig, hiszen 60 az új 40!

Aztán lehet szülni de csak óvatosan: egy indiai nő 70 évesen szült!

Még plusz tíz év a bulizásra!

Bulizz te is velünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

blacklord 2010.08.04. 12:08:53

@Hopi Bond: Hidd el, azért 40 évesen könnyebb, mint 60. Fogadunk?

[c] 2010.08.04. 12:11:05

@Ártatlan leányka: Tudod, az úgy van, hogy ha egy nő nem akar gyereket, az a baj, ha akar, az a baj.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.08.04. 12:11:54

@MickthePick:
aham
szép
Legyünk gondolatolvasók!
Mert ÉREZZE a másik.

Hát ne haragudj, ekkora orbitális baromságot!
A legújabb életvezetési tanács :)

Nem azt mondtam, hogy ultimátum, hanem hogy beszéljenek róla. Egyszer legalább.
Persze még mindig benne van a pakliban, hogy mindkettő gyáva szar és megalkusznak. De ez az ÉREZZE, ez most kicsapta nálam a biztit.
Tényleg, fasza, hogy lehet gondolkodni meg beszélni, csak hótt felesleges - szerinted (szándékos sarkítás!)

tintamin 2010.08.04. 12:12:11

Ezek az eget rengető problémák.
Észmegáll.

MickthePick 2010.08.04. 12:12:27

@Joe69: jah, én is 36 vagyok, és a 26-30 közti nőkkel értem meg jól magam :)

darkmirjam 2010.08.04. 12:13:44

@Ártatlan leányka: Elhangzott azért egy két tanács is. Jük, rosszak, ott vannak a hozzászólások között. Leginkább a stílusán finomítgattunk volna. Azt, hogy konkrétan mit tegyen elég otromba dolog volna megtenni, mert azon kívül, hogy gyűrűt, gyereket akar, nem sokat tudtunk meg róla. Ez a két szó azonban elég (plusz a baba-project), hogy sokakból azonnal heves ellenérzéseket váltson ki. Talán azért, mert éldegélnek egy harmonikusnak gondolt kapcsolatban és rettegnek. Pont ettől a két szótól. Egyszerűbben: a téma sokak elevenjébe vág.
Ilyet ember nem mondhat ennyi alapján, hogy hagyd ott, vagy, hogy csináltass mással és fogd rá. Olyat tud csak mondani, hogy lazuljon, vegye finomabbra, aztán ne habozzon észrevenni, ha valami reménytelen.

alumi 2010.08.04. 12:14:00

@Kata1987: ezt nem tudom melyik hszemre reagáltad, így nehezen tudok rá bármit írni.
ha a szüleimre vonatkozóan írtad:
ott valóban nagy szerelem volt. úgy kb. az esküvőig.:))
onnantól meg inkább hagyjuk..

alumi 2010.08.04. 12:15:10

@Kósza: az biztos, hogy így van. persze az okok, háttér, indítékok és a felek változnak. mindegyik ilyennek más sztorija van.:)
a lényeg mindig az, hogy le tudd vonni és később alkalmazni a megfelelő konzekvenciákat.

[c] 2010.08.04. 12:15:45

@Zsit (nyau és rémizé): Egyetértek, a "nem beszéljük meg, mert az, izé, olyan számonkérős, csak érezzük" egyenes út a kapcsolat megromlása felé. Nincs olyan, hogy "érezzük", nem vagyunk gondolatolvasók. Az életcélokat, értékrendet tisztázni kell.

MickthePick 2010.08.04. 12:16:42

@Ártatlan leányka: érhető, de nem beszélünk el egymás mellett, csak még mindig nem értesz.
Felesleges felháborodnod, mert aki azt mondja ennek a csajnak, hogy "keresgéljen még", annak van igaza. Gyereket szülni ugyanis annak kell (és lenne csak szabad), aki ezt pont tőle és neki szeretné. A poszt alapján ez a fiktív Balázs nem az. Szóval jó eséllyel olyat kell keresni, akinél ez egyértelmű:)

@Zsit (nyau és rémizé): értelek, tehát nálad az érzések, de főleg a megérzések nem játszanak. Ezek szerint fogalmad sincs egyik pasidnál sem, hogy vajon szeretne-e tőled gyereket, vagy sem, vagy hogy elvenne-e. Mindig mindent megbeszéltek, gondolom (ezek alapján) a szexet is (hely, idő, pozícó, időtartam stb.) :D
Direkt sarkítok, de talán így megérted :D

Ha viszont nem csak kötözködsz, és neked tényleg a szádba kell rágni mindent, mert nem érzed az ilyen alapvető érzéseket, rezégeseket még közted és a párod közt sem, akkor az őszintén sajnálom....

Hopi Bond 2010.08.04. 12:17:04

@blacklord: Ez csak feltételezés.

Vannak amit már jóval fiatalabban sem lehet megérteni, például a tini csajok értelmetlen vihogása.

blacklord 2010.08.04. 12:17:44

@standup: mert 38 évesen 70% eséllyel már túl késő lesz.

MickthePick 2010.08.04. 12:19:33

@antiszociális exlúzer: egy nő akarjan gyereket, ez nem is kérdés.
De csak olyantól, aki szintén tőle akar. Ezt pedig azért tudni/érezni/látni. Előfordulhat, hogy picit várni kell, de ha tényleg működik a dolog, sokat biztosan nem :)

phaszfej 2010.08.04. 12:19:58

Kamu történet csapnivaló író tollából. De tekintsünk el ettől. Ha egy nő csak amiatt van együtt egy fószerrel, mert gyereket akar csináltatni magának és nem szerelemből, akkor hamar ki fog ábrándulni mindkét fél. Ilyen helyzetben a fickók is megérzik, hogy mire megy ki a játék és nem hagyják magukat behálózni. Ha mégis, jön a korai őszülés, a pia és a kurvák. Anyuci meg elválva, megcsoffadva, aszott bőrrel vergődik.

[c] 2010.08.04. 12:20:33

@MickthePick: "Ezek szerint fogalmad sincs egyik pasidnál sem, hogy vajon szeretne-e tőled gyereket, vagy sem, vagy hogy elvenne-e."

Bár nem tőlem kérdezted, de: igen, mi megbeszéltük. Nem, nem nyújtunk be minden egyes dugás előtt indítványt :), de az alapvető világnézetet, értékrendet, életcélokat érintő kérdéseket tisztázzuk. Több haszna van, mint kára.

Vin 2010.08.04. 12:20:59

Nem tudom, de nekem az ilyen halogatós dumák mindig annyira egyértelműek. Nem akarja? akkor ne tukmáld magad, keress mást! Te talán szeretnéd, ha rád erőszakolnának egy ilyen, egész életedet meghatározó dolgot? Márpedig ez nem más lenne, mint erőszak. Az anyja? Ugyan. Ha ő is akarná, leszarná, mit mond az anyja. Így talán viszont könnyebb emögé elbújni, neked meg könnyebb őt felmenteni. Egyébként meg szerintem, ha kicsikarnád is, ilyen előzményekkel halott ügy. Jól elb....nátok mindenki életét.

blacklord 2010.08.04. 12:21:18

@Zsit (nyau és rémizé): Jaja, mint ahogy az is, hogy CSAKIS akkor működhet a házasság, család, vagy bármi, ha a FÉRFInek jutott előbb eszébe. A nő az amolyan utánfutó, véletlenül se legyen egy önálló kezdeményezése. Micsoda modern, felvilágosult gondolkodásra vall is ez...

[c] 2010.08.04. 12:23:14

@MickthePick: "Ezt pedig azért tudni/érezni/látni."

Elméletben egyetértek, de... ez olyan, mintha a férfi csak egy üres kellék lenne. Holott kettőn áll a vásár - a tekintetben is, hogy hozzánk illő párt választunk-e.

Dr. Jula Watson 2010.08.04. 12:23:41

Micsoda sértett férfiegok vannak. Mi az, hogy a nőnek is lehet véleménye, vagy netán vágya, hogyan is alakuljon a KÖZÖS (vagy netán épp nem közös) élet. A nőnek csitt, majd ÉN eldöntöm, lesz-e házasság, majd ÉN eldöntöm, mikor, majd Én eldöntöm, hogyan. És persze ha a nő épp nem áll rá, akkor egy ócska feminista kurva :D

2010.08.04. 12:23:43

Remélem ez a szutyok ultimátumot ad, kirakják a f*szba, majd keres vkit, akitől 2 hónap múlva bekapja a legyet, majd egyedül marad, és a csóró fizetéséből, megy sírni a szüleihez h segítsenek.

MickthePick 2010.08.04. 12:23:55

@antiszociális exlúzer: amikor két ember még csak ismerkedik, normális esetben ez a téma természetes módon feljön (főleg, ha már 30 körüli/fölött az egyik v. mindkettő). Mondom, még az elején.
Ha már másfél éve együtt van két ember, és az egyik még mindig azon parázik, hogy a másik vajon mit akar, akkor az mindenképpen FAIL. Ha eddig nem beszélték meg, ÉS emellett nem is érzi a szándékot (vagy, és ez a gyakoribb, pontosan érzi a szándék hiányát!!), és felhozza, pláne ultimátumként: na ez a TUTI bukta receptje.

Tehát megbeszélni meg lehet, de nagyon nem mindegy, hogy mikor, és miként.

standup 2010.08.04. 12:24:02

@blacklord: Ha még nekem se sürgős, akkor mi lenne üdvös megoldás? Feleslegesen cseszegessem, csak hogy "abban a korban, amikor ILLIK" gyerekem legyen?
Engem is majdnem 40 évesen szült anyám és semmi bajom. Volt egy korábbi házassága, ott a válás szélén esett teherbe, a huszas évei elején, nem tartotta meg. Szerintem jól döntött. Én normális, szerető családban nőttem fel. A másik gyerek meg fene tudja milyen körülmények között és milyen apával nőtt volna fel...

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.08.04. 12:24:06

@MickthePick:
Ember!
Te direkt vagy ilyen hülye, vagy ez csak egy szerep itt?

A gyerek-kérdés kicsit sarkalatosabb annál, mintsem érezzük.
De mindenki úgy bassza el, ahogy akarja.
Én is megtettem, köszönöm :)

Nem az értéssel van gondom, hanem a véleményeddel. Ezt fontosnak tartom leszögezni :)

Ártatlan leányka 2010.08.04. 12:24:53

@MickthePick: Már elnézést, de direkt ugrasz tovább azon a részen, hogy a kommentelők egy része alpári és bunkó és el kéne szégyellniük magukat, amiért egy segítségkérő embert fikáznak? És én erről beszélek, mert a tanácsadók nem háborítanak fel, sőt ez lenne az alap szerintem.

@darkmirjam: Tehát a saját belső feszültségüket vezetik le máson? Legjobb módszer, tapossuk a másikat, szenvedjen helyettem ő. Igaz, nem mondhatjuk meg mit csináljon, de el lehet mondani, hogy ennyi információból én a helyedben valószínűleg így cselekednék, és vagy átgondolja vagy megfontolja vagy elveti, mert szerinte hülyeség, de legalább megpróbáltunk segíteni tanáccsal, nem pedig tovább tiportuk.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.08.04. 12:25:08

@blacklord:

Nyilván mindkettő beleegyezése, egyetértése kell hozzá. Ámde az ilyen revolverezés mint amit itt az ultimátummal akar csinálni a csaj, az alapvetően nem az egyetértés és a harmónia jegyében zajlik. Persze, ha az ultimátumra az a válasz, hogy "Jóvan bazmeg Pirikém, mennyé!" akkor iszonyatos patáliát fog csapni Pirike, Bazsika el lesz hordva mindenféle szemét állatnak, bunkónak (buzinak és impotensnek is valszeg).

MickthePick 2010.08.04. 12:27:25

@Zsit (nyau és rémizé): ahhoz, hogy gondod legyen a véleményemmel, előbb meg kéne értened :)

Nemtom,, érted-e? :)
@Dr. Jula Watson:
Ez sima provokatív terelés. Nem arról van szó, ki mit dönt el, hanem hogy hogyan és miként születik meg a közös döntés.
A női lelket azért már annyira sikerült megismernem, hogy lássam: egy igazi nő igenis elvárja a férfitól, hogy az SAJÁT szándékból, SAJÁT akaratából akarja őt elvenni, és gyerekeket tőle. Emiatt is alakult ki az a szokás a világon mindenhol, hogy a férfi kéri meg a nőt, és nem fordítva!

2010.08.04. 12:27:28

@Dr. Jula Watson: Nem a vágy a baj emancipunci, hanem az a baj, hogy az egyik fél, rákényszeríti az akaratáta másikra.
Mind1 hogy a fiú a lányra v fordítva.

Mintha a srác azt mondaná a csajnak, h ha szeretsz akkor elkötteted magad vagy C-vágány! Ugyanakkora meghatározó döntés és kényszerítve.

kiraaaaa 2010.08.04. 12:28:14

No, szép, 28 évesen még nincs gyereked? Mit csináltál eddig? Ráadásul még a megélhetésed is gyenge lábakon áll. Ni akkor a tanulást is hanyagoltad? ..pf.

MickthePick 2010.08.04. 12:28:54

@Zsit (nyau és rémizé): hiába rugózol ezen... menj le a nyugati aluljáróba, és kérdezd meg az első hajléktalant, hogy elvenne-e, és csinálna-e neked gyereket. Ha tényleg csak a szavak számítanak, akkor nem mindegy? :D

(csak hogy lásd, milyen amikor 1 szót kiragadva öncélúan faszagyerek-kommentelgetünk - mert látom a megértést már feladtad)

[c] 2010.08.04. 12:28:54

@MickthePick: Pontosan. Az alapvető gond az, hogy az emberek "majd lesz valahogy" alapon mennek bele egy kapcsolatba. Persze belemenni lehet, de hosszú évekig benne maradni úgy, hogy fogalmuk sincs, merre tart, és hogy ez egyezik-e az életcéljaikkal - nos, ennek egyenes következménye a fenti helyzet. Nők különösképpen hajlamosak erre, talán mert még mindig gúny tárgya az, aki inkább válogat illetve vállalja az egyedüllétet egy időre a "majd lesz valahogy, csak legyen" helyett.

blacklord 2010.08.04. 12:29:05

@daat: Ha ráklikkelsz a linkre, akkor látod is... (Blogmotor korrepetálásért a számlát majd küldöm)
"Imádom azt a mondatot, hogy mások is megoldják valahogy. Ok vazze, ezt mond majd a gyereknek is ha nem tudsz enni adni neki, biztos jól fog vele lakni."
Ezzel azt akartam mondani, hogy a mai 30-40-es generáció többsége olyan anyagi körülmények között nőtt fel, hogy annál a mai Tesco-s árufeltöltők simán jobbakat tudnak biztosítani, mégsem panaszkodunk, hogy "jaj, bár inkább meg se születtem volna ekkora szegénységbe". Én is húzogattam annó végig az 1 apró szem párizsit a kenyéren végig, azt mégis felnőttem valahogy. Nem a pénz hiánya a legnagyobb probléma (pláne a mai világban, ahol igazán már senki sem fog éhezni a létező szociális intézmények mellett), hanem a szeretet és a figyelemé. Óriási probléma, hogy Magyarországon mennyire alacsony a reprodukciós ráta, és mindenki minden hülyeségen agyal (nincs rá pénz, felelősség, stb), aztán mire észbekapunk, összedől a gazdaságunk és 70 évesen is dolgozhatnak majd az emberek (mert mint ahogy azt valaki nagyon okosan megjegyezte, az egyéni számla is csak annyit ér, amennyit a jegyzés pénzneme - és ha az adott gazdaság épp lópikulát se ér, akkor ez van, így jártál).
Én személy szerint nagyon gyorsan drasztikus változásokat léptetnék életbe (emberek a gyerekeik SZJA-jából kapjanak nyugdíjat, stb), mielőtt még teljesen elsüllyed a hajó (eleve egész Európa kurva szar helyzetben van, mi pedig az egyik legrosszabbak vagyunk még ezen belül is).

[c] 2010.08.04. 12:30:18

@kiraaaaa: "No, szép, 28 évesen még nincs gyereked?"
Mi vagy te, károgó, hetvenéves nagynéni?

2010.08.04. 12:30:25

Sok kommentelő szerint, az a normális világkép, amit a cigók nyomatnak.
20 évesen 3-4 gyerek, eltartani meg tartsa el az állam v a nagyszülő!

CSODÁLATOSAK VAGYTOK!!! A BAJ CSAK VELETEK H SZAPORODTOK MINT A NYULAK!

puhaporno 2010.08.04. 12:30:35

Kedves Frakk... ott a pont... régen olvastam ennyi ostobaságot egyszerre... attól tartok, hogy az itt rendkívüli, általános és megingathatatlan okosságokat kinyilatkoztató hölgyeknek az agyára ment a Cosmo... miről lenne lekésve 28 évesen az ég áldja meg???!!!!!!! a főnököm 43 évesen szülte az első gyerekét... nem császárral... mindketten remekül vannak... Én 6 év után vettem feleségül a barátnőmet (29 éves), akivel azóta is boldogok vagyunk... soha nem eröltette, nem talált ki ekkora baromságokat, mint ez az állatkertes sztori (jelzem az a hölgy aki másfél év után annyira sem ismeri a barátját, hogy tudja szereti-e a gyerekeket az ne is akarjon gyereket tőle - mert korai... először talán ismerkedjenek meg!!!) egyszerűen csak kedves volt hozzám, "összenőttünk" és kivárta míg magamtól megkértem a kezét... ebből az egészből inkább az jön le, hogy ez nem egy jó kapcsolat... még a közös terveikről sem tudnak értelmesen beszélni egymással, már ha egyáltalán vannak ilyenek és ez nem feltétlenül a srác hibája. Ha meg képes azért elhagyni a barátját, mert nem csinál neki gyereket, de azonnal, akkor hagyja is el... ha nem közös akaratból lesz a gyermek, akkor mi értelme van???

darkmirjam 2010.08.04. 12:30:41

@Ártatlan leányka: "Tehát a saját belső feszültségüket vezetik le máson?"

Eigen. Egy blogposzt esetén ez szinte természetes.
Csak az a fontos, hogy a posztíró jól tudja kezelni. Már nincs Bravó, ahol a leghülyébb kérdesre is udvarias válasz, tanácsok érkeztek. Most ez van. Vesszőfutás.

[c] 2010.08.04. 12:32:03

@Hivatásos beszólóművész: Itt nem (kizárólag) a kényszerről van szó, írták fent többen is, hogy már az is gáz, ha a nő csak megemlíti, hogy családot szeretne.

blacklord 2010.08.04. 12:32:50

@Hopi Bond: ez igaz. Ez már 8 évesen is felkergetett a fára... :-)))

MickthePick 2010.08.04. 12:33:56

@Ártatlan leányka: ez nem egy segítséget kérő ember, hanem egy fake poszt, pont a viták generálására.
De tegyük fel, hogy van ilyen helyzetben valaki (és tuti vannak is). Ilyenkor 2 eset van: vagy érzi, hogy a faszi nem akar tőle semmit, szépen lelép, és megkeresi azt, aki igen (ez a "bunkó" kommentelők javaslata is), vagy a másik: nekiáll ultimátumozni. Ez utóbbi után is 2 lehetőség van: vagy lelép a faszi, vagy kényszerből elveszi, ezek után egész közös életükben elkíséri mindkettőjüket ez a szar nyomás, és jó esetben szépen el is válnak.

Persze létezik a hollywoodi verzió is, miszerint a faszi csak mulya, és a téma felhozása után boldogan nyerítve megkéri, de már Virág elvtárs óta tudjuk, hogy az élet nem habostorta.

Van még persze a Zsit-féle sci-fi verzió, miszerint mindketten robotok, akik csak egy programnyelven értenek, úgyhogy a női droidnak még ki kell találnia hogy a fiúdroinak milyen interface-en és szemantikával adja be a HÁZASSÁG-BABA-PROJEKT programot, és amint meglesz, minden ok egyből :D

északfok5 2010.08.04. 12:34:07

Balázs szülei módosabbak, a fickó talán jó parti lehet. A csaj házassággal, és főként egy gyerekkel (az a tuti) akarja megszilárdítani a pozícióját.
Nincs itt szó semmiféle nagy szerelemről meg igazi gyerek iránti vágyról. A csaj megpróbálja pár évre bebiztosítani magát, aztán majd lesz valahogy...

2010.08.04. 12:34:42

@antiszociális exlúzer: Azzal semmi baj szerintem!
Az a baj, amikor átmegy zsenyegésbe az egész, amikor már baszogaásszintre emelkedik a dolog.

Az h vki családot akar, azzal nincs gáz, mindenki akar! Előbb-utóbb!
Az meg a 2 ember döntése, hogy mikor és hogy?

[c] 2010.08.04. 12:34:43

@MickthePick: Elbeszéltek egymás mellett. Igen, a férfi saját akaratából házasodjon a kezét és csináljon gyereket. De ez nem azonos azzal, hogy a nő családalapítással kapcsolatos vágyát egyszerűen lesöpri a színről.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.08.04. 12:34:50

@Hivatásos beszólóművész:

Vagy mókásan elmegy a pasi vaszektómiára a csaj tudta nélkül :) Várhatja majd a bohócot a fiókban Pirike! :)

MickthePick 2010.08.04. 12:35:26

@puhaporno: na végre, még egy értelmes ember, kezdtem belefulladni én is a hülyeségbe :)

2010.08.04. 12:36:14

@Kedves Nard: Pl!
Ez jó hasonlat! :D

MickthePick 2010.08.04. 12:37:35

@antiszociális exlúzer: senki nem mondott olyat, hogy bármit le kéne söpörni. Mindkét félnek tudni kell, hogy a másik mit akar, e általában hamar kiderül (és ha Zsit erre gondolt, csak nem tudta megfogalmazni, akkor máris egyetértünk), de nem másfél év után kell elővenni a géppisztolyt és a falhoz állított csávónak szegezni, hogy "vegyééémáááeee.... meg ketyeg az óra"... ha értesz :)

MickthePick 2010.08.04. 12:38:08

"jelzem az a hölgy aki másfél év után annyira sem ismeri a barátját, hogy tudja szereti-e a gyerekeket az ne is akarjon gyereket tőle "

Zsit, így már fogod valamennyire, mit akartam mondani?

Hopi Bond 2010.08.04. 12:39:09

@blacklord: Úristen, ég adja, hogy sose kerülj közel a kormányrúdhoz. Azért ez egy brutálisan durva "program".

blacklord 2010.08.04. 12:39:39

@standup: nincs "üdvös" megoldás. Csak azt mondom, hogy egyre több nő van, aki hozzád hasonlóan gondolkozik, és aztán egyszercsak rádöbben, hogy elment a hajó. Nem azt mondom, hogy az első idiótától legyen minden lánynak gyereke 21 évesen (pl. aki felsőfokú végzettséget akar ott ez nem egyszerű), nyilván. De azért az is fura, hogy egyre több nő 25-35 éves korában képtelen olyan embert találni, akivel közös jövőt tervezhetne - és szerintem ez azért van, mert eleve valami tökéletességet várnak el a kapcsolattól (ahogy Zsit mondja, ÉREZZE, baszod! :-) , én csak Yoda mester tanítását idézném max...), aztán meg hogy legyen meg a kocsi, az autó, a nyaralás, és utána még legyen meg havi 100 rugó CSAK a gyerekre is... És ezt tartom elég súlyosnak (hülyén fogalmaztam, ez persze ránk XY-okra is áll, nem csak rátok nőkre).
Van nekem is olyan barátom, akit 42 évesen szült az anyja (első gyereknek! :-) ), és ez tök jó is, mert sokkal mozgékonyabb az ő kora-öregkoruk is ettől, hogy felnőtt és nem nagyszülő-szerepben vannak 60 körül. Ugyanakkor az emberek többségének nem ilyen jó a génkészlete, ez tény sajnos, amit a média hatása és az orvostudomány fejlődésének tudata hajlamos az emberekkel elfelejtetni (pedig kőkeményen ott van az a betonfal).

[c] 2010.08.04. 12:40:04

@MickthePick: Én érteni vélem, min akadt fenn Dr. Jula Watson.
Egy nő ne merészeljen nem akarni gyereket, mert akkor egoistafeministabüdöskurva. Egy nő ne merészeljen akarni gyereket, ha én nem akarok, mert akkor egoistafeministabüdöskurva.
Szóval: "a nő akkor akarjon gyereket, amennyiben és amikor én akarok, minden egyéb esetben egoistafeministabüdöskurva".

MickthePick 2010.08.04. 12:42:02

@antiszociális exlúzer: ez akkor csak sima értelmezési hiba, mert ilyen szerintem nagyjából senki se írt, vagy ha mégis, nem hiszem hogy komolyan.

A fenti sztoriban az alapvető gond, hogy ez a két ember nagyon nem ismeri egymást. Minden ebből következik, és ennek a kapcsolatnak nagyjából lőttek, hacsak nem kezdik el egymást nagyon gyorsan megismerni.

Szöszi 28 2010.08.04. 12:42:25

@Kedves Nard: Jézusom!:D Néha ijesztő, hogy mik fordulnak meg az agytekervényeidben:D

daat 2010.08.04. 12:43:31

@blacklord: Kösz a korrepetálást.
Ez volt az ostobaság? Hmmm.. Ha egy gyereknek csak annyit szeretnék biztosítani,hogy meglegyen a napi kenyere meg vize, akkor még talán egyet is értenék veled. A gyerekvállalás viszont nem csak ebből áll. A gyereknek venni kell ruhát, cipőt,tanítatni kell, stb.. Lehet úgy hozzáállni, hogy biztosítom neki a létminimumot, de nem hinném,hogy ez lenne az etalon, legalább az esélyt érdemes megadni neki,hogy könnyebb legyen, mint nekem. Amint olvashattad, nekik a számla befizetése is gondot okoz. Mondod,hogy mi hogy nőttünk fel. Rá kellene jönnöd, hogy ez már nem az a világ, amiben Te vagy én felnőttem.
Ha meg valaki véleménye más, mint a tied, nem feltétlen ostoba, max. máshogy gondolkozik!

darkmirjam 2010.08.04. 12:46:19

@antiszociális exlúzer: Az ideális nő olyan, mint a reklámszatyor. Akkor hordom ki benne a gyerekemet, amikor én akarom.
Útálom a szmájlikat, pedig lehet, ide kéne.

[c] 2010.08.04. 12:46:46

@MickthePick: "ez akkor csak sima értelmezési hiba, mert ilyen szerintem nagyjából senki se írt, vagy ha mégis, nem hiszem hogy komolyan"

Nem arról van szó, hogy te írtál volna ilyet. Nem is gondolsz; egyáltalán nem ilyen embernek tűnsz.

Ebben a formában más sem írta. De belengi a hozzászólásokat - meg úgy általában a párválasztás kérdését - is ennek a fajta hozzáállásnak a "szelleme".

MickthePick 2010.08.04. 12:47:32

@darkmirjam: "Utálom", rövid "u".
:D :D :D :) :) :) ;) (csak neked) :D

MickthePick 2010.08.04. 12:49:26

@antiszociális exlúzer: na, itt a lényeg! "belengi" a hozzászólásokat... nem leng az be semmit, inkább arról van szó, hogy mindenki mindent a saját "szűrőjén" át értelmez és ért félre, ahogy minden netes fórumon :)
Ezek a szűrők pedig többnyire a saját démonok, lelki gondok által képződtek. Többek között.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2010.08.04. 12:52:00

@Hivatásos beszólóművész: Veled elleben csak az gond, hogy a szüleid szaporodtak... :D

kissbergen 2010.08.04. 12:55:10

már megbocsáss kedves posztíró! másfél év után nem korai még a házasság is? nemhogy gyerek... mit sürgeted szegény palid, ezzel fogod elriasztani.

én 30 vagyok, 1 éve vagyok együtt a párommal aki 27 éves, de eszünk ágában sincs még összeházasodni. először összeköltözés, aztán ha az működik 1-2 évig akkor házasság, aztán jöhet a gyerek. az utolsó 2 lépés közt már nem feltétlen kell sok idő elteljen, de egy gyerek ma már felelősség, és biztos háttér nélkül bevállalni úgy, hogy majd apu anyu segít a legnagyobb felelőtlenség! milesz ha apu anyu nincs vagy elfogy a pénz? a gyereket nem 1-2 évig kell nevelgetni mint egy hörcsögöt vagy 10 évig mint egy kutyát, ez a nyakadon lesz 20 évig legalább. ezt is vedd figyelembe.

de lehet a pasid szimplán nem biztos benne, hogy veled akar nevelgetni. ennyi.

Sas882 · http://raktarbazis.blog.hu/ 2010.08.04. 12:59:10

A "majd csak lesz valahogy" ill. az "ultimátum" tól a hajam égnek áll.
Egy gyereket nem lehet bevállalni ilyen alapon, ha mégis, Balázska ott lesz a f@sz rossz oldalán, a gyerek megvan, a csaj majd egyre kevesebbet foglalkozik vele, kifogás mindig lesz.
28 évesen nem maradt le semmiről, éljenek, utazzanak, szeressék egymást.

Piszok Alfréd 2010.08.04. 13:01:52

Nem anyuka fúr a háttérben, de a kényelmes szülői háttér biztos nem gyorsítja meg a folyamatot, hogy házasodni akarjon. Viszont azt sem értem, másfél év után miért olyan sürgős neked a házasság?

Jaded (törölt) 2010.08.04. 13:02:02

Nem olvastam el a korábbi hozzászólásokat, előre is bocs.
Én csak a szerzőnek üzenném: nem, nem vagy egyedül.
Én 7 éve vagyok egy kapcsolatban, ami remekül működik, leszámítva a házasság és gyerek "apró" problémakörét. Én nagyon akarom (azt hiszem, már "csak azért is"), ő nagyon nem. Öt évig kussoltam, nem akartam elriasztani, na meg egyetem alatt nem volt ez annyira sürgős. Aztán lediplomáztam, összeköltöztünk (ő eleve idősebb 4 évvel nálam)... akkor először felmerült a kérdés. Azt mondta: tegyünk egy év próbát, ha működik a dolog, jöhet a házasság. Működött. De egy év után sem volt lánykérés. Megint kussoltam diplomatikusan, a hat év alatt akkor egyszer beszéltünk esküvőről. A bili akkor borult ki, mikor a legjobb barátnőmnek megkérték a kezét (a pasijával 1,5 éve vannak együtt), akkor bőgtem, mint az állat, dobáltam magam (egyedül a szobában, nem produkcióként a párom előtt) az ágyon és azt hittem, megőrülök. Persze látszott, hogy valami baj van, akkor beszélgettünk újra a házasságról. Jött a meglepett fej: nem gondolta, hogy ez nekem ennyire fontos, na nem baj, ha számít, akkor majd eljön a megfelelő pillanat és lesz lánykérés. Ez egy éve volt. És semmi...
Szerintem hat és fél év hallgatásnál többet már nem nagyon lehet tenni. Azóta állandó esküvőkre járunk, "abban a korban vagyunk" (gondolom, öt év múlva meg majd én vigasztalom a válófélben levő barátnőket...). Minden lagzi egy rémálom, éjfélig oké, aztán ha kezdek becsípni, elvonulok bőgni a mosdóba, ahol senki nem lát. Azóta már az öccse (!) is megkérte a csaja kezét, ez is nagy döfés volt a kis szívemnek, de mindegy.

A hozzáállásom hullámzó: néha megállapítom, hogy nem a papír a lényeg, boldogabban működik a kapcsolatunk, mint a házasságok nagy része, de azért legbelül bánt, hogy mitől vagyok olyan selejt, hogy nem mer elvenni.

Gyereket állítólag akar, akár már jövőre is, mert elmúlt 30, de én tuti nem szülök neki házasságon kívül. :(

Úgy gondolom, ne az anyját hibáztasd. Csak kibúvót akarsz neki találni, ismerd fel, hogy nem akar elvenni és ennek próbáld megtalálni az okát (nekem nem sikerült). ha pedig tényleg olyan hülye, hogy az anyja miatt nem kéri meg a kezed, akkor jobb is lelépni, mert az ilyen mama kicsi fia később nagyobb hülyeségekre is képes lesz az anyjáért.

Na, lehet megkövezni...

MickthePick 2010.08.04. 13:04:58

@Sas882: pontosan.
@Morningrise: jaj.
" bili akkor borult ki, mikor a legjobb barátnőmnek megkérték a kezét (a pasijával 1,5 éve vannak együtt), akkor bőgtem, mint az állat, dobáltam magam"

JAAAAAJJAJAJAJ

Hát bocs, de téged én se vennék el. Neked se a párod fontos, hanem a házasság, legalábbis ebből ez derül ki.
"ismerd fel, hogy nem akar elvenni és ennek próbáld megtalálni az okát (nekem nem sikerült)"
Ez legalább őszinte, és igaz.
Vajon Te miért nem ezzel próbálkozol? Ha jól értem, még 28 se vagy?

Piszok Alfréd 2010.08.04. 13:05:02

A másik dolog. Akik azt mondják, ne nyomja a pasit, és hasonlók.

NEM a középkorban élünk, nem a férfi "veszi el" a nőt, hanem ketten összeházasodnak, így a döntés sem a férfi kezében van (a nőében sem) egyedül, hanem ketten döntenek, és emiatt kezdeményezheti a témafelvetést bármelyikük.

megitális rózsa 2010.08.04. 13:05:52

Morningrise,

hát ritka nagy idióta vagy.

Edd meg amit főztél.

MickthePick 2010.08.04. 13:06:28

@Morningrise: "Minden lagzi egy rémálom, éjfélig oké, aztán ha kezdek becsípni, elvonulok bőgni a mosdóba, ahol senki nem lát."

Szerintem beszélj szakemberrel, mert ez egészen biztosan nem normális.
De főleg keress más faszikat is, amíg nem késő!

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2010.08.04. 13:06:37

@standup: Hmm és 38 évesen csak úgy a szögről leakasztasz egy pasit, akinek azonnal szülsz? Nehezen hinném. Egyébként kíváncsi leszek 5 év múlva is, majd azt mondod-e neki, hogy vársz még öt évet, pedig te már nagyon szülnél?

megitális rózsa 2010.08.04. 13:08:46

"A másik dolog. Akik azt mondják, ne nyomja a pasit, és hasonlók. "

Ha nagy a nyomás egyből lecserélik a "férfiak" egy fiatalabbra. (Érthető is: más húszévest döngetni, mint egy harmincast.)

Piszok Alfréd 2010.08.04. 13:11:58

Azt meg végképp nem értem, miért kéne otthagyni a pasit, ha nem akar (még) házasodni vagy gyereket. Legalábbis, ha tényleg szeretitek egymást.
Az a fontos, hogy együtt legyetek és éljetek, vagy az, hogy papír legyen meg gyerek gyorsan? Az embernek éreznie/tudnia kell, hogy egyrészt ő akar-e/tud-e a másikkal leélni egy életet és családot alapítani vele, másrészt hogy a másik akarja-e illetve alkalmas-e erre. Ha igen, akkor lehet várni, ha nem, akkor meg tudomásul kell venni, hogy ez nem komoly kapcsolat és le lehet lépni tényleg.

Quentin vagyok, Montargis-ból 2010.08.04. 13:13:53

A cikket olvasva megértem mind Balázst, mint az anyját.
Ekkora libától csak nem akarhat gyereket (baba-project, b+?).
Éveken át együtt élni vele meg pláne.
(Az egész életet nem is mondom.)

Frigyesur (törölt) 2010.08.04. 13:16:18

@Morningrise: Ez most komoly? :O Szerintem te is tudod mit kene tenned... Ennyire kiborulni, hogy masokat elvesznek... :x Ha neked hazassag kell, neki meg nem, akkor nem o tarsad, lehettek meg akarmilyen jol. Telhet el akarmennyi ido, ha valakiben nincs perspektiva, azzal nem szabad lenni, az a kapcsolat halalra van itelve...

@Piszok Alfréd: Hat, neha korbenezve, szerintem nem vagyunk olyan messze a kozepkortol. Oltari nagy sotetseg honol egyes helyeken. ;)

Murderface 2010.08.04. 13:16:56

Kedves posztíró!

Gyereket akarsz, meg házasságot? Másfél év után? Ráadásul nyaggatod is vele a párod?
Gratulálok, megtetted az első lépéseket a szakításotok útján! Ne aggódj, nem lesz anyósod az anyja :P

Commodus 2010.08.04. 13:17:54

@Morningrise:
Dobd ezt a pasit, de sürgősen. Sőt, már régen ki kellett volna rúgnod. Soha nem fog elvenni.

Sas882 · http://raktarbazis.blog.hu/ 2010.08.04. 13:19:07

@Morningrise:
ez beteges, azt ugye tudod, felesleges erre energiákat áldoznod, foglalkozz inkább a pasiddal.
Nem azon múlik, hogy feleség vagy vagy sem, legyél barátja, szeretője, partnere egy személyben, ez a lényeg.
Azt 1-2 milliót amibe egy "lagzi" fáj, költsétek egy Földközi tengeri hajóútra, jobban megéri.

Másrész hiába nyaggatod, úgy sem fog konkrét választ adni, ha házasodós típus lenne, már megkérte volna kezed, fogad el igy.

Frigyesur (törölt) 2010.08.04. 13:21:54

@Piszok Alfréd: Miert legyen valaki olyan emberrel, akivel nem egyeznek a celjaik? Masreszt igen ritka, hogy a ferfi igazan szeret, de hazasodni azt nem akar. Az lenne az oszinte es igaz szeretet, hogy nem torodom a masik igenyeivel...

"When you can see your unborn children in her eyes
You know you really love a woman"

:)

epres négercsók 2010.08.04. 13:23:02

Kedves szerző, dehogy vagy egyedül. Nálunk is nagyon hasonló a szitu, csak mi már 3 éve vagyunk együtt (igaz, 1-2 évvel fiatalabbak nálad), és másfél éve együtt is élünk, nem vagyunk rászorulva a szüleinkre (ez alatt azt kell érteni, hogy van fizunk és nem vagyunk anyagilag zsarolhatók, kivéve a lakást, aminek sajna több tulajdonosa és haszonélvezője van a kelleténél).
Az én emberem azt mondja, szeret engem, de nem hisz a házasság mint papír féle bullshitben. A gyerek meg olyan, hogy én szeretnék, ő is, de várna még 1-2 évet (a mai felfogás szerint amúgy is ciki 30 alatt szülni).
Anyós velem is bűbájos volt, kacarászott, stb, aztán a párom jó szándékú rokonai figyelmeztettek, hogy ez csak a máz. Ki is bújt a szög a zsákból idén, ment itt a cirkusz. Aztán a körülmények úgy változtak, hogy momentán csend van, anyósék viszont utálnak. De már nem izgat. Hagyjanak minket, hadd éljük a világunkat, és remélem, 1-2 éven belül azért nálunk is lesz végre valami esemény.

Treff7 2010.08.04. 13:24:52

A legjobb férfiak (sok pénz, nagy ész, két kéz, két láb stb.) 30-35 évesen házasodik mostanság és nem 30-35 éves nőkkel. De azért drukkolok minden karrierista/ejj ráérünk arra még nőnek. (hozzátenném ,hogy a lottó ötöst is megnyerik néha, így ez az állítás nincs kőbe vésve.) Kedves posztíró, én ha neked lennék hamar ultimátumot küldenék monyuk fél évvel, és ha negatív a hozzáállás (akár igent mond, de érzed muszájból) lépnék. 5-6 évvel idősebb pasit keress, ha véletlen így történne. Amúgy most visszaolvasva a kommentemet én magam se értek vele 1et 100%-ig, de a lényeg valahol ott van, hogy a mai világban kell olyan (4)5-8 év különbség a férfi javára, és nem árt ha a lány 26-7 éves korára megtalálta az igazit. Szerintem. A környezetemből ezt szűrtem le. Nem vagyunk egyenlőek, ami azzal jár, hogy nem szabad mindenkinek azt amit jupiternek. A lányok kezdjék hamarabb kiélni magukat ? nemtom. Ami biztos jól érzed, hogy fogy az időd. Ismerek pár harmincas éveiben járó leányzót, akik elég rossz passzban vannak, sokan rossz döntéseket is hoztak. A mostani 28-35 éveseknél ez valós problémának tűnik. Éljen a Sex&City és társai.

Sas882 · http://raktarbazis.blog.hu/ 2010.08.04. 13:25:10

@epres négercsók:
az anyós kit érdekel, én pl. nem vagyok vele beszélőviszonyban sem.

Vad.Korte (törölt) 2010.08.04. 13:26:09

Az ilyen eröltetett házaság sose jó. A pasi nem akar belemenni, aztán ha sikerül belekényszeríteni, nem fogja jól érezni magát benne. El tudod mondani, miért karasz házasodni? Mert az kevéske, hogy nincs elég ellenérv, meg az a másfél év.

Szerintem le kell ülni és meg kell ezt beszélni rendesen. Rá kell szánni egy estét, egy napot, és tisztába tenni, hogy ki mit akar.

Mert a másik az a mismás, ami kisüt a történetből. Meg Morningrise-éból is.

Szerintem.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.08.04. 13:26:33

@MickthePick:
Megvilágítom a saját példával, hogy mi a bajom.

Az ex-el való ismerkedés után nagyon hamar felmerült a gyerek ötlete. Elmondta mindkettőnk, hogy hogyan képzeli. Ex azonnali gyerekvágya kissé elodázásra került, igen pragmatikus okok miatt. Megértett, megértettem.
Némi idő elteltével viszont napirendre került. Már az én részemről. Ex beleegyezett.
Aztán szétmenésük kapcsán a fejemhez vágta, hogy ő nem is akart.

Csak ugye szólni felejtett el.
Én meg nem ÉREZTEM ezt.

Hát ennyi.

Ez nem robotság kérdése.
Kezdek kétségbeesni, hogy minden második szavamat olvasod el :S
Én pontosan értettem, hogy te mit akarsz mondani. Csak a valóság ennél sokkal-sokkal szörnyűbb. E téren legalábbis.

Aztán lesznek a lasszózós anyukák :)
Így ne csodálkozz, ha nekem ez vörös posztó!

Szöszi 28 2010.08.04. 13:27:40

Nézzétek meg a Nem kellesz eléggé című filmet! Elég jól vázolja, hogy, ha cseszegeted a pasidat, hogy vegyen el, és el is vesz, mert te azt akarod, de ő valójában nem is, csak azért csinálja, hogy befogja a szátokat, akkor annak félremenés lesz a vége és aztán válás.

Kósza 2010.08.04. 13:29:16

@Zsit (nyau és rémizé): ehhh,... szerinted mennyire volt őszinte, megalapozott, valós, egy, a válás kapcsán hozzádvágott félmondat? Válás közben annyi mindent mondunk, amit aztán megbánunk, mert igaztalan volt! Ez nem indok az ultimátumozásra!

Falshang 2010.08.04. 13:34:16

@Kata1987: én már láttam tavaly azt a filmet, viszont utána rádobtam a batmant, akkor az is valóságos, ugye?

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.08.04. 13:35:09

@Kósza:
Olvasd el az első hozzászólásomat a poszthoz!
ÉN mondom leginkább, hogy NE legyen ultimátum. De beszélni kell róla. Csak nem folyton, satöbbi - nem ismétlem magam.

Mi szépen váltunk. És nem tudom, mennyire megalapozott. Én nem vagdalkoztam. És nekem fájt. Igaznak hiszem a szavait. Akkor is annak hittem. Miért kételkedtem volna? Az hová vezet, ha azt gondolom magamban, hogy biztos nem úgy gondolta? Lásd poszt: Balázs is biztos nősülni akar meg gyereket - érted, ugye, mit akarok mondani?

lovacska30 2010.08.04. 13:39:15

szerintem az igazság valaholközépen van.. én 32 vagyok es nincs férjem sem gyerekem, néha eszembe jutnak a statisztikaák h a kor elöre haladtaval egyre nehezebb, és nagyobb az esély a rendellenességekre.. de mindig lenyugattaom magam azzal, h en azt szeretnem h mindketten boldogan varjuk a babát es mindketten örüljünk neki, nem pedig az egyik fel igy kenyszeritse az akaratat a masikra.. sokszor a baratnöim - és ez bőven vicc- akik rossz hazassagban élnek vagy mar el is valtak es egyedül maradtak egy-ket gyerekkel nyaggatnak, h miert nem hazasodunk mar össze es szülök.. na részükröl ez azert eleg komolytalannak hangzik.. ök a kis projectjeiket kipipaltak, es most szenvednek egyedül vagy együtt.. hat en ebböl köszi nem kérek.. én szeretem annyira a kedvesem, h megvárom mig megérik rá.. amugy szerintem minnel jobban nyaggatjak az embert vmivel annal kevesbe akarja... ha meg beken hagyjak öket majd megérik bennük a gondolat.. legalább is az én pasim ilyen.. baromira makacs, ha barki barmivel nayggatja annal rosszabb (legyek en vagy a szülei..) viszont ha beken hagyjuk akkor magatol is eljut ugyan oda, csak sokkal kevesebb kinlodassal jar, és sokkal hamarabb..
és az anyagi oldalt is megértem az Anyukam egyedül nevelt, az apam meg csak gyerektartast sem volt hajlando fizetni vállás után.. (mondjuk mig hazasok voltak akkor se nagyon akart beszallni semmibe..) nagyon nehéz egyedül felnevelni egy gyereket egy fizetésböl és iskolába járatni.. néha eszembe jut h idöszerü lenne, de akkor mindig arra gondolok, h inkabb most hajtok meg arra h képezzem magam es egy olyan munkakörböl menjek el szülni ahol annyit keresek amiböl meg tudunk elni akkor is ha barmi történne..
Kedves posztolo, hagy beken a párod.. ha szereted akkor nem akarhatsz olyan dolgot rakenyszeriteni amit nem akar egyenlöre, ha meg nem szereted akkor meg miert akarsz neki szülni??

Piszok Alfréd 2010.08.04. 13:40:06

@Frigyesur: igazad van, csak nagyon nehéz ezt jól belőni. Mert azért lehetnek eltérések a tervekben, és lehet, hogy tényleg el akar venni, de tényleg csak akkor, mikor előléptetik, vagy felemelik a fizuját, vagy mittudomén, és tényleg nem csak kamu az időhúzás, hanem valami dolog ami neki nagyon fontos. És akkor meg te vagy az akinek várnia kell, hiszen nagyon szereted.
De persze sok a kamuzós időhúzós és erre csak azt tudom mondani, hogy éreznie kell az embernek, hogy melyik esettel áll szemben. de hogy ezt hogy kell, azt nem tudom, mert mázlista vagyok és amikor pozitívan éreztem, akkor be is jött és ennyi.

MickthePick 2010.08.04. 13:41:09

@Zsit (nyau és rémizé): nos, így már értelek jobban, nyilván. Ahogy írtam is az előbb: mindenki a saját démonain át szűri a dolgot :) Neked hazudtak, ezért érint ilyen komolyan a dolog... pedig kicsit ellent is mondasz vele magadnak, mert hiszen ti megbeszéltétek, aztán mégse úgy lett :( szóval mondta, de nem akarta: azaz hiába a szó, ha az érzés nem volt meg mögötte. Ez majdhogynem engem igazol.....:)
Na jó, de nem viccelődünk.
A saját példám pedig pont az, hogy nagyon jól megvoltunk, mindent el tudtam képzelni a lánnyal, majd ő kevesebb mint 2 év után a nagy semmiből nekem szegezte a szuronyt: ugyan mégis mikor veszem el?
Ezek után később hiába kértem meg a kezét, a szálka ott maradt, és fertőzött... évekkel később is a fejemhez vághatta, hogy "csak azért kértél meg mert említettem" - szóval ez meg nekem vörös posztó.
Ha érezte volna, hogy én ezt őszintén akarom tőle, akkor sosem kérdez rá, és talán sok minden máshogy alakul. Hát ennyi.

darkmirjam 2010.08.04. 13:41:56

De most komolyan, a lagzi igenis rémálom. Résztvevőként még oké, szórakozzunk egy jót a kutyakomédián, de főszereplőként? Stresszes, giccses, fotózásos, vigyorgós faszság, ahol a lány úgy néz ki mint egy süti meggyel, a fickó meg pingvin virággal. Az össznépi ízlésátlag meg csak az ízléstelen lagzis szintipopot tűri meg. Minek? Szépnek látja ezt még valaki? Oké oké, vannak egész tűrhető verziók is, tudom, de az, hogy erre vágyni is lehet, számomra felfoghatatlan. Még filmen sem láttam olyan lakodalmat, amit saját bőrömon szerettem volna tapasztalni.
Ezt csak azért mondtam el, mert a házasságtól való vonakodás még nem jelenti azt, hogy a társunk nem szeret. Lehet, hogy tényleg csak a házasságot, meg az akkörüli hűhót rühelli.
Ez az életem legszebb napja dolog csak egy szar felkapott szlogen. Majd ha megszületik az első gyerek, rájössz, hogy az a kölcsönautós giccsparti smafu.
Férfiak is vágynak gyerekre. Némi beidegződések miatt azonban szeretnek előbb valamit letenni az asztalra. Pénzt, karriert, fontosságot valahol, élményeket vagy legalább elég magabiztosságot. Ha ez megvan, már nyugodtabbak, talán jobban hajlanak arra, hogy belevágjanak életük legnehezebb vállalkozásába. Nem biztos, hogy emiatt éretlenek. Lehet, jobban tudják, ez nem csupán puha talpacskák puszilgatását jelenti majd. Kevésbé rabszolgáik hormonjaiknak.

Jaded (törölt) 2010.08.04. 13:42:35

@Sas882 (és a többiek)...
Valószínűleg rosszul fogalmaztam, vagy nem olvastátok el alaposan, amit írtam:

"Nem azon múlik, hogy feleség vagy vagy sem, legyél barátja, szeretője, partnere egy személyben, ez a lényeg."

-> Pontosan ezt csinálom. Nem nyaggatom (lásd: 7 év alatt kb. 3x volt téma a házasság, beszélgetéssel, nem hisztivel. A kiborulásaimat magamnak, egyedül, magamban intézem. Azért mert tényleg bánt a dolog, DE nem akarom ezzel a páromat zsarolni vagy idegelni.)
Azért vagyok még mindig vele, mert én tényleg szeretem. Jól érezzük magunkat együtt, számíthatunk a másikra és mindenben egyetértés van, nem azért, mert félek egyedül maradni, hanem mert nem érdekel más. Köszönjük: élünk. Utazunk, fesztiválozunk, barátokkal járunk szórakozni stb.

"Azt 1-2 milliót amibe egy "lagzi" fáj, költsétek egy Földközi tengeri hajóútra, jobban megéri."

-> Azért nem feltétlenül kerül 1-2 millába. Ha egyszer lenne lagzim, akkor csak a család lenne ott a szertartáson (kb 15 főről beszélünk) és tartanánk egy beszélgetős estét a kertben. Ennyi. Nem a ruha meg csinnadratta vonz. Egyszerűen hiszek a házasságban, hiába nem divat már.
Bulizni meg lehet a haverokkal előtte/utána. Nekem ez meghittebb dolog annál, hogy végignézzem, hogy részegedik le mindenki az én számlámra és parázzak, hogy ki hogy érzi magát.

"Másrész hiába nyaggatod, úgy sem fog konkrét választ adni, ha házasodós típus lenne, már megkérte volna kezed, fogad el igy."
-> Nem nyaggatom. A többi igaz. Épp ezért nem nyaggatom. :)

Na mindegy, kicsit erősen rámentem a saját lelki oldalamra. hozzáteszem, nálam a bajok oka az, hogy a hobbimból (ami az életem jelentős részét kiteszi) fakadóan rengeteget mozgok kismamák és friss anyukák körül, akik nagyon nyomatják ezt a rózsaszín ködöt a babázásról és az élet szépségeiről anyukaként. ha ezt hallod napi 5-6 órában, egy idő után vágyakozni kezdesz rá. A részeges egyetemi tivornyák már odébb vannak.

Kósza 2010.08.04. 13:42:42

@Zsit (nyau és rémizé): jaaa,... tényleg, mi egyetértünk ezügyben :) De a válási balhé alatti vagdalkozásról alkotott véleményemet fenntartom,... a válás időszaka módosult tudatállapot.

Tjuca 2010.08.04. 13:42:51

az ultimátum, ha egy nő 28 évesen közli, hogy gyereket, házasságot szeretne. de az nem ultimátum, ha a másik húzza az időt, nem mond semmit, csak azt, hogy várjál nyuszikám, maradjál, jól megvagyunk, majd, ha megérek...

tisztata vizet a pohárba! ha egy pályán mozognak, akkor oké, ha nem, egyik se adjon ultimátumot, pá és vége.

(és egy gyerekhez nem csak pénz kell, hanem pl. türelem, erő, egészség, lendület stb. és nagyon nem mindegy, hogy negyven évesen vállalja valaki a gyereket vagy harminc évesen. ha a posztoló úgy érzi, hogy nem negyven évesen akar gyereket, akkor elég hülyeség rágódni azon, hogy na de ma már ez teljesen bevett szokás.)

lovacska30 2010.08.04. 13:43:07

ja es meg vmi, akik teszteket javasolnak, a kedvesem imadja az unokahugat (meg nincs 2 eves), komolyan mondom szerelmesek egymasba nagyon jókat jatszanak nagyon jol elvannak de ettöl meg egyenlöre a sajatot nem szeretne meg fiatal(26) es elni akar mielött gyereke lesz..

alumi 2010.08.04. 13:43:28

@puhaporno: 29 éves a nőd. 6 év után vetted el. 23 volt, mikor összejöttetek. még jó, hogy nem rítt...:)
ha most kezdene bele egy kapcsolatba, tutira más viszonylatban állna hozzá. egyébként meg nyilván érezte, hogy úgyis el fogod venni. (céloztál rá, többször beszéltetek róla, megérezte,stb)

Szöszi 28 2010.08.04. 13:43:47

@Falshang: Nekem valószerűbb ugyan az általam említett film, nem feltétlenül emlegetném egy lapon a Hupikéktörpikékkel sem és a Batmannal sem! Tönkrement házasságot láttál már az ultimátumok miatt? Igen! Batmant láttad már? Nem! Van miről társalognunk még? Nincs!

Falshang 2010.08.04. 13:46:28

@Kata1987: nem akartam nagyon a lelkedbe gázolni, csak viccesnek találtam, hogy egy filmet(ráadásul egy ilyen amerikai baromságot) említettél.

Commodus 2010.08.04. 13:49:24

@Treff7:
Nem kell feltétlen, hogy a férfi legyen az idősebb. Nem kor, hanem érettség függvénye ez. Nekem 26 évesen 30 éves nőm van, és ez a valaha volt legjobb kapcsolatom. Tudtam, hogy idősebbel kezdek? Igen. Tudtam, hogy benne van a korban, gyereket szeretne? Tudtam. Akarunk gyereket? Igen, ő is tudja rólam, hogy szeretnék tőle, és lesz is. Ennyi!

markusfalvi 2010.08.04. 13:54:09

ha egy férfi valamit komolyan gondol, akkor ott nincs anyagi körülmény és egyebek.
4 hónapig udvaroltam a feleségemnek, februárban "összejöttünk" következő év májusában született a kislányunk és most egy év után jön a második baba.
Ha két ember szereti egymást, akkor nincs min vacakolni, főleg, ha már egyideje együtt jártok.
Legyen férfi a talpán, ha akar valamit, akkor tegye, ha nem akkor meg hagyjátok egymást azt az utat járni, amit ki-ki szeretne.

Cinkapanka 2010.08.04. 13:54:11

1,5 éve vannak együtt és már gyereket akar? Bátor lány. Vagy hülye. A kettőt csak egy hajszál választja el. Mi 4,5 éve vagyunk együtt a párommal 3,5 éve élünk együtt. Az esküvő már szóbakerült, de nem siettetünk semmit. Szeretem házasság nélkül is. Persze egyszer szeretném ha majd lenne esküvő, mert nekem többet jelent mint "egy papír", de minek erőltetni a dolgokat? Majd eljön az ideje. Az pedig szerintem elég ésszerű érv, hogy a számlákkal gondok vannak. Gyereket csak biztos háttérrel kéne vállalni.

Frakk_a_macskák_réme · http://multipedia.hu/page/ajanlo/ 2010.08.04. 13:54:14

@Morningrise:

ez a sztori talán jobb, mint a topicindító, a maga beteges módján.

Három sarokköve van:

Ad 1: a postoló aki azt hiszi, hogy boldogabb lesz egy papír aláírása, és egy zabálós-piás mulatozás után.

Ad 2: "hiába akarnál, nem lesz gyereked, vagy aláírod a szerződést, vagy nem esek teherbe" zsarolás

Ad 3: önmagát folytonosan másokhoz méricskélve kialakuló depresszió, mások (vélt) boldogságában önmaga boldogtalanságát megtalálni képesség

Keress meg egy lélekgyógyászt, elég durva külsős szemmel amit leírtál. Egyébként valószínűleg az élet más területén is hasonlóan viselkedsz, ez lehet az egyik oka, hogy nem vesznek el: nem akarják, hogy erősebb zsarolási pozícióba kerülj.

Caddy 2010.08.04. 13:55:52

Mi a fene folyik itt? :D:D:D

blacklord 2010.08.04. 13:56:55

@Hivatásos beszólóművész: érdekes, az ország lakossága meg mégis fogy. Hát ez hogy lehet?

bitang rondák a gyerekeket megrontó tanárnők 2010.08.04. 13:57:39

Inkább dolgoznátok lusta banda, ahelyett, hogy dumáltok.

Jaj, lesz gyerekem, nem lesz, kitől lesz, jajj, jajjj, jajjjj.

Ki nem szar le titeket.

standup 2010.08.04. 13:58:35

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Akkor is ráérek 5 év múlva problémázni. Még a diplomát is be kell fejezni, közben dolgozom, sanszos, hogy egy-két évig külföld is lesz... Most ha akarnék se lenne alkalmas. Akkor minek vergődjek itt és most ezen?

bitang rondák a gyerekeket megrontó tanárnők 2010.08.04. 13:59:51

@markusfalvi: Gondolom mindketten randák vagytok, így nem tudtok válogatni.

standup 2010.08.04. 14:00:44

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Amúgy, ha simán csak "szingli" lennék, akkor mit mondanál? Akkor se tudnék "leakasztani a szögről csak úgy" valakit, nemde?

blacklord 2010.08.04. 14:06:24

@daat: Nem hát, hanem az a világ, ahol egyre jobban felgyorsulva kegyetlen gyorsasággal haladunk afelé, hogy kihaljon az ország. Szerinted az milyen lesz akár neked is, hogy leszünk mi 60+-ok 6 millióan, és rá 1 millió keresőképes?
Az meg, hogy néha gondjaik vannak a számlákkal, az totál relatív. Lehet, hogy azért van, mert vettek kocsit előleg nélküli törlesztőre, plazmát és mosógépet áruhitelre, stb. Aki gyereket vállal, annak azért meglehetősen más lesz az értékrendje is, és akkor az lesz a normális, hogy legyen a gyereknek cipője, meg kabátja, és csak utána gondolkozol el rajta, hogy "basszus, kéne a 70cm-es laposkatódosom helyett egy 120 cm-es plazmatévé lassan"... Pont ahogy mondom, fel lehet jól nevelni egy gyereket anyagi nehézségek között is, a leggazdagabb emberek többsége pl. nagyon szerény háttérről indult. A probléma pont az, hogy soha nem lehet "elég" jó az anyagi helyzet, és az, hogy ennyien erről az oldalról közelítik meg a kérdést, az oda vezet, hogy 2 emberre esik 1.3 gyerek. Nem kell hozzá egyetemi szintű matematika, hogy lássa az ember, hogy kevesebb, mint 10 generáció alatt ez azt eredményezi, hogy 10.000.000 lakosról 500.000 alá kerüljünk. Ezen azért érdemes lenne agyalni egy kicsit, hogy úgy egyszerű hatalmi logika alapján hogyan képzeljük el a jövőnket majd, ha ennyien leszünk...

Frigyesur (törölt) 2010.08.04. 14:07:49

@Piszok Alfréd: Elteresek lehetne. De ha valamit akarok, akkor nem kitero valaszt adok. Vilagosan megmondom, hogy mi kell. Nem probalom azzal elodazni, hogy „a házasság ebben az országban a milliomosok műfaja” es hasonlok. Lehet, hogy nem vagyok jo emberismero, de en ebbol nem arra kovetkeztetek, hogy jajdeszeretne.

Az idohuzo tenyleg sok... azt hiszik, hogy raernek... Ja, erzeni kell. De hany no veri at magat, hogy 'szeret, csak...'

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.08.04. 14:09:32

@MickthePick:
nem tudom
Szerintem nem hazudott. Csak megváltozott a véleménye, a hozzáállása. Ahogy mi mindketten változtunk.
Ennyi.

Sajnálom, hogy benned meg tüske maradt a kérdés után. De fura ám ez is: a csajod úgy érezte, hogy veled el tudja képzelni ... aztán nagy csönd a részedről. Te meg nem érezted?
Legalább volt olyan bátor, hogy megkérdezte és nem taktikázott jobbra-balra :)
Ám ez a 2 év.... hát nem tudom. Lehet sok is, kevés is.

@Kósza:
Ja, mi egyet szoktunk :)
Magamból indulok ki - ha én kibírom, hogy nem vágok hülyeségeket a másik fejéhez .... pedig én voltam a "sértett" fél :)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.08.04. 14:09:38

@Frigyesur:

Kittyt és engem is azért ver a zurunk, mert szeret! :)

alumi 2010.08.04. 14:10:48

Szerintem ott van alapvetően elcseszve az egész, hogy állati nagy nyomás van a nőkön. (valaki írta is korábban) Ezek a rohadt beidegződések, társadalmi elvárások, és még a kurva biológiai óra is..
A pasik persze ezt nem értik, és nem is érthetik. Nekik nincs minden hónapban kib. pms-ük, és nem érzik azt a megmagyarázhatatlan vágyat, amikor a nőnél eljön az "idő" és minden kisgyerek láttán összeszorul a szive.
Nyilván fel lehet venni a varánuszarcot, rántani egyet a vállon, hogy "leszarom, lesz, ahogy lesz", de ez korántsem ilyen egyszerű. A hormonjaidnak nem mondhatod, hogy "kussoljatok".

Ettől függetlenül a görcsölés a létező legrosszabb megoldás.
Azt hiszem, a legokosabb, ha odafigyelünk a jelekre, és nem pazaroljuk az időt felesleges emberekre, körökre.
Választható az az út is, hogy valakit kikészítünk a rinyálással, de hosszú távon tuti visszaüt. (megjegyzem: sok esetben, amikor kölcsönös, nagy szerelemből van házasság, meg gyerek, akkor is eljönnek azok a hullámvölgyek előbb-utóbb, hisz a szerelem múlik, a szaros pelenka marad)

Ma már egyetlen nő sincs rákényszerülve, hogy csak és kizárólag párkapcsolatból, férjtől/élettárstól szüljön.
Ha eljön az a kor, vagy az a késztetés, akkor el lehet indítani egy örökbefogadást, vagy el lehet menni és meg lehet oldani "másként" a teherbe esést (hivatalos útról beszéltem. pár éve volt erről nagy vita, és született jogszabály). (Mert mi van, ha az a pasi, akivel...., csak később, a 40 éves korod körül jön? Vagy még később? Amikor már klímaxolsz és ennyi volt...)Csak azért a nyakába akaszkodni egy reménytelen "esetnek", vagy csak azért bevállalni és hivatalosság tenni egy szar kapcsolatot, hogy legyen gyerek a legnagyobb marhaság, amit egy nő elkövethet.

A döntés felelőssége és súlya alapvetően a nőké, akármennyire is dumálnak a pasik.
Ha nem találod meg "időben" azt, akivel gyereket vállalnál jó szívvel, vagy beleragadsz egy szarba, vagy vállalod, hogy egyedül is felneveled, netán örökre gyerek nélkül maradsz, ami a nők túlnyomó többségének elképzelhetetlen. (és teszem hozzá, ez a normális)

Piszok Alfréd 2010.08.04. 14:14:20

@Frigyesur: a konkrét esetben szerintem is egy halogató elodázó mismásolóval van dolgunk :) Párban egy elsietős türelmetlen felelőtlenül belevágóssal :D

Hopi Bond 2010.08.04. 14:15:09

@blacklord: Ne kell aggódnod, te már jó eséllyel nem leszel benne abban a jövőben. Ahogy én sem. Nem is aggódok. :)

tizenot 2010.08.04. 14:19:45

Hat igen a klasszikus csoro csaj esete a "modosabb" fiuval. Gondolom ha a srac vajszegííny lenne akkor is menne a nyomulás.

ha-ha

Frigyesur (törölt) 2010.08.04. 14:21:43

@Kedves Nard: Nanahogy azert. Mindkettotoket nagyon szereti az ura. :D A szerelmi horoszpok is megmondta. :D

@Piszok Alfréd: Idealis parositas. :D

Jerky_Maistro 2010.08.04. 14:23:59

tipikus eset. a csaj férjet akar, és azt, hogy végre megkössön benne a gipsz. aztán hogy hogyan, azt le se szarja. majd élnek kenyéren-vízen 10 négyzetméteren a XXXXVIII. kerületben.
gratulálok.

ha nem áll kötélnek a pasi, ne erőltesd, mert ha beficcented a kölköt, egy életre megutál, és a gyerektartási pénzért nem éri meg egy nem kívánt gyerekkel, család nélkül küszködni 20+ éven át.

lett volna 20 évesen gyereked, mot nem hajtana a tatár. a görcsösködés csak még rosszabb, és egy pasit nehéz igába hajtani - kivéve a tökhülye papucsokat. értsd meg te is, hogy a pasi ösztöne a pinába való élvezés, nem a bájos-lilafelhős család. az a nők álma.

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.08.04. 14:26:55

az volt már, hogy fotosopp?

amúgy meg Balázska tuti nem cejelmes igazán... de a főhősnő sem!
ez tipikus lasszózás..

egyik cimbim így járt, most válnak. a házasság projectet még csak-csak véghez vitték, de ahogy a csaj erőltette (és a csaj szülei is) a gyerek témát, úgy vált mákossá az egész házasság.
gondolom ott sem volt rendben a cejejem vonal....

Jerky_Maistro 2010.08.04. 14:29:23

@primula anderson: "és nem pazaroljuk az időt felesleges emberekre, körökre" - namost ez úgy néz ki, hogy 20-on évesen beleszeretnek egy testbe, arcba, menőségbe, esetleg járnak is vkivel évekig, aztán vagy dobja a csajt az összes TEST, vagy a hosszú kapcsolatnak lőttek 26 éves kor körül, de max 28-nál, utána meg, kb. 30 évesen ott áll fonnyadóba hajlóan, hajtja a tatár és a többi szingli barátnő, de már nem kell olyan sok pasinak. aztán egyre kevesebbnek.

tizenot 2010.08.04. 14:31:06

Hmm, tenyleg ahogy igy megint elolvasom az a feltuno hogy a kiscsaj teljesen tisztaban van minden szereplo anyagi helyzetevel.

Ha hazasodnak akkor jon anyutol a penz, meg a "modosabb" fiu csaladjatol is.

Penzszagra gyul az eji vad :D Vajhh miert nem akarja elvenni a srac? he-he

psr6 2010.08.04. 14:38:51

EGyszerű a sztori. Anyagi kifogást hozni házzasság ellen lúzerség. Miért vagy még ott? Gyereket akarsz ő meg nem? Lépj tovább.

A számlákkal mindig gond lesz, ahol gond van, sohasem lesz ideális az anyagi helyzet. Főleg azért, mert az igények, életmód is változik. Aki megszokta, hogy a határon él, kétszer annyiból is a határon fog élni

Csak a páron múlik, mihez kezd az életével, másra fogni (anyósra, pénzre) nem kellene.

Szóval a leírásod alapján pattanj meg, nyugodtan.

alumi 2010.08.04. 14:41:23

@Jerky_Maistro: Ezért mondom: örökbefogadás, v. lombikprogram.
No para. Pont.:)

Ami meg a családmintát illeti, mert sokan ezen szoktak rugózni:
semmivel sincs rosszabb mintája egy ilyen egyedüálló anyától született gyereknek, mint annak a sok száznak-ezernek, akik kénytelenek végignézni a t. szülők szar házasságát (agresszió, alholoziálás, a szülők közti no kommunikáció, no tisztelet), netán minden héten más nővel/pasival kezet fogni miután apuék elváltak és apu/anyu újra élni kezdett.

Az a baj, hogy a legtöbb nő csak pasi viszonylatában tudja elképzelni az életét. El sem tudja képzelni, hogy egyedül is lehet teljes egész, hogy egyedül is helytállhat. Pedig miután beleerőszakolják magukat és a másikat a szar házasságba, a kényszerkapcsolatokba (csak mert gyerek kell) majd kis idő múltán elválnak, rendre kiderül, hogy több önálló, határozott nő van, mint gondolnánk.

Jerky_Maistro 2010.08.04. 14:42:48

@blacklord: Ember! Amíg valaki egyedül sem tud meglenni, mert jó esetben is 15 évig fizeti a banknak a részleteket a kis lyuknyi lakás után, és a szaros fizetéséből semmi nem marad hó végére (és ez már egy jobb életszínvonal ebben a tényleg qrva országban), mégis mi a szarból legyen gyerek?

Piszok Alfréd 2010.08.04. 14:45:17

@Frigyesur: viszont lehet, hogy az ágyban isteniek :D

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.08.04. 14:45:37

@Morningrise: hm, tipikus esete annak, amikor az egyik fél jóval többet érez mint a másik. abban a hitben ámítod magad, hogy viszont szeret - pedig ez nem igaz. el van veled, mert: ingyen p.ina, ragaszkodik hozzám, jobb mint egyedül, úgyse találok mást. sajnos sok embert láttam vergődni ilyen hazug, sz@r kapcsolatokban. és nem azért nem szeret, mert nem vesz el. ez csak a checkpoint charlie....

az, hogy hisztis rohamaid voltak, inkább nem kommentálnám....

Sas882 · http://raktarbazis.blog.hu/ 2010.08.04. 14:50:29

@Jerky_Maistro:
és vannak páran igy szerintem errefelé.

Furcsa, de a szingliséget minél tovább húzza a nő/férfi, annál nehezebb lesz szerintem számára megfelelő párt találni.

phaszfej 2010.08.04. 14:55:27

@Da Moon Iz Black _ RIP Kieth 'GURU' Elam :(:

Csak éppen itt nem a csaj érez többet, hanem a csávó. Hiszen a csajnak csak arra kell, hogy gyereke legyen, különben elhagyja, ő maga írta. Ez szerinted azt jelenti, hogy szereti a fiút? Csak kelléknek használja. A csávó pedig értetlenül áll a helyzet előtt és csak azért nem hagyja el, mert ő az, aki szereti a lányt és döbbent, hogy csak erre kell neki. Ha a ribanckurvája szeretné a fiút, akkor pont leszarná, hogy el akarja-e venni feleségül vagy sem. És éppen ezért venné el a fiú feleségül. De te ezt úgysem érted, mert együgyű vagy.

Jerky_Maistro 2010.08.04. 14:56:34

@Sas882: drágább lett az élet, mint volt 1990 előtt.
túltermelés diplomásokból, kevés munkalehetőség, alacsony fizetés, munkaadói csalások, és mellette még vállaljak be egy családot. nem vagyok Rockefeller. fiatalon élvezze az ember az életét, ne öregen.
a 30-as szingli nőknek a legszarabb, mert ők vannak a legtöbben, és legkevesebben a 30-as szingli pasik (a többiek jó régen elkeltek már). meg ugye a para, hogy nem kezdeményeznek.
egy férfinak mindig könnyebb nőt találnia.
viszont a gyorsan gyerekcsináló, majd elvált vagy férj által elhanyagolt nőkből lesznek a legjobb MILF-ek.:-D

supracoger · http://supracoger.blog.hu/ 2010.08.04. 14:58:36

"arra is hajlandó vagyok, hogy elhagyom őt - bármennyire is szeretem – mert nagyon szeretnék már gyereket" grat, marhára szeretheted b+ !

kedves lányok, felfoghatnátok végre, hogy minél jobban agitáljátok a férfiakat a házassággal, annál kevésbé akarnak elvenni.

a férfi szeretné azt érezni hogy Ő kéri meg a TE kezed. nem pedig azt, hogy elvesz már végre, mert annyira akarod. a folytonos unszolásnak/kérdezgetésnek olyan érzése van mintha nem a férfi hozná meg a döntést

Tjuca 2010.08.04. 14:58:58

@Jerky_Maistro: tudod én pont a másik oldalt ismerem. csomó 40-hez közelítő fickó, akik valamit nagyon benéztek. még pár éve jó buli volt a fű, meg a pia, meg külföld, meg a csajozás, anyagilag is mindent megengedhetnek maguknak, mégis nincs meg a kincs... esetleg mégis az a 3. számú ex lett volna az igazi, de még a 16. is vállalható lenne, de az a vonat is elment.
jó volt röhögni a másikon, mikor lefosta sugárban a gyerek. most meg csak bambul, mikor mi olaszosan megjelenünk, egyik másik gyerekünk csak úgy az ölébe huppan, vagy puszit nyom az orrára, mert hozott egy csokit.
aztán éjjel, mikor elcsendesedik a kecó, előkerül a sör, akkor jön a hátigenfelújítomabudaikérótdeminek, meg már annyi a rigolya meg csalódás, hogy nehezen kezdek új lánnyal, meg hol ismerkedjek, mert a "normális lányoknak" már nem poén a bulizás, csak egyéjszakásokba fut bele, vagy lasszózókba, vagy hülyékbe.

nagyon könnyű eltaktikázni, egyik-másik oldalról is. nem fair, ha húzzák egymás idejét a felek. ha mindkettőnek az életvidám punnyadás a célja, akkor rendben vagyunk, de ha az egyik családot akar, a másiktól zsarolás hitegetni, áltatni.

(és ha igazán van cél, meg jövőkép, akkor nincs racionalizmus/teketóriázás/közgazdaságtani elemzés, akkor (be)vállalás van. :-)

Zerstörer 2010.08.04. 15:00:13

@phaszfej:
Hiszen a csajnak csak arra kell, hogy gyereke legyen...

Végső soron mindig "csak" erről van szó. Anyukánk szeret minket minden érdek nélkül.

phaszfej 2010.08.04. 15:01:06

De egyértelműen kitalált történet. Annyira szarul van megírva.

Sas882 · http://raktarbazis.blog.hu/ 2010.08.04. 15:01:09

@Jerky_Maistro:
meg ahogy az idő telik, valahogy a mérce, a vágyálmok úgy emlekednek, aztán elujatnak olyan magasságokba, ahonnan az idő fogja meredeken leredukálni, mindegy mindegy alapon.
szvsz:)

Jerky_Maistro 2010.08.04. 15:01:24

@Morningrise: megoldás: akkor ne járjatok esküvőkre, azok úgyis mind szarok, unalmasak és giccsesek!!!:-DDD
járjatok inkább moziba, sőt, swinger klubba. keféljetek jó nagyokat, amíg lehet. a férfinak úgyis a punciba való élvezés az ösztöne, nem a házasság. azt felejtsd el, az tündérmese, amivel téged is beoltottak kislány korodban Barbie-baba sugallatára, és most vergődsz, mert elvárják tőled, te pedig magadtól várod.
igen, majd adjátok egymásnak a bnőkkel a zsepiket pár év múlva.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2010.08.04. 15:01:32

@standup: Nem, de más 28 évesen szinglinek lenni, és más 38 évesen újra szinglivé válni, közben eltelt 10 évvel, amiben valahol tudat alatt tudtad, hogy nem lesz gyerek, de mégis reménykedtél. Kívánom, hogy ne így legyen, csak ez olyan fejjel rohanok a falnak hozzáállás külsőre.

MickthePick 2010.08.04. 15:03:48

@Zsit (nyau és rémizé): nem, a tüske nem bennem maradt igazán, inkább benne.... hogy "hátha" csak azért kértem meg, mert ő felemlegette. Bennem csak azért keltett rossz érzést, mert elvette tőlem a lehetőség a nagy "előállás"-ra.... Egyáltalán nem volt nagy csönd a részemről, 1 éven belül megkértem a kezét, ami talán még kevés kivárás is volt, mert ugyan milyen hülyén hat az, hogy ő rákérdez, én meg rögtön utána megkérem? Akkor aztán tényleg új jött volna ki, mintha csak azért tenném, hogy ne nyaggasson vele :/

Gabó Kocka · http://kockakolto.blog.hu 2010.08.04. 15:05:09

Érdekes ez az ultimátum kérdés.
"Figyi drágám, van A, vagy B lehetőség, melyiket választod? Ha a B-t, akkor elhagylak."
vs.
"Figyi drágám, beszélgessünk!" - és ha közben kiderül, hogy B, akkor elhagyom.

Az első őszinte, a második kulturált. Egy biztos: a B opcióval nem vagyok hajlandó együtt élni.

A való élet persze bonyolultabb, de szerintem nem sokkal. Vagy én vagyok túl leegyszerűsítő.

Sas882 · http://raktarbazis.blog.hu/ 2010.08.04. 15:05:35

@Tjuca:
arányaiban nekem egy ilyen haverom van, viszont 5-6 30+ szingli életet élő csaj ismerősöm, akik állandóan arra panaszkodnak, hogy egyre kevesebb a férfi.

blacklord 2010.08.04. 15:07:24

@Frakk_a_macskák_réme:
"Ad 2: "hiába akarnál, nem lesz gyereked, vagy aláírod a szerződést, vagy nem esek teherbe" zsarolás"

Úristen, neked totál elment az eszed?! Hellókám, csináltassa fel magát a csaj mindennemű garancia nélkül, hogy valaki ott lesz mellette, hogy felnevelje a gyereket? Azért hadd mondja már azt egy nő, hogy a férfi komoly elköteleződése nélkül igenis nem szül neki gyereket... Eszem-faszom megáll az ilyenektől. Ha nő lennél és ilyet kérnének tőled, akkor meg te lennél a legjobban felháborodva. Papnak vagy politikusnak kellett volna menned.

blacklord 2010.08.04. 15:08:11

@standup: ne vergődj, már mondtuk párszor - de akkor majd, amikor nem fogsz tudni teherbe esni, akkor légy tudatában, hogy figyelmeztettek rá...

kiraaaaa 2010.08.04. 15:10:36

@antiszociális exlúzer: aham, hetvenéves vagyok...

Az ilyen csajokról szokott kiderülni, hogy meddő, vagy a párja az, aztán indul csak az igazi gyerekprojekt.Ami mindenképpen elcseszett dolog.

MickthePick 2010.08.04. 15:11:47

@supracoger: már vagy hatan elmondtuk ugyanezt hatféleképp, de valahogy nem akar átmenni többeknek....

darkmirjam 2010.08.04. 15:11:49

@blacklord: Szal szerinted egy férfi normálisságára vagy inkább gerincességére az a garancia, hogy szívesen lagzizik?
Ha szar ember, papírral is lelép.

Jerky_Maistro 2010.08.04. 15:11:59

@Tjuca: 1et értek. akiknek hasonlóak az elképzeléseik, azok járjanak.

@Sas882: ..úgy mennek az igények egyre lejjebb, igen. eleinte Brad Pitt, aztán kikötnének már akárkinél, aki felcsinálja és eltartja őket.

MickthePick 2010.08.04. 15:13:09

@Tjuca: te most kompenzálsz, mégpedig azzal, hogy a másik oldalon állót húzod le nagy erőltetten :)

kiraaaaa 2010.08.04. 15:13:45

@Morningrise: házasságon kívül mért nem lehet szülni? Ez valami fogamzásgátlós módszer?

Kósza 2010.08.04. 15:13:57

@kiraaaaa: egy lombik programra gondolsz? Miért lenne az feltétlenül igazán elcseszett projekt?

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.08.04. 15:14:04

@kiraaaaa:

Azé' közelebbről megnézve van az 85 is! :D

kiraaaaa 2010.08.04. 15:14:32

@Kedves Nard: na látnál reggel, már eléri lassan a 70-et a pulzusom:)

Sas882 · http://raktarbazis.blog.hu/ 2010.08.04. 15:15:18

@Jerky_Maistro:
ja, csak valószínűleg kevesebb a fóka, mint az eszkimó:)

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.08.04. 15:16:17

@phaszfej: nem, a csávó épp hogy nem venné el soha. de ezt te úgysem érted, mert együgyű vagy...

blacklord 2010.08.04. 15:16:43

@Jerky_Maistro: Ismét, lassan és tagoltan: akármennyire is kurvaországozik mindenki, akkor is jobban élnek ők, mint konkrétan pl. az én szüleim az én gyerekkoromban. Mi más akkor? Az igények. Folyamatosan tömik a Zemberek fejét a fogyasztói társadalom összes szarával, és nem tudja valaki elképzelni, hogy pl. tévé nélkül is lehetne élni. És még hosszasan sorolhatnám. Nem a pénz a legtöbb, mi adható. Amit ékesen mutat az is, hogy amint egy országban elindul felfelé az életszínvonal, abban a pillanatban elkezd lefelé zuhanni a termékenység.

Kósza 2010.08.04. 15:18:02

@kiraaaaa: soroljak pár dolgot, ami nehéz, mégsem elcseszett dolog? :)

kiraaaaa 2010.08.04. 15:18:18

@Kedves Nard: hát nem, és úgy látom öröklődik.

@darkmirjam: receptre kapható? A gyerek sem tart össze házasságot, s nem is indukál esküvőt, csak a butáknál.

Commodus 2010.08.04. 15:18:21

@Kósza:

Mert simán tönkrevághatja az amúgy jól működő házasságot is, annyi nyűggel jár. És nem sok embernek sikerül a végén a gyerek.

blacklord 2010.08.04. 15:19:28

@Jerky_Maistro: Pont ebben van a dolog kulcsa: "fiatalon élvezze az ember az életét, ne öregen."
Ez a szüleink generációjánál még nem volt így - és én pl. beraktam öt ilyen évet, de most már örömmel vállalok családot is, még akkor is, ha nem fogok esetleg gyakran moziba, étterembe, bulizni, stb járni. Mert nagyobb érték ez, és hosszabb távon boldogabbá fog tenni. Arról nem is beszélve, hogy amikor mindenki kap majd 10.000 Ft-nyi nyugdíjat, akkor lesz, aki nekem megvegye a zsömlét meg kifizesse a hőpumpás rendszer számláját ;-) .

Jerky_Maistro 2010.08.04. 15:20:27

@blacklord: egy TV manapság már semmi, és az előfizetési díj sem magas. vagy helyette internet, nem is kell más.
általában az árak? rezsi? BKV-bérlet? mennyi már.
és akkor még autód sincs, vidékre marad a sárgabusz (szopóág), vagy vonat (szopóág és drága is).
mennyibe kerül egy normális lakás Bp-en ÍGY, hogy lent vannak az ingatlanárak? 12 millió alatt nem találsz normális lakást.
soroljam?
a népességszaporítás egy marketingduma, és olyanok mondják, akiknek 2 lakásuk, 3 autójuk és 5 cégük van, ja, és nem házasok, vagy csak voltak. esetleg szociális-családügyi politikusok.:-P

Kósza 2010.08.04. 15:21:50

@Commodus: ezt mind elfogadom, hohy nehéz, macerás, bizonytalan kimenetelű,... de hogy igazán elcseszett folyamat, azt nem. Az ellenkezője is igaz, ha sikerül, akkor jobban összekovácsolhat a legtöbb természetes fogamzásnál. Sőt, a sikertelenség is tud erősítő lenni. Ha érted!

Jerky_Maistro 2010.08.04. 15:22:18

@blacklord: szóval neked egy-két-néhány gyerek a nyugdíjas éveid elsimítására kéne? én aszondom, hogy fiatalon kell élvezni az életet, amíg van benned energia, amíg nem vagy nyűgös, morgós, trotty/hárpia. nekem fiatalon kéne jó autó, fiatalon akarok elmenni Japánba, fiatalon akarok 10 nőt megdugni egy nyár alatt.
nem idősen.

Kósza 2010.08.04. 15:22:43

@kiraaaaa: a főzés még csak csak, nna de a sütemény sütés milyen nehéz, mégis szép projekt?! :)

darkmirjam 2010.08.04. 15:25:06

@blacklord:
"amint egy országban elindul felfelé az életszínvonal, abban a pillanatban elkezd lefelé zuhanni a termékenység."

Mert a gyerek roppant kényelmetlen dolog. Zavar az oly bőséges egyéb élvezetek fogyasztásában. Azt hiszem ez az aranykor, és nem aggódom a lelassult szaporulat miatt. Egyébként sem az ország statisztikáiért teszem le a garast, amikor bevállalom. A saját mérsékleteink és igényeink határozzák meg a létszámot.
Majd ha jön valami nyomor, riadtan felszaporodunk ismét.

Commodus 2010.08.04. 15:28:14

@Kósza:

Valóban nem igazán elcseszett folyamat, ebben egyetértünk. Csak látom, pontosan látom, mivel jár, mert több ilyen ismerős is van. Sokkal drámaibb a helyzet, mint gondoltam volna. És itt nem csak a rengeteg pénzre gondolok, hanem amit a párnak át kell élnie. A nő minden nap hasba szúrja magát, a munkahelyén is a vécében, a férfi meg eljárhat heti kétszer kiverni 10 perc alatt a farkát, közben kint az ajtó mögött még tucatnyi férfi vár ugyanerre. Hogy a percre pontos szexről ne is beszéljek. Nincs több spontán szex sem. Folytassam?
Az örökbefogadás szintén egy sokkal kényesebb dolog, mint amilyen egyszerűnek gondolná az ember.

Sas882 · http://raktarbazis.blog.hu/ 2010.08.04. 15:28:42

@Jerky_Maistro: ez csak pénz kérdése.....
ahogy öregszel, nem leszel szükségszerűen nyűgös/morgós, csak az értékrended változik, nem kell 10 nő egy nyáron, elég egy is:)
Mercedes helyett persze nem járunk Suzukival, az ofc.:D

Jerky_Maistro 2010.08.04. 15:31:18

@Commodus: "nő minden nap hasba szúrja magát, a munkahelyén is a vécében, a férfi meg eljárhat heti kétszer kiverni 10 perc alatt a farkát" - ez micsoda?!

Piszok Alfréd 2010.08.04. 15:31:28

@Jerky_Maistro: gyereket csinálni és nevelni is fiatalon jó ám. Nem azért, mert jobbak lesznek a nyugdíjas éveid, hanem mert akkor a legélvezetesebb.

Választani kell, bár én úgy látom, a gyerek miatt nem fogsz lekésni semmiről, Japánba bármikor el lehet menni, a jó autó is megvár (amúgy is szerintem kevésbé fontos dolog), 10 nőt megdugni pedig még élvezetesebb is kicsit idősebben.

darkmirjam 2010.08.04. 15:33:28

@kiraaaaa: Olyasmi dolog, hogy elhisszük a szüleinknek és az ő szüleiknek, hogy mivel mi ilyen szépek és okosak vagyunk, ők valamit igen jól csináltak. Csináljuk hát mi is úgy. Állítólag úgy ideális, ha két hagyományőrző találkozik, lehet másképp is, csak az meg néhányak szerint nem eléggé garantált.

Morális elveknek is hívják őket, és több gyereket hajtott már el, mint az abortusz.

Receptre nem kapható, de csoportos meditációs órákon elsajátíthatóak az alapok. A lényeg a jövőn való folyamatos rettegés képességének elsajátítása.

Kósza 2010.08.04. 15:36:05

@Commodus: ne folytasd, mert bár helyenként túlzol a folyamat részleteiben, de ismerem a menetrendet. A közeli köreimben van két példa, a sikeresben 2 gyerek és egy életre összekovácsolódott pár, a sikertelenben, mivel közös döntéssel hagyták abba a procedúrát, szintén egy életre összekötődtek! Szóval ez sem, mint más sem csak fekete-fehér.

Commodus 2010.08.04. 15:38:18

@Jerky_Maistro:

A mesterséges megtermékenyítés folyamaihoz tartozó, nem éppen elhanyagolható dolgok (kicsit összemostam az előbb, de lényegesebb elemeket emeltem ki, amivel jár ez). Nem egyből lombikprogrammal kezd ám a pár, és még nem is csak az inszeminációval. És az sem egy fájdalommentes eljárás a nőnek. A gyógyszerek (illetve injekciók) mellé, a rengeteg pénz...az egy dolog, hogy a beavatkozást támogatja az OEP, csak max. 5 alkalmig. A lombik pedig (ami már a végső), ott meg egyszerre kb. 10 petesejtet ültetnek vissza (ezért van az, hogy lombiknál akár hármas ikrek is születhetnek). Az eljárás ugye azzal a következménnyel jár, hogy a gyorsan csökkenő petesejtek miatt a nő hamarabb fog klimaxolni (pl. 50 év helyett 35 éves korában). Ami elhízással stb. jár. Magyarul, ha nem sikerül elsőre, vagy másodjára sem, a nő bizony hamarabb "megöregszik".

blacklord 2010.08.04. 15:41:52

@darkmirjam: garancia soha nincs. De legalább komoly szándéknyilatkozat volt. Ha már az sincs, akkor mire számítson a másik?

Commodus 2010.08.04. 15:43:46

@Jerky_Maistro:

Bocsi, írtam egy hosszabb választ, de sajnos elszállt! A lényege, hogy a mesterséges megtermékenyítés nem éppen leányálom.

@Kósza:
Amiket leírtam, azok egytől-egyig valósak (kolléganőm is van köztük). Vagy az illetők hazudtak a szemembe, és mindegyik ugyanazt. :) A lényeg, hogy jobbnak tartom a természetes utat, amíg csak lehetőség van rá.

blacklord 2010.08.04. 15:44:13

@Jerky_Maistro: Jó a szöveged, csak épp értelem nincs benne sok. Szerinted mi abban a marketingduma, hogy a népességi adatok alapján minden 2 embernek 1.3 gyereke van átlagban? Te tényleg nem látod, hogy ez már 20-25 év múlva is mit fog jelenteni?

genyamagyar 2010.08.04. 15:44:17

A "ki szeret kit" témájához. Többen leírták azt a kapitális baromságot, hogy a lány nem is szereti a fiút, mert ha az nem veszi feleségül és nem szülhet neki gyereket, akkor elhagyja a lány.

Kedves urak, felvilágosítlak titeket, hogy nagy tévedés az, hogy csak hogy önmagatokért, a fizikai megjelenésitekért szeretnek titeket a lányok. Ez is benne van, de ez lényegtelen, felszínes bohóság, ami mulandó. A lányok - majd asszonyok - azért szeretnek titeket, mert egyrészt elveszitek őket feleségül, másrészt akarjátok, hogy szüljön a lány nektek gyereket.

Ok - okozat.

genyamagyar 2010.08.04. 15:46:15

És ne tessék azt sem elfelejteni, hogy egy nőnél első a gyerek és csak második a férfi.

Így vannak összerakva.

Én lennék terrorista! 2010.08.04. 15:47:29

Ez most hogy megy? A nő elhagyja azt akit SZERET és összeáll egy olyannal akit NEM SZERET azért hogy legyen gyerkőc?
Azután az úriember mehet a francba, de addig is a hölgy másra (a szerelmére) gondol szex közben? Hehh?

blacklord 2010.08.04. 15:48:54

@Jerky_Maistro: ez így van, érezd jól magad nyugodtan, pl. én se látom annak értelmét, hogy valaki 45 éves koráig napi 12 órát dolgozik, hogy aztán jólétben haljon meg 3 év múlva infarktusban. De ha a te esetedet veszem, akkor te úgy gondolod, hogy 50 évesen kezdesz majd bele életed legnehezebb feladatába (mert a gyereknevelés az, akárki akármit is mond)? Értem én a gondolkodásmódodat, és igazából bőven elég neked, ha 35 évesen alapítasz családot pl, de ez egy nőnél már nincs így (biológia), de azt is látnod kell, hogy ha ezt extrém távlatokig viszed, mondjuk 50 évesen korodban kezded, és az egész ország ezt csinálja, akkor konkrétan 50 éven belül baszhatjuk. Így, ilyen egyszerűen. És ha a döntéshozók nem tesznek ez ellen továbbra sem, akkor ez menetrendszerűen meg is fog valósulni, mindenféle ha és esetleg nélkül.

Jaded (törölt) 2010.08.04. 15:52:15

Ha csak fele olyan egyszerű lenne az élet, mint ahogy itt lefestitek. :) Csak mosolygok rajta, hogy 3 bekezdésből hogy meg/el tudtok ítélni egy embert, akit nem is ismertek (igen, nyilván a saját sztorimra gondolok, de olvastam itt másokat is).
Minden egyes ember élete és minden egyes kapcsolat egyszeri és megismételhetetlen. Miért kell elítélni, ha valakinek még valóban szent a házasság? vagy épp fordítva? Ha valaki nem akar házasodni, miér hiszed, hogy nem is szereti a társát? Fogalmad sincs, miken vagyunk túl mondjuk mi, milyen családi háttérből jöttünk, mit láttam én otthon, ami miatt mondjuk házasodni szeretnék és miket látott ő, ami miatt nem akar. Ki milyen kapcsolatokon van már túl és miket tanult azokból.
Egyszerűen egy fórumon, látatlanba, ismeretlenül nem hogy ítéletet, de még tanácsokat sem érdemes adni.
Szomorú, ha valakinek a kapcsolatok csak egy-két numerát jelentenek, vagy komolyabb esetben felpróbálja/megkóstolja a másikat, mint egy ruhát vagy joghurtot és ha nem tetszik, akkor eldobja, lecseréli. Igen, nyilván ezzel sem kell egyetérteni, biztos sokkal viccesebb fiatalon hetente mással kavarni, mert olyan energikusak, szépek vagy gazdagok vagyunk, ahelyett, hogy megismernénk a másikat, megtanulnánk toleránsan viselkedni és ne adj' Isten önmagunkat is kicsit jobban megismerni. Aztán 50 évesen csodálkozni, hogy miért vagyunk hirtelen ennyire egyedül. :s

Tjuca 2010.08.04. 15:53:48

@MickthePick: nem. csak annyit írtam, hogy minek nyűglődni. másrészt meg elég egyoldalúan csak a 35 éves érett pasik megnyilvánulásait olvashattuk. amúgy tapasztalat. rengeteg korosodó fickó van a barátaink között, akik most kezdenek vakarózni. :-( nők is vannak, szinglik is, lasszózósak is. meg rossz házasságok is. meg jók is. na utóbbiból tán a legkevesebb.

darkmirjam 2010.08.04. 15:55:37

@Morningrise: Nem szomorú. Azok a kapcsolatok olyan kapcsolatok. Fogadok, hogy neked is van kedvenc nyaralóskapcsolatod. Az akkor úgy jó.

Frakk_a_macskák_réme · http://multipedia.hu/page/ajanlo/ 2010.08.04. 15:55:42

@blacklord:

A te stílusodban fogalmazva, hátha így könnyebb megérteni:

Úristen, neked totál elment az eszed?! Hellókám, csak azért csináljon magából az ember bohócot, hogy felcsinálhasson egy csajt?

Mi garantálja, hogy nem vesznek le asszonytartással, nem lépnek le a gyerekkel hogy majd valaki más nevelje fel a gyerekét, te meg ne is láthasd? Hadd mondja már azt egy férfi, hogy nem a papír, hanem az érzelmi elköteleződés adja a garanciát... Eszem-faszom megáll az ilyenektől. Ha férfi lennél és ilyet kérnének tőled, akkor meg te lennél a legjobban felháborodva. Apácának kellett volna menned.

Bal 2010.08.04. 15:58:46

@Hopi Bond: Nem. De egy házasság sikere nem a házasság előtt együtt eltöltött időn fog múlni. Költözzenek össze minél hamarabb, de egy év alatt kiderül minden.

blacklord 2010.08.04. 16:00:26

@darkmirjam: "és nem aggódom a lelassult szaporulat miatt. Egyébként sem az ország statisztikáiért teszem le a garast, amikor bevállalom. A saját mérsékleteink és igényeink határozzák meg a létszámot. Majd ha jön valami nyomor, riadtan felszaporodunk ismét."

Nem is személyes felelősségednek tartom ezt, ne értsd félre. A kommunizmus cinizmusa után az egész társadalmunk képtelen bármilyen értékben őszintén hinni, ami tragikus következményekkel jár országunk minden téren mutatott erejére. Az értékek nélkül maradt embernek marad a pénz, az "önmegvalósítás", és mire a legtöbben rájönnek, hogy ez nem elég, addigra már sokaknak túl késő. Lelked rajta, középtávon úgyis kiszelektál titeket a darwini elv. :-)))

Én se azért vállalok gyereket, mert különben nem lesz elég magyar, bár örömmel tölt el, hogy tehetek a sokkoló népességfogyás ellen. Ahogyan nem is azért mondtam rá igent, mert félek tőle, hogy ne lenne, aki gondoskodna rólam öreg koromra - bár ez is kétségkívül hasznos lesz majdan. Hanem azért, mert tudom, hogy egy ilyen jellegű kapcsolat nagyon sokat is ad vissza. Én is több leszek azáltal, hogy egy másik emberrel törődök és első kakis pelenkájától az első munkahelyéig végigkísérem. Sokkal erősebb és mélyebb érzéseket ad ez, mint akármilyen egyéjszakás, ami után azon gondolkoznék, hogy hmmm, vajon volt rajtam gumi, vagy hogy fényesre suvickolt verdával krúzoljak az izompólóban, stb.

Frakk_a_macskák_réme · http://multipedia.hu/page/ajanlo/ 2010.08.04. 16:01:16

@blacklord:

az előző hozzászólásom természetesen ERRE a szellemes kommentre volt válasz.

bumerángos csilla: eZZel, aZZal 2010.08.04. 16:02:42

"Csak mosolygok rajta, hogy 3 bekezdésből hogy meg/el tudtok ítélni egy embert, akit nem is ismertek"

Cseszd meg ember, DOBÁLOD magad!

Szerinted te normális vagy?

MickthePick 2010.08.04. 16:02:44

@Morningrise: "Ha valaki nem akar házasodni, miér hiszed, hogy nem is szereti a társát?"
Pont, hogy mi nem hisszük, te utalsz erre.

Ha meg mégsem utalsz erre (azaz tudod, hogy a párod mégis szeret), akkor meg végképp érthetetlen, miért vagy gyakorlatilag lelkibeteg egy papírfecni (hiánya) miatt. Hiszen tudod, hogy nem ez számít!
Vagy mégsem?

Az előíteletességed a 2nél több partnerrel nem életet élt emberekről is elég sokatmondó.

MickthePick 2010.08.04. 16:05:01

@Morningrise: "biztos sokkal viccesebb fiatalon hetente mással kavarni"

Nem pont a viccesség a lényeg, sokkal inkább lényeges, hogy egyrészt megismered a másik nemet (de főleg rajta keresztül saját magad), másrészt normalizálódnak az elvárások.

Ha majd lesz még 2-3 kapcsolatod a mostani után, sokkal érettebben fogsz hozzáálni ehhez a papírfecnis dologhoz sem. És ezt úgy kell értelmezni, hogy én is szeretném elvenni azt, akiről tudom, hogy együtt tudok majd vele élni, és szeretem is.

blacklord 2010.08.04. 16:06:44

@Frakk_a_macskák_réme: kértek tőlem, ami azt illeti, és az én értékrendszerem szerint jogosan. És több, mint 2 évig tartott, mire belementem, összesen 10 éves kapcsolat után. Saját döntésből. De nem biztos, hogy minden lánynak megéri ennyit várni...
Ez a hablaty meg: "hanem az érzelmi elköteleződés adja a garanciát"... ajajaj. Nagyon, de nagyon gyorsan át tudnak fordulni az eleinte mégoly forró érzések is valami sokkal csúnyábba, és hidd el, ama lenézett papír elég sok dolgot megkönnyít a nőnek, ha rosszra fordulnak a dolgok. A szomorú tény az, hogy bár nem kizárólagosan, de azért általában a pasik szoktak dobbantani a kölkök mellől.

Amúgy se igazán értem az érvelésedet... Szerinted egy nő simán kúrjon boldog-boldogtalannal gumi nélkül, mert az azt mondja neki, hogy szeretlek? Mintha már esett volna ilyen meg a történelem folyamán, dörzsölték is a tenyereiket az angyalcsinálók... ;-)

MickthePick 2010.08.04. 16:07:25

@Tjuca: látom, jól elkészített skatulyarendszer van, ahová nem nagyon férnek az átmenetek :)
Hát igen, ha az ember már benne van valamiben, úgy sokkal egyszerűbb a világ, de csak ha a kívüllókat jó kis, pejoratív képzetekkel és előítélekkel gazdagon megáldva, uniformizálva le lehet sajnáli. (35 körüli pasik) :D

genyamagyar 2010.08.04. 16:10:02

@Én lennék terrorista!: Egy férfi szereteténél fontosabb a nőnek, hogy legyen gyereke.

darkmirjam 2010.08.04. 16:10:07

@blacklord: A hit hiányát soha nem tudtam elég tragikusnak felfogni.

Amit a gyerekvállalás érzelmi gazdagságáról írtál azzal maximálisan egyetértek.

blacklord 2010.08.04. 16:11:07

@bumerángos csilla: eZZel, aZZal: Most igazán nem azért az öt percért, de vicces, hogy így beleakaszkodtok ennyien ebbe (dobálja magát). Nehezére esik ezt feldolgozni, és nem a partnerét basztatja ezzel. Nem hiszem, hogy egyik ily módon reagálónak ne lenne valami sokkal irritálóbb vagy károsabb megnyilvánulása (amit ő itt persze nem említ meg).

blacklord 2010.08.04. 16:11:57

@darkmirjam: hö? Milyen hitről beszélsz?

MickthePick 2010.08.04. 16:13:46

@blacklord: "Nehezére esik ezt feldolgozni" - egyáltalán nem tudja, és láthatólag nem is akarja feldolgozni, inkább szenved, ahelyett hogy megoldaná. Még dobálja is magát, pedig tök egyszerű lenne a megoldás: ha neki a házasság a legfontosabb, akkor keresni kell egy olyan férfit, akinek szintén. Sok sikert.
Részemről olyan nőt keresek, akinek ennél sokkal lényegesebb dolgok fontosak, de ez magánügy persze :)

darkmirjam 2010.08.04. 16:14:06

@blacklord: "A kommunizmus cinizmusa után az egész társadalmunk képtelen bármilyen értékben őszintén hinni, ami tragikus következményekkel jár országunk minden téren mutatott erejére. "

Jaded (törölt) 2010.08.04. 16:15:59

@MickthePick:
"Ha valaki nem akar házasodni, miér hiszed, hogy nem is szereti a társát?"
Pont, hogy mi nem hisszük, te utalsz erre."

Nem utaltam rá, más ellenben kijelentette, idézem: "Da Moon Iz Black _ RIP Kieth 'GURU' Elam :(":
"abban a hitben ámítod magad, hogy viszont szeret - pedig ez nem igaz. el van veled"

"Ha majd lesz még 2-3 kapcsolatod a mostani után, sokkal érettebben fogsz hozzáálni ehhez a papírfecnis dologhoz sem. És ezt úgy kell értelmezni, hogy én is szeretném elvenni azt, akiről tudom, hogy együtt tudok majd vele élni, és szeretem is."
Köszi, volt már több (köztük két 1,5 évig tartó és pár "másik nemet megismerős" is), de per pillanat úgy gondolom, hogy nem lesz szükségem többre. Persze soha ne mondd, hogy soha. Most így gondolom, pont.

"Az előíteletességed a 2nél több partnerrel nem életet élt emberekről is elég sokatmondó."
Nem hiszem, hogy előítélet volt benne, különben magamat is elítélném. Egyszerűen szerintem érdemes időt és energiát fektetni egy kapcsolatba (nyilván nem ész nélkül). Ez konkrétan Jerky hozzászólásra volt reakció: "nekem fiatalon kéne jó autó, fiatalon akarok elmenni Japánba, fiatalon akarok 10 nőt megdugni egy nyár alatt." Ismét bocs, hogy nem vagyunk egyformák.

@bumerángos csilla:
OK, költői túlzás... ne a hülye amerikai filmek féle ördögűzést képzeld el, légyszi. Nálam az a hiszti magas foka volt, először és utoljára: fekszel az ágyon, sírsz (gratulálok, ha veled sosem történt ilyen), felülsz, visszadőlsz, leülsz az ágy mellé, visszafekszel. És sírsz. De mindegy, nem gondoltam, hogy ez lesz a történt fő tanulsága.

@darkmirjam: nem, nincs. ciki?

blacklord 2010.08.04. 16:16:06

Ja. :-) OK
Azt hittem, valami ezotériával leszek itt vádolva...

Tjuca 2010.08.04. 16:16:52

@MickthePick: itt is van skatuély bőven. :-) mindenki azt csinál az életével, amit csak akar. ahogy azt tesóm mondja, mindenki cseszheti, ahogy csak akarja. csak elég egyoldalú az az alapállás, hogy van egy hp, aki 28 évesen valamit akar. mé' van olyan is, aki 16 évesen gyereket akar, és van olyan, is, aki 56 évesen se. csak legyen világos az elképzelés a másik félnek. ennyi.
nézheted magát a posztot a fiú szemszögéből, hogy hp, zsarolja a palit, és nézheted a lányéból, hogy a másik áltatja, tökét löki, de semmi célja. mindkettő zsarolja a másikat. :-P

darkmirjam 2010.08.04. 16:19:38

@blacklord: Áá nem, naon óvatos vagyok már ezzel.

MickthePick 2010.08.04. 16:19:50

@Morningrise: figyi, a dolog rém egyszerű akkor. Már többször szóba került, a párod tudja, hogy szeretnél házasodni, mégsem lépett. Ezért vannak a dobálós görcseid - mert tudod, hogy lépned kell, de ragaszkodsz. A ragaszkodás szemét dolog, egészen képtelen sokáig meg tud maradni (lásd vert, alázott nők akik csak mindig visszamennek az alkesz pasihoz).
Fájni fog, de jobb lesz. Ha meghasonulni nem tudsz önmagaddal (azaz elfogadni, hogy majd ráértek házasodni, mikor a pasid is képes és hajlandó lesz), akkor lépned kell. Vagy marad a dobálás, de abba csak még jobban belekattansz majd.
Hidd el, tapasztalatból beszélek. Ennek jó vége így nem lesz.

MickthePick 2010.08.04. 16:20:49

@Tjuca: nem azért HP, mert 28 évesen akar valamit. Azért HP, mert ultimátumozni akar, meg azért, mert másfél év után sem tudja, mit akar tőle a faszija.

genyamagyar 2010.08.04. 16:21:37

"Nem tudom és nem bírom kiszedni az igazságot sem Balázsból."

Tehát a fiú nem őszinte. Ezekután nincs mit tenni, el kell hajtani a vérbe!

Commodus 2010.08.04. 16:22:12

@MickthePick:
Egyetértek, itt már tovább kell lépni. Ez van...

genyamagyar 2010.08.04. 16:23:46

@MickthePick: Miért ne lehetne ultimátumozni? Gondolom a fiúnak is van ultimátuma, csak nem mondja ki: pl. "ha mással kefélsz, elmehetsz a francba." A lány meg kimondja: "ha nem veszel feleségül, elmehetsz a francba."

Tök korrekt!
Egy kapcsolat tele van ultimátummal.

darkmirjam 2010.08.04. 16:23:48

@Morningrise: Nem ciki, ha nincs, csak jó ha van. Nem másnak, neked is.

HetedikEnVagyok 2010.08.04. 16:25:41

@Morningrise: Szia! Nekem szimpatikus vagy! Felvállalod a nagyérdemű előtt, hogy hisztizel. Viszont, nem értek veled egyet abban, hogy az élet bonyolult. A soraidból úgy látom félsz a döntés meghozni, pedig szerintem már mindent tudsz ami a jó döntéshez kell. Dönts ( Ön dönt iszik vagy vezet, de a 3 egyszerre azt nem). Az hogy 1 év múlva máshogy döntenél? Na és? Az 1 másik Morningrise lesz már.
Én jobb szeretem a hullámokat az állóvíznél :)
Szia

Jaded (törölt) 2010.08.04. 16:25:44

@MickthePick:
Eskü, utolsó hozzászólás, mert nagyon furcsa irányba mennek itt a "dolgaim".
Nem, nincs idegbajom, rohamom, görcsöm és miegymásom. Konkrét, hús-vér ismerőseim a legnyugodtabb, legkiegyensúlyozottabb embernek ismernek, ahogy a munkatársaim, főnökeim is. Lehet, jobban ismernek, mint ti. És talán ezért fordult elő, hogy egyszer hisztiztem életemben. Blacklord: minek tagadnám? Inkább hülye voltam, hogy ennyit is leírtam, mert torzulnak az infók.
Szóval a lényeg:
"Ha meghasonulni nem tudsz önmagaddal (azaz elfogadni, hogy majd ráértek házasodni, mikor a pasid is képes és hajlandó lesz), akkor lépned kell."
Nem kell meghasonulnom, anélkül is el tudom fogadni a dolgot. De ezt ugatom már egy ideje.
Úgyhogy most a legelső hozzászólásomat szeretném leegyszerűsíteni, ahogy a legelején tenni kellett volna: 7 éve vagyok egy kapcsolatban, ahol köszi, midnen oké és jól érezzük magunkat. Csak én házasságpárti vagyok, a párom nem. Ettől függetlenül nem nyaggatom és zsarolom, hanem rezzenéstelen arccal várom, mikor eljön a pillanat, hogy ő hozza meg ezt a döntést és elhatározást. Pont.
Le lehet szállni (az amúgy fogalmatok sincs milyen) személyiségemről és életemről.

dancegirl26 2010.08.04. 16:27:08

Nem akar elvenni, se gyereket tőled. ennyi
Ha akarna anyós akár fejre is állhatna.

MickthePick 2010.08.04. 16:27:19

@Tjuca: az meg, hogy a faszi "áltatja", igen álszent, sőt gusztustalan duma. Szó nem volt arról a posztban, hogy bármit is ígérgetett volna neki. Vagy te látsz ilyet?

Kósza 2010.08.04. 16:27:36

@genyamagyar: ultimátum :
Valamely követelés teljesítésére szóló utolsó figyelmeztetés. Ha a feltételeket a figyelmeztetett fél nem teljesíti súlyos következményekre számíthat.

Csak idézem, hogy tudd, miről beszélsz.

Jaded (törölt) 2010.08.04. 16:29:15

@HetedikEnVagyok:
Fú bocs, most csalódást okoztam. Sajnos tényleg nem vagyok hisztis. :p
Viszont más dolgokat felvállaltam, de lehet, már ezt is megbántam.

És igen, hoztam döntést. Amit megosztottam a sokat emlegetett férfiúval is: fontosabb nekem annál, hogy egy "papír" miatt tegyük tönkre a kapcsolatunkat. Ugyanis beláttam, hogy ez így mindenképp lemondás valakinek: vagy ő mond le az elveiről vagy én.
Amit már nem tettem hozzá: ha belekényszerítem a házasságba, onnan csak csúnya kiút van, viszont ha nem erőltetem, ő még meggondolhatja magát és mégis megkérhet egy nap. Addig meg örülök az életnek ahogy van.

MickthePick 2010.08.04. 16:30:06

@Morningrise: persze, persze.

"hanem rezzenéstelen arccal várom, mikor eljön a pillanat, hogy ő hozza meg ezt a döntést és elhatározást."

"akkor bőgtem, mint az állat, dobáltam magam (egyedül a szobában, nem produkcióként a párom előtt) az ágyon és azt hittem, megőrülök. "

" Minden lagzi egy rémálom, éjfélig oké, aztán ha kezdek becsípni, elvonulok bőgni a mosdóba, ahol senki nem lát"

No comment, case closed :D

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2010.08.04. 16:31:09

@Morningrise: tévedésben vagy. ha várhatóan nem tetszenek a válaszok az írásodra, akkor miért írsz vagy szólsz hozzá?
az emberek az után tudnak megítélni valakit, amit leír magáról.

te leírtad, hogy mekkora hisztiket rendezel ha azt látod hogy más házasodik, eljegyezték.
nekem ebből az következik, hogy jelenleg koránt sem vagy BOLDOG.
tovább megyek: neked nem társ kell, hanem birtokolni akarsz valakit - hiszen a társas kapcsolat nem elégíti ki az igényeid.

azt nem tudom, hogy tudtad ide keverni az egy éjszakás kalandokat, mert e mellett nem kardoskodott senki.

a pedigree-d meg hidegen hagy...

2010.08.04. 16:31:27

@Morningrise: te teljesen normálisan korrekten gondolkozó ember vagy. Itt meg azok irkálnak akik trollok és szeretnek orditozni mindenféle gyökérséget.
Ezek a fórumok nem normális embereknek szólnak, ezt jobb, ha tudod.

Én lennék terrorista! 2010.08.04. 16:31:39

@genyamagyar: nekem pedig az a fontos hogy a párom, a gyermekeim anyja engem szeressen és ne mást.
Az új csajozós módszer a 28 feletti hölgyekkel az lesz hogy: "Jó apa lennék!"? Végül is, ha így lehet egy nőt levenni a lábáról... :D

mirka 2010.08.04. 16:31:49

a posztolót úgy nevelték, hogy a házasság egy fontos elérendő cél ("erre a célra évek óta félreraknak nekem"), a fiút meg nem tudja elengedni az anyja ("nem nagyon akar az anyósom lenni"). az "anyós" valószínűleg nagyon fél attól, hogy egy nő elveszi tőle a fiát, tehát ha mégis hozzámész a barátodhoz, készülj fel rá, hogy az anyósod konfliktusok forrása lehet.

de a legfontosabb, hogy most még van időd találkozni egy olyan férfival, akivel hasonlóan látjátok a jövőtöket.
mivel látok néhány olyan kapcsolatot ahol a nő a türelmes, aki alkalmazkodik az ő ura biológiai órájához, noha a sajátja sokkal gyorsabban ketyeg, szóval ezek láttán én azt mondom, hogy lépj, és legyél boldog mással. a pasid töketlenkedik.

genyamagyar 2010.08.04. 16:33:20

@Kósza: Pontosan erről van szó! Mit nem értesz?

MickthePick 2010.08.04. 16:33:54

@Morningrise: "Amit már nem tettem hozzá: ha belekényszerítem a házasságba, onnan csak csúnya kiút van, viszont ha nem erőltetem, ő még meggondolhatja magát és mégis megkérhet egy nap. Addig meg örülök az életnek ahogy van."

Na végre valami értelmes. De akkor aztán semmi dobálás meg sírva őrjöngés innentől!

Az ember sajnos ritkán tud kibújni a bőréből, inkább becsapja saját magát is. Csak óvatosan.

darkmirjam 2010.08.04. 16:34:35

@Én lennék terrorista!: Ez nem új csajozós duma. Ez régi nőzős.

genyamagyar 2010.08.04. 16:35:15

@Morningrise: "7 éve vagyok egy kapcsolatban, ahol köszi, midnen oké és jól érezzük magunkat. Csak én házasságpárti vagyok, a párom nem. Ettől függetlenül nem nyaggatom és zsarolom, hanem rezzenéstelen arccal várom, mikor eljön a pillanat, hogy ő hozza meg ezt a döntést és elhatározást."

További jó megalkuvást! (Lehet, hogy még az idén ki leszel rúgva? tudod, a 7. év kritikus...)

MickthePick 2010.08.04. 16:35:40

@genyamagyar: gratulálok, sok sikert az ultimátumokra alapuló kapcsolataidban és családi életedben :)
Én maradok a szeretetnél és bizalomnál, mint alapok :)

MickthePick 2010.08.04. 16:37:09

@genyamagyar: húúúúú de gonosz.... pedig sajna sanszos :/
Egy 30-31 éves faszi, pláne ha eddig se mutatott házasságra hajlandóságot, igencsak hajlamos még pár évig kalandozni... magamról is tudom :)
Mondjuk én későn érő voltam mindig is :P

Hopi Bond 2010.08.04. 16:37:44

@Bal: Lehet, hogy nem azon múlik, de jelentős mértékben hozzájárul a sikeréhez, ha a felek kellően kiismerik egymást előtte.

tarquin - védőháló nélkül 2010.08.04. 16:38:59

Ha tőle akarsz gyereket, ne hagyd el, ha mástól is megfelel, akkor gyorsan lépj ki ebből a kapcsolatból.:-) A bizonytalankodással csak a drága idő múlik.:-)

MickthePick 2010.08.04. 16:40:23

@mirka: "a fiút meg nem tudja elengedni az anyja" Ez egy jó sablon, meg sokszor sajnos van is alapja, de legalább ugyanennyiszer nem. Én 14 éves korom óta nem élek szülőkkel, de csaknem 30ig eszembe se jutott nősülni. Akkor 30 körül egyszer igen, de szerencsére nem jött össze, azóta meg nem akadt olyan, akivel... pedig amúgy semmi kifogásom ellen, se a kölkek ellen :)

genyamagyar 2010.08.04. 16:41:31

@MickthePick: köszi, egyenlőre nem panaszkodhatom... Egyébként, egy kapcsolatban vannak sarokpontok, amiket nem ildomos átlépni (többször biztos nem). Ezek bezony ultimátumok. Nálam is van ilyen, ez pedig a hazugság. Volt olyan kapcsolatom, ahol egy pitiáner hazugság előfordult. Megmondtam, hogy "még egy és röpülsz".

Ultimátum? Az! Jogos? Jogos!

Bal 2010.08.04. 16:42:27

@primula anderson: ez nem a "szerelem első látásra" dolog és nem kétoldalú. Arról beszélek, hogy egy házasság sikere elsősorban azon múlik, hogy a férfi mennyire rajong a feleségéért. Egy nő gyerekkel a legritkább esetben hagyja el a férjét, aminek sok oka van. Ha mégis megteszi, az indok szinte mindig az, hogy a férje nem szereti eléggé. A házasságok felbomlásának fő oka a férfi viszonya a kapcsolathoz.

Magyarán a pasinak bolondulnia kell érted, és akkor minden rendben lesz. Ha nem akar feleségül venni, nem bolondul eléggé. Egyszerű.

genyamagyar 2010.08.04. 16:42:36

@MickthePick: És vedd hozzás, hogy a kedves mamája befolyása alatt van az úriember. Mit lehet ettől várni? Semmit!

MickthePick 2010.08.04. 16:42:58

@Kulics: szerinted egy normálisan gondolkodó, kiegyensúlyott kapcsolatban élő ember leír ilyet? " de azért legbelül bánt, hogy mitől vagyok olyan selejt, hogy nem mer elvenni."
Picit gondolkodni is kéne, meg odafigyelni másokra.

MickthePick 2010.08.04. 16:44:36

@genyamagyar: izé, szerintem nézz utána az "ultimátum" szónak, mert úgy tűnik, nem igazán tudod, mit jelent.)
Amiről te beszélsz, azok a normális határok csak.
Az ultimátom az konkrétan azt jelenti: VAGY csinálsz valamit, vagy én csinálok valami durvát! Pl: vagy főzöl vacsit, vagy elverlek, stb.

Kósza 2010.08.04. 16:47:22

@MickthePick: egy rendes ultimátumhoz határidő is tartozik :)

Maji84 2010.08.04. 16:48:59

@Morningrise:
Bár azt írtad, többet nem szólsz hozzá, nekem - nem bántásból - lenne néhány kérdésem, mert érdekes a történeted, és találtam némi ellentmondást benne.
Azt írtad, a barátod és közted minden a legnagyobb rendben van (leszámítva, hogy ő házasságellenes, te pedig házasságpárti), de boldogok vagytok, bíztok egymásban. Azt is elmesélted, hogy a gyerektéma felvetésekor a párod nem zárkózott el, sőt, ő is szeretne kisbabát, belátható időn belül. Te viszont kitartasz amellett, hogy esküvő nélkül nincs gyerek - ám egy következő hozzászólásból épp az derül ki, hogy többek között hobbidból kifolyólag (is) gyerekre vágysz igazán. Tulajdonképpen miért annyira fontos számodra a házasság (azon kívül, hogy "hiszel benne"), ha egyébként tökéletesen bízol a barátodban, és olyan embernek ismered, aki komolyan veled szeretné leélni az életét, és nem hagyna magadra gyerekestől?
A másik kérdés: valóban nem írtad le, és kérdés, te tudod-e, rákérdeztél-e, jött-e őszinte válasz arra, hogy a barátod miért tiltakozik az esküvő ellen olyan makacsul? Kiváltképp, ha csakugyan olyan türelmesen és normálisan állsz a dologhoz, nem akarsz nagy cécót egetverő költségekkel? Ezeket sikerült-e már normálisan átbeszélni, végighallgatni mindkettőtöknek a másik érveit, indokait? Mert ha ez a kapcsolat tényleg ilyen szép és őszinte, ahogyan leírtad, ráadásul ilyen sok ideje tart, akkor nekem nehezen megemészthető, hogyan maradt megoldás nélkül ez a probléma...

MickthePick 2010.08.04. 16:49:13

@Bal: ez teljesen így van.
Továbbmegyek: a nők képesek tényleg őszintén beleszeretni olyan férfiakba is, akik amúgy külsőre annyira nem is jönnek be nekik, főleg eleinte. Elég kedvesnek, figyelmesnek, jó kiállásúnak, humorosnak lenni, és persze legyünk jók a szexben, meg azért valamilyen alap szinten családot is képesek legyünk fenntartani. Ha ez megvan, a kapcsolat indulhat, és ha a férfi tényleg normális, akkor a nő előbb-utóbb "szerelmes" lesz. De tényleg, akár hozzá is megy az emberhez, meg gyerekeket akar.
Persze tinikorban még más náluk is, sokkal erősebb lehet egy-egy fellángolás, de ahogy idősödnek, a beszerelmesedés okai egyre racionálisabbakká válnak.

Egy férfinak viszont érzelmileg sokkal több kell, hogy egy nővel megmaradjon. Igazán, tényleg el kell tőle ájulnia, még a lába nyomát is puszilgatósan - és akkor meg is fogja kérni a kezét, garantáltan. Az más kérdés, hogy ez csak egy ideig marad ennyire lángoló, idővel ügyesen átalakítható ragaszkodós szeretetté, ami már sokkal jobban hasonlít a fent vázolt "tartósabb" női szerelemhez, szeretethez :)

genyamagyar 2010.08.04. 16:50:31

@MickthePick: "Az ultimátom az konkrétan azt jelenti: VAGY csinálsz valamit, vagy én csinálok valami durvát! Pl: vagy főzöl vacsit, vagy elverlek, stb."

Ezek szerint ez szerinted nem ultimátum: "Vagy nyugton maradsz vagy elverlek!"

Szerintem pedig az. Nos?

MickthePick 2010.08.04. 16:52:43

@Maji84: igenis komoly gondjai vannak, ezért is ecsetelte hosszasan az első kommentjében. Aztán jöttek ugye a kommentelők, ki-ki a saját érdekes stílusában (hehe), és kőkeményen az arcába csapták a tényeket és a saját bizonytalanságait. Erre természetes reakció: védekezés, hárítás, lásd az utolsó pár kommentje, majd végül a teljes menekülés.

Tulajdonképpen terápiának se rosszak ezek a fórumok, egy van bennük egyfajta Csernus-jellegű brutálisan őszinte visszacsatolási effekt :D

blacklord 2010.08.04. 16:53:50

@Morningrise: nekem is bejössz ennyi alapján. :-) A mi esetünkben jól végződött a sztori (10 év után), egyetem első évében kezdődött, és 5 év együttélés után most összeházasodtunk és jön a kölök. Én mondjuk mindig is házasságpárti voltam, csak voltak dolgok, amik ugyan nem működtek tökéletesen, de ahhoz elég bőven elég jól, hogy ne akarjam feladni. Aztán mostanra egyszercsak úgy éreztem, hogy igazából ez kell nekem, és a lánykérés után két héttel már meg is volt a pozitív terhesteszt. Amivel azt akarom mondani, hogy nem biztos, hogy te vagy a hülye. Aztán hogy mi lesz 10-20 év múlva, azt úgyse tudja senki megmondani.
Nekem az igazán nagy lökést az adta meg, amikor egy 3 hónappal előtte volt near-miss esemény kapcsán láttam, hogy mekkora bánatot okoz neki, hogy (bár nem volt konkrétan tervezve) nem esett teherbe. Akkor valahogy rájöttem, hogy igazából én meg akarom tenni ezt, ha neki ez kell ahhoz, hogy boldoggá tegyem.

bumerángos csilla: eZZel, aZZal 2010.08.04. 16:54:23

@Morningrise:

(Ha már olyan nagy a szerelem,) nem lehet leülni és megbeszélni?

Nekem ez eddig mindig működött.

(Te mit akarsz, én mit akarok, tudjuk közös mederbe terelni a dolgokat?)

Én nem vagyok gondolatolvasó, muszáj a másiknak is megnyílni, egyébként soha a büdös életbe' nem tudom meg mit akar, mit szeretne.

MickthePick 2010.08.04. 16:54:29

@genyamagyar: ez nem az, mert a nyugton maradás nem cselekvés.

Nézd meg, mit írtál fentebb: "ha mással kefélsz, elmehetsz a francba"
Hát ez az égvilágon semmilyen formában nem ultimátum, ez csak egy sima figyelmeztetés.
Az ultimátim mindig valamilyen cselekvésre, konkrét dologra utal.

Kósza 2010.08.04. 16:55:28

@genyamagyar: ez nem ultimátum, hanem egy általánosan elfogadott viselkedési normára való figyelmeztetés. Mint ahogyan az a "ha félrekefélsz, elhagylak" is.

genyamagyar 2010.08.04. 16:56:16

@MickthePick: lásd. genyamagyar 2010.08.04. 16:50:31

MickthePick 2010.08.04. 16:57:32

@blacklord: azaz megsajnáltad, és sajnálatból vetted el. FAIL. Mondjuk megértem, én is majdnem elkövettem ezt a hibát.
Addig nem is lesz gond, míg úgy alaposan bele nem szeretsz majd valaki másba. Bár a gyerekkel már alighanem megfogott amúgy is.

Vincenzo90 2010.08.04. 16:57:38

A gyerek nem anyagi kérdés, az anyja meg ha nem szeret, akkor gondolkodj el rajta, hogy miért. Nem vagy tökéletes, hidd el, senki sem az.

genyamagyar 2010.08.04. 16:58:01

@Kósza: Pedig ez bizony ultimátum. Nagyon is! Ha te nem az én elvárásomnak megfelelően viselkedsz, akkor én ezt és ezt fogom tenni, feltétel nélkül.

Kökemény ultimátum.

MickthePick 2010.08.04. 16:58:08

@Kósza: mindegy, ha nem ismeri a fogalmat, úgyse mi fogjuk vele megértetni :)

MickthePick 2010.08.04. 16:58:47

@genyamagyar: próbálkozz egy értelmező szótárral, mert ezzel a szóval ezek szerint még nem találkoztál. Nagyon el vagy tévedve :D

MickthePick 2010.08.04. 17:00:19

@genyamagyar: hu.wikipedia.org/wiki/Ultim%C3%A1tum

"Az ultimátum (latinul: az utolsó) olyan fenyegetéssel kísért követelés, amelynek teljesítését meghatározott időhöz kötik. Általában több kérés utáni végső követelés szokott lenni és mint ilyen, a rendelkezésre álló idő többnyire rövid, maga a követelés pedig nem lehet további tárgyalások témája."

Talán innen leesik valami végre.

genyamagyar 2010.08.04. 17:02:00

Ultimátum: felszólitás, fenyegetés. "Tótfalusi István: Idegen szavak magyarul"

genyamagyar 2010.08.04. 17:03:10

@MickthePick: Pontosan erről beszélek. Nem tünt fel? Hihetetlen, hogy nem érted... :(

bumerángos csilla: eZZel, aZZal 2010.08.04. 17:03:46

@MickthePick:

"Erre természetes reakció: védekezés, hárítás, lásd az utolsó pár kommentje, majd végül a teljes menekülés."

Az is lehet, hogy ehhez a névhez kreált személyiségből nem akart kiszakadni.

Nekem is van nem egy ismerősöm, akik hol tizenéves kislányoknak adják ki magukat, máskor negyvenes apáknak.

Rengeteget panaszkodnak, hogy néha nagyon nehéz az általuk létrehozott doboznak megfelelően fórumozni.

MickthePick 2010.08.04. 17:04:26

@genyamagyar: dehogynem értem. Pontosan szépen leírja, hogy a "ha félrekefélsz, elhagylak" miért nem ultimátum :)

2010.08.04. 17:06:13

@Morningrise:

Leszallni? Akkor miert ontod ki a lelked a nyilvanossagnak? ;) itt barki szivesen izekre szed.. :D

2010.08.04. 17:07:45

@genyamagyar:

Teves, az alltimatum az valami bennszulott atok.

genyamagyar 2010.08.04. 17:08:03

Namármost,ha ilyen szépen előkerestétek az ultimátum szót, akkor most azt kéne megmutatnotok, hogy a posztban lévő hölgy mikor is adott ultimátumot a férfinak?

Tehát:

1. mikor fenyegette az urat?
2. mikor volt több kérése felé? (nem kérdése! :)
3. milyen határidőt szabott neki?
4. és miért is nem lehet a nő szerint a "követelése" tárgyalás témája?

Namármost ha ilyenek nem fordultak elő, akkor a nő nem is adott ultimátumot a barátjának.

hoppá hoppá! :-)))

genyamagyar 2010.08.04. 17:09:45

@MickthePick: "Pontosan szépen leírja, hogy a "ha félrekefélsz, elhagylak" miért nem ultimátum :) "

Tehát akkor az sem, hogy "ha nem veszel feleségül, akkor elhagylak"... ugye? :-)

MickthePick 2010.08.04. 17:12:38

@genyamagyar: még nem adott, csak gondolkodik rajta.
Akkor lesz az is csak ultimátum, ha dátumhoz köti majd (azaz konkrét eseményhez). Ha nem veszel el 2011 Január 1-ig, akkor elhagylak.

Na most próbáld ezt meg a félrekeféléssel.

Kapisgálódik már? :)

Piszok Alfréd 2010.08.04. 17:18:58

@Morningrise: "rezzenéstelen arccal várom"

Nem, zokogsz a wécében mások esküvőjén. Amúgy én se nem bántalak, se nem gondollak semmilyennek, de (ultimátum és nyomás nélkül) erről beszélnetek kéne (ma esetleg eddig nem tettétek volna meg).
7 év sok idő, még gombócból is, szóval ideje lett volna elhatározni magát.

Ha viszont ő hosszú távra képzeli veled, csak épp azt a vacak papírt nem akarja az egészhez, akkor nyugodtan csinálhatsz neki gyereket, az úgysem a papíron múlik, mondták itt többen is, hogy papírral is elhagy, ha akarja, persze.
Bár pont a gyerek esetében sokkal könnyebb papírral, már ha a nevére akarja venni és hasonlók.

blacklord 2010.08.04. 17:19:16

@MickthePick: Nem barátom, a FAIL te vagy, hogy 35 éves korodban még sehol se látszik, hogy merre lesz pereputtyod. :-) Jó lesz majd 60 évesen focizni az első kölköddel... :-p De erről majd akkor beszélgetünk el újra, amikor erre magad is rájössz. Megsajnálni lett volna bőven időm addig is, nem erről van szó. Az meg már pláne más kérdés, hogy aztán miután rávettem magam a döntésre, utána idáigi életem legjobb fél éve következett, ami magam is meglepett. Olyannyira, hogy ha ezt tudom előre, akkor valószínűleg előbb is döntöttem volna.

genyamagyar 2010.08.04. 17:19:19

@MickthePick: "még nem adott, csak gondolkodik rajta."

Hol?
-------------

Jó, legyen a határidő, mint kritérium (bár nem szükséges, de legyen). Tehát ha valaki azt mondja, hogy "ha három hónapon belül nem szeretkezünk, akkor elhagylak" - tehát ez ultimátum és nagyon csúnnnnya dolog!

Ellenben ha csak annyit mond, hogy "ha nem kefélsz velem akkor szétverem a pofádat" - akkor ez nem ultimátum csak elvárás, így tolerálható. :-)))

Jaded (törölt) 2010.08.04. 17:19:33

@Maji84:
Na jó, innen már úgysincs mélyebbre (dehogy nincs, mindjárt bebizonyítja pár okos!), szóval válaszolok. Meg mert értelmesen kérdeztél. :)

Tudom, hogy amit most írok, az megint támadásokhoz vezet, de mindegy. 25 vagyok (közelebb a 26-hoz, lényegtelen), igen, fiatal. Azért nem is írtam le eddig, mert ez is támadási felület. Nem tartom magam éretlennek, de ennek ellenére elismerem, hogy per pillanat bizony össze vagyok zavarodva. Az egyetemi buliknak már vége, két éve itt vannak a munkás hétköznapok. Persze itt is van hétvége, hétköznap inkább kulturált programok, de mégis más az élet. Két évig a főállású munkám mellett kitöltöttem az életemet (nem unalomból, hanem azért, mert hittem benne) egy esti iskolával és egy vállalkozással. Aztán a sulinak vége lett (volt értelme, szerencsére), a vállalkozást pedig az "üzlettárssal" közös megegyezéssel bezártuk (hosszú sztori). Szóval kicsit kiürült az életem és most új utat keresek. Mivel magam körül csupa kismamát látok, így nyilván felmerül az emberben, hogy talán családot kellene már alapítani. (Biztos kikáltotok csorda szellemnek, de bizony az ember általában a mikrokörnyezetéhez méri magát és a csoportnormákhoz alkalmazkodik, ritka a kivétel.) Nem zárkózom el ettől az alternatívától sem, de azt nem mondanám, hogy "gyerekre vágyom igazán". Épp ezért egyáltalán nem erőltetem még ezt a gyerek dolgot. Ha úgy érezm, hogy a nap bármely percében beleférne az életembe, akkor jöhet.
Szóval a kérdés, hogy akkor miért akarok házasságot, ha van bizalom? Több okból: tényleg hiszek benne, szép gesztusnak tartom, hogy két ember felvállalja, ki meri mondani, hogy holtomiglan-holtodiglan, emellett, bár csúnya dolog, és leírták előttem is: társadalmi elvárás a barátok, család részéről. Mikor házasodtok már meg? és Miért nem házasodtok már meg? Uncsi. És végülis tényleg miért nem? Nincs válasz. És azért, mert ennyire "tiltott gyümölcs", annál érdekesebb.
De értelmes, ép ésszel tudom, hogy enélkül is minden oké, ezért nincs nyilvános erőltetés.

A másik kérdésed a megbeszélés volt, ahogy Csillának is. Tehát, megint lehet röhögni és cikizni: megbeszéltük. Az volt a konklúzió, hogy ha szeretném, ha nekem fontos, akkor összeházasodunk. Csak, ahogy szintén írták itt mások: szeretné, ha Ő kérné meg az én kezem és nem fordítva, legyen valódi meglepetés és várjam meg a megfelelő pillanatot.
Igen, lehet, hogy csak duma és időhúzás. De egy ilyenre nem lehet rákontrázni.
Makacs tiltakozás nincs, csak a fenti "ígéret". De nagyon is igaz, amit valaki itt írt korábban: elcsesztem azzal, hogy felhoztam a dolgot, mert ha ezek után tényleg meg is kéri a kezem, akkor azért mindig ott bujkál majd a gondolat, hogy csak azért, mert én felhoztam. Evvan.

MickthePick 2010.08.04. 17:29:38

@blacklord: nyugodtan kompenzálj, én is pontosan ezt a szöveget nyomnám, ha anno nem lettem volna szerencsés, és az exem nem olyan szerencsétlen, hogy ne vette volna észre: nem szerelemből, hanem csak megszokásból vagyok vele, amellett, hogy szerettem persze.
Fölöslegesen kardozol amúgy, nem tudsz ezzel megérinteni: én nem tudatosan maradtam egyedül ennyi ideig, bőven szívesen nősültem volna akár 27-28 évesen is, ha éppen lett volna olyan, akivel tényleg szerettem volna akkor - de nem volt. Így 33 éves koromra majdnem megalkudtam, és őszintén szólva, nem 100%-ban rajtam múlt, hogy még időben ki tudtam lépni. Tulajdonképpen hálás is vagyok az exnek, hogy felnyitotta a szemem, és kicsit sajnálom is őt, hogy olyan sokáig nem vettem észre, hogy nem ő az, akit igazán akarok.

De még mindig sokkal jobbat tettem velem, mintha sajnálatból elvettem volna, mert "láttam volna rajta, hogy bántja, hogy nem terhes".
Semmi gond, simán lehet, hogy neked ennyi is elég, én rájöttem, hogy nekem ennél sokkal több kell, már csak a leendő társam érdekében is. Ő ugyanis azt kell, hogy érezze: azért veszem el, mert imádom és csak vele akarok élni, és nem azért, mert 10 éve jól megszoktam, nem kell tennnem semmiért egy lépést se, és most hogy már szegény terhes lenne, még meg is sajnáltam.

MickthePick 2010.08.04. 17:32:11

@blacklord: ha a stílusod kívánnám átvenni, akkor meg azt is mondhatnám: "De erről majd beszélgessünk el, amikor váltok" :D

Remélem, érted....

genyamagyar 2010.08.04. 17:32:35

@Morningrise: "De nagyon is igaz, amit valaki itt írt korábban: elcsesztem azzal, hogy felhoztam a dolgot, mert ha ezek után tényleg meg is kéri a kezem, akkor azért mindig ott bujkál majd a gondolat, hogy csak azért, mert én felhoztam. Evvan."

Ne légy már ennyire érzékeny! Te megmondtad, hogy mit szeretnél és ez így van rendjén! Miért, a szexben arra vártál volna évekig, hogy saját magától(!) megtalálja az erogén zónáid? Ugye hogy nem?! Hát akkor ne bánd hogy megmondtad hogy mit szeretnél: házasságot! Az pedig egy hülye infantilis hozzáállás a fiú részéről, hogy majd "ő szeretne ezzel előhozakodni". De hát ez két emberen múlik, ez két embert érint! Ne rendeld már magad a férfi alá azzal, hogy majd ha az úri kedve úgy diktálja, akkor megkéri a kezed!

És ne frusztráljon az, hogy a te kérésedre vett el. Vállald fel, hogy ez neked fontos. (Fog ő is sok mindent kérni tőled - ha eddig még nem kért.)

MickthePick 2010.08.04. 17:33:16

@MickthePick: "és az exem nem olyan szerencsétlen, hogy ne vette volna észre:"

HELYETT
"és az exem nem olyan intelligens érzelmileg, hogy ne vette volna észre:"

a fránya kettős tagadás megint majdnem túljárt az eszemen :D

MickthePick 2010.08.04. 17:34:48

@genyamagyar: szépen leírta, hogy a faszit ez miért zavarta, és én tökéletesen meg is értem, abszolute így van.
És tudod, mi? Valszeg azért is frusztrálja ez a fickót, mert amúgy úgy igazán nem is akarja elvenni.
Nálam is pontosan ez volt a helyzet.... csak ebből gondolom. Pedig ezt akkor még nem tudtam!

Maji84 2010.08.04. 17:35:49

@MickthePick:
Egyetértek; ugyanakkor az is igaz, hogy minden "páciensnek" meg kell találnia a hozzá és a problémájához tartozó "orvost", tehát a Csernus-féle keresetlenül arcbacsapós módszer sem feltétlenül hoz eredményt mindenkinél. Ezért is lennék kíváncsi az érintett (Morningrise) válaszára, mert akkor csakugyan valami nem stimmel, ha fontosnak érezte elmondani (legalább részben) ezt a történetet. És akkor sem, ha egy állítólagosan boldog kapcsolatban valaki időről időre hiányt tapasztal, és sír, még ha csak "közönség nélkül" is.
Lenne egy kérdésem ennek kapcsán a jelenlévő férfiakhoz. Elöljáróban annyi, hogy (nőként) nem vagyok kifejezetten oda a házasság gondolatáért. Egy kedves barátnőm igen; egyszer megkérdeztem tőle, miért olyan fontos ez. Azt a választ adta, hogy azért, minden ellenérv mellett, mégiscsak piszok jó érzés, ha egy férfi, akivel szeretitek egymást, azzal fordul hozzád, hogy veled szeretné leélni az életét. Egész jó érvnek találtam.
Tehát, a kérdés: ha egy férfi tényleg szeret valakit, és úgy érzi, a továbbiakban is működik a dolog, és a másik olyasmivel fordul hozzá, "figyelj, nagyon szeretném, ha ezt egyszer kimondanád nekem, mások előtt is", ha csakugyan szereti és komolyan gondolja, van az az ok, ami miatt nem tenné meg?

MickthePick 2010.08.04. 17:38:52

@Maji84: "figyelj, nagyon szeretném, ha ezt egyszer kimondanád nekem, mások előtt is", ha csakugyan szereti és komolyan gondolja, van az az ok, ami miatt nem tenné meg?"

Nem arról van szó, hogy nem tenné meg. Pont ez az, hogy még ha meg is tenné, azt SAJÁT MAGÁTÓL tenné meg a férfi, mert csak így ér valamit, csak így jelent valamit igazán.

Ha a nő már egyszer is felemlegette, egyrészt tizedannyit sem ér, másrészt pedig durván rányomja a bélyegét onnantól mindenre.
A közös életük hátralevő részének összes komoly veszekedésén csattan majd a férfi fején a "Nem is akartál elvenni, csak azért tetted, mert én mondtam".

Hát, ezért FAIL.

blacklord 2010.08.04. 17:40:02

@MickthePick: lol. :-) Vicces ez a szájkarate, főleg, hogy te álltál neki, most meg még ezt is próbálod rámhúzni. És ahhoz képest, hogy 35 vagy, nagyon nagy jelentőséget tulajdonítasz a forró, lángoló szerelemnek. Azért nem viccből mondják azt, hogy soha nem marad meg az eredeti hőfokon, hidd el. És akkor mit csinálsz, évente válsz? Amúgy meg pont az az egyik eleme, hogy bár minden hibáját igen alaposan ismerem, még mindig nagyon szeretem és tudok érte lelkesedni is.
Az meg, hogy nem kellene tennem semmiért egy lépést se, elég nagy röhej, már csak a terhesség eddig lefutását tekintve is. És még mindig inkább bánnám meg azt, hogy megpróbáltam és nem jött össze, mint hogy 40 évesen agyaljak majd, hogy hmmm, lehet, hogy a Gizit mégse kellett volna elhajtani a búsba, végülis jól szopott, a gulyáslevese jó volt, a többit meg el lehetett volna viselni...

MickthePick 2010.08.04. 17:40:21

@genyamagyar: a férfi nem így működik, hanem lásd előző kommentem.

blacklord 2010.08.04. 17:41:40

@MickthePick: Nocsak, saját hozzászólásainkat olvasgatjuk újra és újra? Erre mit mondana a csetpszichológuskar, ez a nárcizmus melyik válfaja? :-)))

Piszok Alfréd 2010.08.04. 17:43:22

@Morningrise: nem basztál el semmit, jogod van felhozni a témát, és ha nem erőlteted, akkor nincs vele semmi gond.

MickthePick 2010.08.04. 17:44:44

@blacklord: a lángoló szerelem az elején fontos, akkor alakulnak ki a közös élmények, amire egy hosszú kapcsolat is alakulhat, ezek az emlékek visznek át a későbbi kríziseken. Értem, ha még nem tapasztaltál ilyet, vagy már nagyon rég, de az a ciki ezekkel, hogy sok embernek nem csak 1 ilyen van az életében. Kell egy fokú érettség, hogy az ember ezeket a dolgokat disztingválni tudja. Egész mások azok a tulajdonságok, amik alapján én egy nőre azt mondhatnám: simán tudnék vele élni, és teljesen más, sokszor random, hogy mitől lesz valaki szerelmes. A kettőt összehozni meg szinte művészet. Fel is adtam egy időben, és próbálkoztam a "nem lángol, de egész jó" dologgal. Nekem nem vált be, de tudom, hogy sok ember megelégszik ennyivel.
Amit a második részben írtál, pedig simán a vesztesek filozófiája. Persze, gyenge depis pillanatban mindig gondol az ember az exekre (mikor melyikre), de ezen bánkódni se 40, se 25, se akárhány évesen butaság. Előre kell nézni, és úgyis mindig jön az újabb élmény... meg vannak üresjáratok is néha, de a játék nem áll meg :D

Tjuca 2010.08.04. 17:45:07

Tulajdonképpen hálás is vagyok az exnek, hogy felnyitotta a szemem, és kicsit sajnálom is őt, hogy olyan sokáig nem vettem észre, hogy nem ő az, akit igazán akarok.

na hát, erről szól a poszt. :-P

MickthePick 2010.08.04. 17:45:35

@blacklord: flame-re még kicsit gyúrj, csak korrigáltam egy hibámat, ha elolvasod.

MickthePick 2010.08.04. 17:47:11

@Tjuca: köszönöm :)
Nem könnyű amúgy, én több mint 5 évig elvoltam, néha még szerelmesnek is éreztem magam... igen könnyű megszokni a jót, és nagyon, nagyon sok ember csak megszokásból és sajnálatból marad a másikkal. A minta elég tipikus, az, hogy eszébe se jut a faszinak évekig megkérni a lány kezét, elég markáns jel.

Piszok Alfréd 2010.08.04. 17:47:24

@Maji84: nekem volt ilyen, a kapcsolat szuper volt, de magamat éreztem éretlennek ahhoz, hogy vállalni merjek egy ilyen elkötelezettséget. Érdekes módon, nem sokkal később vége is lett a kapcsolatnak, nem az én kezdeményezésemre.
Aztán találkoztam valakivel, akiről meg szinte az első perctől tudtam, hogy le tudnám élni vele az életem, és akkor nem is haboztam.

Zsencike 2010.08.04. 17:48:04

Én már megettem kenyerem javát, és csak egyet tudok. Ha a srác akarna téged, anyja tehetne bármit, nem mondana neked kifogást. Hagyd ott, ha jót akarsz magadnak. Rengeteg pasi van, de az egyedülállók előbb utóbb lekötik magukat. A tehozzád illők is!!

Piszok Alfréd 2010.08.04. 17:51:31

@MickthePick: nem vagy kicsit túl büszke a férfi mivoltodra?

Frakk_a_macskák_réme · http://multipedia.hu/page/ajanlo/ 2010.08.04. 17:52:47

elhagyással fenyegetés mint ultima ratio: ez egyébként egy kedvelt dolog, aki elhagyással fenyeget (bármi miatt) azt azonnal ki kell vágni a francba (hacsak nincs közös gyerek) mert ha egyszer engedsz, akkor mindig zsarolható leszel.

Rövidre kell zárni ezeket a játszmákat, mire hazajön a csajszi (vagy pasi), már legyen kinn az összes cucca az ajtó előtt egy nagy papírdobozban és kész - legalább nem kell húzni a dolgot. Aki a szeretetét feltételekhez köti, az a párkapcsolatokra csak korlátozottan alkalmas, én biztos nem rizikóznám meg vele egy új élet esetleges tönkretételét. Jön majd másik, aki magunkért szeret, és nem azért, amit elvár tőlünk. Neki könnyebb szívvel adjuk azt is, ami egyébként nehezünkre esik, amit féltünk.

Ennek megértéséhez kell bizonyos fokú érettség, de sajnos ez a hölgyek és urak nagy részében nincs meg, és aki nem érti, nem érzi, hogy miért fontosak a kölcsönös kompromisszumok, az sohase lesz igazán boldog, mindig lesz valami "nyomós ok", amivel elszarhatja a saját és családja életét.

Piszok Alfréd 2010.08.04. 17:57:15

@MickthePick: akkor most nem értem. Te tudatosan kihasználod a fiatalkorodat "élésre" (autók, nők, utazás, havaj...), vagy csak még nem találtad meg az igazit? Mert mindkettőről írsz és így kicsit ellentmondásos.

Frakk_a_macskák_réme · http://multipedia.hu/page/ajanlo/ 2010.08.04. 17:58:04

btw szerintem ma már nem gáz, ha a nő kéri meg a férfit, hogy házasodjanak össze, a legrosszabb, ami történhet, hogy kosarat kap.

Tjuca 2010.08.04. 17:58:18

@MickthePick: de ha meg lyány figyelmezteti, hogy valami jövőkép kellene, mert ő nem befőtt, az ultimátum... :-P

Joe69 2010.08.04. 17:58:53

Rengeteg hozzászólás, tisztelet a sokféleségnek, pár megállapítás, amit nem csak saját tapasztalataim, hanem szociológiai kutatások is (pl. Kopp Mária, stb.) igazolnak.

1. Általános párkapcsolati válság van, nem csak a házasságok, a szimpla együttjárások száma is csökken, sok pasiismerősöm van - a legfiatalabb 25 körül (!!) aki már a szimpla randizást is feladta, mert tele a töke a csajok pikírt viselkedésével, helyette nyomorúságos éretlen bandázások vannak mindkét oldalon. 30-40 év körüli meglett emberek játsszák a kiskamaszt -és nők is, sőt, egyre inkább ők !

2. A kapcsolatok sorsáról a nők döntenek, a végéről mindenképpen, mert általában ők szakítanak, és a válópereket is ők adják be. Ezek szerint ők döntik el azt is, hogy a pasi mennyire rajong értük, a túlzott rajongás enyhén szólva is kontraproduktív egyébként. Több nőismerősöm őszintén azzal indokolta a szakítást, sőt a válást hogy egyszerűen megunta a pasiját, kész. Az egyik szakirodalom szerint miután a nők saját agresszivitásukat, változatosság iránti vágyukat még mindig nem tudják az élet egyéb területein kiélni (mint a férfiak), ezért a kapcsolataikban teszik - és tehetik ezt, miközben a férfi a kapcsolatában relaxálni akar, nyugalmat akar, "beáll". És a kapcsolatok elejéről is, mert ők választanak - többnyire szarul, hiszen a megbízhatatlan bunkó macsó, a buzi szépfiú, vagy a túl fiatal, éretlen srác a célpont - a többi unalmas, nem kell..

3. Egyre több kapcsolatképtelen nő van, csak ők pont az ellenkezőjét állítva leplezik. Azt mondják, nincsenek nekik megfelelő férfiak, miközben nyilvánvalóan reménytelen kapcsolatokra (nőspasi,itt a kor nem számít vagy ha összejön, túl fiatal pasi, ez most a trendi) basszák el fertilis éveiket. És jelentős részüket nem érdekli a gyerektéma. Tőlem és pár havertől több nő is megpattant abban a pillanatban, amikor kiszagolták, hogy komolyan is vehetnének - miközben már hosszú évek óta jóval idősebb nős férfiak szeretői voltak. Ja, az más.

Tudom, most egy csomóan megint a rövidfarok-puhapöcs komplexussal jönnek,meg hogy ezek csak kirívó esetek, ld. a fenti rengeteg család-gyermekfan hozzászólást de bizony-bizony ténynek tűnik, hogy a női attitűdök változtak meg az elmúlt években, mi férfiak már jó 100 éve "bedőltünk"..hogy ebből most minek kéne következnie, fogalmam sincsen:))

Maji84 2010.08.04. 18:00:20

@MickthePick:
No igen. Olyan szempontból igazad is lehet, hogy a millió hozzászólás között szerepelt egy példa, aki 10 év után kérte meg a barátnője kezét.
Ugyanakkor valljuk be, 7 év hosszú idő (még ha "szereplőink" így is viszonylag fiatalok), nem volt szó olyan akadályról, mint még folyamatban lévő tanulmányok, bizonytalan egzisztencia, ésatöbbi... Ha nem követelésként, hanem tényközlésként hangzott el, hogy a pár egyik tagjának fontos a házasság, akkor valahol már jogos kérdés, hogy a másiknak miért is akkora gond ez az egész. Úgy értem, ha olyan módon kerül elő a dolog, hogy valamelyik fél tisztázta, neki lényeges lenne, nem pedig úgy, hogy na akkor most szépen írd be a naptárba, hogy ezen év x hónap y napján megkéred a kezem és pont, akkor még szerintem nem rombol le minden spontaneitást, sem férfiúi büszkeséget, és okot sem ad arra (normális esetben), hogy minden későbbi vitánál felmerüljön ez a "biztos csak azért vettél el, mert én annyira akartam" kérdés.

HetedikEnVagyok 2010.08.04. 18:01:19

Ez a fickó nem akar tőled gyereket. Nem akar elvenni feleségül. Te akarsz gyereket. Én nem látok kompromisszumot. Hagyni kell őt békén. Keress magadnak olyat, aki benned látja gyermeke édesanyját.

blacklord 2010.08.04. 18:04:29

@MickthePick: ezt gondolod te, tegyük hozzá. Egy normál férfinak nem okoz ledolgozhatatlan érzelmi terhet, ha valaki kifejez egy kérést irányába. Ettől még tud az ember így is, úgy is dönteni. Most nem azért, de nem kell ahhoz madárjósnak lenni, hogy tudja az ember, hogy egy nő szeretné, hogy elvegyék. Kb. 99%-uk ezt akarja. Hogy ki is mondta? Na bumm, ettől még nem változik semmi különösebben. Persze neked nyilván jó, ha Zsit-módra "érzi, baszod" a párod, hogy mennyire meg fogod majd kérni akkor valamikor talán... :-)))

blacklord 2010.08.04. 18:05:55

@MickthePick: na itt már lassan forogva röhögök. Ha én flame-elek, akkor te mit csinálsz? :-)

Maji84 2010.08.04. 18:07:16

@Piszok Alfréd:
"nekem volt ilyen, a kapcsolat szuper volt, de magamat éreztem éretlennek ahhoz, hogy vállalni merjek egy ilyen elkötelezettséget. Érdekes módon, nem sokkal később vége is lett a kapcsolatnak, nem az én kezdeményezésemre.
Aztán találkoztam valakivel, akiről meg szinte az első perctől tudtam, hogy le tudnám élni vele az életem, és akkor nem is haboztam."
Ez a nem túl jó hír Morningrise-nak. Strigula behúzva a negatív kimenetel oldalára. Várjuk a továbbiakat...

[c] 2010.08.04. 18:11:19

@Joe69: Egen, megint a nők a hibásak mindenért.

blacklord 2010.08.04. 18:11:43

@MickthePick: OK. Ki mondta, hogy nem tapasztaltam még lángoló szerelmet? Csak mert igen (órák hosszat tartó telefonok és normál beszélgetések, szabályszerű pánik arra a gondolatra, hogy egy adott nap nem látom, és egyéb ésszerű cselekedetek). Kezdetnek. Arról meg már nem is beszélve, hogy kettőnk között először én hoztam szóba a házasságot, még naaaagyon nagyon régen. De amíg végül el tudtam dönteni, hogy mi legyen, addig beletelt némi idő.
Részedről csak azt nem értem, hogy mire vagy annyira nagyra, hogy mindenkinek megmondod a frankót, miközben olyan hú de jól nem csinálhatod a dolgokat, ha képtelen voltál idáig egy épkézláb nőt találni, akivel el tudnád képzelni az életedet. Nyilván mindig pont peched volt, meg a másik fele a pingpongasztalnak mindig jobban pattan, stb.

Piszok Alfréd 2010.08.04. 18:13:53

@Joe69: elég egyoldalú a felsorolás. Természetesen változtak a női szerepek, de a férfié is, erről pedig nem szól a fáma.
Illetve szól, akkor, amikor azt állítod, a nők rosszul választanak a kapcsolat elején, az "unalmas" fiúk helyett az izgalmas rosszfiúkat.
Lehet, hogy így van, de az indok pont az lenne, hogy _férfiakat_ akarnak választani, akik tudnak dominánsak lenni, mert egy kapcsolatban ez nagyon fontos. Hogy a férfinak legyen véleménye, hogy kezdeményezzen, hogy kiálljon az igazáért, hogy a kapcsolat egyenjogú lehessen.
A többiek, akik szerinted a jó választás lennének(?), ők puhapöcsök, unalmasak, persze lehet, hogy megbízhatóan felnevelnek egy gyereket, talán meg se csalnak, csak élni nem lehet velük, legalábbis ez a látszat.
Az általad felsoroltakból gyakorlatilag nincs is jó választás, ha ilyenekből áll a férfitársadalom, akkor a nőknek esélye sincs, hogy jól válasszanak, ne hibáztassuk tehát csak őket.

kiraaaaa 2010.08.04. 18:17:52

@Kósza: én nem tudok sütit sütni:(

@darkmirjam: oké, akkor nekem ez nem kell:)

Piszok Alfréd 2010.08.04. 18:18:57

@Maji84: félreérted, az első kapcsolatom is lehetett volna sikeres házasság (később), csak számomra korán merült fel a kérdés. Egyébként közvetve pont azért lett vége, mert én úgymond bizonytalan voltam.

Joe69 2010.08.04. 18:22:55

@antiszociális exlúzer:
Nem, de ők változtak rengeteget mostanában a hátrányukra. Még akkor is, ha ezt a posztot egy "tradícionálisan tipikus" hozzáállású nő írta. Az továbbra sem derült ki egyébként, hogy Balázska hány éves, mert nem mindegy..

Maji84 2010.08.04. 18:24:03

@Piszok Alfréd: Nem úgy értettem, nem félreértettem. Itt a hangsúly azon van, hogy "lehetett volna", "később". De azt hiszem, itt a végeredmény a lényeg: nem később volt, így hát nem lett.
Szóval azért a negatív oldal, mert ha Morningrise esetében is ilyesmi a helyzet, akkor számára lehet, hogy sovány vigasz, hogy ha évekkel később kerül be az úriember életébe, akkor ő lehetett volna az a bizonyos "tökéletes". Marad a kérdés, hogy lesz-e türelme (türelmük) kivárni azt a bizonyos, előre meghatározhatatlan időt...

Joe69 2010.08.04. 18:28:28

@Piszok Alfréd:
Persze, hogy változtak a férfiszerepek is, de ez már régi nóta, lényegében azóta, hogy az átlagférfi már nem tud a saját fizujából eltartani egy családot, és a nő is kereső kellett hogy legyen. Az pedig túlzás, hogy a felsorolt 3 nőkedvenc pasikategórián kívül csak puhapöcsök lennének, hiszen eleve az egyik is az:))

Maji84 2010.08.04. 18:30:58

Zárójeles megjegyzés: voltak már olyan férfiak az életemben, akiknek azt mondtam (vagy gondoltam, legalábbis), hogy el tudom képzelni, mondjuk tíz év múlva lehet, jókor jött volna az életembe, és végül kikötök mellette. De túlságosan hangsúlyos a feltevés-jelleg, túl sok benne a "ha". Azt pedig senkitől sem lehet úgy igazán elvárni, hogy várjon egy erősen bizonytalan végkimenetelre, közben elviselni, hogy a másiknak még "túl korán" van, még "élni akar", esetleg kipróbálni másokkal... Tévedek?

Piszok Alfréd 2010.08.04. 18:36:11

@Joe69: a pasik is hátrányukra változtak. Határozatlanok, nem kezdeményeznek, önbizalmukat vesztették, ha nem lehet inherensen az övék az uralkodói szerep, akkor nem tudják maguknak kivívni, és főleg nem tudják megtalálni az egészséges középutat. Vagy agresszív barmokká válnak, vagy puhapöcsök lesznek. Nyilván vannak kivételek meg fokozatok, én most sarkítottam.

Lemmiwinks 2010.08.04. 18:43:18

Max 1 évet várjál.
Addig döntsd el , hogy becsületes e srác, lehet e rá épiteni.
Ha igen, ejtsd teherbe magad. Meg fogja kérni a kezed.
Ha nem, lépni kell.

Maji84 2010.08.04. 18:44:57

@Morningrise: Közben láttam, megjött a válasz :-)
Az elég lényeges része, hogy össze vagy zavarodva, és azt hiszem, előbb ezt a zavart kellene magadban (is) tisztázni.
Meglepően világosan látod a helyzetet: lezárult egy életszakasz, kezdeni kell valami újat. De azt biztosan te is belátod, hogy egy házassághoz nem feltétlenül az a legjobb indok, hogy "történjen már valami", vagy mert elvárják. Persze, benne van, és megértem, hogy a külső nyomás, a piszkálás zavaró. Viszont ha tényleg boldog vagy, bíztok egymásban, jól érzitek magatokat, és a barátod tulajdonképpen nem zárkózik el sem a házasság, sem a gyerek elől, akkor nincs is itt semmi tragédia, azon meg felesleges emésztened magad, hogy ha majd megtörténik, rászánja magát a meglepetésszerű lánykérésre, akkor azt te provokáltad ki. Ha tényleg csak néhányszor, tényszerűen hoztad fel, hogy mik a terveid a jövőben, az még nem tukmálás. Fiatal vagy, ha belefér és megéri várni, akkor nincs komoly baj.
Egyedül az a kérdés érdemleges: miért a sírás? Ez csak valami apró becsiccsentés miatti elérzékenyülés (előfordul), vagy komolyabb? Van mögötte igazi bizonytalanság, csalódottság, félelem?

bumerángos csilla: eZZel, aZZal 2010.08.04. 18:45:43

"Az egyetemi buliknak már vége, két éve itt vannak a munkás hétköznapok. Persze itt is van hétvége, hétköznap inkább kulturált programok, de mégis más az élet. Két évig a főállású munkám mellett kitöltöttem az életemet (nem unalomból, hanem azért, mert hittem benne) egy esti iskolával és egy vállalkozással. "

E mellé neked még belefért egy párkapcsolat.

Ögyes.

Joe69 2010.08.04. 18:46:14

@Piszok Alfréd:
Hát persze, erről van szó, de elvileg a nők nagyobb érzelmi intelligenciája, empátiája, korábbi pszichoszexuális érése (elvileg ez van nekik, a szakirodalom szerint:))) ezt ellensúlyozhatná, és visszatekintve fiatalabb éveimre (-15 év kb.), mintha így is lett volna. Most azonban felnőtt nőktől látom pontosan ugyanazt még rosszabb kiadásban, amit te írsz a mai férfiakról.

nyílméregbéka 2010.08.04. 18:49:29

A posztban egy nagyon gyakori patthelyzet van.
Lány: "Ha szeretsz, feleségül veszel és gyereket csinálsz nekem."
Fiú: "Ha szeretsz, nem cseszegetsz olyasmivel, ami egyelőre nem foglalkoztat."
Nem tudom, hogy lehet ebben a kérdésben komprimusszumot kötni. A lány talán nem is a fiút magát szereti, hanem "a pasit, akivel családot akar" funkciót betöltő éppen aktuális személyt. A fiú meg lehet, hogy nemcsak most, hanem egyáltalán nem akar gyereket / házasságot, csak ezt olyan macerás lenne egyenesen közölni, és ki akar balhét. Tehát sumákol. A csaj pedig nyaggat.
Egyiküknek sem tudok szívből igazat adni, de talán egy picivel a lány nézőpontját értem meg jobban, mert az idő tényleg szorít, ha Balázs valóban csak sumákol, jobb ezt mielőbb tisztázni és találni egy új, családcentrikus pasit. Persze lehet, hogy Balázs majd megérik a családalapításra tíz év múlva, csak akkor már késő a posztolónak, valamint lehet, hogy Balázs ezzel egyidejűleg ráébred, hogy azt a családot nem is a posztolóval akarja megalapítani.
Ultimátumot lehet kulturáltan is adni, de egyenesen. "Figyu, nekem ez nagyon fontos, nem tudom, hogy neked is az-e, gondolkozz rajta és beszéljük meg fél év múlva; ha nem, jobb, ha békésen szétválunk."
Nyaggatózni, az "Esküvő! Gyerek! Esküvő! Gyerek" mantrát hajtogatni nem szerencsés, csak az ellenkezőjét éred el vele; ezt magamról tudom, amióta Nagycsaládos kolléganőm van, és minden második szava a "gyerek", azóta tök elment a kedvem tőlük :-D

Piszok Alfréd 2010.08.04. 18:52:10

@Joe69: de ezzel azt mondod, ők a hibásak, mert nem tudják kompenzálni, hogy a férfiak megváltoztak :)
Szerintem meg nem kell hibásakat keresni, változtak a körülmények, mindkét nem keresi a helyét, a szerepét.

És azt látom, hogy megfelelő férfi mellett majdnem minden nő megtalálja a helyét és jól érzi magát nőként.

HetedikEnVagyok 2010.08.04. 19:26:32

Hátha valaki még nem hallotta:
Nő: Gyereket akarok!
Férfi: Ilyen korán! De még csak reggel 6 óra van!

Jerky_Maistro 2010.08.04. 22:37:43

@Commodus: megoldás: még bármi előtt, házasság előtt termékenységi vizsgálat. ha nem stimmel, szevasz. én nem rohadnék egy kapcsolatban szánalomból. ha defektes gyerek születne: abortusz. semmi kedvem nem lenne mindenki életét (a defektes gyerekét is) tönkrevágni.

@blacklord: ha 35 évesen kezdeném, akkor nem velem egyidős nőt vennék el, most sem, hanem legalább 7 évvel fiatalabbat. de lehet 10 évvel fiatalabb is. annyi előny kell. úgy még legalább 10 év, amíg van nekem a fiatalságából. egy férfi sokkal tovább marad férfi, mint ameddig a nő, hiába élnek tovább a nők. szar nekik.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.08.04. 22:57:36

@Jerky_Maistro:

A házas férfiak is tovább élnek, de jobban várják a halált. :)

Törböly (törölt) 2010.08.05. 01:07:16

Szaunás Peti barátom azt tanácsolja a posztolónak hogy fogadjanak örökbe néhány borsodi árva cigánygyereket. Egyből óvodás vagy iskolás korút így nem kell othonmaradni vele. Lehet többet is örökbe fogadni nehogy csak ügyvédek tegyenek ilyet.

Joe69 2010.08.05. 13:53:13

@Jerky_Maistro:
Ez az, mester, erről van szó, csak vigyázz, mert ma már a csajszik +5 évnél fintorognak, hogy más generáció, más zenei stílus, együttesek, jó most kielégíted, de mi lesz, amikor te 50+ leszel, ő meg 40+ és a cosmo szerint ő a csúcson lesz, te meg lankad cerkájú belassult vénember ! (Somamamagésa)

Piszok Alfréd 2010.08.05. 14:15:48

@Joe69: 15 évhez mit szólsz? És nincs fintorgás :)

Commodus 2010.08.05. 14:58:03

@Jerky_Maistro:
Megint eltűnt a reggeli kommentem.
Szóval még egyet is értek veled, legalábbis abban, hogy "selejttel" ne kezdjen se a nő, se a férfi, ha gyerekeket akar, mert aztán mehet a lombikra...

@nyílméregbéka:
Szerintem egyszerűbb a képlet. Egy normális pasit nem kell baszogatni, ugyanakkor egy normális csaj meg nem baszogat. A baj az, hogy mindkettőből elég kevés van (de van, hála az égnek).
A családalapításosdit pedig (legalábbis én) már az elején, ismerkedésnél kiszedem a másikból, hogyan áll hozzá, és milyen tervei vannak. Ha hazudott a másik, az már a kapcsolat során úgyis kiderül.

Frakk_a_macskák_réme · http://multipedia.hu/page/ajanlo/ 2010.08.05. 16:08:47

@Joe69:

erre mondta fatter (amikor 37 évesen a 23 éves barátnőjével kapcsolatban beszélgettek valami mindenttudó nőcivel)
- Jójó, most elvagytok, de mit csinálsz 15 év múlva, amikor te elmúlsz 50, ő meg negyven se lesz?
- Hogyhogy mit?! Lecserélem a vén banyát.

Joe69 2010.08.05. 20:48:06

@Frakk_a_macskák_réme, Piszok Alfréd
Csak humorizáljatok ezen, kollégák, sajnos, sok varjút látok karón, senkinek se kellő negyvenes pasik tömegét és harmincas szinglik tömegét, akiknek se fiatal srác, se macsó, se buzi szépfiú nem jut, a többi meg nem kell nekik..

Joe69 2010.08.05. 20:52:50

@Piszok Alfréd:
Nálam +15 évnél volt fintorgás, másoknál jóval kevesebbnél is. És bizony, a te eseted a kivétel..

Commodus 2010.08.06. 09:34:15

35 évesen kicsit késő lesz elkezdeni megtalálni az Igazit. Nem véletlenül mondják azt, hogy amelyik pasi 35 éves koráig nem nős (kivétel, ha elvált), az vagy hülye (éretlen), vagy buzi.
Joe-nak igaza van, rengeteg az idősebb korú szingli, nőknél és férfiaknál egyaránt. Ők mind azt hitték, hogy találnak jobbat...nem ismerték fel a valóságot, és a vonat elment előttük :)

Joe69 2010.08.06. 13:06:15

Nemm a kor számít, hanem hogy egyszerre akar -e 2 ember belevágni. Nem nagy dicsőség 35 évesen se elválni, elváltnak ill. lenullázott válási "kifosztottnak" lenni. A nők a gyerek miatt, a férfiak a legatyásodásuk miatt nem kellenek senkinek se már fiatalon. Már írtam, hogy pl. Belgiumban már 37 év az először nősülő férfiak átlagéletkora, akkor tehát a Gauss közepére ill. jobbszélére esők mind hülyék vagy buzik ?

IndaMuncher 2010.08.06. 13:22:52

@MickthePick: A barátnőmet írtad most le. :)

Commodus 2010.08.06. 13:38:57

@Joe69:
Értem, amit mondasz, de gondolkozz el egy kicsit: ha valaki 35 évesen kezdi el keresni a párját, nyilván nem fog egyből találni megfelelőt.Mondjuk legyen egy jó eset, 36 éves korára megtalálja. Kinek mennyi idő, szerintem ebben a korban nem kell hosszú éveket várni, két év múlva teherbe esik a csaj, házasság, az annyi mint 39 leszel, mire a gyerek megszületik. Látom, milyen egy apának 40 évesen hazaérve a pici gyerekkel játszani. Fizikailag nem bírja már. A főnököm ezt csinálja most. Mindig kiegyensúlyozott volt, most meg sokszor haza se megy, inkább elmegy kocsmázni. És nem ez az egyetlen példa. Nem kell kiindulni a Madonna példákból, ott rengeteg a pénz, meg tudják venni a legjobb bébiszittereket, stb, a nőnek is van ideje saját magára. Oké, lehet, túllihegem a dolgot, de én nem szeretnék idős apuka lenni. Tehát az, hogy egy nő (visszatérve a cikkre) 28 évesen már megállapodna és gyereket szeretne (pláne egy 7 éve tartó kapcsolatban), az teljesen normális. Az más kérdés, hogy hogyan tálalta ezt a pasijának, de a pasi meg igenis számíthatott volna rá (vagy nagyon hülyének kell lennie), hogy a csaj már letelepedne. Ja, hogy ezt nem akarja? Az gáz. Mert akkor csak elvan a csajjal (hívhatnánk úgy is, hogy kefélős kapcsolat), miközben nagyon jól tudja, hogy a csaj mit szeretne. Egyébként mégis mi a picsát csináljon egy nő, aki 7 éve van a másikkal, benne van a korban, és a pasi nem kéri meg a kezét, mintsem szól neki? A tálalás módján lehet persze vitatkozni (szerintem sem jó az, ha erőltetik, nem lesz jó vége), de a kívánsága természetes, teljesen érthető.

Joe69 2010.08.06. 14:19:34

@Commodus:
amikor én is huszas éveim elején-közepén jártam mint valszeg te most, egy negyvenéves ember nekem is aggastyánnak számított, akinek egy dolga van: csendben félreálllni az utamból és megdögleni. Sajnos, el kell fogadni, hogy sokan csak ekkor kezdik el - ha egyáltalán - a felnőtt életüket, és ez a biológiai okok miatt a nőket sújtja. Én negyvenes fejjel kurvára nem fogadom el, hogy egy negyvenes v. akár ötvenes férfi csak a kora miatt nem lehet jó apa. A főnöködet túlterheli a főnökség, fél pl. tőled, stb., ezért túlterhelt. Sajnos, egy nőre ezt elmondani nem lehet, mert valszeg már nem tud szülni, mégis a nőket hülyíti ezzel a ptopaganda. A posztból nem derült ki, hogy Balázs hány éves továbbra sem, mert ha pl 28, mint a csaj, netán kevesebb, akkor egyszerűen nem való a csajhoz igazán, viszont lehet, hogy egy 36+ pasira, aki illene, fintorogna a csajszi, hogy öreg. Sok harmincas szingli ismerősöm van, vagy nálam idősebb nőspasikkal dugatják magukat, vagy huszonéves srácokkal kínlódnak, és nem értik, hogy miért tartanak ott, ahol - sehol - és szidják a hülye férfiakat, minket meg elhajtanak a korunk miatt. Hát akkor főjön mindenki a saját levében !

Piszok Alfréd 2010.08.06. 14:42:14

@Commodus: " Látom, milyen egy apának 40 évesen hazaérve a pici gyerekkel játszani. Fizikailag nem bírja már."

Ólszaft. Elég nyamvadt főnököd lehet...

_Wasp_ 2010.08.06. 16:28:41

lol "negyven évesen nem bírja" :)))) én 36 vagyok épp, nem azt mondom, hogy százméteres síkfutásban vagy vbk hányásban megverném a 20 éves kori önmagam, de kb minden egyébben igen.

egy negyven éves ember még bármire képes, max néhányan elhagyják magukat addigra, dehát ez nem férfi-női kérdés, húszéves csajokat is lehet látni löttyedt hájjal - tokával - pókhassal.

Mást ne mondjak Vitalij Klicskó nehézsúlyú aktív ökölvívó világbajnok ebben a korban, miért ne bírna az ember a saját gyerekével (akit imád) kicsit gügyögni, felvenni, játszani, olvasni neki?

Sok férfi - mint én - még élvezi is a dolgot, szerintem a gyermeknevelés nem teher.

kiraaaaa 2010.08.06. 17:00:52

@Piszok Alfréd: egyetértek, 40 évesen sincs vége a világnak. Sőt.
Nagyon jófej 40 éves apukákat ismerek:))

Kiralylany77 2010.08.08. 10:17:44

nem vagy egyedul ezzel a problemaval kedves posztiro, en most szakitottam emiatt a baratommal 2 ev utan, az is meger egy miset!!!!

Commodus 2010.08.09. 08:38:55

Már a negyedik kommentem tűnt el itt, de még egyszer nem írom le.

Vannak kivételek, 40 évesen is bizonyára, én mindenesetre, hamarabb szeretnék apa lenni, ennyi. :)

panda25 2010.08.25. 15:43:00

Nem vagy egyedul, viszont itt gyanus az anyos is. Az anyosok rendkivul aljas modon nyomast tudnak gyakorolni a fiukra, ha nem tetszik nekik a kiszemelt.
En is megjartam, hasonlo a tortenetem, csak azt tudom tanacsolni, hogy ha vkinek nem volt elegendo xev, hogy eldontse Te vagy-e a NagyO, akkor meg 1-2 folosleges.
Te tudod, mit akarsz, es arra oszpontosits. Szoritok Neked, meglatod lesz csaladod, ha igazan akarod, es nem feltetlenul Balazzsal. Nagyon fontos, hogy 2 olyan ember talakozzon, akik tudjak mit akarnak a masiktol. Azert en megiscsak az anyost sejtem a hatterben.
süti beállítások módosítása