A barátnőmmel csalt meg

2014. november 19. 07:33 - csajokespasik

„Mindketten házasok voltak, de azért találkozgattak egymással. Ott buktak le, hogy az úr nyitva hagyta a Facebook-ját”- előbb-utóbb minden kapcsolat ellaposodik, még az is, amit a szeretőddel alakítottál. Ha véletlenül beleakad a farkad a kolléganődbe, legyen annyi becsületed, hogy színt vallasz a párodnak, és ha nem bocsát meg, elhagyod. Emberi értékek vs. megcsalás.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Jó reggelt! Olvastam itt néhány megcsalós írást és megosztanék pár gondolatot, illetve személyes tapasztalatot. Ha egy idő után – és most nem feltétlenül hosszú évekről beszélünk - mindenki azon töri a fejét, hogy mikor csalhatja meg a másikat, annak az illetőnek vajon milyen fogalmai vannak a tartós kapcsolatról? Vegyünk egy férfit, aki x idő után megunta párját (legalábbis, akit annak nevez), de inkább titokban megcsalja, semmint elhagyná. Hogy miért marad mégis vele, annak x oka lehet: pénz, család, gyerek, közös bármi, vagy egyszerűen csak a kényelem.

Érzelmileg kifacsart helyzet és megalkuvás. De ha tudod magadról, hogy olyan a véred, hogy alkalmatlan vagy monogám kapcsolatra, akkor hagyjad is, mert azzal több ember életét teszed tönkre, (gondolok itt gyerekekre is). Ha valaki nem alkalmas rá, nem kell házasságba bonyolódni. Tiszta sor. Ha úgy mész bele, az a legnagyobb hülyeség. Érett felnőttként tudni kell, hogy a szerelem előbb-utóbb elmúlik.

Ismerek két embert, akik sokáig titokban léptek félre, és egy ideig ment is a dolog, de 1 év után borult a dolog. Mindketten házasok voltak, de azért találkozgattak egymással. Ott buktak le, hogy az úr nyitva hagyta a Facebook-ját, az asszonyka meg... nagy balhé lett. A pasi elkényelmesült, óvatlan lett, mert asszonyát már megszokta, nehéz kikerülni. És egy ilyen apróság miatt. Ha házasságban vagy, ha ilyet akarsz játszani, akkor vagy elfelejted a házasságon kívüli kapcsolatot, vagy nem házasodsz meg, vagy ha mégis és nem bírsz magaddal, és beleakad véletlenül a farkad a kolléganődbe, legyen annyi becsületed, hogy színt vallasz a párodnak, és ha nem bocsát meg, elhagyod – már ha nem ő lesz a gyorsabb. Nekem 36 évesen kellett új életet kezdenem, gyakorlatilag a nulláról, egy 11 éves élettársi kapcsolat szakadt meg. Az okot szerintem már kitaláltátok: megcsalt a párom, ráadásul az egyik barátnőmmel. A részletek most mindegy, nem vagyok mazochista, hogy újra felelevenítsem azt a korszakot, másnak talán annyira nem is lenne érdekes. És az egészben az volt a legbosszantóbb, hogy utána neki állt feljebb, támadott, pedig nem neki volt igaza és ezt ő is tudta... Közben velem is élt nemi életet, tehát azt sem tudom felhozni mentségére, hogy a szexuális életünk ellaposodott.

Gondolkozz: ha félrelépsz, az eleje biztos izgalmas lesz, boldognak érzed magad - csak meddig? És utána? Ugyanarra a sorsra jut az a kapcsolat is, mint amit ezért otthagytál! Szexcentrikus világ van, amit nem a logika és az emberi értékek mozgatnak.

Hallottam valamit: állítólag a mai fiatal csajoknak (18-22) a szexet már nem olyan mély dolognak élik meg, csak egy felszínes elfoglaltságnak. Normális ez? Hova vezet ez a felfogás? Hallottam olyat is, hogy a csaj azért utasított vissza pasit, mert nem volt mindene márkás, kocsija sem volt. Azért cikizni, lenézni valakit, mert nincs márkás ruhája, primitív jellemre vall. És hát egy ilyen fiatal persze, hogy üres, érzelmileg kiégett kirakatéletet él és ilyen kapcsolatot is keres.

Zárásként: ha úgy csalod meg párod, hogy ne derüljön ki, akkor is ki fog, magadat fogod elárulni, még te sem tudod, mivel. Miért jó az neked, ha átvered azt, akit szeretsz? Akkor nem szereted, vagy magadat is meg kell győzni arról, hogy mégis szereted, de ha erre sor kerül, akkor a kérdésben benne van a válasz. A megoldás, hogy elmondod neki és vállalod a következményeket. De bármi, amit egy kapcsolaton kívül titokban művelnek, az nem tisztességes. Azt mondják, ha téged megcsalnak, az félig a te hibád is. Ezt nem értem. Miért is? Tele vagyunk vágyakkal, de elsősorban emberek vagyunk. A valóság azonban belül zajlik, tök mindegy, mit mutat valaki magáról a felszínen: az nem igazi. Akkor ismersz meg valakit teljesen, ha megnyílsz előtte, ha odaadod magad neki, akkor látod az igazi valóját – és ez a mai világban egyre inkább lehetetlen feladatnak tűnik. A bizalom elveszett. Bocsánat, ha valaki mindezt okoskodásként vette, nem annak szántam. Üdv: Zs.

 
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr316914891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

huracan1 2014.11.20. 00:04:24

Sértett zagyvaság, a legrosszabb pedig, hogy a posztoló láthatóan az ég világon semmit nem tanult a tönkrement kapcsolatából. Ami persze nem baj, nagy valószínűséggel lesz még pár esélye a tanulság levonására. :)

Croma Soma 2014.11.28. 12:36:08

Az biztos, hogy így sehova jutsz, ha mindig a másikban, a világban, mindenben keresed a hibát, de magadban nem.
Csak áldozata vagy saját életednek kedves posztoló. Erősen sajnállak. :(
süti beállítások módosítása