A retro-nő veszélyeztetett faj

2016. december 02. 07:30 - csajokespasik

„A kedves, igazságosság iránt fogékony, szeretetreméltó nők a retro-nők. Azok, akiknek jelent valamit a hűség” - vannak olyan mai férfiak, akik még hisznek abban, hogy nem minden a pénzről szól és akadnak más fontos dolgok is, például szép hétvégék a megfelelő nővel. De a legfájóbb arra ébredni, hogy bármennyire is hiszünk az emberi értékekben, mégis mindig a pénz visz mindent.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

A férfi meghódításához nem a nő szépsége a legfőbb kulcs, hanem a szeretetreméltósága. A szeretetreméltóság nem csupán kedvességből áll, hanem intelligencia és belső tartalom is kell hozzá. A belül üres nő nem szeretetreméltó nő. Ma egyre ritkább e nőtípus, mivel minden az elgépiesedés, a hideg eszű világ kialakításának irányába terel minket. A robot jól tűri a robotot, az ember nem, mivel szenvedélyei vannak. A klasszikus műveltség, a humán kultúra eltűnésével az emberek viselkedése is megváltozott. Kultúránkkal együtt a történelmi nő is köddé vált.

Csak régi idők filmjeiben találkozunk a gyöngéd és érzelmes nővel, aki a célratörő férfi mellett az érzelmek jogait képviseli. Ha nem szeretnénk ilyen messzire menni, a húsz-harminc évvel ezelőtti fiatal nőket is joggal nevezhetjük retro-nőknek. Sőt, azokat is, akik valamilyen oknál fogva le vannak maradva az általános korszellem mögött. A kedves, igazságosság iránt fogékony, szeretetreméltó nők a retro-nők. Azok, akiknek jelent valamit a hűség és a tisztesség, akik adni akarnak és nemcsak kapni, akik a szerelmet nem szolgáltatásként fogják fel, akik mernek színes egyéniségek lenni és kimutatni az élet utáni szeretetüket, azok a retro-nők.

Magyarországon történt valami, ami miatt a retro-nő, ha nem is kihalt, de veszélyeztetett fajjá, ritka példánnyá vált. Amíg még volt tartásunk, kultúránk, értékeink, addig meg tudtuk tartani életünk forrását, a történelmi nőt, aki a társadalom tartópillére volt. Nem moralizálni szeretnék, hiszen tudható, hogy a civilizációs változások természete valahol egy evolúciós folyamat.

Életemben már volt egynéhány nővel dolgom, de a mai nőkkel nem tudok mit kezdeni. Tizenöt- húsz évvel ezelőtt még finnyásan elfordultam azoktól a nőktől, akik túlságosan tették-vették és megjátszották magukat. Mai eszemmel ezeket nagyon rendes lányoknak mondanám, de akkor nem tartottam őket annak. Pedig ahhoz képest, amilyen lenézően, beszélnek a maiak, ők szinte megtestesítették a kedvességet.

Akkor elégedetlen voltam, de ma már látom, csak az érdekek számítanak a szemükben. Ha akkori önmagamat nézem, nem értem, miért voltam elégedetlen velük. De nem sejtettük, senki sem sejtette, hogy a dolgok ennyire elfajulnak, ennyire megváltozik a női magatartás. Talán legrosszabb álmunkban sem gondoltuk ezt.

Mi itthon néha szeretjük úgy látni, mint egy, az elveihez ragaszkodó országban, hogy élnek még a régi értékek a világias Nyugattal szemben. Sokan majd megmosolyognak azért, amit most mondok: szükséges a hit. Az ép észnél maradáshoz muszáj hinniük valamiben azoknak az embereknek, akik nem képesek egész nap a pénz körül forogni. A tudatalattinkban persze ott motoszkál, hogy a pénz hatalmán kívül van valami más is, hogy nem minden a pénzről szól. Holott de: minden a pénzről szól. Mégis akadnak más fontos dolgok is, például szép hétvégék egy szép lánnyal. És ezt nem demagógiának szántam...

R.

 
Szólj hozzá!
Címkék: nők pénz panasz

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr3812016071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása