Megsértettem az eljegyzéssel

2013. április 10. 07:22 - Panni CsP

„Miért bűn az, ha kimutatom valaki iránt az érzelmeimet és a leendő szándékaimat? Nem az anyakönyvvezetőhöz rángattam el” – Levélírónk előrukkol az eljegyzéssel, azt hiszi, a barátnő ettől elalél majd. Csakhogy rosszul sül el a dolog. Aminek más nő örül, attól ez az egy menekül.

 

Sziasztok!

A hétfői poszt kapcsán szeretnék hozzászólni. Nálunk fordítva zajlott le a dolog. Én (31) fél év után kértem meg a barátnőm (28) kezét, és szerintem akkor sz@ródott el minden. Talán megijedt, vagy nem számított erre, mindenesetre azóta sokkal ridegebb velem és találkozókat mond le. Még az olyan közös programokon sem jelenik már meg, amiken annak idején megismertük egymást, és együtt jártunk. Bár ő az elején közölte, hogy laza kapcsolatot szeretne. Ezt meg is értettem.

Csakhogy én már nem tudom, mi számít lazának. Mennyire lazának? Ha két hétig járunk és csak szex van, vagy az egyéjszakás a laza, vagy az, ha hetente egyszer találkozunk csak? Csakhogy a mienk már fél éve tart és igen sűrűn találkozunk. Jól érezzük magunkat. Együtt vagyunk, kimondhatom. Azt hittem, a kezdetben laza kapcsolat fél év alatt elmélyült, és egy ilyen lépés nem annyira brutális, mint ahogy lezajlott benne. El akartam jegyezni és megleptem egy gyűrűvel. Furán viselkedett és nem fogadta el. De ez még nem a világvége, simán mondhatott volna nemet. Vagy elmondhatta volna, mi a baja ezzel. Miért bűn az, ha kimutatom valaki iránt az érzelmeimet és a leendő szándékaimat? Nem az anyakönyvvezetőhöz rángattam el a hajánál fogva. Megmondom őszintén, én így most elég hülyén érzem magam, mintha megsértettem volna az eljegyzéssel. Ha legalább beszélne róla, és szerintem beszél, csakhogy nem velem, hanem a barátnőivel, akik szépen telerakták a fejét pánikkal. Más nő értékelné a gesztust és biztos, hogy érettebben viselkedne. Hogyan kellett volna cselekednem? Megkérdezni tőle, hogy mi lenne, ha eljegyeznélek? Akkor oda a meglepetés. Nem a levegőbe lődöztem, mert tudtam, hogy kötődik hozzám, illetve egymáshoz, és úgy éreztem ez egy helyénvaló lépés. Nem is az a kérdés, hogy hogyan tegyem jóvá, hiszen mindezzel nem okoztam bajt, hanem az, mi legyen velünk ezután? Köszönöm. Sziasztok.

---

Ha tetszett a poszt, kommentelj, ha viszont inkább saját élményekre vágysz, gyere a Csajok és Pasik társkereső oldalára. A több százezer ismerkedni vágyó közül sokan szívesen megismerkednének Veled. Nézegess fotókat, levelezz, böngéssz, flörtölj!

 
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr335214561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ÉkaRéka 2013.04.11. 20:54:03

Szerelemről szó sem esik,talán ezt érzi a barátnő..Hm?
süti beállítások módosítása