A norvég pasik nem agresszívek

2016. február 19. 07:51 - csajokespasik

Posztolónk nagyon visszavágyik vikingföldre, mert ott már nem divat elfásultnak és bunkónak lenni. Itthon az ember már csak konfliktusban érzi jól magát, és ez a mentalitás a kapcsolatainkra is rányomta bélyegét. Levélírónk kifejezetten vonzza az agresszív pasikat, akik viccesre piálva magukat nyomulnak, de szeretne úgy szórakozni járni, hogy nincs a táskájában közeledéshárító eszköz. Ezek a norvégok tudnak valamit...

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Sziasztok! Az utóbbi pár évben azt érzem, hogy a férfiak akaratosabbak és agresszívebbek lettek, de lehet, hogy csak én vonzom ezt a típust. Erről a mentalitásról szeretnék írni. Személyesen is, és levelezés során is tapasztaltam ezt a hozzáállást, és pár korábbi posztot olvasva, nem szubjektív megállapítás ez. Az ember lánya még azt hinné, hogy ez itthon a norma. Ezt kell szeretni. Három alkalommal voltam kint pár hétre Norvégiában, és megfigyeltem valamit, ami itthon nagyon ritka: az emberekben elemi udvariasság van. Itthon meg mindenki utál mindenkit, bizalmatlanul méregetjük a másikat, mert biztos át akar verni, akkor inkább én verem át, stb.

Páran alig várják, hogy valami szerencsétlennek leüvölthessék a fejét. Sokan azt is imádják, ha beléjük kötnek. Mindent azonnal támadásnak veszünk és a gorombaság sajnos megszokás lett, aminek az a veszélye, hogy egy idő után elhisszük, ez a normális, a működő hangnem, a bevált mód. Beépül az agyunkba.

A hazai komment- kultúrából is lemérhető, amikor pár oldalon a hozzászólók 70%-a primitív módon nyilvánul meg, gyakran jelentéktelen témákon puffogva. Persze, könnyebb így, tét nélkül, személyesen már nem mernék ugyanezt ebben a modorban belemondani a másik arcába. Nem kell beleszólni olyanba, amihez semmi közünk, de az is kérdés, hogy miért éreznek kényszert rá egyesek - és ha teszik is, miért így? Miért jelent ez kielégülést neki? Frusztráltak vagyunk, az ingerküszöb emelkedik, az emberek önző és hamis szemszögből nézegetik a világot.

Amikor egy pasit visszautasít egy nő, na bumm, ilyen az élet - és ezért attól várja a sikert, hogy a következő nővel majd jó bunkó lesz? Azt mondják: „Légy laza...” Jó, laza leszek... már teljesen elfolyok, annyira laza vagyok... és már olyan laza itthon mindenki... De ez nem a lazaságról szól, már megint félreértettünk valamit és nem a helyén kezeljük. Az indokolatlan bunkóság nem lazaság. Norvégiában is lazák a fiatalok, de nem szólnak be a nőknek, éjszaka is nyugodtan ki lehet menni szórakozni, értenek a nemből. Itthon volt olyan idő, amikor hajlakkot raktam a táskámba (nem rendes használatra), bár nem volt rá szükség soha, de biztonságérzetet adott. Amikor a fiúk viccesre isszák magukat, valamiért meggyőződésük, hogy a legalpáribb dolog, beszólás vagy gesztus, bejön egy nőnek, hiszen csak magukat adják.

A norvégok fegyelmezettek, mégis felszabadultak egyszerre, ott is megvannak a problémák, de nem vetítik ki a másikra. Egyszerűen nem divat bunkónak, elfásultnak és nemtörődömnek lenni. És nem azért, hogy ne ártson, mert tiltja a törvény és elviszi a rendőr, hanem azért, hogy a saját harmóniáját ne borítsa fel. Szereti magát jól érezni a bőrében. És itthon ennek az ellenkezője él: a konfliktusban érezzük jól magunkat. Tényleg azt érzem néha, hogy egyes embereknek örömöt okoz a másik zrikálása.

Ha civilizált ember vagy, megfelelő a világlátásod, megtalálod a neked való embert, és nem tudnak becsapni. Néhány párkapcsolati kérdésre is nagyon egyszerű a válasz (és ezt többnyire tudja is a kérdező):

1. Sok a vita, napi szintű veszekedések vannak.

- Nem vagytok összeillők.

2. Elvegyem-e azt a nőt, akivel isteni a szex, de semmi más közös nincs?

– Isten ments. Minek tennéd?

3. Nem teszem túl magam az exemen. Én akarom őt, de ő engem nem.

– Felejtsd el, más lehetőség nincs.

4. Keveset keres a pasim.

- Az anyagi javak másodlagosak, ha arról szól a dolog, akkor ott valaki valami mást keres.

5. Nyolcszor csaltam meg a nőmet, de azért szeretem.

– Dehogy szereted.

Viszonylag normális életkörülmények között, akár budapesti környezetben, nem kéne kihívásnak lennie egy jó párkapcsolat létrehozása. Ehhez az első lépés az önismeret lenne. Az emberi viselkedésminták egy idő után viszonylag bekategorizálhatóak, és egy értelmes ember 3 esetből már képes tanulni.

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr338402800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása