Minden nap legurult egy üveg bor

2015. május 12. 08:07 - csajokespasik

Ha nincs melletted egy nő, aki visszatartson a piálástól, az komoly érv az alkoholizmus mellett. Levélírónk szeretné letenni az üveget egy nőért, és az a kérdés, hogy a kapcsolat elején vagy közben valljon színt.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

'”Az a baj, hogy Veled túl jól érzem magam, és jó rajtad látni, hogy te is velem” - írta egy nő, akivel mintha elmélyülnének a dolgok mostanában. Még nem történt semmi konkrét és visszavonhatatlan, főleg miattam. Ha őszinte akarok lenni - és itt, névtelenül, miért is ne mernék? - az utóbbi időben gondom volt a piával. Volt, hogy majdnem minden nap legurult egy üveg bor vagy pár sör. Ezt ma már mérsékeltem, de jelen van a mindennapjaimban az ital. Mondtam magamnak: „a bor finom és egészséges, nincs baj”, … csak a mennyiségből nem csináltam gondot, csak akkor éreztem, hogy sok, amikor már sok volt.

Az elején túl könnyen ment, azt mondtam, ennyi belefér és egyszer csak már nem az ízért ittam. Azt mondtam, kár, hogy nincs aki rám szóljon és visszatartson. Úgymond: nincs kiért nem inni. Legalábbis eddig nem volt...

38 vagyok, sajnos többnek látszom és minden palackkal egyre többnek. Ijesztően könnyű rákapni a piára. Ha péntek van, ok az ivásra, ha hétfő, az is, okot találni a legkönnyebb. Nem vedeltem, mint a valódi piások, hanem úgy 1 óra alatt szépen elkortyoltam. Tehát addiktív még nem vagyok, nem fájdalmat kell enyhítenem vele. De meggyőztem magam, hogy ez nem alkoholizmus...ugye, mert akkor mi az? (vagy csak egy lehetőség). És most lenne egy nő, akivel érdemes lenne őszintének lennem, ha akarok valamit. Őszintén elmondani gyengeségeim. De nem fogja elijeszteni? Érdemes a mai világban őszintének lenni? Próbálok taktikázni, hogy a kapcsolat elején még nem kell ezt elárulni (mert hogy ez nem is igazi probléma) persze a valóság az, hogy pont ott kéne. Eddig még nem, de elsüllyednék a szégyentől, ha esetleg egyszer rákérdezne, mert egyből az jutna eszembe, hogy miért kérdi? Látszik rajtam? Egy humoros haverom azt mondta, hogy két dolgot tegyek: használjak erős hidratálót a képemre és az üveghalmokat tüntessem el a lakásból. Persze nincsenek üveghalmok és az arcbőröm sem annyira katasztrofális. Egy szó, mint száz: ha elmondom neki, értékelni fogja az őszinteségem, vagy elrettenti és majd szép lassan leépít? Mert ettől félek. Vannak dolgok, amiket csak egy bizonyos szint után osztanak meg egymással a párok – ez is az?

 
Szólj hozzá!
Címkék: választás bor ital

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr747451770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása