Mi számít hazugságnak?

2024. január 30. 07:40 - csajokespasik

       

               „Ő eljátszadozott a gondolattal, hogy mi lett volna, ha marad a régi kapcsolatában? Mivel a másiknak sem volt ellenvetése, pár tali után velem szakított” - Ha ártalmatlan hazugságot tervezünk, alapvető, hogy közös ismerőst ne vonjunk bele, mert el fogja szólni magát. Viszont ha már annyira se tartod a párod, hogy energiát fektess egy jól kidolgozott hazugságba, akkor végül is a hatásfoka mindegy.        

 
       

               Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad társkeresés közben? Lépj be a Csajok és Pasik közösségébe, hogy az ismerkedés igazán könnyed legyen! Aki még nem tudja: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

Sokat töprengtem már azon, mióta a kapcsolatok világában élek, hogy mi számít hazugságnak és mik a fokozatai, illetve fajtái, mibe nem kell beavatni a másikat; mert csak félreértené, vita lenne belőle és magyarázkodás. Nem súlyos dolgokról van szó, nem a másik átveréséről, de sokszor volt nálam olyan, hogy nem tudtam más megoldást egy helyzetre, csak egy „hazugságot”: Találkoztam valakivel, akit a párom nagyon nem kedvelt, és annyit mondtam, hogy mással vagyok. Találkoznom kellett vele, mert közös ügyeink voltak, semmi több. És a semmi több-részt kimagyarázni nem lett volna türelmem, se kedvem.        

       

               Engem ez fordítva egyáltalán nem zavarna. Más ügy az, ha legalább egyszer azt észlelném, hogy a párom másként néz valakire, mint haverra, vagy kollégára, és vele lóg, úgy, hogy mást hazudik be.
Te biztos vagy benne, hogy nem akarod megcsalni, de a társad nem biztos, hogy ugyanígy fog majd gondolkodni, ha jön egy helyzet, egy alkalom.
A másik meg az, hogy ha akármilyen ártalmatlan hazugságot tervezünk, alapvető, hogy közös ismerőst ne vonjunk bele. El fogja szólni magát. És akkor még rosszabb lesz minden.
Amit viszont én éltem át, és egyáltalán nem volt ártalmatlan hazugság: a kezdeti fázis után megjelentek bizonyos konfliktusok, ami 1 év után annyira még nem lenne törvényszerű, ...és ő eljátszadozott a gondolattal, hogy mi lett volna, ha marad a régi kapcsolatában? Mivel a másiknak sem volt ellenvetése, pár tali után velem szakított és ők újra összejöttek. És úgy találkozgatott vele, hogy nekem nem árulta el, tök mást mondott. Ez a fajta hazugság a súlyosabb hazugság, ahol már magyarázni se kell nagyon.          

 

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr8418314663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2024.01.30. 10:10:48

Okuva lwe mbadde mbeera mu nsi y’omukwano, nfumiitiriza nnyo ku kiki ekikola obulimba ne diguli n’ebika byabwo bye biri, ekimu ky’atalina kuyingizaamu munne; kubanga yanditegedde bubi bwokka, kyandiviiriddeko okukubaganya ebirowoozo n’okunnyonnyola. Si ku bintu bya maanyi, si kufera munne, naye waaliwo emirundi mingi nga simanyi ngeri ndala yonna gye nnyinza kugonjoola mbeera, "obulimba" bwokka: Nasisinkana omuntu munnange gwe yali tayagala ddala , era ne ŋŋamba nti nnali n’omuntu omulala. Nalina okumusisinkana kubanga twalina bizinensi ya wamu, nga tewali kisingako awo. Era sandibadde na bugumiikiriza oba kwagala kunnyonnyola ebisinga ku bitaliimu.

connector 2024.01.30. 12:17:10

Mi számít hazugságnak?
Ami nem igaz. Szívesen.

nyuszóka35 2024.01.30. 20:17:31

@connector: akkor ez most hazugság :D Mert ami nem igaz, az lehet tévedés is.

Sztravinszka 2024.01.31. 07:03:15

Hát ez elég sovány értekezés a hazugság anatómiájáról. A poszteré ártalmatlan, mindenki másé súlyos. De végül is nem a nobel díjkiosztón ülök.

látjátok feleim szümtükkel 2024.01.31. 14:56:17

@nyuszóka35:

Tévedsz, mert ami nem igaz, az nem tényszerű állítás, mondta a Kúria a fidesz egyik hazugságára. Márpedig a bíró mindig igazat mond.Igaz?

nyuszóka35 2024.02.02. 10:04:40

@látjátok feleim szümtükkel: Abból, hogy a Kúria egy A állításra ezt mondta, hogyan következik, hogy ez egy B állításra is igaz?

látjátok feleim szümtükkel 2024.02.03. 08:49:20

@nyuszóka35:

hehehe! Nem tudod, hogy a Kúria mindig igazat mond? Mert a bíróság sosem hazudik. ;D
süti beállítások módosítása