A harmonikus együttélés titkai

2017. október 18. 07:42 - csajokespasik

„Csak két békés lélek tud elkezdeni bármi olyat közösen, aminek értelme és célja van. Csak azt lehet megvezetni, aki hagyja magát” - természetes nyugalom helyett antidepresszáns, egyéniségek helyett divat megszállottak, párválasztás helyett párharc: egy megőrült világ adományai.

 

Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha végeztél a sztorival és szívesen keresnéd te magad is a nagy Őt, nézz be hozzánk! A regisztráció ingyenes és azonnal kipróbálhatod.

 

Pár év társkeresés után immár megtaláltam azt a nőt, akit kerestem, tehát kérdésem nem lesz, mindössze néhány megfigyelésemet osztanám meg röviden:

- Én sosem találkoztam olyan nővel, aki a legcsekélyebb figyelmet is fordította volna az anyagi helyzetemre, vagy akinél csak azt éreztem volna, hogy ebbe az irányba puhatolózik. Havi nettó jövedelmem átlagos, nem titok. Néha az a vád éri a nőket, hogy csak a pénzre hajtanak, és már nincs olyan, hogy egy pár együtt valósítja meg az életet, közösen a nulláról indulva, … Én ezt nem tapasztaltam, de biztosan létezik.

- Amikor egy nő csak a vagyont és a kocsit nézi, az annyit jelent, hogy úgy érzi, a férfi nem tud neki mást nyújtani.

- A látszat néha csal: életvidám, bulizós lányról hamar kiderül, hogy antidepresszánson él.

- A mai megőrült világ adománya: divatmegszállottság, sajnos a párválasztásban is. A külső kövesse a trendet mindenképp, a belső meg legyen hajlítható... Mit adott még nekünk a mai felgyorsult, felbolydult világ? Éket verni a párok közé, ...A kint zajló háborút bevinni a kapcsolatokba... Nyugtalanságot szítani,... mert csak az az élet, ami habzik, fröcsög és tombolnak az indulatok, meggátolva a békés együttélést … Állandó gyanakvást kelteni, mert „a másik biztos megcsal, de én tiszta vagyok” (egészen a kísértésig) - aki ezt beveszi, annak annyi, esélye nincs a boldogságra, persze néha bedughatja az örömpöckét egy-egy helyre, de ott sem fogják sokáig látni szívesen.

- Görcsösen követelni, csak a legjobbat? Ami nem biztos, hogy jár. A természetes ösztönök elnyomása, vágyalapú ösztönök felfokozása, a családok széthullása – ezt adja a mai világ annak, aki nem képes szelektálni. „Éld ki magad és tombolj, még fiatal vagy”. Se egyenes, se szilárd jellem ne legyél, ezek mellékesek. Csak az egó számít! Ridegség van, lélek nincs.

- Felütötte a fejét még egy jelenség is, ami szintén ennek a szép „modern” világrendnek az adománya: a harmóniatagadás. Aki harmóniában él, azzal valami nem stimmel, annak vaj van a füle mögött, vagy egyszerűen csak kezelésre szoruló bolond – ezt gondolják róla. Csak két békés lélek tud elkezdeni bármi olyat közösen, aminek értelme és célja van. Csak azt lehet megvezetni, aki hagyja magát.

- Globalizmus: Nem elég 1 cipő, egyből hatot kell vásárolni, és ha koszos lesz, nem megpucolni, kidobni, veszünk másikat... és a párkapcsolatok terén is ez az eljárás mutatkozik. Egy módszert tudok átadni, ami nálam bevált: minden sikerem annak köszönhetem, hogy mindig visszafogtam a személyes érdekeimet, szerény voltam, amikor arra volt szükség, amikor annak volt értelme. Nem nyomulás, hallgatás, amikor más férfi dumálással töltené ki azt a szünetet. A magam érdekeit háttérbe szorítani, amikor a másiknak arra van szüksége. És a lényeg: sosem hagytam magam megvezetni a külvilág trendnyomása, véleménye, kalkulált hazugságai által.

D.

 
Szólj hozzá!
Címkék: megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://csajokespasik.blog.hu/api/trackback/id/tr4013014098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása